Gebruikershandleiding

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Gebruikershandleiding"

Transcriptie

1 Gebruikershandleiding Givt-dashboard Versie 1.8

2 1 1 Inhoudsopgave 1 Inhoudsopgave 1 2 Inleiding Over deze gebruikershandleiding Over het Givt-dashboard 2 3 Starten met het Givt-dashboard Inloggen Webapplicatie Starten Inloggen Schermindeling 4 4 Dashboardfuncties Naam van het dashboard Overzicht Collectes Toewijzen Het toewijzen van een collecte Het toewijzen van een volledige week Het raadplegen en verwijderen van een toegewezen collecte Het raadplegen van vaste punten Het uploaden van een CSV-bestand Een collecte in de toekomst toewijzen Uitbetalingen Algemeen Toewijzingen in uitbetalingen CSV-export Uitleg Voorbeeld 17

3 2 2 Inleiding 2.1 Over deze gebruikershandleiding Deze handleiding is bedoeld voor iedereen die het Givt-dashboard gaat gebruiken of het Givt-dashboard al gebruikt. Het geeft de beginnende gebruiker voldoende houvast om snel aan de slag te gaan en de gevorderde gebruiker een naslagwerk om vragen te beantwoorden of suggesties voor een beter gebruik te geven. 2.2 Over het Givt-dashboard Het Givt-dashboard is uw werkruimte waarin u de collectes met Givt kunt bijhouden en terugvinden. Het dashboard bestaat uit verschillende pagina s, waar u onder andere live kunt zien wat er tijdens een collecte wordt opgehaald en u kunt er opzoeken wat er tijdens een bepaalde periode gegeven is aan de collecte. Ook vindt u er de wekelijkse uitbetalingen terug en wordt u gevraagd om de verschillende collectes een naam te geven en ze op die manier toe te wijzen aan een bepaald doel. Givt probeert het dashboard zo in te richten dat het voldoet aan de wensen van de gebruiker. Regelmatig voegen we nieuwe functies toe aan het dashboard en wordt deze handleiding herzien. Mist u iets op het Givt-dashboard of heeft u een vraag of opmerking? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen via of support@givtapp.net.

4 3 3 Starten met het Givt-dashboard 3.1 Inloggen Webapplicatie Het Givt-dashboard is een webapplicatie. Dat betekent dat u als gebruiker het Givt-dashboard kan benaderen via een webbrowser op uw desktop computer of laptop, zoals Internet Explorer, Mozilla Firefox, Google Chrome of Apple Safari. Ook is het te benaderen via een webbrowser op uw smartphone. Wanneer u een andere browser gebruikt dan Google Chrome, zult u de volgende melding in beeld te zien krijgen Starten U start het Givt-dashboard door in uw webbrowser het adres (de URL) van de Givt-dashboard- applicatie in te typen. De URL die wordt gebruikt is: Inloggen Om in het Givt-dashboard in te loggen, vult u uw adres en wachtwoord in. Deze heeft u van Givt ontvangen in de omtrent de dashboard-credentials.

5 4 3.2 Schermindeling Het Givt-dashboard bestaat uit een aantal pagina s, die u kunt bereiken door gebruik te maken van de knoppen op de blauwe menubalk bovenin het scherm. De verschillende onderdelen van het scherm zijn: 1. Naam dashboard Hier kunt u de naam van het dashboard zien. Wanneer u toegang hebt tot meerdere dashboards, kunt u hier ook kiezen voor een ander dashboard. 2. Overzicht Dit is de eerste pagina. In dit scherm worden het aantal gevers, het gegeven bedrag van het laatste geefmoment en het totaalbedrag dat is verzameld in de huidige maand vertoond. (Zoals in de afbeelding hierboven is weergegeven.) 3. Collectes Op deze pagina kunt u een collecte opzoeken en zien wat er is opgehaald en welke kosten aan die collecte verbonden zijn. 4. Uitbetalingen Op de pagina Uitbetalingen kunt u de wekelijkse uitbetalingen zien en details van die uitbetalingen bekijken. 5. Toewijzen Op de pagina Toewijzen wordt u gevraagd om de verschillende collectes van een bepaalde datum een naam te geven en hierdoor aan een bepaald doel toe te wijzen. Op die manier weet zowel de organisatie als Givt welke collecte bij welk doel hoort en kan hier helder over gecommuniceerd worden. 6. Voorkeuren Hiermee opent u de voorkeuren die u kunt instellen op uw dashboard. 7. Handleiding Hiermee opent u de handleiding die u nu aan het lezen bent. 8. Uitloggen Hiermee logt u uit op het Givt-dashboard en wordt u teruggebracht naar het inlogscherm.

6 5 4 Dashboardfuncties 4.1 Naam van het dashboard Bij de naam van het dashboard kunt u zien in welk dashboard u aan het werk bent. In sommige gevallen hebben organisaties meerdere dashboards (bijvoorbeeld bij een speciale collecte-actie). Wanneer u toegang hebt tot meerdere dashboards, kunt u hier kiezen in welk dashboard u aan de slag wilt. Doe dit door met uw muis op de naam te klikken, dan krijgt u de opties te zien en kunt u klikken op de naam van het dashboard waar u heen wilt. 4.2 Overzicht De pagina Overzicht geeft een snelle weergave van de laatst gehouden collecte in uw kerk of organisatie. Hieronder ziet u de verschillende onderdelen van de pagina. 1. Aantal gevers Dit is het totaal aantal gevers van die maand. 2. Gemiddel aantal gevers Dit is het gemiddeld aantal gevers per week. 3. Laatste collecte Dit bedrag is er het afgelopen geefmoment gegeven. Eronder staat hoeveel gemiddeld per gift gegeven werd. 4. Deze maand Dit bedrag is er in de huidige maand gegeven. Eronder staat hoeveel gemiddeld per gift gegeven werd.

7 6 4.3 Collectes Op de pagina Collectes kunt u weergeven wat er is opgehaald binnen een bepaalde periode, door een start- en einddatum en tijd te selecteren. Op deze manier kunt u snel een indruk krijgen van wat er gegeven is aan één of meerdere collectes binnen een bepaalde periode. Kies een tijdsbestek en klik op Weergeven. U kunt deze periode een naam geven en opslaan. Daarnaast kunt u zien hoeveel er gegeven is aan de verschillende doelen binnen dat tijdsbestek. Door op het taartdiagram te klikken, kunt u een overzicht van de verschillende statussen van de giften openklappen. Dit zijn dezelfde statussen zoals in de app getoond worden in het overzicht van de giften, op één verschil na: de giften die tijdens het geven met de app kosteloos geannuleerd worden, zijn niet opgenomen onder de categorie Geannuleerd door gever.

8 7 4.4 Toewijzen Door het toewijzen van collectes aan een bepaald doel, krijgen de verschillende bedragen een naam. Op die manier worden de collectes inzichtelijk voor zowel de kerk of organisatie als voor Givt. Hierdoor is het duidelijk welke giften en eventuele storneringskosten bij welk collectedoel horen. Wanneer er nog transacties zijn die niet zijn toegewezen aan een doel, krijgt u bij de pagina s Collectes en Uitbetalingen bovenaan in het scherm hiervan een melding die u hierop attendeert Het toewijzen van een collecte Wanneer u in het menu op Toewijzen klikt, krijgt u automatisch een overzicht van de huidige week te zien. U kunt door de verschillende weken scrollen door gebruik te maken van de pijltjes linksboven. Ook kunt u ervoor kiezen om een dagoverzicht weer te geven. Wanneer de giften door onze database verwerkt zijn, ziet u de nog niet-toegewezen collecte(s) als vraagteken ( ) verschijnen op de kalender. De collectes worden per tijdslot van een half uur samen gebundeld. Om de collecte(s) binnen het tijdslot een naam te geven gaat u als volgt te werk: 1) Klik op een 2) Voer de naam of namen in (maximaal 50 tekens) 3) Druk op of gebruik de toetsencombinatie Shift + Enter 4) Als het gelukt is, ziet u nu een

9 8 Bovenaan dit venster is het ook mogelijk om de precieze periode aan te geven. Het is ook mogelijk om meerdere tijdsloten met vraagtekens tegelijkertijd te selecteren. Klik hiervoor op een tijdslot en sleep naar boven of beneden. Alle niet-toegewezen collectes die in de selectie zitten, kunnen per collectedoel (Collecte 1, 2 of 3) samen worden toegewezen. Wanneer er geen oranje vraagtekens meer te zien zijn, heeft u alle collectes toegewezen. In het geval u het volgende op de kalender ziet, betekent dit dat voor dit tijdslot er al een toegewezen en een niet toegewezen collecte is.

10 Het toewijzen van een volledige week U kunt er ook voor kiezen om alle niet-toegewezen collectes aan een collectedoel toe te wijzen. Vul hiervoor een collectedoel in en klik op het vinkje.

11 Het raadplegen en verwijderen van een toegewezen collecte Om een toegewezen collecte te bekijken, drukt u op een. De gegevens van een collecte kan je raadplegen door het detail te openen (klik op ). Hierna krijgt u dan alle gegevens die onder deze collecte zitten. Wil je de namen van een collecte aanpassen, dat kan dit gewoon door in het invoerveld te klikken en de naam aan te passen. Alle namen in orde? Klik dan met een gerust hart op Toewijzingen(en) opslaan. Door op Toewijzing(en) annuleren te klikken, wordt de toewijzing geannuleerd. Hiermee gaan uiteraard geen giften verloren. Enkel de naam die vooraf ingesteld was, wordt gewist.

12 Het raadplegen van vaste punten Vaste punten zijn zenders of QR-codes van Givt die niet bewegen en waar een vooraf ingestelde naam aan werd toegekend bij het afstemmen van de samenwerking tussen uw kerk of organisatie en Givt. Giften aan vaste punten staan in de kalender als groene vinkjes. Op een groen vinkje kan geklikt worden om de details te raadplegen. Als er in hetzelfde tijdslot ook aan collectes (door middel van de zenders) zijn gegeven, dan worden de collectes en de vaste punten van elkaar gescheiden door een tabblad. Door eenvoudig tussen de twee tabbladen te wisselen, kan u vervolgens de informatie raadplegen.

13 Het uploaden van een CSV-bestand U kunt vooraf collectes toewijzen door het uploaden van ons ingevulde CSV-bestand (Voorbeeld.csv). Dit maakt het mogelijk om bijvoorbeeld een gehele jaarplanning, waarin de collectedoelen al bekend zijn, op voorhand toe te wijzen. Vooraf toewijzen zonder CSV-bestand? Kijk hieronder bij het kopje Een collecte in de toekomst toewijzen voor meer informatie. Door op de link Voorbeeld downloaden te klikken kunt u een bestand downloaden waarin wordt aangegeven hoe het CSV-bestand aangeleverd moet worden. Begindatum: vul hier de datum en tijd in wanneer de collecte begint. Einddatum: vul hier de datum en tijd in wanneer de collecte eindigt. NB: het tijdstip van de einddatum is tot, niet tot en met. Daarom kan het tijdstip van de einddatum herhaald worden bij de begindatum van het volgende toewijzingsblok. Naam: vul hier de collecte naam in. CollecteId: vul hier het nummer van de collecte in. Er kan tot en met 3 collectes worden ingevuld. Als er geen meerdere collectes zijn, vul hier dan 1 in. Als u ons CSV-bestand heeft aangepast, kunt u die uploaden door op de knop Upload CSV te klikken. U krijgt nu aan de rechterkant van het scherm te zien of het gelukt is.

14 Groen betekent dat de toewijzing correct is gebeurd. De toewijzingen die in het rood zijn weergegeven, zijn niet doorgevoerd. De melding geeft aan wat hiervan de reden is Een collecte in de toekomst toewijzen Als u op voorhand al een collecte wil toewijzen, dan kan dat gewoon door met je muis op de kalender te gaan staan en een tijdsvak in de toekomst te selecteren door ofwel te klikken ofwel een groter bereik te selecteren. Er springt dan een kaartje open die toelaat om tot drie collectes op te slaan. Geen meerdere collectes? Vul dan enkel een naam in bij Collecte 1.

15 Uitbetalingen Algemeen Hierin krijgt u een overzicht te zien van alle uitbetalingen die hebben plaatsgevonden aan uw kerk of organisatie. Als u rechts van het bedrag op het taartdiagram (1) klikt, wordt het gedetailleerde overzicht weergegeven van de desbetreffende uitbetaling. Een voorbeeld hiervan kunt u in onderstaande afbeelding hieronder te zien. Klik op de verschillende types Inhoudingen om daar meer informatie over te kunnen zien.

16 Toewijzingen in uitbetalingen Bij elke uitbetaling krijgt u een overzicht van de verschillende collectes zoals u ze zelf hebt toegewezen. Zoals u in dit voorbeeld kunt zien, is er nog een totaal bedrag van 50,71 dat nog niet werd toegewezen. Hierdoor is het voor u niet duidelijk waar het geld naartoe moet. Het toewijzen doet u op de pagina Toewijzen. Informatie daarover vindt u ook in het hoofdstuk Toewijzen van deze handleiding. In het volgende voorbeeld is wel alles toegewezen. Hierin is er een enkele givt van 6,00 te zien. Dit gaat over een collecte van 31 juli. Terwijl de uitbetaling gebeurt over de week van 9 tot 16 augustus. Dat lijkt vreemd maar kan om verschillende redenen gebeuren: 1. De gever heeft de app gebruikt zonder internet en het is pas een aantal weken later gelukt om de gift door te sturen naar de server van Givt. 2. De gever heeft er lang over gedaan voordat hij/zij zijn/haar machtiging heeft getekend of heeft daarbij problemen ondervonden en moest door Givt worden geholpen. 3. De bank van de gever heeft de transactie later verwerkt dan normaal.

17 16 Een concreet voorbeeld: Stel u heeft op 17 december 2017 een collecte voor Open Doors gehad. Op de pagina Toewijzen heeft u deze collecte toegewezen aan Open Doors. 10 dagen later werd de uitbetaling over de week gedaan waarin 17 december valt. In het overzicht van deze uitbetaling stond 65,00 voor de collecte Open Doors. Drie weken later ziet u een nieuwe uitbetaling waarin nog een keer 1,00 staat die ook voor Open Doors bestemd is. Dit komt omdat er iemand was die op 17 december ,00 aan Open Doors had gegeven, maar zijn/haar machtiging nog niet had getekend. Dit is drie weken later wel in orde gekomen en daarom staat die gift van 1,00 bij de nieuwe uitbetaling CSV-export Uitleg Op de pagina Uitbetalingen kunt u nu ook een CSV-export downloaden. Dat is mogelijk op twee verschillende manieren. Maak gebruik van de downloadknop naast de uitbetaling of voer een start- en einddatum in waarover u een overzicht wilt verkrijgen en druk op de downloadknop. In de CSV-export krijgt u een overzicht van de volgende zaken: Let op: alle vermelde kosten zijn excl. 21% BTW. A. Datum : de datum waarop deze toegewezen collecte werd gehouden. B. Toewijzing : het specifieke doel waaraan u het gecollecteerde geld heeft toegewezen. Voor meer info, zie het hoofdstuk Toewijzen in deze handleiding. C. Aantal giften : het aantal giften die zijn gedaan via de Givt-app. D. Brutobedrag : het totaal geïncasseerde bedrag E. Transactiekosten : de kosten die SlimPay in rekening brengt voor het verwerken van de transacties. Op dit moment is dat 0,08 per transactie. F. Mandaatkosten : de kosten die SlimPay in rekening brengt voor het aangaan van machtigingen door gevers. De kosten voor een machtiging liggen op 0,50. Deze verrekent Givt over de eerste vier keer dat de gever Givt gebruikt. Zo worden de kosten eerlijk verdeeld over verschillende situaties waarin er met Givt wordt gegeven. G. Storneringskosten : de kosten die SlimPay in rekening brengt voor storneringen. H. Servicekosten : de kosten die vanuit Givt in rekening worden gebracht voor het verlenen van de service. I. Uitbetalingskost : de kost die SlimPay in rekening brengt voor het uitvoeren van een uitbetaling.

18 J. BTW : Givt moet 21% BTW rekenen over alle kosten. K. Storneringen : het totaalbedrag van de giften die gestorneerd werden. L. Netto bedrag : het bruto bedrag - alle kosten. Dit bedrag kan negatief zijn als er een giften werden gestorneerd met een bedrag hoger dan de collecte zelf. De som van deze kolom is het bedrag dat op de rekening werd gestort Voorbeeld Bovenstaande uitleg over de CSV-export wordt aan de hand van dit voorbeeld nog eens gevisualiseerd: 17 De bovenste drie collectes werden nog niet toegewezen en krijgen dus ook de naam: Niet toegewezen collecte. Het totaalbedrag wordt niet nogmaals in de CSV-export toegevoegd zodat u zelf in uw boekhoudprogramma of Excel-blad de totalen makkelijk kunt toevoegen of andere formules erop los kunt laten.

Gebruikershandleiding Het Givt-dashboard. Versie 1.1

Gebruikershandleiding Het Givt-dashboard. Versie 1.1 Gebruikershandleiding Het Givt-dashboard Versie 1.1 1 Inhoudsopgave Inhoudsopgave 2 1.0 Inleiding 3 1.1 Over deze gebruikershandleiding 3 1.2 Over het Givt-dashboard 3 2.0 Starten met het Givt-dashboard

Nadere informatie

SportCTM 2.0 Sporter

SportCTM 2.0 Sporter SportCTM 2.0 Sporter APP Inloggen Dotcomsport heeft ter ondersteuning van de dagelijkse praktijk ook een APP ontwikkeld, om data invoer te vereenvoudigen. Deze APP ondersteunt de onderdelen; Agenda (invoer

Nadere informatie

Handleiding CrisisConnect app beheersysteem

Handleiding CrisisConnect app beheersysteem Handleiding CrisisConnect app beheersysteem Inhoudsopgave 1. Start 1.1. Vereisten gebruik 1.2. Inloggen 1.3. Wachtwoord wijzigen 2. Vullen 2.1. Dossiers 2.2. Processen 2.2.1. Tekst toevoegen 2.2.2. Bijlagen

Nadere informatie

SportCTM 2.0 Startscherm trainer

SportCTM 2.0 Startscherm trainer SportCTM 2.0 Startscherm trainer Inloggen Webapplicatie Via inlog.dotcomsport.com kun je in inloggen op de webapplicatie van het SportCTM. Wij adviseren onderstaande browsers Windows: Internet Explorer,

Nadere informatie

Handleiding CrisisConnect app beheersysteem

Handleiding CrisisConnect app beheersysteem Handleiding CrisisConnect app beheersysteem Inhoudsopgave 'Welkom bij de handleiding van de CrisisConnect app' 1. Start 1.1. Vereisten gebruik 1.2. Inloggen 1.3. Wachtwoord wijzigen 2. Vullen 2.1 Dossiers

Nadere informatie

Ooievaarspas.nl. Handleiding voor aanbieders: beheeromgeving

Ooievaarspas.nl. Handleiding voor aanbieders: beheeromgeving Ooievaarspas.nl Handleiding voor aanbieders: beheeromgeving Versie 1.4 29-04-2015 Inhoudsopgave 1. Inleiding 3 1.1 Voor u start 3 1.2 Verantwoordelijkheid 3 1.3 Vragen 3 2. Toegang 4 2.1 Inloggen 4 2.2

Nadere informatie

SSO handleiding. Inhoudsopgave

SSO handleiding. Inhoudsopgave SSO handleiding Inhoudsopgave Inloggen... 2 Wachtwoord vergeten... 2 Eenmaal ingelogd... 2 Wachtwoord wijzigen... 3 Uitloggen... 3 E-learning... 3 RIEsicotoer... 4 Leerlingen... 4 Overzicht leerlingen...

Nadere informatie

Yoobi is bedrijfssoftware in de cloud en een totaaloplossing voor relatiebeheer, projectmanagement, urenregistratie, planning en facturatie.

Yoobi is bedrijfssoftware in de cloud en een totaaloplossing voor relatiebeheer, projectmanagement, urenregistratie, planning en facturatie. Welkom bij Yoobi Yoobi is bedrijfssoftware in de cloud en een totaaloplossing voor relatiebeheer, projectmanagement, urenregistratie, planning en facturatie. De Yoobi webversie is beschikbaar via je browser

Nadere informatie

Handleiding NarrowCasting

Handleiding NarrowCasting Handleiding NarrowCasting http://portal.vebe-narrowcasting.nl september 2013 1 Inhoud Inloggen 3 Dia overzicht 4 Nieuwe dia toevoegen 5 Dia bewerken 9 Dia exporteren naar toonbankkaart 11 Presentatie exporteren

Nadere informatie

Partners in Accountancy (PIA) Inloggen op het klantenloginsysteem

Partners in Accountancy (PIA) Inloggen op het klantenloginsysteem Partners in Accountancy (PIA) Inloggen op het klantenloginsysteem 1. Systeemvereisten Het vernieuwde klantenloginsysteem (hierna genoemd login portal) maakt gebruik van een kleine applicatie en werkt samen

Nadere informatie

Handleiding nieuwsbrief

Handleiding nieuwsbrief Polakkenweg 3 Postbus 12 9422 ZG Smilde Telefoon (0592) 42 02 00 Fax (0592) 41 58 43 Email post@fontijn.nl www.fontijn.nl Handleiding nieuwsbrief Om in het nieuwsbrief systeem te komen vult u het volgende

Nadere informatie

GEBRUIKERSHANDLEIDING MAAKJETRAINING.NL 1

GEBRUIKERSHANDLEIDING MAAKJETRAINING.NL 1 GEBRUIKERSHANDLEIDING MAAKJETRAINING.NL 1 INHOUD 1 Inleiding 3 1.1 De drie categorieën 3 2 Inloggen op MaakJeTraining 4 2.1 Registreren op MaakJeTraining 4 2.2 Inloggen met account 5 2.3 Veranderingen

Nadere informatie

NORTHNETS / AROB ANTENNEBOUW. Wi-Fi handleiding. Om gemakkelijk en snel verbinding te maken met het internet.

NORTHNETS / AROB ANTENNEBOUW. Wi-Fi handleiding. Om gemakkelijk en snel verbinding te maken met het internet. NORTHNETS / AROB ANTENNEBOUW Wi-Fi handleiding Om gemakkelijk en snel verbinding te maken met het internet. Inhoud 1. Algemene informatie:... 2 1.1 Begrippenlijst... 2 2. Laptop... 3 3. Tablet... 5 3.1

Nadere informatie

Handleiding CombinatiePlanner Versie Combinatiefunctionaris

Handleiding CombinatiePlanner Versie Combinatiefunctionaris Handleiding CombinatiePlanner Versie Combinatiefunctionaris 8 februari 2011 Versie 4.0 Multitask ICT bv, Den Haag, Nederland. Alle rechten voorbehouden. Inhoudsopgave 1. Algemeen... 3 2. Inloggen... 4

Nadere informatie

1. Over LEVIY. 5. Meldingen Wat zijn meldingen? 5.1 Technische melding toevoegen Hoe voeg ik een melding toe?

1. Over LEVIY. 5. Meldingen Wat zijn meldingen? 5.1 Technische melding toevoegen Hoe voeg ik een melding toe? Versie 1 02 1. Over LEVIY Wat doet LEVIY? 06 5. Meldingen Wat zijn meldingen? 2. Algemene definities Behandelen van terugkerende definities. 07 5.1 Technische melding toevoegen Hoe voeg ik een melding

Nadere informatie

Wordpress website beheren

Wordpress website beheren Wordpress website beheren gemaakt door: Noppert Websites www.noppertwebsites.nl Wordpress website beheren bladzijde 1 Inhoudsopgave Onderwerp: Inloggen en eerste indruk Pagina aanmaken/bewerken Foto/afbeelding

Nadere informatie

Yoobi is bedrijfssoftware in de cloud en een totaaloplossing voor relatiebeheer, projectmanagement, urenregistratie, planning en facturatie.

Yoobi is bedrijfssoftware in de cloud en een totaaloplossing voor relatiebeheer, projectmanagement, urenregistratie, planning en facturatie. Welkom bij Yoobi Yoobi is bedrijfssoftware in de cloud en een totaaloplossing voor relatiebeheer, projectmanagement, urenregistratie, planning en facturatie. De Yoobi webversie is beschikbaar via je browser

Nadere informatie

1. Over LEVIY 5. Openen van de activiteit 2. Algemene definities 6. Inloggen op het LEVIY dashboard 3. Inloggen 6.1 Overzichtspagina 3.

1. Over LEVIY 5. Openen van de activiteit 2. Algemene definities 6. Inloggen op het LEVIY dashboard 3. Inloggen 6.1 Overzichtspagina 3. Versie 1.0 05.03.2015 02 1. Over LEVIY Wat doet LEVIY? 08 5. Openen van de activiteit Hoe wordt de activiteit geopend? 2. Algemene definities Behandelen van terugkerende definities. 09 6. Inloggen op het

Nadere informatie

HANDLEIDING Online personeel en salaris

HANDLEIDING Online personeel en salaris HANDLEIDING Online personeel en salaris Inloggen op loket.nl Via https://online.loket.nl/vsp.prd.loket.new/ kunt u inloggen op de online applicatie van loket.nl. U komt op het onderstaande inlogscherm.

Nadere informatie

Automatische conversie banknummers naar het IBAN formaat

Automatische conversie banknummers naar het IBAN formaat Automatische conversie banknummers naar het IBAN formaat Sdu Advocatensupport Sdu Uitgevers www.scherpinsupport.nl september 2013 1 Inhoudsopgave Overzicht... 3 Converteren banknummers... 3 Rapport maken...

Nadere informatie

Inhoud. Handleiding Dododent. Beste tandarts of praktijkmanager,

Inhoud. Handleiding Dododent. Beste tandarts of praktijkmanager, Handleiding Dododent Beste tandarts of praktijkmanager, Hartelijk dank voor de aanschaf van een website bij Dodoworks. Hieronder volgt een uitgebreide handleiding van het Dododent systeem waarmee de website

Nadere informatie

Instructie Instellen Citrix (thuis)werkplek Detron-Online

Instructie Instellen Citrix (thuis)werkplek Detron-Online Instructie Instellen Citrix (thuis)werkplek Detron-Online Pagina: 1/ 26 Inhoudsopgave Algemeen...3 Microsoft Windows...4 Instellen Internet Explorer...4 Certificaten installeren:...4 Weergave aanpassen:...6

Nadere informatie

Inloginstructie epraktijk

Inloginstructie epraktijk Inloginstructie epraktijk Voor het inloggen op epraktijk is Java niet langer vereist. Het enige wat u nodig heeft is een recente versie van één van de volgende internetbrowsers: Internet Explorer Firefox

Nadere informatie

HANDLEIDING Scheduler

HANDLEIDING Scheduler HANDLEIDING Scheduler Planning van uw telefonische bereikbaarheid Scheduler Inloggen Om gebruik te kunnen maken van de Scheduler dient u eerst in te loggen in het Vtel Dashboard. Middels een veilige login

Nadere informatie

Toelichting Keyplan. Keyplan is er voor desktop en IOS apparaten:

Toelichting Keyplan. Keyplan is er voor desktop en IOS apparaten: Handboek Keyplan Inhoudsopgave Toelichting Keyplan... 2 Keyplan is er voor desktop en IOS apparaten:... 3 Desktop:... 3 IOS apparaten:... 3 Starten met Keyplan... 4 Webbrowser:... 4 Telefoon:... 5 Inloggen:...

Nadere informatie

HANDLEIDING Webportaal. Voor ouders van gastouders

HANDLEIDING Webportaal. Voor ouders van gastouders HANDLEIDING Webportaal Voor ouders van gastouders Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 1. Gebruik van het ouderportaal... 3 1.1 Inloggen... 3 1.2 Het ouderportaal... 4 2. Urenregistratie... 5 3. Corrigeren

Nadere informatie

Beginners Handleiding Eerste versie. Ronnie Schuurbiers Stijn Vermeulen

Beginners Handleiding Eerste versie. Ronnie Schuurbiers Stijn Vermeulen Beginners Handleiding Eerste versie Ronnie Schuurbiers Stijn Vermeulen Inhoudsopgave: Beginnen en inloggen... 3 Site instellingen wijzigen.... 5 Een thema kiezen.... 6 Tekstblokken toevoegen, wijzigen

Nadere informatie

CMS Made Simple eenvoudig uitgelegd CMS MADE SIMPLE- Eenvoudig uitgelegd

CMS Made Simple eenvoudig uitgelegd CMS MADE SIMPLE- Eenvoudig uitgelegd CMS Made Simple eenvoudig uitgelegd CMS MADE SIMPLE- Eenvoudig uitgelegd Introductie Deze handleiding heeft tot doel een eenvoudige stap voor stap handleiding te zijn voor eindgebruikers van CMS Made Simple

Nadere informatie

5. Documenten Wat kan ik met Documenten? 1. Over LEVIY. 5.1 Documenten terugvinden Uitleg over vinden van documenten.

5. Documenten Wat kan ik met Documenten? 1. Over LEVIY. 5.1 Documenten terugvinden Uitleg over vinden van documenten. Versie 1.0 23.03.2015 02 1. Over LEVIY Wat doet LEVIY? 08 5. Documenten Wat kan ik met Documenten? 2. Algemene definities Behandelen van terugkerende definities. 09 5.1 Documenten terugvinden Uitleg over

Nadere informatie

Handleiding Vooraangifte via Internet

Handleiding Vooraangifte via Internet 1 Handleiding Vooraangifte via Internet Deze handleiding is opgebouwd uit een aantal onderdelen. Per onderdeel is er een korte uitleg over de handelingen die u dient uit te voeren en wordt u stapsgewijs

Nadere informatie

Handleiding Evaluatieplatform Aanbieder

Handleiding Evaluatieplatform Aanbieder Handleiding Evaluatieplatform Aanbieder Versie 3 http://evaluatie.q-keurmerk.nl/ 1 Inhoudsopgave 1. Als aanbieder registreren... 3 2. Inloggen... 4 3. Cursus laten evalueren... 5 1. Inloggen als aanbieder

Nadere informatie

Handleiding toevoegen objecten plexatutrecht.nl

Handleiding toevoegen objecten plexatutrecht.nl Handleiding toevoegen objecten plexatutrecht.nl Handleiding toevoegen objecten plexatutrecht.nl... 1 1. Inleiding... 1 2. Structuur... 2 3. Inloggen... 2 4. Bewerken van uw objecten... 3 5. Het objectformulier...

Nadere informatie

EBUILDER HANDLEIDING. De Ebuilder is een product van EXED internet www.exed.nl. info@exed.nl EXED CMS UITLEG

EBUILDER HANDLEIDING. De Ebuilder is een product van EXED internet www.exed.nl. info@exed.nl EXED CMS UITLEG EBUILDER HANDLEIDING De Ebuilder is een product van EXED internet www.exed.nl info@exed.nl 1 INHOUDSOPGAVE Inleiding Een korte introductie over het Ebuilder» Navigatie» Snelnavigatie Pagina s Hier vind

Nadere informatie

HANDLEIDING VOOR PLOEGLEIDERS

HANDLEIDING VOOR PLOEGLEIDERS HANDLEIDING VOOR PLOEGLEIDERS Aanmelden Het aanmeldingsproces is gelijklopend aan dat van de gewone medewerker. Indien je daar nog vragen over hebt, kan je het document Handleiding My- Dranouter medewerkers

Nadere informatie

Handleiding importeren HDN-browsercertificaat

Handleiding importeren HDN-browsercertificaat Handleiding importeren HDN-browsercertificaat Om toegang te krijgen tot de Skydoo webapplicatie, dien je het HDN-certificaat als browsercertificaat te importeren. Hiervoor voer je de volgende stappen uit:

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Vertaalplatform

Gebruikershandleiding Vertaalplatform Gebruikershandleiding Vertaalplatform Context Talen, 2014 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 1 Gebruikershandleiding Vertaalplatform Context Talen... 1 Inloggen... 1 Browsers... 1 Wachtwoord wijzigen... 2

Nadere informatie

ZorgInlogPortaal.nl. Geachte gebruiker, Handleiding Mijn Virtuele Schijf Versie 2.0

ZorgInlogPortaal.nl. Geachte gebruiker, Handleiding Mijn Virtuele Schijf Versie 2.0 Handleiding Mijn Virtuele Schijf Versie 2.0 ZorgInlogPortaal.nl Geachte gebruiker, Er zijn door ons een aantal aanpassingen gedaan in de achterliggende infrastructuur op de Mijn Virtuele schijf omgeving

Nadere informatie

Handleiding Berichtensysteem. Multitask ICT bv

Handleiding Berichtensysteem. Multitask ICT bv Handleiding Berichtensysteem Multitask ICT bv Inhoudsopgave 1 Inloggen 3 2 Berichten 4 2.1 Berichten bekijken 5 2.1.1 Ongelezen berichten 5 2.1.2 Zoeken 5 2.1.3 Berichten accorderen 5 2.1.4 Bericht gelezen

Nadere informatie

LET OP! Uw gegevens worden pas zichtbaar in het dashboard nadat u op de App bent ingelogd en verbinding heeft gemaakt met internet.

LET OP! Uw gegevens worden pas zichtbaar in het dashboard nadat u op de App bent ingelogd en verbinding heeft gemaakt met internet. Handleiding versie 1.2 LET OP! Uw gegevens worden pas zichtbaar in het dashboard nadat u op de App bent ingelogd en verbinding heeft gemaakt met internet. Handleiding versie 1.2 januari 2018 1 Handleiding

Nadere informatie

Handleiding website Buurten Met Uitzicht

Handleiding website Buurten Met Uitzicht Handleiding website Buurten Met Uitzicht www.buurtenmetuitzicht.nl Op de site www.buurtenmetuitzicht.nl kunt u berichten of tweets plaatsen en iets op de buurtagenda zetten. Alle berichten worden niet

Nadere informatie

Handleiding De Sociale Monitor

Handleiding De Sociale Monitor Handleiding De Sociale Monitor Inhoudsopgave Gebruikershandleiding: De Sociale Monitor 2 Bestaande rapportages 7 Een nieuw rapportage aanmaken 9 Het menu 10 Handleiding lokaal beheerders: De Sociale Monitor

Nadere informatie

Snel aan de slag met BasisOnline en InstapInternet

Snel aan de slag met BasisOnline en InstapInternet Snel aan de slag met BasisOnline en InstapInternet Inloggen Surf naar www.instapinternet.nl of www.basisonline.nl. Vervolgens klikt u op de button Login links bovenin en vervolgens op Member Login. (Figuur

Nadere informatie

Gebruikers- handleiding Porta

Gebruikers- handleiding Porta Gebruikers- handleiding Porta Inleiding Met de applicatie Porta op ons extranet kunnen gegevensbestanden tussen het CAK en ketenpartners uitgewisseld worden. In deze handleiding is beschreven hoe u dit

Nadere informatie

Handleiding Informat. v1.0

Handleiding Informat. v1.0 Handleiding Informat v1.0 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 1. Afspraken... 3 2. Aanmelden... 3 3. Afwezigheden invullen... 5 3.1 Afwezigheden code Z, B, R, D... 5 3.1.1 Inbrengen... 5 3.1.2 Wijzigen...

Nadere informatie

Toelichting inloggen beheermodule IZM. Wachtwoord vergeten. Ik kan niet inloggen

Toelichting inloggen beheermodule IZM. Wachtwoord vergeten. Ik kan niet inloggen Toelichting inloggen beheermodule IZM Wanneer u problemen heeft met inloggen in de beheermodule van Zwemscore, kan dat meerdere oorzaken hebben. Twee vaak voorkomende oorzaken zijn Wachtwoord vergeten

Nadere informatie

Handleiding Wordpress CMS 4-5-2015

Handleiding Wordpress CMS 4-5-2015 Handleiding Wordpress CMS 4-5-2015 Inhoud 1. Het dashboard.... 3 2. Een pagina of bericht aanpassen.... 5 3. Een nieuw bericht toevoegen... 6 4. Een pagina maken... 7 5. Website met sitebuilder... 8 6.

Nadere informatie

Handleiding OVM 2.0. Beheerder. Versie 2.0.0.22 1 oktober 2012

Handleiding OVM 2.0. Beheerder. Versie 2.0.0.22 1 oktober 2012 Handleiding OVM 2.0 Beheerder Versie 2.0.0.22 1 oktober 2012 Inhoudsopgave Legenda... 4 1 Voorbereidingen... 5 1.1 Downloaden... 5 1.2 Starten en inloggen... 6 1.3 Nieuws... 6 2 Beheerportal... 8 2.1 Inloggen...

Nadere informatie

1. Inleiding Wat is MijnRevalidatieFriesland? Wat is DigiD? 3 DigiD aanvragen 3

1. Inleiding Wat is MijnRevalidatieFriesland? Wat is DigiD? 3 DigiD aanvragen 3 Inhoud 1. Inleiding 3 1.1 Wat is MijnRevalidatieFriesland? 3 1.2 Wat is DigiD? 3 DigiD aanvragen 3 2. Inloggen en uitloggen 4 2.1 Inloggen 4 2.2 Uitloggen 5 3. Hoe werken de verschillende onderdelen? 6

Nadere informatie

HANDLEIDING DICOS WEBSITE

HANDLEIDING DICOS WEBSITE Versie 1.6 HANDLEIDING DICOS WEBSITE Copyright Kred it B.V. Eindhoven 2012 Niets uit deze publicatie mag worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van klik, fotokopie, microfilm, geluidsband,

Nadere informatie

HANDLEIDING Scheduler

HANDLEIDING Scheduler HANDLEIDING Scheduler Planning van uw telefonische bereikbaarheid Uw telefonische bereikbaarheid eenvoudig en kostenefficiënt ingeregeld met een automatische kalendersturing. Automatische waarneming U

Nadere informatie

Handleiding Online Boekhouden

Handleiding Online Boekhouden Handleiding Online Boekhouden Het online boekhoudprogramma kan gestart worden op de site van Horeca Boekhouden.nl (http://www.horecaboekhouden.nl/fin_administratie.php). Om verbinding te maken, moet op

Nadere informatie

Handleiding. Porta applicatie

Handleiding. Porta applicatie Handleiding Porta applicatie Inleiding Met de applicatie Porta op het Extranet kunt u als ketenpartner gegevensbestanden met het CAK uitwisselen. In deze handleiding staat beschreven hoe u dit kunt doen.

Nadere informatie

cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL! WEBINTERFACE GEBRUIKERSHANDLEIDING

cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL! WEBINTERFACE GEBRUIKERSHANDLEIDING cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL! WEBINTERFACE GEBRUIKERSHANDLEIDING BV Inleiding cbox is een applicatie die u eenvoudig op uw computer kunt installeren. Na installatie wordt in de bestandsstructuur van uw

Nadere informatie

Handleiding website. Inloggen Start uw internet browser en ga naar http://www.rbaoreven.nl/. Laatst bijgewerkt: 17 mei 2008

Handleiding website. Inloggen Start uw internet browser en ga naar http://www.rbaoreven.nl/. Laatst bijgewerkt: 17 mei 2008 Handleiding website Laatst bijgewerkt: 17 mei 2008 In deze handleiding staat alles wat u nodig heeft om een bericht op de website van de Reddingsbrigade Aoreven Heythuysen te plaatsen. Alles wordt in woord

Nadere informatie

Gebruikershandleiding -ICT BEHEERDER-

Gebruikershandleiding -ICT BEHEERDER- Gebruikershandleiding -ICT BEHEERDER- Inhoudsopgave 1. LET OP... 3 2. Inloggen... 4 3. Naar de beheeromgeving... 5 3.1 Tabbladen en menubalk... 5 4. School... 6 5. Licenties... 7 6. Groepen... 7 6.1 Licenties

Nadere informatie

Handleiding WasteTool voor bedrijven. Registratie verpakkingsafval

Handleiding WasteTool voor bedrijven. Registratie verpakkingsafval Handleiding WasteTool voor bedrijven Registratie verpakkingsafval Inhoud 1 Inleiding 3 2 Inloggen 4 Voor het eerst inloggen 4 De volgende keren inloggen 5 3 Overzicht opvragen 7 4 Switchen tussen profielen

Nadere informatie

Je kunt nu inloggen in je eigen medewerker gegevens in Talent & Salaris (web), verder te noemen TSS.

Je kunt nu inloggen in je eigen medewerker gegevens in Talent & Salaris (web), verder te noemen TSS. Handleiding inloggen Talent en Salaris (web) Je kunt nu inloggen in je eigen medewerker gegevens in Talent & Salaris (web), verder te noemen TSS. Hiervoor typ je in het webadres van je browser het volgende

Nadere informatie

Inhoud van de website invoeren met de ContentPublisher

Inhoud van de website invoeren met de ContentPublisher Inhoud van de website invoeren met de ContentPublisher De inhoud van Muismedia websites wordt ingevoerd en gewijzigd met behulp van een zogenaamd Content Management Systeem (CMS): de ContentPublisher.

Nadere informatie

Inleiding. Met vriendelijke groet, functioneel applicatie beheerder.

Inleiding. Met vriendelijke groet, functioneel applicatie beheerder. Inleiding Voor u ligt een bundel met snelkaarten. In iedere snelkaart vindt u stap-voor-stap instructies, bijvoorbeeld om in te loggen op Talent & Salaris. Op de volgende pagina is een inhoudsopgave van

Nadere informatie

HANDLEIDING OUDERPORTAAL KINDCENTRUM DE BORG

HANDLEIDING OUDERPORTAAL KINDCENTRUM DE BORG HANDLEIDING OUDERPORTAAL KINDCENTRUM DE BORG Inhoudsopgave Inleiding 3 Inloggen 4 Wachtwoord vergeten 4 Wachtwoord wijzigen 5 Uw persoonlijke gegevens 7 Gegevens kind aanpassen 7 Groepsinformatie 8 Uitleg

Nadere informatie

MS Internet Explorer (IE 11)

MS Internet Explorer (IE 11) PartsCat new generation en browsers Sommige browsers zijn ingesteld om geen wachtwoorden op te slaan (te onthouden). Ook zal de technische data van HaynesPro soms een melding geven (loginscherm). In dat

Nadere informatie

Welkom op de testsite van kunstcms!

Welkom op de testsite van kunstcms! Welkom op de testsite van kunstcms! Hieronder volgt een tutorial voor een aantal handelingen die u moet uitvoeren: maken van een nieuwe pagina afbeeldingen in een galerie toevoegen tekst maken Volg de

Nadere informatie

Opgeslagen HZ wachtwoord(en) verwijderen Versie 1.0 DIENST INFORMATIEVOORZIENING & AUTOMATISERING 11-5-2016

Opgeslagen HZ wachtwoord(en) verwijderen Versie 1.0 DIENST INFORMATIEVOORZIENING & AUTOMATISERING 11-5-2016 Opgeslagen HZ wachtwoord(en) verwijderen Versie 1.0 DIENST INFORMATIEVOORZIENING & AUTOMATISERING 11-5-2016 INHOUDSOPGAVE 1.0 GOOGLE CHROME 2 1.1 Computer 2 1.2 Android device 2 1.3 iphone of ipad 2 2.0

Nadere informatie

Inhoud Fout! Bladwijzer niet gedefinieerd.

Inhoud Fout! Bladwijzer niet gedefinieerd. Handleiding Inhoud Inloggen... 3 Homepage... 4 Proces - webapplicatie... 5 Status uitleg... 6 Proces aan / afmelden aansluiting... 7 Nieuwe aansluiting... 8 Status wijzigen... 10 Status log... 11 Bestanden

Nadere informatie

Handleiding LROI-Dashboard Landelijke Registratie Orthopedische Implantaten

Handleiding LROI-Dashboard Landelijke Registratie Orthopedische Implantaten Handleiding LROI-Dashboard Landelijke Registratie Orthopedische Implantaten Inleiding In de Landelijke Registratie Orthopedische Implantaten (LROI) worden de patiënt en prothesekenmerken van heup- en knie-implantaten

Nadere informatie

HANDLEIDING VOOR GEBRUIKERS

HANDLEIDING VOOR GEBRUIKERS HANDLEIDING VOOR GEBRUIKERS 1. Inloggen in de leraarskamer Om in te loggen in de leraarskamer ga je naar het inlogscherm. Dit kan op verschillende manieren: 1 ) Via de knoppen op de site (onderaan op portaal

Nadere informatie

Learning Management Systeem (LMS) Bedrijfsopleidingen

Learning Management Systeem (LMS) Bedrijfsopleidingen Learning Management Systeem (LMS) Bedrijfsopleidingen DOCENTEN HANDLEIDING Oktober 2009 E-mail: bedrijfsopleidingen@lumc.nl 2009 Alle rechten voorbehouden LUMC-Bedrijfsopleidingen Behoudens de in of krachtens

Nadere informatie

Handleiding Atletiek Academie

Handleiding Atletiek Academie Handleiding Atletiek Academie Handleiding Atletiek Academie 07-02-2013-1 - Inhoudsopgave Inleiding... 3 1 Inloggen... 4 2 Opbouw van de Atletiek Academie... 5 2.1 Je bent ingelogd, wat nu?... 5 2.2 Klaslokaal...

Nadere informatie

Beeldbellen via Skype

Beeldbellen via Skype Handleiding Beeldbellen via Skype Versie 1.0 (10-12-2014) 0 Inleiding Het Compaan-platform biedt twee mogelijkheden voor beeldbellen: via de webbrowser of via Skype. Deze handleiding gaat in op de werking

Nadere informatie

KIDSADMIN OUDERPORTAAL & OUDERAPP

KIDSADMIN OUDERPORTAAL & OUDERAPP KIDSADMIN OUDERPORTAAL & OUDERAPP HANDLEIDING OKTOBER 2018 INHOUD INLEIDING... 2 OUDERPORTAAL... 3 DE EERSTE KEER INLOGGEN... 3 DASHBOARD... 5 LOGBOEK... 5 PLANNING... 5 Extra opvang aanvragen via planning...

Nadere informatie

Werkinstructie CareAssist Internet Urenregistratie

Werkinstructie CareAssist Internet Urenregistratie 6a Werkinstructie CareAssist Internet Urenregistratie Datum Juni 2012 V3.0 Inhoudsopgave 1. Naar CareAssist internet urenregistratie 3 1.1 Toegang tot CareAssist internet urenregistratie 3 1.2 Toevoegen

Nadere informatie

HANDLEIDING App voor ouders

HANDLEIDING App voor ouders HANDLEIDING App voor ouders Gebruik van de app Jouw kinderopvangorganisatie heeft gekozen voor Konnect! De app en portaal van Konnect stellen ouders in staat om op de hoogte te blijven van de nieuwe ontwikkelingen

Nadere informatie

Wordpress Handleiding Woocommerce Extra

Wordpress Handleiding Woocommerce Extra Wordpress Handleiding Woocommerce Extra In deze handleiding is uitleg te vinden over het toewijzen van producteigenschappen in de plugin Woocommerce in Wordpress. WordPress Handleiding Woocommerce Extra

Nadere informatie

PRODUCTINFORMATIE Handleiding Burgerschouw app 2017

PRODUCTINFORMATIE Handleiding Burgerschouw app 2017 Handleiding Burgerschouw app 2017 1.1 De Burgerschouw App voor de burger. 1.1.1 De app toevoegen aan uw tablet Ga naar uw App Store, Google Play of Windows Phone Store en zoek op Burgerschouw. U ziet het

Nadere informatie

1. Inloggen Reizen monitoren Adressen toevoegen Nieuw adres toevoegen aan de app Adres verwijderen...

1. Inloggen Reizen monitoren Adressen toevoegen Nieuw adres toevoegen aan de app Adres verwijderen... Handleiding portaal Laatst bijgewerkt op: 11-05-16 Deze handleiding laat de belangrijkste schermen zien die u tegenkomt tijdens het gebruiken van het portaal van GoOV. INHOUDSOPGAVE 1. Inloggen... 2 2.

Nadere informatie

Handleiding Mijn LBM [voor verenigingen]

Handleiding Mijn LBM [voor verenigingen] Handleiding Mijn LBM [voor verenigingen] Inhoudsopgave Het inlogscherm 3 Inloggen 3 Ingelogd blijven 3 Wachtwoord vergeten 3 Wachtwoordeisen 5 Het startscherm 6 Uw gegevens 6 Uw gegevens wijzigen 6 Uitloggen

Nadere informatie

Handleiding Mijn Kerk

Handleiding Mijn Kerk Handleiding Mijn Kerk 1 www.deinteractievekerk.nl Algemeen Uw kerk gaat de Interactieve Kerk gebruiken. In deze handleiding willen we u op een eenvoudige manier uitleggen hoe de Interactieve Kerk precies

Nadere informatie

Medewerker handleiding. PersoneelsSysteem - HorecaSysteem - ZorgSysteem

Medewerker handleiding. PersoneelsSysteem - HorecaSysteem - ZorgSysteem Medewerker handleiding PersoneelsSysteem - HorecaSysteem - ZorgSysteem Voorwoord Bedankt voor het downloaden van deze handleiding. De handleiding kan gebruikt worden voor het PersoneelsSysteem (www.personeelssysteem.nl),

Nadere informatie

Inloggen in AccountView online voor Mac OS 30 april 2015 versie 9.1 en hoger

Inloggen in AccountView online voor Mac OS 30 april 2015 versie 9.1 en hoger Inloggen in AccountView online Welkom bij eserviceware! Deze handleiding begeleidt u bij de stappen die nodig zijn voor het inloggen in AccountView online. Wanneer u gebruik maakt van een Apple computer,

Nadere informatie

Handleiding Centix Cloud (WEB)

Handleiding Centix Cloud (WEB) Handleiding Centix Cloud (WEB) Om te beginnen dient er ingelogd te worden op de website: https://klantnaam.centix.com Login op de website (KLANTNAAM.centix.com) en klik op een knop om in te loggen: Via

Nadere informatie

OFFICE 365. Start Handleiding Medewerkers

OFFICE 365. Start Handleiding Medewerkers OFFICE 365 Start Handleiding Medewerkers Meer info: Naast deze handleiding is er zeer veel informatie reeds voorhanden op het internet of door op het vraagteken te klikken in de Office 365 omgeving. Ook

Nadere informatie

- Inloggen 2. - De tour 3. - Vandaagscherm (ouders/leerlingen) 5. - Agenda 6. - Aanwezigheid 6. - Cijferoverzicht 7. - Techniek 8

- Inloggen 2. - De tour 3. - Vandaagscherm (ouders/leerlingen) 5. - Agenda 6. - Aanwezigheid 6. - Cijferoverzicht 7. - Techniek 8 Handleiding Magister voor ouders Ouders, verzorgers en leerlingen hebben via het internet toegang tot Magister; het leerlingvolgsysteem van onze school. In Magister kunnen het rooster, de aanwezigheid

Nadere informatie

1.1 Selecteren van Locatie en scherm

1.1 Selecteren van Locatie en scherm Handleiding 1 Inhoud 1. Inloggen... 3 1.1 Selecteren van Locatie en scherm... 4 2. Locatie... 5 2.1 Onderhoudshistorie... 5 3. Client... 6 3.1 Pagina beheer... 6 3.2 Zelf een pagina aanmaken... 7 3.2.1

Nadere informatie

1. Voer in de adresregel van uw browser de domeinnaam van uw website in, gevolgd door "/beheer".

1. Voer in de adresregel van uw browser de domeinnaam van uw website in, gevolgd door /beheer. Handleiding Fluitje van een Klik Snel aan de slag Popelt u om met het beheersysteem (CMS) aan de slag te gaan en wilt u vlug resultaat zien, kijkt u dan hieronder. U krijgt een korte uitleg in 12 stappen.

Nadere informatie

Hiervoor heeft u toegang nodig met uw persoonlijke account. Vraag uw account aan, aan de hoofd beheerder.

Hiervoor heeft u toegang nodig met uw persoonlijke account. Vraag uw account aan, aan de hoofd beheerder. Handleiding Gebruik Download Chrome voor de beste compatibiliteit Aanmelden link: http://www.omegabelgium.com/cms/ Hiervoor heeft u toegang nodig met uw persoonlijke account. Vraag uw account aan, aan

Nadere informatie

Outlook Web App 2010 XS2office

Outlook Web App 2010 XS2office Handleiding Outlook Web App 2010 XS2office Toegang tot uw contacten, adressen en e-mail berichten via internet XS2office Versie: 22 juli 2014 Helpdesk: 079-363 47 47 Handleiding OWA Helpdesk: 079-363 47

Nadere informatie

Handleiding DB Alerts app

Handleiding DB Alerts app Handleiding DB Alerts app 3 mei 2019 DB Alerts De DB Alerts app is vernieuwd en aan de nieuwe eisen en veranderingen aangepast. Je kunt de App installeren via de Google Play Store / Apple App Store op

Nadere informatie

e-sign app voor Android Handleiding voor installatie en gebruik

e-sign app voor Android Handleiding voor installatie en gebruik Handleiding voor installatie en gebruik Inhoud e-sign app installeren en registreren van uw gebruikersprofiel... 3 Opdrachten selecteren en autoriseren... 10 Overige instellingen en opties... 17 2 e-sign

Nadere informatie

Handleiding. Outlook Web App 2010 - CLOUD. Versie: 22 oktober 2012. Toegang tot uw e-mailberichten via internet

Handleiding. Outlook Web App 2010 - CLOUD. Versie: 22 oktober 2012. Toegang tot uw e-mailberichten via internet Handleiding Outlook Web App 2010 - CLOUD Versie: 22 oktober 2012 Toegang tot uw e-mailberichten via internet Handleiding Multrix Outlook Web App 2010 - CLOUD Voorblad Inhoudsopgave 1 Inleiding...3 2 Inloggen...4

Nadere informatie

Handleiding Ouderportaal CBS Het Krijt

Handleiding Ouderportaal CBS Het Krijt Handleiding Ouderportaal CBS Het Krijt CBS Het Krijt - Schoolstraat 29 9408 MB Assen - tel. 0592-460 370 hetkrijt@cogdrenthe.nl www.cbshetkrijt.nl Inhoudsopgave Inleiding... 3 Inloggen... 4 Wachtwoord

Nadere informatie

Handleiding Ouderportaal

Handleiding Ouderportaal Handleiding Ouderportaal Het ouderportaal is ontwikkeld om informatie te delen over de opvang van uw kinderen. U kunt via het ouderportaal: Het opvangrooster van uw kind zien; Extra opvang aanvragen; De

Nadere informatie

HANDLEIDING VOOR MAGISTER 6

HANDLEIDING VOOR MAGISTER 6 HANDLEIDING VOOR MAGISTER 6 VOOR OUDERS Op het Stedelijk Dalton College gebruiken we het programma Magister. Daarmee kunnen de leerlingen en de ouders via internet de behaalde cijfers en de absentie bekijken.

Nadere informatie

OFFICE 365. Start Handleiding Leerlingen

OFFICE 365. Start Handleiding Leerlingen OFFICE 365 Start Handleiding Leerlingen Meer info: Naast deze handleiding is er zeer veel informatie reeds voorhanden op het internet of door op het vraagteken te klikken in de Office 365 omgeving. Ook

Nadere informatie

Handleiding gebruik ledengedeelte website Amsterdamse Golf Club

Handleiding gebruik ledengedeelte website Amsterdamse Golf Club Handleiding gebruik ledengedeelte website Amsterdamse Golf Club Januari 2016 1 Inhoudsopgave Inloggen op het beveiligde ledengedeelte van de website... 3 Onthouden inloggegevens op computer... 5 Wachtwoord

Nadere informatie

Magister voor leerlingen en ouders/verzorgers Montessori Scholengemeenschap Amsterdam (CML, IVKO, MCO, MLA) Juli 2013

Magister voor leerlingen en ouders/verzorgers Montessori Scholengemeenschap Amsterdam (CML, IVKO, MCO, MLA) Juli 2013 Magister voor leerlingen en ouders/verzorgers Montessori Scholengemeenschap Amsterdam (CML, IVKO, MCO, MLA) Juli 2013 Inleiding Leerlingen en ouders hebben via internet toegang tot Magister; het leerling-administratiepakket

Nadere informatie

Starten met Watermelon Messenger

Starten met Watermelon Messenger Starten met Watermelon Messenger Welkom bij Watermelon Messenger! Om zeker te zijn dat jij direct weet hoe je moet beginnen én alles uit ons systeem zult halen, hebben wij een startersgids voor je gemaakt.

Nadere informatie

Externe toegang met ESET Secure Authentication. Daxis helpdesk@daxis.nl Versie 2.0

Externe toegang met ESET Secure Authentication. Daxis helpdesk@daxis.nl Versie 2.0 Externe toegang met ESET Secure Authentication Daxis helpdesk@daxis.nl Versie 2.0 Inhoudsopgave: Inhoudsopgave:... 1 Inleiding:... 2 Stap 1: Download eenmalig Eset Secure Authentication op uw smartphone...

Nadere informatie

VITAMINE. VITale AMsterdamse ouderen IN de stad. Tablet Handleiding

VITAMINE. VITale AMsterdamse ouderen IN de stad. Tablet Handleiding VITAMINE VITale AMsterdamse ouderen IN de stad Tablet Handleiding Onderdelen Gebruik tablet... 2 Welke functies gebruikt u op de tablet?... 2 MBvO oefeningen... 3 Tabbladen... 3 Vandaag... 4 Uitvoeren...

Nadere informatie

Inleiding. - Teksten aanpassen - Afbeeldingen toevoegen en verwijderen - Pagina s toevoegen en verwijderen - Pagina s publiceren

Inleiding. - Teksten aanpassen - Afbeeldingen toevoegen en verwijderen - Pagina s toevoegen en verwijderen - Pagina s publiceren Inleiding Voor u ziet u de handleiding van TYPO3 van Wijngaarden AutomatiseringsGroep. De handleiding geeft u antwoord geeft op de meest voorkomende vragen. U krijgt inzicht in het toevoegen van pagina

Nadere informatie

4.4 Voeg ruimtes toe Hoe ga jij te werk? 1. Over LEVIY. 4.5 Aanwezigen Zijn er aanwezigen bij de DKS-controle? 2. Algemene definities. 3.

4.4 Voeg ruimtes toe Hoe ga jij te werk? 1. Over LEVIY. 4.5 Aanwezigen Zijn er aanwezigen bij de DKS-controle? 2. Algemene definities. 3. 1. Over LEVIY Wat doet LEVIY? 02 08 4.4 Voeg ruimtes toe Hoe ga jij te werk? 2. Algemene definities Behandelen van terugkerende definities. 09 4.5 Aanwezigen Zijn er aanwezigen bij de DKS-controle? 03

Nadere informatie