Notulen MR-vergadering 15 januari 2015

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Notulen MR-vergadering 15 januari 2015"

Transcriptie

1 Notulen MR-vergadering 15 januari 2015 Aanwezig: Afwezig: Aanwezig SL: Notulist: Marianne ten Berge, Greet Bergsma, Sandra Grootenboer, Esther Gerritzen, Daphne Borst, Lesley Harris, Karien Luursema (secretaris), Harold Rutgers, Paul Borrias, Tiemen Klopstra, Stijn Rabelink, Steve Abdul Sovan, Jolanda Boud, Menno Nuberg en Thijs Vreekamp (voorzitter) Truus Tomasini en Tamara Sertorelli Arno Janssen, Gerardine Marechal en Pieter Spronkers Vera Jagesar Datum: 15 januari 2015 Locatie: SGL, docentenkamer OB 1. Opening en vaststellen agenda De voorzitter opent de MR vergadering 2. Notulen MR 13 november 2014 en de PMR notulen In de notulen worden twee tekstuele aanpassingen gedaan. Daarna worden de MR notulen van 13 november vastgesteld. Menno Nuberg vraagt om de argumenten om iemand per brinnummer af te vaardigen dan per bestuur. Zie punt 2 Samenstelling OPR. De argumenten zijn de vereffening van de financiën (1.7 miljoen) en de verhouding van de stemmingen (op bestuursniveau SVOL 2 stemmen en per school zouden het 3 stemmen zijn). Over de PMR notulen zijn geen vragen. 3. Mededelingen en ingekomen stukken Mededelingen schoolleiding: Het jaar 2014 is op de SGL geëindigd met een geweldige lunch voor medewerkers. Bij de start is geconstateerd dat er vijf collega's teruggekeerd zijn van (gedeeltelijk) ziekteverlof en al hun

2 werkzaamheden weer hebben opgepakt. Sommige collega s zijn nog ziek of zijn ziek geworden in het nieuwe jaar. Speciale aandacht gaat deze weken uit naar het Open Huis op 27 januari. De opzet wordt iets anders vanwege de andere indeling in de onderbouw: er komt een THV-route en een VMBO-route (te herkennen aan de donker- en lichtgroene kleur). De toetsweek 2e fase is net achter de rug (zonder bel!). In het vmbo komen de nieuwe profielen steeds dichter bij. Er is sinds enige maanden een projectcoördinator aangesteld die elke week overleg heeft met een lid van de schoolleiding over de voortgang. Volgende week gaan zes docenten naar het vmbo-congres om ideeën op te doen voor de invoering van de profielen. Deze ontwikkeling gebeurt in nauwe samenwerking met de andere scholen van SVOL. Op 18 maart is het volgende inspectiebezoek. De schoolleiding zal zich goed voorbereiden. De financiële jaarcijfers over 2014 laten een positief saldo zien. Dit kan grotendeels verklaard worden doordat de begrote uitbreiding van de OP-formatie per 1 augustus 2014 niet nodig was omdat het leerlingenaantal iets gedaald is. De begroting 2015 sluit ook met een positief saldo. De voorbereidingen voor de formatie zijn gestart. Het formatiesysteem Foleta wordt opnieuw ingericht en er wordt gekeken naar een taakverdeling bij de formatie. 4. Nieuws uit de GMR/Ouderraad/Leerlingenraad De voorzitter meldt dat de financiële commissie bij elkaar is geweest en het meerjarenbeleid heeft besproken. Het is nu een transparant stuk dat duidelijkheid geeft. Dit beleid is op basis van de drie scholen en niet op basis van de contourennota SVOL. Op 29 maart staat de volgende GMRvergadering gepland. Op de agenda staat o.a. de contourennota. De ouderraad meldt dat de volgende vergadering is gepland op 3 maart met een klankbordavond. De leerlingenraad meldt dat zij niet bij elkaar is geweest in verband met de toetsweek. Zij zal volgende week vergaderen. Er is wel een dyslexiebijeenkomst geweest, georganiseerd vanuit RT. Het gaat om een nieuw programma voor vooral eersteklassers. Er zal een pilot starten. 5. Contourennota SVOL De volgende GMR vergadering staat gepland op 29 januari. In de vergadering van 12 maart zal een besluit genomen moeten worden met betrekking tot de contourennota. Een ieder is positief met een aantal kanttekeningen. Er zijn nog teveel vrijblijvendheden, die duidelijk moeten worden alvorens JA te kunnen zeggen.

3 Opmerkingen die gemaakt zijn: Het grote aantal leerlingen, let op kleinschaligheid in school, vooral bij het vmbo Afspiegeling van de maatschappij is weg Hoe wordt passend onderwijs verdeeld Aansluiting/samenwerking MBO Keuze in clusters De school heeft geen eigen gezicht meer met eigen identiteit Waar hoort TL bij? Houdt rekening met de ontwikkeling van Lelystad Ouders hebben geen keuze in Lelystad meer Wat zijn de keuzes bij havo/vwo, wat wordt het speerpunt in Lelystad, zodat leerlingen niet naar Dronten/Harderwijk/Almere vertrekken Zorgen over identiteit. Wat voor boeken komen in de mediatheek, hoe openen, hoe zit het met het vak godsdienst, heeft dit invloed op andere vakken? 6. Voortgang projectgroepen De bijlage is meer informatief. Deze powerpoint is voor de kerstvakantie getoond aan het personeel. Leer- en leefklimaat Op 5 februari zal het leer- en leefklimaat uitgebreider aan de orde komen in de MR, omdat dan de uitslag van de leerlingenquête bekend is. Te melden is dat handhaving van de gezamenlijk vastgestelde leefregels door een ieder nageleefd moet worden. Toetsbeleid. Het determineren van leerlingen gaat nu vooral op basis van cijfers, maar er moet ook gekeken worden naar de capaciteit van de leerlingen. De mening hierover moet gevormd worden naar aanleiding van gemaakte toetsen waarbij onderscheid gemaakt wordt in leer-, inzicht- en toepassingsvragen. Groeperen en determineren. De lestabel staat op de agenda. De werkgroep is hier mee bezig. Herijking visie. Dit staat als punt 7 op de agenda. Opbrengst gericht werken. Hierbij moet de kwaliteit van het onderwijs verbeterd worden. Hiervoor zijn de vakgroepvoorzitters in stelling gebracht.

4 7. Herijkte visie SGL Een werkgroep van 5 docenten heeft gewerkt aan de basiswaarden voor de SGL. Zie de bijgaande mindmap. Bij de actuele ontmoetingsplaats wordt de gedeelde verantwoordelijkheid gemist en bij de ouderparticipatie de driehoek ouders/leerling/mentor(docent). Plus de rol van de leerling, want de eigen verantwoordelijkheid van de leerling dient ook genoemd te worden. De leerlingenraad vindt het moeilijk de SGL in deze mindmap te herkennen. 8. Lestabel Voor vwo/havo zijn geen wijzigingen voor het komende schooljaar, behoudens het vak economie en ANW. De schoolleiding zorgt voor een notitie hierover in de volgende MR vergadering. Kader lestabel in dakpanklassen: Bij punt D: twee veranderen in drie vreemde talen. De nummers dienen verandert te worden in letters en bij punt E heeft de vakgroep ON al advies gegeven. Bij punt G handhaven. De beroepsvoorbereidende vakken zijn minder geworden. En punt I: n.a.v. de zin Bij de nieuwe opzet van de mentoruren en de projecten moet de coördinatie en de begeleiding van de projecten goed geregeld worden : Daar moet als aanvulling bij komen wie dit gaat trekken. Bijvoorbeeld: We zijn voornemens om hier een coördinator op te zetten. Spaans: Dit komt nu te weinig van de grond vandaar dat er in het komende schooljaar iets moet veranderen. De schoolleiding adviseert om voor punt E te gaan, Spaans als keuzetaal naast Frans en Duits waarmee gestart wordt in de bovenbouw havo/vwo en wordt afgesloten met een schoolexamen. De MR vraagt zich af waarom Spaans te weinig van de grond komt. De volgende vragen worden gesteld: Is het vak niet aantrekkelijk voor leerlingen, of is het de plaats in het rooster. Welke positie/kans geef je Spaans? En waarom valt TL buiten de boot? Waarom Spaans niet binnen keuzetijd aanbieden, in een carrousel. Een analyse wordt gemist. De schoolleiding geeft aan dat Frans en Duits wettelijk verplicht is voor leerlingen. Spaans komt er altijd bovenop. Spaans is een volwaardig examenvak. Lestabel toelichting en klas 1/2: De MR merkt op dat op- en afstroom mogelijk moet blijven.

5 De schoolleiding geeft aan dat je voor individuen geen lestabel kunt maken en dat er dan maatwerk geboden moeten worden. Na leerjaar twee hebben de leerlingen dezelfde lesstof gehad. Je moet klas 1 en 2 samen zien. Het urenaantal blijft hetzelfde, de verdeling tussen klas 1 en 2 is anders. Er wordt gesproken over het ontbreken van drama bij de technasiumklassen. De schoolleiding legt uit dat de SGL alles wil en ook altijd het beste, maar dat dit niet altijd lukt. Eventueel zou drama in de Technasium-uren gegeven kunnen worden. Aan de technasium-uren kan niet getornd worden omdat je anders het predikaat verliest. De MR ziet graag dat de schoolleiding een document overlegt, waar dit uit blijkt. Leerjaar 3 en 4 bk Geen vragen. Leerjaar 3+4 vmbo Dit is een onderdeel van het verbeterplan. Het verzoek van de MR is om de volgende keer een tabel aan te leveren. De voorkeur van de schoolleiding is optie 1. Alle leerlingen doen in 7 vakken examen. Dit gaat ten koste van een ASB uur en een uur wiskunde. Aanbeveling MR: Het voordeel van het 7 e vak duidelijker omschrijven. Dit extra vak kost extra tijd, maar dan heb je wisselgeld en meer mogelijkheden. Ook voor de doorstroom naar de Havo. De schoolleiding merkt op dat het argument hoger slagingspercentage voor leerlingen als ook voor de school van belang is. 9. Toelating en plaatsing leerlingen Het beleid m.b.t. de toelating van leerlingen is wettelijk geregeld. De datum op de laatste bladzijde wordt aangepast en bij punt e loopt de zin niet goed. Er wordt gevraagd wat er gebeurt met leerlingen die het voordeel van de twijfel krijgen om op de SGL te worden ingeschreven. Zou je deze leerlingen op contractbasis aan kunnen nemen. De wet is dat een leerling inschreven is of niet. Er zullen wegen gevonden moeten worden om de inschrijving te laten slagen. Door de invoering van Passend Onderwijs zal sneller besloten worden waar een leerling het beste af is.

6 10. Anti pestprotocol SGL Het pestprotocol zal onderdeel uitmaken van het zorgplan dat in de loop van het schooljaar voorgelegd zal worden aan de MR.. De aanpak is niet anders geworden, alleen staat het nu op schrift. Tekstueel dient dit document nog nagelopen te worden. Op bladzijde 4 komen de percentages op boven de 100%. Bladzijde 13 mag wat strakker, korter en er is een stuk tekst weggevallen. Duidelijk moet zijn waar ouders/docenten begin van het schooljaar het pestverleden moeten neerleggen. Zodra dit document aangepast is, kan het naar ouders, leerlingen en docenten en op de site geplaatst worden. Geadviseerd wordt om te monitoren wat het vervolg is. Wordt in Magister bijgehouden hoeveel en wanneer en wie gepest wordt? Wie houdt dit bij? Heeft dit protocol effect gehad? 11. Korte rondvraag De Ouderraad vraagt om duidelijkheid omtrent de technasium pilot overgangsregelingen. De drempelloze overgang wordt gehandhaafd. Dit is gebaseerd op de huidige determinatieschalen. De pilot loopt er naast (zonder formele status). De Ouderraad vraagt naar de verbouwing in school. Deze verbouwing gaat plaatsvinden in de krokusvakantie. Er wordt gevraagd naar de verbouwing van D1. De ruimte die overblijft is veel te krap. De schoolleiding neemt dit op met de facilitair manager. Er wordt gevraagd naar het lettertype dat de school gebruikt. Dit is nu calibri 11, maar dat is in strijd met het dyslexieprotocol. De schoolleiding zal dit bespreken. 12. Terugkoppeling punten 5, 6, 8, 9, 10 De voorzitter vraagt of personeelszaken bij de scholing van het transitieplan aanwezig mag zijn. Dit mag niet i.v.m. het vrij uit kunnen spreken. Punt 5: De opmerkingen die gemaakt zijn, heeft de voorzitter genoteerd.

7 De GMR neemt het besluit, de MR adviseert. De MR is positief, doch een aantal vrijblijvendheden moeten zeker worden. Punt 6: Ter info. Punt 8: De antwoorden van de schoolleiding ziet de MR tegemoet. De MR verzoekt de schoolleiding de lestabellen in de afdeling komende dinsdag te bespreken. De vakgroepen hebben hun bespreking al gehad, maar voor de doorlopende lijnen binnen leerjaren is het goed als deze ook worden besproken in de afdelingen. Punt 9: Dit ligt wettelijk vast. De datum en de zin op bladzijde 2 dienen aangepast te worden. Punt 10: Dit punt komt volgende keer terug op de MR agenda. Tekstueel zal dit document aangepast worden. 13. Herijkte visie De MR stemt unaniem in met de Herijkte Visie SGL, met de volgende, al besproken, aanpassingen: Gedeelde verantwoordelijkheid geldt ook bij de actuele ontmoetingsplaats (naast samen en individueel) De ouderparticipatie bij de uitwerking van de gedeelde verantwoordelijkheid ook een plaats krijgt. Opmerking ouderraad: Visie en missie is iets anders. Doel van deze herijkte visie is dat alles wat de werkgroepen bedenken moet passen in deze visie. 14. Rondvraag Van de rondvraag wordt geen gebruik gemaakt. De voorzitter sluit de vergadering om uur.

Notulen MR-vergadering 5 februari 2015

Notulen MR-vergadering 5 februari 2015 Notulen MR-vergadering 5 februari 2015 Aanwezig: Afwezig: Aanwezig SL: Notulist: Marianne ten Berge, Greet Bergsma, Sandra Grootenboer, Esther Gerritzen, Harold Rutgers, Paul Borrias, Tiemen Klopstra,

Nadere informatie

Notulen MR-vergadering 11 juni 2015

Notulen MR-vergadering 11 juni 2015 Notulen MR-vergadering 11 juni 2015 Aanwezig: Afwezig: Aanwezig SL: Notulist: Marianne ten Berge, Harold Rutgers, Jolanda Boud, Hendrik van den Berg, Greet Bergsma, Miranda van Kollenburg, Karien Luursema,

Nadere informatie

Jaarverslag

Jaarverslag Jaarverslag 2013-2014 Medezeggenschapsraad SGL Scholengemeenschap Lelystad 1 1. Inleiding Missie Wij zetten onze bevoegdheden en mogelijkheden in bij het initiëren, participeren en controleren van beleid

Nadere informatie

Notulen MR-vergadering 9 januari 2014

Notulen MR-vergadering 9 januari 2014 Notulen MR-vergadering 9 januari 2014 Aanwezig: Afwezig: Aanwezig SL: Notulist: Marianne ten Berge, Greet Bergsma, Daphne Borst, Marco van Esterik, Esther Gerritzen, Sandra Grootenboer, Tiemen Klopstra,

Nadere informatie

Notulen MR-vergadering 19 maart 2015

Notulen MR-vergadering 19 maart 2015 Notulen MR-vergadering 19 maart 2015 Aanwezig: Afwezig: Aanwezig SL: Notulist: Marianne ten Berge, Greet Bergsma, Sandra Grootenboer, Esther Gerritzen, Harold Rutgers, Tiemen Klopstra,, Steve Abdul Sovan,

Nadere informatie

Aan het einde van het schooljaar hebben we afscheid genomen van:

Aan het einde van het schooljaar hebben we afscheid genomen van: Activiteitenplan MR SGL 2015-2016 1. Inleiding; 2. Missie en Visie; Missie Wij zetten onze bevoegdheden en mogelijkheden in bij het initiëren, participeren en controleren van beleid met als doel een optimale,

Nadere informatie

Notulen MR-vergadering 18 februari 2016

Notulen MR-vergadering 18 februari 2016 Notulen MR-vergadering 18 februari 2016 Aanwezig: Afwezig: Aanwezig SL: Notulist: Marianne ten Berge, Hendrik van den Berg, Greet Bergsma, Jolanda Boud, Miranda van Kollenburg, Karien Luursema, Sandra

Nadere informatie

Harold Rutgers, Sandra Grootenboer, Lonneke Elzinga, Iris Gerretsen en Boyd Rossen

Harold Rutgers, Sandra Grootenboer, Lonneke Elzinga, Iris Gerretsen en Boyd Rossen Notulen MR-vergadering 8 oktober 2015 Aanwezig: Afwezig: Aanwezig SL: Notulist: Datum: Locatie: Marianne ten Berge, Jolanda Boud, Steve Abdul Sovan, Paul Borrias, Hendrik van den Berg, Greet Bergsma, Miranda

Nadere informatie

Notulen MR-vergadering 30 juni 2016

Notulen MR-vergadering 30 juni 2016 Notulen MR-vergadering 30 juni 2016 Aanwezig: Marianne ten Berge, Greet Bergsma, Jolanda Boud, Paul Borrias, Karien Luursema, Sandra Grootenboer, Lonneke Elzinga, Iris Gerritzen, Steve Abdul Sovan, Tamara

Nadere informatie

Notulen MR-vergadering 29 september 2016

Notulen MR-vergadering 29 september 2016 Notulen MR-vergadering 29 september 2016 Aanwezig: Afwezig: Aanwezig SL: Notulist: Ruben Ras, Hetty O Connor, Marianne ten Berge, Jolanda Boud, Paul Borrias, Sandra Grootenboer, Lonneke Elzinga, Iris Gerritzen,

Nadere informatie

Notulen MR-vergadering 31 maart 2016

Notulen MR-vergadering 31 maart 2016 Notulen MR-vergadering 31 maart 2016 Aanwezig: Marianne ten Berge, Hendrik van den Berg, Greet Bergsma, Jolanda Boud, Miranda van Kollenburg, Karien Luursema, Sandra Grootenboer, Lonneke Elzinga, Iris

Nadere informatie

Notulen MR-vergadering 16 februari 2017

Notulen MR-vergadering 16 februari 2017 Notulen MR-vergadering 16 februari 2017 Aanwezig: Afwezig: Aanwezig SL: Notulist: Ruben Ras, Hetty O Connor, Harold Rutgers, Marianne ten Berge, Jolanda Boud, Sandra Grootenboer, Lonneke Elzinga, Iris

Nadere informatie

Notulen MR-vergadering 13 juli 2017

Notulen MR-vergadering 13 juli 2017 Notulen MR-vergadering 13 juli 2017 Aanwezig: Afwezig: Aanwezig SL: Notulist: Ruben Ras, Sandra Grootenboer (vice-voorzitter), Hendrik van den Berg, Harold Rutgers, Lonneke Elzinga, Timo van Beek, Steve

Nadere informatie

Notulen MR-vergadering 14 februari 2019

Notulen MR-vergadering 14 februari 2019 Notulen MR-vergadering 14 februari 2019 Aanwezig: Afwezig: Sandra Grootenboer (voorzitter), Miranda van Kollenburg, Hetty O Connor, Hendrik van den Berg, Harold Rutgers, Ouderraad: Timo van Beek, Anja

Nadere informatie

Aan het einde van het schooljaar hebben we afscheid genomen van: Iris Gerritzen en Lonneke Elzinga

Aan het einde van het schooljaar hebben we afscheid genomen van: Iris Gerritzen en Lonneke Elzinga Activiteitenplan MR SGL 2017-2018 1. Inleiding; 2. Missie en Visie; Missie Wij zetten onze bevoegdheden en mogelijkheden in bij het initiëren, participeren en controleren van beleid met als doel een optimale,

Nadere informatie

Notulen MR-vergadering 22 maart 2018

Notulen MR-vergadering 22 maart 2018 Notulen MR-vergadering 22 maart 2018 Aanwezig: Afwezig: Sandra Grootenboer (vice-voorzitter), Miranda van Kollenburg, Marianne ten Berge, Hetty O Connor, Hendrik van den Berg, Harold Rutgers; Ouderraad:

Nadere informatie

Notulen MR-vergadering 31 mei 2018

Notulen MR-vergadering 31 mei 2018 Notulen MR-vergadering 31 mei 2018 Aanwezig: Afwezig: Sandra Grootenboer (vice-voorzitter), Miranda van Kollenburg, Hetty O Connor, Hendrik van den Berg, Harold Rutgers; Ruben Ras Ouderraad: Jolanda Boud,

Nadere informatie

Afwezig: Anneke Wenting en Steve Abdul Sovan (beide met kennisgeving)

Afwezig: Anneke Wenting en Steve Abdul Sovan (beide met kennisgeving) Notulen vergadering Ouderraad 8 september 2015 Aanwezig: Jolanda Boud (voorzitter), Tim Klaasen (vice-voorzitter), Anja Schagen (secretaris), Tamara Sertorelli (penningmeester), Paul Borrias, Timo van

Nadere informatie

Notulen Schoolraad ISG Arcus

Notulen Schoolraad ISG Arcus Notulen Schoolraad ISG Arcus Datum: 10-01-2018 Tijd: 19.45 uur Locatie: ISG Arcus (1.81) 1 Opening met een gedicht van een leerling van Eduvier over de geboorte van geluk. 2 Vaststelling c.q. wijziging

Nadere informatie

Jaarverslag medezeggenschapsraad. Vastgesteld d.d

Jaarverslag medezeggenschapsraad. Vastgesteld d.d Jaarverslag medezeggenschapsraad 2016 2017 Vastgesteld d.d. 05-10-2017 Inleiding Medezeggenschap is een investering in de kwaliteit van het onderwijs, en ondersteunt het streven naar beter onderwijs. De

Nadere informatie

NOTULEN MR VERGADERING

NOTULEN MR VERGADERING NOTULEN MR VERGADERING Datum 27-01-2015 Aanvang 19.30 Nummer 3 Voorzitter Saskia Notulist Lia Einde 21.40 Aanwezig Saskia, Miranda,Monique, Sandra, Frans, Lia Afwezig Judith Rixt (zwangerschapsverlof)

Nadere informatie

Notulen gmr-vergadering d.d. 2 februari 2017

Notulen gmr-vergadering d.d. 2 februari 2017 Notulen gmr-vergadering d.d. 2 februari 2017 Aanwezig: Dhr. Peter Lemmens (OP De Rietlanden, voorzitter) Mevr. Marianne ten Berge (OP SGL, ter vergadering benoemde secretaris/penningmeester) Dhr. Kees

Nadere informatie

2. Notulen MR vergadering februari Schoolreis 3 t/m 6 is op dinsdag 10 juni. Verder worden de notulen goedgekeurd en op de website geplaatst.

2. Notulen MR vergadering februari Schoolreis 3 t/m 6 is op dinsdag 10 juni. Verder worden de notulen goedgekeurd en op de website geplaatst. Notulen MR-vergadering maandag 14 april 2014 Aanwezig : Conny (voorzitter) Cor Henriette Marijn Roos (vervangend secretaris/notulist) Afwezig: Astrid Rianne (secretaris) 1. 19.00 uur Voorzitter opent de

Nadere informatie

Opening De voorzitter opent de vergadering om 19:00 en heet iedereen welkom. In verband met de hoeveelheid stukken is er een aangepaste agenda.

Opening De voorzitter opent de vergadering om 19:00 en heet iedereen welkom. In verband met de hoeveelheid stukken is er een aangepaste agenda. Verslag deelraad Datum : 7 november 2018 Plaats : docentenkamer BNC Tijd : 19.00 uur-21.30 uur Aanwezig : Wilma, Louise, Sandra, Jaap, Ymke-Fleur, Merlijn, Monique, Barbara (verslag) Afwezig : - Cc : Raymond

Nadere informatie

Voordat begonnen kan worden met de praktische voorbereiding voor de lessen moet er eerst een schoolvisie op het nieuwe programma zijn

Voordat begonnen kan worden met de praktische voorbereiding voor de lessen moet er eerst een schoolvisie op het nieuwe programma zijn Stappenplan invoering vernieuwing beroepsgerichte programma s vmbo Recentelijk werd de vraag gesteld door docenten of er een stappenplan is van zaken die geregeld moeten zijn voor je van start kunt gaan

Nadere informatie

De datum in regel 59 moet zijn 18 augustus 2019.

De datum in regel 59 moet zijn 18 augustus 2019. 5 Notulen MR-vergadering 18 april 2018 10 Samenstelling: Namens de schoolleiding: Dhr. Breuer Dhr. Moons 15 20 25 30 35 Namens de MR: Oudergeleding: Dhr. van de Wetering Leerlinggeleding: Dhr. Koks Dhr.

Nadere informatie

REGELING CIJFERGEVING/BEOORDELING EN BEVORDERINGSNORMEN. Stedelijk Dalton College Alkmaar schooljaar 2015-2016

REGELING CIJFERGEVING/BEOORDELING EN BEVORDERINGSNORMEN. Stedelijk Dalton College Alkmaar schooljaar 2015-2016 REGELING CIJFERGEVING/BEOORDELING EN BEVORDERINGSNORMEN Stedelijk Dalton College Alkmaar schooljaar 2015-2016 Vastgesteld door de medezeggenschapsraad d.d. 27 mei 2015 ALGEMEEN In gevallen waarin deze

Nadere informatie

NOTULEN MEDEZEGGENSCHAPSRAAD Basisschool de Leerlingst Ringoven GR Haelen

NOTULEN MEDEZEGGENSCHAPSRAAD Basisschool de Leerlingst Ringoven GR Haelen Onderwerp Notulen vergadering 12 september 2016 Aan Aanwezig Leden MR, secretariaat ouderraad en directeur Leon Boom, heo Claessens, Jolanda Colnot, Josine Neuhof, Marike Le Large, Veronique Schreurs,

Nadere informatie

Notulen MR-vergadering op

Notulen MR-vergadering op Notulen -vergadering op 12-7-2018 1. Opening en vaststellen van de agenda De voorzitter opent de vergadering. Toegevoegd punt: werkdrukverlichtende maatregelen ISK. Dit punt wordt eerst door de besproken

Nadere informatie

Obs de Bascule. Notulen vergadering 21 april 2015. Aanwezig:

Obs de Bascule. Notulen vergadering 21 april 2015. Aanwezig: MEDEZEGGENSCHAPSRAAD Obs de Bascule Notulen vergadering 21 april 2015 Aanwezig: Leonie Thole, Jolanda Wiegers, Trudie Wijnhold, Chantal Wilting, Lucinda Klasen (PG) Peter Koops, Anne-Mieke Hendriksen,

Nadere informatie

Notulen MR-vergadering op

Notulen MR-vergadering op Notulen -vergadering op 20-9-2018 1. Opening en vaststellen van de agenda De voorzitter opent de vergadering. 2. Mededelingen en ingekomen stukken Schoolgids Examenreglement ter instemming ter instemming

Nadere informatie

Welkom! Klankbordavond ouders schoolleiding. november 2017

Welkom! Klankbordavond ouders schoolleiding. november 2017 Welkom! Klankbordavond ouders schoolleiding november 2017 Ouders en schoolleiding Ouders (per leerjaar) Martin Achterberg wnd AL havo 3 t/m 5 Lynn Buikema AL leerjaar 1 en 2 Afwezig: Corinne van Baar (vwo

Nadere informatie

REGELING CIJFERGEVING/BEOORDELING EN BEVORDERINGSNORMEN. Stedelijk Dalton College Alkmaar schooljaar

REGELING CIJFERGEVING/BEOORDELING EN BEVORDERINGSNORMEN. Stedelijk Dalton College Alkmaar schooljaar REGELING CIJFERGEVING/BEOORDELING EN BEVORDERINGSNORMEN Stedelijk Dalton College Alkmaar schooljaar 2016-2017 Vastgesteld door de medezeggenschapsraad d.d. 1 juni 2016 ALGEMEEN In gevallen waarin deze

Nadere informatie

Notulen MR-vergadering OBS De Regenboog Breukelen

Notulen MR-vergadering OBS De Regenboog Breukelen Notulen MR-vergadering OBS De Regenboog Breukelen Datum: 16 november 2011 Tijd: 20:00 22:00 uur Locatie: docentenkamer Aanwezig: Directie: Teamgeleding: Marije Wildschut Hans van Heusden, Evelien Jongeling,

Nadere informatie

Stappenplan invoering vernieuwing beroepsgerichte programma s vmbo

Stappenplan invoering vernieuwing beroepsgerichte programma s vmbo Stappenplan invoering vernieuwing programma s vmbo Regelmatig wordt de vraag gesteld of er een stappenplan is waarin zaken staan die geregeld moeten zijn voor de nieuwe examenprogramma s in school van

Nadere informatie

VASTGESTELD verslag MR ARHC 11 december Aanwezig: - 5 personeelsleden - 3 ouders - 1 leerling schoolleiding

VASTGESTELD verslag MR ARHC 11 december Aanwezig: - 5 personeelsleden - 3 ouders - 1 leerling schoolleiding VASTGESTELD verslag MR ARHC 11 december 2018 Aanwezig: Afwezig mk: MR: - 5 personeelsleden - 3 ouders - 1 leerling schoolleiding 1 personeelslid 1. Opening (19.34 uur) De voorzitter heet de nieuwe leerlingleden

Nadere informatie

Gasten; Chris [ namens het bevoegd gezag ] Afwezig: Gerda, Natascha met kennisgeving, Jannie [ zie toelichting ]

Gasten; Chris [ namens het bevoegd gezag ] Afwezig: Gerda, Natascha met kennisgeving, Jannie [ zie toelichting ] MR Blinkertschool Soort vergadering MR. Plaats: Blinkertschool Arnhem Datum: 13-03-2014 Tijd: 19.30 21.30u Notulist: Anneke Aanwezig:, Lisanne, Anneke Meerkerkstraat 20 6843 MH Arnhem Telefoon 06-53957807

Nadere informatie

2 Mededelingen informerend Ernie heeft zich ziek gemeld, Hans komt later.

2 Mededelingen informerend Ernie heeft zich ziek gemeld, Hans komt later. MR AGENDA EN NOTULEN Datum: 21-01-13 Soort vergadering: MR Tijd: 20.00u-21.45u met uitloop tot 22.00u Nr. agendapunt status bijlagen Aandachtspunten Afspraken/besluiten 1 Welkom 2 Mededelingen informerend

Nadere informatie

INFOBOEKJE KLAS 4 2013-2014

INFOBOEKJE KLAS 4 2013-2014 INFOBOEKJE KLAS 4 2013-2014 1 Inhoud Inleiding 3 Schoolexamen 4 1. SE PTA. Wat betekenen deze afkortingen? 2. Herkansingen 3. Tijdens het Schoolexamen Rekenexamen 6 Info van de decaan 7 Maatschappelijke

Nadere informatie

De MR wordt gevraagd in deze haar mening te geven, daarbij twee overwegingen in ogenschouw nemend:

De MR wordt gevraagd in deze haar mening te geven, daarbij twee overwegingen in ogenschouw nemend: Notulen MR 11 januari 19.30 Ingelaste vergadering i.h.k.v. begroting, profielkeuze en flexrooster Aanwezig: Cora Laan, Marieke Jonkers, Henk Boot, Rianne van Dorp, Annemieke van der Windt, Hans Olivier,

Nadere informatie

Regelingen voor voortgang en overgang tijdens de leerloopbaan. Inleiding

Regelingen voor voortgang en overgang tijdens de leerloopbaan. Inleiding Regelingen voor voortgang en overgang tijdens de leerloopbaan Inleiding Iedere leerling doorloopt de schoolperiode op zijn of haar eigen manier. Het proces van keuzes maken in leerniveau en uiteindelijk

Nadere informatie

1. Inleiding. Hallo allemaal,

1. Inleiding. Hallo allemaal, 1. Inleiding Hallo allemaal, Voor jullie ligt het carrouselboekje voor 2 VMBO-t. Met dit boekje willen wij jullie en je ouders zo vroeg mogelijk inlichten over het verloop van dit schooljaar, 2010 2011,

Nadere informatie

MR de Tafelronde NOTULEN

MR de Tafelronde NOTULEN MR de Tafelronde NOTULEN DATUM: 25 JUNI 2013 PLAATS:AMERSFOORT NOTULIST VOORZITTER AANWEZIGEN Henk Hans, Henk,, Martijn, Agnes, Jeroen, Koen Agenda: Welkom MR gedeelte: Mededelingen Ingekomen post Vaststellen

Nadere informatie

Notulen gmr-vergadering d.d. 12 maart 2015

Notulen gmr-vergadering d.d. 12 maart 2015 Notulen gmr-vergadering d.d. 12 maart 2015 Aanwezig: Dhr. T. Vreekamp (OP SGL, voorzitter) Dhr. J. Akkerman (OP ISG Arcus, secretaris/penningmeester): informele gedeelte Mevr. E.H. Meints Lahuis (OOP ISG

Nadere informatie

1) Opening VET opent de vergadering om 20:45 uur en heet iedereen welkom.

1) Opening VET opent de vergadering om 20:45 uur en heet iedereen welkom. Notulen MR vergadering 8/3/2017 Aanwezig: Toon Verploegen (vz), Harm Denissen, Tom Hooft van Huysduynen, Bart van Riessen, Nanda Verhagen, Sander Elemans, Marnix Looijmans, Dennis Löwik, Hans van der Weide,

Nadere informatie

Overgangsreglement Leerjaar 1, 2 vmbo/havo/vwo

Overgangsreglement Leerjaar 1, 2 vmbo/havo/vwo Overgangsreglement 2018-2019 Leerjaar 1, 2 vmbo/havo/vwo Elk schooljaar zal er worden gekeken of een leerling op het Agnieten College op het juiste niveau zit en voldoet aan de overgangsnormen, de overgangsnormen

Nadere informatie

Naam notitie/afspraak/procedure Bevorderingsnormen Citadel College

Naam notitie/afspraak/procedure Bevorderingsnormen Citadel College Naam notitie/afspraak/procedure Bevorderingsnormen Citadel College Eigenaar/portefeuillehouder W. Middendorp Auteur N.Schoot / J. van den Broek/ S. van Stipdonk Versie nummer 4 Datum versienummer 17-09-2018

Nadere informatie

Medezeggenschapsraad Het Kwadrant MR personeel + directie + ouders + leerlingen

Medezeggenschapsraad Het Kwadrant MR personeel + directie + ouders + leerlingen 20 april 2015 Afwezig: Jos Feijen, Joyce Douven en Erwin van Cruchten 1. Opening Welkom aan ieder, Jos moet zich afmelden voor de vergadering. 2. Notulen vorige vergadering Goedgekeurd. 3. Ingekomen stukken

Nadere informatie

OVER CIJFERS GESPROKEN...

OVER CIJFERS GESPROKEN... INLEIDING De bevorderingsnormen geven de ondergrens aan van de studieresultaten van de leerling om bevorderd te kunnen worden naar een hoger leerjaar in dezelfde opleiding. Als een leerling niet aan deze

Nadere informatie

notulen 3e MR vergadering schooljaar (definitief; website)

notulen 3e MR vergadering schooljaar (definitief; website) datum: 11-01-2018 tijd: 19.30 uur plaats: CBS De Vrijenburg notulen 3e MR vergadering schooljaar 2017 2018 (definitief; website) aanwezig: afwezig: notulist: Leonie Kasten (secretaris, pg), Margreeth Barendregt

Nadere informatie

Welkom. Informatieavond MAVO

Welkom. Informatieavond MAVO Welkom Informatieavond MAVO 19 januari 2017 Programma Van leerjaar 2 naar leerjaar 3 Bovenbouw Mavo Goede doorstroom: Keuzeactiviteiten Voorlopig advies december Open avond Fabritius (wo 8 februari) Bezoek

Nadere informatie

Januari 2015 INFORMATIEBOEKJE KLAS 2 OP WEG NAAR KLAS 3 VMBO 2 TH

Januari 2015 INFORMATIEBOEKJE KLAS 2 OP WEG NAAR KLAS 3 VMBO 2 TH Januari 2015 INFORMATIEBOEKJE KLAS 2 OP WEG NAAR KLAS 3 VMBO 2 TH Inhoudsopgave 1. Inleiding... blz. 1 2. Hoeveel jaar heb je nog voor de boeg op de SGL?... blz. 2 3. Het schooladvies... blz. 3 4. Revisie...

Nadere informatie

Verslag mr 21 september 2015

Verslag mr 21 september 2015 Verslag mr 21 september 2015 Aanwezig ouders: Alice Jager, Annemieke Lodewijk, Nicole Engmann Aanwezig personeel: Ronald van Dorp, Hanneke de Louw, Marijke van Es, Maria Spreeuwenberg (verslag) 1. Opening

Nadere informatie

Notulen MR vergadering 25 september 2013

Notulen MR vergadering 25 september 2013 Notulen MR vergadering 25 september 2013 Opening Ronald opent de vergadering om 19.15 uur en heet allen welkom. Aanwezigen: Mary Ann, Ronald, Rianne, Bo, Edwin, Noortje, Mieke en René Afwezig: Gemma is

Nadere informatie

JAARVERSLAG MR Het Springtij augustus 2014 juli 2016

JAARVERSLAG MR Het Springtij augustus 2014 juli 2016 1. Algemeen JAARVERSLAG MR Het Springtij augustus 2014 juli 2016 1.1 Samenstelling en taakverdeling Ineke Wijkhuijs personeel (voorzitter) Saskia Eggermont personeel (secretaris) (tot augustus 2015, i.v.m.

Nadere informatie

a) Uitslag MR-verkiezingen De verkiezingen van de MR hebben voor komend schooljaar de volgende samenstelling opgeleverd:

a) Uitslag MR-verkiezingen De verkiezingen van de MR hebben voor komend schooljaar de volgende samenstelling opgeleverd: Notulen MR-vergadering 26 juni 2019 5 Samenstelling: 10 15 20 25 Namens de schoolleiding: Dhr. Breuer Namens de MR: Oudergeleding: Dhr. Bergsma Dhr. Tonnaer Leerlinggeleding: Dhr. Koks Dhr. Schellekens

Nadere informatie

Paginanummer Lesplein = leesplein 2. CRAFTS stage en thema 6 3-4

Paginanummer Lesplein = leesplein 2. CRAFTS stage en thema 6 3-4 Nieuwsbrief nr. 4 2014 2015 In deze nieuwsbrief staan de volgende onderwerpen genoemd: Paginanummer Lesplein = leesplein 2 Vervanging van lessen en onderwijstijd 2 OPG 2 Magister 2 Herkansing 3 CRAFTS

Nadere informatie

JAARPLAN 2015-2016. verbinden 3.0. Inhoudsopgave. 1. inhoudsopgave 1. 2. inleiding 2. 3. visie en taakstelling 2. 4. speerpunten 3. 5.

JAARPLAN 2015-2016. verbinden 3.0. Inhoudsopgave. 1. inhoudsopgave 1. 2. inleiding 2. 3. visie en taakstelling 2. 4. speerpunten 3. 5. JAARPLAN 2015-2016 verbinden 3.0 Inhoudsopgave 1. inhoudsopgave 1 2. inleiding 2 3. visie en taakstelling 2 4. speerpunten 3 5. hoe te doen 3 6. jaarplan 5 Pagina - 1 - Inleiding Visie en taakstelling

Nadere informatie

Document Doorstroomnormen. Houtens, schooljaar

Document Doorstroomnormen. Houtens, schooljaar Document Doorstroomnormen Houtens, schooljaar 2018-2019 Pagina 1 van 6 Doorstroming naar een volgend leerjaar Algemeen geldt: 1. Het (instroom)niveau van een leerling is vastgelegd in Magister. 2. Het

Nadere informatie

Bevorderingsnormen 2016/2017. Vmbo

Bevorderingsnormen 2016/2017. Vmbo Bevorderingsnormen 2016/2017 Vmbo Algemene Bepalingen 1. De bevorderingsnormen en algemene bepalingen zijn openbaar en dienen voor leerlingen en ouders ter inzage beschikbaar te zijn. 2. Wijzigingen dienen

Nadere informatie

Medezeggenschapsraad Basisschool De Waai

Medezeggenschapsraad Basisschool De Waai Medezeggenschapsraad Basisschool De Waai Jaarverslag 2014-2015 MEDEZEGGENSCHAPSRAAD Jaarverslag Medezeggenschapsraad De Waai schooljaar 2014-2015 De MR Voorwoord Dit jaarverslag geeft een samenvatting

Nadere informatie

Notulen vergadering MR OSG de Hogeberg

Notulen vergadering MR OSG de Hogeberg Notulen vergadering MR OSG de Hogeberg Datum: maandag 1 september 2014 Aanwezig: Paul Krugers, Piet Monster, Bart Udding, Bart Heijnen, Tanja Klaassen, Renske van IJsseldijk, Ivar Duppen, Marit Stark,,

Nadere informatie

Medezeggenschapsraad De Toverlaars openbare school voor basisonderwijs

Medezeggenschapsraad De Toverlaars openbare school voor basisonderwijs Medezeggenschapsraad De Toverlaars openbare school voor basisonderwijs Aanvang: 19:30 uur Sluiting: 22.00 uur CONCEPT NOTULEN MR -VERGADERING 6 oktober 2015 Aanwezig: Liesbeth Bult, Marie-José Jaspers,

Nadere informatie

Toetsrooster toetsweken Schooljaar 2018/2019

Toetsrooster toetsweken Schooljaar 2018/2019 Toetsrooster toetsweken Schooljaar 2018/2019 Beste bovenbouw-leerlingen, Hieronder vindt je het toetsrooster van de afdelingen VMBO-TL, HAVO en VWO voor alle toetsweken van dit schooljaar. Met behulp hiervan

Nadere informatie

Notulen Schoolraad ISG Arcus

Notulen Schoolraad ISG Arcus Notulen Schoolraad ISG Arcus Datum: 14-06-2017 Tijd: 19.45 uur Locatie: ISG Arcus (1.81) Aanwezig: M.k.a.: Voorzitter: Notulist: Dhr. T. Bolhuis, mevr. J. Goedhart, mevr. H. Horlings, dhr. A. Krikke, dhr.

Nadere informatie

Notulen voor de vergadering van de Clusterraad havo/vwo. Donderdag 17 mei 2018 tijdstip uur: locatie De Rietlanden

Notulen voor de vergadering van de Clusterraad havo/vwo. Donderdag 17 mei 2018 tijdstip uur: locatie De Rietlanden Notulen voor de vergadering van de Clusterraad havo/vwo Donderdag 17 mei 2018 tijdstip 17.00 uur: locatie De Rietlanden 1. Opening & vaststellen agenda 2. Notulen 10 april: namen in het verslag moeten

Nadere informatie

Verslag vergadering GMR Kindante Datum: 12-09-2012 Tijd: 19.35 uur 21.58 uur Locatie: kantoor Rijksweg-Zuid Status: Concept

Verslag vergadering GMR Kindante Datum: 12-09-2012 Tijd: 19.35 uur 21.58 uur Locatie: kantoor Rijksweg-Zuid Status: Concept Terlindenweg 18, 6433 PC Hoensbroek 045-7074055 06-49800340 gmrkindante@gmail.com Verslag vergadering GMR Kindante Datum: 12-09-2012 Tijd: 19.35 uur 21.58 uur Locatie: kantoor Rijksweg-Zuid Status: Concept

Nadere informatie

MR-vergadering Notulen

MR-vergadering Notulen MR-vergadering Notulen Datum: 06-02-2018 Tijd: 19.30 uur Locatie: MDE Notulist: Hesley Aanwezig: Mart (vz); Harmen; Hesley; Monique; Marijke Afwezig: Jennifer 1. Opening. Mart opent de vergadering. 2.

Nadere informatie

MR de Tafelronde NOTULEN DATUM: 11 JUNI 2014 PLAATS: AMERSFOORT. Monique. Hans. Agnes, Monique, Ingrid, Jeroen, Martijn. Welkom

MR de Tafelronde NOTULEN DATUM: 11 JUNI 2014 PLAATS: AMERSFOORT. Monique. Hans. Agnes, Monique, Ingrid, Jeroen, Martijn. Welkom MR de Tafelronde NOTULEN DATUM: 11 JUNI PLAATS: AMERSFOORT NOTULIST VOORZITTER AANWEZIGEN Hans Agnes,, Ingrid, Jeroen, Martijn Welkom Mededelingen, o.a. over Formatie (SvZ & info besluitvormingsproces

Nadere informatie

Notulen MR vergadering

Notulen MR vergadering Notulen MR vergadering Vergaderdatum Verslag door 16 maart 2015 Elma Koenders Aanwezig Thea van der Berg (TvdB ), Manon van Dinther (MvD),Tessa van Doorn (TvD), Berry Franssen (BF), Mieke van Goor(MvG),

Nadere informatie

Informatieboekje leerjaar 2

Informatieboekje leerjaar 2 2016 Vakkenpakket TL 3 kiezen Inhoud Beste leerlingen en hun ouder(s) of verzorger(s),... 2 Het vmbo 3 Vakkenkeuze voor de 3 e klas vmbo-tl.4 De gevolgen van je keuze..5 Doorstroom van 4 vmbo -tl naar

Nadere informatie

Welkom. LOB-informatieavond Klas 2 MAVO. Dinsdag 17 november 2015

Welkom. LOB-informatieavond Klas 2 MAVO. Dinsdag 17 november 2015 Welkom LOB-informatieavond Klas 2 MAVO Dinsdag 17 november 2015 Deze avond Opening Kiezen Wat doen wij eraan? De bovenbouw MAVO De sectoren Mogelijkheden na de MAVO Sluiting Kiezen is een proces We onderscheiden

Nadere informatie

Verslag vergadering Ouderraad d.d. 16 januari 2014

Verslag vergadering Ouderraad d.d. 16 januari 2014 Verslag vergadering Ouderraad d.d. 16 januari 2014 Aanwezig: Carl Bieker (vrz.), Pieter Zonderwijk (directeur), Myriam Vlug, Eline van Duivenboden, Corrie ter Veer, Jeannette Heinsbroek, Roberta Hofman

Nadere informatie

Lucinda Klasen, Leonie Thole, Jolanda Wiegers, Chantal, Trudie Wijnhold (PG)

Lucinda Klasen, Leonie Thole, Jolanda Wiegers, Chantal, Trudie Wijnhold (PG) MEDENZEGGENSCHAPSRAAD OBS DE BASCULE Notulen vergadering dinsdag 9 februari 2016 AANWEZIG. Lucinda Klasen, Leonie Thole, Jolanda Wiegers, Chantal, Trudie Wijnhold (PG) Peter Koops, Michiel Smit, Christian

Nadere informatie

Agendapunt Omschrijving Actie Door: 1. Opening Vergadering opent om Notulen vorige Geen opmerkingen over de notulen.

Agendapunt Omschrijving Actie Door: 1. Opening Vergadering opent om Notulen vorige Geen opmerkingen over de notulen. MR VCT Notulen 11 oktober 2016 Overleg: Aanwezig: Afwezig mk Notulen MR Vergadering Annette Matthee (voorzitter), Paul v. Haaren (lid), Mattanja Zonnenberg (secretar Rob Spanjaart (lid, GMR lid en secretaris),

Nadere informatie

Informatieboekje leerjaar 2. Vakkenpakket TL 3 kiezen

Informatieboekje leerjaar 2. Vakkenpakket TL 3 kiezen 2017-2018 Vakkenpakket TL 3 kiezen Inhoud Beste leerlingen en hun ouder(s) of verzorger(s),... 2 Het vmbo 3 Vakkenkeuze voor de 3 e klas vmbo-tl.4 De gevolgen van je keuze..5 Doorstroom van 4 vmbo -tl

Nadere informatie

NOTULEN MR vergadering 18 november 2014 Locatie: MFR Aanvang: 19.00 uur

NOTULEN MR vergadering 18 november 2014 Locatie: MFR Aanvang: 19.00 uur NOTULEN MR vergadering 18 november 2014 Locatie: MFR Aanvang: 19.00 uur Aanwezig: Maartje Oudbier, Maria Ramselaar, Sarah Reintjes, Pamela Hoogenveen, Babette Hofstede, Merel van Galen, Emmeline Bijlsma,

Nadere informatie

Notulen Schoolraad ISG Arcus

Notulen Schoolraad ISG Arcus Notulen Schoolraad ISG Arcus Datum: 12-07-2017 Tijd: 19.45 uur Locatie: ISG Arcus (1.81) Aanwezig: M.k.a.: Voorzitter: Notulist: Dhr. T. Bolhuis, mevr. J. Goedhart, mevr. H. Horlings, dhr. A. Krikke, dhr.

Nadere informatie

Afwezig met opgaaf van reden: Marion van Buren, Ellen Hatuina, Erik Groeneweg, Annemarie Kovacevic. Nr. Onderwerp Actie

Afwezig met opgaaf van reden: Marion van Buren, Ellen Hatuina, Erik Groeneweg, Annemarie Kovacevic. Nr. Onderwerp Actie notulen Deelraad Barendrecht 18-11-2014 Aanwezig :, Jaap Hoogerwaard (voorzitter), Marja Wansink, Rob Glandorf, Erik Both (personeelsgeleding); Gert-Jan van den Berg (oudergeleding); Jet Gerritse, Barbara

Nadere informatie

1. Een leerling kan doorstromen naar een volgend jaar als alle resultaten in de kolom eind in Magister minimaal voldoende zijn.

1. Een leerling kan doorstromen naar een volgend jaar als alle resultaten in de kolom eind in Magister minimaal voldoende zijn. Doorstroomregeling leerjaren 1 en 2 Deze regeling is geldig met ingang van schooljaar 2013-2014. Hiermee komen alle voorgaande regelingen te vervallen. Op UniC gaan we ervan uit dat leerlingen en ouders

Nadere informatie

Studiekeuzes van uw kind. Voorlichting voor ouders van leerlingen uit klas 2 VMBO-TL/Havo

Studiekeuzes van uw kind. Voorlichting voor ouders van leerlingen uit klas 2 VMBO-TL/Havo Studiekeuzes van uw kind Voorlichting voor ouders van leerlingen uit klas 2 VMBO-TL/Havo Inhoud van vanavond Welke keuzes zijn er? Wat kunt u van de school verwachten? Wat verwachten wij van onze leerlingen?

Nadere informatie

Activiteitenplan MR Basisschool De Poolster 2015/2016

Activiteitenplan MR Basisschool De Poolster 2015/2016 Activiteitenplan MR Basisschool De Poolster 2015/2016 Activiteitenplan MR basisschool De Poolster 2015/2016 A. Onze doelen Wij als MR willen alle informatie die we krijgen van directie en GMR bespreken

Nadere informatie

WERKPLAN. Medezeggenschapsraad. CBS t Loo 2014-2015

WERKPLAN. Medezeggenschapsraad. CBS t Loo 2014-2015 WERKPLAN Medezeggenschapsraad CBS t Loo 2014-2015 Zelhem, september 2014. Pagina 1 van 7 1 Inleiding Doelstelling Dit document legt de plannen van de MR vast voor het schooljaar 2014 2015. Citaat uit de

Nadere informatie

Activiteiten plan. Medezeggenschapsraad. van o.b.s. De Vuurtoren 2014-2015

Activiteiten plan. Medezeggenschapsraad. van o.b.s. De Vuurtoren 2014-2015 Activiteiten plan Medezeggenschapsraad van o.b.s. De Vuurtoren 2014-2015 2 Activiteiten plan o.b.s. de Vuurtoren 2014-2015 Inhoudsopgave 1 Inleiding... 3 2 Visie medezeggenschapsraad... 3 3 Doelen komend

Nadere informatie

Notulen 12-11-2014. Punt 1. Opening door Andre Vellema

Notulen 12-11-2014. Punt 1. Opening door Andre Vellema Notulen 12-11-2014 Aanwezig: Fenna, Zoë, Sjoerd, Sarah, Annelies, Anneke, Peter, André V, Rinke, André K, Anne-Jan, Gepke, Sybolt en Jan Steven Afmelding: Pim, Leo, Gepke Afwezig: Punt 1. Opening door

Nadere informatie

BEVORDERINGSNORMEN ALLE LEERJAREN

BEVORDERINGSNORMEN ALLE LEERJAREN Naam notitie/afspraak/procedure Bevorderingsnormen Citadel College Eigenaar/portefeuillehouder W. Middendorp Auteur L. Lieber/N.Schoot Versie nummer Datum versienummer 5-9-2016 Status document (concept/voorstel/besloten/van

Nadere informatie

Bonaventuracollege. Bevorderingsnormen onderbouw. Instemming door de Medezeggenschapsraad op 27 september Ingangsdatum 1 oktober 2018.

Bonaventuracollege. Bevorderingsnormen onderbouw. Instemming door de Medezeggenschapsraad op 27 september Ingangsdatum 1 oktober 2018. Bonaventuracollege Bevorderingsnormen onderbouw Instemming door de Medezeggenschapsraad op 27 september 2018. Ingangsdatum 1 oktober 2018. Uitgangspunten 1. De bevorderingsnormen vormen met de kwaliteit

Nadere informatie

PUNTSGEWIJS BKT Nieuwegein

PUNTSGEWIJS BKT Nieuwegein PUNTSGEWIJS BKT 2018-2019 Nieuwegein Instemming MR 13-11-18 1 Inhoud De doorstroming van B/K/T 1 naar 2... 3 De doorstroming van B/K/T 2 naar 3... 4 Overgangsnormen LWOO... 6 De doorstroming van vmbo 1

Nadere informatie

Het galabal is goed verlopen. Jammer was wel dat die avond samenviel met Van Horne Pop.

Het galabal is goed verlopen. Jammer was wel dat die avond samenviel met Van Horne Pop. MR 8 11/04/2016 Afwezig: Robert Brauer, Marc Chong 1. Opening en Mededelingen Ouders: Er wordt gekeken naar de communicatie richting ouders vanuit de ouderraad. Dit moet duidelijker. 2. Ingekomen en uitgaande

Nadere informatie

D E M E A N D E R - M E D E Z E G G E N S C H A P S R A A D

D E M E A N D E R - M E D E Z E G G E N S C H A P S R A A D D E M E A N D E R - M E D E Z E G G E N S C H A P S R A A D N o t u l e n A A N Leden MR C C Parnassys V A N Remco Tonkes D A T U M 16-01-2008 A A N T A L P A G I N A ' S ( I N C L. V O O R B L A D ) 5

Nadere informatie

Notulen vergadering MR OSG de Hogeberg

Notulen vergadering MR OSG de Hogeberg Notulen vergadering MR OSG de Hogeberg Datum: woensdag 29 oktober 2014 Aanwezig: Paul Krugers, Tanja Klaassen, Anjo Stolk, Piet Monster, Bart Udding, Bart Heijnen, Marit Stark, Jeroen Huizinga, Bram Oosterbeek,

Nadere informatie

4-12-2015. Bedoeling infoavond. Welkom INFORMATIEAVOND 3 HAVO de Tweede Fase. Historische achtergronden. Tweede fase. Veranderingen door invoering

4-12-2015. Bedoeling infoavond. Welkom INFORMATIEAVOND 3 HAVO de Tweede Fase. Historische achtergronden. Tweede fase. Veranderingen door invoering Bedoeling infoavond Na afloop heeft u een beter beeld van: Welkom INFORMATIEAVOND 3 HAVO de Tweede Fase de Tweede Fase als onderwijssysteem het keuzeproces van uw zoon/dochter Tweede fase Voortgezet Onderwijs

Nadere informatie

Keuze vervolgopleiding en wiskunde-plus

Keuze vervolgopleiding en wiskunde-plus Keuze vervolgopleiding en wiskunde-plus Naam: Klas 3: Mentor: Vul in: 1e Profiel keuze: Eventueel 2e Profiel keuze: Vul ook de onderstaande gegevens zorgvuldig in. Dan kan bekeken worden of het gekozen

Nadere informatie

actie door: Bram Julia Bram Bram Bram Illand Notulen Medezeggenschapsraad Openbare Jenaplanschool de Petteflet d.d. 18-06-2013

actie door: Bram Julia Bram Bram Bram Illand Notulen Medezeggenschapsraad Openbare Jenaplanschool de Petteflet d.d. 18-06-2013 Notulen Medezeggenschapsraad Openbare Jenaplanschool de Petteflet d.d. 18-06-2013 Aanwezig: Julia (vz), Berthy, Jose, Tanja,, Jeanine, Illand (notulist). Afwezig: - Nr 0. 1. 2. 3. Opening Rondvraag -De

Nadere informatie

Aan: Ouders/verzorgers/leerlingen van Almere College Kampen Van: Rein Westrik Betreft: Overgangsnormen vmbo, havo, vwo

Aan: Ouders/verzorgers/leerlingen van Almere College Kampen Van: Rein Westrik Betreft: Overgangsnormen vmbo, havo, vwo Aan: Ouders/verzorgers/leerlingen van Almere College Kampen Van: Rein Westrik Betreft: Overgangsnormen vmbo, havo, vwo 2017-2018 Geachte ouders/verzorgers, beste leerlingen, In dit document staan onze

Nadere informatie

1 Opening Vergadering De voorzitter opent de vergadering om 21:20 uur GMR JLGroep Notulen Vastgesteld

1 Opening Vergadering De voorzitter opent de vergadering om 21:20 uur GMR JLGroep Notulen Vastgesteld Notulen: 21-1-2019 Status: Vastgesteld. Aanwezig: Marius (Bestuurder), Rendierhof: Susan, Jacqueline, Arthur, Harold Huibeven: Carien (voorzitter), Nathalie, Lauran Driecant: Karin, Simone Vooroverleg:

Nadere informatie

BOE opent om uur de vergadering en heet allen welkom.

BOE opent om uur de vergadering en heet allen welkom. Notulen MR vergadering 21 mei 2014 Aanwezig: Bert Boelens (vz), Bart van Riessen, Harm Denissen, Hanneke de Jong, Carl Matser (notulist), Mark Dijksma, Marjan Hofstede, Jonathan van Dongen, Mark Eggink,

Nadere informatie

OUDERAVOND LEERJAAR 2 WELKOM. Dinsdag 6 oktober 2015

OUDERAVOND LEERJAAR 2 WELKOM. Dinsdag 6 oktober 2015 OUDERAVOND LEERJAAR 2 WELKOM Dinsdag 6 oktober 2015 1 OUDERAVOND LEERJAAR 2 19.15 u 19.30 u 19.35 u 19.40 u Koffie! Opening door dhr. M. Vroombout Keuzebegeleiding door mw. M.Stjepanovic Dhr. Van Oosten

Nadere informatie

Normering voor bevordering en doorstroom VMBO onderbouw & bovenbouw

Normering voor bevordering en doorstroom VMBO onderbouw & bovenbouw Normering voor bevordering en doorstroom VMBO onderbouw & bovenbouw Onderwerp Regeling voor bevordering en doorstroom vmbo OB & BB Datum September 2017 Kenmerk Vervangt ;regeling voor plaatsing & bevordering

Nadere informatie

Ouderavond leerjaar 3

Ouderavond leerjaar 3 Ouderavond leerjaar 3 Welkom Mentor - Welke vakken geef je als docent? Wie bent u? Samen Mentor Mentorles Wat kunt u verwachten? Verschil Onderbouw Bovenbouw Cijfermatig volgen Huiswerkhouding Rol ouders

Nadere informatie