Notulen MR-vergadering op

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Notulen MR-vergadering op"

Transcriptie

1 Notulen -vergadering op Opening en vaststellen van de agenda De voorzitter opent de vergadering. Toegevoegd punt: werkdrukverlichtende maatregelen ISK. Dit punt wordt eerst door de besproken na de actiepuntenlijst en wordt vervolgens toegevoegd aan punt 15 tijdens het overleg met de directie. 2. Mededelingen en ingekomen stukken Mededelingen: - Per 5 oktober is Dirk Speelman niet meer in dienst van het Almere College - Een van de recent gearriveerde ISK-leerlingen is helaas vandaag verdronken in de IJssel Ingekomen stukken: Formatieplan Maatwerk en begeleiding Organisatieontwerp Roken in en om school Spaarplan voor ouders ter instemming ter advies ter instemming ter info ter advies 3. Verslag van de -vergadering van Er zijn geen op- of aanmerkingen op de notulen van de vorige vergadering. Bespreking actiepuntenlijst NB: Status van de actiepuntenlijst bevat zowel de reacties vanuit de -vergadering, als die van de directie. Ingebracht Actiepunt Status Actiehouder De overlegt met de directie over het voorstel van de over de werkdrukverlagende middelen : Wordt in deze vergadering besproken. Nog geen informatie over financiën vanuit directie. Directie: Vakgroepbudgetten zijn wel aangepast en worden g d. Overzicht met uitgaven tot in het verleden worden Allen De reglementen van de zullen op een paar punten moeten worden aangepast. Dit moet via de G. g d : Onderling contact is wenselijk, van beide zijden, nog geen concrete afspraken

2 wil graag de notulen van de G en misschien is het goed om de G onze notulen toe te zenden wil volgend schooljaar meer aandacht besteden aan de takenbank Stukken die ter info worden aangeboden, worden alleen op de agenda gezet voor de overlegvergadering Er moet een vacature uitgeschreven worden, in verband met het vertrekken van een ouder na dit schooljaar Werkdrukverlagende middelen op de agenda plaatsen. gemaakt. In G is nog dialoog gaande over reglementen : idem aan bovenstaande punt; wel al contact, maar nog niet gebeurd : Blijft staan tot volgend schooljaar. Vraag aan directie: Kan nog iets specifieks verwachten? MP: Reactie op organisatieontwerp is eerst essentieel. Verschuivingen kunnen optreden Via: dit is niet afhankelijk van organisatie-ontwerp, maar takenbank zal nodige aandacht krijgen : wordt bewaakt en indien mogelijk toegepast : gaat er begin volgend schooljaar uit : is gebeurd Toegevoegd agendapunt: werkdrukverlichtende maatregelen ISK Nog geen stukken ontvangen. Vanuit ISK zijn er aantal voorstellen; - Koffie/thee automaat leerlingen - Laptop of I-pad voor docenten zijn niet voor alle ISK docenten beschikbaar - Uitbreiding conciërgetaken. Is nu voor 1 dag, volstaat niet. - Aanschaf boeken i.p.v. kopiëren. 4. Bespreking organisatieontwerp Nieuwe structuur moet o.a. zorgen voor betere doorstroom van leerjaar 3 naar 4 Geformuleerde vragen voor directie: - Samenstelling teams nog niet ingevuld; nog geen teamleiders? - Waarom niet baseren op zowel pedagogische uitgangspunten als op doorlopende vakgerelateerde leerlijnen, in plaats van een van beide? - Rol en positie zorgteam? 5. Bespreking formatieplan inclusief werkdrukverlagende middelen Geformuleerde vragen voor directie: - Er is veel uitval geweest gaat hier nog iets mee gebeuren?

3 Is er nog iets op te vangen via de zomerschool? Wat is de insteek? Hoe worden de achterstanden weggewerkt? Kan dit pro-actief worden opgepakt i.p.v. re-actief? Hoe is de visie daarop? Is daar beleid op ontwikkeld? - Prognose leerlingen ISK is geen absoluut aantal, er zijn 4 meetmomenten per jaar. Hoe wordt dit opgelost wanneer het aantal van 70 bijv. 100 wordt? - Project conciërgewoning graag meer informatie, dit is nieuw voor de. 6. Bespreking maatwerk en begeleiding Geformuleerde vragen voor de directie: - De conciërgewoning inzetten voor leerlingen waar worden evt. kosten vanuit betaald? - Tot hoe ver ga je met zorg en begeleiding? Hoe voorkom je dat de leerlingen zonder zorgbehoefte voldoende tijd en aandacht krijgen? - Nadruk ligt op onderbouw, hoe gaat het met zorg in bovenbouw? 7. Bespreking spaarplan voor ouders Geformuleerde vragen voor de directie: - Welk probleem wordt opgelost hiermee? Is het ter tegemoetkoming van de ouders? 8. Bespreking zomerschool Evaluatie lenteschool is nog niet ontvangen. Er is nog weinig communicatie richting het lerarenteam over de zomerschool geweest. Geformuleerde vragen voor de directie - Is iedereen op de hoogte van de bedoeling? - Wat is er meegenomen uit de evaluatie van de lenteschool naar de zomerschool? 9. Nieuws uit de G, Klankbordgroep en leerlingenraad G Klankbordgroep We hebben de notulen van de laatste vergadering ontvangen en gelezen. Leerlingenraad MP Leerlingenraad VIA Geen nieuws. Geen nieuws. 10. Rondvraag 1 van de ouders was door ziekte afwezig, maar zou voor de laatste keer als -lid aanwezig zijn bij de vergadering. Het boeket dat zij als dank zou ontvangen, wordt later bezorgd. --Overlegvergadering met directie Mededelingen directie De situatie rondom de opvolging van de teamleider van het VIA wordt kort besproken. 13. Verslag -vergadering van Het verslag van de vergadering van 17 mei wordt goedgekeurd en vastgesteld. 14. Bespreking organisatieontwerp Samenstelling teams nog niet ingevuld; nog geen teamleiders?

4 We gaan eerst aan de slag met de mensen in de werkgroep, het leiderschap wordt in deze fase nog niet nader uitgewerkt. Wordt de gevraagd om in eerste instantie alleen instemming te geven op de eerste structuur? Dat is inderdaad het geval. Wat is de rol en positie van het zorgteam? Is de zorg horizontaal of verticaal verdeeld over de nieuwe indeling? Worden de zorgmensen lid van een van de teams? Dit is nog niet vastgelegd. Nog niet helder op dit punt. Verschillende scenario s zijn mogelijk. stemt in met de formering van 3 teams zoals vermeld in het organisatieontwerp en ziet het voorstel van het vervolg graag tegemoet. Het nieuwe ontwerp biedt meer structuur en helderheid voor alle partijen. 15. Bespreking formatieplan inclusief werkdrukverlagende middelen NB: Met werkdrukverlagende middelen wordt in dit geval hetzelfde bedoeld als werkdrukverlichtende maatregelen, hoewel dit officieel geen termen met dezelfde betekenis zijn. Er is veel uitval geweest gaat hier nog iets mee gebeuren? Is er nog iets op te vangen via de zomerschool? Wat is de insteek? Hoe worden de achterstanden weggewerkt? Kan dit pro-actief worden opgepakt ipv re-actief? Hoe is de visie daarop? Is daar beleid op ontwikkeld? Bij terugkerende problemen in bepaalde jaarlagen zou er aan andere vakken minder tijd kunnen worden besteed om dit gelijk te trekken. Duits, Economie, Geschiedenis: na overleg met de vakgroepen wordt 1 uur les per week extra toegevoegd, voor leerlingen die het nodig hebben. De duur kan variëren. Wordt additioneel toegevoegd, gaat niet ten koste van andere fte s. Ca. 500 les-uren zijn hiervoor toegevoegd. De prognose leerlingen ISK is geen absoluut aantal, er zijn 4 meetmomenten per jaar. Hoe wordt dit opgelost wanneer het aantal van 70 bijv. 100 wordt? Wordt dit in de loop van het jaar bijgestuurd? Basis-aanname is 70, aantal FTE s wordt daar op gebaseerd. Bij extra leerlingen wordt aantal FTE s wel aangepast. Hoe kan ISK aanspraak maken op beschikbare gelden voor werkdrukverlagende middelen? De beschikbare gelden zijn voor MP en VIA; ISK mag hier aanspraak op maken, maar bekostiging van (bijv.) AZC en Veenmos zijn dermate anders, dat het bijzonder lastig is om een formatieplan voor een jaar te maken waarin het ISK planmatig is opgenomen. Eur is voor het formatieplan zoals nu uitgedeeld, over VIA en MP. Incidentele aanvragen ISK worden ook individueel beoordeeld en gehonoreerd. De stemt in met het formatieplan, inclusief splitsing M3 16. Bespreking maatwerk en begeleiding De conciërgewoning inzetten voor leerlingen waar worden evt. kosten vanuit betaald? Hier wordt een begroting voor gemaakt.

5 Tot hoe ver ga je met zorg en begeleiding? Hoe voorkom je dat de leerlingen zonder zorgbehoefte voldoende tijd en aandacht krijgen? Passend onderwijs heeft meer aandacht voor zorgleerlingen tot gevolg. Kracht van de zorgafdeling versterken is daarbij van belang. Dit zal gevolgen hebben voor de vaardigheden van het team. Daar waar docenten assistentie nodig hebben, wordt er naar gekeken. De nadruk bij het niveau van de toetsen ligt op onderbouw, hoe gaat het met zorg in bovenbouw? Is het niveau van de toetsen onvoldoende? Kwaliteitscontrole op toetsen moet zorgen voor goede doorstroom in onder- naar bovenbouw. Overigens worden basisscholen sinds 2 jaar afgerekend op hun schooladviezen, waardoor deze adviezen nu ook beter aansluiten bij het geboden onderwijs. De schoolleiding vraagt advies over het als een team laten samenwerken van de functionarissen die betrokken zijn bij de zorg van de leerlingen, vanuit het perspectief van maatwerk en begeleiding. vindt het een goed idee om de zorgfunctionarissen als een team te laten samenwerken. De ingeslagen weg lijkt positief en de ziet uit naar de praktische invulling er van. 17. Bespreking spaarplan voor ouders - Welk probleem wordt hiermee opgelost? Is het ter tegemoetkoming van de ouders? Met een spaarplan wordt gerealiseerd dat er in ieder geval betalingen worden gedaan, daar waar het lastig is. Ook om te voorkomen dat leerlingen op het laatste moment niet meegaan met excursies waar door school wel al voor is betaald. Daarnaast hoeven ouders dan geen grote betalingen ineens te doen. De mogelijkheid van een spaarplan werd ook vanuit de klankbordgroep ondersteund. Gaat geen extra FTE s kosten. Het systeem van innen is nog niet ingevuld. Advies gevraagd: beginnen in leerjaar 1 met spaarplan of niet? Harmonisatieplan opstellen om duurdere reizen voor alle leerlingen realiseerbaar te maken? Dus verre reizen even duur als reizen dichterbij? De adviseert een spaarplan vanaf leerjaar 1, voor alle leerjaren waarop dit (nog) van toepassing is, en zodanig dat het volledig verschuldigde bedrag voor aanvang van de excursie is voldaan. 18. Bespreking roken op en om school Hoe voorkom je dat leerlingen verder van school gaan staan roken? Levert dit geen problemen in de omgeving op? Dit is inderdaad niet te voorkomen, maar wettelijk is een rookruimte in/aan school niet meer toegestaan voor docenten en leerlingen. We dienen ons aan de wet te houden. 19. Bespreking zomerschool Evaluatie lenteschool is nog niet ontvangen. Er is nog weinig communicatie richting lerarenteam over zomerschool geweest. Is iedereen op de hoogte van de bedoeling?

6 Mavo: Binnen de voortgangsbesprekingen is telkens aandacht geweest voor leerlingen die hier baat bij zouden hebben. Op basis van advies van vakdocenten is er contact met betreffende leerlingen opgenomen en zijn er 8 leerlingen voorgedragen vanuit de Mavo. Havo/Vwo: leerlingen zijn via mentoren geselecteerd. Als docenten niet zijn geïnformeerd, is dat omdat geen van hun leerlingen in aanmerking kwam voor de zomerschool of omdat ze niet aanwezig waren bij een overlegvergadering. Wat is er meegenomen uit de evaluatie van de lenteschool naar de zomerschool? Opmerkingen van zorgmensen en mentoren lenteschool zijn geëvalueerd. Elementen die gebruikt konden worden, zijn gebruikt in zomerschool. Lenteschool heeft positieve effecten gehad op motivatie leerlingen en zijn aantoonbaar te benoemen. Nadruk lag ook op sociaal-emotionele aspecten c.q. de zorgleerlingen. Ouders hebben persoonlijke, voor ouders herkenbare, terugkoppeling ontvangen. Voor de zomerschool zijn 20 leerlingen geselecteerd. Evaluatie lente- en zomerschool volgt volgend schooljaar. 20. Rondvraag De teamleider van het VIA dankt iedereen voor de samenwerking, aangezien hij wegens zijn vertrek ook voor de laatste keer bij het -overleg aanwezig is. 21. Actiepunten De opmerkingen / reactie van de directie staan vermeld bij punt 4, bespreking actiepuntenlijst. 22. Besluitenlijst / advieslijst Onderwerp: Formatieplan Status: ter instemming Reactie : De stemt in met het formatieplan , inclusief splitsing M3 Onderwerp: Maatwerk en begeleiding Status: ter advies Reactie : De vindt het een goed idee om de zorgfunctionarissen als een team te laten samenwerken. De ingeslagen weg lijkt positief en de ziet uit naar de praktische invulling er van. Onderwerp: Organisatieontwerp Status: ter instemming Reactie : De stemt in met de formering van 3 teams zoals vermeld in het ontwerp en ziet het voorstel van het vervolg graag tegemoet. Het nieuwe ontwerp biedt meer structuur en helderheid voor alle partijen. Onderwerp: Spaarplan voor ouders Status: ter advies Reactie : De adviseert een spaarplan vanaf leerjaar 1, voor alle leerjaren waarop dit (nog) van toepassing is, en zodanig dat het volledig verschuldigde bedrag voor aanvang van de excursie is voldaan.

7 23. Sluiting De vergadering wordt om 21:55 uur gesloten, waarna de de aan haar gevraagde adviezen en instemmingen formuleert.

Notulen MR-vergadering op

Notulen MR-vergadering op Notulen -vergadering op 20-9-2018 1. Opening en vaststellen van de agenda De voorzitter opent de vergadering. 2. Mededelingen en ingekomen stukken Schoolgids Examenreglement ter instemming ter instemming

Nadere informatie

Notulen MR-overleg over het formatieplan op

Notulen MR-overleg over het formatieplan op Notulen -overleg over het formatieplan op 17-4-2018 1. Opening en vaststellen van de agenda De voorzitter opent de vergadering. Mededelingen vanuit de directie en de actiepuntenlijst stonden niet op de

Nadere informatie

De datum in regel 59 moet zijn 18 augustus 2019.

De datum in regel 59 moet zijn 18 augustus 2019. 5 Notulen MR-vergadering 18 april 2018 10 Samenstelling: Namens de schoolleiding: Dhr. Breuer Dhr. Moons 15 20 25 30 35 Namens de MR: Oudergeleding: Dhr. van de Wetering Leerlinggeleding: Dhr. Koks Dhr.

Nadere informatie

Medezeggenschapsraad Het Kwadrant MR personeel + directie + ouders + leerlingen

Medezeggenschapsraad Het Kwadrant MR personeel + directie + ouders + leerlingen 20 april 2015 Afwezig: Jos Feijen, Joyce Douven en Erwin van Cruchten 1. Opening Welkom aan ieder, Jos moet zich afmelden voor de vergadering. 2. Notulen vorige vergadering Goedgekeurd. 3. Ingekomen stukken

Nadere informatie

NOTULEN 19 APRIL :30 21:00

NOTULEN 19 APRIL :30 21:00 NOTULEN 19 APRIL 2018 19:30 21:00 19:30 VOORZITTER OPENT DE VERGADERING AANWEZIG Igor Martin (voorzitter), Ester den Otter (notulist), Martin Romeijn, Perre v. Beek, Hans Nuhn, Jeroen Verhoeven, Sander

Nadere informatie

MR vergadering d.d 12 mei 2014

MR vergadering d.d 12 mei 2014 MR vergadering d.d 12 mei 2014 Aanwezig: Erik (vz), Rijk, Janet, Ingeborg, Loes, Jan, Margriet, Jeroen en Saskia (notulist) Afwezig: -- Agendapunt 1. Opening, Voorzitter heet iedereen welkom. mededelingen

Nadere informatie

Notulen Schoolraad ISG Arcus

Notulen Schoolraad ISG Arcus Notulen Schoolraad ISG Arcus Datum: 18-04-2018 Tijd: 19.45 uur Locatie: ISG Arcus (1.81) 1 Opening over snoeien doet bloeien. 2 Vaststelling c.q. wijziging van de agenda Tussengevoegd als punt 8 Leerlingenstatuut

Nadere informatie

NOTULEN SCHOOLRAAD HEIACKER D.D. 8 FEB.

NOTULEN SCHOOLRAAD HEIACKER D.D. 8 FEB. NOTULEN SCHOOLRAAD HEIACKER D.D. 8 FEB. 2018 Aanwezig: Afwezig: Igor Martin (voorzitter), Ester den Otter, Martin Romeijn, Judith Aust, Marie- Thérèse Gillessen, Niek Verbeek, Kees Verspaandonk(notulist),

Nadere informatie

NOTULEN MR VERGADERING

NOTULEN MR VERGADERING NOTULEN MR VERGADERING Datum 27-01-2015 Aanvang 19.30 Nummer 3 Voorzitter Saskia Notulist Lia Einde 21.40 Aanwezig Saskia, Miranda,Monique, Sandra, Frans, Lia Afwezig Judith Rixt (zwangerschapsverlof)

Nadere informatie

a) Uitslag MR-verkiezingen De verkiezingen van de MR hebben voor komend schooljaar de volgende samenstelling opgeleverd:

a) Uitslag MR-verkiezingen De verkiezingen van de MR hebben voor komend schooljaar de volgende samenstelling opgeleverd: Notulen MR-vergadering 26 juni 2019 5 Samenstelling: 10 15 20 25 Namens de schoolleiding: Dhr. Breuer Namens de MR: Oudergeleding: Dhr. Bergsma Dhr. Tonnaer Leerlinggeleding: Dhr. Koks Dhr. Schellekens

Nadere informatie

Notulen MR- vergadering Datum: 16 november 2010 Aanvang: uur

Notulen MR- vergadering Datum: 16 november 2010 Aanvang: uur 1. Aanwezig : Anne Iedema(Vz/ ouder), Jellie van Houten (Vice Vz/ personeel), Jannes Hofstra (secr/ personeel), Lottie Kramer- Haarsma (lid/ ouder), Bianca Visser (lid/ personeel), Annie Jaasma Minnema

Nadere informatie

Voorzitter 12/ 13: Silvester van de Sande Secretaris 12/ 13: Petra Mesman Leden: 3 ouders

Voorzitter 12/ 13: Silvester van de Sande Secretaris 12/ 13: Petra Mesman Leden: 3 ouders 20.30 uur Opening vergadering door de ouderraad Toelichting op doorstroming/ doorlopende leerlijn 12/ 13 en speerpunten voor komend schooljaar door een teamleider 20.40 uur Terugblik 12/ 13 per klankbordgroep

Nadere informatie

Leerlingenraad december 2017

Leerlingenraad december 2017 Leerlingenraad december 2017 Inleiding Sinds 2006 zijn scholen (bij wet) verplicht om een bijdrage te leveren aan burgerschapsvorming. Op Het Kompas werken we met de methode De Vreedzame School. De Vreedzame

Nadere informatie

notulen 3e MR vergadering schooljaar (definitief; website)

notulen 3e MR vergadering schooljaar (definitief; website) datum: 11-01-2018 tijd: 19.30 uur plaats: CBS De Vrijenburg notulen 3e MR vergadering schooljaar 2017 2018 (definitief; website) aanwezig: afwezig: notulist: Leonie Kasten (secretaris, pg), Margreeth Barendregt

Nadere informatie

Agenda MR vergadering 11 april 2019 Aanvang uur zonder schoolleiding uur met schoolleiding

Agenda MR vergadering 11 april 2019 Aanvang uur zonder schoolleiding uur met schoolleiding Agenda MR vergadering 11 april 2019 Aanvang 17.30 uur zonder schoolleiding 18.00 uur met schoolleiding Mondelinge informatie en updates over Goedkeuren notulen 24 januari Financiën afronding 2018 Taakbeleid/Ontwikkelgroep

Nadere informatie

NOTULEN SCHOOLRAAD HEIACKER D.D. 08 JUNI

NOTULEN SCHOOLRAAD HEIACKER D.D. 08 JUNI NOTULEN SCHOOLRAAD HEIACKER D.D. 08 JUNI 2017 Aanwezig: Afwezig: Marijke Janssen (Voorzitter), Marie-Thérèse Gillessen, Igor Martin, Hans Nuhn, Ester den Otter, Martin Romeijn, Hannie Roosen, Niek Verbeek

Nadere informatie

notulen MR Vergadering VMBO Sint Maartens College en VMBO Porta Mosana College: Vergadering op: 22 november 2018

notulen MR Vergadering VMBO Sint Maartens College en VMBO Porta Mosana College: Vergadering op: 22 november 2018 notulen MR Vergadering VMBO Sint Maartens College en VMBO Porta Mosana College: Vergadering op: 22 november 2018 Tijdstip: 19:00 19:45 uur Locatie: Noormannensingel Aanwezig: Bert Heijnens, Enno Soeren,

Nadere informatie

notulen 5e MR vergadering schooljaar

notulen 5e MR vergadering schooljaar : 17-04-2018 tijd: 19.30 uur plaats: CBS De Vrijenburg notulen 5e MR vergadering schooljaar 2017 2018 aanwezig: afwezig: notulist: Leonie Kasten (secretaris, pg), Margreeth Barendregt (pg), René Zevenbergen

Nadere informatie

Notulen MR- vergadering Datum:21 februari 2012 Aanvang: 19.30 uur

Notulen MR- vergadering Datum:21 februari 2012 Aanvang: 19.30 uur 1. Aanwezig : Anne Iedema(Vz/ ouder), Mark Kramer (lid/ ouder), Peter Kingma (Plv.vz/ ouder), Margriet Reatch, en Titia Woudwijk (lid/ ouder), Alfred Slöetjes (lid/ personeel) Astrid Schoonhoven (lid/personeel),

Nadere informatie

2. Mededelingen Ingekomen post: InfoMR tijdschrift. Wanda wijst op een interessant artikel over taakbeleid.

2. Mededelingen Ingekomen post: InfoMR tijdschrift. Wanda wijst op een interessant artikel over taakbeleid. MR vergadering dinsdag 29 november 2016. Locatie: Miriam Notulen: Miriam Aanwezig: Margreet, Martijn, Sandra, Cindy, Wanda en Miriam. Jan is helaas afwezig door ziekte. Agenda: 1. Opening van de vergadering

Nadere informatie

VASTGESTELD verslag MR ARHC 22 januari 2019

VASTGESTELD verslag MR ARHC 22 januari 2019 VASTGESTELD verslag MR ARHC 22 januari 2019 Aanwezig: Afwezig mk: MR: - 5 personeelsleden - 3 ouders - 3 leerlingen schoolleiding (SL) gast: Gabriëlla van Wasbeek (bij agendapunt 9) 1 personeelslid 1.

Nadere informatie

Gasten; Chris [ namens het bevoegd gezag ] Afwezig: Gerda, Natascha met kennisgeving, Jannie [ zie toelichting ]

Gasten; Chris [ namens het bevoegd gezag ] Afwezig: Gerda, Natascha met kennisgeving, Jannie [ zie toelichting ] MR Blinkertschool Soort vergadering MR. Plaats: Blinkertschool Arnhem Datum: 13-03-2014 Tijd: 19.30 21.30u Notulist: Anneke Aanwezig:, Lisanne, Anneke Meerkerkstraat 20 6843 MH Arnhem Telefoon 06-53957807

Nadere informatie

COMMUNICATIE EN PROFILERING (TER BESPREKING) Dit agendapunt wordt doorgeschoven naar de volgende vergadering.

COMMUNICATIE EN PROFILERING (TER BESPREKING) Dit agendapunt wordt doorgeschoven naar de volgende vergadering. Notulen MR OBS De Nijenoord Aan : Leden MR Van : Helma Drost Referentie : Notulen MR_20180305 Datum : 18-03-05 Versie : 1.0 Onderwerp : Notulen MR Aanwezig : Helma Drost, Leon Rokker, Urminde van Holland,

Nadere informatie

Welkom door Rick, agenda wordt vastgesteld. Het activiteitenplan wordt aan het vooroverleg toegevoegd.

Welkom door Rick, agenda wordt vastgesteld. Het activiteitenplan wordt aan het vooroverleg toegevoegd. Verslag vergadering van de MR, maandag Aanwezig: Loes van den Borne, Rick van der Heijden, Truke Dirkx-Huijbregts, Irma van de Ende, Eefke Kramer, Eline Maas, Dick Verhagen, Marius Wouters (aangesloten

Nadere informatie

Medezeggenschapsraad OBS De Bonte Tol p/a OBS De Bonte Tol, Gantellaan 5, 2642 JK Pijnacker

Medezeggenschapsraad OBS De Bonte Tol p/a OBS De Bonte Tol, Gantellaan 5, 2642 JK Pijnacker Notulen MR Vergadering Datum: 23 april 2015 Tijd: 20.00 uur Plaats: De Bonte Tol Aanwezig: Sadhana Bacha (SB) Marina Hoos (MH) Myra Lissenberg (notulist) (ML) Linda Muller (secretaris) (LM) Marcel Pronk

Nadere informatie

Notulen MR-vergadering

Notulen MR-vergadering Maandag 15 mei 2017 Aanvang: 19.30 uur 21.30 uur Aanwezig: Afwezig: Yvette van den Broek (voorzitter), Yvonne Haneman, Stephanie Bol, Saskia de Vos (vanaf agendapunt 4) Thea Zuiderduin AGENDA 1. Opening

Nadere informatie

1 Opening Vergadering De voorzitter opent de vergadering om 21:20 uur GMR JLGroep Notulen Vastgesteld

1 Opening Vergadering De voorzitter opent de vergadering om 21:20 uur GMR JLGroep Notulen Vastgesteld Notulen: 21-1-2019 Status: Vastgesteld. Aanwezig: Marius (Bestuurder), Rendierhof: Susan, Jacqueline, Arthur, Harold Huibeven: Carien (voorzitter), Nathalie, Lauran Driecant: Karin, Simone Vooroverleg:

Nadere informatie

NOTULEN MEDEZEGGENSCHAPSRAAD-VERGADERING 2 april 2013

NOTULEN MEDEZEGGENSCHAPSRAAD-VERGADERING 2 april 2013 NOTULEN MEDEZEGGENSCHAPSRAAD-VERGADERING 2 april 2013 Aanwezig Rol Inge Stassar Y Team Coby Markerink Y Team Remy Janssen Y Ouder Sven Peters Y Ouder Danielle Lambour Y Ouder Cock v. Velthoven Y Ouder

Nadere informatie

1. Welkom: Michiel heet iedereen welkom. 2. Mededelingen: Geen.

1. Welkom: Michiel heet iedereen welkom. 2. Mededelingen: Geen. Notulen MR vergadering 2 november 2015 Aanwezig: Sanne, Michiel, Annet, Folkert en Marielle. Afwezig: Natascha en Ellen Voorzitter: Michiel Notulist: Marielle Akkoord: 15-11-2015 1. Welkom: Michiel heet

Nadere informatie

Notulen vergadering Ouderraad Varendonck College

Notulen vergadering Ouderraad Varendonck College Notulen vergadering Ouderraad Varendonck College Datum 27 november 2017 Locatie Varendonck College te ASTEN Aanwezig Franci van der Mijden, Franca Thijssen, Marjan Groeneveld, Joost Römelingh, Judith Sonnemans,

Nadere informatie

Aan: Ouders/verzorgers/leerlingen van Almere College Kampen Van: Rein Westrik Betreft: Overgangsnormen vmbo, havo, vwo

Aan: Ouders/verzorgers/leerlingen van Almere College Kampen Van: Rein Westrik Betreft: Overgangsnormen vmbo, havo, vwo Aan: Ouders/verzorgers/leerlingen van Almere College Kampen Van: Rein Westrik Betreft: Overgangsnormen vmbo, havo, vwo 2017-2018 Geachte ouders/verzorgers, beste leerlingen, In dit document staan onze

Nadere informatie

Notulen vergadering MR OSG de Hogeberg

Notulen vergadering MR OSG de Hogeberg Notulen vergadering MR OSG de Hogeberg Datum: Dinsdag 3 maart 2015 Aanwezig: Renske van IJsseldijk, Bart Udding, Bart Heijnen, Jeroen Huizinga, Manfred van Melis, Hans Kikkert, Ivar Duppen, Jeannette Kleinveld

Nadere informatie

VERSLAG MR-VERGADERING 'DE ARK' & 'DE ARK VAN NOACH'

VERSLAG MR-VERGADERING 'DE ARK' & 'DE ARK VAN NOACH' Aan: Leden van de Medezeggenschapsraad VERSLAG MR-VERGADERING 'DE ARK' & 'DE ARK VAN NOACH' Datum: 26 oktober 2015 Locatie: Aanwezig: De Ark van Noach Paul Swart(voorzitter), Ingrid Meijers(notulen), Marina

Nadere informatie

Vergadering M.R MR met directeur Aanwezig: Maud. Peter, Wim, Steffi, Koen en Michiel.

Vergadering M.R MR met directeur Aanwezig: Maud. Peter, Wim, Steffi, Koen en Michiel. Vergadering M.R. 11-09-2018 MR met directeur Aanwezig: Maud. Peter, Wim, Steffi, Koen en Michiel. 20.00 uur 22.00 uur (P&P) 1 Opening vergadering Peter opent de vergadering. Steffie stelt zich kort voor

Nadere informatie

Notulen MR- vergadering Datum:8 mei 2012 Aanvang: uur

Notulen MR- vergadering Datum:8 mei 2012 Aanvang: uur 1. Aanwezig : Anne Iedema(Vz/ ouder), Mark Kramer (lid/ ouder), Titia Woudwijk (lid/ ouder), Astrid Schoonhoven (lid/personeel), Ubbo Elzinga (directie), Karin Baars (lid/personeel), Lottie Kramer- Haarsma

Nadere informatie

De MR wordt gevraagd in deze haar mening te geven, daarbij twee overwegingen in ogenschouw nemend:

De MR wordt gevraagd in deze haar mening te geven, daarbij twee overwegingen in ogenschouw nemend: Notulen MR 11 januari 19.30 Ingelaste vergadering i.h.k.v. begroting, profielkeuze en flexrooster Aanwezig: Cora Laan, Marieke Jonkers, Henk Boot, Rianne van Dorp, Annemieke van der Windt, Hans Olivier,

Nadere informatie

A. Roland Holst College. Overgangsnormen

A. Roland Holst College. Overgangsnormen A. Roland Holst College Overgangsnormen 2017-2018 4-10-2017 Overgangsnormen ARHC 2017-2018 In dit document staan de overgangsnormen van het ARHC voor 2017-2018 vastgesteld door de schoolleiding en de medezeggenschapsraad

Nadere informatie

MR NOTULEN 29 September 2015

MR NOTULEN 29 September 2015 MR NOTULEN 29 September 2015 Aanwezig : Arthur, Jeanette, Joyce, Madeleine en Monique Notulen : Joyce Gasten : Inger Bonhof en Jelmer de Wilde (voor update continue rooster) Tijdstip : 20.00-22.30 uur

Nadere informatie

Medezeggenschapsraad kbs de Boomgaard. Jaarverslag 2013-2014

Medezeggenschapsraad kbs de Boomgaard. Jaarverslag 2013-2014 Medezeggenschapsraad kbs de Boomgaard Jaarverslag 2013-2014 Breda, september 2014 0 Inleiding Voor u ligt het jaarverslag van de medezeggenschapsraad (MR) van kbs de Boomgaard voor het schooljaar 2013-2014.

Nadere informatie

Jan Simon Mulder, Yvonne Ros, Miranda Paalberg (met bericht).

Jan Simon Mulder, Yvonne Ros, Miranda Paalberg (met bericht). De Dijk SG Klein, veilig en eigentijds Notulen van de OR vergadering d.d. 02 april 2014 Aanwezig: Aline Brienne, Ferry Meijlink, René Groenigen, Angelique de Pie, Natasja Boogaard, Margreet Wiersma, Corine

Nadere informatie

Notulen MR vergadering De Bras Donderdag 29 juni 2015, Aanvang 20:00

Notulen MR vergadering De Bras Donderdag 29 juni 2015, Aanvang 20:00 MEDEZEGGENSCHAPSRAAD RKBS DE BRAS Notulen MR vergadering De Bras Donderdag 29 juni 2015, Aanvang 20:00 Aanwezig: Inge Overing, Sandra Kuster, Daniela Smeman, Giovanni Vierling Aanwezig nieuwe MR leden:

Nadere informatie

Jeroen Bluiminck opent de vergadering en stelt de agenda vast.

Jeroen Bluiminck opent de vergadering en stelt de agenda vast. Notulen MR St. Jozefschool Aalten 6 november 2014 Aanwezig: Marion Schraven, Moniek Ebbers, Jeroen Bluiminck, Sandra ter Horst, Raymond Bohm en Dianne Heezen Afwezig (m.k.); Wendy Lebbink, Carieke Kuiperij

Nadere informatie

Aanwezig: Wim van den Noort, Lyda Sterk, Bert Leene, Duranda van Zeumeren Heleen den Engelsman, Johan van Keulen en Minet Willemsen

Aanwezig: Wim van den Noort, Lyda Sterk, Bert Leene, Duranda van Zeumeren Heleen den Engelsman, Johan van Keulen en Minet Willemsen Notulen MR vergadering 22-03-2012 Aanwezig: Wim van den Noort, Lyda Sterk, Bert Leene, Duranda van Zeumeren Heleen den Engelsman, Johan van Keulen en Minet Willemsen Afwezig: - Plaats: Schuilplaats Tijd:

Nadere informatie

1. Welkom: Michiel heet iedereen welkom.

1. Welkom: Michiel heet iedereen welkom. Notulen MR vergadering 21 maart 2016 Aanwezig: Michiel, Natascha, Sanne, Folkert, Carola en Marielle Afwezig: Annet Voorzitter: Michiel Notulist: Marielle Akkoord: 1 april 2016 1. Welkom: Michiel heet

Nadere informatie

Medezeggenschapsraad Het Kwadrant MR personeel + directie + ouders + leerlingen

Medezeggenschapsraad Het Kwadrant MR personeel + directie + ouders + leerlingen Notulen MRO 30 maart 2015 Afwezig: Laurens Verheijden, Johan Winters, Erwin van Cruchten en Layla Smeets. 1. Opening 2. Notulen vorige vergadering Onderwijsprijs hebben we helaas niet gewonnen, maar het

Nadere informatie

Joris: Plannen op papier aanleveren: Joris op school uitprinten indien hier vraag naar is.

Joris: Plannen op papier aanleveren: Joris op school uitprinten indien hier vraag naar is. Notulen van de vergadering 09-10-2017 Aanvang: 19.30 uur. Eindtijd: 22.00 uur. Voorzitter: Manon Afwezig: Aanwezig: Jörgen Kroot op uitnodiging Notulen: Diana: 18-12 Leona: 12-03 Will: 07-05 Joris: 09-10

Nadere informatie

Notulen MR-vergadering OBS De Regenboog Breukelen

Notulen MR-vergadering OBS De Regenboog Breukelen Notulen MR-vergadering OBS De Regenboog Breukelen Datum: 15-09-2014 Tijd: 20:00 21:50 uur Locatie: teamkamer Aanwezig: Directie: Teamgeleding: Oudergeleding: Afwezig: Directie: Teamgeleding: Oudergeleding:

Nadere informatie

Determinatie en Bevordering

Determinatie en Bevordering Determinatie en Bevordering 2014-2015 sept. 2014 def. 1 Algemeen klas 1, klas 2 en Mavo Als tekort geldt: 5 = 1 tekort, 4 = 2 tekorten Een rapportcijfer lager dan 4 is niet toegestaan. Bij het eindrapport

Nadere informatie

Anne (vz), Florinda (pers), Minke (pers), Erwin (ouder), Linda (ouder), Marianne (not)

Anne (vz), Florinda (pers), Minke (pers), Erwin (ouder), Linda (ouder), Marianne (not) MR 2 Arcade Verslag Datum: 5 november 2018 Plaats: Arcade, Pauwoogvlinder 12, Utrecht Aanvang: 19.00u (start vergadering) Aanwezig: Afwezig: Anne (vz), Florinda (pers), Minke (pers), Erwin (ouder), Linda

Nadere informatie

Deelraad/MR vergadering ; notulen

Deelraad/MR vergadering ; notulen Deelraad/MR vergadering 22-05-18; notulen Aanwezig: Pauline Hunnekens, Julia Schreurs, Nicole Hamers en Mirjam Smit Aanwezig voor punt 1: Hans Soentjens (CVB) en Kelly Smits (team) Afwezig: Romana Sturk

Nadere informatie

PUNTSGEWIJS BKT Nieuwegein

PUNTSGEWIJS BKT Nieuwegein PUNTSGEWIJS BKT 2018-2019 Nieuwegein Instemming MR 13-11-18 1 Inhoud De doorstroming van B/K/T 1 naar 2... 3 De doorstroming van B/K/T 2 naar 3... 4 Overgangsnormen LWOO... 6 De doorstroming van vmbo 1

Nadere informatie

NOTULEN SCHOOLRAAD HEIACKER D.D. 7 DEC.

NOTULEN SCHOOLRAAD HEIACKER D.D. 7 DEC. NOTULEN SCHOOLRAAD HEIACKER D.D. 7 DEC. 2017 Aanwezig: Afwezig: Igor Martin (voorzitter), Ester den Otter, Hans Nuhn, Martin Romeijn, Hannie Roosen, Judith Aust, Jeroen Verhoeven, Sander Pustjens, Marie-

Nadere informatie

Notulen MR vergadering datum: do

Notulen MR vergadering datum: do Notulen MR vergadering datum: do 19-05-2016 Aanwezig: Martin, Natasja, Rebekka, Sharon, Robert, Linda, Saskia, Kim, Josephine, Natascha Afwezig: Gast: Marjon AGENDAPUNT Resultaat Actie 1. Opening De voorzitter

Nadere informatie

Vergadering M.R MR met directeur Aanwezig: Maud, Peter, Wim, Steffie, Koen, Carmen, Angela en Michiel.

Vergadering M.R MR met directeur Aanwezig: Maud, Peter, Wim, Steffie, Koen, Carmen, Angela en Michiel. Vergadering M.R. 1-11-2018 MR met directeur Aanwezig: Maud, Peter, Wim, Steffie, Koen, Carmen, Angela en Michiel. 20.00 uur 22.00 uur (P&P) 1 Opening vergadering Peter opent de vergadering. 2 Notulen vorige

Nadere informatie

Bevorderingsnormen 2015-2016

Bevorderingsnormen 2015-2016 Visser t Hooft Lyceum Bevorderingsnormen 2015-2016 Leiden, Leiderdorp, Rijnsburg september 2015 INHOUD BEVORDERINGSNORMEN 2015-2016...3 Termen en begrippen...3 Rapportcijfers en bevordering...3 BEVORDERING

Nadere informatie

Aanwezig MR : Hannie Bats (voorzitter) HB (Hobbitstee leraar geleding) Judith van Eijkeren JE (Hobbitstee leraar geleding)

Aanwezig MR : Hannie Bats (voorzitter) HB (Hobbitstee leraar geleding) Judith van Eijkeren JE (Hobbitstee leraar geleding) OBS De Hobbitstee / Leerdam Datum : 17-05-2016 Aanwezig MR : Hannie Bats (voorzitter) HB (Hobbitstee leraar geleding) Judith van Eijkeren JE (Hobbitstee leraar geleding) Alexander Casper AC (Hobbitstee

Nadere informatie

Beleidsplan Dyslexie Andreas College, locatie Pieter Groen. Inhoudsopgave. 1. De visie op de begeleiding van de dyslectische leerling 2

Beleidsplan Dyslexie Andreas College, locatie Pieter Groen. Inhoudsopgave. 1. De visie op de begeleiding van de dyslectische leerling 2 Beleidsplan Dyslexie 2017-2018 Andreas College, locatie Pieter Groen Inhoudsopgave Pagina 1. De visie op de begeleiding van de dyslectische leerling 2 2. Beschrijving van de huidige stand van zaken met

Nadere informatie

Daarnaast nam de directeur deel aan (een gedeelte van) iedere vergadering.

Daarnaast nam de directeur deel aan (een gedeelte van) iedere vergadering. Jaarverslag MR 2016/2017 1. Inleiding Voor jullie ligt het jaarverslag van de medezeggenschapsraad (MR) van basisschool Los Hoes 2016-2017. In dit jaarverslag beschrijft de MR in hoofdlijnen waar zij zich

Nadere informatie

Notulen MR-vergadering

Notulen MR-vergadering Datum: Donderdag 12 juni 2014 Tijdstip: 19.15 uur 21.30 uur Locatie: De Lichtboei, Kootwijkerbroek 1. Opening door Janneke 2. Welkom 3. Vaststellen agenda Notulen MR-vergadering 4. Vaststellen notulen

Nadere informatie

Rapportage Overgangsnormen rapportvergaderingen binnen havo-vwo

Rapportage Overgangsnormen rapportvergaderingen binnen havo-vwo 29-01-2013.................................................................. Rapportage Overgangsnormen rapportvergaderingen binnen havo-vwo Wim Krijbolder Inhoudsopgave 1. Rapportage en Rapportvergaderingen

Nadere informatie

Notulen MR-vergadering

Notulen MR-vergadering Maandag 13 maart 2017 Aanvang: 19.30 uur 21.30 uur Aanwezig: Yvette van den Broek (voorzitter), Yvonne Haneman, Thea Zuiderduin, Stephanie Bol, Saskia Vos (vanaf agendapunt 4) AGENDA 1. Opening 2. Mededelingen/ingekomen

Nadere informatie

Instemming MR PROTOCOL DYSCALCULIE EN ERNSTIGE REKENPROBLEMEN

Instemming MR PROTOCOL DYSCALCULIE EN ERNSTIGE REKENPROBLEMEN Instemming MR 2016-06-30 2015-2016 PROTOCOL DYSCALCULIE EN ERNSTIGE REKENPROBLEMEN Inleiding Dit dyscalculie-protocol is samengesteld om ouders, leerlingen docenten en onderwijs ondersteuners te informeren

Nadere informatie

Notulen MR vergadering

Notulen MR vergadering Notulen MR vergadering Vergaderdatum Verslag door 1-4-2019 EK Aanwezig Linda Braat (LB), Elles Gnodde (EG), Elma Koenders (EK), Wendy van Liempt (WvL), Mark van Rhee (MvR), Diana Rijkers (DR), Ellie Rullen

Nadere informatie

Info over staking doorsturen Colinda z.s.m. Is gebeurd. Over een nieuwe staking is

Info over staking doorsturen Colinda z.s.m. Is gebeurd. Over een nieuwe staking is Notulen MR vergadering 7 11 2017 Aanwezig: Jan-Bernard, Paul, Tim, Judith, Anita, Sylvia, Colinda Notulant: Liesbeth Algemeen 1. Opening Paul heet iedereen welkom en bedankt voor de input. 1 MEDEZEGGENSCHAPSRAAD

Nadere informatie

Notulen MR vergadering

Notulen MR vergadering Notulen MR vergadering 20-02-2018 Aanwezig: Erik, Inge,, Linda, Wilfred, Peter, Berthe Diekerhoff is later aangeschoven (hoofd P&O PCOU), (notulen). 1. Notulen & acties De notulen van de vorige vergadering

Nadere informatie

Studievereniging Pedagogische Wetenschappen

Studievereniging Pedagogische Wetenschappen Studievereniging Pedagogische Wetenschappen Informatie Algemene Ledenvergadering der Studievereniging Pedagogische Wetenschappen PAP Minimaal twee keer per jaar word jij als lid door het bestuur van PAP

Nadere informatie

ACTIVITEITENPLAN MR kindcentrum Sterrenbeek. Versie september Woord vooraf/inleiding

ACTIVITEITENPLAN MR kindcentrum Sterrenbeek. Versie september Woord vooraf/inleiding ACTIVITEITENPLAN MR kindcentrum Sterrenbeek Versie september 2016 Woord vooraf/inleiding Voor u ligt het activiteitenplan van de MR van kindcentrum Sterrenbeek waarin de MR aangeeft wie zij is, wat zij

Nadere informatie

Notulen Klankbordgroep Hyperion

Notulen Klankbordgroep Hyperion Notulen Klankbordgroep Hyperion 20 augustus 2014 concept actiepunten: Aanwezig Tascha Wessel, Lennert de Keizer, Janneke Visser, Yardeen Roos, Sandra Rottenberg, Aad van Nieuwkerk, Hans Steketee, Daphne

Nadere informatie

Normering voor bevordering en doorstroom VMBO onderbouw & bovenbouw

Normering voor bevordering en doorstroom VMBO onderbouw & bovenbouw Normering voor bevordering en doorstroom VMBO onderbouw & bovenbouw Onderwerp Regeling voor bevordering en doorstroom vmbo OB & BB Datum September 2017 Kenmerk Vervangt ;regeling voor plaatsing & bevordering

Nadere informatie

Rol: Voorzitter Secretaris. Vergaderschema 2012/

Rol: Voorzitter Secretaris. Vergaderschema 2012/ Medezeggenschapsraad Praktijkschool de Rijzert notulen Vergadering op:16-04-2013 Tijd: 19.00uur 21.00uur Aanwezig: Stoof Annemiek Bekkers Cees Dirks Lenard Weber Rol: Voorzitter Secretaris Afwezig: Michel

Nadere informatie

Opmerkingen Notulen Acties

Opmerkingen Notulen Acties Agenda: 130217 Opmerkingen Notulen Acties Notulen: Wilmy Aanwezig: Dianne, Martine, Patricia, Helma, Wilmy 1.Opening van de vergadering 2. Ingekomen stukken Kompas voor het leven InfoMR (3x) Landelijke

Nadere informatie

Notulen MR vergadering

Notulen MR vergadering Notulen MR vergadering Datum: 11-06-2018 Tijd: 19.30 Aanvang 21.30 Sluiting Aanwezig Oudergeleding: Ralph, Monique Personeelsgeleding: Marije, Annemieke,(MR Antonius)Irma (MR Zeearend) Directie: Danielle

Nadere informatie

Saltoschool de Bergen Schouwbroekseweg 7 5616 NV Eindhoven telefoon 040-2528883. Verslag Medezeggenschapsraad 22-09- 2014

Saltoschool de Bergen Schouwbroekseweg 7 5616 NV Eindhoven telefoon 040-2528883. Verslag Medezeggenschapsraad 22-09- 2014 Saltoschool de Bergen Schouwbroekseweg 7 5616 NV Eindhoven telefoon 040-2528883 Verslag Medezeggenschapsraad 22-09- 2014 Aanwezig: Maurice Driessens (Directie) Geert van den Eertwegh (PMR) Jacqueline Goedegebure

Nadere informatie

Notulen DMR Daaf Gelukschool en Vestiging Gunning op de Daaf Geluk 7 juni 2017

Notulen DMR Daaf Gelukschool en Vestiging Gunning op de Daaf Geluk 7 juni 2017 Notulen DMR Daaf Gelukschool en Vestiging Gunning op de Daaf Geluk 7 juni 2017 Agenda 1. Opening en vaststellen agenda 2. Vaststellen notulen 08-05-2017 3. Mededelingen schoolleiding 4. Mededelingen MR'en

Nadere informatie

Determinatie e.v.

Determinatie e.v. Determinatie 2016-2017 e.v. Inhoud Inleiding op de determinatie MAVO XL 1.Plaatsing in MAVO XL 1 2.Overgang naar MAVO XL 2 3.Plaatsing in leerjaar 3 MAVO XL 4.Plaatsing in leerjaar 4 MAVO XL (16/17) 5.Doorstroom

Nadere informatie

NOTULEN MEDEZEGGENSCHAPSRAAD-VERGADERING 13 april 2010

NOTULEN MEDEZEGGENSCHAPSRAAD-VERGADERING 13 april 2010 NOTULEN MEDEZEGGENSCHAPSRAADVERGADERING 13 april 2010 Aanwezig Rol Ingrid Nauta Y Team Joost Stekelenburg N Team Edward Kleinjan Y Secretaris Michel v.d. Meulen Y Ouder Anja Brugman Y Ouder Wim Boog Y

Nadere informatie

Notulen MR vergadering 27 september 17

Notulen MR vergadering 27 september 17 Notulen MR vergadering 27 september 17 Aanwezig: Lisette, Istvan, Sebile, Mathijs,, Jacob, Marieke, Janine, Lilian, Désiré Afwezig: - Opening: Istvan opent de vergadering en heet iedereen welkom, in het

Nadere informatie

Determinatie en Bevordering 2013-2014

Determinatie en Bevordering 2013-2014 Determinatie en Bevordering 2013-2014 Aug. 2013 versie 4 1 Algemeen klas 1, klas 2 en Mavo Als tekort geldt: 5 = 1 tekort, 4 = 2 tekorten Een rapportcijfer lager dan 4 is niet toegestaan. Bij het eindrapport

Nadere informatie

Inhoud. 4. Doorstroom van mavo XL 4 naar havo 4 Sondervick College. 6. Instroom vanuit havo in de bovenbouw van mavo XL (ljr. 3 en 4).

Inhoud. 4. Doorstroom van mavo XL 4 naar havo 4 Sondervick College. 6. Instroom vanuit havo in de bovenbouw van mavo XL (ljr. 3 en 4). Determinatie Inhoud Inleiding op de determinatie mavo XL 1. Plaatsing in mavo XL 1 2. Overgang naar mavo XL 2 3. Plaatsing in leerjaar 3 mavo XL 4. Doorstroom van mavo XL 4 naar havo 4 Sondervick College

Nadere informatie

Notulen van de vergadering

Notulen van de vergadering Notulen van de vergadering 26-06-2017 Aanvang: 19.30 uur. Eindtijd: 21.45 uur. Voorzitter: Manon Afwezig: Diana met kennisgeving Aanwezig: Jürgen Kroot namens OV Notulen: Diana: 17-10 / 26-6 Leona: 16-1

Nadere informatie

Deelraad Medezeggenschap (DMR)

Deelraad Medezeggenschap (DMR) Deelraad Medezeggenschap (DMR) In het schooljaar 2014-2015 is de Deelraad MR van start gegaan. Waar de voorganger de Klankbordgroep alleen een adviserende rol had, is voor de Deelraad MR in de wet vastgelegd

Nadere informatie

VERSLAG MR-vergadering donderdag 19Januari AGENDA. - instemming - advies - meningsvorming 0a MR. Omschrijving / doel van agendering

VERSLAG MR-vergadering donderdag 19Januari AGENDA. - instemming - advies - meningsvorming 0a MR. Omschrijving / doel van agendering VERSLAG MR-vergadering donderdag 19Januari 2017 19.00-21.30 - AGENDA Omschrijving / doel van agendering directeur aanwezig? - instemming - advies - meningsvorming 0a MR Jaarverslag 2015-2016 Vaststellen

Nadere informatie

Vergadering M.R MR met directeur Aanwezig: Maud, Mark, Carmen, Steffie, Wim en Michiel.

Vergadering M.R MR met directeur Aanwezig: Maud, Mark, Carmen, Steffie, Wim en Michiel. Vergadering M.R. 05-02-2018 MR met directeur Aanwezig: Maud, Mark, Carmen, Steffie, Wim en Michiel. 20.00 uur 22.00 uur (P&P) 1 Opening vergadering Maud opent de vergadering. 2 Notulen vorige vergadering

Nadere informatie

GEMEENSCHAPPELIJKE MEDEZEGGENSCHAPSRAAD

GEMEENSCHAPPELIJKE MEDEZEGGENSCHAPSRAAD GEMEENSCHAPPELIJKE MEDEZEGGENSCHAPSRAAD Notulen vergadering GMR Maandag 30 januari 2012 Locatie: o.b.s. De Vuurvogel aanwezig/afwezig Ouders Personeel Overig Bert van Beek Janneke Hilbrands later Paul

Nadere informatie

Notulen vergadering 1718MR04 maandag uur

Notulen vergadering 1718MR04 maandag uur Notulen vergadering 1718MR04 maandag 26-02-2018 18.30 20.30 uur Aanwezig: mevr. Lamoré, dhr.hupperetz, dhr.schrooders, dhr.geradts, dhr.smeets, dhr. Sauren, mevr. Mommer, dhr. Gadet, dhr. Klein, mevr.

Nadere informatie

Bevorderingsnormen onderbouw 2015-2016

Bevorderingsnormen onderbouw 2015-2016 Bevorderingsnormen onderbouw 2015-2016 Artikel 1 Algemene procedures 1. De schoolleiding stelt de normen vast die gehanteerd worden bij het bevorderen van leerlingen. 2. De Algemene Lerarenvergadering

Nadere informatie

MR de Tafelronde NOTULEN DATUM: 11 JUNI 2014 PLAATS: AMERSFOORT. Monique. Hans. Agnes, Monique, Ingrid, Jeroen, Martijn. Welkom

MR de Tafelronde NOTULEN DATUM: 11 JUNI 2014 PLAATS: AMERSFOORT. Monique. Hans. Agnes, Monique, Ingrid, Jeroen, Martijn. Welkom MR de Tafelronde NOTULEN DATUM: 11 JUNI PLAATS: AMERSFOORT NOTULIST VOORZITTER AANWEZIGEN Hans Agnes,, Ingrid, Jeroen, Martijn Welkom Mededelingen, o.a. over Formatie (SvZ & info besluitvormingsproces

Nadere informatie

HUISVESTING & PLAATSING VAN LEERLINGEN

HUISVESTING & PLAATSING VAN LEERLINGEN HUISVESTING & PLAATSING VAN LEERLINGEN 1. Inleiding OBS Brandevoort is een grote school die in de afgelopen jaren zeer sterk is gegroeid en te maken heeft gehad met meerdere (tijdelijke) onderwijslocaties.

Nadere informatie

NOTULEN SCHOOLRAAD HEIACKER D.D. 18 JANUARI

NOTULEN SCHOOLRAAD HEIACKER D.D. 18 JANUARI NOTULEN SCHOOLRAAD HEIACKER D.D. 18 JANUARI 2018 Aanwezig: Afwezig: Judith Aust (directeur), Perre van Beek, Marie-Thérèse Gillessen, Igor Martin (voorzitter), Ester den Otter, Martin Romeijn (notulist),

Nadere informatie

Notulen Ouderraad. Jeroen van de Woerd gaat de OR versterken als penningmeester. Jeroen stelt zichzelf voor.

Notulen Ouderraad. Jeroen van de Woerd gaat de OR versterken als penningmeester. Jeroen stelt zichzelf voor. Notulen Ouderraad Datum: Dinsdag 24 januari 2017 Aanvang: 20.00 uur Locatie: De Hoeve Aanwezig: Afwezig: Bram Gerards, Marlies Mobach, Ilona Vroegh, Jeroen van der Woerd, Roos Brans, Anneke Waslander,

Nadere informatie

Notulen Schoolraad ISG Arcus

Notulen Schoolraad ISG Arcus Notulen Schoolraad ISG Arcus Datum: 20-09-2017 Tijd: 19.45 uur Locatie: ISG Arcus (1.81) 1 Opening over goed nieuws en wat dat met je doet. 2 Vaststelling c.q. wijziging van de agenda Mutatie examenreglement

Nadere informatie

MR-vergadering Notulen

MR-vergadering Notulen MR-vergadering Notulen Datum: 06-02-2018 Tijd: 19.30 uur Locatie: MDE Notulist: Hesley Aanwezig: Mart (vz); Harmen; Hesley; Monique; Marijke Afwezig: Jennifer 1. Opening. Mart opent de vergadering. 2.

Nadere informatie

Verslag ouderraad van 5 juni 2018

Verslag ouderraad van 5 juni 2018 Verslag ouderraad van 5 juni 2018 Aanwezig: Afwezig: Arno Eijgenraam, Erik Ruiter, Hanneke Engel, Marga Oudesluys, Martijn Vos, Nella Teijma, Sandra Muskee, Barbera Boelen, Marjolein de Graaf Esther Cicilia,

Nadere informatie

Verslag vergadering Medezeggenschapsraad Basisschool de Pas d.d

Verslag vergadering Medezeggenschapsraad Basisschool de Pas d.d Willeke/MR/-04-10 Betreft Verslag vergadering Medezeggenschapsraad Basisschool de Pas d.d. 04-10- Aanwezig: Judith, Marjo, Monique, Maura. Namens het lerarenteam Henny, Carina, Ilonka en Willeke. Afgemeld:

Nadere informatie

3. Reglementair bevorderd: een leerling wordt bevorderd naar het volgend leerjaar in hetzelfde onderwijsniveau.

3. Reglementair bevorderd: een leerling wordt bevorderd naar het volgend leerjaar in hetzelfde onderwijsniveau. September 2016 De eindcijfers van het eindrapport geven een totaalbeeld van het niveau van dat leerjaar en hebben een voorspellende waarde voor het vervolg van de schoolloopbaan. De eindcijfers op het

Nadere informatie

NOTULEN MEDEZEGGENSCHAPSRAAD-VERGADERING 25 juni 2012

NOTULEN MEDEZEGGENSCHAPSRAAD-VERGADERING 25 juni 2012 NOTULEN MEDEZEGGENSCHAPSRAAD-VERGADERING 25 juni 2012 Aanwezig Rol Inge Stassar Y Team Jolande Hondius N Team Coby Markerink Y Team Edwin Snel Y Ouder Cilia van Veen Y Ouder Cock v. Velthoven Y Ouder Financiële

Nadere informatie

Medezeggenschapsraad Notulen

Medezeggenschapsraad Notulen Medezeggenschapsraad Notulen Notulen MR-vergadering dd: 21 juni 2012 Notulen MR-vergadering Aanwezig: Edwin Drosten, Bianca Lammers, Mark Damming, Kees Pels, Marije Bruning Paschal Vliegen, Tatjana Kiezebrink,

Nadere informatie

REGLEMENT VAN DE OUDERRAAD Keizer Karel College te Amstelveen BEGRIPSBEPALING Artikel 1

REGLEMENT VAN DE OUDERRAAD Keizer Karel College te Amstelveen BEGRIPSBEPALING Artikel 1 REGLEMENT VAN DE OUDERRAAD Keizer Karel College te Amstelveen BEGRIPSBEPALING Artikel 1 a. Wet: de Wet Medezeggenschap Onderwijs, Stb 778, van 16 december 1981. b. Medezeggenschapsraad (M.R.): Medezeggenschapsraad

Nadere informatie

Notulen Schoolraad ISG Arcus

Notulen Schoolraad ISG Arcus Notulen Schoolraad ISG Arcus Datum: 14-06-2017 Tijd: 19.45 uur Locatie: ISG Arcus (1.81) Aanwezig: M.k.a.: Voorzitter: Notulist: Dhr. T. Bolhuis, mevr. J. Goedhart, mevr. H. Horlings, dhr. A. Krikke, dhr.

Nadere informatie

Verslag van de vergadering van de Medezeggenschapsraad van basisschool De Toermalijn d.d

Verslag van de vergadering van de Medezeggenschapsraad van basisschool De Toermalijn d.d Verslag van de vergadering van de Medezeggenschapsraad van basisschool De Toermalijn d.d. 11-01-2017 Aanwezig: Monic Graat (voorzitter), Spoelstra, Alie Seine, Kim Golsteijn en Cecile op het Veld Notulist:

Nadere informatie