PROFIELMODULES BIJ HET PROFIEL HORECA, BAKKERIJ EN RECREATIE

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "PROFIELMODULES BIJ HET PROFIEL HORECA, BAKKERIJ EN RECREATIE"

Transcriptie

1 PROFIELMODULES BIJ HET PROFIEL HORECA, BAKKERIJ EN GASTHEERSCHAP Werken in een restaurant (Papier) (Edu Bieb) In dit werkboek leert de leerling het restaurant klaar te maken voor de komst van de gast. Als gastheer of -vrouw wil hij de gast een zo plezierig mogelijk verblijf bieden in zijn restaurant. De leerling oefent hoe hij de gast ontvangt, hoe hij de gast bedient tijdens zijn verblijf en op welke manier hij afscheid neemt van de gast. Werken in de gastvrijheidssector (Papier) (Edu Bieb) Wanneer de leerling in de gastvrijheidssector werkt, kan hij bij veel bedrijven aan de slag. In dit werkboek maakt de leerling kennis met deze bedrijven en de producten en diensten die ze aanbieden. Daarnaast zoomen we in op de werkzaamheden van de bartender en frontofficemedewerker bij horecabedrijven. KEUKEN Werken in een keuken (vlees/gevogelte) (Papier) (Edu Bieb) In dit werkboek leert de leerling volgens recept warme voor- en nagerechten, hoofdgerechten van vlees en gevogelte en bijgerechten van groente en aardappelen maken. Wanneer de leerling in een keuken werkt, is het belangrijk dat hij planmatig kan werken en dat hij weet hoe ze samen op een veilige en hygiënische manier gerechten bereiden. Werken in een keuken (vis/vegetarisch) (Papier) (Edu Bieb) In dit werkboek leert de leerling volgens recept koude voor- en nagerechten, vegetarische hoofdgerechten en hoofdgerechten met vis, salades en bijgerechten van meelspijzen maken. Bij het werken in een keuken is het belangrijk om planmatig te kunnen werken en om te weten hoe je samen op een veilige en hygiënische manier gerechten bereidt. Daarom worden ook deze onderwerpen behandeld in dit werkboek. BAKKERIJ Werken in een broodbakkerij (Papier) (Edu Bieb) In dit werkboek leert de leerling volgens recept ongevuld en gevuld kleinbrood, luxe gistdeeg- en streekproducten en producten van getoerd gerezen deeg maken. Bij het werken in een bakkerij, is het belangrijk om planmatig te kunnen werken en dat de leerling weet hoe je samen op een veilige en hygiënische manier bakkerijproducten maakt.

2 Werken in een banketbakkerij (Papier) (Edu Bieb) In dit werkboek leert de leerling lekkere koekjes, stukswerk, gebakjes en taarten maken van zanddeeg, korstdeeg en beslag. Bovendien leert de leerling hoe zij deze producten mooi kunnen verpakken en verkopen aan de klant. Werken bij een recreatiebedrijf (Papier) (Edu Bieb) In dit werkboek leert de leerling hoe hij als recreatiemedewerker een activiteit voorbereidt en begeleidt. Hoe verzorgt hij de reserveringen en betalingen? En wat moet hij als recreatiemedewerker doen om ervoor te zorgen dat mensen op een veilige manier kunnen genieten van de recreatie-activiteit? Werken in de recreatiesector (Papier) (Edu Bieb) In dit werkboek leert de leerling welke bedrijven actief zijn in de recreatiesector en welke activiteiten ze aanbieden. De leerling ontdekt wat er bij het bedenken, promoten en verkopen van een activiteit voor verschillende doelgroepen komt kijken en maakt zelf een activiteitenboek met activiteiten die op school uitgevoerd kan worden.

3 KEUZEVAKKEN BIJ HET PROFIEL HORECA, BAKKERIJ EN KEUKENSPECIALISATIE Werken als kok in de catering (Papier) (Edu Bieb) Een kok hoeft niet altijd in de keuken van een restaurant te werken, maar kan ook als kok bij mensen thuis koken of op bijzondere locaties. Sommige koks werken vanuit een foodtruck en staan bijvoorbeeld op grote muziekfestivals te koken. Daarnaast kan een kok ook in de catering werken. De leerling bereidt dan vaak gerechten voor in de eigen keuken en maakt deze op locatie af. In dit werkboek leert de leerling werken als kok op locatie. Werken als kok in een sterrenrestaurant (Papier) (Edu Bieb) Gasten een onvergetelijke ervaring geven in een restaurant, dat is het doel van een kok die werkt in een sterrenrestaurant. In dit werkboek komen de volgende onderwerpen aan bod: onderzoeken hoe een assortiment wordt samengesteld, trends in de horeca toepassen in gerechten, een overheerlijk menu samenstellen voor de gasten en een sterwaardige presentatie van gerechten. GASTHEERSPECIALISATIE Werken als gastheer/-vrouw in een sterrenrestaurant (Papier) (Edu Bieb) Wat de gast van zijn bezoek aan het restaurant vindt, hangt niet alleen af van de kwaliteit van de gerechten. De manier waarop de gast ontvangen en bediend wordt tijdens zijn bezoek, zijn net zo belangrijk! In dit werkboek wordt behandeld hoe de gast een unieke ervaring in het restaurant wordt bezorgd. Werken als gastheer/-vrouw in de catering (Papier) (Edu Bieb) Een gastheer/-vrouw kan op heel veel plekken werken; op een groot feest of bij een belangrijke bijeenkomst, maar ook bij een intiem diner bij gasten thuis. Een gastheer/-vrouw op locatie is van de ontvangt tot het afscheid verantwoordelijk voor een onvergetelijke ervaring voor de gasten. BROOD- EN BANKETSPECIALITEITEN Werken als specialistisch broodbakker (Papier) (Edu Bieb) Een specialistisch broodbakker maakt volgens receptuur de lekkerste broodproducten van bijvoorbeeld gistdeeg, getoerd gerezen deeg en zuurdesem. In dit werkboek komen de volgende onderwerpen aan bod: lekkere producten maken, onderzoeken hoe een specialistisch broodbakker op de hoogte blijft van trends en kunnen vertalen in de producten die gemaakt worden, aan de slag met het samenstellen van een assortiment, rekening houden met bijvoorbeeld seizoen, feestdagen en aanbod en prijsstelling van de producten.seizoen, feestdagen en aanbod en prijsstelling van de producten.

4 Werken als specialistisch banketbakker (Papier) (Edu Bieb) Een specialistisch banketbakker maakt volgens receptuur de lekkerste banketproducten van bijvoorbeeld boterdeeg, korstdeeg, beslag en schuim. In dit werkboek komen de volgende onderwerpen aan bod: lekkere producten maken, onderzoeken hoe een specialistisch banketbakker op de hoogte blijft van trends en kunnen vertalen in de producten die gemaakt worden, aan de slag met het samenstellen van een assortiment, rekening houden met bijvoorbeeld seizoen, feestdagen en aanbod en prijsstelling van de producten. EVENEMENTEN Een evenement organiseren (Papier) (Edu Bieb) De leerling leert in dit werkboek voor een opdrachtgever een evenement voor te bereiden, op te bouwen en uit te voeren. De leerling rondt daarna een evenement af. Ze krijgen te maken met veel verschillende onderwerpen. Denk aan een plan van aanpak, routing, vergunningen, hulpverleners en afval. In ieder deel van dit werkboek staat een ander evenement centraal. De leerling is in dit boek veel bezig met 21e-eeuw vaardigheden. BIJZONDERE KEUKEN Werken in een wereldkeuken (Papier) (Edu Bieb) Een stamppotje of een kop erwtensoep is lekker op zijn tijd. Maar zo nu en dan wat anders dan Hollandse kost ook! Daarom leert de leerling in dit werkboek hoe lekkere gerechten uit de Spaanse, Mexicaanse, Aziatische en Italiaanse keuken gemaakt kunnen worden. Ze maken kennis met de belangrijkste ingrediënten en technieken uit deze keukens. Ook leren ze hoe een assortiment aan gerechten samengesteld kan worden. PATISSERIE Werken als patissier in de keuken (Papier) (Edu Bieb) In dit werkboek leert de leerling wat een patissier allemaal doet in de keuken. Ze leren verschillende warme en koude nagerechten bereiden. Speciale aandacht is er voor het bereiden van ijs en het bedenken en bereiden van trendproducten. Gerechten moeten niet alleen lekker zijn, maar moeten er ook mooi uitzien. Daarom gaat de leerling ook werken aan de presentatie van gerechten en producten. Werken als patissier in de bakkerij (Papier) (Edu Bieb) In dit werkboek leert de leerling wat een patissier allemaal doet in een banketbakkerij. Ze leren lekkere producten maken, zoals bonbons, marsepeinfiguren, macarons en cupcakes. Veel producten moeten gedecoreerd worden zodat ze niet alleen lekker zijn, maar er ook mooi uitzien. En de leerling moet de producten op de juiste manier verpakken zodat ze verkocht kunnen worden aan de klant.

5 TRAITEUR Werken in een gezonde schoolkantine (Papier) (Edu Bieb) Om het predicaat gezonde schoolkantine te mogen dragen moet een schoolkantine voldoen aan bepaalde eisen. In dit werkboek leert de leerling over de eisen en maken ze lekkere en gezonde producten voor de schoolkantine. Ook gaan ze producten zo verpakken dat ze er mooi uitzien en dat de gasten de producten makkelijk op kunnen eten. Natuurlijk leert de leerling hoe ze dit allemaal hygiënisch en veilig moet doen. Werken als kok in de catering (Papier) (Edu Bieb) Een kok hoeft niet altijd in de keuken van een restaurant te werken. Je kunt ook als kok bij mensen thuis koken of op bijzondere locaties. Sommige koks werken vanuit een foodtruck en staan bijvoorbeeld op grote muziekfestivals te koken. Daarnaast kun je ook in de catering werken. Je bereidt dan vaak gerechten voor in je eigen keuken en maakt deze op locatie af. In dit werkboek leert de leerling werken als kok op locatie. FACILITAIRE DIENST: BEHEER EN ONDERHOUD Facilitaire dienstverlening: beheer, receptie en onderhoud (Papier) (Edu Bieb) Als je in de facilitaire dienst werkt, doe je veel meer dan alleen schoonmaken. Je onderhoudt gebouwen van binnen en buiten. Je voert bijvoorbeeld kleine reparaties uit en houdt toezicht. Ook kun je achter een receptie of balie werken. Je ontvangt dan gasten en voert informatie- en adviesgesprekken. In de facilitaire dienst kan een leerling dus alle kanten op!

Programma van toetsing en afsluiting Schooljaar LWT 4. Vmbo Boerhaavelaan

Programma van toetsing en afsluiting Schooljaar LWT 4. Vmbo Boerhaavelaan Schooljaar 08-09 LWT 4 Vmbo Boerhaavelaan Vak: Nederlands Taaltoets periode Schriftelijk Kolomnr. 00 Leestoets blok en periode toetsw 3 60 minuten Schriftelijk Kolomnr. 00 Debatteren in groepen periode

Nadere informatie

Theorie Informatie verzamelen en presenteren over sport- en bewegingsmogelijkheden in de regio Checklist maken voor de veiligheid qua

Theorie Informatie verzamelen en presenteren over sport- en bewegingsmogelijkheden in de regio Checklist maken voor de veiligheid qua PTA Keuzevak BBL: Ondersteuning bij sport-en bewegingsactiviteiten Periode Eindtermen: wat moet je kennen en kunnen? Inhoud onderwijsprogramma: wat ga je hiervoor doen? K/ZW/. Deeltaak: Informatie verstrekken

Nadere informatie

Kolom Nummer Magister. Wat moet je kennen en kunnen? (deel)taken. Herkan sing. Wijze van herkansing. Toets-vorm Duur Weging.

Kolom Nummer Magister. Wat moet je kennen en kunnen? (deel)taken. Herkan sing. Wijze van herkansing. Toets-vorm Duur Weging. Kennemer College Beroepsgericht Programma van Toetsing en Afsluiting schooljaar 2018 2019 Keuzevak: Brood- en banketspecialisatie K/HBR/2 Leerjaar: 4 Basis/kader/gemengd Periode Wat moet je kennen en kunnen?

Nadere informatie

Kolom Nummer Magister. Wat moet je kennen en kunnen? (deel)taken. Wijze van herkansing. Herkan sing. Periode. Toets-vorm Duur Weging

Kolom Nummer Magister. Wat moet je kennen en kunnen? (deel)taken. Wijze van herkansing. Herkan sing. Periode. Toets-vorm Duur Weging Kennemer College Beroepsgericht Programma van Toetsing en Afsluiting schooljaar 2018 2019 Keuzevak: Brood- en banketspecialisatie K/HBR/2 Leerjaar: 4 Basis/kader/gemengd Periode Wat moet je kennen en kunnen?

Nadere informatie

Programma van toetsing en afsluiting Profiel Horeca, Bakkerij en Recreatie Basis beroepsgerichte leerweg. Module 1 Gastheerschap

Programma van toetsing en afsluiting Profiel Horeca, Bakkerij en Recreatie Basis beroepsgerichte leerweg. Module 1 Gastheerschap PTA Beroepsgerichte Profielen / Horeca, Bakkerij en Recreatie / Basis beroepsgerichte leerweg / Gastheerschap Cohort: 206-208 Module Gastheerschap Leerjaar Examen Omschrijving (praktijk)opdracht Methode

Nadere informatie

OVERZICHT BEROEPSSPECIFIEKE TAALEISEN PER WERKPROCES

OVERZICHT BEROEPSSPECIFIEKE TAALEISEN PER WERKPROCES OVERZICHT BEROEPSSPECIFIEKE TAALEISEN PER WERKPROCES HORECA Horeca assistent 2 Kok 2 Zelfstandig werkend kok 2 Gespecialiseerd kok 3 Leidinggevende keuken 3 Gastheer/gastvrouw 4 Bartender 5 Zelfstandig

Nadere informatie

PROGRAMMA VAN TOETSING & AFSLUITING 4 VMBO. BB Keuzevakken/Profielvakken

PROGRAMMA VAN TOETSING & AFSLUITING 4 VMBO. BB Keuzevakken/Profielvakken PROGRAMMA VAN TOETSING & AFSLUITING 4 VMBO BB Keuzevakken/Profielvakken schooljaar 208-209 bij sport-en bewegingsactiviteiten e kennen en kunnen? Inhoud onderwijsprogramma: wat ga je hiervoor doen? Toetsvorm

Nadere informatie

Leerjaar 4 kaderberoepsgerichte leerweg

Leerjaar 4 kaderberoepsgerichte leerweg Schooljaar 2017-2018 Leerjaar 4 kaderberoepsgerichte leerweg Het Rijks vmbo campus Vak: Nederlandse taal S.O. K. Signaalwoorden en tekstverbanden herkennen 1 Toets K. Proefwerk leesvaardigheid 3 S.O. K.

Nadere informatie

Programma van toetsing en afsluiting Schooljaar Basis beroeps 4. Vmbo Boerhaavelaan

Programma van toetsing en afsluiting Schooljaar Basis beroeps 4. Vmbo Boerhaavelaan Schooljaar 08-09 Basis beroeps Vmbo Boerhaavelaan Vak: Nederlands Taaltoets periode Kolomnr. 00 Leestoets blok en periode toetsw 3 60 minuten Kolomnr. 00 Debatteren in groepen periode Kolomnr. 003 Spellingtoets

Nadere informatie

Menu Vmbo Mbo

Menu Vmbo Mbo Menu 2016-2017 Vmbo Mbo Nieuw materiaal 2016-2017 Menu 2016-2017 Vmbo Mbo Inhoud Voorwoord 3 Digitale verschijningsvormen Edu Bieb (vmbo en mbo) 4 24boost (mbo) 4 Doorlopende leerlijn vmbo-mbo 5 Vmbo:

Nadere informatie

PTA HBR profiel: Bakkerij KB Periode Code Eindtermen: wat moet je kennen en kunnen? Inhoud onderwijsprogramma;

PTA HBR profiel: Bakkerij KB Periode Code Eindtermen: wat moet je kennen en kunnen? Inhoud onderwijsprogramma; PTA HBR profiel: Bakkerij KB +4 Taak: een bijdrage leveren aan het beheren en vervaardigen van bakkerijproducten Schoolexamen Bakkerij bestaat uit: vorm Theorie incl. LOB Praktijk inclusief LOB De geoefende

Nadere informatie

Programma van toetsing en afsluiting Schooljaar Kader beroeps 4. Vmbo Boerhaavelaan

Programma van toetsing en afsluiting Schooljaar Kader beroeps 4. Vmbo Boerhaavelaan Schooljaar 08-09 Kader beroeps Vmbo Boerhaavelaan Vak: Nederlands Taaltoets periode Kolomnr. 00 Leestoets blok en periode toetsw 3 60 minuten Kolomnr. 00 Debatteren in groepen periode Kolomnr. 003 Spellingtoets

Nadere informatie

Programma van Toetsing en Afsluiting

Programma van Toetsing en Afsluiting Programma van ing en Afsluiting 07-09 Programma Basisberoepsgerichte en Kaderberoepsgerichte leerweg VMBO - HBR Bevat per vak het programma 07-08 leerjaar 3 en 08-09 leerjaar 4 van cohort 07-09 Vastgesteld

Nadere informatie

Exameneenheid verwijzing naar de exameneenheden en eindtermen volgens het examenprogramma. Voor verdere uitleg zie tabel onderaan PTA:

Exameneenheid verwijzing naar de exameneenheden en eindtermen volgens het examenprogramma. Voor verdere uitleg zie tabel onderaan PTA: Programma van Toetsing en Afsluiting 04-0 Programma van Toetsing & Afsluiting HTV Doel van het PTA Het PTA geeft in grote lijnen een beschrijving van de vakinhouden en de concrete afspraken die daarmee

Nadere informatie

3 VMBO. BB profielvakken

3 VMBO. BB profielvakken PROGRAMMA VAN TOETSING & AFSLUITING VMBO BB profielvakken schooljaar 08-09 richting: (HBR) Horeca, Bakkerij en Recreatie PTA : Gastheerschap jaar Periode Eindtermen: wat moet je kennen en kunnen? Inhoud

Nadere informatie

Werken als specialistisch banketbakker

Werken als specialistisch banketbakker Keuzevak Brood- en banketspecialisatie Werken als specialistisch banketbakker Serienummer: Licentie: Voor het activeren van de licentie kijk op pagina 5 van dit werkboek. Te activeren tot: COLOFON Uitgeverij:

Nadere informatie

Conceptexamenprogramma vmbo Versie ten behoeve van 2 e tranche pilot. Profiel: Horeca, Bakkerij en Recreatie

Conceptexamenprogramma vmbo Versie ten behoeve van 2 e tranche pilot. Profiel: Horeca, Bakkerij en Recreatie Conceptexamenprogramma vmbo Versie ten behoeve van 2 e tranche pilot Profiel: Horeca, Bakkerij en Recreatie Juli 2014 1 Examenprogramma vmbo Het beroepsgerichte examenprogramma van een vmbo-leerling bestaat

Nadere informatie

Programma van toetsing en afsluiting Schooljaar Basis beroeps 4. Vmbo Boerhaavelaan, Bonaventuracollege

Programma van toetsing en afsluiting Schooljaar Basis beroeps 4. Vmbo Boerhaavelaan, Bonaventuracollege Schooljaar 208-209 Basis beroeps 4 Vmbo Boerhaavelaan, Bonaventuracollege Vak: Nederlands Toets Taaltoets T Toets Leestoets blok en 2 T 3 Toets Spellingtoets T Toets Kijk- en luistertoets T Toets Leestoets

Nadere informatie

PTA leerjaar 4 Leerwerktraject. Canisius College locatie De Goffert

PTA leerjaar 4 Leerwerktraject. Canisius College locatie De Goffert PTA 2016-2017 leerjaar 4 Leerwerktraject Canisius College locatie De Goffert Schooljaar 2016-2017 Leerwerktraject 4 Canisius College Vak: Nederlandse taal S.O. LWT. B. Tekstverbanden 1 Toets LWT. B. Proefwerk

Nadere informatie

Programma van Toetsing en Afsluiting (PTA)

Programma van Toetsing en Afsluiting (PTA) Programma van Toetsing en Afsluiting (PTA) 2017-2018 Klas 4 vmbo Leerweg: Basisberoeps Het PTA omvat de volgende vakken Herkansingsregeling Nederlands Engels Wiskunde Economie Nask 1 Biologie Lichamelijke

Nadere informatie

Exameneenheid verwijzing naar de exameneenheden en eindtermen volgens het examenprogramma. Voor verdere uitleg zie tabel onderaan PTA:

Exameneenheid verwijzing naar de exameneenheden en eindtermen volgens het examenprogramma. Voor verdere uitleg zie tabel onderaan PTA: Programma van Toetsing en Afsluiting 05-07 Programma van Toetsing en Afsluiting 05-07 4 Programma van Toetsing & Afsluiting HTV Gt leerjaar4 05-07 Doel van het PTA Het PTA geeft in grote lijnen een beschrijving

Nadere informatie

Programma van toetsing en afsluiting Schooljaar Kader beroeps 4. Vmbo Boerhaavelaan, Bonaventuracollege

Programma van toetsing en afsluiting Schooljaar Kader beroeps 4. Vmbo Boerhaavelaan, Bonaventuracollege Schooljaar 208-209 Kader beroeps 4 Vmbo Boerhaavelaan, Bonaventuracollege Vak: Nederlands Toets Taaltoets T Toets Leestoets blok en 2 T 3 Toets Spellingtoets T Toets Kijk- en luistertoets T Toets Leestoets

Nadere informatie

Werken in een broodbakkerij

Werken in een broodbakkerij Profielvak Horeca, Bakkerij en Recreatie Werken in een broodbakkerij Serienummer: Licentie: Voor het activeren van de licentie kijk op pagina 5 van dit werkboek. Te activeren tot: COLOFON Uitgeverij: Auteur(s):

Nadere informatie

Aanwijzing producten en gerechten vmbo-examens Conmsumptief 2004

Aanwijzing producten en gerechten vmbo-examens Conmsumptief 2004 CEVO-mededelingen Aanwijzing producten en Bestemd voor: vmbo-scholen met een afdeling consumptief-horeca of - bakken en/of het intrasectorale programma Compumtief-breed Algemeen verbindend voorschrift

Nadere informatie

x x x kassawerkzaamheden uitvoeren 6. de prijs bepalen van de te leveren diensten en producten x x x

x x x kassawerkzaamheden uitvoeren 6. de prijs bepalen van de te leveren diensten en producten x x x Profieldelen 1. Profiel: Horeca, Bakkerij en Recreatie BB KB GL 1.1. Profieldeel: Gastheerschap Taak: een bijdrage leveren aan o o o o de bedrijfsvoering binnen een Horeca-, Bakkerij- en Recreatie omgeving

Nadere informatie

Programma van Toetsing en Afsluiting

Programma van Toetsing en Afsluiting Programma van Toetsing en Afsluiting 08-00 Programma Basisberoepsgerichte en Kaderberoepsgerichte leerweg VMBO - HBR Bevat per vak het programma 08-09 leerjaar 3 en 09-00 leerjaar 4 van cohort 08-00 Vastgesteld

Nadere informatie

Programma van Toetsing en Afsluiting

Programma van Toetsing en Afsluiting leerjaar 4. vak duits leerweg bbl/kbl/gl-tl sector/afdeling alle methode 5. schrijfvaardigheid/formele brief to 50 min ja 1x leesvaardigheid to 50 min ja 1x 6. literatuurtoets to 50 min ja 1x schoolwerkcijfer

Nadere informatie

P/HBR/1.3 Deeltaak: een bijdrage leveren aan het uitvoeren van dagelijkse facilitaire werkzaamheden

P/HBR/1.3 Deeltaak: een bijdrage leveren aan het uitvoeren van dagelijkse facilitaire werkzaamheden Profieldelen Profiel: Horeca, bakkerij en recreatie BB KB GL 1. : Gastheerschap een bijdrage leveren aan o de bedrijfsvoering binnen een Horeca-, Bakkerij- en Recreatie omgeving o een aangenaam verblijf

Nadere informatie

HORECA, BAKKERIJ EN RECREATIE

HORECA, BAKKERIJ EN RECREATIE HORECA, BAKKERIJ EN RECREATIE HORECA, BAKKERIJ EN RECREATIE Dit profiel is gericht op gastvrijheid. Je maakt kennis met allerlei facetten van de dienstverlenende sector. Je leert koken voor gasten, maaltijden

Nadere informatie

De Vier Sectoren. Techniek (bouw, techniek, ICT) Groen (planten, dieren) Economie (horeca, commercie, ondernemen)

De Vier Sectoren. Techniek (bouw, techniek, ICT) Groen (planten, dieren) Economie (horeca, commercie, ondernemen) De Vier Sectoren Techniek (bouw, techniek, ICT) Groen (planten, dieren) Economie (horeca, commercie, ondernemen) Zorg en Welzijn (zorg, uniform, sport, theater) Techniek Design en decoratie Bouwproces

Nadere informatie

OVERZICHT BEROEPSSPECIFIEKE TAALEISEN PER WERKPROCES

OVERZICHT BEROEPSSPECIFIEKE TAALEISEN PER WERKPROCES OVERZICHT BEROEPSSPECIFIEKE TAALEISEN PER WERKPROCES ENTREE 2 KEUKEN Kok 2 Zelfstandig werkend kok 2 Gespecialiseerd kok 2 Leidinggevende keuken 2 BEDIENING Gastheer/gastvrouw 3 Zelfstandig werkende gastheer/gastvrouw

Nadere informatie

Gastronomie Campus Molenhof Lesplanning Hulpkok - Kok

Gastronomie Campus Molenhof Lesplanning Hulpkok - Kok Lesplanning 2016 2017 Hulpkok - Kok Laatste wijziging: 12 november 2016 18u10-22u30 Kok 1** * Visgerechten om de 14 dagen van 5/9/2016 tem 17/4/2017 * Vleesgerechten, om de 14 dagen van 12/9/2016 tem 24/4/2017

Nadere informatie

PROFIELMODULES BIJ HET PROFIEL ZORG & WELZIJN

PROFIELMODULES BIJ HET PROFIEL ZORG & WELZIJN PROFIELMODULES BIJ HET PROFIEL ZORG & WELZIJN MENS EN GEZONDHEID Werken in een zorghotel 978 90 3722 367 5 (Papier) 978 90 3722 380 4 (Edu Bieb) Dit werkboek laat zien welke werkzaamheden de keuken en

Nadere informatie

Leerwerktraject Horeca, Bakkerij en Recreatie

Leerwerktraject Horeca, Bakkerij en Recreatie Schooljaar 2017-2019 Leerwerktraject Horeca, Bakkerij en Recreatie Voortgezet Onderwijs Veghel Vak: Nederlands Methode: Nieuw Nederlands Beide verwerkingsopdrachten moeten voldoende zijn. N.b. Wijzigingen

Nadere informatie

Hoogeveen 2012-2013. Brood en Banket. www.alfa-college.nl

Hoogeveen 2012-2013. Brood en Banket. www.alfa-college.nl Hoogeveen 26 2012-2013 Brood en Banket www.alfa-college.nl Jouw opleiding volg je bij het Alfa-college Het Alfa-college is het christelijk regionaal opleidingencentrum voor Noord- en Oost-Nederland. Deze

Nadere informatie

de feestdagen Culinair Feestelijke extra s

de feestdagen Culinair Feestelijke extra s Geniet van de feestdagen Culinair Feestelijke extra s Geachte Gast, De feestdagen staan weer voor de deur en dat betekent heerlijk genieten op Landal Hoog Vaals. Dat geldt natuurlijk niet alleen voor uw

Nadere informatie

Werken als kok in een sterrenrestaurant

Werken als kok in een sterrenrestaurant Keuzevak Keukenspecialisatie Werken als kok in een sterrenrestaurant Serienummer: Licentie: Voor het activeren van de licentie kijk op pagina 5 van dit werkboek. Te activeren tot: COLOFON Uitgeverij: Auteur(s):

Nadere informatie

Hoe werk je met het projectenboek?

Hoe werk je met het projectenboek? Hoe werk je met het projectenboek? In dit boek ga je allerlei opdrachten maken met agrarische producten in de hoofdrol. Je gaat toepassen wat je in de afgelopen jaren hebt geleerd. Ook leer je er nog een

Nadere informatie

profielvak horeca, bakkerij en recreatie CSPE GL onderdeel C Bij dit examen horen bijlagen, een uitwerkbijlage en een digitaal bestand.

profielvak horeca, bakkerij en recreatie CSPE GL onderdeel C Bij dit examen horen bijlagen, een uitwerkbijlage en een digitaal bestand. Examen VMBO-GL 2017 gedurende 150 minuten profielvak horeca, bakkerij en recreatie CSPE GL onderdeel C Naam kandidaat Kandidaatnummer Bij dit examen horen bijlagen, een uitwerkbijlage en een digitaal bestand.

Nadere informatie

Passie voor Gastvrijheid. Gooische Catering Kobaltstraat 11c 1411 AM Naarden

Passie voor Gastvrijheid. Gooische Catering Kobaltstraat 11c 1411 AM Naarden Passie voor Gastvrijheid Gooische Catering Kobaltstraat 11c 1411 AM Naarden 035-678 27 91 Over Gooische Catering Gooische Catering is dé cateraar in het Gooi voor de organisatie van uw (bedrijfs-)feest,

Nadere informatie

Secundair volwassenenonderwijs STUDIEGEBIED HUISHOUDELIJK ONDERWIJS

Secundair volwassenenonderwijs STUDIEGEBIED HUISHOUDELIJK ONDERWIJS Secundair volwassenenonderwijs STUDIEGEBIED HUISHOUDELIJK ONDERWIJS Opleiding Koken AO HU 006 Versie 2.0 BVR Pagina 1 van 14 Inhoud 1 Opleiding... 3 1.1 Relatie opleiding referentiekader... 3 1.2 Inhoud...

Nadere informatie

Hoogeveen 07 2014-2015. Brood en Banket. www.alfa-college.nl

Hoogeveen 07 2014-2015. Brood en Banket. www.alfa-college.nl Hoogeveen 07 2014-2015 Brood en Banket www.alfa-college.nl Jouw opleiding volg je bij het Alfa-college Het Alfa-college is het christelijk regionaal opleidingencentrum voor Noord- en Oost-Nederland. Deze

Nadere informatie

Gastronomie Campus Molenhof lesplanning schooljaar

Gastronomie Campus Molenhof lesplanning schooljaar Gastronomie Campus Molenhof lesplanning schooljaar 2016-2017 Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Zaterdag Desserten Brood bakken 18u10-22u30 Taarten en gebak 18u10-22u30 Banketbakker Specialisatie buitenlandse

Nadere informatie

Live Cooking vanaf 17,50 p.p. excl. personeel

Live Cooking vanaf 17,50 p.p. excl. personeel Zijn uw medewerkers vaak dagen of zelfs weken op een locatie aan het werk in binnen of buitenland? Draaien ze lange dagen op evenementen en hebben ze weinig tijd om te eten, dan hebben wij de oplossing

Nadere informatie

Horeca en Facilitaire dienstverlening

Horeca en Facilitaire dienstverlening 06 Groningen, Hoogeveen, Hardenberg 2012-2013 en Facilitaire dienstverlening www.alfa-college.nl Jouw opleiding volg je bij het Alfa-college Het Alfa-college is het christelijk regionaal opleidingencentrum

Nadere informatie

R ESTAURANT W E R E L D K E UKE N

R ESTAURANT W E R E L D K E UKE N R ESTAURANT W E R E L D K E UKE N Geniet en proef Genieten van gerechten uit de hele wereld terwijl onze koks het live voor u klaar maken. Dat is het live cooking concept van Wereldrestaurant Etenswaard!

Nadere informatie

WELKOM! Vernieuwing VMBO op het Mundus-college

WELKOM! Vernieuwing VMBO op het Mundus-college WELKOM! Vernieuwing VMBO op het Mundus-college https://youtu.be/55u64_or4dw Profiel Horeca, Bakkerij, Recreatie Verplichte profielvakken: Wiskunde Economie Profiel Zorg en Welzijn Verplichte profielvakken:

Nadere informatie

Lesbrief: Reis rond de wereld Thema: Hoe kom ik daar?

Lesbrief: Reis rond de wereld Thema: Hoe kom ik daar? Lesbrief: Reis rond de wereld Thema: Hoe kom ik daar? Copyright Vakcollege Groep B.V. 2015. Alle rechten voorbehouden. Reis rond de wereld Inleiding In Nederland leven veel culturen naast elkaar. Op school,

Nadere informatie

DIENSTVERLENING EN PRODUCTEN

DIENSTVERLENING EN PRODUCTEN DIENSTVERLENING EN PRODUCTEN DIENSTVERLENING EN PRODUCTEN, DP Ben je commercieel ondernemend ingesteld en/of ben je nieuwsgierig naar: computers robotbesturing, 2D en 3D printen? Heb je interesse in evenementen,

Nadere informatie

Horeca en Facilitaire dienstverlening

Horeca en Facilitaire dienstverlening Groningen, Hoogeveen, Hardenberg 06 2014-2015 Horeca en Facilitaire dienstverlening www.alfa-college.nl Jouw opleiding volg je bij het Alfa-college Het Alfa-college is het christelijk regionaal opleidingencentrum

Nadere informatie

VAKCOLLEGE DIENSTVERLENING

VAKCOLLEGE DIENSTVERLENING VAKCOLLEGE DIENSTVERLENING VERZORGING / ZORG EN WELZIJN BREED vanaf leerjaar 3 Vakken In de zorgsector werk je met mensen, van jong tot oud, die jouw hulp, aandacht, advies of begeleiding nodig hebben.

Nadere informatie

Programma van Toetsing en Afsluiting (PTA)

Programma van Toetsing en Afsluiting (PTA) Programma van Toetsing en Afsluiting (PTA) 2017-2018 Klas 4 vmbo Leerweg: Kaderberoeps 2 Het PTA omvat de volgende vakken Herkansingsregeling Nederlands Engels Wiskunde Economie Nask 1 Lichamelijke opvoeding

Nadere informatie

Programma van Toetsing en Afsluiting (PTA)

Programma van Toetsing en Afsluiting (PTA) Programma van Toetsing en Afsluiting (PTA) 2017-2018 Klas 4 vmbo Leerweg: Basisberoeps Het PTA omvat de volgende vakken Herkansingsregeling Nederlands Engels Wiskunde Economie Nask 1 Biologie Lichamelijke

Nadere informatie

de feestdagen Culinair Feestelijke extra s

de feestdagen Culinair Feestelijke extra s Geniet van de feestdagen Culinair Feestelijke extra s Geachte Gast, De feestdagen staan weer voor de deur en dat betekent heerlijk genieten op Landal De Lommerbergen. Dat geldt natuurlijk niet alleen voor

Nadere informatie

PROGRAMMA VAN TOETSING & AFSLUITING 3 VMBO. schooljaar

PROGRAMMA VAN TOETSING & AFSLUITING 3 VMBO. schooljaar PROGRAMMA VAN TOETSING & AFSLUITING 3 VMBO BB schooljaar 207-208 Belangrijke data 207-208 3 VMBO Schoolexamenperioden: Periode : 5 september t/m 7 november Periode 2: 29 november t/m 9 maart Periode 3:

Nadere informatie

Lesbrief: Gebakken lucht Thema: Hoe kom ik daar?

Lesbrief: Gebakken lucht Thema: Hoe kom ik daar? Lesbrief: Gebakken lucht Thema: Hoe kom ik daar? Copyright Stichting Vakcollege Groep 2015. Alle rechten voorbehouden. Inleiding Deze lesbrief neemt je mee naar de bakkerij. Zou het profielvak Horeca,

Nadere informatie

LISANNE KIEST HORECA - KEUKEN

LISANNE KIEST HORECA - KEUKEN LISANNE KIEST HORECA - KEUKEN IS HET JOUW DROOM OM ELKE DAG HEERLIJKE GERECHTEN TE BEREIDEN VAN MOOIE, VERSE PRODUCTEN? KUN JE GOED WERKEN OP ONREGELMATIGE TIJDEN? WEET JIJ JE COLLEGA S IN DE KEUKEN TE

Nadere informatie

Gastronomie Campus Molenhof lesplanning schooljaar 2016-2017

Gastronomie Campus Molenhof lesplanning schooljaar 2016-2017 Laatste aanpassing: 15/9/2016 Gastronomie Campus Molenhof lesplanning schooljaar 2016-2017 Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Zaterdag Desserten Brood bakken 18u10-22u30 Kok 2* Taarten en gebak 18u10-22u30

Nadere informatie

Kwalificatiestructuur HORECA Sector: Economie

Kwalificatiestructuur HORECA Sector: Economie Kwalificatiestructuur HORECA : KBB Curaçao 2013 1 Niveau 4 4.1 Conference manager 4.2 F&B Supervisor (differentiatie keuken, differentiatie restaurant) 4.3 Dieetkok 4.4 Front office manager 4.5 Horeca

Nadere informatie

soorten keukens. Waar gaat deze kaart over? Wat wordt er van je verwacht? Inrichting van bedrijfsruimten De indeling van de keuken

soorten keukens. Waar gaat deze kaart over? Wat wordt er van je verwacht? Inrichting van bedrijfsruimten De indeling van de keuken Waar gaat deze kaart over? Deze kaart gaat over de inrichting van bedrijfsruimten. We vertellen je over de inrichting van verschillende soorten keukens. Wat wordt er van je verwacht? Na het bestuderen

Nadere informatie

Werken als specialistisch broodbakker

Werken als specialistisch broodbakker Keuzevak Brood- en banketspecialisatie Werken als specialistisch broodbakker Serienummer: Licentie: Voor het activeren van de licentie kijk op pagina 5 van dit werkboek. Te activeren tot: COLOFON Uitgeverij:

Nadere informatie

de feestdagen Culinair Feestelijke extra s

de feestdagen Culinair Feestelijke extra s Geniet van de feestdagen Culinair Feestelijke extra s Geachte Gast, De feestdagen staan weer voor de deur en dat betekent heerlijk genieten op Landal Landgoed t Loo. Dat geldt natuurlijk niet alleen voor

Nadere informatie

Werken in een wereldkeuken

Werken in een wereldkeuken Keuzevak Bijzondere keuken Serienummer: Licentie: Voor het activeren van de licentie kijk op pagina 5 van dit werkboek. Te activeren tot: COLOFON Uitgeverij: Auteur(s): Inhoudelijke redactie: Illustraties:

Nadere informatie

Schoolexamenbank vmbo Redactieteam HBR

Schoolexamenbank vmbo Redactieteam HBR Horeca, bakkerij en recreatie VMO Vakinhoudelijke uitwerking keuzevak 2: rood- en banketspecialisatie 22-03-2017 HORECA, AERIJ EN RECREATIE Vakinhoudelijke uitwerking euzevak 2 rood- en banketspecialisatie

Nadere informatie

Werken in de keuken (vis/vegetarisch)

Werken in de keuken (vis/vegetarisch) Profielvak Horeca, Bakkerij en Recreatie Werken in de keuken (vis/vegetarisch) Serienummer: Licentie: Voor het activeren van de licentie kijk op pagina 5 van dit werkboek. Te activeren tot: COLOFON Uitgeverij:

Nadere informatie

PROGRAMMA VAN TOETSING & AFSLUITING

PROGRAMMA VAN TOETSING & AFSLUITING PROGRAMMA VAN TOETSING & AFSLUITING 3 VMBO BB schooljaar 207-208 Belangrijke data 207-208 3 VMBO Schoolexamenperioden: Periode : 5 september t/m 7 november Periode 2: 29 november t/m 9 maart Periode 3:

Nadere informatie

HORECA KOK HOOFDGERECHTEN TENDENS HTRV WERKBOEK HOOFDGERECHTEN BASISBEROEPSGERICHTE LEERWEG KADERBEROEPSGERICHTE LEERWEG

HORECA KOK HOOFDGERECHTEN TENDENS HTRV WERKBOEK HOOFDGERECHTEN BASISBEROEPSGERICHTE LEERWEG KADERBEROEPSGERICHTE LEERWEG HORECA KOK HOOFDGERECHTEN TENDENS HTRV WERKBOEK HOOFDGERECHTEN BASISBEROEPSGERICHTE LEERWEG KADERBEROEPSGERICHTE LEERWEG Colofon Uitgeverij: Uitgeverij Edu Actief b.v. Meppel Auteur: Perry Bron, Uitgeverij

Nadere informatie

Informatieboekje leerjaar 2. vmbo-basis en vmbo-kader

Informatieboekje leerjaar 2. vmbo-basis en vmbo-kader 2016-2017 Informatieboekje leerjaar 2 vmbo-basis en vmbo-kader Inhoud Beste leerlingen en hun ouder(s) of verzorger(s),... 2 De verschillende profielen binnen het vmbo... 3 Hoe is je profiel opgebouwd?...

Nadere informatie

Facilitaire dienstverlening en Horeca

Facilitaire dienstverlening en Horeca #9 en Horeca,, Hardenberg ca! Jij? In de hore nt groeien! * Laat je tale www.alfa-college.nl Bel voor informatie: 0800-35 85 368 Jouw mbo-opleiding volg je bij het Alfa-college Het Alfa-college is het

Nadere informatie

de feestdagen Culinair Feestelijke extra s

de feestdagen Culinair Feestelijke extra s Geniet van de feestdagen Culinair Feestelijke extra s Culinaire arrangementen Kerstbuffet op 25 december en een gourmetavond Tijdens het Kerstbuffet kunt u onbeperkt genieten van heerlijke kerstgerechten

Nadere informatie

de feestdagen Culinair Feestelijke extra s

de feestdagen Culinair Feestelijke extra s Geniet van de feestdagen Culinair Feestelijke extra s Geachte Gast, De feestdagen staan weer voor de deur en dat betekent heerlijk genieten op Landal Heideheuvel. Dat geldt natuurlijk niet alleen voor

Nadere informatie

Kennismaken met Horeca, Bakkerij en Recreatie

Kennismaken met Horeca, Bakkerij en Recreatie Praktische profieloriëntatie Kennismaken met Horeca, Bakkerij en Recreatie Serienummer: Licentie: Voor het activeren van de licentie kijk op pagina 5 van dit werkboek. Te activeren tot: COLOFON Uitgeverij:

Nadere informatie

Kwalificatiestructuur Bakkerij Sector: Economie

Kwalificatiestructuur Bakkerij Sector: Economie : Niveau 4 4.1 Ondernemer Bakkerij 4.2 Specialist fijnbanket Niveau 3 3.1 Allround brood- en banketbakker Niveau 2 2.1 Brood en banketbakker Niveau 1 1.1 Bakkerij assistent KBB Curaçao 2012 1 1.1 Bakkerij

Nadere informatie

de feestdagen Culinair Feestelijke extra s

de feestdagen Culinair Feestelijke extra s Geniet van de feestdagen Culinair Feestelijke extra s Geachte Gast, De feestdagen staan weer voor de deur en dat betekent heerlijk genieten op Landal Rabbit Hill. Dat geldt natuurlijk niet alleen voor

Nadere informatie

Business Lounge 995,-

Business Lounge 995,- Business Lounge Je meld je aan voor de Business Lounge 995,- 1. Je vult je persoonlijke gegevens in. 2. Je vermeld er bij wanneer het jou schikt om gebeld te worden om een afspraak in te plannen voor een

Nadere informatie

PROGRAMMA VAN TOETSING & AFSLUITING 3 VMBO. schooljaar

PROGRAMMA VAN TOETSING & AFSLUITING 3 VMBO. schooljaar PROGRAMMA VAN TOETSING & AFSLUITING 3 VMBO BB schooljaar 207-208 Belangrijke data 207-208 3 VMBO Schoolexamenperioden: Periode : 5 september t/m 7 november Periode 2: 29 november t/m 9 maart Periode 3:

Nadere informatie

de feestdagen Culinair Feestelijke extra s

de feestdagen Culinair Feestelijke extra s Geniet van de feestdagen Culinair Feestelijke extra s Geachte Gast, De feestdagen staan weer voor de deur en dat betekent heerlijk genieten op Landal Aelderholt. Dat geldt natuurlijk niet alleen voor uw

Nadere informatie

Brood- banketbakker. Anouk Grobbink H3T3. Anouk Grobbink H3T3

Brood- banketbakker. Anouk Grobbink H3T3. Anouk Grobbink H3T3 Brood- banketbakker Anouk Grobbink H3T3 1 Inhoudsopgave Inhoud 1 Inhoudsopgave... 1 2 Allround brood- en banketbakker (niveau 3)... 3 3 Functieprofiel van een brood- en banketbakker... 4 4 Verhaal uit

Nadere informatie

Programma van Toetsing en Afsluiting

Programma van Toetsing en Afsluiting Cursus 202/20 Basisberoepsgerichte leerweg klas Vak: NEDERLANDS Leerstofomschrijvg Soort toets Schoolexamencijfer klas Inleverdatum Wegg Resultaat 0 Leesvaardigheid lesuur 02 Kijk- en luistervaardigheid

Nadere informatie

RESERVERINGSFORMULIER KERSTVAKANTIE 2016

RESERVERINGSFORMULIER KERSTVAKANTIE 2016 RESERVERINGSFORMULIER KERSTVAKANTIE 2016 Hof van Saksen Tel. nr: +31-(0)592 24 59 50 Veldweg 22-24 Kerst@hofvansaksen.nl 9449 PW Nooitgedacht Verstuur per e-mail Op dit formulier geeft u uw wensen aan

Nadere informatie

Programma van toetsing en afsluiting HBR-KBL 3. Stedelijk Dalton College Alkmaar, vestiging Van der Meij College

Programma van toetsing en afsluiting HBR-KBL 3. Stedelijk Dalton College Alkmaar, vestiging Van der Meij College Programma van toetsing en afsluiting 2016-2017 HBR-KBL 3 Stedelijk Dalton College Alkmaar, vestiging Van der Meij College Vak: Nederlands P1 Gemiddelde lezen en spelling S 2 P1 Schrijven S 1 þ P2 Fictiedossier

Nadere informatie

De Boelelaan 1109-b, 1081 HV Amsterdam 020 205 0966 amsterdam@thebasket.nl 1

De Boelelaan 1109-b, 1081 HV Amsterdam 020 205 0966 amsterdam@thebasket.nl 1 De Boelelaan 1109-b, 1081 HV Amsterdam 020 205 0966 amsterdam@thebasket.nl 1 Voorwoord The Basket is dé locatie op de Vu-Campus in Amsterdam voor een lekkere kop koffie, snelle lunch, gezellige borrel,

Nadere informatie

Texels restaurant. De leerlingen: passen de opgedane kennis uit de voorgaande lessen toe.

Texels restaurant. De leerlingen: passen de opgedane kennis uit de voorgaande lessen toe. Tim eet op Texel 3 en 4 7 Texels restaurant Echt restaurant maken Doelen Begrippen Materialen De leerlingen: passen de opgedane kennis uit de voorgaande lessen toe. het restaurant, het diner, het menu,

Nadere informatie

Bij dit examen horen bijlagen, uitwerkbijlagen en digitale bestanden.

Bij dit examen horen bijlagen, uitwerkbijlagen en digitale bestanden. Examen VMBO-BB 2013 gedurende 640 minuten gedurende 640 minuten consumptief-horeca CSPE BB Bij dit examen horen bijlagen, uitwerkbijlagen en digitale bestanden. Dit examen bestaat uit 15 opdrachten. Voor

Nadere informatie

Dienstverlening en Producten

Dienstverlening en Producten DE 8 PROFIELEN B/K Dienstverlening en Producten 2D en 3D -vormgeving en -productie Ondersteuning bij sport- en bewegingsactiviteiten Podium 2D en 3D -vormgeving en -productie Ik leer een tof ontwerp te

Nadere informatie

de feestdagen Culinair Feestelijke extra s

de feestdagen Culinair Feestelijke extra s Geniet van de feestdagen Culinair Feestelijke extra s Geachte Gast, De feestdagen staan weer voor de deur en dat betekent heerlijk genieten op Landal Heihaas. Dat geldt natuurlijk niet alleen voor uw verblijf,

Nadere informatie

Programma van Toetsing en Afsluiting (PTA) Klas 3. vmbo. Leerweg: Kaderberoeps

Programma van Toetsing en Afsluiting (PTA) Klas 3. vmbo. Leerweg: Kaderberoeps Programma van Toetsing en Afsluiting (PTA) 208-209 Klas 3 vmbo Leerweg: Kaderberoeps Het PTA omvat de volgende vakken Herkansingsregeling Nederlands Engels Wiskunde Economie Nask Maatschappijleer KV Lichamelijke

Nadere informatie

Naam Adres Plaats Aantal personen Tel Tijd Datum

Naam Adres Plaats Aantal personen Tel Tijd Datum 2016 Extra informatie - U kunt uitsluitend catering reserveren vanaf 10 personen. - Ieder gerecht is vanaf 4 personen te bestellen. - Borden en bestek worden er gratis bij geleverd, bij voorkeur - De afwas

Nadere informatie

Programma van Toetsing en Afsluiting (PTA)

Programma van Toetsing en Afsluiting (PTA) Programma van Toetsing en Afsluiting (PTA) 08-09 Klas 3 vmbo Leerweg: Basisberoeps Het PTA omvat de volgende vakken Herkansingsregeling Nederlands Engels Wiskunde Economie Nask Maatschappijleer KV Lichamelijke

Nadere informatie

Den Brink Catalogus Page: 2 INHOUDSOPGAVE. Eten en drinken... 3

Den Brink Catalogus Page: 2 INHOUDSOPGAVE. Eten en drinken... 3 Den Brink Catalogus Page: 2 INHOUDSOPGAVE Eten en drinken... 3 Den Brink Catalogus Page: 3 ETEN EN DRINKEN Z&Z ZOETWAREN Wij verkopen in onze winkel meer dan 200 soorten schepsnoep, chocolade, bonbons

Nadere informatie

SPOORBOEKJE ZORG EN WELZIJN

SPOORBOEKJE ZORG EN WELZIJN SPOORBOEKJE ZORG EN WELZIJN 2018-2019 www.ursula.nl INHOUDSOPGAVE PROFIEL ZORG EN WELZIJN ALGEMENE INFORMATIE 03 ALGEMENE INFORMATIE Het nieuwe VMBO bestaat uit 10 profielen. Een profiel is een combinatie

Nadere informatie

AFDELING Hotel en hotelbedrijf. Grootkeukenverantwoordelijke

AFDELING Hotel en hotelbedrijf. Grootkeukenverantwoordelijke VADEMECUM AFDELING Hotel en hotelbedrijf Grootkeukenverantwoordelijke CVO Elishout COOVI Pagina 1 1. Beroepsprofiel: De Grootkeukenverantwoordelijke heeft de leiding over de grootkeukenequipe. Hij werkt

Nadere informatie

SPOORBOEKJE ZORG EN WELZIJN

SPOORBOEKJE ZORG EN WELZIJN SPOORBOEKJE ZORG EN WELZIJN 2017-2018 www.ursula.nl INHOUDSOPGAVE PROFIEL ZORG EN WELZIJN ALGEMENE INFORMATIE 03 ALGEMENE INFORMATIE Het nieuwe VMBO bestaat uit 10 profielen. Een profiel is een combinatie

Nadere informatie

de feestdagen Culinair Feestelijke extra s

de feestdagen Culinair Feestelijke extra s Geniet van de feestdagen Culinair Feestelijke extra s Geachte Gast, De feestdagen staan weer voor de deur en dat betekent heerlijk genieten op Landal Wirfttal. Dat geldt natuurlijk niet alleen voor uw

Nadere informatie

Het koken en eten mag je zelf doen, maar ik begeleid je daarbij. Stap voor stap.

Het koken en eten mag je zelf doen, maar ik begeleid je daarbij. Stap voor stap. Het koken en eten mag je zelf doen, maar ik begeleid je daarbij. Stap voor stap. EET PALEO 3 Inhoudsopgave Inleiding 6 Mijn Paleo verhaal 8 De 7 stappen in het kort 12 Stap 1 Richt je op de praktijk 14

Nadere informatie

Culinaire Arrangementen 2014/15. Inspiratie voor smakelijke feestdagen!

Culinaire Arrangementen 2014/15. Inspiratie voor smakelijke feestdagen! Culinaire Arrangementen 2014/15 Inspiratie voor smakelijke feestdagen! Speciale Kerstarrangementen Inspiratie voor smakelijke feestdagen! Een onvergetelijke Kerst viert u bij Center Parcs. Ontdek onze

Nadere informatie

PENTA COLLEGE CSG HOOGVLIET

PENTA COLLEGE CSG HOOGVLIET STUDIEWIJZER Vmbo Basis beroepsgerichte leerweg e leerjaar PENTA COLLEGE CSG HOOGVLIET 07-08 Studiewijzer PENTA college Hoogvliet leerjaar 07-08 Cursus 07/08 Zorg en Welzijn Biologie Biologie voor jou

Nadere informatie

de feestdagen Culinair Feestelijke extra s

de feestdagen Culinair Feestelijke extra s Geniet van de feestdagen Culinair Feestelijke extra s Culinaire arrangementen Kerstbuffet en een gourmetavond Tijdens het Kerstbuffet kunt u onbeperkt genieten van heerlijke kerstgerechten met een keuze

Nadere informatie

Bennekomseweg 24 6717 LM Ede 0318-750300 www.reehorst.nl

Bennekomseweg 24 6717 LM Ede 0318-750300 www.reehorst.nl Bennekomseweg 24 6717 LM Ede 0318-750300 www.reehorst.nl ALLES ONDER 1 DAK! ReeHorst is een multifunctionele locatie midden op de Veluwe. Of u nu voor een zakelijke bijeenkomst, een feest, een theatervoorstelling

Nadere informatie

Aan tafel! Kom gezellig langs in onze restaurants

Aan tafel! Kom gezellig langs in onze restaurants Aan tafel! Kom gezellig langs in onze restaurants Fotobijschrift, persoonlijk verhaal over diegene in kwestie Eten wat u wilt, met wie u wilt, wanneer u wilt. Bewoners, familie, gasten, buurt- en dorpsbewoners;

Nadere informatie