PROFIELMODULES BIJ HET PROFIEL ZORG & WELZIJN

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "PROFIELMODULES BIJ HET PROFIEL ZORG & WELZIJN"

Transcriptie

1 PROFIELMODULES BIJ HET PROFIEL ZORG & WELZIJN MENS EN GEZONDHEID Werken in een zorghotel (Papier) (Edu Bieb) Dit werkboek laat zien welke werkzaamheden de keuken en het restaurant van een zorghotel voor de gasten verrichten. Bij het bereiden en serveren van eenvoudige gerechten tot complete driegangenmenu s is er aandacht voor gezonde voeding, plannen en organiseren, voedselveiligheid en hygiëne. De leerling verdiept zicht zowel in de verschillende functies in de horeca als in de specifieke behoeften van gasten die zorg nodig hebben. Werken in een woondienstencentrum (Papier) (Edu Bieb) In dit werkboek staan de keuken en het restaurant van een zorginstelling die voor bewoners en buurtgenoten maaltijden verzorgen centraal. Tot de mogelijkheden behoren brunchen, lunchen, een activiteitenmiddag met hapjes en drankjes, een dagmenu en een feestmenu. Naast de vaktechnische vaardigheden zijn samenwerking in een keukenbrigade en een serveerteam en het omgaan met zorgbehoevende gasten belangrijke vaardigheden. MENS EN OMGEVING Werken in de ondersteunende dienst (Papier) (Edu Bieb) Veel bedrijven en instellingen hebben een facilitaire dienst. De medewerkers verrichten werk ter ondersteuning van hun collega s, bijvoorbeeld bij de receptie, in de kantine, bij de schoonmaak of bij het beheer van het gebouw. In dit werkboek gaat het ook om echte werkzaamheden ter ondersteuning van de docenten op het leerplein bij de receptie/administratie, rondom food en non-food en bij de inrichting van de ruimte. Werken bij mensen met een beperking (Papier) (Edu Bieb) Dit werkboek gaat over de zorg voor mensen die niet meer geheel zelfstandig kunnen wonen door een beperking. De werkzaamheden zijn gericht op bewoners van een woongroep, bewoners van een wooneenheid voor begeleid zelfstandig wonen en hulp bij zelfstandig wonen voor iemand met een visuele beperking. De hulp betreft vooral ondersteuning bij het huishouden waarbij maatwerk voor de zorgvragers vooropstaat.

2 MENS EN ACTIVITEIT Werken in de kinderopvang (Papier) (Edu Bieb) In dit projectboek oriënteren de leerlingen zich op het werk in de kinderopvang. Kinderdagverblijf Het Sprookjesbos staat centraal, met een babygroep, een dreumesgroep en een peutergroep. De leerlingen helpen ook mee in de buitenschoolse opvang (BSO). Zo krijgen ze met de leeftijdsgroep tot 12 jaar te maken. Werken in een leefstijlcentrum (Papier) (Edu Bieb) Werken aan een gezonde leefstijl is voor iedereen van belang, van jong tot oud. In dit werkboek komen diverse aspecten daarvan aan bod in de vorm van activiteiten die een leefstijlcentrum aan verschillende doelgroepen aanbiedt. Van voldoende bewegen tot gezonde voeding, van sociale hygiëne tot welvaartsziekten en tot de gevolgen van het gebruik van bijvoorbeeld alcohol en drugs. MENS EN ZORG Werken in de thuiszorg bij ouderen (Papier) (Edu Bieb) Als thuiszorgmedewerker is het werkterrein de zorgvrager die nog thuis woont. In dit werkboek gaat het om verzorgende en verplegende werkzaamheden bij verschillende gezinnen, ieder met eigen zorgbehoeftes. Inleven in de situatie van de zorgvragers is een belangrijke vaardigheid, naast de professionele zorg die nodig is, bijvoorbeeld bij mensen die met achteruitgang door een beroerte te maken hebben. Werken bij gezinnen met een hulpvraag (Papier) (Edu Bieb) In dit werkboek gaat het over gezinnen met een hulpvraag. De leerling maakt kennis met de kraamzorg, gezinszorg en thuisbegeleiding en jeugd(gezondheids)zorg. Bij de geboorte van een baby is er een kraamzorg voor moeder en kind. Soms hebben ouders behoefte aan ondersteuning bij opvoedingsproblemen en psychische problemen in een gezin. Naast verzorgende taken gaat het ook om ondersteuning bij het huishouden.

3 KEUZEVAKKEN BIJ HET PROFIEL ZORG & WELZIJN KENNISMAKING MET UITERLIJKE VERZORGING Werken in een beautysalon (Papier) (Edu Bieb) In een beautysalon kan een klant terecht voor de combinatie van kapsalon, schoonheidssalon, nagelstudio en pedicure. In dit werkboek gaat het vooral om de verzorging van het haar, het gezicht en de handen, met daarbij de noodzakelijke theorie. De professionele beroepshouding, het werken aan vakkennis en klantgerichtheid krijgen alle aandacht. HAARVERZORGING Werken in een kapsalon (Papier) (Edu Bieb) In dit werkboek leert de leerling in theorie en praktijk het haar van een klant te verzorgen en in model te brengen. Van haardiagnose, haren wassen met een hoofdhuidmassage, rollers inzetten, krullen met een krultang, volume föhnen met borstels, stylen tot vlechten. De leerling werkt klantgericht in verschillende kapperszaken, ook in de kapsalon van een verpleeghuis en van een beautysalon. HUIDVERZORGING EN HAND- EN VOETVERZORGING Werken in een beautyfarm (Papier) (Edu Bieb) In een beautyfarm komen de klanten voor de combinatie van schoonheidssalon, nagelstudio, pedicure en verschillende wellnessfaciliteiten. In dit werkboek leert de leerling om klanten te ontvangen en om schoonheidsbehandelingen te geven. Bij de verzorging van het gezicht gaat het om een huiddiagnose stellen, gezichtsreiniging, een masker aanbrengen en dag- en avondmake-up. De handen verzorgen met een handmassage en paraffinepakking. En bij nagelverzorging hoort ook nagels lakken en nail-art. WELZIJN KIND EN JONGERE Werken op een brede school (Papier) (Edu Bieb) Op een brede school maakt de leerling kennis met allerlei voorzieningen rondom een basisschool, zoals kinderopvang, buitenschoolse opvang en wijkactiviteiten voor buurtbewoners. In dit werkboek helpt de leerling de onderwijsassistent van de basisschool bij de verzorging van kleuters. Je, assisteert bij lesactiviteiten voor schoolkinderen en bij de organisatie van een schoolfeest. Ook geeft de leerling voorlichting aan leerlingen van groep 8 over de werkplekken bij het profiel Zorg en Welzijn op het vmbo.

4 WONEN EN HUISHOUDEN Werken aan zelfredzaamheid in huis (Papier) (Edu Bieb) In dit werkboek leert de leerling allerlei vaardigheden om zelfredzaam te zijn in zijn eigen huis én om anderen daarbij te ondersteunen. De leerling helpt in een gezin met kinderen, bij ouderen en bij mensen met een lichamelijke beperking. Je gaat het huis schoonmaken, de was verzorgen, boodschappen doen en eten koken. Ook verzorg je kamerplanten en huisdieren en je gaat een fietsband plakken. ASSISTEREN IN DE GEZONDHEIDSZORG Werken in een ziekenhuis (Papier) (Edu Bieb) In dit werkboek krijgt de leerling een kijk in een ziekenhuis. Hij/zij draait mee met de huisartsenpost die aan het ziekenhuis is verbonden. Daar maakt de leerling kennis met de werkzaamheden van een doktersassistent en ook bij de spoedeisende hulp en de poliklinieken. Daarnaast verdiept de leerling zich in de taken van een apothekers- en tandartsassistent, doet baliewerk, voert kleine medisch-technische handelingen uit en geeft voorlichting aan patiënten. WELZIJN VOLWASSENEN EN OUDEREN Werken in de dagbesteding (Papier) (Edu Bieb) Een zinvolle dagbesteding is heel belangrijk voor het welzijn van volwassenen en ouderen. Koffiedrinken, een spel doen, dansen en zingen, wandelen of samen eten zijn voorbeelden van activiteiten. In dit werkboek helpt de leerling bij die activiteiten. Hij leert daarbij rekening te houden met beperkingen van deelnemers. Ook verzorg en begeleid hij bewoners in een verpleeghuis. Voor volwassen met een beperking of voor ouderen in de woonplaats verzorg hij zelf een activiteitenprogramma. FACILITAIRE DIENSTVERLENING: CATERING EN INRICHTING Werken in de facilitaire dienst: catering en inrichting (Papier) (Edu Bieb) Klantgericht werken en gastvrijheid zijn de belangrijkste vaardigheden die in dit werkboek worden geoefend. De leerling gaat aan de slag als receptionist en leert om een telefoon te bedienen en voert administratieve taken uit. Daarnaast ondersteunt hij/zij de docent bij werkzaamheden in het lokaal. Ook bereid de leerling kleine snacks en voert cateringwerkzaamheden uit zoals het presenteren van koffie, thee en het serveren van kleine hapjes. FACILITAIRE DIENSTVERLENING: ONDERHOUD EN RECEPTIE Werken in de facilitaire dienst: beheer, receptie en onderhoud (HBR) (Papier) (Edu Bieb) Werken in de facilitaire dienst is veel meer dan alleen schoonmaken. Zoals het onderhouden van gebouwen van binnen en buiten. De leerling voert bijvoorbeeld kleine reparaties uit en houdt toezicht. Ook kan de leerling achter een receptie of balie werken. En ontvangt dan gasten en voert informatie- en adviesgesprekken.

5 ONDERSTEUNING BIJ SPORT- EN BEWEGINGSACTIVITEITEN Werken in een sportcentrum (Papier) (Edu Bieb) Wanneer je graag in de sportwereld wilt gaan werken, kun je op veel verschillende werkplekken terechtkomen. In dit werkboek gaat de leerling aan de slag met diverse sporten en doelgroepen. En leert een plan maken voor een sportevenement, bewegingsactiviteiten begeleiden, metingen uitvoeren, sporters adviseren en zorgen voor een veilige omgeving en sportoutfit. Werken bij een recreatiebedrijf (HBR) (Papier) (Edu Bieb) In dit werkboek leert de leerling om als recreatiemedewerker een activiteit voor te bereiden en begeleiden. Daarnaast leert de leerling hoe de reserveringen en betalingen te verzorgen. En wat een recreatiemedewerker moet doen om ervoor te zorgen dat mensen op een veilige manier kunnen genieten van de recreatie-activiteit. VOORKOMEN VAN ONGEVALLEN EN EHBO Werken aan veiligheid en EHBO (Papier) (Edu Bieb) Ongelukken zitten in een klein hoekje, is het gezegde. Veiligheid kan de kans op ongelukken verkleinen. Dit geldt in de thuissituatie, op de werkvloer en in eigen vrije tijd. In dit werkboek leert de leerling de beginselen van veiligheid en EHBO. En risico s herkennen, verkleinen en hoe te helpen als er toch een ongeluk is gebeurd. Ze kunnen namelijk altijd en overal gebeuren.

Inhoudsopgaves keuzevakken Zorg & welzijn

Inhoudsopgaves keuzevakken Zorg & welzijn Inhoudsopgaves keuzevakken Zorg & welzijn Haarverzorging Werken in een kapsalon 39683 Deel A Kapsalon Taak 1 Kennismaken met een kapsalon Taak 4 Persoonlijke verzorging Taak 5 HAM code Taak 6 Klanten ontvangen

Nadere informatie

SPOORBOEKJE ZORG EN WELZIJN

SPOORBOEKJE ZORG EN WELZIJN SPOORBOEKJE ZORG EN WELZIJN 2017-2018 www.ursula.nl INHOUDSOPGAVE PROFIEL ZORG EN WELZIJN ALGEMENE INFORMATIE 03 ALGEMENE INFORMATIE Het nieuwe VMBO bestaat uit 10 profielen. Een profiel is een combinatie

Nadere informatie

# Een leerling kan het keuzevak alleen herkansen als zijn eindcijfer lager is dan een 3,5.

# Een leerling kan het keuzevak alleen herkansen als zijn eindcijfer lager is dan een 3,5. Programma van Toetsing en Afsluiting De leerling kiest in totaal vier keuzevakken van de profielen Z&W / MVI / E&O, die de school in deze periode kan aanbieden. Een van de vier keuzevakken is gekoppeld

Nadere informatie

Keuzevakken. Voor schooljaar klas 4. Voorwoord

Keuzevakken. Voor schooljaar klas 4. Voorwoord Keuzevakken Voor schooljaar 2018-2019 klas 4 Voorwoord Hieronder worden alle keuzevakken kort besproken die je op het Emmacollege Locatie Weggebekker aan het einde van klas 3 kunt kiezen. Dat mogen keuzevakken

Nadere informatie

Keuzevakken. Voor schooljaar klas 4. Voorwoord

Keuzevakken. Voor schooljaar klas 4. Voorwoord Keuzevakken Voor schooljaar 2018-2019 klas 4 Voorwoord Hieronder worden alle keuzevakken kort besproken die je op het Emmacollege Locatie Weggebekker aan het einde van klas 3 kunt kiezen. Dat mogen keuzevakken

Nadere informatie

Informatie boekje. Keuzedelen Leerjaar

Informatie boekje. Keuzedelen Leerjaar Informatie boekje Keuzedelen Leerjaar 4 2018-2019 Pagina 2 Gerrit Komrij College Inhoud Pagina 3 Het kiezen van keuzedelen:...5 Keuzeoverzicht afdeling Mobiliteit en Transport...6 Keuzeoverzicht afdeling

Nadere informatie

Werken in een beautyfarm

Werken in een beautyfarm Keuzevak Huidverzorging Keuzevak Hand- en voetverzorging Serienummer: Licentie: Voor het activeren van de licentie kijk op pagina 5 van dit werkboek. Te activeren tot: COLOFON Uitgeverij: Auteur(s): Ontwikkelgroep:

Nadere informatie

PTA DIENSTVERLENING&PRODUCTEN DE KEUZEVAKKEN Leerweg: ALLE

PTA DIENSTVERLENING&PRODUCTEN DE KEUZEVAKKEN Leerweg: ALLE PTA DIENSTVERLENING&PRODUCTEN DE KEUZEVAKKEN 207 208 Leerweg: ALLE Basis- en kaderleerlingen moeten minstens 4 keuzevakken afgerond hebben om te kunnen slagen voor het examen Leerlingen van de Gemengde

Nadere informatie

Profielvak Zorg & Welzijn

Profielvak Zorg & Welzijn Profielvak Zorg & Welzijn CS Vincent van Gogh locatie CSG Beilen Inhoud Zorg & Welzijn Gemeenschappelijk deel Profielvak Zorg en Welzijn Keuzevakken LOB Beroepsoriënterende stage Leren? Moet je doen! Vragen?

Nadere informatie

PROFIELMODULES BIJ HET PROFIEL HORECA, BAKKERIJ EN RECREATIE

PROFIELMODULES BIJ HET PROFIEL HORECA, BAKKERIJ EN RECREATIE PROFIELMODULES BIJ HET PROFIEL HORECA, BAKKERIJ EN GASTHEERSCHAP Werken in een restaurant 978 90 3722 313 2 (Papier) 978 90 3722 322 4 (Edu Bieb) In dit werkboek leert de leerling het restaurant klaar

Nadere informatie

SPOORBOEKJE ZORG EN WELZIJN

SPOORBOEKJE ZORG EN WELZIJN SPOORBOEKJE ZORG EN WELZIJN 2018-2019 www.ursula.nl INHOUDSOPGAVE PROFIEL ZORG EN WELZIJN ALGEMENE INFORMATIE 03 ALGEMENE INFORMATIE Het nieuwe VMBO bestaat uit 10 profielen. Een profiel is een combinatie

Nadere informatie

PTA DIENSTVERLENING&PRODUCTEN keuzevakken zorg: BB/KB/GL

PTA DIENSTVERLENING&PRODUCTEN keuzevakken zorg: BB/KB/GL PTA DIENSTVERLENING&PRODUCTEN 206 208 keuzevakken zorg: BB/KB/GL Periode Keuzevak 5 5 Mens en Gezondheid Mens en activiteit Inhoud/stofomschrijving Examenheid Werken in een zorghotel: Deel A Zorghotel

Nadere informatie

Keuzevakken. Voorwoord. Profiel Economie en ondernemen

Keuzevakken. Voorwoord. Profiel Economie en ondernemen Keuzevakken Voorwoord Hieronder worden alle keuzevakken kort besproken die je op het Emmacollege Locatie Weggebekker kunt kiezen. In klas 3 kies je aan het einde vier keuzevakken. Je kunt ook een keuze

Nadere informatie

Beroepsgerichte keuzevakken 2017

Beroepsgerichte keuzevakken 2017 Beroepsgerichte keuzevakken 2017 leerjaar 4 Beroepsgerichte keuzevakken in het vierde leerjaar IJmuiden, april 2017 Aan de ouders/verzorgers en leerlingen uit klas 3 vmbo Beste leerlingen en ouders en/of

Nadere informatie

het Willem Infobrochure Sector: Zorg en Welzijn Mens en gezondheid Mens en omgeving Mens en activiteit Mens en zorg

het Willem Infobrochure Sector: Zorg en Welzijn Mens en gezondheid Mens en omgeving Mens en activiteit Mens en zorg het Willem Infobrochure Sector: Zorg en Welzijn Mens en gezondheid Mens en omgeving Mens en activiteit Mens en zorg Willem van oranje Colleg e Sector Zorg en Welzijn Op het Willem van Oranje College in

Nadere informatie

Tekstbron 7.1 Werken in de Uiterlijke Verzorging

Tekstbron 7.1 Werken in de Uiterlijke Verzorging Tekstbron 7.1 Werken in de Uiterlijke Verzorging Werken in de Uiterlijke Verzorging betekent dat je veel bezig bent met huid- en haarverzorging bij klanten. Je geeft ook massages en je verzorgt de nagels

Nadere informatie

Bestelgegevens MIXED vmbo beroepsgericht 2016

Bestelgegevens MIXED vmbo beroepsgericht 2016 Bestelgegevens MIXED vmbo beroepsgericht 2016 Kijk voor een volledig overzicht van de inhoud van de licenties op www.thiememeulenhoff.nl. Economie & Ondernemen 9789006391541 MIXED Administratie Leerwerkboek

Nadere informatie

Welkom bij M&T. T.M. Zoet A.R. Wissink

Welkom bij M&T. T.M. Zoet A.R. Wissink Welkom bij M&T T.M. Zoet A.R. Wissink Wat is Mobiliteit & Transport? Periode 1 t/m 4 theorie en praktijk: - Profielmodule 1 : Motorconditie testen - Profielmodule 2 : Wielophanging en Carrosserie - Profielmodule

Nadere informatie

Keuzevakken. Voorwoord

Keuzevakken. Voorwoord Keuzevakken Voorwoord Hieronder worden alle keuzevakken kort besproken die je op het Emmacollege Locatie Weggebekker kunt kiezen. In klas 3 kies je aan het einde vier keuzevakken. Je kunt ook een keuze

Nadere informatie

Dienstverlening en Producten

Dienstverlening en Producten DE 8 PROFIELEN B/K Dienstverlening en Producten 2D en 3D -vormgeving en -productie Ondersteuning bij sport- en bewegingsactiviteiten Podium 2D en 3D -vormgeving en -productie Ik leer een tof ontwerp te

Nadere informatie

Loopbaan. Hoe ziet jouw loopbaan eruit? Zorg & Welzijn leerjaar 3. Economie & Ondernemen leerjaar 3. Ondernemen, Welzijn & Sport leerjaar 4

Loopbaan. Hoe ziet jouw loopbaan eruit? Zorg & Welzijn leerjaar 3. Economie & Ondernemen leerjaar 3. Ondernemen, Welzijn & Sport leerjaar 4 christelijke school voor vmbo-gl-kbl-bbl Loopbaan Hoe ziet jouw loopbaan eruit? Zorg & Welzijn leerjaar 3 Economie & leerjaar 3, Welzijn & Sport leerjaar 4 Algemeen Tijdens de beroepsgerichte opleiding

Nadere informatie

WELKOM! Landelijke dag Platform VMBO Zorg & Welzijn

WELKOM! Landelijke dag Platform VMBO Zorg & Welzijn WELKOM! Landelijke dag Platform VMBO Zorg & Welzijn 30 mei 2013 Programma 10:00 uur Inleiding voorzitter Platform VMBO Z&W 10:15 uur Plenair: nieuwe examenprogramma door Jan de Kanter 10:45 uur Netwerk

Nadere informatie

Periode Werkstation Eindtermen Onderwerpen en taken Afronding* Weging Verplicht werkstation 1 3A + 3B

Periode Werkstation Eindtermen Onderwerpen en taken Afronding* Weging Verplicht werkstation 1 3A + 3B PTA 2015-2017 Vak Allround (D&P D&C) Opleiding basis en kader beroepsgerichte leerweg Leerjaar 3 en 4 (2015-2017) Methode Leertaken aangevuld met verschillende leermiddelen Materiaal van school Bronnenboek(en),

Nadere informatie

1.1; werkvelden, wat doe je in de verzorging? Als verzorgende moet je zelfstandig en kunnen handelen, je draagt een grote verantwoordelijkheid.

1.1; werkvelden, wat doe je in de verzorging? Als verzorgende moet je zelfstandig en kunnen handelen, je draagt een grote verantwoordelijkheid. Samenvatting door een scholier 1261 woorden 5 oktober 2005 5,8 53 keer beoordeeld Vak Verzorging Samenvatting verzorging hoofdstuk 1. Wat ga ik worden? 1.1; werkvelden, wat doe je in de verzorging? Als

Nadere informatie

Op het Dr. Nassau College kun je in de kaderberoepsgerichte leerweg en in de basisberoepsgerichte leerweg onderwijs volgen in drie sectoren:

Op het Dr. Nassau College kun je in de kaderberoepsgerichte leerweg en in de basisberoepsgerichte leerweg onderwijs volgen in drie sectoren: Als je na de onderbouw -dat wil zeggen na de eerste en tweede klas -naar de derde klas van het VMBO gaat, moet je een aantal keuzes maken. Je moet kiezen welke leerweg je gaat doen en welke sector. Als

Nadere informatie

PTA DIENSTVERLENING&PRODUCTEN DE KEUZEVAKKEN Leerweg: ALLE

PTA DIENSTVERLENING&PRODUCTEN DE KEUZEVAKKEN Leerweg: ALLE PTA DIENSTVERLENING&PRODUCTEN DE KEUZEVAKKEN 208 209 Leerweg: Basis- en kaderleerlingen moeten minstens 4 keuzevakken afgerond hebben om te kunnen slagen voor het examen Leerlingen van de Gemengde Leerweg

Nadere informatie

School voor. gezondheidszorg. Doktersassistent. Tandartsassistent. Verpleegkundige. Verzorgende-IG. Helpende Zorg & Welzijn

School voor. gezondheidszorg. Doktersassistent. Tandartsassistent. Verpleegkundige. Verzorgende-IG. Helpende Zorg & Welzijn School voor gezondheidszorg Doktersassistent Tandartsassistent Verpleegkundige Verzorgende-IG Helpende Zorg & Welzijn School voor gezondheidszorg Doktersassistent Tandartsassistent Verpleegkundige Verzorgende-IG

Nadere informatie

VAKCOLLEGE DIENSTVERLENING

VAKCOLLEGE DIENSTVERLENING VAKCOLLEGE DIENSTVERLENING VERZORGING / ZORG EN WELZIJN BREED vanaf leerjaar 3 Vakken In de zorgsector werk je met mensen, van jong tot oud, die jouw hulp, aandacht, advies of begeleiding nodig hebben.

Nadere informatie

Bereken voor deze twee centra de kosten voor: de entree, de behandelingen, het eten en

Bereken voor deze twee centra de kosten voor: de entree, de behandelingen, het eten en BBL 2016 opdracht 1 De Wellnessclub De Wellnessclub bestaat uit drie beautycentra op verschillende locaties in Nederland: Beautycentrum Blanche, Beautycentrum Relax en Beautycentrum Yasmine. Elk beautycentrum

Nadere informatie

vestiging mavo en beroepsvoorbereidende leerwegen Zorg en Welzijn

vestiging mavo en beroepsvoorbereidende leerwegen Zorg en Welzijn vestiging mavo en beroepsvoorbereidende leerwegen Zorg en Welzijn Programma van Toetsing en Ontwikkeling (PTO) Programma van Toetsing en Afsluiting (PTA) Kader Beroepsgerichte Leerweg leerjaar 4 2018 vak:

Nadere informatie

Wensen beautycentrum De vriendinnen willen naar een beautycentrum dat goed bereikbaar is met het openbaar vervoer en dat voor hen het goedkoopst is.

Wensen beautycentrum De vriendinnen willen naar een beautycentrum dat goed bereikbaar is met het openbaar vervoer en dat voor hen het goedkoopst is. KBL 2016 opdracht 1 De Wellnessclub De Wellnessclub bestaat uit drie beautycentra op verschillende locaties in Nederland: Beautycentrum Blanche, Beautycentrum Relax en Beautycentrum Yasmine. Elk beautycentrum

Nadere informatie

Netwerkbijeenkomsten Platform VMBO Zorg & Welzijn

Netwerkbijeenkomsten Platform VMBO Zorg & Welzijn Netwerkbijeenkomsten Platform VMBO Zorg & Welzijn Bijeenkomsten februari/maart 2019 info@platformzorgenwelzijn.nl Programma 13.30 Welkom 13.40 Mededelingen vanuit het platform 14.00 Voorbeelden regionale

Nadere informatie

Programma van toetsing en afsluiting Schooljaar LWT 4. Vmbo Boerhaavelaan

Programma van toetsing en afsluiting Schooljaar LWT 4. Vmbo Boerhaavelaan Schooljaar 08-09 LWT 4 Vmbo Boerhaavelaan Vak: Nederlands Taaltoets periode Schriftelijk Kolomnr. 00 Leestoets blok en periode toetsw 3 60 minuten Schriftelijk Kolomnr. 00 Debatteren in groepen periode

Nadere informatie

Werken in een beautysalon

Werken in een beautysalon Keuzevak Schoonheidsbehandeling hand, haar en gezicht Serienummer: Licentie: Voor het activeren van de licentie kijk op pagina 5 van dit werkboek. Te activeren tot: COLOFON Uitgeverij: Auteur(s): Ontwikkelgroep:

Nadere informatie

Aanhangsel PTA Programma van Toetsing en Afsluiting. VMBO-4 Basis- Kader beroepsgerichte Leerweg

Aanhangsel PTA Programma van Toetsing en Afsluiting. VMBO-4 Basis- Kader beroepsgerichte Leerweg Aanhangsel PTA Programma Toetsing en Afsluiting VMBO-4 Basis- Kar beroepsgerichte Leerweg Schooljaar 2018-2019 Aanhangsel PTA leerjaar 4 Basis- en Kar Beroepsgericht In leerjaar 3 hebben Basis- en Karberoepsgerichte

Nadere informatie

dienstverlening

dienstverlening dienstverlening 2018 2019 inhoudsopgave 4 6 10 Dienstverlening algemeen dienstverlening Helpende zorg en welzijn - niveau 2 / BOL Medewerker facilitaire dienstverlening - niveau 2 / BOL Medewerker sport

Nadere informatie

Studiewijzer per opleiding

Studiewijzer per opleiding Nederlandse taal 201 T 3001 2 PTA blok 1 en 2. Methode op niveau. Vaardigheden, spelling, woordenschat, leesvaardig en grammatica. 202 T 3002 3 PTA Spelling. Struikelblokken. 203 T 3003 3 PTA Leesvaardigheid

Nadere informatie

Beroepsgerichte keuzevakken 2018

Beroepsgerichte keuzevakken 2018 Beroepsgerichte keuzevakken 2018 leerjaar 4 Beroepsgerichte keuzevakken in het vierde leerjaar IJmuiden, mei 2018 Aan de ouders/verzorgers en leerlingen uit klas 3 vmbo Beste leerlingen en ouders en/of

Nadere informatie

VMBO- Kaderberoepsgerichte leerweg

VMBO- Kaderberoepsgerichte leerweg Aanvullend Programma van toetsing en afsluiting 2017-2019: keuzevakken 4e leerar VMBO- Kaderberoepsgerichte leerweg Het College Vos te Vlaardingen Studie: VKBL 4 Vak: loopbaan,oriëntatie en begeleiding

Nadere informatie

Informatie over de vmbo bovenbouw

Informatie over de vmbo bovenbouw Kies je profiel! Informatie over de vmbo bovenbouw Kies je profiel! Als leerling van 2 vmbo kies je dit jaar welk profiel je in de bovenbouw van het Vellesan College gaat volgen. Je hebt op het Vellesan

Nadere informatie

Concept Inventarislijst Zorg & Welzijn

Concept Inventarislijst Zorg & Welzijn Concept Inventarislijst Zorg & Welzijn Werkplek Zorghotel, Woondienstencentrum en Facilitaire dienst Ontvangst van gasten met: Voor 24 leerlingen/gasten zitplaatsen en tafels Soort eetcafé/restaurantje

Nadere informatie

WIJKLEERBEDRIJF ALKMAAR ZUID

WIJKLEERBEDRIJF ALKMAAR ZUID WIJKLEERBEDRIJF ALKMAAR ZUID WAT IS EEN WIJKLEERBEDRIJF? WIJKLEERBEDRIJF Fysieke plek in de wijk Informele zorg wijkbewoners Studenten met afstand tot arbeidsmarkt Werken/leren (Helpende niveau 2) 200

Nadere informatie

De Vier Sectoren. Techniek (bouw, techniek, ICT) Groen (planten, dieren) Economie (horeca, commercie, ondernemen)

De Vier Sectoren. Techniek (bouw, techniek, ICT) Groen (planten, dieren) Economie (horeca, commercie, ondernemen) De Vier Sectoren Techniek (bouw, techniek, ICT) Groen (planten, dieren) Economie (horeca, commercie, ondernemen) Zorg en Welzijn (zorg, uniform, sport, theater) Techniek Design en decoratie Bouwproces

Nadere informatie

Waarom dit boekje? Overal. Kiezen. Uiterlijke verzorging. Afwisselend. Voor iedereen. Toekomst

Waarom dit boekje? Overal. Kiezen. Uiterlijke verzorging. Afwisselend. Voor iedereen. Toekomst Waarom dit boekje? Tijdens je opleiding ga je op stage. Je kunt op veel plekken stage lopen. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een stage in de keuken of in een magazijn. Of in de uiterlijke verzorging.

Nadere informatie

DOEL VAN VANAVOND. Informatie over vernieuwingen beroepsgerichte vakken. Inzicht geven in de keuzeprocessen van leerjaar 2 t/m 4

DOEL VAN VANAVOND. Informatie over vernieuwingen beroepsgerichte vakken. Inzicht geven in de keuzeprocessen van leerjaar 2 t/m 4 PROFIELEN VMBO DOEL VAN VANAVOND Informatie over vernieuwingen beroepsgerichte vakken Inzicht geven in de keuzeprocessen van leerjaar 2 t/m 4 VERNIEUWING VMBO Praktijkafdeling Profiel WAAROM VERANDERINGEN?

Nadere informatie

CSG Beilen 4BB. Programma van toetsing en afsluiting Schooljaar Gebruikte afkortingen. Praktische Opdracht Handelingsdeel

CSG Beilen 4BB. Programma van toetsing en afsluiting Schooljaar Gebruikte afkortingen. Praktische Opdracht Handelingsdeel Programma van toetsing en afsluiting Schooljaar 2018-2019 CSG Beilen 4BB Gebruikte afkortingen PO = HD= T = Praktische Opdracht Handelingsdeel Toets S = Schriftelijk M= Mondeling Programma van toetsing

Nadere informatie

Keuzevak: 7 Assisteren in de gezondheidszorg Leerjaar: 4 Niveau: Kaderberoepsgeleerde leerweg en gemengde leerweg 1/2

Keuzevak: 7 Assisteren in de gezondheidszorg Leerjaar: 4 Niveau: Kaderberoepsgeleerde leerweg en gemengde leerweg 1/2 4dfkhbgdshfj b Kennemer College Beroepsgericht Programma van Toetsing en Afsluiting schooljaar 208 209 Keuzevak: 7 Assisteren in de gezondheidszorg Leerjaar: 4 Niveau: Kaderberoepsgeleerde leerweg en gemengde

Nadere informatie

VERBINDEND ONDERWIJS. Persoonlijke Beroepsgerichte Leerroutes

VERBINDEND ONDERWIJS. Persoonlijke Beroepsgerichte Leerroutes VERBINDEND ONDERWIJS Persoonlijke Beroepsgerichte Leerroutes C O N N E C TC O L L E G E. N L Willen, kunnen, kiezen Wat is mijn grootste passie? Wat is mijn grootste talent? Wat wil ik? Wat kan ik? Wat

Nadere informatie

vmbo basis kader mavo nieuw

vmbo basis kader mavo nieuw Slinge: ontdek je talent! Een kleine, veilige en gezellige school Aandacht voor jouw talent en loopbaan Extra taal, rekenen, skills, sport en cultuur Drie leuke beroepsopleidingen Slagingspercentage 99%

Nadere informatie

vestiging mavo en beroepsvoorbereidende leerwegen Zorg en Welzijn

vestiging mavo en beroepsvoorbereidende leerwegen Zorg en Welzijn vestiging mavo en beroepsvoorbereidende leerwegen Zorg en Welzijn Programma van Toetsing en Ontwikkeling (PTO) Programma van Toetsing en Afsluiting (PTA) Basisberoepsgerichte leerweg BBL LWT (leerwerktraject)

Nadere informatie

WELKOM! Vernieuwing VMBO op het Mundus-college

WELKOM! Vernieuwing VMBO op het Mundus-college WELKOM! Vernieuwing VMBO op het Mundus-college https://youtu.be/55u64_or4dw Profiel Horeca, Bakkerij, Recreatie Verplichte profielvakken: Wiskunde Economie Profiel Zorg en Welzijn Verplichte profielvakken:

Nadere informatie

Facilitaire Dienstverlening, hipper en stoerder dan je denkt! Landelijke dag Z&W 6 juni 2019 Ronde 2 en 3

Facilitaire Dienstverlening, hipper en stoerder dan je denkt! Landelijke dag Z&W 6 juni 2019 Ronde 2 en 3 Facilitaire Dienstverlening, hipper en stoerder dan je denkt! Landelijke dag Z&W 6 juni 2019 Ronde 2 en 3 Welkom! Even voorstellen Facilitair dienstverlening, wat is dat eigenlijk? In vogelvlucht Aan de

Nadere informatie

HORECA, BAKKERIJ EN RECREATIE

HORECA, BAKKERIJ EN RECREATIE HORECA, BAKKERIJ EN RECREATIE HORECA, BAKKERIJ EN RECREATIE Dit profiel is gericht op gastvrijheid. Je maakt kennis met allerlei facetten van de dienstverlenende sector. Je leert koken voor gasten, maaltijden

Nadere informatie

Periode Werkstation Eindtermen Onderwerpen en taken Afronding (toetsnummer)* Weging Verplicht werkstation 3A of 3B Communicatie & Presentatie

Periode Werkstation Eindtermen Onderwerpen en taken Afronding (toetsnummer)* Weging Verplicht werkstation 3A of 3B Communicatie & Presentatie Vak Allround ( Dienstverlening & Producten) profieldeel & keuzevakken Opleiding heoretische leerweg Leerjaar 3 (2018-2019) en 4 (2019-2020) Methode Leertaken aangevuld met verschillende leermiddelen Materiaal

Nadere informatie

DIENSTVERLENING EN PRODUCTEN

DIENSTVERLENING EN PRODUCTEN DIENSTVERLENING EN PRODUCTEN DIENSTVERLENING EN PRODUCTEN, DP Ben je commercieel ondernemend ingesteld en/of ben je nieuwsgierig naar: computers robotbesturing, 2D en 3D printen? Heb je interesse in evenementen,

Nadere informatie

PTA dienstverlening en commercie Statenkwartier cohort

PTA dienstverlening en commercie Statenkwartier cohort Schoolexamen derde leerjaar (2014-2015) 1 SE1 Werken als werkplekassistent 1 Werkplekassistenten assisteren de docenten en zorgen er zo voor dat alles goed verloopt op het leerplein. Elke werkplekassistent

Nadere informatie

Profielmodule: Mens en gezondheid (Deel)taken en eindtermen 1

Profielmodule: Mens en gezondheid (Deel)taken en eindtermen 1 Profielmodule: Mens en gezondheid (Deel)taken en eindtermen Taak: : P/ZW/. : P/ZW/. : P/ZW/.3. ondersteunen bij keuzes voor een gezonde leefstijl informatie geven over een gezonde leefstijl. Leerweg Basis

Nadere informatie

PTA Dienstverlening en Commercie KBL en BBL Statenkwartier cohort

PTA Dienstverlening en Commercie KBL en BBL Statenkwartier cohort A. Schoolexamen derde leerjaar 2013-2014 1 SE1 Teambuilding In het begin van dit jaar ga je op teambuildingsdagen. Deelname is verplicht. Doel van de teambuildingsdagen is om leerlingen uit je eigen klas

Nadere informatie

Sportieve bb- en kbleerlingen

Sportieve bb- en kbleerlingen Sportieve bb- en kbleerlingen in de bovenbouw van het vmbo Leerarrangementen voor het inrichten van beroepsgerichte programma's voor sportieve leerlingen die met en voor mensen willen werken Martha Haverkamp

Nadere informatie

Stichting Waardeburgh

Stichting Waardeburgh CLIËNTINFORMATIE Informatie over de locaties van Stichting Waardeburgh Verpleeghuis zorg Verzorgingshuis zorg Kortdurend verblijf Versie: 1 december 2015 - 2 WELKOM BIJ STICHTING WAARDEBURGH De verhuizing

Nadere informatie

Werken in een zorghotel

Werken in een zorghotel Profielvak Zorg en Welzijn Serienummer: Licentie: Voor het activeren van de licentie kijk op pagina 5 van dit werkboek. Te activeren tot: COLOFON Uitgeverij: Auteur(s): Ontwikkelgroep: Inhoudelijke redactie:

Nadere informatie

VMBO VOORLICHTING 2017

VMBO VOORLICHTING 2017 VERBINDEND ONDERWIJS VMBO VOORLICHTING 2017 WELKOM VERBINDEND ONDERWIJS DIENSTVERLENING & PRODUCTEN LEERJAAR 1 EN 2: ORIËNTATIEJAAR KENNISMAKEN MET DE 4 VERPLICHTE PROFIELMODULEN GOEDE VOORBEREIDING OP

Nadere informatie

Motivatie brief waarom keuze voor dit profiel. Week 7 ( 14 februari ) uiterlijk profiel keuze bekend maken. Zorg en Welzijn ( Z&W )

Motivatie brief waarom keuze voor dit profiel. Week 7 ( 14 februari ) uiterlijk profiel keuze bekend maken. Zorg en Welzijn ( Z&W ) Klas Basis / Kader AVO vakken 1 e Motivatie brief ( tbv LOB ) 2 e Eind 2 e periode keuze maken welk profiel 3 e periode 1 keuzedeel van het gekozen profiel 3 e / 4 e Binnen je profiel: 4 profielmodules

Nadere informatie

Examencoach. Vmbo Zorg & Welzijn breed en vmbo Verzorging voor het beroepsgerichte deel. Naam:... Klas:...

Examencoach. Vmbo Zorg & Welzijn breed en vmbo Verzorging voor het beroepsgerichte deel. Naam:... Klas:... Examencoach Vmbo Zorg & Welzijn breed en vmbo Verzorging voor het beroepsgerichte deel Naam:... Klas:... Colofon Uitgeverij: Uitgeverij Edu Actief b.v. Meppel Auteurs: Lydia Janse, Ilse Rampen, Regina

Nadere informatie

Maatschappelijke Zorg niveau 3 & 4. Een schematisch overzicht van de beroepsprestaties, werkprocessen en bijbehorende thema s per boek.

Maatschappelijke Zorg niveau 3 & 4. Een schematisch overzicht van de beroepsprestaties, werkprocessen en bijbehorende thema s per boek. 1 Maatschappelijke Zorg niveau 3 & 4 Een schematisch overzicht van de beroepsprestaties, werkprocessen en bijbehorende thema s per boek. Opleiding medewerker maatschappelijke zorg 2 MZ 3 Medewerker maatschappelijke

Nadere informatie

Omdat het soms niet alleen lukt

Omdat het soms niet alleen lukt Sensire thuisbegeleiding Omdat het soms niet alleen lukt www.sensire.nl 0900 88 56 Sensire thuisbegeleiding U kunt door diverse oorzaken in de problemen zijn gekomen en tijdelijk steun nodig hebben, bijvoorbeeld

Nadere informatie

Marian Konijn (afdelingsleider bovenbouw beroepsgericht) Hanneke Eshuijs (afdelingsleider TL)

Marian Konijn (afdelingsleider bovenbouw beroepsgericht) Hanneke Eshuijs (afdelingsleider TL) Compaen VMBO Marian Konijn (afdelingsleider bovenbouw beroepsgericht) Hanneke Eshuijs (afdelingsleider TL) Compaen VMBO Filmpje over de school Compaen VMBO o Ongeveer 750 leerlingen o Veel instromers afgelopen

Nadere informatie

WELKOM. Voorlichting profielen vmbo b/k Stichting voor Voortgezet Onderwijs Lelystad

WELKOM. Voorlichting profielen vmbo b/k Stichting voor Voortgezet Onderwijs Lelystad WELKOM Voorlichting profielen vmbo b/k Stichting voor Voortgezet Onderwijs Lelystad Programma Voorstellen Algemene informatie Vragen aan de statafels VMBO Voorbereidend Middelbaar Beroeps Onderwijs Veel

Nadere informatie

Periode Werkstation Eindtermen Onderwerpen en taken Afronding Weging Verplicht werkstation 3A of 3B Communicatie & Presentatie

Periode Werkstation Eindtermen Onderwerpen en taken Afronding Weging Verplicht werkstation 3A of 3B Communicatie & Presentatie Vak Allround ( Dienstverlening & Producten) profieldeel & keuzevakken Opleiding Basisberoepsgerichte leerweg Allround (Dienstverlening en producten) Leerjaar 3 (2018-2019) en 4 (2019-2020) Methode Leertaken

Nadere informatie

Programma van Toetsing en Afsluiting

Programma van Toetsing en Afsluiting Programma van Toetsing en Afsluiting 207-209 Programma Basisberoepsgerichte en Kaderberoepsgerichte leerweg VMBO - ZW Bevat per vak het programma 207-208 leerjaar 3 en 208-209 leerjaar 4 van cohort Vastgesteld

Nadere informatie

Wij bieden de volgende profielen aan:

Wij bieden de volgende profielen aan: TOELICHTING In deze presentatie ziet u welke profielen en keuzevakken wij aanbieden. De profielvakken en de keuzevakken gaan over het beroepsgerichte deel van de opleiding, het praktijkdeel. In een profiel

Nadere informatie

K/ZW/ Op vriendelijke wijze contact leggen met de klant Praktijkopdracht 4 401

K/ZW/ Op vriendelijke wijze contact leggen met de klant Praktijkopdracht 4 401 PTA Facilitaire dienstverlening: catering en inrichting KBL Periode magistercode Eindtermen: wat moet je kennen en kunnen Inhoud onderwijsprogramma Toetsvorm Herkansing weging Leerjaar 3 en K/ZW/9.1 9.1.1

Nadere informatie

Werken in een ziekenhuis

Werken in een ziekenhuis Keuzevak Assisteren in de gezondheidszorg Serienummer: Licentie: Voor het activeren van de licentie kijk op pagina 5 van dit werkboek. Te activeren tot: COLOFON Uitgeverij: Auteur(s): Ontwikkelgroep: Illustraties:

Nadere informatie

Drechtsteden College. De school waar ik mezelf kan zijn! vmbo. Techniek Zorg & Welzijn Economie

Drechtsteden College. De school waar ik mezelf kan zijn! vmbo. Techniek Zorg & Welzijn Economie Drechtsteden College De school waar ik mezelf kan zijn! Techniek Zorg & Welzijn Economie vmbo Je zit in groep 8 en je hebt een VMBOadvies gekregen. Maar welke school past nu het beste bij je? Waar voel

Nadere informatie

Facilitaire dienstverlening en Horeca

Facilitaire dienstverlening en Horeca #9 en Horeca,, Hardenberg ca! Jij? In de hore nt groeien! * Laat je tale www.alfa-college.nl Bel voor informatie: 0800-35 85 368 Jouw mbo-opleiding volg je bij het Alfa-college Het Alfa-college is het

Nadere informatie

Kennemer College Beroepsgericht Programma van Toetsing en Afsluiting schooljaar Keuzevak 1: kennismaking met de uiterlijke verzorging

Kennemer College Beroepsgericht Programma van Toetsing en Afsluiting schooljaar Keuzevak 1: kennismaking met de uiterlijke verzorging Kennemer College Beroepsgericht Programma van Toetsing en Afsluiting schooljaar 208 209 Keuzevak : kennismaking met de uiterlijke verzorging Leerjaar: 4 Basis/kader/gemengd Periode Wat moet je kennen en

Nadere informatie

Gezondheidszorg Competenties en Profielen

Gezondheidszorg Competenties en Profielen Gezondheidszorg Competenties en Profielen Reviews kent de volgende competenties en competentieprofielen voor de sector Gezondheidszorg. Apotheker Arbeid- en ergotherapeut Arts Assistent (tandarts, apotheek,

Nadere informatie

DROMEN BINNEN HANDBEREIK BEROEPSGERICHTE PROFIELEN

DROMEN BINNEN HANDBEREIK BEROEPSGERICHTE PROFIELEN DROMEN BINNEN HANDBEREIK BEROEPSGERICHTE PROFIELEN Beste leerling, Jij gaat je keuze maken voor de beroepsvoorbereidende opleiding die je in de 3e en 4e klas gaat doen. We noemen de verschillende beroepsvoorbereidende

Nadere informatie

PROGRAMMA VAN TOETSING EN AFSLUITING 2015-2017. Vak: Verzorging

PROGRAMMA VAN TOETSING EN AFSLUITING 2015-2017. Vak: Verzorging PROGRAMMA VAN TOETSING EN AFSLUITING 2015-2017 Vak: Verzorging Het vak verzorging bereidt je voor op dienstverlenende en verzorgende beroepen. Het werken met mensen staat centraal. Je werkt aan zowel praktijk-

Nadere informatie

Horeca en Facilitaire dienstverlening

Horeca en Facilitaire dienstverlening 06 Groningen, Hoogeveen, Hardenberg 2012-2013 en Facilitaire dienstverlening www.alfa-college.nl Jouw opleiding volg je bij het Alfa-college Het Alfa-college is het christelijk regionaal opleidingencentrum

Nadere informatie

CSG Beilen 4BB. Programma van toetsing en afsluiting Schooljaar Gebruikte afkortingen. Praktische Opdracht Handelingsdeel

CSG Beilen 4BB. Programma van toetsing en afsluiting Schooljaar Gebruikte afkortingen. Praktische Opdracht Handelingsdeel Programma van toetsing en afsluiting Schooljaar 2017-2018 CSG Beilen 4BB Gebruikte afkortingen PO = HD= T = Praktische Opdracht Handelingsdeel Toets S = Schriftelijk M= Mondeling Programma van toetsing

Nadere informatie

Informatieboekje leerjaar 2. vmbo-basis en vmbo-kader

Informatieboekje leerjaar 2. vmbo-basis en vmbo-kader 2016-2017 Informatieboekje leerjaar 2 vmbo-basis en vmbo-kader Inhoud Beste leerlingen en hun ouder(s) of verzorger(s),... 2 De verschillende profielen binnen het vmbo... 3 Hoe is je profiel opgebouwd?...

Nadere informatie

Het Zonnelied Ammerzoden

Het Zonnelied Ammerzoden Het Zonnelied Ammerzoden Acute zorg Bij Bij een noodgeval bent u met één druk op op de de alarmknop verzekerd van snelle hulp. U kunt deze service ontvangen als aanvulling op op uw bestaande zorg of of

Nadere informatie

Voordracht voor de raadsvergadering van <datum raadsvergadering>

Voordracht voor de raadsvergadering van <datum raadsvergadering> Voordracht voor de raadsvergadering van 2015 Publicatiedatum * Agendapunt * Datum indiening Tekst wordt gepubliceerd in Tekst wordt gepubliceerd in Onderwerp Initiatiefvoorstel

Nadere informatie

CSG Beilen 4BB. Programma van toetsing en afsluiting Schooljaar Gebruikte afkortingen. Praktische Opdracht Handelingsdeel

CSG Beilen 4BB. Programma van toetsing en afsluiting Schooljaar Gebruikte afkortingen. Praktische Opdracht Handelingsdeel Programma van toetsing en afsluiting Schooljaar 2017-2018 CSG Beilen 4BB Gebruikte afkortingen PO = HD= T = Praktische Opdracht Handelingsdeel Toets S = Schriftelijk M= Mondeling Programma van toetsing

Nadere informatie

Kwalificatiestructuur HORECA Sector: Economie

Kwalificatiestructuur HORECA Sector: Economie Kwalificatiestructuur HORECA : KBB Curaçao 2013 1 Niveau 4 4.1 Conference manager 4.2 F&B Supervisor (differentiatie keuken, differentiatie restaurant) 4.3 Dieetkok 4.4 Front office manager 4.5 Horeca

Nadere informatie

proeven bij fase: certificeren

proeven bij fase: certificeren proeven bij fase: oriënteren proeven bij fase: certificeren proeven bij fase: diplomeren EXAMEN OVERZICHT: VERZORGENDE - IG OP BASIS VAN HET DOSSIER 2011-2012 Ondersteunen bij en wonen Ondersteunen bij

Nadere informatie

Economie en ondernemen

Economie en ondernemen vestiging mavo en beroepsvoorbereidende leerwegen Economie en ondernemen Programma van Toetsing en Ontwikkeling (PTO) Programma van Toetsing en Afsluiting (PTA) Basisberoepsgerichte leerweg BBL LWT (leerwerktraject)

Nadere informatie

CSG Beilen 3BB. Programma van toetsing en afsluiting Schooljaar

CSG Beilen 3BB. Programma van toetsing en afsluiting Schooljaar Programma van toetsing en afsluiting Schooljaar 2018-2019 CSG Beilen 3BB Gebruikte afkortingen PO = HD= T = Praktische Opdracht Handelingsdeel Toets S = Schriftelijk M= Mondeling De vetgedrukte toetsen

Nadere informatie

Wat kunnen wij u bieden?

Wat kunnen wij u bieden? Wat kunnen wij u bieden? Wonen, Welzijn & Zorg bij 1 Wat ons bezighoudt Van tijd tot tijd bereiken ons vragen van mensen of wij een bepaalde dienst of bepaalde zorg kunnen leveren. Soms is het een vraag

Nadere informatie

Inhoudsopgave Bronnenboek Zorg en Welzijn* * Deze inhoudsopgave is onder voorbehoud van wijzigingen.

Inhoudsopgave Bronnenboek Zorg en Welzijn* * Deze inhoudsopgave is onder voorbehoud van wijzigingen. Inhoudsopgave Bronnenboek Zorg en Welzijn* * Deze inhoudsopgave is onder voorbehoud van wijzigingen. Algemeen beroepenoriëntatie 1.1 Werken in een zorghotel 1.2 Werken in een woondienstencentrum 1.3 Werken

Nadere informatie

PTA (Programma van Toetsing en Afsluiting) Vmbo BASIS Beroepsgerichte Leerweg PENTA COLLEGE CSG HOOGVLIET

PTA (Programma van Toetsing en Afsluiting) Vmbo BASIS Beroepsgerichte Leerweg PENTA COLLEGE CSG HOOGVLIET PTA (Programma van Toetsing en Afsluiting) Vmbo BASIS Beroepsgerichte e leerjaar PENTA COLLEGE CSG HOOGVLIET 08-09 aangepaste versie Cursusjaar Vak 08/09 BBL Zorg en Welzijn Biologie Periode Leerstofomschrijving

Nadere informatie

Horeca en Facilitaire dienstverlening

Horeca en Facilitaire dienstverlening Groningen, Hoogeveen, Hardenberg 06 2014-2015 Horeca en Facilitaire dienstverlening www.alfa-college.nl Jouw opleiding volg je bij het Alfa-college Het Alfa-college is het christelijk regionaal opleidingencentrum

Nadere informatie

Vernieuwingen VMBO. Basis- en Kaderberoepsgerichte leerweg Candea College

Vernieuwingen VMBO. Basis- en Kaderberoepsgerichte leerweg Candea College Vernieuwingen VMBO Basis- en Kaderberoepsgerichte leerweg Candea College Januari 2016 Voorwoord Beste lezer, In augustus 2016 gaan de vernieuwingen van het VMBO écht van start. In dit boekje laten we zien

Nadere informatie

Kennismaken met Zorg en Welzijn

Kennismaken met Zorg en Welzijn Praktische profieloriëntatie Zorg en Welzijn Kennismaken met Zorg en Welzijn Serienummer: Licentie: Voor het activeren van de licentie kijk op pagina 5 van dit werkboek. Te activeren tot: COLOFON Uitgeverij:

Nadere informatie

PENTA COLLEGE CSG HOOGVLIET

PENTA COLLEGE CSG HOOGVLIET STUDIEWIJZER Vmbo Basis beroepsgerichte leerweg e leerjaar PENTA COLLEGE CSG HOOGVLIET 07-08 Studiewijzer PENTA college Hoogvliet leerjaar 07-08 Cursus 07/08 Zorg en Welzijn Biologie Biologie voor jou

Nadere informatie

Omdat het soms niet alleen lukt

Omdat het soms niet alleen lukt Sensire thuisbegeleiding Omdat het soms niet alleen lukt Voor 0-23 jaar www.sensire.nl 0900 88 56 Zorg voor jong en oud Thuisbegeleiding U kunt door diverse oorzaken in de problemen zijn gekomen en tijdelijk

Nadere informatie

Startprojectboek PiT. Naam:... Klas:...

Startprojectboek PiT. Naam:... Klas:... Startprojectboek PiT Naam:... Klas:... Colofon Uitgeverij: Uitgeverij Edu Actief b.v. Meppel Auteurs: Marjel Lecluse-Dielen en Ingrid Koops Redactie: Uitgeverij Edu Actief b.v. Meppel Inhoudelijke redactie:

Nadere informatie

PROFIELEN. beroepsgerichte leerwegen vmbo Ermelo. Zorg & Welzijn. Economie & Ondernemen. Groen

PROFIELEN. beroepsgerichte leerwegen vmbo Ermelo. Zorg & Welzijn. Economie & Ondernemen. Groen PROFIELEN beroepsgerichte leerwegen vmbo Ermelo Economie & Ondernemen Groen Zorg & Welzijn De leerlingen van de kader en basisberoepsgerichte leerweg kunnen op Groevenbeek Ermelo kiezen uit drie profielen:

Nadere informatie