Bij de beoordeling welke inschrijver de inschrijving heeft gedaan met de beste prijs-kwaliteitverhouding worden de onderstaande criteria gehanteerd:

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Bij de beoordeling welke inschrijver de inschrijving heeft gedaan met de beste prijs-kwaliteitverhouding worden de onderstaande criteria gehanteerd:"

Transcriptie

1 Bijlage D Gunningscriteria Overzicht gunningscriteria Bij de beoordeling welke inschrijver de inschrijving heeft gedaan met de beste prijs-kwaliteitverhouding worden de onderstaande criteria gehanteerd: Gunningscriteria Maximaal aantal te behalen punten G1 Prijs 50 G2 Kwaliteit G2.1 Ontwerp 25 G2.2 Duurzaamheidsdossier 25 Totaal 100 Deze criteria worden hieronder uitgewerkt.

2 Hantering gunningscriteria G1 Prijs Ter beoordeling van dit gunningscriterium wordt ingediend: Inschrijvingsbiljet conform bijlage D; Specificatie van de prijs voor ontwerp en uitvoering van het Werk; Beheer- en onderhoudsplan; Bij het ramen van de totale kosten moeten onderstaande posten worden meegenomen. De prijs is de optelling van de prijs voor ontwerp en uitvoering van het Werk en de prijs voor het Meerjarig Onderhoud, welke zijn vermeld op het inschrijvingsbiljet. 1. Prijs voor ontwerp en uitvoering van het Werk De kosten voor ontwerp en uitvoering dienen te worden gespecificeerd, waarbij inzicht wordt gegeven in de directe en indirecte kosten. In totaal is totaal ,- beschikbaar voor duurzaamheidsmaatregelen. Dit bedrag kan enkel besteed worden aan aantoonbare duurzaamheidsmaatregelen (bv. hergebruik materialen of voorziening voor flora en fauna). De kosten voor deze maatregelen dienen afzonderlijk gespecificeerd te worden. 2. Kosten voor Meerjarig Onderhoud (beheer en onderhoud)* De inschrijver dient de prijs op te geven van de kosten voor het Meerjarig Onderhoud (beheer en onderhoud) over een periode van 20 jaar. Deze kosten moeten onderbouwd zijn met een globaal Beheer & Onderhoudsplan van 2 A4 dubbelzijdig (lettertype Arial, lettergrootte 10 pt). Dit globale Beheer & Onderhoudsplan beschrijft de onderhoudsmaatregelen die nodig zijn om de civiele constructie, inclusief duurzame aspecten, in stand te houden. Het plan bestaat in ieder geval uit de volgende onderdelen: Beschrijving van de in acht te nemen beheermaatregelen met inspectie-intervallen en inspectiepunten voor een periode van 20 jaar; beschrijving van de in acht te nemen onderhoudsintervallen voor een periode van 20 jaar, met bijbehorende instructies (ten minste beschrijving onderhoudswerkzaamheden); een beheerlastenraming waarin het verloop van de kosten inzichtelijk gemaakt wordt. De beheerlastenraming bevat kosten van de in acht te nemen beheermaatregelen en onderhoudsintervallen (bevat ten minste de geraamde kosten voor materialen en energie, mensuren en bijkomende kosten van gerelateerde andere werkzaamheden.) *Opdrachtgever behoudt het recht voor om het onderhoud van de geluidwering niet af te nemen van de inschrijver die de opdracht gegund krijgt en het Meerjarig Onderhoud zelf uit te voeren.

3 Beoordeling G1 Prijs Het aantal punten dat op dit criterium behaald kan worden is 0 tot en met 50. Bij het gunningscriterium prijs wordt gewerkt met een minimumbedrag 1 en een plafondbedrag 2. De score voor het criterium prijs wordt berekend volgens onderstaande formule: Score prijs = Prijs ontwerp en uitvoering Werk+ Prijs Meerjarig Onderhoud Een inschrijving met het minimumbedrag van ,- krijgt op dit criterium de maximale 50 punten. Een inschrijving met het plafondbedrag 2 van ,- krijgt 0 punten. De punten worden lineair verdeeld. De score (aantal punten) wordt bepaald aan de hand van onderstaande formule: score = (1 ((Prijs )/ ( )) * 50 Voorbeeld berekening: Prijs ontwerp en uitvoering Werk: ,- Prijs Meerjarig Onderhoud (voor 20 jaar): ,- Prijs= = , score = (1 (( )/ ( ) 50 = 20,910 punten Eindscore wordt afgerond op 3 cijfers achter de komma. 1 Het gestelde minimumbedrag heeft als doel het voorkomen van onrealistisch lage inschrijvingen. Inschrijvingen met een lagere prijs scoren niet meer punten. 2 Inschrijvingen met een hogere prijs dan het gestelde plafondbedrag worden terzijde gelegd als ongeldige inschrijving.

4 Hantering gunningscriteria G2 Kwaliteit De leden van de beoordelingscommissie beoordelen de kwaliteitscriteria individueel. In overleg stellen de beoordelaars in consensus per kwaliteitscriteria een beoordeling vast. Deze beoordeling representeert een aantal punten voor het betreffende criterium. In totaal is voor het onderdeel kwaliteit 50 punten te verdienen. G2.1 Ontwerpkwaliteit De gemeente wenst een geluidswerende constructie die past in de openbare ruimte en bijdraagt aan een goed woon- en leefklimaat. Om deze reden wordt het ontwerp beoordeeld op ruimtelijke inpassing. De ontwerpkwaliteit wordt beoordeeld aan de hand van een schetsontwerp en een plantoelichting. Het schetsontwerp geeft het eindbeeld van de constructie weer waarbij zowel de grondgebonden constructie als het viaduct gebonden gedeelte duidelijk gevisualiseerd zijn. Bij de beoordeling wordt gelet op de mate waarin een kwalitatieve invulling wordt gegeven en aan de uitgangspunten voor ontwerp uit de aanbestedingsleidraad (hoofdstuk 2) en op welke wijze een bijdrage wordt geleverd aan het woon- en leefklimaat. De beoordeling vindt plaats aan de hand van de schaal als opgenomen in onderstaande tabel. Het niet verstrekken van de gevraagde informatie of het verstrekken van onjuiste informatie of het onvoldoende SMART zijn van de informatie kan tevens leiden tot puntenverlies op het criterium. Omschrijving Punten Geen toegevoegde waarde 0 Minimale toegevoegde waarde 5 Redelijke toegevoegde waarde 11 Goede toegevoegde waarde 18 Uitstekende toegevoegde waarde 25 Te leveren informatie Het ontwerp, en bijgevoegde plantoelichting dienen inzicht te geven in ruimtelijke inpassing van de geluidswerende constructie(s). - Schetsontwerp Bestaand uit een digitale 2D of 3D visualisatie van het ontwerp Toegestane formats. PDF SKP bestand - DWG bestand - Plantoelichting De inhoudelijke plantoelichting voor dit onderdeel mag maximaal 2 A4 dubbelzijdig (lettertype Arial, lettergrootte 10 pt) beslaan. Dit is exclusief 1 voorblad en 1 blad inhoudsopgave. Het meerdere wordt niet in de beoordeling betrokken.

5 G2.2 Duurzaamheidsdossier Duurzaamheid gaat niet enkel over milieubelasting maar ook over bijvoorbeeld grondstoffen en ecologie. Opdrachtgever kiest ervoor om in het duurzaamheidsdossier aandacht te vragen voor drie duurzaamheidscategorieën. De vierde categorie is een open categorie waarbij inschrijver de mogelijkheid heeft om kansen te identificeren en deze op te nemen in de plannen. Het staat inschrijver vrij om op één categorie meerwaarde te bieden maar opdrachtgever heeft de voorkeur voor multidimensionale oplossingen. De beoordeling van dit gunningscriterium gaat volgens onderstaande tabel. Naarmate meer waarde wordt toegevoegd op het gebied van duurzaamheid worden meer punten toegekend. Categorie: Groen en ecologie Hierbij kan gedacht worden aan zaken zoals verbinden groen en ecologie door aan te sluiten op ontwikkelingen in Park21. Toepassen inheemse soorten. Toepassen faciliteiten die fauna kwaliteit vergroten Categorie: Circulair ontwerpen Opdrachtgever wil grondstoffen zo lang mogelijk in de kringloop houden en de vraag naar nieuwe grondstoffen verminderen. Dit kan door hergebruik van bestaande materialen maar ook door bij het ontwerp rekening te houden met reductie van grondstofverbruik, het in de toekomst demonteren van de geluidswerendeconstructie en registratie van de gebruikte grondstoffen in bv. een grondstoffenpaspoort. Categorie: Duurzame energie Op verschillende geluidsschermen in Nederland zijn al zonnepanelen geplaatst. Opdrachtgever ziet de potentie van een energieleverend geluidsscherm aan de Nieuwe Bennebroekerweg. Inschrijver kan meerwaarde leveren door in het ontwerp rekening te houden met de opwek van duurzame energie of energieopslag (bv. elektriciteit of warmte). De verwachte opbrengsten van exploitatie** moeten worden onderbouwd met een berekening ** De gemeente behoudt het recht voor om vormen van exploitatie af te wijzen. Reclame uitingen worden niet toegestaan. Indien twijfel bestaat of de exploitatiewijze is toegestaan wordt verzocht hier vragen over te stellen. Categorie: Kansen Naast de reeds beschreven duurzaamheidsaspecten zijn er nog andere kansen op het gebied van duurzaamheid. Hierbij kan bijvoorbeeld (maar niet gelimiteerd tot) gedacht worden aan: - participatie met bewoners; - samenwerking met woningbouwontwikkelaar; - samenwerking met onderwijsinstellingen; - milieubelasting tijdens uitvoering. Inschrijver kan aangeven welke kansen gezien worden en op welke manier die kunnen bijdragen aan de doelstellingen van de gemeente.

6 De beoordeling vindt plaats op basis van het duurzaamheidsdossier en het schetsontwerp aan de hand van de schaal als opgenomen in onderstaande tabel. Het niet verstrekken van de gevraagde informatie of het verstrekken van onjuiste informatie of het onvoldoende SMART zijn van de informatie kan tevens leiden tot puntenverlies op het criterium. Omschrijving Punten Geen toegevoegde waarde 0 Minimale toegevoegde waarde 5 Redelijke toegevoegde waarde 10 Goede toegevoegde waarde 15 Uitstekende toegevoegde waarde 25 Te leveren informatie Duurzaamheidsdossier met beschrijving van de geplande duurzaamheidsmaatregelen. - Duurzaamheidsdossier De inhoudelijke plantoelichting voor dit onderdeel mag maximaal 2 A4 dubbelzijdig (lettertype Arial, lettergrootte 10 pt) beslaan. Dit is exclusief 1 voorblad, 1 blad inhoudsopgave en 1 blad met verbeeldingen en voorbeelden. Het meerdere wordt niet in de beoordeling betrokken.

Bijlage 16 Gunningscriteria Perceel 3 Buitendienst

Bijlage 16 Gunningscriteria Perceel 3 Buitendienst Bijlage 16 Gunningscriteria Perceel 3 Buitendienst behorende bij de Europese aanbesteding inhuur uitzendkrachten Versie 1.0 Definitief 09 maart 2017 1 1. Algemeen Onderstaande vijf (5) gunningscriteria

Nadere informatie

EMVI Gunningscriteria BGMM Gemeente Bergen, Gennep en Mook en Middelaar-

EMVI Gunningscriteria BGMM Gemeente Bergen, Gennep en Mook en Middelaar- EMVI Gunningscriteria BGMM 2014-01 - Gemeente Bergen, Gennep en Mook en Middelaar- Kenmerk : BGMM 2014-01 Status : Definitief Uitgevoerd door : Roel Gevers Datum : 05-03-2014 Algemeen Inschrijvers krijgen

Nadere informatie

Criteria voor duurzaam inkopen van Wegen

Criteria voor duurzaam inkopen van Wegen Criteria voor duurzaam inkopen van Wegen Versie: 1.5 Datum: oktober 2011 Overzicht van de criteria Tabel 3.1 Overzicht van criteria voor wegen Nieuwe aanleg en reconstructie Bestaande wegen Beheer en onderhoud

Nadere informatie

7 Beoordeling Offertes

7 Beoordeling Offertes 7 Beoordeling Offertes 7.1 Economisch Meest Voordelige Inschrijving (EMVI) Opdrachtgever heeft ervoor gekozen om bij de onderhavige aanbesteding naast het maatschappelijk verantwoord ondernemen zwaar accent

Nadere informatie

Ter informatie: in totaal benaderen wij voor deze meervoudig onderhandse aanbesteding vijf leveranciers.

Ter informatie: in totaal benaderen wij voor deze meervoudig onderhandse aanbesteding vijf leveranciers. Aan de geselecteerde gegadigden Begeleidend schrijven Natuurlijke begrazing door schapen in de gemeente Leeuwarden 2016-Z8801 Stadsontwikkeling en -beheer Wijkzaken, team Buitendienst Hans Sterkenburg

Nadere informatie

5. GUNNINGSCRITERIA SCHOONMAAK Dit hoofdstuk bevat het gunningproces schoonmaak.

5. GUNNINGSCRITERIA SCHOONMAAK Dit hoofdstuk bevat het gunningproces schoonmaak. 5. GUNNINGSCRITERIA SCHOONMAAK Dit hoofdstuk bevat het gunningproces schoonmaak. 5.1 GUNNINGSCRITERIA EN WEGING Gunning vindt plaats op basis van de Economisch Meest Voordelige Inschrijving (EMVI). Inschrijvingen

Nadere informatie

NOTE: Iedere beantwoording moet betrekking hebben op de onderhavige opdracht en op de organisatie van de opdrachtgever.

NOTE: Iedere beantwoording moet betrekking hebben op de onderhavige opdracht en op de organisatie van de opdrachtgever. Bijlage 7 Kwaliteit en open vragen Het interview Kwaliteit en open vragen Naast de gestelde eisen uit de onderhavige aanbesteding is de opdrachtgever op zoek naar een opdrachtnemer die haar gedurende de

Nadere informatie

AANKONDIGING VAN EEN GEGUNDE OPDRACHT

AANKONDIGING VAN EEN GEGUNDE OPDRACHT 10/02/2015 S076. I. II. IV. V. VI. AANKONDIGING VAN EEN GEGUNDE OPDRACHT Diensten AFDELING I: AANBESTEDENDE DIENST I.1 NAAM, ADRESSEN EN CONTACTPUNT(EN) Gemeente Schiedam 3764939 Stadserf 1, 3112 DZ Schiedam

Nadere informatie

Europese aanbesteding volgens openbare procedure voor touringcarvervoer

Europese aanbesteding volgens openbare procedure voor touringcarvervoer Nota van Inlichtingen Europese aanbesteding volgens openbare procedure voor touringcarvervoer Aanbesteding Aanbestedende Dienst: Referentie: Europese aanbesteding volgens openbare procedure voor touringcarvervoer

Nadere informatie

Milieucriteria voor het maatschappelijk verantwoord inkopen van. Riolering. Versie 30 maart 2017

Milieucriteria voor het maatschappelijk verantwoord inkopen van. Riolering. Versie 30 maart 2017 Milieucriteria voor het maatschappelijk verantwoord inkopen van Riolering 1. Scope/afbakening Onder de productgroep Riolering valt het geheel aan werken, diensten of leveringen gericht op de inzameling

Nadere informatie

Milieucriteria voor het maatschappelijk verantwoord inkopen van. Riolering. Versie 7 mei 2015

Milieucriteria voor het maatschappelijk verantwoord inkopen van. Riolering. Versie 7 mei 2015 Milieucriteria voor het maatschappelijk verantwoord inkopen van Riolering 1. Scope/afbakening Onder de productgroep Riolering valt het geheel aan werken, diensten of leveringen gericht op de inzameling

Nadere informatie

Milieucriteria voor het maatschappelijk verantwoord inkopen van. Kabels en leidingen. Versie 30 maart 2017

Milieucriteria voor het maatschappelijk verantwoord inkopen van. Kabels en leidingen. Versie 30 maart 2017 Milieucriteria voor het maatschappelijk verantwoord inkopen van Kabels en leidingen 1. Scope/afbakening De productgroep Kabels en Leidingen omvat alle producten, diensten en werken ten aanzien van ondergrondse

Nadere informatie

Project : Renovatie gebouwen Kokmeeuw, IJsmeeuw en Stormmeeuw te Den Helder

Project : Renovatie gebouwen Kokmeeuw, IJsmeeuw en Stormmeeuw te Den Helder EMVI- Beoordeling Project : Renovatie gebouwen Kokmeeuw, IJsmeeuw en Stormmeeuw te Den Helder EMVI EMVI bepaling : prijs minus waarde -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

Gemeente Brunssum. Na uw goedkeuring zal het criterium EMVI gecommuniceerd worden naar de Gegadigden bij het begin van de Dialoog.

Gemeente Brunssum. Na uw goedkeuring zal het criterium EMVI gecommuniceerd worden naar de Gegadigden bij het begin van de Dialoog. 30 november Gemeente Brunssum 2009 MEMO Gunning Aan: College van B&W en Gemeenteraad van Brunssum Van: Projectteam Urgent: Ja Gewenste actie: besluitvorming Onderwerp :Gunningscriteria Inleiding Het project

Nadere informatie

Criteria voor duurzaam inkopen van Waterbouwkundige Constructies

Criteria voor duurzaam inkopen van Waterbouwkundige Constructies Criteria voor duurzaam inkopen van Waterbouwkundige Constructies Versie: 1.6 Datum: oktober 2011 Overzicht van criteria De criteria hebben zowel betrekking op nieuwe aanleg en reconstructie als beheer

Nadere informatie

Milieucriteria voor het maatschappelijk verantwoord inkopen van. Conserveringswerken. Versie 30 maart 2017

Milieucriteria voor het maatschappelijk verantwoord inkopen van. Conserveringswerken. Versie 30 maart 2017 Milieucriteria voor het maatschappelijk verantwoord inkopen van Conserveringswerken 1. Scope/afbakening De productgroep Conserveringswerken omvat alle werkzaamheden om hout-, staal- en betonoppervlakken

Nadere informatie

Aanbestedingsdocument voor de. openbare Europese aanbesteding. Chemicaliën en laboratoriumbenodigdheden. Publicatienummer: RUG 5110 2991 211089

Aanbestedingsdocument voor de. openbare Europese aanbesteding. Chemicaliën en laboratoriumbenodigdheden. Publicatienummer: RUG 5110 2991 211089 Aanbestedingsdocument voor de openbare Europese aanbesteding Chemicaliën en laboratoriumbenodigdheden Publicatienummer: RUG 5110 2991 211089 Afdeling Inkoopmanagement Rijksuniversiteit Groningen Groningen,

Nadere informatie

BIJLAGE Gunningscriteria

BIJLAGE Gunningscriteria BIJLAGE Gunningscriteria Behorende bij bestek en voorwaarden Onderhoud Openbare Verlichting Bestek: 2013-19 Gunningscriteria d.d. 28 oktober 2013 Opdrachtgever : gemeente Den Helder Postbus 36 1780 AA

Nadere informatie

Milieucriteria voor het maatschappelijk verantwoord inkopen van. Kabels en leidingen. Versie 7 mei 2015

Milieucriteria voor het maatschappelijk verantwoord inkopen van. Kabels en leidingen. Versie 7 mei 2015 Milieucriteria voor het maatschappelijk verantwoord inkopen van Kabels en leidingen 1. Scope/afbakening De productgroep Kabels en Leidingen omvat alle producten, diensten en werken ten aanzien van ondergrondse

Nadere informatie

- Administratieve bijlage - NL-Petten: de terbeschikkingstelling van uitzendkrachten voor JRC-IET (locatie te Petten)

- Administratieve bijlage - NL-Petten: de terbeschikkingstelling van uitzendkrachten voor JRC-IET (locatie te Petten) Ref. Ares(2014)1829175-04/06/2014 - Administratieve bijlage - NL-Petten: de terbeschikkingstelling van uitzendkrachten voor JRC-IET (locatie te Petten) Aankondiging van een opdracht: 2014/S 105-184206

Nadere informatie

4. Gunningcriteria. Pagina 11

4. Gunningcriteria. Pagina 11 4. Gunningcriteria De opdracht wordt gegund aan de inschrijver met de economisch meest voordelige inschrijving. Daarbij kunnen inschrijvers een aanbieding doen per perceel. Bij de beoordeling gelden de

Nadere informatie

Bijlage 7. Proefafdrukken Open vragen 1. PROEFAFDRUKKEN

Bijlage 7. Proefafdrukken Open vragen 1. PROEFAFDRUKKEN Bijlage 7 Proefafdrukken Open vragen 1. PROEFAFDRUKKEN Om een goede indruk te krijgen van de afdrukkwaliteit van de aangeboden MFP s (type 3 en type 4) en de repromachines (type 5) zullen de afdrukken

Nadere informatie

Beoordelen circulaire aanbesteding Douwe Jan Joustra, ICE-Amsterdam

Beoordelen circulaire aanbesteding Douwe Jan Joustra, ICE-Amsterdam Beoordelen circulaire aanbesteding Douwe Jan Joustra, ICE-Amsterdam De gemeente Apeldoorn heeft de aanbesteding van het werkprogramma De Parken (GWW) gedaan op basis van de methodiek Rapid Circular Contracting.

Nadere informatie

Procedure beoordeling Proefopstelling

Procedure beoordeling Proefopstelling Bijlage 11 Procedure beoordeling Proefopstelling behorende bij de Openbare Europese Aanbesteding Personeelsvoorziening Warme dranken en gekoeld water 2016 Aanbestedende dienst: Albeda College Opgesteld

Nadere informatie

Milieucriteria voor het maatschappelijk verantwoord inkopen van. Conserveringswerken. Versie 7 mei 2015

Milieucriteria voor het maatschappelijk verantwoord inkopen van. Conserveringswerken. Versie 7 mei 2015 Milieucriteria voor het maatschappelijk verantwoord inkopen van Conserveringswerken 1. Scope/afbakening De productgroep Conserveringswerken omvat alle werkzaamheden om hout-, staal- en betonoppervlakken

Nadere informatie

Procedure beoordeling Proefopstelling

Procedure beoordeling Proefopstelling Bijlage 11 Procedure beoordeling Proefopstelling behorende bij de Openbare Europese Aanbesteding Personeelsvoorziening Warme dranken en gekoeld water 2016 Aanbestedende dienst: Albeda College Opgesteld

Nadere informatie

2. Op maandag 16 december 2013 heeft DPC de Nota van Inlichtingen 1 gepubliceerd.

2. Op maandag 16 december 2013 heeft DPC de Nota van Inlichtingen 1 gepubliceerd. Nota van Inlichtingen 2 Van Dienst Publiek en Communicatie Datum 8 januari 2014 Opdrachtnaam Aanbestedingsnummer Europese aanbesteding Inhuur webredactiecapaciteit TED nummer: 2013/S 223-388432 Ea0029

Nadere informatie

BESCHRIJVEND DOCUMENT. Voorbeeldteksten t.b.v. gunningsmethodiek. EMVI-Superformule

BESCHRIJVEND DOCUMENT. Voorbeeldteksten t.b.v. gunningsmethodiek. EMVI-Superformule BESCHRIJVEND DOCUMENT Voorbeeldteksten t.b.v. gunningsmethodiek EMVI-Superformule GEEL = dient te worden aangepast aan gegevens / grafiek uit spreadsheet EMVI-Superfomule.xls Beoordeling op de gunningscriteria

Nadere informatie

Beschrijving en beoordeling subcriterium. openbare Europese aanbesteding. Chemicaliën en laboratoriumbenodigdheden. Rijksuniversiteit Groningen

Beschrijving en beoordeling subcriterium. openbare Europese aanbesteding. Chemicaliën en laboratoriumbenodigdheden. Rijksuniversiteit Groningen Beschrijving en beoordeling subcriterium openbare Europese aanbesteding Chemicaliën en laboratoriumbenodigdheden Publicatienummer Perceel 1: RUG 5100 2991 211227 Standaard laboratorium chemicaliën Publicatienummer

Nadere informatie

Inschrijvingen beoordelen met behulp van argumentatie

Inschrijvingen beoordelen met behulp van argumentatie Inschrijvingen beoordelen met behulp van argumentatie BPKV objectiveerbaar toepassen Leon Laureij en Wim Bossink RWS INFORMATIE 1 Uitdagingen van beoordelen Kahoot 2 2 3 BEOORDELEN MET BEHULP VAN ARGUMENTATIE

Nadere informatie

De opdracht werd gepubliceerd op 27 oktober 2016 in het Bulletin der Aanbestedingen nr 275 publicatienummer

De opdracht werd gepubliceerd op 27 oktober 2016 in het Bulletin der Aanbestedingen nr 275 publicatienummer Vlaamse Gemeenschapscommissie Collegebesluit nr. 20162017-0448 22-12-2016 BIJLAGE Bijlage nr. 1 Gunningsverslag met betrekking tot de open offerteaanvraag voor de studieopdracht voor de opmaak van outputspecificaties

Nadere informatie

Aanbestedingsdocument voor de. openbare Europese aanbesteding. Gecomprimeerde gassen. Publicatienummer: RUG

Aanbestedingsdocument voor de. openbare Europese aanbesteding. Gecomprimeerde gassen. Publicatienummer: RUG voor de openbare Europese aanbesteding Gecomprimeerde gassen Publicatienummer: RUG 5100 2991 211195 Afdeling Inkoopmanagement Rijksuniversiteit Groningen Groningen, 01-10-2014 Copyright 2013 Behoudens

Nadere informatie

Nota van Inlichtingen Inschrijving Beukemaplein. Opdrachtgever: Gemeente Hoogeveen

Nota van Inlichtingen Inschrijving Beukemaplein. Opdrachtgever: Gemeente Hoogeveen Nota van Inlichtingen Inschrijving Beukemaplein Opdrachtgever: Gemeente Hoogeveen Datum: 21-12-2017 1. Wat zijn dan de gegevens t.b.v. het bepalen van de grondbalans? (peilhoogtes terrein en toekomstige

Nadere informatie

Referentie: Toelichting:

Referentie: Toelichting: Nota van Inlichtingen Projectleider Foodsquad Aanbesteding Aanbestedende Dienst: Referentie: Projectleider Foodsquad gemeente 's-hertogenbosch Omschrijving: Het vinden van een ervaren projectleider met

Nadere informatie

AANKONDIGING VAN EEN GEGUNDE OPDRACHT

AANKONDIGING VAN EEN GEGUNDE OPDRACHT 02/09/2014 S076. I. II. IV. V. VI. AANKONDIGING VAN EEN GEGUNDE OPDRACHT Werken AFDELING I: AANBESTEDENDE DIENST I.1 NAAM, ADRESSEN EN CONTACTPUNT(EN) Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier 8668320

Nadere informatie

Programma van Eisen aanbesteding accountant HHSK 2011 en verder

Programma van Eisen aanbesteding accountant HHSK 2011 en verder Programma van Eisen aanbesteding accountant HHSK 2011 en verder Offertes worden als volgt beoordeeld: 1. Op procedurele aspecten 2. Op uitsluitingsgronden 3. Op bekwaamheid (selectie eisen) 4. Op gunningscriteria

Nadere informatie

BEOORDELINGSPROCEDURES VOOR HET PROGRAMMA ENERGIE, MILIEU EN DUURZAME ONTWIKKELING DEELPROGRAMMA MILIEU EN DUURZAME ONTWIKKELING

BEOORDELINGSPROCEDURES VOOR HET PROGRAMMA ENERGIE, MILIEU EN DUURZAME ONTWIKKELING DEELPROGRAMMA MILIEU EN DUURZAME ONTWIKKELING BEOORDELINGSPROCEDURES VOOR HET PROGRAMMA ENERGIE, MILIEU EN DUURZAME ONTWIKKELING DEELPROGRAMMA MILIEU EN DUURZAME ONTWIKKELING 1. De beoordelingsprocedure. 1.1 Preregistratie. De voorstellen worden niet

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Paraaf Opdrachtnemer: VS. Paraaf Qpdrachtgever: 1 - Pagina 2 van 5 De Staat der Nederlanden - Nederland N.y. Connectiviteitsdiensten

Inhoudsopgave. Paraaf Opdrachtnemer: VS. Paraaf Qpdrachtgever: 1 - Pagina 2 van 5 De Staat der Nederlanden - Nederland N.y. Connectiviteitsdiensten C Perceel Connectiviteitsdiensten Inhoudsopgave 1. Inleiding.3 2. Wensen en Diensten opgebouwd uit wensen 3 3. Gunning van Nadere Overeenkomsten 3 3.1. Wensen en weging 3 3.2. Vaststelling scores reguliere

Nadere informatie

Milieucriteria voor het maatschappelijk verantwoord inkopen van. Gas. Versie 8 april 2015

Milieucriteria voor het maatschappelijk verantwoord inkopen van. Gas. Versie 8 april 2015 Milieucriteria voor het maatschappelijk verantwoord inkopen van Gas 1. Scope/afbakening De productgroep Gas omvat alle gas die van het openbare gasnet en via transport over de weg betrokken wordt door

Nadere informatie

Bijlage Q1 Format brief Uitnodiging tot inschrijving

Bijlage Q1 Format brief Uitnodiging tot inschrijving Bijlage Q1 Format brief Uitnodiging tot inschrijving (t.b.v. meervoudig onderhandse procedure) Datum Onderwerp Uitnodiging tot inschrijving Nadere Overeenkomst ten behoeve van

Nadere informatie

Inschrijfbrochure Definitieve Selectie. Duurzaamheidtender Buiksloterham. Bouwenvelop 12, 21, 22, 24, 41

Inschrijfbrochure Definitieve Selectie. Duurzaamheidtender Buiksloterham. Bouwenvelop 12, 21, 22, 24, 41 Inschrijfbrochure Definitieve Selectie Duurzaamheidtender Buiksloterham Bouwenvelop 12, 21, 22, 24, 41 Inhoud Inhoud... 2 1 Inleiding... 3 1.1 Opdracht voor de inschrijver... 3 1.2 Startbijeenkomst definitieve

Nadere informatie

BEOORDELINGSFORMULIER

BEOORDELINGSFORMULIER Noot: dit betreft een concept beoordelingsformulier, zodat inschrijver enig inzicht krijgt in de wijze van beoordelen die intern bij aanbestedende dienst wordt uitgevoerd. Er kunnen geen rechten ontleend

Nadere informatie

Pre Bid meeting Dienstvoertuigen. 23 juni 2014

Pre Bid meeting Dienstvoertuigen. 23 juni 2014 Pre Bid meeting Dienstvoertuigen 23 juni 2014 Status presentatie Deze presentatie geeft een toelichting op de werkwijze bij de aanbesteding van dienstvoertuigen. Status hiervan is : ter info. Alle op TenderNed

Nadere informatie

Duurzame Technische Centra

Duurzame Technische Centra Duurzame Technische Centra Gedurfde aanpak voor NS (NedTrain) Albert Timmerman Strategisch Adviseur ODE Decentraal najaarscongres 7 november Persoonlijke stelling name Waar sta ik voor? De andere aanpak,

Nadere informatie

Opdrachtgever: gemeente Borger-Odoorn Besteknr.: GG e NOTA VAN INLICHTINGEN d.d

Opdrachtgever: gemeente Borger-Odoorn Besteknr.: GG e NOTA VAN INLICHTINGEN d.d Bladnr. 1 2e Nota van inlichtingen behorende bij bestek en voorwaarden: "": Besteknummer: GG2015-003 Projectnummer MUG: 81197313 Datum: 4 januari 2016 Opgesteld door: Gecontroleerd door: RWi SMe Vrijgegeven

Nadere informatie

B&W Vergadering. 2. Het college gaat akkoord de opdracht volgens de Nationaal Openbare procedure in de markt te zetten.

B&W Vergadering. 2. Het college gaat akkoord de opdracht volgens de Nationaal Openbare procedure in de markt te zetten. 2.1.4 Aanbesteding Beveiligingsdiensten Stadskantoor 2018-2022 1 Dossier 2198 voorblad.pdf B&W Vergadering Dossiernummer 2198 Vertrouwelijk Nee Vergaderdatum 10 oktober 2017 Agendapunt 2.1.4 Omschrijving

Nadere informatie

AANKONDIGING VAN EEN GEGUNDE OPDRACHT

AANKONDIGING VAN EEN GEGUNDE OPDRACHT 20/08/2014 S076. I. II. IV. V. VI. AANKONDIGING VAN EEN GEGUNDE OPDRACHT Diensten AFDELING I: AANBESTEDENDE DIENST I.1 NAAM, ADRESSEN EN CONTACTPUNT(EN) Stichting Slachtofferhulp Nederland 472213272 PallasAthenedreef

Nadere informatie

Nota van Inlichtingen. Selectieleidraad architect. Nieuwbouw VMBO Boerhaavelaan te Leiden

Nota van Inlichtingen. Selectieleidraad architect. Nieuwbouw VMBO Boerhaavelaan te Leiden Nieuwbouw VMBO Boerhaavelaan te Leiden Nota van Inlichtingen Selectieleidraad architect Colofon Opdrachtgever: Stichting Confessioneel Onderwijs Leiden Uitgegeven door: Onderwijsbureau Hollands Midden

Nadere informatie

Appendix 4 Gunningscriteria Aanbesteding Taxidiensten. gemeente Eindhoven

Appendix 4 Gunningscriteria Aanbesteding Taxidiensten. gemeente Eindhoven Appendix 4 Gunningscriteria Aanbesteding Taxidiensten gemeente Eindhoven Economisch meest voordelige inschrijving De opdracht wordt gegund aan de Inschrijver die de Economisch Meest Voordelige Inschrijving

Nadere informatie

EINDTERMEN Grondgebonden warmtepompen in de utiliteitsbouw

EINDTERMEN Grondgebonden warmtepompen in de utiliteitsbouw 1.1 Algemeen De ontwerper kent de begrippen die van toepassing zijn bij de realisatie van grondgebonden warmtepompinstallaties in de utiliteitsbouw. Accreditatie () Onderdeel : Geef aan in welk onderdeel

Nadere informatie

AFDELING I: AANBESTEDENDE DIENST I.1 NAAM, ADRESSEN EN CONTACTPUNT(EN)

AFDELING I: AANBESTEDENDE DIENST I.1 NAAM, ADRESSEN EN CONTACTPUNT(EN) AFDELING I: AANBESTEDENDE DIENST I.1 NAAM, ADRESSEN EN CONTACTPUNT(EN) Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier 58668320 Bevelandseweg 1, 1703 AZ Heerhugowaard ( Nederland ) Ter attentie van: J.J. (Joël)

Nadere informatie

Nota van Inlichtingen Bestek riooladvies & -Onderhoud

Nota van Inlichtingen Bestek riooladvies & -Onderhoud Nota van Inlichtingen Bestek riooladvies & -Onderhoud 2016-2019 Aanbesteding Bestek riooladvies & -Onderhoud 2016-2019 Aanbestedende Dienst: Gemeente Hellevoetsluis Referentie: 15-029 Omschrijving: Data:

Nadere informatie

Wijziging Verzamel uitvoeringsbesluit algemene subsidieverordening Coevorden 2016 (9e wijziging)

Wijziging Verzamel uitvoeringsbesluit algemene subsidieverordening Coevorden 2016 (9e wijziging) Wijziging Verzamel uitvoeringsbesluit algemene subsidieverordening Coevorden 2016 (9e wijziging) Het college van burgemeester en wethouders van Coevorden; gelezen het voorstel van de afdeling Leefomgeving,

Nadere informatie

Flexibele subsidies 2018: Thema - Positieve Gezondheid

Flexibele subsidies 2018: Thema - Positieve Gezondheid Flexibele subsidies 2018: Thema - Positieve Gezondheid Aanvraagperiode 22 maart tot en met 6 mei 2018 Flexibele subsidies 2018 Net als in voorgaande jaren kunnen vrijwilligersorganisaties ook in 2018 subsidie

Nadere informatie

V E R K O O P B R O C H U R E

V E R K O O P B R O C H U R E V E R K O O P B R O C H U R E VERKOOP BIJ INSCHRIJVING 9,6 HA RECREATIEGEBIED TUSSEN BOS EN WEIDE, ONDERDEEL VAN BALIJ EN BIESLANDSE BOS GEMEENTE PIJNACKER-NOOTDORP Opening inschrijving: 1 september 2016

Nadere informatie

Handleiding beoordeling offertes Trajectbegeleiding van werkzoekenden behorende tot de 4 prioritaire kansengroepen (hoofdactiviteiten A en C)

Handleiding beoordeling offertes Trajectbegeleiding van werkzoekenden behorende tot de 4 prioritaire kansengroepen (hoofdactiviteiten A en C) Handleiding beoordeling offertes Trajectbegeleiding van werkzoekenden behorende tot de 4 prioritaire kansengroepen (hoofdactiviteiten A en C) De beoordeling wordt uitgevoerd per offerte en per perceel.

Nadere informatie

AANKONDIGING VAN EEN GEGUNDE OPDRACHT

AANKONDIGING VAN EEN GEGUNDE OPDRACHT AANKONDIGING VAN EEN GEGUNDE OPDRACHT I: AANBESTEDENDE DIENST Leveringen I.1) NAAM, ADRESSEN EN CONTACTPUNT(EN) Officiële benaming: Gemeente Utrecht Nationale identificatie: 71663234 Postadres: Stadsplateau

Nadere informatie

Nota van Inlichtingen 3 Ontwerp en realisatie verdiepte liggingg N237 Overeenkomst:

Nota van Inlichtingen 3 Ontwerp en realisatie verdiepte liggingg N237 Overeenkomst: Nota van Inlichtingen 3 Ontwerp en realisatie verdiepte liggingg N237 Overeenkomst: 927-2013 Definitief In opdracht van: Provincie Utrecht Grontmij Nederland B.V. De Bilt, 9 mei 2014 GM-0132695, revisie

Nadere informatie

Advies 33. Uit de gunningssystematiek zoals die is neergelegd in hoofdstuk 5 van de gunningsleidraad

Advies 33. Uit de gunningssystematiek zoals die is neergelegd in hoofdstuk 5 van de gunningsleidraad Advies 33 1. Feiten 1.1 Beklaagde heeft een Europese niet-openbare procedure uitgeschreven voor de herontwikkeling en realisatie van een nieuwe locatie en huisvesting van een gemeentehuis. De werkzaamheden

Nadere informatie

Inschrijvingsleidraad

Inschrijvingsleidraad Inschrijvingsleidraad Vervanging Buitenlandse Meet Inrichting 380kV Station Maasbracht (MBT380) Primaire en Secundaire montage Projectnummer 002.333.40 Definitief d.d. 5 juni 2014 TenneT TSO B.V. Utrechtseweg

Nadere informatie

INSCHRIJVINGSFORMULIER (DEEL II)

INSCHRIJVINGSFORMULIER (DEEL II) INSCHRIJVINGSFORMULIER (DEEL II) A. Controlelijst met betrekking tot de formele voorwaardelijke stukken om tot de procedure toegelaten te worden (zie concessieovereenkomst, pp. 1-2): Controlelijst: OK?

Nadere informatie

ECLI:NL:RBDHA:2017:2971

ECLI:NL:RBDHA:2017:2971 ECLI:NL:RBDHA:2017:2971 Instantie Rechtbank Den Haag Datum uitspraak 20-02-2017 Datum publicatie 28-03-2017 Zaaknummer C-09-524698-KG ZA 17-13 Rechtsgebieden Bijzondere kenmerken Inhoudsindicatie Civiel

Nadere informatie

Algemene voorwaarden digitale marktplaats VRK

Algemene voorwaarden digitale marktplaats VRK Algemene voorwaarden digitale marktplaats VRK Versie: 0.3 Datum vaststelling: 6 december 2013 Datum herziening: december 2014 Documenteigenaar: P&O Omvang document: 5 pagina s incl. voorblad De digitale

Nadere informatie

Programma van eisen. 1. Doelstelling van de aanbesteding

Programma van eisen. 1. Doelstelling van de aanbesteding Programma van eisen 1. Doelstelling van de aanbesteding De Controleverordening 2013 gemeente Noordwijk van april 2013 stelt dat de accountantscontrole van de jaarrekening wordt opgedragen aan een door

Nadere informatie

Advies 270. beschrijving maximaal 2 pagina A-4, zie aanbestedingsleidraad Van toepassing op: Perceel nr 2.

Advies 270. beschrijving maximaal 2 pagina A-4, zie aanbestedingsleidraad Van toepassing op: Perceel nr 2. Advies 270 1. Feiten 1.1. Beklaagde heeft een Europese openbare aanbesteding gehouden voor de verwerking van huishoudelijk restafval en grofvuil. De opdracht is verdeeld in twee percelen: Perceel 1: Verwerking

Nadere informatie

Categorie: Bijlage 4 Datum: Nota van Nota van Inlichtingen

Categorie: Bijlage 4 Datum: Nota van Nota van Inlichtingen Datum publicatie Nota v Inl: 18-04-2013 Nota van Inlichtingen Schoolzwemvervoer en Schooltuinenvervoer 1. Bijlage 4. Kunt u bevestigen dat deze bijlage pas hoeft te worden aangeleverd na een verzoek daartoe

Nadere informatie

COP GREEN DEAL CIRCULAIR INKOPEN

COP GREEN DEAL CIRCULAIR INKOPEN COP GREEN DEAL CIRCULAIR INKOPEN RESULTAATGERICHT GUNNEN OP CIRCULARITEIT Jenny van den Boogaard 10 maart 2016 CIRCULAIR INKOPEN DEFINITIE Bij circulair inkopen gaat het om de inzet van het inkoopinstrument

Nadere informatie

AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT

AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT I: AANBESTEDENDE DIENST AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT Leveringen I.1) NAAM, ADRESSEN EN CONTACTPUNT(EN) Officiële benaming: Gemeente Albrandswaard Nationale identificatie: 421705862 Postadres: Hofhoek

Nadere informatie

ONDERZOEK NAAR DE RECHTMATIGE BEKOSTIGING VAN NIET-EER-STUDENTEN AAN DE HANZE HOGESCHOOL GRONINGEN

ONDERZOEK NAAR DE RECHTMATIGE BEKOSTIGING VAN NIET-EER-STUDENTEN AAN DE HANZE HOGESCHOOL GRONINGEN ONDERZOEK NAAR DE RECHTMATIGE BEKOSTIGING VAN NIET-EER-STUDENTEN AAN DE HANZE HOGESCHOOL GRONINGEN Rapport 4994861 Utrecht, maart 2017 INHOUD Aanleiding 5 1 Verzoek om verificatie 7 2 Verloop van de verificatie

Nadere informatie

Aanbestedingsbeleid Wonen Limburg

Aanbestedingsbeleid Wonen Limburg Aanbestedingsbeleid Wonen Limburg Datum: 20 december 2013 INLEIDING Wonen Limburg wil als professionele opdrachtgever op integere en doelmatige wijze opdrachten verlenen door te handelen in de geest van

Nadere informatie

Levering p.v.-systeem Sportzaal / school Portland te Rhoon BAR-Organisatie (Barendrecht, Albrandswaard, Ridderkerk)

Levering p.v.-systeem Sportzaal / school Portland te Rhoon BAR-Organisatie (Barendrecht, Albrandswaard, Ridderkerk) Nota van Inlichtingen Levering p.v.-systeem Sportzaal / school Portland te Rhoon Aanbesteding Aanbestedende Dienst: Referentie: Levering p.v.-systeem Sportzaal / school Portland te Rhoon BAR-Organisatie

Nadere informatie

Flexibele subsidies 2018: Thema - Samen voor de Stad

Flexibele subsidies 2018: Thema - Samen voor de Stad Flexibele subsidies 2018: Thema - Samen voor de Stad Aanvraagperiode 27 augustus tot en met 5 oktober 2018 Flexibele subsidies 2018 Net als in voorgaande jaren kunnen vrijwilligersorganisaties ook in 2018

Nadere informatie

Bijlage 8. Plan van Aanpak

Bijlage 8. Plan van Aanpak Bijlage 8 Plan van Aanpak 2 / 9 Inhoudsopgave 1 Inleiding... 3 2 Outline voor Plan van Aanpak... 4 2.1 Visie op projectaanpak... 4 2.3 Planning... 4 2.4 Constructie... 5 2.5 Logistiek... 6 2.6 Certificering...

Nadere informatie

Nota van Inlichtingen Inhuur Ambulancepersoneel RAV

Nota van Inlichtingen Inhuur Ambulancepersoneel RAV Nota van Inlichtingen Inhuur Ambulancepersoneel 160168RAV Nr. Pagina Onderwerp Vraag Antwoord 1. 8 Paragraaf 1.6 U stelt: Bij nadere uitvragen is het mogelijk dat er aanvullende eisen worden gesteld of

Nadere informatie

Europese aanbesteding ICT - Inhuur Open Universiteit

Europese aanbesteding ICT - Inhuur Open Universiteit Europese aanbesteding ICT - Inhuur Open Universiteit Openbare procedure Opdrachtgever Open Universiteit Datum 15 februari 2016 Kenmerk U2015/7006 Status Definitief blad: 2/7 Bestek Inhoudsopgave Inleiding...

Nadere informatie

III.1.2 Belangrijkste financierings- en betalingsvoorwaarden en/of verwijzing naar de voorschriften dienaangaande

III.1.2 Belangrijkste financierings- en betalingsvoorwaarden en/of verwijzing naar de voorschriften dienaangaande AFDELING I: AANBESTEDENDE DIENST I.1 NAAM, ADRESSEN EN CONTACTPUNT(EN) Gemeente Almere Stadhuisplein 1, 1315 HR Almere ( Nederland ) Ter attentie van: Monique Lippens Telefoon: +31 365484050, Email: concerninkoop@almere.nl,

Nadere informatie

Inschrijvingsleidraad

Inschrijvingsleidraad Inschrijvingsleidraad Engineering en realisatie 110kV Kabelverbinding Coevorden - Hardenberg Versie d.d. 30 mei 2014 TenneT TSO B.V. Utrechtseweg 310 Arnhem Postbus 718 6800 AS Arnhem 1 Over TenneT TenneT

Nadere informatie

Extra impuls gemeenten voor afvalpreventie en afvalscheiding huishoudelijk afval

Extra impuls gemeenten voor afvalpreventie en afvalscheiding huishoudelijk afval Extra impuls gemeenten voor afvalpreventie en afvalscheiding huishoudelijk afval Inhoud 1. Inleiding 3 2. Opzet plannen voor ondersteuning 4 3. Plannen voor verminderen huishoudelijk restafval 5 3.1 Eisen

Nadere informatie

Bijlage 7 KWALITEIT. 1. Proefafdrukken

Bijlage 7 KWALITEIT. 1. Proefafdrukken Bijlage 7 KWALITEIT 1. Proefafdrukken Om een goede indruk te krijgen van de afdrukkwaliteit van de aangeboden printers, MFP s en de repromachine zullen de afdrukken van deze printers, MFP s en de repromachine

Nadere informatie

Bestek en aanvullende documenten (zoals documenten voor een concurrentiegerichte dialoog en een dynamisch aankoopsysteem) zijn verkrijgbaar op

Bestek en aanvullende documenten (zoals documenten voor een concurrentiegerichte dialoog en een dynamisch aankoopsysteem) zijn verkrijgbaar op I: Aanbestedende dienst I.1) Naam, adressen en contactpunt(en) Officiële benaming: BIJ12 Nationale identificatie: 191745967 Postadres: Leidseveer 2 Plaats: Utrecht Postcode: 3511 SB Land: Contactpunt(en):

Nadere informatie

De opdracht. t: +31 (0) i: e: BTW: B01 KvK:

De opdracht. t: +31 (0) i:  e: BTW: B01 KvK: De opdracht Bij iedere organisatie of groep van samenwerkende organisaties die deelneemt aan In voor Zorg! wordt voorafgaand aan het opstellen van het plan van aanpak een scan uitgevoerd. Hieronder is

Nadere informatie

Bijlage 11 Casus. Het betreft hier de volgende functies: 1. Teamfocus. 2. Leiderschapsontwikkeling.

Bijlage 11 Casus. Het betreft hier de volgende functies: 1. Teamfocus. 2. Leiderschapsontwikkeling. Inleiding Deze casus moet gezien worden als een test. In deze test wordt zoveel mogelijk een echte uitvraag benaderd om te kunnen zien of de inschrijvende partij ook daadwerkelijk in staat is om aan de

Nadere informatie

PROVINCIAAL BLAD. Openstellingsbesluit POP3 Fysieke investeringen voor innovatie en modernisering van agrarische ondernemingen Drenthe 2019

PROVINCIAAL BLAD. Openstellingsbesluit POP3 Fysieke investeringen voor innovatie en modernisering van agrarische ondernemingen Drenthe 2019 PROVINCIAAL BLAD Officiële uitgave van de provincie Drenthe Nr. 2125 21 maart 2019 Openstellingsbesluit POP3 Fysieke investeringen voor innovatie en modernisering van agrarische ondernemingen Drenthe 2019

Nadere informatie

Wijziging Verzamel uitvoeringsbesluit algemene subsidieverordening Coevorden 2016 (9e wijziging)

Wijziging Verzamel uitvoeringsbesluit algemene subsidieverordening Coevorden 2016 (9e wijziging) GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van de gemeente Coevorden Nr. 159601 25 juli 2018 Wijziging Verzamel uitvoeringsbesluit algemene subsidieverordening Coevorden 2016 (9e wijziging) Het college van burgemeester

Nadere informatie

KENNISGEVING VAN AANVULLENDE INFORMATIE, INFORMATIE OVER EEN ONVOLLEDIGE PROCEDURE OF RECTIFICATIE

KENNISGEVING VAN AANVULLENDE INFORMATIE, INFORMATIE OVER EEN ONVOLLEDIGE PROCEDURE OF RECTIFICATIE KENNISGEVING VAN AANVULLENDE INFORMATIE, INFORMATIE OVER EEN ONVOLLEDIGE PROCEDURE OF RECTIFICATIE I: AANBESTEDENDE DIENST Diensten I.1) NAAM, ADRESSEN EN CONTACTPUNT(EN) Officiële benaming: Gemeente Haarlemmermeer

Nadere informatie

Resultaat Toetsing TNO Lean and Green Awards

Resultaat Toetsing TNO Lean and Green Awards ID Naam Koploper Datum toetsing 174 M. Van Happen Transport BV 2-4-2012 Toetsingscriteria 1. Inhoud en breedte besparingen 2. Nulmeting en meetmethode 3. Haalbaarheid minimaal 20% CO2-besparing na 5 jaar

Nadere informatie

ALGEMENE VERGADERING. 25 november 2010 M&O/financiën. 11 november 2010 mw. S. Zappeij-Ploeger. Aanbesteding accountantsdiensten.

ALGEMENE VERGADERING. 25 november 2010 M&O/financiën. 11 november 2010 mw. S. Zappeij-Ploeger. Aanbesteding accountantsdiensten. VERGADERDATUM SECTOR/AFDELING 25 november 2010 M&O/financiën STUKDATUM NAAM STELLER 11 november 2010 mw. S. Zappeij-Ploeger ALGEMENE VERGADERING AGENDAPUNT ONDERWERP 7 Aanbesteding accountantsdiensten

Nadere informatie

AANKONDIGING VAN EEN GEGUNDE OPDRACHT

AANKONDIGING VAN EEN GEGUNDE OPDRACHT 15/01/2015 S076. I. II. IV. V. VI. AANKONDIGING VAN EEN GEGUNDE OPDRACHT Leveringen AFDELING I: AANBESTEDENDE DIENST I.1 NAAM, ADRESSEN EN CONTACTPUNT(EN) IUC Belastingdienst 12629279 John F. Kennedylaan

Nadere informatie

Handleiding beoordeling offertes Competentieversterking van werkzoekenden behorende tot de 4 prioritaire kansengroepen (hoofdactiviteiten B, D en E)

Handleiding beoordeling offertes Competentieversterking van werkzoekenden behorende tot de 4 prioritaire kansengroepen (hoofdactiviteiten B, D en E) Handleiding beoordeling offertes Competentieversterking van werkzoekenden behorende tot de 4 prioritaire kansengroepen (hoofdactiviteiten B, D en E) De beoordeling wordt uitgevoerd per offerte en per perceel.

Nadere informatie

Flexibele subsidies 2018: Thema - Weerbaar opvoeden en competenties versterken

Flexibele subsidies 2018: Thema - Weerbaar opvoeden en competenties versterken Flexibele subsidies 2018: Thema - Weerbaar opvoeden en competenties versterken Aanvraagperiode 27 augustus tot en met 5 oktober 2018 Flexibele subsidies 2018 Net als in voorgaande jaren kunnen vrijwilligersorganisaties

Nadere informatie

Voorbeelden van aanbesteden en contracteren met Bewuste Bouwers

Voorbeelden van aanbesteden en contracteren met Bewuste Bouwers Voorbeelden van aanbesteden en contracteren met Bewuste Bouwers Meer informatie over deze voorbeelden is verkrijgbaar bij iljawerkhoven@bewustebouwers.nl In standaard aannemingsovereenkomst Voorbeeld van

Nadere informatie

INHOUDSOPGAVE 1. INLEIDING. 2. BEGRIPSBEPALINGEN Artikel 1: Definities

INHOUDSOPGAVE 1. INLEIDING. 2. BEGRIPSBEPALINGEN Artikel 1: Definities AANBESTEDINGSBELEID Organisatie: Wonen Limburg Datum: december 201 Status: versie 2.0 Contactpersoon: Marianne Simonis Emailadres: inkoop@wonenlimburg.nl INHOUDSOPGAVE 1. INLEIDING 2. BEGRIPSBEPALINGEN

Nadere informatie

AANKONDIGING VAN EEN GEGUNDE OPDRACHT

AANKONDIGING VAN EEN GEGUNDE OPDRACHT AANKONDIGING VAN EEN GEGUNDE OPDRACHT I: AANBESTEDENDE DIENST Werken I.1) NAAM, ADRESSEN EN CONTACTPUNT(EN) Officiële benaming: Gemeente Amersfoort Nationale identificatie: 451541026 Postadres: Stadhuisplein

Nadere informatie

Slimmer werken met gunning op Beste Prijs-Kwaliteitsverhouding. Jos van Alphen Bijeenkomst IPG

Slimmer werken met gunning op Beste Prijs-Kwaliteitsverhouding. Jos van Alphen Bijeenkomst IPG Slimmer werken met gunning op Beste Prijs-Kwaliteitsverhouding Jos van Alphen Bijeenkomst IPG 7-12-2016 Evaluatie Aanbestedingswet Lasten Aanbestedende diensten: Goedkoper: Gebruik elektronische middelen

Nadere informatie

Milieucriteria voor het maatschappelijk verantwoord inkopen van. Gas. Versie 26 januari 2016

Milieucriteria voor het maatschappelijk verantwoord inkopen van. Gas. Versie 26 januari 2016 Milieucriteria voor het maatschappelijk verantwoord inkopen van Gas 1. Scope/afbakening De productgroep Gas omvat alle gas die van het openbare gasnet en via transport over de weg betrokken wordt door

Nadere informatie

Release notes ABK Nieuwe dashboards, inschrijven en gunnen per perceel en vier ogen principe

Release notes ABK Nieuwe dashboards, inschrijven en gunnen per perceel en vier ogen principe Release notes ABK Nieuwe dashboards, inschrijven en gunnen per perceel en vier ogen principe Met deze release van het Aanbestedingskalender platform worden diverse nieuwe functionaliteiten en verbeteringen

Nadere informatie

Gunningshoofdstuk van de gunningsleidraad. Europese Aanbesteding. NDW Centraal Informatie Systeem (NCIS)

Gunningshoofdstuk van de gunningsleidraad. Europese Aanbesteding. NDW Centraal Informatie Systeem (NCIS) Griffioenlaan 2 Postbus 24016 T 030 280 66 83 E info@ndw.nu 3526 LA Utrecht 3502 MA Utrecht F 030 280 74 74 I www.ndw.nu Gunningshoofdstuk van de gunningsleidraad Europese Aanbesteding NDW Centraal Informatie

Nadere informatie

ONDERZOEK NAAR DE RECHTMATIGE BEKOSTIGING VAN NIET-EER-STUDENTEN AAN DE VRIJE UNIVERSITEIT AMSTERDAM

ONDERZOEK NAAR DE RECHTMATIGE BEKOSTIGING VAN NIET-EER-STUDENTEN AAN DE VRIJE UNIVERSITEIT AMSTERDAM ONDERZOEK NAAR DE RECHTMATIGE BEKOSTIGING VAN NIET-EER-STUDENTEN AAN DE VRIJE UNIVERSITEIT AMSTERDAM Rapport 4994949 Utrecht, maart 2017 INHOUD Aanleiding 5 1 Verzoek om verificatie 6 2 Verloop van de

Nadere informatie

Verkoop onder voorwaarden Anthonie Verherentstraat 1

Verkoop onder voorwaarden Anthonie Verherentstraat 1 Verkoop onder voorwaarden Anthonie Verherentstraat 1 Betreft: Tussenrapportage Opdrachtgever: Gemeente Heemskerk Opgesteld door: Transformatorhuis / APPM Datum: 18 sept. 2018 Versie: 1.0 1 Inhoud Inleiding

Nadere informatie