Info boekje voor ouder(s)/verzorger(s) Zwemlesinformatie Zwem ABC

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Info boekje voor ouder(s)/verzorger(s) Zwemlesinformatie Zwem ABC"

Transcriptie

1 Info boekje voor ouder(s)/verzorger(s) Zwemlesinformatie Zwem ABC Westsingel RX Duiven

2 Inhoudsopgave Inleiding Het internationale Zwem- ABC Leuke manier van leren zwemmen Zwem-ABC Updates en Nieuwsbrieven Zwemscore Algemene informatie over de zwemles Soorten zwemles Zweminstructie Wanneer worden de zwemlessen gegeven? Kijken bij de les? Welke spullen moet ik meenemen naar de les? Hoeveel lessen heeft uw kind nodig? Groepsindeling Geen toegang tot de zwemles Tussentijdse problemen met de zwemles Zwemleskaart/pasjessysteem Verzuim Opzeggen zwemles Hoe verlopen de zwemlessen tot het A-diploma? Diplomazwemmen Proefzwemmen voor het diplomazwemmen Na het A-diploma verder voor B Daarna komt het C-diploma Sportzwemmen Wat is sportzwemmen? Waarom is sportzwemmen zo goed voor jou? Examenprogramma s Zwem-ABC Huisregels

3 Inleiding Nederland is een waterrijk land en ook de omgeving van Duiven geeft voldoende gelegenheid voor waterplezier. Het is dan ook belangrijk dat kinderen op een veilige manier gebruik kunnen maken van alle zwemwater dat beschikbaar is. Het zwembad AeroFitt Duiven speelt hierin een cruciale rol. Door middel van onze zwemlessen bieden wij de ouders de gelegenheid kinderen vertrouwd te maken met het water en leren wij de kinderen voldoende vaardigheid aan om zich te kunnen redden in het water. Het zwembad AeroFitt begint al op vroege leeftijd met het aanbieden van allerlei activiteiten en oefenvormen opdat de kinderen gewennen aan het water en zich daarin vrij kunnen bewegen. Wij doen dat via het baby peuter zwemmen, het les zwemmen en tenslotte het sportzwemmen. In dit boekje vindt u informatie die van belang is gedurende de opleiding van uw kind, naar het zwem-abc. De informatie is zo gerangschikt dat u gemakkelijk kunt vinden wat u wil weten. U kunt met dit boekje het verloop van de vorderingen van uw kind volgen. Verder zijn opgenomen: de exameneisen vereiste kleding bij het afzwemmen het diplomazwemmen A, B en C. Wij wensen de ouders/verzorgers en hun kinderen een fijne en leerzame tijd bij AeroFitt.

4 Het Internationale Zwem-ABC ENVOZ is het opleidingsinstituut voor de Nederlandse Zwembranche en geeft een gevarieerd scala van internationale erkende zwemdiploma s uit. Daarnaast verzorgt de ENVOZ een groot aantal cursussen en studiedagen voor zwembadmedewerkers en personen werkzaam in de recreatie markt. De belangrijkste missie is de veiligheid in het water te bevorderen. Voor stichting ENVOZ staat veiligheid voorop. Alle diploma s en opleidingen hebben als doel om de veiligheid in het water te bevorderen. Ze doen er daarom alles aan om de kinderen enthousiast te maken voor het zwemmen. Men wil de kinderen enthousiast maken om zwemmen te leren én te blijven oefenen door te belonen met aantrekkelijke certificaten waarbij de zwemeisen geleidelijk worden opgebouwd. Want als je het een hele tijd niet doet, dan verlies je gauw de behendigheid in het water. En dat is tegenwoordig absoluut een risico, zeker met de toename van bijvoorbeeld glijbanen en stroomversnellingen in de zwembaden. Leuke manier van leren zwemmen. In plaats van gericht te zijn op zo snel mogelijk iets leren of beheersen van een kunstje, heeft de zwemonderwijzer als belangrijkste taak ervoor te zorgen dat iedere deelnemer vriend van het water wordt zijn leven lang. Zwem-ABC. Met de subtropische badcultuur in Nederland, voorzien van allerlei rariteiten in en rond het water, is het van belang kinderen breed op te leiden. In de opleiding voor het Zwem-ABC zullen kinderen daarom drie keer afzwemmen. Eerst voor het zwem A-, dan voor zwem B- en ten slotte voor het zwem C-diploma. Elk diploma betekent dat een kind een bepaalde vaardigheid beheerst in het water. Met deze vaardigheden wordt de zwemveiligheid vergroot en is het daarom van belang, dat kinderen het Zwem-ABC helemaal afmaken. Want na het behalen van het zwemdiploma C kun je pas zeggen dat ze echt "zwemveilig" zijn. Leren zwemmen volgens het Zwem-ABC is dus meer dan het leren van een kunstje om vooruit te komen. Vanaf het begin van de zwemlessen wordt er veel tijd besteed aan het vertrouwd raken met het water. Dat gebeurt op allerlei manieren, die soms de indruk wekken dat er in de zwemles alleen maar gespeeld wordt. In tegendeel, alle oefeningen en spelletjes zijn erop gericht kinderen zoveel mogelijk bewegingservaringen op te laten doen in het water. Het plezier in het oefenen is daarbij heel belangrijk. Kinderen beheersen in die fase nog niet de techniek van een zwemslag, maar leren, stapje voor stapje, toch al hoe ze zichzelf kunnen redden. Pas als de kinderen zich echt prettig en veilig voelen, wordt begonnen met het aanleren van de voortbewegingsvormen, schoolslag en enkelvoudige rugslag. Nieuw is, dat de kinderen bij het Zwem-ABC ook de eerste beginselen van de borstcrawl en de rugcrawl gaan leren.

5 Updates en nieuwsbrieven De communicatie bij Sportcentrum AeroFitt verloopt via de en het leerling volgsysteem. Berichten die u kunt ontvangen kunnen van algemene aard zijn, maar ook berichten die alleen voor u bedoeld zijn. Wij willen u vragen om de zweminstructeurs tussen de lessen door niet te benaderen met vragen. Als u vragen heeft kunt u deze via de stellen. Hiermee willen wij voorkomen dat er ruis bestaat. adres: Informatie betreffende de zwemles zullen vooral via worden verstrekt (zorg ervoor dat u uw juiste mailadres bij ons achterlaat). Hierin wordt u geïnformeerd over: eventuele wijzigingen van aanvangstijden van de zwemlessen wanneer de kinderen met welke kleding zwemmen data van het gekleed zwemmen het proef- en diplomazwemmen enz. De zwemscore Wij maken gebruik van Zwemscore, dit is een online leerlingvolgsysteem waarmee verschillende dingen kunnen worden gedocumenteerd. Naast persoonlijke gegevens kunnen we de absentie en scores bijhouden die wij kunnen raadplegen om de voortgang van de kinderen in de gaten kunnen houden. De informatie is te allen tijde voor u beschikbaar. Om er zeker van te zijn dat u kennis heeft van alle relevante informatie is het verstandig om regelmatig in te loggen op deze site. De inloggegevens ontvangt u na de eerste zwemles. Bij de scores in de zwemscore wordt de voortgang getoond aan de hand van smiley s. Deze scores geven een algemene indicatie van de voortgang van uw kind.

6 Algemene informatie over de zwemles Soorten zwemles Baby- en Peuterzwemmen Baby s en peuters vinden water geweldig! Dit is niet zo verwonderlijk: negen maanden lang is dat hun leefomgeving geweest. Maar water kan nog leuker worden! In AeroFitt zijn er verschillende momenten waarop je samen met je kind kunt genieten van het water. Baby, en Peuterzwemmen is een voorbereiding op de Joepie-zwemlessen. Kom eens langs en doe mee! Joepie's 5 maanden zwemcursus Wilt uw kind snel zijn of het A-diploma halen? Het kan bij AeroFitt Duiven. Het vast omlijnde lesplan biedt alle kinderen vanaf 5 jaar de mogelijkheid om in 5 maanden hun diploma te halen. Dankzij het strakke programma van 2 lesuren per week, garandeert AeroFitt het behalen van het A-diploma. Kinderen dienen wel watervrij te zijn. Zwem ABC Het Zwem-ABC bestaat uit drie Nationale zwemdiploma's: A, B en C. Het Zwem-ABC is inhoudelijk gericht op het jonge kind. De zwemdiploma's A en B zijn waardevolle tussenstapjes, maar wie het zwemdiploma C op zak heeft is een echte vriend van het water geworden, die zich goed kan redden in moderne zwembaden en bij activiteiten in, op en aan het water. AeroFitt stimuleert het behalen van het volledige Zwem-ABC. Bij sportcentrum AeroFitt kunnen kinderen vanaf 4 jaar beginnen met de zwemles. De reguliere lessen zijn bij AeroFitt 50 minuten waarvan de laatste 5 minuten altijd voor spelen zijn bestemd. Uw kind wordt ± 2 weken doch uiterlijk 1 week voor zijn/haar eerste zwemles per opgeroepen voor de 1 e zwemles. De groepsgrootte varieert van 10 tot maximaal 13 kinderen. Volwassen zwemles U bent nooit te oud om te leren zwemmen! Zwemles voor volwassenen is bedoeld voor mensen die vroeger nooit hebben leren zwemmen; lang niet hebben gezwommen en bang zijn dat ze het zwemmen verleerd zijn; angstig zijn in het (diepe) water en/of voor mensen die hun vaardigheden weer willen opfrissen en de zwemtechniek willen verbeteren. Onze deskundige instructeurs leren u graag - ook op latere leeftijd - zwemmen en zelfredzaam te zijn in het water. Sportzwemmen Bij sportzwemmen komen tal van activiteiten aan bod die te maken hebben met zwemmen, zoals waterpolo, snorkelen, survival en nog veel meer. Het belangrijkste tijdens deze activiteiten is plezier! Het hebben van een A en B diploma is verplicht. Zweminstructie De zwemlessen worden gegeven door een team van 5 zwemonderwijzers. Deze bezitten allen de bevoegdheid les te geven en beschikken over een ruime dosis ervaring hierin. Het komt natuurlijk wel voor dat wij bij ziekte of verlof van het personeel een vervanging inzetten. Deze vervanging zal eveneens bevoegd zijn om de zwemlessen te geven.

7 Wanneer worden de zwemlessen gegeven? Babyzwemmen, twee keer per week 30 min. een les op Maandag Vrijdag Peuterzwemmen, twee keer per week 30 min. een les op Maandag Vrijdag Voor het A-diploma; één keer per week 50 min. een les op Maandag Dinsdag Woensdag Zaterdag 15:40 uur en 16:30 uur 15:40 uur en 16:30 uur 13:50 uur en 14:40 uur 08:30 uur,09:20 uur, 10:10 uur en 11:00 uur één keer per week 2 uur met een pauze Donderdag 15:40-17:40 uur (Joepie s 5 maanden cursus) Voor het B-diploma; één keer per week 50 min. een les op Maandag 17:20 uur Dinsdag 17:20 uur Woensdag 15:40 uur en 16:30 uur Donderdag 17:40 uur Zaterdag 11:00 Voor het C-diploma; één keer per week 50 min. een les op Maandag Donderdag 17:20 uur 17:40 uur Als het kind achterblijft op het groepsniveau door problemen met de motoriek, concentratie e.d. wordt in overleg tussen ouders en coördinator de privéles aangeboden. Deze les van 50 min. is op Dinsdag Woensdag 18:10 uur 13:00 uur Volwassenzwemles; één keer per week een les op Maandag uur Sportzwemmen; twee keer per week 50 min. een les op Woensdag Vrijdag uur uur Samen met uw kind oefenzwemmen; twee keer per week 50 min. op Woensdag uur

8 Vrijdag uur Kijken bij de les? Om een optimale concentratie van uw kind te krijgen en daardoor de kwaliteit te verhogen zijn de gordijnen tijdens de zwemles gesloten. U kunt ± 1x in de 6 á 8 weken een kijkles bijwonen, in deze les kunt u de vorderingen van uw kind zien, dit is in het sportcafé (de gehele les). Wanneer u dringende vragen/opmerkingen met betrekking tot uw kind, met de zweminstructeur wil doorspreken, kan dit de laatste 5 minuten van de les. De data voor deze kijklessen zal worden g d en in de kliklijsten worden gehangen. Welke spullen moet ik meenemen naar de zwemles? zwembroek of bikini badslippers handdoek eventueel klein handdoekje om op te staan zwempasje Kom tijdig naar het zwembad. Wacht altijd in de kleedkamer tot de zweminstructeur de kinderen ophaalt. Het geeft uw kind ook rust als u de tijd hiervoor neemt. Bij binnenkomst in het zwembad kunt u zich inloggen bij de receptie middels het pasje. Hoor je een zoemer? Meld je dan even bij de receptiepersoneel. Hoeveel lessen heeft uw kind nodig? Op deze vraag willen de ouders graag een concreet antwoord ontvangen. Dat is begrijpelijk maar moeilijk te verwezenlijken. Het hangt af van een aantal factoren, zoals het doorzettingsvermogen, de motorische ontwikkeling, de rijpheid en ook de leeftijd van het kind speelt een rol. U begrijpt dat de te verwachte vorderingen van een kind van 7½ en een kind van 4 verschillend zullen zijn. Voor een 5 jarig kind rekenen wij: voor een A-diploma gemiddeld 52 lessen, uitzonderingen daar gelaten. Indien uw kind extra aandacht nodig heeft voor een bepaalde zwemvaardigheid, kan uw kind in overleg met u, tijdelijk in een privé-zwemgroepje geplaatst worden. Hiervan zijn de kosten 3,- extra per les. Deze wordt via de automatische incasso geïncasseerd. Deze indicatie is excl. vakanties en afwezigheid. Bij 4- jarigen zijn dit vaak meer lessen. Aan deze vermelding kunt u geen rechten ontlenen.

9 Groepsindeling Wij proberen de groepen zo homogeen mogelijk te houden zodat de doorstroom en intensiteit van de les zo hoog blijft. Dit houdt in dat de kinderen die tegen het afzwemmen aanzitten niet in de groep komen met beginners. Groepen zonder niveauverschil zijn vrijwel onmogelijk. Wij differentiëren uiteraard zodat ieder kind op zijn/haar niveau lesstof aangeboden krijgt. De kinderen krijgen bij de les een gekleurd elastiekbandje om de enkel. De kleur geeft aan in welke groep, ondiep of diep, uw kind les heeft. Voor de zwemonderwijzer is dit een extra maatregel om de veiligheid te vergroten Deze bandjes worden iedere keer mee naar huis genomen en de volgende les weer meegenomen en omgedaan zodat een ieder kan zien in welke niveau uw kind les heeft. Gaat uw kind naar een volgend niveau dan worden de bandjes gewisseld voor een andere kleur. Doordat er elke 50 minuten twee groepen van verschillende niveaus zijn, is het mogelijk tussentijds door te schuiven naar een groep op een hoger niveau. Het komt weleens voor dat een kind zo goed zijn best doet en zulke goede vorderingen maakt, dat het een groep hoger geplaatst kan worden. Regelmatig wordt dit door de zweminstructeurs beoordeeld. Dit betekent tevens een tijdsverandering. Geen toegang tot de zwemles Natuurlijk bent u heel nieuwsgierig naar de vorderingen van uw kind; daar hebben wij wel begrip voor. Maar voor de goede gang van zaken is het beter dat u niet bij de les aanwezig bent. De zweminstructeurs kunnen dan in alle rust met uw kinderen zwemmen. Ook het even om de hoek kijken of vroegtijdig in het zwembad verschijnen leidt alleen maar af en stoort ontzettend. Tussentijdse problemen met de zwemles Zijn er tussentijdse problemen die de nodige aandacht nodig hebben, dan kunt u 's morgens even bellen op nummer Onze coördinator van de zwemlessen zal u dan zo spoedig mogelijk terug bellen. U kunt ook mailen naar

10 Zwemleskaart/pasjessysteem Wij hanteren het Zwemles-ABC abonnement die middels van een 4 wekelijkse incasso voldaan wordt, dus ook in de zomervakantie. Dit gaat door tot en met de maand waarin afgezwommen wordt. De weken waarin geen les wordt gegeven zijn doorberekend in het lesgeld zodat u alleen betaalt voor de actieve lesweken. U blijft dus hetzelfde betalen, ook in de zomervakantie. Het lesgeld bedraagt 29,95 per 4 weken. Hierbij is inbegrepen de zomer,- en winterstop (8 weken, zomer,- en kerstvakantie). Als u met uw kind komt zwemmen, krijgt u een pasje. Altijd bij binnenkomst inchecken met het pasje bij de receptie. LET OP! De kosten voor het afzwemmen en het zwemdiploma ( 24,50) zijn hierbij NIET inbegrepen en wordt via de automatische incasso afschreven. Het tegoed van de lessen kan hierbij verrekend worden. Verzuim Bij ziekte of andere afwezigheid kan de les worden ingehaald. Via de zwemscore kunt u zelf uw kind afmelden voor de les. Voor elke afgemelde les krijgt u een 0,5 les tegoed. Bij 2 gemiste lessen kunt u een les inhalen. Ook dit kunt u zelf registreren via de zwemscore. De lessen van sportcentrum AeroFitt gaan tijdens de schoolvakanties gewoon door. Alleen in de zomer- en kerstvakantie is er geen zwemles. In de herfst-, voorjaars- en meivakantie gaan de lessen door volgens het normale rooster. Tijdens nationale feestdagen als Pasen, Koningsdag, Pinksteren, Hemelvaart enz. is het zwembad ook gesloten. Deze lessen kunnen worden ingehaald i.o.m. Sanne. In de zomer,- en kerstvakantie kunt u op vertoon van de zwemlespas gratis samen met uw kind komen zwemmen van maandag tot en met vrijdag van uur. Broertjes en of zusjes kunnen tegen betaling van 2,50 meezwemmen. Houdt u rekening met de volgende zaken: zorg dat u de pas altijd bij u hebt voor iedere zwemles inloggen bij de receptie met de zwemlespas bij verlies of diefstal van uw zwemlespas moet u een nieuwe zwemlespas aanschaffen ( 5,-) Opzeggen zwemles Opzeggen van de zwemles dient u schriftelijk te doen bij de receptie met een opzegtermijn van 1 kalendermaand. Wij geven geen lesgeld retour.

11 Hoe verlopen de zwemlessen tot het A-diploma? Uw kind ontvangt tijdens de eerste zwemles een leuke tas met een poster. Op deze poster kunnen stickers geplakt worden. Deze stickers geven de vorderingen van uw kind weer. Zodra de poster vol is geplakt met alle stickers, is uw kind klaar om af te zwemmen voor zijn/haar A diploma. De lessen zijn ingedeeld in 5 fasen, waarvan de 5e fase de zgn. afzwemgroep is. Eerste fase/rood Wij beginnen met het watervrij maken, door middel van spel, leren drijven op de buik en de rug, zich vrij durven bewegen met het gezicht in het water. Natuurlijk gebeurt dit in het ondiepe water. Is men redelijk watervrij, dan kan een begin worden gemaakt met het aanleren van de beenslag op de rug. Tweede fase/geel De kinderen kennen reeds een begin van de beenslag op de rug. In deze fase is het watervrij maken nog heel belangrijk, bijvoorbeeld het springen van de kant.in deze fase wordt met de beenslag op de buik begonnen, Er wordt ook met de combinatie op de buik begonnen. Derde fase/wit Verbeteren van de combinatie en rugslag, versterken van de beenslag. Aanleren/verbeteren borst- en rugcrawl, onderwater zwemmen. Vierde fase/blauw Dit is een periode waarin gewerkt wordt aan de opbouw van zwemvaardigheid, afronding van de juiste zwemtechniek, het leren watertrappen en conditievorming, gericht naar het gemakkelijk kunnen zwemmen zonder zwemleskurk op de buik en op de rug. Vijfde fase/groen(zonder kurk) De afrondingsfase naar het diplomazwemmen. In deze groep wordt met de kinderen gericht naar het diplomazwemmen toegewerkt. Om met goed gevolg een A-diploma te halen moet het kind de zwemslagen technisch goed kunnen uitvoeren, een vlakke ligging in het water hebben, een goede stuwbeweging kunnen uitvoeren en de juiste conditie bezitten om het gehele programma van eisen goed te kunnen uitvoeren.

12 Diplomazwemmen Het diplomazwemmen is bij ons echt een feestje! Ouders, opa s en oma s, broertjes en zusjes, iedereen mag mee! Het diplomazwemmen vindt ± 4 keer per jaar plaats. De juiste data zullen ruim van tevoren aangegeven worden. Ruim voor het afzwemmen zullen de kinderen getest worden op hun vaardigheid. Er wordt de week voorafgaande aan het diplomazwemmen met alle kinderen eerst proef gezwommen; kinderen die aan de gestelde eisen voldoen krijgen een afzwembriefje mee. Proefzwemmen; de naam zegt het al. U als ouders doet ons een groot plezier om u kind dat ook te vertellen. Het is niet vanzelfsprekend dat uw kind af kan zwemmen als hij/zij de uitnodiging van het proefzwemmen heeft ontvangen. Het ingevulde briefje dient na het proefzwemmen met het diplomageld bij de receptie in Duiven te worden ingeleverd, het diplomageld is inclusief de toegang tot het proef- en afzwemmen. Het kan gebeuren dat een leerling op dat moment nog niet aan de gestelde eisen voldoet. In dit geval wordt er verder geoefend en kan het kind de volgende keer aan het diplomazwemmen deelnemen. Hoera, ik heb mijn A-diploma! Na het behalen van het A-diploma (eerste gedeelte leren zwemmen) is het natuurlijk gewenst om door te gaan met het B-diploma. Deze opleiding geeft een ruime zwemervaring, meer techniek en veiligheid. De lessen voor het B-diploma zijn ook 1 x per week 50 minuten. Daarna komt het C-diploma Na het behalen van het B-diploma is het belangrijk dat uw kind blijft doorzwemmen en het geleerde op peil blijft houden. Nog beter is doorgaan voor het C-diploma, een opleiding na het B-diploma in allerlei zwemvaardigheden, o.a. diverse voortbewegings-, behendigheids- en speelvormen. Ook wordt er bij ons SPORTZWEMMEN gegeven en wel op woensdag en vrijdag van tot Je kunt hier geheel vrijblijvend aan meedoen. Sportzwemmen is just for fun. Wat is sportzwemmen? Bij sportzwemmen komen tal van activiteiten aan bod die te maken hebben met zwemmen, zoals waterpolo, snorkelen, survival en nog veel meer. Het belangrijkste tijdens deze activiteiten is plezier! Voor iedereen die in het bezit is van minimaal het B- diploma kan aan deze les meedoen. Waarom is sportzwemmen goed voor jou? Tijdens de activiteiten werk je aan je conditie en aan je spieropbouw, maar plezier is het belangrijkste tijdens deze les.

13 Examenprogramma s ZWEM ABC A-DIPLOMA (Otter) richtlijnen en eisen: Kledingeisen: T-shirt, korte broek en schoenen. Keuzeslagen: Enkelvoudige rugslag of rugcrawl, borstcrawl of schoolslag Met extra kleding: 1. Spring van de kant en zwem 25 meter op de buik (schoolslag). Zwem onder een mat door en zwem aansluitend 25 meter op de rug (enkelvoudige rugslag). 2. Spring van de kant en ga 1 minuut watertrappen met de benen en/of armen. Met zwemkleding: 3. Spring van de kant en zwem 75 meter op de buik (schoolslag). 4. Spring met een rechtstandige sprong in het water en zwem 25 meter op de buik (zwemslag naar keuze), onderbroken door een (hoek)duik door een hoepel op ongeveer 1 meter onder het wateroppervlakte. 5. Spring van de kant en zwem 25 meter enkelvoudige rugslag en 25 meter rugcrawl. 6. Zwem 7 meter beginners-borstcrawl.

14 B-DIPLOMA (Bever) richtlijnen en eisen: Kledingeisen: Blouse of t-shirt met lange mouw, lange broek en schoenen. Keuzeslagen: Enkelvoudige rugslag of rugcrawl. Borstcrawl of schoolslag. Met extra kleding: 1. Spring van de kant, zwem 50 meter op de buik (schoolslag) en zwem 50 meter op de rug (enkelvoudige rugslag); dit wordt onderbroken door één maal onder een mat door te zwemmen en één maal over een mat heen te klimmen. 2. Spring van de kant en ga 1 minuut watertrappen met de beide beentechnieken (gelijk- en ongelijkzijdig). Met zwemkleding: 3. Spring met een hurksprong in het water en zwem 25 meter op de buik (zwemslag naar keuze) onderbroken door een (hoek)duik door een hoepel en zwem zonder boven te komen door een volgende hoepel. (de afstand tussen de hoepels is ongeveer 3 meter en 1 meter onder het wateroppervlak). 4. Spring van de kant en zwem 100 meter op de buik (schoolslag) en 100 meter op de rug (75 meter enkelvoudige rugslag en 25 meter rugcrawl). 5. Ga met een kopsprong in het water en zwem zonder boven te komen 7 meter onder water. Haal een voorwerp van de bodem (op ongeveer 2 meter diepte) en laat dat boven water zien. 6. Zwem 12,5 meter borstcrawl.

15 C-DIPLOMA (Zeehond) richtlijnen en eisen: Kledingeisen: Blouse of t-shirt met lange mouwen, lange broek, wind/regenjack en schoenen. Keuze slagen: Enkelvoudige rugslag of borstcrawl. Schoolslag of borstcrawl. Met extra kleding: 1. Spring van de kant, zet vervolgens af van de kant en zwem zonder boven te komen 5 meter onder water. 2. Spring van de kant en drijf 10 seconden in de Paddenstoel-drijfhouding. 3. Spring met een hurksprong in het water en vervoer in rugligging een drenkeling over 10 meter en reik haar/hem aan de kant aan. 4. Zwem 50 meter schoolslag. Verwijder voor het verlaten van het water de extra kleding. Met zwemkleding: 5. Zwem 12,5 meter borstcrawl. 6. Zwem 25 meter rugcrawl en 25 meter samengestelde rugslag. 7. Zwem 10 meter met een bal en gooi de bal daarna 2 meter ver. 8. Ga met een medekandidaat in het water, blijf ongeveer 2 meter uit elkaar en gooi de bal een aantal keren naar elkaar over. 9. Drijf 10 seconden op je rug en zink dan door uit te ademen. 10. Verplaats je 5 meter door het water door middel van sculling (wrikken)op de rug. 11. Ga met een startsprong in het water en zwem 250 meter met een slag naar keuze.

16 Huisregels Voor aanvang van de zwemles max. 10 minuten in de kleedzaal aanwezig zijn. Omkleden van de kinderen is aan de linkerkant van de gang, de zwembadkant (de natte kant), de rechterkant is voor de fitness (de droge kant). Douchen en toilet; voor het zwemmen is douchen verplicht! Tip: ga voor het zwemmen even naar het toilet. Het is jammer en storend als je tijdens de zwemles naar de wc moet. Na het zwemmen is douchen aan te bevelen. Om hygiënische redenen is schoeisel niet toegestaan in de ruimte tussen de kleedkamers en de toiletten en in de zwembad. Douchen na de zwemles mag alleen in de kleedzaal aan de linkerkant. U kunt blauwe overschoentjes kopen ( 0,20) bij de receptie. De kinderen worden door de zweminstructeur in de kleedzaal opgehaald; wij verzoeken u, uit het oogpunt van veiligheid, tot die tijd bij uw kind in de kleedzaal te blijven. Tijdens de zwemles kunt u in het sportcafé verblijven. Auto mag niet geparkeerd worden op de stoep; hiermee riskeert u een bekeuring van de politie. Wijzigingen voorbehouden.

Info boekje voor ouder(s)/verzorger(s) Zwemlesinformatie Zwem ABC

Info boekje voor ouder(s)/verzorger(s) Zwemlesinformatie Zwem ABC Info boekje voor ouder(s)/verzorger(s) Zwemlesinformatie Zwem ABC Westsingel 29 6921 RX Duiven 0316284961 Duiven@Aerofitt.nl www.aerofitt.nl Inhoudsopgave Inleiding Het internationale Zwem ABC Leuke manier

Nadere informatie

Info boekje voor ouder(s)/verzorger(s) Zwemlesinformatie Zwem ABC

Info boekje voor ouder(s)/verzorger(s) Zwemlesinformatie Zwem ABC Info boekje voor ouder(s)/verzorger(s) Zwemlesinformatie Zwem ABC Westsingel 29 6921 RX Duiven 0316-284961 Duiven@Aerofitt.nl www.aerofitt.nl Inhoudsopgave Inleiding Het internationale Zwem- ABC Leuke

Nadere informatie

INFORMATIE ENVOZ zwem-abc

INFORMATIE ENVOZ zwem-abc INFORMATIE ENVOZ zwem-abc Duckie Duikel gaat naar zwemles Mei 2016 Aan de kinderen Hoera, je gaat leren zwemmen! Op dit moment sta je op de inschrijflijst om te starten met zwemles. Er staat je een leuke

Nadere informatie

www.duikerdel.nl Wegwijs in Diplomaland Oostelijke Randweg 15 1723 LH Noord-Scharwoude 0226-31 21 66

www.duikerdel.nl Wegwijs in Diplomaland Oostelijke Randweg 15 1723 LH Noord-Scharwoude 0226-31 21 66 www.duikerdel.nl Wegwijs in Diplomaland Oostelijke Randweg 15 1723 LH Noord-Scharwoude 0226-31 21 66 Voorwoord Het team van Duikerdel heet u van harte welkom in onze accommodatie. De komende tijd bent

Nadere informatie

Versie: 1.1 Februari 2015

Versie: 1.1 Februari 2015 Versie: 1.1 Februari 2015 Betalen van de zwemles U koopt een lespas waar 4 lessen op komen te staan. Als deze aanééngesloten 4 lessen voorbij zijn verlengt u de pas weer met 4 lessen/ weken. Het leertraject

Nadere informatie

Ontdek meer over de zwemles van Sportbedrijf Oosterhout

Ontdek meer over de zwemles van Sportbedrijf Oosterhout Ontdek meer over de zwemles van Sportbedrijf Oosterhout Welkom bij recreatieoord de Warande. Leren zwemmen is niet alleen leuk, maar ook afwisselend, spannend en veilig. In dit zwemlesinformatieboekje

Nadere informatie

Dit document is bestemd voor de ouders/verzorgers van de kinderen die bij Kids Lodge zwemles volgen.

Dit document is bestemd voor de ouders/verzorgers van de kinderen die bij Kids Lodge zwemles volgen. Welkom Dit document is bestemd voor de ouders/verzorgers van de kinderen die bij Kids Lodge zwemles volgen. Kids Lodge geeft de zwemdiploma s A+, B+ en C+ uit. Hiermee gaat Kids Lodge verder dan andere

Nadere informatie

Versie: 1.0 November 2014

Versie: 1.0 November 2014 Versie: 1.0 November 2014 Betalen van de zwemles U koopt een lespas waar 4 lessen op komen te staan. Als deze aanééngesloten 4 lessen voorbij zijn verlengt u de pas weer met 4 lessen/ weken. Het leertraject

Nadere informatie

ZWEMMEN KWALITATIEF & VEILIG LEREN WWW.ZWEMBADSTAPHORST.NL. Zwemles. bij de Broene eugte:

ZWEMMEN KWALITATIEF & VEILIG LEREN WWW.ZWEMBADSTAPHORST.NL. Zwemles. bij de Broene eugte: KWALITATIEF & VEILIG LEREN ZWEMMEN Zwemles bij de Broene eugte: ABC-ZWEMMEN EASYSWIM 4 Het kind staat centraal 4 Gratis vrijzwemmen tijdens de zwemlessen 4 Gediplomeerde en ervaren zwemonderwijzers 4 Individueel

Nadere informatie

Meest gestelde vragen Wij hebben, voor u als ouder, de antwoorden op de meest gestelde vragen op een rijtje gezet.

Meest gestelde vragen Wij hebben, voor u als ouder, de antwoorden op de meest gestelde vragen op een rijtje gezet. DE ZWEMLESGIDS Welkom bij Het Zwemcentrum, Het zwemcentrum probeert u middels deze gids een beeld te geven van de manier van zwemles en de bijbehorende regels/afspraken. Mocht u na het lezen van deze gids

Nadere informatie

Informatiefolder Zwem ABC. Zwemcomplex t Zuiderdiep Zuiderdiepstraatweg 4 3251 LW Stellendam 0187-491543 info@zuiderdiep.nl www.zuiderdiep.

Informatiefolder Zwem ABC. Zwemcomplex t Zuiderdiep Zuiderdiepstraatweg 4 3251 LW Stellendam 0187-491543 info@zuiderdiep.nl www.zuiderdiep. Informatiefolder Zwem ABC Zwemcomplex t Zuiderdiep Zuiderdiepstraatweg 4 3251 LW Stellendam 0187-491543 info@zuiderdiep.nl www.zuiderdiep.nl Fijn dat u geïnteresseerd bent in de zwemlessen van Zwemcomplex

Nadere informatie

Dit document is bestemd voor de ouders/verzorgers van de kinderen bij Kids Lodge zwemles volgen.

Dit document is bestemd voor de ouders/verzorgers van de kinderen bij Kids Lodge zwemles volgen. Welkom Dit document is bestemd voor de ouders/verzorgers van de kinderen bij Kids Lodge zwemles volgen. Kids Lodge geeft de zwemdiploma s A+, B+ en C+ uit. Hiermee gaat Kids Lodge verder dan andere zwembaden

Nadere informatie

DE ZWEMLESSEN IN HET GROENEWOUD

DE ZWEMLESSEN IN HET GROENEWOUD DE ZWEMLESSEN IN HET GROENEWOUD Leren zwemmen is geen kunst, goed leren zwemmen wel! In t Groenewoud is goed leren zwemmen het uitgangspunt, waarbij wij een geheel eigentijdse opleidingsweg hanteren. Leren

Nadere informatie

Leren zwemmen bij de Tilburgse Zwemschool

Leren zwemmen bij de Tilburgse Zwemschool Leren zwemmen bij de Tilburgse Zwemschool Uw kind gaat leren zwemmen. In ons waterrijke land is het ontzettend belangrijk om al op jonge leeftijd te kunnen zwemmen. Ook in Tilburg en omgeving is veel water

Nadere informatie

Algemene informatie over het Nationaal Platform Zwembaden/de Nationale Raad Zwemdiploma s

Algemene informatie over het Nationaal Platform Zwembaden/de Nationale Raad Zwemdiploma s Inleiding Wij zijn blij dat u één van onze zwembaden hebt gekozen om uw kind te leren zwemmen. Zwembad De Peppel in Beilen en zwembad De Smelte in Smilde staan garant voor een gedegen zwemopleiding en

Nadere informatie

INFORMATIE Zwem-ABC. Duckie Duikel gaat naar zwemles jan In het Polderbad kunt u terecht voor:

INFORMATIE Zwem-ABC. Duckie Duikel gaat naar zwemles jan In het Polderbad kunt u terecht voor: INFORMATIE Zwem-ABC In het Polderbad kunt u terecht voor: Zonnebank Aquasporten Recreatief zwemmen Banen zwemmen Zwemlessen Peutersurvival Polderbad Parkzoomhal Iersestraat 15 Postbus 111 2912 TH NIEUWERKERK

Nadere informatie

Informatieboekje Diplomazwemmen

Informatieboekje Diplomazwemmen VOORWOORD Informatieboekje Diplomazwemmen U heeft een informatieboekje van de Zwem en Polo Club Hoofddorp in handen. Dit informatieboekje is bedoeld voor alle ouders/verzorgers van kinderen die zwemmen

Nadere informatie

Geachte ouders / verzorgers,

Geachte ouders / verzorgers, Geachte ouders / verzorgers, Welkom bij zwembad de Koornmolen! In dit boekje treft u allerlei informatie en wetenswaardigheden over zwemlessen bij de Koornmolen. Door middel van dit boekje willen wij u

Nadere informatie

Informatiebrochure Zwemlessen Bollenbad

Informatiebrochure Zwemlessen Bollenbad Informatiebrochure Zwemlessen Bollenbad Contactgegevens: Bollenbad Nieuwe Zeeweg 65 2201 TM Noordwijk Tel: 071-3613333 www.bollenbad.nl Mail: bollenbad@sportfondsen.nl Mail zwemzaken: w.vandervlugt@sportfondsen.nl

Nadere informatie

Inleiding. Mocht u na het lezen van deze brochure nog vragen hebben dan kunt u terecht bij een van onze medewerkers.

Inleiding. Mocht u na het lezen van deze brochure nog vragen hebben dan kunt u terecht bij een van onze medewerkers. Inleiding Bij zwembad "Het Anker", leert uw kind volgens het Zwem ABC zwemmen. De leerweg voldoet aan de landelijk gestelde exameneisen die zijn vastgelegd in de BREZ 2.0 Het Zwem-ABC is in de loop der

Nadere informatie

Gemeente Den Haag. Uw kind neemt deel. aan schoolzwemmen. School zwemmen

Gemeente Den Haag. Uw kind neemt deel. aan schoolzwemmen. School zwemmen School zwemmen Gemeente Den Haag Uw kind neemt deel aan schoolzwemmen ZWEMMEN IS GEZOND Uw kind neemt deel aan schoolzwemmen. Zwemmen is gezond en leuk. Wanneer uw kind goed kan zwemmen, vergroot dat zijn/haar

Nadere informatie

Zwemschool Instituut voor Sportstudies

Zwemschool Instituut voor Sportstudies Zwemschool Instituut voor Sportstudies Inhoudsopgave Woord vooraf 3 1. Kinderen opleiden voor het Zwem-ABC 4 2. Het voortraject/ spettertraject 5 3. Aanleren van de zwemslagen 6 4. Perfectioneren van zwemslagen,

Nadere informatie

WELKOM IN DE WATERWERELD

WELKOM IN DE WATERWERELD WELKOM IN DE WATERWERELD ZWEMMEN RECREATIEF ZWEMMEN Zwemmen voor jong & oud! 12.00-13.00 uur* 14.00-15.30 uur (speciaal tarief) 12.00-13.00 uur* Zondag 14.00-16.00 uur Er is voldoende speel- en drijfmateriaal

Nadere informatie

ABC-zwemlessen. Dé basis voor een leven lang zwemplezier!

ABC-zwemlessen. Dé basis voor een leven lang zwemplezier! ABC-zwemlessen Dé basis voor een leven lang zwemplezier! ABC-zwemlessen In zwembad Hoornse Vaart kun je je A-, B- en C-zwemdiploma halen. Naast kwaliteit staat plezier voor het kind hierbij voorop. Tijdens

Nadere informatie

Zwemles. nieuws. nieuws Najaar 2014 1. Zwemtips Meest gestelde vragen De diploma s GROENHOVENBAD

Zwemles. nieuws. nieuws Najaar 2014 1. Zwemtips Meest gestelde vragen De diploma s GROENHOVENBAD GROENHOVENBAD Zwemles nieuws nieuws Najaar 2014 1 Zwemtips Meest gestelde vragen De diploma s Tel. Groenhovenbad 0182 694 969 Email info@sportpuntgouda.nl www.sportpuntgouda.nl Voorwoord Kom je ook gezellig

Nadere informatie

ZWEMLESSEN. in het Geusseltbad

ZWEMLESSEN. in het Geusseltbad ZWEMLESSEN in het Geusseltbad ZWEMLESSEN IN HET GEUSSELTBAD Zwemles moet actief, leerzaam, maar vooral plezierig zijn voor kinderen. Om deze ingrediënten van de zwemles te garanderen hanteert het Geusseltbad

Nadere informatie

Ontdek meer over de zwemles van Sportbedrijf Oosterhout

Ontdek meer over de zwemles van Sportbedrijf Oosterhout Ontdek meer over de zwemles van Sportbedrijf Oosterhout Welkom bij recreatieoord de Warande. Leren zwemmen is niet alleen leuk, maar ook afwisselend, spannend en veilig. In dit zwemlesinformatieboekje

Nadere informatie

Wijzigingen Examenregeling Nationale Zwemdiploma s t.o.v. BREZ 2.0

Wijzigingen Examenregeling Nationale Zwemdiploma s t.o.v. BREZ 2.0 Wijzigingen Examenregeling Nationale Zwemdiploma s t.o.v. BREZ 2.0 Onderdeel A/B/C BREZ 2.0 Examenregeling Nationale Zwemdiploma s Kledingvoorschriften A T-shirt, hemd of blouse met korte mouwen. Korte

Nadere informatie

Ik leer zwemmen! Informatie over het ZwemABC bij bv SPORT voor leerlingen en hun ouders

Ik leer zwemmen! Informatie over het ZwemABC bij bv SPORT voor leerlingen en hun ouders Ik leer zwemmen! Informatie over het ZwemABC bij bv SPORT voor leerlingen en hun ouders 1 Inhoudsopgave Welkom bij bv SPORT...3 ZwemABC... 3 Zwemonderwijzers... 3 Lessysteem... 4 Leerlingvolgsyteem...

Nadere informatie

ZWEMLESPLAN ZWEMPARADIJS CALLUNA

ZWEMLESPLAN ZWEMPARADIJS CALLUNA ZWEMLESPLAN ZWEMPARADIJS CALLUNA In dit les plan zullen wij duidelijk maken op welke manier er wordt gewerkt richting de eindtermen van het Zwem-ABC. Door middel van dit plan maken wij onze werkwijze inzichtelijk

Nadere informatie

ZWEMEISEN PER NIVEAU,STICKERVERDELING EN DIPLOMA EISEN

ZWEMEISEN PER NIVEAU,STICKERVERDELING EN DIPLOMA EISEN NIVEAU 1 Sticker 1 t/m 4 Te water gaan: Met voetsprong van de bassinrand afspringen in diepwater 0.50-1.10 meter Onder water: Onder of door een B.v. hoepel, flexi-beam of surfmat. Zink figuurtjes van de

Nadere informatie

ABC-zwemlessen. Dé basis voor een leven lang zwemplezier!

ABC-zwemlessen. Dé basis voor een leven lang zwemplezier! ABC-zwemlessen Dé basis voor een leven lang zwemplezier! ABC-zwemlessen In zwembad Hoornse Vaart kun je je A-, B- en C-zwemdiploma halen. Naast kwaliteit staat plezier voor het kind hierbij voorop. Tijdens

Nadere informatie

Gemeente Den Haag Dienst Onderwijs, Cultuur en Welzijn. Uw kind neemt deel. aan schoolzwemmen. School zwemmen

Gemeente Den Haag Dienst Onderwijs, Cultuur en Welzijn. Uw kind neemt deel. aan schoolzwemmen. School zwemmen Gemeente Den Haag Dienst Onderwijs, ultuur en Welzijn School zwemmen Uw kind neemt deel aan schoolzwemmen ZWEMMEN IS GEZOND Uw kind neemt deel aan schoolzwemmen. Zwemmen is gezond en leuk. Daarnaast vergroot

Nadere informatie

Leren zwemmen met JIP! Inleiding. 1. Het kind staat centraal. Water, het leukste speelgoed dat er is!

Leren zwemmen met JIP! Inleiding. 1. Het kind staat centraal. Water, het leukste speelgoed dat er is! Leren zwemmen met JIP! Inleiding Levenslang zwemplezier, zwemveiligheid en toerusting Leren zwemmen is binnen de zwembaden De Steur en Sonnenberch gericht op het bereiken van zwemveiligheid en toerusting.

Nadere informatie

INFORMATIEBROCHURE ZWEM-ABC

INFORMATIEBROCHURE ZWEM-ABC INFORMATIEBROCHURE ZWEM-ABC Versie 092015.2 1 Inleiding Welkom bij zwembad "De Waterdam" één van de grootste en gezelligste zwemcomplexen van Nederland, gelegen in de gemeente Edam-Volendam. Hartelijk

Nadere informatie

Zwemles Informatie Diploma A

Zwemles Informatie Diploma A Zwemles Informatie Diploma A Uw kind gaat starten met de zwemlessen voor diploma A. In dit boekje treft u uitleg en regels omtrent de zwemlessen. Wij raden u aan dit boekje te bewaren of uit te printen

Nadere informatie

Ontdek meer over de zwemles van Sportbedrijf Oosterhout

Ontdek meer over de zwemles van Sportbedrijf Oosterhout Ontdek meer over de zwemles van Sportbedrijf Oosterhout Welkom bij recreatieoord de Warande. Leren zwemmen is niet alleen leuk, maar ook afwisselend, spannend en veilig. In dit zwemlesinformatieboekje

Nadere informatie

A diploma Zwemsurvival

A diploma Zwemsurvival A diploma Zwemsurvival Met extra kleding: sokken, hemd, korte broek, t- shirt met korte mouw en waterschoenen 1. Spring in het water met een rechtstandige sprong en ga vervolgens 15 tellen watertrappen

Nadere informatie

Informatieboek zwemlessen bij de ZPCH. Commissie Diplomazwemmen ZPCH

Informatieboek zwemlessen bij de ZPCH. Commissie Diplomazwemmen ZPCH 2017 Informatieboek zwemlessen bij de ZPCH Commissie Diplomazwemmen ZPCH 1. Leren zwemmen met de superspettersmethode en het behalen van het KNZB-Zwemdiploma. 2. Verder zwemmen met vaardigheid of binnen

Nadere informatie

1. Voorwoord 1. 2. Doelstellingen zwemonderwijs 2 2.1 Algemeen 2 2.2 Doelstellingen 2

1. Voorwoord 1. 2. Doelstellingen zwemonderwijs 2 2.1 Algemeen 2 2.2 Doelstellingen 2 Inhoudsopgave 1. Voorwoord 1 2. Doelstellingen zwemonderwijs 2 2.1 Algemeen 2 2.2 Doelstellingen 2 3. Zakelijke gegevens 3 3.1 De accommodatie 3 3.2 Het materiaal 3 3.3 Groepsgrootte en niveaugroepen 3

Nadere informatie

Niveau 1. Duur van de les. 45 minuten

Niveau 1. Duur van de les. 45 minuten Niveau 1 1 Springen Diverse voetwaartse sprongen: voorwaarts/achterwaarts/met draai en aansluitend geheel onder water gaan. In diep water met Easyswim 2 Onder water zijn en blijven Geheel onder water zijn

Nadere informatie

quasports Zwemles Plezierig leren zwemmen. Doelgericht en met persoonlijke aandacht.

quasports Zwemles Plezierig leren zwemmen. Doelgericht en met persoonlijke aandacht. quasports Zwemles Plezierig leren zwemmen. Doelgericht en met persoonlijke aandacht. quasports Zwemles Efficiënt en effectief zwemonderwijs in een veilige omgeving, waarin uw kind zich prettig voelt en

Nadere informatie

INFORMATIEDOCUMENT KIDS AKTIEF AQUA Dé zwemschool waar je op een kwalitatief en gedegen wijze je zwemdiploma(s) kan halen!

INFORMATIEDOCUMENT KIDS AKTIEF AQUA Dé zwemschool waar je op een kwalitatief en gedegen wijze je zwemdiploma(s) kan halen! INFORMATIEDOCUMENT KIDS AKTIEF AQUA 2017-2018 Dé zwemschool waar je op een kwalitatief en gedegen wijze je zwemdiploma(s) kan halen! D A T U M : 7-8-2017 INHOUDSOPGAVE Blz. Inhoudsopgave 2 Kids Aktief

Nadere informatie

Zwemschool. Instituut voor Sportstudies

Zwemschool. Instituut voor Sportstudies Zwemschool Instituut voor Sportstudies Inhoudsopgave Woord vooraf 3 1. Kinderen opleiden voor het Zwem-ABC 4 2. Het voortraject 5 3. Aanleren van de zwemslagen 6 4. Perfectioneren zwemslagen, aanleren

Nadere informatie

Nieuwsbrief Schoolzwemmen

Nieuwsbrief Schoolzwemmen Nieuwsbrief Schoolzwemmen 2016-2017 23 september 2016 Beste ouders, Teneinde u correct te informeren treft u hierbij de benodigde informatie aan, welke ertoe moet bijdragen u een heldere kijk op de zwemlessen

Nadere informatie

Nieuwsbrief 30 september 2016

Nieuwsbrief 30 september 2016 Nieuwsbrief 30 september 2016 In dit nummer 1 Kijk lessen 2016 2017 2 Lesmethode 3 Vakantie lessen Tolbrug 4 Vakantie lessen Heeswijk 5 Versneld traject 6 Vakantie turbo 7 Evenementen & vrije dagen seizoen

Nadere informatie

Zwemles. nieuws. nieuws. Leerlingvolgsysteem zwemles Meest gestelde vragen De diploma s GROENHOVENBAD. Najaar 2015 3

Zwemles. nieuws. nieuws. Leerlingvolgsysteem zwemles Meest gestelde vragen De diploma s GROENHOVENBAD. Najaar 2015 3 GROENHOVENBAD Zwemles nieuws nieuws Najaar 2015 3 Leerlingvolgsysteem zwemles Meest gestelde vragen De diploma s Tel. Groenhovenbad 0182 694 969 Email info@sportpuntgouda.nl www.sportpuntgouda.nl Voorwoord

Nadere informatie

Geen diploma: doelgroepen bad 1 zweminstructeur 1 of meerdere diploma s: diepe bad 2 zweminstructeurs

Geen diploma: doelgroepen bad 1 zweminstructeur 1 of meerdere diploma s: diepe bad 2 zweminstructeurs Schoolzwemwerkplan Bosbad-Putten. Hierbij treft u het schoolzwemwerkplan aan voor het schooljaar 2012-2013. Schoolzwemmen in Putten valt onder bewegingsonderwijs en is voor de groepen 4 en 5. De groepen

Nadere informatie

Wij hebben het genoegen u het schoolwerkplan van het schooljaar 2015/2016 aan te bieden.

Wij hebben het genoegen u het schoolwerkplan van het schooljaar 2015/2016 aan te bieden. Wij hebben het genoegen u het schoolwerkplan van het schooljaar 2015/2016 aan te bieden. Doelstellingen van het schoolzwemmen Een zwemles, die voorziet in een stuk herhalen en verbeteren van de zwemslagen

Nadere informatie

Leren zwemmen! Zwemles informatie Sport- en Evenementencomplex Merwestein

Leren zwemmen! Zwemles informatie Sport- en Evenementencomplex Merwestein 1 Leren zwemmen! Zwemles informatie Sport- en Evenementencomplex Merwestein 2 Inhoudsopgave Pagina Inleiding 3 Zwemles bij Merwestein 4 Inschrijven 4 Tijden en tarieven 5 Leskaart 5 Gratis zwemmen 6 Proefzwemmen

Nadere informatie

Nieuwsbrief Particuliere lessen

Nieuwsbrief Particuliere lessen Nieuwsbrief Particuliere lessen Beste ouders, Teneinde u correct te informeren treft u hierbij de benodigde informatie aan, welke ertoe moet bijdragen u een heldere kijk op de kinderlessen in Otterveurdt

Nadere informatie

A l g e m e n e v o o r w a a r d e n

A l g e m e n e v o o r w a a r d e n A l g e m e n e v o o r w a a r d e n Hartelijk welkom bij De Hoekse Dolfijn. U heeft gekozen voor een bedrijf dat streeft naar een hoge kwaliteit. Duidelijkheid is ook een vorm van kwaliteit. Daarom hebben

Nadere informatie

INFORMATIEBOEK ZWEMLES ABC

INFORMATIEBOEK ZWEMLES ABC INFORMATIEBOEK ZWEMLES ABC Leren zwemmen is niet alleen leuk, maar ook afwisselend, spannend en veilig. In dit informatieboek wordt uitgelegd hoe te zwemlessen van sportbedrijf Oosterhout in De Warande

Nadere informatie

Inleiding. In het Sportfondsenbad Amsterdam-Oost leren wij u kind volgens het Nationale zwemleskompas en het zwem ABC zwemmen.

Inleiding. In het Sportfondsenbad Amsterdam-Oost leren wij u kind volgens het Nationale zwemleskompas en het zwem ABC zwemmen. Inleiding In het Sportfondsenbad Amsterdam-Oost leren wij u kind volgens het Nationale zwemleskompas en het zwem ABC zwemmen. Uw kind is echt zwemveilig als hij/zij het C-diploma heeft behaald. De diploma-eisen

Nadere informatie

INFORMATIE VOOR OUDERS. De actieve start van een leven lang zwemmen

INFORMATIE VOOR OUDERS. De actieve start van een leven lang zwemmen De actieve start van een leven lang zwemmen 1 Veilig zwemmen is belangrijk voor kinderen. Daar is iedereen het over eens. Toch leven er vaak veel vragen bij ouders over de manier waarop kinderen leren

Nadere informatie

Welkomsboekje voor Pappa en Mamma

Welkomsboekje voor Pappa en Mamma 1 Welkomsboekje Zwemschool Wetterwille Welkomsboekje voor Pappa en Mamma Zwemschool Wetterwille www.zwemschoolwetterwille.nl info@zwemschoolwetterwille.nl 0297 776033 06 143 143 42 Gosewijn van Aemstelstraat

Nadere informatie

Sport- en recreatiebad Dol-fijn Sportlaan 8 3141 XN Maassluis Tel: (010) 591 28 76 zwembad@dol-fijn.nl www.dol-fijn.nl

Sport- en recreatiebad Dol-fijn Sportlaan 8 3141 XN Maassluis Tel: (010) 591 28 76 zwembad@dol-fijn.nl www.dol-fijn.nl Sport- en recreatiebad Dol-fijn Sportlaan 8 3141 XN Maassluis Tel: (010) 591 28 76 zwembad@dol-fijn.nl www.dol-fijn.nl Wij zijn te bereiken met bus 126. Eigen vervoer: via A20, afslag 7. Copyright Sportfondsen

Nadere informatie

Zwemles Informatie Diploma A

Zwemles Informatie Diploma A Uw kind gaat starten met de zwemlessen voor diploma A. In dit boekje treft Au uitleg en regels omtrent de zwemlessen. Wij raden u aan dit boekje te bewaren of uit te printen omdat het veel informatie bevat

Nadere informatie

Geen diploma: doelgroepen bad 1 zweminstructeur 1 of meerdere diploma s: diepe bad 2 zweminstructeurs

Geen diploma: doelgroepen bad 1 zweminstructeur 1 of meerdere diploma s: diepe bad 2 zweminstructeurs Schoolzwemwerkplan Bosbad-Putten. Hierbij treft u het schoolzwemwerkplan aan voor het nieuwe schooljaar. Schoolzwemmen in Putten valt onder bewegingsonderwijs en is voor de groepen 4 en 5. De groepen zwemmen

Nadere informatie

Jip s WaterWereld en Jip s WaterWereld logo zijn handelsnamen van Sportfondsen Nederland B.V.

Jip s WaterWereld en Jip s WaterWereld logo zijn handelsnamen van Sportfondsen Nederland B.V. Copyright Sportfondsen Nederland B.V. Niets uit deze uitgave mag worden vermenigvuldigd en/of openbaar gemaakt worden door middel van druk, fotocopy, microfilm, geluidsband, elektronisch of op welke andere

Nadere informatie

JIPPIE, ik leer zwemmen!! Informatiebrochure over de zwemles

JIPPIE, ik leer zwemmen!! Informatiebrochure over de zwemles JIPPIE, ik leer zwemmen!! Informatiebrochure over de zwemles Inhoudsopgave 1. Inleiding... 3 2. Uitgangspunten zwemles...4 3. Hoe zien de zwemlessen eruit?... 5 4. Wat leren de kinderen?... 8 5. Het zwemexamen...

Nadere informatie

Informatiegids Leszwemmen

Informatiegids Leszwemmen Informatiegids Leszwemmen ief s u l Inc g uitle olg v g lin leer em e t s sy Beste ouder(s)/verzorger(s), Leren zwemmen is één van de activiteiten waar je kind mee te maken krijgt in zijn leven. Het is

Nadere informatie

Zed en Sop Sticker 1. Zed en Sop sticker 2 Dolfijn. Zed en Sop sticker 3 Springen en duik vormen. Voortraject. Verdragen van spetters

Zed en Sop Sticker 1. Zed en Sop sticker 2 Dolfijn. Zed en Sop sticker 3 Springen en duik vormen. Voortraject. Verdragen van spetters Voortraject Verdragen van spetters Ik kan al een beetje spetters verdragen Springen en klimmen Ik durf van de lage kant te springen en klim er zelf uit Springen met gezicht in het water Ik spring met mijn

Nadere informatie

Hoera, kleurtje blauw

Hoera, kleurtje blauw Hoera, kleurtje blauw Ik,... heb op. kleurtje blauw behaald en dat wil zeggen dat ik: in het water durf springen en even mijn gezicht onder water kan houden. even op de buik durf drijven met hulpmiddelen.

Nadere informatie

Ik leer zwemmen Zwem-ABC

Ik leer zwemmen Zwem-ABC Ik leer zwemmen Zwem-ABC Informatie 1 Inhoudsopgave Welkom bij bv SPORT...3 Zwem-ABC...3 Licentie zwem-abc...3 Zwemonderwijzers...4 Lessysteem...4 Leerlingvolgsysteem...5 Kijklessen...6 Oefenzwemmen...6

Nadere informatie

1. Welkom in zwembad De Waterlelie Aalsmeer 2. Zwemles voor A, B en C diploma 3. Het ABC: de algemene eisen

1. Welkom in zwembad De Waterlelie Aalsmeer 2. Zwemles voor A, B en C diploma 3. Het ABC: de algemene eisen 1. Welkom in zwembad De Waterlelie Aalsmeer Allereerst heten wij u van harte welkom. Wij vinden het fijn dat u gekozen heeft voor ons zwembad en zullen ons uiterste best doen om u en uw kind een plezierige

Nadere informatie

Watervrij/buikdrijven Van niets naar geel. De kinderen moeten de volgende dingen kunnen om naar het volgende groepje te gaan.

Watervrij/buikdrijven Van niets naar geel. De kinderen moeten de volgende dingen kunnen om naar het volgende groepje te gaan. Watervrij/buikdrijven Van niets naar geel. 1. Bellen blazen. 2. Zich in het water laten vallen zowel voorover als achterover en weer opstaan. 3. Iets oppakken van de bodem op circa 40 cm waarbij gezicht

Nadere informatie

EISEN ZWEMVAARDIGHEIDSDIPLOMA I. Gekleed zwemmen: zwembad DE JOFFER Voerendaal

EISEN ZWEMVAARDIGHEIDSDIPLOMA I. Gekleed zwemmen: zwembad DE JOFFER Voerendaal I EISEN ZWEMVAARDIGHEIDSDIPLOMA I Gekleed zwemmen: 1.1. Te water gaan van de bassinrand of een startblok met sprong naar keuze (helemaal onder water gaan); na het boven water komen aansluitend 1.2. al

Nadere informatie

INFORMATIE DOCUMENT KIDS AKTIEF AQUA

INFORMATIE DOCUMENT KIDS AKTIEF AQUA INFORMATIE DOCUMENT KIDS AKTIEF AQUA 2016-2017 D A T U M : 26-8-2016 Inhoudsopgave Blz. Inhoudsopgave 2 Visie 3 Kids Aktief Aqua 4 Visie Kids Aktief Aqua 5 Zwemtraject 6 Zwemtijden 8 Prijzen 9 Zwemdiploma

Nadere informatie

Introductie SuperSpetters. Inhoud. Aanleiding. Vragen. Beleidsplan Waterkracht Licentiesysteem NPZ NRZ. Traject VODW Marketing

Introductie SuperSpetters. Inhoud. Aanleiding. Vragen. Beleidsplan Waterkracht Licentiesysteem NPZ NRZ. Traject VODW Marketing Introductie SuperSpetters passie voor water Inhoud Totstandkoming SuperSpetters Inhoud SuperSpetters Hoe te werken met SuperSpetters Vragen Aanleiding Beleidsplan Waterkracht 2008-2012 Licentiesysteem

Nadere informatie

Zwemles. nieuws. nieuws. Leerlingvolgsysteem zwemles Meest gestelde vragen De diploma s GROENHOVENBAD

Zwemles. nieuws. nieuws. Leerlingvolgsysteem zwemles Meest gestelde vragen De diploma s GROENHOVENBAD GROENHOVENBAD Zwemles nieuws nieuws Leerlingvolgsysteem zwemles Meest gestelde vragen De diploma s Tel. Groenhovenbad 0182 694 969 Email info@sportpuntgouda.nl www.sportpuntgouda.nl Voorwoord Geachte ouder/verzorger,

Nadere informatie

Tot slot nog enkele praktische tips:

Tot slot nog enkele praktische tips: Beste ouder, Tijdens het schooljaar 2016-2017 zal uw zoon/dochter op regelmatige basis komen zwemmen bij S&R De Meerminnen. Met deze brief willen wij u graag enkele praktische afspraken meegeven en u ook

Nadere informatie

Inhoudsopgave Pagina

Inhoudsopgave Pagina Inhoudsopgave Pagina 1 Inhoudsopgave 2 2 voorwoord 3 3 uitleg zwemles 4 - aanmelden / wachtlijst 4 - Ouder & kindzwemmen 4 - Eerste zwemles 5 - Kijkles 5 - Welke spullen moet ik meenemen? 6 - De verschillende

Nadere informatie

INFORMATIE ZWEMLES OPLEIDING ABC

INFORMATIE ZWEMLES OPLEIDING ABC Inschrijfdatum Bonnummer Startdatum INFORMATIE ZWEMLES OPLEIDING ABC ALGEMEEN De zwemcursus voor de opleiding voor het ABC diploma is een logische opleidingsweg tot en met het diploma C. Sinds de invoering

Nadere informatie

Deelschoolwerkplan Zwemmen BIJLAGEN ROOSTER.

Deelschoolwerkplan Zwemmen BIJLAGEN ROOSTER. BIJLAGEN ROOSTER. Het rooster wordt tijdig, op basis van aantallen leerlingen en wensen van scholen, door de coördinator schoolzwemmen van Aquapulca samengesteld. Als een schoolzwemles doorgang kan vinden

Nadere informatie

Inhoud. Aanleiding. Introductie SuperSpetters. Vragen. Beleidsplan Waterkracht Licentiesysteem NPZ NRZ. Traject VODW Marketing

Inhoud. Aanleiding. Introductie SuperSpetters. Vragen. Beleidsplan Waterkracht Licentiesysteem NPZ NRZ. Traject VODW Marketing Introductie SuperSpetters passie voor water Inhoud Totstandkoming SuperSpetters Inhoud SuperSpetters Hoe te werken met SuperSpetters Vragen Aanleiding Beleidsplan Waterkracht 2008-2012 Licentiesysteem

Nadere informatie

Welkom bij Zwemvereniging Alphense Watervrienden

Welkom bij Zwemvereniging Alphense Watervrienden Welkom bij Zwemvereniging Alphense Watervrienden Je bent net lid geworden van Zwemvereniging Alphense Watervrienden. Welkom bij de club! Dit boekje dient om je een beetje wegwijs te maken in het zwembad

Nadere informatie

INFORMATIEMAP PARTICULIERE LESSEN

INFORMATIEMAP PARTICULIERE LESSEN INFORMATIEMAP PARTICULIERE LESSEN RECREATIE- INSTRUCTIEBAD HET KOGGENBAD DE GOORN A Inhoudsopgave Pagina C Routebeschrijving. Pagina D Algemene informatie. Lesregels Pagina E Begeleiding ouders Mijn kind

Nadere informatie

Schoolzwemmen 2009-2010.

Schoolzwemmen 2009-2010. Schoolzwemmen 2009-2010. Inhoud: Agenda 1. Informatie algemeen 2. Gang van zaken in het zwembad (protocol) 3. Gang van zaken vervoer (protocol) 4. Schoolzwemmen in de Koploper (informatie voor ouders)

Nadere informatie

EISEN ZWEMDIPLOMA A (per 1 september 2010) Gekleed zwemmen: In badkleding:

EISEN ZWEMDIPLOMA A (per 1 september 2010) Gekleed zwemmen: In badkleding: EISEN ZWEMDIPLOMA A (per 1 september 2010) Door GZC DONK zijn de eisen voorzien van een toelichting. De toelichting is vooral gebaseerd op de BREZ. Zie ook de BREZ (www.npz-nrz.nl of www.zwemwiki.org)

Nadere informatie

Meest gestelde vragen Wij hebben, voor u als ouder, de antwoorden op de meest gestelde vragen op een rijtje gezet.

Meest gestelde vragen Wij hebben, voor u als ouder, de antwoorden op de meest gestelde vragen op een rijtje gezet. DE CURSUSGIDS Welkom bij Het Zwemcentrum, Het zwemcentrum probeert u middels deze gids een beeld te geven van het cursus aanbod en de bijbehorende regels/afspraken. Mocht u na het lezen van deze gids nog

Nadere informatie

Informatie boekje. Zwem A B C. Sportcentrum Papendrecht

Informatie boekje. Zwem A B C. Sportcentrum Papendrecht Informatie boekje Zwem A B C Sportcentrum Papendrecht Inhouds opgave Inhoudsopgave blz. 2 Algemene informatie blz. 3 Huisregels zwemles Sportcentrum Papendrecht. blz. 4 Betalen en opzeggen van de zwemlessen.

Nadere informatie

Tijden Tarieven Vakanties 2015 2016 V.2016-01

Tijden Tarieven Vakanties 2015 2016 V.2016-01 V.2016-01 Tijden Tarieven Vakanties 2015 2016 Perioden Periode Startdatum Einddatum 59 31-08-2015 22-11-2015 60 23-11-2015 21-02-2016 61 22-02-2016 24-04-2016 62 25-04-2016 22-07-2016 Vakanties Vakantie:

Nadere informatie

Bezoek regelmatig onze website:

Bezoek regelmatig onze website: 1 Inhoudsopgave 1 Zwemvereniging RZV-Excelsior 3 2 Opzet van het Zwem-ABC 4 2.1 Stap 1 Badje 1 5 2.2 Stap 2 Badje 2 5 2.3 Stap 3 Badje 3 5 2.4 Stap 4 Badje 4 5 2.5 Stap 5 Ik ga voor mijn A diploma zwemmen

Nadere informatie

Zwemles in De Meerkamp

Zwemles in De Meerkamp Zwemles in De Meerkamp Kwaliteit en plezier gaan hand in hand! informatiebrochure voor ouders/verzorgers januari 2015 Inhoudsopgave Welkom!... 3 Waarom kost leren zwemmen tegenwoordig meer tijd?... 3 Wat

Nadere informatie

ALGEMENE INFORMATIE OVER DE PARTICULIERE ZWEMLES (PER 5 OKTOBER 2015)

ALGEMENE INFORMATIE OVER DE PARTICULIERE ZWEMLES (PER 5 OKTOBER 2015) ALGEMENE INFORMATIE OVER DE PARTICULIERE ZWEMLES (PER 5 OKTOBER 2015) Geachte ouders/verzorgers, Het team van zwembad De Lansingh heten u en uw kind van harte welkom in onze zwemaccommodatie. De komende

Nadere informatie

Aan de bewoners van dit pand: STICHTING INFORMATIE 2015 ZWEMBAD DE DINGE ZWEMBADEN DE BREEDE

Aan de bewoners van dit pand: STICHTING INFORMATIE 2015 ZWEMBAD DE DINGE ZWEMBADEN DE BREEDE Aan de bewoners van dit pand: STICHTING ZWEMBADEN EEMSMOND INFORMATIE 2015 ZWEMBAD DE DINGE ZWEMBAD DE BREEDE De winter is bijna ten einde en het zwemseizoen staat weer voor de deur. In de gemeente Eemsmond

Nadere informatie

INFORMATIE ELEMENTAIR ZWEMONDERWIJS. Het Zwem-ABC

INFORMATIE ELEMENTAIR ZWEMONDERWIJS. Het Zwem-ABC INFORMATIE ELEMENTAIR ZWEMONDERWIJS Het Zwem-ABC TC Elementair, maart 2017 Inhoudsopgave informatieboekje Zeester-Meerval algemeen... 3 Secretariaat elementair zwemonderwijs... 3 Activiteiten van de vereniging...

Nadere informatie

ZWEMLESSEN Lesperiodes 2017/2018 Examendata Lesschema Tarieven

ZWEMLESSEN Lesperiodes 2017/2018 Examendata Lesschema Tarieven ZWEMLESSEN 2017 Lesperiodes 2017/2018 Examendata Lesschema Tarieven WWW.GOLFBAD.NL GOLFBAD OSS Euterpelaan 1 5344 CA OSS Tel. 0412-647575 www.golfbad.nl Email info@golfbad.nl Algemene informatie: Hartelijk

Nadere informatie

Zwemlessen. Aqua Mini. Aqua Club. Zwem-ABC

Zwemlessen. Aqua Mini. Aqua Club. Zwem-ABC Zwemlessen Aqua Mini Zwem-ABC Aqua Club Algemeen Bij Aquadrome, Het Slagman en De Brug bieden wij lessen aan voor het Zwem-ABC in diverse varianten. Daarnaast organiseren we Aqua Club voor kinderen die

Nadere informatie

Nieuwsbrief Oscargroep

Nieuwsbrief Oscargroep Nieuwsbrief Oscargroep Beste ouders, Teneinde u correct te informeren treft u hierbij de benodigde informatie aan, welke ertoe moet bijdragen u een heldere kijk op het lessen in Otterveurdt te geven. Wij

Nadere informatie

SCHOOLWERKPLAN ZWEMBAD DE VIERGANG JAAR 2014-2015

SCHOOLWERKPLAN ZWEMBAD DE VIERGANG JAAR 2014-2015 SCHOOLWERKPLAN ZWEMBAD DE VIERGANG JAAR 2014-2015 Wij hebben het genoegen u het schoolwerkplan van het schooljaar 2014/2015 aan te bieden. Doelstellingen van het schoolzwemmen Een zwemles, die voorziet

Nadere informatie

Informatie Boekje D.J.K.-ZAR

Informatie Boekje D.J.K.-ZAR Informatie Boekje D.J.K.-ZAR September 2016 Karin Ketelaars Dagelijks Bestuur en commissies Functie Naam Adres Telefoonnr. Voorzitter P. Izeboud 020-4485031 Secretaris I. Willersen Spakenburgstraat 29

Nadere informatie

Info Bulletin. juli / augustus Z W E M B A D E N T Y N A A R L O. Subtropisch zwemparadijs Aqualaren. Wilhelminalaan 1, 9471 KN te Zuidlaren

Info Bulletin. juli / augustus Z W E M B A D E N T Y N A A R L O. Subtropisch zwemparadijs Aqualaren. Wilhelminalaan 1, 9471 KN te Zuidlaren Z W E M B A D E N Subtropisch zwemparadijs Aqualaren Wilhelminalaan 1, 9471 KN te Zuidlaren Postbus 86, 9470 AB Zuidlaren Telefoon; 050-4095566 Email algemeen; info @Aqualaren.nl Email zwemles; receptie@aqualaren.nl

Nadere informatie

1. Vrij zwemmen maandagavond

1. Vrij zwemmen maandagavond Inhoud 1. Vrij zwemmen maandagavond... 2 2. De technische commissie... 3 3. Badkleding, haar en duikbril... 4 4. Vragen en/of opmerkingen... 4 5. Kijkdagen... 4 6. Hoe ziet een les eruit... 4 7. Lestijden...

Nadere informatie

Voorbeeld E-books. Leren zwemmen voor volwassenen. Oefeningen met en zonder materialen. Handig lesschema van 52 weken

Voorbeeld E-books. Leren zwemmen voor volwassenen. Oefeningen met en zonder materialen. Handig lesschema van 52 weken Leren zwemmen voor volwassenen Oefeningen met en zonder materialen Handig lesschema van 52 weken De belangrijkste zwemslagen uitgebreid beschreven Zwemdiploma s van zowel de NRZ, als ENVOZ en KNZB 1 Voorwoord

Nadere informatie

Rapportage Schoolzwemmen. samenvatting. Colofon Uitgave Gemeente Den Haag Dienst Onderwijs, Cultuur en Welzijn Sector Sport Productgroep Binnensport

Rapportage Schoolzwemmen. samenvatting. Colofon Uitgave Gemeente Den Haag Dienst Onderwijs, Cultuur en Welzijn Sector Sport Productgroep Binnensport Gemeente Den Haag Colofon Uitgave Gemeente Den Haag Dienst Onderwijs, Cultuur en Welzijn Sector Sport Productgroep Binnensport Ontwerp en productie Gemeente Den Haag Intern Dienstencentrum Website www.denhaag.nl/zwemmen

Nadere informatie

INFORMATIE ELEMENTAIR ZWEMONDERWIJS. Het Zwem-ABC

INFORMATIE ELEMENTAIR ZWEMONDERWIJS. Het Zwem-ABC INFORMATIE ELEMENTAIR ZWEMONDERWIJS Het Zwem-ABC TC Elementair, februari 2016 Inhoudsopgave informatieboekje Zeester-Meerval algemeen... 3 Secretariaat elementair zwemonderwijs... 3 Activiteiten van de

Nadere informatie