Meest gestelde vragen Wij hebben, voor u als ouder, de antwoorden op de meest gestelde vragen op een rijtje gezet.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Meest gestelde vragen Wij hebben, voor u als ouder, de antwoorden op de meest gestelde vragen op een rijtje gezet."

Transcriptie

1 DE ZWEMLESGIDS

2 Welkom bij Het Zwemcentrum, Het zwemcentrum probeert u middels deze gids een beeld te geven van de manier van zwemles en de bijbehorende regels/afspraken. Mocht u na het lezen van deze gids nog vragen of opmerkingen hebben schroom dan niet om deze te stellen aan een van onze medewerkers of via de mail. Meest gestelde vragen Wij hebben, voor u als ouder, de antwoorden op de meest gestelde vragen op een rijtje gezet. Vragen over vorderingen van uw kind. Mocht u tijdens het traject van de zwemlessen vragen of opmerkingen hebben dan kunt u terecht bij de zwemdocenten. U kunt de laatste 5 minuten van de les de zwemdocent van uw kind aanspreken. U kunt uw vraag eventueel ook mailen naar info@hetzwemcentrum.nl. Gratis recreatiefzwemmen. De kinderen die bij ons op zwemles zitten mogen gratis zwemmen tijdens de volgende recreatieve dagen en tijden: ma t/m vr 10:00-11:00 uur, di 07:00-08:30 uur en zo uur. Deze dagen en tijden gelden ook tijdens de schoolvakanties (exclusief de zomervakantie dan hebben wij een aangepast rooster). Geen zwemles. Tijdens officieel erkende feestdagen wordt geen zwemles gegeven. Gedurende de schoolvakanties gaan de zwemlessen gewoon door. Alleen tijdens de zomervakantie vervallen de zwemlessen. Zomerzwemles. U kunt uw kind inschrijven voor de zomerzwemlessen. Deze lessen vallen buiten de reguliere betaalperiodes en kunnen per les worden geboekt. Verdere informatie over de zomerzwemlessen vindt u vanaf eind mei/begin juni op de site. Zwembad hygiëne. Het is absoluut niet toegestaan om met buitenschoenen verder dan de kleedruimtes te komen (verdere informatie zie kopje: wat kunt u zelf doen) Klachten / opmerkingen / algemene vragen. Voor klachten of opmerkingen kunt u mailen naar info@hetzwemcentrum.nl of telefonisch iedere werkdag tussen 09:00 en 11:00 uur ( ). Zwemdiploma s Het Zwemcentrum geeft zwemles voor de volgende diploma s: Zwem ABC Snorkelen Survivalzwemmen A-diploma Snorkelen 1 Dolfijn Brons B-diploma Snorkelen 2 Dolfijn Zilver C-diploma Snorkelen 3 Dolfijn Goud Dolfijn Diamant

3 Voor het vervolg van de diploma s kunt u bij verschillende zwemverenigingen binnen het zwembad in Westervoort terecht. Zie ook het informatiebord tegenover de receptie van Het Zwemcentrum. Uitgangspunten van de zwemles Om de kinderen voor te bereiden op de diploma-eisen wordt er vanaf de eerste zwemles aandacht besteed aan de verschillende zwemslagen en bijzondere verrichtingen. Uit ervaring blijkt dat techniek sneller aangeleerd is bij het gebruik van drijfmiddelen. Wij hebben er dan ook bewust voor gekozen om te werken met drijfmiddelen. Echter om het watergevoel te stimuleren zullen wij ook regelmatig lestijd gebruiken om te zwemmen zonder drijfmiddelen. Tevens zullen kinderen in de laatste fase kennismaken met het gekleed zwemmen. Wij willen benadrukken: Geef uw kind de tijd om met plezier een vaardige zwemmer te worden. Onze zwemopleiding heeft een planmatige aanpak en gaat uit van individuele doorstroommogelijkheid naar het volgende niveau. Uw kind hoeft dus niet te wachten op de rest van de groep. Het is ons streven om ieder kind op zijn/haar eigen niveau zoveel mogelijk te stimuleren binnen het leerproces. Wij proberen zoveel mogelijk aan te sluiten bij de leef- en denkwereld van uw kind. De kwaliteit van het lesgeven wordt versterkt wanneer wij de kinderen en hun voortgang goed kennen. Daarom is het van belang dat wij op de hoogte zijn van mentale en fysieke factoren die de voortgang van de zwemles kunnen beïnvloeden. Wij vinden het belangrijk dat lesgroepen zoveel mogelijk les krijgen van dezelfde zwemdocent. Daarnaast proberen wij ook zoveel mogelijk te werken met dezelfde invallers. Al onze medewerkers, zowel de vaste als de invallers zijn gediplomeerde zwemdocenten. Het Zwemcentrum is ook een opleidingsplaats voor toekomstige zwemdocenten. Wij willen natuurlijk niet de dat kwaliteit van de lessen daaronder te lijden heeft. Daarom blijft de zwemdocent ten aller tijden eind verantwoordelijk voor de lesgroep. Onze stagiaires zullen in eerste instantie alleen maar meedraaien totdat zij het vermogen hebben om zelfstandig een kwalitatief goede les te geven. Zwemplezier staat hoog in het vaandel. Als uw kind het leuk vindt om te zwemmen zal het leerproces niet alleen sneller maar ook beter gaan. Als uw kind zich geheel vrij in het water voelt, zal het zich makkelijker kunnen redden dan een kind dat angstig is. Het vrij zijn in het water leert men door op verschillende speelse manieren om te gaan met water. De zelfredzaamheid van uw kind is hierbij het uitgangspunt.

4 De verschillende fases Onze zwemles is verdeeld in verschillende fases: fasenaam Hoofd leerdoel Kleur kaart Fase plaatje Pinguïn Watervrij worden oranje Pelikaan Beenslagen geel Schildpad Combinatie van armen en benen groen Zaagvis Niet meer kunnen staan (1 ste fase in het grote bad) blauw Otter Diplomagroep voor het A-diploma rood Bever Diplomagroep voor het B-diploma licht blauw Zeehond Diplomagroep voor het C-diploma crème De fasekaart Iedere fase heeft een fase kaart. Om de vorderingen van uw kind te kunnen volgen hebben wij op de achterkant van deze fasekaart een overzicht staan. Gedurende het traject zullen de vakjes van dit overzicht worden voorzien van een krul. Als alle vakjes zijn voorzien van een krul stoomt uw kind door naar de volgende fase. Omdat de krullen vorderingen weergeven is het niet altijd mogelijk om een krul te zetten. Als wij vinden dat uw kind wel heel goed gewerkt heeft maar het nog niet mogelijk is om een krul te zetten zullen wij een stikker op de fase kaart plakken. Deze stikkers zijn bedoeld als motivatie. De fase kaart is een belangrijk onderdeel van onze lesadministratie. Iedere zwemdocent heeft door deze kaart direct inzicht in de vorderingen van uw kind. Als u vragen heeft over vorderingen spreek de zwemdocent van uw kind hier dan even over aan. Dit kan tijdens de laatste 5 minuten van de zwemles.

5 De voorbeeld fasekaart hierboven is van de otterfase. Hierop staat o.a. vermeld 2 de naam van uw kind, zijn/haar lescode, wanneer uw kind is begonnen in deze fase en alle voorgaande fases, wat de uiteindelijke eisen van het A-diploma zijn en de kledingeisen. Het Diplomazwemmen Als uw kind in de Otter, Bever of Zeehond fase zit, dan komt er een moment dat uw kind voldoet aan de eisen voor het diplomazwemmen. Uw kind zal dan een diplomabriefje meekrijgen en op de fasekaart wordt het kopje ik mag diplomazwemmen afgetekend. Voor het bepalen of een kind wel of niet mag gaan diplomazwemmen zijn de volgende aspecten doorslaggevend: Het technische aspect: Het conditionele aspect: Het vaardigheden aspect: Regelmaat in de zwemslagen, stuwing in de slag, juiste ligging. Het ruim halen van de te zwemmen afstand en bijzondere verrichtingen volgens de diploma eisen. De uitvoering van de bijzondere verrichtingen, vertonen van zelfredzaamheid en vrijheid in het water, algemene indruk van uw kind.

6 Diplomazwem eisen ABC A-diploma Kledingeisen: Badkleding met daar overheen, hemd, onderbroek, blouse of T-shirt (met korte mouwen), korte broek, sokken en schoenen. Met extra kleding 1. Spring van de kant, zwem 25 meter schoolslag, zwem onder een mat door en zwem aansluitend 25 meter enkelvoudige rugslag. 2. Spring van de kant en ga 1 minuut watertrappen met de benen en/of armen. Met zwemkleding 3. Spring van de kant en zwem 75 meter schoolslag. 4. Spring met een rechtstandige sprong in het water en zwem 25 meter schoolslag, onderbroken door een hoekduik door een hoepel op ongeveer 1 meter onder het wateroppervlakte. 5. Spring van de kant en zwem 25 meter enkelvoudige rugslag en 25 meter rugcrawl. 6. Zwem 7 meter borstcrawl. B-diploma Kledingeisen: Badkleding met daar overheen, hemd, onderbroek, blouse of T-shirt (met lange mouwen), korte broek, sokken en schoenen. Met extra kleding 1. Spring van de kant, zwem 50 meter schoolslag, zwem éénmaal onder een mat door en klim éénmaal over een mat heen zwem aansluitend 50 meter enkelvoudige rugslag. 2. Spring van de kant en ga 1 minuut watertrappen met de beide been technieken (gelijk- en ongelijkzijdig). Met zwemkleding 3. Spring met een hurksprong in het water en zwem 25 meter schoolslag, onderbroken door een hoekduik door een hoepel en zwem zonder boven te komen door een volgende hoepel (de afstand tussen de hoepels is ongeveer 3 meter en 1 meter onder het wateroppervlak). 4. Spring van de kant en zwem 100 meter schoolslag, zwem 75 meter enkelvoudige rugslag en 25 meter rugcrawl. 5. Ga met een kopsprong in het water en zwem zonder boven te komen 7 meter onderwater. Haal een voorwerp van de bodem (op ongeveer 2 meter diepte) en laat dat boven water zien. 6. Zwem 12,5 meter borstcrawl.

7 C-diploma Kledingeisen: Badkleding met daar overheen, hemd, onderbroek, blouse of T-shirt (met lange mouwen), korte broek, sokken en schoenen. Met extra kleding 1. Spring van de kant, zwem 50 meter schoolslag, zwem éénmaal onder een mat door en klim éénmaal over een mat heen zwem aansluitend 50 meter enkelvoudige rugslag. 2. Spring van de kant en ga 1 minuut watertrappen met de beide been technieken (gelijk- en ongelijkzijdig). Met zwemkleding 3. Spring met een hurksprong in het water en zwem 25 meter schoolslag, onderbroken door een hoekduik door een hoepel en zwem zonder boven te komen door een volgende hoepel (de afstand tussen de hoepels is ongeveer 3 meter en 1 meter onder het wateroppervlak). 4. Spring van de kant en zwem 100 meter schoolslag, zwem 75 meter enkelvoudige rugslag en 25 meter rugcrawl. 5. Ga met een kopsprong in het water en zwem zonder boven te komen 7 meter onderwater. Haal een voorwerp van de bodem (op ongeveer 2 meter diepte) en laat dat boven water zien. 6. Zwem 12,5 meter borstcrawl. Wat kunt u zelf doen Probeer de zwemles voor uw kind zo aangenaam mogelijk te maken. U kunt op verschillende manieren hieraan meewerken. Bereidt uw kind voor op de zwemles. Vertel erover of nog beter, bezoek van te voren ons zwembad, zodat uw kind weet wat het te wachten staat. Breng de zwemdocent vooraf op de hoogte van mogelijke fysieke en/of mentale bijzonderheden van uw kind. Bedenk dat zwemmen met een volle maag niet prettig is. Houd dus rekening met de etenstijd c.q. eetgewoonte van uw kind. Maak gebruik van het recreatief zwemmen van Het Zwemcentrum. Uw kind mag hier bijna altijd gratis gebruik van maken (uitzonderingen zijn het discozwemmen en het banenzwemmen). Uw kind zal aanmerkelijk sneller vooruit gaan. Zorg dat uw kind geen sieraden om/in heeft. Deze raken in het water snel kwijt. Het terug vinden van sieraden is over het algemeen lastig als zij in de afvoer van het zwembad terecht komen. Algemene Regels Vanaf de deur van de kleedzalen richting zwembad mag u niet meer op buitenschoenen lopen. Het is dus ook niet toegestaan om uw kind, op buitenschoenen, even te begeleiden naar het toilet. Dit in verband met de hygiëne. Als u wel verder wilt dan moet u dit doen op badslippers, blote voeten of met de overschoentjes die te koop zijn bij de receptie van Het Zwemcentrum.

8 Zorg ervoor dat uw kind bij u in de kleedkamer blijft totdat een van de zwemdocenten uw kind komt ophalen. Het is voor de concentratie van de kinderen in het instructiebad niet bevorderlijk als er andere kinderen onder de douche of bij de toiletten aan het spelen zijn. Naast de overlast die het veroorzaakt is het ook, met name in het kader van het milieu, zonde van al het verspilde water. Na de zwemles zijn de douches alleen bedoeld voor het afspoelen van het zwembadwater. Het is niet toegestaan om dan gebruik te maken van shampoo, zeep en douchegel. De reden is eigenlijk tweedelig; als eerste is het voor de concentratie van de kinderen in het kleine bad niet bevorderlijk, als tweede wordt de nattevoetenruimte en de douche erg glad van de gemorste zeep/shampoo resten. Wij verzoeken de ouders om in de kleedruime te wachten tot de kinderen terugkomen van de zwemles. Het is voor kinderen erg verwarrend om tussen allerlei benen de weg naar de kleedzalen te moeten zoeken. Daarnaast is de ruimte niet berekend op grote aantallen wachtende ouders. Instromen vanuit een ander zwembad Indien u uw kind wilt laten instromen in de zwemles van Het Zwemcentrum, bieden wij de mogelijkheid van voorzwemmen. Tijdens het voorzwemmen laat uw kind zien welke vaardigheden hij/zij al beheerst zodat wij, in overleg met u, uw kind in de juiste fase kunnen laten instromen. Het voorzwemmen vindt plaats op afspraak. Wij hopen u hiermee voldoende inzicht te hebben gegeven in onze manier van werken. Mocht u nog vragen hebben, blijf er dan niet me rond lopen, maar kom gerust de laatste 5 minuten van de zwemles even naar binnen.

Meest gestelde vragen Wij hebben, voor u als ouder, de antwoorden op de meest gestelde vragen op een rijtje gezet.

Meest gestelde vragen Wij hebben, voor u als ouder, de antwoorden op de meest gestelde vragen op een rijtje gezet. DE CURSUSGIDS Welkom bij Het Zwemcentrum, Het zwemcentrum probeert u middels deze gids een beeld te geven van het cursus aanbod en de bijbehorende regels/afspraken. Mocht u na het lezen van deze gids nog

Nadere informatie

INFORMATIE ENVOZ zwem-abc

INFORMATIE ENVOZ zwem-abc INFORMATIE ENVOZ zwem-abc Duckie Duikel gaat naar zwemles Mei 2016 Aan de kinderen Hoera, je gaat leren zwemmen! Op dit moment sta je op de inschrijflijst om te starten met zwemles. Er staat je een leuke

Nadere informatie

ENVOZ DIPLOMA A-B-C. Bijzonderheden: 1. Minimaal 50% van de af te leggen afstand moet in voor de kandidaat diep water afgelegd worden.

ENVOZ DIPLOMA A-B-C. Bijzonderheden: 1. Minimaal 50% van de af te leggen afstand moet in voor de kandidaat diep water afgelegd worden. ENVOZ DIPLOMA A-B-C Doel / intentie: Aanleren van de elementaire zwem- en veiligheidstechnieken. 1. Minimaal 50% van de af te leggen afstand moet in voor de kandidaat diep water afgelegd worden. 2. Als

Nadere informatie

Versie: 1.1 Februari 2015

Versie: 1.1 Februari 2015 Versie: 1.1 Februari 2015 Betalen van de zwemles U koopt een lespas waar 4 lessen op komen te staan. Als deze aanééngesloten 4 lessen voorbij zijn verlengt u de pas weer met 4 lessen/ weken. Het leertraject

Nadere informatie

Leren zwemmen bij de Tilburgse Zwemschool

Leren zwemmen bij de Tilburgse Zwemschool Leren zwemmen bij de Tilburgse Zwemschool Uw kind gaat leren zwemmen. In ons waterrijke land is het ontzettend belangrijk om al op jonge leeftijd te kunnen zwemmen. Ook in Tilburg en omgeving is veel water

Nadere informatie

Informatiebrochure Zwemlessen Bollenbad

Informatiebrochure Zwemlessen Bollenbad Informatiebrochure Zwemlessen Bollenbad Contactgegevens: Bollenbad Nieuwe Zeeweg 65 2201 TM Noordwijk Tel: 071-3613333 www.bollenbad.nl Mail: bollenbad@sportfondsen.nl Mail zwemzaken: w.vandervlugt@sportfondsen.nl

Nadere informatie

Zwemles informatie. Januari 2019

Zwemles informatie. Januari 2019 Zwemles informatie Januari 2019 Beste ouder/verzorger, Zwembad de Wellen Schenkeltje 7b s-gravendeel 3295 KK s-gravendeel tel.: (078) 673 30 64 info@zwembaddewellen.nl www.zwembaddewellen.nl Hartelijk

Nadere informatie

Inleiding. Mocht u na het lezen van deze brochure nog vragen hebben dan kunt u terecht bij een van onze medewerkers.

Inleiding. Mocht u na het lezen van deze brochure nog vragen hebben dan kunt u terecht bij een van onze medewerkers. Inleiding Bij zwembad "Het Anker", leert uw kind volgens het Zwem ABC zwemmen. De leerweg voldoet aan de landelijk gestelde exameneisen die zijn vastgelegd in de BREZ 2.0 Het Zwem-ABC is in de loop der

Nadere informatie

Dit document is bestemd voor de ouders/verzorgers van de kinderen die bij Kids Lodge zwemles volgen.

Dit document is bestemd voor de ouders/verzorgers van de kinderen die bij Kids Lodge zwemles volgen. Welkom Dit document is bestemd voor de ouders/verzorgers van de kinderen die bij Kids Lodge zwemles volgen. Kids Lodge geeft de zwemdiploma s A+, B+ en C+ uit. Hiermee gaat Kids Lodge verder dan andere

Nadere informatie

Alle informatie van A tot C.

Alle informatie van A tot C. Alle informatie van A tot C. Het enige officiële ABC-zwemdiploma Bij Delta Sportcentrum zwemmen kinderen voor het Zwem-ABC. Dit is het enige officiële ABC-zwemdiploma van de Nationale Raad Zwemveiligheid.

Nadere informatie

Ikleer zwemmen! informatie ABC zwemmen

Ikleer zwemmen! informatie ABC zwemmen Ikleer zwemmen! informatie ABC zwemmen ZUIDERPOORTBAD 2018-201 Welkom bij het ZuiderpoortBad Uw kind gaat leren zwemmen bij het zuiderpoortbad. Dat is een belangrijk moment voor uw kind en natuurlijk ook

Nadere informatie

Algemene informatie over het Nationaal Platform Zwembaden/de Nationale Raad Zwemdiploma s

Algemene informatie over het Nationaal Platform Zwembaden/de Nationale Raad Zwemdiploma s Inleiding Wij zijn blij dat u één van onze zwembaden hebt gekozen om uw kind te leren zwemmen. Zwembad De Peppel in Beilen en zwembad De Smelte in Smilde staan garant voor een gedegen zwemopleiding en

Nadere informatie

Info boekje voor ouder(s)/verzorger(s) Zwemlesinformatie Zwem ABC

Info boekje voor ouder(s)/verzorger(s) Zwemlesinformatie Zwem ABC Info boekje voor ouder(s)/verzorger(s) Zwemlesinformatie Zwem ABC Westsingel 29 6921 RX Duiven 0316-284961 Duiven@Aerofitt.nl www.aerofitt.nl Inhoudsopgave Inleiding Het internationale Zwem- ABC Leuke

Nadere informatie

Doelstellingen van Zwem-ABC (basiselementen)

Doelstellingen van Zwem-ABC (basiselementen) Doelstellingen van Zwem-ABC (basiselementen) Het eerste doel van zwemlessen is zwemveiligheid. Zwemonderwijs is bedoeld om de kans op verdrinking te minimaliseren. Maar het zwemonderwijs doet meer. Het

Nadere informatie

A diploma Zwemsurvival

A diploma Zwemsurvival A diploma Zwemsurvival Met extra kleding: sokken, hemd, korte broek, t- shirt met korte mouw en waterschoenen 1. Spring in het water met een rechtstandige sprong en ga vervolgens 15 tellen watertrappen

Nadere informatie

ZWEMLESPLAN ZWEMPARADIJS CALLUNA

ZWEMLESPLAN ZWEMPARADIJS CALLUNA ZWEMLESPLAN ZWEMPARADIJS CALLUNA In dit les plan zullen wij duidelijk maken op welke manier er wordt gewerkt richting de eindtermen van het Zwem-ABC. Door middel van dit plan maken wij onze werkwijze inzichtelijk

Nadere informatie

Versie: 1.0 November 2014

Versie: 1.0 November 2014 Versie: 1.0 November 2014 Betalen van de zwemles U koopt een lespas waar 4 lessen op komen te staan. Als deze aanééngesloten 4 lessen voorbij zijn verlengt u de pas weer met 4 lessen/ weken. Het leertraject

Nadere informatie

Dit document is bestemd voor de ouders/verzorgers van de kinderen bij Kids Lodge zwemles volgen.

Dit document is bestemd voor de ouders/verzorgers van de kinderen bij Kids Lodge zwemles volgen. Welkom Dit document is bestemd voor de ouders/verzorgers van de kinderen bij Kids Lodge zwemles volgen. Kids Lodge geeft de zwemdiploma s A+, B+ en C+ uit. Hiermee gaat Kids Lodge verder dan andere zwembaden

Nadere informatie

INFORMATIE Zwem-ABC. Duckie Duikel gaat naar zwemles jan In het Polderbad kunt u terecht voor:

INFORMATIE Zwem-ABC. Duckie Duikel gaat naar zwemles jan In het Polderbad kunt u terecht voor: INFORMATIE Zwem-ABC In het Polderbad kunt u terecht voor: Zonnebank Aquasporten Recreatief zwemmen Banen zwemmen Zwemlessen Peutersurvival Polderbad Parkzoomhal Iersestraat 15 Postbus 111 2912 TH NIEUWERKERK

Nadere informatie

DE ZWEMLESSEN IN HET GROENEWOUD

DE ZWEMLESSEN IN HET GROENEWOUD DE ZWEMLESSEN IN HET GROENEWOUD Leren zwemmen is geen kunst, goed leren zwemmen wel! In t Groenewoud is goed leren zwemmen het uitgangspunt, waarbij wij een geheel eigentijdse opleidingsweg hanteren. Leren

Nadere informatie

Informatiefolder Zwem ABC. Zwemcomplex t Zuiderdiep Zuiderdiepstraatweg 4 3251 LW Stellendam 0187-491543 info@zuiderdiep.nl www.zuiderdiep.

Informatiefolder Zwem ABC. Zwemcomplex t Zuiderdiep Zuiderdiepstraatweg 4 3251 LW Stellendam 0187-491543 info@zuiderdiep.nl www.zuiderdiep. Informatiefolder Zwem ABC Zwemcomplex t Zuiderdiep Zuiderdiepstraatweg 4 3251 LW Stellendam 0187-491543 info@zuiderdiep.nl www.zuiderdiep.nl Fijn dat u geïnteresseerd bent in de zwemlessen van Zwemcomplex

Nadere informatie

Afzem- en kledingeisen Nationale Raad Zwemveiligheid diploma ABC

Afzem- en kledingeisen Nationale Raad Zwemveiligheid diploma ABC Diploma A Afzem- en kledingeisen Nationale Raad Zwemveiligheid diploma ABC Met het behalen van het Nationaal Zwemdiploma A laat je kind zien een basisconditie te hebben en de basisvaardigheden te beheersen

Nadere informatie

EISEN ZWEMVAARDIGHEIDSDIPLOMA I. Gekleed zwemmen: zwembad DE JOFFER Voerendaal

EISEN ZWEMVAARDIGHEIDSDIPLOMA I. Gekleed zwemmen: zwembad DE JOFFER Voerendaal I EISEN ZWEMVAARDIGHEIDSDIPLOMA I Gekleed zwemmen: 1.1. Te water gaan van de bassinrand of een startblok met sprong naar keuze (helemaal onder water gaan); na het boven water komen aansluitend 1.2. al

Nadere informatie

www.duikerdel.nl Wegwijs in Diplomaland Oostelijke Randweg 15 1723 LH Noord-Scharwoude 0226-31 21 66

www.duikerdel.nl Wegwijs in Diplomaland Oostelijke Randweg 15 1723 LH Noord-Scharwoude 0226-31 21 66 www.duikerdel.nl Wegwijs in Diplomaland Oostelijke Randweg 15 1723 LH Noord-Scharwoude 0226-31 21 66 Voorwoord Het team van Duikerdel heet u van harte welkom in onze accommodatie. De komende tijd bent

Nadere informatie

Lesplan elementair Zwemmen / Zwem ABC

Lesplan elementair Zwemmen / Zwem ABC Lesplan elementair Zwemmen / Zwem ABC Commissie: AB Kenmerk: Lesplan elementair zwemmen / zwem abc Datum: 2018-02-14 ReddingsBrigade Boxtel is een vrijwilligers organisatie. Naast het opleiden voor zwemmend

Nadere informatie

INFORMATIEBROCHURE ZWEM-ABC

INFORMATIEBROCHURE ZWEM-ABC INFORMATIEBROCHURE ZWEM-ABC Versie 092015.2 1 Inleiding Welkom bij zwembad "De Waterdam" één van de grootste en gezelligste zwemcomplexen van Nederland, gelegen in de gemeente Edam-Volendam. Hartelijk

Nadere informatie

Inleiding. In het Sportfondsenbad Amsterdam-Oost leren wij u kind volgens het Nationale zwemleskompas en het zwem ABC zwemmen.

Inleiding. In het Sportfondsenbad Amsterdam-Oost leren wij u kind volgens het Nationale zwemleskompas en het zwem ABC zwemmen. Inleiding In het Sportfondsenbad Amsterdam-Oost leren wij u kind volgens het Nationale zwemleskompas en het zwem ABC zwemmen. Uw kind is echt zwemveilig als hij/zij het C-diploma heeft behaald. De diploma-eisen

Nadere informatie

Watervrij/buikdrijven Van niets naar geel. De kinderen moeten de volgende dingen kunnen om naar het volgende groepje te gaan.

Watervrij/buikdrijven Van niets naar geel. De kinderen moeten de volgende dingen kunnen om naar het volgende groepje te gaan. Watervrij/buikdrijven Van niets naar geel. 1. Bellen blazen. 2. Zich in het water laten vallen zowel voorover als achterover en weer opstaan. 3. Iets oppakken van de bodem op circa 40 cm waarbij gezicht

Nadere informatie

Wijzigingen Examenregeling Nationale Zwemdiploma s t.o.v. BREZ 2.0

Wijzigingen Examenregeling Nationale Zwemdiploma s t.o.v. BREZ 2.0 Wijzigingen Examenregeling Nationale Zwemdiploma s t.o.v. BREZ 2.0 Onderdeel A/B/C BREZ 2.0 Examenregeling Nationale Zwemdiploma s Kledingvoorschriften A T-shirt, hemd of blouse met korte mouwen. Korte

Nadere informatie

Informatieboekje. Zwem-ABC. Zwembad De Zijl Vijf Meibad

Informatieboekje. Zwem-ABC. Zwembad De Zijl Vijf Meibad Informatieboekje Zwem-ABC Zwembad De Zijl Vijf Meibad www.leidswater.nl Beste ouder/verzorger, Welkom! Wij zijn blij dat jullie hebben gekozen voor een van de zwembaden van Leids water. In dit boekje vind

Nadere informatie

Informatieboekje Diplomazwemmen

Informatieboekje Diplomazwemmen VOORWOORD Informatieboekje Diplomazwemmen U heeft een informatieboekje van de Zwem en Polo Club Hoofddorp in handen. Dit informatieboekje is bedoeld voor alle ouders/verzorgers van kinderen die zwemmen

Nadere informatie

Leren zwemmen! Zwemles informatie Sport- en Evenementencomplex Merwestein

Leren zwemmen! Zwemles informatie Sport- en Evenementencomplex Merwestein 1 Leren zwemmen! Zwemles informatie Sport- en Evenementencomplex Merwestein 2 Inhoudsopgave Pagina Inleiding 3 Zwemles bij Merwestein 4 Inschrijven 4 Tijden en tarieven 5 Leskaart 5 Gratis zwemmen 6 Proefzwemmen

Nadere informatie

Lesplan zwemlessen sportcentrum de Trits.

Lesplan zwemlessen sportcentrum de Trits. Lesplan zwemlessen sportcentrum de Trits. Zwembad de Trits werkt in groepjes van 8 kinderen met een leeftijd vanaf 4 jaar en 3 maanden, deze lessen worden bij voorkeur door 1 docent tijdens dit traject

Nadere informatie

Geen diploma: doelgroepen bad 1 zweminstructeur 1 of meerdere diploma s: diepe bad 2 zweminstructeurs

Geen diploma: doelgroepen bad 1 zweminstructeur 1 of meerdere diploma s: diepe bad 2 zweminstructeurs Schoolzwemwerkplan Bosbad-Putten. Hierbij treft u het schoolzwemwerkplan aan voor het schooljaar 2012-2013. Schoolzwemmen in Putten valt onder bewegingsonderwijs en is voor de groepen 4 en 5. De groepen

Nadere informatie

Ontdek meer over de zwemles van Sportbedrijf Oosterhout

Ontdek meer over de zwemles van Sportbedrijf Oosterhout Ontdek meer over de zwemles van Sportbedrijf Oosterhout Welkom bij recreatieoord de Warande. Leren zwemmen is niet alleen leuk, maar ook afwisselend, spannend en veilig. In dit zwemlesinformatieboekje

Nadere informatie

Zwemles. nieuws. nieuws Najaar 2014 1. Zwemtips Meest gestelde vragen De diploma s GROENHOVENBAD

Zwemles. nieuws. nieuws Najaar 2014 1. Zwemtips Meest gestelde vragen De diploma s GROENHOVENBAD GROENHOVENBAD Zwemles nieuws nieuws Najaar 2014 1 Zwemtips Meest gestelde vragen De diploma s Tel. Groenhovenbad 0182 694 969 Email info@sportpuntgouda.nl www.sportpuntgouda.nl Voorwoord Kom je ook gezellig

Nadere informatie

ZWEMMEN KWALITATIEF & VEILIG LEREN WWW.ZWEMBADSTAPHORST.NL. Zwemles. bij de Broene eugte:

ZWEMMEN KWALITATIEF & VEILIG LEREN WWW.ZWEMBADSTAPHORST.NL. Zwemles. bij de Broene eugte: KWALITATIEF & VEILIG LEREN ZWEMMEN Zwemles bij de Broene eugte: ABC-ZWEMMEN EASYSWIM 4 Het kind staat centraal 4 Gratis vrijzwemmen tijdens de zwemlessen 4 Gediplomeerde en ervaren zwemonderwijzers 4 Individueel

Nadere informatie

Informatiefolder Zwem-ABC. Recreatiecentrum de Staver Olympiaweg DL Sommelsdijk

Informatiefolder Zwem-ABC. Recreatiecentrum de Staver Olympiaweg DL Sommelsdijk Informatiefolder Zwem-ABC Recreatiecentrum de Staver Olympiaweg 32 3245 DL Sommelsdijk 0187-483306 info@destaver.nl www.destaver.nl Fijn dat u geïnteresseerd bent in de zwemlessen van Recreatiecentrum

Nadere informatie

Gemeente Den Haag. Uw kind neemt deel. aan schoolzwemmen. School zwemmen

Gemeente Den Haag. Uw kind neemt deel. aan schoolzwemmen. School zwemmen School zwemmen Gemeente Den Haag Uw kind neemt deel aan schoolzwemmen ZWEMMEN IS GEZOND Uw kind neemt deel aan schoolzwemmen. Zwemmen is gezond en leuk. Wanneer uw kind goed kan zwemmen, vergroot dat zijn/haar

Nadere informatie

Nieuwsbrief Schoolzwemmen

Nieuwsbrief Schoolzwemmen Nieuwsbrief Schoolzwemmen 2016-2017 23 september 2016 Beste ouders, Teneinde u correct te informeren treft u hierbij de benodigde informatie aan, welke ertoe moet bijdragen u een heldere kijk op de zwemlessen

Nadere informatie

Ik leer zwemmen! Informatie over het ZwemABC bij bv SPORT voor leerlingen en hun ouders

Ik leer zwemmen! Informatie over het ZwemABC bij bv SPORT voor leerlingen en hun ouders Ik leer zwemmen! Informatie over het ZwemABC bij bv SPORT voor leerlingen en hun ouders 1 Inhoudsopgave Welkom bij bv SPORT...3 ZwemABC... 3 Zwemonderwijzers... 3 Lessysteem... 4 Leerlingvolgsyteem...

Nadere informatie

Wegwijs in diplomaland

Wegwijs in diplomaland Wegwijs in diplomaland Voorwoord Het team van Duikerdel heet u van harte welkom. De komende tijd bent u onze gast, samen met uw kind(eren) in één van de warmste baden in de omgeving. Graag willen wij u

Nadere informatie

ZWEMEISEN PER NIVEAU,STICKERVERDELING EN DIPLOMA EISEN

ZWEMEISEN PER NIVEAU,STICKERVERDELING EN DIPLOMA EISEN NIVEAU 1 Sticker 1 t/m 4 Te water gaan: Met voetsprong van de bassinrand afspringen in diepwater 0.50-1.10 meter Onder water: Onder of door een B.v. hoepel, flexi-beam of surfmat. Zink figuurtjes van de

Nadere informatie

Leren zwemmen met JIP! Inleiding. 1. Het kind staat centraal. Water, het leukste speelgoed dat er is!

Leren zwemmen met JIP! Inleiding. 1. Het kind staat centraal. Water, het leukste speelgoed dat er is! Leren zwemmen met JIP! Inleiding Levenslang zwemplezier, zwemveiligheid en toerusting Leren zwemmen is binnen de zwembaden De Steur en Sonnenberch gericht op het bereiken van zwemveiligheid en toerusting.

Nadere informatie

Geen diploma: doelgroepen bad 1 zweminstructeur 1 of meerdere diploma s: diepe bad 2 zweminstructeurs

Geen diploma: doelgroepen bad 1 zweminstructeur 1 of meerdere diploma s: diepe bad 2 zweminstructeurs Schoolzwemwerkplan Bosbad-Putten. Hierbij treft u het schoolzwemwerkplan aan voor het nieuwe schooljaar. Schoolzwemmen in Putten valt onder bewegingsonderwijs en is voor de groepen 4 en 5. De groepen zwemmen

Nadere informatie

Wegwijs in diplomaland

Wegwijs in diplomaland Wegwijs in diplomaland Voorwoord Het team van Duikerdel heet u van harte welkom. De komende tijd bent u onze gast, samen met uw kind(eren) in één van de warmste baden in de omgeving. Graag willen wij u

Nadere informatie

Watervriendennieuws. Belangrijk!

Watervriendennieuws. Belangrijk! Watervriendennieuws Website: www.watervriendenschagen.nl Facebook: www.facebook.com/watervriendenschagen Bovenstaande foto is van de knutselclub die eens in de maand op woensdag wordt gegeven. Hierbij

Nadere informatie

Hoofdstuk 1: Het ZwemABC bij Zwembad de Stok Hoofdstuk 2: Zwemlespakketten Hoofdstuk 3: Eindnormen diploma zwemmen Hoofdstuk 4: Algemene informatie

Hoofdstuk 1: Het ZwemABC bij Zwembad de Stok Hoofdstuk 2: Zwemlespakketten Hoofdstuk 3: Eindnormen diploma zwemmen Hoofdstuk 4: Algemene informatie Informatie Zwem ABC Inhoudsopgave Hoofdstuk 1: Het ZwemABC bij Zwembad de Stok 3 Wat is ZwemABC? 3 Leeftijd aanvang zwemles 4 Duur zwemlessen 4 Niveau en afzwemmen 5 Hoofdstuk 2: Zwemlespakketten 6 Wat

Nadere informatie

1. Voorwoord 1. 2. Doelstellingen zwemonderwijs 2 2.1 Algemeen 2 2.2 Doelstellingen 2

1. Voorwoord 1. 2. Doelstellingen zwemonderwijs 2 2.1 Algemeen 2 2.2 Doelstellingen 2 Inhoudsopgave 1. Voorwoord 1 2. Doelstellingen zwemonderwijs 2 2.1 Algemeen 2 2.2 Doelstellingen 2 3. Zakelijke gegevens 3 3.1 De accommodatie 3 3.2 Het materiaal 3 3.3 Groepsgrootte en niveaugroepen 3

Nadere informatie

Eisen zwemvaardigheidsdiploma 1. Gekleed zwemmen:

Eisen zwemvaardigheidsdiploma 1. Gekleed zwemmen: Eisen zwemvaardigheidsdiploma 1 Te water gaan van de bassinrand of een startblok met sprong naar keuze (helemaal onder water gaan); na het boven water komen aansluitend hiermee 30 seconden blijven drijven;

Nadere informatie

Bezoek regelmatig onze website:

Bezoek regelmatig onze website: 1 Inhoudsopgave 1 Zwemvereniging RZV-Excelsior 3 2 Opzet van het Zwem-ABC 4 2.1 Stap 1 Badje 1 5 2.2 Stap 2 Badje 2 5 2.3 Stap 3 Badje 3 5 2.4 Stap 4 Badje 4 5 2.5 Stap 5 Ik ga voor mijn A diploma zwemmen

Nadere informatie

Het ZwemABC. Zeg maar dag tegen die bandjes!

Het ZwemABC. Zeg maar dag tegen die bandjes! 2 3 Zeg maar dag tegen die bandjes! Het ZwemABC Bij Sportbedrijf Rotterdam leert je kind zwemmen volgens het ZwemABC: van Aanleren en Beter worden, naar Complete zwemvaardigheid. In de zwembaden van Sportbedrijf

Nadere informatie

Introductie SuperSpetters. Inhoud. Aanleiding. Vragen. Beleidsplan Waterkracht Licentiesysteem NPZ NRZ. Traject VODW Marketing

Introductie SuperSpetters. Inhoud. Aanleiding. Vragen. Beleidsplan Waterkracht Licentiesysteem NPZ NRZ. Traject VODW Marketing Introductie SuperSpetters passie voor water Inhoud Totstandkoming SuperSpetters Inhoud SuperSpetters Hoe te werken met SuperSpetters Vragen Aanleiding Beleidsplan Waterkracht 2008-2012 Licentiesysteem

Nadere informatie

quasports Zwemles Plezierig leren zwemmen. Doelgericht en met persoonlijke aandacht.

quasports Zwemles Plezierig leren zwemmen. Doelgericht en met persoonlijke aandacht. quasports Zwemles Plezierig leren zwemmen. Doelgericht en met persoonlijke aandacht. quasports Zwemles Efficiënt en effectief zwemonderwijs in een veilige omgeving, waarin uw kind zich prettig voelt en

Nadere informatie

Inhoud. Aanleiding. Introductie SuperSpetters. Vragen. Beleidsplan Waterkracht Licentiesysteem NPZ NRZ. Traject VODW Marketing

Inhoud. Aanleiding. Introductie SuperSpetters. Vragen. Beleidsplan Waterkracht Licentiesysteem NPZ NRZ. Traject VODW Marketing Introductie SuperSpetters passie voor water Inhoud Totstandkoming SuperSpetters Inhoud SuperSpetters Hoe te werken met SuperSpetters Vragen Aanleiding Beleidsplan Waterkracht 2008-2012 Licentiesysteem

Nadere informatie

Voorbeeldtekst SuperSpetters website

Voorbeeldtekst SuperSpetters website Voorbeeldtekst SuperSpetters website Januari 2018 Totaalvoorbeeld van een SuperSpetters-pagina Leren zwemmen is in ons waterrijke land van levensbelang. Wij wonen niet alleen in de buurt van water, maar

Nadere informatie

Informatieboekje. Zwem-ABC. Zwembad De Zijl Vijf Meibad

Informatieboekje. Zwem-ABC. Zwembad De Zijl Vijf Meibad Informatieboekje Zwem-ABC Zwembad De Zijl Vijf Meibad www.leidswater.nl maart 2019 Beste ouder/verzorger, Welkom! Wij zijn blij dat jullie hebben gekozen voor een van de zwembaden van Leids water. In dit

Nadere informatie

Niveau 1. Duur van de les. 45 minuten

Niveau 1. Duur van de les. 45 minuten Niveau 1 1 Springen Diverse voetwaartse sprongen: voorwaarts/achterwaarts/met draai en aansluitend geheel onder water gaan. In diep water met Easyswim 2 Onder water zijn en blijven Geheel onder water zijn

Nadere informatie

Zwemles. nieuws. nieuws. Leerlingvolgsysteem zwemles Meest gestelde vragen De diploma s GROENHOVENBAD. Najaar 2015 3

Zwemles. nieuws. nieuws. Leerlingvolgsysteem zwemles Meest gestelde vragen De diploma s GROENHOVENBAD. Najaar 2015 3 GROENHOVENBAD Zwemles nieuws nieuws Najaar 2015 3 Leerlingvolgsysteem zwemles Meest gestelde vragen De diploma s Tel. Groenhovenbad 0182 694 969 Email info@sportpuntgouda.nl www.sportpuntgouda.nl Voorwoord

Nadere informatie

ABC-zwemlessen. Dé basis voor een leven lang zwemplezier!

ABC-zwemlessen. Dé basis voor een leven lang zwemplezier! ABC-zwemlessen Dé basis voor een leven lang zwemplezier! ABC-zwemlessen In zwembad Hoornse Vaart kun je je A-, B- en C-zwemdiploma halen. Naast kwaliteit staat plezier voor het kind hierbij voorop. Tijdens

Nadere informatie

Jip s WaterWereld en Jip s WaterWereld logo zijn handelsnamen van Sportfondsen Nederland B.V.

Jip s WaterWereld en Jip s WaterWereld logo zijn handelsnamen van Sportfondsen Nederland B.V. Copyright Sportfondsen Nederland B.V. Niets uit deze uitgave mag worden vermenigvuldigd en/of openbaar gemaakt worden door middel van druk, fotocopy, microfilm, geluidsband, elektronisch of op welke andere

Nadere informatie

1. Welkom in zwembad De Waterlelie Aalsmeer 2. Zwemles voor A, B en C diploma 3. Het ABC: de algemene eisen

1. Welkom in zwembad De Waterlelie Aalsmeer 2. Zwemles voor A, B en C diploma 3. Het ABC: de algemene eisen 1. Welkom in zwembad De Waterlelie Aalsmeer Allereerst heten wij u van harte welkom. Wij vinden het fijn dat u gekozen heeft voor ons zwembad en zullen ons uiterste best doen om u en uw kind een plezierige

Nadere informatie

Ontdek meer over de zwemles van Sportbedrijf Oosterhout

Ontdek meer over de zwemles van Sportbedrijf Oosterhout Ontdek meer over de zwemles van Sportbedrijf Oosterhout Welkom bij recreatieoord de Warande. Leren zwemmen is niet alleen leuk, maar ook afwisselend, spannend en veilig. In dit zwemlesinformatieboekje

Nadere informatie

Wij hebben het genoegen u het schoolwerkplan van het schooljaar 2015/2016 aan te bieden.

Wij hebben het genoegen u het schoolwerkplan van het schooljaar 2015/2016 aan te bieden. Wij hebben het genoegen u het schoolwerkplan van het schooljaar 2015/2016 aan te bieden. Doelstellingen van het schoolzwemmen Een zwemles, die voorziet in een stuk herhalen en verbeteren van de zwemslagen

Nadere informatie

Alles over zwemles in Sportcentrum De Koploper

Alles over zwemles in Sportcentrum De Koploper Van eerste zwemles tot afzwemmen voor het Zwem-ABC Alles over zwemles in Sportcentrum De Koploper Sportbedrijf Lelystad Badweg 21 0320 285 385 klantenservice@sportbedrijf.nl www.sportbedrijf.nl SportinLelystad

Nadere informatie

Zed en Sop Sticker 1. Zed en Sop sticker 2 Dolfijn. Zed en Sop sticker 3 Springen en duik vormen. Voortraject. Verdragen van spetters

Zed en Sop Sticker 1. Zed en Sop sticker 2 Dolfijn. Zed en Sop sticker 3 Springen en duik vormen. Voortraject. Verdragen van spetters Voortraject Verdragen van spetters Ik kan al een beetje spetters verdragen Springen en klimmen Ik durf van de lage kant te springen en klim er zelf uit Springen met gezicht in het water Ik spring met mijn

Nadere informatie

1. Welkom in zwembad De Waterlelie Aalsmeer 2. Zwemles volgens de EasySwim-methode 3. Het ZwemABC: de algemene eisen

1. Welkom in zwembad De Waterlelie Aalsmeer 2. Zwemles volgens de EasySwim-methode 3. Het ZwemABC: de algemene eisen 1. Welkom in zwembad De Waterlelie Aalsmeer Allereerst heten wij u van harte welkom. Wij vinden het fijn dat u gekozen heeft voor ons zwembad en zullen ons uiterste best doen om u en uw kind een plezierige

Nadere informatie

Zwemles in De Meerkamp

Zwemles in De Meerkamp Zwemles in De Meerkamp Kwaliteit en plezier gaan hand in hand! informatiebrochure voor ouders/verzorgers januari 2015 Inhoudsopgave Welkom!... 3 Waarom kost leren zwemmen tegenwoordig meer tijd?... 3 Wat

Nadere informatie

EISEN ZWEMDIPLOMA A (per 1 september 2010) Gekleed zwemmen: In badkleding:

EISEN ZWEMDIPLOMA A (per 1 september 2010) Gekleed zwemmen: In badkleding: EISEN ZWEMDIPLOMA A (per 1 september 2010) Door GZC DONK zijn de eisen voorzien van een toelichting. De toelichting is vooral gebaseerd op de BREZ. Zie ook de BREZ (www.npz-nrz.nl of www.zwemwiki.org)

Nadere informatie

Informatieboek zwemlessen bij de ZPCH. Commissie Diplomazwemmen ZPCH

Informatieboek zwemlessen bij de ZPCH. Commissie Diplomazwemmen ZPCH 2017 Informatieboek zwemlessen bij de ZPCH Commissie Diplomazwemmen ZPCH 1. Leren zwemmen met de superspettersmethode en het behalen van het KNZB-Zwemdiploma. 2. Verder zwemmen met vaardigheid of binnen

Nadere informatie

Geachte ouders / verzorgers,

Geachte ouders / verzorgers, Geachte ouders / verzorgers, Welkom bij zwembad de Koornmolen! In dit boekje treft u allerlei informatie en wetenswaardigheden over zwemlessen bij de Koornmolen. Door middel van dit boekje willen wij u

Nadere informatie

Zwemlesplan Molenkoog voor het A-, B- en C-diploma

Zwemlesplan Molenkoog voor het A-, B- en C-diploma Zwemlesplan Molenkoog voor het A-, B- en C-diploma In dit zwemlesplan zullen wij duidelijk maken op welke manier er wordt gewerkt richting de eindtermen van het Zwem-ABC. Door middel van dit lesplan maken

Nadere informatie

1. Vrij zwemmen maandagavond

1. Vrij zwemmen maandagavond Inhoud 1. Vrij zwemmen maandagavond... 2 2. De technische commissie... 3 3. Badkleding, haar en duikbril... 4 4. Vragen en/of opmerkingen... 4 5. Kijkdagen... 4 6. Hoe ziet een les eruit... 4 7. Lestijden...

Nadere informatie

Gemeente Den Haag Dienst Onderwijs, Cultuur en Welzijn. Uw kind neemt deel. aan schoolzwemmen. School zwemmen

Gemeente Den Haag Dienst Onderwijs, Cultuur en Welzijn. Uw kind neemt deel. aan schoolzwemmen. School zwemmen Gemeente Den Haag Dienst Onderwijs, ultuur en Welzijn School zwemmen Uw kind neemt deel aan schoolzwemmen ZWEMMEN IS GEZOND Uw kind neemt deel aan schoolzwemmen. Zwemmen is gezond en leuk. Daarnaast vergroot

Nadere informatie

INFORMATIE ZWEMLES OPLEIDING ABC

INFORMATIE ZWEMLES OPLEIDING ABC Inschrijfdatum Bonnummer Startdatum INFORMATIE ZWEMLES OPLEIDING ABC ALGEMEEN De zwemcursus voor de opleiding voor het ABC diploma is een logische opleidingsweg tot en met het diploma C. Sinds de invoering

Nadere informatie

Zwemles Informatie Diploma A

Zwemles Informatie Diploma A Uw kind gaat starten met de zwemlessen voor diploma A. In dit boekje treft Au uitleg en regels omtrent de zwemlessen. Wij raden u aan dit boekje te bewaren of uit te printen omdat het veel informatie bevat

Nadere informatie

ZWEMLESSEN. in het Geusseltbad

ZWEMLESSEN. in het Geusseltbad ZWEMLESSEN in het Geusseltbad ZWEMLESSEN IN HET GEUSSELTBAD Zwemles moet actief, leerzaam, maar vooral plezierig zijn voor kinderen. Om deze ingrediënten van de zwemles te garanderen hanteert het Geusseltbad

Nadere informatie

Reddingsbrigade Nederland IJmuiden, september Examenprotocol Junior Redder

Reddingsbrigade Nederland IJmuiden, september Examenprotocol Junior Redder Reddingsbrigade Nederland IJmuiden, september 2018 Examenprotocol Junior Redder Reddingsbrigade Nederland Dokweg 149 1976CA IJmuiden +31 (0)255 54 58 58 info@reddingsbrigade.nl www.reddingsbrigade.nl 2018

Nadere informatie

ALGEMENE INFORMATIE OVER DE PARTICULIERE ZWEMLES (PER 5 OKTOBER 2015)

ALGEMENE INFORMATIE OVER DE PARTICULIERE ZWEMLES (PER 5 OKTOBER 2015) ALGEMENE INFORMATIE OVER DE PARTICULIERE ZWEMLES (PER 5 OKTOBER 2015) Geachte ouders/verzorgers, Het team van zwembad De Lansingh heten u en uw kind van harte welkom in onze zwemaccommodatie. De komende

Nadere informatie

ABC-zwemlessen. Dé basis voor een leven lang zwemplezier!

ABC-zwemlessen. Dé basis voor een leven lang zwemplezier! ABC-zwemlessen Dé basis voor een leven lang zwemplezier! ABC-zwemlessen In zwembad Hoornse Vaart kun je je A-, B- en C-zwemdiploma halen. Naast kwaliteit staat plezier voor het kind hierbij voorop. Tijdens

Nadere informatie

Zwemlesplan Amstelbad 2019

Zwemlesplan Amstelbad 2019 Zwemlesplan Amstelbad 2019 Inhoudsopgave 1. Inleiding 3 2. Uitgangspunten 3 2.1 Visie en Doelstelling 3 2.2 Methode 3 2.2.1 Planmatige aanpak 3 2.2.2 Accenten in de uitvoering 4 2.2.3 Zwemonderwijzers

Nadere informatie

Onze visie op het leren zwemmen Meest gestelde vragen De diploma s

Onze visie op het leren zwemmen Meest gestelde vragen De diploma s Onze visie op het leren zwemmen Meest gestelde vragen De diploma s Tel. Groenhovenbad 0182 694 969 Email info@sportpuntgouda.nl www.sportpuntgouda.nl Voorwoord Kom je ook gezellig bij mij in Het Groenhovenbad

Nadere informatie

Alles over zwemles in Sportcentrum De Koploper

Alles over zwemles in Sportcentrum De Koploper Van eerste zwemles tot afzwemmen voor het Zwem-ABC Alles over zwemles in Sportcentrum De Koploper Sportbedrijf Lelystad Badweg 21 0320 285 385 klantenservice@sportbedrijf.nl www.sportbedrijf.nl SportinLelystad

Nadere informatie

Ik leer zwemmen Zwem-ABC

Ik leer zwemmen Zwem-ABC Ik leer zwemmen Zwem-ABC Informatie 1 Inhoudsopgave Welkom bij bv SPORT...3 Zwem-ABC...3 Licentie zwem-abc...3 Zwemonderwijzers...4 Lessysteem...4 Leerlingvolgsysteem...5 Kijklessen...6 Oefenzwemmen...6

Nadere informatie

Info boekje voor ouder(s)/verzorger(s) Zwemlesinformatie Zwem ABC

Info boekje voor ouder(s)/verzorger(s) Zwemlesinformatie Zwem ABC Info boekje voor ouder(s)/verzorger(s) Zwemlesinformatie Zwem ABC Westsingel 29 6921 RX Duiven 0316284961 Duiven@Aerofitt.nl www.aerofitt.nl Inhoudsopgave Inleiding Het internationale Zwem ABC Leuke manier

Nadere informatie

INFORMATIEMAP PARTICULIERE LESSEN

INFORMATIEMAP PARTICULIERE LESSEN INFORMATIEMAP PARTICULIERE LESSEN RECREATIE- INSTRUCTIEBAD HET KOGGENBAD DE GOORN A Inhoudsopgave Pagina C Routebeschrijving. Pagina D Algemene informatie. Lesregels Pagina E Begeleiding ouders Mijn kind

Nadere informatie

Welkom bij Zwemvereniging Alphense Watervrienden

Welkom bij Zwemvereniging Alphense Watervrienden Welkom bij Zwemvereniging Alphense Watervrienden Je bent net lid geworden van Zwemvereniging Alphense Watervrienden. Welkom bij de club! Dit boekje dient om je een beetje wegwijs te maken in het zwembad

Nadere informatie

INFORMATIEBOEK ZWEMLES ABC

INFORMATIEBOEK ZWEMLES ABC INFORMATIEBOEK ZWEMLES ABC Leren zwemmen is niet alleen leuk, maar ook afwisselend, spannend en veilig. In dit informatieboek wordt uitgelegd hoe te zwemlessen van sportbedrijf Oosterhout in De Warande

Nadere informatie

Hoera, kleurtje blauw

Hoera, kleurtje blauw Hoera, kleurtje blauw Ik,... heb op. kleurtje blauw behaald en dat wil zeggen dat ik: in het water durf springen en even mijn gezicht onder water kan houden. even op de buik durf drijven met hulpmiddelen.

Nadere informatie

INFORMATIE VOOR OUDERS. De actieve start van een leven lang zwemmen

INFORMATIE VOOR OUDERS. De actieve start van een leven lang zwemmen De actieve start van een leven lang zwemmen 1 Veilig zwemmen is belangrijk voor kinderen. Daar is iedereen het over eens. Toch leven er vaak veel vragen bij ouders over de manier waarop kinderen leren

Nadere informatie

Zwemles. nieuws. nieuws. Leerlingvolgsysteem zwemles Meest gestelde vragen De diploma s GROENHOVENBAD

Zwemles. nieuws. nieuws. Leerlingvolgsysteem zwemles Meest gestelde vragen De diploma s GROENHOVENBAD GROENHOVENBAD Zwemles nieuws nieuws Leerlingvolgsysteem zwemles Meest gestelde vragen De diploma s Tel. Groenhovenbad 0182 694 969 Email info@sportpuntgouda.nl www.sportpuntgouda.nl Voorwoord Geachte ouder/verzorger,

Nadere informatie

Informatieblad ten behoeve van de ABC-zwemopleiding en Zwemvaardigheid 1,2 en 3

Informatieblad ten behoeve van de ABC-zwemopleiding en Zwemvaardigheid 1,2 en 3 De jaargids bevat praktische informatie voor dit zwemjaar zoals overzichten van namen, adressen, telefoonnummers, vakantierooster, lestijden en geplande activiteiten door het hele zwemjaar heen voor zover

Nadere informatie

INFORMATIEMAP PARTICULIERE LESSEN RECREATIE- INSTRUCTIEBAD HET KOGGENBAD DE GOORN

INFORMATIEMAP PARTICULIERE LESSEN RECREATIE- INSTRUCTIEBAD HET KOGGENBAD DE GOORN INFORMATIEMAP PARTICULIERE LESSEN RECREATIE- INSTRUCTIEBAD HET KOGGENBAD DE GOORN 1 Inhoudsopgave Pagina 3 Pagina 4-5 Routebeschrijving. Algemene informatie. Lesregels Pagina 5 Begeleiding ouders Mijn

Nadere informatie

Informatieboekje

Informatieboekje Informatieboekje 2013-2014 www.zvberlage.nl Zwemvereniging Berlage geeft zwemles aan kinderen vanaf 4 jaar op zondagmorgen van 9.00 uur tot 10.00 uur in het Floraparkbad voor het zwem-abc Inhoudsopgave

Nadere informatie

Zwemles. nieuws. nieuws Voorjaar Leerlingvolgsysteem zwemles Meest gestelde vragen De diploma s GROENHOVENBAD

Zwemles. nieuws. nieuws Voorjaar Leerlingvolgsysteem zwemles Meest gestelde vragen De diploma s GROENHOVENBAD GROENHOVENBAD Zwemles nieuws nieuws Voorjaar 2016 4 Leerlingvolgsysteem zwemles Meest gestelde vragen De diploma s Tel. Groenhovenbad 0182 694 969 Email info@sportpuntgouda.nl www.sportpuntgouda.nl Voorwoord

Nadere informatie

INFORMATIE ELEMENTAIR ZWEMONDERWIJS. Het Zwem-ABC

INFORMATIE ELEMENTAIR ZWEMONDERWIJS. Het Zwem-ABC INFORMATIE ELEMENTAIR ZWEMONDERWIJS Het Zwem-ABC TC Elementair, februari 2016 Inhoudsopgave informatieboekje Zeester-Meerval algemeen... 3 Secretariaat elementair zwemonderwijs... 3 Activiteiten van de

Nadere informatie

Sportfondsen Kampen B.V. Zwem- en Vergadercentrum De Steur Broedersingel 1 8261 GH Kampen Tel: 038-3316884 info@desteur.nl www.desteur.

Sportfondsen Kampen B.V. Zwem- en Vergadercentrum De Steur Broedersingel 1 8261 GH Kampen Tel: 038-3316884 info@desteur.nl www.desteur. Sportfondsen Kampen B.V. Zwem- en Vergadercentrum De Steur Broedersingel 1 8261 GH Kampen Tel: 038-3316884 info@desteur.nl www.desteur.nl Introductie en informatieboekje Sportfondsen Kampen B.V. Zwembad

Nadere informatie

Zwemlessen in Deventer

Zwemlessen in Deventer Zwemlessen in Deventer Zwemles volgens het Nationale Zwem ABC www.descheg.nl www.borgelerbad.nl INHOUDSOPGAVE Inleiding Pagina 2 Inhoudsopgave Pagina 3 Het EasySwim Pro drijfpakje Pagina 5 Wat is het EasySwim

Nadere informatie