Inleiding. Mocht u na het lezen van deze brochure nog vragen hebben dan kunt u terecht bij een van onze medewerkers.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Inleiding. Mocht u na het lezen van deze brochure nog vragen hebben dan kunt u terecht bij een van onze medewerkers."

Transcriptie

1 Inleiding Bij zwembad "Het Anker", leert uw kind volgens het Zwem ABC zwemmen. De leerweg voldoet aan de landelijk gestelde exameneisen die zijn vastgelegd in de BREZ 2.0 Het Zwem-ABC is in de loop der tijd gemoderniseerd om kinderen nog beter zwemvaardig te maken. Binnen het Zwem-ABC zijn in de loop der tijd kwaliteitsverbeteringen doorgevoerd, waarmee de borging van de veiligheid, de kwaliteit en het plezier van leren zwemmen wordt gestimuleerd. Uw kind is zwemveilig als hij/zij het C-diploma heeft behaald. Bij de exameneisen tijdens het diplomazwemmen horen naast het beheersen van de traditionele zwemslagen zoals schoolslag en rugslag, ook de borstcrawl en de rugcrawl. Daarnaast is er een stukje survival in het diploma verwerkt, evenals het kunnen oriënteren onder water. In deze brochure kunt u meer lezen over het leszwemmen bij zwembad "Het Anker". Mocht u na het lezen van deze brochure nog vragen hebben dan kunt u terecht bij een van onze medewerkers.

2 1 De zwemlessen in zwembad "Het Anker" De inhoud van onze zwemlessen is gebaseerd op de volgende drie uitgangspunten: MOTIVATIE Onze opleiding heeft een planmatige aanpak. Ons streven is ieder kind zoveel mogelijk te stimuleren binnen zijn/haar mogelijkheden. ZWEMPLEZIER Water is leuk! Je wordt er nat van, je kunt er leuke spelletjes in doen en je kunt er lekker in zwemmen! Dat gevoel willen wij uw kind meegeven. Daarvoor zijn bepaalde vaardigheden nodig. Wij proberen zoveel mogelijk aan te sluiten bij de leef- en denkwereld en houden bij het leren zwemmen rekening met de leeftijd van uw kind. U vindt dat dan ook tijdens de zwemlessen (spelelementen) terug bij het aanbieden van de oefenstof. Om dichtbij de belevingswereld van de kinderen te komen maken wij gebruik van spelmaterialen zoals: drijvende en zinkende speeltjes, ballen, plankjes, flexi-beams. Plezier bij het leren zwemmen vinden wij heel belangrijk. ZWEMVEILIGHEID Wij vinden het belangrijk dat uw kind zich geheel vrij in het water voelt. Daarvoor leert het op verschillende manieren met water omgaan. Vaardigheden als het onder water gaan, ademhaling, drijven, wenden en keren, springen, voortbewegen en het gekleed zwemmen worden uw kind op speelse wijze vroegtijdig aangeleerd. Als uw kind bovenstaande vaardigheden in verschillende waterdieptes beheerst, kan het veilig en vrij in het water bewegen. Uw kind krijgt hierdoor een veilig gevoel en kan zonder angst lekker van het zwemmen, het water en de daarbij behorende attracties genieten.

3 2. Hoe lang duurt de opleiding bij Sportplaza "Het Anker"? Bij Sportplaza "Het Anker" geven wij op een eigentijdse manier zwemles. Tijdens de lessen kan uw kind via 7 niveaus het Zwem ABC- diploma behalen. Een keer per week zwemles voor de niveaus 1 t/m 5(A), B en C niveau. Elke les duurt 60 minuten waarvan: 55 minuten les en 5 minuten speeltijd. Elk niveau heeft een periode van 10 weken waarin dan 10 lessen worden gegeven. Bij deze 1-uurs lessen komt uw kind 1 x per week in een periode van 10 weken en krijgt dus 10 lessen van 60 minuten. Maximaal 10 kinderen per instructeur. Lesdagen zijn: Maandag t/m zaterdag. De ontwikkeling van kinderen verloopt stapsgewijs. Hoe lang uw kind doet over het behalen van het Zwem ABC is vooraf daarom niet te bepalen. Het leren zwemmen is een intensieve bezigheid. Kinderen hebben wel eens momenten van angst waardoor ze een terugval kunnen hebben. Het lukt het snelst voor uw kind als de opleiding zonder grote onderbrekingen verloopt. Belangrijk is dat u de communicatie openhoudt, zowel tussen ons en uw kind. SPECIAAL ZWEMONDERWIJS Sportplaza Het Anker wil met speciaal zwemonderwijs bewerkstelligen dat ook de kinderen die in de gewone zwemles niet mee kunnen komen, op een verantwoorde manier en op een plezierige wijze het veilig zwemmen leren. Speciaal zwemonderwijs is zo opgezet dat ieder kind de nodige aandacht en ruimte krijgt die het vraagt. De zwemlessen zijn onder andere bedoeld voor kinderen uit het speciaal onderwijs en voor kinderen met een medisch indicatie of beperking. Er wordt les gegeven met maximaal 6 personen. Het lesplan is aangepast en bestaat uit meerdere blokken van 10 weken met elk 10 1 uurs-lessen. De lessen worden gegeven op dinsdag e/o woensdag vanaf uur. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de receptie van het zwembad.

4 3.Inschrijven, leskaart en lesplanning? Aanmelden en inschrijven: Voor aanmelden of inschrijven kunt u terecht aan de receptie van het zwembad. Hier vult u een inschrijfformulier. Na betaling van de inschrijfkosten bij de kassa wordt uw zoon/dochter op de "wachtlijst" geplaatst. Bij inschrijving ontvangt U de JIP zwemtas met een infopakket. In principe wordt uw kind toegelaten in de eerstvolgende lesperiode waarin het 4 jaar wordt, op basis van de plaats op onze wachtlijst. Op vertoon van de magneetpas (met geldige leskaart/inschrijving) kan uw kind dan onder begeleiding van één betalende volwassene gratis zwemmen in het weekend tijdens het familiezwemmen of op woensdagmiddag tijdens het recreatief zwemmen. Elk leskind wordt begeleid door één volwassene. Wanneer gaat een nieuwe leskaart in? U krijgt een schriftelijke oproep waarin u wordt uitgenodigd voor het bezoeken van de "ZwemABC info-avond". Deze info avond vindt in de regel plaats op de vrijdag avond. In de navolgende week beginnen normalerwijze op de opgegeven dagen de zwemlessen. Bij aanvang van de eerste les dient u in het bezit te zijn van een geldige leskaart. De leskaart geldt gedurende één blok/periode op de dag waarop de leerling is geplaatst in het lessysteem. In een blok/periode zijn 10 lesdata ingepland per lesdag. Zorg dat u altijd een geldige kaart hebt. Zorg dat u de kaart altijd bij u heeft. Voor iedere zwemles bij de receptie de leskaart laten scannen. Indien u besluit voortijdig te stoppen met de zwemlessen van uw kind vindt er geen restitutie plaats van inschrijfen lesgeld. TARIEVEN 2016 Magneetpas 5,00 Inschrijfkosten 20,60 Periode leskaart Jip s ABC 96,95 Periode leskaart speciaal zwemonderwijs 121,15 Extra les regulier /halfuur 10,35 Extra les privé / halfuur 21,15 Voorzwemmen 10,35 Proefzwemmen 6,45 Diplomazwemmen 21,15

5 4. Wat leren de kinderen in welke niveaus? Jip s ABC zwemmen (vanaf 4 jaar) Voor de lessen hebben wij 7 niveaugroepen waarin de kinderen onder andere de volgende vaardigheden leren: Opleiding A (niveau 1 t/m 5) Watervrij maken. Aanleren van de beenslagen op buik en rug Beenslagen op buik en rug + armslag aanleren Uitbouwen oriëntatie onder water Aanleren nieuwe vaardigheden Combinatie school- en rugslag aanleren Diepwater oriëntatie Overige vaardigheden School- en rugslag automatiseren Duiken en onder water zwemmen Verbeteren aangeleerde vaardigheden Oefenen voor de eisen diplomazwemmen Opleiding B (niveau 6) Conform diploma eisen Opleiding C (niveau 7) Conform diploma eisen In alle niveaugroepen wordt op een speelse manier aandacht besteed aan het watervrij maken van uw kind. Het aanleren van de borst- en rugcrawl is verwerkt in alle niveaugroepen evenals het onder water zwemmen. Het gekleed zwemmen is een belangrijk onderdeel van de diploma eisen. Tijdens les 3, 6 & 9 in iedere lesperiode wordt het gekleed zwemmen geoefend.

6 5. Het proef- en diplomazwemmen. Als de opleiding zover is dat uw zoon of dochter aan de eisen voldoet voor het ABC-diploma, zal hij/zij eerst gaan proefzwemmen. Dit gebeurt in de week voorafgaande aan het diploma-zwemmen. Er wordt bekeken of de kinderen de diploma-eisen daadwerkelijk beheersen. Neemt uw zoon/dochter deel aan het proefzwemmen dan wil dit nog niet altijd zeggen dat hij/zij dan ook kan deelnemen aan het diplomazwemmen. Heeft uw zoon/ dochter tijdens het proefzwemmen bewezen dat het heeft voldaan aan de eisen van de NRZ om deel te nemen aan het diplomazwemmen dan ontvangt u hiervoor een aanmeldingsformulier. Het diplomazwemmen vindt in de regel plaats op zaterdag. Het aanmeldingsformulier voor het diplomazwemmen kunt u met de examenkosten direct na afloop van het proefzwemmen inleveren bij de receptie van "Het Anker". KLEDINGEISEN A-diploma: Korte broek (geen sportbroek),t-shirt met korte mouwen, schoenen met harde zool, leren schoenen of sportschoenen. B-diploma: Lange broek tot op de enkels(geen nachtkleding of legging), T-shirt of blouse met lange mouwen, schoenen met harde zool, leren schoenen of sportschoenen. C-diploma: Lange broek tot op de enkels, T-shirt of blouse met lange mouwen, jack (windjack), schoenen met harde zool, lerenschoenen of sportschoenen. Het gebruik van surf- of waterschoenen is niet toegestaan.

7 6. Enkele aandachtspunten Communicatie In de huidige moderne tijd gaat de meeste communicatie via de digitale weg. Ook bij de zwemlessen maken we hiervan gebruik. U kunt de vorderingen van uw kind via onze website volgen met het leerlingvolgsysteem. Bij de 2de les ontvangt u hiervoor een inlogcode met gebruikshandleiding. Wilt u liever met een van de instructrices een gesprek. Dan kunt u bij de receptie een terugbelformulier invullen. De instructrice zal dan buiten de lestijden contact met u opnemen om uw vraag(en) te beantwoorden. Ook kan het zo zijn dat de instructrice u graag wil spreken. Ook dit gebeurt via het terugbelformulier. Hygiëne In verband met de hygiëne in het zwembad is het betreden van de zwemzaal met schoeisel niet toegestaan. Wij hebben deze maatregel moeten nemen omdat de zorg voor een hygiënisch bad voor ons allemaal van groot belang is. Wij verzoeken u dringend om niet met straatschoeisel in de gangen, naar douches en toilet te lopen. U kunt uw kind zelf omkleden. Voor de goede gang van zaken willen wij U er op wijzen dat de kleedlokalen als volgt dienen te worden gebruikt. Moeder/verzorgster met meisje/jongen in de dames-kleedruimte. Vader/verzorger met meisje/jongen in de heren-kleedruimte. Denk eraan er komen nog klanten na u dus laat geen kleren hangen in de kleedhokjes. De zwemles Probeer de zwemles voor het kind zo aangenaam mogelijk te maken. U kunt op de volgende manieren hieraan bijdragen: uw kind positief benaderen bij elke vordering. op tijd aanwezig zijn. Soms heeft een kind behoefte aan ondersteuning bij het aanleren van vaardigheden. In het lesplan zijn hiervoor op verschillende dagen tijden ingepland waarop een extra zwemles kan worden afgesproken. De extra les duurt een halfuur en de kosten hiervoor worden betaald bij aanmelding.

8 7. Extra Extra zwembadbezoek Op vertoon van een geldige zwemleskaart heeft uw kind de mogelijkheid om extra te zwemmen tijdens de recreatieve uren in het weekend en op woensdagmiddag. Dit geldt voor alle leerlingen die oefenen voor diploma A, B, en C. Uw kind betaalt dan geen entree. Wél is het verplicht dat er een betalende volwassene meekomt per leskind. Kinderen zonder diploma mogen alleen in begeleiding van een volwassene zijn en niet in het diepe bad. Extra oefening is voor uw kind heel belangrijk. Op deze wijze heeft uw kind meer mogelijkheden om het zwembad te verkennen. Ons advies is dan ook van deze gelegenheid gebruik te maken. Het maakt het zwemmen voor uw kind tot een nog groter plezier. Voor de openingstijden van recreatief zwemmen zijn folders verkrijgbaar bij de receptie. Kijklessen Elke 5e les van een periode houden wij zgn. kijklessen. Hierbij kunnen ouders het 1e halfuur van de les in de zwemzaal aanwezig zijn om hun kinderen van dichtbij te volgen. U dient er rekening mee te houden dat de prestaties van de kinderen iets minder zijn dan normaal, kinderen hebben dan meestal meer aandacht voor hun vader en moeder dan voor de les en de instructeur (trice). Misschien ten overvloede; de zwemzaal UITSLUITEND betreden op badslippers, sportschoenen (waar u niet mee buiten loopt) of blote voeten i.v.m. de hygiëne. Er zijn bij de receptie ook de z.g. overschoentjes te koop.

9 8. Wat te doen bij ziekte en verzuim? Verzuim Het missen van een les geeft geen recht op een inhaalles. Langdurige ziekte U dient bij langdurige ziekte meteen melding te maken dat uw kind ziek is. De zwemleskaart dient u tezamen met een doktersverklaring zo spoedig mogelijk in te leveren. Geen zwemlessen Op alle officiële feestdagen zoals: nieuwjaarsdag, paasdagen, koninginnedag, hemelvaartsdag, pinksterdagen en de kerstdagen

10 Tot slot Nu u dit informatieboekje heeft gelezen hopen wij dat u een duidelijk beeld hebt gekregen van hetgeen wij voor ogen hebben om uw kind zo plezierig mogelijk zwemveilig en zwemvaardig te maken. Wij rekenen dan ook graag op uw medewerking tijdens de lesperiode, zodat we na afloop echt kunnen zeggen: "water het leukste speelgoed dat er is" Wij zullen trachten bij eventuele problemen altijd rechtstreeks contact met u op te nemen en verzoeken u dringend ook hetzelfde te doen naar ons toe. Mochten er nog vragen en/of suggesties bij u bestaan, dan horen wij dit graag van u. Tot ziens in zwembad "Het Anker" Wijzigingen voorbehouden

Inleiding. In het Sportfondsenbad Amsterdam-Oost leren wij u kind volgens het Nationale zwemleskompas en het zwem ABC zwemmen.

Inleiding. In het Sportfondsenbad Amsterdam-Oost leren wij u kind volgens het Nationale zwemleskompas en het zwem ABC zwemmen. Inleiding In het Sportfondsenbad Amsterdam-Oost leren wij u kind volgens het Nationale zwemleskompas en het zwem ABC zwemmen. Uw kind is echt zwemveilig als hij/zij het C-diploma heeft behaald. De diploma-eisen

Nadere informatie

Wegwijs in diplomaland

Wegwijs in diplomaland Wegwijs in diplomaland Voorwoord Het team van Duikerdel heet u van harte welkom. De komende tijd bent u onze gast, samen met uw kind(eren) in één van de warmste baden in de omgeving. Graag willen wij u

Nadere informatie

Wegwijs in diplomaland

Wegwijs in diplomaland Wegwijs in diplomaland Voorwoord Het team van Duikerdel heet u van harte welkom. De komende tijd bent u onze gast, samen met uw kind(eren) in één van de warmste baden in de omgeving. Graag willen wij u

Nadere informatie

Leren zwemmen met JIP! Inleiding. 1. Het kind staat centraal. Water, het leukste speelgoed dat er is!

Leren zwemmen met JIP! Inleiding. 1. Het kind staat centraal. Water, het leukste speelgoed dat er is! Leren zwemmen met JIP! Inleiding Levenslang zwemplezier, zwemveiligheid en toerusting Leren zwemmen is binnen de zwembaden De Steur en Sonnenberch gericht op het bereiken van zwemveiligheid en toerusting.

Nadere informatie

Informatiebrochure Zwemlessen Bollenbad

Informatiebrochure Zwemlessen Bollenbad Informatiebrochure Zwemlessen Bollenbad Contactgegevens: Bollenbad Nieuwe Zeeweg 65 2201 TM Noordwijk Tel: 071-3613333 www.bollenbad.nl Mail: bollenbad@sportfondsen.nl Mail zwemzaken: w.vandervlugt@sportfondsen.nl

Nadere informatie

www.duikerdel.nl Wegwijs in Diplomaland Oostelijke Randweg 15 1723 LH Noord-Scharwoude 0226-31 21 66

www.duikerdel.nl Wegwijs in Diplomaland Oostelijke Randweg 15 1723 LH Noord-Scharwoude 0226-31 21 66 www.duikerdel.nl Wegwijs in Diplomaland Oostelijke Randweg 15 1723 LH Noord-Scharwoude 0226-31 21 66 Voorwoord Het team van Duikerdel heet u van harte welkom in onze accommodatie. De komende tijd bent

Nadere informatie

INFORMATIEBROCHURE ZWEM-ABC

INFORMATIEBROCHURE ZWEM-ABC INFORMATIEBROCHURE ZWEM-ABC Versie 092015.2 1 Inleiding Welkom bij zwembad "De Waterdam" één van de grootste en gezelligste zwemcomplexen van Nederland, gelegen in de gemeente Edam-Volendam. Hartelijk

Nadere informatie

Zwemles informatie. Januari 2019

Zwemles informatie. Januari 2019 Zwemles informatie Januari 2019 Beste ouder/verzorger, Zwembad de Wellen Schenkeltje 7b s-gravendeel 3295 KK s-gravendeel tel.: (078) 673 30 64 info@zwembaddewellen.nl www.zwembaddewellen.nl Hartelijk

Nadere informatie

Leren zwemmen bij de Tilburgse Zwemschool

Leren zwemmen bij de Tilburgse Zwemschool Leren zwemmen bij de Tilburgse Zwemschool Uw kind gaat leren zwemmen. In ons waterrijke land is het ontzettend belangrijk om al op jonge leeftijd te kunnen zwemmen. Ook in Tilburg en omgeving is veel water

Nadere informatie

INFORMATIE ENVOZ zwem-abc

INFORMATIE ENVOZ zwem-abc INFORMATIE ENVOZ zwem-abc Duckie Duikel gaat naar zwemles Mei 2016 Aan de kinderen Hoera, je gaat leren zwemmen! Op dit moment sta je op de inschrijflijst om te starten met zwemles. Er staat je een leuke

Nadere informatie

Ikleer zwemmen! informatie ABC zwemmen

Ikleer zwemmen! informatie ABC zwemmen Ikleer zwemmen! informatie ABC zwemmen ZUIDERPOORTBAD 2018-201 Welkom bij het ZuiderpoortBad Uw kind gaat leren zwemmen bij het zuiderpoortbad. Dat is een belangrijk moment voor uw kind en natuurlijk ook

Nadere informatie

Zwemles Informatie Diploma A

Zwemles Informatie Diploma A Zwemles Informatie Diploma A Uw kind gaat starten met de zwemlessen voor diploma A. In dit boekje treft u uitleg en regels omtrent de zwemlessen. Wij raden u aan dit boekje te bewaren of uit te printen

Nadere informatie

Versie: 1.1 Februari 2015

Versie: 1.1 Februari 2015 Versie: 1.1 Februari 2015 Betalen van de zwemles U koopt een lespas waar 4 lessen op komen te staan. Als deze aanééngesloten 4 lessen voorbij zijn verlengt u de pas weer met 4 lessen/ weken. Het leertraject

Nadere informatie

Informatiefolder Zwem ABC. Zwemcomplex t Zuiderdiep Zuiderdiepstraatweg 4 3251 LW Stellendam 0187-491543 info@zuiderdiep.nl www.zuiderdiep.

Informatiefolder Zwem ABC. Zwemcomplex t Zuiderdiep Zuiderdiepstraatweg 4 3251 LW Stellendam 0187-491543 info@zuiderdiep.nl www.zuiderdiep. Informatiefolder Zwem ABC Zwemcomplex t Zuiderdiep Zuiderdiepstraatweg 4 3251 LW Stellendam 0187-491543 info@zuiderdiep.nl www.zuiderdiep.nl Fijn dat u geïnteresseerd bent in de zwemlessen van Zwemcomplex

Nadere informatie

INFORMATIE Zwem-ABC. Duckie Duikel gaat naar zwemles jan In het Polderbad kunt u terecht voor:

INFORMATIE Zwem-ABC. Duckie Duikel gaat naar zwemles jan In het Polderbad kunt u terecht voor: INFORMATIE Zwem-ABC In het Polderbad kunt u terecht voor: Zonnebank Aquasporten Recreatief zwemmen Banen zwemmen Zwemlessen Peutersurvival Polderbad Parkzoomhal Iersestraat 15 Postbus 111 2912 TH NIEUWERKERK

Nadere informatie

Dit document is bestemd voor de ouders/verzorgers van de kinderen die bij Kids Lodge zwemles volgen.

Dit document is bestemd voor de ouders/verzorgers van de kinderen die bij Kids Lodge zwemles volgen. Welkom Dit document is bestemd voor de ouders/verzorgers van de kinderen die bij Kids Lodge zwemles volgen. Kids Lodge geeft de zwemdiploma s A+, B+ en C+ uit. Hiermee gaat Kids Lodge verder dan andere

Nadere informatie

quasports Zwemles Plezierig leren zwemmen. Doelgericht en met persoonlijke aandacht.

quasports Zwemles Plezierig leren zwemmen. Doelgericht en met persoonlijke aandacht. quasports Zwemles Plezierig leren zwemmen. Doelgericht en met persoonlijke aandacht. quasports Zwemles Efficiënt en effectief zwemonderwijs in een veilige omgeving, waarin uw kind zich prettig voelt en

Nadere informatie

Leren zwemmen! Zwemles informatie Sport- en Evenementencomplex Merwestein

Leren zwemmen! Zwemles informatie Sport- en Evenementencomplex Merwestein 1 Leren zwemmen! Zwemles informatie Sport- en Evenementencomplex Merwestein 2 Inhoudsopgave Pagina Inleiding 3 Zwemles bij Merwestein 4 Inschrijven 4 Tijden en tarieven 5 Leskaart 5 Gratis zwemmen 6 Proefzwemmen

Nadere informatie

Informatieboekje. Zwem-ABC. Zwembad De Zijl Vijf Meibad

Informatieboekje. Zwem-ABC. Zwembad De Zijl Vijf Meibad Informatieboekje Zwem-ABC Zwembad De Zijl Vijf Meibad www.leidswater.nl Beste ouder/verzorger, Welkom! Wij zijn blij dat jullie hebben gekozen voor een van de zwembaden van Leids water. In dit boekje vind

Nadere informatie

ZWEMLESSEN. in het Geusseltbad

ZWEMLESSEN. in het Geusseltbad ZWEMLESSEN in het Geusseltbad ZWEMLESSEN IN HET GEUSSELTBAD Zwemles moet actief, leerzaam, maar vooral plezierig zijn voor kinderen. Om deze ingrediënten van de zwemles te garanderen hanteert het Geusseltbad

Nadere informatie

Ik leer zwemmen! Informatie over het ZwemABC bij bv SPORT voor leerlingen en hun ouders

Ik leer zwemmen! Informatie over het ZwemABC bij bv SPORT voor leerlingen en hun ouders Ik leer zwemmen! Informatie over het ZwemABC bij bv SPORT voor leerlingen en hun ouders 1 Inhoudsopgave Welkom bij bv SPORT...3 ZwemABC... 3 Zwemonderwijzers... 3 Lessysteem... 4 Leerlingvolgsyteem...

Nadere informatie

Dit document is bestemd voor de ouders/verzorgers van de kinderen bij Kids Lodge zwemles volgen.

Dit document is bestemd voor de ouders/verzorgers van de kinderen bij Kids Lodge zwemles volgen. Welkom Dit document is bestemd voor de ouders/verzorgers van de kinderen bij Kids Lodge zwemles volgen. Kids Lodge geeft de zwemdiploma s A+, B+ en C+ uit. Hiermee gaat Kids Lodge verder dan andere zwembaden

Nadere informatie

JIPPIE, ik leer zwemmen!! Informatiebrochure over de zwemles

JIPPIE, ik leer zwemmen!! Informatiebrochure over de zwemles JIPPIE, ik leer zwemmen!! Informatiebrochure over de zwemles Inhoudsopgave 1. Inleiding... 3 2. Uitgangspunten zwemles...4 3. Hoe zien de zwemlessen eruit?... 5 4. Wat leren de kinderen?... 8 5. Het zwemexamen...

Nadere informatie

Alles over zwemles in Sportcentrum De Koploper

Alles over zwemles in Sportcentrum De Koploper Van eerste zwemles tot afzwemmen voor het Zwem-ABC Alles over zwemles in Sportcentrum De Koploper Sportbedrijf Lelystad Badweg 21 0320 285 385 klantenservice@sportbedrijf.nl www.sportbedrijf.nl SportinLelystad

Nadere informatie

Informatieboekje Diplomazwemmen

Informatieboekje Diplomazwemmen VOORWOORD Informatieboekje Diplomazwemmen U heeft een informatieboekje van de Zwem en Polo Club Hoofddorp in handen. Dit informatieboekje is bedoeld voor alle ouders/verzorgers van kinderen die zwemmen

Nadere informatie

Ontdek meer over de zwemles van Sportbedrijf Oosterhout

Ontdek meer over de zwemles van Sportbedrijf Oosterhout Ontdek meer over de zwemles van Sportbedrijf Oosterhout Welkom bij recreatieoord de Warande. Leren zwemmen is niet alleen leuk, maar ook afwisselend, spannend en veilig. In dit zwemlesinformatieboekje

Nadere informatie

Alles over zwemles in Sportcentrum De Koploper

Alles over zwemles in Sportcentrum De Koploper Van eerste zwemles tot afzwemmen voor het Zwem-ABC Alles over zwemles in Sportcentrum De Koploper Sportbedrijf Lelystad Badweg 21 0320 285 385 klantenservice@sportbedrijf.nl www.sportbedrijf.nl SportinLelystad

Nadere informatie

Versie: 1.0 November 2014

Versie: 1.0 November 2014 Versie: 1.0 November 2014 Betalen van de zwemles U koopt een lespas waar 4 lessen op komen te staan. Als deze aanééngesloten 4 lessen voorbij zijn verlengt u de pas weer met 4 lessen/ weken. Het leertraject

Nadere informatie

Informatieboekje. Zwem-ABC. Zwembad De Zijl Vijf Meibad

Informatieboekje. Zwem-ABC. Zwembad De Zijl Vijf Meibad Informatieboekje Zwem-ABC Zwembad De Zijl Vijf Meibad www.leidswater.nl maart 2019 Beste ouder/verzorger, Welkom! Wij zijn blij dat jullie hebben gekozen voor een van de zwembaden van Leids water. In dit

Nadere informatie

Doelstellingen van Zwem-ABC (basiselementen)

Doelstellingen van Zwem-ABC (basiselementen) Doelstellingen van Zwem-ABC (basiselementen) Het eerste doel van zwemlessen is zwemveiligheid. Zwemonderwijs is bedoeld om de kans op verdrinking te minimaliseren. Maar het zwemonderwijs doet meer. Het

Nadere informatie

Zwemles Informatie Diploma A

Zwemles Informatie Diploma A Uw kind gaat starten met de zwemlessen voor diploma A. In dit boekje treft Au uitleg en regels omtrent de zwemlessen. Wij raden u aan dit boekje te bewaren of uit te printen omdat het veel informatie bevat

Nadere informatie

Zwemschool Instituut voor Sportstudies

Zwemschool Instituut voor Sportstudies Zwemschool Instituut voor Sportstudies Inhoudsopgave Woord vooraf 3 1. Kinderen opleiden voor het Zwem-ABC 4 2. Het voortraject/ spettertraject 5 3. Aanleren van de zwemslagen 6 4. Perfectioneren van zwemslagen,

Nadere informatie

Sportfondsen Kampen B.V. Zwem- en Vergadercentrum De Steur Broedersingel 1 8261 GH Kampen Tel: 038-3316884 info@desteur.nl www.desteur.

Sportfondsen Kampen B.V. Zwem- en Vergadercentrum De Steur Broedersingel 1 8261 GH Kampen Tel: 038-3316884 info@desteur.nl www.desteur. Sportfondsen Kampen B.V. Zwem- en Vergadercentrum De Steur Broedersingel 1 8261 GH Kampen Tel: 038-3316884 info@desteur.nl www.desteur.nl Introductie en informatieboekje Sportfondsen Kampen B.V. Zwembad

Nadere informatie

Geachte ouders / verzorgers,

Geachte ouders / verzorgers, Geachte ouders / verzorgers, Welkom bij zwembad de Koornmolen! In dit boekje treft u allerlei informatie en wetenswaardigheden over zwemlessen bij de Koornmolen. Door middel van dit boekje willen wij u

Nadere informatie

WELKOM IN DE WATERWERELD

WELKOM IN DE WATERWERELD WELKOM IN DE WATERWERELD ZWEMMEN RECREATIEF ZWEMMEN Zwemmen voor jong & oud! 12.00-13.00 uur* 14.00-15.30 uur (speciaal tarief) 12.00-13.00 uur* Zondag 14.00-16.00 uur Er is voldoende speel- en drijfmateriaal

Nadere informatie

Afzem- en kledingeisen Nationale Raad Zwemveiligheid diploma ABC

Afzem- en kledingeisen Nationale Raad Zwemveiligheid diploma ABC Diploma A Afzem- en kledingeisen Nationale Raad Zwemveiligheid diploma ABC Met het behalen van het Nationaal Zwemdiploma A laat je kind zien een basisconditie te hebben en de basisvaardigheden te beheersen

Nadere informatie

ZWEMLESSEN Lesperiodes 2017/2018 Examendata Lesschema Tarieven

ZWEMLESSEN Lesperiodes 2017/2018 Examendata Lesschema Tarieven ZWEMLESSEN 2017 Lesperiodes 2017/2018 Examendata Lesschema Tarieven WWW.GOLFBAD.NL GOLFBAD OSS Euterpelaan 1 5344 CA OSS Tel. 0412-647575 www.golfbad.nl Email info@golfbad.nl Algemene informatie: Hartelijk

Nadere informatie

INFORMATIE ZWEMLES OPLEIDING ABC

INFORMATIE ZWEMLES OPLEIDING ABC Inschrijfdatum Bonnummer Startdatum INFORMATIE ZWEMLES OPLEIDING ABC ALGEMEEN De zwemcursus voor de opleiding voor het ABC diploma is een logische opleidingsweg tot en met het diploma C. Sinds de invoering

Nadere informatie

Hoofdstuk 1: Het ZwemABC bij Zwembad de Stok Hoofdstuk 2: Zwemlespakketten Hoofdstuk 3: Eindnormen diploma zwemmen Hoofdstuk 4: Algemene informatie

Hoofdstuk 1: Het ZwemABC bij Zwembad de Stok Hoofdstuk 2: Zwemlespakketten Hoofdstuk 3: Eindnormen diploma zwemmen Hoofdstuk 4: Algemene informatie Informatie Zwem ABC Inhoudsopgave Hoofdstuk 1: Het ZwemABC bij Zwembad de Stok 3 Wat is ZwemABC? 3 Leeftijd aanvang zwemles 4 Duur zwemlessen 4 Niveau en afzwemmen 5 Hoofdstuk 2: Zwemlespakketten 6 Wat

Nadere informatie

Zwemles SportPlaza Tiel. Mijn 1 ste zwemles

Zwemles SportPlaza Tiel. Mijn 1 ste zwemles Zwemles SportPlaza Tiel Mijn 1 ste zwemles Zwemles SportPlaza Tiel Graag informeren wij u over het volgende: - Introductiefilmpje Jip. - Wat is het zwem-abc? - Leren zwemmen met Jip. - Virtuele tour zwembad

Nadere informatie

ZWEMLESPLAN ZWEMPARADIJS CALLUNA

ZWEMLESPLAN ZWEMPARADIJS CALLUNA ZWEMLESPLAN ZWEMPARADIJS CALLUNA In dit les plan zullen wij duidelijk maken op welke manier er wordt gewerkt richting de eindtermen van het Zwem-ABC. Door middel van dit plan maken wij onze werkwijze inzichtelijk

Nadere informatie

Sport- en recreatiebad Dol-fijn Sportlaan 8 3141 XN Maassluis Tel: (010) 591 28 76 zwembad@dol-fijn.nl www.dol-fijn.nl

Sport- en recreatiebad Dol-fijn Sportlaan 8 3141 XN Maassluis Tel: (010) 591 28 76 zwembad@dol-fijn.nl www.dol-fijn.nl Sport- en recreatiebad Dol-fijn Sportlaan 8 3141 XN Maassluis Tel: (010) 591 28 76 zwembad@dol-fijn.nl www.dol-fijn.nl Wij zijn te bereiken met bus 126. Eigen vervoer: via A20, afslag 7. Copyright Sportfondsen

Nadere informatie

ZWEMLESSEN Lesperiodes 2019 Examendata Lesschema Tarieven

ZWEMLESSEN Lesperiodes 2019 Examendata Lesschema Tarieven ZWEMLESSEN 2019 Lesperiodes 2019 Examendata Lesschema Tarieven WWW.GOLFBAD.NL GOLFBAD OSS Euterpelaan 1 5344 CA OSS Tel. 0412-647575 www.golfbad.nl Email info@golfbad.nl Algemene informatie: Hartelijk

Nadere informatie

Jip s WaterWereld en Jip s WaterWereld logo zijn handelsnamen van Sportfondsen Nederland B.V.

Jip s WaterWereld en Jip s WaterWereld logo zijn handelsnamen van Sportfondsen Nederland B.V. Copyright Sportfondsen Nederland B.V. Niets uit deze uitgave mag worden vermenigvuldigd en/of openbaar gemaakt worden door middel van druk, fotocopy, microfilm, geluidsband, elektronisch of op welke andere

Nadere informatie

Meest gestelde vragen Wij hebben, voor u als ouder, de antwoorden op de meest gestelde vragen op een rijtje gezet.

Meest gestelde vragen Wij hebben, voor u als ouder, de antwoorden op de meest gestelde vragen op een rijtje gezet. DE ZWEMLESGIDS Welkom bij Het Zwemcentrum, Het zwemcentrum probeert u middels deze gids een beeld te geven van de manier van zwemles en de bijbehorende regels/afspraken. Mocht u na het lezen van deze gids

Nadere informatie

ABC-zwemlessen. Dé basis voor een leven lang zwemplezier!

ABC-zwemlessen. Dé basis voor een leven lang zwemplezier! ABC-zwemlessen Dé basis voor een leven lang zwemplezier! ABC-zwemlessen In zwembad Hoornse Vaart kun je je A-, B- en C-zwemdiploma halen. Naast kwaliteit staat plezier voor het kind hierbij voorop. Tijdens

Nadere informatie

DE ZWEMLESSEN IN HET GROENEWOUD

DE ZWEMLESSEN IN HET GROENEWOUD DE ZWEMLESSEN IN HET GROENEWOUD Leren zwemmen is geen kunst, goed leren zwemmen wel! In t Groenewoud is goed leren zwemmen het uitgangspunt, waarbij wij een geheel eigentijdse opleidingsweg hanteren. Leren

Nadere informatie

Zwemschool. Instituut voor Sportstudies

Zwemschool. Instituut voor Sportstudies Zwemschool Instituut voor Sportstudies Inhoudsopgave Woord vooraf 3 1. Kinderen opleiden voor het Zwem-ABC 4 2. Het voortraject 5 3. Aanleren van de zwemslagen 6 4. Perfectioneren zwemslagen, aanleren

Nadere informatie

Alle informatie van A tot C.

Alle informatie van A tot C. Alle informatie van A tot C. Het enige officiële ABC-zwemdiploma Bij Delta Sportcentrum zwemmen kinderen voor het Zwem-ABC. Dit is het enige officiële ABC-zwemdiploma van de Nationale Raad Zwemveiligheid.

Nadere informatie

Nieuwsbrief Particuliere lessen

Nieuwsbrief Particuliere lessen Nieuwsbrief Particuliere lessen Beste ouders, Teneinde u correct te informeren treft u hierbij de benodigde informatie aan, welke ertoe moet bijdragen u een heldere kijk op de kinderlessen in Otterveurdt

Nadere informatie

Zwemles in De Meerkamp

Zwemles in De Meerkamp Zwemles in De Meerkamp Kwaliteit en plezier gaan hand in hand! informatiebrochure voor ouders/verzorgers januari 2015 Inhoudsopgave Welkom!... 3 Waarom kost leren zwemmen tegenwoordig meer tijd?... 3 Wat

Nadere informatie

ZWEMMEN KWALITATIEF & VEILIG LEREN WWW.ZWEMBADSTAPHORST.NL. Zwemles. bij de Broene eugte:

ZWEMMEN KWALITATIEF & VEILIG LEREN WWW.ZWEMBADSTAPHORST.NL. Zwemles. bij de Broene eugte: KWALITATIEF & VEILIG LEREN ZWEMMEN Zwemles bij de Broene eugte: ABC-ZWEMMEN EASYSWIM 4 Het kind staat centraal 4 Gratis vrijzwemmen tijdens de zwemlessen 4 Gediplomeerde en ervaren zwemonderwijzers 4 Individueel

Nadere informatie

Algemene informatie over het Nationaal Platform Zwembaden/de Nationale Raad Zwemdiploma s

Algemene informatie over het Nationaal Platform Zwembaden/de Nationale Raad Zwemdiploma s Inleiding Wij zijn blij dat u één van onze zwembaden hebt gekozen om uw kind te leren zwemmen. Zwembad De Peppel in Beilen en zwembad De Smelte in Smilde staan garant voor een gedegen zwemopleiding en

Nadere informatie

Zwemles. nieuws. nieuws. Leerlingvolgsysteem zwemles Meest gestelde vragen De diploma s GROENHOVENBAD. Najaar 2015 3

Zwemles. nieuws. nieuws. Leerlingvolgsysteem zwemles Meest gestelde vragen De diploma s GROENHOVENBAD. Najaar 2015 3 GROENHOVENBAD Zwemles nieuws nieuws Najaar 2015 3 Leerlingvolgsysteem zwemles Meest gestelde vragen De diploma s Tel. Groenhovenbad 0182 694 969 Email info@sportpuntgouda.nl www.sportpuntgouda.nl Voorwoord

Nadere informatie

Nieuwsbrief 30 september 2016

Nieuwsbrief 30 september 2016 Nieuwsbrief 30 september 2016 In dit nummer 1 Kijk lessen 2016 2017 2 Lesmethode 3 Vakantie lessen Tolbrug 4 Vakantie lessen Heeswijk 5 Versneld traject 6 Vakantie turbo 7 Evenementen & vrije dagen seizoen

Nadere informatie

Informatiefolder Zwem-ABC. Recreatiecentrum de Staver Olympiaweg DL Sommelsdijk

Informatiefolder Zwem-ABC. Recreatiecentrum de Staver Olympiaweg DL Sommelsdijk Informatiefolder Zwem-ABC Recreatiecentrum de Staver Olympiaweg 32 3245 DL Sommelsdijk 0187-483306 info@destaver.nl www.destaver.nl Fijn dat u geïnteresseerd bent in de zwemlessen van Recreatiecentrum

Nadere informatie

Ontdek meer over de zwemles van Sportbedrijf Oosterhout

Ontdek meer over de zwemles van Sportbedrijf Oosterhout Ontdek meer over de zwemles van Sportbedrijf Oosterhout Welkom bij recreatieoord de Warande. Leren zwemmen is niet alleen leuk, maar ook afwisselend, spannend en veilig. In dit zwemlesinformatieboekje

Nadere informatie

Ik leer zwemmen Zwem-ABC

Ik leer zwemmen Zwem-ABC Ik leer zwemmen Zwem-ABC Informatie 1 Inhoudsopgave Welkom bij bv SPORT...3 Zwem-ABC...3 Licentie zwem-abc...3 Zwemonderwijzers...4 Lessysteem...4 Leerlingvolgsysteem...5 Kijklessen...6 Oefenzwemmen...6

Nadere informatie

Zwemles. nieuws. nieuws Najaar 2014 1. Zwemtips Meest gestelde vragen De diploma s GROENHOVENBAD

Zwemles. nieuws. nieuws Najaar 2014 1. Zwemtips Meest gestelde vragen De diploma s GROENHOVENBAD GROENHOVENBAD Zwemles nieuws nieuws Najaar 2014 1 Zwemtips Meest gestelde vragen De diploma s Tel. Groenhovenbad 0182 694 969 Email info@sportpuntgouda.nl www.sportpuntgouda.nl Voorwoord Kom je ook gezellig

Nadere informatie

Zwemvereniging De Columbiaan Voorhout

Zwemvereniging De Columbiaan Voorhout Zwemvereniging De Columbiaan Voorhout www.columbiaan.nl A-, B- en C- diploma s Zwemvaardigheidsdiploma s Wedstrijdzwemmen Volwassenenzwemmen INFORMATIEBOEKJE Geachte lezer, Van harte welkom bij de Zwemvereniging

Nadere informatie

Gemeente Den Haag Dienst Onderwijs, Cultuur en Welzijn. Uw kind neemt deel. aan schoolzwemmen. School zwemmen

Gemeente Den Haag Dienst Onderwijs, Cultuur en Welzijn. Uw kind neemt deel. aan schoolzwemmen. School zwemmen Gemeente Den Haag Dienst Onderwijs, ultuur en Welzijn School zwemmen Uw kind neemt deel aan schoolzwemmen ZWEMMEN IS GEZOND Uw kind neemt deel aan schoolzwemmen. Zwemmen is gezond en leuk. Daarnaast vergroot

Nadere informatie

Informatie Boekje D.J.K.-ZAR

Informatie Boekje D.J.K.-ZAR Informatie Boekje D.J.K.-ZAR September 2016 Karin Ketelaars Dagelijks Bestuur en commissies Functie Naam Adres Telefoonnr. Voorzitter P. Izeboud 020-4485031 Secretaris I. Willersen Spakenburgstraat 29

Nadere informatie

Ik leer zwemmen Zwem-ABC

Ik leer zwemmen Zwem-ABC Ik leer zwemmen Zwem-ABC Informatie 1 Inhoudsopgave Welkom bij bv SPORT...3 Zwem-ABC...3 Licentie zwem-abc...3 Zwemonderwijzers...4 Lessysteem...4 Leerlingvolgsysteem...5 Kijklessen...6 Oefenzwemmen...6

Nadere informatie

Nieuwsbrief Oscargroep

Nieuwsbrief Oscargroep Nieuwsbrief Oscargroep Beste ouders, Teneinde u correct te informeren treft u hierbij de benodigde informatie aan, welke ertoe moet bijdragen u een heldere kijk op het lessen in Otterveurdt te geven. Wij

Nadere informatie

Gemeente Den Haag. Uw kind neemt deel. aan schoolzwemmen. School zwemmen

Gemeente Den Haag. Uw kind neemt deel. aan schoolzwemmen. School zwemmen School zwemmen Gemeente Den Haag Uw kind neemt deel aan schoolzwemmen ZWEMMEN IS GEZOND Uw kind neemt deel aan schoolzwemmen. Zwemmen is gezond en leuk. Wanneer uw kind goed kan zwemmen, vergroot dat zijn/haar

Nadere informatie

Lesplan elementair Zwemmen / Zwem ABC

Lesplan elementair Zwemmen / Zwem ABC Lesplan elementair Zwemmen / Zwem ABC Commissie: AB Kenmerk: Lesplan elementair zwemmen / zwem abc Datum: 2018-02-14 ReddingsBrigade Boxtel is een vrijwilligers organisatie. Naast het opleiden voor zwemmend

Nadere informatie

INFORMATIEBOEK ZWEMLES ABC

INFORMATIEBOEK ZWEMLES ABC INFORMATIEBOEK ZWEMLES ABC Leren zwemmen is niet alleen leuk, maar ook afwisselend, spannend en veilig. In dit informatieboek wordt uitgelegd hoe te zwemlessen van sportbedrijf Oosterhout in De Warande

Nadere informatie

Zwemles. nieuws. nieuws. Leerlingvolgsysteem zwemles Meest gestelde vragen De diploma s GROENHOVENBAD

Zwemles. nieuws. nieuws. Leerlingvolgsysteem zwemles Meest gestelde vragen De diploma s GROENHOVENBAD GROENHOVENBAD Zwemles nieuws nieuws Leerlingvolgsysteem zwemles Meest gestelde vragen De diploma s Tel. Groenhovenbad 0182 694 969 Email info@sportpuntgouda.nl www.sportpuntgouda.nl Voorwoord Beste ouder/verzorger,

Nadere informatie

Zwemles. Zwemles. magazine. Leerlingvolgsysteem zwemles Meest gestelde vragen De diploma s GROENHOVENBAD

Zwemles. Zwemles. magazine. Leerlingvolgsysteem zwemles Meest gestelde vragen De diploma s GROENHOVENBAD GROENHOVENBAD Zwemles Zwemles Leerlingvolgsysteem zwemles Meest gestelde vragen De diploma s Tel. Groenhovenbad 0182 694 969 Email zwemles@sportpuntgouda.nl www.sportpuntgouda.nl Voorwoord Hoi, ik ben

Nadere informatie

Ontdek meer over de zwemles van Sportbedrijf Oosterhout

Ontdek meer over de zwemles van Sportbedrijf Oosterhout Ontdek meer over de zwemles van Sportbedrijf Oosterhout Welkom bij recreatieoord de Warande. Leren zwemmen is niet alleen leuk, maar ook afwisselend, spannend en veilig. In dit zwemlesinformatieboekje

Nadere informatie

Lesplan zwemlessen sportcentrum de Trits.

Lesplan zwemlessen sportcentrum de Trits. Lesplan zwemlessen sportcentrum de Trits. Zwembad de Trits werkt in groepjes van 8 kinderen met een leeftijd vanaf 4 jaar en 3 maanden, deze lessen worden bij voorkeur door 1 docent tijdens dit traject

Nadere informatie

Aan alle (pleeg)ouders/verzorgers van een kind dat zwemles heeft bij MNC Dordrecht.

Aan alle (pleeg)ouders/verzorgers van een kind dat zwemles heeft bij MNC Dordrecht. Aan alle (pleeg)ouders/verzorgers van een kind dat zwemles heeft bij MNC Dordrecht. Inleiding Wat fijn dat u voor de zwemles voor MNC Dordrecht hebt gekozen. Wij zijn een zwemclub met jarenlange ervaring,

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN EN TOELICHTING ZWEMLESSEN, ZWEMABONNEMENTEN EN MEERBADENKAARTEN ZWEMBAD OOSTERBEEK

ALGEMENE VOORWAARDEN EN TOELICHTING ZWEMLESSEN, ZWEMABONNEMENTEN EN MEERBADENKAARTEN ZWEMBAD OOSTERBEEK 1 ALGEMENE VOORWAARDEN EN TOELICHTING ZWEMLESSEN, ZWEMABONNEMENTEN EN MEERBADENKAARTEN ZWEMBAD OOSTERBEEK (onderstaande algemene voorwaarden gelden voor alle zwemlessen, zwemabonnementen en meerbadenkaarten

Nadere informatie

Info boekje voor ouder(s)/verzorger(s) Zwemlesinformatie Zwem ABC

Info boekje voor ouder(s)/verzorger(s) Zwemlesinformatie Zwem ABC Info boekje voor ouder(s)/verzorger(s) Zwemlesinformatie Zwem ABC Westsingel 29 6921 RX Duiven 0316-284961 Duiven@Aerofitt.nl www.aerofitt.nl Inhoudsopgave Inleiding Het internationale Zwem- ABC Leuke

Nadere informatie

Info Bulletin. juli / augustus Z W E M B A D E N T Y N A A R L O. Subtropisch zwemparadijs Aqualaren. Wilhelminalaan 1, 9471 KN te Zuidlaren

Info Bulletin. juli / augustus Z W E M B A D E N T Y N A A R L O. Subtropisch zwemparadijs Aqualaren. Wilhelminalaan 1, 9471 KN te Zuidlaren Z W E M B A D E N Subtropisch zwemparadijs Aqualaren Wilhelminalaan 1, 9471 KN te Zuidlaren Postbus 86, 9470 AB Zuidlaren Telefoon; 050-4095566 Email algemeen; info @Aqualaren.nl Email zwemles; receptie@aqualaren.nl

Nadere informatie

ABC-zwemlessen. Dé basis voor een leven lang zwemplezier!

ABC-zwemlessen. Dé basis voor een leven lang zwemplezier! ABC-zwemlessen Dé basis voor een leven lang zwemplezier! ABC-zwemlessen In zwembad Hoornse Vaart kun je je A-, B- en C-zwemdiploma halen. Naast kwaliteit staat plezier voor het kind hierbij voorop. Tijdens

Nadere informatie

INFORMATIEDOCUMENT KIDS AKTIEF AQUA Dé zwemschool waar je op een kwalitatief en gedegen wijze je zwemdiploma(s) kan halen!

INFORMATIEDOCUMENT KIDS AKTIEF AQUA Dé zwemschool waar je op een kwalitatief en gedegen wijze je zwemdiploma(s) kan halen! INFORMATIEDOCUMENT KIDS AKTIEF AQUA 2017-2018 Dé zwemschool waar je op een kwalitatief en gedegen wijze je zwemdiploma(s) kan halen! D A T U M : 7-8-2017 INHOUDSOPGAVE Blz. Inhoudsopgave 2 Kids Aktief

Nadere informatie

Zwemlesplan Molenkoog voor het A-, B- en C-diploma

Zwemlesplan Molenkoog voor het A-, B- en C-diploma Zwemlesplan Molenkoog voor het A-, B- en C-diploma In dit zwemlesplan zullen wij duidelijk maken op welke manier er wordt gewerkt richting de eindtermen van het Zwem-ABC. Door middel van dit lesplan maken

Nadere informatie

Zwemles. nieuws. nieuws. Leerlingvolgsysteem zwemles Meest gestelde vragen De diploma s GROENHOVENBAD

Zwemles. nieuws. nieuws. Leerlingvolgsysteem zwemles Meest gestelde vragen De diploma s GROENHOVENBAD GROENHOVENBAD Zwemles nieuws nieuws Leerlingvolgsysteem zwemles Meest gestelde vragen De diploma s Tel. Groenhovenbad 0182 694 969 Email info@sportpuntgouda.nl www.sportpuntgouda.nl Voorwoord Geachte ouder/verzorger,

Nadere informatie

Geen diploma: doelgroepen bad 1 zweminstructeur 1 of meerdere diploma s: diepe bad 2 zweminstructeurs

Geen diploma: doelgroepen bad 1 zweminstructeur 1 of meerdere diploma s: diepe bad 2 zweminstructeurs Schoolzwemwerkplan Bosbad-Putten. Hierbij treft u het schoolzwemwerkplan aan voor het schooljaar 2012-2013. Schoolzwemmen in Putten valt onder bewegingsonderwijs en is voor de groepen 4 en 5. De groepen

Nadere informatie

Informatieboek zwemlessen bij de ZPCH. Commissie Diplomazwemmen ZPCH

Informatieboek zwemlessen bij de ZPCH. Commissie Diplomazwemmen ZPCH 2017 Informatieboek zwemlessen bij de ZPCH Commissie Diplomazwemmen ZPCH 1. Leren zwemmen met de superspettersmethode en het behalen van het KNZB-Zwemdiploma. 2. Verder zwemmen met vaardigheid of binnen

Nadere informatie

Bezoek regelmatig onze website:

Bezoek regelmatig onze website: 1 Inhoudsopgave 1 Zwemvereniging RZV-Excelsior 3 2 Opzet van het Zwem-ABC 4 2.1 Stap 1 Badje 1 5 2.2 Stap 2 Badje 2 5 2.3 Stap 3 Badje 3 5 2.4 Stap 4 Badje 4 5 2.5 Stap 5 Ik ga voor mijn A diploma zwemmen

Nadere informatie

zwemlessen voor alle leeftijden tijden & tarieven seizoen 2018 geldig in de periode van 20 aug. t/m 31 dec. 2018

zwemlessen voor alle leeftijden tijden & tarieven seizoen 2018 geldig in de periode van 20 aug. t/m 31 dec. 2018 zwemlessen voor alle leeftijden tijden & tarieven seizoen 2018 geldig in de periode van 20 aug. t/m 31 dec. 2018 versie aug. 2018 onder voorbehoud van typefouten en wijzigingen in het programma. Raadpleeg

Nadere informatie

Aan de bewoners van dit pand: STICHTING INFORMATIE 2015 ZWEMBAD DE DINGE ZWEMBADEN DE BREEDE

Aan de bewoners van dit pand: STICHTING INFORMATIE 2015 ZWEMBAD DE DINGE ZWEMBADEN DE BREEDE Aan de bewoners van dit pand: STICHTING ZWEMBADEN EEMSMOND INFORMATIE 2015 ZWEMBAD DE DINGE ZWEMBAD DE BREEDE De winter is bijna ten einde en het zwemseizoen staat weer voor de deur. In de gemeente Eemsmond

Nadere informatie

ALGEMENE INFORMATIE OVER DE PARTICULIERE ZWEMLES (PER 5 OKTOBER 2015)

ALGEMENE INFORMATIE OVER DE PARTICULIERE ZWEMLES (PER 5 OKTOBER 2015) ALGEMENE INFORMATIE OVER DE PARTICULIERE ZWEMLES (PER 5 OKTOBER 2015) Geachte ouders/verzorgers, Het team van zwembad De Lansingh heten u en uw kind van harte welkom in onze zwemaccommodatie. De komende

Nadere informatie

Informatiegids Leszwemmen

Informatiegids Leszwemmen Informatiegids Leszwemmen ief s u l Inc g uitle olg v g lin leer em e t s sy Beste ouder(s)/verzorger(s), Leren zwemmen is één van de activiteiten waar je kind mee te maken krijgt in zijn leven. Het is

Nadere informatie

zwemlessen voor alle leeftijden tijden & tarieven seizoen 2019 geldig in de periode van 19 augustus t/m 31 december 2019

zwemlessen voor alle leeftijden tijden & tarieven seizoen 2019 geldig in de periode van 19 augustus t/m 31 december 2019 zwemlessen voor alle leeftijden tijden & tarieven seizoen 2019 geldig in de periode van 19 augustus t/m 31 december 2019 versie augustus 2019 onder voorbehoud van typefouten en wijzigingen in het programma.

Nadere informatie

Tot slot nog enkele praktische tips:

Tot slot nog enkele praktische tips: Beste ouder, Tijdens het schooljaar 2016-2017 zal uw zoon/dochter op regelmatige basis komen zwemmen bij S&R De Meerminnen. Met deze brief willen wij u graag enkele praktische afspraken meegeven en u ook

Nadere informatie

Zwemlesplan Amstelbad 2019

Zwemlesplan Amstelbad 2019 Zwemlesplan Amstelbad 2019 Inhoudsopgave 1. Inleiding 3 2. Uitgangspunten 3 2.1 Visie en Doelstelling 3 2.2 Methode 3 2.2.1 Planmatige aanpak 3 2.2.2 Accenten in de uitvoering 4 2.2.3 Zwemonderwijzers

Nadere informatie

INFORMATIEBOEK ZWEMLES ABC

INFORMATIEBOEK ZWEMLES ABC INFORMATIEBOEK ZWEMLES ABC Leren zwemmen is niet alleen leuk, maar ook afwisselend, spannend en veilig. In dit informatieboek wordt uitgelegd hoe te zwemlessen van sportbedrijf Oosterhout in De Warande

Nadere informatie

INFORMATIEMAP PARTICULIERE LESSEN

INFORMATIEMAP PARTICULIERE LESSEN INFORMATIEMAP PARTICULIERE LESSEN RECREATIE- INSTRUCTIEBAD HET KOGGENBAD DE GOORN A Inhoudsopgave Pagina C Routebeschrijving. Pagina D Algemene informatie. Lesregels Pagina E Begeleiding ouders Mijn kind

Nadere informatie

Zwemles. nieuws. nieuws Voorjaar Leerlingvolgsysteem zwemles Meest gestelde vragen De diploma s GROENHOVENBAD

Zwemles. nieuws. nieuws Voorjaar Leerlingvolgsysteem zwemles Meest gestelde vragen De diploma s GROENHOVENBAD GROENHOVENBAD Zwemles nieuws nieuws Voorjaar 2016 4 Leerlingvolgsysteem zwemles Meest gestelde vragen De diploma s Tel. Groenhovenbad 0182 694 969 Email info@sportpuntgouda.nl www.sportpuntgouda.nl Voorwoord

Nadere informatie

1. Welkom in zwembad De Waterlelie Aalsmeer 2. Zwemles voor A, B en C diploma 3. Het ABC: de algemene eisen

1. Welkom in zwembad De Waterlelie Aalsmeer 2. Zwemles voor A, B en C diploma 3. Het ABC: de algemene eisen 1. Welkom in zwembad De Waterlelie Aalsmeer Allereerst heten wij u van harte welkom. Wij vinden het fijn dat u gekozen heeft voor ons zwembad en zullen ons uiterste best doen om u en uw kind een plezierige

Nadere informatie

Zwemles. nieuws. nieuws Najaar Leerlingvolgsysteem zwemles Meest gestelde vragen De diploma s GROENHOVENBAD

Zwemles. nieuws. nieuws Najaar Leerlingvolgsysteem zwemles Meest gestelde vragen De diploma s GROENHOVENBAD GROENHOVENBAD Zwemles nieuws nieuws Najaar 2016 5 Leerlingvolgsysteem zwemles Meest gestelde vragen De diploma s Tel. Groenhovenbad 0182 694 969 Email info@sportpuntgouda.nl www.sportpuntgouda.nl Voorwoord

Nadere informatie

KIDS AKTIEF AQUA Zwemkampen

KIDS AKTIEF AQUA Zwemkampen KIDS AKTIEF AQUA Zwemkampen Algemene informatie Kids Aktief Aqua, de gecertificeerde zwemschool van Kids Aktief, organiseert elke vakantie een 5-daags turbozwemkamp. We zwemmen in kleine groepjes in het

Nadere informatie

Wij hebben het genoegen u het schoolwerkplan van het schooljaar 2015/2016 aan te bieden.

Wij hebben het genoegen u het schoolwerkplan van het schooljaar 2015/2016 aan te bieden. Wij hebben het genoegen u het schoolwerkplan van het schooljaar 2015/2016 aan te bieden. Doelstellingen van het schoolzwemmen Een zwemles, die voorziet in een stuk herhalen en verbeteren van de zwemslagen

Nadere informatie

Algemene voorwaarden voor zwembadbezoekers Sportcentrum de Lunet

Algemene voorwaarden voor zwembadbezoekers Sportcentrum de Lunet Algemene voorwaarden voor zwembadbezoekers Sportcentrum de Lunet Definities Partijen Abonnement E-ticket Meerbadenkaart Zwemleskaart Abonnementhouder Bezoeker : de gebruiker van de diensten van het zwembad

Nadere informatie

Onze visie op het leren zwemmen Meest gestelde vragen De diploma s

Onze visie op het leren zwemmen Meest gestelde vragen De diploma s Onze visie op het leren zwemmen Meest gestelde vragen De diploma s Tel. Groenhovenbad 0182 694 969 Email info@sportpuntgouda.nl www.sportpuntgouda.nl Voorwoord Kom je ook gezellig bij mij in Het Groenhovenbad

Nadere informatie

zwemlessen voor alle leeftijden tijden & tarieven seizoen 2019 geldig in de periode van 7 januari t/m 5 juli 2019

zwemlessen voor alle leeftijden tijden & tarieven seizoen 2019 geldig in de periode van 7 januari t/m 5 juli 2019 zwemlessen voor alle leeftijden tijden & tarieven seizoen 2019 geldig in de periode van 7 januari t/m 5 juli 2019 versie maart 2019 onder voorbehoud van typefouten en wijzigingen in het programma. Raadpleeg

Nadere informatie

INFORMATIEBOEK ZWEMLES ABC

INFORMATIEBOEK ZWEMLES ABC INFORMATIEBOEK ZWEMLES ABC Leren zwemmen is niet alleen leuk, maar ook afwisselend, spannend en veilig. In dit informatieboek wordt uitgelegd hoe de zwemlessen van sportbedrijf Oosterhout in De Warande

Nadere informatie