Prijssegment alle prijsklassen.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Prijssegment alle prijsklassen."

Transcriptie

1 De Neerlanden Maarheeze Gebiedsbeschrijving Agrarisch gebied ten noorden van de kern Maarheeze. Projectbeschrijving Gebied dat is aangewezen als mogelijke uitbreidingslocatie voor de kern Maarheeze. Eigendom Gemeente Cranendonck Aantal Woningen 50 Aantal dat nu in structuurvisie is opgenomen Woningtype (s) alle woontypes. Prijssegment alle prijsklassen. Doelgroep(en) alle doelgroepen. bij doorgang nader te bepalen. Woningbehoefte middellange termijn 204 woningen waarvan 71 sociaal, 133 vrije sector. Geclusterd wonen: 25. Het planaanbod betreft 37 woningen, waarvan 14 hard en 23 semi-hard. Dit plan is hierin niet opgenomen. Ruimtelijke kwaliteit Momenteel agrarisch gebied. Ontwerp moet aansluiting met bestaand stedelijk gebied zoeken. Bijdrage aan transformatie en het oplossen van ongewenste leegstand in de kernen van de dorpen Momenteel agrarisch gebied, dus geen bijdrage. Bijdrage aan het oplossen van de woonzorgbehoefte en specifieke doelgroepen bedienen Deze locatie leent zich vanwege de ligging verder van voorzieningen niet voor een doelgroep oudere zorgbehoevende. Mogelijk een doelgroep jongeren gecluster verzorgd wonen, statushouders en jonge eenpersoonshuishoudens, naast sociale huur.

2 De Neerlanden Maarheeze Bijdrage aan sociale cohesie Aan de rand van de kern, niet direct aan voorzieningen. De inrichting van de plannen zelf dient de sociale cohesie te bevorderen. Bijdrage aan duurzaamheid Cranendonck heeft als beleidsuitgangspunt om zich duurzaam te profilleren. Ook op gebied van de gebouwde omgeving. De Neerlanden is een van de locaties waar een innovatief duurzaamheidsconcept met energieneutrale woningen of wijk wordt verwacht. Juridisch-planologische status Bestemming Agrarisch. Zoekgebied verstedelijking in provinciale verordening. Financiën Gemeente is eigenaar van de gronden. Eindconclusie Uitvoeren. Gezien de zeer beperkte bouwmogelijkheden in de kern Maarheeze, en gezien de lage verhuismobiliteit tussen de Cranendonckse kernen is dit één van de weinige locaties in Maarheeze waarmee in de behoefte naar woningen kan worden voorzien. Wel moet dit plan in in goede balans met de enkele andere plannen in Maarheeze worden uitgevoerd.

3 Stationsstraat Maarheeze Gebiedsbeschrijving Voormalig pompstation met achterliggend bestraat terrein, in combinatie met naastgelegen kantoorpand. Projectbeschrijving Transformatie van terrein pompstation omzetten naar woningbouw. Voor de inrichting van het perceel is het gunstig als naastgelegen kantoorpand betrokken wordt. Eigendom Particulier Aantal Woningen 20 Nader te bepalen. Woningtype (s) Nader te bepalen. Prijssegment Nader te bepalen. Doelgroep(en) Nader te bepalen. Woningbehoefte middellange termijn 204 woningen waarvan 71 sociaal, 133 vrije sector. Geclusterd wonen: 25. Het planaanbod betreft 37 woningen, waarvan 14 hard en 23 semi-hard. Plan maakt nog geen onderdeel uit van planaanbod. Ruimtelijke kwaliteit Ruimtelijk knelpunt in kern dat leegstaat en geen positieve uitstraling heeft voor Maarheeze. Pand van voormalig pompstation is karakteristiek. Bijdrage aan transformatie en het oplossen van ongewenste leegstand in de kernen van de dorpen Momenteel een pand dat niet wordt gebruikt. Pompstation is niet meer in werking. Naastgelegen pand is momenteel in verhuur als kantoor. Bijdrage aan het oplossen van de woonzorgbehoefte en specifieke doelgroepen bedienen Hier liggen kansen om voor bepaalde doelgroepen iets te realiseren. Mogelijk geclusterde woonzorg, starterswoningen en sociale huur.

4 Stationsstraat Maarheeze Bijdrage aan sociale cohesie Bij de planinrichting sociale cohesie als uitgangspunt meenemen. Ligging is op loopafstand van huiskamer. Bijdrage aan duurzaamheid Hier liggen kansen om zo duurzaam mogelijk te bouwen. Het huidige karakteristieke pand kan gebruikt worden om te laten zien dat verduurzaming van dergelijke oude gebouwen mogelijk is. Juridisch-planologische status Bestemmingsplan Kom Maarheeze met de bestemmingen Bedrijf, Horeca (aanduiding wonen) en Kantoor. Financiën Omdat het tranformatie betreft en zeer waarschijnlijk sanering vraagt de financiële haalbaarheid aandacht. Eindconclusie Voorspoedig uitvoeren. Dit is één van de weinige mogelijkheden tot inbreiding en transformatie in Maarheeze. Gezien de huidige staat en gebruik van het pand nummer 80 zijn de financiële mogelijkheden wel een aandachtspunt. Inzetten op herontwikkeling van zowel perceel 80 als 82.

5 Centrumplan Maarheeze Maarheeze Gebiedsbeschrijving Centrum van Maarheeze. Projectbeschrijving Bij de uitvoering van de centrumvisie Maarheeze wordt bekeken of er mogelijkheden zijn voor de realisatie van woningen. Eigendom Divers. Aantal Woningen 10 Dit is een schatting. Woningtype (s) Nader te bepalen Prijssegment Nader te bepalen. Doelgroep(en) Nader te bepalen. Woningbehoefte middellange termijn 204 woningen waarvan 71 sociaal, 133 vrije sector. Geclusterd wonen: 25. Het planaanbod betreft 37 woningen, waarvan 14 hard en 23 semi-hard. Er is beperkt sprake van semi-hard planaanbod (bestemming Centrum - 2). Ruimtelijke kwaliteit Verhoging kwaliteit centrum is het doel van de centrumvisie. Bijdrage aan transformatie en het oplossen van ongewenste leegstand in de kernen van de dorpen Transformatie van leegstaand vastgoed is één van de doelstellingen van de centrumvisie Maarheeze. Bijdrage aan het oplossen van de woonzorgbehoefte en specifieke doelgroepen bedienen In Maarheeze is behoefte aan alle segmenten van woningbouw. Vooral voor sociale- en middeldure huurwoningen is weinig aanbod. Vooral voor ouderen en zorgbehoevenden is een woning of woonzorg-vorm dicht bij de voorzieningen een voorwaarde.

6 Centrumplan Maarheeze Maarheeze Bijdrage aan sociale cohesie In het centrum van Maarheeze en daarmee dicht bij voorzieningen en gemêleerde woongroep, zowel jong als oud. Sociale cohesie is al aanwezig binnen bestaande woonpatronen en biedt een basis voor versterking. Bijdrage aan duurzaamheid Duurzaamheid is één van de aandachtspunten in de centrumvisie. Juridisch-planologische status Bestemming Centrum 1 en Centrum 2, project loopt. Financiën De financiële haalbaarheid moet nog bekeken worden. Eindconclusie Bij uitvoering van de centrumvisie Maarheeze zal bekeken worden of woningbouw een plek kan krijgen. Dit is wel het streven, gezien de onderprogrammering in Maarheeze. Met name speciale doelgroepen waarvoor wonen in het centrum belangrijk is, kunnen hierin een plaats krijgen.

7 Burg. Wijtestraat e.o. Budel Gebiedsbeschrijving Gronden momenteel als openbaar groen ingericht, eerder bedoeld als project Boschakkers, maar wegens een milieuhindercirkel nooit gerealiseerd. Gebied is gelegen aan de rand van de kern Budel, maar binnen bestaande bebouwing, namelijk het noordelijke deel van de wijk Boschakkers. Projectbeschrijving Het wegnemen van de miliehindercirkel en de realisatie van woningbouw. Eigendom Gemeente Cranendonck, Wocom en particulier. Aantal Woningen woningen op gemeentegrond, max. 6 sociale woningen wocom, 5 particuliere titels in ruime percelen door intrekken milieuvergunning. Woningtype (s) Divers/nader te bepalen. Prijssegment Nader te bepalen. Doelgroep(en) Divers/nader te bepalen. Sociale huur voor de 6 woningen van wocom. Overige woningen vrijstaand in wijzigingsbevoegdheid. Woningbehoefte middellange termijn Opgave: 238 woningen waarvan 143 sociaal en 96 vrije sector. Geclusterd wonen 25. Het planaanbod is 248 woningen, waarvan 60 hard en 198 semi-hard. Dit plan maakt onderdeel uit van de semi-harde plancapaciteit. Ruimtelijke kwaliteit Wijk is nooit afgemaakt. Beeldkwaliteitplan is van toepassing. Bestaande groenvoorziening is ook van een goede kwaliteit. Bijdrage aan transformatie en het oplossen van ongewenste leegstand in de kernen van de dorpen Er is geen sprake van leegstand. Er is wel sprake van transformatie als de bedrijfsgebouwen van Bosch 2 worden vervangen door 5 woningen. Bijdrage aan het oplossen van de woonzorgbehoefte en specifieke doelgroepen bedienen De locatie leent zich voor geclusterd wonen. Voor senioren is de afstand tot voorzieningen een punt van aandacht. Afhankelijk van verdere vormgeving van plan worden mogelijkheden voor zorg bepaald, mogelijk is informeel organiseren een mogelijkheid.

8 Burg. Wijtestraat e.o. Budel Bijdrage aan sociale cohesie Niet op korte afstand van voorzieningen gelegen. Sociale cohesie kan in het bouwplan zelf tot uitdrukking worden gebracht. Bijdrage aan duurzaamheid Als de gemeente zelf ontwikkelt is duurzaam het uitgangspunt. Voor Wocom wordt uitgegaan van Label A. Voor nieuwbouw Nul-op-de meter overwegen. Juridisch-planologische status Bestaande wijzigingsbevoegdheden onder voorwaarde van verdwijnen van milieuvergunning. Financiën Deel van de gronden is gemeentegrond. Eindconclusie Eerst inzetten op het wegnemen van de milieuvergunning. Dan vervolgtraject oppakken.

9 Gastelseweg 20 Budel Budel Gebiedsbeschrijving Verhuurd bedrijfspand dat asbest bevat, gelegen in woonwijk en aan de achterzijde aan de pastorietuin van de grote kerk in Budel. Projectbeschrijving Mogelijke tranformatie van bedrijfspand naar woningbouw. Eigendom Jaso Roermond BV Aantal Woningen 10 Schatting. In wijzigingsbevoegdheid 3. Woningtype (s) Grondgebonden woningen. Prijssegment Nader te bepalen. Doelgroep(en) Seniorenwoningen. Mede afhankelijk van aantal woningen. Woningbehoefte middellange termijn Opgave: 238 woningen waarvan 143 sociaal en 96 vrije sector. Geclusterd wonen 25. Het planaanbod is 248 woningen, waarvan 60 hard en 198 semi-hard. Dit plan maakt onderdeel uit van de semi-harde plancapaciteit voor 3 woningen. Ruimtelijke kwaliteit De ruimtelijke kwaliteit krijgt een impuls bij transformatie van bestaand bedrijfspand naar woningbouw. Bijdrage aan transformatie en het oplossen van ongewenste leegstand in de kernen van de dorpen Bedrijfspand wordt getransformeerd. Bijdrage aan het oplossen van de woonzorgbehoefte en specifieke doelgroepen bedienen Kansen voor de realisatie van seniorenwoningen (mogelijkheid voor clustering) vlakbij centrum Budel en in groene omgeving.

10 Gastelseweg 20 Budel Budel Bijdrage aan sociale cohesie Inrichting van het plan kan sociale cohesie bevorderen. Bijdrage aan duurzaamheid Uitgegaan wordt van label A maar bij nieuwbouw Nul-op-de-meter overwegen. Juridisch-planologische status Bestemming Bedrijf met wijzigingsbevoegdheid naar 3 woningen. Financiën Sociale woningbouw is bij transformatie financieel erg moeilijk, zeker bij aantal van 3. Mede doordat asbest aanwezig is en er ter plekke een bodemverontrwiniging is vastgesteld. Eindconclusie Uitvoeren. Mogelijkheden van realisatie project wordt onderzocht.

11 Garage Deken van Baarstraat 23 te Budel Budel Gebiedsbeschrijving Perceel met (voormalig) garagebedrijf en grenzend aan een gemeentelijke groenstrook. Projectbeschrijving Transformatie van garagebedrijf naar woningbouw. Eigendom Particulier. Aantal Woningen 6 Nu 1 woning in de wijzigingsbevoegdheid, aantal vooralsnog een schatting. Woningtype (s) Nader te bepalen. Prijssegment Nader te bepalen. Doelgroep(en) Senioren/1-persoonshuishoudens Woningbehoefte middellange termijn Opgave: 238 woningen waarvan 143 sociaal en 96 vrije sector. Geclusterd wonen 25. Het planaanbod is 248 woningen, waarvan 60 hard en 198 semi-hard. Dit plan maakt onderdeel uit van de semi-harde plancapaciteit voor 1 woning. Ruimtelijke kwaliteit Gezien de huidige groene inrichting van het perceel, moet bij de planvorming aandacht zijn voor het terug komen van dit groen. Tevens aandacht voor stedenbouwkundige inrichting van belang. Bijdrage aan transformatie en het oplossen van ongewenste leegstand in de kernen van de dorpen Transformatie van perceel met garagebedrijf naar woningbouw geeft een positieve impuls aan een perceel nabij het centrum van Budel, en voorkomt leegstand. Bijdrage aan het oplossen van de woonzorgbehoefte en specifieke doelgroepen bedienen Doelgroepen worden nader bepaald, gedacht wordt aan senioren en/of 1-persoonshuishoudens.

12 Garage Deken van Baarstraat 23 te Budel Budel Bijdrage aan sociale cohesie Ligging nabij voorzieningen leent zich voor een positieve bijdrage aan de sociale cohesie. Bijdrage aan duurzaamheid Nul-op-de-meter is uitgangspunt. Juridisch-planologische status Bedrijfsbestemming met een wijzigingsbevoegdheid voor één woning. Financiën Kosten zijn voor initatiefnemer. Eindconclusie Uitvoeren.

13 't Wapen van Budel Nieuwstraat Budel Gebiedsbeschrijving Leegstaand pand op rand van centrum van Budel, met nog een gevestigde ijssalon en een bovenwoning. Projectbeschrijving Transformatie van horecapand naar woningbouw, met behoud van ijssalon. Eigendom Particulier. Aantal Woningen 14 Schatting. Woningtype (s) Nader te bepalen. Prijssegment Nader te bepalen. Doelgroep(en) Nader te bepalen. Woningbehoefte middellange termijn Opgave: 238 woningen waarvan 143 sociaal en 96 vrije sector. Geclusterd wonen 25. Het planaanbod is 248 woningen, waarvan 60 hard en 198 semi-hard. Dit plan maakt onderdeel uit van de semi-harde plancapaciteit. Ruimtelijke kwaliteit Tranformatie van het pand naar woningbouw betekent een kwaliteitsimpuls voor dit pand dat een toegang vormt van het centrum van Budel. Bijdrage aan transformatie en het oplossen van ongewenste leegstand in de kernen van de dorpen Een invulling kan zorgen voor een kwaliteitsimpuls in de aanloopstraat naar het centrum van Budel. Bijdrage aan het oplossen van de woonzorgbehoefte en specifieke doelgroepen bedienen De kleinere goedkope woningen op de rand van centrum kunnen met name jongeren en alleenstaanden bedienen.

14 't Wapen van Budel Nieuwstraat Budel Bijdrage aan sociale cohesie Ligging is op loopafstand van de voorzieningen van centrum Budel. Bijdrage aan duurzaamheid Zo duurzaam mogelijk. Bij nieuwbouw zijn hierin meer mogelijkheden. Juridisch-planologische status Huidige bestemming is Centrum 2. Er is een afwijkingsmogelijkheid opgenomen voor functiewijziging naar Wonen. Financiën Kosten zijn voor initatiefnemer. Eindconclusie Uitvoeren.

15 Kern Schoot (De Ark) Budel-Schoot Gebiedsbeschrijving Drie percelen: pand van voormalige groentewinkel, staat al jaren leeg. Grasveld (voorheen pand Rabobank) Oude kleuterschool. Projectbeschrijving Gebied nabij school in Budel-Schoot bestaande uit leegstaande panden en vrijgevallen kavels Eigendom Wocom, particulier en Stichting Katholiek Onderwijs Zuid Oost Kempen Aantal Woningen 6 Wocom heeft nu 6 directe titels. Woningtype (s) Nader te bepalen. Prijssegment Sociaal/nader te bepalen. Doelgroep(en) Nader te bepalen. De woningen van Wocom zijn in ieder geval sociaal. Woningbehoefte middellange termijn 55 woningen waarvan 11 sociaal en 44 vrije sector. Geclusterd wonen 8. Het planaanbod betreft 76 woningen, waarvan 45 hard, 31 semi-hard. Dit plan maakt onderdeel uit van harde (WoCom), semi-harde (groentewinkel) en zachte (kleuterschool) plancapaciteit. Ruimtelijke kwaliteit De leegstaande panden zorgen voor een lage ruimtelijke kwaliteit van dit gebied. De percelen liggen centraal in het dorp en staan leeg. Een ontwikkeling zal een grote kwaliteitsimpuls van de kern van Budel-Schoot kunnen betekenen. Bijdrage aan transformatie en het oplossen van ongewenste leegstand in de kernen van de dorpen Er is sprake van een groot langdurig leegstaand pand (voormalige groentewinkel met bovenwoning), een leegstaand schoolpand en een voormalig leegstande bankgebouw (inmiddels gesloopt). Bijdrage aan het oplossen van de woonzorgbehoefte en specifieke doelgroepen bedienen Er is in Budel-Schoot nog vraag naar kwalitatief goede levensloopbestendige woningen, nabij De Reinder.

16 Kern Schoot (De Ark) Budel-Schoot Bijdrage aan sociale cohesie De percelen liggen vlakbij gemeenschapshuis De Reinder en voorzieningen. Hier wordt gedacht aan andere functies dan enkel wonen. Bijdrage aan duurzaamheid Zo duurzaam mogelijk. Bij instandhouden van bestaande panden kan dit een spranningsverld zijn. Juridisch-planologische status Bestemming Gemengde doeleinden en Maatschappelijke doeleinden, met 6 bestaande bouwmogelijkheden op perceel voormalige bank. Financiën Nog onbekend. Vooralsnog zijn er geen budgetten. Eindconclusie Voor de drie percelen, samen met Sterk Schoot, bekijken wat de mogelijkheden ter plaatse zijn.

17 Woningbouw na verplaatsing De Schakel Budel-Dorplein Gebiedsbeschrijving Perceel op de grens van Oost en West Budel-Dorplein waar momenteel gemeenschapshuis De Schakel is gelegen. Bij verplaatsing van De Schakel naar het perceel van de school komt huidig perceel vrij. Projectbeschrijving Woningen na verplaatsing van gemeenschapshuis De Schakel Eigendom Stichting gemeenschapshuis Dorplein Aantal Woningen 8 Schatting Woningtype (s) Nader te bepalen Prijssegment Nader te bepalen Doelgroep(en) Senioren en starters Woningbehoefte middellange termijn 20 woningen waarvan 6 sociaal en 14 vrije sector. Geclusterd wonen 4. Het planaanbod betreft 10 woningen, waarvan 9 hard en 1 semi-hard. Dit plan maakt geen onderdeel uit van de plancapaciteit. Ruimtelijke kwaliteit Bij inrichting van het project zal zorg moeten zijn voor behoud van de groene inrichting van het huidige perceel, en de overgang naar omliggende groene percelen. Op dit moment groene inrichting rond gemeenschapshuis. Bijdrage aan transformatie en het oplossen van ongewenste leegstand in de kernen van de dorpen Bij verplaatsing van De Schakel is sprake van tranformatie van het huidige leegvallende pand. Bijdrage aan het oplossen van de woonzorgbehoefte en specifieke doelgroepen bedienen Goede locatie voor ouderen en starters. Plan ligt tegenover nieuw te bouwen gemeenschapshuis.

18 Woningbouw na verplaatsing De Schakel Budel-Dorplein Bijdrage aan sociale cohesie Het zal aan de overzijde van het gemeenschapshuis gelegen zijn. Bijdrage aan duurzaamheid Duurzaamheid zal ambitieus ingezet moeten worden in dit project, zoals vastgelegd in de Woonvisie Juridisch-planologische status Huidige bestemming is Maatschappelijk. Het perceel is gelegen in stedelijk gebied volgens de provinciale Verordening Ruimte. Financiën Eventuele financiële consequenties zijn nog niet in beeld. Eindconclusie Na verplaatsing van de Schakel, dit project realiseren.

19 Looierijstraat Budel Gebiedsbeschrijving Perceel met bedrijfsbestemming, gelegen achter bestaande woningen Projectbeschrijving Sloop bedrijfspand en mogelijke herontwikkeling tot woningen met extramurale zorg. Eigendom Particulier Aantal Woningen 0 Nader te bepalen, waarschijnlijk 6-8 Woningtype (s) zorgwoningen (extramuraal) Prijssegment sociaal koop/huur Doelgroep(en) Senioren en zorgdoelgroepen Woningbehoefte middellange termijn Opgave: 238 woningen waarvan 143 sociaal en 96 vrije sector. Geclusterd wonen 25. Het planaanbod is 248 woningen, waarvan 60 hard en 198 semi-hard. Dit plan maakt onderdeel uit van de semi-harde plancapaciteit. Ruimtelijke kwaliteit Herontwikkeling van bestaand bedrijfspand in woongebied zal een ruimtelijke kwaliteitsimpuls ter plaatse betekenen. Een juiste inrichting op deze "achterkantsituatie" is wel een vereiste om ook echt te zorgen voor ruimtelijke kwaliteit op dit perceel. Bijdrage aan transformatie en het oplossen van ongewenste leegstand in de kernen van de dorpen Er is sprake van transformatie van een bedrijfspand naar woningen. Bijdrage aan het oplossen van de woonzorgbehoefte en specifieke doelgroepen bedienen Een zorg-gerelateerde doelsgroep is de insteek voor deze ontwikkeling.

20 Looierijstraat Budel Bijdrage aan sociale cohesie Het perceel ligt op korte afstand van het centrum van Budel, en is daardoor voor meerdere doelgroepen interessant. De inrichting van het perceel is voor sociale cohesie bevorderlijk, omdat het enkel als hofje (o.i.d.) kan worden ingericht. Bijdrage aan duurzaamheid Er wordt gestreefd naar nul-op-de-meter. Juridisch-planologische status Bestemming Bedrijf in bestemmingsplan Kom Budel, met een wijzigingsbevoegdheid naar zorgwoningen. Financiën Vanuit "aanjagen" is de start van dit project gefaciliteerd door de gemeente. Zodra deze ontwikkeling doorgang vind zijn de kosten voor initiatiefnemer. Sloop en sanering van het perceel zal financieel kostbaar zijn en niet eenvoudig terug te verdienen. Eindconclusie Uitvoeren indien haalbaar.

21 Stationsstraat Maarheeze Gebiedsbeschrijving Perceel met bedrijf in schilderwerken in centrumgebied Maarheeze. Projectbeschrijving Herontwikkeling van bedrijfspand naar woningen. Eigendom Particulier Aantal Woningen 11 Kunnen er ook meer worden, afhankelijk van deelname buurpercelen. Woningtype (s) gestapeld Prijssegment Doelgroep(en) senioren? nader te bepalen Woningbehoefte middellange termijn 204 woningen waarvan 71 sociaal, 133 vrije sector. Geclusterd wonen: 25. Het planaanbod betreft 37 woningen, waarvan 14 hard en 23 semi-hard. Dit plan is hierin niet opgenomen. Ruimtelijke kwaliteit Herontwikkeling is beter dan leegstand in het centrum. Aandacht voor achterterrein van perceel, liever geen achterkantsituatie. Aandacht voor levendigheid van de plint, parkeren en inrichting van perceel aan de voorzijde. Bijdrage aan transformatie en het oplossen van ongewenste leegstand in de kernen van de dorpen Herontwikkeling van dit perceel lost de huidige leegstand op. Bijdrage aan het oplossen van de woonzorgbehoefte en specifieke doelgroepen bedienen De locatie leent zich goed voor de huisvesting van senioren, gezien de ligging in het centrum van Maarheeze.

22 Stationsstraat Maarheeze Bijdrage aan sociale cohesie De ligging van het perceel is direct in het centrum van Maarheeze, dus nabij voorzieningen. Bijdrage aan duurzaamheid Bij nieuwbouw is het uitgangspunt nul-op-de-meter. Juridisch-planologische status Het perceel heeft de bestemming Centrum-1 in bestemmingsplan Kom Maarheeze. Financiën De ontwikkeling wordt gefinancierd door de initiatiefnemer. Bij sloop en sanering is de financiële haalbaarheid altijd een uitdaging. Eindconclusie Verkennende fase opstarten.

23 Woningen boven Jumbo Budel Gebiedsbeschrijving Herontwikkelingslocatie op de hoek Willem II straat Mathijsenstraat, bestaande uit winkels en kantoren met bovenwoningen en grondgebonden (anti-kraak)woningen. Projectbeschrijving Bij verplaatsing en nieuwbouw van de Jumbo zullen tevens ongeveer 10 appartementen boven de nieuwe Jumbo gerealiseerd worden. Eigendom Particulier Aantal Woningen 10 Schatting: Woningtype (s) Appartementen Prijssegment Doelgroep(en) Nader te bepalen Afhankelijk van aantal. Woningbehoefte middellange termijn Opgave: 238 woningen waarvan 143 sociaal en 96 vrije sector. Geclusterd wonen 25. Het planaanbod is 248 woningen, waarvan 60 hard en 198 semi-hard. Dit plan maakt onderdeel uit van de semi-harde plancapaciteit. Ruimtelijke kwaliteit Stedenbouwkundig wordt kwaliteit gerealiseerd met een pleinwand bij de nieuwe entree voor de Jumbo. De woningen worden in deze wand boven de Jumbo gerealiseerd. Bijdrage aan transformatie en het oplossen van ongewenste leegstand in de kernen van de dorpen Enkele leegstaande panden (anti-kraak) worden meegenomen in deze ontwikkeling. Bijdrage aan het oplossen van de woonzorgbehoefte en specifieke doelgroepen bedienen Het is een locatie tussen centrum en De Borgh, boven de supermarkt. Dus voor bijvoorbeeld senioren zeer interessant. Door middel van het aanbieden van domotica zijn de appartementen voor senioren geschikt te maken. Zorg is geen doelgroep.

24 Woningen boven Jumbo Budel Bijdrage aan sociale cohesie Voor de leefbaarheid van Budel is een toekomstbestendig voorzieningenniveau essentieel. Een full-service supermarkt is hier een belangrijk onderdeel van. Bijdrage aan duurzaamheid De jumbo heeft een uitgebreid duurzaamheidsbeleid. Juridisch-planologische status Ontwikkeling pas niet in het bestemmingsplan, hiervoor wordt een ruimtelijke procedure doorlopen. Er is reeds een overeenkomst afgesloten. Financiën Eindconclusie Uitvoeren

Prijssegment dure en middeldure koop

Prijssegment dure en middeldure koop Budel Noord 1 Budel Gebiedsbeschrijving Gebied ten noorden van de kern Budel, voormalige locatie van de Duitse School. De geplande woonwijk is hier momenteel deels gerealiseerd. Projectbeschrijving Uitbreidingsgebied

Nadere informatie

BIJLAGE 1 BIJ PLAN VAN AANPAK. Toelichting afweging per locatie structuurvisie Eibergen

BIJLAGE 1 BIJ PLAN VAN AANPAK. Toelichting afweging per locatie structuurvisie Eibergen BIJLAGE 1 BIJ PLAN VAN AANPAK Toelichting afweging per locatie structuurvisie Eibergen 1 1. Huenderstraat 2 (locatie voormalig kantoor Betula) Centrum 2011, bestemming Maatschappelijk Het perceel is in

Nadere informatie

Woonvisie. Steenwijkerland een samenvatting. Goed wonen komt met elkaar voor elkaar

Woonvisie. Steenwijkerland een samenvatting. Goed wonen komt met elkaar voor elkaar m e i 2 016 Woonvisie Steenwijkerland 2017 2021 een samenvatting Goed wonen komt met elkaar voor elkaar In Steenwijkerland is het goed wonen. En dat willen we zo houden. Hoe doen we dat? En, wat is daarvoor

Nadere informatie

Kwalitatieve woningbouwversnelling Cranendonck Woningbouwprogramma 2017 t/m 2020

Kwalitatieve woningbouwversnelling Cranendonck Woningbouwprogramma 2017 t/m 2020 Kwalitatieve woningbouwversnelling Cranendonck Woningbouwprogramma 2017 t/m 2020 Striboshof Budel-Schoot Striboshof Budel Schoot Collegebehandeling: 11 april 2017 Steller: Werkgroepleden: Petra Hoffman

Nadere informatie

Bij Uitstek Dalfsen! Woonvisie 2011 2016 gemeente Dalfsen

Bij Uitstek Dalfsen! Woonvisie 2011 2016 gemeente Dalfsen Bij Uitstek Dalfsen! Woonvisie 2011 2016 gemeente Dalfsen Algemeen Dalfsen heeft bij uitstek een eigen identiteit op het gebied van wonen. In de woonvisie leest u meer over de bebouwingsplannen voor de

Nadere informatie

10 e Wijzigingsplan Bestemmingsplan Binnenstad

10 e Wijzigingsplan Bestemmingsplan Binnenstad GEMEENTE BERGEN OP ZOOM 10 e Wijzigingsplan Bestemmingsplan Binnenstad Bosstraat 22 en 25 / 25b Status: VASTGESTELD INHOUDSOPGAVE Toelichting Hoofdstuk 1 Inleiding 1.1 Aanleiding en doel wijzigingsplan

Nadere informatie

Woonvisie. Gemeente Nuth Raadsbijeenkomst 12 april 2016

Woonvisie. Gemeente Nuth Raadsbijeenkomst 12 april 2016 Woonvisie Gemeente Nuth Raadsbijeenkomst 12 april 2016 Aanleiding Verschuiving van de volkshuisvestelijke opgave Sociale huur: Woningwet 2015 redelijke bijdrage Langer zelfstandig wonen Lokaal beleid 2

Nadere informatie

Ontwikkelmogelijkheden plan Dorpsstraat/Oostervelden te Bemmel

Ontwikkelmogelijkheden plan Dorpsstraat/Oostervelden te Bemmel Bijlage 1 Datum 3 februari 2016 Onderwerp Ontwikkelmogelijkheden plan Dorpsstraat/Oostervelden te Bemmel De ontwikkelmogelijkheden voor de herontwikkeling van de locatie Dorpsstraat-Oostervelden te Bemmel

Nadere informatie

onderwerp: Vaststellen bestemmingsplan Wonen Holten, Schoolstraat 6-8

onderwerp: Vaststellen bestemmingsplan Wonen Holten, Schoolstraat 6-8 ssen-holtei\^ Rijssen, 10 november 2017 Voorstel van het college aan de raad raadsvergadering: 14 december 2017 agendanummer: 12 opgemaakt door: Ruimtelijk Domein Strategie en Consulenten portefeuillehouder:

Nadere informatie

BEVERWIJK ONTWIKKELINGSLOCATIES WIJK AAN ZEE

BEVERWIJK ONTWIKKELINGSLOCATIES WIJK AAN ZEE BEVERWIJK ONTWIKKELINGSLOCATIES WIJK AAN ZEE BEVERWIJK ONTWIKKELINGSLOCATIES WIJK AAN ZEE Gemeente Beverwijk Rho adviseurs voor leefruimte opdrachtnr: 037500.1912500 datum: 15 juli 2016 referte: mw. I.

Nadere informatie

Beeldkwaliteitsplan Torenstraat 7 Gassel

Beeldkwaliteitsplan Torenstraat 7 Gassel 1 Gegevens over het plan: Plannaam: Datum: April 2017 Projectnummer Buro SRO: 14.40.09 Gegevens projectbetrokkenen: Opdrachtgever: Contactpersoon opdrachtgever: Dhr. G. Ariens Dhr. G. Ariens Gegevens Buro

Nadere informatie

Uitgangspunten Rondom de besluitvorming huisvesting statushouders is de volgende passage opgenomen:

Uitgangspunten Rondom de besluitvorming huisvesting statushouders is de volgende passage opgenomen: BIJLAGE 1 Notitie afstoten objecten Sassenheim/Voorhout De gemeente heeft een aantal gebouwen in bezit die leeg staan dan wel op korte termijn leeg kunnen worden gespeeld. Het gaat daarbij om de volgende

Nadere informatie

12 e Wijzigingsplan Bestemmingsplan Binnenstad

12 e Wijzigingsplan Bestemmingsplan Binnenstad GEMEENTE BERGEN OP ZOOM 12 e Wijzigingsplan Bestemmingsplan Binnenstad Splitsing in gestapelde woningen, Koevoetstraat 41, 43, 47, 49 en 51 Status: VASTGESTELD INHOUDSOPGAVE Toelichting Hoofdstuk 1 Inleiding

Nadere informatie

Onderwerp Beantwoording vragen PvdA-fractie inzake gebruik leegstaande panden om woningnood op korte termijn op te lossen

Onderwerp Beantwoording vragen PvdA-fractie inzake gebruik leegstaande panden om woningnood op korte termijn op te lossen PvdA-fractie T.a.v. Mevrouw A. Postma De Roede 12 9285 VK Buitenpost Dossiernummer : n.v.t. Stuknummer : n.v.t. Behandeld door : E. Idsardi Email : gemeente@achtkarspelen.nl Uw brief/mail van Uw kenmerk

Nadere informatie

congres senioren kbo brabant 8 juni 2017 vissers & roelands architecten & ingenieurs 1 Seniorenhuisvesting concepten en voorbeelden 8 juni 2017

congres senioren kbo brabant 8 juni 2017 vissers & roelands architecten & ingenieurs 1 Seniorenhuisvesting concepten en voorbeelden 8 juni 2017 1 Seniorenhuisvesting concepten en voorbeelden 8 juni 2017 Presentatie - Wie zijn wij? - Seniorenhuisvesting, concepten en voorbeelden - Meergezinswoningen Deurne - Woongebouw dementerende ouderen Sterksel

Nadere informatie

WONINGBOUW- MONITOR

WONINGBOUW- MONITOR 216-397 WONINGBOUW- MONITOR September 216 1 Inleiding Bij het vaststellen van de Woonvisie in september 215 is besloten het urgentieprogramma nog 3 jaar door te zetten om de plannen tot uitvoering te brengen.

Nadere informatie

Bijlage 1: Woningbouwprogramma Dommelkwartier en relatie Lage Heide. 2010-2020 Segment Nieuwbouw Sloop Verkoop Totaal

Bijlage 1: Woningbouwprogramma Dommelkwartier en relatie Lage Heide. 2010-2020 Segment Nieuwbouw Sloop Verkoop Totaal Bijlage 1: Woningbouwprogramma Dommelkwartier en relatie Lage Heide Volgens de laatste Provinciale Prognose (2011) bedraagt de woningbouw behoefte in Valkenswaard een netto toevoeging van 1.230 woningen

Nadere informatie

Wonen. Basisinspanning. Ambities. Kansen. Voorkomen

Wonen. Basisinspanning. Ambities. Kansen. Voorkomen Basisinspanning Een evenwichtige bevolkingsopbouw, die in 2025 gegroeid is naar minimaal 25.000 inwoners. Voor iedere (toekomstige) inwoner moet een woning beschikbaar zijn die past in zijn/haar leefsituatie.

Nadere informatie

Gemeente Woerden. Toetsing aan de wijzigingsregels Teckop 11 in Kamerik

Gemeente Woerden. Toetsing aan de wijzigingsregels Teckop 11 in Kamerik Gemeente Woerden Toetsing aan de wijzigingsregels Teckop 11 in Kamerik Verantwoording Titel Toetsing aan de wijzigingsregels ten behoeve van het wijzigen van de agrarische bestemming van het perceel Teckop

Nadere informatie

Presentatie Platform Wonen

Presentatie Platform Wonen 1. Wie is Droomwonen Brabant 2. Visie van Droomwonen Brabant 3. Welke doelgroepen en woningen 4. Zelfbouw, lusten en lasten 5. Zelfbouw, bijdrage aan beleidsdoelstellingen 6. Zelfbouw Herontwikkeling 7.

Nadere informatie

Schijndelseweg 170. Nota van Kaders en kansen

Schijndelseweg 170. Nota van Kaders en kansen Schijndelseweg 170 Nota van Kaders en kansen Inhoudsopgave Inleiding 2 Bestaande situatie 3 Historie 3 Huidige situatie 5 Geldend bestemmingsplan 6 Kaders, kansen en risico s 8 Kaders 8 Kansen 8 Risico

Nadere informatie

ONTWIKKELVISIE CENTRUM ROCKANJE DECEMBER 2014

ONTWIKKELVISIE CENTRUM ROCKANJE DECEMBER 2014 ONTWIKKELVISIE CENTRUM ROCKANJE DECEMBER 2014 1. Inleiding De visie heeft betrekking op het dorpscentrum van Rockanje. Met het dorpscentrum wordt in de eerste plaats bedoeld het Dorpsplein. Dit plein moet

Nadere informatie

TE KOOP. Stationsstraat 27 Maarheeze

TE KOOP. Stationsstraat 27 Maarheeze TE KOOP Stationsstraat 27 Maarheeze 1 Object : In 1969 is op een perceel van 1.690 m² ten behoeve van het bedrijf Nolam Parts een bedrijfsruimte met kantoor gerealiseerd aan de Stationsstraat 27 te Maarheeze.

Nadere informatie

Raadsinformatiebrief. Onderwerp: Voorontwerp bestemmingsplan Woningbouw Brugstraat 61A

Raadsinformatiebrief. Onderwerp: Voorontwerp bestemmingsplan Woningbouw Brugstraat 61A Raadsinformatiebrief Reg.nr. : 7752133 B&W verg. : 29 mei 2018 Onderwerp: Voorontwerp bestemmingsplan Woningbouw Brugstraat 61A 1) Status Dit stuk wordt u ter informatie aangeboden in het kader van de

Nadere informatie

vraaggericht woningmarkt onderzoek Maastricht

vraaggericht woningmarkt onderzoek Maastricht vraaggericht woningmarkt onderzoek Maastricht Stec Groep aan Gemeente Maastricht Desiree Uitzetter 18 november 2014 U vroeg ons: Actuele inzichten voor herijking stedelijke programmering Nieuwe regionale

Nadere informatie

De verdeling van de woningvoorraad in Zelhem over de verschillende woningtypes staat in onderstaande grafiek. Mgw- niet nultrede.

De verdeling van de woningvoorraad in Zelhem over de verschillende woningtypes staat in onderstaande grafiek. Mgw- niet nultrede. Bijlage 1. Versie okt 2018 Project Centrum Zelhem. 1. Inleiding: Woningcorporatie Pro Wonen heeft in het laatste decennium onder de voormalige gemeente Zelhem niet tot nauwelijks woningen kunnen realiseren

Nadere informatie

Aanvraag om afgifte van een ontheffing op grond van artikel 2.5 (Ruimtelijke Verordening Gelderland)

Aanvraag om afgifte van een ontheffing op grond van artikel 2.5 (Ruimtelijke Verordening Gelderland) Aanvraag om afgifte van een ontheffing op grond van artikel 2.5 (Ruimtelijke Verordening Gelderland) De gemeente Berkelland vraagt voor het nieuwe bestemmingsplan Buitengebied, Kieftendijk Haaksbergseweg

Nadere informatie

memo Verlegging rode contour ter plaatse van de Driebergsestraatweg 63 en 65 te Doorn

memo Verlegging rode contour ter plaatse van de Driebergsestraatweg 63 en 65 te Doorn memo aan: van: c.c.: Inge Eising Gemeente Utrechtse Heuvelrug Mariël Gerritsen Pieter Birkhoff Van Wijnen Groep N.V. datum: 14 december 2015 betreft: Verlegging rode contour ter plaatse van de Driebergsestraatweg

Nadere informatie

Bijlage 1 B Wel of niet opnemen van wijzigingsbevoegdheden uit de bestemmingsplannen Kern Nieuwveen (2006) en Kern Zevenhoven & Noordeinde (2006).

Bijlage 1 B Wel of niet opnemen van wijzigingsbevoegdheden uit de bestemmingsplannen Kern Nieuwveen (2006) en Kern Zevenhoven & Noordeinde (2006). 1 Bijlage 1 B Wel of niet opnemen van wijzigingsbevoegdheden uit de bestemmingsplannen Kern Nieuwveen (2006) en Kern Zevenhoven & Noordeinde (2006). 1. Schoterveld (ten zuiden van) In het bestemmingsplan

Nadere informatie

Onderwerp Regeling verplaatsen agrarische bedrijfswoningen gemeente Venray 2019

Onderwerp Regeling verplaatsen agrarische bedrijfswoningen gemeente Venray 2019 B en W Adviesnota Onderwerp Regeling verplaatsen agrarische bedrijfswoningen gemeente Venray 2019 Zaaknummer Teammanager Margon van den Hoek B & W datum 28 Januari 2019 Afdeling/Team Stad Dorpen en Wijken/Ruimtelijke

Nadere informatie

INHOUDSOPGAVE KAVELPASPOORTEN

INHOUDSOPGAVE KAVELPASPOORTEN Kavelpaspoorten INHOUDSOPGAVE KAVELPASPOORTEN 01. Engelandlaan 02. Kwadrant A 03. Denemarkenlaan 04. Kop Bredewater 05. Van Aalstlaan 06. Belgiëlaan 07. Nederlandlaan 08. Brusselstraat 09. Frankrijklaan

Nadere informatie

Dorpsontwikkeling Den Ham Voorontwerp bestemmingsplan Zuidmaten oost woongebied

Dorpsontwikkeling Den Ham Voorontwerp bestemmingsplan Zuidmaten oost woongebied Dorpsontwikkeling Den Ham Voorontwerp bestemmingsplan Zuidmaten oost woongebied Welkom Inleiding door wethouder Oordt 1 Opbouw presentatie Huidige situatie Uitgangspunten Het stedenbouwkundige plan Referentiebeelden

Nadere informatie

Reductie plancapaciteit Bestemmingsplan Venray

Reductie plancapaciteit Bestemmingsplan Venray Reductie plancapaciteit Bestemmingsplan Venray Inleiding Op 3 november 2015 heeft de gemeenteraad van Venray de Startnotitie Bestemmingsplan Venray vastgesteld. In deze startnotitie staat het beleidsvoornemen

Nadere informatie

Kromhout Exploitatie t.a.v. de heren N. Mooij en J. Vink Aan de Bijl DC BERGAMBACHT. Geachte heren,

Kromhout Exploitatie t.a.v. de heren N. Mooij en J. Vink Aan de Bijl DC BERGAMBACHT. Geachte heren, Postadres: Postbus 8 3300 AA Dordrecht Kromhout Exploitatie t.a.v. de heren N. Mooij en J. Vink Aan de Bijl 12 2861 DC BERGAMBACHT Ruimtelijke Realisatie Spuiboulevard 300 DORDRECHT T14078 www.dordrecht.nl

Nadere informatie

Ruimtelijke onderbouwing. Herontwikkeling pand v. Voorststraat 1

Ruimtelijke onderbouwing. Herontwikkeling pand v. Voorststraat 1 Ruimtelijke onderbouwing Herontwikkeling pand v. Voorststraat 1 Juni 2012 1. Inleiding. De verdieping(en) van het pand van de Rabobank in Huissen staan al geruime tijd leeg. De eigenaar, Roelofsen onroerend

Nadere informatie

nieuwsbrief Waarom deze

nieuwsbrief Waarom deze N wonen en werken in stedelijk groen nieuwsbrief Meedenken? Kom naar de bijeenkomst op dinsdag 7 oktober Het Lucentterrein ondergaat de komende jaren een ware metamorfose. Dit 3,5 hectare grote kantoorterrein

Nadere informatie

onderwerp Aanvraag initiatievenbudget herontwikkeling winkelcentrum Lorentzplein Badhoevedorp

onderwerp Aanvraag initiatievenbudget herontwikkeling winkelcentrum Lorentzplein Badhoevedorp gemeente Haarlemmermeer Nota van B&W onderwerp Aanvraag initiatievenbudget herontwikkeling winkelcentrum Lorentzplein Badhoevedorp Portefeuilehouder A. Elzakalai, J.J. Nobel, C.J. Loggen Collegevergadering

Nadere informatie

.Startnotitie. Woningbouwontwikkeling voor een zestal appartementen aan de Rubensstraat 1 te Raamsdonksveer

.Startnotitie. Woningbouwontwikkeling voor een zestal appartementen aan de Rubensstraat 1 te Raamsdonksveer .Startnotitie. Woningbouwontwikkeling voor een zestal appartementen aan de Rubensstraat 1 te Raamsdonksveer 1 1. Algemeen 1.1 Inleiding Op 29 maart 2012 heeft de gemeenteraad de woonvisie Bouwen naar

Nadere informatie

Gemeente Den Haag DSO/ RIS NOTA VAN UITGANGSPUNTEN GOUDSMIDSGAARDE 1 HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS,

Gemeente Den Haag DSO/ RIS NOTA VAN UITGANGSPUNTEN GOUDSMIDSGAARDE 1 HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS, Gemeente Den Haag DSO/2016.428 RIS 294507 NOTA VAN UITGANGSPUNTEN GOUDSMIDSGAARDE 1 HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS, Overwegende dat: - Kleinschalig Opdrachtgeverschap één van de door de gemeente

Nadere informatie

Nota functieverandering buitengebied Oost Gelre

Nota functieverandering buitengebied Oost Gelre Nota functieverandering buitengebied Oost Gelre ROBGB-1100019 maart 2011 Nota functieverandering buitengebied Oost Gelre 1. Samenvatting Oost Gelre heeft beleid voor functieverandering van vrijkomende

Nadere informatie

12 tijdelijke huurwoningen in het centrum van Surhuisterveen Initiatief draagt bij aan doelen van de Woonvisie nvt

12 tijdelijke huurwoningen in het centrum van Surhuisterveen Initiatief draagt bij aan doelen van de Woonvisie nvt A D V I E S N O T A AAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS Dossiernummer Z2015-10471 Datum 1 december 2015 naam redacteur J. Urban/W.F. van der Lugt afdeling portefeuillehouder M. van der Veen

Nadere informatie

Informatiebijeenkomst Woningbouw Wilbertoord. Welkom. Woensdag 29 januari 2014 Gemeenschapshuis De Wilg

Informatiebijeenkomst Woningbouw Wilbertoord. Welkom. Woensdag 29 januari 2014 Gemeenschapshuis De Wilg Informatiebijeenkomst Woningbouw Wilbertoord Welkom Woensdag 29 januari 2014 Gemeenschapshuis De Wilg Visie Onderwerpen Woningbehoefte Locatie Moerboom III Stedenbouwkundig plan Beeldkwaliteit plan Duurzaamheid

Nadere informatie

Woningbouw in de Utrechtse Heuvelrug. 30 maart 2015

Woningbouw in de Utrechtse Heuvelrug. 30 maart 2015 Woningbouw in de Utrechtse Heuvelrug 30 maart 2015 Inhoudsopgave Voorgeschiedenis Actuele situatie woningbouw Projecten in vertraging en uitvoering Toelichting op projecten in de dorpen Mogelijkheden,

Nadere informatie

Startnotitie Grote en Kleine Geer met parkeerterrein

Startnotitie Grote en Kleine Geer met parkeerterrein Startnotitie Grote en Kleine Geer met parkeerterrein (gewijzigd n.a.v. de raadsvergadering van 27 juni 2017) Aanleiding en probleemschets Datum: juni 2017 Om invulling te geven aan de ombuigingen is in

Nadere informatie

Bijlagen bij: Woonagenda Aalsmeer 2016 2020

Bijlagen bij: Woonagenda Aalsmeer 2016 2020 Bijlagen bij: Woonagenda Aalsmeer 2016 2020 Bijlage 1: Vraag en Aanbod woningmarkt Aalsmeer Bijlage 2: Kaart Woningbouwprojecten Bijlage 3: Woonfonds Aalsmeer Bijlage 1: Vraag & aanbod woningmarkt Aalsmeer

Nadere informatie

1 Inleiding 2. 2 Ladder voor duurzame verstedelijking 3. 3 Uitgangspunten 5. 4 Marktanalyse Laddertoets 19. Bijlage A 25.

1 Inleiding 2. 2 Ladder voor duurzame verstedelijking 3. 3 Uitgangspunten 5. 4 Marktanalyse Laddertoets 19. Bijlage A 25. Laddertoets De Smaragd Waalre Laddertoets De Smaragd Waalre 1 Inleiding 2 2 Ladder voor duurzame verstedelijking 3 3 Uitgangspunten 5 4 Marktanalyse 11 5 Laddertoets 19 Bijlage A 25 Artikel 4.3 Nieuwbouw

Nadere informatie

Bijlage: Overzicht alternatieve locaties

Bijlage: Overzicht alternatieve locaties Bijlage: Overzicht alternatieve locaties CATEGORIE A Beukstraat Voormalige basisschool De Wiek Gemeente, verkoopovereenkomst Passier B.V. Wijzigingsbevoegdheid voor 15 woningen, plan in procedure 3.520

Nadere informatie

INFORMATIE MEMORANDUM KLAASJE ZEVENSTER

INFORMATIE MEMORANDUM KLAASJE ZEVENSTER INFORMATIE MEMORANDUM KLAASJE ZEVENSTER Algemene toelichting Stichting Brentano Amstelveen (SBA) is gespecialiseerd in wonen, zorg en dienstverlening aan ouderen in Amstelveen. SBA is al 40 jaar actief

Nadere informatie

Beschikbaarstelling van een krediet voor de aankoop van gronden in diverse plangebieden in de gemeente Heusden

Beschikbaarstelling van een krediet voor de aankoop van gronden in diverse plangebieden in de gemeente Heusden Raadsvoorstel Inleiding: Volgens het duale stelsel zijn wij bevoegd tot het aangaan van privaatrechtelijke rechtshandelingen. Als die rechtshandelingen van ingrijpende aard zijn, vragen wij uw raad vóóraf

Nadere informatie

B&W-voorstel. 1) Status

B&W-voorstel. 1) Status B&W-voorstel Onderwerp: Ruimtelijke motivering voor transformatie voormalig kantoor Brabants Dagblad aan het Emmaplein naar 56 woonstudio s en 550 m2 kantoorruimte. 1) Status Het voorstel heeft betrekking

Nadere informatie

Woonwensenenquête Drijber

Woonwensenenquête Drijber Woonwensenenquête Drijber Woningbehoefte en verhuiswensen van inwoners Enquêteresultaten Gemeente Midden-Drenthe Afdeling Bouwen en Wonen Na 2010 Inleiding In het na van 2010 is er een woonwensenenquête

Nadere informatie

Nota Samenvatting en beantwoording zienswijzen. Bestemmingsplan Ambachtsschool

Nota Samenvatting en beantwoording zienswijzen. Bestemmingsplan Ambachtsschool Nota Samenvatting en beantwoording zienswijzen Bestemmingsplan Ambachtsschool Gemeente Enschede Programma Stedelijke Ontwikkeling Team Bestemmingsplannen Februari 2016 SAMENVATTING EN BEANTWOORDING ZIENSWIJZEN

Nadere informatie

Notitie behandeling zienswijzen ontwerpbestemmingsplan De Zandleij, 7 e herziening (Kuil 5)

Notitie behandeling zienswijzen ontwerpbestemmingsplan De Zandleij, 7 e herziening (Kuil 5) Notitie behandeling zienswijzen ontwerpbestemmingsplan De Zandleij, 7 e herziening (Kuil 5) Het ontwerpbestemmingsplan 'De Zandleij, 7 e herziening (Kuil 5)' heeft van maandag 26 november 2012 tot en met

Nadere informatie

Regionale Structuurvisie Wonen Zorg en Woonomgeving. Gemeente Roerdalen 19 november 2014

Regionale Structuurvisie Wonen Zorg en Woonomgeving. Gemeente Roerdalen 19 november 2014 Regionale Structuurvisie Wonen Zorg en Woonomgeving Gemeente Roerdalen 19 november 2014 Inhoud van presentatie Aanleiding Typering van de structuurvisie Koers in een notendop Afwegingskaders Instrumentarium

Nadere informatie

woningbouwplan Luchen

woningbouwplan Luchen Advies : Ladder voor duurzame verstedelijking woningbouwplan Luchen Datum : 1 juli 2015 Opdrachtgever : Gemeente Geldrop-Mierlo Ter attentie van : Gabriel van Houtert Projectnummer : 211x07812 Opgesteld

Nadere informatie

Azieweg Schalkwijk SCHALKWIJK. AZIEWEG. Transformatie van kantoren naar woningen. 14 juli 2014. 2014-020 Schetsontwerp

Azieweg Schalkwijk SCHALKWIJK. AZIEWEG. Transformatie van kantoren naar woningen. 14 juli 2014. 2014-020 Schetsontwerp Azieweg Schalkwijk Transformatie van kantoren naar woningen 14 juli 2014 SCHALKWIJK. AZIEWEG 2014-020 Schetsontwerp Situatie Hier gaat het om vijf identieke woontorens met een kantoorkraag in een groenzône

Nadere informatie

COMPACT HART MODEL 1 FASE 1 FASE 2 FASE 3

COMPACT HART MODEL 1 FASE 1 FASE 2 FASE 3 COMPACT HART MODEL 1 DORPSHUIS Behoud en renovatie van de sporthal, kleedkamers en gevel aan de Christinalaan. Sloop-nieuwbouw aan de westzijde: hoofdentree, zaal, bar: 15x26,5 = 400 m2. De oostzijde wordt

Nadere informatie

ONDERWERP: Vaststellen bestemmingsplan ''Bouwblok Trans - Broerenstraat'

ONDERWERP: Vaststellen bestemmingsplan ''Bouwblok Trans - Broerenstraat' Aan de gemeenteraad Documentnummer 2016.0.031.709 Zaaknummer 2016-04-00813 ONDERWERP: Vaststellen bestemmingsplan ''Bouwblok Trans - Broerenstraat' Voorstel 1. In te stemmen met het ongewijzigd vaststellen

Nadere informatie

Bijlage 2 - Reactienota zienswijzen m.b.t. Ontwerpbestemmingsplan De Wijk, Parkweg e.o.

Bijlage 2 - Reactienota zienswijzen m.b.t. Ontwerpbestemmingsplan De Wijk, Parkweg e.o. Bijlage 2 - Reactienota zienswijzen m.b.t. Ontwerpbestemmingsplan De Wijk, Parkweg e.o. 1. Indiener zienswijze 1 1. Indieners zienswijze geven aan bezwaar te hebben tegen de realisatie van een appartementencomplex

Nadere informatie

nieuwsbrief Waarom deze nieuwsbrief

nieuwsbrief Waarom deze nieuwsbrief EN wonen en werken in stedelijk groen nieuwsbrief Waarom deze nieuwsbrief Meedenken? Kom naar de bijeenkomst op dinsdag 7 oktober Het Lucentterrein ondergaat de komende jaren een ware metamorfose. Dit

Nadere informatie

Bewonersparticipatie woningbouwproject Hertog Janstraat 30 in Middelbeers

Bewonersparticipatie woningbouwproject Hertog Janstraat 30 in Middelbeers Raadsinformatiebrief Onderwerp Bewonersparticipatie woningbouwproject Hertog Janstraat 30 in Middelbeers Inleiding/aanleiding Met deze raadsinformatiebrief informeren wij u over de stand van zaken van

Nadere informatie

voorstel aan de raad Bestemmingsplan Hart van De Meern Noord Scheijven, S. (Stijn) Kenmerk Raadsvoorstellen weekoverzicht

voorstel aan de raad Bestemmingsplan Hart van De Meern Noord Scheijven, S. (Stijn) Kenmerk Raadsvoorstellen weekoverzicht voorstel aan de raad Opgesteld door Ontwikkelorganisatie Ruimte Scheijven, S. (Stijn) Kenmerk 4224645 Vergadering Vergaderdatum 2 juli 2017 Jaargang en nummer Geheim Portefeuille Raadsvoorstellen weekoverzicht

Nadere informatie

BIJLAGE F: Beoordeling plannen door afwegingskader. Stec Groep aan gemeente Coevorden

BIJLAGE F: Beoordeling plannen door afwegingskader. Stec Groep aan gemeente Coevorden BIJLAGE F: Beoordeling plannen door afwegingskader Stec Groep aan gemeente Coevorden Bouke Timmen en Jan Paul Stouten 17 juli 2017 Inhoudsopgave Factsheet locaties 3 1.1 Plan: Markt, deelgebied Citadel...

Nadere informatie

TE KOOP. Breda Heilaarstraat

TE KOOP. Breda Heilaarstraat TE KOOP Breda Heilaarstraat Unieke kans in Princenhage: twee prachtig gelegen bouwkavels met de mogelijkheid om een vrijstaande woning te bouwen met zeer ruime bouw mogelijkheden. De kavels liggen op een

Nadere informatie

Verslag Prioriteringssessie Woonvisie 30 juni 2014 Fifth, Eindhoven

Verslag Prioriteringssessie Woonvisie 30 juni 2014 Fifth, Eindhoven Verslag Prioriteringssessie Woonvisie 30 juni 2014 Fifth, Eindhoven Inleiding De Prioriteringssessie Woonvisie is een belangrijk vervolg op de co-makersgesprekken die zijn gevoerd en de 5 thematafels die

Nadere informatie

Onderbouwing ladder voor duurzame verstedelijking Achterberg Oost

Onderbouwing ladder voor duurzame verstedelijking Achterberg Oost Onderbouwing ladder voor duurzame verstedelijking Achterberg Oost De gemeente Rhenen heeft de Achterbergse Ontwikkelingsmaatschappij (AOM) gevraagd meer inzicht te geven in de onderbouwing van de ontwikkeling

Nadere informatie

VERSLAG BURGERPARTICIPATIE

VERSLAG BURGERPARTICIPATIE VERSLAG BURGERPARTICIPATIE PLAN KERKSTRAAT 4A BERKEL ENSCHOT Versie: 06-02-2017 1 INHOUD Inleiding... 3 Reacties en antwoorden... 4 2 INLEIDING De gemeente Tilburg is in 2015 met de woningbouwcorporaties

Nadere informatie

Reactienota concept geactualiseerd Woningbouwprogramma gemeente Harlingen

Reactienota concept geactualiseerd Woningbouwprogramma gemeente Harlingen Reactienota concept geactualiseerd Woningbouwprogramma 2016-2020 gemeente Harlingen In 2013 heeft de gemeenteraad de woonvisie voor de gemeente Harlingen voor de periode 2013 2020 vastgesteld. In de woonvisie

Nadere informatie

Verstedelijkingsopgave Delft: We geven de stad een kwaliteitsimpuls :36

Verstedelijkingsopgave Delft: We geven de stad een kwaliteitsimpuls :36 Verstedelijkingsopgave Delft: We geven de stad een kwaliteitsimpuls 30-05-2018 12:36 Delft heeft de ambitie om tot 2040 maar liefst 15.000 woningen, 10.000 banen en bijbehorende voorzieningen aan de stad

Nadere informatie

Woonvisie in t kort 10

Woonvisie in t kort 10 10 Woonvisie in t kort Utrecht is een aantrekkelijke stad om te wonen en te werken. Daarom is de druk op de woningmarkt groot. Deze druk zal de komende jaren blijven waardoor veel doelgroepen niet de woning

Nadere informatie

ACTUELE OPGAVEN VOOR DE WONINGMARKT EN DE RELATIE TUSSEN LEEGSTAND EN HET WONEN

ACTUELE OPGAVEN VOOR DE WONINGMARKT EN DE RELATIE TUSSEN LEEGSTAND EN HET WONEN ACTUELE OPGAVEN VOOR DE WONINGMARKT EN DE RELATIE TUSSEN LEEGSTAND EN HET WONEN RRO + - Zuidoost-Brabant 11 mei 2016 Niek Bargeman senior adviseur bevolking en wonen Provincie Noord-Brabant REGIONALE AGENDA

Nadere informatie

Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland Postbus LP DEN HAAG

Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland Postbus LP DEN HAAG Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland Postbus 90602 2509 LP DEN HAAG Datum: ** november 2018 Kenmerk: Telefoon: 06 52 41 06 77 E-mail: avginkel@hollandrijnland.nl Onderwerp: Planlijst Woningbouw 2018 Geacht

Nadere informatie

Kwalitatieve onderbouwing bestemmingsplan Notaris D'Aumerielaan 19-31, Reeuwijk-Brug

Kwalitatieve onderbouwing bestemmingsplan Notaris D'Aumerielaan 19-31, Reeuwijk-Brug Memo Onderwerp Kwalitatieve onderbouwing bestemmingsplan Notaris D'Aumerielaan 19-31, -Brug Datum Vs 1,1 29 april 2014 Aan Van ISMH Inleiding In deze notitie wordt het bestemmingsplan Notaris D Aumerielaan

Nadere informatie

ADVIES. : BP Kerkdijk Hooge Zwaluwe Opdrachtgever : Dhr. W. Simonis Datum : 23 mei Behandeld door : Dhr. ir. P.H.A.H. Damen

ADVIES. : BP Kerkdijk Hooge Zwaluwe Opdrachtgever : Dhr. W. Simonis Datum : 23 mei Behandeld door : Dhr. ir. P.H.A.H. Damen ADVIES Project : BP Kerkdijk Hooge Zwaluwe Opdrachtgever : Dhr. W. Simonis Datum : 23 mei 2014 Referentie : 140396a12 Onderwerp : Parkeren Behandeld door : Dhr. ir. P.H.A.H. Damen Het voornemen Initiatiefnemer

Nadere informatie

6.2 Het deelproject Klaverweide/Bouwakker en omgeving

6.2 Het deelproject Klaverweide/Bouwakker en omgeving 6.2 Het deelproject Klaverweide/Bouwakker en omgeving In het centrale deel van de wijk zijn een aantal projecten voorgenomen die een grote relatie met elkaar hebben. D A 2 4 1 B 3 C De centrale noord-zuid

Nadere informatie

47003-bkp-v BESTEMMINGSPLAN "WONINGBOUW OSSENDRECHTSEWEG 38, HOOGERHEIDE" 1 INLEIDING Aanleiding en doel...

47003-bkp-v BESTEMMINGSPLAN WONINGBOUW OSSENDRECHTSEWEG 38, HOOGERHEIDE 1 INLEIDING Aanleiding en doel... GEMEENTE WOENSDRECHT BESTEMMINGSPLAN "WONINGBOUW OSSENDRECHTSEWEG 38, HOOGERHEIDE" BIJLAGE 5 bij de TOELICHTING BEELDKWALITEITSPLAN Inhoudsopgave 1 INLEIDING... 2 1.1 Aanleiding en doel... 2 1.2 Ligging

Nadere informatie

toelichting aanvaarding actualisering regionale woonvisie 2017

toelichting aanvaarding actualisering regionale woonvisie 2017 Bijlage Datum DOS-2014-0006307 Onderwerp toelichting aanvaarding actualisering regionale woonvisie 2017 Aan de regio s is gevraagd voor 1 juli 2017 de regionale woonvisies te actualiseren op basis van

Nadere informatie

Spelregels bij particulier initiatief Kruyderlaan-Herenstraat Collegevergadering 17 januari 2017

Spelregels bij particulier initiatief Kruyderlaan-Herenstraat Collegevergadering 17 januari 2017 Spelregels bij particulier initiatief Kruyderlaan-Herenstraat Collegevergadering 17 januari 2017 Herenstraat is een typisch perifeer centrummilieu ofwel aanloopgebied. Om ingespeeld te blijven op toekomstige

Nadere informatie

4. BEELDKWALITEIT. 2. Nieuw woongebied

4. BEELDKWALITEIT. 2. Nieuw woongebied 4. BEELDKWALITEIT 1. Algemeen Dit hoofdstuk gaat in op de ruimtelijke uitgangspunten en de beeldkwaliteitseisen voor de twee woningbouwlocaties binnen dit bestemmingsplan. Deze hebben als doel eenheid

Nadere informatie

Collegevoorstel. Onderwerp. Samenvatting. Voorstel. Besluit Datum: Registratienr.: BP Openbaar

Collegevoorstel. Onderwerp. Samenvatting. Voorstel. Besluit Datum: Registratienr.: BP Openbaar BP14.00639 Openbaar Onderwerp Herontwikkeling Clarissenstraat 31-33 Samenvatting De Nivo-garage is eigendom van St. Jozef. De ligging mag fraai zijn, de bijkomende kosten voor ontwikkeling zijn fors. De

Nadere informatie

STAPPENPLAN VOOR NIEUWE WONINGBOUWINITIATIEVEN geldt voor elk nieuw initiatief

STAPPENPLAN VOOR NIEUWE WONINGBOUWINITIATIEVEN geldt voor elk nieuw initiatief Stappenplan voor de beoordeling van nieuwe woningbouwinitiatieven De Zuid-Limburgse gemeenten gaan nieuwe woningbouwinitiatieven uniform beoordelen op basis van deze structuurvisie en de afspraken die

Nadere informatie

Centrumplan Honselersdijk Presentatie Raadsinformatieavond 13 januari 2014

Centrumplan Honselersdijk Presentatie Raadsinformatieavond 13 januari 2014 Centrumplan Honselersdijk Presentatie Raadsinformatieavond 13 januari 2014 2 Inhoud 1. Aanleiding 2. Proces tot nu toe ROK / Ruimtelijke verkenning centrum Plan private partijen Scenariostudies 3. Huidige

Nadere informatie

Informatieavond Bouwen en Huren in Lierop. Dinsdag 5 september 2017

Informatieavond Bouwen en Huren in Lierop. Dinsdag 5 september 2017 Informatieavond Bouwen en Huren in Lierop Dinsdag 5 september 2017 Welkom Opening door de Werkgroep Wonen de heer Van de Ven 1. Toelichting gemeente op ruimtelijke ordeningsbeleid, woonbeleid en stand

Nadere informatie

Beleidsregels afwijken van bestemmingsplan. Wettelijke mogelijkheden per 1 november 2014 en gemeentelijk beleid

Beleidsregels afwijken van bestemmingsplan. Wettelijke mogelijkheden per 1 november 2014 en gemeentelijk beleid Beleidsregels afwijken van bestemmingsplan Wettelijke mogelijkheden per 1 november 2014 en gemeentelijk beleid Historie Oktober 2010: Beleidsregels vastgesteld door B&W Juli 2014: Gewijzigd vastgestelde

Nadere informatie

Inventarisatie woonbehoefte Maarheeze

Inventarisatie woonbehoefte Maarheeze Inventarisatie woonbehoefte Maarheeze Voorjaar 17 Pagina 1 van 10 Aanleiding In de aanloop naar de verkiezingen van 2014 vond bij JC Harlekyn een jongerendebat plaats. Tijdens dit debat werd door jongeren

Nadere informatie

Raadsstuk. Onderwerp: Entree Oost/Vijverpark - Verleggen grens bebouwde kom Schipholweg BBV nr: 2016/567431

Raadsstuk. Onderwerp: Entree Oost/Vijverpark - Verleggen grens bebouwde kom Schipholweg BBV nr: 2016/567431 Raadsstuk Onderwerp: Entree Oost/Vijverpark - Verleggen grens bebouwde kom Schipholweg BBV nr: 2016/567431 1. Inleiding De Entree Oost in Haarlem wordt een mooie nieuwe woonwijk met ongeveer 400 woningen.

Nadere informatie

Startnotitie Woningbouw Tuurdijk t Goy

Startnotitie Woningbouw Tuurdijk t Goy Bijlage gemeente Houten: IS18.00062 Startnotitie Woningbouw Tuurdijk t Goy Aanleiding en probleemstellingdatum: 15 januari 2018 Het thema leefbaarheid in de kleine kernen staat al geruime tijd op de politieke

Nadere informatie

Ontwikkelingskader. t Kraaiennest Oosthuizen. Faciliteren en Regisseren

Ontwikkelingskader. t Kraaiennest Oosthuizen. Faciliteren en Regisseren Ontwikkelingskader t Kraaiennest Oosthuizen Faciliteren en Regisseren 1 Doelstelling De richtlijnen zijn erop gericht om met initiatieven tot herbestemming en herontwikkeling enerzijds aan te sluiten op

Nadere informatie

Naar een woonvisie voor Waterland

Naar een woonvisie voor Waterland Naar een woonvisie voor Waterland Informatieavond Raad 29 oktober 2015 de ruyterkade 112 1011ab amsterdam www.rigo.nl OPZET 1. Welkom en opening door de wethouder 2. Naar een woonvisie voor Waterland 3.

Nadere informatie

Aan de commissie VROM

Aan de commissie VROM Made, 8 januari 2002 Commissievergadering d.d. 22 januari 2002 Aan de commissie VROM Agendapunt: Onderwerp: Herontwikkeling Burg. Smitsplein Toelichting: Bijgaand treft u een concept raadsvoorstel aan

Nadere informatie

Ruimtelijke onderbouwing bij Wabo Projectbesluit

Ruimtelijke onderbouwing bij Wabo Projectbesluit Ruimtelijke onderbouwing bij Wabo Projectbesluit ten behoeve van de realisatie van 8 rijwoningen in plaats van 7 op een perceel bouwterrein gelegen aan Het Wilgert te Epse Inleiding Tussen de straten Het

Nadere informatie

Milieudienst West-Holland. Bestemmingsplan Limes. Resultaten onderzoek bedrijfsactiviteiten

Milieudienst West-Holland. Bestemmingsplan Limes. Resultaten onderzoek bedrijfsactiviteiten Milieudienst West-Holland Bestemmingsplan Limes Resultaten onderzoek bedrijfsactiviteiten 10 mei 2011 Resultaten inventarisatie aanwezige bedrijfsactiviteiten Met behulp van het inrichtingenbestand en

Nadere informatie

Samenvatting van de vraagstukken over: Gebouwde omgeving/gebouwen (wonen, overige gebouwen, stedenbouw en leegstand) Gebouwde omgeving (68)

Samenvatting van de vraagstukken over: Gebouwde omgeving/gebouwen (wonen, overige gebouwen, stedenbouw en leegstand) Gebouwde omgeving (68) Samenvatting van de vraagstukken over: Gebouwde omgeving/gebouwen (wonen, overige gebouwen, stedenbouw en leegstand) Gebouwde omgeving (68) Als gemeente hebben we nauwelijks eigen grondposities, zijn dus

Nadere informatie

Factsheet Wonen. 1. Inleiding. 2. Ambities. Definities, bestaande wetgeving en beleid

Factsheet Wonen. 1. Inleiding. 2. Ambities. Definities, bestaande wetgeving en beleid Factsheet Wonen 1. Inleiding Bij deze factsheet gaat het om het programmatische thema wonen. Op dit thema is geen specifieke wetgeving van toepassing. Wel geldt het procesvereiste uit het Besluit ruimtelijke

Nadere informatie

Raadsinformatiebrief. Onderwerp: Concept ruimtelijke onderbouwing Oranje Nassaustraat 1B-1H. 1) Status

Raadsinformatiebrief. Onderwerp: Concept ruimtelijke onderbouwing Oranje Nassaustraat 1B-1H. 1) Status Raadsinformatiebrief Reg.nr. : 8211456 B&W verg. : 20 november 2018 Onderwerp: Concept ruimtelijke onderbouwing Oranje Nassaustraat 1B-1H 1) Status Dit stuk wordt u ter informatie aangeboden in het kader

Nadere informatie

Gemeente Haaksbergen. Gebiedsvisie Buurserstraat/Julianastraat

Gemeente Haaksbergen. Gebiedsvisie Buurserstraat/Julianastraat Gemeente Haaksbergen Gebiedsvisie Buurserstraat/Julianastraat Vastgesteld door de gemeenteraad van Haaksbergen dd 30 mei 2012 Gemeente Haaksbergen Gebiedsvisie Buurserstraat/Julianastraat Opgesteld door:

Nadere informatie

Hergebruik Vrijgekomen Agrarische Bedrijfsbebouwing Nieuwe Landgoederen & Landelijk wonen

Hergebruik Vrijgekomen Agrarische Bedrijfsbebouwing Nieuwe Landgoederen & Landelijk wonen Beleidskader Hergebruik Vrijgekomen Agrarische Bedrijfsbebouwing Nieuwe Landgoederen & Landelijk wonen In het buitengebied 1. Inleiding Het Streekplan Gelderland (2005) biedt nieuwe beleidsruimte voor

Nadere informatie

KADERS PROJECT HOFDIJK

KADERS PROJECT HOFDIJK KADERS PROJECT HOFDIJK 15-9-2012 v 1.1 Aanleiding De gemeente is al enige tijd samen met de scouting aan het zoeken naar een andere locatie voor hun activiteiten. Momenteel is de scouting gevestigd op

Nadere informatie

Onderwerp: Voorstel om beoordelingskader beleidsnotitie volkshuisvesting (grotendeels) te handhaven.

Onderwerp: Voorstel om beoordelingskader beleidsnotitie volkshuisvesting (grotendeels) te handhaven. Gemeente Boxmeer Onderwerp: Voorstel om beoordelingskader beleidsnotitie volkshuisvesting (grotendeels) te handhaven. Nummer: 6c. AAN de Raad van de gemeente Boxmeer Boxmeer, 7 april 2015 Aanleiding Op

Nadere informatie

Manifeste lokale woningbehoefte. Vraag zoekt locatie

Manifeste lokale woningbehoefte. Vraag zoekt locatie Manifeste lokale woningbehoefte Vraag zoekt locatie 10-3-2015 Inleiding In de gemeentelijke Visie op Wonen en Leefbaarheid (2012) is uitgesproken dat de gemeente in principe in alle kernen ruimte wil zoeken

Nadere informatie