Prijssegment dure en middeldure koop

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Prijssegment dure en middeldure koop"

Transcriptie

1 Budel Noord 1 Budel Gebiedsbeschrijving Gebied ten noorden van de kern Budel, voormalige locatie van de Duitse School. De geplande woonwijk is hier momenteel deels gerealiseerd. Projectbeschrijving Uitbreidingsgebied van Budel aan de noordzijde, momenteel in verkoop. Eigendom Gemeente Cranendonck Aantal Woningen 15 Woningtype (s) vrijstaand en tweekappers Prijssegment dure en middeldure koop Doelgroep(en) gezinnen en stellen Woningbehoefte middellange termijn Opgave: 238 woningen waarvan 143 sociaal en 96 vrije sector. Geclusterd wonen 25. Het planaanbod is 248 woningen, waarvan 60 hard en 198 semi-hard. Dit plan betreft harde plancapaciteit. Ruimtelijke kwaliteit Nieuwe woonwijk ter plaatse van voormalige Duitse School. Beeldkwaliteitplan is opgesteld zodanig dat de woningen passend zijn en aansluiten op bestaande omgeving. Bijdrage aan transformatie en het oplossen van ongewenste leegstand in de kernen van de dorpen Hier was een Duitse School gevestigd. Deze is gesloopt en op het terrein van deze school wordt deze wijk nu gerealiseerd. Bijdrage aan het oplossen van de woonzorgbehoefte en specifieke doelgroepen bedienen Het aantal levensloopbestendige woningen in Cranedonck is te laag in verhouding met behoefte. Daarom is belangrijk dat alle nieuwe toevoegingen als levensloopbestendig worden uitgevoerd, zo ook deze.

2 Budel Noord 1 Budel Bijdrage aan sociale cohesie Wijk is aan de rand van Budel gelegen. De opzet is niet gericht op het bevorderen van sociale cohesie. Bijdrage aan duurzaamheid Plan zit al in de uitvoeringsfase. Er zijn geen extra eisen gesteld aan deze woningen. Juridisch-planologische status Bestemmingsplan is onherroepelijk. Kavels zijn in de verkoop. Financiën Percelen zijn in bezit van de gemeente en worden momenteel verkocht. Eindconclusie Uitvoeren. Het project is in een ver gevorderd stadium van verkoop.

3 Mariaschool Maarheeze Gebiedsbeschrijving Braakliggend kavel in verder reeds ontwikkeld woningbouwproject. Betreft een geclusterde woonvorm. Projectbeschrijving Seniorenpatio's als CPO project. Onbebouwde gedeelte door gemeente teruggenomen. Eigendom Gemeente Cranendonck. Aantal Woningen 5 Dit zijn de resterende woningen welke nog gebouwd moeten worden. Woningtype (s) Patiobungalows. Prijssegment Middelduur Doelgroep(en) Senioren. Woningbehoefte middellange termijn 204 woningen waarvan 71 sociaal, 133 vrije sector. Geclusterd wonen: 25. Het planaanbod betreft 37 woningen, waarvan 14 hard en 23 semi-hard. Dit plan betreft harde plancapaciteit. Ruimtelijke kwaliteit Woningen ter plaatse van voormalige basisschool. Samenhangend plan van 18 woningen passend in de omliggende woonomgeving. Bijdrage aan transformatie en het oplossen van ongewenste leegstand in de kernen van de dorpen Sloop voormalig pand heeft reeds plaatsgevonden. Woningen zijn gerealiseerd, op de laatste 5 woningen na. Bijdrage aan het oplossen van de woonzorgbehoefte en specifieke doelgroepen bedienen Het betreft nultredenwoningen in geclusterde woonvorm. Dit project vult de vraag naar deze woonvorm in Maarheeze daarmee al voor een gedeelte in.

4 Mariaschool Maarheeze Bijdrage aan sociale cohesie De woningen zijn bij elkaar geclusterd gepositioneerd en als een CPO-project voor ouderen gerealiseerd, wat de sociale cohesie tussen de bewoners bevordert. Bijdrage aan duurzaamheid Het betreft label A woningen. Omdat het hier nieuwbouw betreft nul-op-de-meter overwegen Juridisch-planologische status Bestemming Wonen in Kom Maarheeze, bestaande bouwmogelijkheden. Financiën De gemeente heeft principe-overeenstemming over verkoop van deze gronden aan een ontwikkelaar. Eindconclusie Uitvoeren. De woningen worden waarschijnlijk verkocht aan een ontwikkelaar welke de laatste vijf woningen zal realiseren.

5 Garage Verhoeven Nieuwstraat 55 Budel Gebiedsbeschrijving Voormalig garagebedrijf, enkel nog in gebruik als opslag van auto's. Pand is in slechte staat van onderhoud, en bevindt zich op entree naar centrum, aan groot kruispunt in Budel. Projectbeschrijving Tranfsformatie van garagebedrijf naar grondgebonden sociale woningbouw. Eigendom Wocom. Aantal Woningen 15 Woningtype (s) Boven en benedenwoningen. Prijssegment Sociale huur. Doelgroep(en) Divers. Woningbehoefte middellange termijn Opgave: 238 woningen waarvan 143 sociaal en 96 vrije sector. Geclusterd wonen 25. Het planaanbod is 248 woningen, waarvan 60 hard en 198 semi-hard. Dit plan maakt onderdeel uit van de semi-harde plancapaciteit. Ruimtelijke kwaliteit De ruimtelijke kwaliteit van het huidige perceel is zeer laag. Woningbouw, en het saneren van bestaand pand, betekent een enorme kwaliteitsimpuls voor de bestaande locatie. Bijdrage aan transformatie en het oplossen van ongewenste leegstand in de kernen van de dorpen Leegstaand pand in slechte staat wordt getransformeerd naar woningen. Bijdrage aan het oplossen van de woonzorgbehoefte en specifieke doelgroepen bedienen Sociale woningbouw nabij centrum en op (verdere) loopafstand van zorgcentrum Marienburgh. Locatie voor kleine en eenpersoonhuishoudens, zowel ouderen als jongeren. Levensloopbestendigheid is uitgangspunt.

6 Garage Verhoeven Nieuwstraat 55 Budel Bijdrage aan sociale cohesie Nabij het centrum en gelegen in zorgcirkel. Bijdrage aan duurzaamheid Uitgegaan wordt van label A. Juridisch-planologische status Bestemming Centrum 2 met een wijzigingsbevoegdheid voor 9 grondgebonden woningen. Anterieure overeenkomst is nog niet afgesloten. Financiën Grond is eigendom van WoCom, zij realiseren zelf. Eindconclusie Uitvoeren.

7 De Kleine Wereld Budel Gebiedsbeschrijving Voormalige basisschool in woonwijk en aan groenvoorziening gelegen. Pand is vervallen, maar nog in gebruik als jongeren-huiskamer. Projectbeschrijving Transformatie van voormalige school naar woningbouw. Eigendom Gemeente Cranendonck. Aantal Woningen 16 Aantal in wijzigingsbevoegdheid. Woningtype (s) Grondgebonden woningen. Prijssegment Nader te bepalen. Doelgroep(en) Naar verwachting ouderen met zorg op afstand. Woningbehoefte middellange termijn Opgave: 238 woningen waarvan 143 sociaal en 96 vrije sector. Geclusterd wonen 25. Het planaanbod is 248 woningen, waarvan 60 hard en 198 semi-hard. Dit plan maakt onderdeel uit van de semi-harde plancapaciteit. Ruimtelijke kwaliteit Bij het transformeren van bestaand pand naar woningbouw wordt een grote kwaliteitsimpuls bereikt voor het gebied. Dit is wel afhankelijk van de (groene) inrichting. Bijdrage aan transformatie en het oplossen van ongewenste leegstand in de kernen van de dorpen Transformatie van grotendeels leegstaand schoolpand (Jongerensoos is hier nog tijdelijk in gevestigd). Door sloop van het bestaande pand en nieuwbouw van woningen vindt een kwaliteitsimpuls plaats voor de wijk. Bijdrage aan het oplossen van de woonzorgbehoefte en specifieke doelgroepen bedienen Unieke locatie om wonen met zorg in relatie in samenhang met de omliggende buurt, vorm te geven.

8 De Kleine Wereld Budel Bijdrage aan sociale cohesie Afhankelijk van de invulling potentie voor sociale cohesie binnen het plan en in relatie met de nabijgelegen zorgcirkels. Bijdrage aan duurzaamheid Uitgegaan wordt van Label A, maar voorkeur voor Nul-op-de-meter Juridisch-planologische status Bestemming Maatschappelijk met wijzigingsbevoegdheid voor omzetten naar Wonen met 16 grondgebonden woningen. Financiën Grond is eigendom van de gemeente. Eindconclusie Uitvoeren, zodat na vertrek van jongerenvoorziening de ontwikkeling kan starten.

9 Dorpsakkers Soerendonk Soerendonk Gebiedsbeschrijving Woningbouwproject in ontwikkeling centraal gelegen in kern Soerendonk Projectbeschrijving Nieuwbouw midden in kern Soerendonk dat pas gedeeltelijk is gerealiseerd. Eigendom Volker Wessels Grondparticipaties Zuid II BV. Aantal Woningen 33 Deels gerealiseerd, deels vergunningen verleend. Woningtype (s) Wordt heroverwogen Prijssegment Divers. Doelgroep(en) Wordt heroverwogen tweekappers, vrijstaand en starterwoningen, sociaal en eenpersoonswoningen eventuele herprogrammering Woningbehoefte middellange termijn 81 woningen waarvan 24 sociaal en 57 vrije sector. Geclusterd wonen 8. Het planaanbod betreft 102 woningen, waarvan 81 hard en 21 semi-hard. Dit plan betreft harde plancapaciteit. Ruimtelijke kwaliteit Afbouw van dit plan betekent dat de kern van Soerendonk wordt afgemaakt. Het gebied heeft nu een onafgemaakte indruk. Afmaken betekent een impuls van het gebied t.o.v. de huidige situatie. De toegepaste groenstructuur is tevens van invloed. Bijdrage aan transformatie en het oplossen van ongewenste leegstand in de kernen van de dorpen Niet van toepassing. Bijdrage aan het oplossen van de woonzorgbehoefte en specifieke doelgroepen bedienen Alle doelgroepen kunnen worden bediend.

10 Dorpsakkers Soerendonk Soerendonk Bijdrage aan sociale cohesie Plan ligt direct op loopafstand van de voorzieningen. Bijdrage aan duurzaamheid Uitgegaan wordt van de huidige eisen in het bouwbesluit bij nog te verlenen vergunningen. Juridisch-planologische status Plan wordt heroverwogen en flexibeler gemaakt met bestemmingsplan Kom Soerendonk, vaststelling december Financiën De kosten die de gemeente maakt worden verhaald op de initiatiefnemer op grond van de afgesloten exploitatieovereenkomsten. Eindconclusie Uitvoeren. Typologie van woningen is flexibeler geworden bij actualisatie Kom Soerendonk. Komende tijd actief zorgen voor realisatie en bepaling programma.

11 De Pompers Soerendonk Gebiedsbeschrijving Uitbreidingswijk van Soerendonk deels bestaande uit grote woningen, gelegen tegen landelijk gebied. De wijk is slechts ten dele gerealiseerd. Projectbeschrijving Grote vrijstaande, deels Ruimte voor Ruimte, woningen in uitbreidingswijk van Soerendonk. Eigendom Ontwikkelingsmaatschappij Ruimte voor Ruimte Aantal Woningen 22 Deels Ruimte voor Ruimte. Aantal betreft de nog te realiseren woningen, dit aantal is flexibel en kan lager uitvallen. Woningtype (s) Vrijstaand. Prijssegment Dure koop Doelgroep(en) Gezinnen. Woningbehoefte middellange termijn 81 woningen waarvan 24 sociaal en 57 vrije sector. Geclusterd wonen 8. Het planaanbod betreft 102 woningen, waarvan 81 hard en 21 semi-hard. Dit plan betreft harde plancapaciteit. Ruimtelijke kwaliteit Het is voor de ruimtelijke kwaliteit van dit gebied van belang dat het project afgemaakt wordt. Bijdrage aan transformatie en het oplossen van ongewenste leegstand in de kernen van de dorpen Niet van toepassing. Bijdrage aan het oplossen van de woonzorgbehoefte en specifieke doelgroepen bedienen Niet van toepassing.

12 De Pompers Soerendonk Bijdrage aan sociale cohesie Niet van toepassing. Bijdrage aan duurzaamheid Niet van toepassing. Juridisch-planologische status Bestemmingsplan is onherroepelijk. Met een herziening van het bestemmingsplan is voor een deel van het plan meer flexibiliteit beoogd. Financiën De kosten die de gemeente maakt voor de realisatie van dit project worden verhaald op de initatiefnemer op basis van afgesloten overeenkomsten. Eindconclusie Uitvoeren. Waar nodig faciliteren.

13 Striboshof Budel-Schoot Gebiedsbeschrijving Braakliggend perceel naast leegstaand detailhandelspand. Projectbeschrijving Gemengd project van diverse soorten woningen. Eigendom Van Gogh bouwbedrijf. Aantal Woningen 15 Omgevingsvergunning wordt opnieuw aangevraagd. Woningtype (s) Aaneengebouwd. Prijssegment Sociale koop. Doelgroep(en) 10 Seniorenwoningen en 5 starterwoningen. Woningbehoefte middellange termijn 55 woningen waarvan 11 sociaal en 44 vrije sector. Geclusterd wonen 8. Het planaanbod betreft 76 woningen, waarvan 45 hard en 31 semi-hard. Het betreft harde plancapaciteit. Ruimtelijke kwaliteit Met de initatiefnemer is een exploitatie-overeenkomst afgesloten. De benodigde omgevingsvergunning is verleend. Bij de nieuwe plannen wordt de overeenkomst aangepast en nieuwe vergunningen verleend. Bijdrage aan transformatie en het oplossen van ongewenste leegstand in de kernen van de dorpen Een oude boerderij is inmiddels al gesloopt. Bijdrage aan het oplossen van de woonzorgbehoefte en specifieke doelgroepen bedienen De nieuwe plannen voorzien in de behoefte aan kwalitatief goede seniorenwoningen.

14 Striboshof Budel-Schoot Bijdrage aan sociale cohesie De seniorenwoningen worden in een hofje gebouwd, en zijn gelegen tussen de Plus en het centrum. Bijdrage aan duurzaamheid Voor het plan zullen nieuwe omgevingsvergunningen worden aangevraagd als nul-op-de-meter woningen. Juridisch-planologische status Er zullen nieuwe vergunningen worden aangevraagd, waarmee de oude komen te vervallen. De exploitatieovereenkomst wordt aangepast naar de nieuwe behoefte en plannen. Financiën De door de gemeente gemaakte kosten kunnen op grond van de afgesloten overeenkomst worden verhaald op de initiatiefnemer. Eindconclusie Op grond van de afgesloten overeenkomst en verleende bouwvergunning kan het project gerealiseerd worden. Met initiatiefnemer wordt overleg gevoerd het project te optimaliseren. De insteek wordt nu nul-op-de-meter woningen voor senioren.

15 't Ekker Budel-Schoot Gebiedsbeschrijving Braakliggend perceel ten noorden van de kern Budel- Schoot met reeds gerealiseerde gestapelde startersappartementen. Projectbeschrijving Project op perceel noordelijk van de kern met diverse woningen: gerealiseerde statersappartementen, grondgebonden eengezinswoningen, seniorenwoningen en starterswoningen. Eigendom Vos bouwbedrijf Weert. Aantal Woningen 18 5 gerealiseerd. Woningtype (s) Startersappartementen, senioren/eengezinswoningen. Prijssegment Goedkope/(middel)dure koop Doelgroep(en) Senioren, starters, gezinnen Woningbehoefte middellange termijn 55 woningen waarvan 11 sociaal en 44 vrije sector. Geclusterd wonen 8. Het planaanbod betreft 76 woningen, waarvan 45 hard en 31 semi-hard. Het betreft harde plancapaciteit. Ruimtelijke kwaliteit Het project maakt de lintbebouwing aan de Grootschoterweg af. De startersappartementen passen hier niet bij, maar zijn reeds gerealiseerd. De seniorenwoningen liggen achterop het terrein. Het aantal woningen is groot voor de afmetingen van het perceel. Bijdrage aan transformatie en het oplossen van ongewenste leegstand in de kernen van de dorpen Dit betrof tranformatie van lege bedrijfsgebouwen, alles is reeds gesloopt. Bijdrage aan het oplossen van de woonzorgbehoefte en specifieke doelgroepen bedienen Starters (vooral jongeren) en senioren.

16 't Ekker Budel-Schoot Bijdrage aan sociale cohesie Het bouwplan betreft een hofje, en kan de sociale cohesie bevorderen. De ligging is wel ver buiten de kern van Budel-Schoot. Bijdrage aan duurzaamheid De huidge vergunning is verleend op basis van de toen geldende regelgeving, waarin aan duurzaamheid minder eisen werden gesteld dan op dit moment. Juridisch-planologische status Onherroepelijk bestemmingsplan uit 2011 met verleende bouwvergunningen. Financiën Er is een overeenkomst met ontwikkelaar afgesloten, op grond waarvan de door de gemeente gemaakte kosten op hem kunnen worden verhaald. Eindconclusie Voorspoedige realisatie stimuleren. Een eventuele toekomstige aanvraag voor herinrichting positief benaderen, zolang aantal woningen maximaal blijft, en beter tegemoet gekomen wordt aan behoefte.

17 De Spar, Nieuwstraat 49 Budel Gebiedsbeschrijving Pand aan de Nieuwstraat 49 te Budel waar voorheen supermarkt De Spar was gevestigd. Pand bestaat uit grote supermarkt op begane grond, en daarboven 8 koopappartementen. Ontwikkeling betreft enkel gedeelte van de voormalige supermarkt. Projectbeschrijving Voornamelijk inpandig verbouwen van supermarkt tot studio's. Eigendom Trade2Recycle Aantal Woningen 18 Woningtype (s) 1 persoons studios, deels gemeubileerd/gestoffeerd. Prijssegment sociale huur Doelgroep(en) starters, alleenstaanden, snelzoekers, expats. Woningbehoefte middellange termijn Opgave: 238 woningen waarvan 143 sociaal en 96 vrije sector. Geclusterd wonen 25. Het planaanbod is 248 woningen, waarvan 60 hard en 198 semi-hard. Dit plan maakt onderdeel uit van de semi-harde plancapaciteit. Ruimtelijke kwaliteit Het pand van de voormalige supermarkt staat al lange tijd leeg. Het ombouwen tot studio's en daarbij het opknappen van het pand is een kwaliteitsverbetering. Er is tevens aandacht voor het exterieur en toevoegen van groen en parkeren op het terrein. Bijdrage aan transformatie en het oplossen van ongewenste leegstand in de kernen van de dorpen Het pand staat al lange tijd leeg. Een supermarkt of winkel is op betreffende locatie niet meer toegestaan. De functiewijziging naar wonen is een gewenste ontwikkeling op dit perceel nabij het centrum. Bijdrage aan het oplossen van de woonzorgbehoefte en specifieke doelgroepen bedienen Doelgroep jonge starters, aleenstaanden, snelzoekers, expats.

18 De Spar, Nieuwstraat 49 Budel Bijdrage aan sociale cohesie De indeling van de openbare ruimte van de studio's kan de sociale cohesie bevorderen. Bijdrage aan duurzaamheid Ingezet wordt op Label A, mogelijk B wegens bestaande constructie van het pand. Er komen zonnepannelen op het platte dak. Juridisch-planologische status Bestemming Centrum -2. Ontwikkeling wordt mogelijk gemaakt met binnenplanse afwijking. Financiën Risico voor ontwikkelaar. Eindconclusie Uitvoeren.

19 Rabobank Budel Gebiedsbeschrijving Voormalige Rabobank in het centrum van Budel aan Capucijnerplein gelegen. Pand staat momenteel leeg. Projectbeschrijving Sloop en herbouw als appartementen, mogelijk in combinatie met een andere functie op de begane grond. Eigendom Ontwikkelaar Aantal Woningen 22 Woningtype (s) Appartementen Prijssegment Middeldure en dure koop Doelgroep(en) Nader te bepalen, o.a. senioren Woningbehoefte middellange termijn Opgave: 238 woningen waarvan 143 sociaal en 96 vrije sector. Geclusterd wonen 25. Het planaanbod is 248 woningen, waarvan 60 hard en 198 semi-hard. Dit plan maakt onderdeel uit van de semi-harde plancapaciteit. Ruimtelijke kwaliteit Nieuwbouw op dit perceel kan een kwaliteitsimpuls op locatie betekenen. Het is een kans om de wand van het Capucijnerplein op te waarderen. Levendige plint met andere functie is het streven. Parkeren in parkeerkelder. Bijdrage aan transformatie en het oplossen van ongewenste leegstand in de kernen van de dorpen Het pand van de voormalige Rabobank staat al lange tijd leeg. Bijdrage aan het oplossen van de woonzorgbehoefte en specifieke doelgroepen bedienen Het is voor o.a. senioren een kans om een appartement midden in het centrum van Budel te kopen.

20 Rabobank Budel Bijdrage aan sociale cohesie De appartementen zijn midden in het centrum van Budel gelegen, tevens op korte afstand van De Borgh. Bijdrage aan duurzaamheid Herbouw zal voldoen aan bestaande eisen in bouwbesluit. Initiatiefnemer wordt gestimuleerd duurzaamheidsmaatregelen mee te nemen. Juridisch-planologische status Bestemming Centrum 1. Met initiatiefnemers is een intentie-overeenkomst afgesloten. Financiën De financiële haalbaarheid is een risico van ontwikkelaar. Eindconclusie Uitvoeren.

21 Grensweg 17 Gastel Gebiedsbeschrijving Particulier bouwperceel aan de rand van Gastel. Projectbeschrijving Realisatie van 5 onzelfstandige woningen voor zorgbehoevende senioren. Eigendom Particulier Aantal Woningen 5 onzelfstandig, als Os Thoes. Woningtype (s) zorgwoningen Prijssegment sociaal Doelgroep(en) Met name dementerende ouderen met partner. Woningbehoefte middellange termijn Ruimtelijke kwaliteit De onzelfstandige woningen worden gerealiseerd op een bouwlocatie voor één woning. De ruimtelijke kwaliteit van het perceel blijft hiermee gelijk. Bijdrage aan transformatie en het oplossen van ongewenste leegstand in de kernen van de dorpen Er is geen sprake van transformatie. Bijdrage aan het oplossen van de woonzorgbehoefte en specifieke doelgroepen bedienen Er komen vijf woningen voor een specifieke zorgdoelgroep.

22 Grensweg 17 Gastel Bijdrage aan sociale cohesie De 5 woningen zijn onzelfstandig, in het dorp van Gastel gelegen, dus zorgen voor een versterking van de sociale cohesie doordat dorpsbewoners van Gastel in het dorp kunnen blijven. Daarbij zullen de bewoners elkaar kunnen helpen en ontmoeten. Bijdrage aan duurzaamheid Juridisch-planologische status Er is momenteel een bouwmogelijkheid voor één woning. Financiën Risico's voor particulier. Eindconclusie Uitvoeren.

Prijssegment alle prijsklassen.

Prijssegment alle prijsklassen. De Neerlanden Maarheeze Gebiedsbeschrijving Agrarisch gebied ten noorden van de kern Maarheeze. Projectbeschrijving Gebied dat is aangewezen als mogelijke uitbreidingslocatie voor de kern Maarheeze. Eigendom

Nadere informatie

BIJLAGE 1 BIJ PLAN VAN AANPAK. Toelichting afweging per locatie structuurvisie Eibergen

BIJLAGE 1 BIJ PLAN VAN AANPAK. Toelichting afweging per locatie structuurvisie Eibergen BIJLAGE 1 BIJ PLAN VAN AANPAK Toelichting afweging per locatie structuurvisie Eibergen 1 1. Huenderstraat 2 (locatie voormalig kantoor Betula) Centrum 2011, bestemming Maatschappelijk Het perceel is in

Nadere informatie

Onderwerp: Voorstel om beoordelingskader beleidsnotitie volkshuisvesting (grotendeels) te handhaven.

Onderwerp: Voorstel om beoordelingskader beleidsnotitie volkshuisvesting (grotendeels) te handhaven. Gemeente Boxmeer Onderwerp: Voorstel om beoordelingskader beleidsnotitie volkshuisvesting (grotendeels) te handhaven. Nummer: 6c. AAN de Raad van de gemeente Boxmeer Boxmeer, 7 april 2015 Aanleiding Op

Nadere informatie

Ruimtelijke onderbouwing. Herontwikkeling pand v. Voorststraat 1

Ruimtelijke onderbouwing. Herontwikkeling pand v. Voorststraat 1 Ruimtelijke onderbouwing Herontwikkeling pand v. Voorststraat 1 Juni 2012 1. Inleiding. De verdieping(en) van het pand van de Rabobank in Huissen staan al geruime tijd leeg. De eigenaar, Roelofsen onroerend

Nadere informatie

onderwerp: Vaststellen bestemmingsplan Wonen Holten, Schoolstraat 6-8

onderwerp: Vaststellen bestemmingsplan Wonen Holten, Schoolstraat 6-8 ssen-holtei\^ Rijssen, 10 november 2017 Voorstel van het college aan de raad raadsvergadering: 14 december 2017 agendanummer: 12 opgemaakt door: Ruimtelijk Domein Strategie en Consulenten portefeuillehouder:

Nadere informatie

Azieweg Schalkwijk SCHALKWIJK. AZIEWEG. Transformatie van kantoren naar woningen. 14 juli 2014. 2014-020 Schetsontwerp

Azieweg Schalkwijk SCHALKWIJK. AZIEWEG. Transformatie van kantoren naar woningen. 14 juli 2014. 2014-020 Schetsontwerp Azieweg Schalkwijk Transformatie van kantoren naar woningen 14 juli 2014 SCHALKWIJK. AZIEWEG 2014-020 Schetsontwerp Situatie Hier gaat het om vijf identieke woontorens met een kantoorkraag in een groenzône

Nadere informatie

Woonvisie. Steenwijkerland een samenvatting. Goed wonen komt met elkaar voor elkaar

Woonvisie. Steenwijkerland een samenvatting. Goed wonen komt met elkaar voor elkaar m e i 2 016 Woonvisie Steenwijkerland 2017 2021 een samenvatting Goed wonen komt met elkaar voor elkaar In Steenwijkerland is het goed wonen. En dat willen we zo houden. Hoe doen we dat? En, wat is daarvoor

Nadere informatie

Inventarisatie woonbehoefte Maarheeze

Inventarisatie woonbehoefte Maarheeze Inventarisatie woonbehoefte Maarheeze Voorjaar 17 Pagina 1 van 10 Aanleiding In de aanloop naar de verkiezingen van 2014 vond bij JC Harlekyn een jongerendebat plaats. Tijdens dit debat werd door jongeren

Nadere informatie

Woonvisie in t kort 10

Woonvisie in t kort 10 10 Woonvisie in t kort Utrecht is een aantrekkelijke stad om te wonen en te werken. Daarom is de druk op de woningmarkt groot. Deze druk zal de komende jaren blijven waardoor veel doelgroepen niet de woning

Nadere informatie

Startnotitie Grote en Kleine Geer met parkeerterrein

Startnotitie Grote en Kleine Geer met parkeerterrein Startnotitie Grote en Kleine Geer met parkeerterrein (gewijzigd n.a.v. de raadsvergadering van 27 juni 2017) Aanleiding en probleemschets Datum: juni 2017 Om invulling te geven aan de ombuigingen is in

Nadere informatie

Beeldkwaliteitsplan Torenstraat 7 Gassel

Beeldkwaliteitsplan Torenstraat 7 Gassel 1 Gegevens over het plan: Plannaam: Datum: April 2017 Projectnummer Buro SRO: 14.40.09 Gegevens projectbetrokkenen: Opdrachtgever: Contactpersoon opdrachtgever: Dhr. G. Ariens Dhr. G. Ariens Gegevens Buro

Nadere informatie

Ruimtelijke onderbouwing voor de bouw van een woning aan Laurens Stommespad 2 te Middelburg

Ruimtelijke onderbouwing voor de bouw van een woning aan Laurens Stommespad 2 te Middelburg Ruimtelijke onderbouwing voor de bouw van een woning aan Laurens Stommespad 2 te Middelburg Middelburg, 8 januari 2014 Inhoud 1. Inleiding 2. Locatie en project 2.1 Ligging plangebied 2.2 Geldend bestemmingsplan

Nadere informatie

Startnotitie Woningbouw Tuurdijk t Goy

Startnotitie Woningbouw Tuurdijk t Goy Bijlage gemeente Houten: IS18.00062 Startnotitie Woningbouw Tuurdijk t Goy Aanleiding en probleemstellingdatum: 15 januari 2018 Het thema leefbaarheid in de kleine kernen staat al geruime tijd op de politieke

Nadere informatie

Kwalitatieve woningbouwversnelling Cranendonck Woningbouwprogramma 2017 t/m 2020

Kwalitatieve woningbouwversnelling Cranendonck Woningbouwprogramma 2017 t/m 2020 Kwalitatieve woningbouwversnelling Cranendonck Woningbouwprogramma 2017 t/m 2020 Striboshof Budel-Schoot Striboshof Budel Schoot Collegebehandeling: 11 april 2017 Steller: Werkgroepleden: Petra Hoffman

Nadere informatie

Kromhout Exploitatie t.a.v. de heren N. Mooij en J. Vink Aan de Bijl DC BERGAMBACHT. Geachte heren,

Kromhout Exploitatie t.a.v. de heren N. Mooij en J. Vink Aan de Bijl DC BERGAMBACHT. Geachte heren, Postadres: Postbus 8 3300 AA Dordrecht Kromhout Exploitatie t.a.v. de heren N. Mooij en J. Vink Aan de Bijl 12 2861 DC BERGAMBACHT Ruimtelijke Realisatie Spuiboulevard 300 DORDRECHT T14078 www.dordrecht.nl

Nadere informatie

congres senioren kbo brabant 8 juni 2017 vissers & roelands architecten & ingenieurs 1 Seniorenhuisvesting concepten en voorbeelden 8 juni 2017

congres senioren kbo brabant 8 juni 2017 vissers & roelands architecten & ingenieurs 1 Seniorenhuisvesting concepten en voorbeelden 8 juni 2017 1 Seniorenhuisvesting concepten en voorbeelden 8 juni 2017 Presentatie - Wie zijn wij? - Seniorenhuisvesting, concepten en voorbeelden - Meergezinswoningen Deurne - Woongebouw dementerende ouderen Sterksel

Nadere informatie

Ruimtelijke onderbouwing Fort Imperial te Breskens

Ruimtelijke onderbouwing Fort Imperial te Breskens Ruimtelijke onderbouwing Fort Imperial te Breskens 1 INHOUDSOPGAVE 1. Inleiding 4 1.1 Aanleiding 4 1.2 Ligging en begrenzing plangebied 4 1.3 Vigerende bestemmingsplan 5 2. Bestaande situatie 6 2.1 ruimtelijke

Nadere informatie

Bijlage 1: Woningbouwprogramma Dommelkwartier en relatie Lage Heide. 2010-2020 Segment Nieuwbouw Sloop Verkoop Totaal

Bijlage 1: Woningbouwprogramma Dommelkwartier en relatie Lage Heide. 2010-2020 Segment Nieuwbouw Sloop Verkoop Totaal Bijlage 1: Woningbouwprogramma Dommelkwartier en relatie Lage Heide Volgens de laatste Provinciale Prognose (2011) bedraagt de woningbouw behoefte in Valkenswaard een netto toevoeging van 1.230 woningen

Nadere informatie

Gemeente Breda ~Q~ ~A~ Raadsvoorstel. Registratienr: [ 39892]

Gemeente Breda ~Q~ ~A~ Raadsvoorstel. Registratienr: [ 39892] ~Q~ ~A~ Gemeente Breda Raadsvoorstel Agendapuntnummer: Registratienr: [ 39892] Aantal bijlagen: - 5 - Onderwerp Ontwerpverklaring van geen bedenkingen voor het verbouwen van de begane grond tot twee winkelunits

Nadere informatie

Het ontwerpwijzigingsplan en de ontwerp omgevingsvergunning liggen gedurende zes weken ter visie met de mogelijkheid om zienswijzen in te dienen.

Het ontwerpwijzigingsplan en de ontwerp omgevingsvergunning liggen gedurende zes weken ter visie met de mogelijkheid om zienswijzen in te dienen. B&W-voorstel Onderwerp: Ontwerpwijzigingsplan Kruisstraat Rosmalen naast nr. 44 1) Status Dit stuk is opgesteld in het kader van de voorbereiding van het wijzigingsplan Kruisstraat Rosmalen naast nr. 44

Nadere informatie

B&W-voorstel. 1) Status

B&W-voorstel. 1) Status B&W-voorstel Onderwerp: Ruimtelijke motivering voor transformatie voormalig kantoor Brabants Dagblad aan het Emmaplein naar 56 woonstudio s en 550 m2 kantoorruimte. 1) Status Het voorstel heeft betrekking

Nadere informatie

Stedenbouwkundige onderbouwing bouwplan locatie Graaf van Egmondstraat Oud-Beijerland

Stedenbouwkundige onderbouwing bouwplan locatie Graaf van Egmondstraat Oud-Beijerland Stedenbouwkundige onderbouwing bouwplan locatie Graaf van Egmondstraat Oud-Beijerland Aan: Burgemeester en wethouders van de gemeente Oud-Beijerland Postbus 2003 3262 EA Oud-Beijerland Onderwerp en aanleiding

Nadere informatie

ENQUETE WONINGBEHOEFTE SOERENDONK 2016-2023. tot450 1 2016-2019 450-710 4 1 1 >710 <195,000 3 2020-2023 195-337 4 3 2 >337.000.

ENQUETE WONINGBEHOEFTE SOERENDONK 2016-2023. tot450 1 2016-2019 450-710 4 1 1 >710 <195,000 3 2020-2023 195-337 4 3 2 >337.000. ENQUETE WONINGBEHOEFTE SOERENDONK 20162023 Leeftijd 65+ 5565 3055 710 HUREN tot450 3 20202023 450710 8 1 >710 1 337,000 1 KOPEN

Nadere informatie

10 e Wijzigingsplan Bestemmingsplan Binnenstad

10 e Wijzigingsplan Bestemmingsplan Binnenstad GEMEENTE BERGEN OP ZOOM 10 e Wijzigingsplan Bestemmingsplan Binnenstad Bosstraat 22 en 25 / 25b Status: VASTGESTELD INHOUDSOPGAVE Toelichting Hoofdstuk 1 Inleiding 1.1 Aanleiding en doel wijzigingsplan

Nadere informatie

Presentatie Platform Wonen

Presentatie Platform Wonen 1. Wie is Droomwonen Brabant 2. Visie van Droomwonen Brabant 3. Welke doelgroepen en woningen 4. Zelfbouw, lusten en lasten 5. Zelfbouw, bijdrage aan beleidsdoelstellingen 6. Zelfbouw Herontwikkeling 7.

Nadere informatie

Providentia als nieuw dorp: Burgerschap voor cliënten; woondroom voor betrokken burgers

Providentia als nieuw dorp: Burgerschap voor cliënten; woondroom voor betrokken burgers Providentia als nieuw dorp: Burgerschap voor cliënten; woondroom voor betrokken burgers Providentia als nieuw dorp: Burgerschap voor cliënten woondroom voor betrokke Op Providentia in Sterksel wonen mensen

Nadere informatie

Stand van zaken fysieke projecten in Zuid. Spreker René Pruysers Datum 4 oktober 2016

Stand van zaken fysieke projecten in Zuid. Spreker René Pruysers Datum 4 oktober 2016 Stand van zaken fysieke projecten in Zuid Spreker René Pruysers Datum 4 oktober 2016 Plaats De Posten Huidige fysieke projecten in Zuid Het Rutbeek/bungalowpark, PL: René Pruysers Beekwoude, PL: René Pruysers

Nadere informatie

82 Uitwerkingsplan. wonen in het stadshart: beschutting en intimiteit

82 Uitwerkingsplan. wonen in het stadshart: beschutting en intimiteit 82 Uitwerkingsplan wonen in het stadshart: beschutting en intimiteit Den Helder Stadshart 83 N 3.6.STADSHART WONEN / IN CONTRAST MET DE RUIGHEID VAN DE ZEE EN DE DYNAMIEK VAN DE HAVEN IS HET STADSHART

Nadere informatie

Bij Uitstek Dalfsen! Woonvisie 2011 2016 gemeente Dalfsen

Bij Uitstek Dalfsen! Woonvisie 2011 2016 gemeente Dalfsen Bij Uitstek Dalfsen! Woonvisie 2011 2016 gemeente Dalfsen Algemeen Dalfsen heeft bij uitstek een eigen identiteit op het gebied van wonen. In de woonvisie leest u meer over de bebouwingsplannen voor de

Nadere informatie

Kwantitatieve en kwalitatieve onderbouwing bestemmingsplan Notaris d'aumerielaan 19-31, Reeuwijk-Brug

Kwantitatieve en kwalitatieve onderbouwing bestemmingsplan Notaris d'aumerielaan 19-31, Reeuwijk-Brug Memo Onderwerp Kwantitatieve en kwalitatieve onderbouwing bestemmingsplan Notaris d'aumerielaan 19-31, Reeuwijk-Brug Datum Vs 2,1 10 juni 2014 Aan Van ISMH Pieter van Haeften Inleiding In deze notitie

Nadere informatie

TE KOOP. Breda Heilaarstraat

TE KOOP. Breda Heilaarstraat TE KOOP Breda Heilaarstraat Unieke kans in Princenhage: twee prachtig gelegen bouwkavels met de mogelijkheid om een vrijstaande woning te bouwen met zeer ruime bouw mogelijkheden. De kavels liggen op een

Nadere informatie

De gemeente heeft GroenWest gevraagd om een volkshuisvestelijke onderbouwing van het programma.

De gemeente heeft GroenWest gevraagd om een volkshuisvestelijke onderbouwing van het programma. Aan Gemeente Montfoort Kopie aan Van GroenWest Onderwerp Woningbouwprogramma Voorvliet Noord fase 2 Datum 27 november 2017 Pagina 1/5 Inleiding De gemeente Montfoort en GroenWest willen graag sociale woningbouw

Nadere informatie

Advies invulling locatie "Ronerborg" Roden

Advies invulling locatie Ronerborg Roden Advies invulling locatie "Ronerborg" Roden In opdracht van de heer De Vries van de Wind Groep geven wij graag ons advies inzake de mogelijkheden over invulling van de locatie "Ronerborg", gelegen aan de

Nadere informatie

Raadsinformatiebrief. Onderwerp: Concept ruimtelijke onderbouwing Oranje Nassaustraat 1B-1H. 1) Status

Raadsinformatiebrief. Onderwerp: Concept ruimtelijke onderbouwing Oranje Nassaustraat 1B-1H. 1) Status Raadsinformatiebrief Reg.nr. : 8211456 B&W verg. : 20 november 2018 Onderwerp: Concept ruimtelijke onderbouwing Oranje Nassaustraat 1B-1H 1) Status Dit stuk wordt u ter informatie aangeboden in het kader

Nadere informatie

B&W-voorstel. Onderwerp: Ruimtelijke motivering Orthen 2-14

B&W-voorstel. Onderwerp: Ruimtelijke motivering Orthen 2-14 B&W-voorstel Onderwerp: Ruimtelijke motivering Orthen 2-14 1) Status Het voorstel heeft betrekking op de collegebevoegdheid van het voeren van een inspraakprocedure op grond van artikel 2 en 4 van de Inspraakverordening

Nadere informatie

Voorstelnummer: Houten, 13 mei 2014

Voorstelnummer: Houten, 13 mei 2014 Raadsvoorstel Voorstelnummer: 2014-041 Houten, 13 mei 2014 Onderwerp: Het herontwikkelen van Het Gebouw door middel van de bouw van 10 levensloopbestendige woningen aan de Jonkheer Ramweg 40 in Schalkwijk.

Nadere informatie

Beleidsregel kwalitatief sturen op appartementen

Beleidsregel kwalitatief sturen op appartementen GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van de gemeente Enschede Nr. 81466 1 mei 2018 Beleidsregel kwalitatief sturen op appartementen Aanleiding en toelichting op het beleid Aanleiding Het beleidskader urbaan

Nadere informatie

Naar een nieuwe Woonvisie voor Vught

Naar een nieuwe Woonvisie voor Vught Naar een nieuwe Woonvisie voor Vught Stec Groep aan gemeente Vught Esther Geuting en Joep Arts 12 november 2015 Waar staan we nu? 10 september Informatieavond raad (startdocument) 17 september Commissie

Nadere informatie

Veelgestelde vragen over nieuwbouwwijk Vijfakkers-Noord

Veelgestelde vragen over nieuwbouwwijk Vijfakkers-Noord Veelgestelde vragen over nieuwbouwwijk Vijfakkers-Noord 18 en 20 september 2012 Algemeen Wat wordt er ontwikkeld in de nieuwbouwwijk Vijfakkers-Noord? In de nieuwbouwwijk Vijfakkers-Noord worden circa

Nadere informatie

Regionale Structuurvisie Wonen Zorg en Woonomgeving. Gemeente Weert 8 oktober 2014

Regionale Structuurvisie Wonen Zorg en Woonomgeving. Gemeente Weert 8 oktober 2014 Regionale Structuurvisie Wonen Zorg en Woonomgeving Gemeente Weert 8 oktober 2014 Inhoud van presentatie Aanleiding Typering van de structuurvisie Koers in een notendop Afwegingskaders Instrumentarium

Nadere informatie

Bouw van een woning + bijgebouw Achterwei 31 Oudega

Bouw van een woning + bijgebouw Achterwei 31 Oudega Ruimtelijke onderbouwing Bouw van een woning + bijgebouw Achterwei 31 Oudega Ruimtelijke onderbouwing voor de bouw van een woning + bijgebouw Achterwei 31 te Oudega 1 Ruimtelijke onderbouwing voor de bouw

Nadere informatie

Ruimtelijke onderbouwing

Ruimtelijke onderbouwing Ruimtelijke onderbouwing Bouw van een vrijstaande woning, Folgeralaan 1a te Drachten Ruimtelijke onderbouwing voor de bouw van een vrijstaande woning, Folgeralaan 1a te Drachten 1 Ruimtelijke onderbouwing

Nadere informatie

Bespreekstuk. Voor : Commissie ABZ. Van : College. Afdeling : Beleid en Ontwikkeling. Doorkiesnummer : Datum : concept

Bespreekstuk. Voor : Commissie ABZ. Van : College. Afdeling : Beleid en Ontwikkeling. Doorkiesnummer : Datum : concept Bespreekstuk Voor : Commissie ABZ Van : College Afdeling : Beleid en Ontwikkeling Doorkiesnummer : Datum : concept Onderwerp : uitwerking begrip "groot maatschappelijk belang" I Aanleiding. In de raadsvergadering

Nadere informatie

Routingformulier. Opstarten procedure projectomgevingsvergunning voor het bouwen van 37 appartementen aan de Kruyderlaan

Routingformulier. Opstarten procedure projectomgevingsvergunning voor het bouwen van 37 appartementen aan de Kruyderlaan Routingformulier Nummer: 2014/ Onderwerp: Opstarten procedure projectomgevingsvergunning voor het bouwen van 37 appartementen aan de Kruyderlaan 25-29. Afdeling Duurzame Ontwikkeling Behandelend ambtenaar

Nadere informatie

Inspraaknota herontwikkeling Bovenkerkweg 35A-37

Inspraaknota herontwikkeling Bovenkerkweg 35A-37 Inspraaknota herontwikkeling Bovenkerkweg 35A-37 Van 10 december 2015 tot en met 20 januari 2015 zijn omwonenden van de locatie Bovenkerkweg 35A-37 geïnformeerd over de plannen voor herontwikkeling van

Nadere informatie

C.C.A. Evers 3678

C.C.A. Evers 3678 Agendapunt commissie: 3.3 steller telefoonnummer email C.C.A. Evers 3678 carlijn.evers@valkenswaard.nl agendapunt kenmerk datum raadsvergadering 123325/225214 portefeuillehouder M. Wijnen onderwerp Verklaring

Nadere informatie

.Startnotitie. Woningbouwontwikkeling voor een zestal appartementen aan de Rubensstraat 1 te Raamsdonksveer

.Startnotitie. Woningbouwontwikkeling voor een zestal appartementen aan de Rubensstraat 1 te Raamsdonksveer .Startnotitie. Woningbouwontwikkeling voor een zestal appartementen aan de Rubensstraat 1 te Raamsdonksveer 1 1. Algemeen 1.1 Inleiding Op 29 maart 2012 heeft de gemeenteraad de woonvisie Bouwen naar

Nadere informatie

voorstel aan de raad Bestemmingsplan Hart van De Meern Noord Scheijven, S. (Stijn) Kenmerk Raadsvoorstellen weekoverzicht

voorstel aan de raad Bestemmingsplan Hart van De Meern Noord Scheijven, S. (Stijn) Kenmerk Raadsvoorstellen weekoverzicht voorstel aan de raad Opgesteld door Ontwikkelorganisatie Ruimte Scheijven, S. (Stijn) Kenmerk 4224645 Vergadering Vergaderdatum 2 juli 2017 Jaargang en nummer Geheim Portefeuille Raadsvoorstellen weekoverzicht

Nadere informatie

Waarom is het fijn wonen in Lierop en waarom moet Lierop leefbaar blijven?

Waarom is het fijn wonen in Lierop en waarom moet Lierop leefbaar blijven? Werkgroep Wonen Waarom is het fijn wonen in Lierop en waarom moet Lierop leefbaar blijven? Wonen in de natuur, in bosrijke- en heide-omgeving Wonen nabij grotere dorpen en steden, meteen goede busverbinding

Nadere informatie

Omgevingsvergunning Larixstraat 50. Zienswijzennota

Omgevingsvergunning Larixstraat 50. Zienswijzennota Omgevingsvergunning Larixstraat 50 Zienswijzennota Zienswijzennota Omgevingsvergunning Larixstraat 50 (Doc.nr. #5238116 v2) 2 INHOUD 1. INLEIDING 4 1.1. Status zienswijzennota 4 1.2. Procedure omgevingsvergunning

Nadere informatie

Memo. 1. Aanleiding. 4) De pilot zorgt voor ervaring bij bewoners en de gemeente over off-grid wonen en leven.

Memo. 1. Aanleiding. 4) De pilot zorgt voor ervaring bij bewoners en de gemeente over off-grid wonen en leven. Memo aan : Gemeenteraad Harderwijk van : College van B&W organisatie : eenheid i.a.a. : datum : 07 augustus 2018 onderwerp : Locatie pilot off-grid tiny houses reg.nummer : 02430000016450 / 02430000050159

Nadere informatie

Enquête Woningbehoefte Soerendonk

Enquête Woningbehoefte Soerendonk Enquête Woningbehoefte Soerendonk september 2008 WERKGROEP BOUWEN & WONEN Inhoudsopgave - Inleiding pagina 3 - Voorbereiding enquête Begeleidende brief pagina 4 Begrippenlijst pagina 5 Enquêteformulier

Nadere informatie

INFORMATIE MEMORANDUM KLAASJE ZEVENSTER

INFORMATIE MEMORANDUM KLAASJE ZEVENSTER INFORMATIE MEMORANDUM KLAASJE ZEVENSTER Algemene toelichting Stichting Brentano Amstelveen (SBA) is gespecialiseerd in wonen, zorg en dienstverlening aan ouderen in Amstelveen. SBA is al 40 jaar actief

Nadere informatie

12 tijdelijke huurwoningen in het centrum van Surhuisterveen Initiatief draagt bij aan doelen van de Woonvisie nvt

12 tijdelijke huurwoningen in het centrum van Surhuisterveen Initiatief draagt bij aan doelen van de Woonvisie nvt A D V I E S N O T A AAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS Dossiernummer Z2015-10471 Datum 1 december 2015 naam redacteur J. Urban/W.F. van der Lugt afdeling portefeuillehouder M. van der Veen

Nadere informatie

Informatieavond Bouwen en Huren in Lierop. Dinsdag 5 september 2017

Informatieavond Bouwen en Huren in Lierop. Dinsdag 5 september 2017 Informatieavond Bouwen en Huren in Lierop Dinsdag 5 september 2017 Welkom Opening door de Werkgroep Wonen de heer Van de Ven 1. Toelichting gemeente op ruimtelijke ordeningsbeleid, woonbeleid en stand

Nadere informatie

vraaggericht woningmarkt onderzoek Maastricht

vraaggericht woningmarkt onderzoek Maastricht vraaggericht woningmarkt onderzoek Maastricht Stec Groep aan Gemeente Maastricht Desiree Uitzetter 18 november 2014 U vroeg ons: Actuele inzichten voor herijking stedelijke programmering Nieuwe regionale

Nadere informatie

Nota functieverandering buitengebied Oost Gelre

Nota functieverandering buitengebied Oost Gelre Nota functieverandering buitengebied Oost Gelre ROBGB-1100019 maart 2011 Nota functieverandering buitengebied Oost Gelre 1. Samenvatting Oost Gelre heeft beleid voor functieverandering van vrijkomende

Nadere informatie

Oegstgeest aan de Rijn: realisatie van een woningbouwbehoefte

Oegstgeest aan de Rijn: realisatie van een woningbouwbehoefte Oegstgeest aan de Rijn: realisatie van een woningbouwbehoefte Stap 1 van de Ladder voor Duurzame Verstedelijking schrijft voor dat een stedelijke ontwikkeling past binnen de regionale behoefte. Provincie

Nadere informatie

Kwalitatieve onderbouwing bestemmingsplan Notaris D'Aumerielaan 19-31, Reeuwijk-Brug

Kwalitatieve onderbouwing bestemmingsplan Notaris D'Aumerielaan 19-31, Reeuwijk-Brug Memo Onderwerp Kwalitatieve onderbouwing bestemmingsplan Notaris D'Aumerielaan 19-31, -Brug Datum Vs 1,1 29 april 2014 Aan Van ISMH Inleiding In deze notitie wordt het bestemmingsplan Notaris D Aumerielaan

Nadere informatie

Totaal overzicht grondexploitatie Hoge Akkers

Totaal overzicht grondexploitatie Hoge Akkers 14 Hoge Akkers 01-jan-21 contante waarde 9 01-jan-14 Totaal overzicht grondexploitatie Hoge Akkers Gerealiseerd 17 Woningbouw sociale sector (grondgebonden) Te realiseren 16 Woningbouw sociale sector (grondgebonden)

Nadere informatie

Ontwikkelingskader. t Kraaiennest Oosthuizen. Faciliteren en Regisseren

Ontwikkelingskader. t Kraaiennest Oosthuizen. Faciliteren en Regisseren Ontwikkelingskader t Kraaiennest Oosthuizen Faciliteren en Regisseren 1 Doelstelling De richtlijnen zijn erop gericht om met initiatieven tot herbestemming en herontwikkeling enerzijds aan te sluiten op

Nadere informatie

Den Helder Stadshart 47

Den Helder Stadshart 47 Den Helder Stadshart 47 N 3.2.STADSPARK / DE STAD WORDT VERRIJKT MET EEN GROENZONE DIE LUCHT EN RUIMTE GEEFT IN HET STEDELIJK WEEFSEL. DIT STADSPARK VORMT EEN LOMMERRIJKE ENTREE VAN DE STAD VOOR DE TREINREIZIGER

Nadere informatie

Visie woningbouw Oostrum

Visie woningbouw Oostrum Visie woningbouw Oostrum Aanleiding De gemeente is al enige tijd bezig met het zoeken naar een geschikte uitbreidingslocatie voor woningbouw in Oostrum. Inmiddels zijn de obstakels (milieucirkels) die

Nadere informatie

Ruimtelijke motivering Verbouw Olympic Plaza locatie Zuidas

Ruimtelijke motivering Verbouw Olympic Plaza locatie Zuidas Ruimtelijke motivering Verbouw Olympic Plaza locatie Zuidas 1. Inhoud 1. Aanvraag... 3 2. Voorgenomen ontwikkeling... 3 3. Juridisch planologisch kader... 5 4. Motivering... 6 1. Aanvraag Ontwikkelaar

Nadere informatie

Regionale Structuurvisie Wonen Zorg en Woonomgeving. Gemeente Roerdalen 19 november 2014

Regionale Structuurvisie Wonen Zorg en Woonomgeving. Gemeente Roerdalen 19 november 2014 Regionale Structuurvisie Wonen Zorg en Woonomgeving Gemeente Roerdalen 19 november 2014 Inhoud van presentatie Aanleiding Typering van de structuurvisie Koers in een notendop Afwegingskaders Instrumentarium

Nadere informatie

Onderwerp Regeling verplaatsen agrarische bedrijfswoningen gemeente Venray 2019

Onderwerp Regeling verplaatsen agrarische bedrijfswoningen gemeente Venray 2019 B en W Adviesnota Onderwerp Regeling verplaatsen agrarische bedrijfswoningen gemeente Venray 2019 Zaaknummer Teammanager Margon van den Hoek B & W datum 28 Januari 2019 Afdeling/Team Stad Dorpen en Wijken/Ruimtelijke

Nadere informatie

CVDR. Nr. CVDR611094_1. Beleidsregels nieuwe woningbouwverzoeken. 1. Inleiding. 2. Toelichting beleidsregels. 27 juni 2018

CVDR. Nr. CVDR611094_1. Beleidsregels nieuwe woningbouwverzoeken. 1. Inleiding. 2. Toelichting beleidsregels. 27 juni 2018 CVDR Officiële uitgave van Hulst. Nr. CVDR611094_1 27 juni 2018 Beleidsregels nieuwe woningbouwverzoeken gemeente Hulst, 12 juni 2018 1. Inleiding Voor een goed functionerende woningmarkt is het belangrijk

Nadere informatie

ONDERWERP: Vaststellen bestemmingsplan 'Kemperbergerweg 723A'

ONDERWERP: Vaststellen bestemmingsplan 'Kemperbergerweg 723A' Aan de gemeenteraad Zaaknummer 117260 ONDERWERP: Vaststellen bestemmingsplan 'Kemperbergerweg 723A' Voorstel 1. In te stemmen met het ongewijzigd vaststellen van het bestemmingsplan 'Kemperbergerweg 723A',

Nadere informatie

Ontwikkelmogelijkheden plan Dorpsstraat/Oostervelden te Bemmel

Ontwikkelmogelijkheden plan Dorpsstraat/Oostervelden te Bemmel Bijlage 1 Datum 3 februari 2016 Onderwerp Ontwikkelmogelijkheden plan Dorpsstraat/Oostervelden te Bemmel De ontwikkelmogelijkheden voor de herontwikkeling van de locatie Dorpsstraat-Oostervelden te Bemmel

Nadere informatie

Ruimtelijke onderbouwing Hollandseweg 19, Someren. Gemeente Someren

Ruimtelijke onderbouwing Hollandseweg 19, Someren. Gemeente Someren Ruimtelijke onderbouwing Hollandseweg 19, Someren Gemeente Someren Opdrachtgever: Projectlocatie: Dhr. N.H.L. Michiels Hollandseweg 19 5712RM Someren Hollandseweg 19, Someren Projectnummer: 16418-001 Datum:

Nadere informatie

12 e Wijzigingsplan Bestemmingsplan Binnenstad

12 e Wijzigingsplan Bestemmingsplan Binnenstad GEMEENTE BERGEN OP ZOOM 12 e Wijzigingsplan Bestemmingsplan Binnenstad Splitsing in gestapelde woningen, Koevoetstraat 41, 43, 47, 49 en 51 Status: VASTGESTELD INHOUDSOPGAVE Toelichting Hoofdstuk 1 Inleiding

Nadere informatie

I. Kennis te nemen van de Nota van Uitgangspunten Locatie Wijhestraat 28

I. Kennis te nemen van de Nota van Uitgangspunten Locatie Wijhestraat 28 Gemeente Den Haag DSO/2016.89 RIS 292659 NOTA VAN UITGANGSPUNTEN LOCATIE WIJHESTRAAT 28 HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS, Overwegende dat: - Kleinschalig Opdrachtgeverschap één van de door de

Nadere informatie

Gelezen het raadsvoorstel van burgemeester en wethouders, nummer Rs van

Gelezen het raadsvoorstel van burgemeester en wethouders, nummer Rs van GEMEENTE ELSEN gemeenteraad Raadsbesluit Datum raadsvergadering 21 december 2017 Datum carrousel 7 december 2017 Raadsbesluitnummer R17.078 Registratienummer Rsl 7.00724 Onderwerp: aststellen bestemmingsplan

Nadere informatie

Wonen. Basisinspanning. Ambities. Kansen. Voorkomen

Wonen. Basisinspanning. Ambities. Kansen. Voorkomen Basisinspanning Een evenwichtige bevolkingsopbouw, die in 2025 gegroeid is naar minimaal 25.000 inwoners. Voor iedere (toekomstige) inwoner moet een woning beschikbaar zijn die past in zijn/haar leefsituatie.

Nadere informatie

TITEL Ontwerpverklaring van geen bedenkingen voor bouw woningen aan de Stavestraat en de Valkestraat

TITEL Ontwerpverklaring van geen bedenkingen voor bouw woningen aan de Stavestraat en de Valkestraat RAADSVOORSTEL Van Aan Portefeuillehouder Burgemeester en Wethouders Gemeenteraad Wethouder P. van den Berg Reg.nr. Datum 4410142 8 april2014 B&W-vergadering De Ronde Agenda Het Besluit Vastgesteld besluit

Nadere informatie

Gemeente Woerden. Toetsing aan de wijzigingsregels Teckop 11 in Kamerik

Gemeente Woerden. Toetsing aan de wijzigingsregels Teckop 11 in Kamerik Gemeente Woerden Toetsing aan de wijzigingsregels Teckop 11 in Kamerik Verantwoording Titel Toetsing aan de wijzigingsregels ten behoeve van het wijzigen van de agrarische bestemming van het perceel Teckop

Nadere informatie

INHOUDSOPGAVE KAVELPASPOORTEN

INHOUDSOPGAVE KAVELPASPOORTEN Kavelpaspoorten INHOUDSOPGAVE KAVELPASPOORTEN 01. Engelandlaan 02. Kwadrant A 03. Denemarkenlaan 04. Kop Bredewater 05. Van Aalstlaan 06. Belgiëlaan 07. Nederlandlaan 08. Brusselstraat 09. Frankrijklaan

Nadere informatie

WONINGBOUW- MONITOR

WONINGBOUW- MONITOR 216-397 WONINGBOUW- MONITOR September 216 1 Inleiding Bij het vaststellen van de Woonvisie in september 215 is besloten het urgentieprogramma nog 3 jaar door te zetten om de plannen tot uitvoering te brengen.

Nadere informatie

De Brabantse Agenda Wonen

De Brabantse Agenda Wonen De Brabantse Agenda Wonen Wat beweegt de woningmarkt in Brabant? ---- actuele ontwikkelingen en opgaven voor de regionale woningmarkt Brabant Vastgoed 2017 11 mei 2017 Niek Bargeman Senior adviseur bevolking

Nadere informatie

ENQUETE WONINGBEHOEFTE SUMAR

ENQUETE WONINGBEHOEFTE SUMAR ENQUETE WONINGBEHOEFTE SUMAR ALGEMEEN 1. Hoe valt uw huidige (huishoudens)situatie te omschrijven? Alleenstaand met kinderen Alleenstaand zonder kinderen Paar (getrouwd of samenwonend) met kinderen Paar

Nadere informatie

Onderwerp: Beslispunten: Samenvatting van het voorstel:

Onderwerp: Beslispunten: Samenvatting van het voorstel: Routingformulier Voor hulp bij het schrijven van het voorstel, ga hier naar de toelichting per onderdeel: http://zaakomgeving.nieuwegein.nl/templates/toeli chting%20inhoud%20bw%20voorstellen.docx Nummer:

Nadere informatie

Nota parkeernormen 2016

Nota parkeernormen 2016 Nota parkeernormen 2016 Samenvatting en rekenvoorbeelden voor ontwikkelaars in Asten Inleiding De gemeente Asten heeft in 2016 een nieuwe Nota Parkeernormen vastgesteld. Daarin zijn parkeernormen opgenomen

Nadere informatie

B&W-voorstel. Onderwerp: Ruimtelijke motivering voor transformatie leegstaand kantoorpand Zuid Willemsvaart naar 5 woningen.

B&W-voorstel. Onderwerp: Ruimtelijke motivering voor transformatie leegstaand kantoorpand Zuid Willemsvaart naar 5 woningen. B&W-voorstel Onderwerp: Ruimtelijke motivering voor transformatie leegstaand kantoorpand Zuid Willemsvaart 217-227 naar 5 woningen. 1) Status Het voorstel heeft betrekking op het uitoefenen van de collegebevoegdheden

Nadere informatie

Wonen voor Senioren. Hoe doen we dat?

Wonen voor Senioren. Hoe doen we dat? Wonen voor Senioren Hoe doen we dat? Wonen voor Senioren Dia 2 Every Change Needs A Beginning Elke verandering heeft een begin nodig Veldhoven in cijfers 45500 45000 44500 44000 43500 43880 Aantal inwoners

Nadere informatie

Memo zienswijzen Woonvisie Bronckhorst 19 juni 2019

Memo zienswijzen Woonvisie Bronckhorst 19 juni 2019 Memo zienswijzen Woonvisie Bronckhorst 19 juni 2019 De lokale woonvisie Ruimte voor wonen in Bronckhorst 2019-2025 heeft in mei gedurende drie weken ter inzage gelegen. In totaal zijn er in deze periode

Nadere informatie

Onderwerp Beantwoording vragen PvdA-fractie inzake gebruik leegstaande panden om woningnood op korte termijn op te lossen

Onderwerp Beantwoording vragen PvdA-fractie inzake gebruik leegstaande panden om woningnood op korte termijn op te lossen PvdA-fractie T.a.v. Mevrouw A. Postma De Roede 12 9285 VK Buitenpost Dossiernummer : n.v.t. Stuknummer : n.v.t. Behandeld door : E. Idsardi Email : gemeente@achtkarspelen.nl Uw brief/mail van Uw kenmerk

Nadere informatie

25 juni 2015 Dorpsraad Waarland Bouwend Waarland Waarland Bouwt Zelf

25 juni 2015 Dorpsraad Waarland Bouwend Waarland Waarland Bouwt Zelf Onderzoek woningbehoefte Waarland 2015 25 juni 2015 Dorpsraad Waarland Bouwend Waarland Waarland Bouwt Zelf 1 Inleiding 1.1 Inleiding De gemeente Schagen wil haar toekomstig woningbouwprogramma inrichten

Nadere informatie

Bijlage 3: toelichting overige projecten op hoofdlijnen

Bijlage 3: toelichting overige projecten op hoofdlijnen Bijlage 3: toelichting overige projecten op hoofdlijnen Algemeen De grote grondexploitaties zijn toegelicht in de Toelichting bouwgrondexploitatie 2015. Voor de overige projecten schetsen we in deze bijlage

Nadere informatie

WONEN OP MARKEN maart 2016

WONEN OP MARKEN maart 2016 WONEN OP MARKEN maart 2016 1 Inhoudsopgave 1. Inleiding 2 2. Samenvatting 3 3. Verbouwing bestaande panden 4 3.1 Voormalig gemeentehuis op Kerkbuurt 4 3.2 Voormalig kadoshop / groentewinkel Buurterstraat

Nadere informatie

Pagina 1 van 6 Versie Nr. 2 Definitief Registratienr.: 2012I02088

Pagina 1 van 6 Versie Nr. 2 Definitief Registratienr.: 2012I02088 Pagina 1 van 6 Versie Nr. 2 Definitief Afdeling: Beleid Leiderdorp, 3-01-2013 Onderwerp: RVS Transformatie naar wonen Elisabethhof 1 ( Astellas) Aan de raad. Beslispunten 1. Akkoord te gaan met transformatie

Nadere informatie

Manifeste lokale woningbehoefte. Vraag zoekt locatie

Manifeste lokale woningbehoefte. Vraag zoekt locatie Manifeste lokale woningbehoefte Vraag zoekt locatie 10-3-2015 Inleiding In de gemeentelijke Visie op Wonen en Leefbaarheid (2012) is uitgesproken dat de gemeente in principe in alle kernen ruimte wil zoeken

Nadere informatie

Milieudienst West-Holland. Bestemmingsplan Limes. Resultaten onderzoek bedrijfsactiviteiten

Milieudienst West-Holland. Bestemmingsplan Limes. Resultaten onderzoek bedrijfsactiviteiten Milieudienst West-Holland Bestemmingsplan Limes Resultaten onderzoek bedrijfsactiviteiten 10 mei 2011 Resultaten inventarisatie aanwezige bedrijfsactiviteiten Met behulp van het inrichtingenbestand en

Nadere informatie

Toelichting herijking stedelijke programmering woningbouw Tima van der Linden

Toelichting herijking stedelijke programmering woningbouw Tima van der Linden Toelichting herijking stedelijke programmering woningbouw 31-03-2015 Tima van der Linden Waarom een herijking van de stedelijke programmering woningbouw? Terugblik Raadsbesluit 2010: Fors lager woningbouw

Nadere informatie

Bijlage 1: Locaties met voor- en nadelen.

Bijlage 1: Locaties met voor- en nadelen. Hieronder is de tabel met de weging van de locaties: De diverse onderdelen zijn gescoord op 0-1-2 waarbij hoe hoger de score, hoe beter het onderdeel. locaties Afmeting, grootte van terrein 8.000 Galamaschool

Nadere informatie

Woonvisie gemeente Asten 2015 t/m 2024

Woonvisie gemeente Asten 2015 t/m 2024 RAADSBESLUIT Gemeente ills ten Onderwerp: Dagtekening: Agendanummer: Woonvisie gemeente Asten 2015 tot en met 2024 8 november 2016 16.11.06 De raad van de gemeente Asten; gezien het voorstel van het college

Nadere informatie

Woningbouwprojecten: van visie naar uitvoering

Woningbouwprojecten: van visie naar uitvoering Woningbouwprojecten: van visie naar uitvoering Agenda - Aanleiding - Samenhang bouwprojecten - Presentatie ontwerp Wijngaardstraat - Visie-elementen bij woningbouwprojecten - Visie-elementen bij project:

Nadere informatie

Visie Vitale Kernen OVERZICHT LOCATIES.

Visie Vitale Kernen OVERZICHT LOCATIES. Overzicht locaties In de gemeentelijke Visie Vitale Kernen is het gebied Tussen de Kerken in Koudekerk aan den Rijn aangewezen voor dorpsverbetering en wonen. Het doel is om huishoudens (starters, alleenstaanden,

Nadere informatie

Saskia Jansma van 8

Saskia Jansma van 8 Moeniswerverpad 1 Ruimtelijke Onderbouwing Saskia Jansma 21-11-2017 Bijlage II VO-2017-039 1 van 8 Inhoudsopgave 1 Ruimtelijke Onderbouwing 2 1.1 Aanleiding 2 1.2 Planologische regeling 2 1.3 Huidige situatie

Nadere informatie

1. Ik ben tevreden met mijn huidige woning

1. Ik ben tevreden met mijn huidige woning Wonen De landelijke woningmarkt trekt weer aan. In vrijwel alle Nederlandse regio s nam het aantal woningverkopen in 2014 toe ten opzichte van 2013. In hoeverre ben je het (on)eens met de volgende stelling?

Nadere informatie

Na informeren betrokkenen. Openbaar op 7 juni 2018

Na informeren betrokkenen. Openbaar op 7 juni 2018 Onderwerp Motie realisatieplicht bouwinitiatieven Zaaknummer 400650 Teammanager Margon van den Hoek B & W datum 4 juni 2018 Afdeling/Team Stad Dorpen en Wijken/Ruimtelijke Ontwikkeling Naam steller Margo

Nadere informatie