nr. 393 van KATIA SEGERS datum: 9 december 2016 aan BEN WEYTS Ringtracé Brabantnet - Trambusverbinding

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "nr. 393 van KATIA SEGERS datum: 9 december 2016 aan BEN WEYTS Ringtracé Brabantnet - Trambusverbinding"

Transcriptie

1 SCHRIFTELIJKE VRAAG nr. 393 van KATIA SEGERS datum: 9 december 2016 aan BEN WEYTS VLAAMS MINISTER VAN MOBILITEIT, OPENBARE WERKEN, VLAAMSE RAND, TOERISME EN DIERENWELZIJN Ringtracé Brabantnet - Trambusverbinding Het Brabantnet bestaat uit de volgende drie tramlijnen: tramverbinding Willebroek- Brussel-Noord, tramverbinding Jette-Vilvoorde-Brussels Airport, tramverbinding Brussel- Noord-Brussels Airport. De Vlaamse Regering besliste op 6 december 2013 om de ringverbinding, deel uitmakend van de tramlijnen van het Brabantnet, verder uit te werken, legde het voorkeurtracé van deze verbinding vast en gaf opdracht om de vervolgstudies aan te vatten in samenwerking met de lokale besturen. Op 25 november 2016 besliste de Vlaamse Regering, voor wat de ringverbinding Heizel- Vilvoorde-Brussels Airport betreft, om trambussen in te zetten ten voordele van een snelle(re) realisatie van een HOV-verbinding (hoogwaardig openbaar vervoer) en hierdoor de HOV-verbinding evenals belangrijke minder-hindermaatregel bij de (aanloop naar de) werken aan de ring rond Brussel (R0) te laten fungeren. De minister zal de vereiste studies en het vergunningentraject laten opzetten door de betrokken actoren. In samenwerking met de lokale besturen wordt maximaal in vrije beddingen voorzien. 1. Welk traject zal de trambusverbinding op het Ringtracé concreet volgen? 2. In welke delen van dit traject zal de trambus niet in een aparte bedding rijden? 3. Wat is de kostprijs van de realisatie van de trambusverbinding op het Ringtracé? 4. a) Wat is de kostprijs van de maatregelen om de doorstroming van de trambus, op de delen van het Ringtracé waar die niet in een aparte bedding zal rijden, te verbeteren? b) Met welke concrete maatregelen zal de minister de doorstroming van de trambus op deze delen van het Ringtracé verbeteren? 5. Welke frequentie zal op de trambusverbinding op het Ringtracé in de spits en buiten de spits gehanteerd worden? 6. Hoeveel reizigers zal de trambus vervoeren per rit? 7. Wanneer zal de trambusverbinding op het Ringtracé operationeel zijn? 8. Op welke punten wijkt het tracé van de trambus op het Ringtracé af van het voorkeurstracé van de Ringtram? 9. De trambus zal niet tot Jette rijden, maar slechts tot de Heizel.

2 a) Betekent dit dat er op het tracé van de Ringtram, vanaf de Heizel tot Jette, door de keuze voor de trambus geen openbaar vervoer aanwezig zal zijn? b) Indien er toch een ontsluiting van dit deel van het tracé zal gebeuren, hoe zal het deel van het tracé van de Heizel tot Jette dan worden ontsloten? 10. Hoeveel zal het kosten om het tracé van de trambus om te vormen tot een volwaardige tramverbinding? 11. Hoeveel reizigers zal de Ringtram meer kunnen vervoeren dan de trambus per rit? 12. a) Zal de frequentie van de Ringtram anders zijn de frequentie van trambus binnen en buiten de spits? b) Hoe zal de frequentie van de Ringtram verschillen met de trambus? c) Wat zijn de redenen voor deze verschillen in frequentie? 13. Wat is de tijdswinst voor de reizigers met de Ringtram ten opzichte van de trambus op het Ringtracé? 14. Wanneer plant de minister om te schakelen van de trambus naar een volwaardige tramverbinding op het Ringtracé? 15. Indien men niet had gekozen voor een trambus maar direct werk had gemaakt van de Ringtram, wanneer zou die dan gerealiseerd zijngeweest? 16. Wat is de geraamde kostprijs voor de realisatie van de Ringtram op het voorkeurstracé?

3 BEN WEYTS VLAAMS MINISTER VAN MOBILITEIT, OPENBARE WERKEN, VLAAMSE RAND, TOERISME EN DIERENWELZIJN ANTWOORD op vraag nr. 393 van 9 december 2016 van KATIA SEGERS 1. Traject trambusverbinding Ringtracé Het traject: - de Ringtrambus vertrekt aan de Heizel en rijdt via de Miramarlaan, de Esplanade en de Romeinse Steenweg naar Strombeek-Bever; - via de Sint-Annalaan, de Meeuwenlaan bedient de Ringtrambus de halte Het Voor in Koningslo; - via de Vinkenlaan, de Opperveldlaan, de Warandelaan en de Albert I-laan worden ook de tewerkstellingszone rond de Medialaan en de woonwijk de Kassei bediend; - via de Teniersstraat, de Vlierkensstraat, de Rubensstraat en de Europabrug op de Vuurkruisenlaan wordt ook het Heldenplein in het centrum van Vilvoorde bediend; - via de Stationlei wordt ook het station van Vilvoorde bediend; - via de Parkstraat en een halte op de Schaarbeeklei wordt de nieuwe buurt van 4 Fonteinen ontsloten; - via de Machelenstraat en de Vilvoordelaan krijgt ook het centrum van Machelen een halte van de Ringtrambus op de Woluwelaan ter hoogte van de Kerklaan; - via de busbanen (die momenteel worden aangelegd) op de Woluwelaan rijdt de Ringtrambus door het centrum van Diegem, waar haltes zullen worden voorzien ter hoogte van het kruispunt met de Haachtsesteenweg; - om Brussels Airport te bereiken kunnen de trambussen gebruik maken van de Woluwelaan, de A201 en de Ringlaan op de luchthaven van Zaventem.

4 2. Daar waar de Ringtrambus het traject van de Ringtram zal volgen, zal de trambus in eigen bedding rijden; dit zijn segmenten 1, 2, 5 en 7. Daar waar de Ringtrambus het traject van de Ringtram niet volgt, zullen de infrastructuuraanpassingen beperkter zijn en zal de trambus niet volledig in eigen bedding rijden; dit zijn segmenten 3, 4, 6 en De investeringen voor de Ringtrambus worden geraamd op: - 59,2 miljoen euro voor infrastructuurwerken voor de (tram-)busbanen; - 14,8 miljoen euro voor een stelplaats voor (tram-)bussen; - 15 miljoen euro voor de aankoop van 15 trambusvoertuigen. 4. a) De geraamde kostprijs van de ingrepen op de segmenten 3,4, 6 en 8 bedraagt 5,6 miljoen euro.

5 b) Doorstromingsbevorderende maatregelen: - aanpassingen kruispunten, voorrangsregels en verkeerslichtenregelingen; - aanpassingen rotondes; - omvorming verkeersdrempels tot rijbaankussens; - aanleg uitstulpende-voetpadhaltes voor trambus. 5. Spitsuurfrequentie = acht ritten per uur per richting (elke 7,5 minuten) Daluurfrequentie = vier ritten per uur per richting (elke 15 minuten) reizigers per uur in de spits = gemiddeld 206 reizigers per rit in de spits. 7. Het is de doelstelling dat de Ringtrambus in 2019 operationeel is. 8. Zie antwoord op vraag a) De MIVB plant dat de verlenging van tramlijn 9 van Jette tot de Heizel operationeel zal zijn in De Lijn heeft op deze verbinding de buslijn 820. b) De MIVB plant de verlenging van tramlijn 9 van Hoog Jette via de Dikke Beukenlaan, de Generaal De Ceunincklaan, de Houba de Strooperlaan en de Keizerin Charlottelaan. 10. De aanleg van de infrastructuur voor een volwaardige tramverbinding wordt geraamd op 169,8 miljoen euro. Na de investeringen voor de trambusverbinding zal nog een investering nodig zijn voor de omvorming naar een tramverbinding die wordt geraamd op 116,2 miljoen euro. 11. De aantrekkelijkheid van een tram in volledige vrije bedding wordt geraamd op reizigers per uur in de spits. Dit is een gemiddelde van 321 reizigers per rit in de spits. 12. a) In de spits zou de Ringtram een frequentie hebben van zes ritten per uur per richting (elke 10 minuten), en in de daluren een frequentie van vier ritten per uur per richting (elke 15 minuten). b) In de daluren zou de frequentie dezelfde zijn; in de spitsuren zes i.p.v. acht ritten per uur per richting. c) Een tram heeft een hogere capaciteit dan een trambus.

6 13. Voor de rittijd van de Ringtrambus is de doelstelling 38 minuten over het ganse traject (met een potentiële vertraging van 2 minuten). Voor de rittijd van de Ringtram is deze doelstelling 36 minuten (zonder vertragingen) Het tijdspad om de Ringtrambus om te vormen tot Ringtram kan op dit ogenblik onmogelijk worden opgemaakt, o.a. voorgezien deze beslissing sowieso een volgende regering toekomt. 16. De investeringen voor de Ringtram worden geraamd op: - 169,8 miljoen euro voor infrastructuurwerken; - 27,7 miljoen euro voor een stelplaats voor trams; - 45,7 miljoen euro voor de aankoop van tramvoertuigen.

nr. 419 van KATIA SEGERS datum: 15 december 2016 aan BEN WEYTS Brabantnet - Stand van zaken drie tramlijnen

nr. 419 van KATIA SEGERS datum: 15 december 2016 aan BEN WEYTS Brabantnet - Stand van zaken drie tramlijnen SCHRIFTELIJKE VRAAG nr. 419 van KATIA SEGERS datum: 15 december 2016 aan BEN WEYTS VLAAMS MINISTER VAN MOBILITEIT, OPENBARE WERKEN, VLAAMSE RAND, TOERISME EN DIERENWELZIJN Brabantnet - Stand van zaken

Nadere informatie

NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING. Trambus als hoogwaardig openbaar vervoer (HOV) voor de snelle realisatie van de ringverbinding (Brabantnet)

NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING. Trambus als hoogwaardig openbaar vervoer (HOV) voor de snelle realisatie van de ringverbinding (Brabantnet) DE VLAAMSE MINISTER VAN MOBILITEIT, OPENBARE WERKEN, VLAAMSE RAND, TOERISME EN DIERENWELZIJN NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING Betreft: Trambus als hoogwaardig openbaar vervoer (HOV) voor de snelle realisatie

Nadere informatie

Op 3 september 2013 werden de Plan-MER- en tracéstudies goedgekeurd:

Op 3 september 2013 werden de Plan-MER- en tracéstudies goedgekeurd: 1. Plan-MER s en tracéstudies Op 29 juni 2011 duidde de Raad van Bestuur van De Lijn de studiebureaus BUUR en Royal Haskoning aan om plan-mer- en tracéstudies op te starten voor de 4 tramverbindingen.

Nadere informatie

Herinrichting van de Sint-Annalaan Stand van zaken

Herinrichting van de Sint-Annalaan Stand van zaken Herinrichting van de Stand van zaken Vanaf september 2019 willen we trambussen op het Ringtrambustraject van het Brabantnet inzetten. De Ringtrambus laat toe om snel een kwaliteitsvol alternatief voor

Nadere informatie

VR DOC.0153/1BIS

VR DOC.0153/1BIS VR 2017 1702 DOC.0153/1BIS DE VLAAMSE MINISTER VAN MOBILITEIT, OPENBARE WERKEN, VLAAMSE RAND, TOERISME EN DIERENWELZIJN DE VLAAMSE MINISTER VAN OMGEVING, NATUUR EN LANDBOUW BISNOTA AAN DE LEDEN VAN DE

Nadere informatie

Heeft u nog vragen? Vraag het gerust aan de mensen van het studiebureau en De Lijn. Zij helpen u graag verder.

Heeft u nog vragen? Vraag het gerust aan de mensen van het studiebureau en De Lijn. Zij helpen u graag verder. Welkom Beste bezoeker Welkom op het Tramparlement, de studiedag rond de drie tramlijnen van Brabantnet. Vandaag geven we u een overzicht van alle opmerkingen, suggesties en bezorgdheden over de tramlijnen

Nadere informatie

Tram 9 Vragen & Antwoorden Versie: 13 augustus 2015

Tram 9 Vragen & Antwoorden Versie: 13 augustus 2015 Tram 9 Vragen & Antwoorden Versie: 13 augustus 2015 Tram 9 - algemeen 1. Waarom komt er eigenlijk een tram en wat zijn de voordelen? De campuspartners zijn al jaren vragende partij voor een uitbreiding

Nadere informatie

Ondertunneling tram 10 vanaf Deurne - Gevolgen openbaarvervoersaanbod voor oud- Borgerhout

Ondertunneling tram 10 vanaf Deurne - Gevolgen openbaarvervoersaanbod voor oud- Borgerhout SCHRIFTELIJKE VRAAG nr. 1271 van WOUTER VANBESIEN datum: 15 mei 2017 aan BEN WEYTS VLAAMS MINISTER VAN MOBILITEIT, OPENBARE WERKEN, VLAAMSE RAND, TOERISME EN DIERENWELZIJN Ondertunneling tram 10 vanaf

Nadere informatie

Dilbeek - Jette - Vilvoorde - Zaventem

Dilbeek - Jette - Vilvoorde - Zaventem 820 bus dienstrooster & lijnkaart 820 Dilbeek - Jette - Vilvoorde - Zaventem Bekijken In Websitemodus De 820 buslijn (Dilbeek - Jette - Vilvoorde - Zaventem) heeft 2 routes. Op werkdagen zijn de diensturen:

Nadere informatie

BRUSSEL GAAT ER ALWEER OP VOORUIT ONTDEK HIER HET BUSNET VAN MORGEN NOORD-OOST. Stad Brussel, Evere, Schaarbeek, Sint-Joost-ten-Node. Versie 11.

BRUSSEL GAAT ER ALWEER OP VOORUIT ONTDEK HIER HET BUSNET VAN MORGEN NOORD-OOST. Stad Brussel, Evere, Schaarbeek, Sint-Joost-ten-Node. Versie 11. BRUSSEL GAAT ER NL ALWEER OP UIT ONTDEK HIER HET BUSNET VAN MORGEN NOORD-OOST Stad Brussel, Evere, Schaarbeek, Sint-Joost-ten-Node Versie 11.2015 1 INHOUD EEN NIEUW BUSNET WAAROM PRECIES? 1 12 21 : BETERE

Nadere informatie

Informatiesessie bedrijven. Maart 2018

Informatiesessie bedrijven. Maart 2018 Informatiesessie bedrijven Maart 2018 De Werkvennootschap Wat? De werkvennootschap is projectvennootschap door de Vlaamse overheid opgericht om grote infrastructuurprojecten integraal en gecoördineerd

Nadere informatie

ALTERNATIEVEN-STUDIE HOOGWAARDIG OPENBAAR VERVOER - RINGVERBINDING BRABANTNET

ALTERNATIEVEN-STUDIE HOOGWAARDIG OPENBAAR VERVOER - RINGVERBINDING BRABANTNET ALTERNATIEVEN-STUDIE HOOGWAARDIG OPENBAAR VERVOER - RINGVERBINDING BRABANTNET Studie alternatieve HOV-systemen als opstap naar RINGTRAM - BRABANTNET Change order - 14 DATUM: 15/07/2016 REVISIE: 2 REFERENTIE:

Nadere informatie

BRABANTNET. magazine editie Willebroek. De tram in Willebroek p6. Vlot Vlaanderen p2 Brabantnet p4. Jullie mening p8

BRABANTNET. magazine editie Willebroek. De tram in Willebroek p6. Vlot Vlaanderen p2 Brabantnet p4. Jullie mening p8 BRABANTNET magazine editie Willebroek Vlot Vlaanderen p2 Brabantnet p4 De tram in Willebroek p6 Jullie mening p8 1 Drie tramlijnen tegen 2020 Om de uitdagingen op het vlak van mobiliteit in de toekomst

Nadere informatie

PERSBERICHT. Waarom blijft spoorloze tram spoorloos in Vlaanderen? Trambus is flexibel en tot meer dan 50% goedkoper Uitgewerkte cases in bijlage

PERSBERICHT. Waarom blijft spoorloze tram spoorloos in Vlaanderen? Trambus is flexibel en tot meer dan 50% goedkoper Uitgewerkte cases in bijlage PERSBERICHT Waarom blijft spoorloze tram spoorloos in Vlaanderen? Trambus is flexibel en tot meer dan 50% goedkoper Uitgewerkte cases in bijlage Brussel, 3 april 2015 Contact: Dirk de KORT Vlaams volksvertegenwoordiger

Nadere informatie

AANMELDING EN VERZOEK SCOPINGADVIES

AANMELDING EN VERZOEK SCOPINGADVIES AANMELDING EN VERZOEK SCOPINGADVIES PROJECT-MER RINGTRAMBUS DOORTOCHT VILVOORDE - MACHELEN Opdrachtgever: De Werkvennootschap Botanic Tower - Sint-Lazaruslaan 4-10 - 1210 Brussel Opdrachthouder: THV Tractebel,

Nadere informatie

23 september 2014 Sociaal beleid en Seniorenraad Londerzeel

23 september 2014 Sociaal beleid en Seniorenraad Londerzeel 23 september 2014 Sociaal beleid en Seniorenraad Londerzeel Vlaams Regeerakkoord 2014-2019 Visietekst p.16. : De budgettair moeilijke tijden zullen ons niet beletten om extra middelen te investeren in

Nadere informatie

HUBrussel Campus Koningstraat Routebeschrijving: Koningsstraat 336, 1030 Brussel Tel.: 02-221 12 11 Fax: 02-219 78 79 info@hubrussel.

HUBrussel Campus Koningstraat Routebeschrijving: Koningsstraat 336, 1030 Brussel Tel.: 02-221 12 11 Fax: 02-219 78 79 info@hubrussel. HUBrussel Campus Koningstraat Routebeschrijving: Koningsstraat 336, 1030 Brussel Tel.: 02-221 12 11 Fax: 02-219 78 79 info@hubrussel.be Met de trein: Het meest nabij gelegen station is het station Brussel-Noord.

Nadere informatie

R-net. Lijnnummers vanaf 2018

R-net. Lijnnummers vanaf 2018 R-net Lijnnummers vanaf 2018 In 2017 242 = Mijdrecht Amsterdam Zuid (tot 22/7) (lijn 242) 2 300 = Haarlem Station Amsterdam Bijlmer ArenA (lijn 300) 3 340 = Haarlem Station Mijdrecht Rondweg (lijn 340,

Nadere informatie

Mobiliteit in en om Brussel 16 november Autonome shu-le op Brussels Airport 2. Brabantnet

Mobiliteit in en om Brussel 16 november Autonome shu-le op Brussels Airport 2. Brabantnet Mobiliteit in en om Brussel 16 november 2017 1. Autonome shu-le op Brussels Airport 2. Brabantnet 8.166 2.393 393 Inhoud 1. Trends 2. Shu'le concept 3. Shu'le : Pilootproject Brussels airport op langere

Nadere informatie

Samen met de voorbereidende documenten, hebben de debatten op 10 januari en 4 april in Maastricht enkele relevante inzichten opgeleverd.

Samen met de voorbereidende documenten, hebben de debatten op 10 januari en 4 april in Maastricht enkele relevante inzichten opgeleverd. SCHRIFTELIJKE VRAAG nr. 1141 van JOHAN DANEN datum: 19 april 2017 aan BEN WEYTS VLAAMS MINISTER VAN MOBILITEIT, OPENBARE WERKEN, VLAAMSE RAND, TOERISME EN DIERENWELZIJN Sneltramverbinding Hasselt-Maastricht

Nadere informatie

PERSMEDEDELING VAN HET KABINET VAN MINISTER HILDE CREVITS VLAAMS MINISTER VAN MOBILITEIT EN OPENBARE WERKEN 25 oktober 2013

PERSMEDEDELING VAN HET KABINET VAN MINISTER HILDE CREVITS VLAAMS MINISTER VAN MOBILITEIT EN OPENBARE WERKEN 25 oktober 2013 PERSMEDEDELING VAN HET KABINET VAN MINISTER HILDE CREVITS VLAAMS MINISTER VAN MOBILITEIT EN OPENBARE WERKEN 25 oktober 2013 Herinrichting ring rond Brussel: toename verkeersveiligheid, afname files Keuze

Nadere informatie

Relatie ruimtelijke ordening en mobiliteit. Joris Willems PCVO Limburg, graduaat Verkeerskunde (HSV) Diepenbeek (www.pcvolimburg.

Relatie ruimtelijke ordening en mobiliteit. Joris Willems PCVO Limburg, graduaat Verkeerskunde (HSV) Diepenbeek (www.pcvolimburg. Relatie ruimtelijke ordening en mobiliteit Joris Willems PCVO Limburg, graduaat Verkeerskunde (HSV) Diepenbeek (www.pcvolimburg.be) Mobiliteit en ruimtelijke ordening: hoe zit dat eigenlijk? Voorbeeld:

Nadere informatie

Traject tram en herinrichting openbare ruimte Verloop en planning werken Maatregelen tijdens werfsituatie TRAM 9 IN AANTOCHT

Traject tram en herinrichting openbare ruimte Verloop en planning werken Maatregelen tijdens werfsituatie TRAM 9 IN AANTOCHT Traject tram en herinrichting openbare ruimte Verloop en planning werken Maatregelen tijdens werfsituatie TRAM 9 IN AANTOCHT Trajecttram Trajectvan Simonistot Romeinse Steenweg Tram in eigen bedding tussen

Nadere informatie

verkeer veilige veiligheid verbindingen BIJLAGE 6: TAG CLOUDS MOBILITEIT staat stad stiptheid stress tijd tram trein treinen uur veilig

verkeer veilige veiligheid verbindingen BIJLAGE 6: TAG CLOUDS MOBILITEIT staat stad stiptheid stress tijd tram trein treinen uur veilig flexibiliteit genoeg geraken gezondheid goed goede goedkoop grote BIJLAGE 6: TAG CLOUDS MOBILITEIT Grafische voorstelling open antwoorden andere belangrijke zaken bij verplaatsingen aankomen aansluiting

Nadere informatie

Traject tram en herinrichting openbare ruimte Verloop en planning werken Maatregelen tijdens werfsituatie TRAM 9 IN AANTOCHT

Traject tram en herinrichting openbare ruimte Verloop en planning werken Maatregelen tijdens werfsituatie TRAM 9 IN AANTOCHT Traject tram en herinrichting openbare ruimte Verloop en planning werken Maatregelen tijdens werfsituatie TRAM 9 IN AANTOCHT Traject tram Traject van Simonis tot Romeinse Steenweg Tram in eigen bedding

Nadere informatie

a) Rijdt er naast het oudjaarsaanbod ook nog een regulier aanbod?

a) Rijdt er naast het oudjaarsaanbod ook nog een regulier aanbod? SCHRIFTELIJKE VRAAG nr. 670 van ANNICK DE RIDDER datum: 9 februari 2015 aan BEN WEYTS VLAAMS MINISTER VAN MOBILITEIT, OPENBARE WERKEN, VLAAMSE RAND, TOERISME EN DIERENWELZIJN De Lijn Antwerpen - Aanbod

Nadere informatie

START - COLLOQUIUM Multi-modaal mobiliteitsconcept voor het Luchthavengebied. 10 maart 2009

START - COLLOQUIUM Multi-modaal mobiliteitsconcept voor het Luchthavengebied. 10 maart 2009 START - COLLOQUIUM Multi-modaal mobiliteitsconcept voor het Luchthavengebied 10 maart 2009 Het globale mobiliteitsconcept Op weg naar een multimodale bereikbaarheid van de luchthavenregio: Bereikbaarheid

Nadere informatie

1. Hoeveel belbussen werden er afgeschaft in 2014 en 2015 en hoeveel worden er

1. Hoeveel belbussen werden er afgeschaft in 2014 en 2015 en hoeveel worden er SCHRIFTELIJKE VRAAG nr. 87 van KARIN BROUWERS datum: 7 oktober 2016 aan BEN WEYTS VLAAMS MINISTER VAN MOBILITEIT, OPENBARE WERKEN, VLAAMSE RAND, TOERISME EN DIERENWELZIJN Lijn- en belbussen - Afschaffing

Nadere informatie

ADVIES VAN 31 AUGUSTUS 2016 OVER HET VOORONTWERP RUP BRABANTNET-SNELTRAM A12

ADVIES VAN 31 AUGUSTUS 2016 OVER HET VOORONTWERP RUP BRABANTNET-SNELTRAM A12 ADVIES VAN 31 AUGUSTUS 2016 OVER HET VOORONTWERP RUP BRABANTNET-SNELTRAM A12 SARO KONING ALBERT II-LAAN 19 BUS 24 1210 BRUSSEL INHOUD I. SITUERING... 1 II. ALGEMENE BEOORDELING... 2 III. UITGEBREID VOORTRAJECT...

Nadere informatie

Duizenden nieuwe parkeerplaatsen op Combiparkings in de Rand

Duizenden nieuwe parkeerplaatsen op Combiparkings in de Rand PERSMEDEDELING VAN BEN WEYTS MINISTER VAN MOBILITEIT & VLAAMSE RAND 11/05/2018 Duizenden nieuwe parkeerplaatsen op Combiparkings in de Rand Minister van Mobiliteit en Vlaamse Rand Ben Weyts wil het aantal

Nadere informatie

Connecting Belgium to the future ARNAUD FEIST CEO

Connecting Belgium to the future ARNAUD FEIST CEO #BRU2040 Connecting Belgium to the future ARNAUD FEIST CEO 4 1958: STRATEGISCHE BESLISSING DE WERELD IN 2040 OPPORTUNITEITEN VOOR BELGIË STRATEGISCHE VISIE 2040 EVENWICHTIGE AANPAK 5 6 DE WERELD IN 2040

Nadere informatie

Brabantnet. Resultaten gemeentelijke infosessies. Willebroek. Londerzeel. Meise Grimbergen Vilvoorde. Machelen -Diegem

Brabantnet. Resultaten gemeentelijke infosessies. Willebroek. Londerzeel. Meise Grimbergen Vilvoorde. Machelen -Diegem Brabantnet Resultaten gemeentelijke infosessies Willebroek Londerzeel Meise Grimbergen Vilvoorde Machelen -Diegem BRABANTNET 1 INHOUDSTABEL 1. OPZET INFOMOMENTEN... 3 1.1 PLANNING... 3 2. ALGEMENE FEEDBACK...

Nadere informatie

We hebben een nieuwe dienstregeling

We hebben een nieuwe dienstregeling Goed om te weten We hebben een nieuwe dienstregeling Vanaf zondag 9 december gaat onze nieuwe dienstregeling van start. Weten wat er voor jou verandert? Plan je reis op www.ret.nl ret.nl/nieuwedienstregeling

Nadere informatie

Projecten Omschrijving Dragers Tijdskalender Budget Reyersviaduct Afbraak van het Reyersviaduct en herinrichting Gewest

Projecten Omschrijving Dragers Tijdskalender Budget Reyersviaduct Afbraak van het Reyersviaduct en herinrichting Gewest Tabel opgesteld op basis van de informatie verstrekt tijdens de rondetafelgesprekken van 28 juni 2016 over de bereikbaarheid van de handelswijken in de Vijfhoek Projecten Omschrijving Dragers Tijdskalender

Nadere informatie

Behoefte van de reiziger centraal

Behoefte van de reiziger centraal GVB Vervoerplan 2019 voor de dienstregeling van het jaar 2019 Behoefte van de reiziger centraal De start van de Noord/Zuidlijn is 22 juli 2018. We realiseren ons dat op moment van het uitbrengen van Vervoerplan

Nadere informatie

Regio Antwerpen...3 Trams...3 Lijn 2 Hoboken - Linkeroever...3 Lijn 4 Hoboken Sint Pietersvliet...3 Lijn 8 Silsburg Bolivarplaats...

Regio Antwerpen...3 Trams...3 Lijn 2 Hoboken - Linkeroever...3 Lijn 4 Hoboken Sint Pietersvliet...3 Lijn 8 Silsburg Bolivarplaats... Regio Antwerpen...3 Trams...3 Lijn 2 Hoboken - Linkeroever...3 Lijn 4 Hoboken Sint Pietersvliet...3 Lijn 8 Silsburg Bolivarplaats...4 Lijn 9 Linkeroever - Eksterlaar...4 Lijn 11 Eksterlaar - Melkmarkt...5

Nadere informatie

Lightrail verbinding Hasselt Maastricht : een kosten-baten analyse

Lightrail verbinding Hasselt Maastricht : een kosten-baten analyse Samenvatting van de masterthesis van Toon Bormans met als promotor Prof.Dr.S.Proost- KUL. Lightrail verbinding Hasselt Maastricht : een kosten-baten analyse NB: lightrail = sneltram Inleiding : 1. Kosten/

Nadere informatie

Fietssnelwegen Van tracéonderzoek tot realisatie

Fietssnelwegen Van tracéonderzoek tot realisatie Fietssnelwegen Van tracéonderzoek tot realisatie Toekomstforum themagroep mobiliteit 15 september 2017 Kris Lambrechts Dienst mobiliteit Fietssnelwegen in Halle-Vilvoorde en BHG http://geo.vlaamsbrabant.be/mobiliteit/

Nadere informatie

Behoefte van de reiziger centraal

Behoefte van de reiziger centraal GVB Vervoerplan 2019 voor de dienstregeling van het jaar 2019 Behoefte van de reiziger centraal Het nieuwe Noord/Zuidlijn netwerk rijdt pas enkele maanden. We realiseren ons dat op moment van het uitbrengen

Nadere informatie

Klein Kasteeltje. KVS Grote Markt. Madou toren

Klein Kasteeltje. KVS Grote Markt. Madou toren 8 2014 2015 2017 8 Voltooiing van de om 2016 Klein Kasteeltje KVS Grote Markt Madou toren Zav el sluiting van de metro 2018 2019 2020 Delacroix De bouwplaats van de omsluiting van de metro van de Kleine

Nadere informatie

Vervoerplan Connexxion, verschil tussen aangeboden dienstregeling per juli 2011 en huidige situatie/pve

Vervoerplan Connexxion, verschil tussen aangeboden dienstregeling per juli 2011 en huidige situatie/pve Vervoerplan Connexxion, verschil tussen aangeboden dienstregeling per juli 2011 en huidige situatie/pve Datum:10 juni 2010 Blaricum Lijn 320 Hilversum Blaricum Carpoolplaats Huizen Amsterdam Amstel Nieuwe

Nadere informatie

Voornaamste projecten van de MIVB op het grondgebied van de gemeente SCHAARBEEK voor de periode

Voornaamste projecten van de MIVB op het grondgebied van de gemeente SCHAARBEEK voor de periode Voornaamste projecten van de MIVB op het grondgebied van de gemeente SCHAARBEEK voor de periode 2006-2010 Voorafgaande opmerking Deze nota bevat niet de projecten die door de Brusselse regering werden

Nadere informatie

Analyse. Pagina 1 van 5. Aan Stadsgewest Haaglanden T.a.v. De heer P. Dubbeling Postbus 66 2501 CB Den Haag

Analyse. Pagina 1 van 5. Aan Stadsgewest Haaglanden T.a.v. De heer P. Dubbeling Postbus 66 2501 CB Den Haag Aan Stadsgewest Haaglanden T.a.v. De heer P. Dubbeling Postbus 66 2501 CB Den Haag Betreft: Dienstregeling 2014. Advies OV-verbinding World Forum Centraal Station v.v. Samensteller: Arnold van der Heijden

Nadere informatie

maandag-vrijdag schooldagen 282 Mechelen - Vilvoorde - Diegem - Zaventem lijn: 282 282 282 282 282 282 282 282 282 282 282 282 282 282 282 282

maandag-vrijdag schooldagen 282 Mechelen - Vilvoorde - Diegem - Zaventem lijn: 282 282 282 282 282 282 282 282 282 282 282 282 282 282 282 282 282 Mechelen - Vilvoorde - Diegem - Zaventem maandag-vrijdag schooldagen a 11 Mechelen Brusselpoort 6:01 6:31 7:01 7:31 8:01 8:31 9:01 9:31 10:01 10:31 11:01 11:31 12:01 12:13 12:31 Mechelen Sint-Maartenziekenhuis

Nadere informatie

Vervoerplan RET 2016 Rotterdam, 10 maart 2015

Vervoerplan RET 2016   Rotterdam, 10 maart 2015 Vervoerplan RET 2016 Rotterdam, 10 maart 2015 ALGEMEEN Hieronder worden de wijzigingen in lijnvoering, route en frequentie beschreven die RET voorstelt voor de dienstregeling 2016. Niet alle wijzigingen

Nadere informatie

nieuwsbrief www.hovnoordoostbrabant.nl HOV Noordoost-Brabant nieuwsbrief oktober 2013

nieuwsbrief www.hovnoordoostbrabant.nl HOV Noordoost-Brabant nieuwsbrief oktober 2013 www.hovnoordoostbrabant.nl HOV Noordoost-Brabant nieuwsbrief oktober 2013 nieuwsbrief Beter, sneller en comfortabeler Hoe is de stand van zaken? Anders kijken naar de toekomst HOV tilt OV naar een hoger

Nadere informatie

BRUSSEL GAAT ER ALWEER OP VOORUIT ONTDEK HIER HET BUSNET VAN MORGEN NOORD-WEST

BRUSSEL GAAT ER ALWEER OP VOORUIT ONTDEK HIER HET BUSNET VAN MORGEN NOORD-WEST BRUSSEL GAAT ER NL ALWEER OP UIT ONTDEK HIER HET BUSNET VAN MORGEN NOORD-WEST Anderlecht, Brussel Stad, Ganshoren, Jette, Koekelberg, Sint-Jans-Molenbeek, Sint-Agatha-Berchem Versie 11.2015 1 INHOUD EEN

Nadere informatie

Naam Organisatie Naam Organisatie Panelleden Vlaams Agentschap Huub Vaneerdewegh. stedelijk wijkoverleg. AG stadsplanning Stad Antwerpen

Naam Organisatie Naam Organisatie Panelleden Vlaams Agentschap Huub Vaneerdewegh. stedelijk wijkoverleg. AG stadsplanning Stad Antwerpen Verslag Titel verslag: Infovergadering Brabo 2 Tramlijn naar Ekeren Datum en uur vergadering: Dinsdag 31 januari 2012 20 uur Plaats vergadering: Ekers Hof in Ekeren Volgnummer: 01 Aanwezigen Naam Organisatie

Nadere informatie

Woonadviesraad 15 september 2014 afdeling grondgebiedszaken

Woonadviesraad 15 september 2014 afdeling grondgebiedszaken Woonadviesraad 15 september 2014 afdeling grondgebiedszaken Aanwezigen: Verontschuldigd: Vranckaert Eddy Van den Eede Eddy - voorzitter 19:50 Vanhove Ilse - secretaris 19:30 Cluts Ellen 3Wplus - deskundige

Nadere informatie

OP1 LIJN. Bussen rijden vlotter langs corridors zonder flessenhalzen. Dossier. Doorstroming. Hoe ziet een goede omleiding eruit?

OP1 LIJN. Bussen rijden vlotter langs corridors zonder flessenhalzen. Dossier. Doorstroming. Hoe ziet een goede omleiding eruit? OP1 LIJN 6 Dossier Doorstroming Hoe ziet een goede omleiding eruit? LOKALE BESTUREN EN DE LIJN, PARTNERS IN DUURZAME MOBILITEIT 9 Snelle tips voor een betere doorstroming NR 99 - najaar 2017 - afgiftekantoor

Nadere informatie

gemeente Eindhoven Welnu de fractie van het OUDEREN APPEL EINDHOVEN(O.A.E) heeft daarover een aantal vragen t.w.:

gemeente Eindhoven Welnu de fractie van het OUDEREN APPEL EINDHOVEN(O.A.E) heeft daarover een aantal vragen t.w.: gemeente Eindhoven Raadsnummer Inboeknummer 12R4882 12bst00802 Beslisdatum B&W 15 mei 2012 Dossiernummer 12.20.103 2.3.1 Raadsvragenvan het raadslid dhr. P. Mulder (OuderenAppèl) over HOV bussen. In een

Nadere informatie

vergadering C242 zittingsjaar Woordelijk Verslag Commissievergadering Commissie voor Mobiliteit en Openbare Werken

vergadering C242 zittingsjaar Woordelijk Verslag Commissievergadering Commissie voor Mobiliteit en Openbare Werken vergadering C242 zittingsjaar 2015-2016 Woordelijk Verslag Commissievergadering Commissie voor Mobiliteit en Openbare Werken van 2 juni 2016 2 Commissievergadering nr. C242 (2015-2016) 2 juni 2016 INHOUD

Nadere informatie

070/ De Lijn Vlaams-Brabant Martelarenplein 19, 3000 Leuven

070/ De Lijn Vlaams-Brabant Martelarenplein 19, 3000 Leuven 621 KAPELLE-OP-DEN-BOS - GRIMBERGEN - VILVOORDE - ZAVENTEM Kapelle-o/d-Bos Station 4:47 5:36 6:06 6:34 7:04 7:34 8:04 Nieuwenrode Dorp 4:53 5:42 6:12 6:40 7:10 7:40 8:10 Humbeek Benedestraat 4:58 5:47

Nadere informatie

TRACÉ EN PLANMER STUDIE TRAMLIJNEN VLAAMS BRABANT

TRACÉ EN PLANMER STUDIE TRAMLIJNEN VLAAMS BRABANT TRACÉ EN PLANMER STUDIE TRAMLIJNEN VLAAMS BRABANT STAND VAN ZAKEN 08.11.2012 Opzet van de studie TRECHTERINGSTUDIE KENNISGEVINGSNOTA ONDERZOEK RUIMTELIJKE INPASSING PLAN MER Afgelegd traject tot kennisgevingsnota

Nadere informatie

Project HOV Westtangent Amsterdamse tracédelen Planpresentatie

Project HOV Westtangent Amsterdamse tracédelen Planpresentatie Impressie nieuwe HOV halte Ruimzicht aan het Osdorpplein Project HOV Westtangent Amsterdamse tracédelen Planpresentatie Westtangent Route en haltes STUDIO ZWAAN NOV 2016 2 Wat is de Westtangent? Volgens

Nadere informatie

Ontwikkeling van interregionale tramlijnen in en rond Brussel

Ontwikkeling van interregionale tramlijnen in en rond Brussel Ontwikkeling van interregionale tramlijnen in en rond Brussel Voorstelling aan de commissie Infrastructuur van het Brussels Hoofdstedelijk Parlement 5 december 2012 Voorstelling SERB 1 maart 2013 1. Laag

Nadere informatie

8. Bestaande verkeers- en vervoersstructuur

8. Bestaande verkeers- en vervoersstructuur 8. Bestaande verkeers- en vervoersstructuur 8.1 Omschrijving De verkeersinfrastructuur bepaalt in grote mate de relaties tussen nederzettingsstructuren. De lineaire structuur van verkeerswegen, heeft een

Nadere informatie

Pijler 1: Inspelen op veranderende mobiliteitsstromen

Pijler 1: Inspelen op veranderende mobiliteitsstromen Vervoervisie Pijler 1: Inspelen op veranderende mobiliteitsstromen Het aantal huishoudens in de regio Amsterdam neemt tot 2040 met circa 270.000 toe. Hiermee neemt ook de economische bedrijvigheid en de

Nadere informatie

Herinrichting Ring rond Brussel

Herinrichting Ring rond Brussel Herinrichting Ring rond Brussel Tim Lonneux Colloquium Stand van de Rand 22/10/2016 22-10-2016 1 Herinrichting R0 rond Brussel Situering project Historiek Toelichting voorontwerp Vervolgtraject 2 1 Situering

Nadere informatie

nr van JORIS VANDENBROUCKE datum: 23 juni 2017 aan BEN WEYTS Belbus De Lijn - Reservatie- en planningstool cover (2)

nr van JORIS VANDENBROUCKE datum: 23 juni 2017 aan BEN WEYTS Belbus De Lijn - Reservatie- en planningstool cover (2) SCHRIFTELIJKE VRAAG nr. 1508 van JORIS VANDENBROUCKE datum: 23 juni 2017 aan BEN WEYTS VLAAMS MINISTER VAN MOBILITEIT, OPENBARE WERKEN, VLAAMSE RAND, TOERISME EN DIERENWELZIJN Belbus De Lijn - Reservatie-

Nadere informatie

KLANKBORDGROEP 2. PG0616 ProjectMER-studie vertramming lijn 3 en buslijnbundel

KLANKBORDGROEP 2. PG0616 ProjectMER-studie vertramming lijn 3 en buslijnbundel KLANKBORDGROEP 2 PG0616 ProjectMER-studie vertramming lijn 3 en buslijnbundel 7 9-10-2013 AGENDA 1. verwelkoming 2. bespreking inhoud kennisgevingsnota op hoofdlijnen 3. tafeldebatten 4. kort refl ectiemoment

Nadere informatie

Stremming lijn 1 tussen Surinameplein en De Aker: van 4 tot en met 8 augustus 2018

Stremming lijn 1 tussen Surinameplein en De Aker: van 4 tot en met 8 augustus 2018 Vergaderdatum Dagelijks Bestuur (14-06-2018) Agendapunt 10 Onderwerp Portefeuillehouder TBGN Westtangent: Meer en Vaart Openbaar Vervoer Behandelend ambtenaar Jon van der Ploeg Van het Dagelijks Bestuur

Nadere informatie

Bezoek Commissie Mobiliteit & Openbare Werken. Tramprojecten in Vlaanderen 22 januari 2015

Bezoek Commissie Mobiliteit & Openbare Werken. Tramprojecten in Vlaanderen 22 januari 2015 Bezoek Commissie Mobiliteit & Openbare Werken Tramprojecten in Vlaanderen 22 januari 2015 Maatschappelijke kostenbaten Tramprojecten overzicht grote lopende projecten & studies Toekomst: regeerakkoord

Nadere informatie

Voorstel kernnet De Lijn (Vervoersregio Mechelen)

Voorstel kernnet De Lijn (Vervoersregio Mechelen) Voorstel kernnet De Lijn (Vervoersregio Mechelen) Overzicht voorstel Kernnet (Vervoersregio Mechelen) 286 - Mechelen Willebroek Boom (vernieuwde lijn, volgt volledig N16 richting Willebroek, geen haltes

Nadere informatie

III. DEEL OPENBAAR VERVOER

III. DEEL OPENBAAR VERVOER III. DEEL OPENBAAR VERVOER Een van de hoofddoelstellingen van het GewOP inzake mobiliteit is het terugdringen van het gemotoriseerd verkeer met in totaal 20% tegen 2010. Een van de belangrijkste manieren

Nadere informatie

Herinrichting Haacht-Station

Herinrichting Haacht-Station Herinrichting Haacht-Station Gemeenteraad januari 2019» Haacht-Station: een (te) lange geschiedenis Initiatiefnemers» Gemeente Boortmeerbeek (coördinatie)» Gemeente Haacht» Vlaams gewest > AWV: subsidie

Nadere informatie

Gedachtewisseling alternatieve financiering. Vlaams Parlement Commissie voor Mobiliteit en Openbare Werken donderdag 14 maart 2013

Gedachtewisseling alternatieve financiering. Vlaams Parlement Commissie voor Mobiliteit en Openbare Werken donderdag 14 maart 2013 Gedachtewisseling alternatieve financiering Vlaams Parlement Commissie voor Mobiliteit en Openbare Werken donderdag 14 maart 2013 1 Inleiding Fiche 6 missing links (VIA-Invest) Fiche 7a stelplaatsen De

Nadere informatie

De Kusttram = duurzaam toerisme

De Kusttram = duurzaam toerisme De Kusttram = duurzaam toerisme Toelichting door: Dirk Schockaert, De Lijn West-Vlaanderen Sinds 1885 > een unieke traditie In 1885 > eerste tramlijn tussen Oostende en Nieuwpoort In 1912 > eerste elektrische

Nadere informatie

Aan de Voorzitter van Provinciale Staten van Noord-Holland De heer J. Remkes Postbus MD Haarlem

Aan de Voorzitter van Provinciale Staten van Noord-Holland De heer J. Remkes Postbus MD Haarlem Aan de Voorzitter van Provinciale Staten van Noord-Holland De heer J. Remkes Postbus 123 2000 MD Haarlem Haarlem, 2 mei 2016. Onderwerp: Regionaal openbaar vervoer & inter-concessie stroomlijnen Geachte

Nadere informatie

Herinrichting Woluwelaan Verlenging tramlijn 94

Herinrichting Woluwelaan Verlenging tramlijn 94 Herinrichting Woluwelaan Verlenging tramlijn 94 Doelstellingen 1. Openbare ruimte opwaarderen en levenskwaliteit verhogen 2. Intermodaliteit bevorderen 3. Tramlijn 94 verlengen en een duurzame mobiliteit

Nadere informatie

Bovengemeentelijk lokaal openbaar vervoer

Bovengemeentelijk lokaal openbaar vervoer Bovengemeentelijk lokaal openbaar vervoer Platteland en bereikbaarheid OV Bewoners vaak aangewezen op gespecialiseerde zorg/voorzieningen elders: periferie, stad of gecentraliseerd op het platteland Voorzieningen

Nadere informatie

BRUSSEL GAAT ER ALWEER OP VOORUIT ONTDEK HIER HET BUSNET VAN MORGEN ZUID-WEST. Anderlecht, Sint-Gillis, Sint-Jans-Molenbeek, Ukkel, Vorst

BRUSSEL GAAT ER ALWEER OP VOORUIT ONTDEK HIER HET BUSNET VAN MORGEN ZUID-WEST. Anderlecht, Sint-Gillis, Sint-Jans-Molenbeek, Ukkel, Vorst BRUSSEL GAAT ER NL ALWEER OP UIT ONTDEK HIER HET BUSNET VAN MORGEN ZUID-WEST Anderlecht, Sint-Gillis, Sint-Jans-Molenbeek, Ukkel, Vorst Versie 11.2015 1 INHOUD EEN NIEUW BUSNET WAAROM PRECIES? 1 41 43

Nadere informatie

NIET-TECHNISCHE SAMENVATTING PROJECT-MER

NIET-TECHNISCHE SAMENVATTING PROJECT-MER NIET-TECHNISCHE SAMENVATTING PROJECT-MER RINGTRAMBUS DOORTOCHT VILVOORDE - MACHELEN Opdrachtgever: De Werkvennootschap Botanic Tower - Sint-Lazaruslaan 4-10 - 1210 Brussel Opdrachthouder: THV Tractebel,

Nadere informatie

Verkeerslichtenbeïnvloeding en andere maatregelen ten voordele van het openbaar vervoer door AWV/EVT

Verkeerslichtenbeïnvloeding en andere maatregelen ten voordele van het openbaar vervoer door AWV/EVT 2.5.2.1. Verkeerslichtenbeïnvloeding en andere maatregelen ten voordele van het openbaar vervoer door AWV/EVT Het Agentschap Wegen en Verkeer Het Agentschap Wegen en Verkeer heeft de verantwoordelijkheid

Nadere informatie

Sinds september 2015 moeten de 65-plussers een jaarabonnement op de MOBIB-kaart aanschaffen.

Sinds september 2015 moeten de 65-plussers een jaarabonnement op de MOBIB-kaart aanschaffen. SCHRIFTELIJKE VRAAG nr. 1439 van JORIS VANDENBROUCKE datum: 19 juli 2016 aan BEN WEYTS VLAAMS MINISTER VAN MOBILITEIT, OPENBARE WERKEN, VLAAMSE RAND, TOERISME EN DIERENWELZIJN De Lijn - Uitrol MOBIB-kaart

Nadere informatie

Emmanuel De Bock en medestanders UITEENZETTING

Emmanuel De Bock en medestanders UITEENZETTING GEMEENTE UKKEL Gemeenteraad Motie van h. De Bock: Indiening van een motie inzake mobiliteit VOORSTEL VAN RESOLUTIE inzake de uitbreiding van de MTB-zone (metro-tram-bus) naar de haltes in de rand om Brusselaars

Nadere informatie

Nieuw mobiliteitsdecreet

Nieuw mobiliteitsdecreet voor mandatarissen 19-02-2012 Yvan Bellaert Afdelingshoofd Marketing & Communicatie Nieuw mobiliteitsdecreet Dia 1 Inhoud De Lijn algemeen Samenwerking Vlaams Gewest Lokale overheden De Lijn Samenwerkingsovereenkomsten

Nadere informatie

Brussel, 5e voortgangsbijeenkomst 17 november conclusie

Brussel, 5e voortgangsbijeenkomst 17 november conclusie Brussel, 5e voortgangsbijeenkomst 17 november 2005 Verbetering van de prestaties A Uitdagingen B C D Als van de buslijnen voor de vooruitgang van de bussen Enkele voorbeelden van vastgestelde problemen

Nadere informatie

Memorandum Vervoersregio Mechelen Mobiel voor Iedereen

Memorandum Vervoersregio Mechelen Mobiel voor Iedereen Memorandum Vervoersregio Mechelen Mobiel voor Iedereen 1. Inleiding 1.1. De vervoersregio kampt mede door zijn centrale ligging met een zware verkeersdruk. Om de levenskwaliteit van de bevolking en de

Nadere informatie

Wijzigingen dienstregeling 2019 Zuid-Holland Noord

Wijzigingen dienstregeling 2019 Zuid-Holland Noord Wijzigingen dienstregeling 2019 Zuid-Holland Noord Algemeen Op basis van rijtijdanalyses (metingen voorjaar 2018) is het mogelijk dat rijtijden wijzigen en daarmee vertrek- en aankomsttijden. Ook infrastructurele

Nadere informatie

Mobiliteitsvisie De Lijn 2020: tramverbinding Jette - Tervuren Niet-technische samenvatting voor het MER. De Lijn. 23 augustus 2013.

Mobiliteitsvisie De Lijn 2020: tramverbinding Jette - Tervuren Niet-technische samenvatting voor het MER. De Lijn. 23 augustus 2013. Mobiliteitsvisie De Lijn 2020: tramverbinding Jette - Tervuren Niet-technische samenvatting voor het MER De Lijn 23 augustus 2013 NTS voor het MER 82032504 A COMPANY OF HASKONING BELGIUM NV/SA Campus Mechelen

Nadere informatie

memo onderwerp Definitieve hoofdlijnen dienstregeling september 2017 datum 9 mei 2017 Memo

memo onderwerp Definitieve hoofdlijnen dienstregeling september 2017 datum 9 mei 2017 Memo memo Memo onderwerp Definitieve hoofdlijnen dienstregeling september 2017 datum 9 mei 2017 Op 8 maart jl. zijn de ontwerp hoofdlijnen voor de wijzigingen in de dienstregeling per 3 september vrijgegeven

Nadere informatie

Plaats: refter afdeling grondgebiedszaken

Plaats: refter afdeling grondgebiedszaken Verslag MINA-raad Datum: 15 september 2014 Plaats: refter afdeling grondgebiedszaken Aanwezigen: Leden Dhr. Mertens Luc Mevr. De Decker Elke Mevr. De Donder Ria Mevr. Moor Nancy Dhr. De Schouwer Yves Dhr.

Nadere informatie

Gedeputeerde Staten Uw contactpersoon Betreft: Verzenddatum Kenmerk Uw kenmerk R-net, een regionaal netwerk van Hoogwaardig Openbaar Vervoer

Gedeputeerde Staten Uw contactpersoon Betreft: Verzenddatum Kenmerk Uw kenmerk R-net, een regionaal netwerk van Hoogwaardig Openbaar Vervoer Burgemeester en Wethouders van de gemeente Blaricum Postbus 71 3755 ZH Eemnes Gedeputeerde Staten Uw contactpersoon B. Cops BEL/VV Doorkiesnummer 023-5145244 copsa@noord-holland.nl 1 7 Betreft: Uitkomsten

Nadere informatie

VR DOC.0721/1BIS

VR DOC.0721/1BIS VR 2019 1705 DOC.0721/1BIS DE VLAAMSE MINISTER VAN MOBILITEIT, OPENBARE WERKEN, VLAAMSE RAND, TOERISME EN DIERENWELZIJN NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING Betreft: DWV - projecten 1. SITUERING Het programma

Nadere informatie

Planstudie Uithoornlijn Maatschappelijke kosten en baten voorkeursvariant

Planstudie Uithoornlijn Maatschappelijke kosten en baten voorkeursvariant Planstudie Uithoornlijn Maatschappelijke kosten en baten voorkeursvariant Project: Fase: Projectmanager: Ambtelijk opdrachtgever: Bestuurlijk opdrachtgever: Uithoornlijn Planstudie Diana van Loenen Karin

Nadere informatie

Van basismobiliteit naar basisbereikbaarheid. Koen De Broeck Manager Mobiliteitsontwikkeling & Marktinformatie

Van basismobiliteit naar basisbereikbaarheid. Koen De Broeck Manager Mobiliteitsontwikkeling & Marktinformatie Van basismobiliteit naar basisbereikbaarheid Koen De Broeck Manager Mobiliteitsontwikkeling & Marktinformatie Context Dia 2 Basismobiliteit Basismobiliteit Basismobiliteit = aanbod Recht op minimumaanbod

Nadere informatie

Onze 6 punten voor een betere mobiliteit in Hasselt

Onze 6 punten voor een betere mobiliteit in Hasselt Onze 6 punten voor een betere mobiliteit in Hasselt 1) Openbaar vervoer 2) Park en Ride Signalisatie 3) Doorgaand verkeer 4) Binnen de grote ring 5) Sluipverkeer 6) Alternatieve vervoersmiddelen De Situatie

Nadere informatie

Nut en Noodzaak ingrepen zuidelijke corridor

Nut en Noodzaak ingrepen zuidelijke corridor Nut en Noodzaak ingrepen zuidelijke corridor Project: Fase: Projectmanager: Ambtelijk opdrachtgever: Bestuurlijk opdrachtgever: Uithoornlijn Planstudie Jan Smit/Peter van Halteren Alex Colthoff, hoofd

Nadere informatie

Lijn Brussel-Zuid Mechelen Antwerpen-Centraal

Lijn Brussel-Zuid Mechelen Antwerpen-Centraal Regio Brussel - Wijzigingen treinaanbod 9 december 2012 Tijdens de week: Lijn Brussel-Zuid Mechelen Antwerpen-Centraal De volgende treinen rijden niet meer De Benelux-trein Brussel Mechelen Antwerpen Amsterdam

Nadere informatie

Notitie Openbaar vervoer Maastricht

Notitie Openbaar vervoer Maastricht Titel Notitie Openbaar vervoer Maastricht Kenmerk - Status Definitief Versie 1.0 Datum 20121105 Autorisatie Functie en organisatie Naam Datum Paraaf Opgesteld door: Provincie Limburg Loek Dieteren 20120920

Nadere informatie

Overzicht wijzigingen Concessie: SRE. September 2012 Eindhoven \TDI\HSW\-1

Overzicht wijzigingen Concessie: SRE. September 2012 Eindhoven \TDI\HSW\-1 Overzicht wijzigingen 2013 Concessie: SRE September 2012 Eindhoven 30782-30783\TDI\HSW\-1 1. Inleiding In dit document worden de voorgestelde wijzigingen voor het dienstregelingjaar 2013 beschreven. De

Nadere informatie

Reconversie Vilvoorde Machelen

Reconversie Vilvoorde Machelen Reconversie Vilvoorde Machelen SITUERING 250 hectare verouderde en vervuilde industriegronden, gelegen tussen Zeekanaal, Vilvoorde, Woluwelaan R22 en grens Brussel Initiatieven vanuit de overheid in het

Nadere informatie

Tramlijn Scheveningen Haven / Norfolk-terrein

Tramlijn Scheveningen Haven / Norfolk-terrein Tramlijn Scheveningen Haven / Norfolk-terrein Informatiebijeenkomst tracéstudie Dienst Stedelijke Ontwikkeling 3 juni 2015 Welkom Voorzitter: Eric Vink Programma Even voorstellen Achtergronden tramverbinding

Nadere informatie

Commissie Openbare Werken, Mobiliteit en Stedenbouw

Commissie Openbare Werken, Mobiliteit en Stedenbouw Commissie Openbare Werken, Mobiliteit en Stedenbouw Mondelinge vraag OPSCHRIFT Vergadering van 10 november 2016 Nummer: 2016_MV_00526 Onderwerp: Mondelinge vraag van raadslid Sven Taeldeman: Capaciteit

Nadere informatie

nr. 693 van CHRIS JANSSENS datum: 22 februari 2016 aan BEN WEYTS Mobiliteitsinvesteringen Limburg - Realisaties en plannen

nr. 693 van CHRIS JANSSENS datum: 22 februari 2016 aan BEN WEYTS Mobiliteitsinvesteringen Limburg - Realisaties en plannen SCHRIFTELIJKE VRAAG nr. 693 van CHRIS JANSSENS datum: 22 februari 2016 aan BEN WEYTS VLAAMS MINISTER VAN MOBILITEIT, OPENBARE WERKEN, VLAAMSE RAND, TOERISME EN DIERENWELZIJN Mobiliteitsinvesteringen Limburg

Nadere informatie

Openbaar Vervoer in Brabant Vraaggericht, Verbindend en Verantwoord

Openbaar Vervoer in Brabant Vraaggericht, Verbindend en Verantwoord Openbaar Vervoer in Brabant Vraaggericht, Verbindend en Verantwoord Ruud van Heugten Gedeputeerde Mobiliteit & Financiën Presentatie Land van Cuijk 18 september 2013 Vormen van OV in Brabant Rol en Taakverdeling

Nadere informatie

Enquête. Dienstregeling naleven. 12 Test-Aankoop 559 december 2011

Enquête. Dienstregeling naleven. 12 Test-Aankoop 559 december 2011 Enquête Op de drie vervoernetten laat de stiptheid te wensen over. De klanten van De Lijn verlangen ook meer beschutting aan de haltes. En gebruikers van de MIVB zouden zich graag veiliger voelen. N Dienstregeling

Nadere informatie

extra plaatsen voor fiets en auto op combiparkings

extra plaatsen voor fiets en auto op combiparkings PERSMEDEDELING VAN BEN WEYTS MINISTER VAN MOBILITEIT & OPENBARE WERKEN 21/05/2018 14.000 extra plaatsen voor fiets en auto op combiparkings Met meer dan 14.000 extra parkeerplaatsen voor fiets en auto

Nadere informatie