nieuwsbrief HOV Noordoost-Brabant nieuwsbrief oktober 2013

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "nieuwsbrief www.hovnoordoostbrabant.nl HOV Noordoost-Brabant nieuwsbrief oktober 2013"

Transcriptie

1 HOV Noordoost-Brabant nieuwsbrief oktober 2013 nieuwsbrief Beter, sneller en comfortabeler Hoe is de stand van zaken? Anders kijken naar de toekomst HOV tilt OV naar een hoger plan Samen doorpakken, ook na de verkiezingen

2 Beter, sneller en comfortabeler In een regio die zich economisch snel ontwikkelt, is een goede bereikbaarheid belangrijk. Ook verkeersdrukte en milieuvervuiling vragen om duurzame maatregelen. Als antwoord werkt de provincie samen met gemeenten aan Hoogwaardig Openbaar Vervoer (HOV): een comfortabele, snelle en betrouwbare busverbinding tussen Uden en Veghel, Oss, s-hertogenbosch en Eindhoven. Met moderne, comfortabele HOVstations die goed bereikbaar zijn met fiets, auto en trein. Tot 2015 doen de provincie en gemeenten vooral aanpassingen die ervoor zorgen dat het openbaar vervoer sneller kan doorstromen. Vanaf 2015, de start van de nieuwe concessieperiode, willen zij structurelere maatregelen treffen. Elke gemeente bekijkt hoe het HOV-tracé het best kan worden ingepast in de bestaande infrastructuur.

3 Uit de auto, in de bus Reizen met de bus is vaak nog geen volwaardig alternatief voor de auto. Met HOV wil de provincie daar verandering in brengen. Het gaat om een opwaardering van twee bustracés. HOV 1 rijdt van Oss, naar Uden en via Sint Oedenrode naar Eindhoven. HOV 2 rijdt van s-hertogenbosch via Schijndel naar Veghel en Uden. Op het kaartje hiernaast ziet u hoe het tracé er in 2015 uit zal zien.

4 Hoe is de stand van zaken? Waar staan we nu met HOV? En hoe gaan we verder? Recent maakte de stuurgroep HOV Noordoost-Brabant een tussenbalans van het project op. De tussenbalans schetst een beeld van de maatregelen die gemeenten nog gaan realiseren voor De belangrijkste zijn: een HOV-aansluiting op de A50 bij ziekenhuis Bernhoven in Uden; aanpassing van diverse kruispunten in Oss; een nieuw busstation in Veghel; diverse aanpassingen, waaronder een busstrook, op de OV-corridor naar het centrum van s-hertogenbosch; een tiental HOV-haltes in de betrokken gemeenten. Conclusie van de tussenbalans is dat het realisatieprogramma uit 2011 om bijstelling vraagt. Dat komt vooral door de veranderende economische situatie. Hierdoor hebben provincie en gemeenten minder te besteden. Uitdaging is om met minder middelen een toch volwaardig HOV-traject te realiseren. Dat doen we onder meer door creatief gebruik te maken van de mogelijkheden die de huidige infrastructuur biedt. In deze nieuwsbrief leest u meer over de stand van zaken per gemeente.

5 Anders kijken naar de toekomst De afgelopen jaren is het economische klimaat drastisch veranderd. Dat heeft gevolgen voor de realisatie van HOV. Provincie en gemeenten beschikken over minder investeringsruimte. Ook is er sprake van voortschrijdend inzicht op het gebied van hoogwaardig en snel busvervoer. Genoeg aanleiding dus om de oorspronkelijke plannen opnieuw tegen het licht te houden en waar nodig aan te passen. In juni 2009 stelden we de HOVvisie voor Noord-Brabant vast. In dit ambitieuze plan werd beschreven hoe we in de periode willen komen tot een wervend en robuust regionaal HOV-netwerk. Op basis hiervan stelde de provincie in 2010 een realisatieprogramma op. Inmiddels zijn de plannen ingehaald door de veranderende economische situatie. De maatregelen in het programma passen we aan op basis van de huidige financiële mogelijkheden en nieuwe inzichten. Op zoek naar haalbare alternatieven Voor de periode na 2015 werkt de provincie aan de ontwikkeling van een groeimodel. Het groeimodel houdt rekening met de veranderende omstandigheden en financiële draagkracht van provincie en gemeenten in de toekomst. De provincie gaat samen met gemeenten en andere partners op zoek naar haalbare alternatieven, waar voldoende maatschappelijk en bestuurlijk draagvlak voor is. Bijvoorbeeld het beter benutten van de huidige infrastructuur. En het instellen van speciale groene zones voor bussen. Doel van het groeimodel is een haalbaar realisatietraject voor HOV voor de periode na Realisatie HOV haltes Ook werkt de provincie aan een nieuw implementatieplan voor de realisatie van de geplande HOV-haltes. Met de aanleg ervan is al een begin gemaakt: in de gemeente Schijndel zijn de eerste haltes al opgeleverd. Alle HOV-haltes krijgen een modern en herkenbaar uiterlijk, zijn toegankelijk en goed bereikbaar met de fiets en de auto.

6 Jan Hendrikx, voorzitter Reizigersoverleg Brabant: HOV tilt OV naar nog hoger plan HDe komst van HOV versterkt het bestaande OV-systeem in de regio, zegt Jan Hendrikx, voorzitter van de belangenorganisatie. Om de rol van OV in de Brabantse mobiliteit te vergroten moet het OV een aantrekkelijk alternatief vormen voor verbindingen waar de automobilist problemen Sinds 1 juni is Jan Hendrikx, oudburgemeester van Baarle-Nassau, voorzitter binnen het Reizigersoverleg Brabant. Deze organisatie behartigt de belangen van reizigers in het Brabantse openbaar vervoer (excl. SREgebied). ondervindt. Dit betekent een snelle en comfortabele verbinding tussen de steden. Juist dan kan het openbaar vervoer een belangrijke bijdrage leveren aan de verbetering van de bereikbaarheid en leefbaarheid.

7 Ziekenhuis beter bereikbaar Er komt een nieuwe toe- en afrit aan de A50 bij Uden Noord, nabij ziekenhuis Bernhoven. Hierdoor kunnen snelbussen en spoedeisende hulp sneller op de plaats van bestemming zijn. Goed nieuws, zegt Bert-Jan van den Dungen, projectleider organisatie-evaluatie bij Ziekenhuis Bernhoven. Met de geplande afslag voor de bus en ambulance bij Uden Noord verbetert de bereikbaarheid voor patiënten en bezoekers. voor de bus en dat maakt het voor onze medewerkers een stuk aantrekkelijker om de bus te pakken. Aanleg start in 2014 De aanleg van de toe- en afrit is een van de eerste concrete stappen naar sneller en comfortabeler busvervoer. Naar verwachting start de gemeente Uden in 2014 met de Auto laten staan Ook voor de medewerkers heeft de nieuwe aansluiting voordelen. Wij stimuleren ons bouw, wanneer de procedures met het ministerie van Infrastructuur en Milieu zijn afgerond. personeel om de auto te laten staan en op de fiets of met het openbaar vervoer naar het werk te komen. Door deze aansluiting is er tijdwinst

8 Stand van zaken per gemeente Vanaf 2015 wordt HOV zichtbaar op straat. Tot die tijd worden de HOVlijnen ingepast en geoptimaliseerd. De betrokken gemeenten leggen vrije busbanen aan, vernieuwen bushaltes en maken deze beter toegankelijk als HOV-station. Klik op de gemeente om de stand van zaken per gemeente te lezen.

9 Stand van zaken per gemeente Vanaf 2015 wordt HOV zichtbaar op straat. Tot die tijd worden de HOVlijnen ingepast en geoptimaliseerd. De betrokken gemeenten leggen vrije busbanen aan, vernieuwen bushaltes en maken deze beter toegankelijk als HOV-station. Klik op de gemeente om de stand van zaken per gemeente te lezen. Oss De gemeente Oss neemt het plan voor HOV mee in een breder perspectief. Dit betekent dat in Oss het HOV een onderdeel is van het Meerjaren Investeringsplan Mobiliteit (MIP). In dat plan zijn investeringen vastgelegd voor aanpassingen voor autoverkeer die ook het HOV dienen. De N329 is geopend en Oss verwacht meer verkeer over aansluitende hoofdwegen zoals de Julianasingel. De kruising Julianasingel-Nieuwe Hescheweg wordt aangepast zodat het verkeer nog makkelijker kan doorstromen. Deze werkzaamheden starten in Het HOV kan op deze kruising (Julianasingel/ Nieuwe Hescheweg) en op andere kruisingen (Gasstraat weth. van Esch, Dr. S. v. Zwanenberg Ruwaard, Euterpelaan Dr. S. v Zwanen.)) gebruik maken van een automatisch verkeerslichtbeïnvloedingssysteem, waardoor de bus vlotter kan doorrijden.

10 Stand van zaken per gemeente Vanaf 2015 wordt HOV zichtbaar op straat. Tot die tijd worden de HOVlijnen ingepast en geoptimaliseerd. De betrokken gemeenten leggen vrije busbanen aan, vernieuwen bushaltes en maken deze beter toegankelijk als HOV-station. Klik op de gemeente om de stand van zaken per gemeente te lezen. Uden Aan de A50 bij Uden Noord (ziekenhuis Bernhoven) komt een apart toe- en afrit voor buslijn 152. De bouw start naar verwachting in Bij het ziekenhuis komen twee toegankelijke en comfortabele HOV-haltes met meubilair. Busstation Centrum wordt aangepast en uitgebreid met extra perrons voor HOV. De ambitie is om nog in 2013 te starten met de bouw. Bij het busstation is een overkapte, bewaakte fietsenstalling gerealiseerd voor 720 fietsen. Ten noorden van Ziekenhuis Bernhoven, het nieuwe begin en eindpunt van lijn 160 (Uden, Veghel, s-hertogenbosch), komt een keerlus en bufferzone. De gemeente ontwikkelt haalbare varianten op het voorkeurstracé. Dit wordt aangepast omdat het oorspronkelijke plan (een HOV-station aan de westkant van Uden) niet uitvoerbaar bleek door ruimtegebrek enerzijds en een matige vervoerwaarde anderzijds.

11 Stand van zaken per gemeente Vanaf 2015 wordt HOV zichtbaar op straat. Tot die tijd worden de HOVlijnen ingepast en geoptimaliseerd. De betrokken gemeenten leggen vrije busbanen aan, vernieuwen bushaltes en maken deze beter toegankelijk als HOV-station. Klik op de gemeente om de stand van zaken per gemeente te lezen. Veghel In Veghel vinden momenteel de voorbereidingen plaats voor de aanleg van een nieuw busstation op het Stadhuisplein (start 2014), met HOV-haltes langs de Rembrandtlaan. Ook komt er een nieuwe fietsenstalling voor 500 fietsen. Langs de Udenseweg, bij het Fioretticollege, komen twee nieuwe HOV-haltes. De aanleg start in De bestaande haltes Corridor (bedrijventerrein De Dubbelen) en Hintelstraat ( t Ven) worden in 2014 ingericht als HOV-haltes.

12 Stand van zaken per gemeente Vanaf 2015 wordt HOV zichtbaar op straat. Tot die tijd worden de HOVlijnen ingepast en geoptimaliseerd. De betrokken gemeenten leggen vrije busbanen aan, vernieuwen bushaltes en maken deze beter toegankelijk als HOV-station. Klik op de gemeente om de stand van zaken per gemeente te lezen. Schijndel Op de kruising Structuurweg/Zwembadweg en aan de Steeg zijn afgelopen zomer twee HOV haltes gerealiseerd. Deze zijn vanaf het begin van het nieuwe schooljaar in gebruik genomen door Arriva als reguliere haltes. Bij het zwembad is een park & ride aangelegd, waardoor de halte goed bereikbaar is voor automobilisten. Gemeente Schijndel heeft opdracht verstrekt voor de 2e fase van het HOV-project. Dit houdt in dat de halteplaatsen Eerdsebaan en Wijbosscheweg worden ingericht volgens het HOV concept. De halteplaatsen aan de Eerdsebaan worden dit najaar nog ingericht. Die aan de Wijbosscheweg worden in de eerste helft van 2014 aangelegd. Met het realiseren van deze haltes is Schijndel als eerste gemeente klaar voor HOV.

13 Stand van zaken per gemeente Vanaf 2015 wordt HOV zichtbaar op straat. Tot die tijd worden de HOVlijnen ingepast en geoptimaliseerd. De betrokken gemeenten leggen vrije busbanen aan, vernieuwen bushaltes en maken deze beter toegankelijk als HOV-station. Klik op de gemeente om de stand van zaken per gemeente te lezen. Sint-Michielsgestel In Sint-Michielsgestel staat één HOV-halte gepland aan de Hoogstraat. Dit werk wordt meegenomen met de reconstructie N617. Wanneer de halte precies wordt opgeleverd, is nog niet bekend.

14 Stand van zaken per gemeente Vanaf 2015 wordt HOV zichtbaar op straat. Tot die tijd worden de HOVlijnen ingepast en geoptimaliseerd. De betrokken gemeenten leggen vrije busbanen aan, vernieuwen bushaltes en maken deze beter toegankelijk als HOV-station. Klik op de gemeente om de stand van zaken per gemeente te lezen. s-hertogenbosch Herinrichting Wilhelminaplein en Willemsplein: op dit moment wordt er hard gewerkt aan de reconstructie van het ingewikkelde verkeersknooppunt. Ook komen er specifieke voorzieningen voor HOV, zoals de aanleg van een aparte busbaan. Het nieuwe plein wordt naar verwachting in april 2014 opgeleverd. Aanpassing kruising Pettelaarseweg-Gestelseweg: hier plaatste de gemeente eerder dit jaar een nieuwe verkeerslichtenregeling. Deze zorgt voor een betere doorstroming van het verkeer. Zowel bussen als automobilisten profiteren hiervan. Kruising Pettelaarseweg-Zuiderparkweg: hier is in 2012 een nieuwe verkeersregeling ingevoerd met prioriteit voor bussen. Kruising Stationsweg-Oranje Nassaulaan: de gemeente wil deze kruising rond De Draak nog aanpassen voor HOV. Hoe dat het beste kan gebeuren, wordt op dit moment nog onderzocht.

15 Ruud van Heugten: Samen doorpakken, ook na de verkiezingen Reizen met de bus verdient een beter imago, vindt gedeputeerde mobiliteit Ruud van Heugten. Daarom zijn we blij dat na jaren van voorbereiding nu de eerste concrete stappen op HOV-gebied in Noordoost-Brabant zichtbaar worden. Inmiddels zijn de eerste HOVhaltes in Schijndel gerealiseerd, is de moderne fietsenstalling bij het busstation geopend in Uden en wordt bij wegwerkzaamheden rekening gehouden met de komst van de HOV-bus, zoals op het Willemsplein en Wilhelminaplein in s-hertogenbosch. En volgend jaar starten we met de aanleg van een speciale toe- en afrit bij de A50 bij Uden Noord voor de HOV-bussen. Dat zijn belangrijke stappen om HOV echt te realiseren. Maar we zijn er nog niet, benadrukt Van Heugten. Ook de komende bestuursperiode moet er nog veel werk verzet worden om deze bijzondere vorm van openbaar vervoer mogelijk te maken. Daarbij is het van belang dat de gemeenten ook in de toekomst de mogelijkheid houden om de aanleg van het HOV-netwerk te co-financieren. Bij de onderhandelingen voor een nieuw collegeakkoord verdient HOV daarom de nodige aandacht. We hebben al veel geïnvesteerd in de ontwikkeling van HOV en er is een stevig draagvlak bij de gemeenten. Ik vertrouw erop dat dit ook zo zal zijn na de gemeenteraadsverkiezingen in Vooraankondiging Op woensdag 29 januari 2014 organiseren we weer een ontmoeting rondom HOV-Noordoost Brabant. Provincie en betrokken gemeenten vertellen over de ambities en de voortgang van het HOV-project. Een uitnodiging aan gemeenten en het regionale bedrijfsleven volgt.

16 HOV Noordoost-Brabant nieuwsbrief oktober 2013 Deze nieuwsbrief is een uitgave van de Stuurgroep Hoogwaardig Openbaar Vervoer Noordoost-Brabant. Wilt u meer weten? Kijk op

Openbaar Vervoer in Oss. Ontwikkeling van Stadsbuslijnen en Streeklijn Oss Eindhoven (Hov)

Openbaar Vervoer in Oss. Ontwikkeling van Stadsbuslijnen en Streeklijn Oss Eindhoven (Hov) Openbaar Vervoer in Oss Ontwikkeling van Stadsbuslijnen en Podiumbijeenkomst gemeente Oss 15 maart 2012 Agenda 1. Huidig openbaar vervoer in, van en naar Oss 2. Stadsbuslijnen (lijn 1, 2, 3, 4) a. Optimalisatie

Nadere informatie

Project HOV Westtangent Amsterdamse tracédelen Planpresentatie

Project HOV Westtangent Amsterdamse tracédelen Planpresentatie Impressie nieuwe HOV halte Ruimzicht aan het Osdorpplein Project HOV Westtangent Amsterdamse tracédelen Planpresentatie Westtangent Route en haltes STUDIO ZWAAN NOV 2016 2 Wat is de Westtangent? Volgens

Nadere informatie

Openbaar Vervoer in Leiden Routes door de binnenstad. Elke dag dichterbij!

Openbaar Vervoer in Leiden Routes door de binnenstad. Elke dag dichterbij! Openbaar Vervoer in Leiden Routes door de binnenstad Elke dag dichterbij! Inhoud Doel van de bijeenkomst Achtergrond Toelichting op OV onderzoeken Aanpak voor ontwerpproces Hooigracht-Langegracht Overige

Nadere informatie

Openbaar vervoer en gemeenten

Openbaar vervoer en gemeenten Openbaar vervoer en gemeenten Inhoud Het functioneren van het OV-systeem Rol en verantwoordelijkheid Provincie gemeenten/regio Recente ontwikkelingen in het busvervoer Twee functies OV Sociale functie

Nadere informatie

hierna te noemen QWHOVNO (Quick-Wins Hoogwaardig Openbaar Vervoer Noordoost-Brabant)

hierna te noemen QWHOVNO (Quick-Wins Hoogwaardig Openbaar Vervoer Noordoost-Brabant) BESTUURSOVEREENKOMST TUSSEN DE PROVINCIE NOORD-BRABANT EN DE GEMEENTEN BERNHEZE, EINDHOVEN, OSS, S HERTOGENBOSCH, SCHIJNDEL, UDEN EN VEGHEL MET BETREKKING TOT HET REALISEREN VAN QUICK-WINS VOOR HET HOV

Nadere informatie

Tijdelijk openbaarvervoersplan Amstelveenlijn 2018 t/m 2020

Tijdelijk openbaarvervoersplan Amstelveenlijn 2018 t/m 2020 Tijdelijk openbaarvervoersplan Amstelveenlijn 2018 t/m 2020 Inloopavonden mei 2016 d.d. 11 mei Inhoud 1. Inleiding Waarom tijdelijk OV-plan 2018 t/m 2020? Uitgangspunten tijdelijk OV-plan 2. Het tijdelijk

Nadere informatie

Zaterdag 5 maart 2011:

Zaterdag 5 maart 2011: 1 Zaterdag 5 maart 2011: Heesch lijn 90 van 13.00 uur 17.00 uur: Komende vanaf de Graafsebaan in Heesch richting Nuland gaat u op de rotonde rechtsaf als lijn 157 richting Oss. Op de volgende rotonde gaat

Nadere informatie

Meerjaren Investerings Programma Mobiliteit (MIPMo )

Meerjaren Investerings Programma Mobiliteit (MIPMo ) 03-09-2012 Meerjaren Investerings Programma Mobiliteit 2013-2016 (MIPMo 2013-2016) De top10 Dienst Stadsbeleid Afdeling Leefomgeving, Wonen en Economie Contactpersoon R. Kraus Inhoud 1 Inleiding... 3 2

Nadere informatie

D66 wil bereiken dat meer mensen de fiets kiezen als vervoersmiddel om bijvoorbeeld naar het werk te gaan in plaats van met de auto.

D66 wil bereiken dat meer mensen de fiets kiezen als vervoersmiddel om bijvoorbeeld naar het werk te gaan in plaats van met de auto. Inleiding In het verkiezingsprogramma van D66 Meierijstad staat dat we de infrastructuur van de fietspaden willen versterken door goede, veilige en duurzame fietspaden. Dit plan voor snelfietsroutes is

Nadere informatie

wordt door Zuidasdok nog beter bereikbaar De feiten op een rijtje

wordt door Zuidasdok nog beter bereikbaar De feiten op een rijtje wordt door Zuidasdok nog beter bereikbaar De feiten op een rijtje Waarom Zuidasdok? Zuidasdok is een van de grootste infrastructurele projecten van Nederland. Het project zorgt voor een betere bereikbaarheid

Nadere informatie

Resultaten enquête Uithoornlijn

Resultaten enquête Uithoornlijn Resultaten enquête Uithoornlijn Juni 2015 Resultaten enquête Uithoornlijn Inleiding De gemeente Uithoorn en de Stadsregio Amsterdam willen graag weten wat inwoners van Uithoorn belangrijk vinden aan het

Nadere informatie

Overstappen op hoogwaardig OV. HOV-NET Zuid-Holland Noord

Overstappen op hoogwaardig OV. HOV-NET Zuid-Holland Noord Overstappen op hoogwaardig OV HOV-NET Zuid-Holland Noord Overstappen op hoogwaardig OV 2 Zuid-Holland biedt veel mogelijkheden om te wonen, werken en recreëren. Het is het economisch hart van Nederland

Nadere informatie

19DEC 20B. HOV in 't Gooi. Bijlage bij TWINH Projectomschrijving - december 2013 INGEKOMEN. Impressie van het ontwerp/resultaten consultatie:

19DEC 20B. HOV in 't Gooi. Bijlage bij TWINH Projectomschrijving - december 2013 INGEKOMEN. Impressie van het ontwerp/resultaten consultatie: Bijlage bij TWINH Projectomschrijving - december 2013 INGEKOMEN 19DEC 20B HOV in 't Gooi Impressie van het ontwerp/resultaten consultatie: 1. Huizen 2. Blaricum 3. Eemnes/Laren 4. Hilversum Zie vvww.hovinhetgooi.nl

Nadere informatie

gemeente Eindhoven 12R4826 RaadsvoorstelOndertekening concept gebiedsakkoord Grenscorridor N69

gemeente Eindhoven 12R4826 RaadsvoorstelOndertekening concept gebiedsakkoord Grenscorridor N69 gemeente Eindhoven Raadsnummer Inboeknummer 12R4826 12bst00600 Beslisdatum B&W 03 april 2012 Dossiernummer 12.14.351 RaadsvoorstelOndertekening concept gebiedsakkoord Grenscorridor N69 Inleiding Na twee

Nadere informatie

Meerjaren Investerings Programma Mobiliteit (MIPMo )

Meerjaren Investerings Programma Mobiliteit (MIPMo ) 16-04-2012 Meerjaren Investerings Programma Mobiliteit 2013-2016 (MIPMo 2013-2016) Methode en prioriteiten Dienst Stadsbeleid Afdeling Leefomgeving, Wonen en Economie Contactpersoon R. Kraus Inhoud 1 Inleiding

Nadere informatie

Discussienotitie Haagse Mobiliteitsagenda

Discussienotitie Haagse Mobiliteitsagenda Discussienotitie Haagse Mobiliteitsagenda Kiezen om ruimte te maken Den Haag 2040 Den Haag is volop in beweging, de stad is in trek. Verwacht wordt dat Den Haag groeit, van 530.000 inwoners in 2017 naar

Nadere informatie

Tijdelijk openbaarvervoersplan Amstelveenlijn 2018 t/m 2020

Tijdelijk openbaarvervoersplan Amstelveenlijn 2018 t/m 2020 Tijdelijk openbaarvervoersplan Amstelveenlijn 2018 t/m 2020 Inloopavonden mei 2016 d.d. 19 mei Buitenveldert Inhoud 1. Inleiding Waarom tijdelijk OV-plan 2018 t/m 2020? Uitgangspunten tijdelijk OV-plan

Nadere informatie

nieuwsbrief - april 2013 Spoorzone Zwolle

nieuwsbrief - april 2013 Spoorzone Zwolle nieuwsbrief - april 2013 Spoorzone Zwolle De spoorzone Zwolle: nu nog verscholen achter bussen, auto s, fietsen, hoge loopbruggen en bouwputten, maar straks de place-to-be in Zwolle. Dit gebied is een

Nadere informatie

Netwerk RandstadRail. verkeer en vervoer

Netwerk RandstadRail. verkeer en vervoer Netwerk RandstadRail verkeer en vervoer Kortere reistijden, hogere frequentie en meer comfort Sterke groei gebruik RandstadRail Haaglanden stapt over op Netwerk RandstadRail Elke dag stappen zo n 95.000

Nadere informatie

verkeer veilige veiligheid verbindingen BIJLAGE 6: TAG CLOUDS MOBILITEIT staat stad stiptheid stress tijd tram trein treinen uur veilig

verkeer veilige veiligheid verbindingen BIJLAGE 6: TAG CLOUDS MOBILITEIT staat stad stiptheid stress tijd tram trein treinen uur veilig flexibiliteit genoeg geraken gezondheid goed goede goedkoop grote BIJLAGE 6: TAG CLOUDS MOBILITEIT Grafische voorstelling open antwoorden andere belangrijke zaken bij verplaatsingen aankomen aansluiting

Nadere informatie

Naam steller, A.Ouwehand, 9692 Kenmerk. Portefeuillehouder

Naam steller, A.Ouwehand, 9692 Kenmerk. Portefeuillehouder Onderwerp Voorkeursoptie aanpassing buslijnennet in de kern Oss Datum 20 maart 2012 Naam steller, A.Ouwehand, 9692 Kenmerk Niet invullen telefoon Afdeling SLWE Portefeuillehouder R. de Bruijn Voorkeur

Nadere informatie

Extra Sneltrein Groningen Leeuwarden

Extra Sneltrein Groningen Leeuwarden Extra Sneltrein Groningen Twee sneltreinen en twee stoptreinen per uur/per richting verhogen het comfort en de snelheid voor reizigers en verbeteren de bereikbaarheid van het Noorden. Extra sneltrein Groningen

Nadere informatie

Analyse varianten bus en tram

Analyse varianten bus en tram Analyse varianten bus en tram Project: Fase: Projectmanager: Ambtelijk opdrachtgever: Bestuurlijk opdrachtgever: Uithoornlijn Planstudie Diana van Loenen/Jan Smit Karin Sweering, teamleider infra Pieter

Nadere informatie

1. De missie van Fiets in de Versnelling is Brabanders te verleiden meer gebruik te maken van de fiets

1. De missie van Fiets in de Versnelling is Brabanders te verleiden meer gebruik te maken van de fiets Statenmededeling Onderwerp Stand van zaken Fiets in de Versnelling Aan Provinciale Staten van Noord-Brabant, Kennisnemen van De stand van zaken van het programma Fiets in de Versnelling. Aanleiding In

Nadere informatie

Tijdelijk openbaarvervoersplan Amstelveenlijn 2018 t/m 2020

Tijdelijk openbaarvervoersplan Amstelveenlijn 2018 t/m 2020 Tijdelijk openbaarvervoersplan Amstelveenlijn 2018 t/m 2020 Inloopavonden mei 2016 d.d. 12 mei Inhoud 1. Inleiding Waarom tijdelijk OV-plan 2018 t/m 2020? Uitgangspunten tijdelijk OV-plan 2. Het tijdelijk

Nadere informatie

Extra Sneltrein Groningen Leeuwarden

Extra Sneltrein Groningen Leeuwarden Extra Sneltrein Groningen Twee sneltreinen en twee stoptreinen per uur/per richting verhogen het comfort en de snelheid voor reizigers en verbeteren de bereikbaarheid van het Noorden. Extra sneltrein Groningen

Nadere informatie

Plan van aanpak Monitoring OV-visie Holland Rijnland

Plan van aanpak Monitoring OV-visie Holland Rijnland Plan van aanpak Projectnaam/ onderwerp: Status: vastgesteld, DB 12 december 2013 Naam auteur(s): Claudia de Kort en Iris de Bruyne 1. Inleiding/ aanleiding Het Algemeen Bestuur van Holland Rijnland heeft

Nadere informatie

Maatregelen buslijn 69 Westtangent

Maatregelen buslijn 69 Westtangent Impressie nieuwe HOV halte Burgemeester Röellcircuit Maatregelen buslijn 69 Westtangent Nieuwe lijn 69 Route en haltes STUDIO ZWAAN NOV 2016 2 Wat is de Westtangent? Nieuwe buslijn 69 De Westtangent is

Nadere informatie

Nieuwsbrief Aanleg spoortunnel en aanpak spoorwegovergangen oktober 2018, nr. 4

Nieuwsbrief Aanleg spoortunnel en aanpak spoorwegovergangen oktober 2018, nr. 4 Nieuwsbrief Aanleg spoortunnel en aanpak spoorwegovergangen oktober 2018, nr. 4 In de kern van Deurne liggen drie drukke spoorwegovergangen: de Vlierdenseweg, Liesselseweg en Binderendreef. Bij alle drie

Nadere informatie

nr. 419 van KATIA SEGERS datum: 15 december 2016 aan BEN WEYTS Brabantnet - Stand van zaken drie tramlijnen

nr. 419 van KATIA SEGERS datum: 15 december 2016 aan BEN WEYTS Brabantnet - Stand van zaken drie tramlijnen SCHRIFTELIJKE VRAAG nr. 419 van KATIA SEGERS datum: 15 december 2016 aan BEN WEYTS VLAAMS MINISTER VAN MOBILITEIT, OPENBARE WERKEN, VLAAMSE RAND, TOERISME EN DIERENWELZIJN Brabantnet - Stand van zaken

Nadere informatie

gemeente Eindhoven Welnu de fractie van het OUDEREN APPEL EINDHOVEN(O.A.E) heeft daarover een aantal vragen t.w.:

gemeente Eindhoven Welnu de fractie van het OUDEREN APPEL EINDHOVEN(O.A.E) heeft daarover een aantal vragen t.w.: gemeente Eindhoven Raadsnummer Inboeknummer 12R4882 12bst00802 Beslisdatum B&W 15 mei 2012 Dossiernummer 12.20.103 2.3.1 Raadsvragenvan het raadslid dhr. P. Mulder (OuderenAppèl) over HOV bussen. In een

Nadere informatie

Wilt u deze e-mail s.v.p. doorsturen naar de gedeputeerde vervoer en naar de verkeersdeskundigen van de staten fracties.

Wilt u deze e-mail s.v.p. doorsturen naar de gedeputeerde vervoer en naar de verkeersdeskundigen van de staten fracties. Van: Wim Verbruggen [mailto:wverbrug@hetnet.nl] Verzonden: woensdag 10 juni 2015 21:42 Aan: STATENGRIFFIE Onderwerp: klachten-verbeterpunten openbaar vervoer Noordoost Brabant Geachte griffie, Wilt u deze

Nadere informatie

Maak Plaats! Wie Hoorn binnenrijdt maakt kennis met de Poort van Hoorn. Het stationsgebied is het mobiliteitsknooppunt van Hoorn en de regio.

Maak Plaats! Wie Hoorn binnenrijdt maakt kennis met de Poort van Hoorn. Het stationsgebied is het mobiliteitsknooppunt van Hoorn en de regio. Maak plaats voor Hoorn! Wie Hoorn binnenrijdt maakt kennis met de Poort van Hoorn. Het stationsgebied is het mobiliteitsknooppunt van Hoorn en de regio. Iedere dag is het hier een komen en gaan van duizenden

Nadere informatie

Het digitale stadspanel over bereikbaarheid

Het digitale stadspanel over bereikbaarheid Het digitale stadspanel over bereikbaarheid Enkele resultaten uit de digitale enquête onder het Nijmeegse stadspanel over het thema bereikbaarheid 1. Inleiding Eind augustus / begin september jl. is het

Nadere informatie

Factsheet Verkeer. 1. Inleiding. 2. Ambities. Definities, bestaande wetgeving en beleid

Factsheet Verkeer. 1. Inleiding. 2. Ambities. Definities, bestaande wetgeving en beleid Factsheet Verkeer 1. Inleiding In deze factsheet Verkeer staan de voertuigen en personen centraal die de openbare weg gebruiken. Het gaat hier dus niet om de fysiek aanwezige infrastructuur (die komt aan

Nadere informatie

BELEIDSKADER OPENBAAR VERVOER DAV IN VOGELVLUCHT

BELEIDSKADER OPENBAAR VERVOER DAV IN VOGELVLUCHT BELEIDSKADER OPENBAAR VERVOER DAV IN VOGELVLUCHT September 2016 1 Beleidskader openbaar DAV in vogelvlucht Het openbaar vervoer in de regio Drechtsteden / Alblasserwaard- Vijfheerenlanden (DAV) wordt opnieuw

Nadere informatie

B en W. nr d.d

B en W. nr d.d B en W. nr. 13.1174 d.d. 17-12-2013 Onderwerp Brief aan de raad inzake Stand van Zaken Openbaar Vervoer Besluiten:Behoudens advies van de commissie 1. De brief aan de leden van de gemeenteraad met onderwerp

Nadere informatie

Reconstructie kruispunt Patijnweg - Buys Ballotstraat

Reconstructie kruispunt Patijnweg - Buys Ballotstraat Nieuwsbrief november 205 Reconstructie kruispunt Patijnweg - Buys Ballotstraat Met deze nieuwsbrief informeren wij u over de stand van zaken rondom de verbetering van het kruispunt Patijnweg - Buys Ballotstraat.

Nadere informatie

VVP 2005 VVP 2005 VVP 2005. De kaders voor het Verkeers- en Vervoerbeleid 2005-2015 van de gemeente Amersfoort

VVP 2005 VVP 2005 VVP 2005. De kaders voor het Verkeers- en Vervoerbeleid 2005-2015 van de gemeente Amersfoort 4 4 De kaders voor het Verkeers- en Vervoerbeleid 2005-2015 van de gemeente Amersfoort Bereikbaar en bewegen Voorwoord van H. Brink, Wethouder verkeer gemeente Amersfoort Hoe houden we Amersfoort bereikbaar

Nadere informatie

Bundel Roden/leek - Groningen

Bundel Roden/leek - Groningen Bundel Roden/leek - Groningen Uitvoeringsprogramma Periode 2006 2010 Provincie Drenthe Provincie Groningen Gemeente Noordenveld Gemeente Leek Gemeente Groningen OV Bureau Groningen Drenthe Rijkswaterstaat

Nadere informatie

Infrastructuur De Uithof en Rijnsweerd. Hier komt tekst. Raadsinformatieavond. Utrecht.nl

Infrastructuur De Uithof en Rijnsweerd. Hier komt tekst. Raadsinformatieavond. Utrecht.nl Infrastructuur De Uithof en Rijnsweerd Raadsinformatieavond Hier 23 juni komt 2015 ook tekst Hier komt tekst Aanleiding (juli 2014) 1. Planstudie Ring Utrecht Welke mogelijkheden geeft reconstructie knooppunt

Nadere informatie

Bussen over West definitief inrichtingsplan

Bussen over West definitief inrichtingsplan Bussen over West definitief inrichtingsplan Eendrachtskade Richting Vinkhuizen Richting Zernike De nieuwe busroute Dit plan gaat over de verkeerskundige herinrichting van een deel van de westelijke binnenstad.

Nadere informatie

Extra Sneltrein Groningen Leeuwarden

Extra Sneltrein Groningen Leeuwarden Extra Sneltrein Twee sneltreinen en twee stoptreinen per uur/ per richting verhogen het comfort en de snelheid voor reizigers en verbeteren de bereikbaarheid van het Noorden. Extra sneltrein Op dit moment

Nadere informatie

tunnel spoorwegovergang Paterswoldseweg

tunnel spoorwegovergang Paterswoldseweg tunnel spoorwegovergang Paterswoldseweg Waarom zijn er plannen voor een tunnel voor alle verkeer bij de spoorwegovergang Paterswoldseweg? Wat zijn deze plannen? En wat voor gevolgen heeft dit voor uw buurt?

Nadere informatie

Een beter busstation en bereikbaar Krimpen aan den IJssel

Een beter busstation en bereikbaar Krimpen aan den IJssel Een beter busstation en bereikbaar Krimpen aan den IJssel Krimpen aan den IJssel Maart 2017 Voorwoord Met dit document doet de -fractie een voorstel om de bereikbaarheid van Krimpen aan de IJssel te verbeteren.

Nadere informatie

Planstudie Uithoornlijn Maatschappelijke kosten en baten voorkeursvariant

Planstudie Uithoornlijn Maatschappelijke kosten en baten voorkeursvariant Planstudie Uithoornlijn Maatschappelijke kosten en baten voorkeursvariant Project: Fase: Projectmanager: Ambtelijk opdrachtgever: Bestuurlijk opdrachtgever: Uithoornlijn Planstudie Diana van Loenen Karin

Nadere informatie

Tram 9 Vragen & Antwoorden Versie: 13 augustus 2015

Tram 9 Vragen & Antwoorden Versie: 13 augustus 2015 Tram 9 Vragen & Antwoorden Versie: 13 augustus 2015 Tram 9 - algemeen 1. Waarom komt er eigenlijk een tram en wat zijn de voordelen? De campuspartners zijn al jaren vragende partij voor een uitbreiding

Nadere informatie

HOV Velsen. Hoogwaardig Openbaar Vervoer tussen Haarlem en IJmuiden. 5 oktober 2010

HOV Velsen. Hoogwaardig Openbaar Vervoer tussen Haarlem en IJmuiden. 5 oktober 2010 OV oogwaardig Openbaar Vervoer tussen aarlem en IJmuiden 5 oktober 2010 Inhoud Beschrijving OV OV in bredere context Tracé Deelprojecten Proces Communicatie Doelstelling OV et realiseren van een OV-verbinding,

Nadere informatie

ACHTERGROND MAAR: 22 MEI 2014 SEPTEMBER MAART BESLUIT COLLEGE B&W routevariant 3. Informatieavond routevarianten

ACHTERGROND MAAR: 22 MEI 2014 SEPTEMBER MAART BESLUIT COLLEGE B&W routevariant 3. Informatieavond routevarianten ACHTERGROND T I J D S P A D 22 MEI 2014 Informatieavond routevarianten B E S L U I T V O R M I N G Ruimtelijke Inpassing HOV routes Roden SEPTEMBER 2014 BESLUIT COLLEGE B&W routevariant 3 MAAR: N A D E

Nadere informatie

Openbaar vervoer vanuit en naar Schijndel, speciaal met betrekking tot bereikbaarheid van zieken-, zorg- en verpleeghuizen.

Openbaar vervoer vanuit en naar Schijndel, speciaal met betrekking tot bereikbaarheid van zieken-, zorg- en verpleeghuizen. Openbaar vervoer vanuit en naar Schijndel, speciaal met betrekking tot bereikbaarheid van zieken-, zorg- en verpleeghuizen. Uitgave Stichting Seniorenraad Schijndel Onderzoek van de Themagroep Welzijn

Nadere informatie

Bijlage bij Commissienotitie Strategische MobiliteitsAgenda :

Bijlage bij Commissienotitie Strategische MobiliteitsAgenda : Bijlage bij Commissienotitie Strategische MobiliteitsAgenda 2012-2025: Scenario s Centrum binnen de Ring 2025 (handreiking voor de bespreking in de Commissie EM op 30 augustus 2011) INHOUD 1 Inleiding

Nadere informatie

Mobiliteitsstrategie Nuenen. Werken aan de Bereikbaarheidsagenda Nuenen 31 mei 2016

Mobiliteitsstrategie Nuenen. Werken aan de Bereikbaarheidsagenda Nuenen 31 mei 2016 Mobiliteitsstrategie Nuenen Werken aan de Bereikbaarheidsagenda Nuenen 31 mei 2016 Doel van vanavond Informeren over de bereikbaarheidsagenda en het proces; Samenwerking opstarten met u (gemeentebestuur);

Nadere informatie

ntdekhet v.nl Vanaf 13 december vernieuwt het OV Onze stad Onze nieuwe bussen Gemeente Groningen www.ovbgd.nl

ntdekhet v.nl Vanaf 13 december vernieuwt het OV Onze stad Onze nieuwe bussen Gemeente Groningen www.ovbgd.nl Onze stad ntdekhet v.nl Gemeente Groningen Onze nieuwe bussen Vanaf 13 december vernieuwt het OV Even voorstellen: uw nieuwe busvervoerders Vanaf 13 december 2009 rijden nieuwe busvervoerders in uw regio.

Nadere informatie

Openbaar Vervoer in Limburg Zorgeloos reizen van deur tot deur

Openbaar Vervoer in Limburg Zorgeloos reizen van deur tot deur Openbaar Vervoer in Limburg Zorgeloos reizen van deur tot deur Zorgeloos reizen van deur tot deur Woon je in de stad of in een kleine kern, ga je naar je werk, of reis je in je vrije tijd; het Limburgs

Nadere informatie

Vragen van de heer J.H. Leever (Ouderenpartij NH) over het project HOV t Gooi in het bijzonder tussen Huizen en Blaricum / Eemnes

Vragen van de heer J.H. Leever (Ouderenpartij NH) over het project HOV t Gooi in het bijzonder tussen Huizen en Blaricum / Eemnes Aan de leden van Provinciale Staten van Noord-Holland Haarlem, 13 september 2016 Vragen nr. 93 Vragen van de heer J.H. Leever (Ouderenpartij NH) over het project HOV t Gooi in het bijzonder tussen Huizen

Nadere informatie

DUIDELIJK MET HET OPENBAAR VERVOER

DUIDELIJK MET HET OPENBAAR VERVOER OV www.haaren.nl DUIDELIJK MET HET OPENBAAR VERVOER We verplaatsen ons dagelijks op veel manieren en naar veel bestemmingen. De fiets en de eigen auto zijn populair in Nederland. Maar heeft u al eens gedacht

Nadere informatie

N346 Schakel Achterhoek A1 Rondweg Lochem

N346 Schakel Achterhoek A1 Rondweg Lochem N346 Schakel Achterhoek A1 Rondweg Lochem Vraag en antwoord Algemeen 1. Waarom wordt deze Schakel Achterhoek - A1 aangelegd? De gemeente Lochem en de provincie hebben besloten een rondweg aan te leggen

Nadere informatie

OV-knooppunt met P+R bij De Punt. Analyse van nut en noodzaak

OV-knooppunt met P+R bij De Punt. Analyse van nut en noodzaak OV-knooppunt met P+R bij De Punt Analyse van nut en noodzaak Inhoud Aanleiding & doel van het onderzoek Probleemanalyse Oplossingsrichtingen Advies Aanleiding & doel van dit onderzoek Omgevingsvisie Drenthe:

Nadere informatie

Samenwerkingsovereenkomst BrabantStad NS Groep N.V.

Samenwerkingsovereenkomst BrabantStad NS Groep N.V. Samenwerkingsovereenkomst BrabantStad NS Groep N.V. 7 oktober 2005 Samenwerkingsovereenkomst BrabantStad - NS Groep N.V. De hieronder aangegeven partijen De Provincie Noord-Brabant in haar hoedanigheid

Nadere informatie

Kom in de stad. Werkatelier 18 april

Kom in de stad. Werkatelier 18 april Kom in de stad Werkatelier 18 april Gemeente Leiden Huib van der Kolk Peter Kors Catelijn Vencken 2 Opdracht GVVP Voorbereidingen nieuw plan: behoud en verbetering economische positie: hoogwaardig openbaar

Nadere informatie

Hoogwaardig Openbaar Vervoer

Hoogwaardig Openbaar Vervoer Hoogwaardig Openbaar Vervoer STUDIE BUSROUTEVARIANTEN LEEK - RODEN Qbuzz 10 september 2013 Rik Timmer Doel van de avond Informeren over project Korte terugblik: wat is er al gebeurd Selectie van varianten

Nadere informatie

N280 Roermond. De belangrijkste oost-westverbinding in het Hart van Limburg

N280 Roermond. De belangrijkste oost-westverbinding in het Hart van Limburg N280 Roermond De belangrijkste oost-westverbinding in het Hart van Limburg Werken aan de N280 Roermond Goede verbindingen zijn belangrijk. Belangrijk voor de mensen die in Roermond wonen, werken en leven.

Nadere informatie

1 Station Mook-Molenhoek

1 Station Mook-Molenhoek 1 Station Mook-Molenhoek station Mook-Molenhoek Opgeleverd Station Mook-Molenhoek is op 6 mei 2009 geopend aan de Maaslijn. Het station ligt op het traject Nijmegen- Roermond. Het station levert een belangrijke

Nadere informatie

Aan de lezer datum 14 mei telefoon (010) betreft* Brochure Hoekse Lijn, Lightrail langs de Nieuwe Waterweg. Geachte heer, mevrouw,

Aan de lezer datum 14 mei telefoon (010) betreft* Brochure Hoekse Lijn, Lightrail langs de Nieuwe Waterweg. Geachte heer, mevrouw, STADSREGM, ^ ^ "^^" ROTTERDAM Aan de lezer datum 14 mei 2008 ons kenmerk 25673 steller» A - van Kapel telefoon (010) 4172862 uw kenmerk betreft* Brochure Hoekse Lijn, Lightrail langs de Nieuwe Waterweg

Nadere informatie

Het college van Gedeputeerde Staten verzoekt de leden van Provinciale Staten om:

Het college van Gedeputeerde Staten verzoekt de leden van Provinciale Staten om: STATENBRIEF Onderwerp: OV-verbinding Arnhem-Apeldoorn Doel van deze brief: Het college van Gedeputeerde Staten verzoekt de leden van Provinciale Staten om: Te besluiten conform het ontwerpbesluit Over

Nadere informatie

Welkom. Informatiebijeenkomst Raad & Staten. 3 december 2013

Welkom. Informatiebijeenkomst Raad & Staten. 3 december 2013 Welkom Informatiebijeenkomst Raad & Staten 3 december 2013 Koningsas Zone rond het spoor, de A28 en NW Kanaal tussen Groningen en Assen Panoramische snelweg en spoor beleving van het landschap essentieel

Nadere informatie

Bereikbaarheid Waterland. 11 december 2014

Bereikbaarheid Waterland. 11 december 2014 Bereikbaarheid Waterland 11 december 2014 Agenda Inhoud Bereikbaarheid Waterland Wat is er inmiddels gerealiseerd? Welke plannen zijn er voor de regio? Kosten maatregelen Vervolgproces Doel van Bereikbaarheid

Nadere informatie

Statenmededeling. 1. De provincie Noord-Brabant onderschrijft de doelen uit de notitie Contouren Toekomstbeeld OV 2040.

Statenmededeling. 1. De provincie Noord-Brabant onderschrijft de doelen uit de notitie Contouren Toekomstbeeld OV 2040. Statenmededeling Onderwerp Contourennota Toekomstbeeld OV 2040 Aan Provinciale Staten van Noord-Brabant, Kennisnemen van De landelijke Contouren Toekomstbeeld OV, een belangrijk vervolgdocument in het

Nadere informatie

Maatregelen voor toegankelijke haltevoorzieningen

Maatregelen voor toegankelijke haltevoorzieningen Raad V200801357 Maatregelen voor toegankelijke haltevoorzieningen Raadsvoorstel Inleiding: Op grond van besluitvorming van de Tweede Kamer in 2002 treedt naar verwachting medio 2010 de Wet gelijke behandeling

Nadere informatie

Dordtenaren over mobiliteit

Dordtenaren over mobiliteit Dordtenaren over mobiliteit Uitkomsten Omnibusonderzoek 2016 Inhoud De gemeente Dordrecht gaat een nieuw mobiliteitsplan opstellen. In dat verband wil de gemeente graag weten wat er onder de bevolking

Nadere informatie

Informatiebijeenkomst HOV Aangepaste Nota Voorkeursmaatregelen

Informatiebijeenkomst HOV Aangepaste Nota Voorkeursmaatregelen Informatiebijeenkomst HOV Aangepaste Nota Voorkeursmaatregelen 6 november 2017 Programma 19.00 uur Welkom & programma Jan Kreuger 19.05 uur Wethouder Klaas Jan van der Bent 19.15 uur 2015 tot nu - proces

Nadere informatie

Reconstructie rotonde Tiendenplein

Reconstructie rotonde Tiendenplein Nieuwsbrief september 2017 Reconstructie rotonde Tiendenplein Met deze nieuwsbrief informeren wij u over de stand van zaken rondom de verbetering van de rotonde Tiendenplein. De gemeente is druk met de

Nadere informatie

Bijzondere plekken: Jan van Houtkade / Korevaarstraat

Bijzondere plekken: Jan van Houtkade / Korevaarstraat Bijzondere plekken: Jan van Houtkade / Korevaarstraat Vormgeving entree Binnenstad De kruising van de Centrumroute met de Jan van Houtkade-Korevaarstraat is een bijzondere plek in het tracé waar extra

Nadere informatie

Gemeente Breda. Registratienr: [ 40793] Raadsvoorstel. Onderwerp Voorlopig Ontwerp HOV-busbaan en fietspad langs het spoor.

Gemeente Breda. Registratienr: [ 40793] Raadsvoorstel. Onderwerp Voorlopig Ontwerp HOV-busbaan en fietspad langs het spoor. Raadsvoorstel Agendapuntnummer: Registratienr: [ Aantal bijlagen: -- 40793] Onderwerp Voorlopig Ontwerp HOV-busbaan en fietspad langs het spoor. Voorgesteld besluit 1. Kennis nemen van het voorlopig ontwerp

Nadere informatie

Breng direct RijnWaalsprinter

Breng direct RijnWaalsprinter Nieuw vanaf 29 augustus: Breng direct RijnWaalsprinter Arnhem Huissen Bemmel Nijmegen Gratis 5x retour Breng me direct langs de file Kijk voor meer info op breng.nl Nieuw: Breng direct RijnWaalsprinter

Nadere informatie

Provincie Noord-Brabant. Realisatieprogramma HOV Noordoost Brabant

Provincie Noord-Brabant. Realisatieprogramma HOV Noordoost Brabant Provincie Noord-Brabant Realisatieprogramma HOV Noordoost Brabant INHOUDSOPGAVE blz. 1. INLEIDING 1 1.1. Aanleiding 1 1.2. Doel van het realisatieprogramma 1 1.3. Samenhang met ruimtelijke ontwikkelingen

Nadere informatie

Optimalisering openbaar vervoer Krimpen aan den IJssel

Optimalisering openbaar vervoer Krimpen aan den IJssel Optimalisering openbaar vervoer Krimpen aan den IJssel Juni 2017 Pagina 1 Voorwoord Voor u ligt de zienswijze van Leefbaar Krimpen ten aanzien van de in onze ogen optimalisering van het openbaar vervoer

Nadere informatie

Bijlage D.9 Opties Huidige Dienstregeling en Pluspakket

Bijlage D.9 Opties Huidige Dienstregeling en Pluspakket Bijlage D.9 Opties Huidige Dienstregeling en Pluspakket In deze bijlage worden de volgende opties beschreven: Optie Huidige Dienstregeling; Opties Pluspakket. Optie Huidige Dienstregeling De inschrijver

Nadere informatie

groningen 5 maart 2013 Corr.nr , W Nummer 07/2013 Zaaknr

groningen 5 maart 2013 Corr.nr , W Nummer 07/2013 Zaaknr c a J))j. proviitbcie groningen 5 maart 2013 Corr.nr. 2013-09349, W Nummer 07/2013 Zaaknr. 446407 Voordracht van Gedeputeerde Staten aan Provinciale Staten van Groningen betreffende het voorstel te starten

Nadere informatie

Bereikbaarheid: de kracht van Zuidas

Bereikbaarheid: de kracht van Zuidas Bereikbaarheid: de kracht van Zuidas Bereikbaarheid: de kracht van Zuidas De Amsterdamse Zuidas is volop in ontwikkeling. Met Zuidas groeit ook het verkeer en daarmee de belasting op de bestaande wegen,

Nadere informatie

nr. 393 van KATIA SEGERS datum: 9 december 2016 aan BEN WEYTS Ringtracé Brabantnet - Trambusverbinding

nr. 393 van KATIA SEGERS datum: 9 december 2016 aan BEN WEYTS Ringtracé Brabantnet - Trambusverbinding SCHRIFTELIJKE VRAAG nr. 393 van KATIA SEGERS datum: 9 december 2016 aan BEN WEYTS VLAAMS MINISTER VAN MOBILITEIT, OPENBARE WERKEN, VLAAMSE RAND, TOERISME EN DIERENWELZIJN Ringtracé Brabantnet - Trambusverbinding

Nadere informatie

Vervoersknooppunt voor 110.000 reizigers per dag

Vervoersknooppunt voor 110.000 reizigers per dag Vervoersknooppunt voor 110.000 reizigers per dag Een aantrekkelijk gebied, met een uitgebreid aanbod aan werkgelegenheid Onder de noemer Arnhem Centraal ondergaan station Arnhem en zijn directe omgeving

Nadere informatie

Openbaar vervoer concessie

Openbaar vervoer concessie Openbaar vervoer concessie Gemeenteraad Jordy van Slooten, fysiekdomein@regiogv.nl Januari 2019 1 2 3 Opgave en inzet Gooi en Vechtstreek MIRT Bereikbaarheid per weg en spoor staat onder druk. OV is onvoldoende

Nadere informatie

Memo. Concept

Memo. Concept Memo Aan Jan Bosman Van Carlo Murtas Datum 4 december 2014 Onderwerp projecten opstellen Uitgeest Telefoonnummer 06-52179016 E-mail Status Carlo.Murtas @ProRail.nl Concept Eigenaar Hierbij een korte notitie

Nadere informatie

N232 Groot onderhoud Schipholweg

N232 Groot onderhoud Schipholweg Home N232 Groot onderhoud Schipholweg Waar? Schipholweg (N232) Wat? Groot onderhoud Wanneer? 7 mei t/m 18 juni 2012 Actueel (laatste wijziging 2 mei 2012) Volg het onderhoud van de N232 nu via twitter:

Nadere informatie

L e n n a r t N o u t B a b e t H e n d r i k s

L e n n a r t N o u t B a b e t H e n d r i k s MOBILITEITSPLAN RIDDERKERK L e n n a r t N o u t B a b e t H e n d r i k s 20-06- 2 0 1 9 INTROD UC TIE WAAROM NIEUW M OBILITEITSBELEID? VIGEREND BELEID Verkeersplan Ridderkerk Module Openbaar Vervoer

Nadere informatie

Breng direct RijnWaalsprinter

Breng direct RijnWaalsprinter Nieuw vanaf 29 augustus: Breng direct RijnWaalsprinter Arnhem Huissen Bemmel Nijmegen Gratis 5x retour Breng me direct langs de file Kijk voor meer info op breng.nl Comfortabel én snel langs de files Nieuw:

Nadere informatie

Onze 6 punten voor een betere mobiliteit in Hasselt

Onze 6 punten voor een betere mobiliteit in Hasselt Onze 6 punten voor een betere mobiliteit in Hasselt 1) Openbaar vervoer 2) Park en Ride Signalisatie 3) Doorgaand verkeer 4) Binnen de grote ring 5) Sluipverkeer 6) Alternatieve vervoersmiddelen De Situatie

Nadere informatie

Betreft: Concept Notitie Reikwijdte en Detailniveau MER N279 Veghel Asten

Betreft: Concept Notitie Reikwijdte en Detailniveau MER N279 Veghel Asten Provincie Noord-Brabant, Gedeputeerde Staten Postbus 90151 5200 MC s-hertogenbosch Betreft: Concept Notitie Reikwijdte en Detailniveau MER N279 Veghel Asten Zijtaart, 12-10-2016. Geacht College, Hierbij

Nadere informatie

Betreft art 39 vragen: gevolgen OV Concessie per 14 december 2014

Betreft art 39 vragen: gevolgen OV Concessie per 14 december 2014 Rosmalen 26 november 2014 Aan het College van Burgemeester en Wethouders Postbus 12345 5200 GZ s Hertogenbosch Betreft art 39 vragen: gevolgen OV Concessie per 14 december 2014 Inleiding; Per 14 december

Nadere informatie

Treinhalte HwKk. Varianten 1A en 4

Treinhalte HwKk. Varianten 1A en 4 Treinhalte HwKk Varianten 1A en 4 Bestuursovereenkomst Provincie ZH - Rijnwoude Spoorverdubbeling met 4 treinen /per richting/per uur op werkdagen tot 20.00u Ambitie niveau station is niveau R-Net Prov.

Nadere informatie

Programmaplan Bereikbaar Brabant

Programmaplan Bereikbaar Brabant Programmaplan Bereikbaar Brabant 1. Inleiding Hoe houden we Brabant bereikbaar? Hoe zorgen we er voor dat reizigers binnen een acceptabele tijd van A naar B komen en hoe kunnen we het bedrijfsleven garanderen

Nadere informatie

Openbaar Vervoer in Brabant Vraaggericht, Verbindend en Verantwoord

Openbaar Vervoer in Brabant Vraaggericht, Verbindend en Verantwoord Openbaar Vervoer in Brabant Vraaggericht, Verbindend en Verantwoord Ruud van Heugten Gedeputeerde Mobiliteit & Financiën Presentatie Land van Cuijk 18 september 2013 Vormen van OV in Brabant Rol en Taakverdeling

Nadere informatie

Knooppunten: verdichten, versnellen, verknopen en veraangenamen

Knooppunten: verdichten, versnellen, verknopen en veraangenamen Knooppunten: verdichten, versnellen, verknopen en veraangenamen Aart de Koning Goudappel Coffeng Adkoning@goudappel.nl Lennert Bonnier Goudappel Coffeng LBonnier@goudappel.nl Bijdrage aan het Colloquium

Nadere informatie

Verbeteren toegankelijkheid bushaltes

Verbeteren toegankelijkheid bushaltes Agendanr. Voorstelnr. Onderwerp 13 2008-031 Verbeteren toegankelijkheid bushaltes Aan de Raad, Heerhugowaard, 19februari2008 Beknopt voorstel 1. Instemmen met het beschikbaar stellen van kredieten tot

Nadere informatie

Gezamenlijke opvang vluchtelingen As50+

Gezamenlijke opvang vluchtelingen As50+ Aanbiedingsnotitie behorende bij Plan van Aanpak 26 mei 2016 Opdracht Op subregionale schaal komen tot een verdeling van asielzoekers over gemeenten. De uitwerking van de subregionale opgave voldoet aan

Nadere informatie

Samenvatting informatie inloopavond Stadswerven Zuid 25 juni 2012

Samenvatting informatie inloopavond Stadswerven Zuid 25 juni 2012 Postadres: Postbus 8 3300 AA DORDRECHT Projectmanagement Spuiboulevard 300 DORDRECHT www.dordrecht.nl Contactpersoon R. Domenie T 078-7704293 E rhcm.domenie@dordrecht.nl Datum 25 juni 2012 Ons kenmerk

Nadere informatie

Mobiliteitsplan Drechtsteden >

Mobiliteitsplan Drechtsteden > De zeven Drechtsteden (Alblasserdam, Dordrecht, s-gravendeel, Hendrik-Ido-Ambacht, Papendrecht, Sliedrecht en Zwijndrecht) brengen twee nota s in de inspraak. Deze beschrijven hun visie op bereikbaarheid

Nadere informatie

Breda Duurzaam Bereikbaar

Breda Duurzaam Bereikbaar Masterplan Mobiliteit Breda Duurzaam Bereikbaar D66 krijgt het voor elkaar Inhoud Aanleiding 3 Visie 4 Fietsen en wandelen 5 Openbaar vervoer 6 Autoverkeer 7 Aanleiding 3 Breda slibt dicht. Niet alleen

Nadere informatie

Herinrichting van de Sint-Annalaan Stand van zaken

Herinrichting van de Sint-Annalaan Stand van zaken Herinrichting van de Stand van zaken Vanaf september 2019 willen we trambussen op het Ringtrambustraject van het Brabantnet inzetten. De Ringtrambus laat toe om snel een kwaliteitsvol alternatief voor

Nadere informatie