Jaarverslag Schooljaar

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Jaarverslag Schooljaar"

Transcriptie

1 CBS Prins Willem Alexander Jaarverslag Schooljaar Onderwijs Identiteit De godsdienstige identiteit wil de school zichtbaar maken in de handelswijze van leerkrachten. In alle groepen wordt de methode Trefwoord gebruikt. De thema s worden gezamenlijk geopend in de hal van de school. Iedere groep heeft dit jaar één thema-opening verzorgd. Daarnaast heeft groep 4/5 een muzikale uitvoering van De Schepping gegeven in samenwerking met een verhalenverteller en een vader. Jaarlijks wordt er een schoolkerkdienst gehouden. Dit jaar was het thema: `Wie ben ik`. Voorafgaand aan de schoolkerkdienst hebben alle groepen een bezoek gebracht aan de kerk waar zij een rondleiding en uitleg kregen van Dominee Damstra. Dit jaar hebben we met ouders en kinderen ook Kerst in de kerk gevierd. Bibliotheek op school / leesbeleid In april 2015 is de Bibliotheek op School officieel in gebruik. Vanaf de eerste schoolweek is de bibliotheek voor alle groepen geopend. De bibliotheek is twee keer per week geopend met assistentie van een actief groepje hulpouders. Gedurende het jaar hebben deze hulpouders overleg met de leescoördinatoren, juf Noret en juf Jessica. De aanpak en werkwijze wordt steeds verder afgestemd. Zo wordt vóór het openen van de bibliotheek een aanbod boeken uitgestald zodat kinderen iedere keer andere boeken frontaal zien. Nieuwe boeken of thema s worden gepresenteerd in een aparte kast. In het voorjaar hebben we onder leerlingen en leerkrachten een leesmonitor afgenomen. We herkennen de kinderen in de uitslag van de monitor. Er is een lichte stijging in het leesplezier van kinderen te zien. Kinderen geven aan dat er meer gelezen wordt in de klassen en dat hun leerkracht bijna iedere dag voorleest. Veel kinderen geven aan dat zij niet goed op de hoogte zijn van wat mooie boeken zijn. Komend schooljaar gaan we extra inzetten op boekpromotie. Uit de monitor blijkt dat we op de goede weg zijn met de collectie, maar dat de kinderen van groep 6, 7 en 8 behoefte hebben aan een groter aanbod B- en C- boeken. Zorgwekkend was de uitslag dat er bij heel veel gezinnen niet meer wordt voorgelezen vanaf groep 4. Ook wordt er nauwelijks over boeken gesproken en gaan ouders bijna niet meer naar de openbare bibliotheek met hun kinderen.

2 De uitslag van de monitor is in het team gepresenteerd door de leescoördinatoren met nieuwe aanbevelingen. De collectie van de bibliotheek is in mei uitgebreid met 100 boeken, waarvan veel B- en C- boeken en beginnende leesboekjes voor de groepen 3en (4). Ondernomen activiteiten rond het lezen: - Gezamenlijke opening van de Kinderboekenweek - Schrijversbezoek in de groep 4-5-6: Janneke Schotveld - Voorleesranja in alle groepen - Bibliotheekbezoek groep 3 en 4: Zomerlezen - Activiteiten van de leeskalender zoals voorlezen van groep 8 aan de kleuters en tutorlezen etc. - Inzet van leesmoeders - Nationale voorleeswedstrijd - Boekenbeurs (opbrengst hiervan voor een tijdschriftenabonnement in de schoolbieb) - Schrijversbezoek in groep 8 Pedagogisch klimaat Er is dit schooljaar gekozen is om het accent te leggen op het pedagogisch klimaat. Er zijn veel wisselingen in het team geweest waardoor de doorgaande lijn minder zichtbaar was. Regels en routines voor kinderen waren minder duidelijk. Daarnaast merkten we dat leerlingen behoefte hebben aan meer structuur. Er is ingezet op de volgende drie deelgebieden: Een goede doorgaande lijn, klassenmanagement en communicatie met ouders. Met het team hebben we een scholingstraject van vier bijeenkomsten gevolgd met Jan Scholten (directeur van EPOS). Dit is goed bevallen. De volgende stappen zijn gezet: Communicatie met ouders: - De informatie avond is naar voren geschoven (nu begin september). Het verhaal van de groepen werd onderling afgestemd; waar staan we voor als school en wat zijn onze verwachtingen. - Kennismakingsgesprekken (nu eind sept): De vragenlijsten voor ouders zijn kritisch bekeken en aangepast. - Nieuwe indeling ouder-contact-momenten. Voor de 10-minutengesprekken in november en februari worden alle ouders uitgenodigd. De andere ouderavonden zijn op verzoek van de leerkracht of ouders - Grafiekjes LVS gaan voortaan in het rapport mee naar huis. Op de ouderavond wordt hierover een toelichting gegeven. - Het eerste adviesgesprek V.O. is verschoven van begin groep 8 naar eind groep 7 n.a.v. cito-entree-uitslag. Dit wordt gegeven door de leerkracht van groep 7 (in samenspraak met de IB-er)

3 - Regelmatig is oudercommunicatie binnen het team besproken. We hebben afgesproken dat we inhoudelijk niet op mails reageren. In plaats daarvan nodigen we ouders uit. Gesprekken vinden bij voorkeur aan tafel plaats. Bij voorvallen bellen we ouders. - Grenzen aangeven/ verwachtingen: Niet voor alle voorvallen wordt gebeld. Verwacht mag worden dat de leerkracht contact opneemt wanneer iets meerdere keren gebeurt of urgent is. - Bereikbaarheid aangeven: We geven duidelijker aan wanneer er wel of geen gesprek mogelijk en noodzakelijk is. - Schoolgids: Deze is herschreven met een nieuwe indeling. De schoolgids staat online en wordt alleen voor nieuwe ouders gedrukt. - Website: We hebben ons hierin georiënteerd met het team en de MR. Ook het doel ervan is besproken. Begin volgend schooljaar werken we met de nieuwe website. De schoolkrant komt te vervallen. Doorgaande lijn - De doorgaande lijn stond regelmatig op de agenda. Op verschillende vakgebieden heeft er afstemming plaatsgevonden. Zowel inhoudelijk als op structuur/werkwijze. - Organisatorisch heeft er afstemming plaatsgevonden. Bijv. de pauzetijden zijn gesplitst. - Er zijn uniforme regels opgesteld/ bijgesteld. We spreken elkaars kinderen hierop aan. - Afspraken over beloningen en consequenties zijn in de doorgaande lijn afgesproken. - In schooljaar gaan we door met het thema doorgaande lijn en gaan we de gemaakte afspraken borgen. Klassenmanagement - Voorspelbaarheid voor kinderen: Er zijn uniforme tekens binnen de groepen gekomen. - Afstemming zelfstandig werken; o.a. de weektaak is uniform opgepakt. - Afstemming in de klassenopstelling en regels. Klassenmanagement komt volgend schooljaar terug komen op de teamvergadering. Sociaal emotioneel Studiemiddag Kanjer-update We zijn een Kanjerschool. Voor veel leerkrachten was het alweer een tijd geleden dat zij de laatste scholing hebben gevolgd. Op een studiemiddag hebben we vanuit het Kanjerinstituut een Kanjer-update gekregen. In alle groepen hebben de Kanjerlessen een boost gekregen. De lessen worden nu volgens de nieuwste inzichten van het Kanjerinstituut gegeven.

4 Kanjerouderavond In januari hebben we een informatieavond voor ouders georganiseerd. Deze was erg succesvol. Op deze avond vertelde Annemieke Oudman van het Kanjerinstituut helder hoe de Kanjermethodiek in elkaar steekt en werkt. Speciale aandacht was er voor het onderwerp: Pesten. Begrijpend lezen en De Professionele Leer Gemeenschap (PLG) Op stichtingsniveau willen we leren van en met elkaar middels een PLG. Onze school heeft zich dit jaar gebogen over het vakgebied: begrijpend lezen. Samen met vijf andere scholen van mijnplein zijn we op zoek gegaan naar een gemeenschappelijke onderzoeksvraag. We hebben ons vervolgens verdiept in leesstrategieën en het leerkrachtengedrag (modellen) tijdens de lessen begrijpend lezen. Janine Nijenhuis van mijnplein heeft een studiebijeenkomst over modellen gehouden. Juf Helga en meester Nowel hebben een placemat met leesstrategieën samengesteld passend bij onze methode. Deze wordt volgend schooljaar in alle groepen geïntroduceerd en gebruikt. In schooljaar gaan we in hetzelfde PLG- cluster van scholen nog een jaar verder. Meerbegaafdheid Voor de groepen 1 en 2 is er de kist: De Slimme Kleuter aangeschaft. Materialen en spelletjes uit deze kist zijn wekelijks aangeboden aan een groepje kinderen die op het cognitieve gebied meer aan kunnen. In andere groepen zijn diverse materialen ingezet ter verrijking. Komend schooljaar schaffen we Levelwerk voor de groepen 7 en 8 aan. Oriëntatie nieuwe taalmethode Dit was het laatste jaar dat er gewerkt is met de methode Taalverhaal. We hebben ons georiënteerd op een nieuwe methode voor spelling en taal. In de groepen 4 t/m 8 zijn de methodes: Taal Actief en Staal allebei drie weken uitgeprobeerd. Daarnaast heeft Thijs van der Kaaij in een teambijeenkomst de verschillen nog eens goed belicht. De keuze is voor zowel spelling als taal gevallen op Staal. Waarom de keuze van Staal voor spelling? Binnen het team was er een duidelijke behoefte om verder te gaan met de methodiek van José Schraven. De methodiek met klankgebaren wordt al een aantal jaren binnen onze school gebruikt. Wel was er behoefte aan beduidend meer verwerkingsmateriaal. Staal biedt beide. Naast de schriftelijke verwerking gaan de kinderen volgend schooljaar wekelijks de spelling op de computer oefenen. Waarom de keuze van Staal voor taal? Wij vinden Staal motiverend. De vele filmpjes, verrassende thema s, teksten en bronnen komen uit het echte leven. Staal werkt net iets anders dan de taallessen uit andere methodes. Er wordt gewerkt in thema s. Binnen een thema werken de kinderen op basis van de bronnen en de bijbehorende opdrachten stap voor stap naar een betekenisvol eindproduct toe. Voorbeelden van een eindopdracht zijn bijvoorbeeld het schrijven een

5 brochuretekst of een minipresentatie. Volgend schooljaar gebruiken we de tijd om de methode goed te leren kennen en te implementeren. ICT Een aantal computers zijn vervangen. Voor de combinatieklas, die we in januari konden splitsen, is er een verrijdbaar touchscreen aangeschaft. Deze aanschaf is mede gedaan omdat we voorzien dat er vaker instructie gegeven worden aan een deel van een groep. Alle leerkrachten van groep 4 t/m 8 hebben een scholingsmiddag van L2S gevolgd. Dit computerprogramma kunnen dyslectische leerlingen vanaf groep 5 binnen onze school gebruiken ter ondersteuning. Enkele kinderen maken hier op dit moment al gebruik van. Er is gestart met het digitaal toetsen van de lvs-toetsen bij kinderen die auditieve ondersteuning nodig hebben, zoals leerlingen met dyslexie. Alle groepen maken volop gebruik van de software die bij de methodes horen zoals voor rekenen (Wereld in Getallen) en aanvankelijk lezen (Veilig Leren Lezen). Alle teamleden hebben een cursusmiddag van dot.com5 gevolgd, het leerlingadministratieprogramma van mijnplein. Cultuureducatie en activiteiten Dit schooljaar hebben er in alle groepen zinvolle projecten,activiteiten of gastlessen plaatsgevonden die aansluiten bij het klassenthema. Enkele voorbeelden zijn: - bezoek Info-centrum Den Nul (groep 4-5-6) - gastles kindertelefoon (groep 7-8) - Lessen Steetwise (alle groepen) - Week van de Lentekriebels (alle groepen) - Mediamasters (groep 7-8) in de week van de mediawijsheid - Bezoek aan de dierenwinkel (groep 1 en 2) - Bankbattle (groep 8) - Bibliotheekbezoek (groep 3 en 4) - Stadswandeling in Zwolle (groep 5) etc. Alle groepen hebben een culturele voorstelling bezocht. Schooltuin Het project schooltuin is uitgebreid. Zaaien, schoffelen, oogsten gebeurt niet meer op het kleine stukje grond naast de school. Per 1 maart huurt groep 7 in de volkstuinen van Olst een stuk grond waar iedere leerling een eigen moestuintje heeft. In de klas is er extra aandacht voor lessen rond groentes, groei en voeding. Schoolthema: Kunst In april hebben alle groepen gewerkt rond het thema: Kunst. Het thema werd gezamenlijk in de hal geopend. In iedere stond een bekende kunstenaar en stroming centraal. In groep 1-2 was dit Piet Mondriaan, in groep 3: Keith Haring, in groep 4-5-6: Vincent van Gogh en groep 7-8: Pablo Picasso.

6 Ook zijn er alle iedere groepen een of meerdere workshop gegeven. De themaweken werden feestelijk afgesloten met een echt museum waarin ouders en andere belangstellenden de kunstwerken van dichtbij konden bewonderen. Personeel In schooljaar werkten 15 personeelsleden op de Prins Willem Alexanderschool. Een directeur, een intern begeleider, 11 groepsleerkrachten en twee onderwijsassistenten. Vanaf januari hebben we groep 5/6 kunnen splitsen in twee enkele groepen. Dit kon door de inzet van onze vierdejaarsstudent meester Jan Willem op maandag t/m woensdag. Op donderdag en vrijdagochtend is er extra formatie ingezet. Juf Joyce Bruggeman, bekend met de school, is op deze dagen komen invallen. Mutaties Aan het einde van het schooljaar nemen we afscheid van meester Harm Jan Zomer en Juf Renate Veldkamp. Juf Renate is begin juli met zwangerschapsverlof gegaan en gaat na haar verlof starten in de invalpool van mijnplein. Meester Harm Jan Zomer gaat buiten onze stichting werken als adjunct-directeur op CBS De Sprong in Hoogeveen. We bedanken beide voor hun fantastische inzet tijdens de tijd op onze school! Aan het einde van het schooljaar hebben we ook afscheid genomen van onze langdurige invallers juf Joyce Bruggeman, juf Namita Vogel, meester Jeffrey Wijnen en onze vierdejaarsstudent meester Jan Willem Aberson. Ook hen bedanken we voor hun inzet en samenwerking Juf Marije Buiting heeft in juni een vaste aanstelling binnen mijnplein gekregen. Volgend schooljaar kan zij drie dagen op onze school werken. De ICT-taken die meester Harm Jan op onze school heeft verzorgd wordt volgend schooljaar door Gerard Holtslag gedaan. Hij is de ICT-er van mijnplein en zal wekelijks een middag op onze school zijn. Juf Karlijn Marissink staat volgend schooljaar 1 dag in groep 8 en gaat de Bapo-dagen van juf Noret invullen. Per schooljaar is er aan onze school een vakdocent bewegingsonderwijs verbonden. Carine Hartman zal in de groepen 3 t/m 8 wekelijks één gymles verzorgen. Daarnaast zal zij de taken van combinatiefunctionaris op zich nemen. Professionalisering Teamscholing: Zoals vermeld was onze teamscholing in het afgelopen jaar gericht op het pedagogisch klimaat. In vier bijeenkomsten, gegeven door Jan Scholten van EPOS, is er ingezet op klassenmanagement, een doorgaande lijn binnen school en de communicatie met ouders. Het team heeft daarnaast een studiedag communicatie gevolgd in Arnhem en een studiemiddag van het Kanjerinstituut. Op ICT gebied zijn teamleden geschoold in Dot.com en L2S. Acht teamleden volgden de her-certificatie van BHV.

7 Opleidingen: Vier teamleden hebben dit schooljaar een opleiding afgerond. Meester Nowel Horenberg heeft zijn diploma bewegingsonderwijs gehaald. Juf Anuska Zandbelt heeft haar opleiding NOVO (verandermanagement) afgerond. Meester Harm Jan Zomer en juf Karin Olislagers hebben Leiding Geven 2 van Magistrum afgerond. Juf Marije Buiting heeft het eerste jaar van haar Master Sen opleiding erop zitten. Volgend schooljaar gaat zij het tweede jaar in. Haar opdrachten rondom meerbegaafde kinderen en motivatie voert zij uit bij ons op school. Cursussen: Lastige jongens bestaan niet Sensorische informatieverwerking en het onderwijs Kleuters met een ontwikkelingsvoorsprong Een passende aanpak voor leerlingen met een tweede leerlijn, werken vanuit ontwikkelingsperspectief Kinderen met spraak-taalproblemen; handvatten voor de praktijk Communicatie met ouders en leerlingen Met sprongen vooruit groep 3-4 Met sprongen vooruit groep 5-6 Rekenproblemen en dyscalculie in de praktijk Meester Nowel Horenberg Juf Mariëlle Pillen Juf Noret Pronk Juf Anuska Zandbelt Juf Mariëlle Pillen en juf Alie Schotman Juf Anuska Zandbelt Juf Bea van der Bijl, Juf Karin Visser en Juf Helga van Voorbergen Juf Renate Veldkamp Juf Hendrina van der Velde en juf Joke Meijer We kijken met tevredenheid terug op een schooljaar waarin we mooie stappen hebben gemaakt binnen de school. We bedanken iedereen die hieraan heeft bijgedragen en met zoveel enthousiasme aan heeft gewerkt: teamleden, ouders, ouderraad en MR. Ons doel is te blijven werken aan goed onderwijs waarbij kinderen met plezier naar school gaan en zich optimaal kunnen ontwikkelen.

Vanaf 8.20 mogen de kinderen van groep 1 en 2 binnengebracht worden. Om 8.25 gaan de groepen 3 t/m 8 naar binnen. Start van de lessen 8.30.

Vanaf 8.20 mogen de kinderen van groep 1 en 2 binnengebracht worden. Om 8.25 gaan de groepen 3 t/m 8 naar binnen. Start van de lessen 8.30. Praktische informatie en contactgegevens schooljaar 2016-2017 Schooltijden De schooltijden voor uw kind zijn: Aanvang schooldag: Einde schooldag: Einde schooldag op woensdag: Einde schooldag groep 1 op

Nadere informatie

Bijlage 1: Jaarplan

Bijlage 1: Jaarplan Bijlage 1: Jaarplan 2016-2017 Voor 2016-2017 kiest de school voor de volgende veranderingsonderwerpen: 1. Beleidsterrein: didactisch: implementatie van de rekenmethode Wereld in getallen 2. Beleidsterrein:

Nadere informatie

Feb. Maart 3. P D S A P D S A 4. P D S A P D S A 5. P D S A P D S A P D 6. P D S A P D S A 7. P D S A P D S A 8. P D S A 9. P D S A P D S A P D S A P

Feb. Maart 3. P D S A P D S A 4. P D S A P D S A 5. P D S A P D S A P D 6. P D S A P D S A 7. P D S A P D S A 8. P D S A 9. P D S A P D S A P D S A P Jaarplan voor schooljaar Aug Sept. Okt. Nov. Dec. Jan. Feb. Maart April Mei Juni Juli 1. P D S A 2. P D S A P D S A 3. P D S A P D S A 4. P D S A P D S A 5. P D S A P D S A P D 6. P D S A P D S A 7. P

Nadere informatie

OUDERINFO. Informatiemarkt. Schoolreizen. Gebruik Klasbord. Schooljaar 2018/ september Agenda

OUDERINFO. Informatiemarkt. Schoolreizen. Gebruik Klasbord. Schooljaar 2018/ september Agenda OUDERINFO Schooljaar 2018/2019 10 september 2018 Agenda Informatiemarkt Op donderdag 27 september aanstaande organiseren we de informatiemarkt. Om 17.00 uur staat de koffie/thee klaar. We zullen deze informatiemarkt

Nadere informatie

CBS Prins Willem Alexander. Nieuwsbrief. 29 september 2016 Nieuwsbrief nummer 2

CBS Prins Willem Alexander. Nieuwsbrief. 29 september 2016 Nieuwsbrief nummer 2 CBS Prins Willem Alexander Nieuwsbrief 29 september 2016 Nieuwsbrief nummer 2 Goed gestart! Het schooljaar is begonnen. De eerste vijf weken zitten er bijna op. De eerste twee weken hebben vooral in het

Nadere informatie

School Ontwikkel Plan

School Ontwikkel Plan School Ontwikkel Plan r.k.b.s. de Ark Burg.Kooimanweg 1 1711 KK Hensbroek tel: 0226-452072 directie.deark@skowestfriesland.nl www.rkbs-deark.nl Jaar 2013-2014 School Rkbs de Ark Schoolleider Peter van

Nadere informatie

INHOUDSOPGAVE 2 VOORWOORD EN INLEIDING 3 DOELEN VAN HET ONDERWIJS 4 RESULTATEN VAN HET ONDERWIJS 5 SCORE EINDTOETS 6 UITSTROOM NAAR VO 7

INHOUDSOPGAVE 2 VOORWOORD EN INLEIDING 3 DOELEN VAN HET ONDERWIJS 4 RESULTATEN VAN HET ONDERWIJS 5 SCORE EINDTOETS 6 UITSTROOM NAAR VO 7 INHOUDSOPGAVE 2 VOORWOORD EN INLEIDING 3 DOELEN VAN HET ONDERWIJS 4 RESULTATEN VAN HET ONDERWIJS 5 SCORE EINDTOETS 6 UITSTROOM NAAR VO 7 CONCLUSIE EN VOORUITBLIK 8 Dit is het jaarverslag 2017-2018 van

Nadere informatie

Schooljaarplan Planperiode Versie Versie 4 Datum Obs Prins Willem Alexander. Adres t Witzand 22. Telefoon

Schooljaarplan Planperiode Versie Versie 4 Datum Obs Prins Willem Alexander. Adres t Witzand 22. Telefoon Plan n in g Schooljaarplan Planperiode 2011-2015 Versie Versie 4 Datum 04-07-2013 Naam school Adres t Witzand 22 Postcode Obs Prins Willem Alexander 9463PA Telefoon 0592 262400 E-mail Directeur pwa@primah.org

Nadere informatie

Oecumenische basisschool Baron de Vos van Steenwijk W. de Waalstraat BV Rockanje

Oecumenische basisschool Baron de Vos van Steenwijk W. de Waalstraat BV Rockanje Oecumenische basisschool Baron de Vos van Steenwijk W. de Waalstraat 1 3235 BV Rockanje info@bvs.vcodekring.nl http://www.barondevos.nl 0181-402401 JAARVERSLAG 2015-2016 Algemeen Het schooljaar 2015-2016

Nadere informatie

INHOUDSOPGAVE 2 VOORWOORD EN INLEIDING 3 DOELEN VAN HET ONDERWIJS 4 RESULTATEN VAN HET ONDERWIJS 5 SCORE EINDTOETS 6 UITSTROOM NAAR VO 7

INHOUDSOPGAVE 2 VOORWOORD EN INLEIDING 3 DOELEN VAN HET ONDERWIJS 4 RESULTATEN VAN HET ONDERWIJS 5 SCORE EINDTOETS 6 UITSTROOM NAAR VO 7 INHOUDSOPGAVE INHOUDSOPGAVE 2 VOORWOORD EN INLEIDING 3 DOELEN VAN HET ONDERWIJS 4 RESULTATEN VAN HET ONDERWIJS 5 SCORE EINDTOETS 6 UITSTROOM NAAR VO 7 CONCLUSIE EN VOORUITBLIK 8 2 VOORWOORD EN INLEIDI

Nadere informatie

Bijlage 1: Jaarplan

Bijlage 1: Jaarplan Bijlage 1: Jaarplan 2015-2016 Voor 2015-2016 kiest de school voor de volgende veranderingsonderwerpen: 1. Beleidsterrein: onderwijskwaliteit/didactisch handelen/pedagogisch handelen: Verandering van de

Nadere informatie

Jaarplan Prins Willem-Alexanderschool Echteld

Jaarplan Prins Willem-Alexanderschool Echteld Jaarplan 2018-2019 Prins Willem-Alexanderschool Echteld Prins Willem Alexanderschool Achterstraat 27 4054MS Echteld tel. 0344-641436 email: directie@pwa-echteld.nl website: www.pwa-echteld.nl september

Nadere informatie

Terugblikken en vooruit kijken 25 juni 2015

Terugblikken en vooruit kijken 25 juni 2015 Terugblikken en vooruit kijken 25 juni 2015 Inleiding Welkom Voorstellen aanwezigen Doelen van de avond U heeft een goede indruk van waar we het afgelopen jaar aan gewerkt hebben en wat dat tot nu toe

Nadere informatie

Nieuwsbrief maart 2017

Nieuwsbrief maart 2017 Nieuwsbrief maart 2017 0599416425 directie.deklimop@o2sv.nl 27 februari starten wij op ons nieuwe meubilair. Nieuwsgierig? Wij ook! Loop maandag gerust even mee naar binnen om een kijkje te nemen. 7 maart

Nadere informatie

De Schakel in het kort.

De Schakel in het kort. CBS De Schakel De Schakel in het kort. Wij zijn een Christelijke school! Tien groepen; groep 1 t/m 8 en groep 1 t/m 5 Twee locaties: Hoofdgebouw Dependance Botter 40-77 Kennemerland 17 Uitgangspunten:

Nadere informatie

Info avond NIO voor groep 7 ouders om uur

Info avond NIO voor groep 7 ouders om uur Nieuwsbrief nummer: 7 juni 2017 Begrijpt u de nieuwsbrief niet zo goed? Let op: *Hebt u vragen of opmerkingen over onderwerpen die in de nieuwsbrief staan? Regelmatig is er een Oudercafé waarin de directeur

Nadere informatie

Nummer Domein Doel/resultaat Hoe Planning Betrokkenen Kwaliteit 1718 K1 Volgen van onderwijskwaliteit

Nummer Domein Doel/resultaat Hoe Planning Betrokkenen Kwaliteit 1718 K1 Volgen van onderwijskwaliteit Jaarplan 2017-: Nummer Domein Doel/resultaat Hoe Planning Betrokkenen Kwaliteit 1718 K1 Volgen van onderwijskwaliteit Januari Juni 1718 K2 Besprekingen resultaten Er worden meerdere relevante instrumenten

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Mei 2018

Nieuwsbrief. Mei 2018 Nieuwsbrief Mei 2018 Directie Formatie De afgelopen weken zijn wij bezig geweest met de voorbereiding van de groepsindeling voor volgend schooljaar. Wij zijn heel blij dat wij volgend jaar weer 13 groepen

Nadere informatie

Scheepsjournaal RK Basisschool De Ark februari Beste ouder(s) en kinderen,

Scheepsjournaal RK Basisschool De Ark februari Beste ouder(s) en kinderen, Beste ouder(s) en kinderen, U ontvangt het Scheepsjournaal met informatie over het reilen en zeilen op De Ark. Hierin staan de nieuwsberichten over de groepen, bijzondere activiteiten, de agenda voor de

Nadere informatie

Jaarplan 2013-2014. Still going strong.

Jaarplan 2013-2014. Still going strong. Jaarplan 2013-2014 Still going strong. Een jaarplan is afgeleid van het schoolplan Alle plannen voor 2011-2015 Eerst alle plannen keurig verdeeld over vier jaar; Bijstellingen door evaluaties; Toevoegingen

Nadere informatie

Jaarverslag 2015/2016

Jaarverslag 2015/2016 Jaarverslag 2015/2016 Terugblik Het afgelopen schooljaar hebben we binnen het team gewerkt met vijf actiegroepen, te weten: 1. Visie 2. Zorg en Begeleiding 3. Effectieve Instructie 4. Leerinhouden 5. Jonge

Nadere informatie

o.a. Carnaval, cito groep 1 en 2, protocol (meer)begaafdheid

o.a. Carnaval, cito groep 1 en 2, protocol (meer)begaafdheid Hofbode 5 11 januari 2016 o.a. Carnaval, cito groep 1 en 2, protocol (meer)begaafdheid Kerst 2015 Het is alweer een aantal weken geleden maar we kunnen terugkijken op een sfeervolle Kerst. We willen alle

Nadere informatie

Jaar School Schoolleider Datum

Jaar School Schoolleider Datum JAARPLAN Jaar School Schoolleider Datum Inleiding 2015-2016 Jaar Megelsheim Jos van Gerven September 2015 In ons Jaarplan geven we onze onderwijskundige beleidsvoornemens aan voor komend schooljaar. JAARVERSLAG

Nadere informatie

Jaargang: 19 Nr NIEUWSBRIEF van Katholieke Basisschool PIROUETTE

Jaargang: 19 Nr NIEUWSBRIEF van Katholieke Basisschool PIROUETTE Jaargang: 19 Nr. 5 31-1-2016 NIEUWSBRIEF van Katholieke Basisschool PIROUETTE Eindredactie: Sergio van Dijk, Cindy de Winter, Ignace Kloet Technische realisatie: Aster Brouwer, ICT-coördinator. AGENDA

Nadere informatie

Info groep 8 20 september 2016

Info groep 8 20 september 2016 Info groep 8 20 september 2016 Algemeen Wat zijn we weer lekker gestart! De eerste drie weken zitten er op. We hebben veel activiteiten gedaan uit de Vreedzame school. Wat voor groep willen wij zijn, welke

Nadere informatie

Kreami. 2 november 30 november 29 maart 10 mei (van uur uur) Graag inleveren vóór vrijdag 5 oktober

Kreami. 2 november 30 november 29 maart 10 mei (van uur uur) Graag inleveren vóór vrijdag 5 oktober Bibliotheek Sinds dit schooljaar is er aan de zwevende bibliotheek op de bovenverdieping een blok van kasten toegevoegd. Deze is afkomstig van bibliotheek De Kempen en zij hebben ook gezorgd dat de kast

Nadere informatie

Jaarplan Tweede Openluchtschool

Jaarplan Tweede Openluchtschool Tweede Openluchtschool voor het Gezonde Kind, Tweede Openluchtschool voor het Gezonde Kind, 08VA Inleiding De Tweede Openluchtschool is bij de start van het schooljaar 2017-2018 geconfronteerd met tegenslagen.

Nadere informatie

Verslag schoolontwikkelingen CBS De Zeester /2016

Verslag schoolontwikkelingen CBS De Zeester /2016 Verslag schoolontwikkelingen CBS De Zeester - 2015/2016 Bijlage bij het Zeesterjournaal van 6 juni 2016 Geachte ouder(s)/verzorger(s) en belangstellenden, Tijdens een schooljaar vinden er veel ontwikkelingen

Nadere informatie

Visie en beleid ten aanzien van beter presterende leerlingen

Visie en beleid ten aanzien van beter presterende leerlingen Visie en beleid ten aanzien van beter presterende leerlingen Inleiding Eén van de profielpijlers van De Duif is presteren. We proberen uit alle leerlingen te halen wat er in zit. Ons doel is om voor alle

Nadere informatie

CBS Prins Johan Friso. Schooljaarplan

CBS Prins Johan Friso. Schooljaarplan CBS Prins Johan Friso Schooljaarplan 2016-2017 Directeur Dhr. Johan Blank Adres Grettingalaan 43 Plaats Harlingen Telefoon 0517-430583 E-Mail pjf@cbo-nwf.nl Datum 29-8-2016 CBS Prins Johan Friso Schooljaarplan

Nadere informatie

Andere belangstellenden kunnen de mail lezen op

Andere belangstellenden kunnen de mail lezen op Nieuwsbrief d.d. 10-01-2019 De nieuwsbrief krijgt u thuis via de mail. (Parnassys) Andere belangstellenden kunnen de mail lezen op www.basisscholengiethoorn.nl GMR Deze week namen we informeel afscheid

Nadere informatie

1. Leerlijn taal/spelling implementeren

1. Leerlijn taal/spelling implementeren Bijlage bij het schoolplan 2015-2019 Jaarplan 2017-2018 Voor 2017-2018 kiest de school voor de volgende veranderingsonderwerpen: 1. Beleidsterrein didactisch handelen: leerlijn taal/spelling implementeren

Nadere informatie

Nr 11, 22 februari Beste ouders/verzorgers,

Nr 11, 22 februari Beste ouders/verzorgers, Nr 11, 22 februari 2016 Beste ouders/verzorgers, Op het moment dat ik deze Boemerang schrijf is het buiten kil en nat. Geen weer voor een Elfstedentocht, of een fijne winterwandeling. Herfstachtig weer,

Nadere informatie

Brugproat. Nieuwsbrief nr.5 (31 okt. 16 nov.) Schooljaar

Brugproat. Nieuwsbrief nr.5 (31 okt. 16 nov.) Schooljaar Brugproat Nieuwsbrief nr.5 (31 okt. 16 nov.) Schooljaar 2016 2017 Agenda Donderdag 3 nov. 15.00 u. Teamvergadering Vrijdag 4 nov. Schoolleidersopleiding (Judith) Woensdag 9 nov. 12.45 u. Teamvergadering

Nadere informatie

Feb. Maart. 2 Differentiatie door instructie en toetsen op niveau (convergent waar nodig, divergent waar mogelijk)

Feb. Maart. 2 Differentiatie door instructie en toetsen op niveau (convergent waar nodig, divergent waar mogelijk) Jaarplan - Aug Sept. Okt. Nov. Dec. Jan. Feb. Maart April Mei Juni Juli 1 Optimaliseren Passend Onderwijs 2 Differentiatie door instructie en toetsen op niveau (convergent waar nodig, divergent waar mogelijk)

Nadere informatie

Jaarverslag en vooruitblik

Jaarverslag en vooruitblik Jaarverslag en vooruitblik 1. Onderwijs Jaarverslag schooljaar 2009-2010 BAS Coöperatief leren: Tijdens een aantal studiemiddagen heeft het team met externe begeleiding zich verdiept in verschillende coöperatieve

Nadere informatie

JAARVERSLAG LEREN DOOR TE DOEN. Schooljaar 2014-2015. EC Theo Thijssen. Adres Mulderskamp 164 7205 BZ Zutphen Telefoon 0575-512230 E-mail

JAARVERSLAG LEREN DOOR TE DOEN. Schooljaar 2014-2015. EC Theo Thijssen. Adres Mulderskamp 164 7205 BZ Zutphen Telefoon 0575-512230 E-mail JAARVERSLAG LEREN DOOR TE DOEN Schooljaar 2014-2015 Naam EC Theo Thijssen Brinnummer 20 FG Adres Mulderskamp 164 7205 BZ Zutphen Telefoon 0575-512230 E-mail theothijssenzutphen@archipelprimair.nl Website

Nadere informatie

Jaarplan - jaarverslag 2015-2016

Jaarplan - jaarverslag 2015-2016 Jaarplan - jaarverslag 2015-2016 Basisschool De Kameleon Grubbenvorst Datum: 22 juni 2015 www.mijnschoolplan.nl JAARPLAN 2015-2016 JAARVERSLAG 2015-2016 Schoolnaam Basisschool De Kameleon Schoolnaam Basisschool

Nadere informatie

JAARDOELEN 2015 2019. Schoolplan De Hoeksteen jaardoelen 2015-2019 Pagina 1

JAARDOELEN 2015 2019. Schoolplan De Hoeksteen jaardoelen 2015-2019 Pagina 1 JAARDOELEN 2015 2019 Schoolplan De Hoeksteen jaardoelen 2015-2019 Pagina 1 HOOGBEGAAFDHEID 2015-2016 2016-2017 2017-2018 2018-2019 Het bieden van passend onderwijs middels een doorgaande leerlijn voor

Nadere informatie

Onderwijskundig Jaarplan. CBS de Ark September 2013

Onderwijskundig Jaarplan. CBS de Ark September 2013 Onderwijskundig Jaarplan CBS de Ark September 2013 In dit onderwijskundig jaarverslag vermelden we kort en bondig welke zaken prioriteit krijgen dit jaar en hoe we dit op gaan pakken. Uitwerking van de

Nadere informatie

18 juli 2014 Agenda TEAMSCHOLING

18 juli 2014 Agenda TEAMSCHOLING 18 juli 2014 Zo vlak voor de vakantie wordt de grote tegenstelling tussen leuke dingen en vreselijke dingen weer eens benadrukt. Ons medeleven gaat uit naar de slachtoffers en hun familie die nu een vreselijke

Nadere informatie

Jaarverslag Prins Willem-Alexanderschool Echteld

Jaarverslag Prins Willem-Alexanderschool Echteld Jaarverslag 2016-2017 Prins Willem-Alexanderschool Echteld Prins Willem Alexanderschool Achterstraat 27 4054MS Echteld tel. 0344-641436 / 714314 email: directie@pwa-echteld.nl website: www.pwa-echteld.nl

Nadere informatie

JAARVERSLAG De Rank. informatie over de christelijke basisschool de Rank Harderwijk

JAARVERSLAG De Rank. informatie over de christelijke basisschool de Rank Harderwijk JAARVERSLAG 2016-2017 De Rank informatie over de christelijke basisschool de Rank Harderwijk Inhoudsopgave Inleiding 3 Doelstellingen 4 Identiteit en vieringen 5 Zending en acties 6 Kwaliteit / Evaluatie

Nadere informatie

Informatieboekje. Groep 1-2

Informatieboekje. Groep 1-2 Informatieboekje Groep 1-2 2016-2017 Thematisch werken: We werken in groep 1 / 2 met thema s die aansluiten bij de belevingswereld van de kinderen. Gedurende deze thema s zullen de volgende ontwikkelingsgebieden

Nadere informatie

JAARVERSLAG 2008-2009 JAARPLANNING 2009-2010 PRINS WILLEM-ALEXANDERSCHOOL IB-ER A. TIMMERMANS ADJUNCT DIRECTEUR A.J. VAN ZELST DIRECTEUR G.M.

JAARVERSLAG 2008-2009 JAARPLANNING 2009-2010 PRINS WILLEM-ALEXANDERSCHOOL IB-ER A. TIMMERMANS ADJUNCT DIRECTEUR A.J. VAN ZELST DIRECTEUR G.M. JAARVERSLAG 2008-2009 JAARPLANNING 2009-2010 PRINS WILLEM-ALEXANDERSCHOOL REMBRANDTLAAN 18 5161ES SPRANG-CAPELLE WWW.PWA-BASISSCHOOL.NL G.M. DE KOK IB-ER A. TIMMERMANS ADJUNCT DIRECTEUR A.J. VAN ZELST

Nadere informatie

In het Jaarplan wordt de concrete uitwerking van de beleidsvoornemens beschreven, die weergegeven zijn in het Schoolplan.

In het Jaarplan wordt de concrete uitwerking van de beleidsvoornemens beschreven, die weergegeven zijn in het Schoolplan. Jaarplan 2014-2015 Inleiding In het Jaarplan 2014-2015 wordt de concrete uitwerking van de beleidsvoornemens beschreven, die weergegeven zijn in het Schoolplan. Gekozen is voor een compacte vorm waarbij

Nadere informatie

Start van het schooljaar

Start van het schooljaar 3 SEPTEMBER 2014 1 Start van het schooljaar De eerste twee weken van het nieuwe schooljaar zitten er al weer bijna op. Voor sommige kinderen was het begin best even spannend, een nieuwe juf of meester,

Nadere informatie

Schooljaarverslag Conclusie en consequenties

Schooljaarverslag Conclusie en consequenties Schooljaarverslag 2017-2018 School Brinnummer Directeur Teamleider Intern Begeleider Hoogholtje 05 CJ Margreet de Boer Judith Wilthof Greet Smid Ontwikkeling schoolpopulatie Overzicht populatie: Het leerlingenaantal

Nadere informatie

Uitwerking van verbeterpunten en ontwikkelpunten

Uitwerking van verbeterpunten en ontwikkelpunten Jaarplan 2018/2019 St. Cyriacusschool Uitwerking van verbeterpunten en ontwikkelpunten Aan de hand van onderstaande verbeterpunten, maakt de directeur een vergaderoverzicht. Daarin staat vermeld, wat er

Nadere informatie

Uitwerking externe communicatiemiddelen

Uitwerking externe communicatiemiddelen Uitwerking externe communicatiemiddelen Middel Doelgroep Frequentie Betrokkenen a. Schoolplan In het Schoolplan beschrijven en verantwoorden we de werkwijze van de Paulusschool en hoe we ons in de komende

Nadere informatie

Doorzetten continuüm van zorg groep 3-8. Niveauleesgroepjes. Verdere Implementatie. Groep 5: II (69,7) 100% van de groepen een III score of hoger.

Doorzetten continuüm van zorg groep 3-8. Niveauleesgroepjes. Verdere Implementatie. Groep 5: II (69,7) 100% van de groepen een III score of hoger. Stap 9: Evaluatie schooljaar 2016 2017 In onderstaande tabel staan al onze doelen voor het schooljaar 2016 2017 geschreven. Er staat bij op welke manier we aan deze doelen hebben gewerkt en wat het resultaat

Nadere informatie

Oldenoert 55 9351 KV Leek Tel. 0594 512720 www.gbsdespringplank.nl springplank@noorderbasis.nl

Oldenoert 55 9351 KV Leek Tel. 0594 512720 www.gbsdespringplank.nl springplank@noorderbasis.nl Oldenoert 55 9351 KV Leek Tel. 0594 512720 www.gbsdespringplank.nl springplank@noorderbasis.nl Inhoud Jaarverslag Voorwoord... 3 1. Kengetallen schooljaar 2013-2014... 4 a. Leerlingen... 4 b. Personeel...

Nadere informatie

Nieuwsbrief de Horizon

Nieuwsbrief de Horizon P a g i n a 1 Nieuwsbrief de Horizon Agenda november 4. Afsluiting project veilig internet (M2-B2) 8. Oudergesprekken 10. Oudergesprekken 11. Start techniekcircuit (M2-B2) 14. Start leestoetsen 22. Theo

Nadere informatie

We zullen door middel van deze korte samenvatting laten zien wat wij doen bij de verschillende vakken die we hebben.

We zullen door middel van deze korte samenvatting laten zien wat wij doen bij de verschillende vakken die we hebben. Informatie groep 4 Welkom op de site van groep 4 van CBS De Bargeweide. Er zitten 27 kinderen in groep 4. We hebben twee juffen, juf Annet Semmekrot en juf Wietske Scholts. Juf Wietske wordt op dit moment

Nadere informatie

In het schema hieronder staat de groepsindeling en groepsbezetting voor Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag. Marga Marga Pia Pia Pia

In het schema hieronder staat de groepsindeling en groepsbezetting voor Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag. Marga Marga Pia Pia Pia MAANDINFO juli 2017 Beste ouders/ verzorgers, Groepsbezetting Na overleg met directie, IB, de leerkrachten, de MR en het bestuur hebben we besloten dat we de combinatiegroepen komend schooljaar anders

Nadere informatie

Wij zijn weer goed gestart

Wij zijn weer goed gestart 26-ste jaargang 2016-2017 Nummer 266 september 2016 Obs de Drift De Pol 4a 9444 XE www.obsdedrift.nl drift@primah.org 0592-501480 In dit nummer: We zijn weer goed gestart Nieuwe Taal en Spelling methode

Nadere informatie

Jaarplan. Schooljaar 2014 2015

Jaarplan. Schooljaar 2014 2015 Jaarplan Schooljaar 2014 2015 Lezen. 2013-2014 evaluatie 2013-2014 2014-2015 Weten wat aan leesonderwijs uit de Leeslijn wordt gedaan. Specifieke leesbegeleiding vindt plaats. Vanuit het takenbeleid inventariseert

Nadere informatie

Deze bijdrage blijft voor ,- per leerling. Per gezin betaalt u maximaal voor 3 kinderen.

Deze bijdrage blijft voor ,- per leerling. Per gezin betaalt u maximaal voor 3 kinderen. Riemslootnieuws 756 04-10-2018 Jaargang 18 E-mail: info@obsderiemsloot.nl tel. nr. 0516 432090 NIEUWS VANUIT DE SCHOOL Bedankt! De Deco commissie heeft er afgelopen week weer voor gezorgd dat de school

Nadere informatie

Omdat dit de laatste Info van dit schooljaar is wil ik u hierbij een heel fijne kerstvakantie wensen en een mooie start van het nieuwe schooljaar.

Omdat dit de laatste Info van dit schooljaar is wil ik u hierbij een heel fijne kerstvakantie wensen en een mooie start van het nieuwe schooljaar. Info 5 2016/2017 Datum: 09-12-2016 Beste ouders/verzorgers van kinderen van De Waterkant, We hebben een heerlijk Sinterklaasfeest achter de rug. Iedereen bedankt voor de hulp! In deze Info wat foto s,

Nadere informatie

Beste ouder(s) / verzorger(s),

Beste ouder(s) / verzorger(s), 28september 2018 1 3 Hazerswoudestraat 250 2729 CN Zoetermeer tel: 079-3315022 Directie: Annette Mulder & Lianne Leukfeldt Email: directie@floris.unicoz.nl Website: www.floris.unicoz.nl Beste ouder(s)

Nadere informatie

[1] Beoordeelde beleidsterreinen (maart/april 2016) Beleidsterrein Gem. score Gekozen verbeterpunten 1 Opbrengsten

[1] Beoordeelde beleidsterreinen (maart/april 2016) Beleidsterrein Gem. score Gekozen verbeterpunten 1 Opbrengsten Schoolontwikkelplan Jaar 016-017 School Bavoschool Directeur Saskia Kuin Datum 15 september 016 Inleiding In dit schoolontwikkelplan 016-017 geven we aan: [1] welke beleidsterreinen uit WMK we hebben gescoord

Nadere informatie

t Kapelke Nieuwsbrief

t Kapelke Nieuwsbrief t Kapelke Nieuwsbrief schooljaar 2015-2016 12 april nummer 7 Beste ouders, U ontvangt hierbij de 7de nieuwsbrief van dit schooljaar. Studiedag 26 mei. Op donderdag 26 mei is ere en studiemiddag gepland.

Nadere informatie

JAARPLAN OBS De Driehoek

JAARPLAN OBS De Driehoek JAARPLAN OBS De Driehoek 2015 2016 OBS De Driehoek Jan van Rixtelstraat 26 5735 GA Aarle-Rixtel 0492-383 003 info@3hoek.nl 2 Onderwijskundig jaarplan 2015-2016 Jaar 2015-2016 School OBS De Driehoek Schoolleider

Nadere informatie

Maandag 18 september Kennismakingsgesprekken Directie s ochtends aanwezig

Maandag 18 september Kennismakingsgesprekken Directie s ochtends aanwezig INFO Jaargang 24, Nummer 4, 19-9-2017 Maandag 18 september Kennismakingsgesprekken Directie s ochtends aanwezig Dinsdag 19 september Woensdag 20 september Kennismakingsgesprekken Donderdag 21 september

Nadere informatie

JAARVERSLAG. Dit jaar op Merlijn. 2014-2015 We kijken. Knikkertijd in. afscheid van groep 8! We werken aan 21st Century Skills

JAARVERSLAG. Dit jaar op Merlijn. 2014-2015 We kijken. Knikkertijd in. afscheid van groep 8! We werken aan 21st Century Skills 2014-2015 We kijken terug Knikkertijd in april afscheid van groep 8! JAARVERSLAG Dit jaar op Merlijn Dit schooljaar hebben we samen weer geleerd, feesten gevierd en uitstapjes gemaakt. In het najaar zijn

Nadere informatie

KBS St. Jozef Rijen. Bijlagen Communicatieplan. F. Communicatiemiddelen extern. Communictiemiddel. Doel Doelgroep Boodschap Frequentie Coördinatie

KBS St. Jozef Rijen. Bijlagen Communicatieplan. F. Communicatiemiddelen extern. Communictiemiddel. Doel Doelgroep Boodschap Frequentie Coördinatie Bijlagen Communicatieplan KBS St. Jozef Rijen F. en extern Communictiemiddel Website ouders verzorgers beleidszaken activiteiten school ziekmelding aanmelding nieuwe leerling terugkoppeling gebeurtenissen

Nadere informatie

JAARVERSLAG VOOR DE OUDERS

JAARVERSLAG VOOR DE OUDERS JAARVERSLAG VOOR DE OUDERS Evaluatie van schooljaar 2009-2010 In dit verslag kijken we terug op het schooljaar 2009-2010. Ook in dit jaar hebben er veranderingen plaatsgevonden en zijn er verbeteringen

Nadere informatie

Jaarverslag Evaluatie jaarplan

Jaarverslag Evaluatie jaarplan Jaarverslag 2016-2017 Evaluatie jaarplan Basisschool de Krullevaar Schoonhoven Doelenplein 26 2871 CV Schoonhoven T 0182 382847 Voorwoord In dit Jaarverslag wordt beschreven wat de resultaten zijn van

Nadere informatie

Jaarverslag 2012-2013. Gbs De Springplank

Jaarverslag 2012-2013. Gbs De Springplank Jaarverslag 2012-2013 Gbs De Springplank Gbs De Springplank Oldenoert 55 9351 KV Leek T 0594-512720 E springplank@noorderbasis.nl dir. mevr. L. de Calonne Inhoud Jaarverslag Voorwoord... 3 1. Kengetallen

Nadere informatie

Info nr

Info nr Info nr. 12 2015-2016 Jorien Bos Mijn naam is Jorien Bos en ik ga volgend schooljaar bij jullie op school werken. Ik start met werken in de bovenbouw op de maandag, dinsdag en woensdag. Ik woon in Oosterwolde

Nadere informatie

Contacten met ouders

Contacten met ouders Schoolontwikkelplan Jaar 2015-2016 School De Hoeksteen Directeur Marry Vollebregt en Jacintha Floris Datum 3 juli 2015 (concept) 4 september 2015 (definitief) Inleiding In dit schoolontwikkelplan 2015-2016

Nadere informatie

Receptie om het schooljaar in te luiden

Receptie om het schooljaar in te luiden Nieuwsbrief 1 ( 8 september 2017) Beste ouders, Het schooljaar 2017 2018 is gestart. Op De Borgh hebben in het team veel nieuwe leerkrachten mogen verwelkomen. Samen gaan we er weer een fantastisch jaar

Nadere informatie

Quickscan taal- en leesonderwijs

Quickscan taal- en leesonderwijs Quickscan taal- en leesonderwijs Gegevens school Naam school Adres school Plaats Telefoon e-mail Datum invulling Ingevuld door Functie invuller directie IB-er RT-er taal/leescoördinator leerkracht gr:

Nadere informatie

Jaarverslag 2014-2015. Basisschool St. Catharina Haastrecht

Jaarverslag 2014-2015. Basisschool St. Catharina Haastrecht Jaarverslag 2014-2015 Basisschool St. Catharina Haastrecht Voorwoord In dit Jaarverslag wordt beschreven wat de resultaten zijn van de voornemens die de school beschreven heeft in het Jaarplan. Gekozen

Nadere informatie

Informatieboekje GROEP 3

Informatieboekje GROEP 3 Informatieboekje GROEP 3 Schooljaar 2016-2017 Informatie groep 3 De dag begint in groep 3 vaak met een inloopmoment. Vanaf 08.20 uur komen de kinderen in de klas en kiezen een activiteit van het planbord.

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Nieuwsbrief van obs. Commissaris Gaarlandt te Nijeveen Rembrandtstraat AW Nijeveen

Nieuwsbrief. Nieuwsbrief van obs. Commissaris Gaarlandt te Nijeveen Rembrandtstraat AW Nijeveen Nieuwsbrief Nieuwsbrief van obs. Commissaris Gaarlandt te Nijeveen Rembrandtstraat 2-7948 AW Nijeveen - 0522 491618 Email: obscommissarisgaarlandt@stichtingpromes.nl Website: www.obscommissarisgaarlandt.nl

Nadere informatie

Nieuwsbrief 2 21 September 2015

Nieuwsbrief 2 21 September 2015 Heerlen, maandag 21 september 2015 Nieuwsbrief 2 21 September 2015 Beste ouders/verzorgers, In deze 2 e nieuwsbrief van schooljaar 2015-2016 leest u achtereenvolgens : - Algemene Ledenvergadering Oudervereniging

Nadere informatie

Het team van De Vinkenbaan wenst iedereen een plezierig en succesvol schooljaar toe!

Het team van De Vinkenbaan wenst iedereen een plezierig en succesvol schooljaar toe! Vinkenbaan editie jaargang 24 07-09-2017 Informatieavonden Deze avonden zijn bedoeld om alle ouders wat nadere informatie te verstrekken over het komend schooljaar en kennis te maken met de leerkrachten

Nadere informatie

Evaluatie Jaarplan 2011-2012 Doel (specifiek formuleren)

Evaluatie Jaarplan 2011-2012 Doel (specifiek formuleren) toelichting SMART: Evaluatie Jaarplan 2011-2012 Doel (specifiek formuleren) SPECIFIEK Activiteiten (concreet formuleren) en tijdsplanning SPECIFIEK / TIJD Wie (wie voert uit, wie organiseert en wie controleert)

Nadere informatie

Schooljaar 2018/2019 nr. 1

Schooljaar 2018/2019 nr. 1 Beste ouder(s)/verzorger(s), Het nieuwe schooljaar is weer begonnen! Hopelijk heeft u met uw kind(eren) genoten van een fijne vakantie en was iedereen weer uitgerust voor de start van 2018-2019. Als het

Nadere informatie

Christelijke Basisschool De Schakel

Christelijke Basisschool De Schakel t Schakelaartje Christelijke Basisschool De Schakel Hoofdgebouw: Botter 40-77, 8243 KW Lelystad Telefoon: 0320-413001 Dependance: Kennemerland 17 8245 ER Lelystad Telefoon: 0320-413002 e-mail: info@schakellelystad.nl

Nadere informatie

Datum: Schoolweek 17. Winter op school. Wie geniet er nu het meest?

Datum: Schoolweek 17. Winter op school. Wie geniet er nu het meest? Datum: 13-01-2017 Schoolweek 17 Winter op school Wie geniet er nu het meest? Wat fijn om zoveel speelruimte te hebben! Oliebollen De opbrengst van de oliebollenactie is 432,-. Wat een mooi bedrag! Hier

Nadere informatie

Nieuwsbrief augustus 2014

Nieuwsbrief augustus 2014 R.K. Basisschool A gene Wienberg Hilleshagerweg 32 6281AE Mechelen Tel.: 043-4559059 E-mail: info@wienberg.nl Nieuwsbrief augustus 2014 Het nieuwe schooljaar is gestart. Na een heerlijke zomervakantie,

Nadere informatie

Verantwoording van ons onderwijs in Evaluatie jaarplan

Verantwoording van ons onderwijs in Evaluatie jaarplan Verantwoording van ons onderwijs in 2015-2016 Evaluatie jaarplan 2015-2016 Als school werken wij met jaarplannen. In dit jaarplan beschrijven we de doelen die we hebben voor onze school. Hieronder kunt

Nadere informatie

22 e jaargang nr juli 2018

22 e jaargang nr juli 2018 22 e jaargang nr.13 13 juli 2018 Beste ouders, verzorgers en belangstellenden van de leerlingen van Het Mozaïek, Hierbij ontvangt u de laatste nieuwsbrief van dit schooljaar. De eerstvolgende nieuwsbrief

Nadere informatie

Ontwikkelagenda en scholingsplan OBS De Eendracht

Ontwikkelagenda en scholingsplan OBS De Eendracht Ontwikkelagenda en scholingsplan OBS De Eendracht 2017-2018 Het schooljaar 2017-2018 zetten we met het team in op de doorontwikkeling van onderwerpen, die we de afgelopen jaren specifiek onder de aandacht

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Oktober 2017

Nieuwsbrief. Oktober 2017 Oktober 2017 Nieuwsbrief Aan de ouders Dit is de 2 e nieuwsbrief van dit nieuwe schooljaar 2017-2018. De herfstvakantie is op het moment van dit schrijven al achter de rug. Na de voorbereidende fase in

Nadere informatie

Nieuwsbrief nr. 22 ( 18 mei 2018 )

Nieuwsbrief nr. 22 ( 18 mei 2018 ) Nieuwsbrief nr. 22 ( 18 mei 2018 ) In deze nieuwsbrief : Een nieuwe directeur Op 25 april 2018 heeft u een brief gekregen van het bestuur dat er een tijdelijke directeur is benoemd op de Buikslotermeerschool.

Nadere informatie

Jaarplan Prins Willem-Alexanderschool Echteld

Jaarplan Prins Willem-Alexanderschool Echteld Jaarplan 2017-2018 Prins Willem-Alexanderschool Echteld Prins Willem Alexanderschool Achterstraat 27 4054MS Echteld tel. 0344-641436 / 714314 email: directie@pwa-echteld.nl website: www.pwa-echteld.nl

Nadere informatie

Schoolinfo nr. 17 Vrijdag 7 juni 2019

Schoolinfo nr. 17 Vrijdag 7 juni 2019 Schoolinfo nr. 17 Vrijdag 7 juni 2019 Wijbrandischool, Oudehorne 0513 542300 cbswijbrandi@tjongerwerven.nl Schoterlandseweg 19, 8413 NM Oudehorne www.meesterswijbrandischool.nl Belangrijke data Datum Activiteit

Nadere informatie

Fusie nieuwsbrief obs Onnema en obs de Schutsluis. Nummer 2, 30 april 2015

Fusie nieuwsbrief obs Onnema en obs de Schutsluis. Nummer 2, 30 april 2015 Fusie nieuwsbrief obs Onnema en obs de Schutsluis Nummer 2, 30 april 2015 Beste ouders, teamleden en betrokkenen, Voor u ligt de tweede fusienieuwsbrief. Met deze nieuwsbrief willen wij u informeren over

Nadere informatie

Je bent een ster tussen alle andere sterren.

Je bent een ster tussen alle andere sterren. CBS De Zeester SCHOOLJAARVERSLAG 2016/2017 Je bent een ster tussen alle andere sterren. INHOUDSOPGAVE Inhoud Inleiding 1 Het motto van de school 2 Het motto gericht op de leerlingen 3 Het motto gericht

Nadere informatie

St. Gerardus Majellaschool. Schooljaarplan

St. Gerardus Majellaschool. Schooljaarplan St. Gerardus Majellaschool Schooljaarplan 2017-2018 Directeur Mw. M. van der Wal Adres Talmastraat 2 Plaats Hoogezand Telefoon 0598-321574 E-Mail maria.vanderwal@primenius.nl Datum 10-11-2017 Inhoudsopgave

Nadere informatie

Nieuwsbrief 1 17 augustus 2015

Nieuwsbrief 1 17 augustus 2015 Nieuwsbrief 1 17 augustus 2015 Start van het schooljaar Gelukkig zijn alle leerkrachten toch op tijd teruggekomen van hun offlinegeen wifi vakantie! De juffen hadden het advies van het weekblad Libelle

Nadere informatie

Welkom in groep 8! Schooljaar 2015-2016

Welkom in groep 8! Schooljaar 2015-2016 Welkom in groep 8! Schooljaar 2015-2016 Welkom! Vanaf dit schooljaar zit uw kind in groep 8, hartelijk welkom! In dit boekje gaan wij u en uw kind wat meer vertellen over het reilen en zeilen in 8a en

Nadere informatie

Plan van aanpak 2014 2015

Plan van aanpak 2014 2015 Plan van aanpak 2014 2015 Jaarlijks stelt de locatiedirecteur in samenspraak met de collega s een Plan van aanpak op. Hierin worden de doelen omschreven waar het komende schooljaar expliciet aan zal worden

Nadere informatie

Beleidsterrein: Verbeterdoelen: Vervolg :

Beleidsterrein: Verbeterdoelen: Vervolg : Beleidsterrein: Verbeterdoelen: Vervolg 2014-2015: 1 Leerstofaanbod Oriëntatie nieuwe methode taal en spelling TC en STUURGROEP (IB/MT) Na bestudering van verschillende methodes zijn er twee geselecteerd

Nadere informatie

School Gildeschool voor openbaar basisonderwijs School Gildeschool voor openbaar basisonderwijs. Opmerkingen

School Gildeschool voor openbaar basisonderwijs School Gildeschool voor openbaar basisonderwijs. Opmerkingen JAARPLAN JAARVERSLAG Jaar 2012-2013 Jaar 2012-2013 School Gildeschool voor openbaar basisonderwijs School Gildeschool voor openbaar basisonderwijs Schoolleider Albertien Kolkman Schoolleider Albertien

Nadere informatie

SCHOOLONDERSTEUNINGSPROFIEL SCHOOLJAAR

SCHOOLONDERSTEUNINGSPROFIEL SCHOOLJAAR SCHOOLONDERSTEUNINGSPROFIEL SCHOOLJAAR 2016-2017 1 Voorwoord Voor u ligt het Schoolondersteuningsprofiel (SOP) van Jenaplan basisschool De Sterrenkring. Iedere school stelt een SOP op, dit is een wettelijke

Nadere informatie

OBS Koningin Beatrix JAARVERSLAG. Schooljaar 2013-2014

OBS Koningin Beatrix JAARVERSLAG. Schooljaar 2013-2014 OBS Koningin Beatrix JAARVERSLAG Schooljaar 2013-2014 Jacqueline de Fouw Buren, 15 september 2014 Inleiding In dit verslag van obs Koningin Beatrix geef ik weer welke activiteiten zijn ondernomen in het

Nadere informatie