Jaarplan. Schooljaar

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Jaarplan. Schooljaar 2014 2015"

Transcriptie

1 Jaarplan Schooljaar

2 Lezen evaluatie Weten wat aan leesonderwijs uit de Leeslijn wordt gedaan. Specifieke leesbegeleiding vindt plaats. Vanuit het takenbeleid inventariseert de betreffende het gebruik van de methode Leeslijn e.a. materialen We weten wat er aan leesonderwijs uit de Leeslijn wordt gedaan. Dit staat namelijk in de visie. Hoe dit in de praktijk in klas toegepast wordt, weten wij niet. We zijn wel gestart met connect en Ralfi. Echter door invalwerkzaamheden van betreffende personen is er ook wel sprake van uitval geweest. Dit zouden we in de toekomst anders willen. Dit is dit jaar niet gebeurd. Er is zicht op wat er in de groepen gebeurt rondom Leeslijn. Praktische kant van het aanbod technisch lezen in de groepen omschrijven. Connect weer goed opzetten en structureel inzetten. Vanuit het takenbeleid inventariseert de betreffende het gebruik van de methode Leeslijn e.a. materialen IB inventariseert welke leerlingen expliciete leesondersteuning nodig hebben. Deze leerlingen ontvangen 3 x 20 min. extra begeleiding middels Ralphi en/of Connect. De ondersteuning wordt IB heeft dit geïnventariseerd. De desbetreffende kinderen hebben leesbegeleiding aangeboden gekregen. Daar zijn verslagen van gemaakt. Dit laatste is niet gelukt voor de groep Dolfijn.

3 geboden door de onderwijsassistenten. Aan het eind van het schooljaar tijdens de evaluatievergadering wordt het traject geëvalueerd en de vervolgstappen aangepast/vastgesteld. Aan het eind van het schooljaar tijdens de evaluatievergadering wordt het traject geëvalueerd en de vervolgstappen aangepast/vastgesteld.

4 Begrijpend lezen evaluatie De kwaliteitsanalyse wordt door IB/MT met de leerkrachten besproken. N.a.v. de resultaten wordt bepaald of het begrijpend lezen meer aandacht behoeft. Vanuit het takenbeleid is er zicht op wat er in de groepen wordt aangeboden aan begrijpend leesonderwijs. IB/MT onderzoeken eventuele hiaten. Hierbij denkend aan: - Woordenschat - Technisch lezen - Toets houding Tijdens de leerlingbespreking zijn de toets resultaten van begrijpend lezen besproken en geanalyseerd door en met de leerkracht. In de kwaliteitsanalyse blijken hiaten te zitten, waardoor deze niet helemaal betrouwbaar bleek. Dit is geïnventariseerd. Nieuwsbegrip is onder aandacht geweest. We zijn gestart met de XL versie. Er zijn hiaten bij de DMT. De resultaten gemiddeld laag uit. Vanuit het takenbeleid is er zicht op wat er in de groepen wordt aangeboden aan begrijpend leesonderwijs. Er moet met leerlingen individueel gesproken worden om zodoende de resultaten te verbeteren. De kwaliteitsanalyse moet aangepast worden of er moet worden uitgezocht wat het alternatief is. Uitkijken naar een nieuwe Taalmethode. Nieuwsbegrip XL wordt gecontinueerd. Er vindt onderzoek plaats naar het gebruik van Taaltrapeze (onderdeel begrijpend lezen) en De logopediste heeft dit onderzocht. De resultaten zijn nog niet bekend. De methode Taaltrapeze stopt. Aan het eind van het schooljaar tijdens de evaluatievergadering wordt het traject geëvalueerd en de vervolgstappen aangepast/vastgesteld.

5 Nieuwsbegrip. Aan het eind van het schooljaar tijdens de evaluatievergadering wordt het traject geëvalueerd en de vervolgstappen aangepast/vastgesteld.

6 Spelling evaluatie De kwaliteitsanalyse wordt door IB/MT met de leerkrachten besproken. N.a.v. de resultaten wordt bepaald of spellingonderwijs specifiekere aandacht behoeft bij een aantal of meer leerlingen. In dit schooljaar wordt er een besluit genomen over de voortgang van spelling, met de focus op een nieuwe methode of manier van werken. Spelling wordt een aantal maal als onderwerp op de agenda van de teambijeenkomsten gezet om ons spellingaanbod te monitoren. Tijdens de leerlingbespreking zijn de toets resultaten van spelling besproken en geanalyseerd door en met de leerkracht. Dit is echter niet gebeurd adhv de kwaliteitsanalyse, i.v.m. aanwezige hiaten in het systeem. Dit is niet gebeurd. Spelling is niet regelmatig teruggekomen op de agenda. Maar de onvrede is groot, omtrent onze huidige spellingsmethode. Twee medewerkers zijn geschoold m.b.t. een manier van spellingaanbod. Aanschaf nieuwe taal/spelling methode. IB en leerkracht volgen de cursus zo leer je lezen en spellen. Er wordt 1 spellingsregel per week centraal gesteld in de groepen. De medewerkers vanuit het takenbeleid verzorgen dit aanbod. Zichtzendingen bekijken van nieuwe spellingsmethoden. Vragenlijsten spelling en taal samenstellen samen stellen en laten invullen door de groepsleerkrachten. De betreffende vanuit het takenbeleid

7 Aan het eind van het schooljaar tijdens de evaluatievergadering wordt het traject geëvalueerd en de vervolgstappen aangepast/vastgesteld. Aan het eind van het schooljaar tijdens de evaluatievergadering wordt het traject geëvalueerd en de vervolgstappen aangepast/vastgesteld.

8 Rekenen evaluatie In elke groep wordt er met de methode Rekenzeker gewerkt, waarbij rekening wordt gehouden met de diverse niveaus in één groep. Op uitzondering van de jongste groep, werkt iedereen uit de methode Rekenzeker. Binnen de groepen wordt op verschillende niveaus gewerkt. Wij hebben geen onderzoek gedaan naar de aansluiting op individueel niveau. Leerkrachten zijn op de hoogte van de opbrengsten van toetsen. N.a.v. resultaten weten zij beter opbrengstgericht te werken. Leerkrachten kunnen organiseren dat er een gedifferentieerd aanbod wordt gegeven in de groep waarbij sprake is van maximaal 3 niveaus. Er wordt gewerkt volgens een gedeeltelijk vastgelegd rooster. Hierdoor wordt het mogelijk dat leerlingen kunnen deelnemen aan een instructiegroep in een Dit verdient de aandacht. Deze competentie moet elke leerkracht beheersen. Wij zijn niet in de klassen geweest voor een observatie maar gaan er vanuit dat dit deel uit maakt van het onderwijsaanbod. Alle collega s hebben het ochtendprogramma identiek geboden. In de praktijk is echter gebleken dat er weinig gebruik van is gemaakt. onderwijs op maat bieden, waarbij uit wordt gegaan van de methodes Rekenrijk en Rekentuin. Is remediërend materiaal noodzakelijk, dan wordt Maatwerk ingezet. Tijstroom Rekendag op woensdag 25 maart Acties: Na elke toetsperiode een analysemoment inplannen met alle leerkrachten waarbij de resultaten geanalyseerd worden en gekeken wordt of het aanbod nog steeds aansluit bij het beheersingsniveau van het kind. Rekentuin onder de aandacht brengen. Instructie optimaal leerkrachtgebruik Rekentuin Rekenproblemen van de leerlingen in kaart brengen en deze implementeren in het dagelijkse rekenonderwijs (instructie, methode en Rekentuin). Afspraken maken over ons rekenaanbod in het algemeen. (Splitsen, tafels, ondersteuningsmateriaal, enz.) Het ochtendprogramma wordt niet meer identiek geboden, vanwege de flexibele inzet van onderwijsassistenten voor leerlingen die extra aandacht/instructie behoeven. Leerkrachten geven aan bij IB wanneer zij ondersteuning nodig hebben. Aan het eind van het schooljaar tijdens de evaluatievergadering wordt het traject geëvalueerd en de vervolgstappen aangepast/vastgesteld.

9 andere klas. De kwaliteitsanalyse wordt door IB/MT met de leerkrachten besproken. N.a.v. de resultaten wordt bepaald of rekenonderwijs specifiekere aandacht behoeft bij een aantal of meer leerlingen. Het rekenonderwijs wordt een aantal maal als onderwerp op de agenda van de teambijeenkomsten gezet om ons rekenaanbod te monitoren. Evaluatie. Aan het eind van het schooljaar tijdens de evaluatievergadering wordt het traject geëvalueerd en de vervolgstappen aangepast/vastgesteld. Begin dit schooljaar is er enkele malen gevraagd aan de leerkrachten om een inventarisatie te maken van het rekenmateriaal in de groep. De ontvangen inventarisaties hebben we gebundeld in een document

10 Sociaal Emotionele Ontwikkeling evaluatie In alle groepen wordt er met de methode PAD gewerkt. Elke groepsleerkracht werkt met de groepsafspraken vanuit Continuous Improvement, ter bevordering van het pedagogisch klimaat. Elke leerkracht handelt vanuit bekrachtiging van positief gedrag. Elke leerkracht werkt met ZIEN en is in staat de resultaten te interpreteren/vertalen op het niveau van zijn/haar leerlingen. Het contact met ouders is intensief en heeft de status Begin dit schooljaar is aangegeven dat leerkrachten zelf een selectie maken uit het aanbod van PAD om met de groep aan de slag te gaan. In alle groepen wordt er gewerkt met groepsafspraken die door de kinderen zijn ondertekend. In de nodige correctie wordt er verwezen naar de groeps- en schoolregels. Hoewel we hierin altijd kunnen blijven verbeteren, is dit wel steeds een punt van aandacht geweest. Hiervoor hebben de groepsleerkrachten scholing gekregen van de orthopedagoog en IB. Hierin kunnen we ons nog steeds verbeteren. Omdat Het PAD programma wordt volledig ingezet. Elke groepsleerkracht werkt met de groepsafspraken vanuit Continuous Improvement, ter bevordering van het pedagogisch klimaat. Elke leerkracht handelt vanuit bekrachtiging van positief gedrag. Bij nodige correcties wordt er verwezen naar groeps- en schoolregels/afspraken. Elke leerkracht werkt met ZIEN en is in staat de resultaten te interpreteren/vertalen op het niveau van zijn/haar leerlingen. Het contact met ouders is intensief en heeft de status van educatief partnerschap. De verantwoordelijken vanuit het takenbeleid verdiepen zich in PAD en zien erop toe dat de methode wordt geïntegreerd in ons onderwijsaanbod. De afspraken binnen Continuous Improvement worden vastgelegd onder leiding van de aangewezen personen vanuit het takenbeleid. CI wordt een aantal maal per jaar tijdens teambijeenkomsten besproken en geëvalueerd. Het pedagogisch klimaat is een vast onderdeel van de teambijeenkomsten. Onderwerpen zullen afwisselend aan bod komen: - De kapstokregels - Positief gedrag bekrachtigen, enz. Tijdens teambijeenkomsten en leerling besprekingen worden er afspraken gemaakt over het interpreteren en verwerken van resultaten vanuit ZIEN.

11 van educatief partnerschap. De verantwoordelijken vanuit het takenbeleid verdiepen zich inpad en zien erop toe dat de methode wordt geïntegreerd in ons onderwijsaanbod. De afspraken binnen Continuous Improvement worden vastgelegd onder leiding van de aangewezen personen vanuit het takenbeleid. CI wordt een aantal maal per jaar tijdens teambijeenkomsten besproken en geëvalueerd. Het pedagogisch klimaat is een vast onderdeel van de teambijeenkomsten. Onderwerpen zullen afwisselend aan bod komen: - De kapstokregels ouders over het algemeen niet vaak in de school te vinden zijn, is de communicatie via Digiduif van grote toegevoegde waarde. We kunnen wel constateren dat we vanuit de school een open houding hebben ten aanzien van op- en aanmerkingen vanuit ouders. Het eerste oudergesprek in november zal als speerpunt sociaal emotionele ontwikkeling hebben. (Welbevinden van de leerling zal centraal staan in dit gesprek.) De leerkracht gaat op huisbezoek, mits de leerling niet eerder in zijn/haar groep heeft gezeten. Er wordt een ouderavond gepland voor de overige ouders, middels Digiduif. En gesprekken op verzoek van ouders en- of leerkrachten. Er wordt intensief contact met ouders onderhouden. Aan het eind van het schooljaar, punt voor punt en er worden plannen gemaakt voor het nieuwe schooljaar.

12 - Positief gedrag bekrachtigen, enz. Tijdens teambijeenkomsten en leerling besprekingen worden er afspraken gemaakt over het interpreteren en verwerken van resultaten vanuit ZIEN. Het eerste oudergesprek in november zal als speerpunt sociaal emotionele ontwikkeling hebben. (Welbevinden van de leerling zal centraal staan in dit gesprek.) De leerkracht gaat op huisbezoek, mits de leerling niet eerder in zijn/haar groep heeft gezeten. Er wordt een ouderavond gepland voor de overige ouders. Aan het eind van het schooljaar, punt voor punt en er worden plannen gemaakt voor het nieuwe schooljaar.

13 Klassenmanagement evaluatie GIP wordt onderdeel van de Alle treden van de GIP-trap zijn schoollijn om te voldoen aan aan de orde geweest en er is een schoollijn ontwikkeld door de behoefte aan een het team. basis/duidelijke afspraken en regels voor leerlingen en medewerkers. Tijdens studiedagen en teambijeenkomsten wordt GIP aangeboden door AB en CO. GIP is terug te vinden in alle groepen. We werken met de schoollijn zoals we die in hebben ontwikkeld. Tijdens studiedagen en teambijeenkomsten is GIP een vast onderdeel op de agenda in de vorm van een rondje GIP, waarbij vragen en opmerkingen kunnen worden gedeeld of in de vorm van casuïstiek, zoals de wens in is uitgesproken. Alle groepsleerkrachten gaan tenminste één maal bij een collega observeren aan de hand van de schoollijn. Hiervoor wordt de gymnastiektijd en/of een van de ambulante medewerkers ingezet. Aan het eind van het schooljaar tijdens de evaluatievergadering wordt het traject geëvalueerd en de vervolgstappen aangepast/vastgesteld. Aan het eind van het schooljaar tijdens de evaluatievergadering wordt het traject geëvalueerd en de vervolgstappen aangepast/vastgesteld.

14 Levensbeschouwing evaluatie Planning maken voor levensbeschouwelijk onderwijs. De verantwoordelijken vanuit het takenbeleid organiseren activiteiten rondom de diverse religieuze feesten. In de loop van dit schooljaar zal het tijdschrift Hemel en aarde worden geïntroduceerd. Uit dit tijdschrift kan inspiratie worden opgedaan voor het geven van lessen. Lessen kunnen dan naar eigen inzicht van de leerkracht worden geboden. Elke activiteit rondom religieuze feesten zal z.s.m. na het plaatsvinden tijdens een teambijeenkomst worden geëvalueerd. Rond mei zal er vanuit het MT een voorstel aan het team worden gepresenteerd op gebied van interconfessioneel onderwijs in de Tijstroom. Er is door de werkgroep oriëntatie gedaan naar een aantal methodes en er is in het team geïnventariseerd of er behoefte is aan een methode. De methode Kleur is op zicht besteld en de teamleden hebben er mee gewerkt. Besloten is de methode Kleur aan te schaffen en per schooljaar een aantal weken in te plannen waarin iedereen aan de thema s uit de methode kleur werkt. Dan kunnen er tevens stukjes in de nieuwsbrief komen, zodat ook ouders weten aan welk thema gewerkt wordt. Levensbeschouwing en burgerschapsvorming een duidelijke plek geven in ons onderwijs. Per jaar worden er 8 weken gepland als Kleurrijke weken ( zie jaarplanner) In die week werken alle groepen met de methode Kleur. In de teamvergadering afspraken maken over het werken met de methode Kleur en na afloop van de thema week evalueren. Per thema schrijft een groepsleerkracht( per toerbeurt) een stukje in de nieuwsbrief/ website over wat er in de groepen gedaan is. Tijdens de evaluatie vergadering wordt bekeken of deze manier van werken haalbaar is.

15 Cultuur evaluatie Cultuur als logisch onderdeel van ons onderwijsaanbod, passend bij de onderwerpen die behandeld worden in de klassen. Het schoolbrede Thema heeft maar mondjesmaat plaatsgevonden, hoewel er wel een aantal gezamenlijke trajecten zijn geweest. Binnen de werkgroep cultuur wordt gekeken naar de mogelijkheden om cultuur te verbinden aan de aangeboden thema s per groep. Dit middels leskisten of vanuit het aanbod van Fluxus. Daarnaast vindt er in dit schooljaar ten minste één schoolbreed thema plaats. Aan het eind van het schooljaar tijdens de evaluatievergadering wordt de inzet van groepsthema s en de daarbij gebruikte middelen en/of uitstapjes geëvalueerd. Naar aanleiding van de evaluatie worden de vervolgstappen aangepast/vastgesteld. De overige activiteiten (leskisten, Fluxus, enz.) hebben plaatsgevonden. Hierover zijn verder geen bijzonderheden te vermelden. Doel, acties en evaluatie blijven onveranderd staan.

16 ICT evaluatie ICT integreren bij alle vakgebieden. Vaardigheden op ICT gebied van leerkrachten en leerlingen verhogen. Vaste momenten tijdens een aantal teambijeenkomsten plannen met de bovenschools- ICT er, zodat structurele overlegmomenten en kennisoverdracht plaats kunnen vinden over: Onderwijsinhoudelijke ondersteuning bij de leerstof in de groep. Vaardigheden verhogen bij leerkrachten over met name digibord gebruik. Parnassys gebruik. Invoering en gebruik van digiduif. Aan het eind van het schooljaar tijdens de evaluatievergadering wordt het traject geëvalueerd en de vervolgstappen aangepast/vastgesteld ICT wordt bij een aantal vakken gebruikt, zoals rekenen, taal, begrijpend lezen en spelling. In sommige groepen zie je ook bij andere vakken al meer ontstaan leerkrachten weten nog niet goed waar ze het vandaag moeten halen. Meer imput vanuit het team zou prettig zijn, aangeven wat leerkrachten willen, op een duidelijke plek sorteren. Er zijn diverse cursussen aangeboden dit jaar, een aantal collega s heeft hier gebruik van gemaakt. Hier worden we al wat sterker in, kan nog meer structureel misschien? Leerkrachten weten waar ze alles kunnen vinden Een overzicht bieden waar leerkrachten uit kunnen putten voor de andere vakgebieden die nog niet aan de orde zijn gekomen. Zorgen dat de wachtwoorden centraal kunnen worden gemaakt zodat iedereen erbij kan. - Vaste momenten tijdens een aantal teambijeenkomsten plannen met de bovenschools- ICT er, zodat structurele overlegmomenten en kennisoverdracht plaats kunnen vinden over: - Onderwijsinhoudelijke ondersteuning bij de leerstof in de groep. - Vaardigheden verhogen bij leerkrachten over met name digibord gebruik. - Parnassys gebruik. - Gebruik van digiduif en eventueel ook oudergesprekken via digiduif Kijken naar mogelijkheden om het eigen ICT groter te maken De nieuwe website introduceren en actueel houden.

Meerjarenplan. Meerjarenplan 2015-2019. Evaluatie 2014. Plannen: 2015 2016 2016 2017 2017 2018 2018 2019

Meerjarenplan. Meerjarenplan 2015-2019. Evaluatie 2014. Plannen: 2015 2016 2016 2017 2017 2018 2018 2019 Meerjarenplan 2015 2019 Evaluatie 2014 Plannen: 2015 2016 2016 2017 2017 2018 2018 2019 Voorwoord Aan de hand van evaluaties en reflecties tijdens teambijeenkomsten en studiedagen worden er doelen en acties

Nadere informatie

JAARDOELEN 2015 2019. Schoolplan De Hoeksteen jaardoelen 2015-2019 Pagina 1

JAARDOELEN 2015 2019. Schoolplan De Hoeksteen jaardoelen 2015-2019 Pagina 1 JAARDOELEN 2015 2019 Schoolplan De Hoeksteen jaardoelen 2015-2019 Pagina 1 HOOGBEGAAFDHEID 2015-2016 2016-2017 2017-2018 2018-2019 Het bieden van passend onderwijs middels een doorgaande leerlijn voor

Nadere informatie

Schooljaarplan Didactisch handelen

Schooljaarplan Didactisch handelen Schooljaarplan 2014-2015 Schooljaarplan 2014 2015 Didactisch handelen Effectieve instructie Borgen van eerder gemaakte afspraken; bewaken van de doorgaande lijn Coaching door directie op team en individueel

Nadere informatie

SCHOOLVERBETERPLAN

SCHOOLVERBETERPLAN SCHOOLVERBETERPLAN 2017-2018 SAMEN onderweg met aandacht voor iedereen ONDERWIJS OP MAAT Breed en eigentijds onderwijsaanbod Als school werken we aan de totstandkoming van een breed en eigentijds aanbod,

Nadere informatie

INHOUDSOPGAVE 2 VOORWOORD EN INLEIDING 3 DOELEN VAN HET ONDERWIJS 4 RESULTATEN VAN HET ONDERWIJS 5 SCORE EINDTOETS 6 UITSTROOM NAAR VO 7

INHOUDSOPGAVE 2 VOORWOORD EN INLEIDING 3 DOELEN VAN HET ONDERWIJS 4 RESULTATEN VAN HET ONDERWIJS 5 SCORE EINDTOETS 6 UITSTROOM NAAR VO 7 INHOUDSOPGAVE 2 VOORWOORD EN INLEIDING 3 DOELEN VAN HET ONDERWIJS 4 RESULTATEN VAN HET ONDERWIJS 5 SCORE EINDTOETS 6 UITSTROOM NAAR VO 7 CONCLUSIE EN VOORUITBLIK 8 Dit is het jaarverslag 2017-2018 van

Nadere informatie

School Ontwikkel Plan

School Ontwikkel Plan School Ontwikkel Plan r.k.b.s. de Ark Burg.Kooimanweg 1 1711 KK Hensbroek tel: 0226-452072 directie.deark@skowestfriesland.nl www.rkbs-deark.nl Jaar 2013-2014 School Rkbs de Ark Schoolleider Peter van

Nadere informatie

Trendanalyse Midden Toetsen Cito. Schooljaar Vakgebieden:

Trendanalyse Midden Toetsen Cito. Schooljaar Vakgebieden: KONINGIN JULIANASCHOOL Trendanalyse Midden Toetsen Cito Schooljaar 2014-2015 Vakgebieden: 1. Taal voor kleuters 2. Rekenen voor kleuters 3. Technisch Lezen (DMT) 4. Begrijpend Lezen 5. Spelling 6. Rekenen

Nadere informatie

Schoolverbeterplan

Schoolverbeterplan Schoolverbeterplan 2018-2019 uit het schoolplan 2015 2019 en na evaluatie sop 2017-2018 Uitwerking van de ontwikkeldoelen per. Bij onderwerpen die in de WMK worden behandeld dienen de kernkwaliteiten,

Nadere informatie

OBS Koningin Beatrix JAARVERSLAG. Schooljaar 2013-2014

OBS Koningin Beatrix JAARVERSLAG. Schooljaar 2013-2014 OBS Koningin Beatrix JAARVERSLAG Schooljaar 2013-2014 Jacqueline de Fouw Buren, 15 september 2014 Inleiding In dit verslag van obs Koningin Beatrix geef ik weer welke activiteiten zijn ondernomen in het

Nadere informatie

Schooljaarplan 2015-2016 Koning Willem-Alexander

Schooljaarplan 2015-2016 Koning Willem-Alexander Schooljaarplan -2016 Koning Willem-Alexander 1 e kolom: (S.)ignaal, (M.)eetbaar, (A.)cceptabel, 2 e kolom (R.)ealisatie, (T.)ijd Onderwerp (S.M.A.) Datum agendapunt (R.T.) Klaar? (T) Borging VCPO-NG scholen

Nadere informatie

INHOUDSOPGAVE 2 VOORWOORD EN INLEIDING 3 DOELEN VAN HET ONDERWIJS 4 RESULTATEN VAN HET ONDERWIJS 5 SCORE EINDTOETS 6 UITSTROOM NAAR VO 7

INHOUDSOPGAVE 2 VOORWOORD EN INLEIDING 3 DOELEN VAN HET ONDERWIJS 4 RESULTATEN VAN HET ONDERWIJS 5 SCORE EINDTOETS 6 UITSTROOM NAAR VO 7 INHOUDSOPGAVE INHOUDSOPGAVE 2 VOORWOORD EN INLEIDING 3 DOELEN VAN HET ONDERWIJS 4 RESULTATEN VAN HET ONDERWIJS 5 SCORE EINDTOETS 6 UITSTROOM NAAR VO 7 CONCLUSIE EN VOORUITBLIK 8 2 VOORWOORD EN INLEIDI

Nadere informatie

JAARPLAN Samen werken aan de toekomst! Bekkampstraat AH Hengevelde

JAARPLAN Samen werken aan de toekomst! Bekkampstraat AH Hengevelde JAARPLAN 2017-2018 Samen werken aan de toekomst! Bekkampstraat 49 7496 AH Hengevelde 0547-333420 www.petrushv.nl 1 Voorwoord Het onderwijs op de Petrusschool is continu in ontwikkeling. Wij streven naar

Nadere informatie

JAARPLAN Samen werken aan de toekomst! Bekkampstraat AH Hengevelde

JAARPLAN Samen werken aan de toekomst! Bekkampstraat AH Hengevelde JAARPLAN 2018-2019 Samen werken aan de toekomst! Bekkampstraat 49 7496 AH Hengevelde 0547-333420 www.petrushv.nl 1 Voorwoord Het onderwijs op de Petrusschool is continu in ontwikkeling. Wij streven naar

Nadere informatie

Zorg voor onze kinderen

Zorg voor onze kinderen Zorg voor onze kinderen Versie 5.0 juni 2011 Gelukkig de kinderen, die zonder angst, naar school gaan. Gelukkig de kinderen, die zonder hoge cijfers zich geaccepteerd weten. Gelukkig de kinderen, die ondanks

Nadere informatie

Jaarplan 2015-2016. Rockanje. Datum: 6 oktober 2015. www.mijnschoolplan.nl

Jaarplan 2015-2016. Rockanje. Datum: 6 oktober 2015. www.mijnschoolplan.nl Jaarplan 2015-2016 Baron De Vos Van Steenwijk Rockanje Datum: 6 oktober 2015 www.mijnschoolplan.nl JAARPLAN 2015-2016 Schoolnaam Baron De Vos Van Steenwijk Datum 15-09-2015 Inleiding In ons jaarplan geven

Nadere informatie

Jaarplan 2015-2016. Jaarplan 2015-2016

Jaarplan 2015-2016. Jaarplan 2015-2016 In het jaarplan worden de doelstellingen en activiteiten beschreven waar wij het komend aandacht aan gaan besteden. De onderwerpen komen uit het schoolplan, de evaluatie van het huidige jaarplan en onderwerpen

Nadere informatie

Jaarplan - jaarverslag 2015-2016

Jaarplan - jaarverslag 2015-2016 Jaarplan - jaarverslag 2015-2016 Haanstra Basisschool Leiden Datum: 9 juni 2015 www.mijnschoolplan.nl JAARPLAN 2015-2016 JAARVERSLAG 2015-2016 Schoolnaam Haanstra Basisschool Schoolnaam Haanstra Basisschool

Nadere informatie

JAARPLAN Op volle kracht vooruit

JAARPLAN Op volle kracht vooruit JAARPLAN 2017-2018 Op volle kracht vooruit Basisschool de Sterrenboog Mariaplein 8 7156 MG Beltrum 0544-481543 directie@desterrenboog.nl www.desterrenboog.nl Brinnummer: 07WG Voorwoord Het onderwijs op

Nadere informatie

In het Jaarplan wordt de concrete uitwerking van de beleidsvoornemens beschreven, die weergegeven zijn in het Schoolplan.

In het Jaarplan wordt de concrete uitwerking van de beleidsvoornemens beschreven, die weergegeven zijn in het Schoolplan. Jaarplan 2014-2015 Inleiding In het Jaarplan 2014-2015 wordt de concrete uitwerking van de beleidsvoornemens beschreven, die weergegeven zijn in het Schoolplan. Gekozen is voor een compacte vorm waarbij

Nadere informatie

INHOUD: BLADZIJDE 1. TECHNIEK 3

INHOUD: BLADZIJDE 1. TECHNIEK 3 JAARPLAN SCHOOLJAAR 2016-2017 1 INHOUD: BLADZIJDE 1. TECHNIEK 3 2. BURGERSCHAP 3 3. VEILIG LEREN LEZEN 4 4. TAAL EN SPELLING IN BEELD 4 5. ACTIEF OUDERSCHAP 5 6. ZIEN 6 7. ENGELS 6 8. ANALYSE / TRENDANALYSE

Nadere informatie

Jaarplan 2015 2016. Basisschool St. Catharina Haastrecht

Jaarplan 2015 2016. Basisschool St. Catharina Haastrecht Jaarplan 2015 2016 Basisschool St. Catharina Haastrecht Voorwoord In dit Jaarplan wordt een concrete uitwerking van beleidsvoornemens beschreven. De beleidsvoornemens hebben veelal een directe link met

Nadere informatie

Jaarplan Onderwerp: Wie: Verbeterdoel: Team

Jaarplan Onderwerp: Wie: Verbeterdoel: Team Jaarplan 2016-2017 Onderwerp: Wie: Verbeterdoel: Rekenen: Borgen van de rekenmethode Wizwijs voor de groepen 3 t/m 8. Inzetten van coöperatieve werkvormen Voor de groepen 1 en 2 gecijferd bewustzijn structureel

Nadere informatie

ZORG OP MAAT OMDAT IEDER KIND TELT

ZORG OP MAAT OMDAT IEDER KIND TELT Telefoon 0317-350815 ZORG OP MAAT OMDAT IEDER KIND TELT DON BOSCOSCHOOL RENKUM Versie april 2011 ZORGSYSTEEM DON BOSCOSCHOOL RENKUM Iedere school heeft de plicht voor alle kinderen zorg op maat te bieden.

Nadere informatie

Uitvoeringsplan obs De Ster

Uitvoeringsplan obs De Ster Uitvoeringsplan - obs De Ster Inleiding In dit uitvoeringsplan voor het schooljaar - wordt beschreven op welke manier het team van De Ster het beleid zoals beschreven in het Meerjaren Beleidsplan -2015

Nadere informatie

Jaarplan BS de Ester. Zelf denken, samen doen

Jaarplan BS de Ester. Zelf denken, samen doen Jaarplan 2016-2017 BS de Ester Zelf denken, samen doen Inleiding De inhoud van dit jaarplan is gebaseerd op de teamevaluatie van het jaarplan 2015-2016, het schoolplan 2015-2019 en voortschrijdend inzicht

Nadere informatie

Jaarplan o.b.s. De Boomhut 2015-2016

Jaarplan o.b.s. De Boomhut 2015-2016 Jaarplan o.b.s. De Boomhut 2015-2016 Inleiding Elk jaar stellen wij als team van o.b.s. De Boomhut gezamenlijk een jaarplan op. Vanuit de evaluatie van het vorige jaarplan, gekoppeld aan de strategische

Nadere informatie

Schooljaarplan

Schooljaarplan Schooljaarplan 2015-2016 RKBS De Kiem Schoolplein 1 Roelofarendsveen 2371 EK 071-3314359 de.kiem@ssba.net http://dekiem.ssba.net directeur Marjan de Lange Voor u ligt het schooljaarplan 2015 2016 van onze

Nadere informatie

Schooljaarplan Hendrik Wester

Schooljaarplan Hendrik Wester Jaarplan: Visieontwikkeling Gekoppeld aan: eigentijdsonderwijs, sociaal- emotionele ontwikkeling, burgerschap en levensbeschouwing, profilering Startdatum: 01-08-2018 Einddatum: 31-08-2019 Betrokkenen:

Nadere informatie

Actieplan Woordenschat

Actieplan Woordenschat Actieplan Woordenschat Planperiode 2013-2014 Versie 1 Datum 26 Juli 2013 1. Algemene gegevens Opdrachtgever Organisatie- of resultaatgebied X Management primaire processen (6a) X Waardering door personeel

Nadere informatie

Het verbeterplan Spelling is gemaakt n.a.v. de klassenbezoeken en daaraan gekoppeld de analyse van de taalopbrengsten.

Het verbeterplan Spelling is gemaakt n.a.v. de klassenbezoeken en daaraan gekoppeld de analyse van de taalopbrengsten. Voorwoord: Het verbeterplan Spelling obs de Lisdodde Daltonschool Het verbeterplan Spelling is gemaakt n.a.v. de klassenbezoeken en daaraan gekoppeld de analyse van de taalopbrengsten. Tijdens de klassenbezoeken

Nadere informatie

Sint Gerardusschool. Schooljaarplan

Sint Gerardusschool. Schooljaarplan Sint Gerardusschool Schooljaarplan 2018-2019 Directeur Mevr. M.C. Sijmons Adres Splitting 145 Plaats Emmen Telefoon 0591-622465 E-Mail stgerardus@primenius.nl Datum 19-7-2018 Inhoudsopgave Voorwoord...

Nadere informatie

Jaarplan - jaarverslag

Jaarplan - jaarverslag Jaarplan - jaarverslag 2016-2017 OBS Thrimwalda Gytsjerk Datum: 7 juli 2016 www.mijnschoolplan.nl JAARPLAN 2016-2017 JAARVERSLAG 2016-2017 Schoolnaam OBS Thrimwalda Schoolnaam OBS Thrimwalda Datum 29-06-2016

Nadere informatie

Jaarplan OBS Het Spectrum. Jaarplan OBS Het Spectrum

Jaarplan OBS Het Spectrum. Jaarplan OBS Het Spectrum Jaarplan 2018-2019 OBS Het Spectrum 1 Inleiding In dit jaarplan staan de voorgenomen acties en de te bereiken doelen voor het schooljaar 2018-2019. Per onderdeel staan de doelen, de resultaatindicatoren

Nadere informatie

Schooljaarplan 2013-2014. Schooljaarplan 2013-2014

Schooljaarplan 2013-2014. Schooljaarplan 2013-2014 Inleiding Rust, orde en regelmaat. Het is de uitstraling als je het schoolgebouw van o.b.s. Skoatterwiis binnenloopt. Er heerst een fijn op leren gerichte sfeer. Kinderen, leerkrachten en ouders werken

Nadere informatie

Jaarplan - jaarverslag

Jaarplan - jaarverslag Jaarplan - jaarverslag 2015-2016 Basisschool De Bolderik Hank Datum: 14 oktober 2015 www.mijnschoolplan.nl JAARPLAN 2015-2016 JAARVERSLAG 2015-2016 Schoolnaam Basisschool De Bolderik Schoolnaam Basisschool

Nadere informatie

OBS De Hobbitstee Leerdam

OBS De Hobbitstee Leerdam BELEIDSPLAN PLUSKLAS OBS De Hobbitstee Leerdam INHOUDSOPGAVE KORTE INLEIDING pagina 3 1. OMSCHRIJVING pagina 4 2. DOELEN pagina 5 3. BELEID pagina 6 3.1 Signalering 3.2 Kerndoelen 3.3 Verrijkingswerk 4.

Nadere informatie

Schooljaarplan (SJP) 2014 2015

Schooljaarplan (SJP) 2014 2015 Schooljaarplan (SJP) 2014 2015 Naam school Adres FJJ Dreweslaan 1 Postcode 9686 NG Beerta Telefoon 0597-331651 Brinnummer 09DO E-mail obsbeerta@gmail.com Website www.obsbeerta.nl Directeur S.J. Huinink

Nadere informatie

Jaarplan - jaarverslag

Jaarplan - jaarverslag Jaarplan - jaarverslag 2017-2018 Basisschool de Langereis Ursem www.mijnschoolplan.nl JAARPLAN 2017-2018 JAARVERSLAG 2017-2018 Schoolnaam Basisschool de Langereis Schoolnaam Basisschool de Langereis Datum

Nadere informatie

Jaarplan Gytsjerk. Datum: 12 juli

Jaarplan Gytsjerk. Datum: 12 juli Jaarplan 2017-2018 OBS Thrimwalda Gytsjerk Datum: 12 juli 2017 www.mijnschoolplan.nl JAARPLAN 2017-2018 Schoolnaam OBS Thrimwalda Datum 13-06-2017 Inleiding Wij doen mee met het Next Level project. Door

Nadere informatie

Jaarverslag 2015/2016

Jaarverslag 2015/2016 Jaarverslag 2015/2016 Terugblik Het afgelopen schooljaar hebben we binnen het team gewerkt met vijf actiegroepen, te weten: 1. Visie 2. Zorg en Begeleiding 3. Effectieve Instructie 4. Leerinhouden 5. Jonge

Nadere informatie

Schooljaarplan Planperiode Versie 1 Datum Augustus Adres t Witzand 22. Telefoon

Schooljaarplan Planperiode Versie 1 Datum Augustus Adres t Witzand 22. Telefoon Planning Schooljaarplan Planperiode 2015-2019 Versie 1 Datum Augustus 2015 Naam school Adres t Witzand 22 Postcode OBS Prins Willem Alexander 9463PA Telefoon 0592 262400 E-mail Directeur pwa@primah.org

Nadere informatie

Jaarverslag Basisschool St. Catharina Haastrecht

Jaarverslag Basisschool St. Catharina Haastrecht Jaarverslag 2015 2016 Basisschool St. Catharina Haastrecht Voorwoord In dit Jaarverslag wordt beschreven wat de resultaten zijn van de voornemens die de school beschreven heeft in het Jaarplan. Gekozen

Nadere informatie

Het werken met Integraal is geïmplementeerd in de schoolorganisatie.

Het werken met Integraal is geïmplementeerd in de schoolorganisatie. Evaluatie schooljaarplan 2014-2015 Openbare basisschool Ekke de Haan Organisatie/overleg Domeinen: 0 onderwijsleerproces 0 communicatie met ouders 0 leerstofaanbod 0 kwaliteitszorg 0 schoolontwikkeling

Nadere informatie

DE VESTE EVALUATIE ONDERWIJSKUNDIG JAARPLAN 2014/ 2015 DALTONSCHOOL. VRIJHEID Stap voor stap leren omgaan met verantwoordelijkheid.

DE VESTE EVALUATIE ONDERWIJSKUNDIG JAARPLAN 2014/ 2015 DALTONSCHOOL. VRIJHEID Stap voor stap leren omgaan met verantwoordelijkheid. EVALUATIE 2014/ 2015 ONDERWIJSKUNDIG JAARPLAN VRIJHEID Stap voor stap leren omgaan met verantwoordelijkheid. REFLECTIE Leren kijken naar jezelf. Nadenken over de manier waarop je dingen doet, leert en

Nadere informatie

Jaarplan!en!jaarverslag!! !

Jaarplan!en!jaarverslag!! ! Jaarplanenjaarverslag 201812019 Jacob&Maris& & Versie9april2018 VastgestelddoorE.Walravenop8juni2018 17NJ.JacobMaris.Jaarplan.201842019 1 Woordvooraf VooruligthetjaarplanvanmontessorischoolJacobMaris201842019.Inditjaarplan

Nadere informatie

analyse van de opbrengsten.

analyse van de opbrengsten. analyse van de opbrengsten. Borging 6 Analyse 1 5 ACT 2 Bijstellen STUDY PLAN Doelstellingen en resultaten Monitoren 4 DO Uitproberen van de verbetertheorie Planning 3 Wie: Handeling; wanneer Plan Analyse,

Nadere informatie

Beleid VPCO-Plusklas

Beleid VPCO-Plusklas Beleid VPCO-Plusklas Versie 14-07-2014 Inleiding Beide scholen van VPCO Rhenen hebben hun eigen Beleidsplan Meerbegaafdheid. Dit document is een bijlage bij deze school-specifieke beleidsplannen en omschrijft

Nadere informatie

Uitwerking van verbeterpunten en ontwikkelpunten

Uitwerking van verbeterpunten en ontwikkelpunten Jaarplan 2018/2019 St. Cyriacusschool Uitwerking van verbeterpunten en ontwikkelpunten Aan de hand van onderstaande verbeterpunten, maakt de directeur een vergaderoverzicht. Daarin staat vermeld, wat er

Nadere informatie

Jaarplan IKC SCHATRIJK

Jaarplan IKC SCHATRIJK Jaarplan IKC SCHATRIJK 2018-2019 Voorwoord In dit Jaarplan wordt de concrete uitwerking van beleidsvoornemens beschreven, die weergegeven zijn in het Schoolplan. Gekozen is voor een compacte vorm, waarbij

Nadere informatie

Jaarplan Hellevoetsluis. Datum: 14 november

Jaarplan Hellevoetsluis. Datum: 14 november Jaarplan 2016-2017 Basisschool De Bron Hellevoetsluis Datum: 14 november 2016 www.mijnschoolplan.nl JAARPLAN 2016-2017 Schoolnaam Basisschool De Bron Datum Inleiding Streefbeelden 1. Op onze school is

Nadere informatie

Het Jaarplan 2011-2012 is voor dit jaar geschreven en opgesteld door de clusterdirecteur. Dit i.v.m. wisseling van directie op onze school.

Het Jaarplan 2011-2012 is voor dit jaar geschreven en opgesteld door de clusterdirecteur. Dit i.v.m. wisseling van directie op onze school. SCHOOLJAARVERSLAG 2011-2012 1. Algemene informatie De leerlingen: Op de teldatum, 1 oktober 2011, telde onze school 181 leerlingen, verdeeld over 8 groepen. Uit de prognose blijkt dat het leerlingenaantal

Nadere informatie

Feb. Maart 3. P D S A P D S A 4. P D S A P D S A 5. P D S A P D S A P D 6. P D S A P D S A 7. P D S A P D S A 8. P D S A 9. P D S A P D S A P D S A P

Feb. Maart 3. P D S A P D S A 4. P D S A P D S A 5. P D S A P D S A P D 6. P D S A P D S A 7. P D S A P D S A 8. P D S A 9. P D S A P D S A P D S A P Jaarplan voor schooljaar Aug Sept. Okt. Nov. Dec. Jan. Feb. Maart April Mei Juni Juli 1. P D S A 2. P D S A P D S A 3. P D S A P D S A 4. P D S A P D S A 5. P D S A P D S A P D 6. P D S A P D S A 7. P

Nadere informatie

Info nr

Info nr Info nr. 12 2015-2016 Jorien Bos Mijn naam is Jorien Bos en ik ga volgend schooljaar bij jullie op school werken. Ik start met werken in de bovenbouw op de maandag, dinsdag en woensdag. Ik woon in Oosterwolde

Nadere informatie

Beleid VPCO - Plusklas

Beleid VPCO - Plusklas Beleid VPCO - Plusklas Versie 24-09- 2015 07 Inleiding Beide scholen van VPCO Rhenen hebben hun eigen Beleidsplan Meerbegaafdheid. Dit document is een bijlage bij deze school-specifieke beleidsplannen

Nadere informatie

Jaarplan Jaarplan Rehobôthschool 1.

Jaarplan Jaarplan Rehobôthschool 1. Jaarplan 2016-2017 In het schoolplan 2015-2019 zijn de kaders neergelegd voor de schoolontwikkeling op de langere termijn. In dit jaarplan beschrijven we concreet welke acties gedaan worden om de gestelde

Nadere informatie

Evaluatie (School)jaarplan Jaar

Evaluatie (School)jaarplan Jaar (School)jaarplan 2015-2016 Jaar 2015-2016 School De Toermalijn Schoolleider Willem Kamper Datum 20 juni 2016 Inleidend In de evaluatie van het jaarplan 2015-2016 kijken we terug op de verbeterpunten van

Nadere informatie

kwaliteitsbeleid Actiepunten Gewenst resultaat Acties Wie Wanneer Borging

kwaliteitsbeleid Actiepunten Gewenst resultaat Acties Wie Wanneer Borging VERANDERPLAN cursusjaar 2013-2014 PLANNINGSAFSPRAKEN CBS de fjouwerhoeke Fennewei 2 9144CX Hantumhuizen kwaliteitsbeleid Actiepunten Gewenst resultaat Acties Wie Wanneer Borging Afname volgens vierjarenplanning

Nadere informatie

Jaarplan - jaarverslag 2015-2016

Jaarplan - jaarverslag 2015-2016 Jaarplan - jaarverslag 2015-2016 SBO de Windroos, locatie Lindenholt Nijmegen Datum: 13 juli 2015 www.mijnschoolplan.nl JAARPLAN 2015-2016 JAARVERSLAG 2015-2016 Schoolnaam SBO de Windroos, locatie Lindenholt

Nadere informatie

Fusie nieuwsbrief obs Onnema en obs de Schutsluis. Nummer 2, 30 april 2015

Fusie nieuwsbrief obs Onnema en obs de Schutsluis. Nummer 2, 30 april 2015 Fusie nieuwsbrief obs Onnema en obs de Schutsluis Nummer 2, 30 april 2015 Beste ouders, teamleden en betrokkenen, Voor u ligt de tweede fusienieuwsbrief. Met deze nieuwsbrief willen wij u informeren over

Nadere informatie

Jaarplan Basisschool De Regenboog 2014-2015

Jaarplan Basisschool De Regenboog 2014-2015 Jaarplan Basisschool De Regenboog 2014-2015 Groeien in kwaliteit Voorwoord In het Jaarplan 2014-2015 wordt de concrete uitwerking van de beleidsvoornemens beschreven, die weergegeven zijn in het Schoolplan.

Nadere informatie

Jaarverslag Jaarplan o.b.s. de Sprenge

Jaarverslag Jaarplan o.b.s. de Sprenge Jaarverslag 2014-2015 Jaarplan 2015-2016 o.b.s. de Sprenge Inhoudsopgave 2 Voorwoord 3 Inleiding 3 Onderwijskundige ontwikkelingen 4 Beleidsvoornemens Onderwijskundige ontwikkelingen In- en uitstroom Kwaliteitsbeleid

Nadere informatie

1. Leerlijn taal/spelling implementeren

1. Leerlijn taal/spelling implementeren Bijlage bij het schoolplan 2015-2019 Jaarplan 2017-2018 Voor 2017-2018 kiest de school voor de volgende veranderingsonderwerpen: 1. Beleidsterrein didactisch handelen: leerlijn taal/spelling implementeren

Nadere informatie

Jaarplan Sint Jozefschool Moordrecht 2015-2016

Jaarplan Sint Jozefschool Moordrecht 2015-2016 Jaarplan Sint Jozefschool Moordrecht 2015-2016 1 Voorwoord In dit Jaarplan wordt de concrete uitwerking van beleidsvoornemens beschreven, die weergegeven zijn in het Schoolplan. Gekozen is voor een compacte

Nadere informatie

Schoolondersteuningsprofiel 2.1 CED-Groep Resultaat van uw aanbod

Schoolondersteuningsprofiel 2.1 CED-Groep Resultaat van uw aanbod Schoolondersteuningsprofiel 2.1 CED-Groep Resultaat van uw aanbod 11QQ BAO De Spinmolen SKOV naam invuller: functie invuller: Lucia van der Velden Directeur leerlingaantal: 195 leerlingen op teldatum:

Nadere informatie

Informatie avond groep 7

Informatie avond groep 7 Informatie avond groep 7 Technisch Lezen: Net als vorig jaar hebben wij 3x per week Estafette lezen. Maandag-, woensdag- en vrijdagochtend het eerste half uur. Kinderen lezen hierbij op eigen niveau. Begrijpend

Nadere informatie

Kwaliteitszorg OBS De Springplank Januari 2014

Kwaliteitszorg OBS De Springplank Januari 2014 Kwaliteitszorg OBS De Springplank Januari 2014 Kwaliteitszorg op OBS De Springplank Kwaliteit Voor de directeur zijn het schoolplan, de schoolgids en het schooljaarverslag / -plan van school de belangrijkste

Nadere informatie

Bijlage 1: Jaarplan

Bijlage 1: Jaarplan Bijlage 1: Jaarplan 2016-2017 Voor 2016-2017 kiest de school voor de volgende veranderingsonderwerpen: 1. Beleidsterrein: didactisch: implementatie van de rekenmethode Wereld in getallen 2. Beleidsterrein:

Nadere informatie

Jaarverslag over schooljaar 2014-2015

Jaarverslag over schooljaar 2014-2015 Stichting De Buitenveldertse Montessorischool Sandenburch 1 3 1082 GN Amsterdam Tel.: 020 6448446 Fax : 0204041566 E-mail : info@bms-school.nl Jaarverslag over schooljaar 2014-2015 Onderwijs en Zorg Rekenen:

Nadere informatie

7.1.3 Jaarplan schooljaar 2014-2015:

7.1.3 Jaarplan schooljaar 2014-2015: 7.1.3 Jaarplan 2014-2015: Beleidsvoornemens Domein 1: Kwaliteitszorg Resultaat (Wanneer zijn we tevreden?) Stappen/ Acties Borging (vindplaats & systeem van bewaken en behouden) Wie is verantwoordelijk

Nadere informatie

Kwaliteitsbeleid OBS de Ranonkel. Ontwikkeling-Verdieping-Legitimering

Kwaliteitsbeleid OBS de Ranonkel. Ontwikkeling-Verdieping-Legitimering Kwaliteitsbeleid OBS de Ranonkel Ontwikkeling-Verdieping-Legitimering OBS de Ranonkel verbindt zich in een fluïde, organische organisatie met een vragende, onderzoekende houding. Zo zal er elke keer opnieuw

Nadere informatie

De Vogelveste. speciale school voor basisonderwijs

De Vogelveste. speciale school voor basisonderwijs De Vogelveste speciale school voor basisonderwijs Onderwijskundig Jaarplan 2010-2011 Onderwijskundig jaarplan Jaar 2010 2011 School SBO De Vogelveste Schoolleider Annette Pool a.i. Datum 20 08 2010 Inleiding

Nadere informatie

Ondersteuning van uw kind Ouderversie school-ondersteuningsplan

Ondersteuning van uw kind Ouderversie school-ondersteuningsplan Ondersteuning van uw kind 2016-2017 Ouderversie school-ondersteuningsplan 1 Het school ondersteuningsprofiel Het ondersteuningsprofiel is geschreven voor ouders zodat ouders weten welke ondersteuning een

Nadere informatie

PESTPROTOCOL EHS EMMELOORD. Preventief

PESTPROTOCOL EHS EMMELOORD. Preventief Preventief A In de groepen 3 tot en met 8 worden de klassenregels over omgang met elkaar en pesten samen met de kinderen, in de eerste schoolweek na de zomervakantie, gemaakt. In de week van het kwartaaloverzicht,

Nadere informatie

Plan (doel) Do (hoe en wat) Check (hoe evalueren?) Act (realisatie in tijd en wie?) Opbrengsten worden opgeslagen in SharePoint

Plan (doel) Do (hoe en wat) Check (hoe evalueren?) Act (realisatie in tijd en wie?) Opbrengsten worden opgeslagen in SharePoint Jaarplan 2017-2018 Onderwijs Voortzetten en borgen van opbrengstgericht en handelingsgericht werken. Opbrengsten van onze Presentatie in een LVS toetsen analyseren verplichte teamvergadering Plan (doel)

Nadere informatie

Er is een gericht plan van aanpak; met instemming van team en MR op de onderdelen: - Zorgstructuur - Verhogen van de opbrengsten

Er is een gericht plan van aanpak; met instemming van team en MR op de onderdelen: - Zorgstructuur - Verhogen van de opbrengsten Ambitie Doel Strategie Metingen Begroting Dashboard Actieplan (wie, wanneer) I De inspectie heeft vlak voor de zomervakantie van 2014 de school bezocht. Het bestuur heeft de inspectie toegezegd dat er

Nadere informatie

5 oktober 2010 ZORGTRAJECT DE POELJEUGD

5 oktober 2010 ZORGTRAJECT DE POELJEUGD Schema 1 zorgroute: Er zijn 3 niveau s te onderscheiden: Zorg op groepsniveau, zorg op schoolniveau en bovenschoolse zorg. In het bovenstaande model zijn deze als volgt weergegeven: De rode cirkel (linksbovenin

Nadere informatie

Handleiding ouderportaal ParnasSys

Handleiding ouderportaal ParnasSys Handleiding ouderportaal ParnasSys Inleiding Als team van WSKO basisschool Het Kompas vinden wij openheid naar ouders belangrijk. Tijdens de oriëntatie op een nieuw leerlingvolgsysteem hebben wij bewust

Nadere informatie

JAARPLAN Nutsschool Hertogin Johanna

JAARPLAN Nutsschool Hertogin Johanna Nutsschool Hertogin Johanna Locatie V. 5342 AJ Oss Vianenstraat 106 Telefoon: (0412)622217 henk.vdven@nhj-oss.nl http://www.nhj-v.nl JAARPLAN Nutsschool Hertogin Johanna Locatie V 2013-2014 2013-2014 Opbrengstgericht

Nadere informatie

SCHOOLONDERSTEUNINGSPROFIEL SCHOOLJAAR

SCHOOLONDERSTEUNINGSPROFIEL SCHOOLJAAR SCHOOLONDERSTEUNINGSPROFIEL SCHOOLJAAR 2016-2017 1 Voorwoord Voor u ligt het Schoolondersteuningsprofiel (SOP) van Jenaplan basisschool De Sterrenkring. Iedere school stelt een SOP op, dit is een wettelijke

Nadere informatie

Jaarplan 2015-2016. Jaarplan 2014-2015 Rehobôthschool 1.

Jaarplan 2015-2016. Jaarplan 2014-2015 Rehobôthschool 1. Jaarplan 2015-2016 In het schoolplan 2015-2019 zijn de kaders neergelegd voor de schoolontwikkeling op de langere termijn. In dit jaarplan beschrijven we concreet welke acties gedaan worden om de gestelde

Nadere informatie

Begeleiding van startende leerkrachten binnen CNS

Begeleiding van startende leerkrachten binnen CNS Begeleiding van startende leerkrachten binnen CNS Een aantal richtlijnen gesteld vanuit de nieuwe CAO Wat is de definitie van een startende leraar? Met de startende leraar wordt de leerkracht bedoeld die

Nadere informatie

In de bijlage van deze brief vindt u een samenvatting van ons jaarverslag en ons jaarplan

In de bijlage van deze brief vindt u een samenvatting van ons jaarverslag en ons jaarplan Beste ouders/verzorgers, In de bijlage van deze brief vindt u een samenvatting van ons jaarverslag 2012-2013 en ons jaarplan 2013-2014. Het jaarverslag dient als evaluatie van alle speerpunten die wij

Nadere informatie

Jaarverslag Evaluatie jaarplan

Jaarverslag Evaluatie jaarplan Jaarverslag 2016-2017 Evaluatie jaarplan Basisschool de Krullevaar Schoonhoven Doelenplein 26 2871 CV Schoonhoven T 0182 382847 Voorwoord In dit Jaarverslag wordt beschreven wat de resultaten zijn van

Nadere informatie

Ontwikkelagenda en scholingsplan OBS De Eendracht

Ontwikkelagenda en scholingsplan OBS De Eendracht Ontwikkelagenda en scholingsplan OBS De Eendracht 2017-2018 Het schooljaar 2017-2018 zetten we met het team in op de doorontwikkeling van onderwerpen, die we de afgelopen jaren specifiek onder de aandacht

Nadere informatie

Verslaggeving via. jaargroepoverleg

Verslaggeving via. jaargroepoverleg Jaarplan 2014-2015. c.b.s. de Vuurvlinder Onderwijs en identiteit Plan Do Check/act (Evaluatie en borging juni 2015) 1:Resultaten van de tussen- en eindopbrengsten van rekenen worden gehandhaafd en/of

Nadere informatie

R.K. Willibrordschool. Schooljaarverslag

R.K. Willibrordschool. Schooljaarverslag R.K. Willibrordschool Schooljaarverslag 2017-2018 Directeur Dhr. P. Muter Adres Esperantolaan 2 Plaats Stadskanaal Telefoon 0599 651712 E-Mail willibrordschool@primenius.nl Datum 26-9-2018 Inhoudsopgave

Nadere informatie

JAARVERSLAG 2008-2009 JAARPLANNING 2009-2010 PRINS WILLEM-ALEXANDERSCHOOL IB-ER A. TIMMERMANS ADJUNCT DIRECTEUR A.J. VAN ZELST DIRECTEUR G.M.

JAARVERSLAG 2008-2009 JAARPLANNING 2009-2010 PRINS WILLEM-ALEXANDERSCHOOL IB-ER A. TIMMERMANS ADJUNCT DIRECTEUR A.J. VAN ZELST DIRECTEUR G.M. JAARVERSLAG 2008-2009 JAARPLANNING 2009-2010 PRINS WILLEM-ALEXANDERSCHOOL REMBRANDTLAAN 18 5161ES SPRANG-CAPELLE WWW.PWA-BASISSCHOOL.NL G.M. DE KOK IB-ER A. TIMMERMANS ADJUNCT DIRECTEUR A.J. VAN ZELST

Nadere informatie

Schooljaarplan 2014 2015

Schooljaarplan 2014 2015 Schooljaarplan 2014 2015 Naam school O.B.S. De Wjukslach Adres De Klamp 12 Postcode 8404 BM Langezwaag Telefoon O513-688555 E-mail directeur@wjukslach.nl Website www.wjukslach.nl Directeur J. Nijboer Datum

Nadere informatie

Maandag 21 september 2015

Maandag 21 september 2015 Maandag 21 september 2015 Welkom Presentatie verbeterpunten en interventies Vragen van ouders Evaluatie van de ochtend Kwaliteitsbeleid Jaarplan Informatie verzamelen Prioriteiten stellen Keuzes maken

Nadere informatie

School Gildeschool voor openbaar basisonderwijs School Gildeschool voor openbaar basisonderwijs. Opmerkingen

School Gildeschool voor openbaar basisonderwijs School Gildeschool voor openbaar basisonderwijs. Opmerkingen JAARPLAN JAARVERSLAG Jaar 2012-2013 Jaar 2012-2013 School Gildeschool voor openbaar basisonderwijs School Gildeschool voor openbaar basisonderwijs Schoolleider Albertien Kolkman Schoolleider Albertien

Nadere informatie

Oecumenische basisschool Baron de Vos van Steenwijk W. de Waalstraat BV Rockanje

Oecumenische basisschool Baron de Vos van Steenwijk W. de Waalstraat BV Rockanje Oecumenische basisschool Baron de Vos van Steenwijk W. de Waalstraat 1 3235 BV Rockanje info@bvs.vcodekring.nl http://www.barondevos.nl 0181-402401 JAARVERSLAG 2015-2016 Algemeen Het schooljaar 2015-2016

Nadere informatie

Jaarplan O.B.S. De Burght. Amsterdam, september 2016

Jaarplan O.B.S. De Burght. Amsterdam, september 2016 Jaarplan 2016-2017 O.B.S. De Burght Amsterdam, september 2016 1 Inhoud Functie en uitvoering jaarplan Legenda Doelstelling en reikwijdte jaarplan Onze school en haar processen Speerpunten en aandachtspunten

Nadere informatie

(hoe wordt dit zichtbaar?) De indicatoren zijn beschreven in het jaarplan The Leader in Me vanuit het 3- jarige implementatieplan.

(hoe wordt dit zichtbaar?) De indicatoren zijn beschreven in het jaarplan The Leader in Me vanuit het 3- jarige implementatieplan. Bijlage 1 Evaluatie jaarplan Jaarplan basisschool Los Hoes 2017-2018 Als basis van het huidige jaarplan gelden de evaluatie van het jaarplan 2016-2017, het schoolplan 2015-2019, het strategisch beleidsplan

Nadere informatie

Jaarplan obs De Daverhof. Schooljaar 2015-2016

Jaarplan obs De Daverhof. Schooljaar 2015-2016 Jaarplan obs De Daverhof Schooljaar 2015-2016 Verbeterpunten Onderwerp Inhoud Afronding Kwaliteitszorg Borging van bestaande kwaliteitskaarten Opstellen kwaliteitskaart groepsplannen Invoering kind gesprekken

Nadere informatie

Jaarplan Kindcentrum De Troubadour. Missie. Visie

Jaarplan Kindcentrum De Troubadour. Missie. Visie Jaarplan 2017-2018 Kindcentrum De Troubadour Missie Wij zijn een kindcentrum dat bijdraagt aan elke stap van ieder kind op weg naar volwassenheid. Want kinderen zijn de toekomst. Wij geloven in de ontwikkelkracht

Nadere informatie

Onderwijskundig jaarplan

Onderwijskundig jaarplan Onderwijskundig jaarplan Pauwenburg 2, 8226 TA Lelystad tel.: 0320 258025 www.3sprong.net - school@3sprong.net Jaar 2016-2017 School CBS 3sprong Schoolleider Chris Klaver Datum Mei 2016 Inleiding In ons

Nadere informatie

Jaarplan Jaar Datum 15 juni 2016

Jaarplan Jaar Datum 15 juni 2016 Jaarplan 2016-2017 Jaar 2016-2017 School De Toermalijn Willem Kamper Datum 15 juni 2016 Inleiding In dit jaarplan 2016-2017 geven we een overzicht en uitwerking van geplande activiteiten en verbeterpunten

Nadere informatie

Jaarplan Sint Jozefschool Moordrecht

Jaarplan Sint Jozefschool Moordrecht Jaarplan Sint Jozefschool Moordrecht 2016-2017 1 Voorwoord In dit Jaarplan wordt de concrete uitwerking van beleidsvoornemens beschreven, die weergegeven zijn in het Schoolplan. Gekozen is voor een compacte

Nadere informatie

Onderwijskundig jaarplan

Onderwijskundig jaarplan Onderwijskundig jaarplan Jaar 2012-2013 School IBS Aboe Da oed Schoolleider L. Adahchour Datum Mei 2012 Inleiding We gaan in het schooljaar 2012 213 de onderstaande beleidsterreinen prioriteren. Een aantal

Nadere informatie

U kunt hieronder zien in welke periode welke toets wordt afgenomen.

U kunt hieronder zien in welke periode welke toets wordt afgenomen. 6. KWALITEITSZORG Het Leerlingvolgsysteem (LVS) Om de kwaliteit van ons onderwijs te bewaken en de ontwikkeling van de leerling goed te volgen, gebruiken we een Leerlingvolgsysteem. Een goed LVS moet een

Nadere informatie