JAARVERSLAG LEREN DOOR TE DOEN. Schooljaar EC Theo Thijssen. Adres Mulderskamp BZ Zutphen Telefoon

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "JAARVERSLAG LEREN DOOR TE DOEN. Schooljaar 2014-2015. EC Theo Thijssen. Adres Mulderskamp 164 7205 BZ Zutphen Telefoon 0575-512230 E-mail"

Transcriptie

1 JAARVERSLAG LEREN DOOR TE DOEN Schooljaar Naam EC Theo Thijssen Brinnummer 20 FG Adres Mulderskamp BZ Zutphen Telefoon Website Directeur A.F. Bechtel-Jansma Datum vaststelling: 1 juli 2014 Directeur: A.F. Bechtel-Jansma, RDO Voorzitter MR: M. Kerkmeijer

2 Algemeen Middels dit jaarverslag willen we graag met u terugkijken op het schooljaar Een schooljaar waarin weer de nodige veranderingen/verbeteringen zijn ingevoerd, afgerond of opgestart. Het schooljaarverslag maakt deel uit van de kwaliteitscyclus: Schoolplan- Schooljaarplan-Schooljaarverslag. Voor aanvullende informatie verwijzen we naar de schoolgids en het schoolplan. Kinderen Op de teldatum van 1 oktober 2014 stonden er 188 leerlingen ingeschreven. Dit betekent dat we wat het leerlingaantal aangaat dit schooljaar een behoorlijke daling hebben gehad. Mede doordat tussentijds te veel leerlingen onze school hebben verlaten. Vorig schooljaar stond de teller op 214 leerlingen. We merken ook dat er minder groei is aan de onderkant, waardoor de krimp de komende jaren ook bij ons voelbaar zal zijn. Na een onrustig schooljaar vorig jaar zien we dat de rust weer is teruggekeerd. Tussentijds vertrek van leerlingen is, met een geldende reden, een te verwaarlozen aantal. Personeelsbeleid De formatie bestond voor dit schooljaar uit 16 fulltime en parttime groepsleerkrachten, een onderwijsassistent, een conciërge, een intern begeleider en een directeur. We hebben dit schooljaar te maken gehad met één langdurig zieke leerkracht Verder kan het ziekteverzuim onder het personeel laag genoemd worden. Deskundigheidsbevordering De tweejarige teamscholing van Expertis, om de effectieve instructie van het begrijpend luisteren/lezen aan te scherpen, hebben we dit schooljaar afgerond. Deze scholing laat nu al positieve resultaten zien binnen ons onderwijs. Daarnaast zijn we dit jaar gestart met het systeem van de GLANS-techniek- School en ouder schouder aan schouder geschreven door Marja Klaver. Een teamscholing t.a.v. ouderbetrokkenheid. Het komende schooljaar heeft dit nog een vervolg. Vanuit de gelden van de cultuursubsidie Cultuur geen vak apart hebben we een teamscholing drama lessen gevolgd. Verder heeft ieder leerkracht een ontwikkel assessment gehad. Naast de teamscholing was er ook ruimte voor individuele nascholing. Waaronder: NLP Practitioner Opleiding. Lezen in groep 3; Leuk en effectief? Hoogbegaafdheid, basiscursus. Spelling onderwijs verbeteren. Wijs met woorden. Coaching Windesheim.

3 Ouders Wij hebben een ouderraad die het team helpt bij het verrichten van hand- en spandiensten en mede organiseren van festiviteiten. Gedurende het schooljaar hebben we gekozen voor een beter passende naam voor deze raad nl: Activiteiten Commissie. Verder zijn de ouders bij verschillende activiteiten in de school betrokken. Zoals vieringen, sportevenementen en hulp bij diverse uitjes en lessen. Een aantal ouders hebben zich ingeschreven in de Gouden Gids van ons Educatief Centrum. Hierin staan talenten, hobby s en beroepen van ouders. Dit schooljaar zijn er, naast de inloop momenten voor groep 1 t/m 3, ook inloop momenten georganiseerd voor de andere groepen. Naar aanleiding van onze scholing School en ouder schouder aan schouder zijn we dit schooljaar gestart met omgekeerde 10-minuten gesprekken met ouders. Wat als een mooie start is ervaren voor de samenwerking tussen ouder en leerkracht in het belang van de ontwikkeling van het kind. Aan het eind van het jaar sluiten we alle gesprekken af met een evaluatie gesprek met iedere ouder. Dit om het jaar af te ronden en alvast vooruit te blikken naar het komende schooljaar. De ouders ontvangen per gezin de jaarlijkse uitgave van de schoolgids en de maandelijkse nieuwsbrief met de meest actuele informatie per over het Educatief Centrum. Alle informatie is ook te vinden op onze website. Medezeggenschapsraad. De MR bestaat uit 3 ouders en 3 personeelsleden. Ze vergaderen maandelijks. Voor een uitgebreid verslag verwijs ik u naar het jaarverslag van de MR en de vergaderverslagen op de website. Eén keer per jaar is er een gezamenlijke vergadering met de Activiteiten Commissie(AC) en de Oudercommissie (OC) van de kinderopvang. Daarnaast vergadert de MR een aantal keren per jaar met de Ouder Commissie over regelingen binnen het Educatief Centrum. Dit schooljaar nemen we afscheid van 2 ouderleden: Monique Riethorst en Michiel van der Velde. We willen hen bedanken voor hun inzet de afgelopen jaren. Als nieuw lid verwelkomen we Remco van Delft. We zijn nog op zoek naar één ouder lid voor het komende schooljaar. Kwaliteits vragenlijst Stichting Archipel. Dit schooljaar is er een vragenlijst uitgezet onder management, medewerkers, ouders en leerlingen(gr. 6 t/m 8). De respons onder ouders was 38 %. Bij de andere ondervraagden bijna 100%. Ouders en leerlingen geven onze school een 7 als rapportcijfer. De positieve resultaten en de aandachtspunten zijn besproken op een ouderavond in april. Tevens is hier aangegeven welke onderdelen direct en komend jaar worden opgepakt. Dit is te lezen verderop in dit document onder het kopje Plannen volgend schooljaar.

4 Organisatie De directeur van de school is tevens directeur van het Educatief Centrum. Het leerteam geeft ondernemend leren vorm en inhoud. Het leerteam bestaat uit leerkrachten uit de onder-, midden- en bovenbouw, pedagogisch medewerker kinderdagverblijf, leidster BSO en de cultuur coördinator. Verder is er structureel overleg tussen pedagogisch medewerker peuterspeelgroep en leerkrachten uit de onderbouw. Binnen het Educatief Centrum functioneert ook nog een leerlingenraad. Zij vergaderen samen met de directeur ongeveer 1 keer in de 6 weken. Educatief Centrum Archipel heeft een samenwerkingsovereenkomst met Hetkindercentrum.nl. Er is regelmatig overleg tussen de clustermanager en de directeur over inhoudelijke zaken aangaande het Educatief Centrum. Dit schooljaar is onze schoolbibliotheek operationeel. Er is een vaste groep ouders die zorg dragen voor de bibliotheek. Uit het fonds voor cultuur participatie provincie Gelderland hebben wij gelden ontvangen om ons te professionaliseren op cultuureducatie. Dit is ons tweede jaar met het traject Cultuureducatie, geen vak apart. Het doel van dit project is verdieping en vernieuwing van het huidige aanbod voor kunstzinnige oriëntatie en komen tot een volledig cultuuraanbod. Een paar speerpunten zijn: leerlingen kunnen elkaar feedback geven over elkaars product en elkaars proces, het voldoen aan de gestelde kerndoelen voor kunstzinnige oriëntatie en we geven vorm aan 21 ᵉ eeuwse vaardigheden. We hebben ervoor gekozen om ons eerst vooral te richten op de voorbereidingen en het borgen van de doorgaande leerlijnen. Dit schooljaar wordt dit in de verschillende groepen in praktijk gebracht en zullen we onze ouders over deze ontwikkelingen op de hoogte houden. Opbrengsten De gemiddelde Cito-score van groep 8 is dit jaar uitgekomen op 534,06. Deze score valt binnen de norm die de Inspectie van Onderwijs heeft gesteld. Daarnaast scoren wij ook binnen de inspectie norm met onze midden CITO scores. Financiën Voor zowel het kalenderjaar 2014 als ook voor 2015 zijn er schoolbegrotingen gemaakt en die zijn besproken met de MR. Ook de meerjaren begroting is de revue gepasseerd. Ontwikkelingen Op verschillende terreinen zijn er ontwikkelingen geweest. Werkgroepen We werken binnen ons team met 4 werkgroepen. Werkgroep taal/lezen, rekenen, excellentie en ICT. Iedere werkgroep heeft een voorzitter en werkt volgens een werkplan waarin de doelen voor dit schooljaar omschreven staan.

5 Nieuwe methodes Dit schooljaar is er een nieuwe taalmethode aangeschaft. Taal-Actief. Hiermee gaan we komend schooljaar mee aan de slag en implementeren. Ook is er gekeken naar een nieuwe methode voor de kleuterbouw. De keuze is gevallen op Onderbouwd. Deze methode gaan we vanaf januari inzetten en implementeren. Verder is er bij de kleuterbouw één digitaal schoolbord aangeschaft en hebben we onze i-pads uitgebreid. Pestprotocol/protocol kanjerbeleid. Het pestprotocol voldoet aan de norm van de overheid. We werken met een effectief bewezen anti-pestprogramma. Het protocol kanjerbeleid, waar het pestprotocol onder valt, is in te zien op onze website. Plannen volgend schooljaar Uit de evaluatie van het jaarplan, het kwaliteitsonderzoek en de vragenlijst van Archipel nemen we de volgende punten mee naar het komend schooljaar. Derde jaar traject Cultuur geen vak apart. De begrijpend luister/lees lessen borgen. Implementeren nieuwe taalmethode Taal actief. Vanaf januari implementeren nieuwe kleuterbouwmethode Onderbouwd. Verbeterplan leerlijnen taal aanscherpen. Aanscherpen van compacten taal en rekenen in de klas. Plusklas is breder dan alleen taal en rekenen. Verrijkingsgroep kleuters loopt nog niet optimaal. Dit gaan we nog verder onderzoeken. Bij de nieuwe kleutermethode, die volgend jaar gebruikt gaat worden, zitten ook verrijkingsopdrachten naast de map Pienter. Coöperatieve leerstrategieën uitbreiden met als doel betrokkenheid van leerlingen te vergroten en daarmee een verhoging van realisatie van lesdoelen. Sociaal/emotioneel programma ZIEN is vervangen door KANVAS. Voor de kleuters gaan we onderzoeken of we KANVAS of de lijst van de nieuwe methode Onderbouwd in de toekomst gaan gebruiken. Gedragsregels binnen het Educatief Centrum borgen. Alle regels die we tot nu toe hebben gehad worden begin schooljaar zichtbaar opgehangen in de klassen(blijven herhalen).elke maand staat 1 regel centraal zichtbaar op de weektaak en wordt besproken in het team overleg. Het School-Ondersteunings-Profiel aanscherpen en waar mogelijk aanpassen. Is in te zien op de website. Gouden gids opfrissen en onder de aandacht brengen van de ouders. Communicatie tussen school en ouder Schouder aan schouder. Vervolg van het plan van aanpak t.a.v. enquête. Plan van aanpak t.a.v. opbrengsten. Ouders op de hoogte houden van alle plannen binnen het Educatief Centrum. Identiteit van het Educatief Centrum wordt tegen het licht gehouden en aangescherpt. We schakelen hiervoor een externe in en vormen een werkgroep binnen het team.

6 Als team hebben we ons ingeschreven voor een workshop 21st Century Skills. Daarnaast gaan enkele leerkrachten een basiscursus 21st Century Skills volgen. De opgedane kennis wordt ingezet bij het ondernemend leren en aanscherpen van onze identiteit. Slotwoord. Tot slot wil ik iedereen bedanken voor zijn/haar inzet voor dit schooljaar. Het is goed om te zien dat zo velen het Educatief Centrum een warm hart toe dragen. De ontwikkeling van de leraar/groepsleider valt niet af te lezen aan zijn cv maar aan zijn vermogen jonge mensen te inspireren, hun talenten te ontwikkelen en hun dromen te realiseren. Piet Conijn

nieuwsbrief OKTOBER 2015

nieuwsbrief OKTOBER 2015 Twitter: @ECThijssen In deze nieuwsbrief: nieuwsbrief OKTOBER 2015 Schoolplein EU-Schoolfruit Jaarverslag/schoolgids Kilometer lezen Kinderboekenbal Gastles Regel van de maand Workshop animatie Hoogtepunten

Nadere informatie

Schooljaar

Schooljaar Schooljaar 2011-2012 Naam school OBS Theo Thijssen Brinnummer 20 FG Adres Mulderskamp 164 7205 BZ Zutphen Telefoon 0575-512230 E-mail theothijssenzutphen@archipelprimair.nl Website www.theothijssen-zutphen.nl

Nadere informatie

Cultuureducatie, geen vak apart

Cultuureducatie, geen vak apart Cultuureducatie, geen vak apart Uitvoeringsplan Theo Thijssen Inleiding Op Educatief Centrum Theo Thijssen wordt gewerkt aan een ononderbroken ontwikkeling van kinderen van 0-13 jaar. Het ondernemend leren

Nadere informatie

Alle scholen van Archipel op weg naar een educatief centrum een IKC in de praktijk! 23 mei 2012

Alle scholen van Archipel op weg naar een educatief centrum een IKC in de praktijk! 23 mei 2012 Alle scholen van Archipel op weg naar een educatief centrum een IKC in de praktijk! 23 mei 2012 Vooraf Archipel ontwikkelt haar scholen tot educatieve centra In nauwe samenwerking met De Blokkentoren Januari

Nadere informatie

Jaarplan Heiloo. Datum: 6 oktober

Jaarplan Heiloo. Datum: 6 oktober Jaarplan 2017-2018 Basisschool Benedictus Heiloo Datum: 6 oktober 2017 www.mijnschoolplan.nl JAARPLAN 2017-2018 School Basisschool Benedictus Datum 10-07-2017 Inleiding Geachte lezer, In ons jaarplan geven

Nadere informatie

Jaarplan - jaarverslag 2015-2016

Jaarplan - jaarverslag 2015-2016 Jaarplan - jaarverslag 2015-2016 CBS Geuzenschip Brielle Datum: 6 juli 2015 www.mijnschoolplan.nl JAARPLAN 2015-2016 JAARVERSLAG 2015-2016 Schoolnaam CBS Geuzenschip Schoolnaam CBS Geuzenschip Datum 09-06-2015

Nadere informatie

Jaarverslag basisschool. De Goudakker

Jaarverslag basisschool. De Goudakker Jaarverslag basisschool De Goudakker 2017 2018 1 Voorwoord In dit Jaarverslag wordt de concrete uitwerking van beleidsvoornemens beschreven, die weergegeven zijn in het Schoolplan. Gekozen is voor een

Nadere informatie

Jaarplan Basisschool De Regenboog 2014-2015

Jaarplan Basisschool De Regenboog 2014-2015 Jaarplan Basisschool De Regenboog 2014-2015 Groeien in kwaliteit Voorwoord In het Jaarplan 2014-2015 wordt de concrete uitwerking van de beleidsvoornemens beschreven, die weergegeven zijn in het Schoolplan.

Nadere informatie

JAARPLAN OBS De Driehoek

JAARPLAN OBS De Driehoek JAARPLAN OBS De Driehoek 2015 2016 OBS De Driehoek Jan van Rixtelstraat 26 5735 GA Aarle-Rixtel 0492-383 003 info@3hoek.nl 2 Onderwijskundig jaarplan 2015-2016 Jaar 2015-2016 School OBS De Driehoek Schoolleider

Nadere informatie

Jaarplan 2013-2014. Still going strong.

Jaarplan 2013-2014. Still going strong. Jaarplan 2013-2014 Still going strong. Een jaarplan is afgeleid van het schoolplan Alle plannen voor 2011-2015 Eerst alle plannen keurig verdeeld over vier jaar; Bijstellingen door evaluaties; Toevoegingen

Nadere informatie

Jaarplan - jaarverslag

Jaarplan - jaarverslag Jaarplan - jaarverslag 2018 - Basisschool Benedictus Heiloo Datum: 23 juni 2018 www.mijnschoolplan.nl JAARPLAN 2018 - JAARVERSLAG 2018 - School Basisschool Benedictus School Basisschool Benedictus Datum

Nadere informatie

Jaarplan - jaarverslag

Jaarplan - jaarverslag Jaarplan - jaarverslag 2016-2017 OBS de Pijler Maasdam Datum: 19 mei 2016 www.mijnschoolplan.nl JAARPLAN 2016-2017 JAARVERSLAG 2016-2017 Schoolnaam OBS de Pijler Schoolnaam OBS de Pijler Datum 31-03-2016

Nadere informatie

Elk hoofdstuk bevat een conclusie met eventuele actiepunten voor het nieuwe schooljaar.

Elk hoofdstuk bevat een conclusie met eventuele actiepunten voor het nieuwe schooljaar. Evaluatie schooljaarverslag 2014 2015 Naam school OBS It Iepen Stee Adres Buurtlaan 3 Postcode / Plaats 9258 CK Jistrum Telefoon 0512 47 17 83 e-mail info@iepenstee.nl Website www.iepenstee.nl Directeur

Nadere informatie

JAARPLAN Op volle kracht vooruit

JAARPLAN Op volle kracht vooruit JAARPLAN 2017-2018 Op volle kracht vooruit Basisschool de Sterrenboog Mariaplein 8 7156 MG Beltrum 0544-481543 directie@desterrenboog.nl www.desterrenboog.nl Brinnummer: 07WG Voorwoord Het onderwijs op

Nadere informatie

Jaarplan basisschool. De Goudakker

Jaarplan basisschool. De Goudakker Jaarplan basisschool De Goudakker 2018 2019 1 Voorwoord In dit Jaarplan wordt de concrete uitwerking van beleidsvoornemens beschreven, die weergegeven zijn in het Schoolplan. Gekozen is voor een compacte

Nadere informatie

De Werkschuit. Schooljaarplan

De Werkschuit. Schooljaarplan De Werkschuit Schooljaarplan 2016-2017 Directeur I. Jousma Adres Rijnlaan 200 Plaats Zwolle Telefoon 038-4533873 E-Mail directie-werkschuit@ooz.nl Datum 7-9-2016 Inhoudsopgave Inleiding... 3 Onderwijs...

Nadere informatie

In het Jaarplan wordt de concrete uitwerking van de beleidsvoornemens beschreven, die weergegeven zijn in het Schoolplan.

In het Jaarplan wordt de concrete uitwerking van de beleidsvoornemens beschreven, die weergegeven zijn in het Schoolplan. Jaarplan 2014-2015 Inleiding In het Jaarplan 2014-2015 wordt de concrete uitwerking van de beleidsvoornemens beschreven, die weergegeven zijn in het Schoolplan. Gekozen is voor een compacte vorm waarbij

Nadere informatie

Jaarverslag schooljaar Basisschool De Toermalijn

Jaarverslag schooljaar Basisschool De Toermalijn Jaarverslag schooljaar 2017-201 Basisschool De Toermalijn 1 Inhoud jaarverslag Inhoud jaarverslag 2 1. Inleiding 3 2. Opbrengsten van het schooljaar 2017-201 4 Leerlingenaantal 4 Instroom 4 Personeel 5

Nadere informatie

Plan van aanpak Hoek van Holland/Van Rijckevorsel n.a.v. rapportage inspectie kwaliteit VVE.

Plan van aanpak Hoek van Holland/Van Rijckevorsel n.a.v. rapportage inspectie kwaliteit VVE. De aanpak op schoolniveau: Indicator Doel Actie/middel Tijdpad Wie Resultaat Professionalisering Tussenevaluatie /borging Condities Scholing VVE. Ouders De leerkrachten van de vroegschoolse zijn VVE-geschoold.

Nadere informatie

Het Jaarplan 2011-2012 is voor dit jaar geschreven en opgesteld door de clusterdirecteur. Dit i.v.m. wisseling van directie op onze school.

Het Jaarplan 2011-2012 is voor dit jaar geschreven en opgesteld door de clusterdirecteur. Dit i.v.m. wisseling van directie op onze school. SCHOOLJAARVERSLAG 2011-2012 1. Algemene informatie De leerlingen: Op de teldatum, 1 oktober 2011, telde onze school 181 leerlingen, verdeeld over 8 groepen. Uit de prognose blijkt dat het leerlingenaantal

Nadere informatie

Jaarplan Sint Jozefschool Moordrecht

Jaarplan Sint Jozefschool Moordrecht Jaarplan Sint Jozefschool Moordrecht 2016-2017 1 Voorwoord In dit Jaarplan wordt de concrete uitwerking van beleidsvoornemens beschreven, die weergegeven zijn in het Schoolplan. Gekozen is voor een compacte

Nadere informatie

Schooljaarverslag SBO De Meerpaal Groningen

Schooljaarverslag SBO De Meerpaal Groningen Schooljaarverslag 2015-2016 SBO De Meerpaal Groningen Naam school SBO de Meerpaal Brinnummer 22LH Adres Koperstraat 4 Postcode + plaats 9743 RW Groningen Telefoon 050 575 28 50 E-mail dir.meerpaal@noorderbasis.nl

Nadere informatie

Schooljaarverslag

Schooljaarverslag Schooljaarverslag 2015 2016 Naam school OBS It Iepen Stee Adres Buurtlaan 3 Postcode / Plaats 9258 CK Jistrum Telefoon 0512 47 17 83 e-mail info@iepenstee.nl Website www.iepenstee.nl Directeur Hiljo Stefes

Nadere informatie

Jaarverslag Medezeggenschapsraad Theo Thijssenschool Schooljaar

Jaarverslag Medezeggenschapsraad Theo Thijssenschool Schooljaar Jaarverslag Medezeggenschapsraad Theo Thijssenschool Schooljaar 2015-2016 Amsterdam, november 2016 2 Inhoud Inleiding...3 Wat doet de MR?...3 Samenstelling MR schooljaar 2015-2016...4 Activiteiten en resultaten

Nadere informatie

Receptie om het schooljaar in te luiden

Receptie om het schooljaar in te luiden Nieuwsbrief 1 ( 8 september 2017) Beste ouders, Het schooljaar 2017 2018 is gestart. Op De Borgh hebben in het team veel nieuwe leerkrachten mogen verwelkomen. Samen gaan we er weer een fantastisch jaar

Nadere informatie

Jaarverslag schooljaar Basisschool De Violier

Jaarverslag schooljaar Basisschool De Violier Jaarverslag schooljaar Basisschool De Violier Inhoud jaarverslag Inhoud jaarverslag... 2 1. Inleiding... 3 2. Opbrengsten van het schooljaar... 4 Leerlingenaantal... 4 Instroom... 4 Uitstroom... 4 Personeel...

Nadere informatie

Jaarplan Sint Jozefschool Moordrecht

Jaarplan Sint Jozefschool Moordrecht Jaarplan Sint Jozefschool Moordrecht 2017-2018 1 Voorwoord In dit Jaarplan wordt de concrete uitwerking van beleidsvoornemens beschreven, die weergegeven zijn in het Schoolplan. Gekozen is voor een compacte

Nadere informatie

Jaarverslag Sint Jozefschool Moordrecht

Jaarverslag Sint Jozefschool Moordrecht Jaarverslag Sint Jozefschool Moordrecht 2017-2018 1 Voorwoord In dit Jaarverslag wordt beschreven wat de resultaten zijn van de voornemens die de school beschreven heeft in het Jaarplan. Gekozen is voor

Nadere informatie

Jaarverslag schooljaar Basisschool De Maasparel

Jaarverslag schooljaar Basisschool De Maasparel Jaarverslag schooljaar 2016-2017 Basisschool De Maasparel 1 Inhoud jaarverslag Inhoud Inhoud jaarverslag... 2 1. Inleiding... 3 2. Opbrengsten van het schooljaar 2016-2017... 4 Leerlingenaantal... 4 Instroom...

Nadere informatie

Jaar School Schoolleider Datum

Jaar School Schoolleider Datum JAARPLAN Jaar School Schoolleider Datum Inleiding 2015-2016 Jaar Megelsheim Jos van Gerven September 2015 In ons Jaarplan geven we onze onderwijskundige beleidsvoornemens aan voor komend schooljaar. JAARVERSLAG

Nadere informatie

Jaarplan basisschool. De Goudakker

Jaarplan basisschool. De Goudakker Jaarplan basisschool De Goudakker 2016 2017 Voorwoord In dit Jaarplan wordt de concrete uitwerking van beleidsvoornemens beschreven, die weergegeven zijn in het Schoolplan. Gekozen is voor een compacte

Nadere informatie

OBS Koningin Beatrix JAARVERSLAG. Schooljaar 2013-2014

OBS Koningin Beatrix JAARVERSLAG. Schooljaar 2013-2014 OBS Koningin Beatrix JAARVERSLAG Schooljaar 2013-2014 Jacqueline de Fouw Buren, 15 september 2014 Inleiding In dit verslag van obs Koningin Beatrix geef ik weer welke activiteiten zijn ondernomen in het

Nadere informatie

Jaarverslag 2015/2016

Jaarverslag 2015/2016 Jaarverslag 2015/2016 Terugblik Het afgelopen schooljaar hebben we binnen het team gewerkt met vijf actiegroepen, te weten: 1. Visie 2. Zorg en Begeleiding 3. Effectieve Instructie 4. Leerinhouden 5. Jonge

Nadere informatie

Jaarverslag. 1 Inleiding. September 2014. Inhoud

Jaarverslag. 1 Inleiding. September 2014. Inhoud DEEL 1 NUMMER 2 Jaarverslag September 2014 Inhoud 1 Inleiding 1 Leerlinggegevens 2 Resultaten 3 Onderwijskundige ontwikkelingen 4 Formatie 4 Tevredenheidsenquête 5 Brede school 6 Bijzondere ontwikkelingen

Nadere informatie

SCHOOLONDERSTEUNINGSPROFIEL

SCHOOLONDERSTEUNINGSPROFIEL SCHOOLONDERSTEUNINGSPROFIEL Mariaschool garantie ambitie 1. Naam en adres De Mariaschool Pastoor Schoenmakersstraat 7 6657 CB Boven Leeuwen Tel. 0487-592076 Email: basisschool@demariaschool.nl 2. Schoolinformatie

Nadere informatie

School Ontwikkel Plan

School Ontwikkel Plan School Ontwikkel Plan r.k.b.s. de Ark Burg.Kooimanweg 1 1711 KK Hensbroek tel: 0226-452072 directie.deark@skowestfriesland.nl www.rkbs-deark.nl Jaar 2013-2014 School Rkbs de Ark Schoolleider Peter van

Nadere informatie

Dit jaar aan mij de eer om op het afgelopen schooljaar terug te blikken.

Dit jaar aan mij de eer om op het afgelopen schooljaar terug te blikken. Voorwoord In het kader van de WMS (wet op medezeggenschapsraden) artikel 7 is de MR verplicht om aan het begin van een nieuw schooljaar een jaarverslag te schrijven over het afgelopen schooljaar. Hierin

Nadere informatie

Jaarplan Sint Jozefschool Moordrecht 2015-2016

Jaarplan Sint Jozefschool Moordrecht 2015-2016 Jaarplan Sint Jozefschool Moordrecht 2015-2016 1 Voorwoord In dit Jaarplan wordt de concrete uitwerking van beleidsvoornemens beschreven, die weergegeven zijn in het Schoolplan. Gekozen is voor een compacte

Nadere informatie

Jaarverslag

Jaarverslag Jaarverslag 2014-2015 Beste ouders en verzorgers, Afgelopen schooljaar is er wederom hard gewerkt door alle medewerkers om het maximale uit iedere leerling te halen. De afgelopen jaren heeft onze school

Nadere informatie

Jaarplan De leerkrachten samen eigenaar van het onderwijs Juni 2015

Jaarplan De leerkrachten samen eigenaar van het onderwijs Juni 2015 Bas Bresters pagina 1 22-2- - 1 - Jaarplan De leerkrachten samen eigenaar van het onderwijs Juni Gebouw, huisvestingsplannen Dit is de hoofdprioriteit dat het huidige gebouw rust uitstraalt. Dat betekent

Nadere informatie

Jaarplan - jaarverslag

Jaarplan - jaarverslag Jaarplan - jaarverslag 2017-2018 Basisschool Benedictus Heiloo Datum: 23 juni 2018 www.mijnschoolplan.nl JAARPLAN 2017-2018 JAARVERSLAG 2017-2018 School School Datum 10-07-2017 Datum Inleiding Geachte

Nadere informatie

Jaarplan - jaarverslag 2015-2016

Jaarplan - jaarverslag 2015-2016 Jaarplan - jaarverslag 2015-2016 Basisschool De Schakel Broekhuizenvorst Datum: 31 augustus 2015 www.mijnschoolplan.nl JAARPLAN 2015-2016 JAARVERSLAG 2015-2016 Schoolnaam Basisschool De Schakel Schoolnaam

Nadere informatie

Schoolplan van RKBS De Hoeksteen 2015-2019

Schoolplan van RKBS De Hoeksteen 2015-2019 Schoolplan van RKBS De Hoeksteen 2015-2019 RKBS De Hoeksteen Braillestraat 2 1561 JP Krommenie T: 075-6284336 E: info@de-hoeksteen.nl Schoolplan De Hoeksteen 2015-2019. Pagina 1 Inleiding. Hier treft u

Nadere informatie

Jaarplan 2015-2016. Rockanje. Datum: 6 oktober 2015. www.mijnschoolplan.nl

Jaarplan 2015-2016. Rockanje. Datum: 6 oktober 2015. www.mijnschoolplan.nl Jaarplan 2015-2016 Baron De Vos Van Steenwijk Rockanje Datum: 6 oktober 2015 www.mijnschoolplan.nl JAARPLAN 2015-2016 Schoolnaam Baron De Vos Van Steenwijk Datum 15-09-2015 Inleiding In ons jaarplan geven

Nadere informatie

SCHOOLONDERSTEUNINGSPROFIEL SCHOOLJAAR 2015-2016. Basisschool de Kameleon

SCHOOLONDERSTEUNINGSPROFIEL SCHOOLJAAR 2015-2016. Basisschool de Kameleon SCHOOLONDERSTEUNINGSPROFIEL SCHOOLJAAR 2015-2016 Basisschool de Kameleon 1 Voorwoord Voor u ligt het Schoolondersteuningsprofiel (SOP) van basisschool de Kameleon. Iedere school stelt een SOP op, dit is

Nadere informatie

Jaarplan Versie: augustus Samen op reis worden we wereldwijs-samen leren om te groeien

Jaarplan Versie: augustus Samen op reis worden we wereldwijs-samen leren om te groeien Jaarplan Versie: augustus 2017 Samen op reis worden we wereldwijs-samen leren om te groeien Aanleiding Voor u ligt het jaarplan van schooljaar. Hierin beschrijven wij welke doelstellingen wij ons voor

Nadere informatie

Jaarverslag GBS Klim-op Middelstum

Jaarverslag GBS Klim-op Middelstum Jaarverslag 2016-2017 GBS Klim-op Middelstum Schooljaarverslag 2016-2017 Klim-op Naam school GBS Klim-op Brinnummer 03HO Adres Zuiderstraat 1 Postcode + plaats 9991CM Middelstum Telefoon 0595551782 E-mail

Nadere informatie

Jaarverslag

Jaarverslag Jaarverslag 2015-2016 1 Naam school: Brinnummer: Máximaschool 27 NL Adres: Glinswei 4 Postcode + Plaats: 8939 CB Leeuwarden Telefoon: 058-2880842 E-mail: a.verhoeff@maximaschool.nl www.maximaschool.nl

Nadere informatie

Schooljaarverslag Conclusie en consequenties

Schooljaarverslag Conclusie en consequenties Schooljaarverslag 2017-2018 School Brinnummer Directeur Teamleider Intern Begeleider Hoogholtje 05 CJ Margreet de Boer Judith Wilthof Greet Smid Ontwikkeling schoolpopulatie Overzicht populatie: Het leerlingenaantal

Nadere informatie

Plan van aanpak 2014 2015

Plan van aanpak 2014 2015 Plan van aanpak 2014 2015 Jaarlijks stelt de locatiedirecteur in samenspraak met de collega s een Plan van aanpak op. Hierin worden de doelen omschreven waar het komende schooljaar expliciet aan zal worden

Nadere informatie

SCHOOLONDERSTEUNINGSPROFIEL SCHOOLJAAR

SCHOOLONDERSTEUNINGSPROFIEL SCHOOLJAAR SCHOOLONDERSTEUNINGSPROFIEL SCHOOLJAAR 2016-2017 1 Voorwoord Voor u ligt het SchoolOndersteuningsProfiel (SOP) van basisschool de Arnhorst in Velp Iedere school stelt een SOP op, dit is een wettelijke

Nadere informatie

Jaarplan - jaarverslag

Jaarplan - jaarverslag Jaarplan - jaarverslag 2018-2019 Prof. Wassenberghskoalle Lekkum Datum: 11 juli 2018 www.mijnschoolplan.nl JAARPLAN 2018-2019 JAARVERSLAG 2018-2019 School Prof. Wassenberghskoalle School Prof. Wassenberghskoalle

Nadere informatie

Oecumenische basisschool Baron de Vos van Steenwijk W. de Waalstraat BV Rockanje

Oecumenische basisschool Baron de Vos van Steenwijk W. de Waalstraat BV Rockanje Oecumenische basisschool Baron de Vos van Steenwijk W. de Waalstraat 1 3235 BV Rockanje info@bvs.vcodekring.nl http://www.barondevos.nl 0181-402401 JAARVERSLAG 2015-2016 Algemeen Het schooljaar 2015-2016

Nadere informatie

Uitvoeringsplan obs De Ster

Uitvoeringsplan obs De Ster Uitvoeringsplan - obs De Ster Inleiding In dit uitvoeringsplan voor het schooljaar - wordt beschreven op welke manier het team van De Ster het beleid zoals beschreven in het Meerjaren Beleidsplan -2015

Nadere informatie

Schooljaarplan Openbare basisschool Ekke de Haan 2015-2016

Schooljaarplan Openbare basisschool Ekke de Haan 2015-2016 Schooljaarplan Openbare basisschool Ekke de Haan - 2016 Organisatie/overleg Domeinen: X onderwijsleerproces X communicatie met ouders X leerstofaanbod 0 kwaliteitszorg X schoolontwikkeling X schoolklimaat

Nadere informatie

Jaarverslag en vooruitblik

Jaarverslag en vooruitblik Jaarverslag en vooruitblik 1. Onderwijs Jaarverslag schooljaar 2009-2010 BAS Coöperatief leren: Tijdens een aantal studiemiddagen heeft het team met externe begeleiding zich verdiept in verschillende coöperatieve

Nadere informatie

Jaarplan Basisschool De Balein De Rijp

Jaarplan Basisschool De Balein De Rijp Jaarplan 2019-2020 De Rijp JAARPLAN 2019-2020 School Datum 09-04-2019 Inleiding In ons jaarplan geven we aan: 1. welke vragenlijst(en) we hebben ingezet 2. welke voornemens we hebben i.r.t. het schoolplan

Nadere informatie

Jaarplan - jaarverslag

Jaarplan - jaarverslag Jaarplan - jaarverslag 2017-2018 Basisschool de Langereis Ursem www.mijnschoolplan.nl JAARPLAN 2017-2018 JAARVERSLAG 2017-2018 Schoolnaam Basisschool de Langereis Schoolnaam Basisschool de Langereis Datum

Nadere informatie

Jaarplan Medezeggenschapsraad

Jaarplan Medezeggenschapsraad Jaarplan Medezeggenschapsraad Daltonschool De Margriet schooljaar 2018-2019 Inleiding Beste lezer, Voor u ligt het jaarplan van de Medezeggenschapsraad (MR) van Daltonschool De Margriet. Het doel van dit

Nadere informatie

SCHOOLONDERSTEUNINGSPROFIEL

SCHOOLONDERSTEUNINGSPROFIEL SCHOOLONDERSTEUNINGSPROFIEL SCHOOLJAAR 2017-2018 Anne Frankschool 1 Voorwoord Voor u ligt het Schoolondersteuningsprofiel (SOP) van de Anne Frankschool. Iedere school stelt een SOP op, dit is een wettelijke

Nadere informatie

Schooljaarplan (SJP)

Schooljaarplan (SJP) Schooljaarplan (SJP) 206 207 Naam school Obs Oosterschool Adres Hoofdweg 233 Postcode 9695 AH Bellingwolde Telefoon 0597-5369 Brinnummer 06CN E-mail obsoosterschool@sooog.nl Directeur J. Spelde Bevoegd

Nadere informatie

Jaarplan - jaarverslag

Jaarplan - jaarverslag Jaarplan - jaarverslag 2016-2017 Basisschool De Schakel Broekhuizenvorst Datum: 23 september 2016 www.mijnschoolplan.nl JAARPLAN 2016-2017 JAARVERSLAG 2016-2017 Schoolnaam Basisschool De Schakel Schoolnaam

Nadere informatie

JAARPLAN Opgesteld en aangepast september en november 2018

JAARPLAN Opgesteld en aangepast september en november 2018 JAARPLAN 2018-2019 Op basis van het schoolplan 2014-2018 en op basis van ontwikkelingen in de school komen in het komende jaar weer vele onderwerpen aan de orde. Deze onderdelen zijn opgesplitst in de

Nadere informatie

o.b.s. De Wieden Schooljaarplan

o.b.s. De Wieden Schooljaarplan o.b.s. De Wieden Schooljaarplan 2016-2017 Directeur I. Jousma Adres Beulakerwiede 4 Plaats Zwolle Telefoon 038-4542762 E-Mail i.jousma@ooz.nl Datum 8-9-2016 Inhoudsopgave Inleiding... 3 Onderwijs... 4

Nadere informatie

Schoolondersteuningsprofiel. 11RU00 Obs De Lijster

Schoolondersteuningsprofiel. 11RU00 Obs De Lijster Schoolondersteuningsprofiel 11RU00 Obs De Lijster Inhoudsopgave Inhoud Toelichting... 3 DEEL I INVENTARISATIE... 6 1 Typering van de school... 7 2 Kwaliteit basisondersteuning... 8 3 Basisondersteuning...

Nadere informatie

Jaarverslag basisschool Op de Slek

Jaarverslag basisschool Op de Slek Jaarverslag basisschool Op de Slek Inhoud jaarverslag Inhoud jaarverslag... 2 1. Inleiding... 3 2. Opbrengsten van het schooljaar 2016-2017... 4 Leerlingenaantal... 4 Instroom... 4 Uitstroom leerlingen...

Nadere informatie

SCHOOL ONDERSTEUNINGS PROFIEL

SCHOOL ONDERSTEUNINGS PROFIEL VRAGENLIJST (DEEL 2) UITERSTE INLEVERDATUM 21-3-2014 Met het Schoolondersteuningsprofiel worden de volgende onderdelen in beeld gebracht (zie kader): Specifieke kennis en kunde Aantoonbare specifieke deskundigheid

Nadere informatie

SCHOOLONDERSTEUNINGSPROFIEL SCHOOLJAAR 2015-2016. Basisschool De Arnhorst. Velp

SCHOOLONDERSTEUNINGSPROFIEL SCHOOLJAAR 2015-2016. Basisschool De Arnhorst. Velp SCHOOLONDERSTEUNINGSPROFIEL SCHOOLJAAR 2015-2016 Basisschool De Arnhorst Velp 1 Voorwoord Voor u ligt het Schoolondersteuningsprofiel (SOP) van basisschool De Arnhorst in Velp. Iedere school stelt een

Nadere informatie

Jaarplan De Hazelmuis Stolwijk (met evaluatie )

Jaarplan De Hazelmuis Stolwijk (met evaluatie ) Jaarplan 2013- De Hazelmuis Stolwijk (met evaluatie 140603) U leest nu het jaarplan 2013- van Basisschool de Hazelmuis te Stolwijk. Boven alle plannen voor dit schooljaar staat altijd onze missie. Vanuit

Nadere informatie

Schooljaarplan (SJP) 2014 2015

Schooljaarplan (SJP) 2014 2015 Schooljaarplan (SJP) 2014 2015 Naam school Adres FJJ Dreweslaan 1 Postcode 9686 NG Beerta Telefoon 0597-331651 Brinnummer 09DO E-mail obsbeerta@gmail.com Website www.obsbeerta.nl Directeur S.J. Huinink

Nadere informatie

Jaarverslag schooljaar Basisschool De Toermalijn

Jaarverslag schooljaar Basisschool De Toermalijn Jaarverslag schooljaar 2016-2017 Basisschool De Toermalijn 1 Inhoud jaarverslag Inhoud jaarverslag... 2 1. Inleiding... 3 2. Opbrengsten van het schooljaar 2016-2017... 4 Leerlingenaantal... 4 Instroom...

Nadere informatie

Jaarverslag 2014-2015

Jaarverslag 2014-2015 Jaarverslag 2014-2015 Doel van het jaarverslag Dit jaarverslag is opgesteld door de schoolleiding na vaststelling in de MR en met het team. Het geeft een overzicht van de behaalde resultaten in schooljaar

Nadere informatie

JAARVERSLAG

JAARVERSLAG JAARVERSLAG 2012-2013 04 TM mr. W.W.G. Stoffelen 18 oktober 2013 HOOFDSTUKINDELING Hoofdstuk 1: inleiding, Schooljaar 2012-2013 Hoofdstuk 2: Schoolontwikkelingen Opbrengsten van de school De school volgens

Nadere informatie

Jaarverslag De Baskuul

Jaarverslag De Baskuul Jaarverslag 2018- De Baskuul Jaarverslag 2018- De Baskuul 11VV Voor u ligt het jaarverslag van De Baskuul. Dit verslag is bedoeld voor alle betrokkenen van de school en hiermee leggen wij verantwoording

Nadere informatie

Schoolondersteuningsprofiel. 11KM00 Basissch Insp J. Cryns

Schoolondersteuningsprofiel. 11KM00 Basissch Insp J. Cryns Schoolondersteuningsprofiel 11KM00 Basissch Insp J. Cryns Inhoudsopgave Toelichting... 3 DEEL I INVENTARISATIE... 6 1 Typering van de school... 7 2 Kwaliteit basisondersteuning... 7 3 Basisondersteuning...

Nadere informatie

Operationele Jaarplanning School met de Bijbel

Operationele Jaarplanning School met de Bijbel Onze basisschool is onderdeel van Stichting Kindwijs. Voor meer informatie over onze Stichting verwijzen we u graag naar www.kindwijs.org Deze operationele planning is onderdeel van onze kwaliteitscyclus

Nadere informatie

Jaarplan OBS Het Spectrum. Jaarplan OBS Het Spectrum

Jaarplan OBS Het Spectrum. Jaarplan OBS Het Spectrum Jaarplan 2018-2019 OBS Het Spectrum 1 Inleiding In dit jaarplan staan de voorgenomen acties en de te bereiken doelen voor het schooljaar 2018-2019. Per onderdeel staan de doelen, de resultaatindicatoren

Nadere informatie

Jaarplan - jaarverslag 2015-2016

Jaarplan - jaarverslag 2015-2016 Jaarplan - jaarverslag 2015-2016 obs 't baken Wijk bij Duurstede Datum: 7 juli 2015 www.mijnschoolplan.nl JAARPLAN 2015-2016 JAARVERSLAG 2015-2016 Schoolnaam obs 't baken Schoolnaam obs 't baken Datum

Nadere informatie

Info nr

Info nr Info nr. 12 2015-2016 Jorien Bos Mijn naam is Jorien Bos en ik ga volgend schooljaar bij jullie op school werken. Ik start met werken in de bovenbouw op de maandag, dinsdag en woensdag. Ik woon in Oosterwolde

Nadere informatie

Jaarverslag 2014-2015

Jaarverslag 2014-2015 Jaarverslag 2014-2015 Jaarverslag 2014-2015 GBS Het Mozaïek Haren Naam school GBS Het Mozaïek Brinnummer 06NB Adres Tussenziel 25 Postcode + plaats 9753 EL Haren Telefoon 050-5370087 E-mail hetmozaiek@noorderbasis.nl

Nadere informatie

Jaarplan Tweede Openluchtschool

Jaarplan Tweede Openluchtschool Tweede Openluchtschool voor het Gezonde Kind, Tweede Openluchtschool voor het Gezonde Kind, 08VA Inleiding De Tweede Openluchtschool is bij de start van het schooljaar 2017-2018 geconfronteerd met tegenslagen.

Nadere informatie

JAARDOELEN 2015 2019. Schoolplan De Hoeksteen jaardoelen 2015-2019 Pagina 1

JAARDOELEN 2015 2019. Schoolplan De Hoeksteen jaardoelen 2015-2019 Pagina 1 JAARDOELEN 2015 2019 Schoolplan De Hoeksteen jaardoelen 2015-2019 Pagina 1 HOOGBEGAAFDHEID 2015-2016 2016-2017 2017-2018 2018-2019 Het bieden van passend onderwijs middels een doorgaande leerlijn voor

Nadere informatie

Jaarplan Mûnein. Datum: 29 juni

Jaarplan Mûnein. Datum: 29 juni Jaarplan 2017-2018 OBS It Kruirêd Mûnein Datum: 29 juni 2017 www.mijnschoolplan.nl JAARPLAN 2017-2018 Schoolnaam OBS It Kruirêd Datum 14-06-2017 Inleiding Voor u ligt het schooljaarplan 2017-2018 van OBS

Nadere informatie

Schooljaarverslag cbs Wicher Zitsema

Schooljaarverslag cbs Wicher Zitsema Schooljaarverslag 2016-2017 cbs Wicher Zitsema Ruimte om te groeien CBS Wicher Zitsema Boerdamsterweg 12 9991 BN Middelstum 0595-726017 www.wicherzitsema.nl directie.wicherzitsema@noordkwartier.nl Schooljaarverslag

Nadere informatie

Jaarverslag basisschool Op de Slek

Jaarverslag basisschool Op de Slek Jaarverslag basisschool Op de Slek Inhoud jaarverslag Inhoud jaarverslag... 2 1. Inleiding... 3 2. Opbrengsten van het schooljaar... 4 Leerlingenaantal... 4 Instroom... 4 Uitstroom leerlingen... 4 Toelichting:...

Nadere informatie

JAARPLAN. St. ALOYSIUSSCHOOL

JAARPLAN. St. ALOYSIUSSCHOOL JAARPLAN St. ALOYSIUSSCHOOL 2018-2019 1 Voorwoord In dit Jaarplan wordt de concrete uitwerking van beleidsvoornemens beschreven, die weergegeven zijn in het Schoolplan. Gekozen is voor een compacte vorm,

Nadere informatie

Inhoud. Veenendaal, Onderwerp: verantwoording van ons onderwijs. Beste ouder(s)/verzorger(s),

Inhoud. Veenendaal, Onderwerp: verantwoording van ons onderwijs. Beste ouder(s)/verzorger(s), Veenendaal, 22-6-2016 Onderwerp: verantwoording van ons onderwijs Beste ouder(s)/verzorger(s), Door middel van dit schrijven willen we ons onderwijs verantwoorden aan u als ouders. Heeft u vragen of opmerkingen

Nadere informatie

Jaarverslag MR Obs Gieten Schooljaar

Jaarverslag MR Obs Gieten Schooljaar mr.gieten@primah.org Jaarverslag MR Obs Gieten Schooljaar 2014-2015 Inleiding Voor u ligt het jaarverslag van de Medezeggenschapsraad (MR) van de openbare basisschool Gieten voor het schooljaar 2014-2015.

Nadere informatie

Onderwijskundig jaarplan Jaar 2015-2016

Onderwijskundig jaarplan Jaar 2015-2016 Onderwijskundig jaarplan Jaar 2015-2016 School CBS 3sprong Schoolleider Chris Klaver Datum Mei 2015 Inleiding In ons jaarplan 2015-2016 geven we aan [1] welke beleidsterreinen we hebben gescoord (mei 2015),

Nadere informatie

Jaarplan voor het schooljaar OBS HERMAN GORTER

Jaarplan voor het schooljaar OBS HERMAN GORTER Jaarplan voor het schooljaar 2013-2014 OBS HERMAN GORTER 0. VOORWOORD In het Meerjaren Schoolplan beschrijven we de planning van doelen en activiteiten over een periode van 4 jaar. Het plan biedt ons als

Nadere informatie

Kwaliteitszorg OBS De Springplank Januari 2014

Kwaliteitszorg OBS De Springplank Januari 2014 Kwaliteitszorg OBS De Springplank Januari 2014 Kwaliteitszorg op OBS De Springplank Kwaliteit Voor de directeur zijn het schoolplan, de schoolgids en het schooljaarverslag / -plan van school de belangrijkste

Nadere informatie

Jaarplan - jaarverslag 2015-2016

Jaarplan - jaarverslag 2015-2016 Jaarplan - jaarverslag 2015-2016 Haanstra Basisschool Leiden Datum: 9 juni 2015 www.mijnschoolplan.nl JAARPLAN 2015-2016 JAARVERSLAG 2015-2016 Schoolnaam Haanstra Basisschool Schoolnaam Haanstra Basisschool

Nadere informatie

Basisschool Het Venster Gemert

Basisschool Het Venster Gemert Jaarverslag 2014-2015 Basisschool Het Venster Gemert 1 Jaarverslag Ten behoeve van BS Het Venster Bestuur Zicht, MR Het Venster Periode Schooljaar 2014 2015 Datum 1-10-2015 Opgesteld door Ter bespreking

Nadere informatie

SCHOOLONDERSTEUNINGSPROFIEL

SCHOOLONDERSTEUNINGSPROFIEL SCHOOLONDERSTEUNINGSPROFIEL SCHOOLJAAR 2017-2018 o.b.b.s. De Wensvogel 1 Voorwoord Voor u ligt het Schoolondersteuningsprofiel (SOP) van basisschool De Wensvogel. Iedere school stelt een SOP op, dit is

Nadere informatie

Inhoud: Schoolplan 2015-2019. Verantwoording. Motto, missie, visie, overtuigingen. Doelen. Samenvatting strategisch beleid van de vereniging

Inhoud: Schoolplan 2015-2019. Verantwoording. Motto, missie, visie, overtuigingen. Doelen. Samenvatting strategisch beleid van de vereniging Schoolplan 2015-2019 Inhoud: Verantwoording Motto, missie, visie, overtuigingen Doelen Samenvatting strategisch beleid van de vereniging 21 e eeuwse vaardigheden Schematische weergave van de vier komende

Nadere informatie

Feb. Maart. 2 Differentiatie door instructie en toetsen op niveau (convergent waar nodig, divergent waar mogelijk)

Feb. Maart. 2 Differentiatie door instructie en toetsen op niveau (convergent waar nodig, divergent waar mogelijk) Jaarplan - Aug Sept. Okt. Nov. Dec. Jan. Feb. Maart April Mei Juni Juli 1 Optimaliseren Passend Onderwijs 2 Differentiatie door instructie en toetsen op niveau (convergent waar nodig, divergent waar mogelijk)

Nadere informatie

Jaarplan Vierpolders. Datum: 29 oktober

Jaarplan Vierpolders. Datum: 29 oktober Jaarplan 2018-2019 Vierpolders Datum: 29 oktober 2018 www.mijnschoolplan.nl JAARPLAN 2018-2019 School Datum 29-10-2018 Inleiding In ons Jaarplan geven aan : Op welke punten wij ons gaan richten komend

Nadere informatie

Schoolontwikkelplan

Schoolontwikkelplan Schoolontwikkelplan 2017-2018 Jaar 2017-2018 School Sint Lidwina school Directeur Linda Blok (waarnemend) tot 1 augustus, vanaf 1 augustus Annemarie Slagter-Kool. Datum 25 juni 2017 concept (sept definitief)

Nadere informatie

Schooljaarplan De Ichthus

Schooljaarplan De Ichthus Schooljaarplan 2016-2017 De Ichthus Zie schoolplan: 10 Meerjarenplanning 2016-2017 uit schoolplan 2015-2019 Thema Verbeterdoel Leerstofaanbod De school heeft een aanbod gericht op bevordering van actief

Nadere informatie

Jaarverslag 2012-2013. Gbs De Springplank

Jaarverslag 2012-2013. Gbs De Springplank Jaarverslag 2012-2013 Gbs De Springplank Gbs De Springplank Oldenoert 55 9351 KV Leek T 0594-512720 E springplank@noorderbasis.nl dir. mevr. L. de Calonne Inhoud Jaarverslag Voorwoord... 3 1. Kengetallen

Nadere informatie