Info groep 8 20 september 2016

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Info groep 8 20 september 2016"

Transcriptie

1 Info groep 8 20 september 2016 Algemeen Wat zijn we weer lekker gestart! De eerste drie weken zitten er op. We hebben veel activiteiten gedaan uit de Vreedzame school. Wat voor groep willen wij zijn, welke afspraken maken wij met elkaar en natuurlijk ook elkaar leren kennen. Daarnaast zijn we aan de slag gegaan met het eerste thema Water. Wat weten we al over water en vooral wat willen we leren. De kinderen stellen onderzoeksvragen op, dat is nog best wel lastig! Daarnaast hebben we al startgesprekken gevoerd. Leuk om te zien dat de kinderen al gelijk met de doelen aan het werk zijn gegaan. Verder zal deze info vooral informatie bevatten die gaan over het jaar in groep 7-8. Belangrijk: Donderdag krijgt uw kind twee formulieren mee. Het eerste formulier gaat over noodnummers en medicijnverstrekking en het andere formulier gaat over beeldmateriaal verstrekking. Wij zien deze formulier graag uiterlijk maandag 26 september ingevuld weer terug. Alvast onze dank! Bijlagen: - Uitnodiging voorlichtingsavond groep 8 over het voortgezet onderwijs Agenda: 21 september: Studiedag alle kinderen vrij 22 september: eerste stagedag juf Jennifer (volgende info zal zij zich voorstellen) 27 september: Eerste keer huiswerk mee naar huis 29 september: Nieuwsbrief 3 30 september: Schoolfotograaf 11 oktober: MR/OR jaarvergadering 13 oktober: Nieuwsbrief 4 14 oktober: Studiedag alle kinderen vrij Start herfstvakantie Wie staat er voor de groep: Op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag staat juf Annemarie voor de groep. Op woensdag staat juf Barbara voor de groep en op donderdag geeft meester Sjaak de gymles. In groep 7-8 zien wij niet vaak ouders op school omdat kinderen steeds zelfstandiger worden. Mocht u toch één van ons willen spreken dan kunt u ons altijd bellen voor een afspraak maar ook een is zo gestuurd. - annemariemeijer@klaverwoid.nl - barbaraburggraaf@klaverwoid.nl Elke vier weken ontvangt u een info van deze groep met op dat moment belangrijke zaken. s Ochtends nemen we afscheid bij de deur van de klas. Van uur tot is er elke

2 middag de mogelijkheid om even in de klas te kijken. Twee keer per jaar is er een inloopochtend en kunt u een kijkje nemen in de klas. Gesprekken: Er zijn 3 keer per jaar gesprekken tussen leerkracht en ouders. Kinderen mogen hierbij aanwezig zijn. Het gaat ten slotte ook over het kind. In november en januari/februari zijn de gesprekken verplicht. In juni kan er een gesprek zijn op initiatief van ouders en/of leerkracht. Aan het begin van het jaar zijn er startgesprekken met de kinderen en hun ouder(s). Tijdens het startgesprek stellen kinderen met behulp van de leerkracht realistische doelen en gaan hier zelfstandig mee aan het werk in de groep (wel met begeleiding van de leerkracht). We kijken nu per les naar het doel. Kinderen werken hierin op hun eigen niveau. Als een kind een doel al beheerst maken zij een paar opdrachten om het doel te herhalen (herhaling blijft goed) maar zij hoeven niet de hele les af te maken. Deze tijd kunnen zij dan gebruiken om aan andere doelen te werken die zij nog niet beheersen. Er is geen weektaak meer in de klas. Kinderen weten waar ze aan kunnen werken en hoe ze hun tijd kunnen indelen. Ook hierin begeleidt de leerkracht de kinderen. De methodes waar wij mee werken in de groep: Taal -> Taal in beeld en voor extra oefening Spelling -> Spelling in Beeld en voor extra oefening Rekenen -> Wereld in getallen Begrijpend lezen -> Nieuwsbegrip Engels -> GrooveMe Techniek -> Techniektorens Sociaal emotioneel -> De Vreedzame School Thema s: Met wereldoriëntatie werken wij in thema s. Het onderwerp wordt gekozen door leerkracht/kinderen of misschien wel de actualiteit. De kinderen bedenken zelf wat ze willen leren over het onderwerp. Ze vormen groepjes en in die groepjes gaan ze onderzoeksvragen opstellen. Daarna gaan ze samenwerken om de onderzoeksvragen te beantwoorden. Uiteindelijk presenteren ze aan de groep wat ze hebben onderzocht, hoe ze dat hebben onderzocht en wat er uit hun onderzoek is gekomen. Wij als leerkrachten staan meer aan de zijlijn en begeleiden de kinderen in hun leerproces. Dit betekent dat kinderen meer betrokken zijn in hun eigen leerproces, zij initiatief leren nemen, oefenen met samenwerken en meer ontdekkend en onderzoekend leren in plaats van klassikale lessen.

3 Lezen: Lezen blijft ook in groep 7-8 een belangrijk punt. De laatste jaren hebben we veel geoefend met woordrijtjes. We hebben ook goede vooruitgang gezien bij de kinderen. Dit zullen we ook dit jaar doen maar in mindere mate. We besteden nu weer meer aandacht aan leesplezier. Thuis oefenen met (voor)lezen blijft erg belangrijk. In groep 7-8 moeten de kinderen leren om mooi op toon voor te lezen en het interessant te maken voor de luisteraar. Dit oefenen wij ook in de klas door één keer in de week voor te lezen aan de kleuters. Groepsplannen/individuele handelingsplannen: Er worden groepsplannen gemaakt voor begrijpend lezen, technisch lezen, rekenen en spelling. Een groepsplan is een organisatiemodel om tegemoet te komen aan de verschillende onderwijsbehoeften van kinderen in een groep. Een groepsplan wordt aan het begin van het jaar opgesteld en meerdere malen tijdens het schooljaar bijgesteld. De leerkracht kan hierdoor beter reageren op de signalen die kinderen afgeven. We werken in drie groepen, die met plus, basis, min worden aangegeven. Naast de groepsplannen, zijn er ook kinderen met een individueel handelingsplan. Wanneer een kind onvoldoende profiteert van de aanpak binnen het groepsplan wordt een individueel plan opgesteld. Dit kan ook op sociaal-emotioneel gebied zijn. Het besluit om een dergelijk plan op te stellen wordt in samenspraak met de leerkracht, ouders en intern begeleider genomen. Gym: De kinderen in groep 7-8 hebben alleen op donderdag gym. Dit betekent dat zij een dubbele gymles hebben. Het eerste deel is een toestellenles en het tweede deel is een spelles. De gym wordt gegeven door meester Sjaak. Wilt u uw kind herinneren aan de volgende punten: - lang haar wordt gedragen in een elastiek - ieder kind heeft een vuilniszak mee om zijn kleding in te verzamelen - zonder gymspullen wordt er niet gegymd - de kinderen gymmen in een korte broek en goede schoenen zonder zwarte zool i.v.m. de vloer in de gymzaal. Zelfstandigheid van de kinderen: Kinderen worden aangesproken op hun eigen verantwoordelijkheid. Dit betekent: - eten/drinken en lunch zelf aan denken en meenemen - op tijd op school aanwezig zijn - gymspullen mee - klassendienst aan het einde van de dag - Regels en afspraken gemaakt met behulp van de Vreedzame school - kinderen komen zaken zelf aan juf melden/vragen/vertellen.

4 - Zelfstandig werken dobbelsteen. Deze dobbelsteen heeft meerdere vlakken. Rode stip betekent niet storen, groene stip betekent dat kinderen iets aan hen mogen vragen, vraagteken betekent dat ze een vraag hebben voor de leerkracht en een uitroepteken betekent dat ze iets heel belangrijks hebben te melden aan de leerkracht. Fruitdag/trakteren: Op maandag en woensdag is het fruitdag op school. Wij vragen u ook om de traktaties met verjaardag zoveel mogelijk gezond te houden. Klassenouders: Er hebben zich al twee ouders gemeld die graag klassenouder willen zijn. Dit zijn Patricia (moeder van Luuk) en Gonnie (moeder van Lennart). Natuurlijk kunnen wij meer hulp gebruiken in de klas. Mocht dit nodig zijn dan zal dit in de info staan, er wordt een oproep via de mail gedaan of u wordt misschien aangesproken door de klassenouders.

5 Groep 8: Informatieavond voortgezet onderwijs: In een aparte bijlage bij de info zit ook een uitnodigingsbrief voor een informatieavond op basisschool de Kraaienboom in Benningbroek. Vergeet u zich niet aan te melden bij één van de leerkrachten? Belangrijke momenten in groep 8: September: NIO (wordt niet door alle kinderen gemaakt) Oktober: Cito toetsen rekenen en begrijpend lezen begin 8 November: Voorlopige adviesgesprekken Januari: Cito toetsen rekenen, begrijpend lezen, woordenschat en spelling Jan/febr: Definitieve adviesgesprekken April: Eindtoets groep 8 (route 8) Mei: Kamp groep 8 Juli: Musical en afscheidsavond Adviesgesprekken: In november zijn er gesprekken om het voorlopige advies te bespreken. Dit wordt aan de hand van de cito gegevens van de afgelopen jaren, de eventueel gemaakte NIO toets en het beeld van de leerkracht bepaald. Met het voorlopige advies in gedachten kunt u in januari met uw kind middelbare scholen gaan bezoeken. In januari/februari krijgt u een gesprek waarin het definitieve advies wordt besproken. Er kan eventueel na de eindtoets (route 8) in april nog een gesprek zijn. Dit is alleen als het advies uit de route 8 toets hoger uitvalt dan het advies van de leerkracht. Het advies wordt dan heroverwogen. Dit betekent niet automatisch dat het advies ook aangepast wordt. Als het advies van de route 8 eindtoets lager uitvalt dan het advies van de leerkracht, blijft het advies hetzelfde. Kamp: Kamp wordt voor een deel betaald door de ouderraad. Er is ook een bijdrage die gevraagd wordt aan de ouders. De bijdrage bedraagt 40 euro. Deze kan ter zijner tijd overgemaakt worden naar de ouderraad. Dit zal dan in de info vermeld worden.

Betreft: informatie groep 8. Beste ouder/verzorger,

Betreft: informatie groep 8. Beste ouder/verzorger, 01 / 05 Datum 9 09 15 Betreft: informatie groep 8 01 / 05 Batenstein 01 1 / 05 2403 PK Alphen aan den Rijn T +31 (0)172 431 232 E r.redegeld@skba.nl 01 / 05 www.basisschoolspectrum.nl Beste ouder/verzorger,

Nadere informatie

Groepsgids Groep 7-8

Groepsgids Groep 7-8 Groepsgids 2017-2018 Groep 7-8 Wie werken er in de groepen 7/8: Monique van Gemert Simon van Nieuwland m.vangemert@dezonnepoort.nl s.vannieuwland@dezonnepoort.nl De Bruggenbouwers maandag dinsdag (gymdag)

Nadere informatie

Welkom in groep 5-6. Een korte presentatie van hoe wij werken

Welkom in groep 5-6. Een korte presentatie van hoe wij werken Welkom in groep 5-6 Een korte presentatie van hoe wij werken 2018-2019 Onze groep 5-6 Tijdens de ouderavond zag u hier een leuke en spontane foto van onze klas. Vanwege de wet op de privacy, zetten we

Nadere informatie

Belangrijk!!! De middagpauze is van tot 13.00

Belangrijk!!! De middagpauze is van tot 13.00 Aan de ouders van groep 8 De vakantie is weer afgelopen en maandag gaan we allemaal weer fris en uitgerust beginnen aan een nieuw schooljaar. In deze brief ontvangt u belangrijke informatie voor het komende

Nadere informatie

Nieuws over groep 5. Beste ouders/verzorgers, Deze week veel nieuws over groep 5.

Nieuws over groep 5. Beste ouders/verzorgers, Deze week veel nieuws over groep 5. Nieuws over groep 5 Beste ouders/verzorgers, Deze week veel nieuws over groep 5. Vandaag heeft de moeder van Maeva foto s van alle groepen gemaakt. Deze komen op onze schoolsite te staan. Deze agenda en

Nadere informatie

Informatieavond groep 6/7/8

Informatieavond groep 6/7/8 Informatieavond groep 6/7/8 EVEN KENNIS MAKEN: Juf Linda en juf Sharita (groep 6/7) Juf Marieke (LIO-stagiaire 6/7) Juf Lisanne en juf Melissa (groep 6/8) INHOUD VAN DEZE AVOND De klas deel 1 Methodes

Nadere informatie

Welkom bij de informatieavond van groep 7!

Welkom bij de informatieavond van groep 7! Welkom bij de informatieavond van groep 7! Dit zijn wij! Agenda O Even voorstellen O Toelichting op de vakken O Thematisch werken O Inloop O Leerlingenzorg O Thuis O Praktische zaken O Kirsten van Gerven

Nadere informatie

ouderavond bovenbouw 2015 /2016

ouderavond bovenbouw 2015 /2016 ouderavond bovenbouw 2015 /2016 Inhoud avond Schoolregels Methodes Rapportfolio Leerlingvolgsysteem, citotoetsen en handelingsplannen Huiswerk Na schooltijd De weg naar het voortgezet onderwijs Kamp Huishoudelijke

Nadere informatie

Informatieavond groep 7/8

Informatieavond groep 7/8 Informatieavond groep 7/8 EVEN KENNIS MAKEN: Juf Melissa (werkt op maandag, dinsdag, woensdag) Juf Lisanne (werkt op donderdag en vrijdag) INHOUD VAN DEZE AVOND Hoe werken wij in de klas? Informatie over

Nadere informatie

Groepsleerkrachten: juf Dominique ( maandag, donderdag en vrijdag) en meester Menno ( dinsdag en woensdag )

Groepsleerkrachten: juf Dominique ( maandag, donderdag en vrijdag) en meester Menno ( dinsdag en woensdag ) RKBS Inghelosenberghe Wilhelminastraat 48 4564 AE Sint Jansteen tel: 0114-314380 inghelosenberghe@ogperspecto.nl www.inghelosenberghe.nl Informatie groep 8 Groepsleerkrachten: juf Dominique ( maandag,

Nadere informatie

Aan de ouders van groep 8. Hallo allemaal!

Aan de ouders van groep 8. Hallo allemaal! Aan de ouders van groep 8. Hallo allemaal! De vakantie is bijna weer afgelopen en volgende week maandag, 2 september, hopen we uw kinderen allemaal fris en uitgerust te verwelkomen voor het nieuwe schooljaar.

Nadere informatie

Welkom in groep 8. Beste ouder(s)/verzorger(s),

Welkom in groep 8. Beste ouder(s)/verzorger(s), Welkom in groep 8 Beste ouder(s)/verzorger(s), Hierbij ontvangt u het informatieboekje van de groep, waarin uw zoon of dochter dit schooljaar zit. Voor elke groep is er een eigen boekje met daarin belangrijke

Nadere informatie

Welkom in groep 4-5. Een korte presentatie van hoe wij werken

Welkom in groep 4-5. Een korte presentatie van hoe wij werken Welkom in groep 4-5 Een korte presentatie van hoe wij werken 2018-2019 De leerkrachten - Marion Op t Root: maandag, dinsdag, woensdag, - Carool Peeters : woensdag groep 5 - Jella Purnot: donderdag en vrijdag

Nadere informatie

WEEKBRIEF WEEK juni t/m 18 juni Nieuws van uit de school

WEEKBRIEF WEEK juni t/m 18 juni Nieuws van uit de school WEEKBRIEF WEEK 24 12 juni t/m 18 juni 2017 Nieuws van uit de school Schooljaar 2017/2018 groepsindeling groepen. Volgend schooljaar zal De Kiem gaan werken met 9 groepen. Wij starten met 3 combi-groepen;

Nadere informatie

Groepsgids. Groep 5/6

Groepsgids. Groep 5/6 Groepsgids Groep 5/6 Wie werken er in de groepen 5-6: Jessica van Kempen Simon van Nieuwland Marijn Schraa j.vankempen@dezonnepoort.nl s.vannieuwland@dezonnepoort.nl m.schraa@dezonnepoort.nl De Boomhut

Nadere informatie

Groepsgids Groepen 6/7 en 7-8

Groepsgids Groepen 6/7 en 7-8 Groepsgids 2018-2019 Groepen 6/7 en 7-8 Wie werken er in de groepen 6/7 en 7/8: Monique van Gemert Annelore den Biggelaar Anouk Gerritsen Marijn Schraa m.vangemert@dezonnepoort.nl a.denbiggelaar@dezonnepoort.nl

Nadere informatie

WEEKBRIEF WEEK 23 4 juni t/m 10 juni Nieuws van uit SSBA

WEEKBRIEF WEEK 23 4 juni t/m 10 juni Nieuws van uit SSBA WEEKBRIEF WEEK 23 4 juni t/m 10 juni 2018 Geachte Ouders en/of Verzorgers, Nieuws van uit SSBA De ouders die de tevredenheidspeiling ingevuld hebben willen we graag bedanken. Bij het uitzetten van het

Nadere informatie

Informatieavond groep 4b

Informatieavond groep 4b Informatieavond groep 4b Leerkrachten: Chantal Laven: aanwezig op maandag en dinsdag. Anja v.d. Maaden: aanwezig op woensdagmorgen, donderdag en vrijdagmorgen. Samenstelling van de groep: 25 leerlingen

Nadere informatie

AGENDA nr. 19 NIEUWS. JARIG Lisa Oskam 24 juni groep 5/6 Nanou Lazoe 27 juni groep 3. Dinsdag 27 juni Donderdag 29 juni GMR-vergadering

AGENDA nr. 19 NIEUWS. JARIG Lisa Oskam 24 juni groep 5/6 Nanou Lazoe 27 juni groep 3. Dinsdag 27 juni Donderdag 29 juni GMR-vergadering AGENDA nr. 19 Dinsdag 20 juni schoonmaakavond Woensdag 21 juni inloopochtend Maandag 26 juni studiedag Dinsdag 27 juni staken Donderdag 29 juni GMR-vergadering Vrijdag 30 juni rapporten mee Vrijdag 30

Nadere informatie

Informatieboekje bovenbouw

Informatieboekje bovenbouw Informatieboekje bovenbouw Voor ouders en kinderen uit de bovenbouw. INHOUD Inleiding... 3 Agenda... 3 Toetsrooster... 5 Reguliere toetsen.... 5 Wereldoriëntatie:... 5 Taal, rekenen en Engels:... 5 Boekverslag/

Nadere informatie

Informatieboekje. Middenbouw. Voor ouders en kinderen uit de middenbouw

Informatieboekje. Middenbouw. Voor ouders en kinderen uit de middenbouw Informatieboekje Middenbouw Voor ouders en kinderen uit de middenbouw Lezen In groep 3 en 4 is het leren lezen erg belangrijk. Kinderen moeten veel kilometers lezen om zo steeds vloeiender en foutloos

Nadere informatie

Hier een korte samenvatting over de verschillende lessen in deze groep.

Hier een korte samenvatting over de verschillende lessen in deze groep. INFORMATIE OVER GROEP 3 Uw kind zit in groep 3, maar wat doet het toch de hele dag? Hier een korte samenvatting over de verschillende lessen in deze groep. VEILIG LEREN LEZEN Dit is de methode die we in

Nadere informatie

Kick off studenten. Informatiea vond. OR vergadering. Groep 4 en 7. Groep. Informatieavond. Groep 3 en 6 Prinsjesdag. Sporcktinfo

Kick off studenten. Informatiea vond. OR vergadering. Groep 4 en 7. Groep. Informatieavond. Groep 3 en 6 Prinsjesdag. Sporcktinfo kalender schooljaar 2016-2017 September 2016 30 31 2 1 2 3 4 Tilburg Ten Miles 5 6 7 8 9 10 11 Eerste schooldag Kick off studenten 12 13 14 15 16 17 18 Informatieavond Groep 1-2 en 5 19 20 21 22 23 24

Nadere informatie

2016 Augustus 29 maandag Eerste schooldag 29 maandag Start Vreedzame School blok 1

2016 Augustus 29 maandag Eerste schooldag 29 maandag Start Vreedzame School blok 1 In Digiduif kunt u deze data ook in de agenda terugvinden. Dit jaar is het gymrooster in 3 periodes ingedeeld. Dit komt doordat de groepen 6, 7 en 8 een periode één zwemles en één gymles hebben. De gymroosters

Nadere informatie

jarig bestaan. 1 september. Benodigdheden nieuwe schooljaar

jarig bestaan. 1 september. Benodigdheden nieuwe schooljaar 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21Inleveren overblijfovereenkomst en foto/video toestemmingsformulier 28 100-jarig bestaan ZOMERVAKANTIE 22 23 24 25 Rapporten inleveren 29 100-jarig

Nadere informatie

Groepsgids. Groep 5/6

Groepsgids. Groep 5/6 Groepsgids Groep 5/6 Wie werken er in de groepen 5-6: Jessica van Kempen Moniek Campschreur Marijn Schraa Mendy Reijmer vervangen door Roy Oostink t/m november 2017 j.vankempen@dezonnepoort.nl m.campschreur@dezonnepoort.nl

Nadere informatie

Informatieboekje groep /2020

Informatieboekje groep /2020 Informatieboekje groep 3 2019/2020 Beste ouder(s), Voor u ligt een informatieboekje van de groepen 3 van basisschool EigenWijs. Wij hebben dit boekje gemaakt om u op de hoogte te brengen van de gang van

Nadere informatie

Informatieavond groep september 2016

Informatieavond groep september 2016 Informatieavond groep 4 20 september 2016 Van harte welkom Opzet van de avond: Kort overzicht van de vakken Zaken van algemene aard Stellen van vragen Rondkijken Het rooster van groep 4 Maandag 8.30-8.45

Nadere informatie

J. van Arkelstraat CW Sleeuwijk Groepsinformatie voor groep 3/4 - Schooljaar

J. van Arkelstraat CW Sleeuwijk Groepsinformatie voor groep 3/4 - Schooljaar www.obsverschoor.nl info@obsverschoor.nl J. van Arkelstraat 39 4254 CW Sleeuwijk 0183-301507 Groepsinformatie voor groep 3/4 - Schooljaar 2016-2017 Leerkrachten Dit jaar staan er meerdere leerkrachten

Nadere informatie

Welkom op de informatieavond van groep 7-8!

Welkom op de informatieavond van groep 7-8! Welkom op de informatieavond van groep 7-8! De onderwerpen van vanavond: De vakgebieden (Continu-)rooster en pauze Huiswerk Regels Verjaardagen Kamp Spullen meenemen Verzuim Rapporten en 10-minuten gesprekken

Nadere informatie

Nieuwsbrief juni 2018

Nieuwsbrief juni 2018 Nieuwsbrief juni 2018 Sportdag bij accommodatie stichting MAN Op woensdag 20 juni is de sportdag. Om 8.30 uur verwachten we alle kinderen in sportkleding (groene schoolshirt) bij de multifunctionele accommodatie

Nadere informatie

Informatieboekje. Groep 8. Obs de Toermalijn

Informatieboekje. Groep 8. Obs de Toermalijn Informatieboekje Groep 8 Obs de Toermalijn 2014 2015 De leerstof in groep 8 Nederlandse taal : Begrijpend lezen Voor het vak begrijpend lezen hanteren we de methode Nieuwsbegrip. Deze methode legt de nadruk

Nadere informatie

Even voorstellen. Maandag, dinsdag en woensdag staat Ellen Kooter voor de groep. Donderdag en vrijdag staat Carla van Diepen voor de groep.

Even voorstellen. Maandag, dinsdag en woensdag staat Ellen Kooter voor de groep. Donderdag en vrijdag staat Carla van Diepen voor de groep. Groep 4 Even voorstellen. Maandag, dinsdag en woensdag staat Ellen Kooter voor de groep. Donderdag en vrijdag staat Carla van Diepen voor de groep. Start van de dag. 8.35 De leerkracht staat bij de deur

Nadere informatie

Februari Maandthema: 1 / 6

Februari Maandthema: 1 / 6 Februari 2017 Maandthema: 1 / 6 Belangrijke data: Woensdag 8 februari Maandag 13 februari Donderdag 16 februari Ma 20 t/m vr 24 februari Margedag. De kinderen zijn deze dag vrij. De leerkrachten werken

Nadere informatie

Informatiefolder. Groep 3/4. Schooljaar 2015-2016. PDF created with pdffactory trial version www.pdffactory.com

Informatiefolder. Groep 3/4. Schooljaar 2015-2016. PDF created with pdffactory trial version www.pdffactory.com Informatiefolder Groep 3/4 Schooljaar 2015-2016 1 Informatie schooljaar 2015-2016 Groep 3 en 4 Voor u ligt de informatiefolder van de groep, waarin uw kind dit schooljaar zit. In deze informatiefolder

Nadere informatie

Nieuwsbrief Basisschool St. Joan Schooljaar

Nieuwsbrief Basisschool St. Joan Schooljaar Nieuwsbrief Basisschool St. Joan Schooljaar 2016-2017 Agenda 2 februari Studiemiddag, kinderen s middags vrij 6 februari Open dag 9.00 u. 12.00 u. 7 februari Finale voorleeswedstrijd 10 februari Nieuwe

Nadere informatie

Informatieboekje Groep

Informatieboekje Groep Informatieboekje Informatieboekje Groep 7 Basisschool de Peppel Wilhelminaplantsoen 1A 4271 AX Dussen Inhoudsopgave 1. Inleiding 2. Groepsinformatie 3. Extra dit jaar 4. Huiswerk 5. Leerstofaanbod 6. LVS

Nadere informatie

Agenda. Nieuwsbrief 2, 4 september 2017

Agenda. Nieuwsbrief 2, 4 september 2017 Nieuwsbrief 2, 4 september 2017 Agenda 6 september Verkiezing leerlingenraad 12 september Ouderavond 19.00-20.00 uur 12 september Informatie overgang naar VO leerlingen groep 8, 19.30 uur 20 september

Nadere informatie

Nieuwsbrief 2018/2019 nummer 1, sept-oktober 2018

Nieuwsbrief 2018/2019 nummer 1, sept-oktober 2018 Voor u ligt de eerste nieuwsbrief van het nieuwe schooljaar. In deze nieuwsbrief een veelheid aan informatie. VEEL LEESPLEZIER! AGENDA Ma 3 sept. Weer naar school. Start van de twee gouden weken. Woe 5

Nadere informatie

Maandag 31 augustus is er voor alle ouders een informatie avond van 19.00 tot 20.30. Augustus 2015. Ma Di Wo Do Vr Za Zo

Maandag 31 augustus is er voor alle ouders een informatie avond van 19.00 tot 20.30. Augustus 2015. Ma Di Wo Do Vr Za Zo Aan de ouder(s) en verzorger(s) Welkom in het nieuwe schooljaar 2015-2016 op de Valentijnschool Voor u ligt de kalender voor het schooljaar 2015-2016. U vindt hierin belangrijke data voor bepaalde activiteiten

Nadere informatie

Voorstellen: ma/vr Sjoerd van den Berg di/wo/do Annemarie Alberts. We werken intensief samen met groep 8A en 8B

Voorstellen: ma/vr Sjoerd van den Berg di/wo/do Annemarie Alberts. We werken intensief samen met groep 8A en 8B Welkom in groep 8C Vanavond: wat is er nieuw dit jaar? groep 8.. zorg passend onderwijs wat na groep acht: schooltypen en advies planning samenwerking ouders school het vrolijke einde vragen Nieuw Voorstellen:

Nadere informatie

WEEKACTIVITEITENPLAN GROEP 8 ~ 2015-2016

WEEKACTIVITEITENPLAN GROEP 8 ~ 2015-2016 WEEKACTIVITEITENPLAN GROEP 8 ~ Groep 8 Groepsleider: Bert van der Lijn (op maandag, dinsdag, woensdag, donderdag, vrijdagochtend) Groepsleider: Siete Horjus (op vrijdagmiddag) Groepsleider: Sjoukje Meijer/Kim

Nadere informatie

Groep 3/4. Zo gaat dat bij ons in de groep. Informatieboekje voor de ouders van groep 3/4

Groep 3/4. Zo gaat dat bij ons in de groep. Informatieboekje voor de ouders van groep 3/4 Groep 3/4 Zo gaat dat bij ons in de groep Informatieboekje voor de ouders van groep 3/4 10 Algemene informatie Het binnen komen Om 8:20 uur gaat de deur open. De kinderen hangen hun jas aan de kapstok.

Nadere informatie

Groepsnieuws groep 7. Mei/juni 2011

Groepsnieuws groep 7. Mei/juni 2011 Groepsnieuws groep 7 Mei/juni 2011 Alle toetsen zitten er bijna op, de boeken zijn ook bijna uit en.de CITO Entree toets is mee naar huis. Dat is best spannend. net als een gewoon rapport. De laatste weken

Nadere informatie

Marian van den Nouland (maandag, dinsdag en woensdag) Paula van der Poel (donderdag)

Marian van den Nouland (maandag, dinsdag en woensdag) Paula van der Poel (donderdag) Informatiefolder nieuwe schooljaar Dit is de informatiefolder van groep 7 Directeur: Intern begeleiders: Website: Monique van Steijn Marian van den Nouland (maandag, dinsdag en woensdag) Paula van der

Nadere informatie

Leerlingvolgsysteem Twee keer per jaar worden citotoetsen afgenomen. De resultaten worden genoteerd in het leerlingvolgsysteem.

Leerlingvolgsysteem Twee keer per jaar worden citotoetsen afgenomen. De resultaten worden genoteerd in het leerlingvolgsysteem. Informatiefolder nieuwe schooljaar Dit is de informatiefolder van groep 6b Directeur: Intern begeleiders: Website: Monique van Steijn Marian van den Nouland (maandag en dinsdag) Paula van der Poel (donderdag)

Nadere informatie

Periode (rapport 1) Veilig leren lezen: Algemene informatie: Rekenen: Waar gaan wij mee aan de slag?

Periode (rapport 1) Veilig leren lezen: Algemene informatie: Rekenen: Waar gaan wij mee aan de slag? Periode 1 + 2 (rapport 1) Veilig leren lezen: groep 3 Algemene informatie: Welkom in groep 3! Een spannend jaar waarin de kinderen veel leren. Ze gaan leren lezen, schrijven en rekenen. Ook gaan ze gymmen

Nadere informatie

Informatieboekje groep 4 schooljaar Samenwerkingsschool de Lispeltuut

Informatieboekje groep 4 schooljaar Samenwerkingsschool de Lispeltuut Informatieboekje groep 4 schooljaar 2017-2018 Samenwerkingsschool de Lispeltuut Oostkapelle, september 2017 Voorwoord Dit boekje is bedoeld om een beeld te krijgen van het reilen en zeilen in groep 4 en

Nadere informatie

KALENDER SCHOOLJAAR Versie juli 2016

KALENDER SCHOOLJAAR Versie juli 2016 / KALENDER SCHOOLJAAR 2016-2017 Versie juli 2016 1 September 2016 1 donderdag 2 vrijdag 3 zaterdag 4 zondag 5 maandag 1 ste schooldag. Start nieuwe schooljaar 6 dinsdag 7 woensdag 8 donderdag 9 vrijdag

Nadere informatie

Informatieavond schoolkamp voor de ouders/verzorgers van de schoolverlaters. Aanvang uur. Periodeplanningsdag, alle leerlingen zijn vrij

Informatieavond schoolkamp voor de ouders/verzorgers van de schoolverlaters. Aanvang uur. Periodeplanningsdag, alle leerlingen zijn vrij Maandbrief Klimop-Stad september 2016 Rossinistraat 5 1323 BP Almere Tel. 036-5364814 Website: www.de-klimop.nl E-mail: dir.klimopstad@prisma-almere.nl Agenda september 2016: Donderdag 8 september: Vrijdag

Nadere informatie

Informatieboekje. Groep 8. Obs de Toermalijn 2015-2016

Informatieboekje. Groep 8. Obs de Toermalijn 2015-2016 Informatieboekje Groep 8 Obs de Toermalijn 2015-2016 De leerstof in groep 8 Nederlandse taal : Begrijpend lezen Voor het vak begrijpend lezen hanteren we de methode Nieuwsbegrip. Deze methode legt de nadruk

Nadere informatie

Weekbrief sept./m 29 sept.

Weekbrief sept./m 29 sept. Weekbrief 39 23 sept./m 29 sept. Nieuws vanuit het onderwijs Groepsinformatie Opvang 0-2 jaar 0-2 groepen; de Eendjes, Visjes, Schildpadjes, Fuutje, De feestweek is weer begonnen, dus er zijn allemaal

Nadere informatie

Informatieavond groep 5

Informatieavond groep 5 Informatieavond groep 5 Informatieavond groep 5... 1 Welkom... 2 - Wie zijn de leerkrachten?... 2 Werkwijze:... 2 - Dagelijkse gang van zaken... 2 - Sociaal-emotionele ontwikkeling... 3 - Adaptief onderwijs

Nadere informatie

nieuwsbrief Jaargang 8, nr april 2016 In dit nummer: Belangrijk

nieuwsbrief Jaargang 8, nr april 2016 In dit nummer: Belangrijk nieuwsbrief Jaargang 8, nr. 31 13 april 2016 Nieuwe website Met trots melden wij u dat vanaf morgen (donderdag) 18.00 uur de nieuwe website gelanceerd wordt! In dit nummer: Nieuwe website DOK12 in de krant!

Nadere informatie

Informatieboekje Groep

Informatieboekje Groep Informatieboekje Groep 5 Basisschool de Peppel Wilhelminaplantsoen 1A 4271 AX Dussen Inhoudsopgave 1. Inleiding In dit informatieboekje vindt u alles wat u moet weten over groep 5 op basisschool de Peppel.

Nadere informatie

SPORCKTKALENDER

SPORCKTKALENDER SPORCKTKALENDER 2018-2019 augustus 2018 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 Sporcktinfo 1 16 17 18 19 20 Eerste schooldag 21 22 23 24 25 26 27 28 29 Sporcktinfo 2 30 31 Op 20 augustus start het nieuwe

Nadere informatie

INFOS. Schooljaar , Infos nummer 1 week De volgende Infos verschijnt 3 september

INFOS. Schooljaar , Infos nummer 1 week De volgende Infos verschijnt 3 september INFOS Facebook: Nicolaasschool.Schoonebeek Schooljaar 2015-2016, Infos nummer 1 week 34 2015 De volgende Infos verschijnt 3 september Twitter: Nicolaasschool_ Berichten van de schoolleiding -Alweer de

Nadere informatie

Nieuwsbrief nummer 16,

Nieuwsbrief nummer 16, Ot en Sienpad 3 Telefoon: 026 3253196 6852 EG Huissen Email: drieluik@delinge.nl Postbus 92 Website: www.dalton-drieluik.nl 6850 AB Huissen Facebook: HetDrieluik Integraal Kind Centrum Het Drieluik-De

Nadere informatie

31 jul 1 aug 2 aug 3 aug 4 aug Zomervakantie Zomervakantie Zomervakantie Zomervakantie Zomervakantie

31 jul 1 aug 2 aug 3 aug 4 aug Zomervakantie Zomervakantie Zomervakantie Zomervakantie Zomervakantie 17/18 Maandag Dinsdag Woensdag Augustus Donderdag Vrijdag Zaterdag Zondag 31 1 2 3 4 5 31 Zomervakantie Zomervakantie Zomervakantie Zomervakantie Zomervakantie 6 7 8 9 10 11 12 32 Zomervakantie Zomervakantie

Nadere informatie

Informatie avond. ouders groep 4 Ichthusschool schooljaar 2014-2015

Informatie avond. ouders groep 4 Ichthusschool schooljaar 2014-2015 Informatie avond ouders groep 4 Ichthusschool schooljaar 2014-2015 Even voorstellen Natascha de Jong maandag, donderdag en vrijdag. ndjong@ichthusbaambrugge.nl Jorne van Ginkel dinsdag en woensdag (eindstage).

Nadere informatie

Augustus 2014. Aantekeningen. ma di wo do vr za zo. Meerssenstraat 1b 5045 JB Tilburg. Telefoon: 013-5710843. E-mail: bs.de.sporckt@xpectprimair.

Augustus 2014. Aantekeningen. ma di wo do vr za zo. Meerssenstraat 1b 5045 JB Tilburg. Telefoon: 013-5710843. E-mail: bs.de.sporckt@xpectprimair. kalender schooljaar 2014-2015 Augustus 2014 28 29 30 31 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 Eerste schooldag Op 25 augustus start het nieuwe schooljaar om

Nadere informatie

Mailadres Leerkrachten

Mailadres Leerkrachten Welkom in de groep Beste ouders, wij heten u van harte welkom in groep 4/5. Uiteraard bent u altijd welkom om in de klas te komen kijken. Dit kan bijvoorbeeld goed na schooltijd. Uw kind zal vast en zeker

Nadere informatie

Informatie groep 6. Algemene informatie

Informatie groep 6. Algemene informatie Informatie groep 6 Algemene informatie Methodes in groep 6: Bijbelse Geschiedenis: Kind op maandag Rekenen: Wereld in getallen Onderdelen: - Delen en vermenigvuldigen - Optellen en aftrekken met grote

Nadere informatie

INFORMATIE BOEKJE GROEP 4 SCHOOLJAAR

INFORMATIE BOEKJE GROEP 4 SCHOOLJAAR INFORMATIE BOEKJE GROEP 4 SCHOOLJAAR 2018-2019 Beste ouder(s) / verzorger(s), In dit informatieboekje vindt u vooral praktische informatie over de klas. De informatieavonden aan het begin van het schooljaar

Nadere informatie

Augustus 2016 MAANDAG DINSDAG WOENSDAG DONDERDAG VRIJDAG ZATERDAG ZONDAG

Augustus 2016 MAANDAG DINSDAG WOENSDAG DONDERDAG VRIJDAG ZATERDAG ZONDAG WEEK 35 WEEK 34 WEEK 33 WEEK 32 WEEK 31 Augustus 2016 1 2 3 4 5 6 7 Zomervakantie Zomervakantie Zomervakantie Zomervakantie Zomervakantie Zomervakantie Zomervakantie 8 9 10 11 12 13 14 Zomervakantie Zomervakantie

Nadere informatie

Welkom in groep 8! Schooljaar 2015-2016

Welkom in groep 8! Schooljaar 2015-2016 Welkom in groep 8! Schooljaar 2015-2016 Welkom! Vanaf dit schooljaar zit uw kind in groep 8, hartelijk welkom! In dit boekje gaan wij u en uw kind wat meer vertellen over het reilen en zeilen in 8a en

Nadere informatie

Informatiefolder nieuwe schooljaar. Algemeen. Dit is de informatiefolder van groep 5a en 5b. Paula van der Poel (donderdag)

Informatiefolder nieuwe schooljaar. Algemeen. Dit is de informatiefolder van groep 5a en 5b. Paula van der Poel (donderdag) Informatiefolder nieuwe schooljaar Dit is de informatiefolder van groep 5a en 5b Directeur: Intern begeleiders: Website: Monique van Steijn Marian van den Nouland (maandag t/m woensdag) Paula van der Poel

Nadere informatie

Maandag 18 september is er voor alle ouders een informatie avond van tot 20.30

Maandag 18 september is er voor alle ouders een informatie avond van tot 20.30 Aan de ouder(s) en verzorger(s) Voor u ligt de kalender voor het schooljaar 207-208. U vindt hierin belangrijke data voor bepaalde activiteiten, studiedagen en vakanties. Een handig boekje om op een goed

Nadere informatie

WEEKACTIVITEITENPLAN GROEP 8 ~

WEEKACTIVITEITENPLAN GROEP 8 ~ WEEKACTIVITEITENPLAN GROEP 8 ~ Groep 8 Groepsleider: Groepsleider: Bert van der Lijn Janna van der Meer (op 16 vrijdagen) Weekopening / Dagopening: De week/dag wordt kort doorgenomen. Belangrijke mededelingen

Nadere informatie

MAANDINFO 05. januari Aan de ouders/ verzorgers,

MAANDINFO 05. januari Aan de ouders/ verzorgers, MAANDINFO 05 januari 2018 Aan de ouders/ verzorgers, Zwangerschapsverlof Carly Na de voorjaarsvakantie gaat Carly met zwangerschapsverlof. Omdat het fulltime werken best zwaar is als je zwanger bent, komt

Nadere informatie

nummer: 8 25 maart 2011

nummer: 8 25 maart 2011 Locatie Bolenstein 0346 561432 0346 556557 bolenstein@obspalet.nl nummer: datum: datum: 8 25 maart 2011 Agenda dinsdag 29 maart 2011 Kijkavond van 18.30 tot 19.30 uur woensdag 30 maart Groep 1-2 C bezoek

Nadere informatie

Groepsgids. Groep 4/5/6

Groepsgids. Groep 4/5/6 Groepsgids Groep 4/5/6 Wie werken er in de groepen 4-5-6: Jessica van Kempen Carla van Baarsen Moniek Campschreur j.vankempen@dezonnepoort.nl c.vanbaarsen@dezonnepoort.nl m.campschreur@dezonnepoort.nl

Nadere informatie

t Informantje schooljaar week 21

t Informantje schooljaar week 21 k.b.s. Sint Theresia Postweg 131 7884 PJ Barger - Compascuum e-mail: sttheresiaschool@primenius.nl tel: 0591-349275 website: http://www.sinttheresiaschool.nl t Informantje schooljaar 2015-2016 week 21

Nadere informatie

Cbs De Akker. informatie groep 7 / 8

Cbs De Akker. informatie groep 7 / 8 Cbs De Akker informatie groep 7 / 8 2015-2016 INFORMATIE van groep 7/8 In dit boekje willen we u informatie geven over het werken in de combinatiegroep 7/8. Verschillende praktische zaken komen hierin

Nadere informatie

Handleiding ouderportaal ParnasSys

Handleiding ouderportaal ParnasSys Handleiding ouderportaal ParnasSys Inleiding Als team van WSKO basisschool Het Kompas vinden wij openheid naar ouders belangrijk. Tijdens de oriëntatie op een nieuw leerlingvolgsysteem hebben wij bewust

Nadere informatie

Algemene informatie: Waar gaan wij mee aan de slag? Welkom in groep 3!

Algemene informatie: Waar gaan wij mee aan de slag? Welkom in groep 3! groep 3 Algemene informatie: Welkom in groep 3! Een spannend jaar waarin de kinderen veel leren. Ze gaan leren lezen, schrijven en rekenen. Ook gaan ze gymmen in de grote gymzaal en hebben ze een echte

Nadere informatie

Het Voortgezet Onderwijs De overgang naar een vorm van voortgezet onderwijs is onze grootste taak dit schooljaar.

Het Voortgezet Onderwijs De overgang naar een vorm van voortgezet onderwijs is onze grootste taak dit schooljaar. Informatie groep 8 Beste ouders/verzorgers, Groep 8 is een bijzonder jaar. We hebben een aantal belangrijke zaken op een rijtje gezet. Het Voortgezet Onderwijs De overgang naar een vorm van voortgezet

Nadere informatie

Een nieuw schooljaar.

Een nieuw schooljaar. Een nieuw schooljaar. Na de grote vakantie heeft uw kind weer een grote stap gemaakt op onze school. Hij/zij is gestart in een nieuw leerjaar. Dat is altijd heel leuk en tegelijkertijd ook heel spannend.

Nadere informatie

Definitie OGW onderwijsinspectie

Definitie OGW onderwijsinspectie Welkom in groep 4 Bespreekpunten Focus Weekrooster Manier van werken Methodes Rekenen: wereld in getallen Sociaal-emotionele ontwikkeling Zorgleerlingen Toetsen Thuis oefenen Wat hebben de kinderen nodig

Nadere informatie

Algemene informatieavond groep 5-6

Algemene informatieavond groep 5-6 Algemene informatieavond groep Kindcentrum de Eik Burg. Willemeplein 8 EA Nieuwstadt Tel. 4483938 www.kcdeeik.nl Inhoud Presentatie Afspraken Pedagogisch klimaat Handelingsgericht werken Coöperatieve werkomgeving

Nadere informatie

Informatieboekje Groep 5

Informatieboekje Groep 5 Informatieboekje Groep 5 Schooljaar 2016-2017 Markelo, september 2016 Beste ouder(s) en verzorger(s), Voor u ligt het informatieboekje van groep 5 van Oecumenische Basisschool De Welp. In dit boekje vindt

Nadere informatie

Schrijven: We volgen de methode van Novoskript. Hiernaast zullen er ook opdrachten van internet worden gegeven.

Schrijven: We volgen de methode van Novoskript. Hiernaast zullen er ook opdrachten van internet worden gegeven. Informatie groep 6 De Gouden weken: Aan het begin van groep 6 starten we met het project de Gouden weken. We zullen veel groepsspelletjes doen om elkaar beter te leren kennen. We vinden het belangrijk

Nadere informatie

EVENTS. augustus Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag Zondag Inloopuur nieuwe klaslokaal

EVENTS. augustus Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag Zondag Inloopuur nieuwe klaslokaal KALENDER 2014-2015 augustus 2014 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 Inloopuur nieuwe klaslokaal 11.00-12.00 uur Eerste schooldag Luizencontrole 1 25 26 27 28 29 30 31 22 augustus

Nadere informatie

Nieuwsbrief Juli 2015

Nieuwsbrief Juli 2015 Afscheid nemen is met zachte vingers, wat voorbij is, dicht doen en verpakken in de goede gedachten der herinnering. Nieuwsbrief Juli 2015 Inhoud Nieuwsbrief: Groep 8. Personeel. Schoolagenda. Engels.

Nadere informatie

Leerlingvolgsysteem Twee keer per jaar worden citotoetsen afgenomen. De resultaten worden genoteerd in het leerlingvolgsysteem.

Leerlingvolgsysteem Twee keer per jaar worden citotoetsen afgenomen. De resultaten worden genoteerd in het leerlingvolgsysteem. Informatiefolder nieuwe schooljaar Dit is de informatiefolder van groep 6a Directeur: Intern begeleiders: Website: Monique van Steijn Marian van den Nouland (maandag- en dinsdagmiddag, woensdag) Paula

Nadere informatie

In deze Nieuwsflits: Schoolfruit

In deze Nieuwsflits: Schoolfruit In deze Nieuwsflits: Schoolfruit Koningsspelen Meivakantie Help! Leuke leesboeken gezocht! Vrij met Hemelvaart Extra oudergesprekken Toetsen in de maanden mei en juni Informatieavond juni 2018 Oproep voor

Nadere informatie

Moet je doen! Eigen-wijs

Moet je doen! Eigen-wijs 1 Welkom in de groep Beste ouders, wij heten u van harte welkom in groep 5/6. In dit boekje staat een korte omschrijving van groep 5/6. U vindt er informatie over de dagelijkse gang van zaken en andere

Nadere informatie

Iedereen is uniek, niemand is volmaakt, maar samen zijn we compleet

Iedereen is uniek, niemand is volmaakt, maar samen zijn we compleet Iedereen is uniek, niemand is volmaakt, maar samen zijn we compleet Weekbrief De Gerardusschool Meerkreuk 2 2377 VA Oude Wetering http://www.gerardusschool.nl/ de.gerardus@ssba.net ALGEMEEN: Schooljaar:

Nadere informatie

WELKOM INFORMATIEAVOND GROEP 1 EN 2 17 SEPTEMBER 2015

WELKOM INFORMATIEAVOND GROEP 1 EN 2 17 SEPTEMBER 2015 WELKOM INFORMATIEAVOND GROEP 1 EN 2 17 SEPTEMBER 2015 Even voorstellen: Fenna van de Meerakker 1-2a gedurende het Vivian Rebergen 1-2a jaar in alle + stagiaire Rian (4e jaars Pabo) groepen stagiaires Juliette

Nadere informatie

Groepsinformatie voor groep 5/6 - Schooljaar Thuis lezen

Groepsinformatie voor groep 5/6 - Schooljaar Thuis lezen www.obsverschoor.nl info@obsverschoor.nl J. van Arkelstraat 39 4254 CW Sleeuwijk 0183-301507 Leerkrachten Groepsinformatie voor groep 5/6 - Schooljaar 2016-2017 Bjorn Boerdam staat de hele week voor de

Nadere informatie

Het Voortgezet Onderwijs De overgang naar een vorm van voortgezet onderwijs is onze grootste taak dit schooljaar.

Het Voortgezet Onderwijs De overgang naar een vorm van voortgezet onderwijs is onze grootste taak dit schooljaar. Informatie groep 8 Beste ouders/verzorgers, Groep 8 is een bijzonder jaar. We hebben een aantal belangrijke zaken op een rijtje gezet. Het Voortgezet Onderwijs De overgang naar een vorm van voortgezet

Nadere informatie

Informatieboekje Groep 5

Informatieboekje Groep 5 Informatieboekje Groep 5 Schooljaar 2015-2016 Markelo, augustus 2015 Beste ouder(s) en verzorger(s), Voor u ligt het informatieboekje van groep 5 van Oecumenische Basisschool De Welp. In dit boekje vindt

Nadere informatie

Informatieboekje. Groep 7

Informatieboekje. Groep 7 Informatieboekje Groep 7 Schooljaar 2015-2016 Beste ouder(s) en verzorger(s), Markelo, september 2015 Voor u ligt het informatieboekje van groep 7 van Oecumenische Basisschool De Welp. In dit boekje vindt

Nadere informatie

Groep 6/7. Algemeen. Schooljaar 2015/2016. Informatiebrief. Video-opnames

Groep 6/7. Algemeen. Schooljaar 2015/2016. Informatiebrief. Video-opnames Groep 6/7 Informatiebrief Schooljaar 2015/2016 Algemeen o Inloop: leerlingen mogen van 8.15 uur en 13.00 uur naar de klas toe gaan. De leerkracht is dan in de klas. Leerkrachten: Op maandag, dinsdag en

Nadere informatie

KALENDER SCHOOLJAAR

KALENDER SCHOOLJAAR KALENDER SCHOOLJAAR 2017-2018 Versie augustus 2017 1 augustus 2017 1 dinsdag 2 woensdag 3 donderdag 4 vrijdag 5 zaterdag 6 zondag 7 maandag 8 dinsdag 9 woensdag 10 donderdag 11 vrijdag 12 zaterdag 13 zondag

Nadere informatie

Saenparel INFO

Saenparel INFO Saenparel INFO 11-11-2013-25-11-2013 Agenda: Ma 11-11 Sint Maarten Di 12-11 NIO toets voor groep 8 08.45-11.00 uur Wo 13-11 Gesprekken voorlopig advies groep 8 Do 14-11 Groep 1 2 naar Natuurmuseum Ma 18-11

Nadere informatie

Informatieboekje groep 5

Informatieboekje groep 5 Informatieboekje groep 5 Beste ouder(s)/ verzorgers, Voor u ligt een informatieboekje van groep 5 van basisschool EigenWijs. Wij hebben dit boekje gemaakt om u op de hoogte te brengen van de gang van zaken

Nadere informatie

Weekbrief mrt t/m 24 mrt

Weekbrief mrt t/m 24 mrt Weekbrief 12 18 mrt t/m 24 mrt Nieuws vanuit het onderwijs Studiedag; Let op: Er staat een fout in de schooljaargids over een studiedag. De studiedag in april is op donderdag 18 april. Dan zijn alle leerlingen

Nadere informatie