Berend Redder. Willem Duifhuis.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Berend Redder. Willem Duifhuis."

Transcriptie

1 Bestuurskantoor Stichting Proo Oosteinde DR Harderwijk Concept Verslag De Korenbloem, Klaproosstraat GD Putten Vergadering gehouden op 18 juni 2013 Van tot uur Aanwezige leden GMR: Bestuurder Stg. Proo Organisatie Stg. Proo Ambtelijk Secretaris Liesbeth Aten, Marita Brouwer, Petra Jager, Aleid Mansholt, Dieke Miedema, Roelink, Martin Schoenmaker, Bertjan Schrader (voorzitter), Verwoerd-Veldhuis (secretaris), Erik Vis Berend Redder Willem Duifhuis. Els Reckman Afwezig - Te gast: Angela ten Ham (MSD),. Sieb van der Heide (kenniscentrum) bij passend onderwijs Corinde de Wit, Mia Tigchelaar, MR Corjan Draaijer MR 1a Opening en vaststellen agenda Bertjan heet allen welkom, met name de gasten. Punt 7 wordt naar voren gehaald. 2 Mededelingen van Berend Vierslag leren Dit is een samenwerkingsverband met 6 schoolbesturen om door subsidies een aantal medewerkers een master opleiding te laten doen. DGO terugblik op 4 juni en vooruitblik op werkgelegenheidsbeleid versus ontslagbeleid; Het Proo bestuur wil terug naar ontslagbeleid in plaats van werkgelegenheidsbeleid. Stand van zaken proces naar bestuursmodel met een Raad van toezicht. Morgenavond is de bijeenkomst om hierover van gedachten te wisselen met gemeenteraadleden. De GMR leden zijn hierbij welkom. Daarna gaat de procedure van start. Men beoogt dat de inwerkingtreding van het nieuwe bestuursmodel 1 januari 2014 is. Actie bij Verwoerd (school) (prive).

2 Marap: Er is een plus van ruim 2 ton. Men wil dit aanwenden voor leermiddelen en ICT. 3 Post Strategisch beleidsplan (definitieve versie) Ziekteverzuim Dit vindt de GMR wel erg hoog;12,66% aan het begin van het jaar, maar nu is het dalend. De bedrijfsarts meldt dat het voor de helft persoon gerelateerd is. Voor een deel persoon- en werk gerelateerd. Berend heeft met de bedrijfsarts gesproken om het ziekteverzuim omlaag te krijgen. Diverse termijnen worden korter. Er gaat beter gemonitord worden. In september volgt een instructie door de bedrijfsarts aan de schoolleiding. De GMR dringt aan op meer zorg voor een prettig werkklimaat. Jaarverslag 2012; Jaarplanning 2013/2014; Adviesaanvraag Passend onderwijs; Meldcode kindermishandeling. 4 Vaststellen verslag voorgaande vergadering Het verslag van de GMR vergadering gehouden op 23 april 2013 is tussentijds vastgesteld. Naar aanleiding van zijn geen opmerkingen. 5 Passend onderwijs De coördinator van het samenwerkingsverband Drieluik en tevens coördinator samenwerkingsverband Noord-oost Veluwe, Sieb van der Heide, geeft een toelichting op aard en oorzaak van passend onderwijs. Het verzoek aan de GMR is: Een advies te geven over de statuten, inclusief de aansluitingsovereenkomst van de op te richten rechtspersoon van de regio PO 23-05; Namen te leveren voor de ondersteuningsplanraad in oprichting. Deze raad bestaat uit totaal 14 personen. Dit is inmiddels al een gepasseerd station, want er zijn al 14 leden, waarvan geen uit Proo. De heer Van der Heide wijst er op dat de GMR alert moet zijn op artikel 20 op bladzijde 55. Het is voor 99% wettelijke plicht. De GMR is bang dat er een enorme administratieve last voor de leerkrachten bij komt. 6 Meldcode Kindermishandeling Het verzoek aan de GMR is in te stemmen met de meldcode De bedoeling van de code is om zorg centraal te registreren. GMR dringt aan op melding op de website en in de schoolgids. De GMR stemt in met de meldcode. zal dit doorgeven aan Willem. 7 Spreiding en instandhouding scholen Corinde de Wit (projectleider Krimp, spreiding en instandhouding scholen, bestuurskantoor), geeft aan de hand van sheets een presentatie. Er wordt een daling verwacht tot 2600 leerlingen in Er is daarom actie bij Verwoerd (school) (prive).

3 nodig voor de instandhouding van scholen. Proo heeft te maken met 8 gemeenten met 8 verschillende opheffingsnormen. Bureau Leeuwendaal is ingeschakeld om dit traject te begeleiden. Een adviesaanvraag over het beleid inzake sluiting van scholen zal aan de GMR worden voorgelegd. Alle informatie, opties en input van MT en RNV en wethouders worden geïnventariseerd. Ook is toenadering gezocht bij andere scholenorganisaties. Daar is echter de noodzaak tot samenwerking niet groot. Veelal zijn dit de niet zwaar christelijke en katholieke scholen. Uitgangspunten zijn onder meer; Zoveel mogelijk de locaties met een zelfstandig Brin nummer handhaven. Scholen met perspectief. Fuseren van scholen 1 lespunt per dorp (dislocatie/nevenvestiging) (bekostiging is anders) Besluitvorming vindt in het najaar plaats. Berend vraagt om zorgvuldige communicatie om onrust te voorkomen. De GMR vindt het vreemd dat openbare scholen te klein worden, terwijl de kerken leeg lopen. De PO raad zou meer actie moeten nemen. Berend zegt toe om de informatie en de voorlopige uitgangspunten aan de GMR te sturen. De GMR vraagt of er gedacht wordt aan het inzetten van busjes om leerlingen op te halen. Berend houdt alle opties open. GMR Onderling beraad vanaf circa 9.00 uur 8 Verkiezingen GMR In verband met het vertrek van Evert Koorman is er een vacature in de P- GMR ontstaan. Dieke en Martine hebben aangegeven de GMR ook op korte termijn te zullen verlaten. Besproken kan worden welke acties kunnen worden gedaan om de vacatures weer in te vullen. Er is 1 aanmelding van 1 ouder voor de vacature. Maar nog niet in alle scholen zijn de vacatures gepubliceerd. Willem zal er opnieuw een werving op laten volgen. zal het op de website plaatsen. 9 Inhuur ambtelijk secretaris In verband met het vertrek van Els is er met ingang van 1 augustus een vacature voor ambtelijk secretaris GMR. Er zal een oproep gedaan worden om een nieuwe ambtelijk secretaris te krijgen. Gekeken wordt of er iemand vanuit de kringen van Proo te vinden is. Bertjan mailt naar Willem dat de GMR in een plaatselijke krant de vacature wil publiceren. Willem Bertjan 10 Achterbancommunicatie Website; gewerkt wordt aan de abonneerknop. Bertjan heeft het archief op Google docs laten plaatsen. bij Verwoerd (school) (prive).

4 De nieuwe ambtelijk secretaris kan wellicht een procedure maken om de GMR vergaderstukken zoals agenda en verslag naar de MR-en te sturen. Nieuwsbrief; geen bijzonderheden De GMR heeft een brief vanuit de achterban (MR) ontvangen De GMR besluit om schriftelijk te reageren. Dieke zal een concept maken. De GMR heeft een brief over het sociaal plan vanuit de achterban ontvangen en besluit om de feiten uit de brief in een samenvatting vast te leggen en daarop de reactie van Berend te vragen. De GMR zal pleiten voor nazorg voor de medewerkers die gebruik hebben gemaakt van het sociaal plan. maakt de concept reactie. 11 Rondvraag en sluiting Erik dringt aan op alertheid van de GMR en op tijdigheid van de stukken. Dit naar aanleiding van een signaal van de vakorganisatie. Deze wijst er op dat die vindt dat de GMR niet alert is geweest en verwijt de GMR dat deze zijn instemming heeft verleend zonder voldoende kennis van zaken. Dit betrof het onderwerp reductie op het bestuurskantoor. Een oplossing zou kunnen zijn; meer inroepen van extern advies. Het inschakelen van VOO voor deskundige hulp zou een mogelijkheid zijn. Ook de AOB biedt ondersteuning. zoekt de mogelijkheden uit. In het nieuwe school jaar tijdens een studiedag kan eventueel iemand worden uitgenodigd voor het geven van een toelichting. Dieke Petra meldt dat zij is uitgenodigd voor een gesprek met Berend op 4 juli. Marita stelt aan de orde dat zij bij een bijeenkomst over de raad van toezichtmodel is geweest. Naar aanleiding hiervan informeert zij naar de rol van de GMR. Bertjan wijst er op dat de GMR 2 leden mag voordragen. meldt dat zij in september stopt met het GMR-werk. Einde vergadering om uur. Datum volgende GMR vergadering : september. maakt een voorstel. Aktie-/besluitenlijst bijgewerkt tot en met 18 juni 2013 Datum actie Actienemer status Website Proo; de wens wordt uitgesproken dat Bertjan/ belangstellenden via een soort abonneringsknop de nieuwsbrieven en agenda s van de GMR kunnen bestellen Afgesproken wordt dat de GMR het verslag van het Berend DGO ontvangt. Punt van aandacht is hoe om wordt gegaan met wachtgelders Mededelingen Doet Berend via voorafgaand aan een GMR vergadering, zodat de GMR voor een vergadering over vragen kan nadenken en die ter vergadering kan stellen. Berend bij Verwoerd (school) (prive).

5 Normjaartaak Komt de vergoeding voor P-GMR-leden uit de normjaartaak (NJT) of niet? Berend heeft in het afgelopen jaar gemeld dat hij zou streven naar een uniforme regeling. Er zijn echter nog verschillen per school. Navraag hierover zal in de volgende GMR vergadering worden gedaan Ivm reiskostenvergoeding voor GMR leden de reiskostenformulieren regelen RI&E/tevredenheidsonderzoek De GMR zal dit agenderen Inhuur Ambtelijk Secretaris Voorzitter en secretaris zullen een conceptbegroting maken voor de inhuur van een ambtelijk secretaris. Zij zullen dit met de bestuurder bespreken. Volgende GMR vergadering agenderen Achterban Bij VOO informeren naar de mogelijkheden voor het organiseren van een avond om de achterban beter te bereiken Meldcode Kindermishandeling De GMR stemt in met de meldcode. zal dit doorgeven aan Willem Verkiezingen GMR Er is 1 aanmelding van 1 ouder voor de vacature. Maar nog niet in alle scholen zijn de vacatures gepubliceerd. Willem zal er opnieuw een werving op laten volgen. zal het op de website plaatsen Inhuur ambtelijk secretaris Bertjan mailt naar Willem dat de GMR in een plaatselijke krant de vacature wil publiceren Beantwoording brieven Brief MR :Dieke zal een concept reactie maken. Brief over sociaal plan: maakt de concept reactie GMR training Het inschakelen van VOO voor deskundige hulp zou een mogelijkheid zijn. Ook de AOB biedt ondersteuning. zoekt de mogelijkheden uit. Vergaderdata GMR september.. november.. januari.. maart.. juni GMR 5 febr Ambt. Secr. /Bertjan juni Willem Bertjan Willem Dieke Najaar 2013 bij Verwoerd (school) (prive).

Verslag van de vergadering gehouden op donderdag 10 april uur: obs de Fonkelsteen, Vollenhovenmeen 29, 3844 NC Harderwijk

Verslag van de vergadering gehouden op donderdag 10 april uur: obs de Fonkelsteen, Vollenhovenmeen 29, 3844 NC Harderwijk Bestuurskantoor Stichting Proo Oosteinde 17 3842 DR Harderwijk Verslag van de vergadering gehouden op donderdag 10 april 2014 19.30 uur: obs de Fonkelsteen, Vollenhovenmeen 29, 3844 NC Harderwijk Leden

Nadere informatie

Organisatie stichting Proo: Berend Redder, Willem Duifhuis en Corinne de Wit Ambtelijk secretaris: Hilda de Vries

Organisatie stichting Proo: Berend Redder, Willem Duifhuis en Corinne de Wit Ambtelijk secretaris: Hilda de Vries Bestuurskantoor Stichting Proo Oosteinde 17 3842 DR Harderwijk Verslag van de vergadering gehouden op donderdag 11 september 2014 GMR-vooroverleg: 19.30 uur, Bestuurder + adviseur Stichting PROO: 20.30

Nadere informatie

Ter publicatie Verslag GMR-vergadering gehouden op dinsdag 6 november 2012

Ter publicatie Verslag GMR-vergadering gehouden op dinsdag 6 november 2012 Bestuurskantoor Stichting Proo Oosteinde 17 3842 DR HARDERWIJK Ter publicatie Verslag GMR-vergadering gehouden op dinsdag 6 november 2012 Leden GMR: Martine Adriaanse, Liesbeth Aten, Petra Jager, Aleid

Nadere informatie

Vastgesteld verslag GMR-vergadering gehouden op donderdag 14 juni 2012

Vastgesteld verslag GMR-vergadering gehouden op donderdag 14 juni 2012 Bestuurskantoor Stichting Proo Eisenhowerlaan 59 3844 AS HARDERWIJK Vastgesteld verslag GMR-vergadering gehouden op donderdag 14 juni 2012 Leden GMR: Fenny Dekter, Petra Jager, Aleid Mansholt, Dieke Miedema,

Nadere informatie

1. Opening en vaststellen agenda De voorzitter van de vergadering (Monique Dokter) opent de vergadering en heet alle deelnemers van harte welkom.

1. Opening en vaststellen agenda De voorzitter van de vergadering (Monique Dokter) opent de vergadering en heet alle deelnemers van harte welkom. Bestuurskantoor Stichting Proo Oosteinde 17 3842 DR Harderwijk Verslag van de vergadering gehouden op dinsdag 21 april 2015 GMR-vooroverleg: 16.30 uur, Bestuurder + adviseur Stichting PROO: 17.30 uur.

Nadere informatie

GEMEENSCHAPPELIJKE MEDEZEGGENSCHAPSRAAD

GEMEENSCHAPPELIJKE MEDEZEGGENSCHAPSRAAD GEMEENSCHAPPELIJKE MEDEZEGGENSCHAPSRAAD 1 Inhoudsopgave 1. Missie en visie 3 2. Samenstelling en taakverdeling 3 3. Communicatie 4 4. Vergadermomenten en agendapunten schooljaar 2008-2009 5 5. Begroting

Nadere informatie

Vastgesteld Verslag GMR-vergadering gehouden op 21 mei 2012

Vastgesteld Verslag GMR-vergadering gehouden op 21 mei 2012 Bestuurskantoor Stichting Proo Eisenhowerlaan 59 3844 AS HARDERWIJK Vastgesteld Verslag GMR-vergadering gehouden op 21 mei 2012 Leden GMR: Martine Adriaanse, Liesbeth Aten, Fenny Dekter, Petra Jager, Aleid

Nadere informatie

Vastgesteld verslag GMR vergadering van dinsdag 27 maart 2012

Vastgesteld verslag GMR vergadering van dinsdag 27 maart 2012 Bestuurskantoor Stichting Proo Eisenhowerlaan 59 3844 AS HARDERWIJK Vastgesteld verslag GMR vergadering van dinsdag 27 maart 2012 AANWEZIG: Leden GMR: Martine Adriaanse, Liesbeth Aten, Fenny Dekter, Petra

Nadere informatie

Medezeggenschapsraad De Toverlaars openbare school voor basisonderwijs

Medezeggenschapsraad De Toverlaars openbare school voor basisonderwijs Medezeggenschapsraad De Toverlaars openbare school voor basisonderwijs Aanvang: 19:30 uur Sluiting: 22.00 uur CONCEPT NOTULEN MR -VERGADERING 30 maart 2016 Aanwezig: Marie-José Jaspers, Tineke van Sprundel,

Nadere informatie

NOTULEN GMR. Datum: donderdag 27 maart 2014. It Haskerfjild in Joure

NOTULEN GMR. Datum: donderdag 27 maart 2014. It Haskerfjild in Joure NOTULEN GMR Datum: donderdag 27 maart 2014 Aanvang: 19.30 uur Locatie: It Haskerfjild in Joure Aanwezig: Corrie Cornelder Karien Dijk (voorzitter) Eddy Libbenga Minke Prinsen Aafje Terlaak Poot Elly Vegt

Nadere informatie

Rianne Flinterman, Monique Geesink, Dorke Klomp, Moniek Loeffen, Liesbet Veenstra,Jacky Wilhelm, Marleen Wintels, Lonneke Zaino

Rianne Flinterman, Monique Geesink, Dorke Klomp, Moniek Loeffen, Liesbet Veenstra,Jacky Wilhelm, Marleen Wintels, Lonneke Zaino Notulen Medezeggenschapsraad Auteur Liesbet Veenstra Betreft Verslag bijeenkomst MR de Korenaer d.d. 19 augustus 2013 Actiepuntenlijst MR de Korenaer d.d. 19 augustus 2013 Datum 20 augustus 2013 Aanwezig

Nadere informatie

Actiepunten-/besluitenlijst Overlegvergadering Medezeggenschap de Zorgboog

Actiepunten-/besluitenlijst Overlegvergadering Medezeggenschap de Zorgboog Naam: Overleg Ledenraad medezeggenschap de Zorgboog Datum, tijdstip: Donderdag 1 februari 2018 Locatie: Vergaderruimte Gezondheidscentrum Brandevoort, de Plaetse 88 - Helmond Deelnemers De heer J. Brouwers,

Nadere informatie

STICHTING KATHOLIEK ONDERWIJS

STICHTING KATHOLIEK ONDERWIJS Huishoudelijk reglement van de medezeggenschapsdeelraad Hendrik Boogaardschool Rode Kruislaan van Stichting Floréo te Maassluis Inhoudsopgave 1. Inleiding 2. Doelstelling 3. De MR-leden 4. Taken van de

Nadere informatie

JAARVERSLAG GEMEENSCHAPPELIJKE MEDEZEGGENSCHAPSRAAD

JAARVERSLAG GEMEENSCHAPPELIJKE MEDEZEGGENSCHAPSRAAD JAARVERSLAG GEMEENSCHAPPELIJKE MEDEZEGGENSCHAPSRAAD 2015-2016 INHOUDSOPGAVE INHOUDSOPGAVE INLEIDING... 1 1. MEDEZEGGENSCHAP BIJ STICHTING PRISMA... 3 1.1 Samenstelling Gemeenschappelijke Medezeggenschapsraad

Nadere informatie

datum: 13 december 2016 HUISHOUDELIJK REGLEMENT MR

datum: 13 december 2016 HUISHOUDELIJK REGLEMENT MR datum: 13 december 2016 HUISHOUDELIJK REGLEMENT MR Inhoudsopgave 1. Inleiding 2. Doelstelling 3. De MR-leden 4. Taken voorzitter, secretaris en penningmeester 5. Agenda & Vergaderstukken & Jaarplanning

Nadere informatie

MR de Tafelronde NOTULEN

MR de Tafelronde NOTULEN MR de Tafelronde NOTULEN DATUM: 25 JUNI 2013 PLAATS:AMERSFOORT NOTULIST VOORZITTER AANWEZIGEN Henk Hans, Henk,, Martijn, Agnes, Jeroen, Koen Agenda: Welkom MR gedeelte: Mededelingen Ingekomen post Vaststellen

Nadere informatie

JAARVERSLAG GEMEENSCHAPPELIJKE MEDEZEGGENSCHAPSRAAD

JAARVERSLAG GEMEENSCHAPPELIJKE MEDEZEGGENSCHAPSRAAD JAARVERSLAG GEMEENSCHAPPELIJKE MEDEZEGGENSCHAPSRAAD 2017-2018 INHOUDSOPGAVE INHOUDSOPGAVE INLEIDING... 1 1. MEDEZEGGENSCHAP BIJ STICHTING PRISMA... 2 1.1 Samenstelling Gemeenschappelijke Medezeggenschapsraad

Nadere informatie

Er is nog geen reactie op de vacature voor notulist GMR. Er wordt gekeken of er iemand extern ingehuurd kan worden.

Er is nog geen reactie op de vacature voor notulist GMR. Er wordt gekeken of er iemand extern ingehuurd kan worden. Gemeenschappelijke Medezeggenschapsraad Plateau Assen Notulen GMR Maandag 13 maart 201 Locatie: o.b.s. Het Sterrenschip Oudergeleding Personeelsgeleding Overig Nick Bruins X Carola Iterson X Paul Moltmaker

Nadere informatie

Notulen OPR PassendWijs

Notulen OPR PassendWijs regio Personeelsgeleding Oudergeleding Overbetuwe / Lingewaard Tamara Bulters (voorzitter / PR / nieuwsbrief) Valentien Milder Astrid Peters (penningmeester) vacant Renkum Bianca Thomassen (secretaris

Nadere informatie

Actie en besluitenlijst vergadering Datum: 13 december 2018

Actie en besluitenlijst vergadering Datum: 13 december 2018 Actie en besluitenlijst vergadering Datum: 13 december 2018 Aanwezig: Bram Schloesser, Marc van der Meulen, Stephan Gerards, Chantal Pijls, Angèle Gubbels en Ron van Wessel Afwezig: Abe Brouns Gast: Andrew

Nadere informatie

JAARVERSLAG GMR. STICHTING AKKOORD! po

JAARVERSLAG GMR. STICHTING AKKOORD! po Beesel Horst a/d Maas Peel en Maas Venlo Secretariaat p/a Omnibus Huissen 4 5991 PX Baarlo T (077) 4778239 E info@omnibus.akkoord-po.nl JAARVERSLAG GMR STICHTING AKKOORD! po Inhoud Inleiding blz. 3 Samenstelling

Nadere informatie

Statuut Medezeggenschap

Statuut Medezeggenschap Statuut Medezeggenschap Harderwijk, 27 september 2007 wdu med 07-002 1 Preambule Het bestuur van de Stichting proo en de gemeenschappelijke medezeggenschapsraad van de volgende scholen: Gemeente Elburg:

Nadere informatie

Notulen MR- vergadering Datum:21 februari 2012 Aanvang: 19.30 uur

Notulen MR- vergadering Datum:21 februari 2012 Aanvang: 19.30 uur 1. Aanwezig : Anne Iedema(Vz/ ouder), Mark Kramer (lid/ ouder), Peter Kingma (Plv.vz/ ouder), Margriet Reatch, en Titia Woudwijk (lid/ ouder), Alfred Slöetjes (lid/ personeel) Astrid Schoonhoven (lid/personeel),

Nadere informatie

Notulen MR vergadering datum: do

Notulen MR vergadering datum: do Notulen MR vergadering datum: do10-12-2015 Aanwezig: Sharon, Natasja, Rebekka, Robert, Linda, Josephine,, Linda, Marjon Afwezig: Saskia Gast: AGENDAPUNT 1. Opening Resultaat Actie 2. Notulen vorige vergadering:

Nadere informatie

INHOUDSOPGAVE... 2 INLEIDING... 3 1. MEDEZEGGENSCHAP BIJ STICHTING PRISMA... 4. 1.1 Samenstelling Gemeenschappelijke Medezeggenschapsraad (GMR)...

INHOUDSOPGAVE... 2 INLEIDING... 3 1. MEDEZEGGENSCHAP BIJ STICHTING PRISMA... 4. 1.1 Samenstelling Gemeenschappelijke Medezeggenschapsraad (GMR)... INHOUDSOPGAVE INHOUDSOPGAVE... 2 INLEIDING... 3 1. MEDEZEGGENSCHAP BIJ STICHTING PRISMA... 4 1.1 Samenstelling Gemeenschappelijke Medezeggenschapsraad (GMR)... 5 1.2 (Tussentijdse) Verkiezingen en vacatures...

Nadere informatie

Statuut medezeggenschap bestuur met meerdere scholen in het primair onderwijs

Statuut medezeggenschap bestuur met meerdere scholen in het primair onderwijs mei 2013 Statuut medezeggenschap bestuur met meerdere scholen in het primair onderwijs Medezeggenschapsstatuut van de Stichting Cambium te Heerde Preambule Het bestuur van Stichting Cambium en de gemeenschappelijke

Nadere informatie

Notulen GMR overleg. Ter vergadering uitgedeeld: Actievoerder

Notulen GMR overleg. Ter vergadering uitgedeeld: Actievoerder Notulen GMR overleg Plaats Marum Datum Maandag 31 maart 2015 Tijd: Aanwezig: Afwezig m.k.: Notulist: 19.30 21.30 uur Deniece, Gerrit, Maarten, Corjan, Erik, Greet, Miranda, Martine, Alje, Evelien, Pieter

Nadere informatie

Notulen en actielijst Overleg- en MR vergadering november 2018

Notulen en actielijst Overleg- en MR vergadering november 2018 Notulen en actielijst Overleg- en MR vergadering november 2018 Datum: 27 november 2018 Locatie: De Knotwilg (Moerbeihof) Tijd: 19.30 uur Voorzitter: Margreet van der Leeden Deelnemers: MR leden De Knotwilg

Nadere informatie

: Danny Groenenboom, Monique Markus, Dion van Bladel, Dieke Maatman, Els Albronda, Marije Luiten, Sonja Heeren en Hetty de Waal

: Danny Groenenboom, Monique Markus, Dion van Bladel, Dieke Maatman, Els Albronda, Marije Luiten, Sonja Heeren en Hetty de Waal Medezeggenschapsraad Notulen MR vergadering Aanwezig Notulist Gast : Danny Groenenboom, Monique Markus, Dion van Bladel, Maatman, Els Albronda, Marije Luiten, Sonja Heeren en Hetty de Waal : Maatman :

Nadere informatie

Notulen vergadering Ondersteunings Plan Raad 15 september 2015

Notulen vergadering Ondersteunings Plan Raad 15 september 2015 Notulen vergadering Ondersteunings Plan Raad 15 september 2015 Locatie Van Swietenstraat 26, Gouda 1. Opening vergadering Voorzitter opent de vergadering. Er is nog een extra ingezonden stuk binnengekomen.

Nadere informatie

Medezeggenschapsraad De Toverlaars openbare school voor basisonderwijs

Medezeggenschapsraad De Toverlaars openbare school voor basisonderwijs Medezeggenschapsraad De Toverlaars openbare school voor basisonderwijs Aanvang: 19:30 uur Sluiting: 22.30 uur NOTULEN MR -VERGADERING Aanwezig: 9-7-2015 Evelien de Klerk, Melanie van Benthem, Liesbeth

Nadere informatie

2. Notulen vorige vergadering 29 mei 2018 acties MR-leden (10 min)

2. Notulen vorige vergadering 29 mei 2018 acties MR-leden (10 min) Agenda MR vergadering School of Understanding 10 juli 2018 I= Instemming nodig, A= adviesrecht 18u-19u Eigen vergadering MR: 1. Vaststellen agenda Goedgekeurd 2. Notulen vorige vergadering 29 mei 2018

Nadere informatie

Jaarverslag OPR

Jaarverslag OPR Jaarverslag OPR 2013-2014 2014-2015 Inleiding Hier ligt het eerste jaarverslag van de Ondersteuningsplanraad (OPR) van de Stichting Passenderwijs (samenwerkingsverband PO 26.04) over de cursusjaren 2013-2014

Nadere informatie

Notulen Ondersteuningsplanraad Datum: Aanvangstijd: uur Leef!, Bogaardslaan 81, Ugchelen Lid SWV-MT aanwezig: Anja

Notulen Ondersteuningsplanraad Datum: Aanvangstijd: uur Leef!, Bogaardslaan 81, Ugchelen Lid SWV-MT aanwezig: Anja Notulen Ondersteuningsplanraad Datum: 05-09-2017 Aanvangstijd: 19.30 uur Locatie: Leef!, Bogaardslaan 81, Ugchelen Lid SWV-MT aanwezig: Anja OPR leden aanwezig: Jitske, René, Arco, Emma, Miranda, Mathijs,

Nadere informatie

Notulen MR vergadering datum: do

Notulen MR vergadering datum: do Notulen MR vergadering datum: do 19-05-2016 Aanwezig: Martin, Natasja, Rebekka, Sharon, Robert, Linda, Saskia, Kim, Josephine, Natascha Afwezig: Gast: Marjon AGENDAPUNT Resultaat Actie 1. Opening De voorzitter

Nadere informatie

Vergadering M.R MR met directeur Aanwezig: Maud. Peter, Wim, Steffi, Koen en Michiel.

Vergadering M.R MR met directeur Aanwezig: Maud. Peter, Wim, Steffi, Koen en Michiel. Vergadering M.R. 11-09-2018 MR met directeur Aanwezig: Maud. Peter, Wim, Steffi, Koen en Michiel. 20.00 uur 22.00 uur (P&P) 1 Opening vergadering Peter opent de vergadering. Steffie stelt zich kort voor

Nadere informatie

a. Verslag : pag. 2: Naam van Tim is van de website gehaald, adres in de voetnoot wordt nog aangepast.

a. Verslag : pag. 2: Naam van Tim is van de website gehaald, adres in de voetnoot wordt nog aangepast. Notulen MR-vergadering maandag 20 juni OBS De Kaardebol Aanwezig: Haiko, André, An, Ilse, Janneke, Marga, Corrie en Yvonne Afwezig: - Notulist: Janneke 1. Opening/ vaststellen agenda Punt 5 Vaststelling

Nadere informatie

JAARVERSLAG GEMEENSCHAPPELIJKE MEDEZEGGENSCHAPSRAAD 2013-2014

JAARVERSLAG GEMEENSCHAPPELIJKE MEDEZEGGENSCHAPSRAAD 2013-2014 JAARVERSLAG GEMEENSCHAPPELIJKE MEDEZEGGENSCHAPSRAAD 2013-2014 Versie juli 2014 INHOUDSOPGAVE INHOUDSOPGAVE... 1 INLEIDING... 2 1. Medezeggenschap bij Stichting Prisma... 3 1.1 Samenstelling Gemeenschappelijke

Nadere informatie

Jaarverslag Ondersteuningsplanraad (OPR)

Jaarverslag Ondersteuningsplanraad (OPR) Samenwerkingsverband Passend Onderwijs Jaarverslag 2017-2018 Ondersteuningsplanraad (OPR) 1 Inhoud 1. Inleiding 2. Wat is de Ondersteuningsplanraad (OPR)? 3. Samenstelling OPR 4. Jaarverslag 2017-2018

Nadere informatie

Gemeenschappelijke Medezeggenschapsraad Stichting Proo

Gemeenschappelijke Medezeggenschapsraad Stichting Proo Gemeenschappelijke Medezeggenschapsraad Stichting Proo vastgesteld verslag 1-2012 van de vergadering gehouden op 26 januari 2012 Bestuurskantoor Stichting Proo Eisenhowerlaan 59 3844 AS HARDERWIJK Aanwezig

Nadere informatie

Dit jaarplan bevat een overzicht van onderwerpen, die de GMR in het schooljaar 2019/2019 wil behandelen.

Dit jaarplan bevat een overzicht van onderwerpen, die de GMR in het schooljaar 2019/2019 wil behandelen. Inleiding Voor u ligt het jaarplan van de GMR van Stichting Allure, het bevoegd gezag van de openbare scholen voor basisonderwijs in de gemeenten: Medemblik (cluster A), Koggeland (cluster B) en Opmeer

Nadere informatie

01. Opening / Welkom Chantal opent de vergadering en heet iedereen welkom.

01. Opening / Welkom Chantal opent de vergadering en heet iedereen welkom. Actie en besluitenlijst GMR-vergadering Datum: 25 juni 2018 Aanwezig: Afwezig: Notulen: Chantal Pijls (voorzitter), Melanie Verbeek, Richard de Wilde, Angèle Gubbels, Marc van der Meulen en Stephan Gerards

Nadere informatie

Jaarverslag 2013 2014

Jaarverslag 2013 2014 Secretariaat gevestigd p/a Gerard ter Borchstraat 51 4703NL Roosendaal e-mail mr@dekameleonkpo.nl Jaarverslag 2013 2014 Jaarverslag 2013-2014 Medezeggenschapsraad De Kameleon Pagina 1 van 6 INHOUD 1.Voorwoord

Nadere informatie

Vastgesteld verslag van de vergadering gehouden op donderdag 26 april 2012 20.00 uur

Vastgesteld verslag van de vergadering gehouden op donderdag 26 april 2012 20.00 uur Bestuurskantoor Stichting Proo Eisenhowerlaan 59 3844 AS HARDERWIJK Vastgesteld verslag van de vergadering gehouden op donderdag 26 april 2012 20.00 uur Leden GMR: Martine Adriaanse, Liesbeth Aten, Fenny

Nadere informatie

1 Opening Vergadering De voorzitter opent de vergadering om 21:20 uur GMR JLGroep Notulen Vastgesteld

1 Opening Vergadering De voorzitter opent de vergadering om 21:20 uur GMR JLGroep Notulen Vastgesteld Notulen: 21-1-2019 Status: Vastgesteld. Aanwezig: Marius (Bestuurder), Rendierhof: Susan, Jacqueline, Arthur, Harold Huibeven: Carien (voorzitter), Nathalie, Lauran Driecant: Karin, Simone Vooroverleg:

Nadere informatie

a. Verslag : notulen 19 januari wordt goedgekeurd. notulen 1 maart wordt na aanpassing goed gekeurd.

a. Verslag : notulen 19 januari wordt goedgekeurd. notulen 1 maart wordt na aanpassing goed gekeurd. Notulen MR-vergadering dinsdag 29 maart OBS De Kaardebol Aanwezig: Haiko, André, An, Ilse, Janneke, Tim, Corrie, Marga en Yvonne Afwezig: Notulist: Marga 1. Opening/ vaststellen agenda De schoolgids en

Nadere informatie

Notulen MR vergadering

Notulen MR vergadering Notulen MR vergadering Datum: 11-06-2018 Tijd: 19.30 Aanvang 21.30 Sluiting Aanwezig Oudergeleding: Ralph, Monique Personeelsgeleding: Marije, Annemieke,(MR Antonius)Irma (MR Zeearend) Directie: Danielle

Nadere informatie

JAARPLAN MEDEZEGGENSCHAPSRAAD OBS DE VIJVERSTEE. De Fledders GA Vries

JAARPLAN MEDEZEGGENSCHAPSRAAD OBS DE VIJVERSTEE. De Fledders GA Vries JAARPLAN 2017-2018 MEDEZEGGENSCHAPSRAAD OBS DE VIJVERSTEE De Fledders 14 9481 GA Vries 1 1. Inhoud 1. Inhoud 2 2. Algemeen 3 3. Visie, uitgangspunten en werkwijze 4 4. Bezetting en verkiesbaarheid MR-leden

Nadere informatie

Artikel 19 Jaarverslag

Artikel 19 Jaarverslag Artikel 19 Jaarverslag De medezeggenschapsraad stelt jaarlijks een verslag van zijn werkzaamheden in het afgelopen jaar vast en zendt dit verslag ter kennisneming aan de schoolleiding, het personeel en

Nadere informatie

De voorzitter informeert de aanwezigen dat Marjan afwezig is tot en met de kerstvakantie. De secretaris en voorzitter verzorgen een bloemetje.

De voorzitter informeert de aanwezigen dat Marjan afwezig is tot en met de kerstvakantie. De secretaris en voorzitter verzorgen een bloemetje. VERGADERVERSLAG Betreft : Vergadering ondersteuningsplanraad Datum : Plaats : de Linie 7J, Capelle aan den IJssel Tijd : 19.30 21.30 uur Aanwezig : Ilse Dubbelaar, Daphne Konz, Miriam Lagerwaard, Karin

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT MEDEZEGGENSCHAPSRAAD OBS HENRI DUNANT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT MEDEZEGGENSCHAPSRAAD OBS HENRI DUNANT HUISHOUDELIJK REGLEMENT MEDEZEGGENSCHAPSRAAD OBS HENRI DUNANT O.b.s. Henri Dunant Kerkstraat 15 3363BP Sliedrecht Versie: April 2012 Inhoud 1. Inleiding... 2 2. Doelstelling... 2 3. De MR leden 3.1 bezetting...

Nadere informatie

Verslag van de vergadering van de Wmo adviesraad Medemblik d.d. 28 september 2015

Verslag van de vergadering van de Wmo adviesraad Medemblik d.d. 28 september 2015 Verslag van de vergadering van de Wmo adviesraad Medemblik d.d. 28 september 2015 Aanwezig: Dhr. H. Vrieze Mw. H. Sijm-Wissink Mw. F. Fikry Mw. J. Honselaar Mw. F. Troost Mw. E. Singer Dhr. F. Kummer Dhr.

Nadere informatie

Medezeggenschapsr aad

Medezeggenschapsr aad +*+tt F q I o afr' Huishoudel ijk reglement Medezeggenschapsr aad C.B.S. De Voorhof DeLooch3-5 4133 DK VIANEN Versie 3.0 mei 2009 Huishoudelijk reglement 3 0.doc Algemeen Dit document behelst de afspraken

Nadere informatie

JAARVERSLAG GEMEENSCHAPPELIJKE MEDEZEGGENSCHAPSRAAD

JAARVERSLAG GEMEENSCHAPPELIJKE MEDEZEGGENSCHAPSRAAD JAARVERSLAG GEMEENSCHAPPELIJKE MEDEZEGGENSCHAPSRAAD 2014-2015 INHOUDSOPGAVE INHOUDSOPGAVE INLEIDING... 1 1. Medezeggenschap bij Stichting Prisma... 3 1.1 Samenstelling Gemeenschappelijke Medezeggenschapsraad

Nadere informatie

NOTULEN 19 APRIL :30 21:00

NOTULEN 19 APRIL :30 21:00 NOTULEN 19 APRIL 2018 19:30 21:00 19:30 VOORZITTER OPENT DE VERGADERING AANWEZIG Igor Martin (voorzitter), Ester den Otter (notulist), Martin Romeijn, Perre v. Beek, Hans Nuhn, Jeroen Verhoeven, Sander

Nadere informatie

Notulen Ondersteuningsplanraad

Notulen Ondersteuningsplanraad Notulen Ondersteuningsplanraad Datum: 15-01-2019 Aanvangstijd: 19.30 uur Locatie: gebouw SWV: Jean Monnetpark 15 Lid SWV-MT aanwezig: Anja OPR leden aanwezig: Arco, E, Alice, Annet, René, Sylvia, Annelies,

Nadere informatie

Graag notulen en beleidstukken minstens een week voor de vergadering aanleveren> secretaris

Graag notulen en beleidstukken minstens een week voor de vergadering aanleveren> secretaris Notulen Mr vergadering maandag 12 juni 2017 Aanwezig: Marleen Goumans (vz), Daphne Sprenkling (dir.), Elles Scholtes (MT lid), Angelica van Winden (secr.), Diane van Deutekom, Mascha van der Wilk, Cindy

Nadere informatie

COMMUNICATIE EN PROFILERING (TER BESPREKING) Dit agendapunt wordt doorgeschoven naar de volgende vergadering.

COMMUNICATIE EN PROFILERING (TER BESPREKING) Dit agendapunt wordt doorgeschoven naar de volgende vergadering. Notulen MR OBS De Nijenoord Aan : Leden MR Van : Helma Drost Referentie : Notulen MR_20180305 Datum : 18-03-05 Versie : 1.0 Onderwerp : Notulen MR Aanwezig : Helma Drost, Leon Rokker, Urminde van Holland,

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement Medezeggenschapsraad Pieter Brueghelschool

Huishoudelijk reglement Medezeggenschapsraad Pieter Brueghelschool Huishoudelijk reglement Medezeggenschapsraad Pieter Brueghelschool 1. Inleiding Dit Huishoudelijk Reglement MR is opgesteld als bedoeld in de Wet Medezeggenschap Onderwijs (artikel 16 eerste lid) voor

Nadere informatie

Samenwerkingsovereenkomst voor de coördinatie van gemeentelijke taken ten aanzien van Proo

Samenwerkingsovereenkomst voor de coördinatie van gemeentelijke taken ten aanzien van Proo Samenwerkingsovereenkomst voor de coördinatie van gemeentelijke taken ten aanzien van Proo Waar gaat het om? De overgang van het huidige externe toezicht op Stichting Proo naar de inrichting van intern

Nadere informatie

Notulen MR vergadering 29 maart Aanwezig:Peter, Bart, Sonja, Margret en Angelique Afwezig wegens ziekte:marijke Afwezig met bericht: Sabine

Notulen MR vergadering 29 maart Aanwezig:Peter, Bart, Sonja, Margret en Angelique Afwezig wegens ziekte:marijke Afwezig met bericht: Sabine Notulen MR vergadering 29 maart 2016 Aanwezig:Peter, Bart, Sonja, Margret en Angelique Afwezig wegens ziekte:marijke Afwezig met bericht: Sabine 1. Opening. Bart opent de vergadering. De notulen van 4

Nadere informatie

Aanwezig: Debbie Boeijen, Trudy van den Elzen, Kenny Essers, Hans van Geffen, Mariëtte Jansen, Hans van der Locht, Margriet Meijer.

Aanwezig: Debbie Boeijen, Trudy van den Elzen, Kenny Essers, Hans van Geffen, Mariëtte Jansen, Hans van der Locht, Margriet Meijer. GMR Gemeenschappelijke Medezeggenschapsraad secretariaat: p/a D.Boeijen Kerkstraat 72A 5411 BC Zeeland gmr@kiemuden.nl Notulen van de GMR-vergadering van 12-05-2014 Aanwezig: Debbie Boeijen, Trudy van

Nadere informatie

MR De Meie. Vragen, besluiten en actiepunten MR De Meie

MR De Meie. Vragen, besluiten en actiepunten MR De Meie MR De Meie Vragen, besluiten en actiepunten MR De Meie Datum vergadering 21-09-2017 Datum verslaglegging 23-09-2017 Inhoud Agenda MR vergadering...2 MR besluiten...2 Actiepuntenlijst MR...5 Acties doorgezet

Nadere informatie

HHR MR Max Havelaar versie 22 januari 2015

HHR MR Max Havelaar versie 22 januari 2015 HUISHOUDELIJK REGLEMENT MEDEZEGGENSCHAPSRAAD van de Max Havelaarschool behorend tot de Stichting Christelijke Onderwijs Delft e.o. Inhoudsopgave 1. Inleiding 2. Doelstelling 3. De MR-leden 3.1 Aantal leden

Nadere informatie

Aanwezig: Haiko, André, Anja, Ilse, Janneke, Tim, Corrie, Marga en Yvonne

Aanwezig: Haiko, André, Anja, Ilse, Janneke, Tim, Corrie, Marga en Yvonne Notulen MR-vergadering dinsdag 1 maart 2016 OBS De Kaardebol Aanwezig: Haiko, André, An, Ilse, Janneke, Tim, Corrie, Marga en Yvonne Afwezig: Notulist: Yvonne 1. Opening/ vaststellen agenda Besloten wordt

Nadere informatie

Agenda. Agenda OPR Koers VO

Agenda. Agenda OPR Koers VO Agenda OPR Koers VO Datum : 14 november 2013 Tijd : 16.00 uur 17.45 uur Plaats : Bureau Koers VO, Marshallweg 17, Rotterdam Zaal : vergaderzaal 3 Agenda 1. Welkom en mededelingen (5 minuten) 2. Kennismaking

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT MEDEZEGGENSCHAPSRAAD. van Openbare Daltonbasisschool t Prisma

HUISHOUDELIJK REGLEMENT MEDEZEGGENSCHAPSRAAD. van Openbare Daltonbasisschool t Prisma HUISHOUDELIJK REGLEMENT MEDEZEGGENSCHAPSRAAD van Openbare Daltonbasisschool t Prisma behorend tot de Stichting Librijn Inhoudsopgave 1 Inleiding... 2 2 Doelstelling... 2 3 De MR-leden... 2 4 Taken voorzitter

Nadere informatie

Notulen MR woensdag 18 april Tijd: uur Notulist: Emmy de Vries

Notulen MR woensdag 18 april Tijd: uur Notulist: Emmy de Vries Onderwerp Doel Status Aanpak Thema Agenda Notulen Agenda vaststellen Goedkeuren Besluit Iedereen welkom, Irene is afwezig met afbericht. Notulen wordt goedgekeurd. Mededelingen Informatie Info Is er op

Nadere informatie

Rendierhof: Susan, Jacqueline, Arthur, Harold Huibeven: Carien (voorzitter), Nathalie, Menno, Lauran Driecant: Karin, Simone, Ron

Rendierhof: Susan, Jacqueline, Arthur, Harold Huibeven: Carien (voorzitter), Nathalie, Menno, Lauran Driecant: Karin, Simone, Ron Notulen: 1092018 Status: Vastgesteld Aanwezig: Marius (Bestuurder), Rendierhof: Susan, Jacqueline, Arthur, Harold Huibeven: Carien (voorzitter), Nathalie, Menno, Lauran Driecant: Karin, Simone, Ron Vooroverleg:

Nadere informatie

Jaarverslag OPR Schooljaar

Jaarverslag OPR Schooljaar Jaarverslag OPR Schooljaar 2015-2016 De Ondersteuningsplanraad De Ondersteuningsplanraad is het medezeggenschapsorgaan van het Samenwerkingsverband. De Ondersteuningsplanraad (hierna: OPR) heeft instemmingsrecht

Nadere informatie

MR- jaarverslag

MR- jaarverslag MR- jaarverslag 2014-2015 Inhoud Voorwoord... 3 Algemeen... 3 Samenstelling MR en datum van indiensttreding... 3 Taakverdeling... 4 Vergaderingen... 4 Vergaderfrequentie... 4 Speerpunten uit de vergaderingen...

Nadere informatie

MR-jaarverslag schooljaar

MR-jaarverslag schooljaar 1 MR-jaarverslag schooljaar 2017-2018 Inhoudsopgave Inleiding 1 MR-flits 6 december 2017 2 MR-flits 24 januari 2018 3 MR-flits 16 mei 2018 4 MR-flits 26 juni 2018 5 Inleiding De medezeggenschapsraad (MR)

Nadere informatie

Jaarplan Medezeggenschapsraad Katholieke Basisschool Het Veldhuis

Jaarplan Medezeggenschapsraad Katholieke Basisschool Het Veldhuis Medezeggenschapsraad Katholieke Basisschool Het Veldhuis Inhoudsopgave 1. Algemeen 3 2. Visie, uitgangspunten en werkwijze 4 3. Regelingen en beleidsplannen 5 4. Bezetting en verkiesbaarheid MR-leden 6

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement van de medezeggenschapsraad van openbare basisschool De Fontein

Huishoudelijk reglement van de medezeggenschapsraad van openbare basisschool De Fontein Huishoudelijk reglement van de medezeggenschapsraad van openbare basisschool De Fontein Inhoudsopgave 1. Inleiding 3 2. Doelstelling 3 3. MR leden 3 4. Taakomschrijvingen 4 5. Vergaderingen, aanwezigen,

Nadere informatie

DS. D.A. VAN DEN BOSCHSCHOOl

DS. D.A. VAN DEN BOSCHSCHOOl DS. D.A. VAN DEN BOSCHSCHOOl HUISHOUDELIJK REGLEMENT MEDEZEGGENSCHAPSRAAD Inhoudsopgave 1. Inleiding 2. Doelstelling 3. De MR-leden 4. Taken voorzitter, secretaris en penningmeester 5. Agenda & Vergaderstukken

Nadere informatie

MR vergadering d.d 12 mei 2014

MR vergadering d.d 12 mei 2014 MR vergadering d.d 12 mei 2014 Aanwezig: Erik (vz), Rijk, Janet, Ingeborg, Loes, Jan, Margriet, Jeroen en Saskia (notulist) Afwezig: -- Agendapunt 1. Opening, Voorzitter heet iedereen welkom. mededelingen

Nadere informatie

Jaarverslag MR Gevers Deynoot Samenstelling MR en datum van indiensttreding. Overzicht besproken onderwerpen

Jaarverslag MR Gevers Deynoot Samenstelling MR en datum van indiensttreding. Overzicht besproken onderwerpen Inhoud Voorwoord Algemeen Samenstelling MR en datum van indiensttreding Werkwijze Overzicht besproken onderwerpen Vooruitblik schooljaar 2015-2016 p.2. p.2. p.3. p.3. p.4. p.5. 1 Voorwoord Middels het

Nadere informatie

NOTULEN SCHOOLRAAD HEIACKER D.D. 08 JUNI

NOTULEN SCHOOLRAAD HEIACKER D.D. 08 JUNI NOTULEN SCHOOLRAAD HEIACKER D.D. 08 JUNI 2017 Aanwezig: Afwezig: Marijke Janssen (Voorzitter), Marie-Thérèse Gillessen, Igor Martin, Hans Nuhn, Ester den Otter, Martin Romeijn, Hannie Roosen, Niek Verbeek

Nadere informatie

Jaarplan Medezeggenschapsraad Katholieke Basisschool Het Veldhuis

Jaarplan Medezeggenschapsraad Katholieke Basisschool Het Veldhuis Jaarplan 2014-2015 Medezeggenschapsraad Katholieke Basisschool Het Veldhuis Inhoudsopgave 1. Algemeen 3 2. Visie, uitgangspunten en werkwijze 4 3. Regelingen en beleidsplannen 5 4. Bezetting en verkiesbaarheid

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement Schoolraad / MR van R.K. Basisschool St. Victor

Huishoudelijk reglement Schoolraad / MR van R.K. Basisschool St. Victor Huishoudelijk reglement Schoolraad / MR van R.K. Basisschool St. Victor behorende tot de Sophia Stichting Versie: 16 september 2014 R.K. Basisschool St. Victor Pilarenlaan 33 2211 LH Noordwijkerhout Tel.

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement Medezeggenschapsraad van Bs. St.-Willibrordusschool

Huishoudelijk reglement Medezeggenschapsraad van Bs. St.-Willibrordusschool Huishoudelijk reglement Medezeggenschapsraad van Bs. St.-Willibrordusschool Behorend tot Onderwijsstichting KempenKind Versie datum: September 2014 1 INHOUDSOPGAVE 1 Inleiding 2 Doelstelling 3 De MR leden

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement Oudervereniging KBS De Bolster

Huishoudelijk reglement Oudervereniging KBS De Bolster Huishoudelijk reglement Oudervereniging KBS De Bolster DEFINITIE Artikel 1 Dit Huishoudelijk Reglement van de Oudervereniging Rooms Katholieke Basisschool De Bolster is een aanvulling op de statuten zoals

Nadere informatie

jaarverslag 2011-2012

jaarverslag 2011-2012 jaarverslag 2011-2012 Gemeenschappelijke medezeggenschapsraad Gemeenschappelijke medezeggenschapsraad Vastgesteld door de GMR d.d. 18-09-2012 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Inleiding... 3 Bijeenkomsten

Nadere informatie

Jaarverslag Medezeggenschapsraad

Jaarverslag Medezeggenschapsraad Jaarverslag Medezeggenschapsraad 2015-2016 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 1. Inleiding... 3 1.1. Samenstelling MR... 3 1.2. Vergaderingen... 3 2. Taakverdeling... 3 3. Werkplan... 4 3.1. PR en communicatie...

Nadere informatie

Medezeggenschapsraad k.b.s. De Hofstee. Corné, Margot, Dimf, EllenL, Daniel, Ad, Miranda, Hester, Lisette

Medezeggenschapsraad k.b.s. De Hofstee. Corné, Margot, Dimf, EllenL, Daniel, Ad, Miranda, Hester, Lisette Medezeggenschapsraad k.b.s. De Hofstee Notulen 08-11-2016 MR Afwezig: Petra MT: - Corné, Margot, Dimf, EllenL, Daniel, Ad, Miranda, Hester, Lisette Agendapunt * 19.30 uur: Overleg MR - ICT - Ouderbetrokkenheid

Nadere informatie

Aanwezig: Mark Bernards, Debbie Boeijen (secretaris), Trudy van den Elzen, Mariëtte Jansen, Hans van der Locht, Nicky van den Heuvel.

Aanwezig: Mark Bernards, Debbie Boeijen (secretaris), Trudy van den Elzen, Mariëtte Jansen, Hans van der Locht, Nicky van den Heuvel. Notulen van de GMR-vergadering van 15-12-2015 Aanwezig: Mark Bernards, Debbie Boeijen (secretaris), Trudy van den Elzen, Mariëtte Jansen, Hans van der Locht, Nicky van den Heuvel. Afwezig: Hans van Geffen(voorzitter)

Nadere informatie

Notulen DEEL I. Medezeggenschapsraad. Anneke Mevius, personeelslid Suzan van Rens, personeelslid

Notulen DEEL I. Medezeggenschapsraad. Anneke Mevius, personeelslid Suzan van Rens, personeelslid Medezeggenschapsraad Overleg Datum en tijd Plaats Deelnemers Notulist Van Medezeggenschapsraad Titus Brandsma 18 september 2014 van 19.00 tot 21.30 uur Basisschool Titus Brandsma DEEL I: MR-leden DEEL

Nadere informatie

Huishoudelijk regelement Oudervereniging Basisschool De Vlasbloem

Huishoudelijk regelement Oudervereniging Basisschool De Vlasbloem Huishoudelijk regelement Oudervereniging Basisschool De Vlasbloem DEFINITIE Artikel 1 Dit Huishoudelijk Reglement van de Oudervereniging Basisschool De Vlasbloem is een aanvulling op de statuten zoals

Nadere informatie

Verslag Gemeenschappelijke Medezeggenschapsraad OBO-WBR 13-12-2011/M. Vlamings 1

Verslag Gemeenschappelijke Medezeggenschapsraad OBO-WBR 13-12-2011/M. Vlamings 1 Verslag Gemeenschappelijke Medezeggenschapsraad van de Stichting Openbaar Basisonderwijs West-Brabant d.d. 13-12-2011. Aanwezig: Els Boons, Margo Fassaert, Eric van den Heiligenberg, Frans Hendrickx, Erica

Nadere informatie

Medezeggenschapsraad De Toverlaars openbare school voor basisonderwijs

Medezeggenschapsraad De Toverlaars openbare school voor basisonderwijs Medezeggenschapsraad De Toverlaars openbare school voor basisonderwijs Aanvang: 19:30 uur Sluiting: 22.00 uur CONCEPT NOTULEN MR -VERGADERING 6 oktober 2015 Aanwezig: Liesbeth Bult, Marie-José Jaspers,

Nadere informatie

Notulen Aanwezig: Annika, Caroline, David, Maike en Paul Afwezig: Jeske en Johan

Notulen Aanwezig: Annika, Caroline, David, Maike en Paul Afwezig: Jeske en Johan Notulen Aanwezig: Annika, Caroline,, Maike en Afwezig: Jeske en Johan MR datum: maandag 25-09-2017 aanvang: 20.00 uur Agendapun Inhoud Door wie Status t 1. Opening 2. Notulen MR 29-05-2017 Geen opmerkingen

Nadere informatie

MR: Chantal Tubee, Marielle Aendenroomer, Geerten van Eldik, Carlien Schouten

MR: Chantal Tubee, Marielle Aendenroomer, Geerten van Eldik, Carlien Schouten Montessori Basisschool Roermond Bijeenkomst 05 juli 2017 vergadering Aanwezigen: : Chantal Tubee, Marielle Aendenroomer, Geerten van Eldik, Carlien Schouten Managementteam: Toor Afwezig: OV de bijzige

Nadere informatie

MR: Chantal Tubee, Marielle Aendenroomer, Geerten van Eldik, Carlien Schouten

MR: Chantal Tubee, Marielle Aendenroomer, Geerten van Eldik, Carlien Schouten Montessori Basisschool Roermond Bijeenkomst 9maart 2017 vergadering Aanwezigen: : Chantal Tubee, Marielle Aendenroomer, Geerten van Eldik, Carlien Schouten Managementteam: Frits Hoff(directeur), Ton Vromen

Nadere informatie

1. Welkom: Michiel heet iedereen welkom. 2. Mededelingen: Geen.

1. Welkom: Michiel heet iedereen welkom. 2. Mededelingen: Geen. Notulen MR vergadering 2 november 2015 Aanwezig: Sanne, Michiel, Annet, Folkert en Marielle. Afwezig: Natascha en Ellen Voorzitter: Michiel Notulist: Marielle Akkoord: 15-11-2015 1. Welkom: Michiel heet

Nadere informatie

GEMEENSCHAPPELIJKE MEDEZEGGENSCHAPSRAAD

GEMEENSCHAPPELIJKE MEDEZEGGENSCHAPSRAAD GEMEENSCHAPPELIJKE MEDEZEGGENSCHAPSRAAD Notulen vergadering GMR Maandag 30 januari 2012 Locatie: o.b.s. De Vuurvogel aanwezig/afwezig Ouders Personeel Overig Bert van Beek Janneke Hilbrands later Paul

Nadere informatie

5. Andere schooltijden, voorstel keuze continurooster

5. Andere schooltijden, voorstel keuze continurooster Aanwezig Afwezig Directie Locatie Bas ter Weel, Marian Sempel, Petra Spijkerman, Marian Pronk, Mirjam Post,Johan Nekkers, Martin Buitink, Peter Messerschmidt, Maryse van Assenbergh, Simone Schreurs, Ria

Nadere informatie

JAARVERSLAG 2018 ONDERSTEUNINGSPLANRAAD

JAARVERSLAG 2018 ONDERSTEUNINGSPLANRAAD JAARVERSLAG 2018 ONDERSTEUNINGSPLANRAAD Inhoud 1. Inleiding 2. Samenstelling OPR 3. Jaarverslag 2018 Inleiding Voor u ligt het jaarverslag van de OPR, over het jaar 2018. De ondersteuningsplanraad is een

Nadere informatie

Notulen MR- vergadering Datum: 16 november 2010 Aanvang: uur

Notulen MR- vergadering Datum: 16 november 2010 Aanvang: uur 1. Aanwezig : Anne Iedema(Vz/ ouder), Jellie van Houten (Vice Vz/ personeel), Jannes Hofstra (secr/ personeel), Lottie Kramer- Haarsma (lid/ ouder), Bianca Visser (lid/ personeel), Annie Jaasma Minnema

Nadere informatie

JAARVERSLAG. GMR STICHTING AKKOORD!-po. Beesel Horst a/d Maas Peel en Maas Venlo. Secretariaat p/a Omnibus Huissen 4 5991 PX Baarlo

JAARVERSLAG. GMR STICHTING AKKOORD!-po. Beesel Horst a/d Maas Peel en Maas Venlo. Secretariaat p/a Omnibus Huissen 4 5991 PX Baarlo Beesel Horst a/d Maas Peel en Maas Venlo Secretariaat p/a Omnibus Huissen 4 5991 PX Baarlo T (077) 4778239 E info@omnibus.akkoord-po.nl JAARVERSLAG GMR STICHTING AKKOORD!-po Inhoud Inleiding Samenstelling

Nadere informatie

Notulen MR vergadering 14-09-2015

Notulen MR vergadering 14-09-2015 Notulen MR vergadering 14-09-2015 MR-leden: Annet Boomkamp, Onno Diekman, Nicolle Nijmeijer, Ellen Platenkamp, Ilse Stege, Maarten Wegdam. Afwezig m.k.: Denice Klein Haarhuis en Dirk Nolte Directie: Harrie

Nadere informatie