Onderwerp: Samenwerkingsovereenkomst Basisregistratie Grootschalige Topografie (BGT)

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Onderwerp: Samenwerkingsovereenkomst Basisregistratie Grootschalige Topografie (BGT)"

Transcriptie

1 Onderwerp: Samenwerkingsovereenkomst Basisregistratie Grootschalige Topografie (BGT) openbaar Rapport aan B&W d.d. 24 maart 2016 secretaris J.W. Berkhof Paraaf voor akkoord door het hoofd van de afdeling Gemeentewinkel Bedrijfsvoering Samenleving Ruimte & Groen Portefeuillehouder burgemeester B. Visser Opmerking secretaris/bestuurder: B W W W Akkoord X X X X Bespreken Besluit college d.d. 5 april t/m. 5 akkoord Beslispunten: 1. In te stemmen met de samenwerkingsovereenkomst zoals in bijlage 1 is opgenomen; 2. De gemeente Barneveld te mandateren met de bevoegdheid door te mandateren aan de projectleider van de BGT beheereenheid, voor, het sluiten van overeenkomsten tot een bedrag van maximaal die passen binnen het budget en het taakveld van de beheereenheid; 3. De begroting van de BGT beheereenheid voor 2016 zoals in bijlage 2 is opgenomen voor kennisgeving aannemen; 4. Dit besluit ter kennisname brengen aan de gemeenteraad door middel van de memo die in bijlage 3 is opgenomen; 5. Voor de werkzaamheden die vallen onder het taakveld van de BGT beheereenheid de inkoop en aanbestedingsregels van de gemeente Barneveld te volgen. Is het stuk intern vertrouwelijk? Inleiding In maart 2014 hebben de Colleges van de gemeenten Scherpenzeel, Woudenberg, Leusden en Barneveld besloten om in samenwerking de verplichtingen uit de Wet Basisregistratie Grootschalige Topografie (hierna te noemen BGT) op te pakken. De wetgever heeft bepaald dat de gemeente hun data voor 1 nuari 2016 moeten hebben geleverd en daarna in staat moeten zijn om data uit te wisselen met de Landelijke Voorziening BGT (de centrale verzameling van data voor de basiskaart van heel Nederland).

2 De opdracht voor de samenwerking is: De betrokken gemeenten willen structureel gaan samenwerken met als gewenst doel de kwaliteit van de GEO-informatie te borgen en verder te verbeteren en de kwetsbaarheid en de kosten beheersbaar te houden. De samenwerking moet resulteren in één beheerorganisatie die de benodigde applicatie voor de BGT aanschaft en beheert en waarin bestaande applicaties voor het beheer van brongegevens ondergebracht en beheerd gaan worden. Eerste concreet resultaat van de samenwerking moet zijn een regionaal op te bouwen BGT conform het wetsvoorstel binnen de gestelde termijn. Vervolgens zal er sprake zijn van een flexibel groeimodel waarin er ruimte blijft voor differentiatie tussen de deelnemers Het eerste resultaat van het project Basisregistratie Grootschalige Topografie is tijdig en succesvol opgeleverd. We sluiten tijdig aan op de landelijke voorziening BGT. Dit wordt overigens door (maar) 30-40% van de Nederlandse gemeenten gerealiseerd. Daarnaast is er één beheereenheid ingericht voor de ren 2016 ten en met 2018 om het BGT beheer te verzorgen voor de vier gemeenten. Dit betreffende collegevoorstel voor de samenwerkingsovereenkomst wordt in de vier gemeenten voorgelegd en is grotendeels gelijk van opzet en inhoud. Definitieve besluitvorming in Scherpenzeel is aangehouden totdat de gemeente Barneveld als gastheergemeente het voorstel heeft behandeld. Op 10 maart heeft het college van de gemeente Barneveld ingestemd met de samenwerkingsovereenkomst. Beoogd effect a) De gemeenten Barneveld, Leusden, Scherpenzeel en Woudenberg verzorgen in de periode 2016 tot en met 2018 gezamenlijk de Basisregistratie Grootschalige Topografie. Daarvoor is in oktober 2014 een samenwerking overeengekomen. Die overeenkomst is op details aangepast zodat de gekozen samenwerkingsvorm (een project voor drie ar) daar correct in is opgenomen. Voorgesteld wordt verder om uw college te laten vertegenwoordigen door: Barneveld: wethouder E. Fokkema Leusden: wethouder J. Overweg Scherpenzeel: burgemeester B. Visser Woudenberg: wethouder G.A. de Kruif b) De Rijksoverheid is met de invoering van de wet Basisregistratie Grootschalige Topografie weer een stap dichterbij de doelstelling om een goede digitale basis te realiseren voor een overheid die digitale dienstverlening kan verstrekken. De BGT biedt nu de mogelijkheid om administratieve gegevens te koppelen aan locaties. Dit biedt nieuwe mogelijkheden om data te analyseren en de dienstverlening te verbeteren zowel qua efficiëntie als qua kostenbeheer. Het is een van de basisregistraties waar de Visie digitale overheid 2017 op steunt. Verder is de BGT een hulpmiddel voor het werken met Business Intelligence of het inzichtelijk maken van locatie gebonden gegevens. c) De gemeenten Barneveld, Leusden, Scherpenzeel en Woudenberg voldoen aan de wettelijke bepalingen van de Wet BGT. We lopen nog steeds in de pas met de landelijke planning:

3 Argumenten 1. De samenwerkingsovereenkomst regelt op een goede manier een efficiënte samenwerking voor het bijhouden van de BGT voor de periode Voor een goede uitvoering van de werkzaamheden heeft de projectleider van de BGT- beheerorganisatie mandaten nodig. Deze zijn nodig voor de aanschaf van beeldmateriaal en het inhuren van tijdelijk persol. Nu de gemeente Barneveld de gastheer is voor de BGT beheereenheid, wordt voorgesteld de mandaatregeling van de gemeente Barneveld toe te passen. Dit betekent dat de gemeente Barneveld het mandaat krijgt en dit mandaat weer door mandateert aan de projectleider van de BGT beheereenheid. Dit voor het sluiten van overeenkomsten tot een bedrag van maximaal die passen binnen het budget en het taakveld van de beheereenheid. De projectleider werkt conform de algemene regels van de gemeente Barneveld zoals die voor inkoop, mandaat en integriteit. 3. De begroting is reëel en passend. De verdeelsleutel is objectief en in goed overleg tot stand gekomen. De bijdrage van Scherpenzeel is de bekostigen uit bestaande budgetten. 4. De gemeenteraad middels bijgaande memo te informeren. 5. Gezien beslispunt 2 is het noodzakelijk dat één inkoopbeleid van toepassing is. Kaders Wettelijk: De Wet Basisregistratie Grootschalige Topografie Organisatie: De samenwerking heeft de ambitie om uiteindelijk binnen de huidige formatie van de samenwerkingspartners te kunnen werken. Deze samenwerking kost duidelijk minder dan als de vier gemeenten dit afzonderlijk zouden hebben verzorgd. In het begin van samenwerking is de beheereenheid nog niet optimaal ingericht. Zo wordt de applicatie nog verbeterd, worden achterstanden nog weggewerkt en werkprocessen verfijnd. Dit heeft tot gevolg dat er in 2016 meer kosten zijn, maar er continue gestreefd wordt naar maximaal passend binnen de huidige financiële kaders. De vier gemeenten blijven, via een vertegenwoordiger in het Programmateam, de rol van de opdrachtgever van de BGT-beheereenheid vervullen. Zij sturen aan op een goede uitvoering van de BGT en aansluiting van de BGT op de eigen organisatie. De projectleider zal minimaal eens per kwartaal de voortgang bespreken met het Programmateam. Eens per ar zal een evaluatie aan uw College worden aangeboden. Vanuit de gastheer de gemeente Barneveld is vertegenwoordiger van Barneveld de eerste aanspreekpersoon voor de projectleider van de beheereenheid (Anno Scholing). Elk kwartaal is er afstemming met de opdrachtgevers. Daarnaast zal de projectleider de contacten onderhouden met de betrokken afdelingen, zoals Ruimte & Groen.

4 ICT: De vier gemeenten hebben één contract gesloten met de Grontmij voor een BGTapplicatie. De dienstverlening van de Grontmij is afgestemd op de vastgestelde samenwerking van drie ar. De gemeente Barneveld heeft positief geantwoord op het verzoek om als gastheer op te treden. De samenwerking is nu gericht op de BGT. Gastheerschap gemeente Barneveld: In de brief van 15 augustus 2015 geeft de gemeentesecretaris van Barneveld aan de rol van gastheer te willen vervullen (zie bijlage 4). De gemeente Barneveld verzorgt evens de rol van eerste ambtelijke opdrachtgever voor de beheereenheid, de huisvesting, de ICT en de bijbehorende administratieve taken. De gemeente Barneveld heeft aangegeven bij de kostenverdeling van de BGT organisatie over de vier gemeenten er van uit te gaan gecompenseerd te worden voor het gebruik van de ICT-omgeving. Evaluatie Jaarlijks wordt de samenwerking(svorm) geëvalueerd. Mogelijk is op termijn een publiekrechtelijke samenwerking een betere variant. Aan het begin van het derde ar van de samenwerking wordt besloten over het vervolg. Kanttekeningen De samenwerking en het onderwerp (BGT) zijn nieuw. Dat betekent dat er sprake is van een inwerkperiode waarin de dienstverlening van de beheereenheid BGT nog niet optimaal kan zijn. De huidige opgeleverde samenwerking is verder een tussenproduct. Het streven van de colleges is namelijk een flexibel groeimodel waarin er ruimte blijft voor differentiatie tussen de deelnemers. De overtuiging leeft dat er bedrijfsmatige voordelen zitten aan het verder invullen van dat groeimodel. De samenwerking is afgesproken voor de ren 2016 tot en met Voor 2019 en verder is nog niets geregeld. Afhankelijk van de vorm en oplossing zal uiterlijk 1 maart 2018 een keuze gemaakt zijn om de continuïteit te waarborgen. De kwetsbaarheid van de BGT-beheereenheid is kleiner dan als de vier gemeenten dit afzonderlijk hadden geregeld. De techniek voor het verplicht gebruik van de BGT is door de leveranciers/ Rijksoverheid nog niet uitgerold. Dit staat gepland voor Dit betekent dat er voorlopig nog extra werkzaamheden zijn in de dagelijkse communicatie over de BGT. Financiële aspecten (instemming Financiën: ) De beheerbegroting voor 2016 voor de BGT samenwerking komt uit op een bedrag van Dit bedrag wordt grotendeels structureel gedekt uit bestaande posten en voor een deel gedekt uit de onderbesteding van het project (periode ). Voor een goede aansluiting op de vier gemeentelijke boekhoudingen is gezorgd door de BGT begroting met de financiële medewerkers te bespreken.

5 De kosten van het project (periode ) waren begroot op De raming van 30 september 2015 voorziet een uitgave van De samenwerking heeft geleid tot lagere uitgaven dan verwacht. Dit geldt voor de inkoop van diensten (programmamanager) en voor de inkoop software. Een andere deel van het positieve verschil wordt verklaard door het feit dat de begroting gestoeld is op landelijke indices. Daarin is het element van opwerken van de gegevens meegenomen. In onze samenwerking is nadrukkelijk besloten om het opwerken in de periode te realiseren en niet in deze transformatieperiode. De bijdrage van de gemeente Scherpenzeel aan de BGT-beheerorganisatie kan voor de structurele kosten worden gedekt uit de vacatureruimte GEO-informatie. Voor de incidentele kosten 2016 kan het restant van het projectbudget totstandkoming BGT worden ingezet. Op welke begrotingspost heeft dit betrekking: / Past het voorstel binnen het beschikbare budget? Welke gevolgen zijn er voor het weerstandsvermogen (risico s)? Geen. Communicatie (besproken met communicatieadviseur: ) Vanuit de projectorganistatie wordt gecommuniceerd met de afdelingen/medewerkers die geïnformeerd moeten zijn over de nieuwe werkwijze. Juridische aspecten / juridische grondslag voorstel (Instemming juridische zaken: ) Hier is sprake van mandaat als bedoeld in artikel 10:1 Awb De bevoegdheid wordt aan de gemeente Barneveld gegeven om in naam van Scherpenzeel besluiten te nemen in het kader van de BGT. De verantwoordelijkheid blijft bij onze gemeente en wij blijven de zeggenschap houden. Een in mandaat genomen besluit geldt als besluit van de mandaatgever en de rechtsgevolgen zijn dezelfde als wanr de mandaatgever zelf het besluit had genomen. Ondertekening van besluiten vindt plaats mede 'namens' de gemeente Scherpenzeel om duidelijk te maken namens welk bestuursorgaan het besluit is genomen Bij het uitbesteden van uitvoeringstaken via mandaat blijven de verordeningen en regelingen van de gemeente Scherpenzeel gelden. Degene die het mandaat krijgt, moet dus uitvoeren conform de regelgeving van onze gemeente. Reden waarom nu ook besloten moet worden dat het inkoopbeleid van de gemeente Barneveld van toepassing is; het is in praktijk onmogelijk om de inkoopactiviteiten van de beheersorganisatie BGT uit te voeren conform vier verschillende vastgestelde regelingen inkoopbeleid. Personele aspecten Op onderdelen zullen de taken van medewerkers binnen Ruimte & Groen (openbare ruimte), Gemeentewinkel (WOZ) en Bedrijfsvoering (BAG) wijzigen, omdat de BGTorganisatie een rol krijgt bij het inwinnen, bijhouden en leveren van GEO-informatie. Overige aspecten N.v.t.

6 BIJLAGE openbaar Procedure-afspraken Ter informatie/besluitvorming naar raadsgriffie: Bijlagen: Samenwerkingsovereenkomst Begroting 2016 Memo t.b.v. gemeenteraad Memo Barneveld m.b.t. gastheerschap naar raad / vertrouwelijk naar raad / vertrouwelijk naar raad / vertrouwelijk naar raad / vertrouwelijk Ter advisering/instemming naar de OR: Burgerparticipatie: Besproken met portefeuillehouder: Publiceren/officiële bekendmaking: Betrokkenheid andere afdelingen (integraal werken): Projectmatig werken Risico op misbruik en oneigenlijk gebruik (M&O-beleid). Checklist beschikbaar op intranet Inkopen en aanbesteden Bij dit voorstel is er sprake van samenwerken, niet van inkopen. Van belang is dat voor de inkoopactiviteiten die door de beheerorganisatie worden verricht het inkoopbeleid van de gemeente Barneveld van toepassing wordt verklaard.

Gemeentewinkel. Beoogd effect Duidelijkheid of Scherpenzeel deelneemt aan de gemeenschappelijke aanbesteding voor vate telefonie en internet.

Gemeentewinkel. Beoogd effect Duidelijkheid of Scherpenzeel deelneemt aan de gemeenschappelijke aanbesteding voor vate telefonie en internet. Onderwerp: Gemeentelijk vaste Telefonie en internet Rapport aan B&W d.d. 28 juni 2016 secretaris Jan Koopman Paraaf voor akkoord door het hoofd van de afdeling Gemeentewinkel Bedrijfsvoering Samenleving

Nadere informatie

Rapport aan B&W d.d. 8 december 2014 secretaris Henri van Maanen. Gemeente winkel

Rapport aan B&W d.d. 8 december 2014 secretaris Henri van Maanen. Gemeente winkel Onderwerp: Gevolgen invoering werkkostenregeling 2015 openbaar Rapport aan B&W d.d. 8 december 2014 secretaris Henri van Maanen Paraaf voor akkoord door het hoofd van de afdeling Portefeuillehouder wethouder

Nadere informatie

Onderwerp: Haalbaarheid vervangende nieuwbouw basisschool De Glashorst

Onderwerp: Haalbaarheid vervangende nieuwbouw basisschool De Glashorst openbaar Onderwerp: Haalbaarheid vervangende nieuwbouw basisschool De Glashorst Rapport aan B&W d.d. 30 oktober 2014 secretaris Gerda Beukhof-Wernsen Paraaf voor akkoord door het hoofd van de afdeling

Nadere informatie

Onderwerp: Jaarplan 2016

Onderwerp: Jaarplan 2016 Onderwerp: Jaarplan 2016 openbaar Rapport aan B&W d.d. 5 nuari 2016 secretaris J.W. Berkhof Paraaf voor akkoord door het hoofd van de afdeling Gemeentewinkel Bedrijfsvoering Samenleving Ruimte & Groen

Nadere informatie

Rapport aan B&W d.d. 28 december 2015 secretaris [/ ^ Jan Boertjes Gemeente- Bedrijfswinkel Paraaf voor akkoord door het hoofd van de afdeling

Rapport aan B&W d.d. 28 december 2015 secretaris [/ ^ Jan Boertjes Gemeente- Bedrijfswinkel Paraaf voor akkoord door het hoofd van de afdeling Onderwerp: bebouwde komgrens Boswet openbaar Rapport aan B&W d.d. 28 december 2015 secretaris [/ ^ Jan Boertjes Gemeente- Bedrijfswinkel Paraaf voor akkoord door het hoofd van de afdeling Ruimte.Groen

Nadere informatie

Onderwerp: Algemene plaatselijks verordening gemeente Scherpenzeel Rapport aan B&W d.d. 21 maart 2016 secretaris M.K. Niermeijer- Benthem

Onderwerp: Algemene plaatselijks verordening gemeente Scherpenzeel Rapport aan B&W d.d. 21 maart 2016 secretaris M.K. Niermeijer- Benthem Onderwerp: Algemene plaatselijks verordening gemeente Scherpenzeel 2016 Rapport aan B&W d.d. 21 maart 2016 secretaris M.K. Niermeijer- Benthem Paraaf voor akkoord door het hoofd van de afdeling Portefeuillehouder

Nadere informatie

Rapport aan B&W d.d. 11 mei 2016 secretaris A. van Engelenhoven. Gemeentewinkel

Rapport aan B&W d.d. 11 mei 2016 secretaris A. van Engelenhoven. Gemeentewinkel Onderwerp: Grondstoffenbeleidsplan 2017-2022 gemeente Scherpenzeel openbaar Rapport aan B&W d.d. 11 mei 2016 secretaris A. van Engelenhoven Paraaf voor akkoord door het hoofd van de afdeling Gemeentewinkel

Nadere informatie

Rapport aan B&W d.d. 12 september 2014 secretaris J.W. Berkhof. Gemeentewinkel

Rapport aan B&W d.d. 12 september 2014 secretaris J.W. Berkhof. Gemeentewinkel Onderwerp: ICT-samenwerking Barneveld, Scherpenzeel en Woudenberg openbaar Rapport aan B&W d.d. 12 september 2014 secretaris J.W. Berkhof Paraaf voor akkoord door het hoofd van de afdeling Gemeentewinkel

Nadere informatie

Rapport aan B&W d.d. 25 november 2015 secretaris Pauline van Gelder. Gemeentewinkel

Rapport aan B&W d.d. 25 november 2015 secretaris Pauline van Gelder. Gemeentewinkel Onderwerp: CAK tarieven 2016 openbaar Rapport aan B&W d.d. 25 november 2015 secretaris Pauline van Gelder Paraaf voor akkoord door het hoofd van de afdeling Gemeentewinkel Bedrijfsvoering Samenleving Ruimte

Nadere informatie

Rapport aan B&W d.d. 25 februari 2013 secretaris J. Boertjes

Rapport aan B&W d.d. 25 februari 2013 secretaris J. Boertjes Openbaar Onderwerp: Aanbesteding Plant- en renovatiewerk groen 2013-2017 Rapport aan B&W d.d. 25 februari 2013 secretaris J. Boertjes Paraaf voor akkoord door het hoofd van de afdeling BMO FaZa FiCon Burgerij

Nadere informatie

Onderwerp: aanbesteding schoonmaakwerkzaamheden gemeentelijke gebouwen. Rapport aan B&W d.d. 10 april 2015 secretaris A.

Onderwerp: aanbesteding schoonmaakwerkzaamheden gemeentelijke gebouwen. Rapport aan B&W d.d. 10 april 2015 secretaris A. Onderwerp: aanbesteding schoonmaakwerkzaamheden gemeentelijke gebouwen openbaar Rapport aan B&W d.d. 10 april 2015 secretaris A. van Engelenhoven Paraaf voor akkoord door het hoofd van de afdeling Portefeuillehouder

Nadere informatie

Onderwerp: Beleidskoers op hoofdlijnen Toekomst Permar WS

Onderwerp: Beleidskoers op hoofdlijnen Toekomst Permar WS Onderwerp: Beleidskoers op hoofdlijnen Toekomst Permar WS openbaar Rapport aan B&W d.d. 23 maart 2016 secretaris C.W. Kramer-Gaasbeek Paraaf voor akkoord door het hoofd van de afdeling Gemeentewinkel Bedrijfsvoering

Nadere informatie

Openbaar (verderop aangeven waarom) Onderwerp: Wijziging doelgroep en gemeentelijke bijdrage collectieve zorgverzekering.

Openbaar (verderop aangeven waarom) Onderwerp: Wijziging doelgroep en gemeentelijke bijdrage collectieve zorgverzekering. Openbaar (verderop aangeven waarom) Onderwerp: Wijziging doelgroep en gemeentelijke bijdrage collectieve zorgverzekering. Rapport aan B&W d.d. 2 december 2014 Secretaris Pauline van Gelder & Arnold den

Nadere informatie

Naam en telefoon. Portefeuillehouder

Naam en telefoon. Portefeuillehouder Onderwerp ICT samenwerking gemeenten Landerd, Oss en Uden Datum 17 maart 2015 Naam en telefoon F. van de Leur Afdeling BICT Portefeuillehouder W. Buijs-Glaudemans Wat adviseer je te besluiten? (=concept-besluit)

Nadere informatie

Onderwerp: Inhuur strategisch adviseur grondzaken / planeconoom voor Plan Zuid. Gemeentewinkel

Onderwerp: Inhuur strategisch adviseur grondzaken / planeconoom voor Plan Zuid. Gemeentewinkel Onderwerp: Inhuur strategisch adviseur grondzaken / planeconoom voor Plan Zuid openbaar Rapport aan B&W d.d. 21 oktober 2015 Paraaf voor akkoord door het hoofd van de afdeling secretaris P. van Boxtel

Nadere informatie

: : 22 september. : dhr. C.L. Jonkers :

: : 22 september. : dhr. C.L. Jonkers : RAADSVOORSTEL ter besluitvorming in de raad Datum Forum vergadering Datum Raadsvergadering Portefeuillehouder Verantwoordelijk MT-lid : : 22 september : dhr. C.L. Jonkers : Zaaknummer : 65564 Onderwerp:

Nadere informatie

ICT helpt de gemeente presteren. Jeroen van der Hulst, Programmamanager Informatisering

ICT helpt de gemeente presteren. Jeroen van der Hulst, Programmamanager Informatisering beter ICT helpt de gemeente presteren Jeroen van der Hulst, Programmamanager Informatisering Moet mee! - 90% huishoudens heeft snel internet - 10,4 miljoen smartphones -9 miljoen mobieltjes -2013: 4 miljard

Nadere informatie

Beoogd effect Een adequate, professionele en efficiënte organisatie voor de gemeentelijke informatie- en communicatietechnologie.

Beoogd effect Een adequate, professionele en efficiënte organisatie voor de gemeentelijke informatie- en communicatietechnologie. Portefeuillehouder Datum raadsvergadering A.J. Gerritsen 26 januari 2012 Datum voorstel 13 december 2011 Agendapunt Onderwerp Samenwerking op het vlak van automatisering De raad wordt voorgesteld te besluiten:

Nadere informatie

Rapport aan B&W d.d. 20 april 2015 secretaris Pauline van Gelder. Gemeentewinkel

Rapport aan B&W d.d. 20 april 2015 secretaris Pauline van Gelder. Gemeentewinkel Onderwerp: Overeenkomsten inkoop Begeleiding Wmo 2015/2016 openbaar Rapport aan B&W d.d. 20 april 2015 secretaris Pauline van Gelder Paraaf voor akkoord door het hoofd van de afdeling Gemeentewinkel Bedrijfsvoering

Nadere informatie

Onderwerp Tussentijdse rapportage samenwerking belastingen Lisse/Noordwijk - Besluitvormend

Onderwerp Tussentijdse rapportage samenwerking belastingen Lisse/Noordwijk - Besluitvormend BESLUIT OPSCHRIFT Vergadering van 8 oktober 2013 nummer: 2013_BW_00620 Onderwerp Tussentijdse rapportage samenwerking belastingen Lisse/Noordwijk - vormend Beknopte samenvatting Verkenningsfase van het

Nadere informatie

Team FB. gfedcb. gfedc OR. gfedc. Besluitenlijst d.d. d.d. 20-8-2013 Vertrouwelijk. adj.secr. gem.secr.

Team FB. gfedcb. gfedc OR. gfedc. Besluitenlijst d.d. d.d. 20-8-2013 Vertrouwelijk. adj.secr. gem.secr. Nota voor burgemeester en wethouders Onderwerp Team FB Goedkeuring publicatie aanbesteding zaaksuite t.b.v. DOWR 1- Notagegevens Notanummer 832798 Datum 14-8-2013 Programma: 11. Algemene dekkingsmiddelen

Nadere informatie

Zienswijze kaderbrief MGR

Zienswijze kaderbrief MGR Collegevoorstel Openbaar Onderwerp Zienswijze kaderbrief MGR 2017-2018 Programma Economie & Werk / Bestuur & Middelen BW-nummer Portefeuillehouder J. Zoetelief / H. Bruls / B. van Hees Samenvatting De

Nadere informatie

Burgemeester en Wethouders 9 maart Steller Documentnummer Afdeling. R. van Wijk 15I Samenleving

Burgemeester en Wethouders 9 maart Steller Documentnummer Afdeling. R. van Wijk 15I Samenleving Burgemeester en Wethouders Steller Documentnummer Afdeling R. van Wijk 15I0002878 Samenleving Doorkiesnummer Communicatie Portefeuillehouder 036 5229564 Nee G.M. Dijksterhuis Kabinet Memo bijgevoegd Te

Nadere informatie

De Wsw is onderdeel van Programma 3; Economische zaken en Werkgelegenheid

De Wsw is onderdeel van Programma 3; Economische zaken en Werkgelegenheid Onderwerp: Jaarstukken Permar Rapport aan B&W d.d. 1 juli 2014 secretaris H. Ebbers Paraaf voor akkoord door het hoofd van de afdeling Portefeuillehouder wethouder H.J.C. Vreeswijk Gemeente winkel Bedrijfsvoering

Nadere informatie

openbaar Onderwerp: Programmabegroting 2016 Permar WS conform advies besloten.

openbaar Onderwerp: Programmabegroting 2016 Permar WS conform advies besloten. Onderwerp: Programmabegroting 2016 Permar WS Rapport aan B&W d.d. 14.10oktober 2015 secretaris V.Raats Paraaf voor akkoord door het hoofd van de afdeling Gemeentewinkel Bedrijfsvoering Samenleving openbaar

Nadere informatie

Beslisdocument college van Peel en Maas

Beslisdocument college van Peel en Maas Beslisdocument college van Peel en Maas Besluitnummer: 37 7.1 Onderwerp: Startnotitie plan van aanpak beschermd wonen (BW) en maatschappelijk opvang (MO) Limburg- Noord Openbaarheid Alle stukken zijn openbaar.

Nadere informatie

ADVIES BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. Datum B&W-vergadering : 21-4-2009 Openbaar Onderwerp :

ADVIES BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. Datum B&W-vergadering : 21-4-2009 Openbaar Onderwerp : ADVIES BURGEMEESTER EN WETHOUDERS Datum B&W-vergadering : 21-4-2009 Openbaar Onderwerp : Portefeuillehouder(s) : P. H. Roos, Afdelingshoofd/hoofd BMO: R. Schaatsbergen Paraaf : Paraaf: Afdeling : Samenleving

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL BIJ ZAAKNUMMER: AST/2016/009820

RAADSVOORSTEL BIJ ZAAKNUMMER: AST/2016/009820 RAADSVOORSTEL BIJ ZAAKNUMMER: AST/2016/009820 Onderwerp: Bijlage(n): Vergadering van: Projectplan I&A 2016-2017 -2-7 februari 2017 Agendanummer: p.h.: 17.02.06 HV de raad van de gemeente Asten Samenvatting

Nadere informatie

College van Burgemeester en wethouders gemeente Tynaarlo

College van Burgemeester en wethouders gemeente Tynaarlo College van Burgemeester en wethouders gemeente Tynaarlo Vergadering d.d. Agendapunt: 5 februari 2019 Zaaknummer: 582187 Portefeuillehouder : J. Gopal Openbaar Besloten Team : Mens en Maatschappij Adviseur

Nadere informatie

Beslisdocument college van Peel en Maas

Beslisdocument college van Peel en Maas Beslisdocument college van Peel en Maas Document openbaar: Ja Zaaknummer: 1894/2015/691480 Documentnummer: 1894/2015/693843 Besluitnummer: 47 9.1 Onderwerp: Stichting Veilig Thuis Noord- en Midden-Limburg

Nadere informatie

VERGADERING. de dato 10 FEBRUARI 2015. besluitenlijst

VERGADERING. de dato 10 FEBRUARI 2015. besluitenlijst VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS de dato 10 FEBRUARI 2015 besluitenlijst Portefeuillehouder: Burgemeester Organisatie-eenheid: SECR Besluitnummer: b2015.0135 Betreft: Jaarverslag Regio Alkmaar

Nadere informatie

Telefoonnummer Onderwerp: Nota weerstandsvermogen en risicobeheersing 2015 Gemeente Harlingen

Telefoonnummer Onderwerp: Nota weerstandsvermogen en risicobeheersing 2015 Gemeente Harlingen Voorstel aan de gemeenteraad van Harlingen *GR15.00077* GR15.00077 Behandeld in Gezamenlijke commissie Mens & Bestuur en Omgeving Datum Commissie 17 juni 2015 Agendanummer 9 Datum Raad 1 juli 2015 Agendanummer

Nadere informatie

College van Burgemeester en wethouders gemeente Tynaarlo

College van Burgemeester en wethouders gemeente Tynaarlo College van Burgemeester en wethouders gemeente Tynaarlo Vergadering d.d. Agendapunt: 17 juli 2018 Zaaknummer: 455631 Portefeuillehouder : J.H. Lammers Openbaar Besloten Team : Mens en Maatschappij Adviseur

Nadere informatie

Beoogd effect Het kunnen blijven beschikken over een deskundige projectleider voor de woningbouwontwikkeling in plan Zuid.

Beoogd effect Het kunnen blijven beschikken over een deskundige projectleider voor de woningbouwontwikkeling in plan Zuid. openbaar Onderwerp: inhuur projectleider plan Zuid Rapport aan B&W d.d. 28 september 2014 Secretaris X P. van Boxtel Paraaf voor akkoord door het hoofd van de afdeling Portefeuillehouder wethouder H.J.C.

Nadere informatie

Raadsvoorstel agendapunt

Raadsvoorstel agendapunt Raadsvoorstel agendapunt Aan de raad van de gemeente IJsselstein Zaaknummer : 65537 Datum : 8 juli 2014 Programma : bestuur Blad : 1 van 6 Cluster : Bestuur Portefeuillehouder: dhr. H.C.V. Veldhuijsen

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL Rv. nr. + dossiernr.: B&W-besluit d.d.: B&W-besluit nr.:

RAADSVOORSTEL Rv. nr. + dossiernr.: B&W-besluit d.d.: B&W-besluit nr.: RAADSVOORSTEL 08 0075 Rv. nr. + dossiernr.: 08.0075 B&W-besluit d.d.: 12-08-2008 B&W-besluit nr.: 08.0795 Naam programma +onderdeel: Bestuur en dienstverlening - Belastingen Onderwerp: Regionale samenwerking

Nadere informatie

B&W voorstel. Onderwerp. Gebiedsgerichte sturing sociaal domein Zaakid Versie. Auteur. Kummer, M. Gemeentesecretaris. Huykman, B.J.D.

B&W voorstel. Onderwerp. Gebiedsgerichte sturing sociaal domein Zaakid Versie. Auteur. Kummer, M. Gemeentesecretaris. Huykman, B.J.D. B&W voorstel Onderwerp Gebiedsgerichte sturing sociaal domein Zaakid 0637362590 Versie Auteur Kummer, M Gemeentesecretaris Directeur Huykman, B.J.D. Tomassen, J.F.A. Portefeuillehouder Medeverantwoordelijke(n)

Nadere informatie

VOORSTEL AAN DE RAAD: Raadsvergadering d.d. 06 febr 2018 NR.: RI

VOORSTEL AAN DE RAAD: Raadsvergadering d.d. 06 febr 2018 NR.: RI VOORSTEL AAN DE RAAD: Raadsvergadering d.d. 06 febr 2018 NR.: RI-18-00351 Onderwerp: Samenwerking gemeenten Leudal, Nederweert, Roermond en Weert (LNRW) op het gebied van de geo-werkzaamheden Agendapunt

Nadere informatie

Nr. 619004. 1 gemeente Barneveld. Aan het college van burgemeester en wethouders

Nr. 619004. 1 gemeente Barneveld. Aan het college van burgemeester en wethouders 1 gemeente Barneveld Nr. 619004 Aan het college van burgemeester en wethouders Onderwerp: Opzet en inrichting project regionaal knooppunt jeugdhulp FoodValley. Gevraagde beslissing: 1. instemmen met en

Nadere informatie

Team MOM. Gemeentegarantie Deventer Hockey Vereniging en Roei en Zeilvereniging Daventria.

Team MOM. Gemeentegarantie Deventer Hockey Vereniging en Roei en Zeilvereniging Daventria. Nota voor burgemeester en wethouders Onderwerp Team MOM Gemeentegarantie Deventer Hockey Vereniging en Roei en Zeilvereniging Daventria. 1- Notagegevens Notanummer 1280008 Opsteller Johan Boode Telefoon

Nadere informatie

Alleen ter besluitvorming door het College Actief informeren van de Raad. Collegevoorstel Openbaar

Alleen ter besluitvorming door het College Actief informeren van de Raad. Collegevoorstel Openbaar Collegevoorstel Openbaar Onderwerp Evaluatie inkoop/aanbesteding parkeerautomaten Programma / Programmanummer Bestuur & Middelen / 1042 BW-nummer Portefeuillehouder H. Beerten Samenvatting Per 1 januari

Nadere informatie

VERGADERDATUM STUKDATUM AFDELING NAAM STELLER EIGENAAR. 10 juli juni 2019 Planning & Audit Leon Bramer Maarten van Helden

VERGADERDATUM STUKDATUM AFDELING NAAM STELLER EIGENAAR. 10 juli juni 2019 Planning & Audit Leon Bramer Maarten van Helden Algemeen bestuur VERGADER STUK AFDELING NAAM STELLER EIGENAAR 25 juni 2019 Planning & Audit Leon Bramer Maarten van Helden AGENDAPUNT JAARDOEL VERTROUWELIJK J/N Zienswijzen begroting 2020 [Kies een pictogram]

Nadere informatie

Voorstel aan college b&w van Landsmeer

Voorstel aan college b&w van Landsmeer STATUS: Voorstel aan college b&w van Landsmeer B&W vergadering: 20 mei 2014 Nr. Agendapunt: Portefeuillehouder: C. Hienkens Onderwerp: Inkoopdocument Jeugdzorg Wmo/AWBZ Afdeling : Sociaal Domein Ambtenaar

Nadere informatie

Datum Burgemeester en Wethouders 16 maart 2007. Doorkiesnummer Communicatie Portefeuillehouder

Datum Burgemeester en Wethouders 16 maart 2007. Doorkiesnummer Communicatie Portefeuillehouder Steller Registratienummer Afdeling N.E.G.L. Christiaens Veiligheid Doorkiesnummer Communicatie Portefeuillehouder 5229440 Ja Nee M.C.M. Schouten Kabinet Brief bijgevoegd Te volgen procedure Ja Nee Ja Nee

Nadere informatie

Ter besluitvorming door de Raad. Collegevoorstel Openbaar. Onderwerp Verordening elektronische publicatie BW-nummer

Ter besluitvorming door de Raad. Collegevoorstel Openbaar. Onderwerp Verordening elektronische publicatie BW-nummer Collegevoorstel Openbaar Onderwerp Verordening elektronische publicatie 2012 Programma / Programmanummer Bestuur & Middelen / 1042 BW-nummer Portefeuillehouder H.M.F. Bruls Samenvatting De Verordening

Nadere informatie

De raad van de gemeente Tholen. Tholen, 6 mei 2015

De raad van de gemeente Tholen. Tholen, 6 mei 2015 No.: Portefeuillehouder: G.J. Harmsen Afdeling: Openbaare Werken Behandelaar: M.L.F. de Bruijn De raad van de gemeente Tholen Tholen, 6 mei 2015 Onderwerp: Consultatie over ontwerpbesluit AB OLAZ met betrekking

Nadere informatie

College van Burgemeester en wethouders gemeente Tynaarlo

College van Burgemeester en wethouders gemeente Tynaarlo College van Burgemeester en wethouders gemeente Tynaarlo Vergadering d.d. Agendapunt: 4 september 2018 Zaaknummer: 510308 Portefeuillehouder : M.J.F.J. Thijsen Openbaar Besloten Team : Team Openbare veiligheid,

Nadere informatie

Besluitenlijst d.d. d.d. d.d. [ ]Akkoordstukken -- [X]Openbaar [ ]Besloten --

Besluitenlijst d.d. d.d. d.d. [ ]Akkoordstukken -- [X]Openbaar [ ]Besloten -- Nota voor burgemeester en wethouders Onderwerp aanbesteding hulpmiddelen WMO 1- Notagegevens Notanummer 2017-001387 Datum 06-09-2017 Programma: 08 Meedoen Portefeuillehouder Weth. Kolkman Team PMA 2- Bestuursorgaan

Nadere informatie

Hoger beroep besluit voorzieningenrechter rechtbank Gelderland uitvoering huisvestingsverordening en mandaatverlening bezwaarschriften

Hoger beroep besluit voorzieningenrechter rechtbank Gelderland uitvoering huisvestingsverordening en mandaatverlening bezwaarschriften Collegevoorstel Openbaar Onderwerp Hoger beroep besluit voorzieningenrechter rechtbank Gelderland uitvoering huisvestingsverordening en mandaatverlening bezwaarschriften Programma Wonen BW-nummer Portefeuillehouder

Nadere informatie

a Tľz T; * b m M» * W. Hompe rvu Postregistratienr(s) Onderwerp: Regionaal Plan van aanpak Transitie Jeugdzorg Portefeuillehouder W.

a Tľz T; * b m M» * W. Hompe rvu Postregistratienr(s) Onderwerp: Regionaal Plan van aanpak Transitie Jeugdzorg Portefeuillehouder W. Gemeente Geldermalsen Onderwerp: Regionaal Plan van aanpak Transitie Jeugdzorg Voorstel beslispunten (1 t/m...) 1. In te stemmen met het Regionaal plan van aanpak Transitie Jeugdzorg 2. Het plan van aanpak

Nadere informatie

Onderwerp: huur noodlokalen basisschool De Vallei Driel

Onderwerp: huur noodlokalen basisschool De Vallei Driel B&W ADVIES Kenmerk: 17BW000002 Datum advies: 2 januari 2017 Onderwerp: huur noodlokalen basisschool De Vallei Driel Advies: 1. regelen van tijdelijke huisvesting voor basisschool De Vallei voor de periode

Nadere informatie

Plan van aanpak 2009. Optimalisatie doelmatigheid incidentele inhuur derden

Plan van aanpak 2009. Optimalisatie doelmatigheid incidentele inhuur derden Plan van aanpak Optimalisatie doelmatigheid incidentele inhuur derden Inhoud 1 Inleiding 3 2 Aanbevelingen en voorgestelde acties 4 3 Voortgang en terugkoppeling 8 2 1. Inleiding Dit Plan van Aanpak is

Nadere informatie

Samenwerkingsovereenkomst uitvoering regionaal contract- en leveranciersmanagement voor het Sociaal Domein Jeugd en Wmo, gemeenten regio Achterhoek

Samenwerkingsovereenkomst uitvoering regionaal contract- en leveranciersmanagement voor het Sociaal Domein Jeugd en Wmo, gemeenten regio Achterhoek Samenwerkingsovereenkomst uitvoering regionaal contract- en leveranciersmanagement voor het Sociaal Domein Jeugd en Wmo, gemeenten regio Achterhoek De ondergetekenden: a. Gemeente Aalten, rechtsgeldig

Nadere informatie

Invoering Omgevingswet

Invoering Omgevingswet Invoering Omgevingswet Projectplan Versie 1.2 Datum: 19-09-2016 Opsteller: Linda Roeterink Inhoud 1. Inleiding... 2 2. Projectomschrijving... 2 2.1. Aanleiding... 2 2.2. Totstandkoming projectplan... 2

Nadere informatie

Collegevoorstel BEDRIJFSVOERING. Ja, zonder beperkingen Dienstverlening. Afdeling Bedrijfsvoering. Pilot verloning payroll bij de WAA

Collegevoorstel BEDRIJFSVOERING. Ja, zonder beperkingen Dienstverlening. Afdeling Bedrijfsvoering. Pilot verloning payroll bij de WAA zaak_id bericht_nummer Collegevoorstel BEDRIJFSVOERING Reg.nr. 12-7774 B&W d.d. Openbaar Programma Ja, zonder beperkingen Dienstverlening DT d.d. OR d.d. B&W d.d. OR d.d. Raad Raadsdocumenten d.d. 12-03-2012

Nadere informatie

Team MOM. gfedc OR. gfedc. Besluitenlijst d.d. d.d Vertrouwelijk. gfedc gem.secr.

Team MOM. gfedc OR. gfedc. Besluitenlijst d.d. d.d Vertrouwelijk. gfedc gem.secr. Nota voor burgemeester en wethouders Onderwerp Team MOM Projectplan Eigen Kracht 1- Notagegevens Notanummer 713271 Datum 14-5-2012 Programma: 08. Meedoen Portefeuillehouder Weth. De Jager 2- Bestuursorgaan

Nadere informatie

Voorstel Beschikbaar stellen van een krediet van ,-- ten behoeve van een eenmalige bijdrage in de aanloopkosten van de ICT samenwerking.

Voorstel Beschikbaar stellen van een krediet van ,-- ten behoeve van een eenmalige bijdrage in de aanloopkosten van de ICT samenwerking. Voorbereidende raadsvergadering: 11 oktober 2011 Besluitvormende raadsvergadering: 1 november 2011 Portefeuillehouder: E. Damen AAN DE GEMEENTERAAD Nummer : 2011/46 Datum : 23 september 2011 Onderwerp

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Onderwerp Actualiseren verordeningen 212, 213 en 213a van de Gemeentewet. Status Besluitvormend

Raadsvoorstel. Onderwerp Actualiseren verordeningen 212, 213 en 213a van de Gemeentewet. Status Besluitvormend Datum: Onderwerp Actualiseren verordeningen 212, 213 en 213a van de Gemeentewet Status Besluitvormend Voorstel 1. de Financiële verordening gemeente Boxtel 2014 vast te stellen en die van 2004 in te trekken;

Nadere informatie

Datum: Informerend. Datum: Adviserend. 15 februari 10 mei 6 juli 2017

Datum: Informerend. Datum: Adviserend. 15 februari 10 mei 6 juli 2017 Oplegvel 1. Onderwerp Plan van aanpak OV-visie Holland Rijnland Midden Holland en wijze van uitvoering 2. Rol van het Platformtaak volgens gemeente samenwerkingsorgaan Holland Rijnland 3. Regionaal belang

Nadere informatie

VOLGNUMMER DATUM ORGANISATIEONDERDEEL Sociale zaken

VOLGNUMMER DATUM ORGANISATIEONDERDEEL Sociale zaken DATUM ORGANISATIEONDERDEEL 09-06-2015 Sociale zaken CORRESPONDENTIENUMMER BIJLAGEN STELLER 2015-19918 Div. Zwaga/350 4231 Arend.zwaga@maastricht.nl ONDERWERP RAADSVOORSTEL Gemeenschappelijke regeling Uitvoeringsorganisatie

Nadere informatie

Burgemeester en Wethouders 6 september Steller Documentnummer Afdeling. M. de Boer z Ruimte

Burgemeester en Wethouders 6 september Steller Documentnummer Afdeling. M. de Boer z Ruimte Burgemeester en Wethouders Steller Documentnummer Afdeling M. de Boer z60037292 Ruimte Doorkiesnummer Communicatie Portefeuillehouder 036 229 Nee G.M. Dijksterhuis Kabinet Brief bijgevoegd Te volgen procedure

Nadere informatie

GEMEENTE SCHERPENZEEL. Raadsvoorstel

GEMEENTE SCHERPENZEEL. Raadsvoorstel GEMEENTE SCHERPENZEEL Raadsvoorstel Datum voorstel : 18 augustus 2015 Raadsvergadering : 29 september 2015 Agendapunt : Bijlage(n) : 8 Kenmerk : Portefeuille : wethouder H.J.C. Vreeswijk Behandeld door:

Nadere informatie

Om het beleid en de sturingsvraagstukken invulling te geven, worden bepaalde opgaven van de gemeenten in regionaal verband opgepakt.

Om het beleid en de sturingsvraagstukken invulling te geven, worden bepaalde opgaven van de gemeenten in regionaal verband opgepakt. Oplegvel 1. Onderwerp Hernieuwde ambtelijke inrichting en werkwijze regionale samenwerking jeugd 2. Rol van het Platformtaak volgens gemeente samenwerkingsorgaan Holland Rijnland 3. Regionaal belang Op

Nadere informatie

Agenda / besluitenlijst B&W openbare agenda

Agenda / besluitenlijst B&W openbare agenda Agenda / besluitenlijst B&W openbare agenda Datum : 29 januari 2019 Aanwezig : Dhr. G. Boonzaaijer Dhr J. Lange Dhr. R. Jorg tot 14.00 uur Dhr. J.E. Waaldijk Mevr. J.C. Broekhuis Loco burgemeester Loco

Nadere informatie

Verordening gemeentelijke basisregistratie personen (BRP) gemeente Boxtel 2014

Verordening gemeentelijke basisregistratie personen (BRP) gemeente Boxtel 2014 Raadsvoorstel Ag. nr.: 40 Datum: 22-4-4 Onderwerp Verordening gemeentelijke basisregistratie personen (BRP) gemeente Boxtel 204 Status Besluitvormend Voorstel. Vast te stellen: de verordening gemeentelijke

Nadere informatie

Collegevoorstel. Collegevoorstel. zaak_zaaknummer. Maatschappelijke Ontwikkeling. Ja, zonder beperkingen Zorg en welzijn

Collegevoorstel. Collegevoorstel. zaak_zaaknummer. Maatschappelijke Ontwikkeling. Ja, zonder beperkingen Zorg en welzijn bericht_id zaak_zaaknummer Collegevoorstel Maatschappelijke Ontwikkeling Regnr B&W dd 19 mei 2015 Openbaar Programma Ja, zonder beperkingen Zorg en welzijn DT dd OR dd B&W dd OR dd Raad Raadsdocumenten

Nadere informatie

Raadsvoorstel 2013 Rockanje, 1 oktober 2013 Nr. 83169/74225

Raadsvoorstel 2013 Rockanje, 1 oktober 2013 Nr. 83169/74225 Raadsvoorstel 2013 Rockanje, 1 oktober 2013 Nr. 83169/74225 Raadsvergadering van 28 en 31 oktober 2013 Agendanummer 11 Aan Onderwerp: de gemeenteraad. Krediet Basisregistratie Grootschalige Topografie

Nadere informatie

Ja, zonder beperkingen Innovatieve en excellente stad. DT d.d. OR d.d. B&W d.d. OR d.d. Raad Raadsdocumenten 17-04-2012

Ja, zonder beperkingen Innovatieve en excellente stad. DT d.d. OR d.d. B&W d.d. OR d.d. Raad Raadsdocumenten 17-04-2012 zaak_id bericht_nummer Collegevoorstel ECONOMIE, CULTUUR EN ARBEID Reg.nr. B&W d.d. 17-04-2012 Openbaar Programma Ja, zonder beperkingen Innovatieve en excellente stad DT d.d. OR d.d. B&W d.d. OR d.d.

Nadere informatie

Voorstel aan de Raad. Datum raadsvergadering / Nummer raadsvoorstel / Fatale termijn: besluitvorming vóór:

Voorstel aan de Raad. Datum raadsvergadering / Nummer raadsvoorstel / Fatale termijn: besluitvorming vóór: Collegevoorstel Openbaar Onderwerp Straatnaamgeving: Nijmegen Goffert Programma Cultuur & Cultuurhistorie & Citymarketing B. van Hees Samenvatting Op 3 oktober 2007 heeft de raad de naam Nijmegen Goffert

Nadere informatie

Beslisdocument college van Peel en Maas

Beslisdocument college van Peel en Maas Beslisdocument college van Peel en Maas Zaaknummer: 1894/2015/651542 Documentnummer: 1894/2015/651546 Besluitnummer: 28 9.2 Document openbaar: Ja Onderwerp: Toezichthouder Wmo Advies: 1 In te stemmen met

Nadere informatie

Advies De voorzitter opent de vergadering. Er worden enkele mededelingen gedaan.

Advies De voorzitter opent de vergadering. Er worden enkele mededelingen gedaan. Aanwezig: Voorzitter Mevr. drs. J.W.E. Spies Wethouders De heer J.W. Verkroost De heer P.F. de Groene De heer E.R.M. Balemans De heer V. van der Horst De heer H. Van Rhee De heer F. Živković-Laurenta Wnd.

Nadere informatie

Nr gemeente Barneveld. Collegevoorstel. Onderwerp: voorstel betreffende huisvesting De Meenwaarde. Gevraagde beslissing:

Nr gemeente Barneveld. Collegevoorstel. Onderwerp: voorstel betreffende huisvesting De Meenwaarde. Gevraagde beslissing: gemeente Barneveld Nr. 1041194 Collegevoorstel Onderwerp: voorstel betreffende huisvesting De Meenwaarde Gevraagde beslissing: 1. Kennis te nemen van de keuze voor tijdelijke huisvesting door de Meerwaarde.

Nadere informatie

DT d.d. OR d.d. B&W d.d. OR d.d. Raad Raadsdocumenten 18-10-2011. Bedrijfsvoering - team juridische zaken

DT d.d. OR d.d. B&W d.d. OR d.d. Raad Raadsdocumenten 18-10-2011. Bedrijfsvoering - team juridische zaken zaak_id bericht_nummer Collegevoorstel BEDRIJFSVOERING Reg.nr. B&W d.d. 18-10-2011 Openbaar Programma Ja, nl. uitgesteld Dienstverlening DT d.d. OR d.d. B&W d.d. OR d.d. Raad Raadsdocumenten d.d. 18-10-2011

Nadere informatie

Beslisdocument college van Peel en Maas

Beslisdocument college van Peel en Maas Beslisdocument college van Peel en Maas Document openbaar: Ja Zaaknummer: 1894/2015/702597 Documentnummer: 1894/2015/702777 Besluitnummer: 50 6.4 Onderwerp: Samenwerking binnen de Regionale Uitvoeringsdienst

Nadere informatie

de volgende gemeenschappelijke regeling vast te stellen: Gemeenschappelijke Regeling Zonder Meer Bunschoten, Leusden, Nijkerk en Putten (BLNP).

de volgende gemeenschappelijke regeling vast te stellen: Gemeenschappelijke Regeling Zonder Meer Bunschoten, Leusden, Nijkerk en Putten (BLNP). CVDR Officiële uitgave van Putten. Nr. CVDR482168_1 22 mei 2018 Gemeenschappelijke Regeling Zonder Meer Bunschoten, Leusden, Nijkerk en Putten (BLNP), Putten Vastgesteld door het college van burgemeester

Nadere informatie

I. Stolmeijer L. Hagevoort A. Middelveld M. Hacking. Aard voorstel: Strategisch > Politiek gevoelig Regelgeving Risico s:

I. Stolmeijer L. Hagevoort A. Middelveld M. Hacking. Aard voorstel: Strategisch > Politiek gevoelig Regelgeving Risico s: Onderwerp: Regionalisering leerplicht per 1 januari 2009 Voorgesteld besluit: 1. Het versterken van de samenwerking leerplicht RMC regio zuidwest Drenthe door de vier leerplichtfuncties van de gemeenten

Nadere informatie

VERORDENING WMO ADVIESRAAD SCHIEDAM

VERORDENING WMO ADVIESRAAD SCHIEDAM VERORDENING WMO ADVIESRAAD SCHIEDAM Vastgesteld: 19 juli 2007 VR2007/075 Inwerking: 01 augustus 2007 Artikel 1 Begripsomschrijvingen a. de gemeente: Schiedam b. de raad: de gemeenteraad van de gemeente

Nadere informatie

Beslisdocument college van Peel en Maas

Beslisdocument college van Peel en Maas Beslisdocument college van Peel en Maas Document openbaar: Ja Zaaknummer: 1894/2016/884605 Besluitnummer: 51 9.1 Onderwerp: Meerjarenplan Veilig Thuis Noord-en Midden Limburg 2017-2018 Advies: 1 2 3 4

Nadere informatie

VOORSTEL AAN DE GEMEENTERAAD

VOORSTEL AAN DE GEMEENTERAAD VOORSTEL AAN DE GEMEENTERAAD Onderwerp: Korte-termijnoplossing Hofke van Marijke Registratienummer: 00518414 Op voorstel B&W d.d.: 29-04-2014 Datum vergadering: 06-05-2014 Portefeuillehouder: J.P. Ragetlie

Nadere informatie

aan kopie van datum regioraad

aan kopie van datum regioraad Memo aan kopie van datum Gemeenteraad Vertegenwoordigers 5112014 regioraad betreft Regioraad 12 november 2014 Geachte raadsleden, Ten behoeve van de voorbereiding van de regioraadsvergadering op 12 november

Nadere informatie

VOORSTEL AAN DE GEMEENTERAAD

VOORSTEL AAN DE GEMEENTERAAD VOORSTEL AAN DE GEMEENTERAAD Onderwerp: Inkoopbeleid 2017 Registratienummer: 00606873 Op voorstel B&W d.d.: 25 juli 2017 Datum vergadering: 26 september 2017 Portefeuillehouder: H.J. Mak Rol gemeenteraad:

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Onderwerp Verzoek op grond van de Wet openbaarheid van bestuur. Status Besluitvormend

Raadsvoorstel. Onderwerp Verzoek op grond van de Wet openbaarheid van bestuur. Status Besluitvormend Datum: Onderwerp Verzoek op grond van de Wet openbaarheid van bestuur. Status Besluitvormend Voorstel 1. Het verzoek tot openbaarmaking van gegevens met betrekking tot het instellen van een vuurwerkverbod

Nadere informatie

Voorstel aan de Raad Onderwerp: Onderdeel raadsprogramma: Portefeuillehouder: Voorgesteld besluit Korte samenvatting Aanleiding

Voorstel aan de Raad Onderwerp: Onderdeel raadsprogramma: Portefeuillehouder: Voorgesteld besluit Korte samenvatting Aanleiding Raadsvergadering, 10 mei 2011 Voorstel aan de Raad Onderwerp: Oprichting van een gemeenschappelijke regeling Regionale ICT Dienst (RID) Oost Utrecht. Onderdeel raadsprogramma: Besturen Portefeuillehouder:

Nadere informatie

Naam opdrachtgever Jeroen Oosterling Status: concept Naam opsteller/projectleider

Naam opdrachtgever Jeroen Oosterling Status: concept Naam opsteller/projectleider Sjabloon PROJECTOPDRACHT PROJECTOPDRACHT Versie 0.1 Decosnummer: /CONCEPT Transformatie Sociaal Domein Naam opdrachtgever Jeroen Oosterling Status: concept Naam opsteller/projectleider Eric Dammingh Onderwerp

Nadere informatie

Openbaar. Ontwerp Talent Centraal Nijmegen

Openbaar. Ontwerp Talent Centraal Nijmegen Collegevoorstel Openbaar Onderwerp Ontwerp Talent Centraal Nijmegen Programma Grondbeleid; Sport & Accommodaties Portefeuillehouder B. Velthuis; R. Helmer-Englebert Samenvatting Na het succesvol afronden

Nadere informatie

9 Stiens, 24 maart 2015

9 Stiens, 24 maart 2015 9 Stiens, 24 maart 2015 Raadsvergadering: 23 april 2015 Voorstelnummer: 2015/ 21 Portefeuillehouder: drs. J.R.A. Boertjens Behandelend ambtenaar: H. Siegersma E-mail: h.siegersma@leeuwarderadeel.nl Telefoonnr.

Nadere informatie

Openbaar. Uitvoering Toelage Hulp bij het Huishouden. Alleen ter besluitvorming door het College. Collegevoorstel. Onderwerp. Programma Zorg & Welzijn

Openbaar. Uitvoering Toelage Hulp bij het Huishouden. Alleen ter besluitvorming door het College. Collegevoorstel. Onderwerp. Programma Zorg & Welzijn Openbaar Onderwerp Uitvoering Toelage Hulp bij het Huishouden Programma Zorg & Welzijn BW-nummer Portefeuillehouder B. Frings Samenvatting De gemeenten in regio Nijmegen hebben op 19 november jl. het bericht

Nadere informatie

Volmacht aan Arnhem voor uitvoeren aanbesteding doelgroepenvervoer

Volmacht aan Arnhem voor uitvoeren aanbesteding doelgroepenvervoer Openbaar Onderwerp Volmacht aan Arnhem voor uitvoeren aanbesteding doelgroepenvervoer Programma Mobiliteit Portefeuillehouder H. Tiemens Samenvatting In oktober 2015 heeft ons college de gemeente Arnhem

Nadere informatie

VOORSTEL OPSCHRIFT AANHEF MOTIVERING BESLISSING BIJKOMENDE INFO BIJ HET BESLUIT BIJLAGE DIE INTEGRAAL DEEL UITMAAKT VAN HET BESLUIT

VOORSTEL OPSCHRIFT AANHEF MOTIVERING BESLISSING BIJKOMENDE INFO BIJ HET BESLUIT BIJLAGE DIE INTEGRAAL DEEL UITMAAKT VAN HET BESLUIT VOORSTEL OPSCHRIFT Vergadering van 1 december 2015 Besluit nummer: 2015_BW_00900 Onderwerp: Besluitenlijst openbaar - Besluitvormend Beknopte samenvatting: Zie onderwerp Bevoegd portefeuillehouder: Carla

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Agendanummer: Datum raadsvergadering: Registratienummer: Onderwerp: Besluitvorming Huisvestingsfinanciën herontwikkeling raadhuis.

Raadsvoorstel. Agendanummer: Datum raadsvergadering: Registratienummer: Onderwerp: Besluitvorming Huisvestingsfinanciën herontwikkeling raadhuis. Raadsvoorstel Agendanummer: Datum raadsvergadering: Registratienummer: Onderwerp: Besluitvorming Huisvestingsfinanciën herontwikkeling raadhuis. Gevraagde Beslissing: Te besluiten om: De reserve raadhuis

Nadere informatie

Bob Duindam, Marjolein Bekkers, Ingrid Elemans, Jethro Michel, Hans Pels, Monica Stam

Bob Duindam, Marjolein Bekkers, Ingrid Elemans, Jethro Michel, Hans Pels, Monica Stam VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS Van: J. Rateland Tel.nr. : 8342 Geraadpleegd consulent Datum: 15 januari 2014 Team: Realisatie & Beheer Financieel: Tekenstukken: Ja Bijlagen: 2 Afschrift aan: N.a.v.

Nadere informatie

College van Burgemeester en wethouders gemeente Tynaarlo

College van Burgemeester en wethouders gemeente Tynaarlo College van Burgemeester en wethouders gemeente Tynaarlo Vergadering d.d. Agendapunt: 9 juli 2018 Zaaknummer: 500858 Portefeuillehouder : J.H. Lammers Openbaar Besloten Team : Team Mens en Maatschappij

Nadere informatie

Advies: - Ter kennisgeving de selectie van de op te pakken processen in 2017.

Advies: - Ter kennisgeving de selectie van de op te pakken processen in 2017. VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS Van: J. van Luling Tel nr: 8671 Nummer: 16A.00914 Datum: 1 december 2016 Team: Concernzaken Tekenstukken: Nee Bijlagen: Afschrift aan: P. Vonk N.a.v. (evt. briefnrs.):

Nadere informatie

Team MOM. gfedcb. gfedc OR. Besluitenlijst d.d. d.d. gfedcb gem.secr.

Team MOM. gfedcb. gfedc OR. Besluitenlijst d.d. d.d. gfedcb gem.secr. Nota voor burgemeester en wethouders Onderwerp Team MOM Garantieverklaring Rabobank 1- Notagegevens Notanummer 676158 Datum 12-1-2012 Programma: 14. Sport Portefeuillehouder Weth. De Jager 2- Bestuursorgaan

Nadere informatie

Raadsinformatiebrief GEMEENTEBESTUUR. 21 juli 2015. Zorg en Welzijn. Informatie voor de raad (voor kennisgeving)

Raadsinformatiebrief GEMEENTEBESTUUR. 21 juli 2015. Zorg en Welzijn. Informatie voor de raad (voor kennisgeving) Raadsinformatiebrief GEMEENTEBESTUUR onderwerp Toezichthoudend ambtenaar Wmo team SLSTA RIB nummer 2015 105 collegevergadering d.d. programma portefeuillehouder 21 juli 2015 Zorg en Welzijn R. Testroote

Nadere informatie

Beslisdocument college van Peel en Maas

Beslisdocument college van Peel en Maas Beslisdocument college van Peel en Maas Document openbaar: Ja Zaaknummer: 1894/2015/622636 Documentnummer: 1894/2015/622690 Besluitnummer: 14 9.1 Onderwerp: Aanbesteding hulpmiddelen Advies: 1 Het huidige

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL Agendanummer 9.1

RAADSVOORSTEL Agendanummer 9.1 RAADSVOORSTEL Agendanummer 9.1 Raadsvergadering van 13 november 2008 Onderwerp: Beleidsplan Maatschappij Verantwoordelijke portefeuillehouder: W.J.M. Vissers SAMENVATTING In het najaar van 2007 heeft het

Nadere informatie

Onderwerp: Doorwerking rekenkameronderzoek regionale samenwerking Leusden

Onderwerp: Doorwerking rekenkameronderzoek regionale samenwerking Leusden Rekenkamercommissie Vallei en Veluwerand P/a Gemeente Bameveld Postbus 63 3770 AB Bameveld Tel: 14 0342 Gemeenteraad van Leusden Postbus 150 3830 AD Leusden Barneveld, 13 aprii 2017 Ons kenmerk: Behandelend

Nadere informatie

Raadsvoorstel Nummer:

Raadsvoorstel Nummer: Raadsvoorstel Nummer: 229893 Datum: 24 juni 2014 Hoort bij collegeadvies nummer: 229892 Datum raadsvergadering: 9 juli 2014 Portefeuillehouder: A. Vermeulen Onderwerp Verordening basisregistratie personen

Nadere informatie

Alleen ter besluitvorming door het College Actief informeren van de Raad (uiterlijk 17-10-2012) Collegevoorstel Openbaar

Alleen ter besluitvorming door het College Actief informeren van de Raad (uiterlijk 17-10-2012) Collegevoorstel Openbaar Collegevoorstel Openbaar Onderwerp Uitvoering motie 'Goedkopere energie voor lage inkomens' Programma / Programmanummer Werk & Inkomen / 1061, Klimaat & Energie / 1022 BW-nummer N.v.t. Portefeuillehouder

Nadere informatie