AGENDA VOOR DE ALGEMENE LEDENVERGADERING VAN NKS HANDBAL OP DINSDAG 23 JUNI OM UUR/19.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "AGENDA VOOR DE ALGEMENE LEDENVERGADERING VAN NKS HANDBAL OP DINSDAG 23 JUNI OM UUR/19."

Transcriptie

1 AGENDA VOOR DE ALGEMENE LEDENVERGADERING VAN NKS HANDBAL OP DINSDAG 23 JUNI OM UUR/19.30 UUR IN HET VAN DER VALK HOTEL S -HERTOGEN BOSCH/VUGHT, BOSSCHEWEG 2, 5261 AA VUGHT. 1. Opening 2. Ingekomen stukken en mededelingen 3. Vaststelling notulen Algemene Ledenvergadering d.d. 4 juni 2014 ( Bijlage 1) 4. Vaststelling jaarverslag 2014 (Bijlage 2) 5. Financieel verslag penningmeester (Bijlage 3): a. Vaststelling financieel verslag 2014 b. Décharge van de penningmeester 6. Begroting 2015 (Bijlage 3)/contributie: a. Vaststelling contributie 2015 b. Verkiezing kascommissie 7. Behandeling voorstellen van verenigingen 8. Opheffing NKS Handbal 9. Rondvraag 10. Sluiting ARNHEM, mei 2015

2 BIJLAGE 1 NOTULEN ALGEMENE LEDENVERGADERING NKS-HANDBAL D.D. 4 JUNI 2014 TE VUGHT (2)

3 Notulen van de Algemene Ledenvergadering van NKS-Handbal d.d. 4 juni 2014 in Vught. Aanwezig: Van het bestuur: Marius Buiting, Ton Loeffen. Van de verenigingen: Mario van Aerle(Oranje Wit, Helmond), Wim v/d Schoot(Zephyr, Schijndel), Theo Nooijen (HV BCC Wanroij, Wanroij,, Gerard Zeegers (Groesbeeks Glorie), Frans Nas (Groesbeeks Glorie), Jo Vianen (Saturnus Bladel), Luke Wouters (Saturnus Bladel), Ellen Persoons (HCB 92 Boxtel), Marjan Vriens (HCB 92 Boxtel). Peter de Leeuw, voorzitter Federatie NKS Sjors Rottger, technisch directeur NHV Tiny Hendriks (Goirle, ex bestuurslid) Aangemeld, uiteindelijk niet aanwezig Cor van Erp (DOS 80) en A.Denis (United Breda) Afwezig met bericht van verhindering: HV De Beuk (Bergen op Zoom), BFC (Beek), ESCA (Arnhem), HV de Sprint(Deurne), V&L (Geleen), ROAC (Rijpwetering), Rapiditas (Weert), ABS (Bathmen), HV Sittardia(Sittard), SC Overwetering (Olst), HV Fortissimo (Cothen) en De Vlinders (Sterksel). Opening Marius opent de vergadering en heet allen welkom. Met name Sjors Rottger als technisch directeur van het NHV en Peter de Leeuw, voorzitter van de Federatie NKS. Beiden zullen in de loop van de vergadering het woord voeren, gezien het belang van deze vergadering. Het is dit jaar een zeer belangrijke vergadering, een voortzetting van hetgeen waarover we vorig jaar ook al hebben gesproken. Hij maakt melding van de problemen binnen de Federatie NKS en NKS Handbal onder verwijzing naar de uitnodigingsbrief voor deze vergadering. Beide onderwerpen komen later tijdens de vergadering nader aan de orde. (3)

4 Omdat er een aantal nieuwe personen aanwezig zij wordt er een korte voorstelronde gehouden. Sjors Rottger beidt hierbij zijn excuses aan voor het optreden van het NHV in de afgelopen twee jaar richting NKS van met name de directie/bestuur, die totaal niet op de hoogte waren van de samenwerking zoals die was overeengekomen maar die gelukkig op andere niveaus ook tot resultaten heeft geleid. Ingekomen stukken en mededelingen Ingekomen stukken betrekking op aanmeldingen en afmeldingen voor de ALV. vergaderstukken. Hij memoreert nog even dat in 2013 het C-Jeugdtoernooi om het NKS Landskampioenschap voor het laatst heeft plaats gevonden omdat door de nieuwe leeftijdsindeling het NHV nu zelf nationale kampioenen C-Jeugd opleveren. Hij bedankt de organisatoren van de ca. 35 toernooien die in het verleden zijn georganiseerd met zoveel succes en vindt een cadeautje op zijn plaats.. Vaststelling van de notulen van de Algemene Ledenvergadering d.d. 25 juni 2013 De notulen verder zonder opmerkingen vastgesteld. Vaststelling jaarverslag van de secretaris Ton geeft nog een toelichting op de z.i. zeer geslaagde uitreiking van de onderscheiding aan Peter Aben van HVW Wanroij tot erelid van NKS Handbal tijdens de goed georganiseerde, druk bezocht ALV van die vereniging eind Tevens geeft hij een toelichting bij het in de vergaderstukken opgenomen ledenaantal van de NKS per 31/12/2013. Opgenomen is het aantal lid verengingen en het ledenbestand per 01/01/2014. Uiteindelijk hadden we begin 2013 nog 143 lid verenigingen, waarvan er 17 hebben opgezegd in Blijft over 126 lid verenigingen met een totaal ledenbestand van Van deze lid verengingen hadden per 1 juni 2014, nadat zij al twee aanmaningen hebben ontvangen, 39 verenigingen hun contributie over 2013 nog niet voldaan. De ledenaantallen van de niet betalende verenigingen zijn vetgedrukt in de cijferopstelling achterin de vergaderstukken opgenomen. (4)

5 Het verslag wordt zonder verdere opmerkingen vastgesteld. Vaststelling financieel verslag penningmeester Geen opmerkingen vanuit de vergadering. Decharge van de penningmeester Door de kascommissie, dit jaar geleverd door de vereniging Groesbeeks Glorie te Groesbeek is de kascontrole uitgevoerd. Frans Nas verwoordt dat de kascommissie de stukken steekproefsgewijs heeft doorgenomen en heeft afgestemd met het Financieel Verslag en complimenteert voor de uitvoering en de uitstekende verslaglegging. De kascommissie zal een en ander nog schriftelijk bevestigen. De ALV geeft daarop decharge voor het gevoerde financiële beleid in Vaststelling begroting 2014 Ton geeft nog een korte toelichting op de begroting. De begroting behoeft niet meer te worden aangepast aangezien de opbrengsten 2014 intussen vaststaan omdat ten gunste van 2014 de contributies 2013 worden gebracht. Begroting wordt aangenomen zonder verdere opmerkingen. Vaststelling contributie 2014 Ook voor 2014 wordt de contributie gehandhaafd op 1 per lid. Besloten wordt de contributie over 2014 gewoon te innen. Het is de bedoeling dat we de contributie gaan innen op basis van de van het NHV te ontvangen ledenaantallen op 1 januari 2014, zoals al opgenomen in de bijlage aangesloten verenigingen. Een voorstel over een cadeautje aan de huidige lid verenigingen wordt b.v. in samenwerking met het NHV het nieuwe jeugdhandbal wordt uitgewerkt. Vaststelling contributie 2015 (5)

6 Hierover wordt nu geen besluit genomen. Dit zal afhankelijk zijn van de situatie zoals die zich in 2015 zal gaan ontwikkelen (zie verder verslag) Kascommissie Geen van de aanwezige verenigingen is bereid volgend jaar de kascommissie te vormen. Hiervoor zal in een later stadium een oplossing worden gezocht. Toekomst NKS (Handbal) Eerst wordt het woord gevoerd door Peter de Leeuw, voorzitter Federatie NKS: Hij schetst nogmaals de afbouw van de NKS zoals die de laatste jaren heeft plaatsgevonden na het stopzetten van de subsidiekranen en de pogingen die al zijn ondernomen om tot een nieuwe NKS te komen. Het bestuur heeft geen vrede met het stoppen met de NKS. Het heeft van de ALV de ruimte gekregen om nog een ultieme poging te wagen om de NKS weer op de kaart te zetten tot eind Er zijn nu nog diverse takken van Sport en (kleine) bonden lid van de NKS. Besloten is wel om de Federatie te beëindigen. We willen toe naar een eenvoudige structuur, direct gericht op de verenigingen. Of dat vorm wordt gegeven via een vereniging (zoals nu), een stichting of een coöperatie moet nog worden uitgewerkt. Het is wel de bedoeling aangesloten te blijven als geassocieerd lid bij NOC*NSF omdat dat van belang kan zijn voor subsidiemogelijkheden voor verenigingen. Hierover vindt binnenkort overleg plaats met NOC*NSF. Er is nog veel waardevols aanwezig binnen de NKS. Het gaat dan met name om pedagogische aspecten, bestuurlijke ondersteuning en verenigingsondersteuning. Er moet een betere binding komen tussen verenigingen en NKS, gekoppeld aan een zeer lage contributie. Hoe en op welke wijze moet nog worden uitgewerkt. De nieuwe lijn die is ingezet heet Nieuwe Kansen Sport (NiKaSport) en omvat een digitaal platform, dat op dit moment al operationeel is (via onder het motto Samen zijn wij de club. Het beoogt veranderprocessen op gang te brengen om de verenigingen sterker te maken via regio bijeenkomsten en vrijwilligers. Aansluiting wordt gratis, voor producten wordt een bijdrage gevraagd. Een spannend traject, dat de ruimte van de ALV heeft gekregen en waarvan in de loop van 2015 de balans moet worden opgemaakt. Ook zal het mogelijk blijven om via de NKS verzekeringen af te blijven sluiten. Sjors Rottger deelt mede dat het verhaal van Peter hem zeer aanspreekt. Hij is blij met de uitdaging en wil die wel aangaan. Het moet wat kunnen worden. (6)

7 Hij is zelf een katholieke jongen en vindt waarden en normen zeer belangrijk. Hij kent de NKS al jaren, heeft diverse zaken met ons en voor ons op de rail gezet onder andere als sportadviseur. We moeten elkaar willen helpen. Hij wil, ondanks dat het NHV heeft gefaald, het partnership met de NKS voortzetten. We moeten ervaringen tussen NHV en NKS uitwisselen en hij hoopt dan ook dat Handbal een plaats blijft vinden binnen de NKS. NKS en NHV moeten wat hem betreft partners blijven. Marius oppert dat het misschien een optie zou zijn om alle NHV leden tegen een zeer laag bedrag lid te laten worden van de NKS. Ook Marius schetst in aansluiting op Peter de veranderingsprocessen die plaats vinden binnen de NKS om ervoor te zorgen dat de verenigingen sterker worden middels regiobijeenkomsten en het werven van vrijwilligers. Er is een commissie in het leven geroepen die de toekomstige structuur van de NKS moet gaan onderzoeken, eenvoudig, van en voor de leden, tegen een nihil of zeer laag tarief, vooral gericht op kleine verenigingen die het erg moeilijk hebben, ondersteund door vrijwilligers en via verbinding met partners zoals b.v. de John Blankensteinstichting. Wij als NKS Handbal vragen ons dus ook af, wat moeten en willen wij verder, wat verwachten onze lid verenigingen nog van ons. Wat kunnen en willen we nog. Nu de NKS zelf niet verder wil gaan als Federatie lijkt het geen optie om NKS Handbal als zelfstandige rechtspersoon, gezien de situatie in de laatste jaren en gezien de toekomst, door te gaan. Hoe dan wel, b.v. doorgaan als werkgroep binnen de NKS waarbij de huidige lid verenigingen direct lid worden van de NKS? De aanwezige verenigingen geven desgevraagd een reactie op een en ander: HCB: de aanwezigen van HCB zijn sinds kort bestuurslid, hebben zeer weinig gebruik gemaakt van de NKS. Ze hebben wel problemen gehad met het NHV over de jeugd, hetgeen tot ledenverlies heeft geleid. Ondersteuning b.v. vanuit de NKS zou goed zijn geweest. Sjors betreurt een en ander en gaat dit na. Oranje Wit: zij onderscheiden twee taken bij de NKS, enerzijds gericht op handbal anderzijds gericht op algemene zaken. Hun insteek ligt meer bij die algemene zaken, omdat de afstand naar het NHV groter is geworden, de clustervorming weinig belangstelling trekt. Zij gaan daarom voor omni om de problemen(buma-stemra) in groter verband aan te kunnen kaarten. Wanroy: is van mening dat de opheffing van de afdelingen binnen het NHV gaten heeft geslagen met name in de ondersteuning naar individuele lid verenigingen. Hoewel de (7)

8 communicatie weer beter wordt is de afstand ook groeten geworden. Marius noemt in dit kader het voorbeeld van NKS Atletiek dat bijna verdwenen was maar weer helemaal op de kaart staat. Saturnus pleit voor een samenwerking tussen NKS en NHV. Marius noemt in dit kader b.v. het onderscheidingenbeleid, afspraken maken tussen NHV en NKS. Groesbeeks Glorie denkt dat de nieuwe structuur van de NKS goed zou zijn voor hun vereniging en erkent een grote afstand van de vereniging met zowel NHV als NKS. De samenwerking zou vooral moeten plaatsvinden buiten het handbal zoals op het terrein van vrijwilligers. Marius schetst daarbij de situatie bij de Zonnebloem met veel vrijwilligers en daarom ook veel sponsoren. Als eiland winnen we het niet. Groesbeek bestaat dit jaar 50 jaar en is opgericht door een kapelaan. Hoe kunnen we iets terug doen voor de vereniging, een lid zou ook vrijwilliger moeten zijn. Daarbij is hulp nodig. Sjors meldt hierbij dat er momenteel overleg plaats vindt tussen NOC*NSF en de zaalsportbonden over een project hoe samen te werken op dit terrein. Hij noemt ook de activiteiten op dat gebeid bij de Hockeybond o.l.v. Wakkie. Tiny Hendriks is blij met het verhaal dat Sjors heeft verteld, hij heeft daar waardering voor. Partnerschap is belangrijk. Zephyr stelt dat het verenigingsleven staat en valt met vrijwilligers. Leden zijn te druk. Ze gaan stoppen met de exploitatie van hun accommodatie. De leden willen er niets mee doen. Hij heeft misschien zelf te veel gedaan. Ondanks zin gezondheid is Wim bezig met de gemeente te komen met ideeën om te komen tot gemeenschappelijk gebruik van hun accommodatie voor alle verenigingen in Schijndel, ook niet sportverenigingen. Marius concludeert dat we dus wat moeten doen. Ton vermeldt nog even de opmerking eerder op de avond dat de NKS gaat stoppen als Federatie. We moeten toewerken naar een nieuwe structuur. Besloten wordt op dit moment de juridische structuur nog even zo te laten en te pogen met het NHV te komen tot een project om een optimale synergie te ontwikkelen. Hiertoe wordt er een commissie ingesteld die tussen nu en eind 2014 komt met een voorstel. Die commissie moet in enkele bijeenkomsten komen tot een advies. In die commissie worden benoemd Marius en Ton, Peter de Leeuw en Sjors Rottger en namens de verenigingen Theo Nooyer en Frans Nas. (8)

9 De commissie komt voor het eerst bijeen, na de ALV van de NKS Federatie (14/06) op 2 juli a.s. om uur bij Hotel v/d valk. Dit zal aan de leden worden gecommuniceerd via de Cirkelloper. Tevens zal dit aan de leden bij de aanbieding van de contributienota 2014 worden samengevat met de mededeling dat er een cadeautje wordt aangeboden b.v. rond het nieuwe jeugdhandbalproject van het NHV. Bestuurssamenstelling In afwachting van wat er de komende tijd gaat gebeuren is dit onderwerp nu niet verder aan de orde geweest. Voorstellen van verenigingen Geen Rondvraag Ton vraagt aan de verenigingen of hen bekend is hoe nu exact de stand van zaken is ten aanzien van de (verplichte) verzekering via het NHV. Loopt die nog door tot 1 januari 2014? Als de verenigingen het dan zelf moeten gaan regelingen bestaat wellicht de mogelijkheid dat te doen via een collectief contract met de NKS. Sluiting Marius sluit de vergadering om ca uur. (9)

10 BIJLAGE 2 JAARVERSLAG VAN DE SECRETARIS (10)

11 BESTUURSSAMENSTELLING Het bestuur van NKS-Handbal was ultimo 2014 nog als volgt samengesteld: Marius Buiting, Utrecht Ton Loeffen, Arnhem voorzitter; secretaris/penningmeester; VERGADERINGEN In 2014 kwam het bestuur twee maal bijeen buiten de ALV van 4 juni. Ook vond regelmatig afstemming plaats tussen Marius en Ton tijdens bijeenkomsten van de NKS Federatie en via telefonisch en contact. Met Ellen Kooman op het bureau was veelvuldig overleg over de lopende zaken. De Algemene Ledenvergadering werd gehouden op 4 juni 2014 en vond plaats in Vught. In die vergadering is besloten NKS Handbal op termijn op te heffen. Om na te gaan op welke wijze we het vermogen gaan bestemmen en op welke wijze we onze lid verenigingen in de toekomst nog van dienst kunnen zijn binnen de NKS is een werkgroep benoemd, die de mogelijkheden is gaan onderzoeken. De werkgroep bestond uit Sjors Rottger, technisch directeur NHV, Peter de Leeuw, vicevoorzitter Federatie NKS, Theo Nooijen, voorzitter HV Centenbouw Wanroij, Frans Nas, voorzitter HV Groesbeeks Glorie en Marius en Ton, bestuursleden NKS Handbal. Deze werkgroep is in de tweede helft van 2014 een drietal keren bijeengeweest. Diverse ideeën zijn aan de orde gekomen, maar tot een echte afronding is het niet gekomen door de onduidelijkheid over de toekomst van de Federatie NKS. Ook werden de ALV's van de Federatie NKS op 14 juni en 15 december bezocht. In de ALV van de Federatie is besloten om in 2015 de Federatie om te gaan zetten in een Coöperatieve Vereniging NKS. Over de verdere invulling zijn in een vergadering van 28 maart 2015 verdere besluiten genomen. Er wordt binnen de NKS Federatie de laatste jaren hard gewerkt aan plannen om te komen tot een hernieuwd elan voor de komende jaren. Medio 2013 is een ultieme poging gestart om tot innovatie en nieuw elan te komen met het project Nieuwe Kansen Sport (NiKaSport). Dit heeft nog niet geleid tot een grote doorbraak. Het aantal leden van de totale NKS is ook aanzienlijk teruggelopen, terwijl diverse Takken van Sport te maken hebben met (11)

12 een gebrek aan bestuur en kader. Eind 2014 heeft NKS Voetbal besloten zelfstandig verder te gaan buiten de NKS. NKS Dameskorfbal is in 2014 gestopt en heeft haar vermogen overgedragen aan een Stichting. NKS Atletiek is opgeheven, de lid verenigingen zijn individueel lid geworden van de NKS. Tevens gaan waarschijnlijk ook NKS Zwemmen, NKS Volleybal, NKS Tafeltennis en NKS Gymnastiek stoppen als aparte rechtspersonen en zullen waarschijnlijk hun lid verenigingen ook individueel lid worden van de nieuwe coöperatieve vereniging. Of dit gaat lukken, moet medio 2015 duidelijk worden. ACTIVITEITEN Regionale activiteiten: In 2014 werden aan een aantal verenigingen/afdelingen subsidies toegekend voor de organisatie van kadervormende en sportieve activiteiten. Deze activiteiten werden georganiseerd door en/of in samenwerking met - Unitas Maassluis, ontwikkelingsevenement jongste jeugd; - Groesbeeks Glorie, schoolhandbal; - HVV 70, schoolhandbal; - HV Maasgouw, opzet G-handbal; - De Sprint, schoolhandbal; - DSG, opzet F-jeugd; Besloten is in verband met de genomen besluitvorming tot opheffing van NKS Handbal om per 1 januari 2015 te stoppen met de eigen subsidieregeling voor activiteiten Activiteiten bij leden via NKS bureau/nhv: DSVD, opstelling jeugdbeleidsplan; SV Baarn, advisering rond uittreden uit omni-vereniging; HV. DESK, ondersteuning privatiseringstraject; DSG, advisering eigendom clubhuis; In 2014 zijn drie edities van de Nieuwsbrief NKS Handbal, De Cirkelloper verschenen. (12)

13 REPRESENTATIE EN ONDERSCHEIDINGEN Ereleden NKS-Handbal op : 1988 Mw. R. v. Kester-v.d. Voort v.d. Voort-Quintus Mw. A. v. Noesel AHV Swift Mw. L. Tuik-Smit AHV Swift 1989 Mw. v.d.arend-v.d. Voort HV Verburch De heer J. Boerkamp HV Boerkamp Mw. P.J.M. Honkoop-Vrielink HV Tybb De heer J. v.d. Berg D.S.G. De heer N.P. Schriek HV Schipluiden Mw. H.J.M. Alsemgeest HV Odis 1990 De heer J. Lammers HV Stormvogels De heer J. ten Broeke + HV Stormvogels De heer W. Alleblas + v.d. Voort-Quintus 1991 Mw. A. Parlevliet HV W.I.K Mw. L.H.W.H. Schröeder HV Wilskracht Mw. M.A.J. Heijnen-Caessens HV Wilskracht 1993 Mw. F. van Ginderen Eindhoven De heer R. Alsemgeest Fides-Westlandia De heer M. van Veggel HV Taxandria De heer A. Ermen HV Taxandria Mw. E. Smarius-van Baal HV Taxandria Mw. Th. Bauhaus HV Eendracht De heer Th. ver Beek HV Eendracht De heer A.J. Vermeulen Fides-Westlandia De heer P. de Bruijn + Fides-Westlandia 1994 Mw. Persoon HV Marsna De heer T.H.J.B. Heutinck VIOS Beltrum 1995 De heer Simons HV Marsna 1996 Mw. Groener-Hartjes AHV Swift De heer F. Groener + AHV Swift De heer A. Vijverberg Fides-Westlandia De heer G. Zwinkels v/d Voort Quintus (13)

14 2000 De heer W. Kanters HV Wilskracht De heer H. Wilms HV Wilskracht De heer A. Caessens HV Wilskracht 2006 De heer J. Wieman Celeritas 2008 De heer G. v/d Kragt UGHV Ulft 2009 De heer Frans van Wijnen Saturnus Bladel Mw. Erinkveld De heer P.Aben De heer W. v/d Schoot UGHV, Ulft HV Centenbouw/Wanroy HV Zephyr, Schijndel LEDENBESTAND Hoewel de afdelingen niet meer bestaan is voor de duidelijkheid de oude indeling nog even gehandhaafd ver. Leden ver. Leden ver. Leden ver. Leden Afdeling Noord Twente Oost Brabant Midden Nederland Nrd. Holland Noord Zuid Holland Limburg Totaal (14)

15 Het aantal leden per 31 december 2013 is in eerste instantie vastgesteld op basis van onze eigen verenigingsadministratie en de ledenaantallen gebaseerd op een opgaven van het totale ledenbestand van het NHV per 31 december Per eind 2013 hebben 15 verenigingen het lidmaatschap opgezegd. Eind 2014 hebben we 21 verenigingen afgevoerd omdat zij, na diverse aanmaningen de contributie over 2013 en over 2014 niet hebben voldaan. Daarnaast hebben nog 15 verenigingen hun lidmaatschap opgezegd per eind 2014/begin Het totaal aantal leden is dus ten opzichte van vorig jaar dus verder aanzienlijk gedaald enerzijds als gevolg van de financiële situatie bij de lid-verenigingen, de herstructurering van de NKS en het besluit tot opheffing van NKS Handbal. Daarnaast is zeker ook sterk van invloed geweest dat de contributie niet meer door het NHV maar vanaf 2013 via de NKS apart in rekening wordt gebracht. (15)

16 BIJLAGE 3 FINANCIEEL VERSLAG 2014 (16)

17 Financieel verslag 2014 NKS Handbal Balans per 31 december Activa Vorderingen en vooruitbetaald Rekening-courant Federatie NKS Rente Liquide middelen ING, spaarrekening ING, rekening-courant Passiva Vermogen Algemene reserve Bestemmingsreserve activiteiten Schuld op korte termijn en Te betalen kosten (17)

18 RESULTATENREKENING 2014 begroot 2014 werkelijk 2013 werkelijk Ontvangsten Ledencontributies Rente Uitgaven Bestuurskosten Vergaderkosten Jaarvergadering Representatiekosten/PR Porti/telefoon/bankkosten Abonnementen Diversen C- jeugdtoernooi Overige activiteiten Exploitatiesaldo Resultaatverdeling: Ten gunste/laste van bestemmingsreserve activiteiten (18)

19 3. TOELICHTING OP DE BALANS EN DE RESULTATENREKENING 3.1. Toelichting op de balans De contributie van de leden werd tot en met 2012 geïnd via het NHV. Vanaf 2013 wordt de contributie door ons zelf geïncasseerd via het bureau van de NKS. De rekeningen zijn verzonden in het vierde kwartaal Aangezien de contributies in het verleden steeds achteraf werden ontvangen wordt de contributiebijdrage over 2013 eerst in de exploitatie 2014 verwerkt. Tevens is de contributieopbrengst over 2014, voor zover ontvangen per 31/12/2014 eveneens ten gunste van 2014 gebracht. Dit omdat in principe al is besloten tot opheffing van NKS handbal als rechtspersoon. De Vermogen Spaarrekening bij de ING leverde gedurende het jaar een rente op van 1,35%, 1,25%, 1,15% en tenslotte nog 1,05% tegenover 1,45 %, resp. 1,35 over Het resultaat 2014 ad 153 is in toegevoegd aan de bestemmingsreserve activiteiten. Destijds is besloten het eigen vermogen te fixeren op een bedrag ad en vooralsnog in stand te houden. Vooralsnog is dit eigen vermogen nog gehandhaafd, maar we zullen deze vergadering gaan bepalen hoe we verder met het vermogen zullen omgaan. Het saldo per 31 december 2014 van de bestemmingsreserve is als volgt samengesteld: Saldo per 31 december Voordelig resultaat Saldo per 31 december De te betalen kosten hebben betrekking op nog af te rekenen activiteiten, die in december hebben plaatsgevonden of waar nog geen afrekening voor werd ontvangen. (19)

20 3.2. Toelichting op de resultatenrekening Over 2014 werd een voordelig resultaat behaald van 153 terwijl een sluitende begroting was opgesteld. Aangezien in de ALV van juni 2014 is besloten tot opheffing van NKS Handbal is een vergelijking van de werkelijke cijfers over 2014 met de begroting en met de cijfers over 2013 niet zinvol. Als contributieopbrengsten 2014 zijn verantwoord de werkelijke ontvangsten in 2014 over 2013 en 2014, verminderd met de afdracht aan de Federatie NKS van 0,40 over het ledenaantal per 1 januari De eind 2014 niet ontvangen contributies 2013 zijn afgeboekt, evenals de niet binnengekomen bedragen van de verenigingen die in de loop van 2014/2015 hebben opgezegd. De in 2015 ontvangen contributies over 2014, na diverse aanmaningen, worden verantwoord in 2015, zie de begroting De 'algemene' uitgaven waren conform in de begroting voorzien. In verband met de tijdens de ALV ingestelde werkgroep is aan vergaderkosten 365 uitgegeven. Besloten is om aan alle lid verenigingen, die de contributie over 2013 hebben voldaan een cadeautje te geven in de vorm van een jeugdhandbalpakket ter waarde van 150, in totaliteit Aan overige activiteiten werd in 2014 nog slechts ruim uitgegeven. (20)

21 BEGROTING 2015 (MET VERGELIJKENDE CIJFERS) 2015 begroot 2014 begroot 2014 werkelijk 2013 werkelijk Ontvangsten Ledencontributies Rente Uitgaven Bestuurskosten Vergaderkosten Jaarvergadering Representatiekosten/PR Portie/telefoon/adm. kosten Abonnementen Diversen C-jeugdtoernooi Overige activiteiten Exploitatiesaldo (21)

22 4.1. TOELICHTING OP DE BEGROTING 2015 De begroting 2015 sluit met een tekort van De opbrengst ledencontributie 2015 is gebaseerd op het restant van de over 2014 per 31 december 2014 nog niet ontvangen contributies over Het betreft de tot 1 april 2015 alsnog, na diverse aanmaningen, daadwerkelijk ontvangen bedrag over Over 2015 zullen geen rekeningen meer verzonden worden door NKS Handbal. De verenigingen die rechtstreeks lid blijven de NKS zullen hiervoor een rekening ontvangen, niet meer per lid maar per vereniging, voor zover thans bekend in de orde van grootte van 25/35. In deze begroting zijn we er nog van uitgegaan dat we aan de Federatie NKS gaan afdragen op basis van de huidige lid verenigingen per 1 april 2015 en de bijbehorende ledenaantallen per 31/12/2014 op basis van de opgave van het NHV per die datum. Deze bijdrage is opgenomen onder diversen. Tenzij we vandaag anders besluiten. De overige kosten hebben betrekking op de kosten over het eerst halfjaar en een schatting van de kosten van de liquidatie. Het werkelijke saldo wordt toegevoegd in mindering gebracht op het vermogen, waarvan wij vandaag besluiten omtrent de bestemming VOORSTEL CONTRIBUTIE 2015 De contributie is sinds 2008 vastgesteld op 1 per lid en sindsdien niet meer aangepast. Het is de bedoeling dat we voor 2015 geen contributie meer in rekening gaan brengen. Afhankelijk van de besluiten die we vandaag gaan nemen zal er wellicht nog wel een afdracht plaatsvinden aan de Federatie NKS.. (22)

23 BIJLAGE 4 BESTUURSSAMENSTELLING (23)

24 BESTUURSSAMENSTELLING Voorzitter Marius Buiting Secretaris A. Loeffen Penningmeester A. Loeffen (24)

25 VERENIGINGEN AANGESLOTEN BIJ DE NKS PER resp (ledenaantallen) Totaal T.V.O. Beckum 114 Hacol 90 Oldenzaal 138 Langeveen Langeveen 118 Stevo Geesteren 145 A.B.S. Bathmen 180 Plus Severijn Heeten Heeten 207 Lettele Lettele 116 Nieuw Heeten Marienheem 135 SVS Handbal Schalkhaar 140 S.D.O.L. Luttenberg 186 SV Zwolle Zwolle 168 Sportclub Groessen Groessen 141 SV Loo Loo-Duiven 97 Swift Arnhem 162 Raalte Groesbeeks Glorie SV Tyfoon Dalfsen Raalte Groesbeek Zwolle Dalfsen (25)

26 H.C.B. 92 Boxtel 60 Bouwcenter Centen H.V.W. Wanroy 143 Olympia 89 Oss 134 H.C.G. Geldrop 76 Jupiter 75 Eersel 72 Lido Leende 72 Elshout Elshout 144 HV Oranje Wit Helmond 54 M.H.V. 81 Mill 206 Swift Helmond 210 H.V. Saturnus Bladel 70 De Vlinders Sterksel 11 HV Zephyr Schijndel 60 Handbal Someren Someren 97 De Sprint Deurne 168 DOS 80 Heesch 155 HV Desk HV Internos RHV Kaatsheuvel Etten-Leur Rijen K.S.V. Heerhugowaard 208 V.Z.V. t Veld 208 Z.A.P. Anna Paulowna 184 Adio Reymerstok 38 Eurotech Bevo HC Panningen 336 Blerick Venlo 171 B.S.A.C. Maasbree 162 B.D.C. 90 Landgraaf 95 Posterholt Posterholt 51 Iason Valkenburg 68 Gemini Voerendaal 257 Kerkrade Kerkrade 20 Handbal Venlo Venlo 312 Manuel Venray 82 Margraten Margraten 102 Marsna Meersen 150 Minor Nuth 88 N.O.A.V. Susteren 185 Sittardia. Sittard 212 S.V.V.H. Roggel 54 (26)

27 V.I.O.S. Heythuisen 24 Vilt/Be Quick Berg en Terblijt 100 Wittenhorst Wijnandia Zwart Wit Horst Wijnandsrade Oirsbeek D.S.G. Amsterdam 79 De Vriendschap SV/TOB Amsterdam 107 A.S.V. 65 Ankeveen 68 Fulmen Fidelitas Amersfoort 151 Smeeing/B.D.C. Soest 88 D.I.O.S. Den Hoorn 246 Maasgouw Maasbracht 85 Achilles Gorinchem 89 M.S.V. Noordwijk 59 R.O.A.C. Roelofsarendsveen 69 V.E.L.O. Wateringen 364 Quintus Kwintsheul 395 D.W.S. Schiedam 154 Unitas 63 Maassluis (27)

Notulen van de Algemene Ledenvergadering van NKS-Handbal d.d. 23 juni 2015 in Vught aanvang 19.00 uur.

Notulen van de Algemene Ledenvergadering van NKS-Handbal d.d. 23 juni 2015 in Vught aanvang 19.00 uur. Notulen van de Algemene Ledenvergadering van NKS-Handbal d.d. 23 juni 2015 in Vught aanvang 19.00 uur. Aanwezig: Van het bestuur: Marius Buiting, Ton Loeffen. Van de verenigingen: Wim v/d Schoot(Zephyr,

Nadere informatie

Uw aanwezigheid is vooral op deze vergadering van belang want we gaan ingrijpende beslissingen nemen.

Uw aanwezigheid is vooral op deze vergadering van belang want we gaan ingrijpende beslissingen nemen. Geacht bestuur, Hierbij nodigen wij u uit tot het bijwonen van de Algemene Ledenvergadering van NKS- Handbal op dinsdag 23 juni a.s. om 19.00 uur/19.30 uur in het van der Valk Hotel s -Hertogenbosch-Vught,

Nadere informatie

1. Opening. 2. Ingekomen stukken en mededelingen. 3. Vaststelling notulen Algemene Ledenvergadering d.d. 5 juni 2012 ( Bijlage 1)

1. Opening. 2. Ingekomen stukken en mededelingen. 3. Vaststelling notulen Algemene Ledenvergadering d.d. 5 juni 2012 ( Bijlage 1) AGENDA VOOR DE ALGEMENE LEDENVERGADERING VAN NKS HANDBAL OP DINSDAG 25 JUNI OM 19.30 UUR IN HET VAN DER VALK HOTEL S-HERTOGEN BOSCH VUGHT, BOSSCHEWEG 2, 5261 AA VUGHT 1. Opening 2. Ingekomen stukken en

Nadere informatie

District Zuid Oost - Regio Brabant & Limburg ZAAL versie 1 ( )

District Zuid Oost - Regio Brabant & Limburg ZAAL versie 1 ( ) District Zuid Oost - Regio Brabant & Limburg ZAAL 16-17 versie 1 (06-05-2016) De Klasse- of Poule-benaming begint met de afkorting van het District (ZO), gekoppeld met de Regio BR (Brabant) of LB (Limburg).

Nadere informatie

District Zuid Oost - Regio Brabant & Limburg ZAAL versie 4 ( )

District Zuid Oost - Regio Brabant & Limburg ZAAL versie 4 ( ) District Zuid Oost - Regio Brabant & Limburg ZAAL 19-20 versie 4 (17-06-2019) De Klasse- of Poule-benaming begint met de afkorting van het District (ZO), gekoppeld met de Regio BR (Brabant) of LB (Limburg).

Nadere informatie

Teamindeling seizoen Landelijk

Teamindeling seizoen Landelijk Teamindeling seizoen 2011-2012 Landelijk in het rood: teams afd. Oost EREDIVISIE DAMES EREDIVISIE HEREN Hoofdkl. A Dames Hoofdkl. A Heren 1 VOC Volendam Nieuw Heeten Reehorst 2 Dalfsen E & O Kwiek 2 CSV

Nadere informatie

versie 1 ( ) Dames Senioren

versie 1 ( ) Dames Senioren Landelijke Divisies ZAAL 16-17 versie 1 (06-05-2016) Dames Senioren Ere Divisie ED DS-A Eerste Divisie 1D DS-A Tweede Divisie 2D DS-A 1 Borhave DS1 1 Virto/Quintus DS2 1 Commandeur/VVW DS1 2 Virto/Quintus

Nadere informatie

WEDSTRIJDPROGRAMMA. Zaterdag 1 september Zaal 1 Intersport Snelders

WEDSTRIJDPROGRAMMA. Zaterdag 1 september Zaal 1 Intersport Snelders Zaal 1 Intersport Snelders 8:30 1 HV The Flyers D2 M.H.V. '81 D2 D3 8:50 2 BCC HVW Wanroij D2 ABS D2 D3 9:10 3 HV The Flyers E1 ABS E1 E1 9:30 4 BCC HVW Wanroij E1 HV Groesbeeks Glorie E1 E1 9:50 5 HV

Nadere informatie

versie 2 ( ) Dames Senioren

versie 2 ( ) Dames Senioren Landelijke Divisies ZAAL 16-17 versie 2 (20-05-2016) Dames Senioren Ere Divisie ED DS-A Eerste Divisie 1D DS-A Tweede Divisie 2D DS-A 1 Borhave DS1 1 Virto/Quintus DS2 1 Commandeur/VVW DS1 2 Virto/Quintus

Nadere informatie

FINANCIEEL JAARVERSLAG NVBT OVER 2014

FINANCIEEL JAARVERSLAG NVBT OVER 2014 FINANCIEEL JAARVERSLAG NVBT OVER 2014 Nijkerk, 16 april 2015 Versie 1.0 Balans NVBT Balans NVBT per 31-12-2014 Activa 31-12-2014 31-12-2013 Passiva 31-12-2014 31-12-2013 Vaste activa 0 0 Eigen Vermogen

Nadere informatie

Verslag (bijzondere) Algemene Ledenvergadering v.v. WODAN van 30 maart 2015

Verslag (bijzondere) Algemene Ledenvergadering v.v. WODAN van 30 maart 2015 Verslag (bijzondere) Algemene Ledenvergadering v.v. WODAN van 30 maart 2015 Dagelijks bestuur Karel Evers John Martens (afwezig) Commissieleden Mirjam Frijters Jan de Koning Geert van Almen Functie Voorzitter

Nadere informatie

Vereniging voor Documentaire Informatievoorziening en Administratieve Organisatie S.O.D. Jaarrekening 2012. Aldus vastgesteld in de vergadering

Vereniging voor Documentaire Informatievoorziening en Administratieve Organisatie S.O.D. Jaarrekening 2012. Aldus vastgesteld in de vergadering Vereniging voor Documentaire Informatievoorziening en Administratieve Organisatie S.O.D. Jaarrekening 2012 Aldus vastgesteld in de vergadering de secretaris de voorzitter Vereniging voor Documentaire Informatievoorziening

Nadere informatie

Landelijke Vereniging van Onderwijsadviseurs Jaarrekening 2014

Landelijke Vereniging van Onderwijsadviseurs Jaarrekening 2014 Landelijke Vereniging van Onderwijsadviseurs Jaarrekening 2014 concept Inhoudsopgave Verslag van de penningmeester 3 Jaarrekening 2014 Balans op 31 december 2014 4 Exploitatierekening over 2014 5 Kasstroomoverzicht

Nadere informatie

05 Jaarverslagen afdeling voetbal SV Spaarnwoude en jeugdcommissie seizoen

05 Jaarverslagen afdeling voetbal SV Spaarnwoude en jeugdcommissie seizoen Notulen Aanwezige bestuursleden: Edwin Ruijgrok (voorzitter) Jan Bönker (secretaris) Bert Brals (penningmeester) Frank Willems (seniorenzaken) Frank Oud (wedstrijdsecretaris) Steven ten Brink (selectiezaken)

Nadere informatie

JAARREKENIG. Over het boekjaar van de

JAARREKENIG. Over het boekjaar van de JAARREKENIG Over het boekjaar 2014 van de VERENIGING EUROPESE BEWEGING IN NEDERLAND Inhoudsopgave Bladzijde - Balans per 31 december 2014 2 - Staat van baten en lasten over 2014 3 - Kasstroomoverzicht

Nadere informatie

Landelijke Vereniging van Onderwijsadviseurs. Jaarrekening 2016

Landelijke Vereniging van Onderwijsadviseurs. Jaarrekening 2016 Landelijke Vereniging van Onderwijsadviseurs Jaarrekening 2016 Inhoudsopgave Verslag van de penningmeester 3 Jaarrekening 2016 Balans op 31 december 2016 4 Exploitatierekening over 2016 5 Kasstroomoverzicht

Nadere informatie

Inhoudsopgave jaarverslagen 2014 en begroting 2015

Inhoudsopgave jaarverslagen 2014 en begroting 2015 Inhoudsopgave jaarverslagen 2014 en begroting 2015 1. Agenda Algemene Leden Vergadering 30 maart 2015 2. Verslag Algemene Leden Vergadering 24 maart 2014 5-8 Jaarverslag penningmeester 2014 Agenda van

Nadere informatie

Notulen 36 e ALV Veenshuttle op 31 maart 2016

Notulen 36 e ALV Veenshuttle op 31 maart 2016 Notulen 36 e ALV Veenshuttle op 31 maart 2016 Aanwezig: volgens presentielijst 23 leden 1. OPENING De voorzitter opent om 19:30u in sporthal De Phoenix de Algemene Leden Vergadering en heet alle aanwezigen

Nadere informatie

BALANS 2012. Activa 31-12-11 31-12-12 Passiva 31-12-11 31-12-12. Postbank 7.857,94 12.497,29 Eigen vermogen 65.648,64 71.298,59

BALANS 2012. Activa 31-12-11 31-12-12 Passiva 31-12-11 31-12-12. Postbank 7.857,94 12.497,29 Eigen vermogen 65.648,64 71.298,59 BALANS EN RESULTATENREKENING 2012 WERKGROEP 18e EEUW BALANS 2012 Activa 31-12-11 31-12-12 Passiva 31-12-11 31-12-12 Postbank 7.857,94 12.497,29 Eigen vermogen 65.648,64 71.298,59 Postcheque België 5.105,30

Nadere informatie

Nog niet alle. sporthal is.

Nog niet alle. sporthal is. Routebeschrijving Sportcentrum Arcus bevindt zich op de Campuslaan 14, 6602 HX Wijchen. Het telefoonnummer is 024 30 00 305. Nog niet alle navigatiesystemen kennen de weg naar de Arcus. Volg dan in Wijchen

Nadere informatie

Algemene Leden Vergadering

Algemene Leden Vergadering Algemene Leden Vergadering Financiële stukken Afrekening 2018 Hendrik Meuwese NEDERLANDSE HYDROLOGISCHE VERENIGING FINANCIEEL JAAROVERZICHT 2018 EXPLOITATIEREKENING Ontvangsten Uitgaven Ledencontributies

Nadere informatie

Notulen Algemene Ledenvergadering 14 maart 2016

Notulen Algemene Ledenvergadering 14 maart 2016 Notulen Algemene Ledenvergadering 14 maart 2016 Volgens de presentielijst waren er 22 leden aanwezigen 1. Opening, en mededelingen De voorzitter opent de vergadering en heet een ieder welkom. De voorzitter

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE VERENIGING KATHOLIEKE BOND VAN OUDEREN TE KRIMPEN AAN DEN IJSSEL ALGEMENE BEPALINGEN

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE VERENIGING KATHOLIEKE BOND VAN OUDEREN TE KRIMPEN AAN DEN IJSSEL ALGEMENE BEPALINGEN ARTIKEL 1 In dit reglement wordt verstaan onder: HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE VERENIGING KATHOLIEKE BOND VAN OUDEREN TE KRIMPEN AAN DEN IJSSEL ALGEMENE BEPALINGEN a. De Bond: de Katholieke Bond van Ouderen

Nadere informatie

Provero lid t.a.v. Postbus Adres WOONPLAATS. DRIEBERGEN, 14 november. Betreft: Algemene ledenvergadering. Beste leden van Provero,

Provero lid t.a.v. Postbus Adres WOONPLAATS. DRIEBERGEN, 14 november. Betreft: Algemene ledenvergadering. Beste leden van Provero, Provero lid t.a.v. Postbus Adres WOONPLAATS DRIEBERGEN, 14 november Betreft: Algemene ledenvergadering Beste leden van Provero, Op donderdag 14 november 2013 vindt om 10.00 uur de Algemene Ledenvergadering

Nadere informatie

Ingekomen schriftelijke vraag van sv Zwolle behandeling bij rondvraag- Ontvangen per dd 29 november 2011

Ingekomen schriftelijke vraag van sv Zwolle behandeling bij rondvraag- Ontvangen per  dd 29 november 2011 Ingekomen schriftelijke vraag van sv Zwolle behandeling bij rondvraag- Ontvangen per email dd 29 november 2011 Wij willen graag voor de rondvraag onderstaande vraag indienen voor de AAV van 12 december.

Nadere informatie

Vereniging voor Documentaire Informatievoorziening en Administratieve Organisatie S.O.D. Jaarrekening Aldus vastgesteld in de vergadering

Vereniging voor Documentaire Informatievoorziening en Administratieve Organisatie S.O.D. Jaarrekening Aldus vastgesteld in de vergadering Vereniging voor Documentaire Informatievoorziening en Administratieve Organisatie S.O.D. Jaarrekening 2011 Aldus vastgesteld in de vergadering de secretaris de voorzitter Vereniging voor Documentaire Informatievoorziening

Nadere informatie

Hierbij doe ik u een exemplaar van het definitieve jaarrapport van de vereniging over 2012 toekomen.

Hierbij doe ik u een exemplaar van het definitieve jaarrapport van de vereniging over 2012 toekomen. Vereniging van Zuid-Hollandse Waterschappen Hoogheemraadschap van Delfland ons kenmerk : 1071291 T.a.v. de heer mr. M.A.P. van Haersma Buma Bijiage(n) : 1 POStbUS 3061 Delft : 22 mei 2013 2601 DB Delft

Nadere informatie

Notulen Algemene Ledenvergadering Amersfoort Sportfederatie (ASF)

Notulen Algemene Ledenvergadering Amersfoort Sportfederatie (ASF) Notulen Algemene Ledenvergadering Amersfoort Sportfederatie (ASF) Datum: Donderdag 22 mei 2014 Locatie: Verenigingsgebouw CJVV 1. Opening en vaststellen agenda De voorzitter opent de vergadering om 20.08

Nadere informatie

De jaarrekening 2010 is in de jaarvergadering van 7 mei 2011 door de verenigingsraad vastgesteld.

De jaarrekening 2010 is in de jaarvergadering van 7 mei 2011 door de verenigingsraad vastgesteld. Administratiekantoor H.G.M. Verstappen Parklaan 18 3972 JZ Driebergen Tel. 0343-515621 Aan het bestuur van de Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Weer- en Sterrenkunde p/a Zonnenburg 2 3512 NL UTRECHT

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE VERENIGING ZORG COLLECTIEF WANROIJ. Vastgesteld door ALV op 22 maart 2016.

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE VERENIGING ZORG COLLECTIEF WANROIJ. Vastgesteld door ALV op 22 maart 2016. HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE VERENIGING ZORG COLLECTIEF WANROIJ Vastgesteld door ALV op 22 maart 2016. Wanroij, 22 maart 2016. 1 Artikel 1: Leden 1. Leden zijn natuurlijke personen die conform de statuten

Nadere informatie

Hollandse Vereniging voor Genealogie. Ons Voorgeslacht

Hollandse Vereniging voor Genealogie. Ons Voorgeslacht Hollandse Vereniging voor Genealogie Ons Voorgeslacht Financieel verslag over de periode 1 januari 2018 tot en met 31 december 2018 Dit verslag is als volgt ingedeeld: 1. Balans per 31 december 2018 2.

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT OMNI

HUISHOUDELIJK REGLEMENT OMNI DIEPENVEENSE SPORTCLUB D.S.C. HUISHOUDELIJK REGLEMENT OMNI DEFINITIEF GOEDGEKEURD DOOR DE ALGEMENE LEDENVERGADERING VAN 14 NOVEMBER 2012 December 2012 D I E P E N V E E N S E S P O R T C L U B ( DSC )

Nadere informatie

2. In memoriam en mededelingen De voorzitter gedenkt de acht leden die ons in het jaar 2017 zijn ontvallen.

2. In memoriam en mededelingen De voorzitter gedenkt de acht leden die ons in het jaar 2017 zijn ontvallen. Notulen 40 ste Algemene Ledenvergadering Vereniging Vrienden van het Airborne Museum Zaterdag 17 maart 2018 1. Opening De voorzitter heet eenieder welkom op deze 40 ste Algemene Ledenvergadering van de

Nadere informatie

CONCEPT Jaarrekening 2015

CONCEPT Jaarrekening 2015 Vereniging Synchroon Veghel CONCEPT Jaarrekening 2015 Status: ter goedkeuring Kascommissie 29-feb-16 INHOUD FINANCIEEL JAARVERSLAG 2015 BLZ. 1.1. Doelstelling van de organisatie 3 1.2 Samenstelling van

Nadere informatie

Ten geleide. MLTV90 3 februari Het financieel jaarverslag over 2018 bevat een:

Ten geleide. MLTV90 3 februari Het financieel jaarverslag over 2018 bevat een: Ten geleide Het financieel jaarverslag over 2018 bevat een: Balans per 31 december 2018 met toelichting Winst & Verlies rekening over 2018 met toelichting Begroting 2019 De Winst & Verlies rekening 2018

Nadere informatie

3. Muziekgebouw Eindhoven Wim Vringer Meldt over de programmering en de financiën het volgende: Programmering/ programma ontwikkeling

3. Muziekgebouw Eindhoven Wim Vringer Meldt over de programmering en de financiën het volgende: Programmering/ programma ontwikkeling Notulen jaarvergadering Vrienden Muziekgebouw Eindhoven Datum : woensdag 4 juni 2014 Locatie : tweede foyer Muziekgebouw Eindhoven Aanvang : 18.45 uur Aanwezig : circa 100 Leden van de Vereniging Muziekgebouw

Nadere informatie

Financieel jaarverslag en jaarrekening van het jaar 2014

Financieel jaarverslag en jaarrekening van het jaar 2014 Financieel jaarverslag en jaarrekening van het jaar 2014 I N H O U D Voorwoord 2 Financieel jaarverslag 2014 3 Jaarrekening van 31 december 2014 4 Toelichting op de balans van 31 december 2014 4 Toelichting

Nadere informatie

Financieel Jaarverslag 2015 en Begroting Tennisclub Ootmarsum

Financieel Jaarverslag 2015 en Begroting Tennisclub Ootmarsum Financieel Jaarverslag 2015 en Begroting 2016 Tennisclub Ootmarsum Inhoud 1. Overzicht Resultatenrekening en begroting 2. Overzicht Balans 3. Overzicht ledenaantal 4. Toelichting Resultatenrekening 2015

Nadere informatie

Financieel Jaarverslag 2014-2015. begroting 2015-2016

Financieel Jaarverslag 2014-2015. begroting 2015-2016 Financieel Jaarverslag 2014-2015 en begroting 2015-2016 Financieel Jaarverslag 2014-2015 en begroting 2015-2016 pagina 0 van 10 1. INHOUD pagina 1. Inhoud... 1 2. Algemeen... 1 3. Balans... 2 4. Winst-

Nadere informatie

Uitnodiging Algemene Ledenvergadering 2014

Uitnodiging Algemene Ledenvergadering 2014 Uitnodiging Algemene Ledenvergadering 2014 Het bestuur van Hockey Club De Hoeksche Waard roept hierbij alle leden bijeen voor het bijwonen van de Algemene Ledenvergadering op 11 juni 2014 in het clubhuis,

Nadere informatie

BALANS RESULTATENREKENING 2016 RESP BEGROTING 2017, 2018

BALANS RESULTATENREKENING 2016 RESP BEGROTING 2017, 2018 BALANS & RESULTATENREKENING 2016 RESP. 2015 & BEGROTING 2017, 2018 Boekhoudbureau H. van Bockel Blad 2 Toelichting bij de jaarrekening 2016, opmerkingen over het lopende boekjaar 2017 en voorstel de begroting

Nadere informatie

Thuiswedstrijden zaalcompetitie Datum Tijd Thuisteam Uitteam Tijdwaarneming:

Thuiswedstrijden zaalcompetitie Datum Tijd Thuisteam Uitteam Tijdwaarneming: Thuiswedstrijden zaalcompetitie 2018-2019 Datum Tijd Thuisteam Uitteam Tijdwaarneming: 27-10-2018 10:00 Oliveo F1 Hellas F1 27-10-2018 10:00 Oliveo F2 Hellas F2 27-10-2018 11:00 Oliveo E2# Hillegom E1

Nadere informatie

Provero-lid. Apeldoorn, 3 november Betreft: Algemene Ledenvergadering. Beste leden van Provero,

Provero-lid. Apeldoorn, 3 november Betreft: Algemene Ledenvergadering. Beste leden van Provero, Provero-lid Apeldoorn, 3 november 2014 Betreft: Algemene Ledenvergadering Beste leden van Provero, Op dinsdag 11 november 2014 vindt tijdens de bijeenkomst De Omgevingswet, terug naar de zandbak tussen

Nadere informatie

Financieel Jaarverslag Begroting Zeist, Heuvelrug en Kromme Rijn

Financieel Jaarverslag Begroting Zeist, Heuvelrug en Kromme Rijn Financieel Jaarverslag en van de Koninklijke Nederlandse Natuurhistorische Vereniging Afdeling Zeist, Heuvelrug en Kromme Rijn Balans Activa 3112 3112 Passiva 3112 3112 Promotie Voorraad 101,00 380,00

Nadere informatie

Jaarverslag 2013 van de penningmeester

Jaarverslag 2013 van de penningmeester Jaarverslag 2013 van de penningmeester Vereniging Gouden-Kruisdragers Vierdaagse Toelichting op werkelijke baten en lasten per 31 december 2013 Baten Contributies Contributies 2677 leden a 18,50 49.524,50

Nadere informatie

Vereniging van Zuid-Hollandse Gemeenten

Vereniging van Zuid-Hollandse Gemeenten Vereniging van Zuid-Hollandse Gemeenten Vergadering : AV 17-04-2015 Agendapunt : 4 Aan : Algemene Vergadering Kenmerk : AV 15041704 Datum : 7 april 2015 Bijlage : ONDERWERP : Jaarrekening 2014 --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

4. Jaarverslag 2017, de volgende activiteiten hebben plaatsgevonden in 2017:

4. Jaarverslag 2017, de volgende activiteiten hebben plaatsgevonden in 2017: NOTULEN Algemene Ledenvergadering 2018 d.d. 24-05-2018 locatie Flanders Tilburgseweg 37 te Goirle Geachte leden, Op donderdag 24 mei zijn we samen gekomen voor de Algemene Ledenvergadering bij Flanders

Nadere informatie

Jaarrekening 2015 ALV 15 april 2016 Agendapunt 6

Jaarrekening 2015 ALV 15 april 2016 Agendapunt 6 Jaarrekening 2015 ALV 15 april 2016 Agendapunt 6 Contact Secretariaat Bogaardplein 15 Postbus 5305 2280 HH Rijswijk 070-3261816 vzhg@rijswijk.nl www.vzhg.nl AAN: Algemene vergadering Bijgaand ontvangt

Nadere informatie

Financieel Jaarverslag

Financieel Jaarverslag Financieel Jaarverslag 2016 Inhoudsopgave 1 Algemeen... 3 1.1 Aanbieding jaarrekening... 3 1.2 Doelstelling... 3 1.3 Inschrijving Kamer van Koophandel... 3 1.4 Vergelijkende cijfers... 3 2 Financiële positie...

Nadere informatie

Financieel verslag 2017 penningmeester

Financieel verslag 2017 penningmeester Financieel verslag 2017 penningmeester De Vereniging tot Behoud van Anna s Hoeve en omgeving is een vereniging met volledige rechtsbevoegdheid met als doelstelling het bevorderen van de instandhouding

Nadere informatie

BALANS RESULTATENREKENING 2015 RESP BEGROTING Boekhoudbureau H. van Bockel Blad 2

BALANS RESULTATENREKENING 2015 RESP BEGROTING Boekhoudbureau H. van Bockel Blad 2 BALANS & RESULTATENREKENING 2015 RESP. 2014 & BEGROTING 2017 Boekhoudbureau H. van Bockel Blad 2 Toelichting bij de jaarrekening over 2015 en de begroting 2017. Jaarrekening 2015 Het jaar 2015 is afgesloten

Nadere informatie

IVN Noord-Kennemerland

IVN Noord-Kennemerland IVN Noord-Kennemerland Rapport inzake jaarbericht 2015 3 maart 2016 Pagina 1 van 14 Blad Inhoudsopgave Jaarbericht 2015 3 Jaarverslag van het bestuur 4 Jaarrekening 5 Balans per 31 december 2015 (inclusief

Nadere informatie

16 oktober 2015 Floor Wijnands, penningmeester NVOR

16 oktober 2015 Floor Wijnands, penningmeester NVOR Voorlopige balans per 15 oktober 2016, balans per 31-12-2015 Kolommenstaat: begroting 2015, exploitatie 2015 begroting 2016, voorlopige exploitatie 2016 per 15 oktober 2016 en begroting 2017 Toelichtingen

Nadere informatie

Financieel Jaarverslag 2015

Financieel Jaarverslag 2015 Financieel Jaarverslag 2015 Nederlandse Vereniging van Hoofdpijnpatiënten Financieel Jaarverslag 2015 Inhoudsopgave Inleiding... 3 Samenstelling bestuur... 3 Balans... 4 Staat van baten en lasten... 5

Nadere informatie

STICHTING ONEBIGSMILE.NL

STICHTING ONEBIGSMILE.NL STICHTING ONEBIGSMILE.NL JAARVERSLAG 2017 1 Stichting Onebigsmile.nl Jaarverslag 2017 Algemeen De Stichting Onebigsmile.nl is opgericht op 29 augustus 2013 en is ingeschreven bij de Kamer van Koophandel

Nadere informatie

De Algemene Ledenvergadering van de HCC Beleggen d.d. 5 april 2014

De Algemene Ledenvergadering van de HCC Beleggen d.d. 5 april 2014 De Algemene Ledenvergadering van de HCC Beleggen d.d. 5 april 2014 De concept agenda: 1 Opening en vaststellen agenda 2 Mededelingen en ingekomen stukken 3 Verslag ALV 13 april 20123 (pagina 2) 4 Jaarverslagen

Nadere informatie

BLIJF OP DE HOOGTE TENNISCLUBETTEN.NL

BLIJF OP DE HOOGTE TENNISCLUBETTEN.NL BLIJF OP DE HOOGTE TENNISCLUBETTEN.NL BEDANKT! AGENDA ALV 8-1 1. Opening en mededelingen Vaststellen agenda (2), ingekomen stukken (3), notulen (4) 5. Jaarverslagen 2018 Bestuur (5a) & commissies (5b)

Nadere informatie

Financieel verslag 2016 penningmeester

Financieel verslag 2016 penningmeester Financieel verslag 2016 penningmeester De Vereniging tot Behoud van Anna s Hoeve en omgeving is een vereniging met volledige rechtsbevoegdheid met als doelstelling het bevorderen van de instandhouding

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement Omnivereniging Sportclub Zierikzee

Huishoudelijk reglement Omnivereniging Sportclub Zierikzee Huishoudelijk reglement Omnivereniging Sportclub Zierikzee Algemeen Artikel 1 1. De vereniging genaamd: Omnivereniging Sportclub Zierikzee, hierna te noemen omnivereniging is bij notariële akte opgericht

Nadere informatie

Jaarverslag seizoen

Jaarverslag seizoen Jaarverslag seizoen 2015-2016 Beste sportvriend, AGENDA ALGEMENE VERGADERING D.D. 12 JUNI 2017 Hierbij nodig ik U uit tot het bijwonen van de algemene ledenvergadering van 12 juni a.s., aanvang 20.00 uur,

Nadere informatie

Algemene ledenvergadering op 20 MAART 2014 over het boekjaar 2013

Algemene ledenvergadering op 20 MAART 2014 over het boekjaar 2013 Nederlandse Hydrologische Vereniging pagina 1 van 5 TOELICHTING JAARREKENING 2013 NEDERLANDSE HYDROLOGISCHE VERENIGING Algemene ledenvergadering op 20 MAART 2014 over het boekjaar 2013 In 2013 zijn de

Nadere informatie

STICHTING HANDY-CAR(E) JAARVERSLAG 2015

STICHTING HANDY-CAR(E) JAARVERSLAG 2015 STICHTING HANDY-CAR(E) JAARVERSLAG 2015 INHOUD Inhoud... 2 Voorwoord... 3 Verslag coördinator... 4 Gegevens Stichting Handy-Car(e)... 5 Activiteiten... 6 Financieel verslag 2015... 7 Toelichting op de

Nadere informatie

Jaarrekening 2013 Koninklijke Nederlandse Bosbouw Vereniging Voorburg

Jaarrekening 2013 Koninklijke Nederlandse Bosbouw Vereniging Voorburg Jaarrekening 2013 Koninklijke Nederlandse Bosbouw Vereniging Voorburg Het Algemeen bestuur van de Koninklijke Nederlandse Bosbouw Vereniging Spinozalaan 33 2273 XC Voorburg Voorburg, 4 maart 2014 Geacht

Nadere informatie

Notulen van de Algemene Leden Vergadering van de Zaalsportclub Muiderberg, dinsdag 14 maart 2017, 20:00 uur De Rijver, Muiderberg

Notulen van de Algemene Leden Vergadering van de Zaalsportclub Muiderberg, dinsdag 14 maart 2017, 20:00 uur De Rijver, Muiderberg Notulen van de Algemene Leden Vergadering van de Zaalsportclub Muiderberg, dinsdag 14 maart 2017, 20:00 uur De Rijver, Muiderberg Aanwezig: Vera van Etten (voorzitter bestuur), Hetty Tjalkens (vice voorzitter),

Nadere informatie

JAARVERSLAG. Vereniging Wooninitiatief Bergen op Zoom Garry Horselaan 5, 4631NS Hoogerheide BOEKJAAR KvK: RSIN:

JAARVERSLAG. Vereniging Wooninitiatief Bergen op Zoom Garry Horselaan 5, 4631NS Hoogerheide BOEKJAAR KvK: RSIN: Vereniging Wooninitiatief Bergen op Zoom Garry Horselaan 5, 4631NS Hoogerheide KvK: 53782151 RSIN: 851015542 www.wiboz.nl JAARVERSLAG BOEKJAAR 2013 Voor u ligt het jaarverslag van Wooninitiatief Bergen

Nadere informatie

Programmaboekje zaalhandbaltoernooi The Flyers

Programmaboekje zaalhandbaltoernooi The Flyers Programmaboekje zaalhandbaltoernooi The Flyers 2 2-4 september 2016 Routebeschrijving Sportcentrum Arcus bevindt zich op de Campuslaan 14, 6602 HX Wijchen. Het telefoonnummer is 024-30 00 305. 3 Programmaboekje

Nadere informatie

MHC Dieren Financieel jaarverslag 2008-2009 B. Grijpma 1 juni 2009

MHC Dieren Financieel jaarverslag 2008-2009 B. Grijpma 1 juni 2009 MHC Dieren Financieel jaarverslag 2008-2009 B. Grijpma 1 juni 2009 Inhoud: Balans per 1-6-2009 Realisatieoverzicht 2008-2009 Toelichting op het overzicht en begroting Meerjarenbegroting 2005-2017 Voorstel

Nadere informatie

INKOMSTEN Werkelijk 2018 Uit reserves Begroting 2018 Werkelijk 2017

INKOMSTEN Werkelijk 2018 Uit reserves Begroting 2018 Werkelijk 2017 Jaarrekening 2018 Staat van inkomsten en uitgaven INKOMSTEN Werkelijk 2018 Uit reserves Begroting 2018 Werkelijk 2017 Contributies 12.654 12.000 13.195 Subsidie 7.277 7.250 7.413 Advertenties 13.733 11.750

Nadere informatie

Algemene ledenvergadering op 5 FEBRUARI 2015 over het boekjaar 2014

Algemene ledenvergadering op 5 FEBRUARI 2015 over het boekjaar 2014 Nederlandse Hydrologische Vereniging pagina 1 van 5 TOELICHTING JAARREKENING 2014 NEDERLANDSE HYDROLOGISCHE VERENIGING Algemene ledenvergadering op 5 FEBRUARI 2015 over het boekjaar 2014 In 2014 zijn de

Nadere informatie

Verslag van de Algemene Ledenvergadering van de Vereniging van Gepensioneerden Unilever Bestfoods Nederland

Verslag van de Algemene Ledenvergadering van de Vereniging van Gepensioneerden Unilever Bestfoods Nederland Verslag van de Algemene Ledenvergadering van de Vereniging van Gepensioneerden Unilever Bestfoods Nederland, gehouden op dinsdag, 4 april 2017 in Zalencentrum Restaurant Engels, Stationsplein 45 te Rotterdam.

Nadere informatie

TOGB 23, 121, 2650 AC

TOGB 23, 121, 2650 AC ALV TOGB handbal SV TOGB Sportpark Het Hoge Land Hoge Land 23, Berkel en Rodenrijs Postbus 121, 2650 AC Berkel en Rodenrijs Ons Clubhuis 010 511 20 06 12 mei 2015 T O G B 1. Opening vergadering 2. Ingekomen

Nadere informatie

T.V. de Eemslag. Jaarrapport. Meer slagkracht met de Eemslag 40 jaar

T.V. de Eemslag. Jaarrapport. Meer slagkracht met de Eemslag 40 jaar T.V. de Eemslag 2014 Jaarrapport Het verslagjaar 2014 is met een positief resultaat van 31.809, - afgesloten. (2013: 24.968, -) Wanneer wij dit vergelijken met 2013 hebben zo wel de opbrengsten als de

Nadere informatie

Scheidsrechtersvereniging Doetinchem en Omstreken

Scheidsrechtersvereniging Doetinchem en Omstreken Aanwezig: 43 leden. Notulen 79 ste Jaarlijkse Algemene Ledenvergadering Scheidsrechtersvereniging, 13 april 2015 Genodigden: VCN, COVS Oost, Servicegebied Midden en zustervereniging COVS Winterswijk e.o.

Nadere informatie

ALV - 12 december 2016

ALV - 12 december 2016 ALV - 12 december 2016 datum: 12 december 2016 tijd en locatie 20:00 Milieucentrum Utrecht, Oudegracht 60 aanwezigen afwezigen Vanuit het bestuur: van Seters, Pieter Duif, Inge Verhoef Vanuit de organisatie:

Nadere informatie

Verslag Algemene Ledenvergadering AV Fortuna 18 maart uur in de Polderpoort.

Verslag Algemene Ledenvergadering AV Fortuna 18 maart uur in de Polderpoort. Verslag Algemene Ledenvergadering AV Fortuna 18 maart 2016 19.30 uur in de Polderpoort. 1. Welkom. De voorzitter heet iedereen welkom. Er zijn 34 leden aanwezig 2. Mededelingen en ingekomen stuk(ken).

Nadere informatie

HISTORISCHE KRING BUSSUM BUSSUM JAARREKENING 2018

HISTORISCHE KRING BUSSUM BUSSUM JAARREKENING 2018 HISTORISCHE KRING BUSSUM BUSSUM 1 INHOUDSOPGAVE Blz. JAARREKENING 1 Balans per 31 december 2018 2 2 Staat van baten en lasten over 2018 3 3 Toelichting op de balans per 31 december 2018 en de staat van

Nadere informatie

KAPITTEL DE MARKEROOS D:. ENSCHEDE

KAPITTEL DE MARKEROOS D:. ENSCHEDE 2017 KAPITTEL DE MARKEROOS D:. ENSCHEDE INHOUD RAPPORT Structuur van de organisatie Doel van de organisatie Het bestuur Administratie Fiscale positie Resultaat 2017 Vaststellingsverklaring JAARREKENING

Nadere informatie

Jaarrekening 2016 Vereniging van Pastoraal Werkenden

Jaarrekening 2016 Vereniging van Pastoraal Werkenden Jaarrekening 2016 Vereniging van Pastoraal Werkenden Vereniging van Pastoraal Werkenden (VPW) goedgekeurd door de ALV 18 mei 2017 kascommissie Auke Poppen en Wim van Paassen INHOUDSOPGAVE Inhoudsopgave

Nadere informatie

B.U.N. Boeddhistische Unie Nederland. Boeddhistische Unie Nederland

B.U.N. Boeddhistische Unie Nederland. Boeddhistische Unie Nederland B.U.N. Boeddhistische Unie Nederland Vereniging van boeddhistische groeperingen in Nederland Boeddhistische Unie Nederland Postbus 17286 1001 JG Amsterdam Jaarcijfers 2013 Opgesteld d.d. 17 april 2014

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT. van de NEDERLANDSE VERENIGING VOOR SLECHTHORENDEN (NVVS) Artikel 1. OMSCHRIJVINGEN

HUISHOUDELIJK REGLEMENT. van de NEDERLANDSE VERENIGING VOOR SLECHTHORENDEN (NVVS) Artikel 1. OMSCHRIJVINGEN HUISHOUDELIJK REGLEMENT van de NEDERLANDSE VERENIGING VOOR SLECHTHORENDEN (NVVS) Artikel 1. OMSCHRIJVINGEN 1. In dit reglement wordt verstaan onder a. vereniging: de NVVS; b. bestuur: het bestuur van de

Nadere informatie

Financieel verslag Het jaar 2015 is afgesloten met een voordelig saldo van 5.835,00. Dit saldo komt ten goede aan het fonds Algemeen.

Financieel verslag Het jaar 2015 is afgesloten met een voordelig saldo van 5.835,00. Dit saldo komt ten goede aan het fonds Algemeen. Bijlage 3 bij Nieuwsbrief Financieel verslag 2015 Algemeen Het jaar 2015 is afgesloten met een voordelig saldo van 5.835,00. Dit saldo komt ten goede aan het fonds Algemeen. Toelichting bij de posten van

Nadere informatie

Verslag Algemene Ledenvergadering

Verslag Algemene Ledenvergadering Verslag Algemene Ledenvergadering Maandag 28 november 2016, 19:00 uur, vergaderruimte zwembad Otterveurdt 1. Opening door de voorzitter De voorzitter, Marcel de Raat, opent om 19:10 de vergadering en heet

Nadere informatie

Financieel verslag Deelnemersvereniging Pensioenfonds Dierenartsen. Utrecht

Financieel verslag Deelnemersvereniging Pensioenfonds Dierenartsen. Utrecht Financieel verslag 2008 Deelnemersvereniging Pensioenfonds Dierenartsen Utrecht Jaarrekening Balans per 31 december 2008 Activa 31 december 2008 31 december 2007 Ref. Vaste activa Materiële vaste activa

Nadere informatie

Toelichting bij de jaarrekening 2007

Toelichting bij de jaarrekening 2007 Toelichting bij de jaarrekening 2007 De jaarrekening 2007 sluit met een positief saldo van 61.886. De begroting 2007 ging uit van een positief resultaat van 15.265. Hierna volgt een toelichting op het

Nadere informatie

S.V.H.A. - verslag van de Algemene Ledenvergadering

S.V.H.A. - verslag van de Algemene Ledenvergadering Datum : maandag 12 oktober 2015 Tijd : 20:00u - 22:00u Aanwezig : geschat aantal aanwezige leden 50, waarvan 24 ingetekend; 7 bestuursleden 1. Opening De voorzitter opent de vergadering en heet alle aanwezigen

Nadere informatie

Financieel Jaarverslag 2014

Financieel Jaarverslag 2014 Financieel Jaarverslag 2. Voorwoord 3. Balans Activa 4. Balans Passiva 5. Toelichting op de balans 6. Investeringen en afschrijvingen 7. Exploitatierekening baten 8. Exploitatierekening lasten 9. Begroting

Nadere informatie

JAARVERSLAG Stationsweg 6-B 3862 CG NIJKERK

JAARVERSLAG Stationsweg 6-B 3862 CG NIJKERK JAARVERSLAG 212 Stationsweg 6-B 3862 CG NIJKERK INHOUDSOPGAVE Omschrijving blz. ACCOUNTANTSRAPPORT Samenstellingsverklaring 4 1. Algemeen 6 1.1. Administratie 6 1.2. Oprichting 6 1.3. Activiteiten 6 1.4.

Nadere informatie

Financieel jaarverslag 2014. Nederlandse Go Bond

Financieel jaarverslag 2014. Nederlandse Go Bond Financieel jaarverslag 2014 Nederlandse Go Bond Balans Na voorgestelde resultaatbestemming. Bedragen in euro. ACTIVA 31 december 2014 1 januari 2014 31 december 2013 na bestemming resultaat na bestemming

Nadere informatie

Jaarverslag 2012 van de penningmeester

Jaarverslag 2012 van de penningmeester Jaarverslag 2012 van de penningmeester Jaarrekening Gouden Kruisdragers Vierdaagse 2012 Begroot Werkelijk Analyse Debet Credit Debet Credit Debet Credit Baten Contributies 33.560 36.212,00 2.652,00 Giften

Nadere informatie

Stichting Vrienden van Onze Taal s-gravenhage

Stichting Vrienden van Onze Taal s-gravenhage s-gravenhage Jaarrekening 2012 31 mei 2013-1 - Inhoud Blad Jaarrekening 2012 3 Bestuursverslag 4 Jaarrekening 7 Balans per 31 december 2012 8 Staat van baten en lasten over 2012 9 Toelichting op de balans

Nadere informatie

S T I C H T I N G S O C I A A L F O N D S E N E X I S J A A R V E R S L A G Den Bosch, versie 1.3 1

S T I C H T I N G S O C I A A L F O N D S E N E X I S J A A R V E R S L A G Den Bosch, versie 1.3 1 Den Bosch, 11-05-2016 versie 1.3 1 Inhoud Verslag van het bestuur 3 Balans 6 Winst- en verliesrekening 7 Toelichting op balans 8 Toelichting op de winst- en verliesrekening 9 Overige gegevens Statutaire

Nadere informatie

Jaarverslag 2012/2013

Jaarverslag 2012/2013 Jaarverslag 2012/2013 het bestuur Vereniging Vrienden van De Nederlandse Opera, Amsterdam Inhoudsopgave Algemeen 1 Algemene opmerkingen 2 2 Vaststelling jaarrekening voorgaand boekjaar 2 Bijlagen Jaarrekening

Nadere informatie

Vereniging Samenwerkende Kinderboerderijen Nederland

Vereniging Samenwerkende Kinderboerderijen Nederland Jaarrekening 2017 Vereniging Samenwerkende Kinderboerderijen Nederland Geldermalsen Vereniging Samenwerkende Kinderboerderijen Nederland, Geldermalsen 1 Inhoud Jaarrekening 3 Balans per 31 december 2017

Nadere informatie

Vereniging Vrienden van de Nationale Opera

Vereniging Vrienden van de Nationale Opera Jaarrekening 2013/2014 Vereniging Vrienden van de Nationale Opera Statutaire vestigingsplaats: Amsterdam Adres: Waterlooplein 22 1011 PG Amsterdam Inhoudsopgave Jaarrekening 1. Algemeen 2. Bestuur 3. Verwerking

Nadere informatie

Algemene Ledenvergadering 2012

Algemene Ledenvergadering 2012 Algemene Ledenvergadering 2012 Het bestuur nodigt u uit tot het bijwonen van de Algemene Ledenvergadering op 21-05-2012. Aanvang 19.30 uur. Locatie: NOVA college, Steve Bikostraat 75, 2131RZ Hoofddorp.

Nadere informatie

Kring Bedrijven Bloembollenstreek p/a Postbus 183 2200 AD Noordwijk JAARRAPPORT 2013

Kring Bedrijven Bloembollenstreek p/a Postbus 183 2200 AD Noordwijk JAARRAPPORT 2013 p/a Postbus 183 2200 AD Noordwijk JAARRAPPORT 2013 INHOUDSOPGAVE BESTUURSVERSLAG Pagina Algemeen 3 JAARREKENING 2013 Balans per 31 december 2013 5 Exploitatierekening over 2013 7 Grondslagen voor de financiële

Nadere informatie

CONCEPT Verslag van de algemene ledenvergadering van Atelier 78 van 21 maart 2017

CONCEPT Verslag van de algemene ledenvergadering van Atelier 78 van 21 maart 2017 CONCEPT Verslag van de algemene ledenvergadering van Atelier 78 van 21 maart 2017 Aanwezig waren 28 leden (inclusief bestuursleden) zie originele presentielijst in archief). Van 5 leden kwam bericht van

Nadere informatie

UITNODIGING Commissievergadering woensdag 19 november 2014.

UITNODIGING Commissievergadering woensdag 19 november 2014. Algemen e ledenv e rgade ring 2014 UITNODIGING Commissievergadering woensdag 19 november 2014. Aan de leden van alle commissies en leden die een zelfstandige functie bekleden binnen Dalvo. Zoals gebruikelijk

Nadere informatie

1. Opening De voorzitter opent om 20.05 uur de algemene ledenvergadering en heet iedereen welkom.

1. Opening De voorzitter opent om 20.05 uur de algemene ledenvergadering en heet iedereen welkom. 1 Verslag algemene Ledenvergadering sv Sportlust 19 maart 2009 Concept verslag De Algemene Ledenvergadering van de Sportvereniging Sportlust heeft plaats gevonden in het clubgebouw van Hockeyvereniging

Nadere informatie

JAARVERSLAG. Vereniging Wooninitiatief Bergen op Zoom Garry Horselaan 5, 4631NS Hoogerheide BOEKJAAR KvK: RSIN:

JAARVERSLAG. Vereniging Wooninitiatief Bergen op Zoom Garry Horselaan 5, 4631NS Hoogerheide BOEKJAAR KvK: RSIN: Vereniging Wooninitiatief Bergen op Zoom Garry Horselaan 5, 4631NS Hoogerheide KvK: 53782151 RSIN: 851015542 www.wiboz.nl JAARVERSLAG BOEKJAAR 2012 Voor u ligt het jaarverslag van Wooninitiatief Bergen

Nadere informatie