1. Opvolging vorige verslagen (08/03/2016 en 14/04/2016)

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "1. Opvolging vorige verslagen (08/03/2016 en 14/04/2016)"

Transcriptie

1 VERSLAG NETWERKPLATFORM FUNCTIE 1 31 MEI '16 Aanwezig: Wim Vanspringel (voorzitter functie 1), Marleen Van Staey (Similes), Anne Grimon (CGG Andante), Mia Gys (CAW Antwerpen), Ann Van Pelt (CAW Antwerpen), Katrien Van Eemeren (MCTA), Ellen Vanderstappen (ZNA Stuivenberg), Sofie Vandenhout (ZNA Stuivenberg), Elke Keyenberg (LOGO Antwerpen), Eva Pockelé (OCMW Antwerpen), Dirk Meeus (CGG VAGGA), Karolien Weemaes (netwerkcoördinator SaRA), Helga Peeters (netwerkcoördinator SaRA), Ewout Van Hove (projectmedewerker SaRA - verslag) Verontschuldigd: Luc Heirstraete (Witgele kruis), Geert Vandendriessche (VDIP), Claire Pelgrim (Similes), Liane De Boeck (SEL Amberes), Wim Hoppenbrouwers (De Voorzorg) 1. Opvolging vorige verslagen (08/03/2016 en 14/04/2016) De verslagen worden goedgekeurd. Bijkomende opmerkingen: Mia Gys nam voor de laatste keer deel aan netwerkplatform functie 1 gezien haar pensionering eind juni. CAW Antwerpen zal in de toekomst iemand anders afvaardigen. De leden wensen Mia uitdrukkelijk te bedanken voor de geleverde inspanningen! Claire Pelgrim zal niet meer deelnemen aan netwerkplatform functie 1. Marleen Van Staey blijft het overleg opvolgen. De themagroep advies, coaching en vorming eerstelijnspartners van 31/5/2016 werd geannuleerd. Er wordt een nieuwe datum afgesproken. De doodle voor een overleg tussen de CGG, CAW Antwerpen en Mindcare vzw leverde geen resultaat op. Er wordt een nieuwe poging ondernomen. (Noot van de verslaggever: nieuwe poging leverde geen resultaat op. Dit thema wordt opnieuw geagendeerd op NP1.) 2. Ter bespreking: overzicht familie- en cliëntenparticipatie (zie overzicht in bijlage) Wit-gele kruis o De antwoorden in het overzicht werden overlopen. Extra duiding was niet mogelijk omdat er niemand van het wit-gele kruis aanwezig was. CAW Antwerpen o Het zijn meestal mensen die nog woonbegeleiding ontvangen die inloophuis Den Babbel frequenteren. Via het inloophuis is het mogelijk om verdere uitbouw van de cliëntenparticipatie te realiseren. o Op macroniveau bestaat er een cliëntenraad die dienst- en team overschrijdend werkt. Ann Van Pelt is de trekker van dit project en neemt o.a. een adviesfunctie op.

2 o Er is een sterke verwachting vanuit de overheid dat cliëntenparticipatie in het CAW wordt uitgebouwd, wat de realisatie eenvoudiger maakt. o Er is een visie op cliëntenparticipatie en een manifest over solidariteit opgesteld (zie bijlage). o Er wordt veel beroep gedaan op dezelfde mensen om de inbreng van cliënten te realiseren. o CAW Antwerpen is pionier m.b.t. cliëntenparticipatie t.o.v. de andere CAW s. o Familieparticipatie is niet zo uitgewerkt binnen CAW Antwerpen( er is momenteel geen trekker). Er wordt wel erkend dat contextueel werken belangrijk is. Families geven aan dat het niet eenvoudig is om samen te werken. Het is een uitdaging om de context actief in beeld te krijgen. CGG VAGGA o Cliënt- en familieparticipatie wordt voornamelijk gerealiseerd op microniveau. Het is de bedoeling om cliënten goed te informeren en als alles goed loopt, is inspraak heel belangrijk. o Er leeft een verwachting vanuit de overheid om te werken rond therapie-evaluaties. Dit zorgt ervoor dat er sprake is van een herdefinitie van cliëntfeedback. o Op mesoniveau werd er een bevraging gedaan naar cliëntentevredenheid. Dit kostte echter veel moeite en leverde relatief weinig informatie op. o Op macroniveau is een klachtenprocedure een belangrijk instrument. Dit wordt als een meerwaarde ervaren. o Familieparticipatie op microniveau: opletten op de samenstelling van een team (bijvoorbeeld interessant om een systeemtherapeut in te zetten). Er zijn soms wel conflicterende belangen (bv privacy, wens van de cliënt respecteren). Vanuit de familievertegenwoordiging wordt aangegeven dat het gevoel leeft dat hupverleners te weinig proactief werken. (Bijvoorbeeld een cliënt zegt nee tegen het contacteren van de familie. Een hulpverlener moet dan duiden waarom hij/zij het betrekken van de familie wel belangrijk vindt en hier dan ook actief naar streven.) o Niet elke therapie is geschikt om de context bij te betrekken. Dit betekent niet dat er geen contact dient te zijn. o Familieparticipatie vormt een evenwichtsoefening waar voldoende aandacht naar moet gaan. Het moet een plek krijgen en dit vraagt een proactieve aanpak. o In de verslavingszorg wordt er gewerkt met de context (bv breng iemand mee naar de gesprekken). o E-mental health biedt nog veel mogelijkheden. Het lijkt aangewezen om dit thema te exploreren op een van de volgende netwerkplatforms functie 1. Knooppunt online hulpverlening kan hiervoor eventueel gecontacteerd worden. Bij CAW zit online hulpverlening nog in een verkennende fase. LOGO Antwerpen promoot Fit in je hoofd, dit zijn o.a. oefeningen en een app. CGG Andante en VAGGA zitten in een verkennende fase (voor dit thema moet je voldoende tijd voorzien voor de opvolging). VDIP werkt met psymate. E-health kan een meerwaarde betekenen voor het indijken van het capaciteitstekort, maar zal dit ooit face to face contact kunnen vervangen?

3 CGG Andante o Er vinden tevredenheidsmetingen plaats in verschillende fases van het traject dat een cliënt loopt. o In het VDIP is een ervaringswerker actief. o Familievertegenwoordiging is meer ingebakken in de jongeren- en ouderenteams. Bij de volwassenenwerking is het een aandachtspunt. PZ ZNA Stuivenberg/MCTA o Het beleid omtrent cliënt- en familieparticipatie is afdeling- en traject overstijgend. o Er zijn plannen om cliënten deel te laten nemen aan teamvergaderingen. o Wat betreft cliëntenparticipatie op microniveau zorgt de herstelbeweging voor dynamiek. Veel overleg binnen het acuut traject wordt ervaren als een meerwaarde. Dezelfde behandelaar en arts kan behouden blijven binnen het traject. o Op mesoniveau wordt er ingezet op een goede informatieoverdracht, bijvoorbeeld over de financiële kant van een opname of over de patiëntenrechten (werken met informed consent). o Wat betreft familieparticipatie op microniveau is het mogelijk om bijvoorbeeld bij een eerste contact de context te betrekken (een individueel gesprek behoort ook tot de opties). o Bedenking: hoe kunnen we de ruime maatschappij betrekken omtrent deze onderwerpen? SaRA stimuleert vermaatschappelijking! o ZNA Stuivenberg zet in op herstelondersteunende zorg. Dit zorgt voor een positieve stimulans voor cliënt- en familieparticipatie. Het is een gezamenlijk verhaal dat kan rekenen op beleidsmatige ondersteuning. o Het geven van informatiebrochures aan de context is belangrijk. Waar kan men bijvoorbeeld preventief ondersteuning krijgen, want hier is veelal nood aan (bijvoorbeeld doorverwijzen naar Similes). o Participatie organiseren kan verschillen naargelang de zorgvorm (residentieel, ambulant, ). o Pleidooi om herstelgroepen te promoten! Opmerking: Er is een OGGPA-project lopende dat de uitbouw van een provinciaal Herstelplatform betracht. Om dit project te ondersteunen werden drie betaalde ervaringswerkers aangetrokken. Zij worden 13u per week regionaal ingezet. Contactpersoon is Jana De Beul (jana.debeul@oggpa.be). Cliënt- en familieparticipatie zijn belangrijke thema s, daarom worden ze volgend jaar opnieuw geagendeerd om eventuele evoluties of actiepunten te bespreken. Het is ook aangewezen om bevindingen functie-overstijgend uit te wisselen. 3. Week van de GGZ (LOGO Antwerpen) Dit jaar zetten de Logo s extra in op de week van de geestelijke gezondheid van 10 tot 16 oktober met als titel Samen veerkrachtig!. Logo Antwerpen stelde een suggestielijst samen voor alle lokale besturen uit de (Logo)regio. Op hun website vind je het overzicht met richtlijnen en suggesties:

4 Het zou fijn zijn moesten de GGZ-partners deze week ook mee inzetten om geestelijke gezondheid op een positieve manier in de kijker te zetten. Daarom doet men via SaRA een oproep om tijdens die week zoveel mogelijk acties/promo te organiseren. Een samenwerking tussen partners en het lokale bestuur waar men gevestigd is, is een absolute meerwaarde! De affiches en boekjes voor de promo van de Fit in je hoofd gedachte zijn gratis en ook te bestellen via de website van het LOGO. Stad Antwerpen zet tijdens deze week alvast mee in op het verhogen van veerkracht en het doorbreken van stigma. Ze stellen daarom een heel programma samen en één van de ideeën is om een wandeling te organiseren langs verschillende organisaties die hun deuren willen openstellen. Wie hieraan wil deelnemen of meer info wil, kan dit laten weten aan 4. Map Gezondheidszorg in België (LOGO en Stad Antwerpen) Tool in woord en beeld voor mensen op de werkvloer met een overzicht en handige tips m.b.t. gezondheidszorg. Beschikbaar in verschillende talen! Terug te vinden op de website van LOGO Antwerpen. 5. Opstart kruispunt Mortsel 19/5/2016 Veel belangstelling, goede samenwerking over verschillende sectoren heen. Doelstelling is om laagdrempelige hulp te faciliteren. Er is een overleg geweest met de Vlaamse en federale kabinetten om subsidies te voorzien voor dit initiatief, voorlopig zonder resultaat. 6. Discussieavond zorgregio s in de provincie Antwerpen Ter voorbereiding van de eerstelijnsconferentie vond er een discussieavond plaats in de provincie Antwerpen waar ideeën rond de afbakening van zorgregio s voor de eerstelijnszorg werden voorgesteld. Karolien Weemaes participeerde hieraan voor de provincie. Vragen of feedback mogen aan haar gericht worden. 7. Stavaza eerstelijnsconferentie Momenteel worden de teksten, die uitgewerkt werden in de verschillende werkgroepen, afgetoetst bij een wetenschappelijke equipe. In het najaar volgt er opnieuw een toetsingsavond waarop een draftversie wordt voorgesteld van de hervorming van de eerstelijn. Karolien Weemaes zal hieraan participeren. In het najaar volgen er nog enkele bijeenkomsten van de werkgroep Modellen voor integrale zorg die Ewout Van Hove opvolgt. De opvolging van de voorbereidingen omtrent de eerstelijnsconferentie in februari 2017 zal als vast agendapunt terugkeren op de agenda van netwerkplatform functie 1, gezien het belang van de hervorming voor de GGZ.

5 8. Voorstel vergaderkalender Volgende vergadering: 11 oktober van 10u tot 12u bij CGG VAGGA (Boomgaardstraat 7, 2018 Antwerpen) 13 december van 10u tot 12u bij CGG VAGGA (Boomgaardstraat 7, 2018 Antwerpen) 14 februari 2017 van 10u tot 12u bij CGG VAGGA (Boomgaardstraat 7, 2018 Antwerpen) 11 april 2017 van 10u tot 12u bij CGG VAGGA (Boomgaardstraat 7, 2018 Antwerpen) 13 juni 2017 van 10u tot 12u bij CGG VAGGA (Boomgaardstraat 7, 2018 Antwerpen)

1. Opvolging vorig verslag (4/11/2014)

1. Opvolging vorig verslag (4/11/2014) VERSLAG NETWERKPLATFORM FUNCTIE 1 6 JANUARI '15 Aanwezig: Joris Housen (netwerkcoördinator), Karolien Weemaes (netwerkcoördinator), Mia Gys (CAW Antwerpen), Geert Vandendriessche (VDIP), Dirk Meeus (CGG

Nadere informatie

3. Terugkoppeling themagroep advies, vorming en coaching eerstelijn

3. Terugkoppeling themagroep advies, vorming en coaching eerstelijn VERSLAG NETWERKPLATFORM FUNCTIE 1 2 SEPTEMBER '14 Aanwezigen Stefanie Ghekiere (suïcidepreventie), Wim Vanspringel (CGG VAGGA), Mia Gys (CAW Antwerpen), Jolien Debehets (Schakelteam internering), Hugo

Nadere informatie

Martie was vorige keer niet aanwezig, maar drukt haar appreciatie uit voor de weerhouden projecten waar werkingsmiddelen worden geïnvesteerd.

Martie was vorige keer niet aanwezig, maar drukt haar appreciatie uit voor de weerhouden projecten waar werkingsmiddelen worden geïnvesteerd. VERSLAG NETWERKCOMITÉ SaRA 28 JANUARI '16 Aanwezigen: Menno Fransen (Tsedek), Joris Housen (netwerkcoördinator), Johan Mortelmans (OCMW Antwerpen - SC De Wilg), Marleen Van Staey (Similes), Jo Verstraeten

Nadere informatie

II. Opvolging omschrijving eenheden (o.m. toevoeging PAAZ Klina)

II. Opvolging omschrijving eenheden (o.m. toevoeging PAAZ Klina) VERSLAG NETWERKPLATFORM FUNCTIE 4 28 JUNI '13 Aanwezigen: Francis De Groot (PZ Broeders Alexianen voorzitter netwerkplatform functie 4), Martie Mol (De Evenaar), Marc Leysen (PZ Sint-Amedeus), Hugo Pietermans

Nadere informatie

1. Opvolging vorig verslag (6/01/2015)

1. Opvolging vorig verslag (6/01/2015) VERSLAG NETWERKPLATFORM FUNCTIE 1 3 MAART '15 Aanwezig: Joris Housen (netwerkcoördinator), Karolien Weemaes (netwerkcoördinator), Mia Gys (CAW Antwerpen), Geert Vandendriessche (VDIP), Dirk Meeus (CGG

Nadere informatie

1. Opvolging vorig verslag 24/3

1. Opvolging vorig verslag 24/3 VERSLAG THEMAGROEP VERSNELDE DOORSTROOM SARA-SHM DONDERDAG 15 MEI '14 Aanwezigen Anneleen Malcorps (MTA De Vliering), Marleen Geentjens (IBW De Sprong, PZ Bethanië en PVT De Landhuizen), Joris Van de Wouwer

Nadere informatie

Nieuws vanuit HerstelAcademie Antwerpen

Nieuws vanuit HerstelAcademie Antwerpen 2 NR 2 Jaargang 2 Nr 2 Nieuws vanuit HerstelAcademie Antwerpen In dit nummer 1 Intro 2 Infomoment 3 Aanbod voorjaar 4 Instapmoment 5 Hoe inschrijven?.1. Intro 26 januari 2018 Hier zijn we weer! Deze keer

Nadere informatie

1. Opvolging vorig verslag 15/5. 2. Terugkoppelingen VERSLAG THEMAGROEP VERSNELDE DOORSTROOM SARA-SHM DONDERDAG 11 SEPTEMBER '14

1. Opvolging vorig verslag 15/5. 2. Terugkoppelingen VERSLAG THEMAGROEP VERSNELDE DOORSTROOM SARA-SHM DONDERDAG 11 SEPTEMBER '14 VERSLAG THEMAGROEP VERSNELDE DOORSTROOM SARA-SHM DONDERDAG 11 SEPTEMBER '14 Aanwezigen Anneleen Malcorps (MTA De Vliering), Joris Van de Wouwer (ZNA PZ Stuivenberg en PZT ADAPT), Gert Rombouts (IBW De

Nadere informatie

1. Opvolging vorig verslag (12/09) 2. Verwelkoming netwerkcoördinator internering en korte voorstelling van haar werkzaamheden

1. Opvolging vorig verslag (12/09) 2. Verwelkoming netwerkcoördinator internering en korte voorstelling van haar werkzaamheden VERSLAG NETWERKCOMITÉ SaRA 10 OKTOBER '13 Aanwezigen: Vicky Matthysen (voorzitter netwerkcomité), Jan Mampuys (voorzitter netwerkcomité), Jan Bogaerts (PZ Sint-Amedeus), Johan Deforche (PZ Broeders Alexianen

Nadere informatie

VERSLAG NETWERKCOMITÉ SaRA 19 MEI '16. Aanwezigen: 1. Opvolging netwerkcoördinator art. 107. 2. Opvolging vorig verslag 14/04/ 16

VERSLAG NETWERKCOMITÉ SaRA 19 MEI '16. Aanwezigen: 1. Opvolging netwerkcoördinator art. 107. 2. Opvolging vorig verslag 14/04/ 16 VERSLAG NETWERKCOMITÉ SaRA 19 MEI '16 Aanwezigen: Annemie Deckers (Stuurgroep Zorg aan geïnterneerden ), Johan Deforche (PZ Broeders Alexianen), Koen De Vylder (CAW Antwerpen), Els Draeck (OP WEGG), Menno

Nadere informatie

TIJD VOOR FAMILIEPARTICIPATIE IN GEESTELIJKE GEZONDHEIDSZORG

TIJD VOOR FAMILIEPARTICIPATIE IN GEESTELIJKE GEZONDHEIDSZORG TIJD VOOR FAMILIEPARTICIPATIE IN GEESTELIJKE GEZONDHEIDSZORG Fed. Project Participatie patiënten- & familievertegenwoordiging Similes Francophone asbl - Similes Vlaanderen vzw UilenSpiegel vzw - Psytoyens

Nadere informatie

1. Opvolging verslag VERSLAG NETWERKPLATFORM FUNCTIE 2A 8 NOVEMBER '12

1. Opvolging verslag VERSLAG NETWERKPLATFORM FUNCTIE 2A 8 NOVEMBER '12 VERSLAG NETWERKPLATFORM FUNCTIE 2A 8 NOVEMBER '12 Aanwezigen: Jan Van Hecke (voorzitter netwerkplatform functie 2a), Koen Van Rompaey (ZNA EPSI), Hilde Vints (CAW ROSA+), Leen Van Assche (CGG Andante),

Nadere informatie

WERKGROEP GEZONDHEID REGIONAAL ZORGSTRATEGISCH PLAN

WERKGROEP GEZONDHEID REGIONAAL ZORGSTRATEGISCH PLAN VISIETEKST WERKGROEP GEZONDHEID REGIONAAL ZORGSTRATEGISCH PLAN 2017-2024 P a g i n a 2 INHOUD 1. Wat vooraf ging 2. Roadshow 3. Keuzes en beleid 4. Gestelde doelstellingen 5. Meerjarenplan 6. Vooropgestelde

Nadere informatie

VERSLAG NETWERKCOMITÉ SaRA 9 FEBRUARI 2017

VERSLAG NETWERKCOMITÉ SaRA 9 FEBRUARI 2017 VERSLAG NETWERKCOMITÉ SaRA 9 FEBRUARI 2017 Aanwezigen dr. Vicky Matthysen (ZNA Stuivenberg/ Erasmus covoorzitter SaRA), Koen Devylder (CAW Antwerpen), Dingens Yves (CAW Antwerpen), Annemie Dekkers (stuurgroep

Nadere informatie

Opvolging en bespreking verslag voorbereidend overleg netwerkplatform functie 4 van 12/07/ 12

Opvolging en bespreking verslag voorbereidend overleg netwerkplatform functie 4 van 12/07/ 12 VERSLAG NETWERKPLATFORM FUNCTIE 4 '(SEMI-)RESIDENTIËLE DIAGNOSTIEK EN BEHANDELING' VRIJDAG 21 SEPTEMBER 12 Aanwezigen: Andy De Witte (GZA/PAAZ Sint-Vincentius - voorzitter netwerkplatform functie 4), Francis

Nadere informatie

VERSLAG NETWERKSTUURGROEP SARA SAMENWERKINGSVERBAND VOOR GEMEENSCHAPSGERICHTE GEESTELIJKE GEZONDHEIDSZORG REGIO ANTWERPEN BERCHEM 27 SEPTEMBER 12

VERSLAG NETWERKSTUURGROEP SARA SAMENWERKINGSVERBAND VOOR GEMEENSCHAPSGERICHTE GEESTELIJKE GEZONDHEIDSZORG REGIO ANTWERPEN BERCHEM 27 SEPTEMBER 12 VERSLAG NETWERKSTUURGROEP SARA SAMENWERKINGSVERBAND VOOR GEMEENSCHAPSGERICHTE GEESTELIJKE GEZONDHEIDSZORG REGIO ANTWERPEN BERCHEM 27 SEPTEMBER 12 aanwezig: Vicky Matthysen (ZNA PZ/PAAZ Stuivenberg voorzitter

Nadere informatie

1. Opvolging vorig verslag (28/01/ 16) 2. Wijzigingen bij netwerkpartners met invloed op SaRA. VERSLAG NETWERKCOMITÉ SaRA 10 MAART '16

1. Opvolging vorig verslag (28/01/ 16) 2. Wijzigingen bij netwerkpartners met invloed op SaRA. VERSLAG NETWERKCOMITÉ SaRA 10 MAART '16 VERSLAG NETWERKCOMITÉ SaRA 10 MAART '16 Aanwezigen: Jan Mampuys (covoorzitter SaRA CGG Andante), Vicky Matthysen (covoorzitter SaRA ZNA PZ Stuivenberg), Linda Huybrechts (SEL Amberes De Voorzorg), Liane

Nadere informatie

2. Kennismaking met dhr. Geert Smits en dr. Jean-Paul Sion, algemeen directeur en hoofdarts AZ Monica

2. Kennismaking met dhr. Geert Smits en dr. Jean-Paul Sion, algemeen directeur en hoofdarts AZ Monica VERSLAG NETWERKCOMITÉ SaRA 7 MEI '15 Aanwezigen: Johan Deforche (PZ Broeders Alexianen), (Dirk Goeminne (PZ Sint-Amedeus, covoorzitter functie 3), Nicole Van Houtven (Vzw De Link, covoorzitter functie

Nadere informatie

< Het project 107 in zorgregio s Antwerpen & Mortsel > Netwerkcoördinatoren joris.housen@fracarita.org en karolien.weemaes@oggpa.

< Het project 107 in zorgregio s Antwerpen & Mortsel > Netwerkcoördinatoren joris.housen@fracarita.org en karolien.weemaes@oggpa. < Het project 107 in zorgregio s Antwerpen & Mortsel > Netwerkcoördinatoren joris.housen@fracarita.org en karolien.weemaes@oggpa.be 1975: ontstaan van DGGZ (actueel CGG) 1990: reconversie naar initiatieven

Nadere informatie

1. Opvolging vorig verslag (10/01/ 13)

1. Opvolging vorig verslag (10/01/ 13) VERSLAG NETWERKPLATFORM FUNCTIE 2A 4 APRIL '13 Aanwezigen: Jan Van Hecke (voorzitter netwerkplatform functie 2a), Hilde Vints (CAW ROSA+), Dirk Meeus (CGG VAGGA), Danny Boons (SEL Amberes CM), Koen Van

Nadere informatie

1. Opvolging verslag (25/04)

1. Opvolging verslag (25/04) VERSLAG NETWERKCOMITÉ SaRA 16 MEI '13 Aanwezigen: Vicky Matthysen (voorzitter netwerkcomité), Jan Mampuys (voorzitter netwerkcomité), Ann Van De Vloet (Uilenspiegel), Geert Kestens (Uilenspiegel), Nicole

Nadere informatie

Netwerk Geestelijke Gezondheid ADS. Situering Netwerkdag 25 januari 2019 Vanessa De Roo Netwerkcoördinator Netwerk GG ADS

Netwerk Geestelijke Gezondheid ADS. Situering Netwerkdag 25 januari 2019 Vanessa De Roo Netwerkcoördinator Netwerk GG ADS Netwerk Geestelijke Gezondheid ADS Situering Netwerkdag 25 januari 2019 Vanessa De Roo Netwerkcoördinator Netwerk GG ADS Hervormingen in de GGZ Artikel 107 Situering van het Netwerk Geestelijke Gezondheid

Nadere informatie

2. Ervaringen van ervaringsdeskundigen in de MTA s (door Annick Beyers en Elke Van Gompel)

2. Ervaringen van ervaringsdeskundigen in de MTA s (door Annick Beyers en Elke Van Gompel) VERSLAG NETWERKPLATFORM FUNCTIE 2B DATUM 13/03/2014 Aanwezig: Nicole Van Houtven (Vzw De Link en voorzitter netwerkplatform functie 2B ), Karolien Weemaes (netwerkcoördinator SaRA), Joris Housen (netwerkcoördinator

Nadere informatie

Verpleegkunde en de preventie van zelfdoding: Een multidisciplinair perspectief

Verpleegkunde en de preventie van zelfdoding: Een multidisciplinair perspectief Verpleegkunde en de preventie van zelfdoding: Een multidisciplinair perspectief Saskia Aerts saskia.aerts@preventiezelfdoding.be 7 november 2017 Klinische vragen Welke uitgangspunten en basisprincipes

Nadere informatie

2. Opvolging verslag opstartvergadering functie 2 (30/8/2012)

2. Opvolging verslag opstartvergadering functie 2 (30/8/2012) VERSLAG NETWERKPLATFORM FUNCTIE 2A SARA MOBIEL OUTREACHEND TEAM GERICHT OP ACUTE PSYCHIATRISCHE PROBLEMEN 27 SEPTEMBER 12 Aanwezigen: Jan Van Hecke (voorzitter netwerkplatform functie 2a), Koen De Vylder

Nadere informatie

Ervaringsdeskundigheid, herstel en herstel ondersteuning staan op de agenda s van veel ggz-instellingen Wij willen graag onze ervaringen rond de

Ervaringsdeskundigheid, herstel en herstel ondersteuning staan op de agenda s van veel ggz-instellingen Wij willen graag onze ervaringen rond de Ervaringsdeskundigheid, herstel en herstel ondersteuning staan op de agenda s van veel ggz-instellingen Wij willen graag onze ervaringen rond de uitbouw van ervaringswerk met jullie delen Wie zijn wij?

Nadere informatie

1. Opvolging vorig verslag 12/3. VERSLAG NETWERKCOMITÉ SaRA 2 APRIL '15

1. Opvolging vorig verslag 12/3. VERSLAG NETWERKCOMITÉ SaRA 2 APRIL '15 VERSLAG NETWERKCOMITÉ SaRA 2 APRIL '15 Aanwezigen: Jan Mampuys (voorzitter netwerkcomité en CGG Andante), Martie Mol (De Evenaar en RC De Keerkring), Linda Huybrechts (SEL Amberes De Voorzorg), Stef Joos

Nadere informatie

RESULTATEN VIP² GGZ CGG PRISMA VZW -

RESULTATEN VIP² GGZ CGG PRISMA VZW - RESULTATEN VIP² GGZ 2017 - CGG PRISMA VZW - VISIE & AANPAK KWALITEIT TE MONITOREN EN TE VERBETEREN Kwaliteitszorg is een belangrijk thema binnen de werking van ons centrum. Het verbeteren van de kwaliteit

Nadere informatie

1. Situatieschets door de netwerkcoördinator

1. Situatieschets door de netwerkcoördinator VERSLAG THEMAGROEP AMBULANT PSYCHOSOCIAAL REVALIDATIECENTRUM DONDERDAG 21 AUGUSTUS '13 Aanwezigen Mia Gys (CAW Antwerpen), Joris Van de Wouwer (ZNA PZ Stuivenberg), Marie-Josee Peeters (ZNA PZ Stuivenberg),

Nadere informatie

Historiek en vermaatschappelijking van de geestelijke gezondheidszorg

Historiek en vermaatschappelijking van de geestelijke gezondheidszorg Historiek en vermaatschappelijking van de geestelijke gezondheidszorg Info avond SEL Waasland 24 mei 2012 Sint-Niklaas Stefaan Baeten Directeur psychiatrisch centrum Sint-Hiëronymus Historische context

Nadere informatie

Al gehoord van de 107? Mieke Craeymeersch, directeur Similes

Al gehoord van de 107? Mieke Craeymeersch, directeur Similes Al gehoord van de 107? Mieke Craeymeersch, directeur Similes Heb je al gehoord van de 107? Niet 101 of 102 of 105 maar 107? gebaseerd op het nummer van het artikel in het KB over de ziekenhuizen die de

Nadere informatie

Provinciale gespreksavond over Zelfzorg en lokaal sociaal beleid een haalbare kaart?

Provinciale gespreksavond over Zelfzorg en lokaal sociaal beleid een haalbare kaart? Platform Zelfzorg Oost-Vlaanderen Martelaarslaan 204b 9000 Gent tel. 09 225 91 33 - fax 09 233 35 89 plazzo@telenet.be http://users.telenet.be/plazzo Provinciale gespreksavond over Zelfzorg en lokaal sociaal

Nadere informatie

Praatkaffee voor familieleden van mensen met psychische kwetsbaarheid. 11 mei 2017 door Geert Gardin, PZ Onzelievevrouw

Praatkaffee voor familieleden van mensen met psychische kwetsbaarheid. 11 mei 2017 door Geert Gardin, PZ Onzelievevrouw Praatkaffee voor familieleden van mensen met psychische kwetsbaarheid 11 mei 2017 door Geert Gardin, PZ Onzelievevrouw Inleiding Binnen de vermaatschappelijking van zorg: belang van ondersteuning van familie

Nadere informatie

1. Opvolging verslag (16/05)

1. Opvolging verslag (16/05) VERSLAG NETWERKCOMITÉ SaRA 27 JUNI '13 Aanwezigen: Vicky Matthysen (voorzitter netwerkcomité), Ann Van De Vloet (Uilenspiegel), Leen van Assche (CGG Andante), Nicole Van Houtven (voorzitter netwerkplatform

Nadere informatie

Kwadraat = niet zomaar een naam

Kwadraat = niet zomaar een naam Kwadraat = niet zomaar een naam. kwaliteit, want kwaliteitsvolle zorg vermenigvuldigt als je ze deelt.. het bundelen van de krachten om mensen met een psychische kwetsbaarheid te versterken.. het vermenigvuldigen

Nadere informatie

Club 107. voor een vernieuwde GGZ in de regio Mechelen Rupelstreek. een initiatief van GGALIMERO

Club 107. voor een vernieuwde GGZ in de regio Mechelen Rupelstreek. een initiatief van GGALIMERO Club 107 voor een vernieuwde GGZ in de regio Mechelen Rupelstreek een initiatief van GGALIMERO PC Duffel woensdag 23 mei 2012 1. Welkom 2. GGALIMERO 3. GGZ-vernieuwing 4. Experimenten 5. En onze regio?

Nadere informatie

Verontschuldigd: Nicole Van Houtven (IBW De Link), Yves Kempeneers (IBW De Vliering), Joris Housen (Netwerkcoördinator

Verontschuldigd: Nicole Van Houtven (IBW De Link), Yves Kempeneers (IBW De Vliering), Joris Housen (Netwerkcoördinator VERSLAG NETWERKPLATFORM FUNCTIE 5 29 NOVEMBER '12 Aanwezigen: Herwig Uytterlinde (IBW Antwerpen), Ingrid Van Lier (PVT Hoge Beuken), Monique Lowyck (Similes), Rob De Winter (CAW Metropool/ ROSA+), Marleen

Nadere informatie

Infomoment. Advies & Coaching GG ADS

Infomoment. Advies & Coaching GG ADS Infomoment Advies & Coaching GG ADS Overzicht 1. Netwerk geestelijke gezondheid Aalst Dendermonde Sint Niklaas 1.1 Vermaatschappelijking van de zorg 1.2 Netwerk GG ADS 1.3 Functies 2. Advies & Coaching

Nadere informatie

Verslag werkgroep ontslagmanagement GGZ Datum van overleg: 4 december 2012 van 9u 11u Locatie: PC Sint-Hieronymus, Dalstraat 84, 9100 Sint-Niklaas

Verslag werkgroep ontslagmanagement GGZ Datum van overleg: 4 december 2012 van 9u 11u Locatie: PC Sint-Hieronymus, Dalstraat 84, 9100 Sint-Niklaas Verslag werkgroep ontslagmanagement GGZ Datum van overleg: 4 december 2012 van 9u 11u Locatie: PC Sint-Hieronymus, Dalstraat 84, 9100 Sint-Niklaas Aanwezig: Bike Hendrickx/ Linda Van de AZ Nikolaas, PAAZ

Nadere informatie

Ontwikkeling van Familiebeleid in Geestelijke Gezondheidszorg Wat? Waarom? Hoe?

Ontwikkeling van Familiebeleid in Geestelijke Gezondheidszorg Wat? Waarom? Hoe? Ontwikkeling van Familiebeleid in Geestelijke Gezondheidszorg Wat? Waarom? Hoe? Inhoud Uitgangspunt vanuit familieperspectief Wat is familiebeleid? Verantwoording en vaststellingen vanuit familieperspectief

Nadere informatie

Partners in zorg. Familiebeleid vzw Huize Jan De Wachter. Informatie voor familieleden, naasten en bewoners

Partners in zorg. Familiebeleid vzw Huize Jan De Wachter. Informatie voor familieleden, naasten en bewoners Partners in zorg Familiebeleid vzw Huize Jan De Wachter Informatie voor familieleden, naasten en bewoners Inhoud Contactgegevens voor familieleden 3 Contactgegevens van de familie 4 1. Inleiding 5 2. Betrokken?

Nadere informatie

Drug- en alcoholgebruik en beperking

Drug- en alcoholgebruik en beperking i. Ontmoetingsdag Drug- en alcoholgebruik en beperking Provincie Antwerpen 19 november 2014, Antwerpen Een initiatief van Samen Leven Stad Antwerpen, Onada, OGGPA, dienst Welzijn en Gezondheid Provincie

Nadere informatie

1. Opvolging vorig verslag (10/10) 2. Verwelkoming Jaak Roosens. 3. Ter info. VERSLAG NETWERKCOMITÉ SaRA 14 NOVEMBER '13

1. Opvolging vorig verslag (10/10) 2. Verwelkoming Jaak Roosens. 3. Ter info. VERSLAG NETWERKCOMITÉ SaRA 14 NOVEMBER '13 VERSLAG NETWERKCOMITÉ SaRA 14 NOVEMBER '13 Aanwezigen: Jan Mampuys (voorzitter netwerkcomité), Jan Bogaerts (PZ Sint-Amedeus), Johan Deforche (PZ Broeders Alexianen Boechout), Marc Leysen (PZ Sint-Amedeus),

Nadere informatie

1. Opvolging vorig verslag (29/08) VERSLAG NETWERKCOMITÉ SaRA 12 SEPTEMBER '13

1. Opvolging vorig verslag (29/08) VERSLAG NETWERKCOMITÉ SaRA 12 SEPTEMBER '13 VERSLAG NETWERKCOMITÉ SaRA 12 SEPTEMBER '13 Aanwezigen: Vicky Matthysen (voorzitter netwerkcomité), Leen van Assche (CGG Andante), Johan Deforche (PZ Broeders Alexianen Boechout), Nicole Van Houtven (Vzw

Nadere informatie

overleggroep gezondheid; agendapunt samenwerking CGG s en verenigingen 02 februari 2010

overleggroep gezondheid; agendapunt samenwerking CGG s en verenigingen 02 februari 2010 Vlaams Netwerk van verenigingen waar armen het woord nemen vzw Aromagebouw / Vooruitgangstraat 323 bus 6 (3 de verdieping) / 1030 Brussel / tel. 02-204 06 50 / fax : 02-204 06 59 info@vlaams-netwerk-armoede.be

Nadere informatie

En hoe nu verder? Kiezen in een context van langdurige zorg

En hoe nu verder? Kiezen in een context van langdurige zorg En hoe nu verder? Kiezen in een context van langdurige zorg Jeroen Knaeps Prof. dr. Chantal Van Audenhove SAMEN KIEZEN Naar een evidence based overleg tussen zorgverstrekker en patiënt MICRO MICRO Evoluties

Nadere informatie

Studiedag Rechten in de jeugdhulp 6 maart 2015. Mia Claes UCLL

Studiedag Rechten in de jeugdhulp 6 maart 2015. Mia Claes UCLL Studiedag Rechten in de jeugdhulp 6 maart 2015 Mia Claes UCLL Hulp continuïteit waarborgen Op een gepaste wijze omgaan met verontrusting Tijdige toegang tot de jeugdhulp Voorzien in een aanbod crisisjeugd

Nadere informatie

Kwaliteitsplanning 2014

Kwaliteitsplanning 2014 Kwaliteitsplanning 2014 Lokaal dienstencentrum De Stille Meers OCMW Middelkerke Sluisvaartstraat 17 8430 Middelkerke Voorzitter: Dirk Gilliaert Secretaris: Pierre Ryckewaert 1 Inhoudstafel 1. Evaluatie

Nadere informatie

Verslag Netwerkcomité 107-netwerk Mechelen 24/6/2016

Verslag Netwerkcomité 107-netwerk Mechelen 24/6/2016 Verslag Netwerkcomité 107-netwerk Mechelen 24/6/2016 Aanwezigen: Karen Smets, Dirk Armée, Leny Scherlippens, Kristina Verhoye, Sylvie De Vuysere, Joke Nauwelaerts, Sigrid Smets, Leen Uytterhoeven, Kathy

Nadere informatie

Implementatie van een werkmodel voor vroegdetectie en preventie bij KOPP in Vlaamse GGZ-voorzieningen voor volwassenen:

Implementatie van een werkmodel voor vroegdetectie en preventie bij KOPP in Vlaamse GGZ-voorzieningen voor volwassenen: Implementatie van een werkmodel voor vroegdetectie en preventie bij KOPP in Vlaamse GGZ-voorzieningen voor volwassenen: een stand van zaken. Ben Kwanten KOPP-Vlaanderen Zesde Vlaams Geestelijk Gezondheidscongres

Nadere informatie

VERSLAG NETWERKPLATFORM FUNCTIE 2A SARA MOBIEL OUTREACHEND TEAM GERICHT OP ACUTE PSYCHIATRISCHE PROBLEMEN 18 OKTOBER 12

VERSLAG NETWERKPLATFORM FUNCTIE 2A SARA MOBIEL OUTREACHEND TEAM GERICHT OP ACUTE PSYCHIATRISCHE PROBLEMEN 18 OKTOBER 12 VERSLAG NETWERKPLATFORM FUNCTIE 2A SARA MOBIEL OUTREACHEND TEAM GERICHT OP ACUTE PSYCHIATRISCHE PROBLEMEN 18 OKTOBER 12 Aanwezigen: Jan Van Hecke (voorzitter netwerkplatform functie 2a), Koen Van Rompaey

Nadere informatie

ZORG TOT ZORG. Toegankelijke gezondheidszorg

ZORG TOT ZORG. Toegankelijke gezondheidszorg ZORG TOT ZORG Toegankelijke gezondheidszorg DOELSTELLINGEN Ondersteunen van huisartsen en specialisten rond kansarmoede en werken met kwetsbare personen Meer en vlottere doorverwijzingen van de huisarts

Nadere informatie

Preventie Tabak, Alcohol en Drugs

Preventie Tabak, Alcohol en Drugs Preventie Tabak, Alcohol en Drugs Deelwerking Centrum voor Geestelijke Gezondheidszorg Doelgroep: sleutelfiguren uit diverse sectoren Aanbod: Ondersteunen van organisaties bij het opstellen van een drugbeleid

Nadere informatie

VERSLAG 28 januari 2014

VERSLAG 28 januari 2014 Pagina: 1/5 VERSLAG 28 januari 2014 Aanwezigen: Eric Straetmans (De Regenboog), Greet Reyniers (WZC Huize Vincent), Nele Martens (Querido/Mozaiëk), Romain Van Hautekerke (KAVW), Martin De Loose (OCMW Temse),

Nadere informatie

Gwendy Moentjens & Valérie Samsoen (TEJO Gent) Geert Petit (TEJO Ronse) TEJO. Therapeuten voor Jongeren

Gwendy Moentjens & Valérie Samsoen (TEJO Gent) Geert Petit (TEJO Ronse) TEJO. Therapeuten voor Jongeren Gwendy Moentjens & Valérie Samsoen (TEJO Gent) Geert Petit (TEJO Ronse) TEJO Therapeuten voor Jongeren ONTSTAAN DE STANDAARD 04 09 2009 GUY TEGENBOS TEJO Gent: de start TEJO Therapeuten voor Jongeren De

Nadere informatie

Moderatoren voorstelling

Moderatoren voorstelling Voorstel agenda Kennismakingsronde Inleiding: ELZ - Wat en Hoe? Wat kan de vorming (regio-afbakening) van ELZ beïnvloeden? Rondvraag Mogelijke scenario s Voorlopige samenstelling gedragen stuurgroep Timing

Nadere informatie

Sleutelwoord: verbinden

Sleutelwoord: verbinden Sleutelwoord: verbinden Fragmentering overstijgen Evoluties: Patient centeredness Meer chronische aandoeningen Belang van genetische en omgevingsfactoren, leefstijl Digitalisering en e-health ICT en e-health:

Nadere informatie

1. Verwelkoming Rudy Wouters (Coördinator Beschut Wonen min)

1. Verwelkoming Rudy Wouters (Coördinator Beschut Wonen min) VERSLAG NETWERKPLATFORM FUNCTIE 5 22 JANUARI '13 Aanwezigen Nicky Van Hecke (PVT Sint- Amedeus - covoorzitter netwerkplatform functie 5), Yves Kempeneers (IBW De Vliering), Herwig Uytterlinde (coördinator

Nadere informatie

NETWERKPUNT. Voorstelling Art. 107 regio Mechelen 9 oktober 2015

NETWERKPUNT. Voorstelling Art. 107 regio Mechelen 9 oktober 2015 NETWERKPUNT Voorstelling Art. 107 regio Mechelen 9 oktober 2015 Het PAKT: regio NETWERKPUNT Medewerkers: Sofie Wybo & Liesbeth Reynders Start: april 2012 1.5VTE Doelpubliek: hulp- en dienstverleners Regio:

Nadere informatie

Verontschuldigden: Els Van De Wiele, Natascha Forde, Kirsten Heyrman, kinesitherapeuten

Verontschuldigden: Els Van De Wiele, Natascha Forde, Kirsten Heyrman, kinesitherapeuten Verslag Veranderteam 7 ELZ Datum: 28/03/2019 12:00 14:00 Locatie: Vergaderzaal SEL Waasland Lamstraat 2a, 9100 Sint-Niklaas Aanwezigen: zie bijlage Verontschuldigden: Els Van De Wiele, Natascha Forde,

Nadere informatie

Stand van zaken organisatie huisartsenpraktijken in de stad Antwerpen Welke maatregelen voorziet de stad?

Stand van zaken organisatie huisartsenpraktijken in de stad Antwerpen Welke maatregelen voorziet de stad? Stand van zaken organisatie huisartsenpraktijken in de stad Antwerpen. 20.02.2016 Welke maatregelen voorziet de stad? Liesbet Meyvis liesbet.meyvis@stad.antwerpen.be Dienst Gezondheid Stad Antwerpen Toegang

Nadere informatie

Vlaams Indicatoren Project VIP² GGZ: Vlaamse Patiënten Peiling psychiatrische afdeling

Vlaams Indicatoren Project VIP² GGZ: Vlaamse Patiënten Peiling psychiatrische afdeling Vlaams Indicatoren Project VIP² GGZ: Vlaamse Patiënten Peiling psychiatrische afdeling Het Vlaams Indicatorenproject voor Patiënten en Professionals in de Geestelijke Gezondheidszorg (VIP² GGZ) meet aspecten

Nadere informatie

OCMW 6 x aandachtspunten omtrent online klantgericht werken gebundeld. aandachtspunten omtrent visie op klantgericht werken

OCMW 6 x aandachtspunten omtrent online klantgericht werken gebundeld. aandachtspunten omtrent visie op klantgericht werken 6 x online klantgericht werken gebundeld Rond 6 rubrieken worden aandachtspunten gebundeld om via onlinetools sterker klantgericht te kunnen werken vanuit een OCMW: visie op klantgericht werken aandachtspunten

Nadere informatie

Beroepsgeheim in de drughulpverlening

Beroepsgeheim in de drughulpverlening Beroepsgeheim in de drughulpverlening KU Leuven Broeders van Liefde Studiedag De8 Antwerps Integratiecentrum Antwerpen, 15 januari 2013 Inleiding Specifieke invalshoek Vanuit West-Europese en Vlaamse cultuur

Nadere informatie

- De definitieve versie van het project i.k.v. meerjarenplan Internering van het Hof van Beroep Antwerpen wordt in bijlage bij het verslag gevoegd.

- De definitieve versie van het project i.k.v. meerjarenplan Internering van het Hof van Beroep Antwerpen wordt in bijlage bij het verslag gevoegd. VERSLAG NETWERKCOMITÉ SaRA 13 FEBRUARI '14 Aanwezigen: Vicky Matthysen (voorzitter netwerkcomité), Marleen Geentjens (netwerkplatform functie 5), Johan Deforche (PZ Broeders Alexianen Boechout), Ann Van

Nadere informatie

Van twee naar één netwerk Een nieuw netwerk Een nieuwe naam

Van twee naar één netwerk Een nieuw netwerk Een nieuwe naam Van twee naar één netwerk Een nieuw netwerk Een nieuwe naam Kwadraat staat voor. kwaliteit, want kwaliteitsvolle zorg vermenigvuldigt als je ze deelt.. het bundelen van de krachten om mensen met een psychische

Nadere informatie

Beknopt SEL-actieplan TOM periode 2010-2015 Acties in 2013 & vooruitblik 2014

Beknopt SEL-actieplan TOM periode 2010-2015 Acties in 2013 & vooruitblik 2014 Beknopt SEL-actieplan TOM periode 2010-2015 Acties in 2013 & vooruitblik 2014 SEL TOM wil de kwaliteit van de eerstelijnszorg versterken in de zorgregio Mechelen. Pluralistisch en multidisciplinair samenwerken

Nadere informatie

DAVY DE RORE Professioneel medewerker ZIGZAG Huis voor ontmoeting in de geestelijke gezondheidszorg Sint-Niklaas

DAVY DE RORE Professioneel medewerker ZIGZAG Huis voor ontmoeting in de geestelijke gezondheidszorg Sint-Niklaas DAVY DE RORE Professioneel medewerker ZIGZAG Huis voor ontmoeting in de geestelijke gezondheidszorg Sint-Niklaas Huis voor ontmoeting in de geestelijke gezondheidszorg Zigzag geeft de weg weer die vele

Nadere informatie

Resultatenverslag Project Vroegtijdige Zorgplanning (VZP) in West-Vlaanderen

Resultatenverslag Project Vroegtijdige Zorgplanning (VZP) in West-Vlaanderen Resultatenverslag Project Vroegtijdige Zorgplanning (VZP) in West-Vlaanderen 27 oktober 2016 Inhoud 1. Omschrijving project... 3 1.1 Doel en middelen... 3 1.2 Projectorganisatie... 3 2. Evaluatie van het

Nadere informatie

Mobiele teams in Zuid-West- Vlaanderen stand van zaken

Mobiele teams in Zuid-West- Vlaanderen stand van zaken Mobiele teams in Zuid-West- Vlaanderen stand van zaken 1 juni 2015 door Soetkin Kesteloot, Netwerkcoördinator Z-W-Vl Inleiding Hervormingen in geestelijke gezondheidszorg (art. 107) Voor doelgroep volwassenen

Nadere informatie

Oost-Vlaanderen: een toekomstplan

Oost-Vlaanderen: een toekomstplan Oost-Vlaanderen: een toekomstplan De organisaties van ervaringsdeskundigen in de geestelijke gezondheidszorg in Gent (WED Werkgroep Ervaringsdelen en Destigmatisering) en Sint-Niklaas (WEP Werkgroep Ervaringsinzet

Nadere informatie

Zorgtraject suicidepreventie Meetjesland: implementatie en sensibilisering.

Zorgtraject suicidepreventie Meetjesland: implementatie en sensibilisering. Versie: 20 oktober 2011 Baudelokaai 8 9000 Gent Project deel-sel Zorgtraject suicidepreventie Meetjesland: implementatie en sensibilisering. Voorwaarden Het project past binnen de visie van het SEL Zorgregio

Nadere informatie

Geestelijke gezondheid!? Ik stel u voor. Cijfers voor Gent. Tijd om normaal te doen over geestelijke gezondheidsproblemen.

Geestelijke gezondheid!? Ik stel u voor. Cijfers voor Gent. Tijd om normaal te doen over geestelijke gezondheidsproblemen. Geestelijke gezondheid!? Tijd om normaal te doen over geestelijke gezondheidsproblemen Jan Van Speybroeck, VVGG Ik stel u voor Antoinette Telecomsector Gehuwd, 3 kleine kinderen Sportieve hobby s Elk jaar

Nadere informatie

REGIOPLAN JEUGDHULP

REGIOPLAN JEUGDHULP 1. TOEGANG IROJ IROJ 1.1. Feb-dec 2017 1. Positioneren en profileren aanbod begeleiding: voorzieningen vullen sjabloon begeleidingsaanbod in; intersectorale bijeenkomst ter afstemming op 16/05/2017; afsluitende

Nadere informatie

Strategisch plan Netwerk GGZ Kempen 2015-2016

Strategisch plan Netwerk GGZ Kempen 2015-2016 Strategisch plan Netwerk GGZ Kempen - Missie We werken aan een betere GGZ voor de doelgroep volwassenen in het arrondissement Turnhout. Onze doelgroep omvat alle personen van 18 tot 60 jaar met een psychische

Nadere informatie

HET LOKAAL OVERLEG KINDEROPVANG

HET LOKAAL OVERLEG KINDEROPVANG Doe-pakket Kinderopvang voor iedereen Met een lokaal netwerk aan de slag om kinderopvang toegankelijker te maken in je gemeente 1 DE SOCIALE FUNCTIE VAN KINDEROPVANG De laatste jaren wordt meer aandacht

Nadere informatie

Resultaten Vlaamse Patiënten Peiling

Resultaten Vlaamse Patiënten Peiling Resultaten Vlaamse Patiënten Peiling VIP² 2018 Periode 05/03/2018-29/04/2018 Inleiding Het Vlaams Indicatorenproject voor Patiënten en Professionals in de Geestelijke Gezondheidszorg (VIP²) meet de kwaliteit

Nadere informatie

1975: ontstaan van DGGZ (actueel CGG) 1990: reconversie naar initiatieven beschut wonen (IBW) en psychiatrische verzorgingstehuizen (PVT) 2001: keuze

1975: ontstaan van DGGZ (actueel CGG) 1990: reconversie naar initiatieven beschut wonen (IBW) en psychiatrische verzorgingstehuizen (PVT) 2001: keuze 1975: ontstaan van DGGZ (actueel CGG) 1990: reconversie naar initiatieven beschut wonen (IBW) en psychiatrische verzorgingstehuizen (PVT) 2001: keuze voor gedifferentieerder aanbod activeringsprojecten,

Nadere informatie

West-Vlaams Integrerend Netwerk Geestelijke Gezondheid voor kinderen, jongeren en hun context

West-Vlaams Integrerend Netwerk Geestelijke Gezondheid voor kinderen, jongeren en hun context West-Vlaams Integrerend Netwerk Geestelijke Gezondheid voor kinderen, jongeren en hun context Stand van zaken juni 2017 Zorgprogramma s 1. Netwerk 2. CRISIS (Crisiszorg) 3. CARE (Langdurige zorg) Mobiel

Nadere informatie

Dialoogdag op 21 april 2015

Dialoogdag op 21 april 2015 Oudersparticipatie Jeugdhulp Vlaanderen vzw Auwersstraat 48 2600 Berchem www.oudersparticipatie-jeugdhulp.be Dialoogdag op 21 april 2015 Oudersparticipatie Jeugdhulp Vlaanderen VZW organiseert jaarlijks

Nadere informatie

Competenties en talenten in het vrijwilligerswerk. Studiedag Week van de Vrijwilliger 28/2

Competenties en talenten in het vrijwilligerswerk. Studiedag Week van de Vrijwilliger 28/2 Competenties en talenten in het vrijwilligerswerk Studiedag Week van de Vrijwilliger 28/2 Stelling 1 Waarom zou je? Een echt win-win! Een sterkere ploeg waardoor je vlotter kunt werken aan je doelstelling

Nadere informatie

Antwerpen 14/09/2017

Antwerpen 14/09/2017 Antwerpen 14/09/2017 ELZ wat is dat nu? Standpunt van Domus Medica (Huisartsenvereniging) Dr. Wim Verhoeven Geografische afbakening Ziekenhuisnetwerken Standpunt van de patiënt Tijd voor interactie: rondetafelgesprek

Nadere informatie

1. Opvolging verslag (21/02)

1. Opvolging verslag (21/02) VERSLAG NETWERKCOMITÉ SaRA 14 MAART '13 Aanwezigen: Ann Van De Vloet (Uilenspiegel), Nicole Van Houtven (voorzitter netwerkplatform functie 2b), Menno Fransen (TSEDEK netwerkstuurgoeplid RIZIV-conventies),

Nadere informatie

Huisartsen Maasmechelen Dilsen-Stokkem - Lanaken. Katrien De Wilde Jan Van den Eeden

Huisartsen Maasmechelen Dilsen-Stokkem - Lanaken. Katrien De Wilde Jan Van den Eeden Huisartsen Maasmechelen Dilsen-Stokkem - Lanaken Katrien De Wilde Jan Van den Eeden Wanneer de nood het hoogst is Als je willekeurig 3 Belgen rond een tafel plaatst, zal gemiddeld één van hen doorheen

Nadere informatie

Verslag Veranderteam

Verslag Veranderteam Verslag Veranderteam Datum Locatie Verslaggever 4/03/2019 Lakenhuis s Overleg Thuiszorg Aanwezig Florence Biesmans (CM Sint-Michielsbond, maatschappelijk werker) Jef Pissiersens (UZ, transmuraal coördinator)

Nadere informatie

vzw Steunpunt Jeugdhulp februari 2011 Het Decreet Rechtspositie minderjarigen in de VAPH-praktijk

vzw Steunpunt Jeugdhulp februari 2011 Het Decreet Rechtspositie minderjarigen in de VAPH-praktijk vzw Steunpunt Jeugdhulp februari 2011 Het Decreet Rechtspositie minderjarigen in de VAPH-praktijk Wat staat er op het menu? DRM in vogelvlucht Focus op bekwaamheid en participatie Focus op belang van het

Nadere informatie

Guido Maertens (De Sleutel), Marleen Van Staey (Similes), Liesbeth Felix (ANA) Dirk Meeus (CGG VAGGA) Leen van Assche (CGG Andante)

Guido Maertens (De Sleutel), Marleen Van Staey (Similes), Liesbeth Felix (ANA) Dirk Meeus (CGG VAGGA) Leen van Assche (CGG Andante) VERSLAG THEMAGROEP VTO EN ARBEID 12 MAART 2014 Aanwezigen: Pascal Seeldraeyers (Jobkanaal), Geert Kerstens (Uilenspiegel), Menno Fransen (Tsedek), Sven Ceustermans (MTA De Link), Peter Mous (Vzw De Link,

Nadere informatie

Verslag Netwerkcomité Emergo 31/5

Verslag Netwerkcomité Emergo 31/5 Verslag Netwerkcomité Emergo 31/5 Naam Organisatie/functie Aanwezig verontschuldigd An Nauwelaerts SEL-TOM Anja Opdebeeck De Sleutel Anneleen Gerits OGGPA Bob Cools Voorzitter Emergo NC en forum, directie

Nadere informatie

Lokale besturen kunnen werken aan toegankelijkheid van zorg en preventie. Veerle Cortebeeck, stafmedewerker lokaal gezondheidsbeleid VVSG

Lokale besturen kunnen werken aan toegankelijkheid van zorg en preventie. Veerle Cortebeeck, stafmedewerker lokaal gezondheidsbeleid VVSG Lokale besturen kunnen werken aan toegankelijkheid van zorg en preventie Veerle Cortebeeck, stafmedewerker lokaal gezondheidsbeleid VVSG Overzicht 1. Toegankelijkheid: 7 B s 2. Toepassing 7 B s lokale

Nadere informatie

Toelichting Toekomstplan Cliëntenbureau Oost-Vlaanderen

Toelichting Toekomstplan Cliëntenbureau Oost-Vlaanderen Toelichting Toekomstplan Cliëntenbureau Oost-Vlaanderen Algemene Vergadering PopovGGZ 8 juni 2018 Kennismaking Gina Wyngaert: WED (regio Gent) en Cliëntenbureau Davy Boone: WEP (regio Sint-Niklaas) 1 Toekomstplan

Nadere informatie

Datum: Adviserend. Datum: Informerend. 13 juli 2016

Datum: Adviserend. Datum: Informerend. 13 juli 2016 Oplegvel 1. Onderwerp Gemeenschappelijke regeling GGZ subsidies in het kader van de Collectieve preventie (CPGGZ) en inloopfunctie GGZ Rol van het samenwerkingsorgaan Holland Rijnland Basistaak Efficiencytaak

Nadere informatie

Postgraduaat Casemanagement in de eerste lijn. Studiegebied gezondheidszorg campus Kortrijk

Postgraduaat Casemanagement in de eerste lijn. Studiegebied gezondheidszorg campus Kortrijk Postgraduaat Casemanagement in de eerste lijn Studiegebied gezondheidszorg campus Kortrijk Hedendaagse uitdagingen Hedendaagse uitdagingen Toenemende vergrijzing - multimorbiditeit Vermaatschappelijking

Nadere informatie

FOC 2/4 - art. 107 Halle-Vilvoorde-Brussel

FOC 2/4 - art. 107 Halle-Vilvoorde-Brussel FOC 2/4 - art. 107 Halle-Vilvoorde-Brussel Verslag van 22 februari 2018 Aanwezig: Verontschuldigd: Verslag: Manu Meers, Fans De Greve, Liesbeth Santermans, Elke Saerens, Tatjana Cammerman, Freya Van Imschoot,

Nadere informatie

Specifieke opdrachten van de Federatie Belangenbehartiging. Specifieke opdrachten van de Federatie Belangenbehartiging

Specifieke opdrachten van de Federatie Belangenbehartiging. Specifieke opdrachten van de Federatie Belangenbehartiging De Federatie Similes Wat doet de Federatie voor u? Martine De Moor 17 januari 2012 - Vertegenwoordiging Familieplatform GGZ Federatieactiviteiten Project Participatie Project Trialoog Project Bewindvoering

Nadere informatie

INFOBROCHURE MOBIEL TEAM ANTWERPEN DE VLIERING. DE V LIER ING p s y chiat rische z org in de samenle ving VZW

INFOBROCHURE MOBIEL TEAM ANTWERPEN DE VLIERING. DE V LIER ING p s y chiat rische z org in de samenle ving VZW INFOBROCHURE MOBIEL TEAM ANTWERPEN DE VLIERING VZW DE V LIER ING p s y chiat rische z org in de samenle ving INHOUD Wat doen we? 5 Wie zijn we? 6 Wat verwachten we van jou voor de opstart van MTA? 7 Hoe

Nadere informatie

INFO- EN OVERLEGMOMENT CLUSTERS GEZONDHEIDSZORG EN PZON

INFO- EN OVERLEGMOMENT CLUSTERS GEZONDHEIDSZORG EN PZON INFO- EN OVERLEGMOMENT CLUSTERS GEZONDHEIDSZORG EN PZON 12 maart 2019 AGENDA > Kennismaking > Toelichting hervorming eerste lijn > Toelichting richtlijnen en samenstelling voorlopige zorgraad > Verdere

Nadere informatie

Vlaamse logo s in een notendop

Vlaamse logo s in een notendop Vlaamse logo s in een notendop Logo = Lokaal gezondheidsoverleg Onze opdracht: Mee instaan voor de realisatie van het Vlaams preventief gezondheidsbeleid Bv Vigez, Vlesp Logo s Bv CGG s Met de Fit in je

Nadere informatie

Naar een betere geestelijke gezondheidszorg. door de realisatie van zorgcircuits en netwerken

Naar een betere geestelijke gezondheidszorg. door de realisatie van zorgcircuits en netwerken Naar een betere geestelijke gezondheidszorg door de realisatie van zorgcircuits en netwerken vermaatschappelijking en wonen. 7/06/2019 Vermaatschappelijking van de geestelijke gezondheidszorg There is

Nadere informatie

CONVENANT BETREFFENDE EEN GEZAMENLIJKE AANPAK VAN OUDERENMIS(BE)HANDELING VOOR HET VLAAMSE GEWEST, DE VLAAMSE GEMEENSCHAPSCOMMISSIE EN DE PROVINCIES

CONVENANT BETREFFENDE EEN GEZAMENLIJKE AANPAK VAN OUDERENMIS(BE)HANDELING VOOR HET VLAAMSE GEWEST, DE VLAAMSE GEMEENSCHAPSCOMMISSIE EN DE PROVINCIES BIJLAGE Bijlage nr. 1 CONVENANT BETREFFENDE EEN GEZAMENLIJKE AANPAK VAN OUDERENMIS(BE)HANDELING VOOR HET VLAAMSE GEWEST, DE VLAAMSE GEMEENSCHAPSCOMMISSIE EN DE PROVINCIES Tussen De Vlaamse overheid, vertegenwoordigd

Nadere informatie

Jaarverslag 2016 Opvoedingswinkel Mortsel

Jaarverslag 2016 Opvoedingswinkel Mortsel Jaarverslag 216 Opvoedingswinkel Mortsel Inleiding De Opvoedingswinkel te Mortsel met punten in Borsbeek, Edegem en Kontich ging van start in 213. We kozen er dit jaar voor om de cijfers in dit jaarverslag

Nadere informatie