Verslag Netwerkcomité 107-netwerk Mechelen 24/6/2016

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Verslag Netwerkcomité 107-netwerk Mechelen 24/6/2016"

Transcriptie

1 Verslag Netwerkcomité 107-netwerk Mechelen 24/6/2016 Aanwezigen: Karen Smets, Dirk Armée, Leny Scherlippens, Kristina Verhoye, Sylvie De Vuysere, Joke Nauwelaerts, Sigrid Smets, Leen Uytterhoeven, Kathy Van Lindt, Katrien Henderickx, Bob Cools, Vicky Van Dooren, Isabelle Van Hecke, Anneleen Gerits Verontschuldigd: Mia De Becker, Anne Roets, An Nauwelaerts, Frank Maes, Mieke Craeymeersch, Didier Schrijvers, Linda Ooms, Anja Op De Beeck 1. Opvolging vorig verslag Dossier dubbeldiagnose. Code rood: In de zomermaanden wordt er samengezeten en het dossier wordt opnieuw ingediend eind augustus. Naam moet veranderd worden. Er zullen een aantal crisisbedden komen naar deze regio. Vorming herstelondersteunende zorg. Lin (nieuw aangeworven ervaringsdeskundige) zal deze vorming voor partners verzorgen. SRH opleiding voor de mobiele teams. Er zijn vormingsmiddelen vanuit FOD voor herstel beschikbaar. Momenteel denkt men eraan om met dit geld coaches aan te werven die voor het hele netwerk zouden werken. Er zal moeten bekeken worden of er nog ander organisaties zijn die daar interesse in hebben: bv. PAAZ en. Ook de medewerkers van de herstelacademie dienen deze vorming te volgen. De ervaringsdeskundigen van OGGPA zouden uitleg geven over SRH aan oa. PAAZ en. 2. Aanwervingen vacatures Vacature coördinator RIZIV wordt ingevuld door Leny van Scherlippens. Vacature voor opstart herstelacademie en ondersteuning vrije tijd wordt ingevuld door Annelien D. Zij heeft als achtergrond: licenciaat kunstwetenschappen, creatieve therapie, interactionele vormgeving,. Werkt ook als zelfstandig therapeut. Jana De Beul was de meest geschikte kandidaat voor de vacature van het netwerkknooppunt. Jana werkt halftijds voor OGGPA en heeft relevante ervaring als eerstelijnspsycholoog. In september zal er een derde halftijdse vacature vrijkomen voor het netwerkknooppunt. Preventie- en promotiemedewerker: er zijn veel kandidaten maar tot hiertoe nog geen gepaste profielen. Aangewezen om twee halftijdse in duo aan te werven of een voltijdse?

2 Vacature ervaringsdeskundige: is klaar en mag online. Graag met de nieuwsbrief laten vertrekken. Selectiegesprekken worden gepland op 12 of 13 juli. 3. Voorstelling Trawant Er is overleg geweest met Louis Janssen. Is het een optie om de medewerkers van het netwerkknooppunt aan het team van Trawant te verbinden en hen op één locatie samen te brengen? Trawant heeft een centraal meldpunt mbt. hulp voor minderjarigen en doen ook coaching en doorverwijzing. Samenwerking kan nuttig zijn voor de scharnierleeftijd. De provinciale middelen die werden toegekend voor de werking van Trawant zijn wel eindig. Vicky zal op korte termijn contact leggen met Trawant. 4. Voorbereiding Emergoforum Emergoforum staat gepland op 11 oktober in de namiddag. Inhoud van het forum: Beginnen met Emergo-doelstellingen te situeren en te zeggen waar er die dag op zal worden ingegaan. Afsluiten met netwerkknooppunt. Functie 5: plenaire toelichting over de werking van sociale huisvestingsmaatschappij met aandacht voor de knelpunten (ongeveer 1u met mogelijkheid tot vragen). Mensen motiveren om naar werkgroep functie 5 te komen. Functie 1: kort zeggen waar ze mee aan het starten zijn, toelichten netwerkknooppunt,. (15 min). Functie 2B: geven van stand van zaken. Toelichting geven over ervaringsdeskundigheid (dit door ervaringsdeskundige laten brengen) en crisiskaart (30 min) Functie 3 en 5: inhoudelijk topic. Functie 1 en 2B: praktische toelichting Functie 4: doelstelling uitleggen zoals omschreven in het project. Accreditering vermelden in nieuwsbrief 5. Stand van zaken verschillende werkgroepen Functie 4: werkbezoeken aan het doen Functie 5: gaan voorstellen bij sociale huisvestingsmaatschappijen. Data van de werkgroepen doorgegeven en er waren heel wat directeurs die willen participeren. In september worden ervaringen in functie 5 binnen SaRA uitgelegd en directeurs sociale huisvestingsmaatschappijen zullen aanwezig zijn.

3 Functie 1: vorige week was er een overleg met huisartsen. Er werd nagegaan hoe we de verschillende huisartsenkringen kunnen betrekken? Hoe kunnen we te weten komen wat hun noden zijn en hoe kunnen zij de noden van het netwerk kennen? Is er nood aan coaching van huisartsen? Er zal naar de huisartsenkringen worden toegestapt om het netwerk en functie 1 toe te lichten. Het idee ligt op tafel om tussen de middag een contactmoment te plannen om contact te leggen tussen huisartsen en psychiaters. Oproep aan voorzitters werkgroepen om te bekijken welke vragen er zijn naar huisartsen. Er werd een afspraak gemaakt met de huisartsencoördinator van de regio Kempen om te bekijken hoe ze het daar aanpakken. Probleem in de Rupelstreek: geen psychiater en de huisartsen willen daar meer ondersteuning. 2b: 7 juni was er bijeenkomst. Stavaza werd er geschetst en de inclusiecriteria werden afgewerkt. Infodeling: welke info heeft de eerste lijn nodig vanuit 2b als een cliënt daar in begeleiding is? Er wordt bekeken hoe info via beveiligde weg bij eerste lijn terecht kan komen. Er wordt stilgestaan bij de kwaliteitsindicatoren die moeten gemeten worden op vraag van de overheid en er wordt nagegaan of er nog andere zaken zijn die best direct moeten worden gemeten. Verder uitwerken van hoe te werken bij crisisopname en bed op recept voor mensen die gerelateerd zijn aan PZ Duffel? Er wordt bekeken hoe er afspraken gemaakt kunnen worden met andere ziekenhuizen. 2A: overleg geweest met CAW omtrent concrete plannen rond samenwerking. Volgende week is er opnieuw overleg. Op de bijeenkomst van september worden deze ideeën en het overleg besproken in de werkgroep. Functie 3: er werd opdeling gemaakt tussen twee subwerkgroepen: subwerkgroep vrije tijd en subwerkgroep arbeid. In september worden mensen van SaRA uitgenodigd om toe te lichten hoe zij aan de slag zijn gegaan met transparant maken van aanbod,. Subwerkgroep arbeid begint op gang te komen. Annelien zal worden aangemoedigd om te gaan kwartier maken. Riziv-conventie: gevoel dat dit gedragen is? Er wordt gedacht aan locatie Mechelen > OK om deze denkpiste verder te zetten. Arbeidscoach: belangrijk dat er twee antenneposten zijn. Het openbaar vervoer kan transparant gemaakt worden door het netwerkknooppunt. Logo: uitbesteden. Alle tips bij Vicky. Hoeveel mag dat kosten? Best offertes vragen. 6. Ad hoc werkgroep gegevensdeling en beroepsgeheim Oproep om mogelijke sprekers (bv. Bart Hansen van Emmaus die bij SEL is gaan spreken) door te geven aan Vicky alsook knelpunten te signaleren. Suggestie om op een volgend netwerkcomité te bespreken. Vooraleer er bekeken wordt welk systeem er kan gehanteerd worden moet eerst duidelijk zijn welke gegevens er gedeeld moeten kunnen worden. Best op het netwerkcomité van september de vragen voorbereiden. Oproep om relevante teksten door te geven.

4 7. Veranderde werking OGGPA Vorig jaar werden enkele knelpunten in de werking van OGGPA op tafel gelegd. Een van deze knelpunten was de spanning tussen de Raad van Bestuur en het werkveld. Er werd een werkgroep opgericht om uit te denken hoe de werking kan hervormd worden om meer zorgstrategisch en resultaatgericht te werken, knelpunten in de zorg beter te kunnen aanpakken, beter in te spelen op de noden en aan te sluiten bij de tendens om meer intersectoraal te gaan werken. De doelstellingen van de werking zullen ruimer geformuleerd worden en de inhoud van de nieuwe overeenkomst wordt in overleg bepaald. Het is de bedoeling dat OGGPA zal fungeren als een knooppunt van netwerken om zo de zorgplanning tussen de netwerken op elkaar te kunnen afstemmen, goede praktijken uit te wisselen tussen de netwerken,. 8. Nieuwsbrief Vacature ervaringsdeskundige + forum aankondigen. 9. Varia a. Terugkoppeling studiedag goede praktijken Terugkoppeling voorstelling handboek innovatieve praktijken. Er werden vier projecten voorgesteld. Innopsy107 staat online. Je kan er een document vinden om nieuwe ideeën in te dienen. b. Internering Er zijn twee nieuwe medewerkers aangeworven. Een iemand met kennis rond VAPH die zich gaat vestigen bij De Knoop. De andere persoon heeft kennis over verslavingszorg en zou vanuit PZ Duffel werken. Kaat van Teunen heeft op centraal aanmeldingspunt van de gevangenis gewerkt. Ze ging mensen in de gevangenis screenen om ze toe te leiden naar ambulante zorg. Kaat was daar teamcoördinator en sluit aan bij het schakelteam internering. Ze zal in de plaats van Karolien aanwezig zijn op alle overlegmomenten (kan misschien best in nieuwsbrief vermeld worden) en ze gaat mee het zorgtraject uitwerken voor mensen met interneringsstatuut. Momenteel leeft het idee om elk team aan een regio te koppelen en zo de noden per regio na te gaan. De nieuwe interneringswet gaat van start in oktober. Er zal in oktober een vorming worden georganiseerd voor alle zorgpartners. Er werd een overeenkomst getekend met OPZ Geel voor 1 crisisbed voor geïnterneerden. Bij PVT komen er ook 5 plaatsen voor geïnterneerden. c. Evoluties PANGG 0-18 Het was de bedoeling een kinderpsychiater aan te werven voor 38u. Deze kinderpsychiater zou zich engageren voor hele provincie. Uiteindelijk werden de 38u verdeelde over 3 psychiaters: Joke Joossens (OPZ Geel), Daniëlle van de Merwe (ZNA), Daniel Neves Ramos (UKJA). Zij zijn verantwoordelijk voor alle programma s van PANGG 0-18 binnen de provincie. Voor de regio Mechelen werden er 4 VTE voor het mobiele crisisteam (MCT) aangeworven en Daniel Neves Ramos gaat dit aansturen. De opstart heeft nu nog tijd nodig omdat er

5 afstemming nodig is met de crisisteams in de andere regio s. Crisissen kunnen aangemeld worden door iedereen via crisismeldpunt in Antwerpen, daarnaast kan ook een aanmelding bij CGG De Pont doorstromen naar het MCT. De mobiele crisisteams kunnen 2 weken (max. te verlengen tot 1 maand) aan huis komen. Mobiele equipe langdurige zorg: template wordt nog bijgewerkt. Als goedgekeurd dan worden er 2,5 VTE aangeworven voor deze regio. Het zijn niet veel uren en er wordt gezocht naar partners om aan te sluiten. d. Eerstelijn Er zijn veranderingen op til wat betreft de zorgregio voor eerstelijn. Momenteel wordt er in werkgroepen gewerkt aan de hertekening van het eerstelijnslandschap in Vlaanderen. Nieuwe data voor het netwerkcomité: - vrijdag 9 sept van 13u tot 15u (over ervaringsdeskundigheid) - vrijdag 28 oktober vanaf 13u - 25 november vanaf 13u - 13 januari vanaf 13u.

Verslag Netwerkcomité Emergo 31/5

Verslag Netwerkcomité Emergo 31/5 Verslag Netwerkcomité Emergo 31/5 Naam Organisatie/functie Aanwezig verontschuldigd An Nauwelaerts SEL-TOM Anja Opdebeeck De Sleutel Anneleen Gerits OGGPA Bob Cools Voorzitter Emergo NC en forum, directie

Nadere informatie

Verslag Stuurgroep 107-netwerk Mechelen 1/9/2015

Verslag Stuurgroep 107-netwerk Mechelen 1/9/2015 Verslag Stuurgroep 107-netwerk Mechelen 1/9/2015 Aanwezig: Frank Maes, Isabelle Van Hecke, Peter Aertsen, Linda Ooms, Kathy Van Lindt, Tanja Gouverneur, Leny Scherlippens, Mieke Craeymeersch, Dirk Armee,

Nadere informatie

Club 107. voor een vernieuwde GGZ in de regio Mechelen Rupelstreek. een initiatief van GGALIMERO

Club 107. voor een vernieuwde GGZ in de regio Mechelen Rupelstreek. een initiatief van GGALIMERO Club 107 voor een vernieuwde GGZ in de regio Mechelen Rupelstreek een initiatief van GGALIMERO PC Duffel woensdag 23 mei 2012 1. Welkom 2. GGALIMERO 3. GGZ-vernieuwing 4. Experimenten 5. En onze regio?

Nadere informatie

Functie 2B groep - artikel 107 netwerk regio Mechelen 10 mei 2016

Functie 2B groep - artikel 107 netwerk regio Mechelen 10 mei 2016 Functie 2B groep - artikel 107 netwerk regio Mechelen 10 mei 2016 Aanwezig: Marita Steegen (Este, PTZ), Kathy Van Lindt (ervaringswerker), Annelies Boost (PZ Duffel), Kim Peeters (Wijkgezondheidscentrum

Nadere informatie

Martie was vorige keer niet aanwezig, maar drukt haar appreciatie uit voor de weerhouden projecten waar werkingsmiddelen worden geïnvesteerd.

Martie was vorige keer niet aanwezig, maar drukt haar appreciatie uit voor de weerhouden projecten waar werkingsmiddelen worden geïnvesteerd. VERSLAG NETWERKCOMITÉ SaRA 28 JANUARI '16 Aanwezigen: Menno Fransen (Tsedek), Joris Housen (netwerkcoördinator), Johan Mortelmans (OCMW Antwerpen - SC De Wilg), Marleen Van Staey (Similes), Jo Verstraeten

Nadere informatie

BEKNOPT VERSLAG VERGADERING GGALIMERO ARRONDISSEMENTEEL OVERLEG GEESTELIJKE GEZONDHEIDSZORG MECHELEN 22/04/2015 vergaderlocatie: PZ Duffel

BEKNOPT VERSLAG VERGADERING GGALIMERO ARRONDISSEMENTEEL OVERLEG GEESTELIJKE GEZONDHEIDSZORG MECHELEN 22/04/2015 vergaderlocatie: PZ Duffel BEKNOPT VERSLAG VERGADERING GGALIMERO ARRONDISSEMENTEEL OVERLEG GEESTELIJKE GEZONDHEIDSZORG MECHELEN 22/04/2015 vergaderlocatie: PZ Duffel Aanwezig: Bob Cools, Katja Verschooten, Theo Vanderstukken, Jacob

Nadere informatie

1. Opvolging vorig verslag (4/11/2014)

1. Opvolging vorig verslag (4/11/2014) VERSLAG NETWERKPLATFORM FUNCTIE 1 6 JANUARI '15 Aanwezig: Joris Housen (netwerkcoördinator), Karolien Weemaes (netwerkcoördinator), Mia Gys (CAW Antwerpen), Geert Vandendriessche (VDIP), Dirk Meeus (CGG

Nadere informatie

FOC 2/4 - art. 107 Halle-Vilvoorde-Brussel

FOC 2/4 - art. 107 Halle-Vilvoorde-Brussel FOC 2/4 - art. 107 Halle-Vilvoorde-Brussel Verslag van 22 februari 2018 Aanwezig: Verontschuldigd: Verslag: Manu Meers, Fans De Greve, Liesbeth Santermans, Elke Saerens, Tatjana Cammerman, Freya Van Imschoot,

Nadere informatie

SITUERING. - Er was eens. CLUB 107

SITUERING. - Er was eens. CLUB 107 mobiel team SITUERING - Er was eens. CLUB 107-9 oktober 2015: - eerste netwerkforum Ggalimero - 2b: uitwisseling ervaringen opstart mobiel team De Link (Sara netwerk) - samenstelling werkgroep 2b maandelijkse

Nadere informatie

Nieuws vanuit HerstelAcademie Antwerpen

Nieuws vanuit HerstelAcademie Antwerpen 2 NR 2 Jaargang 2 Nr 2 Nieuws vanuit HerstelAcademie Antwerpen In dit nummer 1 Intro 2 Infomoment 3 Aanbod voorjaar 4 Instapmoment 5 Hoe inschrijven?.1. Intro 26 januari 2018 Hier zijn we weer! Deze keer

Nadere informatie

Internering. Analyse dossiers vanuit brugfunctie justitie zorgsector

Internering. Analyse dossiers vanuit brugfunctie justitie zorgsector Internering Analyse dossiers vanuit brugfunctie justitie zorgsector Programma Functie coördinator extern zorgcircuit Registratie: vraag Uitstroom Extern aanbod wachtlijsten Perspectieven en uitdagingen

Nadere informatie

Zorg voor personen met het statuut internering. Lunchen met justitie 24 oktober 2017

Zorg voor personen met het statuut internering. Lunchen met justitie 24 oktober 2017 Zorg voor personen met het statuut internering Lunchen met justitie 24 oktober 2017 Overzicht Intra-penitentiair aanbod Zorgaanbod in de maatschappij Ervaringen nieuwe wet op de internering 26/10/2017

Nadere informatie

Opvolging en bespreking verslag voorbereidend overleg netwerkplatform functie 4 van 12/07/ 12

Opvolging en bespreking verslag voorbereidend overleg netwerkplatform functie 4 van 12/07/ 12 VERSLAG NETWERKPLATFORM FUNCTIE 4 '(SEMI-)RESIDENTIËLE DIAGNOSTIEK EN BEHANDELING' VRIJDAG 21 SEPTEMBER 12 Aanwezigen: Andy De Witte (GZA/PAAZ Sint-Vincentius - voorzitter netwerkplatform functie 4), Francis

Nadere informatie

Verslag stuurgroep Netwerk GGZ Kempen 18 januari

Verslag stuurgroep Netwerk GGZ Kempen 18 januari Verslag stuurgroep Netwerk GGZ Kempen 18 januari 2016 ------------------------------------------------------------------ Aanwezig: Hans Verbiest (voorzitter), Anke Alen, Mieke Bauwens, An Boschmans, Bart

Nadere informatie

West-Vlaams Integrerend Netwerk Geestelijke Gezondheid voor kinderen, jongeren en hun context

West-Vlaams Integrerend Netwerk Geestelijke Gezondheid voor kinderen, jongeren en hun context Netwerkforum juni 2017 West-Vlaams Integrerend Netwerk Geestelijke Gezondheid voor kinderen, jongeren en hun context Nieuw geestelijk gezondheidsbeleid De Gids naar een nieuw geestelijk gezondheidsbeleid

Nadere informatie

Stuurgroep Zorgtrajecten

Stuurgroep Zorgtrajecten Aanwezig: Dr. Bossuyt Bart, Dr. Boumendil Areski, Dr. Crepel Thierry, Dr. Devriendt Ivan, Dr. Leenknegt John, Dr. Vanneste Luc, Van Den Moorter Eve (stagiair Dr. Boumendil) Verontschuldigd: Dr. Deleu Gilles,

Nadere informatie

2. Ervaringen van ervaringsdeskundigen in de MTA s (door Annick Beyers en Elke Van Gompel)

2. Ervaringen van ervaringsdeskundigen in de MTA s (door Annick Beyers en Elke Van Gompel) VERSLAG NETWERKPLATFORM FUNCTIE 2B DATUM 13/03/2014 Aanwezig: Nicole Van Houtven (Vzw De Link en voorzitter netwerkplatform functie 2B ), Karolien Weemaes (netwerkcoördinator SaRA), Joris Housen (netwerkcoördinator

Nadere informatie

3. Terugkoppeling themagroep advies, vorming en coaching eerstelijn

3. Terugkoppeling themagroep advies, vorming en coaching eerstelijn VERSLAG NETWERKPLATFORM FUNCTIE 1 2 SEPTEMBER '14 Aanwezigen Stefanie Ghekiere (suïcidepreventie), Wim Vanspringel (CGG VAGGA), Mia Gys (CAW Antwerpen), Jolien Debehets (Schakelteam internering), Hugo

Nadere informatie

overleggroep gezondheid; agendapunt samenwerking CGG s en verenigingen 02 februari 2010

overleggroep gezondheid; agendapunt samenwerking CGG s en verenigingen 02 februari 2010 Vlaams Netwerk van verenigingen waar armen het woord nemen vzw Aromagebouw / Vooruitgangstraat 323 bus 6 (3 de verdieping) / 1030 Brussel / tel. 02-204 06 50 / fax : 02-204 06 59 info@vlaams-netwerk-armoede.be

Nadere informatie

NETWERKPUNT. Voorstelling Art. 107 regio Mechelen 9 oktober 2015

NETWERKPUNT. Voorstelling Art. 107 regio Mechelen 9 oktober 2015 NETWERKPUNT Voorstelling Art. 107 regio Mechelen 9 oktober 2015 Het PAKT: regio NETWERKPUNT Medewerkers: Sofie Wybo & Liesbeth Reynders Start: april 2012 1.5VTE Doelpubliek: hulp- en dienstverleners Regio:

Nadere informatie

PRIT praat INTERSECTORAAL. 12 december 2013

PRIT praat INTERSECTORAAL. 12 december 2013 PRIT praat INTERSECTORAAL 12 december 2013 Wie is de persoon met een psychische kwetsbaarheid of psychiatrische problematiek? Enkele cijfers (Itinera) Als 3 willekeurige Belgen rond een tafel zitten,

Nadere informatie

ROL VAN DE HUISARTS IN HET VERANDER(EN)DE GGZ LANDSCHAP

ROL VAN DE HUISARTS IN HET VERANDER(EN)DE GGZ LANDSCHAP ROL VAN DE HUISARTS IN HET VERANDER(EN)DE GGZ LANDSCHAP Ervaringsdeskundigheid, cultuursensitief Mobiel crisisteam (2A) Mobiel team (2B) Residentiële zorg 1 e lijns psychologen 2 e lijn * psychologen (zelfst,cgg)

Nadere informatie

1. Opvolging vorig verslag 24/3

1. Opvolging vorig verslag 24/3 VERSLAG THEMAGROEP VERSNELDE DOORSTROOM SARA-SHM DONDERDAG 15 MEI '14 Aanwezigen Anneleen Malcorps (MTA De Vliering), Marleen Geentjens (IBW De Sprong, PZ Bethanië en PVT De Landhuizen), Joris Van de Wouwer

Nadere informatie

1. Opvolging vorig verslag (12/09) 2. Verwelkoming netwerkcoördinator internering en korte voorstelling van haar werkzaamheden

1. Opvolging vorig verslag (12/09) 2. Verwelkoming netwerkcoördinator internering en korte voorstelling van haar werkzaamheden VERSLAG NETWERKCOMITÉ SaRA 10 OKTOBER '13 Aanwezigen: Vicky Matthysen (voorzitter netwerkcomité), Jan Mampuys (voorzitter netwerkcomité), Jan Bogaerts (PZ Sint-Amedeus), Johan Deforche (PZ Broeders Alexianen

Nadere informatie

VERSLAG 28 januari 2014

VERSLAG 28 januari 2014 Pagina: 1/5 VERSLAG 28 januari 2014 Aanwezigen: Eric Straetmans (De Regenboog), Greet Reyniers (WZC Huize Vincent), Nele Martens (Querido/Mozaiëk), Romain Van Hautekerke (KAVW), Martin De Loose (OCMW Temse),

Nadere informatie

1. Verwelkoming Rudy Wouters (Coördinator Beschut Wonen min)

1. Verwelkoming Rudy Wouters (Coördinator Beschut Wonen min) VERSLAG NETWERKPLATFORM FUNCTIE 5 22 JANUARI '13 Aanwezigen Nicky Van Hecke (PVT Sint- Amedeus - covoorzitter netwerkplatform functie 5), Yves Kempeneers (IBW De Vliering), Herwig Uytterlinde (coördinator

Nadere informatie

1. Opvolging vorige verslagen (08/03/2016 en 14/04/2016)

1. Opvolging vorige verslagen (08/03/2016 en 14/04/2016) VERSLAG NETWERKPLATFORM FUNCTIE 1 31 MEI '16 Aanwezig: Wim Vanspringel (voorzitter functie 1), Marleen Van Staey (Similes), Anne Grimon (CGG Andante), Mia Gys (CAW Antwerpen), Ann Van Pelt (CAW Antwerpen),

Nadere informatie

Naar een betere geestelijke gezondheidszorg. door de realisatie van zorgcircuits en netwerken

Naar een betere geestelijke gezondheidszorg. door de realisatie van zorgcircuits en netwerken Naar een betere geestelijke gezondheidszorg door de realisatie van zorgcircuits en netwerken Studiedag GEPS 13/07/2017 Vermaatschappelijking van de geestelijke gezondheidszorg Situering 2002: algemene

Nadere informatie

De effectieve samenwerking tussen de gespecialiseerde crisisopvang voor middelenmisbruik en de mobiele crisisteams

De effectieve samenwerking tussen de gespecialiseerde crisisopvang voor middelenmisbruik en de mobiele crisisteams De effectieve samenwerking tussen de gespecialiseerde crisisopvang voor middelenmisbruik en de mobiele crisisteams CrEM AZ Sint-Jan Brugge-Oostende AV MCT Noord-West-Vlaanderen Samenwerking CrEM-MCT Samenwerking

Nadere informatie

1. Opvolging vorig verslag 15/5. 2. Terugkoppelingen VERSLAG THEMAGROEP VERSNELDE DOORSTROOM SARA-SHM DONDERDAG 11 SEPTEMBER '14

1. Opvolging vorig verslag 15/5. 2. Terugkoppelingen VERSLAG THEMAGROEP VERSNELDE DOORSTROOM SARA-SHM DONDERDAG 11 SEPTEMBER '14 VERSLAG THEMAGROEP VERSNELDE DOORSTROOM SARA-SHM DONDERDAG 11 SEPTEMBER '14 Aanwezigen Anneleen Malcorps (MTA De Vliering), Joris Van de Wouwer (ZNA PZ Stuivenberg en PZT ADAPT), Gert Rombouts (IBW De

Nadere informatie

1. Opvolging vorig verslag (28/01/ 16) 2. Wijzigingen bij netwerkpartners met invloed op SaRA. VERSLAG NETWERKCOMITÉ SaRA 10 MAART '16

1. Opvolging vorig verslag (28/01/ 16) 2. Wijzigingen bij netwerkpartners met invloed op SaRA. VERSLAG NETWERKCOMITÉ SaRA 10 MAART '16 VERSLAG NETWERKCOMITÉ SaRA 10 MAART '16 Aanwezigen: Jan Mampuys (covoorzitter SaRA CGG Andante), Vicky Matthysen (covoorzitter SaRA ZNA PZ Stuivenberg), Linda Huybrechts (SEL Amberes De Voorzorg), Liane

Nadere informatie

2. Opvolging verslag opstartvergadering functie 2 (30/8/2012)

2. Opvolging verslag opstartvergadering functie 2 (30/8/2012) VERSLAG NETWERKPLATFORM FUNCTIE 2A SARA MOBIEL OUTREACHEND TEAM GERICHT OP ACUTE PSYCHIATRISCHE PROBLEMEN 27 SEPTEMBER 12 Aanwezigen: Jan Van Hecke (voorzitter netwerkplatform functie 2a), Koen De Vylder

Nadere informatie

Al gehoord van de 107? Mieke Craeymeersch, directeur Similes

Al gehoord van de 107? Mieke Craeymeersch, directeur Similes Al gehoord van de 107? Mieke Craeymeersch, directeur Similes Heb je al gehoord van de 107? Niet 101 of 102 of 105 maar 107? gebaseerd op het nummer van het artikel in het KB over de ziekenhuizen die de

Nadere informatie

Intersectoraal Provinciaal Zorgcircuit zorgprogramma

Intersectoraal Provinciaal Zorgcircuit zorgprogramma Intersectoraal Provinciaal Zorgcircuit zorgprogramma OPBOUW Beknopte situering in evoluties (Jan) Federaal FOD overlegplatform geestelijke gezondheidszorg Vlaamse CGGZ GGZ Antwerpen VAPH Antwerpen Uitbouw

Nadere informatie

2. Overdracht dagcentra De Ridder en De Vinken aan IBW Antwerpen

2. Overdracht dagcentra De Ridder en De Vinken aan IBW Antwerpen VERSLAG: STUURGROEP HET TRAJECTIEL / NETWERKPLATFORM FUNCTIE 3 12 FEBRUARI 2015, LOCATIE Vzw DE LINK Aanwezig: Jo Verstraeten (De Vlonder en voorzitter) Rudy Wouters (Het Lokaal), Menno Fransen (Tsedek),

Nadere informatie

Aanwezig : Julien Bogaert, Herman De Backer, Rik Sagaert, Ingrid Vyvey, Silvie Vanhoutteghem, Jeroen Terryn en Ann De Bruyckere. 1 Verwelkoming...

Aanwezig : Julien Bogaert, Herman De Backer, Rik Sagaert, Ingrid Vyvey, Silvie Vanhoutteghem, Jeroen Terryn en Ann De Bruyckere. 1 Verwelkoming... Dagelijks Bestuur W.O.A.S. Verslag Datum vergadering : Betreft : Dagelijks bestuur W.O.A.S. 8 november 2010, Provinciehuis Boeverbos Brugge, 10.00 uur Onze ref.: P10/8/2/14/6 Verslaggever: Ann De Bruyckere

Nadere informatie

Historiek en vermaatschappelijking van de geestelijke gezondheidszorg

Historiek en vermaatschappelijking van de geestelijke gezondheidszorg Historiek en vermaatschappelijking van de geestelijke gezondheidszorg Info avond SEL Waasland 24 mei 2012 Sint-Niklaas Stefaan Baeten Directeur psychiatrisch centrum Sint-Hiëronymus Historische context

Nadere informatie

VERSLAG NETWERKSTUURGROEP SARA SAMENWERKINGSVERBAND VOOR GEMEENSCHAPSGERICHTE GEESTELIJKE GEZONDHEIDSZORG REGIO ANTWERPEN BERCHEM 27 SEPTEMBER 12

VERSLAG NETWERKSTUURGROEP SARA SAMENWERKINGSVERBAND VOOR GEMEENSCHAPSGERICHTE GEESTELIJKE GEZONDHEIDSZORG REGIO ANTWERPEN BERCHEM 27 SEPTEMBER 12 VERSLAG NETWERKSTUURGROEP SARA SAMENWERKINGSVERBAND VOOR GEMEENSCHAPSGERICHTE GEESTELIJKE GEZONDHEIDSZORG REGIO ANTWERPEN BERCHEM 27 SEPTEMBER 12 aanwezig: Vicky Matthysen (ZNA PZ/PAAZ Stuivenberg voorzitter

Nadere informatie

1. OPVOLGING EN GOEDKEURING VERSLAG

1. OPVOLGING EN GOEDKEURING VERSLAG //////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////// VERSLAG IROJ Antwerpen Datum: 24/01/2017

Nadere informatie

Beknopt SEL-actieplan TOM periode 2010-2015 Acties in 2013 & vooruitblik 2014

Beknopt SEL-actieplan TOM periode 2010-2015 Acties in 2013 & vooruitblik 2014 Beknopt SEL-actieplan TOM periode 2010-2015 Acties in 2013 & vooruitblik 2014 SEL TOM wil de kwaliteit van de eerstelijnszorg versterken in de zorgregio Mechelen. Pluralistisch en multidisciplinair samenwerken

Nadere informatie

WERKGROEP GEZONDHEID REGIONAAL ZORGSTRATEGISCH PLAN

WERKGROEP GEZONDHEID REGIONAAL ZORGSTRATEGISCH PLAN VISIETEKST WERKGROEP GEZONDHEID REGIONAAL ZORGSTRATEGISCH PLAN 2017-2024 P a g i n a 2 INHOUD 1. Wat vooraf ging 2. Roadshow 3. Keuzes en beleid 4. Gestelde doelstellingen 5. Meerjarenplan 6. Vooropgestelde

Nadere informatie

Verslag Zorgraad. Datum Locatie Verslaggever 26/06/2019 t Lakenhuis Brussels Overleg Thuiszorg & Huis voor Gezondheid

Verslag Zorgraad. Datum Locatie Verslaggever 26/06/2019 t Lakenhuis Brussels Overleg Thuiszorg & Huis voor Gezondheid Verslag Zorgraad Datum Locatie Verslaggever 26/06/2019 t Lakenhuis s Overleg Thuiszorg & Huis voor Gezondheid Aanwezig Zie aanwezigheidslijst 1. AGENDA Kennismaking Verkiezing Voorzitter Beslissingsprocedures

Nadere informatie

II. Opvolging omschrijving eenheden (o.m. toevoeging PAAZ Klina)

II. Opvolging omschrijving eenheden (o.m. toevoeging PAAZ Klina) VERSLAG NETWERKPLATFORM FUNCTIE 4 28 JUNI '13 Aanwezigen: Francis De Groot (PZ Broeders Alexianen voorzitter netwerkplatform functie 4), Martie Mol (De Evenaar), Marc Leysen (PZ Sint-Amedeus), Hugo Pietermans

Nadere informatie

Nieuws vanuit Herstelacademie Antwerpen

Nieuws vanuit Herstelacademie Antwerpen NUMMER 1 Nieuws vanuit Herstelacademie Antwerpen Januari 2017 We gaan opnieuw van start! Een nieuw jaar, een nieuwe start, een nieuw cursusaanbod! In dit nummer Opnieuw van start! Nieuwsbrief We zijn online

Nadere informatie

Bru-Stars Brussels netwerk geestelijke gezondheidszorg voor kinderen en jongeren. Réseau bruxellois en santé mentale pour enfants et adolescents

Bru-Stars Brussels netwerk geestelijke gezondheidszorg voor kinderen en jongeren. Réseau bruxellois en santé mentale pour enfants et adolescents Bru-Stars Brussels netwerk geestelijke gezondheidszorg voor kinderen en jongeren Korte historiek Waarover gaat het? Hoe? De Gids www.psy0-18.be Gebaseerd op een aantal pijlers Globaal Geïntegreerd Vermaatschappelijking

Nadere informatie

Competenties en talenten in het vrijwilligerswerk. Studiedag Week van de Vrijwilliger 28/2

Competenties en talenten in het vrijwilligerswerk. Studiedag Week van de Vrijwilliger 28/2 Competenties en talenten in het vrijwilligerswerk Studiedag Week van de Vrijwilliger 28/2 Stelling 1 Waarom zou je? Een echt win-win! Een sterkere ploeg waardoor je vlotter kunt werken aan je doelstelling

Nadere informatie

GOEDGEKEURD VERSLAG VERGADERING GGALIMERO ARRONDISSEMENTEEL OVERLEG GEESTELIJKE GEZONDHEIDSZORG BONHEIDEN 22/06/2011

GOEDGEKEURD VERSLAG VERGADERING GGALIMERO ARRONDISSEMENTEEL OVERLEG GEESTELIJKE GEZONDHEIDSZORG BONHEIDEN 22/06/2011 GOEDGEKEURD VERSLAG VERGADERING GGALIMERO ARRONDISSEMENTEEL OVERLEG GEESTELIJKE GEZONDHEIDSZORG BONHEIDEN 22/06/2011 Aanwezig: Bob Cools (CGG De Pont Mechelen voorzitter GGalimero), Dirk Armée (PZ Sint-Norbertus),

Nadere informatie

Verslag werkgroep ontslagmanagement GGZ Datum van overleg: 4 december 2012 van 9u 11u Locatie: PC Sint-Hieronymus, Dalstraat 84, 9100 Sint-Niklaas

Verslag werkgroep ontslagmanagement GGZ Datum van overleg: 4 december 2012 van 9u 11u Locatie: PC Sint-Hieronymus, Dalstraat 84, 9100 Sint-Niklaas Verslag werkgroep ontslagmanagement GGZ Datum van overleg: 4 december 2012 van 9u 11u Locatie: PC Sint-Hieronymus, Dalstraat 84, 9100 Sint-Niklaas Aanwezig: Bike Hendrickx/ Linda Van de AZ Nikolaas, PAAZ

Nadere informatie

Netwerk GGZ Kempen. Project Psy 107. Overleg. SEL Kempen GGZ arrondissement Turnhout. 8 maart 2012

Netwerk GGZ Kempen. Project Psy 107. Overleg. SEL Kempen GGZ arrondissement Turnhout. 8 maart 2012 Project Psy 107 Overleg SEL Kempen GGZ arrondissement Turnhout 8 maart 2012 Overzicht presentatie nper functie: ovooropgesteld zorgaanbod ostavaza: - Team - Werking oplanning To Do Geheugensteun Vooropgesteld

Nadere informatie

BEVORDERING VAN DE COMMUNICATIE TUSSEN ZORGVERLENERS BETROKKEN BIJ DE ZORG VOOR OUDERE AFHANKELIJKE PERSONEN EINDRAPPORT - PERIODE : 2007

BEVORDERING VAN DE COMMUNICATIE TUSSEN ZORGVERLENERS BETROKKEN BIJ DE ZORG VOOR OUDERE AFHANKELIJKE PERSONEN EINDRAPPORT - PERIODE : 2007 BEVORDERING VAN DE COMMUNICATIE TUSSEN ZORGVERLENERS BETROKKEN BIJ DE ZORG VOOR OUDERE AFHANKELIJKE PERSONEN EINDRAPPORT - PERIODE : 2007 COORDINATEN VAN DE GDT : GDT van de regio: oostende Adres :Hospitaalstraat

Nadere informatie

Family Justice Center Mechelen Korte Keten. Raadscommissie Welzijn 08/05/2017

Family Justice Center Mechelen Korte Keten. Raadscommissie Welzijn 08/05/2017 Family Justice Center Mechelen Korte Keten Raadscommissie Welzijn 08/05/2017 1 Korte Keten? Partners Korte Keten Bevindingen na 4 jaar Korte Keten Doorontwikkeling naar Family Justice Center 2 Korte Keten

Nadere informatie

Drug- en alcoholgebruik en beperking

Drug- en alcoholgebruik en beperking i. Ontmoetingsdag Drug- en alcoholgebruik en beperking Provincie Antwerpen 19 november 2014, Antwerpen Een initiatief van Samen Leven Stad Antwerpen, Onada, OGGPA, dienst Welzijn en Gezondheid Provincie

Nadere informatie

POZAH PSYCHIATRISCHE ONDERSTEUNING EN ZORGTRAJECT VOOR ASIELZOEKERS AAN HUIS

POZAH PSYCHIATRISCHE ONDERSTEUNING EN ZORGTRAJECT VOOR ASIELZOEKERS AAN HUIS POZAH PSYCHIATRISCHE ONDERSTEUNING EN ZORGTRAJECT VOOR ASIELZOEKERS AAN HUIS 29 november 2017 Cindy Baillieu Situering AMIF project (vroegere Europees Vluchtelingen Fonds) Samenwerking FedAsil & St. Alexius

Nadere informatie

FREDERIK DECLERCQ ARBEIDSCOACH MIRABELLO

FREDERIK DECLERCQ ARBEIDSCOACH MIRABELLO FREDERIK DECLERCQ ARBEIDSCOACH MIRABELLO Arbeidscoaching in een vermaatschappelijking van de geestelijke gezondheidszorg ART 107 Psycho-sociaal revalidatiecentrum Mirabello Arbeidscoaching Art 107 Ziekenhuizen

Nadere informatie

VERSLAG NETWERKCOMITÉ SaRA 19 MEI '16. Aanwezigen: 1. Opvolging netwerkcoördinator art. 107. 2. Opvolging vorig verslag 14/04/ 16

VERSLAG NETWERKCOMITÉ SaRA 19 MEI '16. Aanwezigen: 1. Opvolging netwerkcoördinator art. 107. 2. Opvolging vorig verslag 14/04/ 16 VERSLAG NETWERKCOMITÉ SaRA 19 MEI '16 Aanwezigen: Annemie Deckers (Stuurgroep Zorg aan geïnterneerden ), Johan Deforche (PZ Broeders Alexianen), Koen De Vylder (CAW Antwerpen), Els Draeck (OP WEGG), Menno

Nadere informatie

Het selecteren en aanwerven van het personeel

Het selecteren en aanwerven van het personeel Het selecteren en aanwerven van het personeel Blijdorp vzw Visie- en Beleidsteksten - Kwaliteitshandboek -: 3. Medewerkers / 3.1 Inzet personeelsmiddelen/ 3.1.1 Visie en Beleid Beoordeeld en goedgekeurd:

Nadere informatie

STUDIEDAG IN SAMENSPRAAK PROJECT DIENST ONDERSTEUNINGSPLAN DIENSTEN GEZINSZORG PROVINCIE OOST-VLAANDEREN

STUDIEDAG IN SAMENSPRAAK PROJECT DIENST ONDERSTEUNINGSPLAN DIENSTEN GEZINSZORG PROVINCIE OOST-VLAANDEREN STUDIEDAG IN SAMENSPRAAK PROJECT DIENST ONDERSTEUNINGSPLAN DIENSTEN GEZINSZORG PROVINCIE OOST-VLAANDEREN 5 maart 2015 DE DEINING - 1 05/03/2015 DE DEINING - 2 WAT? De Deining is een ontwikkeling van Netwerk

Nadere informatie

Naar een betere GGZ door de realisatie van zorgcircuits en zorgnetwerken

Naar een betere GGZ door de realisatie van zorgcircuits en zorgnetwerken Forum Netwerk GGZ Kempen 1. Verbreding en verdieping projecten Psy 107 2. Aanmeldingsteam 3. vanuit een getrapt zorgmodel 4. Woonzorgloket 5. Vragen? Inspiratie! Verbreding en verdieping projecten Psy

Nadere informatie

VERSLAG NETWERKCOMITÉ SaRA 9 FEBRUARI 2017

VERSLAG NETWERKCOMITÉ SaRA 9 FEBRUARI 2017 VERSLAG NETWERKCOMITÉ SaRA 9 FEBRUARI 2017 Aanwezigen dr. Vicky Matthysen (ZNA Stuivenberg/ Erasmus covoorzitter SaRA), Koen Devylder (CAW Antwerpen), Dingens Yves (CAW Antwerpen), Annemie Dekkers (stuurgroep

Nadere informatie

In functie van het uitschrijven van de template crisiszorg vond volgend overleg plaats:

In functie van het uitschrijven van de template crisiszorg vond volgend overleg plaats: 1. Naam van het netwerk Programma Crisiszorg PANGG 0 18 2. Netwerking in functie van het programma crisiszorg 2.1. Overzicht bestaand overleg: - Samenwerking en overleg met partners IJH In de provincie

Nadere informatie

INTEGRALE JEUGDHULP NIEUWSBRIEF 06 28/10/2015

INTEGRALE JEUGDHULP NIEUWSBRIEF 06 28/10/2015 VLAAMS LOKET JEUGDHULP Indien u deze nieuwsbrief niet kan lezen, klik hier voor een online versie INTEGRALE JEUGDHULP NIEUWSBRIEF 06 28/10/2015 De intersectorale nieuwsbrief over jeugdhulp in Vlaanderen

Nadere informatie

PROVINCIAAL SPIJBELACTIEPLAN ANTWERPEN

PROVINCIAAL SPIJBELACTIEPLAN ANTWERPEN PROVINCIAAL SPIJBELACTIEPLAN ANTWERPEN Els Dupon netwerk STS Voorstelling Arr.Turnhout 28 november 2017 Spijbelen een zorg? SO VLAANDEREN (leerplichtig) Schooljaar 2013-14 2014-15 2015-16 2016-17 #lln

Nadere informatie

Verslag Raad van Bestuur ICES 1, 30 januari 2018, Gent

Verslag Raad van Bestuur ICES 1, 30 januari 2018, Gent Verslag Raad van Bestuur ICES 1, 30 januari 2018, Gent Aanwezig: Leden van de Raad van Bestuur Kristine De Martelaer Sophie Cools Tine Vertommen Annick Willem Johan Vijgen Patrick De Poorter Werknemers

Nadere informatie

Groot Partneroverleg SaRA: Kick-off mobiele teams Antwerpen. donderdag 2 mei 13

Groot Partneroverleg SaRA: Kick-off mobiele teams Antwerpen. donderdag 2 mei 13 Groot Partneroverleg SaRA: Kick-off mobiele teams Antwerpen donderdag 2 mei 13 Programma Welkomstwoord en inleiding; door Jan Mampuys (covoorzitter SaRA) Voorstelling concrete realisaties van SaRA tot

Nadere informatie

GROOT PARTNEROVERLEG SARA - 5 JUNI 2014

GROOT PARTNEROVERLEG SARA - 5 JUNI 2014 GROOT PARTNEROVERLEG SARA - 5 JUNI 2014 Realisaties b innen Fu n c t ie 1 Ontwikkeling en va n M TA S a m enwerking m et S a R A - n et werk C ijfergeg evens A. REALISATIES BINNEN FUNCTIE 1 Binnen het

Nadere informatie

Infolunch Testfase monitoringsysteem Krachtgericht Waas & Dender 16 mei 2019

Infolunch Testfase monitoringsysteem Krachtgericht Waas & Dender 16 mei 2019 Infolunch Testfase monitoringsysteem Krachtgericht Waas & Dender 16 mei 2019 MONITORING www.eyouth.vlaanderen.be/1g1p Alle vragen naar Rechtstreeks Toegankelijke Jeugdhulp Binnen de 30 dagen heeft RTJ-organisatie

Nadere informatie

PROVINCIAAL SPIJBELACTIEPLAN ANTWERPEN. Fabienne Fell CMP/AOB Els Dupon netwerk STS

PROVINCIAAL SPIJBELACTIEPLAN ANTWERPEN. Fabienne Fell CMP/AOB Els Dupon netwerk STS PROVINCIAAL SPIJBELACTIEPLAN ANTWERPEN Fabienne Fell CMP/AOB Els Dupon netwerk STS 16 november 2017 Spijbelen een zorg? SO VLAANDEREN (leerplichtig) Schooljaar 2013-14 2014-15 2015-16 2016-17 #lln >30

Nadere informatie

Implementatie van een werkmodel voor vroegdetectie en preventie bij KOPP in Vlaamse GGZ-voorzieningen voor volwassenen:

Implementatie van een werkmodel voor vroegdetectie en preventie bij KOPP in Vlaamse GGZ-voorzieningen voor volwassenen: Implementatie van een werkmodel voor vroegdetectie en preventie bij KOPP in Vlaamse GGZ-voorzieningen voor volwassenen: een stand van zaken. Ben Kwanten KOPP-Vlaanderen Zesde Vlaams Geestelijk Gezondheidscongres

Nadere informatie

Jeugdhulp: groot bereik, divers en versterkt eigen krachten

Jeugdhulp: groot bereik, divers en versterkt eigen krachten 06/06/2016 Jeugdhulp: groot bereik, divers en versterkt eigen krachten Vandaag is het eerste intersectorale jaarverslag 2015 van de jeugdhulp voorgesteld, in aanwezigheid van Jo Vandeurzen, Vlaams minister

Nadere informatie

13/01/2016. Wat is een SEL. Zorgaanbieders. Toelichting methodiek multidisciplinair overleg en e-zorgplan 26/11/2015 Project Bornem

13/01/2016. Wat is een SEL. Zorgaanbieders. Toelichting methodiek multidisciplinair overleg en e-zorgplan 26/11/2015 Project Bornem Toelichting methodiek multidisciplinair overleg en e-zorgplan 26/11/2015 Project Bornem Wat is een SEL SamenwerkingsInitiatief Eerstelijnsgezondheidszorg Of een pluralistische samenwerkingsverband tussen

Nadere informatie

- De definitieve versie van het project i.k.v. meerjarenplan Internering van het Hof van Beroep Antwerpen wordt in bijlage bij het verslag gevoegd.

- De definitieve versie van het project i.k.v. meerjarenplan Internering van het Hof van Beroep Antwerpen wordt in bijlage bij het verslag gevoegd. VERSLAG NETWERKCOMITÉ SaRA 13 FEBRUARI '14 Aanwezigen: Vicky Matthysen (voorzitter netwerkcomité), Marleen Geentjens (netwerkplatform functie 5), Johan Deforche (PZ Broeders Alexianen Boechout), Ann Van

Nadere informatie

De Sociale plattegrond

De Sociale plattegrond De Sociale plattegrond Sector: Geestelijke Gezondheidszorg (ambulant en thuis) Spreker: Kurt Lievens (PopovGGZ) Missie De geestelijke gezondheidszorg (GGZ) biedt behandeling en begeleiding aan mensen met

Nadere informatie

1. Opvolging verslag (25/04)

1. Opvolging verslag (25/04) VERSLAG NETWERKCOMITÉ SaRA 16 MEI '13 Aanwezigen: Vicky Matthysen (voorzitter netwerkcomité), Jan Mampuys (voorzitter netwerkcomité), Ann Van De Vloet (Uilenspiegel), Geert Kestens (Uilenspiegel), Nicole

Nadere informatie

VERSLAG VERGADERING GGALIMERO ARRONDISSEMENTEEL OVERLEG GEESTELIJKE GEZONDHEIDSZORG MECHELEN 25/05/2011

VERSLAG VERGADERING GGALIMERO ARRONDISSEMENTEEL OVERLEG GEESTELIJKE GEZONDHEIDSZORG MECHELEN 25/05/2011 VERSLAG VERGADERING GGALIMERO ARRONDISSEMENTEEL OVERLEG GEESTELIJKE GEZONDHEIDSZORG MECHELEN 25/05/2011 Aanwezig: Bob Cools (CGG De Pont Mechelen voorzitter GGalimero), Dirk Armée (PZ Sint-Norbertus),

Nadere informatie

4.1 ELC 16/ Overleg Vlaamse Overheid 19/04

4.1 ELC 16/ Overleg Vlaamse Overheid 19/04 4. ELC 4.2 Overleg Vlaamse Overheid 19/04 16 februari: Eerstelijnsconferentie Brussel Hervorming eerstelijnszorg Vlaanderen Voorbereidingstraject 6 werkgroepen 1. Taakstelling en structuurintegratie 2.

Nadere informatie

Overzicht van de voorstelling

Overzicht van de voorstelling Voorstelling Zorgtraject Persoonlijkheidsstoornissen Noord-West-Vlaanderen Q&A werkgroep Brussel, 19 maart 2015 Dumarey Fanny Psycholoog Gedragstherapeut Coördinator Zorgtraject Persoonlijkheidsstoornissen

Nadere informatie

Strategisch plan Netwerk GGZ Kempen 2015-2016

Strategisch plan Netwerk GGZ Kempen 2015-2016 Strategisch plan Netwerk GGZ Kempen - Missie We werken aan een betere GGZ voor de doelgroep volwassenen in het arrondissement Turnhout. Onze doelgroep omvat alle personen van 18 tot 60 jaar met een psychische

Nadere informatie

Huisartsen Maasmechelen Dilsen-Stokkem - Lanaken. Katrien De Wilde Jan Van den Eeden

Huisartsen Maasmechelen Dilsen-Stokkem - Lanaken. Katrien De Wilde Jan Van den Eeden Huisartsen Maasmechelen Dilsen-Stokkem - Lanaken Katrien De Wilde Jan Van den Eeden Wanneer de nood het hoogst is Als je willekeurig 3 Belgen rond een tafel plaatst, zal gemiddeld één van hen doorheen

Nadere informatie

Vlaamse Regering. en anderzijds het Overlegplatform Geestelijke Gezondheidszorg [Regio], hierna te noemen het OP

Vlaamse Regering. en anderzijds het Overlegplatform Geestelijke Gezondheidszorg [Regio], hierna te noemen het OP Vlaamse Regering OVEREENKOMST TUSSEN DE VLAAMSE GEMEENSCHAP EN HET OVERLEGPLATFORM GEESTELIJKE GEZONDHEIDSZORG [ regio] OVER DE UITVOERING VAN ARTIKEL 37 VAN HET DECREET VAN 15 JULI 2016 HOUDENDE DIVERSE

Nadere informatie

1. Opvolging verslag VERSLAG NETWERKPLATFORM FUNCTIE 2A 8 NOVEMBER '12

1. Opvolging verslag VERSLAG NETWERKPLATFORM FUNCTIE 2A 8 NOVEMBER '12 VERSLAG NETWERKPLATFORM FUNCTIE 2A 8 NOVEMBER '12 Aanwezigen: Jan Van Hecke (voorzitter netwerkplatform functie 2a), Koen Van Rompaey (ZNA EPSI), Hilde Vints (CAW ROSA+), Leen Van Assche (CGG Andante),

Nadere informatie

26/06/2017. Subtitel. Crisisteam De Schelp

26/06/2017. Subtitel. Crisisteam De Schelp Wat is een CAW? Subtitel Crisisteam De Schelp 2 1 Crisisteam De Schelp 1. Doelgroep 2. 3. Principes 4. Doelstellingen 5. Spanningsvelden 6. Contact 3 Doelgroep Voor iedereen die zich in een crisissituatie

Nadere informatie

Verontschuldigd: Nicole Van Houtven (IBW De Link), Yves Kempeneers (IBW De Vliering), Joris Housen (Netwerkcoördinator

Verontschuldigd: Nicole Van Houtven (IBW De Link), Yves Kempeneers (IBW De Vliering), Joris Housen (Netwerkcoördinator VERSLAG NETWERKPLATFORM FUNCTIE 5 29 NOVEMBER '12 Aanwezigen: Herwig Uytterlinde (IBW Antwerpen), Ingrid Van Lier (PVT Hoge Beuken), Monique Lowyck (Similes), Rob De Winter (CAW Metropool/ ROSA+), Marleen

Nadere informatie

I. Opvolging vorig verslag (9/1)

I. Opvolging vorig verslag (9/1) VERSLAG NETWERKPLATFORM FUNCTIE 4 20 MAART '15 Aanwezigen: Jolien Debehets (schakelteam internering), Annemie Deckers (coördinator extern zorgciruit Hof van Beroep Antwerpen), Rudy Wouters (IBW Min), Greet

Nadere informatie

Toelichting Toekomstplan Cliëntenbureau Oost-Vlaanderen

Toelichting Toekomstplan Cliëntenbureau Oost-Vlaanderen Toelichting Toekomstplan Cliëntenbureau Oost-Vlaanderen Algemene Vergadering PopovGGZ 8 juni 2018 Kennismaking Gina Wyngaert: WED (regio Gent) en Cliëntenbureau Davy Boone: WEP (regio Sint-Niklaas) 1 Toekomstplan

Nadere informatie

FUNCTIE/ORGAAN: Directeur

FUNCTIE/ORGAAN: Directeur FUNCTIE/ORGAAN: Directeur Functiedoel: - De directeur is de eindverantwoordelijke van het PVT De Landhuizen en is verantwoordelijk voor de realisatie van de missie, de visie en het beleid binnen de doelstellingen

Nadere informatie

Nieuwe gids GGB K&J 1

Nieuwe gids GGB K&J 1 Nieuwe gids GGB K&J 1 Waarom deze gids Missie en Visie 3 Visie: 7 uitgangspunten A. Het moet duidelijk zijn dat een geestelijk gezondheidsbeleid voor kinderen en jongeren moet uitgaan van een globale aanpak

Nadere informatie

1. Opvolging vorig verslag 12/3. VERSLAG NETWERKCOMITÉ SaRA 2 APRIL '15

1. Opvolging vorig verslag 12/3. VERSLAG NETWERKCOMITÉ SaRA 2 APRIL '15 VERSLAG NETWERKCOMITÉ SaRA 2 APRIL '15 Aanwezigen: Jan Mampuys (voorzitter netwerkcomité en CGG Andante), Martie Mol (De Evenaar en RC De Keerkring), Linda Huybrechts (SEL Amberes De Voorzorg), Stef Joos

Nadere informatie

Coördinator Ervaringsdeskundigen - project gezondheidszorg (m/v) Startbaan - Online sinds vandaag

Coördinator Ervaringsdeskundigen - project gezondheidszorg (m/v) Startbaan - Online sinds vandaag pagina 1 van 5 Deze vacature is niet langer gepubliceerd. Zoek jobs Meer info over POD Maatschappelijke Integratie POD Maatschappelijke Integratie in BRUSSEL zoekt Coördinator Ervaringsdeskundigen - project

Nadere informatie

Een netwerk als verbindende kracht. GGZ-netwerk SaRA Joris Housen

Een netwerk als verbindende kracht. GGZ-netwerk SaRA Joris Housen Een netwerk als verbindende kracht praktijkvoorbeeld GGZ-netwerk SaRA Joris Housen Woensdag 8 juni 2016 Leuven Inhoudstafel 1. Wie is SaRA? 2. Een netwerk als verbindende kracht 1. SaRA Samenwerkingsverband

Nadere informatie

WELKOM. Aanbod GGZ voor kinderen en jongeren - regio Dendermonde

WELKOM. Aanbod GGZ voor kinderen en jongeren - regio Dendermonde WELKOM Aanbod GGZ voor kinderen en jongeren - regio Dendermonde Programma 11u45 Ontvangst 12u30 Voorstelling: RADAR (Netwerk GGZ kinderen en jongeren Oost-Vlaanderen) CAR (Centra Ambulante Revalidatie):

Nadere informatie

3 juli 2018, 10u30-13u, Gent

3 juli 2018, 10u30-13u, Gent Verslag Raad van Bestuur ICES 3 juli 2018, 10u30-13u, Gent Aanwezig: Leden van de Raad van Bestuur: Tine Vertommen, Kristine De Martelaer, Annick Willem, Sophie Cools en Els De Waegeneer Werknemers: Evy

Nadere informatie

Projectvoorstel Emergo Volwassenen

Projectvoorstel Emergo Volwassenen Projectvoorstel Emergo Volwassenen 2016-2018 Inhoudstabel 1. Toelichting van de visie 1 2. Doelgroep 2 3. Doelstellingen 2 3.1. Op het niveau van de cliënt en het cliëntsysteem 2 3.2. Op het niveau van

Nadere informatie

1. Opvolging vorig verslag (10/01/ 13)

1. Opvolging vorig verslag (10/01/ 13) VERSLAG NETWERKPLATFORM FUNCTIE 2A 4 APRIL '13 Aanwezigen: Jan Van Hecke (voorzitter netwerkplatform functie 2a), Hilde Vints (CAW ROSA+), Dirk Meeus (CGG VAGGA), Danny Boons (SEL Amberes CM), Koen Van

Nadere informatie

Samenwerkingsprotocol provinciale hulpverlening partnergeweld met de Mee-ander 1

Samenwerkingsprotocol provinciale hulpverlening partnergeweld met de Mee-ander 1 Samenwerkingsprotocol inzake partnergeweld tussen Provinciebestuur en Thuisbegeleidingsdienst De Mee-ander Tussen enerzijds: Thuisbegeleidingsdienst De Mee-ander, Gasthuisstraat 19, 9500 Geraardsbergen

Nadere informatie

Verslag Veranderteam

Verslag Veranderteam Verslag Veranderteam Datum Locatie Verslaggever 4/03/2019 Lakenhuis s Overleg Thuiszorg Aanwezig Florence Biesmans (CM Sint-Michielsbond, maatschappelijk werker) Jef Pissiersens (UZ, transmuraal coördinator)

Nadere informatie

Wegwijs op de zorgmarkt

Wegwijs op de zorgmarkt Wegwijs op de zorgmarkt Kom langs en maak kennis met uw regionale zorgpartners en hun werking Vrijdag 18 oktober 2013 e kliniek behoort ot de vzw rovincialaat der roeders van Liefde Psychiatrische kliniek

Nadere informatie

Project DeelSEL; Verslaving

Project DeelSEL; Verslaving Project DeelSEL; Verslaving Indienen project Het project is goedgekeurd op de vergadering van de deel-sel van 8 november Het project sluit aan bij opdracht(en) 3 en 6 van de SEL Zorgregio Gent vzw. Opdracht

Nadere informatie

1. Is de minister van plan deze 56 aanbevelingen ter harte te nemen? Hoe wil hij hiermee aan de slag?

1. Is de minister van plan deze 56 aanbevelingen ter harte te nemen? Hoe wil hij hiermee aan de slag? SCHRIFTELIJKE VRAAG nr. 142 van KATHLEEN HELSEN datum: 10 november 2016 aan JO VANDEURZEN VLAAMS MINISTER VAN WELZIJN, VOLKSGEZONDHEID EN GEZIN Opvangcentrum voor druggebruikers - Regio Kempen Een onderzoek

Nadere informatie

Koninklijk Atheneum Keerbergen Afstemming tussen school, CLB en andere partners

Koninklijk Atheneum Keerbergen Afstemming tussen school, CLB en andere partners Koninklijk Atheneum Keerbergen Afstemming tussen school, CLB en andere partners 1 Inhoudsopgave 1. GEZAMENLIJKE VISIE 3 2. TOEGANKELIJKHEID 4 3. DOMEINEN 5 3.1. PREVENTIEVE GEZONDHEIDSZORG 5 3.2. LEREN

Nadere informatie

MDT HET VEER CAR HOE KAN ONS MDT U HELPEN? Minderjarigen. Aanvraag PAB (persoonlijk assistentiebudget)

MDT HET VEER CAR HOE KAN ONS MDT U HELPEN? Minderjarigen. Aanvraag PAB (persoonlijk assistentiebudget) MDT HET VEER CAR Revalidatiecentrum, v.z.w. Kazernestraat 35 A 9100 Sint-Niklaas Tel. 03/776.63.19 - Fax : 03/760.48.71 E-mail : revalidatiecentrum@hetveer.be Riziv : 9.53.406.07 HOE KAN ONS MDT U HELPEN?

Nadere informatie