Het Nieuwe Werken. Iets voor jou? Uitgave maart 2016.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Het Nieuwe Werken. Iets voor jou? Uitgave maart 2016."

Transcriptie

1 1 Het Nieuwe Werken Iets voor jou? Uitgave maart 2016.

2 1 Steeds meer (technologische) oplossingen stellen je in staat om in verbinding te zijn met de wereld om je heen. Je overbrugt in je contacten virtueel enorme afstanden, deelt wat je leuk of relevant lijkt met mensen om je heen en doet dit zo ongeveer 24/7. De Centrale Ondernemingsraad en de korpsleiding zijn van mening dat de toepassing van deze principes ook het politiewerk effectiever, efficiënter en plezieriger kan maken. Deze brochure gaat over Het Nieuwe Werken. Over professionele ruimte en vakmanschap van medewerkers. Over het delen van relevante kennis met partners zodat we samen sterk staan. Over professionele ruimte krijgen en verantwoordelijkheid (durven) nemen. En over het digitaal overbruggen van reistijd die wellicht de drie uur te boven gaat.

3 2 Wat verstaan we onder Het Nieuwe Werken? Het Nieuwe Werken is voor de politie een combinatie van vier werkprincipes: Plaats- en tijdonafhankelijk werken Slim kijken naar hoe plaats en tijd van het werk het beste aansluiten op de te bereiken resultaten en de mogelijkheden en wensen van de medewerkers. Breed delen van kennis, informatie en ideeën Medewerkers en hun samenwerkingspartners in de omgeving organiseren op eigen kracht hun aangesloten zijn op de voor het werk relevante wereld. Sturen op resultaat Professionele medewerkers nemen verantwoordelijkheid voor te bereiken resultaten, en laten zich daarop aanspreken. Dat doen zij als individu en in onderlinge samenwerking. Flexibele werkverbanden Per op te lossen probleem het werkverband van medewerkers bepalen. Over de grenzen van je discipline en afdeling heen organiseren, kijkend vanuit je persoonlijke kwaliteiten. Deze vier werkprincipes staan niet op zichzelf. Ze hangen met elkaar samen en gaan over ons gedrag. Daardoor zal het invoeren ervan niet van de ene dag op de andere dag geregeld zijn. Het is een proces van uitproberen, ervaring opdoen met eerste stappen, daarvan leren, aanpassen en weer verder gaan. Dat is wennen voor een organisatie die gewend is aan strak vastgelegde procedures. Het past echter wel bij de (cultuur)verandering die we willen en moeten doormaken. Deze brochure gaat alleen in op het plaats- en tijdonafhankelijk werken. Veel medewerkers willen daar nu informatie over, om te weten wat straks de mogelijkheden ervan zijn in de nieuwe functie.

4 3 Plaats- en tijdonafhankelijk werken Plaatsonafhankelijk werken is als je bij een slachtoffer thuis een aangifte opneemt of in de surveillanceauto gegevens invoert. Ook thuiswerken valt eronder, of je werk deels uitvoeren op een politielocatie in jouw buurt of op een locatie waar jij die dag een afspraak hebt. Tijdonafhankelijk werken is zelf keuzes kunnen maken in wanneer je je werk uitvoert. Bijvoorbeeld s avonds, nadat je s middags iets leuks met je kinderen hebt gedaan. Let op: niet het tijdstip waarop je werkt (wilt werken) is bepalend, maar of je de afgesproken resultaten bereikt. Daarop blijf je aanspreekbaar door anderen. Plaats- en tijdonafhankelijk werken geeft jou straks in de nieuwe functie wellicht mogelijkheden om minder vaak te hoeven reizen naar je standplaats, of minder vaak in de file te staan. Verderop in deze brochure kun je lezen wanneer je daarover in gesprek kunt gaan met je leidinggevende. Natuurlijk zijn de mogelijkheden afhankelijk van de functie en de omstandigheden. Maar het is de moeite van het informeren waard. Is het iets voor jou? Uitgangspunten voor plaats- en tijdonafhankelijk werken zijn: Iedere medewerker mag plaats- en tijdonafhankelijk werken, binnen de mogelijkheden van de functie en de beschikbare voorzieningen. Het korps heeft een positieve grondhouding: de leidinggevende kijkt eerst naar de mogelijkheden, en pas daarna naar de onmogelijkheden. De uiteindelijke beslissing over de mogelijkheden en de invulling ligt bij de leidinggevende. De concrete invulling moet aansluiten bij jouw werk. Alle afspraken zijn individueel maatwerk. De afspraken kunnen veranderen als het werk of de omstandigheden veranderen. De leidinggevende kan ook besluiten om de afspraken te beëindigen als niet (meer) aan de voorwaarden wordt voldaan waaronder ze zijn gemaakt. Hij/zij motiveert dit in een gesprek met de medewerker. Plaats- en/of tijdonafhankelijk werken om zo minder vaak naar je standplaats te reizen of te werken op zelfgekozen tijden, doe je vrijwillig. Het is nooit een verplichting. Je ontvangt geen vergoeding voor plaats- en/of tijdonafhankelijk werken. Welke factoren spelen een rol bij de afweging? De mogelijkheden voor plaats- en tijdonafhankelijk werken verschillen per functie. Om in te schatten hoe dat in jouw situatie uit zou pakken, beschrijven we hieronder een aantal bevorderende factoren (meer mogelijkheden) en een aantal beperkende factoren (belemmeringen).

5 4 Je spreekt samen met je leidinggevende wat de mogelijkheden in jouw geval zijn. Daarbij mag je ook laten meewegen dat een deel van jouw taken wel op afstand gedaan kan worden, en een ander deel niet. Dat geeft wellicht mogelijkheden voor een deel van de werkweek. Het gaat dus om maatwerk. andere teams nemen die plekken in. In veel politielocaties is er de komende jaren ruimte om daar als gastgebruiker te werken, zoals in een locatie in je woonomgeving. De hoofdgebruikers gaan daarbij voor. In overleg is echter veel mogelijk. Beschikbare voorzieningen Het korps heeft de laatste jaren hard gewerkt aan het scheppen van voorwaarden voor Het Nieuwe Werken. Dankzij het nieuwste werk - station kun je bijna overal met jouw politieaccount inloggen. Zodat je dus tijdelijk (bijvoorbeeld in een project) kan werken vanaf een andere politielocatie. Ook is een forse verbindingscapaciteit ingekocht voor telewerken en kan een groot aantal telewerkaccounts worden uitgegeven. Het op grotere schaal overstappen naar mobiele toepassingen (waaronder laptops en tablets) is iets dat nog tijd vraagt. Huisvesting is ook een belangrijke voorziening. Door de personele reorganisatie en de bouw van het korps verandert er veel; teams vertrekken, Factoren in het werk in relatie tot plaats- en tijdonafhankelijk werken Bevorderende factoren Contact op afstand is net zo goed mogelijk als dichtbij. Je werkt met algemene of beperkt vertrouwelijke informatie. Jouw werk is gestandaardiseerd of routinematig. Je kunt je werk doen via een telewerkaccount of via mobiele apparatuur. Jouw werkverplichtingen zijn niet of beperkt gebonden aan specifieke tijden. Beperkende factoren Face-to-face contact met burger en/of klant is een vereiste. Je werkt met (hoog) vertrouwelijke informatie. Je behandelt complexe vraagstukken die om (niet-telefonische) afstemming vragen om tot de gewenste resultaten te komen. Jouw werkmiddelen zijn plaatsgebonden. Denk aan het laboratorium voor de forensisch onderzoeker, specifieke software voor vormgevers of programmeurs, en systemen die niet vanaf huis of vanuit de citrix te benaderen zijn. Jouw werkverplichtingen zijn sterk tijdgebonden.

6 5 Wanneer ga je het gesprek aan met je leidinggevende? Het Nieuwe Werken krijgt vorm in overleg met je leidinggevende. Jullie bespreken samen de mogelijkheden, en maken afspraken over wederzijdse verwachtingen. Het vertrekpunt voor deze dialoog is het concrete werk in de concrete (nieuwe) functie. Als je belangstelling hebt voor Het Nieuwe Werken, kun je het overleg daarover met je leidinggevende daarom het beste voeren nadat je bent gestart in je nieuwe functie. Voor sommige medewerkers worden afspraken over Het Nieuwe Werken vastgelegd in het plaatsingsbesluit in de reorganisatie. Dit geldt voor functies met in de nieuwe situatie een reistijd naar de plaats van tewerkstelling van langer dan drie uur heen en terug. Hun overleg met de leidinggevende gaat vervolgens over de concretisering van deze afspraken. Een jaar experimenteren De korpsleiding en de COR hebben afgesproken dat je bij je leidinggevende ook een verzoek kunt doen om te experimenteren met Het Nieuwe Werken. Dit experi ment moet passen binnen de mogelijkheden van je functie en de beschikbare voorzienin gen. Een experiment dat daaraan voldoet, wordt in beginsel gehonoreerd. Het experiment duurt maximaal één jaar. De mogelijkheid tot vragen om een experiment bestaat tot drie jaar na je start in de nieuwe functie. Dat geeft jou ruimte om zelf te bepalen wanneer je met het experiment wilt beginnen. Het experiment geeft jou en je leidinggevende de mogelijkheid om ervaring op te doen met Het Nieuwe Werken.

7 16071

Het Nieuwe Werken. Iets voor jou?

Het Nieuwe Werken. Iets voor jou? 1 Het Nieuwe Werken Iets voor jou? 1 Steeds meer (technologische) oplossingen stellen je in staat om in verbinding te zijn met de wereld om je heen. Je overbrugt in je contacten virtueel enorme afstanden,

Nadere informatie

Startnota Het Nieuwe Werken

Startnota Het Nieuwe Werken 'Moederdocument' Afspraken Uitvoering Reorganisatie Politiewet 2012 Bijlage 16 / 16 Startnota Het Nieuwe Werken Startnota Het Nieuwe Werken 1 Inhoudsopgave Managementsamenvatting 4 1 Aanleiding 5 2 Wat

Nadere informatie

De personele reorganisatie. Hoe werkt het? Toelichting bij de informatieve brief, november 2014

De personele reorganisatie. Hoe werkt het? Toelichting bij de informatieve brief, november 2014 De personele reorganisatie. Hoe werkt het? Toelichting bij de informatieve brief, november 2014 Inhoud 1. De functievergelijking 2 2. Functievolger of herplaatsingskandidaat? 4 3. Ik ben mogelijk functievolger.

Nadere informatie

Tijd voor Het Nieuwe Leidinggeven! Lees in 2 minuten wat Het Nieuwe Leidinggeven is, wat het uw organisatie brengt en hoe het te ontwikkelen is.

Tijd voor Het Nieuwe Leidinggeven! Lees in 2 minuten wat Het Nieuwe Leidinggeven is, wat het uw organisatie brengt en hoe het te ontwikkelen is. Tijd voor Het Nieuwe Leidinggeven! Lees in 2 minuten wat Het Nieuwe Leidinggeven is, wat het uw organisatie brengt en hoe het te ontwikkelen is. De manier waarop we het werk organiseren en samenwerken

Nadere informatie

Het Nieuwe Werken en Werken Anno Nu

Het Nieuwe Werken en Werken Anno Nu Het Nieuwe Werken en Werken Anno Nu Ardis Organisatie Ontwikkeling Het Nieuwe Werken en Werken Anno Nu Ardis Organisatie Ontwikkeling Na een afspraak niet terug naar kantoor, maar door naar huis waar je

Nadere informatie

Brochure personele reorganisatie

Brochure personele reorganisatie Brochure personele reorganisatie Het besluit oorspronkelijke functie en Het voorgenomen besluit (her) plaatsing en/of aanwijzing als herplaatsingskandidaat Inhoud 1. De twee brieven 2 2. Wat betekent jouw

Nadere informatie

KIJKT IN DE TOEKOMST

KIJKT IN DE TOEKOMST KOERSKAARTSESSIE INZETBAARHEID MET MEDEWERKERS WAT IS HET DOEL? Tijdens de Koerskaartsessie Inzetbaarheid kun je medewerkers aan het denken zetten over hun eigen toekomst en inzetbaarheid. Ook kunnen ze

Nadere informatie

Voor functievolgers, maart 2015. Belangstelling voor een andere werkplek of functie. Hoe werkt het?

Voor functievolgers, maart 2015. Belangstelling voor een andere werkplek of functie. Hoe werkt het? 1 Voor functievolgers, maart 2015 Belangstelling voor een andere werkplek of functie. Hoe werkt het? Inhoud 1. Wat doet de Plaatsingsadviescommissie? 1 2. Een andere werkplek of een andere functie. Is

Nadere informatie

Personele reorganisatie Jouw besluit:

Personele reorganisatie Jouw besluit: Personele reorganisatie Jouw besluit: plaatsing als functievolger aanwijzing als herplaatsingskandidaat, met of zonder herplaatsing 1 Inhoud Voorwoord 3 Wat heb je ontvangen? 4 Welke gevolgen heeft het

Nadere informatie

Rapportage Droombaan. Bea Voorbeeld. support@meurshrm.nl. Naam: Datum: 19.06.2015. Email:

Rapportage Droombaan. Bea Voorbeeld. support@meurshrm.nl. Naam: Datum: 19.06.2015. Email: Rapportage Droombaan Naam: Bea Voorbeeld Datum: 19.06.2015 Email: support@meurshrm.nl Bea Voorbeeld / 19.06.2015 / Rapportage droombaan QBN 2 Met de Q1000 Droombaan krijg je snel en duidelijk inzicht in

Nadere informatie

Datum 9 mei 2019 Onderwerp Antwoorden Kamervragen over het bericht Toezegging van minister voor volwaardig politiebureau in Noordwijk

Datum 9 mei 2019 Onderwerp Antwoorden Kamervragen over het bericht Toezegging van minister voor volwaardig politiebureau in Noordwijk 1 > Retouradres Postbus 20301 2500 EH Den Haag Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA DEN HAAG Turfmarkt 147 2511 DP Den Haag Postbus 20301 2500 EH Den Haag www.rijksoverheid.nl/jenv

Nadere informatie

Mitsubishi Elevator Europe Toolbox 2008-XX (alle afdelingen) XX-X Toolbox-meeting De nieuwe Arbeidstijdenwet

Mitsubishi Elevator Europe Toolbox 2008-XX (alle afdelingen) XX-X Toolbox-meeting De nieuwe Arbeidstijdenwet Mitsubishi Elevator Europe Toolbox 2008-XX (alle afdelingen) XX-X-2008 Toolbox-meeting De nieuwe Arbeidstijdenwet Mitsubishi Elevator Europe Toolbox 2008-XX (alle afdelingen) XX-X-2008 Inleiding Werken

Nadere informatie

ARBO & HET NIEUWE WERKEN

ARBO & HET NIEUWE WERKEN ARBO & HET NIEUWE WERKEN Maria Niessen & Wietske Eveleens Leden arbowerkgroep ErgoDirect in Almere, 13 november 2013 13/11/2013 1 ARBO-HANDREIKING DOELSTELLING Zorgen, dat werkgevers en werknemers samen

Nadere informatie

Voor functievolgers, maart Belangstelling voor een andere werkplek of functie. Hoe werkt het?

Voor functievolgers, maart Belangstelling voor een andere werkplek of functie. Hoe werkt het? 1 Voor functievolgers, maart 2015 Belangstelling voor een andere werkplek of functie. Hoe werkt het? Inhoud 1. Wat doet de Plaatsingsadviescommissie? 1 2. Een andere werkplek of een andere functie. Is

Nadere informatie

Wat kies jij? Wegwijzer in het fasemodel

Wat kies jij? Wegwijzer in het fasemodel Wat kies jij Wegwijzer in het fasemodel Van inkomen naar inkomen dit helpt PostNL helpt je op verschillende manieren. Met name via een financiële vergoeding, begeleiding van werk naar werk door Mobility

Nadere informatie

Rapportage Droombaan. BIJ Voorbeeld. Naam: Datum:

Rapportage Droombaan. BIJ Voorbeeld. Naam: Datum: Rapportage Droombaan Naam: BIJ Voorbeeld Datum: 02.04.2015 Email: support@meurshrm.nl BIJ Voorbeeld / 02.04.2015 / Rapportage droombaan QBN 2 Met de Q1000 Droombaan krijg je snel en duidelijk inzicht in

Nadere informatie

Verzuimprotocol. Aandacht. SHDH Verzuimbeleid in goede banen. voor verantwoordelijkheden

Verzuimprotocol. Aandacht. SHDH Verzuimbeleid in goede banen. voor verantwoordelijkheden Verzuimprotocol SHDH Verzuimbeleid in goede banen Aandacht voor verantwoordelijkheden Inhoudsopgave 3 Aandacht voor verzuim Iedere medewerker doet er toe 4 Aandacht voor verantwoordelijkheden Medewerker

Nadere informatie

Nieuwe werken in gemeenten. Hype of blijvertje. Tekst: Karlien Haak / Fotografie: Kees Winkelman

Nieuwe werken in gemeenten. Hype of blijvertje. Tekst: Karlien Haak / Fotografie: Kees Winkelman Nieuwe werken in gemeenten Hype of blijvertje Tekst: Karlien Haak / Fotografie: Kees Winkelman Het Nieuwe Werken blijft in 2013 populair in gemeenten. Het is voor veel van hen een antwoord op de vraag

Nadere informatie

Voor herplaatsingskandidaten, Aan de slag met de PAC. Hoe werkt het?

Voor herplaatsingskandidaten, Aan de slag met de PAC. Hoe werkt het? 1 Voor herplaatsingskandidaten, maart 2015 Aan de slag met de PAC. Hoe werkt het? Inhoud 1. Wat doet de Plaatsingsadviescommissie? 1 2. Hoe kunt u zich oriënteren? 4 3. Hoe werkt de belangstellingsregistratie?

Nadere informatie

De Keukentafel Uitdaging

De Keukentafel Uitdaging De Keukentafel Uitdaging MAG HET WAT RUSTIGER AAN DE KEUKENTAFEL Gemaakt in het kader van het Swing project Een cliëntproces; tools voor samenwerking Door Nic Drion Aan de keukentafel Aan de keukentafel

Nadere informatie

Tijdbesparing in de zorg met apps

Tijdbesparing in de zorg met apps De alles-in-1 Zorgapp Efficiënt en veilig Tijdbesparing in de zorg met apps Zorgapps maken al het coördinerende en administratieve werk eenvoudiger en efficiënter zodat tijd overblijft Moderne technologie

Nadere informatie

Aanpak reorganisatie in hoofdlijnen

Aanpak reorganisatie in hoofdlijnen 'Moederdocument' Afspraken Uitvoering Reorganisatie Politiewet 2012 Bijlage 1 / 16 Hoofdlijnenakkoord Aanpak reorganisatie in hoofdlijnen 20 december 2013 v1.3 Reorganisatie met drie fasen De personele

Nadere informatie

Overzicht voorzieningen. QenA

Overzicht voorzieningen. QenA Overzicht voorzieningen QenA Overzicht voorzieningen QenA 2 Disclaimer De inhoud van dit document is zorgvuldig samengesteld en bedoeld voor het informeren van medewerkers van de politie over de personele

Nadere informatie

meepraten bij nieuwbouw, verbouw en verhuizing

meepraten bij nieuwbouw, verbouw en verhuizing 1 meepraten bij nieuwbouw, verbouw en verhuizing Sociaal statuut cliënten Cello, versie voor cliënten 2 In dit boekje staat informatie over meedenken en meepraten als er in jouw woning wat verandert. Bijvoorbeeld

Nadere informatie

Telewerken. Verbinding maken met de telewerkomgeving

Telewerken. Verbinding maken met de telewerkomgeving Telewerken Medewerkers van de provincie Groningen hebben de mogelijkheid om te gaan telewerken. Je kunt dan vanuit een willekeurige locatie verbinding maken met het provinciale netwerk. Op die manier kun

Nadere informatie

Ondernemingsstrategie Het begint met wonen

Ondernemingsstrategie Het begint met wonen Ondernemingsstrategie 2019-2022 Het begint met wonen Het begint met wonen Persoonlijke aandacht voor onze huurders, oog voor elkaar, focus op samen. Het is waar Openbaar Belang voor staat en wat ons als

Nadere informatie

De praktijk. voor jou

De praktijk. voor jou De praktijk voor jou Voorlichting 2 Vragen over o.a. procedure aanmelding ruimte voor Koers Wat is het grootste verschil met het gewone VO? Jij bent meer de baas over jouw leren. Mag ik dan helemaal zelf

Nadere informatie

Ontdekken, leren, werken. Traineeprogramma waterschap Vechtstromen

Ontdekken, leren, werken. Traineeprogramma waterschap Vechtstromen Ontdekken, leren, werken Traineeprogramma waterschap Vechtstromen Ontdekken, leren, werken Traineeprogramma waterschap Vechtstromen Trainee bij Vechtstromen Waterschap Vechtstromen geeft ruimte aan jouw

Nadere informatie

DURVEN ZIEN ERVAREN DELEN HET CREATIEF PROCES IN 5 DISCIPLINES

DURVEN ZIEN ERVAREN DELEN HET CREATIEF PROCES IN 5 DISCIPLINES DURVEN ZIEN ERVAREN DELEN HET CREATIEF PROCES IN 5 DISCIPLINES WENSEN / VERWACHTINGEN Deel met je buurman/buurvrouw Wie ben je? Waar kom je vandaan? Wat kom je halen? Wat wil je delen? WENSEN / VERWACHTINGEN

Nadere informatie

Cao Movares door jongeren

Cao Movares door jongeren Cao Movares door jongeren Werktijden en verlof Waardering en beloning Ontwikkeling, inzetbaarheid en mobiliteit Sociale zekerheid en werkgelegenheid Contract xxx 1 Inhoud Visie 3 1 2 3 4 5 Waardering en

Nadere informatie

Eigenzinnige zorg van Zideris Wij zijn er voor jou!

Eigenzinnige zorg van Zideris Wij zijn er voor jou! Eigenzinnige zorg van Zideris Wij zijn er voor jou! Eigenzinnige zorg, wat verstaan jullie daar onder? vragen mensen mij wel eens. De claim zet je ook aan het denken, want het betekent ook dat je eigenwijs

Nadere informatie

Doorlopende leerlijn naar thema Nationaal Media Paspoort. Nationale Academie voor Media en Maatschappij

Doorlopende leerlijn naar thema Nationaal Media Paspoort. Nationale Academie voor Media en Maatschappij Doorlopende leerlijn naar thema Nationaal Media Paspoort 1 THEMA 1. Weet wat je ziet Alles wat je ziet in de media is door iemand met bepaalde bedoeling gemaakt. Deze producent wordt door allerlei dingen

Nadere informatie

Handleiding Activeren telewerken

Handleiding Activeren telewerken Handleiding Activeren telewerken Eigenaar* OGD Datum* 28-5-2018 Datum revisie 31-10-2018 Versie 2.1 Door eenmalig onderstaande stappen te volgen maak je je telewerkaccount klaar voor gebruik. Let op: je

Nadere informatie

CVDR. Nr. CVDR424088_1. Werktijdenregeling gemeente Dongen 2016

CVDR. Nr. CVDR424088_1. Werktijdenregeling gemeente Dongen 2016 CVDR Officiële uitgave van Dongen. Nr. CVDR424088_1 12 september 2017 Werktijdenregeling gemeente Dongen 2016 Paragraaf 1 Algemene bepalingen Artikel 1 Begripsbepaling Voor de toepassing van deze regeling

Nadere informatie

Samenvatting enquete Stand van zaken DI en HNW woningcorporaties

Samenvatting enquete Stand van zaken DI en HNW woningcorporaties Samenvatting enquete Stand van zaken DI en HNW woningcorporaties Statistiek: 455 (100%) P&O-ers zijn benaderd 161 (35%) P&O-ers hebben de enquete geopend maar niet afgerond 123 (27%) van de P&O-ers hebben

Nadere informatie

Mijn leerstijl. Met een leerstijlen-test kun je dat uitzoeken. Op het volgende blad staan 8 vragen. " Je wilt leren solderen. Wat doe je?

Mijn leerstijl. Met een leerstijlen-test kun je dat uitzoeken. Op het volgende blad staan 8 vragen.  Je wilt leren solderen. Wat doe je? Mijn leerstijl Hoe pak jij het liefst een probleem aan? Het is handig om dat van jezelf te weten. Het is ook handig om te weten hoe een ander het liefst een probleem oplost. Met een leerstijlen-test kun

Nadere informatie

Masterclass Het Nieuwe Werken op het secretariaat

Masterclass Het Nieuwe Werken op het secretariaat Masterclass Het Nieuwe Werken op het secretariaat Marianne H.M. Smits AVK Adviesgroep voor Kantooren bedrijfsinnovatie b.v. te Tilburg msmits@avk.nl 06 53 14 51 33 Inspiratie Dag 1: Ontwikkelingen in managementondersteuning

Nadere informatie

Employabilityscan. Naam. Mw C. ABC. Datum assessment

Employabilityscan. Naam. Mw C. ABC. Datum assessment Employabilityscan Naam Datum assessment Mw C. ABC 10-2 - 2014 Gegevens kandidaat Naam E-mail Mw C. ABC c.abc@abc.nl Geboortedatum 18-3 - 1964 Organisatie ABC Groep Datum assessment 10-2 - 2014 Doel en

Nadere informatie

Losmaken wat onnodig vast zit

Losmaken wat onnodig vast zit Losmaken wat onnodig vast zit Het Nieuwe Werken in de praktijk Alex Verheijden Directeur Beleid en Ontwikkeling Personeel & Organisatie het is vooral een mentaal proces En: goed voorbereid op het juiste

Nadere informatie

Flexibiliteit in de job, een opstap naar flexibele loopbaan?

Flexibiliteit in de job, een opstap naar flexibele loopbaan? Flexibiliteit in de job, een opstap naar flexibele loopbaan? Zo n 1 op 4 werknemers die we bevraagd hebben vinden dat hun werkgever niet flexibel genoeg is. De anderen geven aan dat er heel wat mogelijk

Nadere informatie

Brochure AMF Portable

Brochure AMF Portable Brochure maakt onderdeel uit van de complete bedrijfssoftware AMF. AMF Bedrijfssoftware is modulair opgezet. U kunt hierdoor klein starten en al naargelang uw wensen of de groei van uw bedrijf kan de software

Nadere informatie

Uniforme veiligheidsregels particulieren

Uniforme veiligheidsregels particulieren Uniforme veiligheidsregels particulieren De Nederlandse Vereniging van Banken (NVB) heeft samen met de Consumentenbond regels opgesteld voor veilig elektronisch bankieren en betalen. Deze veiligheidsregels

Nadere informatie

Managementondersteuning in de 21ste eeuw. Marianne Sturman, oprichter van Moneypenny

Managementondersteuning in de 21ste eeuw. Marianne Sturman, oprichter van Moneypenny Managementondersteuning in de 21ste eeuw Marianne Sturman, oprichter van Moneypenny Agenda Kennismaking Het Nieuwe Werken volgens Moneypenny De impact van Het Nieuwe Werken op de managementondersteuner

Nadere informatie

Online Marketing Vraagstuk: Affiliate Marketing Datum: juni 2016

Online Marketing Vraagstuk: Affiliate Marketing Datum: juni 2016 Online Marketing Vraagstuk: Affiliate Marketing Datum: juni 2016 Affiliate Marketing Ben je als ondernemer op zoek naar mogelijkheden om jouw dienst/product extra onder de aandacht te brengen? Of heb jij

Nadere informatie

Infobrief. Van-Werk-Naar-Werk bij reorganisaties

Infobrief. Van-Werk-Naar-Werk bij reorganisaties Infobrief Van-Werk-Naar-Werk bij reorganisaties April 2018 Inhoudsopgave In deze Infobrief Inleiding Pagina 3 De aanpak Pagina 3 Vrijwillig kandidaat Pagina 4 Verplicht kandidaat Pagina 5 Voorzieningen

Nadere informatie

LEREN EN PRESTEREN OP DE WERKPLEK HET LEERBEDRIJF TOP 15

LEREN EN PRESTEREN OP DE WERKPLEK HET LEERBEDRIJF TOP 15 LEREN EN PRESTEREN OP DE WERKPLEK HET LEERBEDRIJF TOP 15 1 CO-CREATIE Een (experimenteel) product of dienst ontwikkelen, in samenwerking met mensen van een klantorganisatie of een ander bedrijf in de bedrijfskolom.

Nadere informatie

geheimen van online zelfverdediging

geheimen van online zelfverdediging geheimen van online zelfverdediging DR. Marc INHOUD Laat je niet belazeren! ➊ Houd uw beveiligingscodes geheim. ➋ Zorg ervoor dat uw bankpas nooit door een ander gebruikt wordt. ➌ Zorg voor een goede beveiliging

Nadere informatie

Het integriteitsbeleid van R&B Wonen

Het integriteitsbeleid van R&B Wonen Het integriteitsbeleid van R&B Wonen Het integriteitsbeleid van R&B Wonen richt zich op vier hoofdgebieden: 1 Verdeling van schaars goed Hoe gaan we om met de verdeling van huur- en koopwoningen? 2 Zakelijk

Nadere informatie

Fundraising. Oefening. Doel van de oefening Een inschatting maken van hoe je je talenten kunt gebruiken om geld op te halen voor Youth 4 Youth.

Fundraising. Oefening. Doel van de oefening Een inschatting maken van hoe je je talenten kunt gebruiken om geld op te halen voor Youth 4 Youth. Oefening Fundraising Doel van de oefening Een inschatting maken van hoe je je talenten kunt gebruiken om geld op te halen voor Youth 4 Youth. Uitleg Deze oefening is bedoeld als hulpmiddel om in kaart

Nadere informatie

Bewegen tot leren: Perspectieven voor een krachtige leeromgeving

Bewegen tot leren: Perspectieven voor een krachtige leeromgeving Bewegen tot leren: Perspectieven voor een krachtige leeromgeving Jouw ervaring Neem iets in gedachten dat je nu goed kunt en waarvan je veel plezier hebt in je werk: Vertel waartoe je in staat bent. Beschrijf

Nadere informatie

Veens trainingen. opkomen voor jezelf. samen leren. meer zelfvertrouwen. lotgenoten ontmoeten. durven vragen. een groter netwerk

Veens trainingen. opkomen voor jezelf. samen leren. meer zelfvertrouwen. lotgenoten ontmoeten. durven vragen. een groter netwerk Veens trainingen opkomen voor jezelf een groter netwerk samen leren lotgenoten ontmoeten 1 meer zelfvertrouwen durven vragen Soms zit je met vragen of problemen in je dagelijks leven waar je niet helemaal

Nadere informatie

Ons doel: Patiënt = Klant. Van patiëntenkring naar fanclub

Ons doel: Patiënt = Klant. Van patiëntenkring naar fanclub Ons doel: Patiënt = Klant Van patiëntenkring naar fanclub AMBASSADEURS Het is geloofwaardiger als je klanten zeggen dat je goed bent dan wanneer je het zelf zegt. Eerst de pasta dan de saus Ambassadeurs

Nadere informatie

WELKOM! WORKSHOP 6 HNW in VUmc, dynamiek tussen kaders en maatwerk. Waar gaat het nu om? Sprekers: Christine Hoebe, Sander Peet en Angela van t Slot

WELKOM! WORKSHOP 6 HNW in VUmc, dynamiek tussen kaders en maatwerk. Waar gaat het nu om? Sprekers: Christine Hoebe, Sander Peet en Angela van t Slot WELKOM! WORKSHOP 6 HNW in VUmc, dynamiek tussen kaders en maatwerk. Waar gaat het nu om? Sprekers: Christine Hoebe, Sander Peet en Angela van t Slot HNW in VUmc dynamiek tussen kaders en maatwerk. Waar

Nadere informatie

CHECKLIST TELEWERKEN Werkzaamheden Voorwaarden en faciliteiten Telewerkovereenkomst Nota Bene

CHECKLIST TELEWERKEN Werkzaamheden Voorwaarden en faciliteiten Telewerkovereenkomst Nota Bene CHECKLIST TELEWERKEN Deze checklist biedt een aantal die behulpzaam zijn bij de invoering van telewerken binnen de arbeidsorganisatie. Werkzaamheden er zijn werkzaamheden die geschikt zijn voor telewerk:

Nadere informatie

In dialoog met elkaar

In dialoog met elkaar In dialoog met elkaar Grondhouding van Zozijn Bestaansrecht van Zozijn In dialoog Zozijn ziet het als opdracht om mensen tot bloei te laten komen. Wij zorgen voor een positief klimaat, waarin liefdevolle

Nadere informatie

Afspraken uitvoering reorganisatie Politiewet 2012

Afspraken uitvoering reorganisatie Politiewet 2012 Organisatieonderdeel Programma Personele Reorganisatie Contactpersoon W.J. van Vemde Functie Programmadirecteur Bezoekadres Nieuwe Uitleg 1 2514 BP Den Haag CGOP GOP 16 juli 2015 CGOP ink 1340b v1.2 Telefoon

Nadere informatie

Deel 9/12. Leer je invloed effectief aanwenden om je doelen te bereiken

Deel 9/12. Leer je invloed effectief aanwenden om je doelen te bereiken Beantwoord eerst de volgende vragen: 1. Welke inzichten heb je gekregen n.a.v. het vorige deel en de oefeningen die je hebt gedaan? 2. Wat heb je er in de praktijk mee gedaan? 3. Wat was het effect op

Nadere informatie

ONDERZOEK NAAR HET VERTROUWEN BIJ TEIJIN ARAMID. FNV EN CNV, 10 NOVEMBER 2015

ONDERZOEK NAAR HET VERTROUWEN BIJ TEIJIN ARAMID. FNV EN CNV, 10 NOVEMBER 2015 ONDERZOEK NAAR HET VERTROUWEN BIJ TEIJIN ARAMID. FNV EN CNV, 10 NOVEMBER 2015 AANLEIDING In 2014 over hoofdstuk 5 en vervolgens in 2014-2015 rond de trajecten Cao, en Werk, Reductie en Sociaal Plan was

Nadere informatie

Veelgestelde vragen over de reorganisatie PostNL, branche Post en Pakketten.

Veelgestelde vragen over de reorganisatie PostNL, branche Post en Pakketten. Veelgestelde vragen over de reorganisatie PostNL, branche Post en Pakketten. Inhoud Voor wie geldt het sociaal plan PostNL 2013-2015?... 2 Ik krijg een aanbod voor nachtdiensten. Mag ik dit aanbod weigeren?...

Nadere informatie

TRAINING ASSERTIVITEIT

TRAINING ASSERTIVITEIT BROCHURE TRAINING ASSERTIVITEIT Met succes opkomen voor jezelf Je geeft gemakkelijk grenzen aan Je vergroot je zichtbaarheid IN HET KORT Je bent op zoek naar vaardigheden om je assertiviteit te vergroten.

Nadere informatie

Hoe nieuwe trekkers werven? Geert Vansieleghem

Hoe nieuwe trekkers werven? Geert Vansieleghem Hoe nieuwe trekkers werven? Geert Vansieleghem 1 www.cocreatie.net - www.de-raet.be vorming, training, opleiding en procesbegeleiding op maat voor besturen, organisaties, verenigingen en bedrijven 2 Werven

Nadere informatie

STEK: EEN MANIER OM SAMEN TE GROEIEN

STEK: EEN MANIER OM SAMEN TE GROEIEN Versie: mei 2016 STEK: EEN MANIER OM SAMEN TE GROEIEN Samen Toekomstgericht vanuit Eigen Kracht SAMEN TOEKOMSTGERICHT VANUIT EIGEN KRACHT! STEK 2-5-2016 2 Inhoudsopgave Tot Slot 22 Inhoud Pagina Inhoudsopgave

Nadere informatie

Informatiemateriaal Managementsysteem

Informatiemateriaal Managementsysteem Q3 Informatiemateriaal HSEQ Blijf alert tijdens alle werkzaamheden. Bij twijfel: stel je vraag, begin niet of leg het werk stil! Sinds de eerste succesvolle boring op het Nederlands continentaal plat in

Nadere informatie

Duurzaam ondernemen. Wouter Scheepens Partner Triple Value Strategy Consulting

Duurzaam ondernemen. Wouter Scheepens Partner Triple Value Strategy Consulting Duurzaam ondernemen Wouter Scheepens Partner Triple Value Strategy Consulting Stelling Aangezien duurzaam ondernemen een hype is, hoef ik er niets mee te doen 2 Kamer van Koophandel - datum Belang van

Nadere informatie

Het Nieuwe Werken: Transitie van Controle naar Vertrouwen

Het Nieuwe Werken: Transitie van Controle naar Vertrouwen Het Nieuwe Werken: Transitie van Controle naar Vertrouwen Het Nieuwe Werken (HNW) is een van de meest populaire trends op het gebied van organisatieontwikkeling van de laatste jaren; meer dan een kwart

Nadere informatie

Verantwoordelijkheid: Wij vinden dat meten alleen waarde heeft als je de uitkomst zelf kunt en wilt vertalen naar concrete actie

Verantwoordelijkheid: Wij vinden dat meten alleen waarde heeft als je de uitkomst zelf kunt en wilt vertalen naar concrete actie Bottom up: Wij geloven in de kracht van teams in het waarmaken van verandering. Veranderen is niet eenvoudig, noch top-down af te dwingen. Dit team assessment biedt een bottom up benadering om verandering

Nadere informatie

Tegemoetkoming reiskosten woon-werkverkeer na (her)plaatsing

Tegemoetkoming reiskosten woon-werkverkeer na (her)plaatsing Geel = orspronkelijke PTW Blauw = nieuwe PTW Tegemoetkoming reiskosten woon-werkverkeer na (her)plaatsing 1. Mijn plaats van tewerkstelling verandert niet door de reorganisatie. Ik word op dezelfde plaats

Nadere informatie

JEUGDIGEN. Hulp na seksueel misbruik. vooruitkomen +

JEUGDIGEN. Hulp na seksueel misbruik. vooruitkomen + > vooruitkomen + Hulp na seksueel misbruik JEUGDIGEN Heb jij seksueel misbruik meegemaakt of iemand in jouw gezin, dan kan daarover praten helpen. Het kan voor jou erg verwarrend zijn hierover te praten,

Nadere informatie

Veda Consultancy kunt u daar, met onze vele jaren ervaring in organisaties en veel jaren ervaring als coaches en trainers, uitstekend bij helpen.

Veda Consultancy kunt u daar, met onze vele jaren ervaring in organisaties en veel jaren ervaring als coaches en trainers, uitstekend bij helpen. Informatie voor cliënten coachingstrajecten U wilt een coachingstraject volgen omdat u zichzelf op professioneel gebied en op persoonlijk gebied wilt ontwikkeling en verbeteren. U werkt als professional

Nadere informatie

DURVEN, ZIEN, ERVAREN & DELEN HET CREATIEF PROCES IN HET BASISONDERWIJS

DURVEN, ZIEN, ERVAREN & DELEN HET CREATIEF PROCES IN HET BASISONDERWIJS DURVEN, ZIEN, ERVAREN & DELEN HET CREATIEF PROCES IN HET BASISONDERWIJS PROCESGERICHTE DIDACTIEK leerkracht wie bepaalt het eindresultaat? leerling AMBACHTELIJKE DIDACTIEK PROCESGERICHTE DIDACTIEK VRIJE

Nadere informatie

Klaar voor persoonlijk leren

Klaar voor persoonlijk leren Klaar voor persoonlijk leren Uw school kent een duidelijke visie op het onderwijs en deze is verankerd in het onderwijsbeleid. Het merendeel van de docenten kan er goed mee uit de voeten en is het eens

Nadere informatie

Tot slot Ik hoop dat ik je met deze kennisclip heb geïnspireerd op het gebied van begeleiden en online begeleiden. Ik ga zelf altijd uit van een

Tot slot Ik hoop dat ik je met deze kennisclip heb geïnspireerd op het gebied van begeleiden en online begeleiden. Ik ga zelf altijd uit van een Pieter de Wit over online begeleiden Leuk dat je kijkt naar mijn kennisclip over online begeleiden. Mijn naam is Pieter de Wit en ik ben werkzaam bij het Onderwijslab van de Faculteit Techniek. Zelf ben

Nadere informatie

En wat kunnen wij voor u doen?

En wat kunnen wij voor u doen? En wat kunnen wij voor u doen? Afspraken over de Brummense dienstverlening En wat kunnen wij voor u doen? Servicenormen Gemeente Brummen "En wat kunnen wij voor u doen"? Kenmerk : INT14.2537 Versiedatum

Nadere informatie

Werken in een nieuwe werkomgeving

Werken in een nieuwe werkomgeving Werken in een nieuwe werkomgeving Werken in de 21 ste eeuw Best Practice user group 09 januari 2013 Pieter Ketting De werkstijl Unplugged: waarom doen we het? De wensen van klanten en medewerkers veranderen

Nadere informatie

AGILE WERKEN Leer je eigen capaciteiten optimaal te benutten dankzij een effectieve samenwerking.

AGILE WERKEN Leer je eigen capaciteiten optimaal te benutten dankzij een effectieve samenwerking. AGILE WERKEN Leer je eigen capaciteiten optimaal te benutten dankzij een effectieve samenwerking T: +31 (0)20 24 022 44 E: info@gladwell.nl www.gladwell.nl WAT IS AGILE? Agile is een denkwijze die erop

Nadere informatie

Formulier Personele Jaarcyclus

Formulier Personele Jaarcyclus Naam medewerker: Afdeling: Team: Functie: Periode: Datum planningsgesprek: Datum voortgangsgesprek: Datum resultaatgesprek: Ondertekening: Leidinggevende: Leidinggevende: Leidinggevende: Medewerker: Medewerker:

Nadere informatie

In 5 stappen een businessmodel innoveren

In 5 stappen een businessmodel innoveren 1 www.pluc.nl In 5 stappen een businessmodel innoveren Inclusief 5 praktische tips voor het werken met het Business Model Canvas 2 In 5 stappen een businessmodel innoveren Over het Business Model Canvas

Nadere informatie

Tips, antwoorden en polls tijdens het webinar Jouw functioneringsgesprek

Tips, antwoorden en polls tijdens het webinar Jouw functioneringsgesprek Tips, antwoorden en polls tijdens het webinar Jouw functioneringsgesprek 1 november 2016 Tips, antwoorden en polls tijdens het webinar Jouw functioneringsgesprek 1 november 2016 In het webinar Jouw functioneringsgesprek

Nadere informatie

Mobiliseer jouw bedrijf. met Microsoft Office 365 MOBILISEER JOUW BEDRIJF MET MICROSOFT OFFICE 365 1

Mobiliseer jouw bedrijf. met Microsoft Office 365 MOBILISEER JOUW BEDRIJF MET MICROSOFT OFFICE 365 1 Mobiliseer jouw bedrijf met Microsoft Office 365 MOBILISEER JOUW BEDRIJF MET MICROSOFT OFFICE 365 1 Laten we eerlijk zijn: de meeste van je klanten en werknemers zijn al mobiel. Elke dag van negen tot

Nadere informatie

30 DAGEN FOCUS TRAINING

30 DAGEN FOCUS TRAINING BROCHURE 30 DAGEN FOCUS TRAINING Simpel en snel leren op je werk Bij Ik Overtref Me geloven we dat jij alles in huis hebt om een succesvolle professional te zijn. Je wilt alleen af en toe een duwtje in

Nadere informatie

Werkboek medewerkers. Ontwikkelprogramma. Aan de praat!

Werkboek medewerkers. Ontwikkelprogramma. Aan de praat! Werkboek medewerkers 1 Ontwikkelprogramma Aan de praat! 2 3 Aan de praat! Inhoud Colofon & Inhoudsopgave 3 Inleiding 5 Waarom Aan de praat? 6 De stappen 7 Voor het gesprek 8 Jouw checklist 12 Het gesprek

Nadere informatie

2 Het nieuwe werken gedefinieerd

2 Het nieuwe werken gedefinieerd 2 Het nieuwe werken gedefinieerd Waar komt de trend van het nieuwe werken vandaan? De vele publicaties die er zijn over het nieuwe werken voeren vaak een white paper van Microsoft oprichter Bill Gates

Nadere informatie

Medewerkerstevredenheidsonderzoek

Medewerkerstevredenheidsonderzoek Medewerkerstevredenheidsonderzoek Dit medewerkerstevredenheidsonderzoek bestaat uit een aantal standaard onderwerpen die vaak gebruikt worden in medewerkerstevredenheidsonderzoeken. Afhankelijk van de

Nadere informatie

Huiswerk op de Sint Josephschool.

Huiswerk op de Sint Josephschool. Huiswerk op de Sint Josephschool. Informatiebrochure voor ouders / verzorgers. Deze brochure is opgezet om u als ouders/verzorgers te informeren over de rol van huiswerk op de Sint Josephschool. We hopen

Nadere informatie

TIPS VOOR HET COMMERCIËLE TELEFOONGESPREK

TIPS VOOR HET COMMERCIËLE TELEFOONGESPREK TIPS VOOR HET COMMERCIËLE TELEFOONGESPREK 1. Behandel de klant met respect. Hij is net als jij een weldenkend persoon die in staat is een eigen oordeel te vormen. 2. Wek geen verwachtingen waaraan je niet

Nadere informatie

BIT OGD. Blended Interactief Trainingsprogramma Opbrengstgericht differentiëren in de klas

BIT OGD. Blended Interactief Trainingsprogramma Opbrengstgericht differentiëren in de klas BIT OGD Blended Interactief Trainingsprogramma Opbrengstgericht differentiëren in de klas Waarom een BIT-benadering? Wij constateren dat huidige professionaliseringstrajecten onvoldoende rekening houden

Nadere informatie

MOGELIJKMAKERS PASPOORT GEMEENTE HEUSDEN

MOGELIJKMAKERS PASPOORT GEMEENTE HEUSDEN MOGELIJKMAKERS PASPOORT GEMEENTE HEUSDEN GEMEENTE HEUSDEN MOGELIJKMAKERSPASPOORT GEMEENTE HEUSDEN MOGELIJKMAKERSPASPOORT Dit paspoort is van > Datum > GEMEENTE HEUSDEN MOGELIJKMAKERSPASPOORT GEMEENTE HEUSDEN

Nadere informatie

Proces 100% deelname renovatie. Christian Schellekens (VBTM Advocaten) 7 november 2011 NOTITIE

Proces 100% deelname renovatie. Christian Schellekens (VBTM Advocaten) 7 november 2011 NOTITIE NOTITIE Van: Christian Schellekens (VBTM Advocaten) In deze notitie ga ik in op de procedures die de verhuurder moet volgen met het uitvoeren van dringende werkzaamheden en het verwezenlijken van een renovatie.

Nadere informatie

Op weg naar persoonlijk leren

Op weg naar persoonlijk leren Op weg naar persoonlijk leren Uw school kent een duidelijke missie, visie op het onderwijs en deze is verankerd in het onderwijsbeleid. Ruim de helft van de docenten kan er goed mee uit de voeten en buigt

Nadere informatie

Vragen over de functie. Vragen over het bedrijf. Vragen over de functie. Vragen over de toekomst van het bedrijf. Vragen over de selectieprocedure

Vragen over de functie. Vragen over het bedrijf. Vragen over de functie. Vragen over de toekomst van het bedrijf. Vragen over de selectieprocedure Vragen over de functie Een aantal voorbeelden van vragen die je tijdens het gesprek over de functie kunt stellen: Waarom is deze functie vrijgekomen? Wat kan ik van u verwachten op het gebied van ontwikkeling

Nadere informatie

Fit tot aan de eindstreep?! Langdurige en optimale inzetbaarheid

Fit tot aan de eindstreep?! Langdurige en optimale inzetbaarheid Fit tot aan de eindstreep?! Langdurige en optimale inzetbaarheid Nekovri en project Fit tot aan de eindstreep Programma van MKB Nederland Organisatie Masterclasses Thema s: Bevorderen van gezond en veilig

Nadere informatie

Telewerkregeling CIZ 1

Telewerkregeling CIZ 1 Telewerkregeling CIZ 1 Inleiding Telewerken komt in Nederland steeds vaker voor. Uit het oogpunt van zowel aantrekkelijk werkgeversschap als efficiëntie en kostenbeheersing wil het CIZ haar medewerkers

Nadere informatie

Heb je een klacht? Samen zoeken we een oplossing! Klachtenregeling

Heb je een klacht? Samen zoeken we een oplossing! Klachtenregeling Heb je een klacht? Samen zoeken we een oplossing! Klachtenregeling 1 Heb je een klacht? Samen zoeken we een oplossing! In deze folder lees je wat je kunt doen als je een klacht hebt. 2 Koraal Groep Koraal

Nadere informatie

Whitepaper: Slimmer werken met Office 365 in de zorg

Whitepaper: Slimmer werken met Office 365 in de zorg Office 365: De flexibele werkplek voor zorgmedewerkers De huidige samenleving moderniseert in hoog tempo. Informatie staat snel tot je beschikking en mensen staan continu met elkaar in verbinding. Dit

Nadere informatie

Dialoog. hét recept voor een goed gesprek afspraken-op-maat. in je werk

Dialoog. hét recept voor een goed gesprek afspraken-op-maat. in je werk Dialoog a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a

Nadere informatie

Wie niet stil kan staan raakt de weg kwijt!

Wie niet stil kan staan raakt de weg kwijt! Wie niet stil kan staan raakt de weg kwijt! Wat is TimeOut? TimeOut is een indringend proces van persoonlijke leiderschapontwikkeling met rust, ruimte en diepgang als basis. TimeOut gaat door waar andere

Nadere informatie

Kernpartner werkmiddag Zo pakken wij het samen aan, toch? 23 januari 2018

Kernpartner werkmiddag Zo pakken wij het samen aan, toch? 23 januari 2018 Kernpartner werkmiddag Zo pakken wij het samen aan, toch? 23 januari 2018 Sinds een aantal jaren werken we samen als kernpartners. Daar kunnen we terecht trots op zijn, want door deze samenwerking hebben

Nadere informatie

wij begeleiden van werk naar werk

wij begeleiden van werk naar werk wij begeleiden van werk naar werk Koraal Groep Wij begeleiden van Werk naar Werk Als je hoort dat je boventallig bent of niet meer kunt werken in je huidige baan, wil je in actie komen. Maar wat kun je

Nadere informatie

3 vragen die managers hun medewerkers nooit stellen

3 vragen die managers hun medewerkers nooit stellen 3 vragen die managers hun medewerkers nooit stellen en die het managen veel simpeler en succesvoller maken! Door Esther Mallant 2012 Esther Mallant www.hrmallant.nl Introductie De 3 vragen die managers

Nadere informatie

Rapportage Competenties. Bea het Voorbeeld. support@meurshrm.nl. Naam: Datum: 16.06.2015. Email:

Rapportage Competenties. Bea het Voorbeeld. support@meurshrm.nl. Naam: Datum: 16.06.2015. Email: Rapportage Competenties Naam: Bea het Voorbeeld Datum: 16.06.2015 Email: support@meurshrm.nl Bea het Voorbeeld / 16.06.2015 / Competenties (QPN) 2 Inleiding In dit rapport wordt ingegaan op de competenties

Nadere informatie