STEK: EEN MANIER OM SAMEN TE GROEIEN

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "STEK: EEN MANIER OM SAMEN TE GROEIEN"

Transcriptie

1 Versie: mei 2016 STEK: EEN MANIER OM SAMEN TE GROEIEN Samen Toekomstgericht vanuit Eigen Kracht

2 SAMEN TOEKOMSTGERICHT VANUIT EIGEN KRACHT! STEK

3 Inhoudsopgave Tot Slot 22 Inhoud Pagina Inhoudsopgave 3 Waarom STEK? 4 Wat is STEK? 5 Wat ga jij ervaren? 6 Wat gaan we doen? 7 STEK tot nu toe 8 De STEK introductieperiode 9 Hoe ziet de introductieperiode er uit? 10 Waar moet je rekening mee houden? 11 Hoe kun je je aanmelden? 12 Contact of meer informatie?

4 Waarom STEK? Samen Toekomstgericht vanuit Eigen Kracht De klant staat bij ons centraal. De klant, onze cliënt. Maar ook de interne klant: een leidinggevende of collega. Dat is wat NOVO en Promens Care al jaren verkondigen. Maar in het enorme systeem dat we met de beste intenties de afgelopen decennia met elkaar hebben gecreëerd, is het bijna onmogelijk geworden om dit credo waar te maken. Het systeem dat onze missie (groot in kleinschalige begeleiding aan mensen met een kwetsbaarheid of beperking) ondersteunt is ons gaan beperken in plaats van ondersteunen. Dit is een diepgeworteld gegeven, met STEK hebben we een manier gevonden om dit te samen te veranderen: Samen: NOVO, Promens Care en Cosis willen staan voor de kracht van samen. Samen is mooi, maar levert ook veel gedoe op. Hoe reduceren we het gedoe van samen en gebruiken we de kracht er van? Toekomstgericht: De organisatie van de toekomst richt haar pijlen niet op resultaat in termen van omzet en winst, maar op betekenis. Wat is waarde voor de cliënt, de klant? Hoe kunnen wij waarde toevoegen? Voor de cliënt, voor de samenleving? Eigen kracht: hoe kun jij als medewerker, jij als cliënt of u als familie jouw of uw invloed aanwenden? Is dat op basis van macht? Of op basis van openheid? Hoe brengen we dat in de praktijk?

5 Wat is STEK? De ambitie van STEK - de cliënt staat centraal - is niet nieuw of uniek. Waarom dan STEK? STEK biedt een manier om dit werkelijk te doen. Het is heel gemakkelijk om te zeggen dat je de cliënt centraal stelt. Maar het ook echt doen, is vele malen moeilijker. De werkelijkheid van vandaag is ontzettend complex en dynamisch. Wat gisteren een werkbaar uitgangspunt was, is het vandaag misschien al niet meer. STEK heeft daarom de volgende uitgangspunten met bijbehorende methodes: LEAN Driehoek focussen op de weg in plaats van op de bestemming door processen te verbeteren: LEAN Door te denken in driehoeken stel je dat je zaken gedaan krijgt als je oog hebt voor drie rollen. Dit is een benadering die samenhangt met de verschuiving in organisaties van hiërarchische inrichtingen (de hark ) naar relationele structuren: Driehoekskunde kijken naar je eigen rol en invloed om het functioneren van de organisatie te herijken. Daarom hebben we specifieke aandacht voor leiderschap en communicatie: U theorie, Dialoog) Leider schap STEK In de introductie van STEK vergroot je het probleemoplossend vermogen van de locatie of afdeling. Onder begeleiding leer je hiervoor in een paar maanden tijd bewustwording en vaardigheden om daarna zelfstandig hiermee verder te kunnen

6 Wat ga jij ervaren? Introductieperiodes STEK is een manier van kijken, denken en doen die je het best kunt ervaren door er zelf mee aan de slag te gaan. Daarom kiezen we ervoor om STEK niet te gaan uitleggen in grote informatiebijeenkomsten in vergaderzalen maar om voor een langere periode (ongeveer 3 maanden) naar jouw locatie of afdeling toe te komen en daar samen te gaan ervaren wat STEK voor jullie is. Dit noemen we de Introductieperiode. Verderop in dit boekje lees je meer over wat de opzet van een introductieperiode is, wat je kunt verwachten en hoe je je met je team of afdeling kunt opgeven. Leiderschap Naast de STEK-introductieperiodes zal er aandacht zijn voor de persoonlijke ontwikkeling van alle mensen die betrokken zijn het realiseren van steeds betere zorg en begeleiding voor onze cliënten. De STEK manier van werken vraagt van je dat je je continu bewust bent van jouw rol en invloed in -en op- het geheel. We bieden je hierin begeleiding en ondersteuning door middel van bijvoorbeeld themabijeenkomsten, workshops, persoonlijke begeleiding en -coaching. Alles op maat van wat jij nodig hebt om zelf de volgende stap te zetten. Communicatie Zoals je merkt zal iedereen op zijn eigen tijd en op zijn eigen plek gaan ervaren wat STEK is. STEK-communicatie zal er op gericht zijn om dit proces zichtbaar te maken en te versterken. We gaan onder andere plekken creëren waar je het met elkaar kunt hebben over wat jouw ervaringen zijn, hoe het gaat, wat er werkt maar ook wat er lastig is. Met als doel de Kracht van Samen steeds groter te maken!

7 Wat gaan we doen? Met de STEK-aanpak willen we niet gewoon verbeteren, we willen duurzaam verbeteren. Om dat te doen gaan we zeker niet alleen aan de slag met het verbeteren van werkprocessen maar we hebben daarbij heel veel aandacht voor leiderschap en houding en gedrag. We oefenen met kijken naar onze eigen rol in het geheel en gaan aan de slag met de belemmeringen, knelpunten die we daarin tegen komen. Dit is niet altijd makkelijk en zeker niet altijd leuk maar het is heel waardevol voor jou als mens. Of je nu cliënt, medewerker of verwant bent, hiermee kun jij zelf het verschil maken!

8 STEK tot nu toe In 2014 en 2015 hebben bewoners, naastbetrokkenen en medewerkers van een aantal locaties van NOVO en Promens Care samen geoefend met het kijken en verbeteren. Doel van de pilots was om een voor alle locaties en afdelingen passend programma te ontwikkelen dat er aan bijdraagt dat we samen vanuit eigen kracht steeds beter in staat zijn om op de locatie of afdeling met elkaar toe te groeien naar onze dromen. Bewoners, familie en medewerkers van de pilotlocaties zijn veel tegengekomen onderweg en zijn enthousiast om te merken hoe problemen wegwijzers kunnen worden voor verbetering. Op basis hiervan introduceren we STEK vanaf 2016 verder in de organisatie. Op de volgende pagina s lees je hoe dat werkt en hoe je mee kunt doen

9 De STEK introductieperiode Ongeveer 100 locaties en afdelingen van Cosis, Promens Care en NOVO (ongeveer 1 per leidinggevende) gaan in de komende 2,5 jaar een STEKintroductieperiode ervaren. Doel van de introductieperiode is om, onder begeleiding van een STEKprocesbegeleider, zelf te ervaren wat op een STEK-manier kijken, denken en doen op jouw locatie of team in de praktijk is. En wat het oplevert voor cliënten, naasten en medewerkers. Samen maak je een begin om dit met elkaar steeds beter onder de knie te krijgen. De leidinggevende kan aangeven wanneer en met welke locatie/afdeling ze dit proces wil aangaan. Veel leidinggevenden hebben meerdere locaties en/of teams. Na afloop van de eerste introductieperiode van een leidinggevende zullen we met elkaar kijken op welke wijze de leidinggevende STEK bij zijn of haar overige teams kan gaan introduceren en hoe daarbij ondersteuning geboden kan worden door een STEK-procesbegeleider.

10 Hoe ziet de introductieperiode er uit? In de afbeelding hiernaast zie je hoe de introductieperiode er globaal uitziet qua opzet. Hoewel de periode in fases voor alle locaties en afdelingen een vaste opzet kent zullen we per type locatie of afdeling samen bekijken op welke wijze en met welke middelen we de verschillende fases gaan invullen. De ervaring leert namelijk dat per type locatie of afdeling de specifieke situatie vraagt om een eigen aanpak. Zo weten we al dat de gewenste aanpak op VG locaties verschilt van die op GGZ locaties. En ook de afdelingen van Ondersteunende Diensten en de Managementteams zullen hun aanpak invullen op een manier die bij hun situatie past. Maar de globale opzet én het doel van de introductieperiode zal overal hetzelfde zijn!

11 Waar moet je rekening mee houden? Het vertrekpunt voor een STEK-introductieperiode is altijd de situatie van de locatie of afdeling. Dat wil dus zeggen dat je altijd kunt starten met een STEK-introductieperiode! Er zijn echter wel een paar punten die we je mee willen geven wanneer je overweegt om met een locatie of afdeling te beginnen aan de introductieperiode: Is er draagvlak/energie van de locatie/afdeling om samen te ervaren wat STEK in de praktijk is? Wil de leidinggevende van de locatie/afdeling zich verder bekwamen in het coachend leidinggeven? Heeft de locatie/afdeling de mogelijkheid om over totale duur van de introductieperiode gemiddeld per medewerker 25 uur extra inzet te vragen om te participeren? Is er sprake van een redelijke stabiele teamsituatie? (niet teveel wisseling in cliënten, medewerkers en leidinggevende te verwachten in de nabije toekomst). Staat de locatie/afdeling er voor open om de huidige interne overlegstructuur gedurende de introductieperiode anders in te richten? Wil de locatie/afdeling investeren in de relatie tussen cliënt, naaste en organisatie? Is de locatie/afdeling zich ervan bewust dat er gevraagd wordt om kritisch naar zichzelf te willen kijken?

12 Najaar Midden Voorjaar Hoe kun je je aanmelden? Aanmelding voor een introductieperiode gebeurt door de leidinggevende, na afstemming met zijn/haar manager Hierbij kan de leidinggevende een voorkeur aangeven voor een periode waarin de locatie/afdeling wil beginnen. Per jaar ( ) zullen er globaal drie periodes zijn waarin je kunt starten: I. Januari - April II. Mei-Augustus III. September December De eerste periode waar je je voor kunt aanmelden is periode II 2016, is mei Dit is erg kort dag maar zeker niet onmogelijk. Hoe eerder je contact legt hoe eerder we samen kunnen kijken hoe we de eerste stappen kunnen gaan zetten. Aanmelden is mogelijk via Linda Bos (programmaregisseur STEK) Zij kan gelijk met je kijken of er nog plaats is in het tijdvak van je voorkeur en verdere informatie en/of vragen met je doornemen. Contactinformatie staat op de pagina hierna. Planning Introductieperiodes "Samen Toekomstgericht vanuit Eigen Kracht" Datum laatst bijgewerkt tot ZPH/LH Procesbegeleider t/m ZPH/LH t/m Team 20 Team 59 Team 21 Team 60 Team 22 Team 61 Team 23 Team 62 Team 24 Team 63 Team 25 Team 64 Team 26 Team 65 Team 27 Team 66 Team 28 Team 67 Team 29 Team 68 Team 30 Team 69 Team 31 Team 70 Team 32 Team t/m ZPH/LH Procesbegeleider t/m ZPH/LH Procesbegeleider t/m ZPH/LH t/m Team 1 Team 33 Team 72 Team 2 Team 34 Team 73 Team 3 Team 35 Team 74 Team 4 Team 36 Team 75 Team 5 Team 37 Team 76 Team 6 Team 38 Team 77 Team 39 Team 78 Team 40 Team 79 Team 41 Team 80 Team 42 Team 81 Team 43 Team 82 Team 44 Team 83 Team 45 Team 84 ZPH/LH Procesbegeleider t/m ZPH/LH Procesbegeleider t/m ZPH/LH t/m Team 7 Team 46 Team 85 Team 8 Team 47 Team 86 Team 9 Team 48 Team 87 Team 10 Team 49 Team 88 Team 11 Team 50 Team 89 Team 12 Team 51 Team 90 Team 13 Team 52 Team 91 Team 14 Team 53 Team 92 Team 15 Team 54 Team 93 Team 16 Team 55 Team 94 Team 17 Team 56 Team 95 Team 18 Team 57 Yeam 96 Team 19 Team 58 Team

13 Contact of meer informatie? Heb je vragen over STEK? Wil je meer informatie? Wil jij je met je team of afdeling opgeven voor een Introductieperiode? Neem dan contact op met Linda Bos! Linda is te bereiken via: Mail: Telefoon: Uiteraard kun je ook altijd één van de STEK-procesbegeleiders benaderen, dat zijn op dit moment: - Joanneke Boom j.boom@promens-care.nl - Bert Kleinsmann b.kleinsmann@promens-care.nl - Karlien Meijer k.meijer@cosis.nu

Sept 2016 STEK. Samen leren kleine stappen maken

Sept 2016 STEK. Samen leren kleine stappen maken Sept 2016 STEK Samen leren kleine stappen maken Inhoud Pagina Waarom STEK? 3 Wat is STEK? 4 Wat ga jij ervaren? 5 Introductie van STEK 2016-2018 6 Wat gaan we doen? 7 Hoe starten? 8 De introductieperiode

Nadere informatie

De workshop Coachend leidinggeven wordt incompany gegeven en op maat aangeboden.

De workshop Coachend leidinggeven wordt incompany gegeven en op maat aangeboden. Workshop Coachend leidinggeven Coachend leidinggeven, motiveren en inspireren Wil jij het optimale uit jouw medewerkers halen, dan moet je ze motiveren en inspireren. Naast hun leidinggevende ben je ook

Nadere informatie

Profiel. Manager Financiën en Bedrijfsvoering. 16 juni 2016. Opdrachtgever Cosis. Voor meer informatie over de functie 088 8393253

Profiel. Manager Financiën en Bedrijfsvoering. 16 juni 2016. Opdrachtgever Cosis. Voor meer informatie over de functie 088 8393253 Profiel Manager Financiën en Bedrijfsvoering 16 juni 2016 Opdrachtgever Cosis Voor meer informatie over de functie 088 8393253 Voor sollicitatie www.cosis.nu/vacatures rvb@cosis.nu Promens Care en NOVO

Nadere informatie

Total Respect Management Cyclus

Total Respect Management Cyclus Total Respect Management Cyclus Leer excellent leiding te geven en onderneem op een duurzame manier, met excellente resultaten als gevolg Hoe komt het dat bedrijven zoals Torfs, Colruyt, Umicore of Apple

Nadere informatie

Niet betrokken medewerkers worden gecreëerd door de organisatie zelf.

Niet betrokken medewerkers worden gecreëerd door de organisatie zelf. Vandaag Winst maken is het hoogste doel. Er heerst controle en hiërarchie. Klanten worden bediend. Met de omgeving is geen tot reactief contact. Het gaat goed zoals het gaat. Maar hoelang nog? Slechts

Nadere informatie

COACHEND LEIDERSCHAP. vierdaagse training. Heb je vragen over deze training? Bel ons op telefoonnummer:

COACHEND LEIDERSCHAP. vierdaagse training. Heb je vragen over deze training? Bel ons op telefoonnummer: COACHEND LEIDERSCHAP vierdaagse training Heb je vragen over deze training? Bel ons op telefoonnummer: 074-245 26 45 PROGRAMMA Als leidinggevende heb je te maken met verschillende medewerkers met ieder

Nadere informatie

Personal ARROW. Van: Next Arrow Coachdiensten. De positieve benadering richting gewenst resultaat!!

Personal ARROW. Van: Next Arrow Coachdiensten. De positieve benadering richting gewenst resultaat!! Personal ARROW Van: Next Arrow Coachdiensten De positieve benadering richting gewenst resultaat!! De Personal Arrow van Next Arrow Next Arrow staat voor coachende begeleiding bij je volgende actie richting

Nadere informatie

DE MEEWERKENDE LEIDINGGEVENDE

DE MEEWERKENDE LEIDINGGEVENDE DE MEEWERKENDE LEIDINGGEVENDE tweedaagse training Heb je vragen over deze training? Bel ons op telefoonnummer: 074-245 26 45 PROGRAMMA Je stuurt een kleine groep medewerkers aan terwijl je zelf actief

Nadere informatie

De workshop Situationeel leidinggeven wordt incompany gegeven en op maat aangeboden.

De workshop Situationeel leidinggeven wordt incompany gegeven en op maat aangeboden. Workshop Situationeel leidinggeven Situationeel leidinggeven, krachtig in iedere situatie Als leidinggevende probeer jij het beste uit je medewerkers te halen. Daar profiteert de organisatie van, maar

Nadere informatie

COMMUNICEREN VANUIT JE KERN

COMMUNICEREN VANUIT JE KERN COMMUNICEREN VANUIT JE KERN Wil je duurzaam doelen bereiken? Zorg dan voor verbonden medewerkers! Afgestemde medewerkers zijn een belangrijke aanjager voor het realiseren van samenwerking en innovatie

Nadere informatie

Leiderschap, krachtig en inspirerend leidinggeven

Leiderschap, krachtig en inspirerend leidinggeven Training Leiderschap Leiderschap, krachtig en inspirerend leidinggeven Als leidinggevende komt er veel op je af. Je moet doelen halen, maar je wilt ook je medewerkers motiveren. Hoe houd je dat in balans?

Nadere informatie

De workshop Leiderschap wordt incompany gegeven en op maat aangeboden en is geschikt voor zowel beginnende- als doorgewinterde leidinggevenden.

De workshop Leiderschap wordt incompany gegeven en op maat aangeboden en is geschikt voor zowel beginnende- als doorgewinterde leidinggevenden. Workshop Leiderschap Leiderschap, krachtig in elke situatie Wat maakt iemand tot een goede leidinggevende? Natuurlijk moeten er doelen gehaald worden en het liefst binnen een bepaald budget. Maar zonder

Nadere informatie

De workshop Creatief denken wordt incompany gegeven en op maat aangeboden.

De workshop Creatief denken wordt incompany gegeven en op maat aangeboden. Workshop Creatief denken Creatief denken, vergroot je oplossend vermogen Hoe creatief ben jij? Hoe creatief is jouw organisatie? Creativiteit is het creëren van iets nieuws dat nuttig en verrassend is.

Nadere informatie

de plek van de leider

de plek van de leider Wat komt er kijken bij succesvol leiderschap? Deze en andere vragen stellen wij tijdens de Leergang Leiderschap. We gaan samen op zoek naar de essentie van leiderschap. Zo ontwikkel je een geoefend oog

Nadere informatie

Lean management vaardigheden

Lean management vaardigheden Lean management vaardigheden Lean management : meer dan tools Je gaat met Lean aan de slag of je bent er al mee bezig. Je ziet dat Lean over een set prachtige tools beschikt en je beseft dat het ook een

Nadere informatie

Training Resultaatgericht Coachen

Training Resultaatgericht Coachen Training Resultaatgericht Coachen met aandacht voor zingeving Herken je dit? Je bent verantwoordelijk voor de gang van zaken op je werk. Je hebt alle verantwoordelijkheid, maar niet de bijbehorende bevoegdheden.

Nadere informatie

Kaderbrief 2018: Sterker in dialoog

Kaderbrief 2018: Sterker in dialoog Kaderbrief 2018: Sterker in dialoog Deze kaderbrief geeft richting aan onze (team)plannen voor 2018. Zo zorgen we ervoor dat ontwikkelingen binnen Cello elkaar versterken én dat we invulling blijven geven

Nadere informatie

Workshop Coachend leidinggeven, haal het beste naar boven in mensen

Workshop Coachend leidinggeven, haal het beste naar boven in mensen Workshop Coachend leidinggeven Workshop Coachend leidinggeven, haal het beste naar boven in mensen Als leidinggevende wil je het beste uit je personeel halen. Jij wilt dat ze werken conform de missie en

Nadere informatie

E-book. 49 vragen voor een effectieve continue dialoog

E-book. 49 vragen voor een effectieve continue dialoog E-book 49 vragen voor een effectieve continue dialoog Inleiding Door Jochem Aubel Veel organisaties hebben de ambitie om een continue dialoog op gang te brengen. Een doorlopend gesprek tussen medewerkers

Nadere informatie

De workshop Persoonlijk leiderschap wordt incompany gegeven en op maat aangeboden.

De workshop Persoonlijk leiderschap wordt incompany gegeven en op maat aangeboden. Workshop Persoonlijk leiderschap Persoonlijk leiderschap, je leven leiden vanuit je kracht Hoe geef je leiding aan jezelf? En wat is daar eigenlijk het belang van? Het is heel verstandig om eens in de

Nadere informatie

Inleiding. Morgen. Whitepaper: Betrokkenheid in bedrijf

Inleiding. Morgen. Whitepaper: Betrokkenheid in bedrijf Inleiding Geld verdienen. Voor de medewerker en het bedrijf belangrijke behoeften. Met een arbeidsrelatie vinden zij elkaar. De deal is rond, beide tevreden. Of nog niet? De wijze waarop de werkzaamheden

Nadere informatie

Dit zijn de nieuwe trainingen en workshops van Mankind Mens & Organisatie in 2016:

Dit zijn de nieuwe trainingen en workshops van Mankind Mens & Organisatie in 2016: Mankind Mens & Organisatie gelooft in de kracht van dromen en drijfveren in relatie tot ondernemerschap en leiderschap. Dromen en drijfveren vormen de grond waarop ambitie kan groeien. Passie zorgt vervolgens

Nadere informatie

PROFESSIONEEL EN KLANTGERICHT TELEFONEREN

PROFESSIONEEL EN KLANTGERICHT TELEFONEREN PROFESSIONEEL EN KLANTGERICHT TELEFONEREN tweedaagse training Heb je vragen over deze training? Bel ons op telefoonnummer: 074-245 26 45 PROGRAMMA Je wilt professioneler en klantgerichter telefoongesprekken

Nadere informatie

De workshop Zakelijke flirten wordt incompany gegeven en op maat aangeboden.

De workshop Zakelijke flirten wordt incompany gegeven en op maat aangeboden. Workshop Zakelijk flirten Zakelijk flirten, de magie van flirten zakelijk inzetten Zakelijk flirten is een term die de laatste jaren veel voorbij komt. Maar wat is zakelijk flirten eigenlijk? Met zakelijk

Nadere informatie

Teamontwikkeling. Modulair programma voor de ontwikkeling van zelfstandige en effectieve teams. zorgadviseurs

Teamontwikkeling. Modulair programma voor de ontwikkeling van zelfstandige en effectieve teams. zorgadviseurs Teamontwikkeling Modulair programma voor de ontwikkeling van zelfstandige en effectieve teams zorgadviseurs Visie op teamontwikkeling Een$effectief$team$maakt$de$client$$ tevredener,$de$zorg$beter$en$het$werk$leuker

Nadere informatie

VOORZITTER RAAD VAN TOEZICHT COSIS NOVO & PROMENS CARE

VOORZITTER RAAD VAN TOEZICHT COSIS NOVO & PROMENS CARE PROFIEL @ VOORZITTER RAAD VAN TOEZICHT COSIS NOVO & PROMENS CARE voor meer informatie over de functie: dhr. mr. E.G. Martinus, Bestuurssecretaris, telefoon (088) 878 98 03 of 06 207 441 66 ORGANISATIE

Nadere informatie

Samen leren en verbeteren met mijnkwaliteitvanleven.nl

Samen leren en verbeteren met mijnkwaliteitvanleven.nl Samen leren en verbeteren met mijnkwaliteitvanleven.nl De vragenlijst van Mijnkwaliteitvanleven.nl maakt kwaliteit van leven bespreekbaar en meetbaar. Het is een praktische werkvorm om op een gestructureerde

Nadere informatie

Training Passie en missie

Training Passie en missie Training Passie en missie Training Passie en missie, maak gebruik van elkaars unieke bijdrage Iedereen heeft een unieke bijdrage, maar niet iedereen weet welke dat is. Weet jij het wel? Wanneer je dit

Nadere informatie

Coachvaardigheden, onderzoeken, adviseren en verkopen

Coachvaardigheden, onderzoeken, adviseren en verkopen Training Coachvaardigheden Coachvaardigheden, onderzoeken, adviseren en verkopen Veel professionals doen tijdens hun carrière een beroep op een coach. Soms omdat ze vastgelopen zijn en niet weten welke

Nadere informatie

Opleiding Systemisch Organisatie Management

Opleiding Systemisch Organisatie Management Opleiding Systemisch Organisatie Management Leer zelf de systemische aanpak en ervaar verbluffende resultaten bij jezelf en je bedrijf. Problemen in je organisatie counteren door dieperliggende oorzaken

Nadere informatie

Een kwestie van structureel onderhoud plegen!

Een kwestie van structureel onderhoud plegen! Een kwestie van structureel onderhoud plegen! Instellingsbrede Implementatie van de Individuele Rehabilitatie Benadering Utrecht, 1 april 2014 Nynke Halma & Annemarie Zijlstra n.halma@promens-care.nl,

Nadere informatie

Workshop Verbindend communiceren

Workshop Verbindend communiceren Workshop Verbindend communiceren Verbindend communiceren, krachtig en van hart-tot-hart Verbindend communiceren staat in het teken van écht contact maken met jezelf en de ander. Helder en effectief communiceren

Nadere informatie

Kliniek Ouder & Kind

Kliniek Ouder & Kind Kliniek Ouder & Kind Voor wie? Heb je last van heftige emoties zoals verdriet, somberheid, wanhoop, angst, boosheid of een wisseling van heftige emoties (dan weer blij, dan weer boos, dan weer verdrietig)

Nadere informatie

De training wordt incompany gegeven en op maat aangeboden.

De training wordt incompany gegeven en op maat aangeboden. Training Passie en missie Passie en missie: jouw unieke bijdrage Wil jij weten wat jouw passie en missie is? Wat jouw unieke bijdrage is? Hoe jij het verschil kan maken? Dan is de training Passie en missie

Nadere informatie

De workshop Passie en missie wordt incompany gegeven en op maat aangeboden.

De workshop Passie en missie wordt incompany gegeven en op maat aangeboden. Workshop Passie en missie Passie en missie, jouw unieke bijdrage Weet jij wat jouw passie is? Waar jouw hart harder van gaat kloppen? Door de hectiek van de dag vergeet je hierbij stil te staan. Logisch

Nadere informatie

Care Bijeenkomst LIDZ Continu verbeteren bij Thebe

Care Bijeenkomst LIDZ Continu verbeteren bij Thebe Care Bijeenkomst LIDZ Continu verbeteren bij Thebe Marloes Hendriks 21 juni 2016 Agenda 13.00 uur Welkom en voorstelronde 13.30 uur Inleiding Thebe 14.15 uur Interactief gesprek over verschillende onderwerpen

Nadere informatie

Training Persoonlijke effectiviteit

Training Persoonlijke effectiviteit Training Persoonlijke effectiviteit Persoonlijke effectiviteit: vergroot je invloed door slim te werken Niet harder, maar slimmer werken: zo vergroot je je persoonlijke effectiviteit. Door op een slimme

Nadere informatie

COSIS "ZOVEEL MOGELIJK TIJD AAN CLIËNTEN BESTEDEN"

COSIS ZOVEEL MOGELIJK TIJD AAN CLIËNTEN BESTEDEN COSIS "ZOVEEL MOGELIJK TIJD AAN CLIËNTEN BESTEDEN" INHOUDSOPGAVE DIRECT FINE-TUNEN INLEIDING 3 5 HOE WIL JE HET? SOFTWAREGEBRUIK LEUK MAKEN 6 7 SAMEN INNOVEREN 8 DE TIP VAN BEATE 9 2 COSIS INLEIDING De

Nadere informatie

Beelden van slachtoffers. Ossama Abu Amar & Hanneke Felten

Beelden van slachtoffers. Ossama Abu Amar & Hanneke Felten Beelden van slachtoffers Ossama Abu Amar & Hanneke Felten Programma 1. Introductie 2. Voorstel oefening 3. Powerpoint: Beelden van slachtoffers 4. Oefening met plaatjes 5. Casus Voorsteloefening Als je

Nadere informatie

Persoonlijke effectiviteit, bewuster en slimmer (samen)werken. De workshop Persoonlijke effectiviteit wordt incompany gegeven en op maat aangeboden.

Persoonlijke effectiviteit, bewuster en slimmer (samen)werken. De workshop Persoonlijke effectiviteit wordt incompany gegeven en op maat aangeboden. Workshop Persoonlijke effectiviteit Persoonlijke effectiviteit, bewuster en slimmer (samen)werken Hoe vaak gebeurt het dat een collega vraagt of je op het laatste moment nog even wilt meelezen met een

Nadere informatie

BDO Summercourse FG 5 - A&A Medewerkers stimuleren om regie te nemen op de eigen professionele groei & ontwikkeling

BDO Summercourse FG 5 - A&A Medewerkers stimuleren om regie te nemen op de eigen professionele groei & ontwikkeling BDO Summercourse FG 5 - A&A 2019 Medewerkers stimuleren om regie te nemen op de eigen professionele groei & ontwikkeling 1. Mijn kwaliteiten van Mentee en Mentor ontwikkelen Bewust zijn van je kwaliteiten

Nadere informatie

Het Grote Interactiespel voor Kinderdagverblijven

Het Grote Interactiespel voor Kinderdagverblijven Het Grote Interactiespel voor Kinderdagverblijven Ben je een betrokken leidinggevende, docent, trainer of coach die (aankomend) pedagogisch medewerkers wil stimuleren om de belangrijkste pedagogische vaardigheden

Nadere informatie

In gesprek over digitale zorg

In gesprek over digitale zorg In gesprek over digitale zorg Ervaringen en meningen van cliënten en zorgprofessionals met digitale zorg. 2 oktober 2015 Programma Welkom Brengen en halen Wat weten we al? Wat vind jij? Nagesprek 2 cliënten

Nadere informatie

E-book. 49 vragen voor een effectieve continue dialoog

E-book. 49 vragen voor een effectieve continue dialoog E-book 49 vragen voor een effectieve continue dialoog Inleiding Door Jochem Aubel Veel organisaties hebben de ambitie om een continue dialoog op gang te brengen. Een doorlopend gesprek tussen medewerkers

Nadere informatie

Effectieve Feedback. Overzicht... 2. Wat houdt u tegen?... 3. Opbouwende Feedback Scenario #1: De betrouwbare werknemer... 4

Effectieve Feedback. Overzicht... 2. Wat houdt u tegen?... 3. Opbouwende Feedback Scenario #1: De betrouwbare werknemer... 4 Effectieve Feedback Voorbereidend werk deelnemers Deel 1 Inhoud Overzicht... 2 Wat houdt u tegen?... 3 Opbouwende Feedback Scenario #1: De betrouwbare werknemer... 4 Opbouwende Feedback Scenario #2: Een

Nadere informatie

BROCHURE Workshop Coachend Leidinggeven. Coachend Leidinggeven. Sales Force Consulting

BROCHURE Workshop Coachend Leidinggeven. Coachend Leidinggeven. Sales Force Consulting BROCHURE Workshop Coachend Leidinggeven Coachend Leidinggeven Sales Force Consulting inleiding Leidinggeven aan de alledaagse uitvoering van het werk, is één van de belangrijkste kerntaken van elke manager.

Nadere informatie

Haal het beste uit jezelf met een training van het A+O fonds Rijk!

Haal het beste uit jezelf met een training van het A+O fonds Rijk! Haal het beste uit jezelf met een training van het A+O fonds Rijk! Haal het beste uit jezelf met een training van het A+O fonds Rijk! Ontdek en gebruik je talenten en competenties: Maak stappen in je loopbaan

Nadere informatie

Workshop Zakelijk flirten. Workshop Zakelijk flirten, een gesprek positief beïnvloeden

Workshop Zakelijk flirten. Workshop Zakelijk flirten, een gesprek positief beïnvloeden Workshop Zakelijk flirten Workshop Zakelijk flirten, een gesprek positief beïnvloeden Hoe spontaan ben jij op een netwerkbijeenkomst? Durf jij uit je comfortzone te komen? Soms kan dat net een verschil

Nadere informatie

Breidt netwerk min of meer bij toeval uit. Verneemt bij bedrijven wensen voor nieuwe

Breidt netwerk min of meer bij toeval uit. Verneemt bij bedrijven wensen voor nieuwe Accountmanager Accountmanager onderhoudt relaties met bedrijven en organisaties met het doel voor praktijkleren binnen te halen. Hij kan nagaan welke bedrijven hebben, doet voorstellen voor bij bedrijven

Nadere informatie

Grondhouding voor bejegening

Grondhouding voor bejegening Grondhouding voor bejegening Gedragscode hoe te handelen naar het vertrouwen dat je krijgt 1. Gedragscode hoe te handelen naar het vertrouwen dat je krijgt 2. Uitgangspunten vanuit de ODE en Zorgvisie

Nadere informatie

Haal alles uit jezelf en het wethouderschap

Haal alles uit jezelf en het wethouderschap Haal alles uit jezelf en het wethouderschap Professionele coaching voor en door wethouders Wethouder zijn is een prachtig beroep met een groot maatschappelijk belang, een beroep dat er toe doet. En: je

Nadere informatie

111 super waardevolle quotes

111 super waardevolle quotes Stel jezelf eens een doel waar je zowel zenuwachtig als enorm enthousiast van wordt. Je mag er natuurlijk even over nadenken, maar deel wel hieronder welk doel jij jezelf hebt gesteld! Je leert het meeste

Nadere informatie

Hele fijne feestdagen en een gezond en vrolijk 2017! Raymond Gruijs. BM Groep ARBO West Baanzinnig

Hele fijne feestdagen en een gezond en vrolijk 2017! Raymond Gruijs. BM Groep ARBO West Baanzinnig De tijd vliegt voorbij en voor je weet zijn we al weer een jaar verder. Ik zeg wel eens: mensen overschatten wat je in een jaar kunt doen, maar onderschatten wat je in 3 jaar kan realiseren. Laten we naar

Nadere informatie

Samen aan de slag met Regie op locatie Een ROL voor iedereen

Samen aan de slag met Regie op locatie Een ROL voor iedereen Samen aan de slag met Regie op locatie Een ROL voor iedereen Versie 1.0 september 2010 Verwanten, medewerkers en de teamleider in overleg tijdens de pré-pilot van Regie op locatie aan de Sleutelbloem in

Nadere informatie

Leermodule 8: Terugblik op zelfleiderschap

Leermodule 8: Terugblik op zelfleiderschap Leermodule 8: Terugblik op zelfleiderschap Zelfleiderschap is dat je jezelf aanstuurt. Je doet wat jij belangrijk, waardevol, leuk of interessant vindt. Je kiest je eigen weg en je zorgt goed voor jezelf.

Nadere informatie

Training Netwerken: geven en nemen, luisteren en vragen

Training Netwerken: geven en nemen, luisteren en vragen Training Netwerken Training Netwerken: geven en nemen, luisteren en vragen Het hebben van een goed netwerk is van groot belang voor je carrière. Je hoort het vaak om je heen, een nieuwe baan of een nieuwe

Nadere informatie

Bonus: Hoe goed ben jij momenteel?

Bonus: Hoe goed ben jij momenteel? Bonus: Hoe goed ben jij momenteel? Blad 1 van 20 Hoe goed ben jij momenteel? Iedereen kan zijn leiderschapsvaardigheden aanzienlijk verbeteren met een beetje denkwerk en oefening. Met deze test krijg je

Nadere informatie

WAT BETEKENT WERK VOOR JOU? Annette van Waning Key Note 29 augustus 2018

WAT BETEKENT WERK VOOR JOU? Annette van Waning Key Note 29 augustus 2018 WAT BETEKENT WERK VOOR JOU? Annette van Waning Key Note 29 augustus 2018 BEHOEFTE PIRAMIDE Werk geeft ons een reden van bestaan in de Westerse Wereld WAARDERING VAN WERK Mannen Vrouwen Hoofd Handen Betaald

Nadere informatie

Training Projectmanagement

Training Projectmanagement Training Projectmanagement Training Projectmanagement, effectief en succesvol Als projectleider ben je een spin in het web, moet je alle ballen hoog houden en moeten je ogen en oren overal zitten. En dan

Nadere informatie

Training Projectmanagement

Training Projectmanagement Training Projectmanagement Projectmanagement, sturen op resultaat Binnen jullie organisatie werken jullie veel met projecten. Jij bent projectleider, of je maakt deel uit van een speciaal opgesteld projectteam.

Nadere informatie

Workshop Communicatievaardigheden

Workshop Communicatievaardigheden Workshop Communicatievaardigheden Workshop Communicatievaardigheden, een belangrijk middel om je doel te bereiken Effectief communiceren kun je leren. Gelukkig maar, alle relaties staan of vallen met goede

Nadere informatie

BEWUSTWORDING - MINDFULNESS -NLP

BEWUSTWORDING - MINDFULNESS -NLP BEWUSTWORDING - MINDFULNESS -NLP Heart Systems Nederland Geen betere plek om te ontsnappen aan alle hectiek dan in het sfeervolle pand van Heart Systems Nederland, gevestigd in een voormalige schuurkerk

Nadere informatie

Workshop Relatiemanagement, relaties aangaan en behouden. De workshop Relatiemanagement wordt incompany gegeven en op maat aangeboden.

Workshop Relatiemanagement, relaties aangaan en behouden. De workshop Relatiemanagement wordt incompany gegeven en op maat aangeboden. Workshop Relatiemanagement Workshop Relatiemanagement, relaties aangaan en behouden In ons leven hebben we verschillende relaties: zakelijk en privé, met een naaste collega en een leidinggevende. Het zijn

Nadere informatie

B².DNA Strategische GedragsVerbetering. Coachend Leiderschap De Basis. www.b2dna.nl

B².DNA Strategische GedragsVerbetering. Coachend Leiderschap De Basis. www.b2dna.nl Coachend Leiderschap De Basis Leiderschapsstijlen Dwingend: Doe wat ik zeg., effect: negatief Gezaghebbend: Volg mij., effect: sterk positief Affiliatieve: Mensen komen eerst., effect: overwegend positief

Nadere informatie

PERSONAL & CAREER ASSESSMENT

PERSONAL & CAREER ASSESSMENT PERSONAL & CAREER ASSESSMENT Jij kunt het verschil maken. Jouw kick-start voor persoonlijke groei en carrière ontwikkeling Deze vragenlijst is een handig gereedschap om inzicht te krijgen in waar jij staat

Nadere informatie

Coaching van zelfsturende teams: Ontwikkelprogramma. voor interne coaches

Coaching van zelfsturende teams: Ontwikkelprogramma. voor interne coaches Coaching van zelfsturende teams: Ontwikkelprogramma voor interne coaches Yvette Paludanus en Alyanna Bijlsma December 2014 1 Inleiding De zorg is in transitie. Er is een wens en noodzaak om de cliënt en

Nadere informatie

Leergang Teamcoaching. Grip op teams DÉ LEERGANG VOOR SUCCESVOLLERE TEAMS

Leergang Teamcoaching. Grip op teams DÉ LEERGANG VOOR SUCCESVOLLERE TEAMS Leergang Teamcoaching Grip op teams DÉ LEERGANG VOOR SUCCESVOLLERE TEAMS Leergang Teamcoaching Grip op teams DÉ LEERGANG VOOR SUCCESVOLLERE TEAMS Heb jij nog grip op de teams waarmee je werkt? Iedereen

Nadere informatie

Training Passie en missie

Training Passie en missie Training Passie en missie Passie en missie: jouw unieke bijdrage Wil jij weten wat jouw passie en missie is? Wat jouw unieke bijdrage is? Hoe jij het verschil kan maken? Dan is de training Passie en missie

Nadere informatie

BDO Summercourse A&A Het beste uit jezelf en je mentee halen door te blijven ontwikkelen

BDO Summercourse A&A Het beste uit jezelf en je mentee halen door te blijven ontwikkelen BDO Summercourse A&A 2019 Het beste uit jezelf en je mentee halen door te blijven ontwikkelen 1. Mijn kwaliteiten van Mentee en Mentor ontwikkelen Ben je je bewust van jouw kwaliteiten en valkuilen als

Nadere informatie

KIJKT IN DE TOEKOMST

KIJKT IN DE TOEKOMST KOERSKAARTSESSIE INZETBAARHEID MET MEDEWERKERS WAT IS HET DOEL? Tijdens de Koerskaartsessie Inzetbaarheid kun je medewerkers aan het denken zetten over hun eigen toekomst en inzetbaarheid. Ook kunnen ze

Nadere informatie

De workshop Elevator pitch wordt incompany gegeven en op maat aangeboden.

De workshop Elevator pitch wordt incompany gegeven en op maat aangeboden. Workshop Elevator pitch Elevator pitch, laat van je horen Hoe vertel jij krachtig over jezelf in zestig seconden? Sta jij te haperen op een netwerkborrel? Spring je van de hak op de tak tijdens een zakenlunch?

Nadere informatie

SUCCESVOL IN COACHING

SUCCESVOL IN COACHING SUCCESVOL IN COACHING Een leerweg voor resultaatgericht coachen Pieterman & Partners SUCCESVOL IN COACHING WAAROM DEZE LEERWEG Binnen een resultaatgerichte omgeving is het niet alleen van belang om medewerkers

Nadere informatie

De workshop Kernkwadranten wordt incompany gegeven en op maat aangeboden.

De workshop Kernkwadranten wordt incompany gegeven en op maat aangeboden. Workshop Kernkwadranten Kernkwadranten, wat is jouw uitdaging? Weet jij wat jouw eigenschappen zijn? Waar ben jij sterk in en wat zijn jouw valkuilen? Wanneer je dit weet, kun je hier rekening mee houden.

Nadere informatie

VISIEVORMING & LEIDERSCHAP

VISIEVORMING & LEIDERSCHAP VISIEVORMING & LEIDERSCHAP Een leerweg voor het ontwikkelen van jouw visie en leiderschap Pieterman & Partners VISIEVORMING & LEIDERSCHAP WAAROM DEZE LEERWEG Naast de focus op het dagelijkse proces, willen

Nadere informatie

Training Conflicthantering

Training Conflicthantering Training Conflicthantering Training Conflicthantering, een stevige discussie met een goede afloop Je zal het best weleens hebben meegemaakt, een flinke discussie tijdens een vergadering. Jij en je collega

Nadere informatie

Training Communicatievaardigheden

Training Communicatievaardigheden Training Communicatievaardigheden Communicatie vaardigheden: succesvol en verbindend communiceren Wat zou het fijn zijn als Jan een keer normaal zou communiceren. Mijn leidinggevende communiceert ook nooit

Nadere informatie

Workshop Kernkwadranten, op zoek naar jouw sterke eigenschappen

Workshop Kernkwadranten, op zoek naar jouw sterke eigenschappen Workshop Kernkwadranten Workshop Kernkwadranten, op zoek naar jouw sterke eigenschappen Wil jij jezelf beter leren kennen? Wil jij weten wat jouw sterke eigenschappen zijn en hoe je deze kunt benutten?

Nadere informatie

Wat gaat goed en wat kan beter bij Cosis? Samenvatting van het kwaliteitsrapport gehandicaptenzorg 2017

Wat gaat goed en wat kan beter bij Cosis? Samenvatting van het kwaliteitsrapport gehandicaptenzorg 2017 Wat gaat goed en wat kan beter bij Cosis? Samenvatting van het kwaliteitsrapport gehandicaptenzorg 2017 Het is belangrijk dat cliënten goede zorg krijgen! Maar wat is goede zorg? Hoe kun je dat meten?

Nadere informatie

E-book. De 3 succesfactoren voor een effectieve HR-cyclus

E-book. De 3 succesfactoren voor een effectieve HR-cyclus E-book De 3 succesfactoren voor een effectieve HR-cyclus Inleiding Door Stefan op de Woerd Waarschijnlijk herken je het beeld dat er bij veel organisaties aan het begin van het jaar afspraken worden gemaakt

Nadere informatie

Persoonlijk Ontwikkelings Plan < jaar >

Persoonlijk Ontwikkelings Plan < jaar > Bijlage I POP format Persoonlijk Ontwikkelings Plan < jaar > 0 Regeling opleiding en ontwikkeling Inhoudsopgave Pagina. Inleiding... 2 2. Terugblik... 4 2.. Welke ontwikkelen (werk en/of privé) heb je

Nadere informatie

Koepel Adviesraden Sociaal Domein Zalmsteek 23, 3192 MC Hoogvliet-Rt T

Koepel Adviesraden Sociaal Domein Zalmsteek 23, 3192 MC Hoogvliet-Rt T Gemeente & adviesraad: 1 + 1 = 3? Waar wordt samengewerkt ontstaan successen, maar helaas ook wel eens teleurstellingen. Bij de samenwerking tussen gemeente en adviesraad is dat niet anders, zo is mijn

Nadere informatie

Professioneel communiceren: belangrijk onderdeel van dit boek en deze lessen DENK NA: WAAR KAN JE ALS JURIDICH MEDEWERKER TERECHTKOMEN?

Professioneel communiceren: belangrijk onderdeel van dit boek en deze lessen DENK NA: WAAR KAN JE ALS JURIDICH MEDEWERKER TERECHTKOMEN? Hoofdstuk 1 Leerdoelen pg 17 Link tussen leerdoelen en toets stof 1.1 Juridisch medewerker Algemene vaardigheden besproken: Op de hoogte zijn (kennis) Informatie op papier kunnen zetten Goed kunnen lezen

Nadere informatie

De workshop Passie en missie wordt incompany gegeven en op maat aangeboden.

De workshop Passie en missie wordt incompany gegeven en op maat aangeboden. Workshop Passie en missie Workshop passie en missie, meer energie en motivatie Iedereen heeft iets, of meerdere dingen, waar zijn hart sneller van gaat kloppen. Wanneer jij weet wat jouw passie en missie

Nadere informatie

3 vragen die managers hun medewerkers nooit stellen

3 vragen die managers hun medewerkers nooit stellen 3 vragen die managers hun medewerkers nooit stellen en die het managen veel simpeler en succesvoller maken! Door Esther Mallant 2012 Esther Mallant www.hrmallant.nl Introductie De 3 vragen die managers

Nadere informatie

Training Communicatieve vaardigheden

Training Communicatieve vaardigheden Training Communicatieve vaardigheden Training Communicatie vaardigheden, contact maken en verbinden In het dagelijks leven communiceren we best veel. Denk maar eens na, tijdens een vergadering, maar ook

Nadere informatie

Anders OPLEIDINGEN. Opleiding Systemisch Organisatie Management

Anders OPLEIDINGEN. Opleiding Systemisch Organisatie Management Opleiding Systemisch Organisatie Management Leer zelf de systemische aanpak en ervaar verbluffende resultaten bij jezelf en je bedrijf. Problemen in je organisatie counteren door dieperliggende oorzaken

Nadere informatie

High Performance Organisatie

High Performance Organisatie Een High Performance Organisatie, wat is dat nu weer? Weer een nieuw project? Nee, dat is het niet. Een High Performance Organisatie, of HPO, is eigenlijk niets anders dan een inspirerende, motiverende

Nadere informatie

Samen maken wij het verschil!

Samen maken wij het verschil! Samen maken wij het verschil! Biest 43 6001 AP Weert T 0495 456 491 F 0495 456 499 www.landvanhorne.nl WAAR STAAN WE VOOR EN WAAR GAAN WE VOOR? inhoud onze identiteit 4 onze zorgvisie 6 onze kernwaarden

Nadere informatie

Workshop Stressmanagement, minder werkdruk en meer ontspanning

Workshop Stressmanagement, minder werkdruk en meer ontspanning Workshop Stressmanagement Workshop Stressmanagement, minder werkdruk en meer ontspanning Stress op de werkvloer is onoverkomelijk. Wel kun je leren hiermee om te gaan. Tijdens de workshop Stressmanagement

Nadere informatie

De workshop Startende manager wordt incompany gegeven en op maat aangeboden.

De workshop Startende manager wordt incompany gegeven en op maat aangeboden. Workshop Startende manager Startende manager, vol zelfvertrouwen leidinggeven Je staat op het punt om leidinggevende te worden, of misschien ben je het net geworden? Heb je de intentie om binnenkort de

Nadere informatie

Integraal coachen. Meedenken en faciliteren bij ambities, dilemma s of problemen op de werkvloer

Integraal coachen. Meedenken en faciliteren bij ambities, dilemma s of problemen op de werkvloer Integraal coachen Meedenken en faciliteren bij ambities, dilemma s of problemen op de werkvloer DATUM 1 maart 2014 CONTACT Steef de Vries MCC M 06 46 05 55 57 www.copertunity.nl info@copertunity.nl 2 1.

Nadere informatie

E-book. In 7 stappen naar een effectieve HR-cyclus

E-book. In 7 stappen naar een effectieve HR-cyclus 7 5 6 3 4 2 1 E-book In 7 stappen naar een effectieve HR-cyclus Inleiding Het doel van de HR-cyclus is: medewerkers ondersteunen in het leren en presteren, zodat zij maximaal bijdragen aan het succes van

Nadere informatie

AUTHENTICITEIT IS DE SLEUTEL TOT EEN GELUKKIGE ORGANISATIE

AUTHENTICITEIT IS DE SLEUTEL TOT EEN GELUKKIGE ORGANISATIE AUTHENTICITEIT IS DE SLEUTEL TOT EEN GELUKKIGE ORGANISATIE En in een gelukkige organisatie bruist het van de ideeën, worden deadlines altijd gehaald, werken de mensen met plezier samen en zijn de klanten

Nadere informatie

De workshop Relatiemanagement wordt incompany gegeven en op maat aangeboden.

De workshop Relatiemanagement wordt incompany gegeven en op maat aangeboden. Workshop Relatiemanagement Relatiemanagement, investeren in zakelijke relaties Relaties; de mens kan niet zonder. Of het privé is of werk gerelateerd, relaties zijn een belangrijk onderdeel van ons leven.

Nadere informatie

B².DNA Strategische GedragsVerbetering. Visie op Leiderschap. www.b2dna.nl

B².DNA Strategische GedragsVerbetering. Visie op Leiderschap. www.b2dna.nl Visie op Leiderschap Leiderschapsvisie? Kortweg: een visie is wat er over 1 tot twee jaar moet staan, hoe dat functioneert en voelt. En: jouw visie op leiderschap is de toetssteen en de leidraad voor de

Nadere informatie

Training Leiderschap, inspireren, motiveren en coachen

Training Leiderschap, inspireren, motiveren en coachen Training Leiderschap Training Leiderschap, inspireren, motiveren en coachen Als leidinggevende moet je meerdere ballen hooggehouden. Er wordt verwacht dat jouw team bepaalde doelen haalt, binnen een bepaald

Nadere informatie

software voor samenwerken en verbinden

software voor samenwerken en verbinden software voor samenwerken en verbinden gemaakt door het team van Nedap. Onze missie is om mooie tools te maken die het belangrijkste beroep in Nederland helpt en ondersteunt in het werk. Een beroep waar

Nadere informatie

Succesvol Netwerken BCLR

Succesvol Netwerken BCLR Welkom bij Succesvol Netwerken voor de BCLR Double Winner! Waar kan je Netwerken? Formele netwerk bijeenkomsten Algemene zakelijke evenementen Sociale, familie, vrije tijd evenementen Ad hoc bijeenkomsten

Nadere informatie

Welzijn-breed (Begeleider Gehandicaptenzorg)

Welzijn-breed (Begeleider Gehandicaptenzorg) Crebo Duur Niveau Leerweg Start Locatie(s) 25475 3 jaar Niveau 3 BeroepsOpleidende Leerweg (BOL) Augustus Einsteinweg, Elst Onze opleidingen in Elst kenmerken zich door kleinschaligheid en persoonlijk

Nadere informatie

Vrijwilligerswerk. Iets betekenen voor een ander? Word vrijwilliger bij Promens Care! Promens Care

Vrijwilligerswerk. Iets betekenen voor een ander? Word vrijwilliger bij Promens Care! Promens Care Vrijwilligerswerk Iets betekenen voor een ander? Word vrijwilliger bij Promens Care! Promens Care Harry houdt van biljarten. Elke dinsdagmiddag is hij te vinden in het Inloophuis in Emmen. Hij geniet er

Nadere informatie