Aankondigingen decentralisatie van de 2 stoptreindiensten. Halfuurdienst als optie opgenomen in Limburgnet.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Aankondigingen decentralisatie van de 2 stoptreindiensten. Halfuurdienst als optie opgenomen in Limburgnet."

Transcriptie

1 Ontwerp PvE Onderwerp Maaslijn Elektrificatie gereed in 2018 Dalverdichting Venray Nijmegen (hele dag 4x/uur) als optie opgenomen. PvE Elektrificatie gereed in 2020 Dalverdichting als elektrificatie gereed is als basiseis opgenomen. Gewenst vanaf 2016 (dit laatste mag de vervoerder aanbieden, wordt gewaardeerd in de gunning) Procesafspraak opgenomen over indien elektrificatie eerder dan wel later gereed is dan december Ruimte geboden voor overgangsjaar diesel elektrisch in 2021 (omschakeling gaat niet in 1 dag). Ambitie exprestrein Roermond Nijmegen opgenomen als onderdeel agenda Ontwikkelteam Omschrijving op het verwachte verloop van de bouwwerkzaamheden aan de Maaslijn (inframaatregelen en elektrificatie) toegevoegd. Eis toegevoegd dat de inschrijver richtprijs moet afgeven voor inzet treinvervangend busvervoer tijdens ombouw Maaslijn. Decentralisatie van de 2 stoptriendiensten Sittard- Heerlen en Maastricht- Roermond Aankondigingen decentralisatie van de 2 stoptreindiensten. Decentralisatiebesluit Sittard-Heerlen en Roermond Maastricht is genomen en daarom maken deze lijnen nu onderdeel uit van de eisen van het Limburgnet. Convenant I&M- Provincie Limburg wordt bij Bestek gevoegd excl. financiële bepalingen. Eisen uit convenant decentralisatie I&M-PL verwoord in PvE (o.a. tav monitoring, tarieven en ontwikkeling). Stoptreindienst Roermond - Maastricht Stoptreindienst Heerlen- Sittard Optie kwartierdienst Sittard Maastricht tijdens spitsuren Halfuurdienst als optie opgenomen in Limburgnet. Optie kwartierdienst Sittard Maastricht tijdens spitsuren vervalt, want is niet zonder meer toegestaan op basis van Decentralisatiebesluit van de 2 spoorlijnen Maastricht-Roermond en Heerlen-Sittard. Ambitie blijft gehandhaafd,. Halfuurdienst als basiseis in Limburgnet, opgenomen, omdat volgens nieuwe dienstregeling van NS in 2015 dit is toegestaan op basis van Decentralisatiebesluit Nieuwe stations Geen specifieke eis opgenomen Verplichting om nieuwe stations te bedienen indien die worden geopend. Station Maastricht Noord Geen specifieke eis opgenomen Bediening Maastricht Noord op de lijn Sittard Maastricht is als eis opgenomen indien infrastructureel mogelijk wordt gemaakt door ProRail..

2 Capaciteit in treinen Treindienst Heerlen Aachen Hbf Beschikbaarheid nieuw treinmaterieel bij start van concessie Reserve materieel trein Flexibiliteit Limburgnet, onderdeel buslijnen Capaciteit functioneel beschreven in treinen in maximaal reizigers dat in een tijdvak mag staan. (D3.8) 6 (4 en 2 reserve) geschikte treinen tbv voor deze grensoverschrijdende treindienst opgenomen Bij de start van de concessie dient met uitzondering van de Maaslijn en de Heuvellandlijn nieuw materieel te worden ingezet. Reserve capaciteit functioneel omschreven Te strakke omschrijving Limburgnet buslijnen Aanvullend op functioneel omschreven eisen zijn eisen mbt zitplaatscapaciteit trein opgenomen. Minimaal aantal zitplaatsen is vereist, bieden van meer zitplaatsen dan dit minimaal vereiste levert gunningspunten op. Zitplaatscapaciteit trein geldt als apart gunningscriterium. (D3.8 en D 3.9) Eis van minimaal 8 multicourante treinen (NL, D, B) is opgenomen. NB: voor exploitatie sneltrein Heerlen Aachen zijn er 4 nodig voor de dienstregeling (excl. reserve). Reden van deze eis voor 8 multicourante treinen is om barrières voor doorgaande bediening Aachen Heerlen Maastricht Eijsden - Liège aan de voorkant weg te nemen. Vanwege het korte tijdvak tussen definitieve gunning en start concessie wordt de mogelijkheid geboden om het eerste jaar van concessie (ultimo december 2017) bestaande elektrische treinen in te zetten. Dit om de vervoerder iets meer tijd te geven voordat nieuwe elektrische treinen moeten worden ingezet. Deze bestaande elektrische treinen moeten wel voldoen aan alle eisen in het PvE en mogen niet ouder zijn dan bouwjaar Eisen mbt aan het bieden van voldoende reservetreinen (10%). Meer reservecapaciteit dan 10% wordt gewaardeerd in de gunning. Meer flexibiliteit Limburgnet Limburgnet is richtlijn, vervoerder dient dit uit te werken tot een attractief OVnetwerk (Vervoerplan Limburgnet): lijnvoering, dienstregeling, aansluitingen Geen lijnen, lijnnummers en routevoering maar verbindingen voorgeschreven In plaats van verplichte routes, slechts beperkt aantal te bedienen kernen en halten per verbinding Doorkoppelingen tussen verbindingen zijn toegestaan Kaarten met routes Limburgnet worden slechts ter informatie toegevoegd, routevoering te bepalen door vervoerder Buslijn mag zoekgebieden bedienen aan het einde van een lijn Het door de vervoerder aangeboden Vervoerplan Limburgnet is niet statisch maar flexibel: al tijdens implementatie periode (traject tot 2016) zijn wijzigingen mogelijk (onder meer nav agenda van het Ontwikkelteam); daar is ook budget voor gereserveerd. Tijdens looptijd door ontwikkeling obv de vraag en ontwikkelopgaven.

3 Invulling zoekgebieden door flexlijnen (invulling gebieden met geringe reizigersvraag) Busmaterieel Invulling Zoekgebieden door flexlijnen als optie opgenomen. Wanneer optie niet wordt gelicht dan budget naar doelgroepen vervoerder tbv vervoer van reizigers Bij de start van de concessie dienen bussen en auto s voor het OV nieuw te zijn Invulling zoekgebieden (13 stuks) door (minimaal) flexlijnen niet meer als optie, maar al (minimum) eis opgenomen. Vervoerplan Zoekgebieden geldt als gunningscriterium. (Mogelijke) overdracht van OV gelden naar doelgroepen vervoerder voor vervoer van reizigers vervalt daarom, omdat er altijd (minimaal) een flexlijn komt in deze gebieden. (NB: ook juridisch niet toegestaan) Toegestaan wordt dat max 20% van de Bussen en Auto s niet nieuw maar max 5 jaar oud is bij start concessie. Opgenomen dat chauffeurscabine dient te voldoen aan NEN 5526, de VDV 234 of de ISO Zero-emissie bussen Formulering eisen aangevuld Inzet van zero emissie bussen mag maximaal 15 jaar zijn, Euro VI bussen maximaal10 jaar. Zero emissie bussen moeten halverwege de levensduur gerefurbished worden (na 7-8 jaar). Voor Zero emissie Bussen en Zero emissie Auto s die gedurende de Concessie Limburg instromen geldt een overnameregeling. Deze overnameregeling geldt tevens voor de benodigde laadinfrastructuur. Gunningscriteria reductie CO2-emissies uitgewerkt door TNO opgenomen. Conform notie 512 van PS: Food for fuel is verboden. Inspanningsverplichting opgenomen dat provincie Limburg bij realiseren tankinfrastructuur voor zero emissie het vergunningstraject wil faciliteren. Opgenomen contactgegevens gemeente Maastricht, die met inschrijvers in gesprek wil om te bezien of zij ondersteuning kan bieden bij de inrichting van de noodzakelijke infrastructuur tbv optie zero emissie Maastricht Contactgegevens van de initiatiefnemer groengasproductie van Biomethaan/ Ballast Nedam op Zevenellen, gemeente Leudal, opgenomen.

4 Ontwikkelteam Ontwikkelteam met ondersteuning van tijdelijke projectteams Eén Limburgbreed Ontwikkelteams ondersteund door Regionale Ontwikkelteams om concrete ontwikkelvoorstellen of (regionale) thema s uit te werken. Samenstelling Regionale Ontwikkelteams afhankelijk van de opdracht of thema en zijn in principe tijdelijk van aard. Agenda Limburgbrede Ontwikkelteam voor de implementatieperiode (2015 en 2016) vastgelegd: concrete thema s benoemd waar het team mee aan de slag zal gaan. Rollen en verantwoordelijkheden Limburgbreed Ontwikkelteam en Regionale Ontwikkelteams scherper gedefinieerd. Beslissingsbevoegdheid over wijzigingen ligt te allen tijde bij daartoe bevoegde partij, niet bij het Ontwikkelteam. Voor onderwerpen die leiden tot meer dan wel minder exploitatiebijdrage is dat te allen tijde de Provincie (GS). Grensoverschrijdend OV Eisen verder aangevuld Samenwerkingsovereenkomst ZB NVR aan toegevoegd; Samenwerkingsovereenkomst met AVV toegevoegd; Nieuwe (nu niet bestaande en in Ontwerp PvE niet opgenomen) grensoverschrijdende buslijnen naar Duitsland als eis in Limburgnet opgenomen (betreft de verbinding Roermond Heinsberg: grensoverschrijdende doorkoppeling van huidige buslijnen 79/179/405 en de verbinding Sittard Geilenkirchen: grensoverschrijdende doorkoppeling van huidige buslijnen 13/SB 3), bovenop de reeds bestaande grensoverschrijdende busverbindingen. Op grensoverschrijdende busverbindingen (lijnen 44, 13+SB 3 en 79/ ) verplichting tot gebruik kunnen maken van zowel het Nederlandse OV-chipkaartsysteem als met het Duitse Chipkaartsysteem (OVchipkaart in Duitse bussen die in NL rijden en Duitse chipkaart in Nederlandse bussen die in Duitsland rijden). Aan de vervoerders wordt hiervoor zowel van de zijde van AVV als van de zijde van de provincie Limburg een subsidie ter beschikking gesteld.

5 Maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) Personeelsbeleid vervoerder Geen specifieke eisen mbt MVO opgenomen Algemene omschrijving Personeelsbeleid MVO opgenomen bij het onderdeel van het PvE Participatie en Social Return. Vervoerder dient te voldoen aan ISO / OESOrichtlijnen. Mate van invulling is onderdeel van de gunning. Personeelsbeleid gericht op kwaliteit van de medewerkers en van de dienstverlening als is gunningscriterium opgenomen. Sociale veiligheid Voorstellen voor (extra) maatregelen t.b.v. sociale veiligheid ten laste van het provinciale budget van ,- worden beoordeeld door provincie Limburg Onder voorwaarde dat het extra budget ook in de komende coalitieperioden wordt gecontinueerd, zullen de voorstellen voor extra maatregelen op gebied van sociale veiligheid lopen via het Limburgbrede Ontwikkelteam. Alleen voor die zaken waar in het Ontwikkelteam overeenstemming over is komen in aanmerking voor specifieke projectsubsidie. Provincie beslist uiteindelijk over al dan niet subsidie verlenen. Vervoerder Aanvullende eisen Verplichting tot hanteren van regeling geld terug bij vertraging, cfr huidige regeling in Limburg. Verplichting tot actieve bijdrage single check-in/check-out alsmede een landelijk systeem voor losse kaartverkoop als dat landelijk wordt ingevoerd voor de trein. Huisstijl: geen kaders gesteld door provincie, maar vervoerder moet voorstel doen voor een integraal concept voor een huisstijl die past bij de Limburgse identiteit. Deze huisstijl past hij zo veel mogelijk voor alle communicatie, reisinformatie en promotie, inclusief haltepalen, servicepunten, kleding front office personeel en het exterieur en interieur van de treinen en bussen Verplichting vervoerder om bij te dragen aan ontwikkeling OV-transferia en deze OV-transferia ook daadwerkelijk te bedienen.

6 De Tram Maastricht Vlaanderen Verdere aanvulling De in de komende jaren te verwachten wegwerkzaamheden Maastricht (stationsgebied, aanleg tram, Wilhelminabrug, Noorderbrug) opgenomen met als doel de inschrijver daarop te wijzen tbv het opstellen van het opstellen van zijn vervoerplan Directe en indirecte werkgelegenheid Directe en indirecte werkgelegenheid opgenomen als boordelingscriterium Directe en indirecte bijdrage aan regionale werkgelegenheid (bijv. door het plaatsen van orders bij de (Zuid-) Nederlandse maakindustrie vervalt als beoordelingsaspect bij Participatie en Social Return omdat het juridisch niet toegestaan is. In plaats daarvan in tekstuele toelichting (en dus niet als beoordelingsaspect in de gunning) aangegeven: Directe en indirecte bijdrage aan regionale werkgelegenheid is een belangrijk thema voor de Provincie Limburg. Studenten Openbaar Vervoer kaart (SOV-kaart) Risico s vervallen van de SOV kaart liggen bij de vervoerder Procesafspraak opgenomen dat bij wijziging van de het gebruik van de SOV kaart dan wel het vervallen van deze kaart de provincie en de vervoerder gezamenlijk hierin in overleg treden om aan de hand van een business case en open boek calculatie de gevolgen hiervan te verwerken in de concessie.

Bijlage F.8 - Aanvullende eisen AVV-NVR grensoverschrijdende lijnen

Bijlage F.8 - Aanvullende eisen AVV-NVR grensoverschrijdende lijnen Bijlage F.8 - Aanvullende eisen AVV-NVR grensoverschrijdende lijnen In deze bijlage is beschreven welke eisen op het gebied van communicatie, reisinformatie en promotie (C3), OVchipkaart, distributienetwerk

Nadere informatie

Bijlage F.10: Lijnbeschrijvingen Trein

Bijlage F.10: Lijnbeschrijvingen Trein Bijlage F.10: Lijnbeschrijvingen Trein In deze bijlage is beschreven welke treindiensten de Inschrijver dient aan te bieden in haar Vervoerplan Limburgnet en waar deze treindiensten aan moeten voldoen.

Nadere informatie

Aanbesteding OV-concessies Flevoland, Gelderland en Overijssel. Concept Nota van Uitgangspunten

Aanbesteding OV-concessies Flevoland, Gelderland en Overijssel. Concept Nota van Uitgangspunten Aanbesteding OV-concessies Flevoland, Gelderland en Overijssel Concept Nota van Uitgangspunten Doelstellingen nieuwe concessies Op basis van OV-visies volgende doelstellingen voor de nieuwe concessies

Nadere informatie

CASnr. ID. Nieuwe Openbaar Vervoer-concessie: hoofdlijnen Programma van Eisen en Limburgnet

CASnr. ID. Nieuwe Openbaar Vervoer-concessie: hoofdlijnen Programma van Eisen en Limburgnet provincie linnburg Statencommissie Ruimte, Infrastructuur en Financiën Provincie Limburg PS DOCnr. IngeK 1 9 DEC. 2013 2013/71407 GRIF 19-12-2013 7-3-2014 CASnr. ID. Cluster Faxnummer Ons kenmerk Bijlage(n)

Nadere informatie

Presentatie intermodale aanbesteding concessie Rivierenland. Provincie Gelderland Stadsregio Arnhem / Nijmegen

Presentatie intermodale aanbesteding concessie Rivierenland. Provincie Gelderland Stadsregio Arnhem / Nijmegen Presentatie intermodale aanbesteding concessie Rivierenland Provincie Gelderland Stadsregio Arnhem / Nijmegen Vervoerkundige presentatie Toelichting Programma van Eisen Plaats van het PvE in totale proces

Nadere informatie

Internationale spooragenda reizigers

Internationale spooragenda reizigers Groningen Bremen Berlijn Den Haag Utrecht Rotterdam Arnhem Enschede Hengelo Munster Bielefeld Hannover Londen Breda Roosendaal Eindhoven Dortmund Terneuzen Weert Düsseldorf Antwerpen Hamont Gent Heerlen

Nadere informatie

Veolia Transport Rail BV Jaarverslag kwaliteit 2015

Veolia Transport Rail BV Jaarverslag kwaliteit 2015 Veolia Transport Rail BV Jaarverslag kwaliteit 2015 Jaarverslag kwaliteit 2015 Pagina 1 van 8 Inhoudsopgave 1 Inleiding 3 2 Kwaliteitindicatoren.4 3 Contactgegevens..8 Jaarverslag kwaliteit 2015 Pagina

Nadere informatie

Adhesiebetuiging elektrificatie Maaslijn

Adhesiebetuiging elektrificatie Maaslijn Collegevoorstel Openbaar Adhesiebetuiging elektrificatie Maaslijn Programma / Programmanummer Mobiliteit / 1072 BW-nummer Portefeuillehouder H. Beerten Samenvatting Provincie Limburg streeft naar een elektrificatie

Nadere informatie

Samenvatting ONTWERP Programma van eisen

Samenvatting ONTWERP Programma van eisen Samenvatting ONTWERP Programma van eisen Concessie OV Gooi en Vechtstreek Provincie Noord-Holland Maart 2019 Jordy van Slooten, j.vanslooten@regiogv.nl 1 Inhoud Vervoerplan Fase 1, fase 2 & fase 3 (hoofdstuk

Nadere informatie

Kaders nieuwe OV concessie hoofdlijnen Limburgnet. 24 februari 2014

Kaders nieuwe OV concessie hoofdlijnen Limburgnet. 24 februari 2014 Kaders nieuwe OV concessie hoofdlijnen Limburgnet 24 februari 2014 Bij de formulering van de kaders voor de nieuwe concessie met name gekeken naar: ervaringen huidige concessie à sterke en zwakke punten

Nadere informatie

Wijzigingen in de dienstregeling Gemeente Echt-Susteren

Wijzigingen in de dienstregeling Gemeente Echt-Susteren Wijzigingen in de dienstregeling Gemeente Echt-Susteren Vanaf 11 december gaat onder de naam Limburgnet de nieuwe dienstregeling voor het openbaar vervoer in Limburg van start. In deze brief informeren

Nadere informatie

Afschrift aan: Provincie Limburg, ROL Bijlagen:

Afschrift aan: Provincie Limburg, ROL Bijlagen: Stadsregio Arnhem - Nijmegen T.a.v. de heer R. Augustijn Postbus 6578 6503 GB Nijmegen Uw kenmerk: - Uw datum: - Ons Kenmerk: RGS376 Onderwerp: PvE concessie Limburg Geachte heer Augustijn, Afschrift aan:

Nadere informatie

Samenvatting ONTWERP Programma van eisen

Samenvatting ONTWERP Programma van eisen Samenvatting ONTWERP Programma van eisen Concessie OV Gooi en Vechtstreek Provincie Noord-Holland 28 maart 2019 Jordy van Slooten/ Erik Verkerk 1 Inhoud Voorgeschiedenis Vervoerplan fase 1, fase 2 & fase

Nadere informatie

Consultatieversie Uitgangspuntennotitie 2014

Consultatieversie Uitgangspuntennotitie 2014 Consultatieversie Uitgangspuntennotitie 2014 Voorstellen voor jaarlijkse wijzigingen in het OV in de regio Utrecht in 2014 Reageren? U kunt tot 4 maart 2013 reageren op de uitgangspunten voor de dienstregeling

Nadere informatie

Informatieavond Concept Limburgnet. 2 december 2013

Informatieavond Concept Limburgnet. 2 december 2013 Informatieavond Concept Limburgnet 2 december 2013 Agenda 1. Opening welkom voorzitter Stadsregio Parkstad Limburg Limburgnet in relatie tot de aanbesteding OV en DGV 2. Presentatie Limburgnet werkwijze,

Nadere informatie

1 5 MEI 2013 ^ Onderwerp Nota van Uitgangspunten concessie treindienst Alphen aan den Rijn - Gouda 2016

1 5 MEI 2013 ^ Onderwerp Nota van Uitgangspunten concessie treindienst Alphen aan den Rijn - Gouda 2016 5 -minuten versie voor Provinciale Staten provincie pjqlland ZUID Directie DRM Afdeling Mobiliteit en Milieu Registratienummer PZH-2013-389891839 {DOS-2013-0000336) Datum vergadering Gedeputeerde Staten

Nadere informatie

Ontwerp Programma van Eisen

Ontwerp Programma van Eisen Provincie Limburg Ontwerp Programma van Eisen Concessie Openbaar Vervoer Limburg dec.2016-dec.2031 Gedeputeerde Staten van Limburg 25 februari 2014 Colofon Ontwerp Programma van Eisen Aanbesteding Openbaar

Nadere informatie

Hierbij beantwoord ik de vragen van het lid Van Helvert (CDA) over het station in Eijsden.

Hierbij beantwoord ik de vragen van het lid Van Helvert (CDA) over het station in Eijsden. > Retouradres Postbus 20901 2500 EX Den Haag De voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof 4 2513 AA DEN HAAG Plesmanweg 1-6 Den Haag Postbus 20901 2500 EX Den Haag T 070-456 0000 F 070-456

Nadere informatie

2020: december: Rijden door vervoerder op basis van nieuwe concessie.

2020: december: Rijden door vervoerder op basis van nieuwe concessie. v o o r d r a c h t 12 juli 2016 Corr.nr. 2016-38.302, VV Nummer 54/2016 Zaaknr. 640633 Voordracht van Gedeputeerde Staten aan Provinciale Staten van Groningen ter vaststelling van de nota van uitgangspunten

Nadere informatie

Veolia Transport Reizigerspanel. Samenvatting klanttevredenheidsonderzoeken 2011

Veolia Transport Reizigerspanel. Samenvatting klanttevredenheidsonderzoeken 2011 Veolia Transport Reizigerspanel Samenvatting klanttevredenheidsonderzoeken 2011 In 2011 heeft Veolia Transport Limburg een aantal klanttevredenheidsonderzoeken en discussieavonden georganiseerd. Bij deze

Nadere informatie

Specificatie bestedingsplan Decentralisatie-uitkering Verkeer en Vervoer 2017

Specificatie bestedingsplan Decentralisatie-uitkering Verkeer en Vervoer 2017 Bijlage bij Statenbrief - zaaknummer 2016-012800 Specificatie bestedingsplan Decentralisatie-uitkering Verkeer en Vervoer 2017 In deze bijlage worden de bestedingen in het bestedingsplan DU 2017 gespecificeerd.

Nadere informatie

VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DE GEMEENTE ROERMOND

VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DE GEMEENTE ROERMOND ^ gemeente Roermond VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DE GEMEENTE ROERMOND datum indiening: 24 maart 2014 datum/agendapunt B&Wvergadering: 010414/A07 afdeling: Stedelijice Ontwikkeling Onderwerp:

Nadere informatie

Reisinformatie Maastricht UMC+

Reisinformatie Maastricht UMC+ Reisinformatie Maastricht UMC+ Jaarlijks reizen vele patiënten, bezoekers en medewerkers naar het Maastricht UMC+. Vanaf 11 december 2016 verandert de dienstregeling van en naar deze bestemming. Maastricht

Nadere informatie

Openbaar Vervoer in Brabant Vraaggericht, Verbindend en Verantwoord

Openbaar Vervoer in Brabant Vraaggericht, Verbindend en Verantwoord Openbaar Vervoer in Brabant Vraaggericht, Verbindend en Verantwoord Ruud van Heugten Gedeputeerde Mobiliteit & Financiën Presentatie Land van Cuijk 18 september 2013 Vormen van OV in Brabant Rol en Taakverdeling

Nadere informatie

MEMO Ontwerp Programma van Eisen Concessie Zuidoost Brabant

MEMO Ontwerp Programma van Eisen Concessie Zuidoost Brabant MEMO Voor : Gemeenteraad Someren Van : Richard de Ruiter Kopie : College van burgemeester en wethouders Afdeling : RBO Betreft : Aanbesteding Openbaar Vervoer Zuidoost Brabant Datum : 02 april 2015 Ontwerp

Nadere informatie

Veolia 2010. Stand van zaken OV en blik in de toekomst.

Veolia 2010. Stand van zaken OV en blik in de toekomst. Veolia 2010 Stand van zaken OV en blik in de toekomst. 1 Onderwerpen Reizigers aantallen Veolia Transport Rail in 2010 Winter 2010/2011 Avantis Sociale veiligheid OV chipkaart Keten / aansluiting 2 Kleine

Nadere informatie

Bijlage D.9 Opties Huidige Dienstregeling en Pluspakket

Bijlage D.9 Opties Huidige Dienstregeling en Pluspakket Bijlage D.9 Opties Huidige Dienstregeling en Pluspakket In deze bijlage worden de volgende opties beschreven: Optie Huidige Dienstregeling; Opties Pluspakket. Optie Huidige Dienstregeling De inschrijver

Nadere informatie

Informatieavond OV concessie januari 2014

Informatieavond OV concessie januari 2014 Informatieavond OV concessie 2016-2031 29 januari 2014 Agenda 1. Opening Albert Nuss, voorzitter RMO Maastricht-Heuvelland 2. Kaders nieuwe OV concessie Ton Meijvogel, Provincie Limburg 3. Hoofdlijnen

Nadere informatie

Openbaar Vervoer in Limburg Zorgeloos reizen van deur tot deur

Openbaar Vervoer in Limburg Zorgeloos reizen van deur tot deur Openbaar Vervoer in Limburg Zorgeloos reizen van deur tot deur Zorgeloos reizen van deur tot deur Woon je in de stad of in een kleine kern, ga je naar je werk, of reis je in je vrije tijd; het Limburgs

Nadere informatie

gemeente Roermond - 7 APR, 20K J. Waaien RU / Stedelijke Ontwikkeling 0475-359 228 uw nummer uw datum AAN de voorzitter van de gemeenteraad

gemeente Roermond - 7 APR, 20K J. Waaien RU / Stedelijke Ontwikkeling 0475-359 228 uw nummer uw datum AAN de voorzitter van de gemeenteraad gemeente Roermond uw nummer uw datum ons nummer onze datum verzonden inlichtingen bij sector/afdeling doorkiesnr. 2014/UIT/59733 1 april 2014-7 APR, 20K J. Waaien RU / Stedelijke Ontwikkeling 0475-359

Nadere informatie

Vragenuurtje over de uitgangspunten nieuwe aanbestedingen openbaar vervoer

Vragenuurtje over de uitgangspunten nieuwe aanbestedingen openbaar vervoer Vragenuurtje over de uitgangspunten nieuwe aanbestedingen openbaar vervoer Op woensdag 25 februari is een vragenuurtje georganiseerd voor technische vragen over de statennotitie uitgangspunten nieuwe aanbestedingen

Nadere informatie

Bijlage H.1 - Begrippenlijst

Bijlage H.1 - Begrippenlijst Bijlage H.1 - penlijst Aanbestedingsleidraad Aansluitingen Auto Bak Bestek BOA Boete Boeteregeling Brondata Bus Business case Het document dat het verloop van de aanbesteding beschrijft. De Aanbestedingsleidraad

Nadere informatie

Informatieavond. OV concessie januari 2014

Informatieavond. OV concessie januari 2014 Informatieavond OV concessie 2016 2031 15 januari 2014 Agenda 1. Opening: Jos Teeuwen, wethouder gemeente Venlo 2. Kaders nieuwe OV concessie (Ton Meijvogel, Provincie Limburg) 3. Toelichting Limburgnet

Nadere informatie

Het document dat het verloop van de aanbesteding beschrijft. De Aanbestedingsleidraad is onderdeel van het Bestek.

Het document dat het verloop van de aanbesteding beschrijft. De Aanbestedingsleidraad is onderdeel van het Bestek. Bijlage H.1 - penlijst Aanbestedingsleidraad Aansluitingen Auto Bak Bestek Biobrandstof BOA Boete Bouwjaar Brondata Het document dat het verloop van de aanbesteding beschrijft. De Aanbestedingsleidraad

Nadere informatie

PROVINCIAAL BLAD. Mandaatbesluit Gedeputeerde Staten provincie Limburg. Bekendmaking van het besluit van 18 december zaaknummer

PROVINCIAAL BLAD. Mandaatbesluit Gedeputeerde Staten provincie Limburg. Bekendmaking van het besluit van 18 december zaaknummer PROVINCIAAL BLAD Officiële uitgave van de provincie Gelderland Nr. 9736 24 december 2018 Mandaatbesluit Gedeputeerde Staten provincie Limburg Bekendmaking van het besluit van 18 december 2018 - zaaknummer

Nadere informatie

BEHOREND BIJ COLLEGENOTA VAN DATUM CORRESPONDENTIENUMMER Ruimte

BEHOREND BIJ COLLEGENOTA VAN DATUM CORRESPONDENTIENUMMER Ruimte Collegenota BEHOREND BIJ COLLEGENOTA VAN DATUM CORRESPONDENTIENUMMER Ruimte 19-11-14 A. Deze nota is in overleg met de volgende disciplines geconcipieerd: B. Er is wel overeenstemming C. Er heeft overleg

Nadere informatie

Reisinformatie Adelante Hoensbroek

Reisinformatie Adelante Hoensbroek Reisinformatie Adelante Hoensbroek Sinds 11 december 2016 verzorgt Arriva het openbaar vervoer in Limburg. De dienstregeling van en naar Adelante is veranderd. In dit document heeft Arriva in kaart gebracht

Nadere informatie

Afschrift aan: - Stadsregio Arnhem Nijmegen - College B en W gemeente Doetinchem. Bijlagen: 1

Afschrift aan: - Stadsregio Arnhem Nijmegen - College B en W gemeente Doetinchem. Bijlagen: 1 Ing. 22 juni 2009 PS2009-462 2009-007953 PS23/9 Provinciale Staten van Gelderland T.a.v. de Griffie Postbus 9090 6800 GX ARNHEM Uw kenmerk: zaaknummer 2009-007953 Uw datum: 28 april 2009 Ons Kenmerk: RGS136

Nadere informatie

Aan de vertegenwoordigers van de Consumentenorganisaties in het Locov. Geachte vertegenwoordigers van de consumentenorganisaties,

Aan de vertegenwoordigers van de Consumentenorganisaties in het Locov. Geachte vertegenwoordigers van de consumentenorganisaties, NS Postbus 2025, 3500 HA Utrecht Aan de vertegenwoordigers van de Consumentenorganisaties in het Locov Commercie &Ontwikkeling Laan van Puntenburg 100 Postbus 2025 3500 HA Utrecht Nederland www.ns.nl Datum

Nadere informatie

Informatieavond OV concessie 2016-2031. 21 januari 2014

Informatieavond OV concessie 2016-2031. 21 januari 2014 Informatieavond OV concessie 2016-2031 21 januari 2014 Agenda 1. Opening Peter Geenen, voorzitter RMO Sittard-Geleen 2. Kaders nieuwe OV concessie Ton Meijvogel, Provincie Limburg 3. Toelichting Limburgnet

Nadere informatie

Spoorverbetering Arnhem - Winterswijk Technische briefing 23 mei 2018

Spoorverbetering Arnhem - Winterswijk Technische briefing 23 mei 2018 Spoorverbetering Arnhem - Winterswijk Technische briefing 23 mei 2018 Kees den Otter (Arriva), Marc Bijlsma (ProRail), Cor Hartogs en Martijn Post (Gelderland) Dubbelspoor komt altied weer terug! 1988

Nadere informatie

Samenvatting. Waarom dit initiatief voorstel en waarom nu?

Samenvatting. Waarom dit initiatief voorstel en waarom nu? 1 2 Samenvatting Waarom dit initiatief voorstel en waarom nu? Er is veel beweging in de spoormarkt. Onlangs heeft de minister van Infrastructuur en Milieu haar beleidsvoornemen rondom de toekomstige inrichting

Nadere informatie

Reisinformatie Adelante Hoensbroek

Reisinformatie Adelante Hoensbroek Reisinformatie Adelante Hoensbroek Sinds 11 december 2016 verzorgt Arriva het openbaar vervoer in Limburg. De dienstregeling van en naar Adelante is veranderd. In dit document heeft Arriva in kaart gebracht

Nadere informatie

Informatieavond Maaslijn Spoorverbinding Roermond Nijmegen

Informatieavond Maaslijn Spoorverbinding Roermond Nijmegen Informatieavond Maaslijn Spoorverbinding Roermond Nijmegen 17 december 2015 18.30 20.00 u Hotel Asteria Welkom Hartelijk welkom Het programma start om 18.15 uur Informatieavond Maaslijn Spoorverbinding

Nadere informatie

> RETOURADRES Postbus 1992, 6201 BZ Maastricht BEZOEKADRES Mosae Forum DW Maastricht Aan de dames en heren, leden van de gemeenteraad

> RETOURADRES Postbus 1992, 6201 BZ Maastricht BEZOEKADRES Mosae Forum DW Maastricht Aan de dames en heren, leden van de gemeenteraad > RETOURADRES Postbus 1992, 6201 BZ Maastricht BEZOEKADRES Mosae Forum 10 6211 DW Maastricht Aan de dames en heren, leden van de gemeenteraad POSTADRES Postbus 1992 6201 BZ Maastricht ONDERWERP BIJLAGEN

Nadere informatie

Bijlage H.4: Eisen aan Treindiensten

Bijlage H.4: Eisen aan Treindiensten Bijlage H.4: Eisen aan Treindiensten Inschrijvers dienen hun Vervoerplan te baseren op de eisen in deze bijlage. Tijdens de Implementatieperiode wordt het Vervoerplan in een definitieve Dienstregeling

Nadere informatie

Bijlage H.4: Eisen aan Treindiensten

Bijlage H.4: Eisen aan Treindiensten Bijlage H.4: Eisen aan Treindiensten In deze bijlage is beschreven welke Treindiensten de Inschrijver dient aan te bieden vanaf de start van de Concessies en waar Treindiensten aan moeten voldoen. Algemene

Nadere informatie

Vervoerplan RET 2016 Rotterdam, 10 maart 2015

Vervoerplan RET 2016   Rotterdam, 10 maart 2015 Vervoerplan RET 2016 Rotterdam, 10 maart 2015 ALGEMEEN Hieronder worden de wijzigingen in lijnvoering, route en frequentie beschreven die RET voorstelt voor de dienstregeling 2016. Niet alle wijzigingen

Nadere informatie

Wijzigingen in de dienstregeling Gemeente Eijsden-Margraten

Wijzigingen in de dienstregeling Gemeente Eijsden-Margraten Wijzigingen in de dienstregeling Gemeente Eijsden-Margraten Vanaf 11 december gaat onder de naam Limburgnet de nieuwe dienstregeling voor het openbaar vervoer in Limburg van start. In deze brief informeren

Nadere informatie

Geen prestige maar prestaties Kies voor regionaal spoor

Geen prestige maar prestaties Kies voor regionaal spoor Geen prestige maar prestaties Kies voor regionaal spoor Farshad Bashir SP-Tweede Kamerlid December 2010 Investeren in het spoor, buitengewoon nuttig De SP kiest voor het regionale spoor. De afgelopen jaren

Nadere informatie

Convenant gezamenlijk werken aan de stedelijke ontwikkeling van Heerlen

Convenant gezamenlijk werken aan de stedelijke ontwikkeling van Heerlen Convenant gezamenlijk werken aan de stedelijke ontwikkeling van Heerlen In het provinciale coalitieakkoord 2015-2019 is aangegeven dat de provincie de economische en sociale structuur binnen de provincie

Nadere informatie

Voorstel aan Stadsregioraad nr

Voorstel aan Stadsregioraad nr Voorstel aan Stadsregioraad nr. 2010.001 datum 1 december 2009 portefeuillehouder(s) J. Walraven beleidsterrein(en) Openbaar vervoer onderwerp Realisatie station Westervoort samenvatting voorstel De ambitie

Nadere informatie

B en W Adviesnota ADVIES. Raadsinformatiebrief motie samenwerking gemeente met Arriva

B en W Adviesnota ADVIES. Raadsinformatiebrief motie samenwerking gemeente met Arriva B en W Adviesnota Onderwerp Raadsinformatiebrief motie samenwerking gemeente met Arriva Zaaknummer 388191 Teammanager Ernst-Jan Meerbeek B & W datum 3 september 2018 Afdeling/Team Stad Dorpen en Wijken/Maatschappelijke

Nadere informatie

Informatieavond. OV concessie 2016 2031. 16 januari 2014

Informatieavond. OV concessie 2016 2031. 16 januari 2014 Informatieavond OV concessie 2016 2031 16 januari 2014 Agenda 1. Opening Gerard IJff, wethouder gemeente Roermond 2. Kaders nieuwe OV concessie Ton Meijvogel, Provincie Limburg 3. Toelichting Limburgnet

Nadere informatie

Inhoudelijk A. HTM Verbetervoorstellen HTM versus voorstel lijn 19. Besluiten Bestuurscommissie Va 12 april 2017:

Inhoudelijk A. HTM Verbetervoorstellen HTM versus voorstel lijn 19. Besluiten Bestuurscommissie Va 12 april 2017: Onderwerp: Vervoerplannen 2018 Toelichting Datum: 10 mei 2017 Besluiten Bestuurscommissie Va 12 april 2017: 1. Vaststellen van de Nota van Reactie en de Toelichting. 2. Instemmen met de invoering van de

Nadere informatie

Interne memo. P. Verheijdt Projectleider RB Telefoon /1. Aan Provinciale Staten. Van P. Verheijdt

Interne memo. P. Verheijdt Projectleider RB Telefoon /1. Aan Provinciale Staten. Van P. Verheijdt Interne memo Aan Provinciale Staten Van P. Verheijdt cc De komende maanden worden in overleg met de griffie enkele informatie bijeenkomsten gepland om investeringen in de Vechtdallijnen en investeringen

Nadere informatie

Beleidsregels. Innovatieve particuliere initiatieven. Aanvullend personenvervoer

Beleidsregels. Innovatieve particuliere initiatieven. Aanvullend personenvervoer Beleidsregels Innovatieve particuliere initiatieven Aanvullend personenvervoer Vastgesteld bij besluit van het dagelijks bestuur van de Stadsregio Amsterdam van 6 december 2012 Aanleiding In de vergadering

Nadere informatie

Het college van burgemeester en wethouders heeft de raad op 8 januari 2014 geïnformeerd over de ontstane situatie bij EBS.

Het college van burgemeester en wethouders heeft de raad op 8 januari 2014 geïnformeerd over de ontstane situatie bij EBS. M E M O Aan : leden van de commissie SOB Van : Wethouder J. Krieger Tel. nr : Datum : 6 februari 2014 Onderwerp : EBS concept vervoerplan 2014/2015 Bijlagen : 1. Inleiding Tijdens de bijeenkomst van 28

Nadere informatie

De voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof 4 2531 AA DEN HAAG

De voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof 4 2531 AA DEN HAAG > Retouradres Postbus 20901 2500 EX Den Haag De voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof 4 2531 AA DEN HAAG Plesmanweg 1-6 2597 JG Den Haag Postbus 20901 2500 EX Den Haag T 070-456

Nadere informatie

Deel A E: Programma van Eisen

Deel A E: Programma van Eisen Provincie Limburg Deel A E: Programma van Eisen Concessie Openbaar Vervoer Limburg dec.2016-dec.2031 Gedeputeerde Staten van Limburg 24 juni 2014 Colofon Deel A E: Programma van Eisen Aanbesteding Concessie

Nadere informatie

MATERIEELVERVANGING U-OV CONCESSIE: INVULLING EN LEERERVARINGEN

MATERIEELVERVANGING U-OV CONCESSIE: INVULLING EN LEERERVARINGEN U-OV CONCESSIE: INVULLING EN LEERERVARINGEN DOVA, 23 januari 2019 Pieter Tanja, Procesbegeleider materieelvervanging DOEL EN AGENDA Doel van vandaag: Kennisdeling invoeren ZE materieel in bestaande concessie

Nadere informatie

Voorstellen Vervoerplan Rail 2016

Voorstellen Vervoerplan Rail 2016 Voorstellen Vervoerplan Rail 2016 Voorstellen Vervoerplan Rail 2016 HTM Reizigers maart 2015 Inhoudsopgave 1. Inleiding 4 2. HTM voorstellen 2016 5 2.1 Instroom Avenio 5 3. Frequentietabellen 7 3.1 Frequentietabellen

Nadere informatie

Handleiding en aanvraagformulier. Subsidie. Innovatieve particuliere initiatieven Aanvullend personenvervoer

Handleiding en aanvraagformulier. Subsidie. Innovatieve particuliere initiatieven Aanvullend personenvervoer Handleiding en aanvraagformulier Subsidie Innovatieve particuliere initiatieven Aanvullend personenvervoer De Stadsregio Amsterdam kan subsidie verlenen voor kleinschalige initiatieven die fijnmazig aanvullend

Nadere informatie

Rapport REIZIGERSONDERZOEK. Gedecentraliseerde treindiensten Limburg 26 september

Rapport REIZIGERSONDERZOEK. Gedecentraliseerde treindiensten Limburg 26 september Rapport REIZIGERSONDERZOEK Gedecentraliseerde treindiensten Limburg 26 september 2017 www.ioresearch.nl COLOFON Uitgave I&O Research Zuiderval 70 Postbus 563 7500 AN Enschede Rapportnummer 2017/109 Datum

Nadere informatie

Basismobiliteit: van visie naar nieuwe samenwerking. Otto Cazemier & Anne Garretsen

Basismobiliteit: van visie naar nieuwe samenwerking. Otto Cazemier & Anne Garretsen Basismobiliteit: van visie naar nieuwe samenwerking Otto Cazemier & Anne Garretsen 21 oktober 2015 Basismobiliteit - Basismobiliteit = OV vangnet gecombineerd met gemeentelijk doelgroepenvervoer d.m.v.

Nadere informatie

Uitvoeringsprogramma OV visie SRE Versie 21 augustus 2012

Uitvoeringsprogramma OV visie SRE Versie 21 augustus 2012 Vraaggericht OV 3.2.1 OV- Netmanagement Netmanagement Er zijn eerste kengetallen verzameld per lijn. In de * Hoe kun je op basis van beschikbare gegevens de kosten Samen met vervoerder Najaar 2012 starten

Nadere informatie

De leden van de gemeenteraad van Haarlemmermeer Postbus AG Hoofddorp

De leden van de gemeenteraad van Haarlemmermeer Postbus AG Hoofddorp gemeente Haarlemmermeer De leden van de gemeenteraad van Haarlemmermeer Postbus 250 2130 AG Hoofddorp Bezoekadres: Raadhuisplein 1 Hoofddorp Telefoon 0900 1852 Telefax 023 563 95 50 Cluster Contactpersoon

Nadere informatie

Indiener Hoofdstuk Onderwerp Samenvatting reactie Antwoord Provincie Limburg 1 Aachener Verkehrsverbund GMBH

Indiener Hoofdstuk Onderwerp Samenvatting reactie Antwoord Provincie Limburg 1 Aachener Verkehrsverbund GMBH 1 Aachener Verkehrsverbund GMBH 2 Adviescommissie Seniorenbeleid, Postbus 1992, 6201 BZ Maastricht, seniorenasm@maastricht.nl Alg. Samenwerking Verzoek om overleg. De input van het AVV voor de aanbesteding

Nadere informatie

Concessie Exploitatie Treindiensten Zwolle Enschede en Zwolle - Kampen

Concessie Exploitatie Treindiensten Zwolle Enschede en Zwolle - Kampen Concessie Exploitatie Treindiensten Zwolle Enschede en Zwolle - Kampen Marktconsultatiedocument ZWENZWOKA 2018 Zwolle, 2 mei 2014 Intern documentnummer: EDO 2014/0120754/MC Intern zaaknummer: EDO 2630044

Nadere informatie

Inhoudsopgave. 1. Aanleiding. 2. Reismogelijkheden. 3. Huidige markt. 4. Mogelijke groei. 5. Infrastructuurgevolgen. 6. Conclusies

Inhoudsopgave. 1. Aanleiding. 2. Reismogelijkheden. 3. Huidige markt. 4. Mogelijke groei. 5. Infrastructuurgevolgen. 6. Conclusies MARKTKANSEN EN INFRASTRUCTURELE GEVOLGEN VAN EEN DIRECTE TREIN TUSSEN GRONINGEN EN MAASTRICHT, NAAR AANLEIDING VAN VOORSTELLEN IN HET SP-PLAN BETER VERVOER PER TREIN Inhoudsopgave 1. Aanleiding 2. Reismogelijkheden

Nadere informatie

Openbaar vervoer en gemeenten

Openbaar vervoer en gemeenten Openbaar vervoer en gemeenten Inhoud Het functioneren van het OV-systeem Rol en verantwoordelijkheid Provincie gemeenten/regio Recente ontwikkelingen in het busvervoer Twee functies OV Sociale functie

Nadere informatie

Door de aanbestedende dienst aan de opdracht gegeven benaming: Aanbesteding openbaar vervoer Achterhoek Rivierenland.

Door de aanbestedende dienst aan de opdracht gegeven benaming: Aanbesteding openbaar vervoer Achterhoek Rivierenland. AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT Diensten. AFDELING I: AANBESTEDENDE DIENST I.1) I.2) NAAM, ADRESSEN EN CONTACTPUNT(EN) Provincie Gelderland, Afdeling Uitvoering Werken, team A.B.G., Postbus 9090, 6800 GX

Nadere informatie

1 Wat is volgens jou de beste locatie voor een station in Grubbenvorst?

1 Wat is volgens jou de beste locatie voor een station in Grubbenvorst? Onderzoeksresultaten TipHorstaandeMaas.nl Station Grubbenvorst Provincie Limburg doet een onderzoek naar de beste locatie voor een nieuw station Grubbenvorst Greenport Venlo. Een aantal opties zijn in

Nadere informatie

Zero emissie busvervoer in Limburg Pilot lijn 4 in Maastricht

Zero emissie busvervoer in Limburg Pilot lijn 4 in Maastricht Zero emissie busvervoer in Limburg Pilot lijn 4 in Maastricht P.F.C.W. Van der Broeck, 15-03-2013 1 Waarom Zero Emissie Busvervoer? 1. Verbeteren luchtkwaliteit Maastricht (fijn stof); 2. Klimaatdoelen

Nadere informatie

Notitie Openbaar vervoer Maastricht

Notitie Openbaar vervoer Maastricht Titel Notitie Openbaar vervoer Maastricht Kenmerk - Status Definitief Versie 1.0 Datum 20121105 Autorisatie Functie en organisatie Naam Datum Paraaf Opgesteld door: Provincie Limburg Loek Dieteren 20120920

Nadere informatie

Gemeente Delft VERZONDEN 2 8 SEP Geachte leden van de Raad,

Gemeente Delft VERZONDEN 2 8 SEP Geachte leden van de Raad, Ruimte en Economie "~ w. t Gemeente Delft Advies bezoekadres: Stationsplein 1 2611 BV Delft IBAN NL21 BNGH 0285 0017 87 t.n.v. gemeente Delft Retouradres : Advies, Postbus 78, 2600 ME Delft Gemeenteraad

Nadere informatie

TOELICHTING REACTIENOTA

TOELICHTING REACTIENOTA TOELICHTING REACTIENOTA datum opgesteld : 21 april 2016 onderwerp : Aanbesteding Concessie Amstelland Meerlanden 2018: Toelichting bij de Reactienota Inleiding Op 28 januari jl. heeft het Dagelijks Bestuur

Nadere informatie

Bestuur Regio Utrecht T.a.v. dhr. R. Muller Postbus SE Utrecht. Utrecht, 24 april 2012

Bestuur Regio Utrecht T.a.v. dhr. R. Muller Postbus SE Utrecht. Utrecht, 24 april 2012 Bestuur Regio Utrecht T.a.v. dhr. R. Muller Postbus 14107 3508 SE Utrecht Utrecht, 24 april 2012 Betreft: Advies Concept Programma van Eisen concessie Regio Utrecht Geacht heer Muller, We staan aan de

Nadere informatie

ROCOV Gelderland. Ben Mouw Voorzitter

ROCOV Gelderland. Ben Mouw Voorzitter ROCOV Gelderland Ben Mouw Voorzitter 20 jaar OV consumentenplatform De stem van de reiziger Toevoeging Stadsregio Arnhem Nijmegen ROCOV Gelderland Start platform WP 2000 Start ROCOV Gelderland Stadsregio

Nadere informatie

Onderwerp: Verlenging openbaar vervoerconcessie Achterhoek Rivierenland

Onderwerp: Verlenging openbaar vervoerconcessie Achterhoek Rivierenland GS-BRIEF Onderwerp: Verlenging openbaar vervoerconcessie Achterhoek Rivierenland Beslispunt: Verlengen concessie Achterhoek-Rivierenland voor vijf jaar tot uiterlijk 31 december 2025 door vaststellen inliggende

Nadere informatie

Onderwerp: BEZWAAR Verkeersbesluit Kersenbaan en instellen eenrichtingsverkeer Leusderkwartier en Vermeerkwartier

Onderwerp: BEZWAAR Verkeersbesluit Kersenbaan en instellen eenrichtingsverkeer Leusderkwartier en Vermeerkwartier Utrecht, 27 maart 2014 Gemeente Amersfoort, t.a.v. het College van B & W, Postbus 4000, 3800 EA Amersfoort Onderwerp: BEZWAAR Verkeersbesluit Kersenbaan en instellen eenrichtingsverkeer Leusderkwartier

Nadere informatie

Openbaar vervoer concessie

Openbaar vervoer concessie Openbaar vervoer concessie Gemeenteraad Jordy van Slooten, fysiekdomein@regiogv.nl Januari 2019 1 2 3 Opgave en inzet Gooi en Vechtstreek MIRT Bereikbaarheid per weg en spoor staat onder druk. OV is onvoldoende

Nadere informatie

CONCEPT. concessie ZAANSTREEK

CONCEPT. concessie ZAANSTREEK CONCEPT concessie ZAANSTREEK Ingaande: 15 december 2013 CONCESSIE ZAANSTREEK Vervoerplan 2014 Auteur: R.Appel Datum: 14-05-2013 Versie: 1.0 Pagina 2 van 13 Inhoudsopgave H.1 INLEIDING.4 H.2 VOORGESTELDE

Nadere informatie

Vragen en antwoorden bij het ontwerp Programma van Eisen van de aanbesteding OV-concessie Gooi en Vechtstreek

Vragen en antwoorden bij het ontwerp Programma van Eisen van de aanbesteding OV-concessie Gooi en Vechtstreek Vragen en antwoorden bij het ontwerp Programma van Eisen van de aanbesteding OV-concessie Gooi en Vechtstreek Maart 2019 0 13 Toelichting De provincie Noord-Holland is opdrachtgever van de openbaar vervoer

Nadere informatie

Vervoerplan Highlights vervoerplan 2018 voor Gooi en Vechtstreek.

Vervoerplan Highlights vervoerplan 2018 voor Gooi en Vechtstreek. Highlights vervoerplan 2018 voor Gooi en Vechtstreek. Voor u ligt de publieksversie van het vervoerplan 2018 voor Gooi en Vechtstreek. Een streek in beweging op het gebied van mobiliteit. Jaarlijks brengt

Nadere informatie

Thema-avond D66. OV concessie / A7 corridor 4 februari 2019

Thema-avond D66. OV concessie / A7 corridor 4 februari 2019 Thema-avond D66 OV concessie / A7 corridor 4 februari 2019 1 Agenda 1. Opening/mededelingen 2. Kennismaking 3. OV concessie aanbesteding Zaanstreek-Waterland 4. A7 corridor: opties en gevolgen voor Purmerend

Nadere informatie

: : Mobiliteit : R. T. Reitsma /(058) of

: : Mobiliteit : R. T. Reitsma /(058) of provincie fry-sill' b )ostbus 20120 8900 hm leeuwarden tweebaksmarkt 52 telefoon: (058) 292 59 25 telefax: (058) 292 SI 25 Provinciale Staten van de provincie Fryslan t.a.v. de heer D. Pool Postbus 20120

Nadere informatie

Verbeteren toegankelijkheid bushaltes

Verbeteren toegankelijkheid bushaltes Agendanr. Voorstelnr. Onderwerp 13 2008-031 Verbeteren toegankelijkheid bushaltes Aan de Raad, Heerhugowaard, 19februari2008 Beknopt voorstel 1. Instemmen met het beschikbaar stellen van kredieten tot

Nadere informatie

Werkgroep Zwolle Enschede Rocov Overijssel en Rocov Twente

Werkgroep Zwolle Enschede Rocov Overijssel en Rocov Twente Werkgroep Zwolle Enschede Rocov Overijssel en Rocov Twente Aan de provincie Overijssel en de regio Twente p/a College van Gedeputeerde Staten van Overijssel t.a.v. de heer W. Dijkstra Postbus 10078 8000

Nadere informatie

Vervoervisie ter consultatie Regionaal OV in verandering

Vervoervisie ter consultatie Regionaal OV in verandering Vervoervisie ter consultatie Regionaal OV in verandering 11 december 2014 Aanleiding Reizigersstromen veranderen door de komst van de Noord/Zuidlijn Het historisch gegroeid Amsterdamse OV-net sluit niet

Nadere informatie

Lange termijn spooragenda

Lange termijn spooragenda BEDRIJFSVERTROUWELIJK CONCEPT Lange termijn spooragenda VHS bijeenkomst 25 februari 2014 1 Aanleiding Masterplan NS en ProRail 03-02-2012 : nieuwe, zware winterdag op het spoor 16-02-2012 : Commissie Kuiken

Nadere informatie

Agendapunt 4. Vergadering : Bestuurlijk Overleg Verkeer & Vervoer Datum : 12 april 2018 Onderwerp : Spoorcorridor Utrecht Harderwijk Bijlagen : 2

Agendapunt 4. Vergadering : Bestuurlijk Overleg Verkeer & Vervoer Datum : 12 april 2018 Onderwerp : Spoorcorridor Utrecht Harderwijk Bijlagen : 2 Agendapunt 4 Vergadering : Bestuurlijk Overleg Verkeer & Vervoer Datum : 12 april 2018 Onderwerp : Spoorcorridor Utrecht Harderwijk Bijlagen : 2 Ter informatie is het persbericht en de concept-brief aan

Nadere informatie

Vragen van de heer J.H. Leever (ONH), inzake kosten HOV Huizen Hilversum en reizigersaantallen OV Gooi en Vechtstreek.

Vragen van de heer J.H. Leever (ONH), inzake kosten HOV Huizen Hilversum en reizigersaantallen OV Gooi en Vechtstreek. Vragen nr. 34 Aan de leden van Provinciale Staten van Noord-Holland Haarlem, 7 mei 2013 Vragen van de heer J.H. Leever (ONH), inzake kosten HOV Huizen Hilversum en reizigersaantallen OV Gooi en Vechtstreek.

Nadere informatie

Nota van Uitgangspunten OV Limburg

Nota van Uitgangspunten OV Limburg Provincie Limburg Nota van Uitgangspunten OV Limburg Kwaliteitsverbetering door samen de beschikbare middelen beter in te zetten - CONCEPT - Datum: concept - 24 september 2013 Inhoud Inleiding...10 A Ambities

Nadere informatie

Treindienstregeling. Ingangsdatum 12 december 2010. Heuvellandlijn. Maastricht- Heerlen- Kerkrade

Treindienstregeling. Ingangsdatum 12 december 2010. Heuvellandlijn. Maastricht- Heerlen- Kerkrade Treindienstregeling Ingangsdatum 12 december 2010 Heuvellandlijn Maastricht- Heerlen- Kerkrade 1 Welkom bij Veolia Transport Limburg In deze dienstregeling vindt u informatie over het reizen met de trein

Nadere informatie

Overeenkomst inzake bedieningsniveau sluizen en bruggen Maasroute Overeenkomst inzake bedieningsniveau sluizen en bruggen Maasroute

Overeenkomst inzake bedieningsniveau sluizen en bruggen Maasroute Overeenkomst inzake bedieningsniveau sluizen en bruggen Maasroute Overeenkomst inzake bedieningsniveau sluizen en bruggen Maasroute Overeenkomst inzake bedieningsniveau sluizen en bruggen Maasroute 6 november 2013 Overeenkomst inzake bedieningsniveau sluizen en bruggen

Nadere informatie

LimburgNet 2.0. "Resultaten behaald in het verleden bieden een prima garantie voor de toekomst.

LimburgNet 2.0. Resultaten behaald in het verleden bieden een prima garantie voor de toekomst. LimburgNet 2.0 "Resultaten behaald in het verleden bieden een prima garantie voor de toekomst. Uitgevoerd in opdracht van: Federatie Mobiliteitsbedrijven Nederland, Breda Uitgevoerd door: stellwerk bv,

Nadere informatie

VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DE GEMEENTE ROERMOND

VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DE GEMEENTE ROERMOND gemeente Roermond VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DE GEMEENTE ROERMOND datum indiening: 4 oktober 2013 datum/agendapunt B&Wvergadering: 081013/305 afdeling: Stedelijke Ontwikkeling Onderwerp:

Nadere informatie

Aanleiding Hierbij informeren wij u over de laatste stand van zaken ten aanzien van het verduurzamen van het regionaal treinvervoer.

Aanleiding Hierbij informeren wij u over de laatste stand van zaken ten aanzien van het verduurzamen van het regionaal treinvervoer. tm provincie groningen Aan Provinciale Staten Datum Documentnr. Dossiernummer Behandeld door Telefoonnummer Antwoord op Bijlagen Onderwerp 1 8 OKT. 2018 2018-068.346/42/A.12 K10158 A.W. Buikhuizen (06)46344469

Nadere informatie

Liberalisering spoorvervoer

Liberalisering spoorvervoer Liberalisering van het reizigers vervoer per spoor in Nederland Ton Spaargaren Provincie Gelderland Brussel, 24 april 2008. Voor uw beeldvorming Inwoners Oppervlakte 16,4 miljoen 41.528 km2 Voor uw beeldvorming:

Nadere informatie