: : Mobiliteit : R. T. Reitsma /(058) of

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download ": : Mobiliteit : R. T. Reitsma /(058) of"

Transcriptie

1 provincie fry-sill' b )ostbus hm leeuwarden tweebaksmarkt 52 telefoon: (058) telefax: (058) 292 SI 25 Provinciale Staten van de provincie Fryslan t.a.v. de heer D. Pool Postbus HM LEEUW ARDEN provincie@fryslan.frl Leeuwarden, 15 mei 2018 Verzonden Ons kenmerk Afd./Opgave Behandeld door Uw kenmerk Bijlage(n) 17 MET 2018 : : Mobiliteit : R. T. Reitsma /(058) of r.reitsma@fryslan.frl Onderwerp : Beantwoording schriftelijke vragen over treinverbinding tussen het Noorden en de Randstad Geachte heer Pool, Uw schriftelijke vragen op grond van artikel 41 van het Reglement van Orde, binnengekomen op 1 mei 2018, beantwoorden wij als volgt. Wij vermelden eerst uw inleiding. lnleiding: In een artikel in de Leeuwarder Courant van 28 april 2018 dringt de heer Ettema (voorzitter Rocov Fryslan) by de noordelijke provincies aan op actie als het gaat om een snellere treinverbinding tussen de Randstad en het Noorden. Hij roept de noordelijke provincies onder andere op om te inventariseren welke afspraken en toezeggingen in het verleden zijn gedaan, bijvoorbeeld in moties van de Tweede Kamer. Vraag 1: Welke afspraken zijn in het verleden gemaakt over de snellere treinverbinding tussen de noordelijke provincies en de Randstad? Antwoord vraag 1: Met de aanleg van de Hanzelijn is een betere verbinding ontstaan tussen Noord-Nederland en de Randstad. Dit heeft geleid tot een reistijdverkorting en een alternatief voor de route via de Veluwelijn (Amersfoort). De Hanzelijn is hierbij gedeeltelijk uitgevoerd met 200 km/u waardoor het in de toekomst mogelijk is om tot een verdere verbetering te komen. Hier hebben we meerdere malen aandacht voor gevraagd in het bestuurlijk overleg met het ministerie van lenw, NS en ProRail (BO -Spoor). - 1 / 5 - Ons kenmerk:

2 Met de NS hebben we afspraken gemaakt over de uitbreiding van de treindiensten Leeuwarden-Zwolle in de periode van Hierover is een overeenkomst met de NS afgesloten in 2012 en een addendum vastgesteld in Hierin hebben we afgesproken om 2 x per uur een Intercity te rijden tussen Leeuwarden en de Randstad. Per dienstregeling van 2021 bekijken we nog op welke stations deze Intercity stopt tussen Leeuwarden en Zwolle. Hierover hebben we u bij brief van 5 december met kenmerk geinformeerd. Verder hebben wij in de OV- en Spoortafel Noord-Nederland van 16 maart 2018 afgesproken dat de NS samen met de Noordelijke provincies de stappen gaan onderzoeken voor een snellere verbinding tussen het Noorden en de Randstad. De heer Van der BijI (directeur NS, Regio Noor-Oost) heeft toegezegd om in het volgende bestuurlijk overleg hiervoor met een procesvoorstel te komen. Zoals we u al per brief van 17 april 2018 met kenmerk hebben gemeld, willen we graag afspraken maken over de zogenaamde 'non-stop Intercity'. Dit bespreken we in het Bestuurlijk Overleg SNN+Overijssel-lenW, ProRail en NS van 29 juni Vraag 2: Welke toezeggingen zijn in het verleden gedaan met betrekking tot de snellere treinverbinding tussen de noordelijke provincies en de Randstad? Antwoord vraag 2: Aan ons zijn in het verleden door de NS geen toezeggingen gedaan met betrekking tot een snellere verbinding tussen de noordelijke provincies en de Randstad. Wel ligt er een gezamenlijk ambitie. Aanpassingen aan de infrastructuur zoals de Hanzelijn en Zwolle-Herfte dragen hieraan bij. Vraag 3: Klopt het dat er in het verleden reistijdvoordelen zijn beloofd die niet zijn nagekomen? Zoja, kunt u ons die be/often duiden? Antwoord vraag 3: Aan de provincie zijn in het verleden door de NS geen reistijdvoordelen beloofd. Wel hebben wij de verwachting dat er straks op de Hanzelijn sneller wordt gereden als de nieuwe treinen met ERTMS beschikbaar komen. ERTMS is een beveiligingssysteem waardoor treinen sneller en dichter op elkaar kunnen rijden. Vraag 4: Is het mogelijk om tijdswinst te realiseren tussen het Noorden en de Randstad door treinen sneller te laten rijden zoals in het artikel wordt geschetst? Zo nee, waarom niet? Zo ja wat weerhoudt de vervoerder om sneller te rijden op dit traject en wat doet GS om alsnog een kortere reistijd met de Randstad te realiseren? Antwoord vraag 4: Volgens ons is het mogelijk om tijdwinst te realiseren tussen het Noorden en de Randstad. De mogelijkheden hiervoor hebben wij ook aangegeven in onze hiervoor genoemde brief van 5 december Dit kan door bijvoorbeeld minder vaak te stoppen en door sneller te rijden op de Hanzelijn (Zwolle Lelystad). De Hanzelijn is op dit moment al (gedeeltelijk) geschikt voor snelheden tot 200 km/h. Dit is echter niet mogelijk met de huidige treinen, maar wel met de nieuwe treinen van de NS. De eerste nieuwe treinen worden eind 2020 afgeleverd. Van - 2 / 5 - Ons kenmerk:

3 provincie fryslan. de NS hebben wij echter begrepen dat deze nieuwe treinen vooralsnog niet worden ingezet op de verbindingen tussen de Randstad en het Noorden. Een andere mogelijkheid voor het verder versnellen van de treinverbinding naar de Randstad is de treinbeveiliging aan te passen naar ERTMS. Zoals in onze hiervoor genoemde brief van 5 december 2017 is gemeld, wordt dit gefaseerd uitgevoerd op deeltrajecten tussen Leeuwarden en de Randstad. De treinen moeten hiervoor oak omgebouwd worden. De NS heeft aangegeven dit vooreerst niet te willen. Vraag 5: Hoe beoordeelt u de mening van de heer Ettema dat het gebied boven Zwolle geen prior/felt heeft bij de NS? Antwoord vraag 5: Dit zijn de woorden van de heer Ettema. Zoals aangegeven in het antwoord bij vraag 1 is in de OV- en Spoortafel Noord-Nederland van 16 maart 2018 afgesproken dat de NS samen met de Noordelijke provincies de stappen gaan onderzoeken voor een snellere verbinding tussen het Noorden en de Randstad. VVat ons wet opvalt is dat aan de provincies in de Randstad geen financiele bijdrage wordt gevraagd voor de uitbreiding van de treindiensten. Ook valt ons op dat de nieuwe treinen met ERTMS die vanaf eind 2020 gaan rijden vooralsnog niet worden ingezet op de verbinding tussen Leeuwarden en de Randstad. Vraag 6: Op welke wijze heeft u contact met NS en ProRail om een kortere reistijd met de Randstad hoger op de agenda van deze bedrifren te krijgen. Antwoord vraag 6: Deze contacten lopen voornamelijk via het Bestuurlijk Overleg SNN+Overijssel / lenw / Pro- Rail! NS (BO -Spoor) en de OV- en Spoortafel. Op 29 juni 2018 is er weer een BO -Spoor. Voor dit overleg hebben wij de heer Eringa (directeur ProRail) en de heer van Boxtel (directeur NS) uitgenodigd am afspraken te maken over een non-stop verbinding Noorden- Randstad. U bent daarover bij de hiervoor genoemde brief van 17 april 2018 geinformeerd. De eerstvolgende OV- en Spoortafel vindt plaats op 14 september Zie verder oak het antwoord op vraag 1. Vraag 7: Heeft het college van GS een opvatting over de mogelijke introductie van sprinters van eventueel andere vervoerders op de lijnen Zwolle Leeuwarden/Groningen naast de intercity's van de NS? Zo ja, wat is deze opvatting? Antwoord vraag 7: Wij vinden dat de decentralisatie van de Sprinters geen doel op zich is. Het gaat erom dat de reizigers er beter van worden en de provincie financieel niet slechter. Het maakt ons dan ook niet uit welke vervoerder de sprinters rijdt. Over de eventuele decentralisatie vindt voor de zomervakantie overleg plaats met het ministerie van lenw. Op basis van dit gesprek, bepalen wij onze vervolgstappen. - 3 / 5 - Ons kenmerk:

4 Vraag 8: Zou deze in het regeerakkoord geboden optie ook onderdeel kunnen uitmaken van de nieuwe concessies die rond het openbaar vervoer aanbe steed moeten worden in de komende 5 jaren? Antwoord vraag 8: Dit behoort tot de mogelijkheden. Vraag 9: Bent u het eens met Ettema als hij prioriteit geeft aan een doorgaande verbinding met de Randstad door de polders boven snelle superintercity's. Zo ja, welke stappen gaat u zetten gericht op deze snellere verbinding via de polders, die de bottleneck bij Zwolle kan omzeilen en het forensen voor Friezen vereenvoudigt? Antwoord vraag 9: Van de heer Ettema (voorzitter Rocov Fryslan) hebben wij begrepen dat hij hier het sneller rijden op de Hanzelijn mee bedoelt. Hij heeft het dus niet over het omzeilen van station Zwol- Ie. Wij zetten zowel in op het sneller rijden op de Hanzelijn als op een non-stop Intercity naar de Randstad. Voor de non-stop Intercity is volgens de heer Eringa (directeur ProRail) geen extra infrastructuur nodig. Dit kan dus door de NS al met de dienstregeling van 2019 worden ingevoerd als ze dat zouden willen. Voor het sneller rijden op de Hanzelijn zijn nieuwe treinen nodig. Zoals aangegeven in het antwoord op vraag 5, stromen deze treinen pas eind 2020 in. Dit betekent dat de versnelling op de Hanzelijn niet eerder dan in de dienstregeling van 2021 gerealiseerd kan worden als de NS bereid is am de nieuwe treinen in te zetten tussen het Noorden en de Randstad. Vraag 10: Ziet u oak nadelen voor forensen in het door Ettema genoemde kabinetsbeleid om sprinters in te zetten in het Noorden, zoals de noodzaak tot overstappen met kans op missen van een aansluiting? Antwoord vraag 10: Zoals aangeven in het antwoord op vraag 7 vinden wij het belangrijk dat de reizigers er beter van worden. Als dat niet het geval is zijn wij geen voorstander van de decentralisatie van de Sprinters. - 4 / 5 - Ons kenmerk:

5 provinsje frysldn Vraag 11: De heer Ettema stelt dat er uiterlijk na de zomer al een strategie moet zijn om actie te kunnen ondememen op het gegeven dat er geen spaan terecht komt van de ambities voor snel-!ere treinen tussen het noorden en de Randstad. DeeIt GS deze mening? Zo ja, hoe ver is het college met het ontwikkelen van deze strategie? Zo nee, waarom niet? Antwoord vraag 11: Wij delen deze mening. Daarom vinden wij het belangrijk dat er in de volgende OV- en Spoortafel op 14 september 2018 afspraken worden gemaakt om te komen tot een snellere verbinding tussen en Noorden en de Randstad. Zie ook antwoord vraag 1 en 6. Hoogachtend, Gedeputeerde Staten van Fryslan, R.E. Bouius - Riemersma, MBA MCM, secretaris - 5 / 5- Ons kenrnerk:

provinsje fryslân provincie fryslân

provinsje fryslân provincie fryslân Heerenveen provinsje fryslân provincie fryslân Provinciale Staten van Fryslân postbus 20120 8900 hm leeuwarden tweebaksmarkt 52 telefoon: (058) 292 59 25 telefax: (058) 292 5125 ;vvsv.fryslan.ni provincie@fryslan.nl

Nadere informatie

Uitkomst besluitvorming Zwolle - Herfte

Uitkomst besluitvorming Zwolle - Herfte De voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof 4 2513 AA DEN HAAG Plesmanweg 1-6 2597 JG Den Haag Postbus 20901 2500 EX Den Haag T 070-456 0000 F 070-456 1111 Getypt door / paraaf H.C.

Nadere informatie

Arriva Openbaar Vervoer N.V. Afdeling trein noordelijke lijnen T.a.v. mevrouw Dubben Postbus 626 8440 AP Heerenveen. Beste mevrouw Dubben,

Arriva Openbaar Vervoer N.V. Afdeling trein noordelijke lijnen T.a.v. mevrouw Dubben Postbus 626 8440 AP Heerenveen. Beste mevrouw Dubben, Pagina 1 van 5 Arriva Openbaar Vervoer N.V. Afdeling trein noordelijke lijnen T.a.v. mevrouw Dubben Postbus 626 8440 AP Heerenveen Plaats en datum: Leeuwarden 28-07-2014 Onderwerp: Advies dienstregeling

Nadere informatie

Aan de voorzitter van Provinciale Staten in de provincie Drenthe De heer J. Tichelaar Postbus 122 9400 AC Assen. Datum: 27 juni 2013

Aan de voorzitter van Provinciale Staten in de provincie Drenthe De heer J. Tichelaar Postbus 122 9400 AC Assen. Datum: 27 juni 2013 Aan de voorzitter van Provinciale Staten in de provincie Drenthe De heer J. Tichelaar Postbus 122 9400 AC Assen. Datum: 27 juni 2013 Betreft: schriftelijke vragen ex artikel 41 Reglement van orde voor

Nadere informatie

2 3 APR provinsje fryslân provincie fryslân. Provinciale Staten van de Provincie Fryslân Postbus H M LEEUWARDEN

2 3 APR provinsje fryslân provincie fryslân. Provinciale Staten van de Provincie Fryslân Postbus H M LEEUWARDEN postbus 20120 8900 hm leeuwarden tweebalcsmarkt 52 telefoon: (058) 292 59 25 telefax: (058) 292 51 25 Provinciale Staten van de Provincie Fryslân Postbus 20120 8900 H M LEEUWARDEN www.fryslan.nl provrncie@fryslan.nl

Nadere informatie

PROVINCIALE STATEN VAN OVERIJSSEL Reg.nr. VS/ZJG IX/ 4 f 2. Schriftelijke vragen ex art 59 inzake overbelastverklaring spoorlijn Zwolle-Emmen.

PROVINCIALE STATEN VAN OVERIJSSEL Reg.nr. VS/ZJG IX/ 4 f 2. Schriftelijke vragen ex art 59 inzake overbelastverklaring spoorlijn Zwolle-Emmen. Luttenbergstraat 2 Postbus 10078 8000 GB Zwolle Telefoon 038 499 88 99 Fax 038 425 48 88 o.nl Provinciale Staten PROVINCIALE STATEN VAN OVERIJSSEL Reg.nr. VS/ZJG IX/ 4 f 2 Dat. ontv.: 2 7 JUN 2012 a.d.

Nadere informatie

1

1 Geachte voorzitter, Hierbij zend ik u mijn antwoorden op de vragen van de leden Middendorp en Remco Dijkstra (beiden VVD) over de aanpassing van de dienstregeling van het treinverkeer in het Rivierengebied

Nadere informatie

Oan Provinsjale Steaten

Oan Provinsjale Steaten Oan Provinsjale Steaten Gearkomste : 19 septimber 2012 Wurklistnûmer : 04B Beliedsprogramma : Stêd en Plattelân Ôfdieling : S&P Behanneljend amtner : C. Dijkman Tastel : 5624 Registraasjenûmer : Primêr

Nadere informatie

Agendapunt 4. Vergadering : Bestuurlijk Overleg Verkeer & Vervoer Datum : 12 april 2018 Onderwerp : Spoorcorridor Utrecht Harderwijk Bijlagen : 2

Agendapunt 4. Vergadering : Bestuurlijk Overleg Verkeer & Vervoer Datum : 12 april 2018 Onderwerp : Spoorcorridor Utrecht Harderwijk Bijlagen : 2 Agendapunt 4 Vergadering : Bestuurlijk Overleg Verkeer & Vervoer Datum : 12 april 2018 Onderwerp : Spoorcorridor Utrecht Harderwijk Bijlagen : 2 Ter informatie is het persbericht en de concept-brief aan

Nadere informatie

Hierbij beantwoord ik de vragen van het lid Van Helvert (CDA) over het station in Eijsden.

Hierbij beantwoord ik de vragen van het lid Van Helvert (CDA) over het station in Eijsden. > Retouradres Postbus 20901 2500 EX Den Haag De voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof 4 2513 AA DEN HAAG Plesmanweg 1-6 Den Haag Postbus 20901 2500 EX Den Haag T 070-456 0000 F 070-456

Nadere informatie

De voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof AA DEN HAAG

De voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof AA DEN HAAG Retouradres Postbus 20901 2500 EX Den Haag De voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof 4 2513 AA DEN HAAG Plesmanweg 1-6 2597 JG Den Haag Postbus 20901 2500 EX Den Haag T 070-456 0000

Nadere informatie

T.a.v. de Staatssecretaris, mevrouw W. Mansveld. Zeer geachte mevrouw,

T.a.v. de Staatssecretaris, mevrouw W. Mansveld. Zeer geachte mevrouw, NS Postbus 2025, 3500 HA Utrecht Drs. TH. 1-luges Ministerie van Infrastructuur en Milieu T.a.v. de Staatssecretaris, mevrouw W. Mansveld President-Directeur Postbus 20901 Hoofdgebouw IV 2500 EX Den Haag

Nadere informatie

Aan de vertegenwoordigers van de Consumentenorganisaties in het Locov. Geachte vertegenwoordigers van de consumentenorganisaties,

Aan de vertegenwoordigers van de Consumentenorganisaties in het Locov. Geachte vertegenwoordigers van de consumentenorganisaties, NS Postbus 2025, 3500 HA Utrecht Aan de vertegenwoordigers van de Consumentenorganisaties in het Locov Commercie &Ontwikkeling Laan van Puntenburg 100 Postbus 2025 3500 HA Utrecht Nederland www.ns.nl Datum

Nadere informatie

provinsje fryslân provincie fryslân

provinsje fryslân provincie fryslân 1 postbus 20120 8900 hm leeuwarden tweebaksmarkt 52 telefoon: (058) 292 59 25 telefax: (058) 292 51 25 Fractie Christen Unie t.a.v. mevrouw A. Haga www.fryslan.nl provincie@fryslan.nl -w,twitrer.com/provfrys1

Nadere informatie

Betreft vergadering Commissie Economie en Mobiliteit van 18 februari 2013 Provinciale Staten 15 maart 2013

Betreft vergadering Commissie Economie en Mobiliteit van 18 februari 2013 Provinciale Staten 15 maart 2013 Griffier van de Staten Geleidebrief Naam voorstel SGR-039 Nummer 130122 Initiatiefvoorstel superintercity van GroenLinks Betreft vergadering Commissie Economie en Mobiliteit van 18 februari 2013 Te verzenden

Nadere informatie

ZwolleSpoort. Informatiebijeenkomst voor inwoners van Herfte

ZwolleSpoort. Informatiebijeenkomst voor inwoners van Herfte ZwolleSpoort Informatiebijeenkomst voor inwoners van Herfte 150 jaar spoor in Zwolle Eerste trein juni 1864 Inhoudsopgave 150 jaar station Zwolle: animatie Vernieuwing station Zwolle Aanpassen sporen in

Nadere informatie

Inhoudsopgave. 1. Aanleiding. 2. Reismogelijkheden. 3. Huidige markt. 4. Mogelijke groei. 5. Infrastructuurgevolgen. 6. Conclusies

Inhoudsopgave. 1. Aanleiding. 2. Reismogelijkheden. 3. Huidige markt. 4. Mogelijke groei. 5. Infrastructuurgevolgen. 6. Conclusies MARKTKANSEN EN INFRASTRUCTURELE GEVOLGEN VAN EEN DIRECTE TREIN TUSSEN GRONINGEN EN MAASTRICHT, NAAR AANLEIDING VAN VOORSTELLEN IN HET SP-PLAN BETER VERVOER PER TREIN Inhoudsopgave 1. Aanleiding 2. Reismogelijkheden

Nadere informatie

EEN NIEUWE START VOOR DE HSL ZUID

EEN NIEUWE START VOOR DE HSL ZUID EEN NIEUWE START VOOR DE HSL ZUID Notitie Carla Dik-Faber Tweede Kamerfractie ChristenUnie 19 juni 2013 Een nieuwe start met de HSL-Zuid Met het besluit van NS en NMBS om te stoppen met de Fyra treinen

Nadere informatie

Spoorverbetering Arnhem - Winterswijk Technische briefing 23 mei 2018

Spoorverbetering Arnhem - Winterswijk Technische briefing 23 mei 2018 Spoorverbetering Arnhem - Winterswijk Technische briefing 23 mei 2018 Kees den Otter (Arriva), Marc Bijlsma (ProRail), Cor Hartogs en Martijn Post (Gelderland) Dubbelspoor komt altied weer terug! 1988

Nadere informatie

Beter spoor tussen Schiphol, Amsterdam, Almere en Lelystad

Beter spoor tussen Schiphol, Amsterdam, Almere en Lelystad Beter spoor tussen Schiphol, Amsterdam, Almere en Lelystad Beter spoor tussen Schiphol, Amsterdam, Almere en Lelystad De spoorverbinding tussen Schiphol, Amsterdam, Almere en Lelystad (OV SAAL) is een

Nadere informatie

Het college van Gedeputeerde Staten verzoekt de leden van Provinciale Staten om:

Het college van Gedeputeerde Staten verzoekt de leden van Provinciale Staten om: STATENBRIEF Onderwerp: Treinverbinding Tiel-Arnhem Portefeuillehouder: Bieze Kerntaak/plandoel: Kerntaak; regionale bereikbaarheid en regionaal openbaar vervoer Plandoel 1: In stand houden en verbeteren

Nadere informatie

Antwoord 1 Ja. Schiedam Centrum is een van de regionale knooppunten, vergelijkbaar met stations als Rotterdam Blaak en Rotterdam Alexander:

Antwoord 1 Ja. Schiedam Centrum is een van de regionale knooppunten, vergelijkbaar met stations als Rotterdam Blaak en Rotterdam Alexander: > Retouradres Postbus 20901 2500 EX Den Haag De voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof 4 2513 AA DEN HAAG Plesmanweg 1-6 2597 JG Den Haag Postbus 20901 2500 EX Den Haag T 070-456

Nadere informatie

Spoorverbetering Zevenaar Didam

Spoorverbetering Zevenaar Didam Spoorverbetering Zevenaar Didam De spoorlijn tussen Arnhem en Winterswijk is de ruggengraat van het openbaar vervoer in de Liemers en de Achterhoek. Ruim 18.000 forensen, scholieren en studenten maken

Nadere informatie

Bruggen bouwen voor het spoor van de toekomst 29 januari 2013

Bruggen bouwen voor het spoor van de toekomst 29 januari 2013 Bruggen bouwen voor het spoor van de toekomst 29 januari 2013 Joke van Veen Manager Business Development NS Reizigers Dimitri Kruik Manager Veranderprogramma 2012-2015 ProRail De NS strategie De NS strategie

Nadere informatie

PROVINCIE FLEVOLAND. Mededeling. Besluit OV SAAL middellange termijn

PROVINCIE FLEVOLAND. Mededeling. Besluit OV SAAL middellange termijn PROVINCIE FLEVOLAND Mededeling onderwerp Besluit OV SAAL middellange termijn 1527727 Resistratienummer Datum 29 augustus 2013 Doel van deze mededeling: Auteur Provinciale Staten te informeren over het

Nadere informatie

Reizen zonder spoorboekje. Programma Hoogfrequent Spoorvervoer

Reizen zonder spoorboekje. Programma Hoogfrequent Spoorvervoer Reizen zonder spoorboekje Programma Hoogfrequent Spoorvervoer Reizen zonder spoorboekje Programma Hoogfrequent Spoorvervoer Reizen zonder spoorboekje Zes intercity s en zes sprinters per uur in de drukste

Nadere informatie

tel 1 provinsje fryslân provincie fryslân b Provinciale Staten van de Provincie Fryslân Postbus HM LEEUWARDEN

tel 1 provinsje fryslân provincie fryslân b Provinciale Staten van de Provincie Fryslân Postbus HM LEEUWARDEN b 1 1 postbus 20120 8900 hm leeuwarden tweebaksmarkt 52 telefoon: (058) 292 59 25 telefax: (058) 292 51 25 tel 1 Provinciale Staten van de Provincie Fryslân Postbus 20120 8900 HM LEEUWARDEN www.fryslan.nl

Nadere informatie

Locov 2012-40956 Adviesaanvraag BUP dienstregeling 2013. Secretariaat

Locov 2012-40956 Adviesaanvraag BUP dienstregeling 2013. Secretariaat LANDELIJK OVERLEG CONSUMENTENBELANGEN OPENBAAR VERVOER Aan Nederlandse Spoorwegen Mevrouw I. Thijssen Directievoorzitter NS Reizigers Postbus 2025 3500 HA Utrecht Contactpersoon Doorkiesnummer drs. A.

Nadere informatie

Tweede Kamer der Staten-Generaal

Tweede Kamer der Staten-Generaal Tweede Kamer der Staten-Generaal 2 Vergaderjaar 2013 2014 22 026 Nederlands deel van een hogesnelheidsspoorverbinding Amsterdam Brussel Parijs en Utrecht Arnhem Duitse grens Nr. 463 BRIEF VAN DE STAATSSECRETARIS

Nadere informatie

Statenmededeling. 1. De provincie Noord-Brabant onderschrijft de doelen uit de notitie Contouren Toekomstbeeld OV 2040.

Statenmededeling. 1. De provincie Noord-Brabant onderschrijft de doelen uit de notitie Contouren Toekomstbeeld OV 2040. Statenmededeling Onderwerp Contourennota Toekomstbeeld OV 2040 Aan Provinciale Staten van Noord-Brabant, Kennisnemen van De landelijke Contouren Toekomstbeeld OV, een belangrijk vervolgdocument in het

Nadere informatie

De voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof AA DEN HAAG

De voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof AA DEN HAAG > Retouradres Postbus 20901 2500 EX Den Haag De voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof 4 2513 AA DEN HAAG Rijnstraat 8 2515 XP Den Haag Postbus 20901 2500 EX Den Haag T 070-456 0000

Nadere informatie

Het college van Gedeputeerde Staten verzoekt de leden van Provinciale Staten om:

Het college van Gedeputeerde Staten verzoekt de leden van Provinciale Staten om: STATENBRIEF Onderwerp: koppelen treindiensten Apeldoorn Zutphen en Zutphen Winterswijk. Portefeuillehouder: Gedeputeerde Bieze Kerntaak/plandoel: openbaar vervoer Doel van deze brief: Het college van Gedeputeerde

Nadere informatie

Programma Noord Nederland. Capaciteitsanalyse Zwolle - Leeuwarden en Zwolle Groningen

Programma Noord Nederland. Capaciteitsanalyse Zwolle - Leeuwarden en Zwolle Groningen Programma Noord Nederland Capaciteitsanalyse Zwolle - Leeuwarden en Zwolle Groningen Programma Noord Nederland Capaciteitsanalyse Zwolle - Leeuwarden en Zwolle - Groningen Inhoudsopgave Management samenvatting

Nadere informatie

Overstappen op hoogwaardig OV. HOV-NET Zuid-Holland Noord

Overstappen op hoogwaardig OV. HOV-NET Zuid-Holland Noord Overstappen op hoogwaardig OV HOV-NET Zuid-Holland Noord Overstappen op hoogwaardig OV 2 Zuid-Holland biedt veel mogelijkheden om te wonen, werken en recreëren. Het is het economisch hart van Nederland

Nadere informatie

ICE Amsterdam- Frankfurt: sneller, vaker, betrouwbaarder

ICE Amsterdam- Frankfurt: sneller, vaker, betrouwbaarder ICE Amsterdam- Frankfurt: sneller, vaker, betrouwbaarder De ICE tussen Amsterdam en Frankfurt is een onmisbare schakel voor het personenvervoer tussen Nederland en Duitsland. En de treinverbinding heeft

Nadere informatie

Maarten C.W. Janssen. Meer concurrentie op of om het spoor? 19 oktober 2018

Maarten C.W. Janssen. Meer concurrentie op of om het spoor? 19 oktober 2018 Maarten C.W. Janssen Meer concurrentie op of om het spoor? 19 oktober 2018 Marktordening geen doel op zich Spoorvervoer moet kwalitatief hoogwaardig zijn, bijdragen aan een goede bereikbaarheid in Nederland

Nadere informatie

Jj,. provincie groningen

Jj,. provincie groningen Jj,. provincie groningen bezoekadres: Martinikerkhof 12 Aan Provinciale Staten postadres: Postbus 610 9700 AP Groningen algemeen telefoonnr: 050 316 49 li www.provinciegroningen.nl info@proyinciegroningen.nl

Nadere informatie

PROVINCIALE STATE' VAN OVERMSSEL. 17 DEC 2010. Statenvragen Christenunie met betrekking tot spooremplacement Enschede.

PROVINCIALE STATE' VAN OVERMSSEL. 17 DEC 2010. Statenvragen Christenunie met betrekking tot spooremplacement Enschede. Provinciate Staten van Overijsiel el PROVINCIALE STATE' VAN OVERMSSEL. Reg.nr. Dat. 17 DEC 2010 ontv.: Routing a.d. Bijl.: Luttenbergstraat 2 Postbus 10078 8000 GB Zwolle Telefoon 038499 88 99 Fax 038

Nadere informatie

Extra Sneltrein Groningen Leeuwarden

Extra Sneltrein Groningen Leeuwarden Extra Sneltrein Twee sneltreinen en twee stoptreinen per uur/ per richting verhogen het comfort en de snelheid voor reizigers en verbeteren de bereikbaarheid van het Noorden. Extra sneltrein Op dit moment

Nadere informatie

Lange termijn spooragenda

Lange termijn spooragenda BEDRIJFSVERTROUWELIJK CONCEPT Lange termijn spooragenda VHS bijeenkomst 25 februari 2014 1 Aanleiding Masterplan NS en ProRail 03-02-2012 : nieuwe, zware winterdag op het spoor 16-02-2012 : Commissie Kuiken

Nadere informatie

Grutsk op Fryslân / Sichtberens K. Jepma /(058) of k.jepmafryslan.frl

Grutsk op Fryslân / Sichtberens K. Jepma /(058) of k.jepmafryslan.frl postbus 20120 8900 hm leeuwarden tweebaksmarkt 52 telefoon: (058) 292 59 25 telefax: (058) 292 51 25 b 1 rj J. Waterlander fractie 5OPLUS Postbus 20120 8900 HM LEEUWARDEN www.fryslan.frl provincie@fryslan.fn

Nadere informatie

Blijdschap, trots, historisch moment...

Blijdschap, trots, historisch moment... Mei 2006 De business case Treindienst Breukelen-Utrecht had meer procestijd nodig om tot een afronding te komen. Daarom is de bijeenkomst Randstadspoor op 22 maart niet doorgegaan. Ondertussen hebben alle

Nadere informatie

Geen prestige maar prestaties Kies voor regionaal spoor

Geen prestige maar prestaties Kies voor regionaal spoor Geen prestige maar prestaties Kies voor regionaal spoor Farshad Bashir SP-Tweede Kamerlid December 2010 Investeren in het spoor, buitengewoon nuttig De SP kiest voor het regionale spoor. De afgelopen jaren

Nadere informatie

de voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof 4 2513 AA DEN HAAG

de voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof 4 2513 AA DEN HAAG > Retouradres Postbus 20901 2500 EX Den Haag de voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof 4 2513 AA DEN HAAG Plesmanweg 1-6 Den Haag Postbus 20901 2500 EX Den Haag Uw kenmerk 29893-119/2011D30312

Nadere informatie

Extra Sneltrein Groningen Leeuwarden

Extra Sneltrein Groningen Leeuwarden Extra Sneltrein Groningen Twee sneltreinen en twee stoptreinen per uur/per richting verhogen het comfort en de snelheid voor reizigers en verbeteren de bereikbaarheid van het Noorden. Extra sneltrein Groningen

Nadere informatie

Tweede Kamer der Staten-Generaal

Tweede Kamer der Staten-Generaal Tweede Kamer der Staten-Generaal 2 Vergaderjaar 2008 2009 29 984 Spoor: vervoer- en beheerplan Nr. 172 LIJST VAN VRAGEN EN ANTWOORDEN Vastgesteld 6 april 2009 De vaste commissie voor Verkeer en Waterstaat

Nadere informatie

Visie ESLG: Beter uitnutten van spoorlijn Leeuwarden - Groningen Bijlagen:

Visie ESLG: Beter uitnutten van spoorlijn Leeuwarden - Groningen Bijlagen: Roo, Marijke de Van: Werkgroep Spoor in Friesland Verzonden: woensdag 02 oktober 2013 14:56 Aan: staten; Statengriffie provinsje Fryslân Onderwerp: Visie ESLG: Beter uitnutten

Nadere informatie

Betreft: Uw memo d.d. 26 mei 2014: frequentieverlaging lijn 31; routewijziging lijn 412

Betreft: Uw memo d.d. 26 mei 2014: frequentieverlaging lijn 31; routewijziging lijn 412 Qbuzz U-OV t.a.v. de heer D. Vervoort Europalaan 2a 3526 KS Utrecht Betreft: Uw memo d.d. 26 mei 2014: frequentieverlaging lijn 31; routewijziging lijn 412 Utrecht, 29 juli 2014 Geachte heer Vervoort,

Nadere informatie

Het ov van de toekomst: schoner slimmer sneller

Het ov van de toekomst: schoner slimmer sneller Het ov van de toekomst: schoner slimmer sneller Onze vier ambities voor het openbaar vervoer van de toekomst: 1 2 3 4 snelle verbinding met de Randstad: een super-intercity waarmee je in 1,5 uur reist

Nadere informatie

Toespraak van Commissaris van de Koningin Ank Bijleveld- Schouten na afloop van de opening van de Hanzelijn op donderdag 6 december 2012.

Toespraak van Commissaris van de Koningin Ank Bijleveld- Schouten na afloop van de opening van de Hanzelijn op donderdag 6 december 2012. Toespraak van Commissaris van de Koningin Ank Bijleveld- Schouten na afloop van de opening van de Hanzelijn op donderdag 6 december 2012. Minister Schultz van Haegen, burgemeester Meijer, meneer Meerstad,

Nadere informatie

Extra Sneltrein Groningen Leeuwarden

Extra Sneltrein Groningen Leeuwarden Extra Sneltrein Groningen Twee sneltreinen en twee stoptreinen per uur/per richting verhogen het comfort en de snelheid voor reizigers en verbeteren de bereikbaarheid van het Noorden. Extra sneltrein Groningen

Nadere informatie

Aan de lezer datum 14 mei telefoon (010) betreft* Brochure Hoekse Lijn, Lightrail langs de Nieuwe Waterweg. Geachte heer, mevrouw,

Aan de lezer datum 14 mei telefoon (010) betreft* Brochure Hoekse Lijn, Lightrail langs de Nieuwe Waterweg. Geachte heer, mevrouw, STADSREGM, ^ ^ "^^" ROTTERDAM Aan de lezer datum 14 mei 2008 ons kenmerk 25673 steller» A - van Kapel telefoon (010) 4172862 uw kenmerk betreft* Brochure Hoekse Lijn, Lightrail langs de Nieuwe Waterweg

Nadere informatie

Rocov Fryslân Jaarverslag 2018

Rocov Fryslân Jaarverslag 2018 Rocov Fryslân Jaarverslag 2018 Inhoudsopgave pagina 1. Inleiding 3 2. Organisatie 3 3. Adviezen 3 4. Betrokkenheid bij beleidskeuzes in het ontwikkeltraject. 6 5. Overleg op regionaal en landelijk niveau

Nadere informatie

De voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof AA DEN HAAG

De voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof AA DEN HAAG > Retouradres Postbus 20901 2500 EX Den Haag De voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof 4 2513 AA DEN HAAG Rijnstraat 8 2515 XP Den Haag Postbus 20901 2500 EX Den Haag T 070-456 0000

Nadere informatie

Tweede Kamer der Staten-Generaal

Tweede Kamer der Staten-Generaal Tweede Kamer der Staten-Generaal 2 Vergaderjaar 2017 2018 29 984 Spoor: vervoer- en beheerplan Nr. 734 BRIEF VAN DE STAATSSECRETARIS VAN INFRASTRUCTUUR EN WATERSTAAT Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer

Nadere informatie

Bijlage H.4: Eisen aan Treindiensten

Bijlage H.4: Eisen aan Treindiensten Bijlage H.4: Eisen aan Treindiensten In deze bijlage is beschreven welke Treindiensten de Inschrijver dient aan te bieden vanaf de start van de Concessies en waar Treindiensten aan moeten voldoen. Algemene

Nadere informatie

Versnelling Benelux 2017

Versnelling Benelux 2017 HENK BOVENLANDER Rail Advies De Bilt, 18 augustus 2015 Versnelling Benelux 2017 De reistijd Amsterdam Brussel van 194 minuten met de Benelux in de dienstregeling 2017 stelt teleur. De achtergrond hiervan

Nadere informatie

Antwoord op de reactie van ROVER NHN met betrekking tot de voorstellen van de PvdA voor verbetering van het NS dienstverlening in Noord-Holland.

Antwoord op de reactie van ROVER NHN met betrekking tot de voorstellen van de PvdA voor verbetering van het NS dienstverlening in Noord-Holland. Antwoord op de reactie van ROVER NHN met betrekking tot de voorstellen van de PvdA voor verbetering van het NS dienstverlening in Noord-Holland. Algemeen Al enige jaren gaat de dienstregeling van de NS

Nadere informatie

De voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof AA DEN HAAG. Datum 30 juni 2014 Betreft Voortgang toezeggingen HSL-Zuid

De voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof AA DEN HAAG. Datum 30 juni 2014 Betreft Voortgang toezeggingen HSL-Zuid > Retouradres Postbus 20901 2500 EX Den Haag De voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof 4 2513 AA DEN HAAG Plesmanweg 1-6 Den Haag Postbus 20901 2500 EX Den Haag T 070-456 0000 F 070-456

Nadere informatie

Hierbij treft u mijn antwoorden aan op de vragen van de leden Visser en De Boer (beiden VVD) over de Zaanse spoorlijn (ingezonden 11 maart 2015).

Hierbij treft u mijn antwoorden aan op de vragen van de leden Visser en De Boer (beiden VVD) over de Zaanse spoorlijn (ingezonden 11 maart 2015). > Retouradres Postbus 20901 2500 EX Den Haag De voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof 4 2513 AA DEN HAAG Plesmanweg 1-6 2597 JG Den Haag Postbus 20901 2500 EX Den Haag T 070-456

Nadere informatie

Plesmanweg1-6 Postbus 20905 Telefoon (070) 456 8999 2596 JG DEN HAAG 2500 EX DEN HAAG Telefax (070) 456 9393

Plesmanweg1-6 Postbus 20905 Telefoon (070) 456 8999 2596 JG DEN HAAG 2500 EX DEN HAAG Telefax (070) 456 9393 LANDELIJK OVERLEG CONSUMENTENBELANGEN OPENBAAR VERVOER Aan NS Reizigers Directeur commercie Hans Peters Postbus 2025 3500 HA Utrecht Contactpersoon Doorkiesnummer Arnoud Frerichs 070-4569556 Datum 28 juli

Nadere informatie

Besluitenlijst d.d. d.d. d.d. [ ]Akkoordstukken -- [X]Openbaar 14-06-2016 [ ]Besloten --

Besluitenlijst d.d. d.d. d.d. [ ]Akkoordstukken -- [X]Openbaar 14-06-2016 [ ]Besloten -- Nota voor burgemeester en wethouders Onderwerp Vragen ex Art 46 RvO CDA-Internationale trein Amsterdam-Berlijn 1- Notagegevens Notanummer 2016-001019 Datum 02-06-2016 Programma: 05 Ruimtelijke ontwikkeling

Nadere informatie

GOEDE REIS! speciale editie. Check onze nieuwe dienstregeling, dan bent u altijd op tijd

GOEDE REIS! speciale editie. Check onze nieuwe dienstregeling, dan bent u altijd op tijd GOEDE REIS! speciale editie Check onze nieuwe dienstregeling, dan bent u altijd op tijd 04 08 INHOUD Deal? Bus 20,- p/m Klaar met je studie? Arriva Dalvrij Deal! Trein & Bus 45,- p/m Na je studie gewoon

Nadere informatie

Notitie dienstregelingontwikkeling en hoogfrequent spoor t.b.v. Locov 30 maart 2017

Notitie dienstregelingontwikkeling en hoogfrequent spoor t.b.v. Locov 30 maart 2017 Notitie dienstregelingontwikkeling en hoogfrequent spoor t.b.v. Locov 30 maart 2017 De consumentenorganisaties hebben op 14 maart kritisch geadviseerd over de uitwerking van de dienstregeling 2018, vooral

Nadere informatie

Openbaar Vervoer in Noordoostpolder Stand van zaken. Datum: Door: Hans Cnossen

Openbaar Vervoer in Noordoostpolder Stand van zaken. Datum: Door: Hans Cnossen Openbaar Vervoer in Noordoostpolder Stand van zaken Datum: 12-02- 18 Door: Hans Cnossen Agenda Ontwikkelingen in het OV en de rol van Noordoostpolder Beeld OV OV visie 2014 Coalitieakkoord provincie 2015

Nadere informatie

Impuls voor de Veluwelijn Meer directe verbindingen Groningen en Leeuwarden Utrecht-Zwolle: elk kwartier een intercity

Impuls voor de Veluwelijn Meer directe verbindingen Groningen en Leeuwarden Utrecht-Zwolle: elk kwartier een intercity Impuls voor de Veluwelijn Meer directe verbindingen Groningen en Leeuwarden Utrecht-Zwolle: elk kwartier een intercity Notitie van het lid Slob lid van de fractie van de ChristenUnie in de Tweede Kamer

Nadere informatie

Door middel van deze brief willen wij u onze beleidsnota Fryslân op het juiste spoor doen toekomen.

Door middel van deze brief willen wij u onze beleidsnota Fryslân op het juiste spoor doen toekomen. Aan: CC: Provinciale Staten van Fryslân Postbus 20120 8900 HM Leeuwarden Gedeputeerde Staten van Fryslân Onderwerp: WgSiF-Document: Fryslân op het juiste Spoor Geachte Statenleden, Leeuwarden, 1 februari

Nadere informatie

0 9 APR. 2013. provinsje fryslân provincie frys1n b. Provincale Staten van Fryslan. Leeuwarden, 8 april 2013 Verzonden,

0 9 APR. 2013. provinsje fryslân provincie frys1n b. Provincale Staten van Fryslan. Leeuwarden, 8 april 2013 Verzonden, provinsje fryslân provincie frys1n b postbus 20120 8900 hm leeuwarden tweebaksmarkt 52 telefoon: (058) 292 59 25 telefax: (058) 292 51 25 Provincale Staten van Fryslan wsvw.fryslan.nl provmciefryslan.nl

Nadere informatie

de voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof AA DEN HAAG Datum 11 oktober 2011 Betreft dienstregeling hoofdrailnet 2013

de voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof AA DEN HAAG Datum 11 oktober 2011 Betreft dienstregeling hoofdrailnet 2013 > Retouradres Postbus 20901 2500 EX Den Haag de voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof 4 2513 AA DEN HAAG Plesmanweg 1-6 2597 JG Den Haag Postbus 20901 2500 EX Den Haag T 070-456

Nadere informatie

Tweede Kamer der Staten-Generaal

Tweede Kamer der Staten-Generaal Tweede Kamer der Staten-Generaal 2 Vergaderjaar 2008 2009 29 984 Spoor: vervoer- en beheerplan Nr. 200 BRIEF VAN DE MINISTER VAN VERKEER EN WATERSTAAT Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal

Nadere informatie

Kernboodschap aangepaste dienstregeling op dinsdag 12 maart 2013.

Kernboodschap aangepaste dienstregeling op dinsdag 12 maart 2013. Kernboodschap aangepaste dienstregeling op dinsdag 12 maart 2013. NB de kernboodschap is de inhoudelijke basisboodschap waaruit alle disciplines hun informatie halen die voor hun proces van belang is.

Nadere informatie

Vraag 1 Kent u de brief van Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland over de Voortgang Spoorcorridors Alphen aan den Rijn-Gouda en Leiden-Utrecht?

Vraag 1 Kent u de brief van Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland over de Voortgang Spoorcorridors Alphen aan den Rijn-Gouda en Leiden-Utrecht? > Retouradres Postbus 20901 2500 EX Den Haag De voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof 4 2513 AA DEN HAAG Plesmanweg 1-6 2597 JG Den Haag Postbus 20901 2500 EX Den Haag T 070-456

Nadere informatie

Hierbij beantwoord ik vragen van het lid Bruins (ChristenUnie) over de intercity Dordrecht-Breda. Deze vragen zijn ingezonden op 9 maart 2016.

Hierbij beantwoord ik vragen van het lid Bruins (ChristenUnie) over de intercity Dordrecht-Breda. Deze vragen zijn ingezonden op 9 maart 2016. > Retouradres Postbus 20901 2500 EX Den Haag De voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof 4 2513 AA DEN HAAG Plesmanweg 1-6 2597 JG Den Haag Postbus 20901 2500 EX Den Haag T 070-456

Nadere informatie

rd) provinsje fryslân provincie fryslân Provinciale Staten van Fryslan t.a.v. de Statenfractie V\ID Tweebaksmarkt 52 8911 KZ LEEUWARDEN

rd) provinsje fryslân provincie fryslân Provinciale Staten van Fryslan t.a.v. de Statenfractie V\ID Tweebaksmarkt 52 8911 KZ LEEUWARDEN Provinciale Staten van Fryslan t.a.v. de Statenfractie V\ID Tweebaksmarkt 52 8911 KZ LEEUWARDEN provinsje fryslân provincie fryslân postbus 20120 8900 hm leeuwarden tweebaksmarkt 52 telefoon: (058) 292

Nadere informatie

Aanleiding. Concessie. Aan de leden van de Statencommissie Economie en Mobiliteit

Aanleiding. Concessie. Aan de leden van de Statencommissie Economie en Mobiliteit Aan de leden van de Statencommissie Economie en Mobiliteit Datum : Briefnummer : 2007-41.069, VV Zaaknummer: 56530 Behandeld door : Bonder T. Telefoonnummer : (050) 316 4109 Antwoord op : Bijlage : 1 Onderwerp

Nadere informatie

Tweede Kamer der Staten-Generaal

Tweede Kamer der Staten-Generaal Tweede Kamer der Staten-Generaal 2 Vergaderjaar 2007 2008 29 984 Spoor: vervoer- en beheerplan Nr. 115 BRIEF VAN DE MINISTER VAN VERKEER EN WATERSTAAT Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal

Nadere informatie

2o lo,8f. 8ll0v. 2Íil1. ^^ rnfalb1g!fifl1. Aan de vertegenwoordigers van consumentenorganisaties in hetíocov

2o lo,8f. 8ll0v. 2Íil1. ^^ rnfalb1g!fifl1. Aan de vertegenwoordigers van consumentenorganisaties in hetíocov Aan de vertegenwoordigers van consumentenorganisaties in hetíocov l ^^ rnfalb1g!fifl1 8ll0v. 2Íil1 2o lo,8f rs IV Laan van Puntenburg 100 Postbus 2025 3500 HA Utrecht Nederland \ /ww.n5.nl Datum 16 november

Nadere informatie

Aanleiding Hierbij informeren wij u over de laatste stand van zaken ten aanzien van het verduurzamen van het regionaal treinvervoer.

Aanleiding Hierbij informeren wij u over de laatste stand van zaken ten aanzien van het verduurzamen van het regionaal treinvervoer. tm provincie groningen Aan Provinciale Staten Datum Documentnr. Dossiernummer Behandeld door Telefoonnummer Antwoord op Bijlagen Onderwerp 1 8 OKT. 2018 2018-068.346/42/A.12 K10158 A.W. Buikhuizen (06)46344469

Nadere informatie

De voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof 4 2513 AA DEN HAAG

De voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof 4 2513 AA DEN HAAG > Retouradres Postbus 20901 2500 EX Den Haag De voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof 4 2513 AA DEN HAAG Plesmanweg 1-6 2597 JG Den Haag Postbus 20901 2500 EX Den Haag T 070-456

Nadere informatie

SrnTEN. '?",ï;horrand 21 MRT Lid Gedeputeerde Staten. Provinciale Staten. Geachte Statenleden,

SrnTEN. '?,ï;horrand 21 MRT Lid Gedeputeerde Staten. Provinciale Staten. Geachte Statenleden, Lid Gedeputeerde Staten F. Vermeulen '?",ï;horrand Provinciale Staten SrnTEN Contact 070 441 71 12 f.vermeulen@pzh.nl Postadres Provinciehu s Postbus 90602 2509 LP Den Haag T 070 441 66 11 www.zuidholland.nl

Nadere informatie

AFSCHR\Fî. : : Frysk kapitaal : E. Duijff / (058) of

AFSCHR\Fî. : : Frysk kapitaal : E. Duijff / (058) of provins j e fryslän provincie fryslän 1, Koninklijke KPN N.V. t.a.v. de directie Postbus 30000 2500 GA DEN HAAG AFSCHR\Fî postbus 20120 8900 hrn leeuwarden tweebaksmarkt 52 telefoon: (058) 292 59 25 telefax:

Nadere informatie

De voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof 4 2513 AA DEN HAAG

De voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof 4 2513 AA DEN HAAG > Retouradres Postbus 20901 2500 EX Den Haag De voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof 4 2513 AA DEN HAAG Plesmanweg 1-6 2597 JG Den Haag Postbus 20901 2500 EX Den Haag T 070-456

Nadere informatie

De voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof 4 2513 AA DEN HAAG. Datum 15 maart 2013 Betreft Kamervragen tariefsysteem spoor

De voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof 4 2513 AA DEN HAAG. Datum 15 maart 2013 Betreft Kamervragen tariefsysteem spoor > Retouradres Postbus 20901 2500 EX Den Haag De voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof 4 2513 AA DEN HAAG Plesmanweg 1-6 2597 JG Den Haag Postbus 20901 2500 EX Den Haag T 070-456

Nadere informatie

Specificatie bestedingsplan Decentralisatie-uitkering Verkeer en Vervoer 2017

Specificatie bestedingsplan Decentralisatie-uitkering Verkeer en Vervoer 2017 Bijlage bij Statenbrief - zaaknummer 2016-012800 Specificatie bestedingsplan Decentralisatie-uitkering Verkeer en Vervoer 2017 In deze bijlage worden de bestedingen in het bestedingsplan DU 2017 gespecificeerd.

Nadere informatie

Programma Hoogfrequent Spoorvervoer Meteren - Boxtel

Programma Hoogfrequent Spoorvervoer Meteren - Boxtel Geen goede weergave? Klik hier voor de nieuwsbrief op onze website. december 2016 Programma Hoogfrequent Spoorvervoer Meteren - Boxtel Planning van het project Het project PHS Meteren-Boxtel duurt meerdere

Nadere informatie

De voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof 4 2531 AA DEN HAAG

De voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof 4 2531 AA DEN HAAG > Retouradres Postbus 20901 2500 EX Den Haag De voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof 4 2531 AA DEN HAAG Plesmanweg 1-6 2597 JG Den Haag Postbus 20901 2500 EX Den Haag T 070-456

Nadere informatie

De voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof AA DEN HAAG

De voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof AA DEN HAAG > Retouradres Postbus 20901 2500 EX Den Haag De voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof 4 2513 AA DEN HAAG Rijnstraat 8 2515 XP Den Haag Postbus 20901 2500 EX Den Haag T 070-456 0000

Nadere informatie

Lkistni. 6 FEBI01Q Ons kenmerk Afd./Opgave Behandeld door Uw kenmerk Bijlage(n) provinsje fryslán provincie fryslán 40. masimiii

Lkistni. 6 FEBI01Q Ons kenmerk Afd./Opgave Behandeld door Uw kenmerk Bijlage(n) provinsje fryslán provincie fryslán 40. masimiii 40 I.1 < masimiii postbus 20120 8900 hm leeuwardert tweebaksrnarkt (058) 52 292 59 25 Lkistni www.fryslan.frl Vereniging Innovatiecluster Drachten T.a.v. B. Visser, voorzitter De Tijen 3 9201 BX DRACHTEN

Nadere informatie

1. Dienstregeling 2009: aanvullingen op het Ontwerp 2007

1. Dienstregeling 2009: aanvullingen op het Ontwerp 2007 NS Reizigers Aan de vertegenwoordigers van consumentenorganisaties in het LOCOV Directie Hoofdgebouw IV Laan van Puntenburg 100 Postbus 2025 3500 HA Utrecht Nederland www.ns.nl Datum Ons kenmerk Onderwerp

Nadere informatie

Betreft art 39 vragen: gevolgen OV Concessie per 14 december 2014

Betreft art 39 vragen: gevolgen OV Concessie per 14 december 2014 Rosmalen 26 november 2014 Aan het College van Burgemeester en Wethouders Postbus 12345 5200 GZ s Hertogenbosch Betreft art 39 vragen: gevolgen OV Concessie per 14 december 2014 Inleiding; Per 14 december

Nadere informatie

Adviesaanvraag dienstregeling 2016

Adviesaanvraag dienstregeling 2016 Adviesaanvraag dienstregeling 2016 Bijlage 1 bij brief adviesaanvraag dienstregeling 2016 12 februari 2015 1. Inleiding 1.1 Kenmerken dienstregeling 2016 NS bouwt in dienstregeling 2016 voort op de structuur

Nadere informatie

Treinen uit 8 richtingen Relatie Spoorplan Noord-Nederland Aantal reizigers: nu > / dag - groei Schakel Noord / Oost Nederland Randstad

Treinen uit 8 richtingen Relatie Spoorplan Noord-Nederland Aantal reizigers: nu > / dag - groei Schakel Noord / Oost Nederland Randstad Martin de Vries - Planontwikkelaar Station Zwolle - 2e spoorknooppunt van Nederland Treinen uit 8 richtingen Relatie Spoorplan Noord-Nederland Aantal reizigers: nu > 60.000 / dag - groei Schakel Noord

Nadere informatie

Het college van Gedeputeerde Staten verzoekt de leden van Provinciale Staten om:

Het college van Gedeputeerde Staten verzoekt de leden van Provinciale Staten om: STATENBRIEF Onderwerp: IJssellijn (spoorverbinding Zwolle-Roosendaal) Portefeuillehouder: gedeputeerde Bieze Kerntaak/plandoel: regionale bereikbaarheid en regionaal openbaar vervoer Plandoel 1 In stand

Nadere informatie

Onderwerp: BEZWAAR Verkeersbesluit Kersenbaan en instellen eenrichtingsverkeer Leusderkwartier en Vermeerkwartier

Onderwerp: BEZWAAR Verkeersbesluit Kersenbaan en instellen eenrichtingsverkeer Leusderkwartier en Vermeerkwartier Utrecht, 27 maart 2014 Gemeente Amersfoort, t.a.v. het College van B & W, Postbus 4000, 3800 EA Amersfoort Onderwerp: BEZWAAR Verkeersbesluit Kersenbaan en instellen eenrichtingsverkeer Leusderkwartier

Nadere informatie

Hierbij beantwoord ik de vragen die het lid Dik-Faber (ChristenUnie) heeft gesteld over de vertraging bij het spoorproject Assen.

Hierbij beantwoord ik de vragen die het lid Dik-Faber (ChristenUnie) heeft gesteld over de vertraging bij het spoorproject Assen. > Retouradres Postbus 20901 2500 EX Den Haag De voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof 4 2513 AA DEN HAAG Plesmanweg 1-6 2597 JG Den Haag Postbus 20901 2500 EX Den Haag T 070-456

Nadere informatie

Aan de leden van de Statencommissie Economie en Mobiliteit

Aan de leden van de Statencommissie Economie en Mobiliteit Aan de leden van de Statencommissie Economie en Mobiliteit Datum : 17 maart 2009 Briefnummer : 2009-14.497/12/A.9, VV Zaaknummer : 165117 Behandeld door : Koelikamp D. Telefoonnummer : (050) 316 4690 Antwoord

Nadere informatie

Internationale spooragenda reizigers

Internationale spooragenda reizigers Groningen Bremen Berlijn Den Haag Utrecht Rotterdam Arnhem Enschede Hengelo Munster Bielefeld Hannover Londen Breda Roosendaal Eindhoven Dortmund Terneuzen Weert Düsseldorf Antwerpen Hamont Gent Heerlen

Nadere informatie

Informatiebijeenkomst op 20 mei over Samenwerkingsagenda gemeen te Leeuwarden en provincie Fryslân Lwd. KH18

Informatiebijeenkomst op 20 mei over Samenwerkingsagenda gemeen te Leeuwarden en provincie Fryslân Lwd. KH18 provinsje fryslân provincie fryslân postbus 20120 8900 hm leeuwarden tweebaksmarkt 52 telefoon: (058) 292 59 25 telefax: (058) 292 51 25 b 1 Provinciale Staten van Fryslân www.fryslan.nl provincie@fryslan.nl

Nadere informatie

Pijler 1: Inspelen op veranderende mobiliteitsstromen

Pijler 1: Inspelen op veranderende mobiliteitsstromen Vervoervisie Pijler 1: Inspelen op veranderende mobiliteitsstromen Het aantal huishoudens in de regio Amsterdam neemt tot 2040 met circa 270.000 toe. Hiermee neemt ook de economische bedrijvigheid en de

Nadere informatie