S T E D E N B O U W K U N D I G E V O O R S C H R I F T E N

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "S T E D E N B O U W K U N D I G E V O O R S C H R I F T E N"

Transcriptie

1 GEMEENTE WAASMUNSTER PROVINCIE OOST-VLAANDEREN R.U.P. BETONFABRIEK DE BONTE & VAN HECKE / SV HARDY- ST. ANNA S T E D E N B O U W K U N D I G E V O O R S C H R I F T E N arch. Wilfried Eggermont, Ruimtelijk Planner Referentie nummer Datum

2 GEMEENTE WAASMUNSTER R U P B E T O N F AB R I E K D E B O N T E STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN 2 ARTIKEL 0 GLOBALE VOORSCHRIFTEN 0.1. Algemene bepalingen Verordenende kracht De plannen en de voorschriften hebben een verordenende kracht. De toelichting, gegeven in deze kolom, naast de verordenende voorschriften, is te lezen als verduidelijking Bestaande en vergunde gebouwen Bestaande en vergunde gebouwen, inrichtingen en/of bestemmingen kunnen gerestaureerd, verbouwd en herbouwd worden. Dit dient te gebeuren binnen hetzelfde volume indien het gebouw of deel ervan niet gelegen is in het bebouwbaar deel van een strook. Het aantal woningen mag na restauratie, verbouwing of herbouwen niet groter zijn dan wat oorspronkelijk vergund is tenzij de voorschriften van de strook dit mogelijk maken Beeldkwaliteit welstand Alle aangevraagde werken dienen niet alleen conform te zijn aan de bepalingen van de voorschriften, ze moeten ook functioneel en visueel verenigbaar zijn met de omgeving en de goede plaatselijke ordening. Bestaande en vergunde gebouwen kunnen steeds gerestaureerd, verbouwd, herbouwd of uitgebreid worden volgens de mogelijkheden van het R.U.P. voor zover ze gelegen zijn in het bebouwbaar deel van een strook. Deze bepaling is eveneens van toepassing voor vergund geachte bouwwerken, inrichtingen of bestemmingen Alle elementen van de omgeving dienen één geheel te vormen. Ook na verbouwing- of uitbreidingswerken dient het bouwvolume een vormelijke eenheid te bezitten, dit zowel voor de volumes, de materialen als de kleur. Bij dergelijke werken is de schaal van het gebouw en de omgeving te respecteren. Het gabariet van naast- en/of tegenover liggende bouwvolumes is te respecteren. Voor gesloten bebouwing is de eerst vergunde constructie richtinggevend voor de er aan palende constructies voor wat betreft de aard en kleur van materialen, bouwhoogte, dakvorm en helling en voor de volumewerking.

3 GEMEENTE WAASMUNSTER R U P B E T O N F AB R I E K D E B O N T E STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN 3 Gebouwen die aansluitend op bestaande gebouwen opgetrokken worden dienen een vanzelfsprekende eenheid te vormen met wat bestaat. Gevelvlakken die meer dan 2,00 m verwijderd zijn van de kavelgrenzen moeten als gevel van het gebouw uitgevoerd worden. Ze zijn te voorzien van raamopeningen Constructies of gebouwen voor openbaar nut of gemeenschapvoorzieningen Het betreft kleinschalige constructies, gebouwen of werken die in alle stroken mogen gerealiseerd worden voor zover ze verenigbaar zijn met het gebruik en de inrichting van de omgeving. De inplanting, de omvang en het beeld (materiaal- en kleurgebruik) zijn zo te kiezen dat ze passen in de omgeving. Een vrijstaande inplanting is te vermijden. Binnen de grenzen van het plangebied is het plaatsen van windmolens uitgesloten Hoogte van gebouwen Voor de hoofdgebouwen is het maximaal aantal toegelaten bouwlagen of de maximale bouwhoogte aangeduid op het grafisch plan of vastgelegd in de voorschriften. In strook 2, 4, 5 en 6 is het plaatsen van zendapparatuur voor publieke netwerken mogelijk. Deze voorzieningen zijn ondergeschikt aan de omgeving te realiseren. Voor een goede inpassing in de omgeving is voldoende ruimte te voorzien, bijvoorbeeld voor de aanleg van groen of voor een groenscherm. Afsluitingen volgens de voorwaarden van de strook waarin deze constructies geplaatst worden. De aanleg van niet bebouwde ruimte volgens de voorwaarden die van toepassing zijn voor tuinen. Het plaatsen van windmolens, groot en klein, is niet toegestaan gezien het plangebied deel uitmaakt van een ruimer gebied bestemd voor wonen Hoogte van bouwlagen en bouwhoogte De bouwhoogte wordt gemeten vanaf de bovenzijde van de dorpel van de toegangdeur. Deze dorpel mag voor nieuwe gebouwen hoogstens 0,40 m boven de kruin van de publieke ontsluitingsweg gesitueerd worden. In de specifieke voorschriften voor een strook zijn specifieke voorwaarden opgenomen. Er kan afgeweken worden van de gegeven afmeting indien uit een verantwoording en duidelijke simulatiebeelden van het aangevraagde gebouw blijkt dat een afwijkende kroonlijsthoogte, dakhelling of afmetingen van het volume een betere integratie in de omgeving van het aanvraagde bouwwerk mogelijk maakt.

4 GEMEENTE WAASMUNSTER R U P B E T O N F AB R I E K D E B O N T E STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN Dakvolumes Hoofdgebouwen voorzien van een hellend dak hebben dakvlakken met een helling begrepen tussen 10 à 60. De nok is hoogstens 6,00 m boven de kroonlijst gesitueerd. Platte daken zijn voor hoofd- en bijgebouwen in alle stroken toegelaten. De helling van gebogen daken varieert van 0 tot 90, het hoogste punt van het dakvolume is maximum 6,00 m boven de kroonlijst gesitueerd. Er kan van de opgelegde dakhellingen afgeweken worden onder dezelfde voorwaarde als deze geformuleerd in Gebruik van de ruimte - Volumes, activiteiten en bestemmingen moeten gebundeld gesitueerd worden. - De ruimte is intensief en meervoudig te gebruiken. - De impact op de omgeving als gevolg van het gebruik van de ruimte en het realiseren van gebouwen is steeds te beperken tot een haalbaar minimum De geldende verordening en reglementering i.v.m. hemelwaterputten is van toepassing. De prioriteit dient te gaan naar herbruik van hemelwater, vervolgens naar infiltratie boven bufferen met vertraagde afvoer Ondergrondse constructies en bodem - Ondergrondse constructies zijn te beperken tot één laag. - Het verlagen van de grondwaterstand door ontwatering, drainage, irrigeren, met uitzondering van de vergunningsplichtige verlaging om vergunde bouwwerken uit te voeren, is niet toegestaan Definities Bestemming Door het RUP toegestaan gebruik van ruimte, bepaald voor een deel of geheel van een perceel. Functies en activiteiten die niet verenigbaar zijn met de (woon)omgeving, die dus voor abnormale hinder zorgen en de rust of karakter van de woonomgeving kunnen aantasten, zijn niet toegelaten. In geen enkel geval mag de draagkracht van de omgeving overschreden worden.

5 GEMEENTE WAASMUNSTER R U P B E T O N F AB R I E K D E B O N T E STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN Hoofdgebouw Een gebouw dienstig voor het realiseren van een bestemming, door de aard van de constructie en de afwerkingen het belangrijkste bouwwerk op het perceel Bijgebouw Een gebouw dat ruimtelijk en functioneel aansluit bij het hoofdgebouw (en er al dan niet mee verbonden is). Het is niet bedoeld om de bestemming van de strook te bevatten, wel kunnen er aanvullende functies op de bestemming in ondergebracht worden (berging, stallen van voertuigen, middelen en activiteiten in verband met de functie van het hoofdgebouw) Het gebruik van de ruimte van een bijgebouw is steeds ondergeschikt en in rechtstreekse relatie tot de bestemming van het hoofdgebouw Tuinzone Het deel van het perceel dat niet ingenomen is door het hoofd- en/of bijgebouw Voortuin Het deel van de tuinzone tussen de rooilijn en de voorgevel, maakt deel uit de oppervlakte van de tuinzone. In deze zone is elke vorm van bebouwing uitgesloten Zijtuin Het deel van de tuinzone begrepen tussen de vrijstaande zijgevel van een woning en de zijdelingse perceelgrens Kroonlijsthoogte Wordt verticaal gemeten vanaf de dorpel van de inkomdeur tot de bovenkant van de kroonlijst (bij hellende of gebogen daken) Nokhoogte Is de verticaal gemeten afstand tussen de boven zijde van de kroonlijst en het hoogste deel van het dak.

6 GEMEENTE WAASMUNSTER R U P B E T O N F AB R I E K D E B O N T E STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN Hoogte dakrand Is van toepassing voor bebouwing met een plat of licht hellend dak (minder dan 5 cm/m). Is de verticaal gemeten afstand tussen de bovenzijde van de dorpel van de toegangsdeur en de bovenzijde van het gevelvlak Bouwdiepte De afstand gemeten tussen de voor- en achtergevel aan de buitenzijde van het gebouw. Volumes die op de gevels uitsteken maken geen deel uit van de bouwdiepte voor zover het geveluitbouwen betreft als hierna omschreven. Indien de geveluitbouwen niet voldoen aan deze omschrijving zijn ze begrepen in de bouwdiepte Geveluitbouw Is een deel van het bouwvolume dat uitspringt t.o.v. het gevel- of dakvlak en dat al dan niet een gesloten volume is. Geveluitbouwen zijn uitkragende constructies, dus niet rechtstreeks afgesteund op de bodem Kopgebouw Is een hoofdgebouw dat een groep gebouwen in een rij afsluit. - Bij gesloten bebouwing zijn enkel de woningen aan de uiteinden van de rij kopgebouwen. - Bij halfopen bebouwing zijn beide woningen kopgebouw. Hieronder zijn o.a. te verstaan: balkon, erker, terras, Specifieke voorwaarden zijn opgenomen in de voorschriften van stroken waar bebouwing toelaten is. In geval de bestemming wonen is: een driegevelwoning Kopgevel Is de zijgevel van een kopgebouw waarmee de groep gebouwen wordt beëindigd Rooilijn Is een lijn welke de scheiding vormt tussen het openbaar domein (weg of pad) en het privaat domein Uiterste grens bebouwing Afbakening van de zone waarin hoofdgebouwen kunnen gesitueerd worden.

7 GEMEENTE WAASMUNSTER R U P B E T O N F AB R I E K D E B O N T E STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN 7 ARTIKEL 1 STROOK VOOR WONINGBOUW Categorie van gebiedsaanduiding: wonen 3.1. Bestemming Als bestemming zijn toegelaten: Wonen, kleinhandel, dienstverlening (al dan niet loketgebonden), kantoren (in functie van het aanpalend bedrijf), vrij beroep, openbare en private nuts- en gemeenschapsvoorzieningen. Functies en activiteiten die niet verenigbaar zijn met de woonomgeving, die dus voor abnormale hinder zorgen en de rust of het karakter van de woonomgeving kunnen aantasten, zijn niet toegelaten. Hieronder zijn te begrijpen: dansgelegenheden, frituur, nachtwinkel, een niet bemand verkooppunt met automaten, tankstations, ambachtelijke bedrijven, grootschalige detailhandel. In geen enkel geval mag de draagkracht van de omgeving overschreden worden. Elementen als het aantal te verwachten gebruikers of bezoekers, invloed op mobiliteit, relatie met de overige bestemmingen en inpassing in de omgeving bepalen het al dan niet passend zijn van bouwwerken en/of bestemmingen Inrichting De bebouwing in deze strook bestaat uit aaneengesloten en/of geschakelde bouwvolumes. Een rij wordt beëindigd door een kop gebouw (driegevelwoning). Deze bebouwing en de bestemmingen moeten in overeenstemming zijn met de overige elementen van de omgeving. Bij elke aanvraag voor een hoofdgebouw is een inrichtingsstudie van het volledige perceel in te dienen zodanig dat op een correcte manier de inrichting van het perceel en het gebruik kunnen beoordeeld worden. Alle bouwvolumes, inrichting van de open ruimte, beplantingen, parkeren en afsluitingen zijn duidelijk voor te stellen Voorschriften inzake bebouwing

8 GEMEENTE WAASMUNSTER R U P B E T O N F AB R I E K D E B O N T E STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN 8 De bestaande en vergunde constructies zijn richtinggevend voor de aanpalende constructies voor wat betreft: aard en kleur van de materialen voor gevel en dak; voor bouwhoogte, dakvorm en helling, en voor gevelopbouw. Aaneensluitende bebouwing dient één harmoniërend geheel te vormen. Aan elkaar palende eigendommen kunnen tot één verenigd worden. A. Inplanting van volumes Bij nieuwbouw en herbouw is een voortuin te realiseren. Bij verbouwing kan de bestaande en vergunde inplanting behouden blijven. De kopgevel van een kop-woningen staat op minstens 3,00 m van een zijkavelgrens. Maximale bouwdiepte: - gelijkvloers: max 20,00 m - verdieping: max 15,00 m B. Aantal bouwlagen Voor het hoofdgebouw zijn twee bouwlagen toegestaan. Voor hoofdgebouwen heeft een bouwlaag in strook voor wonen een maximale hoogte van 3,00 m, de bouwlaag op het gelijkvloers mag maximaal 4,00 m hoog zijn. C. Dakvorm en dakfunctie De dakvorm is vrij, zowel platte als hellende daken zijn toegestaan. Dakvolumes mogen als woonruimte ingericht worden. In het dakvolume mag hoogstens één bewoonbare laag ingericht worden, deze laag wordt niet meegerekend in het aantal toegelaten bouwlagen. Een dakvolume dient een visuele eenheid te vormen met het bouwvolume, en met de bouwvolumes in de omgeving. Daklichten zijn uit te werken als relevante uitbouwen of insnijdingen die deel uitmaken van het architecturale beeld. Daklichten zijn in omvang steeds ondergeschikt aan het dakvolume. Algemene voorschriften i.v.m. daken zijn terug te vinden in Artikel Ramen, uitbouwen of insnijdingen in het dak zijn minstens 1,50 m verwijderd van de zijgevel, wachtgevel of zijperceelgrens. Ze zijn te situeren tot 3,00 m boven de kroonlijst. Deze elementen zijn uit te voeren als een deel van het dakvlak, en dus met de nodige zorg als deel van het geheel aan te brengen. Onder daklichten zijn te verstaan: dakvlakramen, dakuitbouwen, dakinsnijdingen, lucarnes en vergelijkbare elementen die zich in het hellende deel van het dakvolume

9 GEMEENTE WAASMUNSTER R U P B E T O N F AB R I E K D E B O N T E STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN 9 De som van de oppervlakte van alle dakvlakramen, dakuitbouwen of insnijdingen mag maximum 1/3 bedragen van het totale dakoppervlak. Hellende dakvlakken zijn ofwel af te werken met donker grijze materialen met een niet reflecterend oppervlak, ofwel gekozen in overeenstemming met de gevelmaterialen. Technische voorzieningen (bijvoorbeeld liftkoker, schoorstenen,...) kunnen afwijken van het maximaal toegelaten gabariet op voorwaarde dat de volumes niet opvallend zijn en geïntegreerd worden in het beeld van het bouwvolume. bevinden en waarvan het materiaal verschillend is van het dakdichtingsmateriaal. Installaties i.v.m. zonne-energie zijn zo aan te brengen dat ze visueel een eenheid vormen met het dakvlak/ -volume. Ofwel inwerken in het vlak van de dakdichtingslaag ofwel op een relevante manier deel uitmaken van de volumewerking van het gebouw. Het integreren van zonnepanelen is toegelaten. D. Materialen en kleuren van de gevelvlakken Materialen en kleuren zijn vrij te kiezen, voor zover ze verenigbaar zijn met de omgeving. E. Geveluitbouwen - Maximum 0,80 m vooruitspringen op het gevelvlak, zijdelings dient steeds 2 m vrij te blijven ten opzichte van de perceelsgrenzen. In de bouwaanvraag is de visuele kwaliteit van de aansluiting met het bestaande en het nieuwe aan te tonen d.m.v. beeldsimulatie aangevuld met een duidelijke omschrijving van de voorgestelde materialen Voorschriften inzake niet-bebouwde ruimte A. Tuinzone Het niet bebouwde deel van het perceel is in te richten en gebruiken als tuin. Maximum 1/3 van deze oppervlakte mag verhard worden of ingenomen worden door kleine constructies. Deze uitrustingen van de tuin zijn gegroepeerd in te planten zonder nadelige gevolgen voor aanpalende percelen. De schaal van alle constructies en uitrustingen is aan te passen aan de omgeving. Alle verhardingen zijn uit te voeren in kleinschalig en waterdoorlatend materiaal. Open groene ruimte, aan te leggen als sier- of moestuin. Constructies in functie van berging, garage, tuinhuis, serre, ruimte voor hobby of ontspanning of schuilhok voor kleine huisdieren,... Verharding in functie van opritten, tuinpaden, terrassen, pergola s, kinderspeeltuigen, vijvers, open zwembaden en andere tuinaccommodatie,... Bij de aanleg van een zwembad dient een afstand van 3,00 m

10 GEMEENTE WAASMUNSTER R U P B E T O N F AB R I E K D E B O N T E STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN 10 ten opzichte van de perceelgrenzen gerespecteerd te worden. B. Voortuin Is bestemd als groene open ruimte, aan te leggen met gazon, passende plantenbedden en laaggroeiende struiken. In deze zone mogen geen bovengrondse constructies of hellingen naar kelders gebouwd worden. Er kan één vrijstaande inrichting voor publiciteit aangebracht worden. Deze heeft een maximale oppervlakte van 14 m² (alle vlakken inbegrepen) en staat in rechtstreekse relatie tot het aldaar gevestigde bedrijf. De verhardingen zijn te beperken tot maximum 50% van oppervlakte van de voortuin, met een bovengrens van 50 m². C. Afsluitingen Afsluitingen op de rooilijn hebben een hoogte van maximum 1,00 m indien ze de grens vormen tussen de voortuin en de straat. Ze bestaan uit levende streekeigen materialen, eventueel in combinatie met een draad en stijlen tot op dezelfde hoogte. Toegangshekken hebben dezelfde hoogte als de afsluiting. Afsluitingen van zijtuinen hebben een maximum hoogte van 2,00 m tenzij de lengte van het deel van de afsluiting op de rooilijn korter is dan 5,00 m, dan is de hoogte van de afsluiting tussen de rooilijn en de voorgevel maximum 1,00 m. Afsluitingen op zij- of achterkavelgrenzen hebben een hoogte van maximum 2,00 m. Alle afsluitingen bestaan uit levend streekeigen materiaal eventueel in combinatie met een draad en stijlen tot op dezelfde hoogte. Op de gemeenschappelijke perceelgrens tussen twee percelen met gekoppelde bebouwing mag, aansluitend op de achtergevel, een volle wand gebouwd worden met een lengte van 4,00 m en een hoogte van maximum 2,00 m. D. Kleine constructies Het plaatsen van bijgebouwen, tuinhuizen en carports in de tuinzone is mogelijk onder volgende voorwaarden: - Ze dienen gegroepeerd ingeplant te worden, en bevinden zich achter de voorbouwlijn of voorgevel. - Gabariet: maximum één bouwlaag (dakvorm vrij). Maximale kroonlijsthoogte van 2,50 m, maximale nokhoogte 3,25 m. Voor carports is de hoogte beperkt tot 2,50 m - Materiaalgebruik: hetzelfde gevel- en dakmateriaal als het hoofdgebouw of veredeld

11 GEMEENTE WAASMUNSTER R U P B E T O N F AB R I E K D E B O N T E STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN 11 hout. - Vergunde bestaande bijgebouwen, tuinhuizen en carports kunnen verder behouden blijven. E. Ondergrondse constructies Één ondergrondse bouwlaag is toegestaan. ARTIKEL 2 STROOK VOOR RECREATIE, BUITENSPORTEN Categorie van gebiedsaanduiding: Recreatie 2.1. Bestemming De strook is bestemd voor dagrecreatie, sport- spel en jeugdvoorzieningen. Een deel van de ruimte is in te richten voor ontsluiting en het parkeren van voertuigen in relatie tot de bestemming. Elke vorm van gemotoriseerde sport is uitgesloten Inrichting Voor het beoefenen van sport en spel zijn speelvelden in te richten met de middelen die daar onlosmakelijk aan verbonden zijn. Alles dient in het werk gesteld te worden om de impact op de landschappelijke omgeving te reduceren. Lichtmasten in functie van de sportvelden zijn toegestaan voor zover hun hoogte beperkt blijft en de lichtbundel selectief gericht is op het sportveld zodanig dat geen lichtvervuiling of -overlast ontstaat. Voor ontsluiting van de ruimte voor sport en spel kan voor onderhoud, veiligheids- en dienstverkeer een verharding in waterdoorlatend materiaal aangelegd worden. De belasting van de omgeving als gevolg van de noodzakelijke bereikbaarheid,

12 GEMEENTE WAASMUNSTER R U P B E T O N F AB R I E K D E B O N T E STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN 12 sportbeoefening, etc. dient verenigbaar en ondergeschikt te zijn aan de rust die eigen is aan deze omgeving. Voor het parkeren van voertuigen kan ten zuiden van strook 3 de ruimte ingericht worden. Het aantal parkeerplaatsen (voor langzaam en mechanisch verkeer) dient te voldoen aan de behoefte die ontstaat als gevolg van het realiseren van de bestemming. Alle verhardingen zijn verplicht waterdoorlatend. Voor het stallen van fietsen en/of voor berging van onderhoudsmateriaal kan een overdekte ruimte of volume opgetrokken worden met een totale maximale oppervlakte van 75 m². De oppervlakte van de strook die niet ingenomen is door aangelegde sportvelden of verharding zijn aangelegd als grasveld of te beplanten met in de omgeving passende streekeigen struiken, laag- en hoogstammen. Afsluitingen van het terrein bestaan uit draad en/of haag met een hoogte van maximum 2,00 m. Alle andere afsluitingen zijn uitgesloten. Afsluitingen worden geïntegreerd in de aanleg van de omliggende bufferstrook. Langs de perceelsgrenzen van de toegang vanaf de Sint Annastraat is aan beide zijden een haag met een hoogte van maximum 2 m aan te planten. Deze haag is te realiseren binnen het jaar na de definitieve vaststelling van dit RUP. ARTIKEL 3 STROOK VOOR RECREATIE, BINNENSPORTEN Categorie van gebiedsaanduiding: Recreatie 3.1. Bestemming De strook is bestemd voor dagrecreatie, sport- spel en jeugdvoorzieningen, er kunnen gebouwen in functie van dagrecreatie, spel, sport jeugdvoorzieningen opgetrokken worden. Elke vorm van gemotoriseerde sport is uitgesloten. De aangelegde en gebouwde recreatieve infrastructuur mag het schaalniveau van de Gemeente niet overtreffen.

13 GEMEENTE WAASMUNSTER R U P B E T O N F AB R I E K D E B O N T E STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN Inrichting In deze strook mogen gebouwen opgetrokken worden die als functie bijdragen tot de uitoefening van de toegelaten activiteiten. Delen van het terrein mogen verhard worden in functie van het beoefenen van sport en spel. De opgerichte (club)lokalen mogen enkel gebruikt worden door de clubleden in functie van de bestemming. Bebouwing dient compact en gegroepeerd ingeplant te worden. De hoogte van de bebouwing is te beperken tot wat strikt noodzakelijk is in functie van het gebruik of de geldende reglementering van de beoefende sport(en). Het aantal bouwlagen en de dakvorm zijn vrij. Zowel naar volume als naar gebruik van kleur en materialen is te zorgen voor een goede inpassing in de landschappelijke omgeving. Alle gebruikte gevelmaterialen dienen een duurzaam karakter te hebben. Borden met publiciteit zijn onopvallend voor de omgeving van de sportzone. Verhardingen rond en naar een clubgebouw zijn uitgevoerd in waterdoorlatende materialen en hebben een totale oppervlakte van maximum 100 m². De oppervlakte van de strook die niet ingenomen is door bebouwing is in te richten volgens de voorwaarden van strook 2. ARTIKEL 4 STROOK VOOR AMBACHT, OPSLAGRUIMTE IN OPEN LUCHT Categorie van gebiedsaanduiding: Bedrijvigheid 4.1. Bestemming De bestaande activiteiten kunnen behouden blijven. Uitbreiding van de activiteiten is mogelijk Strook 4 vormt samen met strook 5 één bedrijfssite. Strook

14 GEMEENTE WAASMUNSTER R U P B E T O N F AB R I E K D E B O N T E STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN 14 voor zover ze niet storend zijn voor de omgeving. Volgende hoofdactiviteiten zijn toegestaan: - productie, opslag en verwerking van goederen; - onderzoeks- en ontwikkelingsactiviteiten; De strook is verder bestemd voor: - berg- en stapelplaatsen in open lucht voor zover deze functies verenigbaar zijn met de onmiddellijke omgeving, eveneens voorzieningen voor parkeren van personenwagen en bedrijfsvoertuigen in functie van de bedrijfsactiviteit; - opslagplaatsen van goederen met uitsluiting van afvalproducten van schadelijke aard, alle afval dient steeds in gesloten bouwvolumes gestockeerd worden; - dienst- en brandwegen, laad- en loskades, parkeerplaatsen voor personeel, leveranciers en bezoekers, fietsenstallingen, - voorzieningen voor buffering en infiltratie van water 4 is bestemd voor stapelen in open lucht, in strook 5 is bebouwing i.f.v. productie en de ermee verwante activiteiten mogelijk.. Volgende activiteiten zijn niet toegelaten: - kleinhandel en bezoekersintensieve activiteiten; - agrarische productie; - transportbedrijf; - afvalverwerking waarbij sloop of opslag in open lucht voorkomen; - verwerking en bewerking van mest of slib; - zware metaalindustrie; - slachterij; - be- of verwerking van explosieven Inrichting De landschappelijke integratie van het bedrijf is in elk geval te versterken. Bij de aanleg van de open ruimte dient de nadruk te liggen op een zo goed mogelijke inpassing van de bedrijfsgebouwen, -terreinen en -activiteiten in de woon-, landschappelijk/agrarische omgeving. Alle werken, handelingen, voorzieningen en maatregelen in functie van een goede waterhuishouding (hemelwaterbuffering, infiltratievoorzieningen, waterzuivering, etc.) worden in deze bestemmingszone toegelaten, mits ze in hun exploitatie en/of gebruik geen afbreuk doen aan de kwaliteit van de omgeving. Middelen tot het versterken van de landschappelijke integratie zijn ondermeer: het aanleggen van een adequate groenbuffer (conform de hierna geformuleerde voorschriften), de vormgeving, de materialen en kleuren van de bouwwerken en infrastructuren beter afstemmen op de omgeving. VERHARDINGEN

15 GEMEENTE WAASMUNSTER R U P B E T O N F AB R I E K D E B O N T E STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN 15 Verhardingen zijn te beperkten tot het noodzakelijk minimum. Alle verhardingen worden uitgevoerd met waterdoorlatende materialen. Enkel indien dit omwille van de stabiliteit van het wegdek of het voorkomen van infiltratie van verontreiniging in de bodem noodzakelijk is wordt een niet doorlatende monolietverharding toegestaan. Alle hemelwater wordt op een correcte wijze gefilterd, gebufferd of geïnfiltreerd op het eigen terrein; of wordt (vertraagd) afgevoerd. Verhardingen mogen gebruikt worden voor het stapelen en stockeren in open lucht, dienst- en brandwegen, laad- en loskades, parkeerplaatsen ifv de bedrijfsactiviteiten, fietsenstallingen en vergelijkbare voorzieningen. Nieuwe inrichtings- en infrastructuurwerken dienen gepaard te gaan met duurzaam waterbeheer op het eigen terrein: - verhardingen worden indien dit mogelijk is aangelegd met waterdoorlatende materialen, - regenwater wordt maximaal herbruikt conform de vigerende wetgeving - het niet herbruikte afstromende hemelwater wordt binnen het plangebied maximaal geïnfiltreerd en/of - wanneer de bodem geen of slechts beperkte infiltratie toelaat - gebufferd binnen het plangebied volgens de vigerende wetgeving - vóór de infiltratie- en/of buffervoorziening en de lozing dient het hemelwater voorgezuiverd te worden onder de vorm een slibvang met olieafscheider en/of coalescentiefilter, of andere gelijkwaardige voorzieningen - afvalwater wordt behandeld in een zuiveringsinstallatie die beantwoordt aan de vigerende wetgeving In functie van de inrichting van het bedrijfsterrein mag het bodempeil gewijzigd worden, het nieuwe peil dient steeds aan te sluiten bij het peil van omgevende terreinen, percelen, wegen of vergunde bouwwerken. STAPELEN EN STOCKEREN VAN GOEDEREN EN/OF MATERIALEN Stapelen in open lucht is slechts toegelaten als dit verantwoord en noodzakelijk is in functie van het product. De hoogte van de stapeling in open lucht is beperkt tot 5,00 m. Stapelen of stockeren in open lucht en de aanleg van parkeervoorzieningen mogen de interne circulatie niet in het gedrang brengen. Bovengrondse silo's moeten gegroepeerd ingeplant worden met de gebouwen die bevinden in het bebouwbare deel van de ambachtsstrook. Lichtmasten zijn in hoogte te beperken tot maximaal 7,00 m. De lichtbundel dient volledig gericht te zijn op het eigen terrein. Verlichtingstoestellen zijn zo te kiezen en te plaatsen dat elke lichtvervuiling voorkomen wordt.

16 GEMEENTE WAASMUNSTER R U P B E T O N F AB R I E K D E B O N T E STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN 16 KLEINE BOUWWERKEN Volgende kleine bouwwerken zijn toegelaten (voor het overige is de strook niet bebouwd) : - bouwwerken voor gemeenschapsvoorzieningen en openbaar nut: deze bouwwerken hebben een maximale oppervlakte van 30 m² en een maximale hoogte van 3,00 m, tenzij aangetoond wordt dat een groter volume noodzakelijk is. Deze gebouwen zijn in te passen in de omgeving, zowel voor wat betreft de functionaliteit als het beeld. - overluifeling of in omvang beperkt afgesloten volume in functie van de bedrijfsactiviteiten: deze bebouwing mag in totaal maximaal 50 m² bodemoppervlak innemen, de hoogte is maximaal 3,00 m. Hiermee worden cabines voor nutsvoorzieningen bedoeld. Hiermee is bvb. een overdekte fietsenstalling of beschutting voor een servicepomp bedoeld. BOVENGRONDSE HOOGSPANNINGSLEIDING (indicatieve overdruk) In de onmiddellijke omgeving van deze indicatieve aanduiding op het grafisch plan zijn alle werken, handelingen en wijzigingen toegelaten voor de aanleg, de exploitatie en de wijzigingen van een hoogspanningsleiding met inbegrip van alle bijkomende elementen. De in de grondkleur aangegeven bestemming is van toepassing voor zover de aanleg, exploitatie en wijzigingen van de bestaande hoogspanningsleiding niet in het gedrang worden gebracht. De hoogtebeperkingen (voor het uitvoeren van handelingen), richtlijnen en veiligheidsvoorschriften van de hoogspanningsbeheerder moeten hierbij gevolgd worden. Onder bijkomende elementen zijn te begrijpen: de constructies of gebouwen die nodig of nuttig zijn om de leidingen te kunnen exploiteren. Ze kunnen onder- of bovengronds uitgevoerd worden. De door de Hoge Gezondheidsraad aanbevolen richtlijnen ten aanzien van hoogspanningsleidingen zijn in rekening te brengen. ARTIKEL 5 STROOK VOOR AMBACHT, BEDRIJFSGEBOUWEN Categorie van gebiedsaanduiding: Bedrijvigheid

17 GEMEENTE WAASMUNSTER R U P B E T O N F AB R I E K D E B O N T E STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN Bestemming De bestaande activiteiten kunnen behouden blijven. Uitbreiding van de activiteiten is mogelijk voor zover ze niet storend zijn voor de omgeving. Volgende hoofdactiviteiten zijn toegestaan: - productie, opslag en verwerking van goederen; - onderzoeks- en ontwikkelingsactiviteiten. De strook is verder bestemd voor: - kantoren ondergeschikt en gekoppeld aan de bedrijfsactiviteit; - een toonzaal in functie van de bedrijfsactiviteit voor zover de geëxposeerde en/of te koop aangeboden goederen rechtstreeks verbonden zijn aan de hoofdactiviteit van het bedrijf; louter commerciële activiteiten (zoals ze voorkomen in winkels en handelszaken) zijn niet toegelaten; - bouwvolumes te gebruiken als berg- en stapelplaatsen, met bijhorende voorzieningen als eetplaatsen, uitrusting voor personeel, al dan niet overdekte stalling voor personenwagens en bedrijfsvoertuigen in functie van de bedrijfsactiviteit, voor zover deze functies verenigbaar zijn met de onmiddellijke omgeving; - opslagplaatsen van goederen met uitsluiting van afvalproducten van schadelijke aard, alle afval dient steeds in gesloten bouwvolumes gestockeerd worden; - voorzieningen voor zuivering, buffering en infiltratie van water; Eén bedrijfswoning is toegestaan, volgende voorwaarden zijn hiervoor samen van toepassing: - in deze strook kan voor bewakingspersoneel (conciërge, lid van heet kaderpersoneel, eigenaar, zaakvoerder of uitbater) maximaal één bedrijfswoning voor één gezin voorzien worden. - de terreininname voor huisvesting voor bewakingspersoneel is beperkt tot maximaal 200 m², het volume bedraagt maximaal m³ en moet geïntegreerd zijn in de bedrijfsgebouwen. Strook 5 vormt samen met strook 4 één bedrijfssite. Strook 4 is bestemd voor stapelen in open lucht, in strook 5 is bebouwing i.f.v. productie en ermee verbonden activiteiten mogelijk.. Volgende activiteiten zijn niet toegelaten: - kleinhandel en bezoekersintensieve activiteiten; - agrarische productie; - transportbedrijf; - afvalverwerking waarbij sloop of opslag in open lucht voorkomen; - verwerking en bewerking van mest of slib; - zware metaalindustrie; - slachterij; - be- of verwerking van explosieven.

18 GEMEENTE WAASMUNSTER R U P B E T O N F AB R I E K D E B O N T E STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN Inrichting Voor het niet bebouwde deel van deze strook zijn de voorwaarden van strook 4 van toepassing. Herbouwen, verbouwingen en nieuwbouw van bedrijfsgebouwen zijn mogelijk. De terreininname van de bestaande en vergunde bebouwing mag (door middel van nieuwbouw, herbouwen of verbouwen) uitgebreid worden met 20 % binnen de grenzen van deze strook. De uitbreiding van de bebouwde oppervlakte wordt, voor zover dit bedrijfsmatig en vanuit het oogpunt veiligheid voor personeel en omgeving verantwoord is, gegroepeerd met de overige bebouwing. In geval van herbouwen of nieuwbouw van loodsen binnen deze strook is het bouwvolume in te planten op minstens 10 m van de grens van het RUP. Deze 10 m brede strook is bestemd en aan te leggen als groenbuffer conform strook 7. Deze bepaling is niet van toepassing voor de bebouwing gesitueerd tussen de strook voor woningbouw en de loods op perceel 2122G3 voor zover deze bebouwing geen productieruimte is. De landschappelijke integratie van het bedrijf is in elk geval te versterken. Bij de aanleg van de open ruimte dient de nadruk te liggen op een zo goed mogelijke inpassing van de bedrijfsgebouwen, -terreinen en -activiteiten in de woon-, landschappelijk/agrarische omgeving. Alle werken, handelingen, voorzieningen en maatregelen in functie van een goede waterhuishouding (hemelwaterbuffering, infiltratievoorzieningen, waterzuivering, etc.) worden in deze bestemmingszone toegelaten, mits ze in hun exploitatie en/of gebruik geen afbreuk doen aan de kwaliteit van de omgeving. Middelen tot het versterken van de landschappelijke integratie zijn ondermeer: het aanleggen van een adequate groenbuffer (conform de hierna geformuleerde voorschriften), de vormgeving, de materialen en kleuren van de bouwwerken en infrastructuren beter afstemmen op de omgeving. VERHARDINGEN De bepalingen van artikel 4 zijn van toepassing. STAPELEN EN STOCKEREN VAN GOEDEREN EN/OF MATERIALEN De bepalingen van artikel 4 zijn van toepassing. VORMGEVING VAN GEBOUWEN EN MAATVOERING Platte en hellende daken zijn toegelaten.

19 GEMEENTE WAASMUNSTER R U P B E T O N F AB R I E K D E B O N T E STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN 19 De hoogte tot de dakrand of nok bedraagt maximaal meter. Indien de noodzaak daartoe vanuit bedrijfstechnische noden aangetoond wordt, mag voor een ondergeschikt deel van de bebouwing een grotere bouwhoogte aangevraagd worden, op voorwaarde dat het hogere volume (door middel van vormgeving, materiaalkeuze, kleur, textuur, ) passend geïntegreerd wordt. Nieuwe gebouwen worden minstens op een afstand die gelijk is aan de hoogte van het gebouw ingeplant tegenover aanpalende eigendommen. Zie ook de bepaling betreffende het (her)bouwen van loodsen (5.2 3 paragraaf) BOUWVOLUMES EN GEVELBEELD Na nieuwbouw, verbouwings- of uitbreidingswerken dient het bouwvolume zowel naar inplanting en uiterlijke verschijning één samenhangend geheel te vormen dat past binnen en aansluit bij de omgeving. De omvang en inplanting van de bouwvolumes zowel bij nieuwbouw als bij uitbreiding of verbouwing van bestaande gebouwen moet op basis van bedrijfsorganisatorische en economische argumenten verantwoord worden in de toelichtingsnota van de aanvraag tot stedenbouwkundige vergunning. Alle gebouwde elementen dienen als zelfstandig gegeven en als element van de omgeving één architecturaal geheel te vormen. Integratie van de gebouwde elementen in de omgeving dient gerealiseerd te worden d.m.v. de inplanting van volumes, de omvang van de gebouwen, een eenvoudige vormgeving en de keuze van kleur en textuur van de materialen. De aard van de beplanting is zo te kiezen en te plaatsen dat de gebouwen en de aanleg van de open ruimten van het bedrijf visueel zo goed mogelijk opgenomen worden in de omgeving. De goede visueel-ruimtelijke inpassing van het bedrijf is in de eerstvolgende aanvraag voor een stedenbouwkundige vergunning vervat en wordt door middel van accurate simulatiebeelden aangetoond. Bij deze aanvraag dienen de gebouwde en groenvolumes en materialen zeer duidelijk voorgesteld te worden. De kleur en de textuur van de materialen zijn te kiezen i.f.v. de aanwezige kleuren in de omgeving. Het aantal materialen, texturen en kleuren is strikt te beperken. De kleur van de hellende daken mag slechts in beperkte mate verschillen van de gevelvlakken. Detailleringen in de gevelvlakken (regenwaterpijpen, goten, ramen poorten, etc.) moeten dezelfde kleur hebben als de gevelvlakken waarin ze zich bevinden. Silo s en wanden rond opbergplaatsen zijn uit te voeren in materialen en kleuren die

20 GEMEENTE WAASMUNSTER R U P B E T O N F AB R I E K D E B O N T E STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN 20 overeenstemmen met de overige bouwvolumes en maximaal geïntegreerd zijn in de (landschappelijke) omgeving. BOVENGRONDSE HOOGSPANNINGSLEIDING (indicatieve overdruk) In de onmiddellijke omgeving van deze indicatieve aanduiding op het grafisch plan zijn alle werken, handelingen en wijzigingen toegelaten voor de aanleg, de exploitatie en de wijzigingen van een hoogspanningsleiding met inbegrip van alle bijkomende elementen. De in de grondkleur aangegeven bestemming is van toepassing voor zover de aanleg, exploitatie en wijzigingen van de bestaande hoogspanningsleiding niet in het gedrang worden gebracht. De hoogtebeperkingen (voor het uitvoeren van (bouw)werken en handelingen), richtlijnen en veiligheidsvoorschriften van de hoogspanningsbeheerder moeten hierbij gevolgd worden. Onder bijkomende elementen zijn te begrijpen: de constructies of gebouwen die nodig of nuttig zijn om de leidingen te kunnen exploiteren. Ze kunnen onder- of bovengronds uitgevoerd worden. De door de Hoge Gezondheidsraad aanbevolen richtlijnen ten aanzien van hoogspanningsleidingen zijn in rekening te brengen.

21 GEMEENTE WAASMUNSTER R U P B E T O N F AB R I E K D E B O N T E STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN 21 ARTIKEL 6 STROOK VOOR OPENBARE BESTEMMING, NABESTEMMING AMBACHT Categorie van gebiedsaanduiding: Gemeenschaps- en (openbare) nutsvoorzieningen 6.1. Bestemming De bestemming is Gemeenschaps- en (openbare) nutsvoorzieningen, in functie van een hoogspanningstracé. Na het verwijderen van het hoogspanningstracé en de infrastructuur die daarvoor gebruikt wordt zal de nabestemming ambacht geactiveerd worden in aansluiting met strook 4. In deze strook is een pyloon voor de hoogspanningsleiding gebouwd. Hierbij is op te merken dat de (vermoedelijke) bestemming volgens het gewestplan ambacht is Inrichting De volledige oppervlakte van de strook mag gebruikt worden in functie van gemeenschapsvoorzieningen of openbaar nut, de bestaande pyloon kan behouden blijven. Het niet bebouwde deel is te beplanten. Na het slopen van de hoogspanningspyloon wordt de nabestemming geactiveerd. De oppervlakte van deze strook wordt dan bestemd en ingericht onder dezelfde voorwaarden als strook 4. BOVENGRONDSE HOOGSPANNINGSLEIDING (indicatieve overdruk) In de onmiddellijke omgeving van deze indicatieve aanduiding op het grafisch plan zijn alle werken, handelingen en wijzigingen toegelaten voor de aanleg, de exploitatie en de wijzigingen van een hoogspanningsleiding met inbegrip van alle bijkomende elementen. De in de grondkleur aangegeven bestemming is van toepassing voor zover de aanleg, exploitatie en wijzigingen van de bestaande hoogspanningsleiding niet in het gedrang worden gebracht. De hoogtebeperkingen (voor het uitvoeren van (bouw)werken en Onder bijkomende elementen zijn te begrijpen: de constructies of gebouwen die nodig of nuttig zijn om de leidingen te kunnen exploiteren. Ze kunnen onder- of bovengronds uitgevoerd worden.

22 GEMEENTE WAASMUNSTER R U P B E T O N F AB R I E K D E B O N T E STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN 22 handelingen), richtlijnen en veiligheidsvoorschriften van de hoogspanningsbeheerder moeten hierbij gevolgd worden. De door de Hoge Gezondheidsraad aanbevolen richtlijnen ten aanzien van hoogspanningsleidingen zijn in rekening te brengen.

23 GEMEENTE WAASMUNSTER R U P B E T O N F AB R I E K D E B O N T E STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN 23 ARTIKEL 7 BUFFERSTROOK Categorie van gebiedsaanduiding: Bedrijvigheid 7.1. Bestemming De strook is bestemd als groene bufferzone en dient als dusdanig aangelegd of bewaard te worden met als doel de inrichting van de stroken visueel af te schermen en doorgang te verhinderen. De strook is enkel toegankelijk voor onderhouds- en instandhoudingswerken. Binnen deze zone is het verboden om materialen, grondstoffen, afgewerkte producten, afvalstoffen te stapelen en/of voertuigen te stallen. Elke vorm van verharding en bebouwing is uitgesloten. Wijzigen van het niveau van de bodem in functie van het bufferen of infiltreren van water is niet toegestaan. De bepalingen van dit artikel zijn ook van toepassing voor de 5 m brede bufferstrook tussen strook 2 en 4. De bufferstroken dienen over de volledige oppervlakte dicht beplant te worden. Gezien de breedte van de bufferstroken eerder beperkt is, is het niet toelaatbaar dat voorzieningen in functie van de activiteiten van het bedrijf in deze strook gesitueerd worden Inrichting Het groenscherm dient te bestaan uit standplaatsgeschikte streekeigen en inheemse laagstammige bomen met laagstammige tussenbeplanting, zodat visueel een doorlopende - dichte - buffer ontstaat. Waar de breedte van de bufferstrook 2 m is wordt een doorlopende en visueel dichte beplanting met struikgewas als brede hagen aangeplant en onderhouden. Het groenscherm heeft een hoogte van 5 meter als de breedte van de bufferstrook groter is dan 4 meter. De hoogte van het groenscherm in een bufferstrook met een breedte van 2 meter is 3 meter. Ten laatste in het plantseizoen volgend op het verlenen van een stedenbouwkundige vergunning moet de bufferstrook integraal beplant zijn, zo niet kunnen er geen verdere stedenbouwkundige vergunningen worden verleend. In de bufferstrook mag, indien de noodzaak aangetoond wordt n.a.v. de aanvraag, een

24 GEMEENTE WAASMUNSTER R U P B E T O N F AB R I E K D E B O N T E STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN 24 geluidsberm of geluidsscherm uitgevoerd worden. De hoogte van de berm mag maximaal 4.00 m bedragen, de beplanting voldoet aan dezelfde voorwaarden als hiervoor bepaald. Een geluidsscherm mag tussen de dichte beplanting uitgevoerd worden, het moet eenvoudig en onopvallend zijn qua vormgeving. De kleur stemt overeen met deze van het groen in deze strook. De hoogte is beperkt tot 4.00 m boven het maaiveld. Het materiaal waaruit het scherm vervaardigd is, dient gekozen te worden in functie van de maximale integratie in de bufferstrook. In deze strook mogen geen in- of uitritten aangelegd worden. Afsluitingen mogen alleen uitgevoerd worden als levende hagen in combinatie met een geplastificeerde draadafsluiting bevestigd op paaltjes. De maximale hoogte is 2,10 m. Het plaatsen van niet doorzichtige afsluitingen (in hout, beton, ) is in geen enkel geval toelaatbaar.

25 GEMEENTE WAASMUNSTER R U P B E T O N F AB R I E K D E B O N T E STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN 25 Gezien en voorlopig aangenomen door de Gemeenteraad in zitting van Bij bevel : De Secretaris, De Burgemeester, Het College van Burgemeester en Schepenen bevestigt dat onderhavig plan voor openbaar onderzoek op het Gemeentehuis werd neergelegd van tot Vanwege het College : De Secretaris, De Burgemeester, Definitief aangenomen door de Gemeenteraad in zitting van Bij bevel : De Secretaris, De Burgemeester,

Gemeentelijk RUP Den Huilaert Gemeente Kortemark. Stedenbouwkundige voorschriften en grafisch plan Maart 2011

Gemeentelijk RUP Den Huilaert Gemeente Kortemark. Stedenbouwkundige voorschriften en grafisch plan Maart 2011 Gemeentelijk RUP Den Huilaert Gemeente Kortemark Stedenbouwkundige voorschriften en grafisch plan Maart 2011 GEZIEN EN VOORLOPIG AANGENOMEN DOOR DE GEMEENTERAAD IN ZITTING VAN OP BEVEL:... DE VOORZITTER

Nadere informatie

RUP Cardiff nv Gemeente Zulte. Stedenbouwkundige voorschriften en grafisch plan November 2017

RUP Cardiff nv Gemeente Zulte. Stedenbouwkundige voorschriften en grafisch plan November 2017 RUP Cardiff nv Gemeente Zulte Stedenbouwkundige voorschriften en grafisch plan November 2017 Gemeentelijk RUP 'Cardiff nv' te Zulte Verordenend grafisch plan 1121B3 Legende Perimeter RUP art. 1: Zone

Nadere informatie

Stedenbouwkundige voorschriften

Stedenbouwkundige voorschriften Stedenbouwkundige voorschriften 0. ALGEMENE BEPALINGEN 1. OPGAVE VAN DE PLANOLOGISCHE VOORSCHRIFTEN DIE STRIJDIG ZIJN MET HET RUP EN DIE OPGEHEVEN WORDEN Het RUP vervangt de bestemmingen van het gewestplan

Nadere informatie

RUP Quintyn gebroeders bvba Gemeente Zulte. Stedenbouwkundige voorschriften en grafisch plan November 2017

RUP Quintyn gebroeders bvba Gemeente Zulte. Stedenbouwkundige voorschriften en grafisch plan November 2017 RUP Quintyn gebroeders bvba Gemeente Zulte Stedenbouwkundige voorschriften en grafisch plan November 2017 Gemeentelijk RUP 'Quintyn Gebroeders bvba' te Zulte Verordenend grafisch plan 267V2 269Z 271S2

Nadere informatie

STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN artikel 14

STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN artikel 14 PROVINCIE LIMBURG 63-34001 STAD TONGEREN BIJZONDER PLAN VAN AANLEG "ZONEVREEMDE TERREINEN EN GEBOUWEN VOOR SPORT-, RECREATIE- EN JEUGDACTIVITEITEN" 10 - Honden Sport Club Tongeren Opgesteld volgens artikel

Nadere informatie

R.U.P. nr. 4: CENTRUM NOORD EGEM S T E D E N B O U W K U N D I G E V O O R S C H R I F T E N. Referentie nummer

R.U.P. nr. 4: CENTRUM NOORD EGEM S T E D E N B O U W K U N D I G E V O O R S C H R I F T E N. Referentie nummer GEMEENTE PITTEM PROVINCIE WEST-VLAANDEREN R.U.P. nr. 4: CENTRUM NOORD EGEM S T E D E N B O U W K U N D I G E V O O R S C H R I F T E N Referentie nummer Datum 08-582-10 28.05.2015 GEMEENTE PITTEM R U P

Nadere informatie

GOEDGEKEURDE STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN Volgens vergunning nr. V/LE38/1 dd. 09/11/2016 Inclusief opmerkingen technische dienst

GOEDGEKEURDE STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN Volgens vergunning nr. V/LE38/1 dd. 09/11/2016 Inclusief opmerkingen technische dienst GOEDGEKEURDE Volgens vergunning nr. V/LE38/1 dd. 09/11/2016 Inclusief opmerkingen technische dienst 1. VOORSCHRIFTEN EN BESTEMMING HOOFDGEBOUW 1.1. Bestemming hoofdgebouw 1.1.1. Hoofdbestemming Autostelplaats:

Nadere informatie

1 DEELPLAN 1 - WILLTON PARKETVLOEREN

1 DEELPLAN 1 - WILLTON PARKETVLOEREN 1 DEELPLAN 1 - WILLTON PARKETVLOEREN Specifieke stedenbouwkundige voorschriften Art. 1.1 Zone voor bedrijvigheid 1.1.1 Bestemming Hoofdbestemming: De zone is bestemd voor één handelszaak in parketvloeren.

Nadere informatie

RUP DROWA aanhangwagens bvba

RUP DROWA aanhangwagens bvba RUP DROWA aanhangwagens bvba ontwerp november 2012 Stedenbouwkundige voorschriften Departement ruimte en milieu Dienst ruimtelijke ordening Cel ruimtelijke planning Gezien en voorlopig vastgesteld door

Nadere informatie

stedenbouwkundige voorschriften

stedenbouwkundige voorschriften stedenbouwkundige voorschriften Algemene voorschriften VERORDENEND 1. Algemeen Openbaar nut en gemeenschapsvoorzieningen kleine inrichtingen van openbaar nut zoals infrastructuur in verband met openbare

Nadere informatie

13 DEELPLAN 13 - GRONDWERKEN GEERT MAES

13 DEELPLAN 13 - GRONDWERKEN GEERT MAES 13 Verordenende stedenbouwkundige voorschriften Art. Zone voor bedrijvigheid/landbouw 13.1 CATEGORIE : BEDRIJVIGHEID 13.1.1 Bestemming Hoofdbestemming De zone is bestemd voor (para-)agrarische activiteiten

Nadere informatie

7 VERORDENEND DEEL. 7.1 Grafisch plan Kaart: grafisch plan. 7.2 Stedenbouwkundige voorschriften: algemene bepalingen

7 VERORDENEND DEEL. 7.1 Grafisch plan Kaart: grafisch plan. 7.2 Stedenbouwkundige voorschriften: algemene bepalingen 7 VERORDENEND DEEL 7.1 Grafisch plan Kaart: grafisch plan 7.2 Stedenbouwkundige voorschriften: algemene bepalingen 7.2.1 Gemeenschap- en openbare nutsvoorzieningen Gebouwen en/of constructies en infrastructuur

Nadere informatie

GRUP Vanpeteghem Stedenbouwkundige voorschriften Gemeente Staden Juni 2013

GRUP Vanpeteghem Stedenbouwkundige voorschriften Gemeente Staden Juni 2013 Gemeente Staden Juni 2013 Opdracht: Opdrachtgever: Opdrachthouder: Gemeentebestuur Staden Marktplaats 2 8840 Staden Adoplan bvba Vaartlaan 28/1 9800 Deinze Tel: 09/241.53.70 Fax: 09/241.53.79 office@adoplan.be

Nadere informatie

GEMEENTE MIDDELKERKE Deelgemeente SLIJPE

GEMEENTE MIDDELKERKE Deelgemeente SLIJPE GEMEENTE MIDDELKERKE Deelgemeente SLIJPE ONTWERP SECTORAAL BPA ZONEVREEMDE BEDRIJVEN BPA NR.1 DEBRUYNE GINO BVBA (INVENTNR. 362) GROEP PLANNING Vennootschap van stedenbouwkundigen, verkeerskundigen, architecten

Nadere informatie

RUP Gerda. Stedenbouwkundige voorschriften. ontwerp. april Departement ruimte en milieu Dienst ruimtelijke ordening Cel ruimtelijke planning

RUP Gerda. Stedenbouwkundige voorschriften. ontwerp. april Departement ruimte en milieu Dienst ruimtelijke ordening Cel ruimtelijke planning RUP Gerda ontwerp april 2011 Stedenbouwkundige voorschriften Departement ruimte en milieu Dienst ruimtelijke ordening Cel ruimtelijke planning Gezien en voorlopig vastgesteld door de gemeenteraad in zitting

Nadere informatie

RUP KLAARSTRAAT (HERZIENING EN UITBREIDING VAN HET RUP ZONEVREEMDE TERREINEN EN GEBOUWEN VOOR SPORT-, RECREATIE- EN JEUGDACTIVITEITEN-

RUP KLAARSTRAAT (HERZIENING EN UITBREIDING VAN HET RUP ZONEVREEMDE TERREINEN EN GEBOUWEN VOOR SPORT-, RECREATIE- EN JEUGDACTIVITEITEN- GEMEENTE OPWIJK RUP KLAARSTRAAT (HERZIENING EN UITBREIDING VAN HET RUP ZONEVREEMDE TERREINEN EN GEBOUWEN VOOR SPORT-, RECREATIE- EN JEUGDACTIVITEITEN- Deelplan voetbalterrein Klaarstraat ) DEEL 2: ONTWERPPLANNEN

Nadere informatie

1. VOORSCHRIFTEN BESTEMMING

1. VOORSCHRIFTEN BESTEMMING 1 STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN BIJ DE AANVRAAG VOOR EEN VERKAVELINGSWIJZIGING VAN EEN GOEDGEKEURDE, NIET-VERVALLEN VERKAVELING DD. 24/01/1964 NOOT: 1. De voorschriften van de oorspronkelijke verkaveling

Nadere informatie

DEEL II: STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN

DEEL II: STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN DEEL II: STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN INHOUD 0. ALGEMENE BEPALINGEN 1 0.1 Algemene Definities... 1 0.1.1 Hoofdbestemming nevenbestemming van het hoofdgebouw... 1 0.1.2 Bouwdiepte... 1 0.1.3 Bouwlaag...

Nadere informatie

Provinciaal Ruimtelijk Uitvoeringsplan. Woodstar NV. Avelgem STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN

Provinciaal Ruimtelijk Uitvoeringsplan. Woodstar NV. Avelgem STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN Provinciaal Ruimtelijk Uitvoeringsplan Woodstar NV Avelgem Provinciaal Ruimtelijk Uitvoeringsplan Woodstar NV Avelgem Algplanid: rup_30000_213_00086_00001 wijzigingen 12 maart 2009 goedgekeurd door deputatie

Nadere informatie

16 DEELPLAN BOUWONDERNEMING CANNEYT

16 DEELPLAN BOUWONDERNEMING CANNEYT 16 Verordenende stedenbouwkundige voorschriften Art. Zone voor bedrijvigheid 16.1 CATEGORIE : BEDRIJVIGHEID 16.1.1 Bestemming Hoofdbestemming De zone is bestemd voor één ambachtelijke bedrijf in functie

Nadere informatie

GEMEENTE OPWIJK RUP WIJZIGEN VAN HET AANTAL WOONLAGEN IN KERNWOONGEBIEDEN. Verordenend deel / Stedenbouwkundige voorschriften

GEMEENTE OPWIJK RUP WIJZIGEN VAN HET AANTAL WOONLAGEN IN KERNWOONGEBIEDEN. Verordenend deel / Stedenbouwkundige voorschriften GEMEENTE OPWIJK RUP WIJZIGEN VAN HET AANTAL WOONLAGEN IN KERNWOONGEBIEDEN Verordenend deel / Stedenbouwkundige voorschriften Gezien en voorlopig vastgesteld door de gemeenteraad in zitting van 24 september

Nadere informatie

10 DEELPLAN 10 - GARAGE VANDIERENDONCK

10 DEELPLAN 10 - GARAGE VANDIERENDONCK 10 DEELPLAN 10 - GARAGE VANDIERENDONCK Verordenende stedenbouwkundige voorschriften Art. Zone voor bedrijvigheid 10.1 CATEGORIE : BEDRIJVIGHEID 10.1.1 Bestemming Hoofdbestemming De zone is bestemd voor

Nadere informatie

STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN 1.VOORSCHRIFTEN EN BESTEMMING HOOFDGEBOUW. 1.1 Bestemming hoofdgebouw

STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN 1.VOORSCHRIFTEN EN BESTEMMING HOOFDGEBOUW. 1.1 Bestemming hoofdgebouw Eigendom Vennootschap MAFAR, Louizalaan 149/24, 1050 Brussel. gevolmachtigde : NV. Select Bouw, Iepersestraat 181-185, 8800 Roeselare. BPA nr 1- Dorpskom, gedeeltelijke wijziging E. VK plan dd. 30. 10.

Nadere informatie

RUP Driegaaienstraat

RUP Driegaaienstraat RUP Driegaaienstraat ontwerp oktober 2016 Stedenbouwkundige voorschriften Cluster omgeving Dienst ruimtelijke planning Gezien en voorlopig vastgesteld door de gemeenteraad in zitting van 25/11/2016 De

Nadere informatie

STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN artikel 14

STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN artikel 14 PROVINCIE LIMBURG 63-34001 STAD TONGEREN BIJZONDER PLAN VAN AANLEG "ZONEVREEMDE TERREINEN EN GEBOUWEN VOOR SPORT-, RECREATIE- EN JEUGDACTIVITEITEN" 17 - Freya Vreren vzw Opgesteld volgens artikel 14 van

Nadere informatie

STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN artikel 14

STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN artikel 14 PROVINCIE LIMBURG 63-34001 STAD TONGEREN BIJZONDER PLAN VAN AANLEG "ZONEVREEMDE TERREINEN EN GEBOUWEN VOOR SPORT-, RECREATIE- EN JEUGDACTIVITEITEN" Opgesteld volgens artikel 14 van het decreet betreffende

Nadere informatie

RUP TUINEN VANDEMAELE J. VOORSCHRIFTEN PLANIDENTIFICATIENUMMER: RUP_36010_214_00011_00001 DOSSIERNUMMER BIJ LNE: SCRPL1620

RUP TUINEN VANDEMAELE J. VOORSCHRIFTEN PLANIDENTIFICATIENUMMER: RUP_36010_214_00011_00001 DOSSIERNUMMER BIJ LNE: SCRPL1620 RUP TUINEN VANDEMAELE J. VOORSCHRIFTEN PLANIDENTIFICATIENUMMER: RUP_36010_214_00011_00001 DOSSIERNUMMER BIJ LNE: SCRPL1620 PROVINCIE WEST-VLAANDEREN GEMEENTE LEDEGEM RUP VANDEMAELE J. TUINEN VOORSCHRIFTEN

Nadere informatie

Deel 2 Stedenbouwkundige voorschriften

Deel 2 Stedenbouwkundige voorschriften Deel 2 Stedenbouwkundige voorschriften Leeswijzer voor tabel: De grafische plannen en de erbij horende stedenbouwkundige voorschriften (kolom 1 weergegeven op een grijze ondergrond) hebben verordenende

Nadere informatie

RUP SPORTHAL STEDENBOUWKUNDIGE

RUP SPORTHAL STEDENBOUWKUNDIGE PROVINCIE: Oost-Vlaanderen GEMEENTE: Laarne RUP SPORTHAL STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN 42010 DATUM ONTWERPFASE OPGEMAAKT DOOR 30/03/05 Opmaak Sandrien Paeleman 29/06/05 Aanpassingen na plenaire vergadering

Nadere informatie

Gemeentelijk RUP zonevreemde bedrijven fase IV Johan Lasseel Gemeente Nazareth. Stedenbouwkundige voorschriften en grafisch plan Juni 2010

Gemeentelijk RUP zonevreemde bedrijven fase IV Johan Lasseel Gemeente Nazareth. Stedenbouwkundige voorschriften en grafisch plan Juni 2010 Gemeentelijk RUP zonevreemde bedrijven fase IV Johan Lasseel Gemeente Nazareth Stedenbouwkundige voorschriften en grafisch plan Juni 2010 GEZIEN EN VOORLOPIG AANGENOMEN DOOR DE GEMEENTERAAD IN ZITTING

Nadere informatie

STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN

STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN ART. 1: AMBACHTELIJKE ZONE 1. Bestemmingsomschrijving 1.1. Hoofdbestemming Lokale ambachtelijke bedrijven die geen abnormale hinder veroorzaken voor de directe omgeving.

Nadere informatie

Stedenbouwkundige voorschriften

Stedenbouwkundige voorschriften Stedenbouwkundige voorschriften 0. ALGEMENE BEPALINGEN 1. OPGAVE VAN DE PLANOLOGISCHE VOORSCHRIFTEN DIE STRIJDIG ZIJN MET HET RUP EN DIE OPGEHEVEN WORDEN Het RUP vervangt de bestemmingen van het gewestplan

Nadere informatie

STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN

STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN ALGEMENE VOORSCHRIFTEN Gebouwen en constructies voor gemeenschapsvoorzieningen en openbaar nut kunnen in het volledige plangebied voorzien worden mits ze qua volume en voorkomen

Nadere informatie

1.1. TERMINOLOGIE 1.2. INTERPRETATIE VAN DE STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN 1.3. AFWIJKING VAN DE STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN

1.1. TERMINOLOGIE 1.2. INTERPRETATIE VAN DE STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN 1.3. AFWIJKING VAN DE STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN ARTIKEL 1 ALGEMENE BEPALINGEN 1.1. TERMINOLOGIE Voor de toepassing van de onderhavige voorschriften wordt verstaan onder: 1. Halfopen bebouwing: bebouwingswijze waarbij het hoofdgebouw slechts één gemene

Nadere informatie

1 Art. 1. Algemene bepalingen

1 Art. 1. Algemene bepalingen 1 Art. 1. Algemene bepalingen 1.1 Schaal en maatvoering De schaal en de daaruit afgeleide maten van het plan zijn indicatief. De werkelijke afmetingen zullen, daar waar noodzakelijk, door een opmeting

Nadere informatie

GOEDGEKEURDE STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN volgens vergunning nr. V/W036/1 goedgekeurd op 22/05/2017

GOEDGEKEURDE STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN volgens vergunning nr. V/W036/1 goedgekeurd op 22/05/2017 GOEDGEKEURDE STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN volgens vergunning nr. V/W036/1 goedgekeurd op 22/05/2017 1. Bestemmingsvoorschriften 1.1. Hoofdbestemming Bouwen van ééngezinswoningen 1.2. Nevenbestemming

Nadere informatie

1. VOORSCHRIFTEN BESTEMMING

1. VOORSCHRIFTEN BESTEMMING STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN BIJ DE AANVRAAG VOOR EEN OMGEVINGSVERGUNNING VOOR HET VERKAVELEN VAN GRONDEN 1. VOORSCHRIFTEN BESTEMMING 1.1. BESTEMMING HOOFDGEBOUW(EN) 1.1.A. HOOFDBESTEMMING HOOFDGEBOUW(EN)

Nadere informatie

3. STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN BIJ DE AANVRAAG VOOR EEN VERKAVELINGSVERGUNNING

3. STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN BIJ DE AANVRAAG VOOR EEN VERKAVELINGSVERGUNNING 3. STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN BIJ DE AANVRAAG VOOR EEN VERKAVELINGSVERGUNNING 1 ZONE VOOR BEBOUWING (open) 1.1 HOOFDBESTEMMING Er wordt geopteerd voor open bebouwing met een logische ruimtelijke inplanting.

Nadere informatie

COLOFON. Opdracht: RUP Le Lis. Opdrachtgever: Gemeentebestuur Hamme Marktplein 1 B-9220 Hamme. Opdrachthouder: SORESMA nv Britselei Antwerpen

COLOFON. Opdracht: RUP Le Lis. Opdrachtgever: Gemeentebestuur Hamme Marktplein 1 B-9220 Hamme. Opdrachthouder: SORESMA nv Britselei Antwerpen RUP Le Lis Verordenend deel Stedenbouwkundige voorschriften GEMEENTE HAMME COLOFON Opdracht: RUP Le Lis Opdrachtgever: Gemeentebestuur Hamme Marktplein 1 B-9220 Hamme Opdrachthouder: SORESMA nv Britselei

Nadere informatie

RUP Jeugdverblijf Oud Klooster, begeleidingstehuis Ruyskensveld Campus Zwalm en basisschool Het Groene Lilare Gemeente Zwalm

RUP Jeugdverblijf Oud Klooster, begeleidingstehuis Ruyskensveld Campus Zwalm en basisschool Het Groene Lilare Gemeente Zwalm RUP Jeugdverblijf Oud Klooster, begeleidingstehuis Ruyskensveld Campus Zwalm en basisschool Het Groene Lilare Gemeente Zwalm Grafisch plan en stedenbouwkundige voorschriften december 2018 Gemeentelijk

Nadere informatie

VERKAVELINGSVOORSCHRIFTEN

VERKAVELINGSVOORSCHRIFTEN VERKAVELINGSVOORSCHRIFTEN Verkaveling 010/070 (3b) Provincie ANTWERPEN Gemeente BERLAAR Ligging Smidstraat - Hemelshoek Kad. Afd. 1 Sectie D nrs. 548/b&c 544/n 545/c 546/d Verkaveling 010/070 (3b) Dossier

Nadere informatie

RUP nr. 2quater Zeedijk-Tennis Gemeente Middelkerke. Stedenbouwkundige voorschriften en grafisch plan februari 2016

RUP nr. 2quater Zeedijk-Tennis Gemeente Middelkerke. Stedenbouwkundige voorschriften en grafisch plan februari 2016 RUP nr. 2quater Zeedijk-Tennis Gemeente Middelkerke Stedenbouwkundige voorschriften en grafisch plan februari 2016 Gemeentelijk RUP nr. 2quater 'Zeedijk-Tennis' te Middelkerke Verordenend grafisch plan

Nadere informatie

1. VOORSCHRIFTEN BESTEMMING

1. VOORSCHRIFTEN BESTEMMING i STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN BIJ DE AANVRAAG VOOR EEN VERKAVELINGSVERGUNNING VK CAYEPOLDER 9e-Li NIELAAN 4 1. VOORSCHRIFTEN BESTEMMING 1.1. BESTEMMING HOOFDGEBOUW(EN) 1.1.A. HOOFDBESTEMMING HOOFDGEBOUW(EN)

Nadere informatie

-1_. ff" ming van. 1 groene parkeerplaats naast de oprit.

-1_. ff ming van. 1 groene parkeerplaats naast de oprit. -1_ STEDENBQUWKUNENGE VQORSCHR FTEN B J DE AANVRAAG VOQR EEN VERKAVEL NGSVERGUNN NG VUUR GRUNDEN GELEGEN TE ANZEGEM - KASTER, KASTERSTRAAT. Gezien en 90edgekeurd door ff" ming van Deseøfé - --2-a~-ME+-za-w----»

Nadere informatie

Voorschriften betreffende de aanleg en de inrichting van de aangeduide stroken

Voorschriften betreffende de aanleg en de inrichting van de aangeduide stroken Voorschriften betreffende de aanleg en de inrichting van de aangeduide stroken Art. 1 Algemeen principe 1.1 Overeenkomstig de tekens van het Bijzonder Plan, gelden de navolgende bepalingen, onverminderd

Nadere informatie

stedenbouwkundige voorschriften

stedenbouwkundige voorschriften stedenbouwkundige voorschriften Algemene bepalingen...35 Artikel 1: Artikel 2: Zone voor ambachtelijke bedrijven en jeugdverblijf...38 Zone voor wonen en jeugdverblijf...41 Artikel 0: Algemene bepalingen

Nadere informatie

STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN artikel 14

STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN artikel 14 PROVINCIE LIMBURG 63-34001 STAD TONGEREN BIJZONDER PLAN VAN AANLEG "ZONEVREEMDE TERREINEN EN GEBOUWEN VOOR SPORT-, RECREATIE- EN JEUGDACTIVITEITEN" Opgesteld volgens artikel 14 van het decreet betreffende

Nadere informatie

2. Stedenbouwkundige voorschriften. Toelichting Algemeen Begrippen

2. Stedenbouwkundige voorschriften. Toelichting Algemeen Begrippen 2. Stedenbouwkundige voorschriften 2.1. Algemeen 2.1.1. Begrippen bezettingsgraad De verhouding van de bebouwde oppervlakte van het deel van het perceel binnen een welbepaalde zone t.o.v. het volledige

Nadere informatie

Artikel 0. Begrippen, algemene en specifieke bepalingen TOELICHTEND. VERORDENEND Stedenbouwkundige voorschriften. 1. Begrippen. 1.1.

Artikel 0. Begrippen, algemene en specifieke bepalingen TOELICHTEND. VERORDENEND Stedenbouwkundige voorschriften. 1. Begrippen. 1.1. Voorschriften Artikel 0. Begrippen, algemene en specifieke bepalingen 1. Begrippen 1.1. Eéngezinswoning Gebouw geschikt voor de huisvesting van één gezin of alleenstaande. 1.2. Nevenbestemming De nevenbestemming

Nadere informatie

Gemengd regionaal bedrijventerrein Polderhoek te Zonnebeke

Gemengd regionaal bedrijventerrein Polderhoek te Zonnebeke Gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan Gemengd regionaal bedrijventerrein Polderhoek te Zonnebeke Bijlage II: stedenbouwkundige voorschriften Gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan Gemengd regionaal bedrijventerrein

Nadere informatie

Gemeente Wijnegem Gemeentelijk ruimtelijk uitvoeringsplan Weilandshof

Gemeente Wijnegem Gemeentelijk ruimtelijk uitvoeringsplan Weilandshof Gemeente Wijnegem Gemeentelijk ruimtelijk uitvoeringsplan Weilandshof Stedenbouwkundige voorschriften Dossier WIJ01021 Opdrachtgevend bestuur: Gemeentebestuur van Wijnegem Oktober 2015 Provincie: Gemeente

Nadere informatie

STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN OVERZICHT BESTEMMINGSZONES zone 1 zone voor bedrijfswoning zone 2 bedrijfszone zone 3 zone voor verhardingen zone 4 bufferzone Zone 1 zone voor bedrijfswoning 1. KLEUR OF

Nadere informatie

Stedenbouwkundige voorschriften Februari Studiebureau Adoplan Ruimtelijke Planning en Stedenbouw Milieu en Mobiliteit

Stedenbouwkundige voorschriften Februari Studiebureau Adoplan Ruimtelijke Planning en Stedenbouw Milieu en Mobiliteit Stedenbouwkundige voorschriften Februari 2010 Studiebureau Adoplan Ruimtelijke Planning en Stedenbouw Milieu en Mobiliteit STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN Dit RUP vervangt de bestemming van het gewestplan

Nadere informatie

Sectoraal RUP- zonevreemde bedrijven, tweede fase. Stedenbouwkundige voorschriften. Aangepast op naar aanleiding van het openbaar onderzoek

Sectoraal RUP- zonevreemde bedrijven, tweede fase. Stedenbouwkundige voorschriften. Aangepast op naar aanleiding van het openbaar onderzoek Sectoraal RUP- zonevreemde bedrijven, tweede fase In opdracht van : Gemeentebestuur van Zomergem Stedenbouwkundige voorschriften Aangepast op 18.05.06 naar aanleiding van het openbaar onderzoek Vansteelandt

Nadere informatie

Addendum B28b Specifieke verkavelingsvoorschriften

Addendum B28b Specifieke verkavelingsvoorschriften Addendum B28b Specifieke verkavelingsvoorschriften 1 Vul dit addendum zo veel keer in als u verschillende groepen van voorschriften wil opmaken. 2 Vul in op welke kavels deze specifieke voorschriften van

Nadere informatie

2 DEELPLAN 2 - BEDRIJFSVERZAMELGEBOUW DE AKKER

2 DEELPLAN 2 - BEDRIJFSVERZAMELGEBOUW DE AKKER 2 Specifieke stedenbouwkundige voorschriften Art. 2.1 Zone voor bedrijvigheid 2.1.1 Bestemming Hoofdbestemming: De zone is bestemd voor opslag en kleine ambachtelijke bedrijvigheid in functie van min.

Nadere informatie

Stedenbouwkundige. voorschriften

Stedenbouwkundige. voorschriften Stedenbouwkundige voorschriften Algemene voorschriften VERORDENEND Gebouwen en constructies voor gemeenschapsvoorzieningen en openbaar nut kunnen in het volledige plangebied voorzien worden mits ze qua

Nadere informatie

RUP RWZI SINAAI TE SINT-NIKLAAS stedenbouwkundige voorschriften voorontwerp

RUP RWZI SINAAI TE SINT-NIKLAAS stedenbouwkundige voorschriften voorontwerp RUP RWZI SINAAI TE SINT-NIKLAAS stedenbouwkundige voorschriften voorontwerp 2015 In zijn ontwerpversie gezien en voorlopig vastgesteld door de gemeenteraad van... De secretaris, De voorzitter, Het College

Nadere informatie

gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan Historisch gegroeid bedrijf t Kriekske te Halle Bijlage II: stedenbouwkundige voorschriften

gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan Historisch gegroeid bedrijf t Kriekske te Halle Bijlage II: stedenbouwkundige voorschriften gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan Historisch gegroeid bedrijf t Kriekske te Halle Bijlage II: stedenbouwkundige voorschriften gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan Historisch gegroeid bedrijf t

Nadere informatie

Bestaand regionaal bedrijf

Bestaand regionaal bedrijf Gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan Bestaand regionaal bedrijf N.V. Wijckmans te Ham Bijlage II: stedenbouwkundige voorschriften Ministerie van de Vlaamse Gemeenschap Gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan

Nadere informatie

GEMEENTE MEEUWEN-GRUITRODE. Verkavelingsvoorschriften half-open bebouwing

GEMEENTE MEEUWEN-GRUITRODE. Verkavelingsvoorschriften half-open bebouwing GEMEENTE MEEUWEN-GRUITRODE Verkavelingsvoorschriften half-open bebouwing Informatief Toelichting bij de gewenste ruimtelijke context Bepalingen met betrekking tot bestemming - De hoofdbestemming: residentieel

Nadere informatie

Projectzones Leemhoek. Zone P2

Projectzones Leemhoek. Zone P2 Projectzones Leemhoek Zone P2 Het Lot P2 is gelegen in de zone voor wonen 5 Meergezinswoningen binnen het Gemeentelijke Ruimtelijk Uitvoeringsplan Leemhoek zone 2. Volgende voorschriften zijn van toepassing

Nadere informatie

Gemeente Oud-Heverlee Reigersstraat ZN 5e afdeling - Sectie A Nummer 243G/deel & 237L/deel

Gemeente Oud-Heverlee Reigersstraat ZN 5e afdeling - Sectie A Nummer 243G/deel & 237L/deel VERKAVELINGSAANVRAAG: Gemeente Oud-Heverlee Reigersstraat ZN 5e afdeling - Sectie A Nummer 243G/deel & 237L/deel Het voorstel voorziet in het bouwen van 4 ééngezinswoningen, bestemd voor halfopen bebouwing

Nadere informatie

1. VOORSCHRIFTEN BESTEMMING

1. VOORSCHRIFTEN BESTEMMING STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN BIJ DE AANVRAAG VOOR EEN VERKAVELINGSVERGUNNING VIJVERSTRAAT (1-3) TE MECHELEN. 1. VOORSCHRIFTEN BESTEMMING 1.1. BESTEMMING HOOFDGEBOUW(EN) 1.1.A. HOOFDBESTEMMING HOOFDGEBOUW(EN)

Nadere informatie

12 DEELPLAN 12 - TUINCENTRUM AVEVE CHRISTIAAN ROMMELAERE

12 DEELPLAN 12 - TUINCENTRUM AVEVE CHRISTIAAN ROMMELAERE 12 Verordenend stedenbouwkundige voorschriften Art. Zone voor bedrijvigheid 12.1 CATEGORIE : BEDRIJVIGHEID 12.1.1 Bestemming Hoofdbestemming De zone is bestemd voor para-agrarische bedrijvigheid en/of

Nadere informatie

STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN BIJ DE AANVRAAG VOOR EEN VERKAVELINGSVERGUNNING

STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN BIJ DE AANVRAAG VOOR EEN VERKAVELINGSVERGUNNING STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN BIJ DE AANVRAAG VOOR EEN VERKAVELINGSVERGUNNING 1. VOORSCHRIFTEN BESTEMMING 1.1. BESTEMMING HOOFDGEBOUW(EN) 1.1.A. HOOFDBESTEMMING HOOFDGEBOUW(EN) Er zijn meer dan voldoende

Nadere informatie

RUP Zonevreemde woningen in ruimtelijk kwetsbaar gebied Stedenbouwkundige voorschriften Gemeente Sint-Laureins Oktober 2011

RUP Zonevreemde woningen in ruimtelijk kwetsbaar gebied Stedenbouwkundige voorschriften Gemeente Sint-Laureins Oktober 2011 RUP Zonevreemde woningen in ruimtelijk kwetsbaar gebied Stedenbouwkundige voorschriften Gemeente Sint-Laureins Oktober 2011 GEZIEN EN VOORLOPIG AANGENOMEN DOOR DE GEMEENTERAAD IN ZITTING VAN OP BEVEL:...

Nadere informatie

stedenbouwkundige voorschriften

stedenbouwkundige voorschriften stedenbouwkundige voorschriften art. 0: algemene bepalingen 1. begrippen 1.1. hoofd- en nevenbestemming De hoofdbestemming is de bestemming die meer dan 80% van de bebouwde oppervlakte mag innemen. De

Nadere informatie

VOORSCHRIFTEN RUP 13/a WOONKORRELS OLSENE GROT & GROENEWEG/BAUTERSTRAAT. Verordenende voorschriften toelichting

VOORSCHRIFTEN RUP 13/a WOONKORRELS OLSENE GROT & GROENEWEG/BAUTERSTRAAT. Verordenende voorschriften toelichting VOORSCHRIFTEN RUP 13/a WOONKORRELS OLSENE GROT & GROENEWEG/BAUTERSTRAAT Verordenende voorschriften toelichting 1. ALGEMENE BEPALINGEN 1.1. Opgave van de voorschriften die strijdig zijn met het RUP en die

Nadere informatie

INHOUDSTAFEL... 0 ALGEMENE VOORSCHRIFTEN...

INHOUDSTAFEL... 0 ALGEMENE VOORSCHRIFTEN... Inhoudstafel INHOUDSTAFEL... 0 ALGEMENE VOORSCHRIFTEN... 1 ARTIKEL 1 - ALGEMENE BEPALINGEN... 1 ARTIKEL 2 - WATERHUISHOUDING... 1 BESTEMMINGSVOORSCHRIFTEN... 2 ARTIKEL 3 - ZONE VOOR OPENBARE WEGENIS...

Nadere informatie

Afbakening regionaalstedelijk gebied Aalst deelplan 7 Gemengd Regionaal Bedrijventerrein Sterrenhoek (wijziging)

Afbakening regionaalstedelijk gebied Aalst deelplan 7 Gemengd Regionaal Bedrijventerrein Sterrenhoek (wijziging) gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan Afbakening regionaalstedelijk gebied Aalst deelplan 7 Gemengd Regionaal Bedrijventerrein Sterrenhoek (wijziging) Bijlage II: stedenbouwkundige voorschriften gewestelijk

Nadere informatie

DEEL I: ART.0 ALGEMENE STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN VOOR DE BOUWGEBIEDEN

DEEL I: ART.0 ALGEMENE STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN VOOR DE BOUWGEBIEDEN DEEL I: ART.0 ALGEMENE STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN VOOR DE BOUWGEBIEDEN 0.1 Hoofd- en nevenbestemmingen Alle hoofdbestemmingen van de zones zijn voorgesteld op het plan. Nevenbestemmingen zijn alleen

Nadere informatie

INHOUDSTAFEL... 1 ALGEMENE VOORSCHRIFTEN...

INHOUDSTAFEL... 1 ALGEMENE VOORSCHRIFTEN... Inhoudstafel INHOUDSTAFEL... 1 ALGEMENE VOORSCHRIFTEN... 2 ARTIKEL 1 - ALGEMENE BEPALINGEN... 2 ARTIKEL 2 - TOEPASSINGSMODALITEITEN... 2 BESTEMMINGSVOORSCHRIFTEN... 3 ARTIKEL 3 - ZONE VOOR KMO... 3 3.1.

Nadere informatie

1. STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN

1. STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN 1. STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN A. ALGEMENE VOORSCHRIFTEN 1 Het bestaande reliëf dient zoveel mogelijk te worden behouden. Tenzij anders vermeld, kunnen reliëfwijzigingen worden toegelaten, met een

Nadere informatie

RUP Steven Pleysier. STUDIEBUREAU IR. JONCKHEERE bvba PROVINCIE WEST-VLAANDEREN GEMEENTE KOEKELARE. Koningin Astridlaan 134/ BRUGGE 050/

RUP Steven Pleysier. STUDIEBUREAU IR. JONCKHEERE bvba PROVINCIE WEST-VLAANDEREN GEMEENTE KOEKELARE. Koningin Astridlaan 134/ BRUGGE 050/ 16 PROVINCIE WEST-VLAANDEREN GEMEENTE KOEKELARE RUP Steven Pleysier STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN STUDIEBUREAU IR. JONCKHEERE bvba Koningin Astridlaan 134/5 8200 BRUGGE 050/40 40 80 email : ARCHITECTUUR@JONCKHEERE-SB.be

Nadere informatie

STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN HORENDE BIJ DE AANVRAAG VOOR DE VERKAVELINGSVERGUNNING

STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN HORENDE BIJ DE AANVRAAG VOOR DE VERKAVELINGSVERGUNNING STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN HORENDE BIJ DE AANVRAAG VOOR DE VERKAVELINGSVERGUNNING 1. ALGEMEEN Alle werken en handelingen waarvoor geen stedenbouwkundige vergunning nodig is, en in onderstaande voorschriften

Nadere informatie

Gemeente Zoersel Gemeentelijk ruimtelijk uitvoeringsplan Groene Vogel

Gemeente Zoersel Gemeentelijk ruimtelijk uitvoeringsplan Groene Vogel Gemeente Zoersel Gemeentelijk ruimtelijk uitvoeringsplan Groene Vogel Stedenbouwkundige voorschriften Dossier 136 Opdrachtgevend bestuur: Gemeentebestuur Zoersel Januari 2015 Provincie: Gemeente Opdrachtgever:

Nadere informatie

ART.0 ALGEMENE STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN VOOR DE BOUWGEBIEDEN

ART.0 ALGEMENE STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN VOOR DE BOUWGEBIEDEN ART.0 ALGEMENE STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN VOOR DE BOUWGEBIEDEN 0.1 Hoofd- en nevenbestemmingen Alle hoofdbestemmingen van de zones zijn voorgesteld op het grafisch plan. Nevenbestemmingen zijn alleen

Nadere informatie

Voorschriften betreffende de aanleg en de inrichting van de aangeduide stroken. Algemeen principe

Voorschriften betreffende de aanleg en de inrichting van de aangeduide stroken. Algemeen principe STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN BPA nr. 4/5 Marktplein en Rijksweg INHOUDSOPGAVE Voorschriften betreffende de aanleg en de inrichting van de aangeduide stroken. Art. 1 Algemeen principe 1. Algemene bepalingen

Nadere informatie

STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN HORENDE BIJ DE AANVRAAG VOOR DE VERKAVELINGSVERGUNNING

STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN HORENDE BIJ DE AANVRAAG VOOR DE VERKAVELINGSVERGUNNING STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN HORENDE BIJ DE AANVRAAG VOOR DE VERKAVELINGSVERGUNNING 1. ALGEMEEN Alle werken en handelingen waarvoor geen stedenbouwkundige vergunning nodig is, en in onderstaande voorschriften

Nadere informatie

516 m² m² m² m² - 25.

516 m² m² m² m² - 25. 0 5 10 15 20 25m 0.000 dd. 30.11.2010 intercommunale baron ruzettelaan 35 8310 brugge tel (050) 36 71 71 fax (050) 35 68 49 www.wvi.be west-vlaamse schaal 1/200-29.10 - - 17.00 - - 17.00 - - 18.40-3 502

Nadere informatie

RUP. Roderveldlaan. VooRSCHRIfTEn. Stadsontwikkeling. Mei

RUP. Roderveldlaan. VooRSCHRIfTEn. Stadsontwikkeling. Mei RUP Roderveldlaan VooRSCHRIfTEn Mei 2008 Stadsontwikkeling www.antwerpen.be 03 22 11 333 Colofon Projectleider Sandra Vanveldhoven Ontwerper Sandra Vanveldhoven Tekenbureau Marianne Smout Programmaleider

Nadere informatie

stedenbouwkundige voorschriften

stedenbouwkundige voorschriften stedenbouwkundige voorschriften art. 0: algemene bepalingen 1. begrippen 1.1. hoofd- en nevenbestemming De hoofdbestemming is de bestemming die meer dan 80% van de bebouwde oppervlakte mag innemen. De

Nadere informatie

9. STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN

9. STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN 9. STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN 1. VOORSCHRIFTEN BESTEMMING 1.1. BESTEMMING HOOFDGEBOUW(EN) 1.1.A. HOOFDBESTEMMING HOOFDGEBOUW(EN) Gelet op de bestaande woonvormen in de onmiddellijke omgeving, de ligging

Nadere informatie

RUP Willaert Stad Roeselare. Stedenbouwkundige voorschriften Definitieve vaststelling 26 mei 2014

RUP Willaert Stad Roeselare. Stedenbouwkundige voorschriften Definitieve vaststelling 26 mei 2014 RUP Willaert Stad Roeselare Stedenbouwkundige voorschriften Definitieve vaststelling 26 mei 2014 STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN Dit RUP vervangt de bestemming van het APA Roeselare (d.d. 29/04/1991).

Nadere informatie

STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN

STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN ARTIKEL 0: ALGEMENE BEPALINGEN 1 begrippen 1.1 hoofdbestemming De hoofdbestemming is de bestemming die meer dan 70% van de totale vloeroppervlakte van een bedrijfsentiteit

Nadere informatie

DEEL II: STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN

DEEL II: STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN DEEL II: STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN INHOUD 0. Algemene bepalingen 2 0.1 Algemene Definities... 2 0.1.1 Bouwlaag... 2 0.1.2 Bouwhoogte... 2 0.1.3 Inplanting tov de zijkavelgrens... 3 0.1.4 terreinbezetting...

Nadere informatie

VERKAVELINGSVOORSCHRIFTEN - BIJLAGE BIJ VERKAVELINGSPLAN (plan 6)

VERKAVELINGSVOORSCHRIFTEN - BIJLAGE BIJ VERKAVELINGSPLAN (plan 6) Stad Ieper Provincie West-Vlaanderen West-Vlaamse Intercommunale Dienstverlenende vereniging Project Verkaveling Veurnsestraat te Elverdinge Project: 04/6076 VERKAVELINGSVOORSCHRIFTEN - BIJLAGE BIJ VERKAVELINGSPLAN

Nadere informatie

RUP ZONEVREEMDE WONINGEN

RUP ZONEVREEMDE WONINGEN RUP ZONEVREEMDE WONINGEN Gemeente Denderleeuw Stedenbouwkundige voorschriften Ontwerp januari 2014 Joseph Cardijnstraat 60 9420 Erpe- Mere T 053 64 65 20 - F 053 64 65 30 - info@so-lva.be Versie 1 April

Nadere informatie

2. Stedenbouwkundige voorschriften. Toelichting Algemeen Begrippen

2. Stedenbouwkundige voorschriften. Toelichting Algemeen Begrippen 2. Stedenbouwkundige voorschriften 2.1. Algemeen 2.1.1. Begrippen bezettingsgraad De verhouding van de bebouwde oppervlakte van het deel van het perceel binnen een welbepaalde zone t.o.v. het volledige

Nadere informatie

stedenbouwkundige voorschriften

stedenbouwkundige voorschriften stedenbouwkundige voorschriften Algemene bepalingen...35 Artikel 1: Zone voor wonen en jeugdverblijf...38 Artikel 2: Recreatief parkgebied...42 Artikel 0: Algemene bepalingen 0.1. Ruimtelijke kwaliteit

Nadere informatie

1. VOORSCHRIFTEN BESTEMMING

1. VOORSCHRIFTEN BESTEMMING STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN BIJ DE AANVRAAG VOOR EEN VERKAVELINGSVERGUNNING 1. VOORSCHRIFTEN BESTEMMING 1.1. BESTEMMING HOOFDGEBOUW(EN) 1.1.A. HOOFDBESTEMMING HOOFDGEBOUW(EN) Er zijn meer dan voldoende

Nadere informatie

Provinciaal Ruimtelijk Uitvoeringsplan. Van Houcke NV. Gemeente Jabbeke. december 2010 STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN

Provinciaal Ruimtelijk Uitvoeringsplan. Van Houcke NV. Gemeente Jabbeke. december 2010 STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN Provinciaal Ruimtelijk Uitvoeringsplan Van Houcke NV Gemeente Jabbeke december 2010 STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN Provinciaal Ruimtelijk Uitvoeringsplan Van Houcke NV Gemeente Jabbeke DECEMBER 2010 STEDENBOUWKUNDIGE

Nadere informatie

ART. 0 ALGEMENE STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN VOOR DE BOUWGEBIEDEN

ART. 0 ALGEMENE STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN VOOR DE BOUWGEBIEDEN ART. 0 ALGEMENE STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN VOOR DE BOUWGEBIEDEN Art.0.1 Wanneer een bestaand gebouw niet in overeenstemming is met de inrichtingsvoorschriften kunnen toch zowel verbouwingen binnen

Nadere informatie

Van Houcke NV. provinciaal rup. bestemmingsplan. plangebied. art. 1 zone voor detailhandel. art. 2 zone voor wonen. art. 3 zone voor buffer.

Van Houcke NV. provinciaal rup. bestemmingsplan. plangebied. art. 1 zone voor detailhandel. art. 2 zone voor wonen. art. 3 zone voor buffer. plangebied art. 1 zone voor detailhandel art. 2 zone voor wonen art. 3 zone voor buffer bebouwing perceelsgrens art. 1 art. 3 art. 2 1:1.500 Meter 0 25 50 provinciaal rup Van Houcke NV bestemmingsplan

Nadere informatie

Gemeente Zoersel Gemeentelijk ruimtelijk uitvoeringsplan Paardenoefenveld LRV - herziening

Gemeente Zoersel Gemeentelijk ruimtelijk uitvoeringsplan Paardenoefenveld LRV - herziening Gemeente Zoersel Gemeentelijk ruimtelijk uitvoeringsplan Paardenoefenveld LRV - herziening Stedenbouwkundige voorschriften Dossier ZOE138 Opdrachtgevend bestuur: Gemeentebestuur van Zoersel Januari 2015

Nadere informatie

Regionaal bedrijf Waeyaert - Vermeersch

Regionaal bedrijf Waeyaert - Vermeersch Provinciaal Ruimtelijk Uitvoeringsplan Regionaal bedrijf Waeyaert - Vermeersch Gemeente Kortemark februari 2012 TOELICHTINGSNOTA STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN PLAN FEITELIJKE TOESTAND BESTEMMINGSPLAN

Nadere informatie

STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN BIJ DE AANVRAAG VOOR EEN VERKAVELINGSVERGUNNING 1 / 7

STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN BIJ DE AANVRAAG VOOR EEN VERKAVELINGSVERGUNNING 1 / 7 STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN BIJ DE AANVRAAG VOOR EEN VERKAVELINGSVERGUNNING Provincie Arrondissement Gemeente/Stad Verkaveling VLAAMS-BRABANT HALLE-VILVOORDE GRIMBERGEN MEERSTRAAT 1 / 7 1. Voorschriften

Nadere informatie

VOORSCHRIFTEN RUP 18 HERZIENING BPA ANGLO BELGE 1 e FASE

VOORSCHRIFTEN RUP 18 HERZIENING BPA ANGLO BELGE 1 e FASE VOORSCHRIFTEN RUP 18 HERZIENING BPA ANGLO BELGE 1 e FASE A. Algemene voorschriften 1 Het bestaande reliëf dient zoveel mogelijk te worden behouden. Tenzij anders vermeld, kunnen reliëfwijzigingen worden

Nadere informatie

STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN. 57 GRUP VLEESHANDEL MARKEY Studiebureau Demey

STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN. 57 GRUP VLEESHANDEL MARKEY Studiebureau Demey STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN 57 GRUP VLEESHANDEL MARKEY Studiebureau Demey INHOUD BEGRIPPEN ALGEMENE VOORSCHRIFTEN ZONE 1 ZONE 2 ZONE 3 ZONE 4 ZONE VOOR NIJVERHEIDSGEBOUWEN EN AANVERWANTE VOORZIENINGEN

Nadere informatie