nutritionday worldwide: uitleg & definities voor de formulieren /6

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "nutritionday worldwide: uitleg & definities voor de formulieren 2014 1/6"

Transcriptie

1 nutritionday worldwide: uitleg & definities voor de formulieren /6 Algemeen: 1. Datum: 06/11/ Instellingscode: de code (4 getallen) invullen die u van het coördinatiecentrum in Wenen heeft gekregen. 3. Afdelingscode: de code (4 getallen) invullen die u van het coördinatiecentrum heeft gekregen. 4. Patiënt (4 initialen): Initialen aangeven. Voorbeeld Peter Smit => P E S M 5. Patiënt ID (nummer onderzoek): Geef elke patiënt een nummer en bewaar dit goed voor de informatie na 30 dagen. Dit nummer ook op de formulieren 3a en 3b zetten. 6. Geslacht (v/m): invullen v voor vrouw, m voor man. 7. Geboortejaar (JJJJ): In 4 cijfers: Een van de mogelijke antwoorden kiezen en/of een toelichting geven op de stippellijn. (Meer opties zijn mogelijk). 9. Antwoorden door 'JA' of 'NEE' aan te kruisen 10. Kruis één van de mogelijke antwoorden aan streep kruis meer aan indien gewenst. 11. Kies één van de van de antwoorden, indien u dit niet weet de laatste optie. 12. Een van de antwoorden aankruisen. FORMULIER 1 afdeling / staf : 13. Actueel aantal bedden van de afdeling: het aantal bedden dat op het moment van de meting bezet is. 14. Maximaal aantal bedden van de afdeling: het totaal aantal bedden van de afdeling. 15. Belangrijkste patiëntengroep: de onderstaande codes gebruiken, bij gebruik van meer codes een komma gebruiken. 16. Mensen die op de afdeling werken (exclusief onderhoudspersoneel) en op één of andere manier betrokken zijn bij de voedselservice. Geef het totaal aantal mensen die werken op de afdeling (artsen, verpleegkundigen, logistiek, ) in de ochtendshift van de Nutritiedag. Geef aan wie stagiair is of wie er vast werkt. 17. Opmerkingen: ruimte voor aanvullende informatie en rapportage voor problemen tijdens het invullen van de vragenlijsten.

2 nutritionday worldwide: uitleg & definities voor de formulieren /6 FORMULIER 2 ( alle patiënten van de afdeling ): Te includeren patiënten: Alle volwassen patiënten die op de afdeling aanwezig zijn tussen uur op Nutrition Day tot de volgende ochtend uur. Tevens patiënten includeren die deze dag opgenomen en ontslagen zijn. 18. Formuliernummer: afhankelijk van het aantal patiënten dat op de afdeling is opgenomen heeft u meer dan één van deze formulieren nodig. Geeft het volgnummer hier aan. 19. Patiëntencode 1+2: Bij patiëntencode 1 aangeven of de patiënt hulp nodig heeft bij het invullen van de vragenlijst (H), niet mogelijk (NA) of geen afgifte informed consent ( C ) om in het onderzoek te participeren. Bij patiëntencode 2 aangeven of de patiënt in terminale fase is (T) of niet (N) 20. Lengte/Gewicht: Gewicht in kg en lengte in cm 21. Hoeveel verschillende geneesmiddelen oraal?: Vul in hoeveel verschillende soorten orale geneesmiddelen de patiënt heeft voorgeschreven gekregen. 22. Opnameduur (dagen): het totale aantal dagen dat de patiënt in de instelling opgenomen is: Opgelet: dit is inclusief NUTRITION DAY. 23. IC-verblijf: Heeft de patiënt op een Intensive care unit gelegen? Svp antwoorden met JA of NEE 24. Duur sinds operatie (dagen): Vul hierin het aantal dagen dat de patient post-operatief is (exclusief OK dag, inclusief Nutrition day). 25. Voedingsbehandelplan: Aub het corresponderende nummer invullen. Speciaal dieet is bv natriumbeperkt, lactosevrij, streng vetbeperkt. Niet een diabetesdieet. 26. Vul in wat van toepassing is, meerdere opties mogelijk. *)Voor de vraag 'aangetaste organen': als 14 = kanker, dienen ook de documenten 1 tot 3 ingevuld te worden. Download via de knop 'questionnaires' de relevante documenten op de 'Nutrition Day' website. Patiëntformulier 3a: 27. Wat was uw gewicht 5 jaar geleden? (kg): vul uw gewicht van 5 jaar geleden in, indien u dit niet weet kunt u de vraag overslaan. 28. Hoeveel pillen en vloeibare geneesmiddelen neemt u dagelijks (totaal aantal)?: Kies het juiste antwoord. Elke dosis is als 1 stuk gerekend, onafhankelijk van hoeveel druppels (10 of 15 etc.) zijn gebruikt.

3 nutritionday worldwide: uitleg & definities voor de formulieren /6 Patiëntformulier 3 b 29. Keuze aangeven voor één maaltijd: Aub aangeven in de rondjes onder de borden hoeveel u heeft gegeten Aub aangeven welke maaltijd is gebruikt! 31. Geef het aantal dranken of supplementen (vb. glas, tas) die u gedronken heeft bij de vorige maaltijd of daartussen. Een glas of tas heeft ongeveer een inhoud van 200 ml. Patiënten lijsten uitkomsten (alle patiëntenvan het onderzoek): Uitkomsent: de uitkomsent worden 30 dagen na nutritionday geëvalueerd. 32. Datum Resultaat: het aantal datum resultaat dd/mm/jjjj 33. patiëntgegevens: geef hier patiëntengegevens voor eigen gebruik of plak een patiënten sticker. 34. Kamernummer (optioneel): evt. Kamernummer noteren. 35. Ontslagdatum: Aub datum van ontslag aangeven: dd / mm / yyyy 36. Resultaat code (A, B, C, ): het resultaat wordt ingevuld 30 dagen na nutritionday. (D = revalidatieafdeling in het hospitaal of onafhankelijke revalidatiecentra.) 37. Opmerkingen: ruimte voor aanvullende informatie en rapportage voor problemen tijdens het invullen van de vragenlijsten. Elk nummer correspondeert met het nummer op het formulier. Oncologieformulier 1 (nutritionele kankerstrategie van de afdeling) Formulier 1 dient ingevuld te worden door de afdeling. Dit formulier geeft informatie die te maken heeft met de organisatie en structuur van de afdeling. 38. Beantwoord a.u.b. deze vraag door het correcte antwoord te kiezen. U kan indien nodig meer dan 1 antwoord aanvinken of andere opties in de laatste rij aanduiden.

4 nutritionday worldwide: uitleg & definities voor de formulieren /6 39. Beantwoord a.u.b. deze vraag voor elke rij door het correcte antwoord aan te vinken in de kolommen. Kies a.u.b. enkel één van de mogelijke antwoorden in de kolommen of kies de laatste optie. Oncoformulier 2 (afdeling met alle kankerpatiënten) Alle volwassen patiënten die aanwezig zijn op de afdeling van 7u tot 7u (start eerste verpleegkundige shift op dag 1 tot eerste shift op dag 2) en dit voor zowel opgenomen als ontslagen patiënten in die tijdspanne. 40. Ambulante patiënt/afdeling: Geef a.u.b. aan of een patiënt opgenomen is op een afdeling (=w) of ambulant behandeld wordt (= o). 41. Doel van de behandeling: geef a.u.b. c,p of t aan voor elke patiënt: c = curatief, wat betekent dat het doel van de therapie de patiënt te genezen is van kanker, p = palliatief: levensverlengde therapie maar zonder zicht op genezing, t = terminaal of louter ondersteunend of supportief voor een patiënt die weldra gaat overlijden 42. Reden van opname: Geef a.u.b. de reden op voor de huidige opname. Kies het overeenkomstige nummer. De code is te vinden onderaan het formulier. 43. Huidige kankerdiagnose: Geef de huidige kankerdiagnose op. Kies het overeenkomstige nummer. De code is te vinden onderaan het formulier. 44. Tijdspanne sinds diagnose: Geef aan hoe lang geleden de huidige kanker werd gediagnosticeerd. Kies het overeenkomstige nummer. De code is te vinden onderaan het formulier. 45. Stagering kanker: Geef het huidig kankerstadium op van de patiënt. Kies a.u.b. één van de stageringgradaties (0-IV) die op het formulier zijn aangegeven. 46. Tijdspanne sinds de eerste therapie gestart werd voor de huidige kankerdiagnose. Geef aan hoe lang geleden de therapie werd gestart. Kies het overeenkomstige nummer. De code is te vinden onderaan het formulier. 47. Therapeutische situatie: Geef de huidige therapeutische situatie op van de patiënt. Kies het overeenkomstige nummer. De code is te vinden onderaan het formulier. 48. Infecties: Geef aan of de patiënt een infectie heeft. Geef (1) op als de patiënt geen infectie heeft, (2) als de infectie lokaal is of (3) als de patiënt een algemene infectie heeft. Kies het overeenkomstige nummer. De code is te vinden onderaan het formulier. 49. Labotest (CRP): Geef enkel het CRP op als dit bij deze patiënt reeds bepaald is. Geef ook aan of dit uitgedrukt wordt in mg/dl of mg/l. 50. Labotest (Albumine): Geef enkel het albumine op als dit bij deze patiënt reeds bepaald is. Geef ook aan of dit uitgedrukt wordt in g/l of mg/dl.

5 nutritionday worldwide: uitleg & definities voor de formulieren /6 51. Nutritionele behandeling: Geef de huidige nutritionele behandeling op van de patiënt. Kies het overeenkomstige nummer. De code is te vinden onderaan het formulier. Oncoformulier 3 (patiëntenformulier) Datum, patiëntennummer en initialen, centrum- en afdelingscode dienen ingevuld te worden door de afdeling. 52. Je standaardgewicht voor de kankerdiagnose. Geef uw normaalgewicht aan voordat bij u kanker werd vastgesteld. Indien u dit niet weet, kan u de vraag gewoon overslaan. 53. Actueel gewicht: Geef uw actueel of huidig gewicht aan in kg. Indien u dit niet weet, kan u de vraag gewoon overslaan. 54. Gewichtsverandering: Duid aan of uw gewichtsverandering al dan niet gewenst of ongewenst was. Duid één of meerdere antwoorden aan met een kruisje (x). 55. Geef a.u.b. een antwoord op de vraag in elke rij door enkel één antwoord te kiezen uit de opties in de kolommen. 56. Activiteitsniveau: Duid één of meerdere antwoorden aan met een kruisje (x). Elke nummer komt overeen met een exponent op de formulieren.

6 nutritionday worldwide: uitleg & definities voor de formulieren /6 Source 45. Cancer Staging National Cancer Institute EORTC QLQ c30: TEC3_English.pdf 56. WHO/ECOG Performance Scale Eastern Cooperative Oncology Group Robert Comis M.D. Group Chair Oken, M.M., Creech, R.H., Tormey, D.C., Horton, J., Davis, T.E., McFadden, E.T., Carbone, P.P.: Toxicity And Response Criteria Of The Eastern Cooperative Oncology Group. Am J Clin Oncol 5: , Groepsleden van de Nutritiedag oncologie Dr. Jan Arends- Department of Medical Oncology Tumor Biology Centre, Albert-Ludwigs-Universitaet, Freiburg, Germany Dr. Michael Hiesmayr - Dept. of Cardiac- Thoracic- Vascular Anaesthesia & Intensive Care, Medical University Vienna Mag. Elisabeth Hütterer - Dep. of internal Medicine and Dep. of Oncology, Medical University of Vienna Dr. Gabriela Kornek - Dep. of internal Medicine and Dep. of Oncology, Medical University of Vienna Sigrid Kosak, MA - Central Coordination Centre nutritionday worldwide c/o Austrian Society of Clinical Nutrition, Vienna Austria Dr. Alessandro Laviano - Central ESPEN Educational Committee, Department of Clinical Medicine, University of La Sapienza, Viale dell Università 37, I Rome, Italy Dr. Karin Schindler - Senior researcher, Dept. of Endocrinology and Metabolism, Medical Clinic III, Medical University of Vienna Dr. Pierre Singer - Central ESPEN Executive Committee; General Intensive Care Department, Rabin Medical Centre University Hospital, Beilinson Campus Petah Tiqwa, Israel Johanna Tripamer, MSc - Central Coordination Centre nutritionday worldwide c/o Austrian Society of Clinical Nutrition, Vienna Austria

nutritionday worldwide: uitleg & definities voor de formulieren 2014 1/6

nutritionday worldwide: uitleg & definities voor de formulieren 2014 1/6 nutritionday worldwide: uitleg & definities voor de formulieren 2014 1/6 Algemeen: 1. Datum: 06/11/2014. 2. Instellingscode: de code (4 getallen) invullen die u van het coördinatiecentrum in Wenen heeft

Nadere informatie

Nr Naam Beschrijving Mogelijke waarden of verwijzingen 1 Patiëntidentificatie Een uniek patiëntidentificatienummer Vrije tekst

Nr Naam Beschrijving Mogelijke waarden of verwijzingen 1 Patiëntidentificatie Een uniek patiëntidentificatienummer Vrije tekst Toelichting op het registratieformulier oktober 2014 Optionele variabelen zijn in donkergrijs weergegeven op het registratieformulier en in deze toelichting. Nr Naam Beschrijving Mogelijke waarden of verwijzingen

Nadere informatie

WEBTOEPASSING ACHIL (Ambulatory Care Health Information Lab)

WEBTOEPASSING ACHIL (Ambulatory Care Health Information Lab) WEBTOEPASSING ACHIL (Ambulatory Care Health Information Lab) Gebruikershandleiding Dit document wordt u gratis aangeboden door het RIZIV Tervurenlaan 211 1150 BRUSSEL HELPDESK : 02/788.51.55 Iedereen kan

Nadere informatie

Bloedafname CAIRO5. Coördinerend Radiologen: Dr. K. van Lienden, Dr. M Engelbrecht, afdeling Radiologie, AMC Amsterdam

Bloedafname CAIRO5. Coördinerend Radiologen: Dr. K. van Lienden, Dr. M Engelbrecht, afdeling Radiologie, AMC Amsterdam Bloedafname CAIRO5 Een gerandomiseerde fase 3 studie naar behandelingsstrategieën voor patiënten met dikke darmkanker met metastasen in alleen de lever, welke (nog) niet in aanmerking komen voor chirurgische

Nadere informatie

Bloedafname CAIRO5. Coördinerend Radiologen: Dr. K. van Lienden, Dr. M Engelbrecht, afdeling Radiologie, AMC Amsterdam

Bloedafname CAIRO5. Coördinerend Radiologen: Dr. K. van Lienden, Dr. M Engelbrecht, afdeling Radiologie, AMC Amsterdam Bloedafname CAIRO5 Een gerandomiseerde fase 3 studie naar behandelingsstrategieën voor patiënten met dikke darmkanker met metastasen in alleen de lever, welke (nog) niet in aanmerking komen voor chirurgische

Nadere informatie

Lifting The Burden. in official relations with the World Health Organization. The Global Campaign against Headache

Lifting The Burden. in official relations with the World Health Organization. The Global Campaign against Headache HALT-90 Index* (Verloren tijd als gevolg van hoofdpijn 90 dagen) Mogelijk wordt u gevraagd deze korte vragenlijst voor het begin van de behandeling in te vullen. Uw antwoorden op de vijf eenvoudige vragen

Nadere informatie

Zijn distress en ziektestatus gerelateerd aan lichamelijke en emotionele problemen bij vrouwen met ovariumkanker?*

Zijn distress en ziektestatus gerelateerd aan lichamelijke en emotionele problemen bij vrouwen met ovariumkanker?* Zijn distress en ziektestatus gerelateerd aan lichamelijke en emotionele problemen bij vrouwen met ovariumkanker?* Floor Ploos van Amstel, RN, MSc, verpleegkundig expert, afd. Medische Oncologie Maaike

Nadere informatie

online reserveren van LOSSE TICKETS

online reserveren van LOSSE TICKETS HANDLEIDING online reserveren van LOSSE TICKETS 1 HANDLEIDING online reserveren van losse tickets Wat heb je nodig om online één of meerdere tickets te reserveren? NOODZAKELIJK: een computer (of tablet)

Nadere informatie

De vragenlijst is digitaal omgezet vanaf het formulier C dat besproken is in de bijeenkomsten.

De vragenlijst is digitaal omgezet vanaf het formulier C dat besproken is in de bijeenkomsten. Eerste meting deelnemers Bekal (individueel) Dit is de vragenlijst van de eerste meting bij deelnemers aan Bekal. Deze wordt bij elke deelnemer individueel afgenomen aan het begin van de pilot, voor/tijdens

Nadere informatie

PROFILES infrastructuur voor (online) data verzameling. Lonneke van de Poll-Franse

PROFILES infrastructuur voor (online) data verzameling. Lonneke van de Poll-Franse PROFILES infrastructuur voor (online) data verzameling Lonneke van de Poll-Franse Eindhoven Cancer Registry (ECR) Onderdeel van de Nederlandse Kankerregistratie* Gebied van 2,4 miljoen inwoners 10 ziekenhuizen

Nadere informatie

The Quality of Life Impact of Refractive Correction (QIRC)

The Quality of Life Impact of Refractive Correction (QIRC) The Quality of Life Impact of Refractive Correction (QIRC) Welkom bij QIRC, een vragenlijst om de kwaliteit van leven te bepalen bij mensen die optische correctie nodig hebben (bril, contactlenzen of refractieve

Nadere informatie

UITKOMSTMETINGEN FORMULIER

UITKOMSTMETINGEN FORMULIER Dupuytren Metingen Preoperatief Postop 1 maand Postop 2 maanden Postop 6 maanden (bij ontslag) ROM V V V V kracht V V V pijn V V V V sensibiliteit V* V* V* V* koude intolerantie vr.lijst V V V DASH vragenlijst

Nadere informatie

Handleiding Digitaal Aanvraagformulier

Handleiding Digitaal Aanvraagformulier Handleiding Digitaal Aanvraagformulier Deze handleiding wil een summier overzicht geven van de installatieprocedure van het digitaal aanvraagformulier. De handleiding is bedoeld voor de al wat ervaren

Nadere informatie

Waarom gedeelde besluitvorming

Waarom gedeelde besluitvorming Waarom gedeelde besluitvorming Dr. Peep FM Stalmeier Epidemiology, Biostatistics, and HTA UMC St Radboud Nijmegen p.stalmeier@ebh.umcn.nl Inhoud besluitvorming keuzehulp = decision aid onderzoek (prostaatkanker)

Nadere informatie

De NVD heet je van harte welkom bij deze sessie!

De NVD heet je van harte welkom bij deze sessie! De NVD heet je van harte welkom bij deze sessie! Onderzoeksresultaten ondervoeding op de revalidatie afdeling in het verpleeghuis Judith van Zwienen Hoe is het allemaal begonnen Eerste DV&V award Aanleiding

Nadere informatie

PROSTAAT PATIËNTENVRAGENLIJST BASELINE. dient ingevuld te worden pre-radiotherapie RQ - / / (Man)

PROSTAAT PATIËNTENVRAGENLIJST BASELINE. dient ingevuld te worden pre-radiotherapie RQ - / / (Man) P5_B Studienummer Initialen patiënt Geboortedatum (dd/mm/jjjj) PROSTAAT PATIËNTENVRAGENLIJST BASELINE Datum waarop formulier werd ingevuld (dd/mm/jjjj) dient ingevuld te worden pre-radiotherapie RQ - /

Nadere informatie

Handleiding enquetemaken.be

Handleiding enquetemaken.be Hoofdstuk : Starten met je eigen enquête - Registreren - Enquete Maken - Instellingen Hoofdstuk 2 : Opstellen van de vragenlijst - Vragen maken - Vraagtypes - Vragenlijst beheren - Vertakkingen invoeren

Nadere informatie

Aanvragen Huisvesting

Aanvragen Huisvesting Aanvragen Huisvesting Open het PDF dcoument. Opgelet: Adobe Acrobat Reader vereist, minimum versie 7.1. Gratis down te loaden. http://get.adobe.com/nl/reader/ Om de bevestigingsboodschap te krijgen na

Nadere informatie

PROMs vragenlijst Knie

PROMs vragenlijst Knie PROMs vragenlijst Knie Landelijke Registratie Orthopedische Implantaten Patiënt beschrijving (in te vullen door arts/secretariaat) LROI ziekenhuisnummer LROI patiëntnummer Patiëntkenmerken Wat is uw patiëntnummer?

Nadere informatie

HANDLEIDING. online reserveren van losse tickets

HANDLEIDING. online reserveren van losse tickets HANDLEIDING online reserveren van losse tickets Seizoen 2013-2014 1 HANDLEIDING online reserveren van losse tickets Wat heb je nodig om online één of meerdere ckets te reserveren? NOODZAKELIJK: een computer

Nadere informatie

Technische handleiding database ontslagmanagement

Technische handleiding database ontslagmanagement Technische handleiding database ontslagmanagement 1. Het databasevenster De database opent u door te dubbelklikken 1 op het Access-icoon Ontslagmanagement.lnk Mogelijk krijgt u eerst één of meerdere vensters

Nadere informatie

Meten caloriebehoefte door middel van indirecte caloriemetrie van de IC-patiënt met een endotracheale tube of canule.

Meten caloriebehoefte door middel van indirecte caloriemetrie van de IC-patiënt met een endotracheale tube of canule. # Doel* Gebruik van de metabole monitor. # Toepassingsgebied Intensive Care. # Indicatie Meten caloriebehoefte door middel van indirecte caloriemetrie van de IC-patiënt met een endotracheale tube of canule.

Nadere informatie

Questionnaire for patients with HIV

Questionnaire for patients with HIV Questionnaire for patients with HIV Name QUOTE-HIV Language Dutch Number of items 27 Developed by Academic Medical Centre. University of Amsterdam, NIVEL Year 1998 Corresponding literature Hekkink CF,

Nadere informatie

U kunt uw boekhouding ook in een ander formaat exporteren. Ga via de "Zie ook" lijst onderaan deze uitleg naar verdere instructies.

U kunt uw boekhouding ook in een ander formaat exporteren. Ga via de Zie ook lijst onderaan deze uitleg naar verdere instructies. Hoofdstuk 1 Boekhouding exporteren U kunt uw boekhouding vanuit Intramed exporteren door middel van een wizard. U kunt de boekhouding exporteren in FMuta-formaat, Auditfile-formaat (ADF), of een eigen

Nadere informatie

Handleiding voor enquêtes voor ProZo!

Handleiding voor enquêtes voor ProZo! Handleiding voor enquêtes voor ProZo! Versie 1.1, 1 mei 2012 1 Voorwoord Deze handleiding neemt u stap voor stap mee in de aanvraagprocedure en het beheren van uw ProZo! enquêtes. We raden u aan deze handleiding

Nadere informatie

Achtergrond. Aantal baarmoederkankerpatiënten groeit snel. Informatievoorziening van belang voor kankerpatiënten 1

Achtergrond. Aantal baarmoederkankerpatiënten groeit snel. Informatievoorziening van belang voor kankerpatiënten 1 Baarmoederkankerpatiënten zijn ontevreden met informatievoorziening Center of Research on Psychology in Somatic diseases Kim Nicolaije (MSc) Tilburg University & Integraal Kankercentrum Zuid 11/4/2012

Nadere informatie

losse tickets HANDLEIDING online reserveren van

losse tickets HANDLEIDING online reserveren van IM EC SP losse tickets EN HANDLEIDING online reserveren van SEIZOEN 2014-2015 1 HANDLEIDING online reserveren van losse tickets Wat heb je nodig om online één of meerdere tickets te reserveren? NOODZAKELIJK:

Nadere informatie

Databank: Geboorten in Vlaanderen Handleiding bij het omzetten van gegevens

Databank: Geboorten in Vlaanderen Handleiding bij het omzetten van gegevens Handleiding bij het omzetten van gegevens Hans Bekaert, Cecile Goethals en Herman Callaert Nadat de steekproef getrokken is wil je (een deel van) die data overbrengen naar je GRM. Dat kan op verschillende

Nadere informatie

Praktijkadvies incidenten melden aan de CMR (inclusief handleiding)

Praktijkadvies incidenten melden aan de CMR (inclusief handleiding) Praktijkadvies incidenten melden aan de CMR (inclusief handleiding) Stichting Patiënt- en Medicatieveiligheid / CMR - juli 2012 Inhoudsopgave: 1. Quickstart - 3-2. Introductie - 5-3. Waarom incidenten

Nadere informatie

CoRPS. 'Cancer survivorship' onderzoek in Zuid Oost Nederland: van epidemiologische bevindingen naar interventies

CoRPS. 'Cancer survivorship' onderzoek in Zuid Oost Nederland: van epidemiologische bevindingen naar interventies 'Cancer survivorship' onderzoek in Zuid Oost Nederland: van epidemiologische bevindingen naar interventies Center of Research on Psychology in Somatic diseases Lonneke van de Poll Franse, Integraal Kankercentrum

Nadere informatie

HANDLEIDING. online reserveren van abonnement[en]

HANDLEIDING. online reserveren van abonnement[en] HANDLEIDING online reserveren van abonnement[en] SEIZOEN 2014-2015 1 HANDLEIDING online reserveren van abonnement[en] Wat heb je nodig om online één of meerdere abonnementen te reserveren? NOODZAKELIJK:

Nadere informatie

Adjuvante systeemtherapie Patiënte: DM type 2

Adjuvante systeemtherapie Patiënte: DM type 2 Take home messages Een 59 jarige vrouw met mammacarcinoom en diabetes. An Reyners Internist-oncoloog UMCG Kankerbehandeling: houd rekening met bijwerkingen op korte en langere termijn Stem af wie waarvoor

Nadere informatie

AnneClaire GNM Zaman, MSc. Coronel Instituut voor Arbeid en Gezondheid, AMC - 3 oktober 2017 Amsterdam Public Health research institute

AnneClaire GNM Zaman, MSc. Coronel Instituut voor Arbeid en Gezondheid, AMC - 3 oktober 2017 Amsterdam Public Health research institute AnneClaire GNM Zaman, MSc Dr. Kristien MAJ Tytgat Dr. Angela GEM de Boer Prof. dr. Jean HG Klinkenbijl Prof. dr. Monique HW Frings-Dresen voor Arbeid en Gezondheid, AMC - 3 oktober 2017 Amsterdam Public

Nadere informatie

Bijlage 1 Instructie verpleegkundigen die familieleden en andere naasten om medewerking vragen aan het onderzoek Naasten op de Intensive Care

Bijlage 1 Instructie verpleegkundigen die familieleden en andere naasten om medewerking vragen aan het onderzoek Naasten op de Intensive Care Bijlage 1 Instructie verpleegkundigen die familieleden en andere naasten om medewerking vragen aan het onderzoek Naasten op de Intensive Care Oktober 2014 Vraag Wanneer informeer ik naasten? Welke personen

Nadere informatie

Gebruikersinstructie:

Gebruikersinstructie: Gebruikersinstructie: Delen & Ontsluiten van Aantekeningen en Oplossingen Inhoudsopgave 1. Inleiding 2 2. Voor leerkrachten: aantekeningen en oplossingen delen 3 2.1 Pagina s met aantekeningen of oplossingen

Nadere informatie

FAQ Ketenzorg GGZ. versie 2013.1

FAQ Ketenzorg GGZ. versie 2013.1 FAQ Ketenzorg GGZ versie 2013.1 Inhoud Algemeen... 3 Medix formulieren... 5 Medix overige... 7 Verzekering... 8 Contact... 9 Algemeen Hoe lang loopt een DBC-jaar? De ketenzorg GGZ start op het moment dat

Nadere informatie

DISTRICTS. Case Record Form Baseline meting arts VERTROUWELIJK. Versie 1.7. Contactinformatie: Wijnand Palmbergen, uitvoerend onderzoeker

DISTRICTS. Case Record Form Baseline meting arts VERTROUWELIJK. Versie 1.7. Contactinformatie: Wijnand Palmbergen, uitvoerend onderzoeker Studienummer: Pagina 1 van 10 DISTRICTS Case Record Form Baseline meting arts Versie 1.7 VERTROUWELIJK DISTRICTS studienummer: (wordt gegenereerd) Contactinformatie: Wijnand Palmbergen, uitvoerend onderzoeker

Nadere informatie

MOTIVATIE-ONDEZOEK MEDEWERKERS

MOTIVATIE-ONDEZOEK MEDEWERKERS MOTIVATIE-ONDEZOEK MEDEWERKERS Instructie voor het invullen van de vragenlijst: Deze vragenlijst bestaat uit vijf modules: Module 1: De samenwerking tussen medewerkers en collega s binnen het eigen team

Nadere informatie

PROMs vragenlijst Heup

PROMs vragenlijst Heup PROMs vragenlijst Heup Landelijke Registratie Orthopedische Implantaten Patiënt beschrijving (in te vullen door arts/secretariaat) LROI ziekenhuisnummer LROI patiëntnummer Patiëntkenmerken Wat is uw patiëntnummer?

Nadere informatie

1 ONDANSETRON p.o 8 mg Thuis, a. 1 RR, pols, temp 1 CLADRIBINE 0,12-0,15 mg/kg. inspuiten 1 01:00 observatie

1 ONDANSETRON p.o 8 mg Thuis, a. 1 RR, pols, temp 1 CLADRIBINE 0,12-0,15 mg/kg. inspuiten 1 01:00 observatie In studieverband :.. Buiten studieverband CLADRIBINE SUBCUTAAN Therapielijst\ aftekenlijst\aanvraag cytostatica Patiëntsticker: Datum aanvraag Afdeling 12-NAT: Gefaxt naar apotheek Ja/Nee Lengte (cm) Gewicht

Nadere informatie

Het OCK-kids project

Het OCK-kids project Het OCK-kids project Ondersteuning complementaire zorg bij kinderen met kanker Inge Boers arts-onderzoeker, Louis Bolk Instituut Driebergen 1 Inhoud Wat is complementaire zorg? Aanbod complementaire zorg

Nadere informatie

HANDLEIDING Online reserveren van abonnement(en) Seizoen 2015-2016

HANDLEIDING Online reserveren van abonnement(en) Seizoen 2015-2016 HANDLEIDING Online reserveren van abonnement(en) Seizoen 2015-2016 Een voorbereid man/vrouw JE HEBT NODIG: een computer (of tablet) met internetverbinding en een e-mailadres. EVENTUEEL OOK: een chronologische

Nadere informatie

Handleiding. Installatie / Configuratie E-mail

Handleiding. Installatie / Configuratie E-mail Handleiding Installatie / Configuratie E-mail Heeft u na het lezen van deze handleiding nog vragen? Neem dan contact op met onze telefonische helpdesk op 020 430 90 33 of per email op helpdesk@ezorg.nl.

Nadere informatie

Aanvraag toestemming wegens therapeutische noodzaak (TTN)

Aanvraag toestemming wegens therapeutische noodzaak (TTN) Aanvraag toestemming wegens therapeutische noodzaak (TTN) NADO Vlaanderen Arenbergstraat 5, 1000 Brussel T 02 553 34 83 E ttn@nado.vlaanderen Gelieve alle rubrieken in te vullen in DRUKLETTERS De sporter

Nadere informatie

NL39577.018.12 ULTRA; 6-6-2012 Versie 1 Vragenlijsten. na het krijgen van de hersenbloeding. Dus, wanneer u op 1 januari een

NL39577.018.12 ULTRA; 6-6-2012 Versie 1 Vragenlijsten. na het krijgen van de hersenbloeding. Dus, wanneer u op 1 januari een A. VRAGENLIJST ZORGKOSTEN Instructies voor het invullen van de vragenlijst: - De vragenlijst betreft de periode van uw ontslag uit het ziekenhuis tot 6 maanden na het krijgen van de hersenbloeding. Dus,

Nadere informatie

Verpleegkundige Software SOFT33 Checklist bij het inbrengen

Verpleegkundige Software SOFT33 Checklist bij het inbrengen Verpleegkundige Software SOFT33 Checklist bij het inbrengen 1 Inbrengen van een nieuwe patiënt 1.1 Manuele inbreng 1.1.1 Inbrengen van de fiche van de patiënt Klik op "Nieuw" Breng minimum de volgende

Nadere informatie

De behandeling van lymfoedeem, ervaringen uit het lymfoedeemcentrum Drachten

De behandeling van lymfoedeem, ervaringen uit het lymfoedeemcentrum Drachten De behandeling van lymfoedeem, ervaringen uit het lymfoedeemcentrum Drachten Robert Damstra, dermatoloog Expertise Centrum Lymfologie Ziekenhuis Nij Smellinghe, Drachten Programma Inleiding lymfologie

Nadere informatie

Instructie voor extractie gegevens vanuit Pharmacom Nieuw

Instructie voor extractie gegevens vanuit Pharmacom Nieuw Onderstaande instructie beschrijft hoe u vanuit Pharmacom Nieuw een extractie kunt maken om patiënten te selecteren die in een bepaalde periode een recept voorgeschreven hebben gekregen én bij wie een

Nadere informatie

Kwaliteit van leven vragenlijst

Kwaliteit van leven vragenlijst Kwaliteit van leven vragenlijst DRAINAGE STUDIE Endoscopic versus percutaneous biliary drainage Academisch Medisch Centrum Amsterdam (AMC) Dr. T. M. van Gulik, M.D, PhD. Dr. J. K. Wiggers, MD Dr. R.J.S.

Nadere informatie

MediQuets instellen en gebruiken, bestand uploaden v4. Hoofdstuk 1 MediQuest instellen en gebruiken - bestand aanmaken en uploaden

MediQuets instellen en gebruiken, bestand uploaden v4. Hoofdstuk 1 MediQuest instellen en gebruiken - bestand aanmaken en uploaden Hoofdstuk 1 MediQuest instellen en gebruiken bestand aanmaken en uploaden MediQuest verzorgt de volledige meting van de CQIndex; van uitnodiging tot rapportage. De ervaringen van patiënten worden met de

Nadere informatie

The University Hospital of Crete

The University Hospital of Crete The University Hospital of Crete In Heraklion, Griekenland Snuffel stageverslag Snuffel stageverslag November/december 2012 The University Hospital of Crete Student: Bonnie Oosterveld Nummer: 10004726

Nadere informatie

Melden in een paar stappen

Melden in een paar stappen Melden in een paar stappen Voor bewonersinitiatieven veiligheid Kolom Gemeente Den H aag Excel Het meldingsformulier is in Excel gemaakt. KOLOM = alle cellen van boven naar beneden (van 1 t/m 14) RIJ =

Nadere informatie

KMO-PORTEFEUILLE. Onze rijschool is erkend als opleidingsverstrekker bij de Vlaamse Overheid.

KMO-PORTEFEUILLE. Onze rijschool is erkend als opleidingsverstrekker bij de Vlaamse Overheid. KMO-PORTEFEUILLE Onze rijschool is erkend als opleidingsverstrekker bij de Vlaamse Overheid. Kleine en Middelgrote ondernemingen kunnen in dat geval genieten van 50 % steun op de in aanmerking komende

Nadere informatie

Stap-voor-stap MijnZw@ngerschap: handleiding voor het gebruik van MijnZorgnet voor zorgverleners

Stap-voor-stap MijnZw@ngerschap: handleiding voor het gebruik van MijnZorgnet voor zorgverleners Stap-voor-stap MijnZw@ngerschap: handleiding voor het gebruik van MijnZorgnet voor zorgverleners Stap 1: Inloggen en profiel aanmaken op MijnZorgnet Stap 2: De onderdelen in uw zorgverlenerprofiel Stap

Nadere informatie

9 e Post-O.N.S. Meeting

9 e Post-O.N.S. Meeting 9 e Post-O.N.S. Meeting Neutropenie & Antibiotica resistentie Heleen Klein Wolterink Research verpleegkundige Medische Oncologie UMC Utrecht Schiphol introductie Neutropenie: Definitie Symptomen MASSC

Nadere informatie

Head and neck orofarynxcarcinomen formulier voor registratie nieuwe diagnose

Head and neck orofarynxcarcinomen formulier voor registratie nieuwe diagnose Head and neck: orofarynxcarcinoomregistratieformulier (nieuwe diagnose) 1/7 08/10/2012 Head and neck orofarynxcarcinomen formulier voor registratie nieuwe diagnose Alle variabelen zijn verplicht in te

Nadere informatie

COELIAKIE Coeliakie bij kinderen

COELIAKIE Coeliakie bij kinderen COELIAKIE Coeliakie bij kinderen Bij uw kind is de diagnose coeliakie gesteld en misschien al een tijd geleden. Coeliakie bij kinderen wordt vaak rond het 2e levensjaar gediagnosticeerd. Wanneer er via

Nadere informatie

Toelichting gebruik webtool DigiMV voor jaarverantwoording aanbieders Jeugdhulp die het vereenvoudigde jaardocument gebruiken, 19-07-2016

Toelichting gebruik webtool DigiMV voor jaarverantwoording aanbieders Jeugdhulp die het vereenvoudigde jaardocument gebruiken, 19-07-2016 Toelichting gebruik webtool DigiMV voor jaarverantwoording aanbieders Jeugdhulp die het vereenvoudigde jaardocument gebruiken, 19-07-2016 Hebt u na het lezen van deze toelichting nog vragen? Stuur een

Nadere informatie

Wat u moet weten. over de dienst longziekten. Dienst longziekten secretariaat: tel verpleegafdeling: tel.

Wat u moet weten. over de dienst longziekten. Dienst longziekten secretariaat: tel verpleegafdeling: tel. 0000/475/0 - GZA - oktober 2014 Wat u moet weten over de dienst longziekten Dienst longziekten secretariaat: tel. + 32 3 443 35 57 verpleegafdeling: tel. + 32 3 443 35 06 campus Sint-Augustinus Oosterveldlaan

Nadere informatie

Darmkanker. darmkanker nederland. lotgenotencontact voorlichting belangenbehartiging

Darmkanker. darmkanker nederland. lotgenotencontact voorlichting belangenbehartiging Darmkanker en uw DNA darmkanker nederland lotgenotencontact voorlichting belangenbehartiging Darmkanker Nederland Darmkanker Nederland wordt gesteund door een Raad van Advies. Deze bestaat uit specialisten

Nadere informatie

Geboortedatum (dd-mm-jjjj) Datum informed consent (dd-mm-jjjj) adres (t.b.v. versturen elektronische _

Geboortedatum (dd-mm-jjjj) Datum informed consent (dd-mm-jjjj)  adres (t.b.v. versturen elektronische _ CRF TUBA-09- _ Ziekenhuis: Pagina 1 van 14 Inclusie Studienummer Geboortedatum (dd-mm-jjjj) Datum informed consent (dd-mm-jjjj) TUBA-09- _ E-mailadres (t.b.v. versturen elektronische vragenlijsten) @:

Nadere informatie

MAKE FAILURE TO RESCUE A THING OF THE PAST MIRRE DE NOO, WOUTER VAN DIJK

MAKE FAILURE TO RESCUE A THING OF THE PAST MIRRE DE NOO, WOUTER VAN DIJK MAKE FAILURE TO RESCUE A THING OF THE PAST MIRRE DE NOO, WOUTER VAN DIJK Sprekers Mirre de Noo chirurg Deventer Ziekenhuis, lid wetenschappelijke commissie DSCA Wouter van Dijk Medeoprichter en adviseur

Nadere informatie

Landelijke Vereniging Osdorper Ban 7A 020-6673956 Fax 020-6675320 van Eerstelijnspsychologen 1068 LD Amsterdam E-mail: lve@lve.nl / www.lve.

Landelijke Vereniging Osdorper Ban 7A 020-6673956 Fax 020-6675320 van Eerstelijnspsychologen 1068 LD Amsterdam E-mail: lve@lve.nl / www.lve. Inleiding Het codeboek is ontwikkeld door de werkgroep Codeboek in nauw overleg met de Raad van Advies (RvA) en bevat de afspraken over de registratie van gegevens over de contacten met en behandelingen

Nadere informatie

Instructie t.b.v. gebruikers (versie )

Instructie t.b.v. gebruikers (versie ) Inhoudsopgave. Inloggen.... Contact maken met server.... Inloggen gebruiker figuur....3 Wachtwoord vergeten figuur.... Patiëntgegevens... 3. Openen patiënt dossiers... 3.. Startscherm zorgpad figuur 6...

Nadere informatie

Handleiding Handhygiënemodule

Handleiding Handhygiënemodule Wetenschappelijk Instituut Volksgezondheid Afdeling Epidemiologie NSIHwin V4.07 Voor de registratie van nosocomiale infecties in de Belgische ziekenhuizen Handleiding Handhygiënemodule Augustus 2006 1

Nadere informatie

VolleyVeilig: Act as one tegen blessures. Workshop

VolleyVeilig: Act as one tegen blessures. Workshop VolleyVeilig: Act as one tegen blessures Workshop Wie we zijn? Dr. Vincent Gouttebarge Senior researcher, VeiligheidNL, Amsterdam, The Netherlands Chief Medical Officer, Football Players Worldwide (FIFPRO),

Nadere informatie

2. Pagina-instellingen

2. Pagina-instellingen 1 Inhoud 1. Inleiding... 3 2. Pagina-instellingen... 4 3. Inloggen... 5 4. Zendingen aanmaken... 7 5. Verzendlabels printen... 8 6. Pickupaanvraag... 9 7. Instellingen Dymo 4XL Laberprinter (PostNL labels)...

Nadere informatie

De gegevens kunt u vervolgens downloaden via de website van UPO. Daarna kunt u de gegevens importeren in Intramed.

De gegevens kunt u vervolgens downloaden via de website van UPO. Daarna kunt u de gegevens importeren in Intramed. Hoofdstuk 1 Uw Praktijk Online gebruiken De website "Uw Praktijk Online" is een initiatief van Pharmeon, internet provider in de gezondheidszorg en Intramed. Via de website van "Uw Praktijk Online" (UPO)

Nadere informatie

Handleiding voor MaxRes van MaxMind Technologies

Handleiding voor MaxRes van MaxMind Technologies Handleiding voor MaxRes van MaxMind Technologies 2 MaxRes Backoffice Overzicht In deze handleiding vindt u een uitgebreide uitleg over de backoffice van MaxRes. Per tabblad zal besproken worden welke opties

Nadere informatie

Handleiding Informat. v1.0

Handleiding Informat. v1.0 Handleiding Informat v1.0 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 1. Afspraken... 3 2. Aanmelden... 3 3. Afwezigheden invullen... 5 3.1 Afwezigheden code Z, B, R, D... 5 3.1.1 Inbrengen... 5 3.1.2 Wijzigen...

Nadere informatie

INSTRUCTIES VRAGENLIJSTEN STATEC

INSTRUCTIES VRAGENLIJSTEN STATEC INSTRUCTIES VRAGENLIJSTEN STATEC Instructies aan behandelend arts/research verpleegkundige: - Noteer het studienummer en meetmoment op de vragenlijst in het daarvoor bestemde vakje voordat u de vragenlijst

Nadere informatie

Handleiding aanmelden 2015 Laat jezelf zien

Handleiding aanmelden 2015 Laat jezelf zien www.landstedembo.nl/aanmelden Handleiding aanmelden 2015 Laat jezelf zien 2 Handleiding aanmelden 2015 Handleiding aanmelden bij Landstede MBO voor decanen/mentoren/leerlingbegeleiders Deze handleiding

Nadere informatie

Wat moet ik doen als assistente?

Wat moet ik doen als assistente? Wat moet ik doen als assistente? Ruggespraak Julius Centrum voor Gezondheidswetenschappen en Eerstelijns Geneeskunde Huisartsgeneeskunde, Huisartsopleiding Dorpsstraat 12-14 3732 HJ Utrecht Contactpersoon:

Nadere informatie

In de tabel hieronder vindt u een beschrijving van de verschillende velden die kunnen voorkomen in uw import-bestand.

In de tabel hieronder vindt u een beschrijving van de verschillende velden die kunnen voorkomen in uw import-bestand. Algemeen Met behulp van deze handleiding zal u leren hoe u een bestand in het juiste formaat kan aanmaken en importeren naar uw winkelwagen. U zal merken dat dit zeer weinig moeite vergt en u op die manier

Nadere informatie

Voorbereiding van mijn aanvraag, Te bewaren

Voorbereiding van mijn aanvraag, Te bewaren FOD SOCIALE ZEKERHEID Directie-generaal Personen met een handicap Tel.: 0800 98 799 (elke werkdag van 8.30u tot 13.00u) Fax: 02 509 81 85 E-mail: via het contactformulier op www.handicap.fgov.be Brussel,

Nadere informatie

KENMERKENDE CIJFERS EN BENADERINGSREGELS

KENMERKENDE CIJFERS EN BENADERINGSREGELS Correctiesleutel 2.06-2.07 KENMERKENDE CIJFERS EN BENADERINGSREGELS 1 Geef telkens telkens het kenmerkend deel, het aantal kenmerkende cijfers en de meetnauwkeurigheid. [De volgorde van opgaven en oplossingen

Nadere informatie

Dutch Upper GI Cancer Audit (DUCA)

Dutch Upper GI Cancer Audit (DUCA) Dutch Upper GI Cancer Audit (DUCA) Beschrijving Dit overzicht toont de kwaliteitsindicatoren welke per 1 april 2014 ontsloten zullen worden in het kader van het getrapte transparantiemodel van DICA. De

Nadere informatie

Neem in dat geval altijd contact op met het betreffende zwembad of zwemschool waar uw kind zwemt.

Neem in dat geval altijd contact op met het betreffende zwembad of zwemschool waar uw kind zwemt. Toelichting inloggen Persoonlijke pagina Kunt u niet inloggen? Neem in dat geval altijd contact op met het betreffende zwembad of zwemschool waar uw kind zwemt. U kunt ook onderstaande informatie lezen

Nadere informatie

23-1-2014. Classificeren en meten. Overzicht van de officiële definities van de meter sinds 1795. Raymond Ostelo, PhD. Klinimetrie

23-1-2014. Classificeren en meten. Overzicht van de officiële definities van de meter sinds 1795. Raymond Ostelo, PhD. Klinimetrie Raymond Ostelo, PhD Professor of Evidence-Based Physiotherapy Dept. Health Sciences EMGO+ Institute for Health and Care Research VU University Amsterdam, the Netherlands r.ostelo@vumc.nl 1 Classificeren

Nadere informatie

Om het voor uzelf en uw klanten makkelijk te maken, kunt u ervoor kiezen een afspraken widget in uw site op te nemen.

Om het voor uzelf en uw klanten makkelijk te maken, kunt u ervoor kiezen een afspraken widget in uw site op te nemen. Bijlage widget Podonet Professionele patiënten administratie Inleiding Om het voor uzelf en uw klanten makkelijk te maken, kunt u ervoor kiezen een afspraken widget in uw site op te nemen. D.m.v. deze

Nadere informatie

MEDISCHE VRAGENLIJST BIJ AANMELDING ALS HERSENDONOR

MEDISCHE VRAGENLIJST BIJ AANMELDING ALS HERSENDONOR MEDISCHE VRAGENLIJST BIJ AANMELDING ALS HERSENDONOR Deze vragenlijst zal helpen om informatie te verzamelen die belangrijk is om te documenteren. Wij vragen u de vragenlijst zo volledig mogelijk in te

Nadere informatie

Graduate School DIABETES MANAGEMENT SELF-EFFICACY SCHAAL (DMSES) VOOR MENSEN MET TYPE II DIABETES. Ontwikkeld door: Dr.

Graduate School DIABETES MANAGEMENT SELF-EFFICACY SCHAAL (DMSES) VOOR MENSEN MET TYPE II DIABETES. Ontwikkeld door: Dr. DIABETES MANAGEMENT SELF-EFFICACY SCHAAL (DMSES) VOOR MENSEN MET TYPE II DIABETES Ontwikkeld door: Dr. Jaap van der Bijl Drs. Ada van Poelgeest-Eeltink Prof. dr. Lillie Shortridge-Baggett Referenties:

Nadere informatie

HOVON140, Fludarabine, Cyclofosfamide, Rituximab(FCR), Standaard behandeling 65 jaar, kuur 2 en verder

HOVON140, Fludarabine, Cyclofosfamide, Rituximab(FCR), Standaard behandeling 65 jaar, kuur 2 en verder HOVON140, Fludarabine, Cyclofosfamide, Rituximab(FCR), Standaard behandeling 65 jaar, kuur 2 en verder Therapielijst\ aftekenlijst\aanvraag cytostatica Patiëntgegevens: Datum aanvraag Afdeling 12-NAT:

Nadere informatie

Ziek zijn en voeding Informatie voor de ondervoede patiënt met een natrium- en/of vochtbeperkt dieet

Ziek zijn en voeding Informatie voor de ondervoede patiënt met een natrium- en/of vochtbeperkt dieet Ziek zijn en voeding Informatie voor de ondervoede patiënt met een natrium- en/of vochtbeperkt dieet Deze folder is bedoeld voor patiënten met een natrium en/of vochtbeperkt dieet waarbij ondervoeding

Nadere informatie

Tuberculose LTBI (latente tuberculose infectie) Vragenlijst en handleiding. M.i.v. 1 januari 2011

Tuberculose LTBI (latente tuberculose infectie) Vragenlijst en handleiding. M.i.v. 1 januari 2011 Osiris-NTR Tuberculose LTBI (latente tuberculose infectie) Vragenlijst en handleiding M.i.v. 1 januari 2011 Handleiding Osiris-NTR LTBI, januari 2011-1 - Melding van LTBI Personen bij wie een LTBI is vastgesteld

Nadere informatie

In het CMS is het mogelijk om formulieren aan te maken. Voorafgaand een belangrijke tip:

In het CMS is het mogelijk om formulieren aan te maken. Voorafgaand een belangrijke tip: FORMULIEREN In het CMS is het mogelijk om formulieren aan te maken. Voorafgaand een belangrijke tip: belangrijk Importeer formulierdata uit een CSV-bestand precies zoals verderop beschreven. 1. Gedrag

Nadere informatie

handleiding pagina s 678 tot 686 1 Handleiding 1.2 Huistaken huistaak 20: bladzijde 614 2 Werkboek 3 Posters 4 Scheurblokken

handleiding pagina s 678 tot 686 1 Handleiding 1.2 Huistaken huistaak 20: bladzijde 614 2 Werkboek 3 Posters 4 Scheurblokken week les toets en foutenanalyse handleiding pagina s 678 tot 686 nuttige informatie Handleiding. Kopieerbladen pagina 69: oppervlakte ruit pagina 500: kaart van België pagina 50: afstandentabel België

Nadere informatie

Dienst voor het Beheer der Toegangsbeheerders (BTB) Step-by-Step Guide

Dienst voor het Beheer der Toegangsbeheerders (BTB) Step-by-Step Guide Dienst voor het Beheer der Toegangsbeheerders (BTB) Step-by-Step Guide Nederlands Juni 2015 De partners van CSAM die de generieke diensten aanbieden, nemen de operationele verantwoordelijkheid van deze

Nadere informatie

PLAN VAN AANPAK (voorbeeld)

PLAN VAN AANPAK (voorbeeld) Cib A. van Leeuwenhoeklaan 9 3721 MA Bilthoven Postbus 1 3720 BA Bilthoven www.rivm.nl T 030 274 91 11 F 030 274 29 71 info@rivm.nl Auteur Kati Halonen PLAN VAN AANPAK (voorbeeld) SNIV Surveillance Netwerk

Nadere informatie

Toelichting inloggen beheermodule IZM. Wachtwoord vergeten. Ik kan niet inloggen

Toelichting inloggen beheermodule IZM. Wachtwoord vergeten. Ik kan niet inloggen Toelichting inloggen beheermodule IZM Wanneer u problemen heeft met inloggen in de beheermodule van Zwemscore, kan dat meerdere oorzaken hebben. Twee vaak voorkomende oorzaken zijn Wachtwoord vergeten

Nadere informatie

Patiëntinformatie Male Breast Cancer

Patiëntinformatie Male Breast Cancer Patiëntinformatie Male Breast Cancer Een studie van de Borstkanker Onderzoek Groep (BOOG); BOOG 2013-02 Prospectieve registratiestudie voor mannen met borstkanker in Nederland Geachte heer, Wij vragen

Nadere informatie

Instructie indicatoren- en inzoomrapporten

Instructie indicatoren- en inzoomrapporten Instructie indicatoren- en inzoomrapporten Instructie indicatoren- en inzoomrapporten 1 Inhoud Indicatorenrapport... 3 Doel en toelichting... 3 Beschrijving NHG Indicatoren Diabetes in KIS VitalHealth

Nadere informatie

CRP in de praktijk. Het C-reactief proteïne (Engels: C-reactive protein), meestal afgekort tot CRP, is een zogenaamd acutefase-eiwit.

CRP in de praktijk. Het C-reactief proteïne (Engels: C-reactive protein), meestal afgekort tot CRP, is een zogenaamd acutefase-eiwit. CRP in de praktijk Het C-reactief proteïne (Engels: C-reactive protein), meestal afgekort tot CRP, is een zogenaamd acutefase-eiwit. CRP wordt geproduceerd door de lever en afgegeven in de bloedbaan. Na

Nadere informatie

HANDLEIDING online reserveren van abonnement[en]

HANDLEIDING online reserveren van abonnement[en] HANDLEIDING online reserveren van abonnement[en] SEIZOEN 2015-2016 HANDLEIDING online reserveren van abonnement[en] Wat heb je nodig om online één of meerdere abonnementen te reserveren? NOODZAKELIJK:

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Green Leaf Excel (2007) Tool Versie 1.2 (21 december 2010)

Gebruikershandleiding Green Leaf Excel (2007) Tool Versie 1.2 (21 december 2010) Gebruikershandleiding Green Leaf Excel (2007) Tool Versie 1.2 (21 december 2010) Inhoudsopgave 1 HANDLEIDING EXCEL TOOL... 3 2 TOEGEVOEGDE MENU OPTIES... 4 2.1 KEUZEOPTIE NIEUW... 6 2.2 HET INLEZEN VAN

Nadere informatie

Vragenlijst obesitaspatiënten

Vragenlijst obesitaspatiënten Vragenlijst obesitaspatiënten Persoonsgegevens Naam: Adres incl. huisnummer: Postcode: Woonplaats: Telefoon thuis: Mobiel tel. nummer: Emailadres: Huisarts: Geboortedatum: Burgelijke staat Gehuwd / ongehuwd

Nadere informatie

Aan de slag met de LEDENADMINISTRATIE

Aan de slag met de LEDENADMINISTRATIE Aan de slag met de LEDENADMINISTRATIE Het maken en gebruiken van rapportages 1. Rapportages en Excel Een rapportage gebruikt u om een bestand aan te maken: u wilt bijvoorbeeld etiketten uitdraaien, een

Nadere informatie

Handleiding Elektronische uitwisseling patiëntendossiers

Handleiding Elektronische uitwisseling patiëntendossiers Handleiding Elektronische uitwisseling patiëntendossiers Auteurs en Redactie PharmaPartners Huisartsenzorg 17 juli 2013 Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel

Nadere informatie

Snel starten met Testweb PSL-b als Leerkracht

Snel starten met Testweb PSL-b als Leerkracht Snel starten met Testweb PSL-b als Leerkracht WAAR? Je vindt Testweb PSL op de volgende website: www.testweb.bsl.nl Je kunt inloggen in het groene vak aan de rechterkant: Direct inloggen Testweb PSL INLOGGEN

Nadere informatie