Kindercentrum Klein Duimpje Groep 0 tot 4 jaar Klein Duimpje Schoondijke

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Kindercentrum Klein Duimpje Groep 0 tot 4 jaar Klein Duimpje Schoondijke"

Transcriptie

1 Kindercentrum Klein Duimpje Groep 0 tot 4 jaar Klein Duimpje Schoondijke Voorstellen Het team van de Klein Duimpje bestaat uit drie vaste pedagogisch medewerker: Ulrica, Mariska, Cindy en Emmy.Daarnaast zijn er een aantal vaste invalkrachten. De pedagogisch medewerkers zijn inzetbaar op alle groepen. Extra kennis en ervaring doen we op tijdens studiedagen en het volgen van cursussen, waaronder Voor- en Vroegschoolse Educatie (VVE) kinder- EHBO en bedrijfshulpverlening (BHV). Elk jaar wordt er ook een studiedag gehouden waar verschillende onderwerpen aan bod komen. Dit is elk jaar weer vernieuwend. Ons kindercentrum biedt ouders en kinderen twee soorten opvang. Een stamgroep voor kinderen van nul tot vier jaar en een stamgroep voor kinderen van vier tot dertien jaar. Elke stamgroep heeft z n eigen groepsruimte. In totaal kunnen tweeëndertig kinderen geplaatst worden, in elke stamgroep zestien. Voordat een kind start op een groep kan het 2 dagdelen komen wennen. Dit gaat in overleg met de ouders. Op deze wen-dagen is er voor de ouders gelegenheid om vragen te stellen. Zo kunnen zij en het kind kennis maken met onze werkwijze en noodzakelijke gegevens uitwisselen. In dit verslag richten we ons op de kinderen van nul tot vier jaar.

2 Richtlijnen en normen & waarden Normen en waarden worden aan de kinderen over gebracht door ze bijvoorbeeld te leren eten met een vorkje, drinken uit een beker, kiezen wat ze op hun brood willen, zakdoek in de prullenbak, enz. We hebben een map met daarin de huisregels, zodat de pedagogisch medewerkers dezelfde regels hanteren. Dit geeft een vaste structuur in het toepassen van deze regels waardoor we naar de kinderen toe consequent zijn. We leren de kinderen ook goede omgangsvormen. Bijvoorbeeld alstublieft en dank je wel zeggen. De grotere kinderen proberen we te leren voorzichtig om te gaan met de hele kleintjes, niet te slaan of te bijten, maar te aaien. Daarnaast laten we de kinderen door voorbeeldgedrag zien hoe het hoort. Onze vestiging heeft nog geen eigen oudercommissie (o.c.). Er wordt wel geflyerd en ook bij inschrijvingen krijgen de ouders de vraag om zitting te nemen in de oudercommissie. (nu wordt de locatie Schoondijke nog vertegenwoordigd door de o.c. van Oostburg). Vier à vijf keer per jaar wordt er vergaderd. Dit kan met of zonder de pedagogisch medewerkers/coördinator. De oudercommissie let o.a. op de veiligheid, de activiteiten, groepsgrootte, enz. Als de groepsgrootte het toelaat is het mogelijk om met de kinderen van 3 maanden tot 2 jaar naar een ander stamlokaal te gaan, dat speciaal ingericht is voor deze leeftijdsgroep. Aandacht voor eigen rituelen van een kind We creëren een gezellige sfeer door een leuk versierde ruimte, af en toe een muziekje luisteren en we hangen de zelfgemaakte werkjes op in de groepsruimte. Ieder kind heeft een mandje of een vakje, waarin persoonlijke spulletjes gelegd kunnen worden. Zoals flesjes, tuutje en schone kleren. Gemaakte werkjes leggen wij hierin zodat ouders het mee naar huis kunnen nemen. De baby s krijgen een kinderdagverblijfboekje van ons, waarin wij hun dagelijkse belevingen opschrijven. Dit boekje van de baby s word nauwkeurig bijgehouden. We schrijven bijvoorbeeld of het kind goed geslapen heeft, of het gepoept heeft of andere dingen zoals extra activiteiten: bv. buiten wandelen of spelen. Het boekje gaat elke dag mee naar huis. Aan ouders vragen we om zelf ook in het boekje te schrijven voordat de baby naar Klein Duimpje komt. Zoals het dagritme van het kind of hoe laat ze het laatste flesje thuis

3 heeft gedronken. Dit boekje gebruiken we tot en met 1 jaar. Daarna gaat de overdracht tussen ouders en pedagogisch medewerkers mondeling. We houden rekening met de eigen gewoontes van de kinderen en stemmen zoveel mogelijk af met de ouders. Zeker voor wat betreft de hele kleintjes is het van belang dat het voedings- en slaapritme zoveel mogelijk op de thuissituatie wordt afgestemd. Wij houden rekening met voedingsgewoonten en eventuele allergieën. Een allergielijst hangt op in het keukenkastje. Ook houden we rekening met cultuur en religie. Zo heeft elk kind zijn eigen wensen en behoeften en daar willen we graag rekening mee houden door goede communicatie met de ouders.. We nemen graag de tijd voor de kinderen en geven ze individuele aandacht. Extra aandacht krijgen kinderen met een gedragsstoornis of ontwikkelingsachterstand, uiteraard in samenwerking met de ouders. Kinderen onder de 2 jaar spelen nog niet echt samen. We proberen dit wel al te stimuleren door ze in groepsverband activiteiten aan te bieden, zoals samen met de blokjes spelen, samen te zingen en te dansen. Ook krijgen ze in het vrije spel volop de gelegenheid om samen dingen te ontdekken. Wanneer de groepsgrootte en het weer het toelaten, plannen we ook uitstapjes. Met een bolderkar die geschikt is voor de kleinsten van het kindercentrum gaan we er dan ook graag op uit in/om en rond het dorp. Wanneer er een zogenaamde grote activiteit wordt georganiseerd, wordt dit ruim van te voren aan de ouders bericht. We proberen kinderen rekening te leren houden met ieders mogelijkheden, ook met kinderen met een lichamelijke of geestelijke beperking. Daarnaast leren we de kinderen om te gaan met kinderen uit verschillende culturen. Wij tonen respect voor ieders religie en bieden de kinderen gelegenheid te bidden voor het eten. Wij maken geen onderscheid tussen huidskleur en afkomst. We stimuleren de kinderen om kleine conflicten zelf op te lossen. Zo nodig sturen we hierin bij. Naast het individuele spel vinden er ook groepsactiviteiten plaats. Dan moeten kinderen leren op elkaar te wachten en te delen. Ook in het vrije spel komt het leren delen en wachten op elkaar aan de orde. Onze rol is vooral observeren, de grenzen bewaken en te zorgen dat elk kind aan de beurt komt. Ons gevarieerde activiteitenprogramma is afgestemd op het niveau van het kind.

4 Ook organiseren wij 1 keer per jaar een ouderavond, afhankelijk van het aantal aanmeldingen of deze wel of niet doorgaat. We kiezen in overleg met de oudercommissie gevarieerde onderwerpen zodat het voor de ouders interessant blijft. Zoals een foto- en filmavond, of we bespreken het activiteitenaanbod. Ook laten we de verschillende knutselwerkjes van de kinderen zien. Ook doen wij op de groep de kijkregistratie voor baby s/peuters. De pedagogisch medewerkers kunnen u hier meer uitleg over geven. Na de observatie is er de gelegenheid om een gesprekje hierover met de pedagogisch medewerkers aan te gaan. In het maandelijkse groepsoverleg worden kinderen besproken en dit wordt bijgehouden in het kind dossier. Bijzonderheden worden met ouders besproken Verder werken wij met het VVE plan., dit is een taal stimuleringsplan. Kinderen met een taalachterstand krijgen hierdoor de gelegenheid om 2 tot 4 maal per week de peutergroep extra te bezoeken. Op basis van een plan van aanpak is er dan meer gericht aanbod van taal naar het betreffende kind toe. De groepsruimte Onze groepsruimte is voor kinderen van nul tot vier jaar. Voor de allerkleinste hebben we een box en een eigen hoekje. Onze groepsruimte is volledig ingericht volgens de richtlijnen van de brandweer en de GGD en is kind veilig. We hebben afspraken en instructies m.b.t. veiligheid en deze zijn beschreven in protocollen. Daarnaast vindt er jaarlijks een risico-inventarisatie plaats en maken wij bij onveilige situaties of incidenten gebruik van een meldingsformulier. Binnen ons teamoverleg is veiligheid een vast agendapunt. Er is gekozen voor lichte kleuren op de muur, om rust en sfeer in de ruimte te creëren. Er zijn open kasten voor eigen speel initiatief.ook zijn er verschillende speelhoeken in het lokaal zoals een huis-hoek, auto-hoek, lees-hoek en een groot tekenbord. Hierdoor wordt het spel van de kinderen gestimuleerd. Door de grote ramen in het lokaal, komt er veel licht naar binnen Ieder kind heeft een vaste plek in bed en eigen beddengoed. Deze vaste plek staat aangegeven op het bed rooster. Dit is aanwezig op de slaapkamer en in de mappen. Wij stimuleren het buitenspelen. De kinderen van nul tot vier jaar hebben een aparte ruimte op het speelplein. Dit is afgezet met een hekwerk, zodat we goed overzicht hebben en de kinderen veilig kunnen spelen.

5 Samenvoegen Als er door een ouder verlengde opening wordt aangevraagd, kan dat s morgens vanaf 6:30 uur. Het kind wordt dan opgevangen in de baby/peutergroep. Als een kind na 18:00 uur opvang nodig heeft, kan dit ook. Het kind wordt dan ook opgevangen in de baby/peutergroep. Deze opvang wordt verrekend middels een strippenkaart of staat in het eigen contract. Wanneer een ouder vraagt of een kind extra mag komen en er is geen plaats op de eigen stamgroep dan bieden we een andere stamgroep aan. Indien de ouder hier gebruik van wil maken dan laten we haar for. 181 toestemming ouder opvang op andere stam-of basisgroep bij ruil of extra dagdeel tekenen. De ingevulde formulieren bewaren we in een map bij de aanwezigheidslijsten. De eerste pedagogisch medewerker begint standaard om 7:30 uur. Alle kinderen die dan komen worden opgevangen in de baby/peutergroep. Rond 8:15 uur komt de tweede pedagogisch medewerker, tijdstip is afhankelijk van het aantal kinderen. De peuters die vanaf deze tijd worden gebracht, komen direct in de baby/peutergroep. Veel peuters die gebruik maken van de psz worden om uur opgehaald door de ouders in de peutergroep. Om 17:30 uur gaan de kinderen van de buitenschoolse opvang naar de baby/peutergroep, mits het kind aantal dit toelaat. Aan tafel doen we een puzzeltje of spelletje totdat ze worden opgehaald. De groep is open tot 18:00 uur, mits er geen verlenging is aangevraagd. We werken met het zogenaamde opendeuren beleid, wat inhoudt dat kinderen tijdens de opvang de eigen stamgroepsruimte kunnen verlaten. Zo hebben ze de mogelijkheid om aan de verschillende activiteiten die op de groepen worden georganiseerd deel te nemen. Hierdoor kan ieder kind gebruik maken van het spel- en speelmogelijkheden aanbod in de verschillende ruimten. Tijdens studiedagen en in de vakanties worden groepen zowel s morgens als in de middag samengevoegd met inachtneming van pro 11, 16 en 25. Wanneer er op een bepaalde dag in de vakantie te veel kinderen zijn en dus niet samengevoegd kan (mag) worden, dan voeg je dus niet samen. Een KDV groep mag wel samengevoegd worden met een BSO groep, mits er samen max. 16 kinderen zijn. Het pedagogisch medewerker- kind ratio van een 0-4 jaar groep moet dan worden gevolgd. (in Schoondijke in de vakantie periode)

6 Alleen kinderen die met een flexibel contract worden opgevangen, kunnen veranderen van stamgroep. Meer informatie over samenvoegen is terug de vinden in protocol 11 groepsgrootte en protocol 16 planning en plaatsing,25 samenvoegen. Ondersteuning door andere volwassenen: Bij een calamiteit of voor een andere vorm van ondersteuning tijdens kantooruren bellen we naar het nummer van centraal kantoor ( )De telefoniste verbindt ons door met de afdeling die we nodig hebben.we kunnen ook direct bellen met onze coördinator. Mocht die niet aanwezig zijn, dan kunnen we ondersteuning krijgen door te bellen met de kantoordienst Elke dag heeft een coördinator kantoordienst en deze coördinator is altijd bereikbaar. Buiten kantoortijden kunnen we altijd bellen met de bereikbaarheidsdienst. Voor grote calamiteiten is er een telefoonnummer wat we kunnen bellen, waarmee we een managementteamlid kunnen bereiken, het zogenaamde achterwachtnummer. Door het achterwachtnummer te bellen staat er binnen 15 minuten en volwassene bij ons die ons kan helpen. Wanneer we alleen staan in het gebouw houden we ons altijd aan het pedagogisch medewerker- kind ratio. Officiële sluitingsdagen van 2014: 25 en 26 december Kerstmis 1 januari Nieuwjaar Stagiaires: In 2014 hebben we twee stagiaires, Voor het jaar 2014 hebben we als groep een jaar-doel. Dit zal in het teken staan van: ouderbetrokkenheid verbeteren en andersoortige activiteiten aanbieden

7 Namens team Klein Duimpje: Mariska, Ulrica, Cindy en Emmy. DAGINDELING De kinderen tot één jaar hebben hun eigen dagindeling, deze houden wij aan. Vanaf één jaar geld deze dagindeling: (06.30) uur Kinderen worden gebracht. Praatje met de ouders. Kinderen mogen vrij spelen uur Afhankelijk van het aantal kinderen komt er een 2 de pedagogisch medewerker uur 3 de pedagogisch medewerker komt, afhankelijk van het aantal kinderen.

8 09.30 uur We eten fruit en drinken sap. We zingen liedjes. De kleinste krijgen een fruit-hap. Zodra het mogelijk is krijgen ze fruit op stukjes uur Alle kinderen worden verschoond. Sommige kinderen gaan slapen. Vrij spel uur Er wordt een activiteit aangeboden uur Vrij spel, eventuele activiteit of buitenspel. Te denken valt aan kringspelletjes of individueel spel. De pedagogisch medewerkers hebben pauze op de groep uur Opruimen. Kinderen worden zoveel mogelijk gestimuleerd in helpen opruimen. Aanleren van regels en gewoonten uur Broodmaaltijd uur Kinderen verschonen. Sommige gaan slapen. Afwassen + vloer stofzuigen. Sommige kinderen worden opgehaald, anderen gebracht uur Vrij spel. Eventueel een boekje lezen of wandelen uur We eten fruit en drinken sap. We zingen liedjes of lezen gezamenlijk een boekje uur Er wordt een activiteit aangeboden als de groep dit toelaat uur Vrij spel (binnen of buiten) uur Schoonmaken van de groep. Alle kinderen worden verschoond. We gaan met zijn allen aan tafel voor een soepstengel uur Er gaat een pedagogisch medewerker naar huis. De kinderen van de buitenschoolse opvang komen naar de baby/peutergroep.

9 18.00 uur (18.30 uur) Iedereen is naar huis, alles afsluiten. Halen en brengen De deuren en hekken sluiten achter je Iedereen zijn verantwoordelijkheid Auto s parkeren achteraan het gebouw Garderobe De kinderwagens en maxi-cosi s in de hal, maar niet voor de kapstok Er wordt schoongemaakt na de openingstijden De laarsjes en slofjes en dergelijke staan netjes onder de bank Ouders moeten letten op de postvakjes De jassen moeten in de luizenzak worden opgehangen Ouders moeten blauwe slofjes dragen Kinderen hebben hun eigen sloffen (niet met schoenen naar binnen) Leefruimte Altijd het hekje sluiten Speelgoed wordt op zijn plek teruggezet en geordend Om sommige speelgoed moeten de kinderen vragen. Je mag niet gooien met speelgoed Zoveel mogelijk stimuleren om met een vorkje te eten Als ze de korsten van hun brood niet willen opeten, dan snijden wij het op stukjes Wij plassen niet onder het eten, het gebeurt daarvoor of erna De mandjes staan buiten bereik van de kinderen De kinderen hebben een eigen slaapplaats Vuilnisbakken legen, indien nodig, de luier-bak altijd Alles netjes achterlaten Stoeltjes netjes aan tafel Vieze was in de wasmachine/mand Elke vrijdag wordt het beddengoed afgehaald en gewassen Ramen en deuren dicht Verantwoording eigen groep Taken vroege/late dienst De late dienst zorgt ervoor dat alles uit en dicht is Verschoonruimte

10 Na elke poepbroek wordt het aankleedkussen schoongemaakt met het aanwezige schoonmaakmiddel Eind van de dag de commode poetsen en opruimen. De late dienst zet alles voor de volgende dag klaar Toiletruimte De handjes wassen na toilet gebruik Het toilet poetsen na gebruik Keuken Er wordt altijd schoongemaakt aan het eind van de dag Tussendoor de keuken netjes en opgeruimd achterlaten Geen kinderen in de keuken Buitenterrein Er gaat altijd iemand mee naar buiten, als je alleen buiten bent en er moet een kind verschoond worden dan gaat de rest mee naar binnen Telefoon gaat mee naar buiten (eventueel babyfoon) Er zitten schuifjes op de hekken die ten alle tijden dicht moeten zijn Omgangsregels Elkaar niet pesten Niet vechten, roepen, boeren en schelden Niemand buiten sluiten Alleen helpen als ze het willen Luisteren naar de pedagogische medewerkers Ruzie: onder kinderen, indien nodig ingrijpen, mogen ook zelf iets oplossen Kantoor Wanneer gebruikt netjes achterlaten Late dienst checkt het kantoor (is alles uit) Personeelstoilet: wc papier aanvullen, licht uit Netjes achterlaten Geen kinderen in het kantoor Berging/zolder Wanneer gebruikt netjes achterlaten Licht uit

11 Als je opent: De laadjes van de kindjes die er die dag zijn vanboven zetten Vuilniszakken in de vuilnisbakken doen Temperatuur van de slaapkamer controleren, eventueel airco aan Babyfoon aanzetten De ruimte luchten Als je afsluit: De commode poetsen en opruimen Wc tjes doorspoelen en evt. poetsen Prullenbakken legen Vegen op maandag, woensdag en vrijdag als het nodig is Bedjes netjes leggen Keuken schoonmaken babyfoon uitzetten Computer uitzetten Alle lichten uitzetten

KINDERDAGVERBLIJF KIDDO S 04 februari 2013

KINDERDAGVERBLIJF KIDDO S 04 februari 2013 KINDERDAGVERBLIJF KIDDO S 04 februari 2013 Wij zijn het team van kindercentrum Kiddo s. Ons kindercentrum bestaat uit 2 stamgroepen. Sinds april 2012 hebben wij een groep van 0-4 jaar (verticale groep)

Nadere informatie

Kinderdagverblijf de Opkikker

Kinderdagverblijf de Opkikker Kinderdagverblijf de Opkikker Beste ouder, verzorger, Voor u ligt het pedagogisch werkplan van Kinderdagverblijf de Opkikker. Door middel van dit werkplan hopen we u meer informatie te geven over het opvangaanbod,

Nadere informatie

PEDAGOGISCH WERKPLAN Kinderdagverblijf de Duizendpoot

PEDAGOGISCH WERKPLAN Kinderdagverblijf de Duizendpoot Geachte ouder, verzorger. Voor u ligt het pedagogisch werkplan van kinderdagverblijf de Duizendpoot. Ons kinderdagverblijf is onderdeel van Kinderopvang Zeeuws Vlaanderen, een HKZ gecertificeerde organisatie

Nadere informatie

KINDERDAGVERBLIJF DE MALLEMOLEN Januari 2012

KINDERDAGVERBLIJF DE MALLEMOLEN Januari 2012 KINDERDAGVERBLIJF DE MALLEMOLEN Januari 2012 Het team van de Mallemolen bestaat uit 4 vaste leidsters, dit zijn Nicole, Ellen, Corien en Danielle. Er is ook regelmatig een stagiaire op de groep. De Mallemolen

Nadere informatie

Pedagogisch werkplan. BSO Op Weg Oktober 2013

Pedagogisch werkplan. BSO Op Weg Oktober 2013 Pedagogisch werkplan BSO Op Weg Oktober 2013 De buitenschoolse opvang Op Weg bied voor- en naschools opvang aan kinderen van 4 t/m 13 jaar. Tijdens de schoolweken zijn wij open vanaf 7.30 uur en na school

Nadere informatie

Pedagogisch werkplan

Pedagogisch werkplan Pedagogisch werkplan Kinderopvang Zeeuws Vlaanderen Locatie: Kindercentrum Kiddo s Groep: kinderdagverblijf en peutergroep 1 Voorwoord Voor u ligt het pedagogisch werkplan van kinderdagverblijf Kiddo s.

Nadere informatie

Pedagogisch werkplan Kinderopvang De Cirkel KDV Den Ham Zuidmaten

Pedagogisch werkplan Kinderopvang De Cirkel KDV Den Ham Zuidmaten Pedagogisch werkplan Kinderopvang De Cirkel KDV Den Ham Zuidmaten Algemene pedagogische visie Ons algemene pedagogisch beleid, dat onderschreven en uitgevoerd wordt op al onze dagverblijven, is gebaseerd

Nadere informatie

BUITENSCHOOLSE OPVANGGROEP DE BEESTENBOEL

BUITENSCHOOLSE OPVANGGROEP DE BEESTENBOEL BUITENSCHOOLSE OPVANGGROEP DE BEESTENBOEL Wij zijn Bianca,Elton en Annie pedagogisch medewerkers van de Beestenboel voor kinderen van groep 1 t/m 8 (4 t/m13 jaar) In de vakanties werken er vaste invalskrachten

Nadere informatie

Pedagogisch werkplan

Pedagogisch werkplan Pedagogisch werkplan Kinderopvang Zeeuws Vlaanderen Locatie: Kindercentrum Klein Duimpje Groep: Klein Duimpje en de Kleinste Duimpjes 1 Voorwoord Voor u ligt het pedagogisch werkplan van Klein duimpje.

Nadere informatie

2. Opvangvormen en openingstijden Kinderdagverblijf Geopend op maandag t/m vrijdag van 7.30 uur tot uur.

2. Opvangvormen en openingstijden Kinderdagverblijf Geopend op maandag t/m vrijdag van 7.30 uur tot uur. 2Lepelaars 2Lepelaars heeft een mooi pand gelegen in de Vogelwijk in Den Haag. Wij bieden voor kinderen van 0 tot 13 jaar opvang in zes verschillende groepen. Op de begane grond hebben wij drie babygroepen,

Nadere informatie

Kinderdagverblijf (KDV) Geopend op maandag t/m vrijdag van 7.30 uur tot uur.

Kinderdagverblijf (KDV) Geopend op maandag t/m vrijdag van 7.30 uur tot uur. 2Prinsjes Ons kinderdagverblijf is gevestigd aan de Prinsegracht in het centrum van Den Haag. Achter het pand bevindt zich een ruime buitenspeelplaats en op loopafstand is er een kinderboerderij. De buitenschoolse

Nadere informatie

Pedagogisch locatiebeleid van kdv Cuneradal

Pedagogisch locatiebeleid van kdv Cuneradal Pedagogisch locatiebeleid van kdv Cuneradal Naam locatie: Cuneradal Adres: Cuneradal 17 5551 BP Dommelen Telefoonnummer: Algemeen mailadres: Website: Openingstijden: 040-2041471, paarse zon 040-2047230,

Nadere informatie

DE TUIMELAARS september 2014

DE TUIMELAARS september 2014 DE TUIMELAARS september 2014 Wij zijn het team van De Tuimelaars. Een stamgroep van 16 kinderen van 0-12 jaar. We maken deel uit van de groepen binnen het Kinderplein. Wij werken op deze groep met 3 vaste

Nadere informatie

Pedagogisch werkplan van BSO de Bonte Koe te Koewacht.

Pedagogisch werkplan van BSO de Bonte Koe te Koewacht. Pedagogisch werkplan van BSO de Bonte Koe te Koewacht. Pedagogisch werkplan van BSO de Bonte Koe. Wie zijn wij? - Wij zijn BSO de Bonte Koe te Koewacht. De vaste leidsters op de BSO zijn: - Marileen Vergouwen,

Nadere informatie

Kinderopvang Het Kinderpaleis is een particuliere organisatie. In dit boekje willen we u informeren over onze Kinderopvang.

Kinderopvang Het Kinderpaleis is een particuliere organisatie. In dit boekje willen we u informeren over onze Kinderopvang. Welkom bij Kinderopvang Het Kinderpaleis Kinderopvang Het Kinderpaleis is een particuliere organisatie. In dit boekje willen we u informeren over onze Kinderopvang. Het Kinderpaleis biedt hele dagopvang

Nadere informatie

Pedagogisch Werkplan Locatie Herwen

Pedagogisch Werkplan Locatie Herwen Pedagogisch Werkplan Locatie Herwen INHOUDSOPGAVE 1. INLEIDING 3 2. GROEPSSAMENSTELLING 3 3. INDELING EN INRICHTING VAN DE BINNEN EN BUITENRUIMTE 4 4. DAGRITME 4 5. ALGEMENE REGELS 6 6. SIGNALEREN 6 ELMO-Kinderopvang

Nadere informatie

Aanvullend pedagogisch beleidsplan voor kinderdagopvang locatie de Koningstraat Groep Ieniemienie Versie juli 2018

Aanvullend pedagogisch beleidsplan voor kinderdagopvang locatie de Koningstraat Groep Ieniemienie Versie juli 2018 GO for Kids Partners in Kinderopvang Aanvullend pedagogisch beleidsplan voor kinderdagopvang locatie de Koningstraat Groep Ieniemienie Versie juli 2018 1. Inleiding Naast het algemene beleidsplan heeft

Nadere informatie

Herzien januari

Herzien januari Herzien januari 2014 1 1. Pedagogisch Werkplan BSO de Hille Wij zijn het team van buitenschoolse opvanggroep de Hille. We zijn een enthousiast team met twee pedagogisch medewerkers. Wij zijn gevestigd

Nadere informatie

Huisregels Kinderdagverblijf t Kruimeltje

Huisregels Kinderdagverblijf t Kruimeltje Huisregels Kinderdagverblijf t Kruimeltje 1. Brengen en halen: t Kruimeltje is geopend van maandag t/m vrijdag van 7.30 uur t/m 18.00 uur. U hoeft uw kind niet voor een bepaalde tijd te brengen. Wel stellen

Nadere informatie

Aanvulling pedagogisch beleidsplan Kleine Raaf

Aanvulling pedagogisch beleidsplan Kleine Raaf Aanvulling pedagogisch beleidsplan Kleine Raaf Auteur Datum geldigheidsverkl. Paraaf map Versie nr. IV juni 2015 Werkinstructie map Kinderopvang 2015A Voor u ligt de aanvulling op het pedagogisch beleidsplan

Nadere informatie

Huisregels KDV STOFFEL Door: Directie, het team van Kdv Stoffel en de oudercommissie. Huisregels kdv Stoffel mrt. 2013 versie 1 Pagina 1 van 13

Huisregels KDV STOFFEL Door: Directie, het team van Kdv Stoffel en de oudercommissie. Huisregels kdv Stoffel mrt. 2013 versie 1 Pagina 1 van 13 Huisregels KDV STOFFEL Door: Directie, het team van Kdv Stoffel en de oudercommissie. Huisregels kdv Stoffel mrt. 2013 versie 1 Pagina 1 van 13 In ons pedagogisch plan heeft u kunnen lezen dat wij een

Nadere informatie

KINDERDAGVERBLIJVEN BLUB, ZEGT DE VIS

KINDERDAGVERBLIJVEN BLUB, ZEGT DE VIS KINDERDAGVERBLIJVEN BLUB, ZEGT DE VIS Blub, zegt de vis zijn gezellige, kleinschalige en huiselijke kinderdagverblijven. De kinderdagverblijven bestaan uit groepen die opvang en verzorging bieden aan kinderen

Nadere informatie

Aanvullend pedagogisch beleidsplan voor kinderdagopvang locatie de Leigraaf Groepen t Speelkasteel en Villa Kakelbont Versie juli 2018

Aanvullend pedagogisch beleidsplan voor kinderdagopvang locatie de Leigraaf Groepen t Speelkasteel en Villa Kakelbont Versie juli 2018 GO for Kids Partners in Kinderopvang Aanvullend pedagogisch beleidsplan voor kinderdagopvang locatie de Leigraaf Groepen t Speelkasteel en Villa Kakelbont Versie juli 2018 1. Inleiding Naast het algemene

Nadere informatie

Werkplan De Regenboog 2016 1

Werkplan De Regenboog 2016 1 Dit werkplan is aanvullend op het pedagogisch beleid dagopvang. In het pedagogisch beleid wordt omschreven waar Shezaf voor staat en wat pedagogische visie is. In dit werkplan is voor locatie De Regenboog

Nadere informatie

Pedagogisch werkplan

Pedagogisch werkplan Pedagogisch werkplan Kinderopvang Zeeuws Vlaanderen Locatie: Kindercentrum De Vlaswiek Groep: 0 tot 4 jaar De Vlasschoeffies 1 Voorwoord Voor u ligt het pedagogisch werkplan van de groep 0 tot 4 jaar.

Nadere informatie

Pedagogisch werkplan

Pedagogisch werkplan Pedagogisch werkplan 2018 Pedagogisch werkplan Kinderopvang Zeeuws Vlaanderen Locatie: Kindercentrum Oostburg Groep: Kinderdagverblijf de kleine beer 1 Voorwoord Voor u ligt het pedagogisch werkplan van

Nadere informatie

Pedagogisch werkplan juli 2015

Pedagogisch werkplan juli 2015 Pedagogisch werkplan juli 2015 Kinderopvang Zeeuws Vlaanderen Locatie: het Kinderplein Groep: de Tuimelaars 1 Voorwoord Voor u ligt het pedagogisch werkplan van de Tuimelaars. Door middel van dit pedagogisch

Nadere informatie

Pedagogisch werkplan Pedagogisch werkplan. Kinderopvang Zeeuws Vlaanderen Locatie: Kindercentrum Breskens Groep: de Duizendpoot

Pedagogisch werkplan Pedagogisch werkplan. Kinderopvang Zeeuws Vlaanderen Locatie: Kindercentrum Breskens Groep: de Duizendpoot Pedagogisch werkplan Kinderopvang Zeeuws Vlaanderen Locatie: Kindercentrum Breskens Groep: de Duizendpoot 1 Voorwoord Voor u ligt het pedagogisch werkplan van kinderdagverblijf de Duizendpoot. Door middel

Nadere informatie

Geschreven door: Team BSO het Scheepsruim II Versie: Maart 2014

Geschreven door: Team BSO het Scheepsruim II Versie: Maart 2014 Geachte ouder / verzorger, Voor u ligt het pedagogisch werkplan van buitenschoolse opvang het Scheepsruim II. Wij bieden naschoolse opvang aan schoolgaande kinderen. De groep is onderdeel van Kinderopvang

Nadere informatie

Huisregels. voor. kinderen

Huisregels. voor. kinderen Huisregels voor. kinderen Versie januari 2016 Inhoudsopgave Huisregels Dreumesen HD pagina 3 Huisregels Peuters HP.pagina 4 2 Huisregels Dreumesen We willen kinderen zoveel mogelijk op positieve wijze

Nadere informatie

Locatiebeschrijving KDV Locatie Leeuwerik

Locatiebeschrijving KDV Locatie Leeuwerik Dresdenweg 1 2692 AA s-gravenzande (0174) 44 15 10 info@okidoki-kdv.nl www.villaokidoki-kdv.nl Locatiebeschrijving KDV Algemene gegevens Leeuwerik 9 2295 PE Kwintsheul Tel. Nummer (0174) 615151 LRK nummer

Nadere informatie

Welkom bij: Infoboekje

Welkom bij: Infoboekje Welkom bij: Infoboekje Hallo nieuwe Vriendjes en ouders, Welkom op Vriendjes van Kockengen! Om het wennen en het verblijf op de groep soepel te laten verlopen hebben we in dit boekje omschreven hoe alles

Nadere informatie

Een tijd om nooit te vergeten!

Een tijd om nooit te vergeten! Een tijd om nooit te vergeten! Beste ouders/verzorgers, U overweegt voor uw kind een plaats bij kinderdagverblijf Bubbels. Middels deze informatiebrochure krijgt u een eerste indruk over onze visie op

Nadere informatie

Huisregels. voor. kinderen

Huisregels. voor. kinderen Huisregels voor. kinderen Versie september 2014 Inhoudsopgave Huisregels Dreumesen HD pagina 3 Huisregels Peuters HP.pagina 4 2 Huisregels Dreumesen We willen kinderen zoveel mogelijk op positieve wijze

Nadere informatie

Pedagogisch werkplan Pedagogisch werkplan Kinderopvang Zeeuws Vlaanderen Locatie: De Opkikker, Aardenburg Groep: Kdv De Opkikker

Pedagogisch werkplan Pedagogisch werkplan Kinderopvang Zeeuws Vlaanderen Locatie: De Opkikker, Aardenburg Groep: Kdv De Opkikker Pedagogisch werkplan Kinderopvang Zeeuws Vlaanderen Locatie: De Opkikker, Aardenburg Groep: Kdv De Opkikker 1 Voorwoord Voor u ligt het pedagogisch werkplan van kinderdagverblijf de Opkikker. Door middel

Nadere informatie

De Speelark. Huisregels buitenschoolse opvang De Speelark Heel. Regels bij het brengen en halen:

De Speelark. Huisregels buitenschoolse opvang De Speelark Heel. Regels bij het brengen en halen: De Speelark Huisregels buitenschoolse opvang De Speelark Heel. Regels bij het brengen en halen: Kinderen worden door ouders tot in de groepsruimte gebracht. Kinderen en/of ouders pakken de tas uit. Jassen

Nadere informatie

Algemene informatie kinderdagverblijf DE COMPANY

Algemene informatie kinderdagverblijf DE COMPANY Algemene informatie kinderdagverblijf DE COMPANY De organisatie DE COMPANY is een organisatie die meehelpt en -denkt om voor taakcombineerders het leven makkelijker te maken. Een doelstellig van onze organisatie

Nadere informatie

Op Bso Sunkids worden kinderen opgevangen in de leeftijd van 4 tot 12 jaar. Er worden maximaal 38 kinderen opgevangen.

Op Bso Sunkids worden kinderen opgevangen in de leeftijd van 4 tot 12 jaar. Er worden maximaal 38 kinderen opgevangen. PEDAGOGISCH WERKPLAN BSO SUNKIDS Februari 2013 Voor u ligt het Pedagogisch werkplan van Buitenschoolse opvang Sunkids te Sas van Gent. Wij bieden opvang aan kinderen van de basisschool in de leeftijd van

Nadere informatie

Onze groep biedt opvang aan kinderen 0-3jr. en er is plaats voor maximaal 15 kinderen.

Onze groep biedt opvang aan kinderen 0-3jr. en er is plaats voor maximaal 15 kinderen. Het team van het dagverblijf: De Zonnestraaltjes Jessica Anoeska Soraya Coördinator: Vera van Helleman Inleiding: Voor u ligt het pedagogisch werkplan van de Zonnestraaltjes. Wij zijn onderdeel van kindercentrum

Nadere informatie

Pedagogisch werkplan Pedagogisch werkplan. Kinderopvang Zeeuws Vlaanderen Locatie: Basisschool het Tij Groep: het Springtij

Pedagogisch werkplan Pedagogisch werkplan. Kinderopvang Zeeuws Vlaanderen Locatie: Basisschool het Tij Groep: het Springtij Pedagogisch werkplan Kinderopvang Zeeuws Vlaanderen Locatie: Basisschool het Tij Groep: het Springtij 1 Voorwoord Voor u ligt het pedagogisch werkplan van het Springtij. Door middel van dit pedagogisch

Nadere informatie

Pedagogisch plan Bengels kinderopvang

Pedagogisch plan Bengels kinderopvang Pedagogisch plan Bengels kinderopvang Pedagogisch beleidsplan Bengels Inleiding In dit beleidsplan laten we u kennis maken met het pedagogisch beleid van kinderopvang Bengels. Het pedagogisch beleid geeft

Nadere informatie

werkplan kinderdagverblijf

werkplan kinderdagverblijf werkplan kinderdagverblijf Locatie: KDV Het Kleine Woud Datum: 11-12-2017 agogisch beleidsplan Doomijn Augustus 2015 Voorwoord U ontvangt dit werkplan omdat u klant bent geworden bij onze locatie. We hebben

Nadere informatie

Pedagogisch werkplan Toverdraak 2013 Kindercentrum De Kleine Draak

Pedagogisch werkplan Toverdraak 2013 Kindercentrum De Kleine Draak Pedagogisch werkplan Toverdraak 2013 Kindercentrum De Kleine Draak Het team van het kindercentrum de Kleine Draak De vaste pedagogische medewerkers van De Toverdraak: Kezban Marica Marja Lydia Jamaica

Nadere informatie

Pedagogisch beleids- en werkplan overblijf Maerten van den Velde Versiedatum:

Pedagogisch beleids- en werkplan overblijf Maerten van den Velde Versiedatum: Pedagogisch beleids- en werkplan overblijf Maerten van den Velde Versiedatum: 28-10-2016 A. Pedagogisch beleidsplan overblijf Inleiding Dit pedagogisch beleidsplan maakt onderdeel uit van het pedagogisch

Nadere informatie

De Speelark. Huisregels buitenschoolse opvang De Speelark Heel. Regels bij het brengen en halen:

De Speelark. Huisregels buitenschoolse opvang De Speelark Heel. Regels bij het brengen en halen: De Speelark Huisregels buitenschoolse opvang De Speelark Heel. Regels bij het brengen en halen: Kinderen worden door ouders tot in de groepsruimte gebracht. Kinderen en/of ouders pakken de tas uit. Jassen

Nadere informatie

PEDAGOGISCH WERKPLAN: BSO Kinderplein (Mirakel/Boemerang) Sept. 2015

PEDAGOGISCH WERKPLAN: BSO Kinderplein (Mirakel/Boemerang) Sept. 2015 PEDAGOGISCH WERKPLAN: BSO Kinderplein (Mirakel/Boemerang) Sept. 2015 Bij BSO Kinderplein werken we met een vast team van 2 pedagogisch medewerkers, Kurbet, Sebas, Sandra en Barbara. Elke dag is iemand

Nadere informatie

Hoofdstuk II: 2Penselen

Hoofdstuk II: 2Penselen Versie juni 2014 Hoofdstuk II: 2Penselen 2Penselen ligt in de Schilderswijk, naast basisschool t Palet en het Hannemanplantsoen. Het kindercentrum is kleinschalig en gezellig, zodat de kinderen zich thuis

Nadere informatie

Bijlage 1: Matrix vierogenprincipe (Deze matrix wordt ingevuld aan het pedagogisch werkplan toegevoegd)

Bijlage 1: Matrix vierogenprincipe (Deze matrix wordt ingevuld aan het pedagogisch werkplan toegevoegd) Bijlage 1: Matrix vierogenprincipe (Deze matrix wordt ingevuld aan het pedagogisch werkplan toegevoegd) Naam locatie: Kiplinglaan, Teenz Datum: Augustus 2018 Ingevuld door: Elke Pijnenburg Onderwerp Algemeen

Nadere informatie

Informatiebrochure Hoera Maasbree. Locatie Rabobank

Informatiebrochure Hoera Maasbree. Locatie Rabobank Informatiebrochure Hoera Maasbree Locatie Rabobank Inhoudsopgave 1. Hoera Maasbree... 3 2. Mogelijkheden bij Hoera Maasbree, locatie Rabobank... 3 2.1. Dagopvang... 3 2.1.1 Reguliere dagopvang... 3 2.1.2.

Nadere informatie

Kinderopvang Het Kinderpaleis is een particuliere organisatie. In dit boekje willen we u informeren over onze Kinderopvang.

Kinderopvang Het Kinderpaleis is een particuliere organisatie. In dit boekje willen we u informeren over onze Kinderopvang. Welkom bij Kinderopvang Het Kinderpaleis Kinderopvang Het Kinderpaleis is een particuliere organisatie. In dit boekje willen we u informeren over onze Kinderopvang. Het Kinderpaleis biedt hele dagopvang

Nadere informatie

Pedagogisch werkplan Pedagogisch werkplan. Kinderopvang Zeeuws Vlaanderen Locatie: Kindercentrum de Kleine Draak Groep: peuterspeelzaal Ukkepuk

Pedagogisch werkplan Pedagogisch werkplan. Kinderopvang Zeeuws Vlaanderen Locatie: Kindercentrum de Kleine Draak Groep: peuterspeelzaal Ukkepuk Pedagogisch werkplan Kinderopvang Zeeuws Vlaanderen Locatie: Kindercentrum de Kleine Draak Groep: peuterspeelzaal Ukkepuk 1 Voorwoord Voor u ligt het pedagogisch werkplan van peuterspeelzaal Ukkepuk Door

Nadere informatie

Pedagogisch werkplan 2015. Pedagogisch werkplan. Kinderopvang Zeeuws Vlaanderen Locatie: Kindercentrum de Opkikker Aardenburg Groep: Bso de Opkikker

Pedagogisch werkplan 2015. Pedagogisch werkplan. Kinderopvang Zeeuws Vlaanderen Locatie: Kindercentrum de Opkikker Aardenburg Groep: Bso de Opkikker Pedagogisch werkplan Kinderopvang Zeeuws Vlaanderen Locatie: Kindercentrum de Opkikker Aardenburg Groep: Bso de Opkikker 1 Voorwoord Voor u ligt het pedagogisch werkplan van buitenschoolse opvang de Opkikker.

Nadere informatie

Huisregels Bso Noordkids

Huisregels Bso Noordkids Algemeen Alle deuren zijn voorzien van vinger protectie op de draaiende delen. Let wel goed op de kinderen als ze bij een deur staan! Ouders zijn zelf verantwoordelijk voor hun tas en de bezittingen die

Nadere informatie

Pedagogisch werkplan Pedagogisch werkplan. Kinderopvang Zeeuws Vlaanderen Locatie: Kindercentrum Hoek Groep: BSO Op Weg

Pedagogisch werkplan Pedagogisch werkplan. Kinderopvang Zeeuws Vlaanderen Locatie: Kindercentrum Hoek Groep: BSO Op Weg Pedagogisch werkplan Kinderopvang Zeeuws Vlaanderen Locatie: Kindercentrum Hoek Groep: BSO Op Weg 1 Voorwoord Voor u ligt het pedagogisch werkplan van BSO Op Weg. Door middel van dit pedagogisch werkplan

Nadere informatie

BUITENSCHOOLSE OPVANG DE HEKSENKETEL

BUITENSCHOOLSE OPVANG DE HEKSENKETEL Beste ouders en/of verzorgenden, Voor u ligt het pedagogisch werkplan van buitenschoolse opvang de Heksenketel uit Sluis. Door middel van dit werkplan geven wij u meer informatie over het opvangaanbod,

Nadere informatie

Tussenschoolse opvang de Kyckert werkplan

Tussenschoolse opvang de Kyckert werkplan Tussenschoolse opvang de Kyckert werkplan Inhoudsopgave 1. De tussenschoolse opvang 2 1.1. Groepen 1 en 2 2 1.2. Groepen 3 t/m 8 3 2. Lunchpakket 3 3. Pedagogische uitgangspunten 4 4. Regels tijdens de

Nadere informatie

Afspraken rondom vierogen principe KDV KieKeBoe en BSO Kids & Go

Afspraken rondom vierogen principe KDV KieKeBoe en BSO Kids & Go Afspraken rondom vierogen principe KDV KieKeBoe en BSO Kids & Go Vier-ogen principe Naar aanleiding van een zedenzaak bij een kinderdagverblijf in Amsterdam heeft de commissie Gunning in haar onderzoeksrapport

Nadere informatie

Werkplan. BSO de Ploeg

Werkplan. BSO de Ploeg Werkplan L BSO de Ploeg Locatie: BSO de Ploeg Datum: december 2017 gisch beleidsplan Doomijn Augustus 2 Voorwoord U ontvangt dit werkplan omdat u klant bent geworden bij onze locatie. We hebben bij Doomijn

Nadere informatie

Inhoudsopgave pedagogisch werkplan

Inhoudsopgave pedagogisch werkplan Inhoudsopgave pedagogisch werkplan Locatie de Kleurencirkel Algemeen 2 Doelstelling 2 Openingstijden 2 Haaltijden 2 Vakanties 3 Groepsindeling en dagindeling 3 Hele dag opvang op vrijdag 4 Activiteiten

Nadere informatie

Kinderdagverblijf t Kruimeltje. Informatie Boekje. Oude Arnhemseweg 234, 3705 BJ Zeist Tel

Kinderdagverblijf t Kruimeltje. Informatie Boekje. Oude Arnhemseweg 234, 3705 BJ Zeist Tel Kinderdagverblijf t Kruimeltje Informatie Boekje 0 Inhoudsopgave Pagina 1. Inleiding 2 2. Openingstijden 2 3. Inschrijving, plaatsing en intake 2 4. Opzeggingen 3 5. De gang van zaken 3 6. Wennen op t

Nadere informatie

Buitenschoolse opvang BSO Kikkersloot. Louis Couperrusstraat CX Utrecht

Buitenschoolse opvang BSO Kikkersloot. Louis Couperrusstraat CX Utrecht Vestigingsbijlage bij het Algemeen Pedagogisch Beleid Buitenschoolse opvang BSO Kikkersloot Louis Couperrusstraat 85 3532 CX Utrecht 06-34550253 bsokikkersloot@ludens.nl Pag 1 van 9 Bedankt voor je interesse

Nadere informatie

Pedagogische werkwijze KDV De Papegaai, oktober 2016 Yael Lindhout, locatiemanager

Pedagogische werkwijze KDV De Papegaai, oktober 2016 Yael Lindhout, locatiemanager Omvang van het kinderdagverblijf en de samenstelling van de en Op kinderdagverblijf De Papegaai kunnen per dag maximaal 49 kinderen worden opgevangen. In de praktijk zijn op sommigen dagen halve en open.

Nadere informatie

2Kabouters. 1. Adresgegevens Kindercentrum 2Kabouters van der Spiegelstraat 23a 2547AE Den Haag Telefoon:

2Kabouters. 1. Adresgegevens Kindercentrum 2Kabouters van der Spiegelstraat 23a 2547AE Den Haag Telefoon: 2Kabouters 2Kabouters is een knus en gezellig kindercentrum, gelegen in de kleurrijke en actieve wijk Zeeheldenkwartier, nabij het centrum van Den Haag. Aan de achterzijde van het gebouw ligt een grote

Nadere informatie

Peuteropvang Dolfijn

Peuteropvang Dolfijn Peuteropvang Dolfijn Samen spelen, leren en ontdekken VVE Leuk en leerzaam Vriendjes maken Voorwoord Beste ouders en peuters, In deze brochure kunt u allerlei praktische informatie lezen over onze peutergroep.

Nadere informatie

Observeerbare Termen. Pedagogisch basisdoel: Sociale en emotionele veiligheid. Pedagogisch basisdoel: Sociale en emotionele veiligheid 2

Observeerbare Termen. Pedagogisch basisdoel: Sociale en emotionele veiligheid. Pedagogisch basisdoel: Sociale en emotionele veiligheid 2 1 Observeerbare Termen Pedagogisch basisdoel: Sociale en emotionele veiligheid Leeftijdscategorie De kinderen worden opgevangen in een schone en veilige omgeving. 2 4 jaar 1. De leidster instrueert kind

Nadere informatie

Locatiebeschrijving Locatie Leeuwerik

Locatiebeschrijving Locatie Leeuwerik Dresdenweg 1 2692 AA s-gravenzande (0174) 44 15 10 info@okidoki-kdv.nl www.villaokidoki-kdv.nl Locatiebeschrijving Algemene gegevens Leeuwerik 9 2295 PE Kwintsheul Tel. Nummer (0174) 615151 LRK nummer

Nadere informatie

KINDERDAGVERBLIJF OUDE VAART Pedagogisch werkplan (April 2014)

KINDERDAGVERBLIJF OUDE VAART Pedagogisch werkplan (April 2014) KINDERDAGVERBLIJF OUDE VAART Pedagogisch werkplan (April 2014) Het team Voor u ligt het pedagogisch werkplan van kinderdagverblijf de Oude Vaart. Vanaf 1 mei 2012 zijn we met onze opvang in basisschool

Nadere informatie

Bijlage bij Pedagogisch beleidsplan 4-12 jaar

Bijlage bij Pedagogisch beleidsplan 4-12 jaar Bijlage bij Pedagogisch beleidsplan 4-12 jaar Locatie-specifieke informatie over BSO Servatius Bijlage Pedagogisch beleidsplan 4-12 jaar Pagina 1 van 5 De locatie van BSO Servatius BSO Servatius is gevestigd

Nadere informatie

Pedagogisch Werkplan PO Hannie Schaft. Versie Versie 2.3

Pedagogisch Werkplan PO Hannie Schaft. Versie Versie 2.3 Document Pedagogisch Werkplan PO Hannie Schaft Versie Versie 2.3 Datum 6 januari 2016 Inhoudsopgave... 1 Inhoudsopgave... 2 1.0 Inleiding... 3 2.0 Algemene zaken... 4 2.1 Gegevens vestiging... 4 2.2 Doel

Nadere informatie

Werkplan. Buitenschoolse opvang De Driehoek.

Werkplan. Buitenschoolse opvang De Driehoek. Werkplan L Buitenschoolse opvang De Driehoek. Locatie: De Driehoek Datum: 21-12-2017 gisch beleidsplan Doomijn Augustus 2 Voorwoord U ontvangt dit werkplan omdat u klant bent geworden bij onze locatie.

Nadere informatie

PEDAGOGISCH BELEID LOCATIE AMSTELVEEN

PEDAGOGISCH BELEID LOCATIE AMSTELVEEN PEDAGOGISCH BELEID LOCATIE AMSTELVEEN Algemene gegevens Naam locatie: School of Understanding Amstelveen Adres: Pandora 4a-5, 1183 KK Amstelveen Telefoonnummer: 06 29075172 E-mailadres: amstelveen@schoolofunderstanding.nl

Nadere informatie

Veel gestelde vragen over peuterschool t Koggeschip

Veel gestelde vragen over peuterschool t Koggeschip Veel gestelde vragen over peuterschool t Koggeschip Juni 2014 Wat is een peuterschool? De peuterschool is een combinatie van kinderdagverblijf en voorschool. Hier komen alle kinderen in de wijk van 2,5

Nadere informatie

Pedagogisch werkplan

Pedagogisch werkplan Pedagogisch werkplan Kinderopvang Zeeuws Vlaanderen Locatie: Kindercentrum de Vlaswiek Groep: bso de bonte koe 1) Wie zijn wij. Wij zijn buitenschoolse opvang de bonte koe van het kindercentrum de Vlaswiek.

Nadere informatie

*** KWALITEITSDOCUMENT KINDEROPVANG SNOOPY *** Dit werkschema is opgesteld zodat alle KDV groepen op alle locaties van Snoopy eenduidig werken.

*** KWALITEITSDOCUMENT KINDEROPVANG SNOOPY *** Dit werkschema is opgesteld zodat alle KDV groepen op alle locaties van Snoopy eenduidig werken. Titel: Werkschema KDV *** KWALITEITSDOCUMENT KINDEROPVANG SNOOPY *** Document code: 4.81 Soort document: Procedure Aantal pagina s: 3 (incl. bijlage van 2 pag.) Aantal bijlagen: 1 Status: Vastgesteld Actie:

Nadere informatie

Bijlage bij Pedagogisch beleidsplan 2-4 en 4-12 jaar

Bijlage bij Pedagogisch beleidsplan 2-4 en 4-12 jaar Bijlage bij Pedagogisch beleidsplan 2-4 en 4-12 jaar Locatie-specifieke informatie over Kindercentrum Zeester Bijlage bij Pedagogisch beleidsplan 0-4 en 4-12 jaar Pagina 1 van 6 De locatie van Kindercentrum

Nadere informatie

Pedagogisch werkplan

Pedagogisch werkplan Pedagogisch werkplan Kinderopvang Zeeuws Vlaanderen Locatie: Kindercentrum de Vlaswiek Groep: kdv de Vlasschoeffies Voorwoord Voor u ligt het pedagogisch werkplan van het kinderdagverblijf. Hopelijk krijgt

Nadere informatie

Pedagogisch werkplan. Kinderopvang Zeeuws Vlaanderen Locatie: Foxkidz Kloosterzande Groep: peuterspeelzaal t Getij

Pedagogisch werkplan. Kinderopvang Zeeuws Vlaanderen Locatie: Foxkidz Kloosterzande Groep: peuterspeelzaal t Getij Pedagogisch werkplan Kinderopvang Zeeuws Vlaanderen Locatie: Foxkidz Kloosterzande Groep: peuterspeelzaal t Getij 201 8 Voorwoord Voor u ligt het pedagogisch werkplan van peuterspeelzaal t Getij. Door

Nadere informatie

Informatiebrochure Hoera Kessel. Locatie Binnenweg

Informatiebrochure Hoera Kessel. Locatie Binnenweg Informatiebrochure Hoera Kessel Locatie Binnenweg Inhoudsopgave 1. Inleiding.3 2. Groepsindeling 3 3. Dagritme 5 4. Overdracht 6 5. Openingstijden 7 6. Contactgegevens..8 2015-10, Brochure Hoera Kessel,

Nadere informatie

Pedagogische werkwijze op de locatie (

Pedagogische werkwijze op de locatie ( Locatie: TintelTuin Hoorn opgemaakt d.d.: 28 januari 2014 door: Leonie Hooyberg, locatiemanager Omvang van het kinderdagverblijf en de samenstelling van de groepen Er kunnen maximaal 24 kinderen per dag

Nadere informatie

De pedagogisch medewerker kan deze tijd tevens gebruiken voor rapportage en het bieden van individuele ondersteuning.

De pedagogisch medewerker kan deze tijd tevens gebruiken voor rapportage en het bieden van individuele ondersteuning. Dit werkplan is aanvullend op het pedagogisch beleid dagopvang. In het pedagogisch beleid wordt omschreven waar Shezaf voor staat en wat pedagogische visie is. In dit werkplan is voor Het Kompas uitgewerkt

Nadere informatie

Buitenschoolse opvang De speelark is onderdeel van kinderopvang Robbedoes. Informatieboekje. Buitenschoolse opvang. De Speelark Heel.

Buitenschoolse opvang De speelark is onderdeel van kinderopvang Robbedoes. Informatieboekje. Buitenschoolse opvang. De Speelark Heel. Buitenschoolse opvang De speelark is onderdeel van kinderopvang Robbedoes Informatieboekje Buitenschoolse opvang De Speelark Heel. Doelgroep: De buitenschoolse opvang is bedoeld voor kinderen in de leeftijd

Nadere informatie

Pedagogisch werkplan

Pedagogisch werkplan Pedagogisch werkplan Kinderopvang Zeeuws Vlaanderen Locatie: Kindercentrum De Wipwap Brede school Othene Groep: Bso De Wipwap J 1 Voorwoord Voor u ligt het pedagogisch werkplan van Bso de Wipwap groep

Nadere informatie

Bijlage bij Pedagogisch beleidsplan 4-12 jaar

Bijlage bij Pedagogisch beleidsplan 4-12 jaar Bijlage bij Pedagogisch beleidsplan 4-12 jaar Locatie-specifieke informatie over BSO De Ontdekkers Bijlage Pedagogisch beleidsplan 4-12 jaar Pagina 1 van 5 De locatie van BSO De Ontdekkers BSO De Ontdekkers

Nadere informatie

Bijlage: Omvang en leeftijdsopbouw stamgroepen, vaste pedagogisch medewerkers

Bijlage: Omvang en leeftijdsopbouw stamgroepen, vaste pedagogisch medewerkers Bijlage: Omvang en leeftijdsopbouw stamgroepen, vaste pedagogisch medewerkers Samenstelling basisgroepen, verlaten basisgroep, opendeurenbeleid De Buiten Schoolse Opvang (BSO) bestaat uit drie groepsruimtes

Nadere informatie

Beleidsplan Veiligheid & Gezondheid

Beleidsplan Veiligheid & Gezondheid Beleidsplan Veiligheid & Gezondheid Inhoudsopgave Voorwoord 3 Missie 4 Visie 4 Risico s met grote gevolgen voor de veiligheid van kinderen 5 Risico s met grote gevolgen voor de gezondheid van kinderen

Nadere informatie

Pedagogisch werkplan. Kinderopvang Zeeuws Vlaanderen Locatie: Kindercentrum de Opkikker Groep: Peuterspeelzaal de Bengelbak. Datum: Januari 2018

Pedagogisch werkplan. Kinderopvang Zeeuws Vlaanderen Locatie: Kindercentrum de Opkikker Groep: Peuterspeelzaal de Bengelbak. Datum: Januari 2018 Pedagogisch werkplan Kinderopvang Zeeuws Vlaanderen Locatie: Kindercentrum de Opkikker Groep: Peuterspeelzaal de Bengelbak Datum: Januari 2018 Voorwoord Voor u ligt het pedagogisch werkplan van psz de

Nadere informatie

Kids & Co Pedagogisch beleid Aanvulling KDV en BSO per november 2014

Kids & Co Pedagogisch beleid Aanvulling KDV en BSO per november 2014 Kids & Co Pedagogisch beleid Aanvulling KDV en BSO per november 2014 Inhoudsopgave Locatiespecifieke kenmerken 1.1 Groepsruimten pag. 3 1.2 Wennen pag. 3 1.3 Samenvoegen pag. 4 1.4 Rituelen pag. 4 1.5

Nadere informatie

Doelstelling. De organisatie

Doelstelling. De organisatie Doelstelling Kinderdagverblijf `t Debberke biedt ouders opvang aan voor hun kinderen in de leeftijd van 0 tot 12 jaar. Dit door middel van dagopvang en buitenschoolse opvang waarbij het bieden van veiligheid,

Nadere informatie

Bijlage bij Pedagogisch beleidsplan 4-12 jaar

Bijlage bij Pedagogisch beleidsplan 4-12 jaar Bijlage bij Pedagogisch beleidsplan 4-12 jaar Locatie-specifieke informatie over BSO t Kraaiennest Bijlage Pedagogisch beleidsplan 4-12 jaar Pagina 1 van 5 De locatie van BSO t Kraaiennest 't Kraaiennest

Nadere informatie

Werken in de kinderopvang

Werken in de kinderopvang Werken in de kinderopvang Sanne Houtepen werkt als pedagogisch medewerker bij Kibeo aan de Elvis Presleylaan in Goes. Ze is daar een bekend gezicht en heeft heel wat kinderen op zien groeien van baby tot

Nadere informatie

Bijlage bij Pedagogisch beleidsplan 4-12 jaar

Bijlage bij Pedagogisch beleidsplan 4-12 jaar Bijlage bij Pedagogisch beleidsplan 4-12 jaar Locatie-specifieke informatie over BSO Vrijbuiters Bijlage Pedagogisch beleidsplan 4-12 jaar Pagina 1 van 5 De locatie van BSO Vrijbuiters BSO De Vrijbuiters

Nadere informatie

Locatiebeschrijving Boelhouwerstraat (Heenweg)

Locatiebeschrijving Boelhouwerstraat (Heenweg) Dresdenweg 1 2692 AA s-gravenzande (0174) 44 15 10 info@okidoki-kdv.nl www.okidoki-kdv.nl Locatiebeschrijving Boelhouwerstraat (Heenweg) Algemene gegevens Okidoki locatie Boelhouwerstraat Boelhouwerstraat

Nadere informatie