werkplan kinderdagverblijf

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "werkplan kinderdagverblijf"

Transcriptie

1 werkplan kinderdagverblijf Locatie: KDV Het Kleine Woud Datum: agogisch beleidsplan Doomijn Augustus 2015

2 Voorwoord U ontvangt dit werkplan omdat u klant bent geworden bij onze locatie. We hebben bij Doomijn een pedagogisch beleidsplan dat voor u inzichtelijk is op onze website ( en het ouderportaal. In dit werkplan werken wij de onderdelen uit het pedagogisch beleid verder uit, daar waar een onderwerp locatiegebonden is. Ons pedagogisch beleid is in overeenstemming met de Centrale Cliëntenraad tot stand gekomen. Over dit werkplan heeft de oudercommissie meegedacht. Wij willen u vragen het plan zorgvuldig te lezen zodat u op de hoogte bent van onze werkwijze en de afspraken die we binnen onze locatie hebben gemaakt. We wensen uw kind een fijn verblijf op onze locatie! Met vriendelijke groet, Team Het Kleine Woud

3 Dit zijn onze openingstijden: We zijn geopend van maandag t/m vrijdag van 7.30 uur uur. Onze haal- en brengtijden liggen tussen: 7:30 9:00, 12:30 13:15, 16:30 18:15 Wanneer u op een ander tijdstip wilt halen of brengen bv. in verband met een bezoek aan het consultatiebureau dan kan dit in overleg. Zo zien onze stamgroepen eruit: Ons kinderdagverblijf biedt opvang aan kinderen in de leeftijd van 0 tot 4 jaar in de volgende groepen: - de Giraffen aantal kinderen: 12 kinderen in de leeftijd van: 0 t/m 4 jaar - de Krokodillen aantal kinderen: 12 kinderen in de leeftijd van: 0 t/m 4 jaar. Elke stamgroep heeft een eigen groepsruimte. De indeling van de groepen wordt bepaald door de leeftijd van de aanwezige kinderen. Elk kind wordt op de overeengekomen dagen geplaatst in een eigen stamgroep met vaste medewerkers. Als er (tijdelijk) sprake is van plaatsing in 2 groepen wordt dit vooraf met ouders afgestemd en schriftelijk vastgelegd. Op maandag, dinsdag en donderdag zijn er twee stamgroepen en op woensdag en vrijdag een stamgroep. Elk kind is gekoppeld aan een mentor, een pedagogisch medewerker die op de stam/basisgroep van het kind werkt. Vanzelfsprekend heeft iedere pedagogisch medewerker oog voor alle kinderen in de groep, maar de mentor let specifiek op het welbevinden en de ontwikkeling van haar mentorkinderen. Zij is ook het aanspreekpunt voor ouders en onderneemt actie wanneer er bijzonderheden zijn. Dit zijn onze diensten: De opvang op kinderdagverblijf het Kleine Woud vindt plaats van 7.30 uur tot en met uur. Voor de inzet van onze pedagogisch medewerkster betekent dit het volgende: - de vroege dienst van elke stangroep begint om 7.30 uur en eindigt om uur. - de late dienst van elke stamgroep begint om Mocht er een tussendienst nodig zijn, dan wordt deze ingezet van 8.45 uur tot uur.

4 Onze pedagogisch medewerksters hebben 45 minuten pauze. De pauze van medewerksters wordt opgenomen tussen en Op maandag en dinsdag wordt s ochtends van afgeweken van de kindleidster ratio. De eerste pedagogisch medewerkster begint om 7.30 en de tweede pedagogisch medewerkster begint om 8.15, de derde en vierde pedagogisch medewerkster beginnen om Op donderdag wordt s ochtends van afgeweken van de kindleidster ratio. De eerste pedagogisch medewerkster begint om 7.30 en de tweede pedagogisch medewerkster begint om 8.15, de derde en vierde pedagogisch medewerkster beginnen om Aan het einde van deze dagen wordt van tot afgeweken van de kindleidster ratio. Op woensdag en vrijdag zijn er aan het begin van de dag en einde van de dag altijd twee pedagogisch medewerksters aanwezig i.v.m. het 4-ogen principe en wordt alleen tijdens de pauze afgeweken van de kindleidster ratio. Hiermee wordt voldaan aan de 3-uursregeling. Zo organiseren we het begin en eind van de dag Om 07:30 starten wij in de Giraffengroep, bij binnenkomst van de 2 e dienst gaat de Krokodillen groep ook open. Bij binnenkomst van de 3 e en of 4 e pm-er, verdelen we de groepen naar ieder zijn eigen stamgroep. Dit is ons dagritme: Tot 9:00 uur ontvangen van kinderen. 09:30 uur - 10:00 uur aan tafel voor fruit eten en drinken 10:00 uur 11:00 uur vrij spelen (open deuren)of een activiteit doen of lekker buiten spelen. 11:00 uur verschoonronde 11:30 uur 12:15 uur broodmaaltijd. 12:15 uur 12:30 uur kinderen bedklaar maken. 12:30 uur 12:45 uur kinderen naar bed brengen 12:45 uur 13:15 uur brengen en halen van kinderen die een halve dag zijn.

5 13:15 uur - 15:00 uur vrij spelen, activiteit aanbieden voor de kinderen die niet meer slapen. 15:00 uur 15:30 uur kinderen uit bed halen en aankleden. 15:30 uur 15:45 uur eten van een cracker/groente/fruit met drinken. 16:00 uur verschoonronde. 16:00 uur 18:15 uur vrij spelen en vanaf dit tijdstip mogen de kinderen gehaald worden. Een aantal gebeurtenissen zoals verjaardagen, afscheid, feestdagen (Sinterklaas, Kerst en Pasen) verloopt volgens Dit zijn onze rituelen: een vast ritueel. Door hier op een bepaalde manier mee om te gaan, leren kinderen wat het betekent om bijvoorbeeld jarig te zijn. We vieren de verjaardagen met de kinderen in de kring, ze mogen trakteren, we zingen liedjes en ze krijgen een cadeautje. Als ouders jarig zijn, mogen de kinderen knutselen wanneer ze dit willen. De feestdagen vieren we vaak met gezamenlijk lunchen of gezamenlijk ontbijten, gezellige sfeer creëren en de kinderen voorlezen over de feestdag. De kinderen krijgen ook de kans om zelf te vertellen wat de feestdag voor ze betekend en wat de rituelen thuis zijn. Zo is het slapen bij ons georganiseerd: De giraffengroep heeft 3 slaapkamers, waarvan 1 slaapkamer met 2 stapelbedden en 1 peuterbed., De andere 2 slaapkamers hebben 1 stapelbed en 1 peuterbed. De Krokodillengroep heeft 2 slaapkamers, waar op beide kamers 2 stapelbedden staan, op 1 kamer staan ook nog peuterbedden en een buitenslaapbed. De BSO ruimte heeft ook nog slaapkamers waar wij gebruik van maken, deze heeft 3 slaapkamers waarvan 1 slaapkamer met 2 stapelbedden en 2 slaapkamers met 1 stapelbed. Tijdens het plaatsingsgesprek en de latere overdrachtsmomenten bespreken we de slaaprituelen van uw kind en wij passen ons hierop aan. Elke kind heeft een vaste slaapplek in een slaapkamer. In ons protocol veilig slapen beschrijven we hoe we omgaan met de veiligheid van bedjes, slaapkamers en specifieke slaapgewoonten van kinderen. In ons protocol veilig slapen beschrijven we hoe we omgaan met de veiligheid van bedjes, slaapkamers en specifieke slaapgewoonten van kinderen.

6 Zo maken we afspraken met ouders over het wennen: Bij het wennen aan een nieuwe basisgroep of stamgroep leveren wij maatwerk, aangepast aan de behoefte van het kind. Pedagogisch medewerkers maken in overleg met ouders een inschatting van hoe vaak en lang het kind gaat wennen. Wanneer er een intakegesprek heeft plaatsgevonden, maken we afspraken voor het wennen van het nieuwe kind. Dit gaat om ongeveer 3 uurtjes meedraaien op de groep op een tijdstip dat voor ouders en PM-ers mogelijk is. Na de eerste keer wennen wordt gekeken of een tweede keer wennen nodig is. Extra dagdelen: Ouders kunnen extra dagdelen aanvragen. Extra dagdelen kunnen worden afgenomen mits de bezetting dit toelaat en de beroepskracht kind-ratio wordt gehanteerd. Wanneer het kind in een andere stamgroep of basisgroep wordt opgevangen, vragen we ouders om toestemming en laten we dit ondertekenen. Hetzelfde geldt voor een ruiling van dagen. Zo is onze achterwacht geregeld: I.v.m. het 4 ogen principe werken wij niet alleen op de locatie, dit omdat onze voordeur op slot is en wij op sommige tijden alleen in het pand aanwezig zijn. Wij hebben geen achterwacht i.v.m. het 4 ogen principe. We openen en sluiten altijd met 2 pedagogisch medewerkers. Op vrijdag sluit 1 pm-er af met een 18+ stagiaire. 4 ogen principe in de praktijk Als Doomijn hechten wij er veel waarde aan om zowel onze medewerkers als de kinderen te beschermen. Daarom is op elke locatie het vierogenbeleid zorgvuldig beschreven en afgestemd met de oudercommissie. In ons vierogenbeleid besteden we aandacht aan de volgende punten: Wie kan er mee kijken:

7 Wij zijn altijd met 2 of meer personen op de locatie aanwezig, uitstapjes worden dan ook altijd met 2 volwassenen gedaan. Hoe spreken we elkaar aan Er is een open communicatie tussen de pm-ers. De groepsruimten zijn vrij te betreden, tussen de giraffengroep en Krokodillengroep zit een schuifwand welke open kan. De verschoonruimte is omringd door glas zodat er zicht van alle kanten is. Indien er sprake is van vermoeden van mogelijk geweld of zedendelict volgen onze medewerkers de meldcode. Knuffelen Lichamelijk contact en knuffelen zijn een onderdeel van het werk in de kinderopvang waar we waarde aan hechten. Het kan een veilig gevoel geven of troost op een verdrietig moment. Wel is het belangrijk hier afspraken over te maken. Knuffelen hoort er voor ons bij, maar alleen als het kind het wil. De pedagogisch medewerker is nooit dominant als het gaat om lichamelijk contact met kinderen. Wij verlaten de stamgroep bij: Dit is ons (lokaal gebonden) activiteitenaanbod: Zo werken wij aan de doorgaande lijn naar de basisschool: Wij kiezen ervoor om kinderen activiteiten aan te bieden buiten de stamgroep en basisgroep, voor uitdaging en plezier, bijvoorbeeld 3+ activiteiten en gezamenlijke activiteiten. Pedagogisch medewerkers houden rekening met het individuele kind en letten er op dat een kind zich veilig voelt, kan ontspannen en plezier maken in andere groepen/groep- samenstellingen. Wij gaan 1x in de week met onze 3+ kinderen naar de basisschool waar ze 3 kwartier kunnen proeven aan het schoolgebeuren. Ook doen wij regelmatig mee aan activiteiten die in het Bolwerk worden georganiseerd. En op de groep knutselen wij in het thema wat op dat moment word gehanteerd. De pedagogisch medewerkers geven een overdrachtsformulier( doorgaande leerlijn naar het basisonderwijs) met hier op de belangrijke punten van het desbetreffende kind aan de basisschool waar het kind naar toe gaat, wanneer het 4 jaar wordt. Dit overdracht formulier is samen met de ouders ingevuld tijdens het exit gesprek. Ouders zijn op de hoogte

8 van de inhoud en geven toestemming om dit formulier aan de leerkracht te geven. Mentorschap In het pedagogisch beleid zeggen we: Elk kind is gekoppeld aan een mentor, een pedagogisch medewerker die op de stam/basisgroep van het kind werkt. Vanzelfsprekend heeft iedere pedagogisch medewerker oog voor alle kinderen in de groep, maar de mentor let specifiek op het welbevinden en de ontwikkeling van haar mentorkinderen. Zij is ook het aanspreekpunt voor ouders en onderneemt actie wanneer er bijzonderheden zijn. Bij het kennismakingsgesprek op locatie worden ouders en kind verteld wie de mentor is. Dit is ook zichtbaar in het ouderportaal mijndoomijn. In het ouderportaal staat beschreven wie de mentor is van zijn kind, ook is er een schaduwmentor die bij langdurige uitval van een collega het mentorschap overneemt. Wij hebben regelmatig een groepsbespreking waarin alle kinderen besproken worden.

werkplan kinderdagverblijf

werkplan kinderdagverblijf werkplan kinderdagverblijf Locatie: PSG Het Regenwoud Datum: December 2017 agogisch beleidsplan Doomijn Augustus 2015 Voorwoord U ontvangt dit werkplan omdat u klant bent geworden bij onze locatie. We

Nadere informatie

werkplan Peuterspeelgroep Trompie

werkplan Peuterspeelgroep Trompie werkplan Peuterspeelgroep Trompie Locatie:Trompie Datum: 29-12-2017 agogisch beleidsplan Doomijn Augustus 2015 Voorwoord U ontvangt dit werkplan omdat u klant bent geworden bij onze locatie. We hebben

Nadere informatie

werkplan buitenschoolse opvang Sterrenschool De Bongerd

werkplan buitenschoolse opvang Sterrenschool De Bongerd werkplan L buitenschoolse opvang Bso Sterrenschool de Bongerd Datum: 28-12-2017 Sterrenschool De Bongerd gisch beleidsplan Doomijn Augustus 2 Voorwoord U ontvangt dit werkplan omdat u klant bent geworden

Nadere informatie

werkplan buitenschoolse opvang met centrale vakantieopvang

werkplan buitenschoolse opvang met centrale vakantieopvang werkplan buitenschoolse opvang met centrale vakantieopvang Locatie: BSO de Kinderkajuit Datum: 20 december 2017 Augustus 2015 Voorwoord U ontvangt dit werkplan omdat u klant bent geworden bij onze locatie.

Nadere informatie

werkplan buitenschoolse opvang met centrale vakantieopvang

werkplan buitenschoolse opvang met centrale vakantieopvang werkplan buitenschoolse opvang met centrale vakantieopvang Locatie: BSO Het Regenwoud Datum: December 2017 agogisch beleidsplan Doo Augustus 2015 Voorwoord U ontvangt dit werkplan omdat u klant bent geworden

Nadere informatie

werkplan kinderdagverblijf

werkplan kinderdagverblijf werkplan kinderdagverblijf Locatie: KDV Sterrenpret Datum: 19 december 2017 agogisch beleidsplan Doomijn Augustus 2015 Voorwoord U ontvangt dit werkplan omdat u klant bent geworden bij onze locatie. We

Nadere informatie

Werkplan. Buitenschoolse opvang De Driehoek.

Werkplan. Buitenschoolse opvang De Driehoek. Werkplan L Buitenschoolse opvang De Driehoek. Locatie: De Driehoek Datum: 21-12-2017 gisch beleidsplan Doomijn Augustus 2 Voorwoord U ontvangt dit werkplan omdat u klant bent geworden bij onze locatie.

Nadere informatie

Werkplan. BSO de Ploeg

Werkplan. BSO de Ploeg Werkplan L BSO de Ploeg Locatie: BSO de Ploeg Datum: december 2017 gisch beleidsplan Doomijn Augustus 2 Voorwoord U ontvangt dit werkplan omdat u klant bent geworden bij onze locatie. We hebben bij Doomijn

Nadere informatie

werkplan kinderdagverblijf

werkplan kinderdagverblijf werkplan kinderdagverblijf Locatie: KDV De Kinderkajuit Datum: 20 december 2017 agogisch beleidsplan Doomijn Augustus 2015 Voorwoord U ontvangt dit werkplan omdat u klant bent geworden bij onze locatie.

Nadere informatie

werkplan buitenschoolse opvang

werkplan buitenschoolse opvang werkplan L buitenschoolse opvang Locatie: BSO De Diamant Beemte Datum: 20 december 2017 gl Doomijn Augustus 2 Voorwoord U ontvangt dit werkplan omdat u klant bent geworden bij onze locatie. We hebben bij

Nadere informatie

werkplan kinderdagverblijf

werkplan kinderdagverblijf werkplan kinderdagverblijf Locatie: De Ploeg Datum: 28-12-2017 agogisch beleidsplan Doomijn Augustus 2015 Voorwoord U ontvangt dit werkplan omdat u klant bent geworden bij onze locatie. We hebben bij Doomijn

Nadere informatie

Werkplan Kinderdagverblijf de Bongerd

Werkplan Kinderdagverblijf de Bongerd Werkplan Kinderdagverblijf de Bongerd Locatie: Kdv sterrenschool de Bongerd Datum: 22 december 2017 agogisch beleidsplan Doomijn Augustus 2015 Voorwoord U ontvangt dit werkplan omdat u klant bent geworden

Nadere informatie

werkplan kinderdagverblijf

werkplan kinderdagverblijf werkplan kinderdagverblijf Locatie: kinderdagverblijf De toermalijn Datum: januari 2018 agogisch beleidsplan Doomijn Augustus 2015 Voorwoord U ontvangt dit werkplan omdat u klant bent geworden bij onze

Nadere informatie

werkplan buitenschoolse opvang met centrale vakantieopvang

werkplan buitenschoolse opvang met centrale vakantieopvang werkplan buitenschoolse opvang met centrale vakantieopvang Locatie: Grote Vuurvlinder Datum: januari 2019 agogisch beleidsplan Doo Voorwoord Augustus 2015 U ontvangt dit werkplan omdat u klant bent geworden

Nadere informatie

werkplan peuterspeelzaal

werkplan peuterspeelzaal werkplan peuterspeelzaal Locatie: peuterspeelgroep Samsam Datum:1-1-2018 Voorwoord U ontvangt dit werkplan omdat u klant bent geworden bij onze locatie. We hebben bij Doomijn een pedagogisch beleidsplan

Nadere informatie

werkplan kinderdagverblijf

werkplan kinderdagverblijf werkplan kinderdagverblijf Locatie: kinderdagverblijf De toermalijn Datum: januari 2018 agogisch beleidsplan Doomijn Augustus 2015 Voorwoord U ontvangt dit werkplan omdat u klant bent geworden bij onze

Nadere informatie

Werkplan Buitenschoolse opvang

Werkplan Buitenschoolse opvang Werkplan Buitenschoolse opvang Locatie: BSO Sterrenpret Datum: 14-12-2017eidsplan Doomijn Augustus 2 Voorwoord U ontvangt dit werkplan omdat u klant bent geworden bij onze locatie. We hebben bij Doomijn

Nadere informatie

werkplan buitenschoolse opvang met centrale vakantieopvang

werkplan buitenschoolse opvang met centrale vakantieopvang werkplan buitenschoolse opvang met centrale vakantieopvang Locatie: BSO De Toermalijn + dependance Datum: Januari 2018 agogisch beleidsplan Do Augustus 2015 Voorwoord U ontvangt dit werkplan omdat u klant

Nadere informatie

Vestigingsbijlage bij het Algemeen Pedagogisch Beleid. Buitenschoolse opvang Ay. Eifel HH Utrecht

Vestigingsbijlage bij het Algemeen Pedagogisch Beleid. Buitenschoolse opvang Ay. Eifel HH Utrecht Vestigingsbijlage bij het Algemeen Pedagogisch Beleid Buitenschoolse opvang Ay Eifel 26 3524 HH Utrecht 06 42549179 bsoay@ludens.nl Bedankt voor je interesse in Ludens. In deze vestigingsbijlage vind je

Nadere informatie

Buitenschoolse opvang Kardoen. Oude Kerkstraat 2A 3572 TJ Utrecht

Buitenschoolse opvang Kardoen. Oude Kerkstraat 2A 3572 TJ Utrecht Vestigingsbijlage bij het Algemeen Pedagogisch Beleid Buitenschoolse opvang Kardoen Oude Kerkstraat 2A 3572 TJ Utrecht 06-22563689 bsowarmoes@ludens.nl Bedankt voor je interesse in Ludens. In deze vestigingsbijlage

Nadere informatie

werkplan peuterspeelzaal

werkplan peuterspeelzaal werkplan peuterspeelzaal Locatie: Vlasakkers Datum: 19 januari 2018 Voorwoord U ontvangt dit werkplan omdat u klant bent geworden bij onze locatie. We hebben bij Doomijn een pedagogisch beleidsplan dat

Nadere informatie

Bijlage 1: Matrix vierogenprincipe (Deze matrix wordt ingevuld aan het pedagogisch werkplan toegevoegd)

Bijlage 1: Matrix vierogenprincipe (Deze matrix wordt ingevuld aan het pedagogisch werkplan toegevoegd) Bijlage 1: Matrix vierogenprincipe (Deze matrix wordt ingevuld aan het pedagogisch werkplan toegevoegd) Naam locatie: Korein Kinderplein Kiplinglaan BSO Datum: Oktober 2017 Ingevuld door: Elke Pijnenburg

Nadere informatie

Pedagogische werkwijze Waterwiebels 4-12 jaar

Pedagogische werkwijze Waterwiebels 4-12 jaar Pedagogische werkwijze Waterwiebels 4-12 jaar Dit document is eigendom van De Kinderkoepel en mag niet zonder haar toestemming worden gebruikt of elders toegepast. 1 Pedagogische werkwijze Index Inhoud

Nadere informatie

Vestigingsbijlage bij het Algemeen Pedagogisch Beleid. Kinderdagverblijf Het Palet. Vondellaan GH Utrecht

Vestigingsbijlage bij het Algemeen Pedagogisch Beleid. Kinderdagverblijf Het Palet. Vondellaan GH Utrecht Vestigingsbijlage bij het Algemeen Pedagogisch Beleid Kinderdagverblijf Het Palet Vondellaan 176 3521GH Utrecht 030-2800136 palet@ludens.nl Bedankt voor je interesse in Ludens. In deze vestigingsbijlage

Nadere informatie

Bijlage bij Pedagogisch beleidsplan 4-12 jaar

Bijlage bij Pedagogisch beleidsplan 4-12 jaar Bijlage bij Pedagogisch beleidsplan 4-12 jaar Locatie-specifieke informatie over BSO Vrijbuiters Bijlage Pedagogisch beleidsplan 4-12 jaar Pagina 1 van 5 De locatie van BSO Vrijbuiters BSO De Vrijbuiters

Nadere informatie

Bijlage 1: Matrix vierogenprincipe (Deze matrix wordt ingevuld aan het pedagogisch werkplan toegevoegd)

Bijlage 1: Matrix vierogenprincipe (Deze matrix wordt ingevuld aan het pedagogisch werkplan toegevoegd) Bijlage 1: Matrix vierogenprincipe (Deze matrix wordt ingevuld aan het pedagogisch werkplan toegevoegd) Naam locatie: Kiplinglaan, Teenz Datum: Augustus 2018 Ingevuld door: Elke Pijnenburg Onderwerp Algemeen

Nadere informatie

Buitenschoolse opvang BSO Kikkersloot. Louis Couperrusstraat CX Utrecht

Buitenschoolse opvang BSO Kikkersloot. Louis Couperrusstraat CX Utrecht Vestigingsbijlage bij het Algemeen Pedagogisch Beleid Buitenschoolse opvang BSO Kikkersloot Louis Couperrusstraat 85 3532 CX Utrecht 06-34550253 bsokikkersloot@ludens.nl Pag 1 van 9 Bedankt voor je interesse

Nadere informatie

Vestigingsbijlage bij het Algemeen Pedagogisch Beleid. Buitenschoolse opvang Ay. Eifel HH Utrecht

Vestigingsbijlage bij het Algemeen Pedagogisch Beleid. Buitenschoolse opvang Ay. Eifel HH Utrecht Vestigingsbijlage bij het Algemeen Pedagogisch Beleid Buitenschoolse opvang Ay Eifel 26 3524 HH Utrecht 06-42549179 bsoay@ludens.nl Bedankt voor je interesse in Ludens. In deze vestigingsbijlage vind je

Nadere informatie

Bijlage bij Pedagogisch beleidsplan 4-12 jaar

Bijlage bij Pedagogisch beleidsplan 4-12 jaar Bijlage bij Pedagogisch beleidsplan 4-12 jaar Locatie-specifieke informatie over dependance Lapjeskat in de Jenaplaneet Bijlage Pedagogisch beleidsplan 4-12 jaar Pagina 1 van 5 De locatie dependance Lapjeskat

Nadere informatie

Bijlage 1 Locatiegebonden werkplan Enkhuizen Sebastiaan Centenweg

Bijlage 1 Locatiegebonden werkplan Enkhuizen Sebastiaan Centenweg Bijlage 1 Locatiegebonden werkplan Enkhuizen Sebastiaan Centenweg 1. Openingstijden De hele dagopvang is geopend van maandag tot en met vrijdag van 7:00 uur tot 18:30 uur. De peuterplusgroep is geopend

Nadere informatie

Pedagogisch Werkplan Locatie Herwen

Pedagogisch Werkplan Locatie Herwen Pedagogisch Werkplan Locatie Herwen INHOUDSOPGAVE 1. INLEIDING 3 2. GROEPSSAMENSTELLING 3 3. INDELING EN INRICHTING VAN DE BINNEN EN BUITENRUIMTE 4 4. DAGRITME 4 5. ALGEMENE REGELS 6 6. SIGNALEREN 6 ELMO-Kinderopvang

Nadere informatie

Buitenschoolse opvang Biliton. Bilitonkade TH Utrecht

Buitenschoolse opvang Biliton. Bilitonkade TH Utrecht Vestigingsbijlage bij het Algemeen Pedagogisch Beleid Buitenschoolse opvang Biliton Bilitonkade 44-45 353 TH Utrecht 06-3455035 bsobiliton@ludens.nl Bedankt voor je interesse in Ludens. In deze vestigingsbijlage

Nadere informatie

Bijlage bij Pedagogisch beleidsplan 4-12 jaar

Bijlage bij Pedagogisch beleidsplan 4-12 jaar Bijlage bij Pedagogisch beleidsplan 4-12 jaar Locatie-specifieke informatie over BSO Amarant Bijlage Pedagogisch beleidsplan 4-12 jaar Pagina 1 van 5 De locatie van BSO Amarant BSO Amarant heeft alles

Nadere informatie

Bijlage 1 Locatiegebonden werkplan Oosthuizen Hoofdlocatie

Bijlage 1 Locatiegebonden werkplan Oosthuizen Hoofdlocatie Bijlage 1 Locatiegebonden werkplan Oosthuizen Hoofdlocatie 1. Openingstijden De hele dagopvang is geopend op maandag tot en met vrijdag van 7:00 uur tot 18:30 uur. De halve dagopvang is open van 7:00 uur

Nadere informatie

Bijlage bij Pedagogisch beleidsplan 4-12 jaar

Bijlage bij Pedagogisch beleidsplan 4-12 jaar Bijlage bij Pedagogisch beleidsplan 4-12 jaar Locatie-specifieke informatie over BSO t Kraaiennest Bijlage Pedagogisch beleidsplan 4-12 jaar Pagina 1 van 5 De locatie van BSO t Kraaiennest 't Kraaiennest

Nadere informatie

Bijlage bij Pedagogisch beleidsplan 4-12 jaar

Bijlage bij Pedagogisch beleidsplan 4-12 jaar Bijlage bij Pedagogisch beleidsplan 4-12 jaar Locatie-specifieke informatie over BSO Servatius Bijlage Pedagogisch beleidsplan 4-12 jaar Pagina 1 van 5 De locatie van BSO Servatius BSO Servatius is gevestigd

Nadere informatie

Bijlage bij Pedagogisch beleidsplan 4-12 jaar

Bijlage bij Pedagogisch beleidsplan 4-12 jaar Bijlage bij Pedagogisch beleidsplan 4-12 jaar Locatie-specifieke informatie over BSO Waterlopers Bijlage Pedagogisch beleidsplan 4-12 jaar Pagina 1 van 5 De locatie van BSO Waterlopers BSO Waterlopers

Nadere informatie

Bijlage bij Pedagogisch beleidsplan 4-12 jaar

Bijlage bij Pedagogisch beleidsplan 4-12 jaar Bijlage bij Pedagogisch beleidsplan 4-12 jaar Locatie-specifieke informatie over BSO De Ontdekkers Bijlage Pedagogisch beleidsplan 4-12 jaar Pagina 1 van 5 De locatie van BSO De Ontdekkers BSO De Ontdekkers

Nadere informatie

Bijlage bij Pedagogisch overleg 0-4 jaar

Bijlage bij Pedagogisch overleg 0-4 jaar Bijlage bij Pedagogisch overleg 0-4 jaar Locatie-specifieke informatie over kinderdagverblijf Tierlantijn Bijlage Pedagogisch beleidsplan 0-4 jaar Pagina 1 van 6 De locatie van kinderdagverblijf Tierlantijn

Nadere informatie

Bijlage bij Pedagogisch beleidsplan 2-4 en 4-12 jaar

Bijlage bij Pedagogisch beleidsplan 2-4 en 4-12 jaar Bijlage bij Pedagogisch beleidsplan 2-4 en 4-12 jaar Locatie-specifieke informatie over Kindercentrum Zeester Bijlage bij Pedagogisch beleidsplan 0-4 en 4-12 jaar Pagina 1 van 6 De locatie van Kindercentrum

Nadere informatie

Vestigingsbijlage bij het Algemeen Pedagogisch Beleid. Kinderdagverblijf Aspelin. Curacaostraat XL Utrecht

Vestigingsbijlage bij het Algemeen Pedagogisch Beleid. Kinderdagverblijf Aspelin. Curacaostraat XL Utrecht Vestigingsbijlage bij het Algemeen Pedagogisch Beleid Kinderdagverblijf Aspelin Curacaostraat 2-1 3531 XL Utrecht 030-7210320 aspelin@ludens.nl Bedankt voor je interesse in Ludens. In deze vestigingsbijlage

Nadere informatie

Pedagogische werkwijze Wielewater 4-12 jaar

Pedagogische werkwijze Wielewater 4-12 jaar Wielewater 4-12 jaar Dit document is eigendom van De Kinderkoepel en mag niet zonder haar toestemming worden gebruikt of elders toegepast. PV Index Inhoud Welkom bij unit Wielewater... 3 De groepen van

Nadere informatie

Bijlage bij Pedagogisch beleidsplan 0-4 en 4-12 jaar

Bijlage bij Pedagogisch beleidsplan 0-4 en 4-12 jaar Bijlage bij Pedagogisch beleidsplan 0-4 en 4-12 jaar Locatie-specifieke informatie over de Boomhut Bijlage bij Pedagogisch beleidsplan 0-4 en Pagina 1 van 5 De Boomhut De Boomhut is een kleine, gezellig

Nadere informatie

Vestigingsbijlage bij het Algemeen Pedagogisch Beleid. Kinderdagverblijf Aspelin. Curacaostraat XL Utrecht

Vestigingsbijlage bij het Algemeen Pedagogisch Beleid. Kinderdagverblijf Aspelin. Curacaostraat XL Utrecht Vestigingsbijlage bij het Algemeen Pedagogisch Beleid Kinderdagverblijf Aspelin Curacaostraat 2-1 3531 XL Utrecht 030-7210320 aspelin@ludens.nl Bedankt voor je interesse in Ludens. In deze vestigingsbijlage

Nadere informatie

Bijlage bij Pedagogisch overleg 0-4 jaar

Bijlage bij Pedagogisch overleg 0-4 jaar Bijlage bij Pedagogisch overleg 0-4 jaar Locatie-specifieke informatie over KDV de Toverballenboom Bijlage bij Pedagogisch beleidsplan 0-4 Pagina 1 van 5 De locatie Toverballenboom. Kinderdagverblijf De

Nadere informatie

Bijlage bij Pedagogisch beleidsplan 2-4 en 4-8 jaar

Bijlage bij Pedagogisch beleidsplan 2-4 en 4-8 jaar Bijlage bij Pedagogisch beleidsplan 2-4 en 4-8 jaar Locatie-specifieke informatie over Kindercentrum PoesPas Bijlage bij Pedagogisch beleidsplan 0-4 en 4-12 jaar Pagina 1 van 6 De locatie van Kindercentrum

Nadere informatie

Locatiebeschrijving Orchideehof

Locatiebeschrijving Orchideehof Okidoki kinderopvang Langestraat 132 S -Gravenzande (0174) 44 15 10 info@villaokidoki-kdv.nl www.villaokidoki-kdv.nl Locatiebeschrijving Orchideehof Algemene gegevens Locatie naam: Orchideehof Adres: Orchideehof

Nadere informatie

Pedagogische werkwijze Peuterspelen Het SchatRijk, Februari 2019 Anouk Aafjes, Locatiemanager

Pedagogische werkwijze Peuterspelen Het SchatRijk, Februari 2019 Anouk Aafjes, Locatiemanager Omvang van de peuterspeel Er kunnen maximaal 14 kinderen per dagdeel worden opgevangen. De samenstelling van de en Naam van de Maximaal aantal kinderen op de Horizontale/ verticale/ flexibele Leeftijdsindeling

Nadere informatie

Pedagogisch werkplan. Peuterspeelzaal Groen Knollenland

Pedagogisch werkplan. Peuterspeelzaal Groen Knollenland Pedagogisch werkplan Peuterspeelzaal Groen Knollenland Juli 2018 1 Inhoud 1. Informatie over Peuterspeelzaal Groen Knollenland... 2 2. Groepsomvang, leeftijdsopbouw en personeel... 3 3. Kennismaking, wennen

Nadere informatie

Vestigingsbijlage bij het Algemeen Pedagogisch Beleid. Kinderdagverblijf Het Palet. Vondellaan GH Utrecht

Vestigingsbijlage bij het Algemeen Pedagogisch Beleid. Kinderdagverblijf Het Palet. Vondellaan GH Utrecht Vestigingsbijlage bij het Algemeen Pedagogisch Beleid Kinderdagverblijf Het Palet Vondellaan 176 3521GH Utrecht 030-2800136 palet@ludens.nl Bedankt voor je interesse in Ludens. In deze vestigingsbijlage

Nadere informatie

Vestigingsbijlage bij het Algemeen Pedagogisch Beleid Buitenschoolse opvang Aspelin Vleutenseweg HX Utrecht

Vestigingsbijlage bij het Algemeen Pedagogisch Beleid Buitenschoolse opvang Aspelin Vleutenseweg HX Utrecht Vestigingsbijlage bij het Algemeen Pedagogisch Beleid Buitenschoolse opvang Aspelin Vleutenseweg 422 3532 HX Utrecht 030-2943995 bsoaspelin@ludens.nl Bedankt voor je interesse in Ludens. In deze vestigingsbijlage

Nadere informatie

Bijlage 1. Een goed begin is het halve werk

Bijlage 1. Een goed begin is het halve werk Bijlage 1. Een goed begin is het halve werk Kinderen laten wennen op de opvang Wennen is belangrijk voor kinderen om ze een gevoel van vertrouwen en veiligheid te geven. In de wenperiode krijgt het kind

Nadere informatie

Kinderdagverblijf Mus & Mees. Vader Rijndreef XB Utrecht

Kinderdagverblijf Mus & Mees. Vader Rijndreef XB Utrecht Vestigingsbijlage bij het Algemeen Pedagogisch Beleid Kinderdagverblijf Mus & Mees Vader Rijndreef 7-9 3561 XB Utrecht 020-8200720 musenmees@ludens.nl Bedankt voor je interesse in Ludens. In deze vestigingsbijlage

Nadere informatie

Kinderdagverblijf De Tuinkabouter. Professor van Bemmelenlaan 51c 3571 EL Utrecht

Kinderdagverblijf De Tuinkabouter. Professor van Bemmelenlaan 51c 3571 EL Utrecht Vestigingsbijlage bij het Algemeen Pedagogisch Beleid Kinderdagverblijf De Tuinkabouter Professor van Bemmelenlaan 51c 3571 EL Utrecht 3-85 98 35 tuinkabouter@ludens.nl Bedankt voor je interesse in Ludens.

Nadere informatie

Vestigingsbijlage bij het Algemeen Pedagogisch Beleid. Kinderdagverblijf Avontuur. Thorbeckelaan 18A 3552 CS Utrecht

Vestigingsbijlage bij het Algemeen Pedagogisch Beleid. Kinderdagverblijf Avontuur. Thorbeckelaan 18A 3552 CS Utrecht Vestigingsbijlage bij het Algemeen Pedagogisch Beleid Kinderdagverblijf Avontuur Thorbeckelaan 18A 3552 CS Utrecht 030 820 07 30 avontuur@ludens.nl Bedankt voor je interesse in Ludens. In deze vestigingsbijlage

Nadere informatie

Pedagogische werkwijze Waterwiebels 4-12 jaar

Pedagogische werkwijze Waterwiebels 4-12 jaar Waterwiebels 4-12 jaar Dit document is eigendom van De Kinderkoepel en mag niet zonder haar toestemming worden gebruikt of elders toegepast. 1 Index Inhoud Welkom bij unit Waterwiebels... 3 De groepen

Nadere informatie

1 1 1. 2. 3. 4. 1. 2 2. 3. 1 2 3 3 2 De locatie Basisgroepen en pedagogisch medewerkers Verlaten van de basisgroep Beroepskracht-kind-ratio (BKR) Voertaal Incidenteel en structureel afnemen van extra

Nadere informatie

Bijlage bij Pedagogisch beleidsplan 4-12 jaar

Bijlage bij Pedagogisch beleidsplan 4-12 jaar Bijlage bij Pedagogisch beleidsplan 4-12 jaar Locatie-specifieke informatie over BSO Windkracht 10 Bijlage Pedagogisch beleidsplan 4-12 jaar Pagina 1 van 5 De locatie van BSO Windkracht 10 BSO Windkracht

Nadere informatie

Bijlage 1 Locatiegebonden bijlage Den Ilp

Bijlage 1 Locatiegebonden bijlage Den Ilp Bijlage 1 Locatiegebonden bijlage Den Ilp 1. Openingstijden De hele dagopvang is geopend op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 7:00 uur tot 18:30 uur. De peuterspeelgroep is geopend op maandag

Nadere informatie

Bijlage 1: Matrix vierogenprincipe (Deze matrix wordt ingevuld aan het pedagogisch werkplan toegevoegd)

Bijlage 1: Matrix vierogenprincipe (Deze matrix wordt ingevuld aan het pedagogisch werkplan toegevoegd) Bijlage 1: Matrix vierogenprincipe (Deze matrix wordt ingevuld aan het pedagogisch werkplan toegevoegd) Naam locatie:vrijbuiters Datum: 02-11-2017 Ingevuld door:tessa Murre Onderwerp Algemeen beleid Knelpunten

Nadere informatie

Buitenschoolse opvang Kikkersloot. Louis Couperrusstraat CX Utrecht

Buitenschoolse opvang Kikkersloot. Louis Couperrusstraat CX Utrecht Vestigingsbijlage bij het Algemeen Pedagogisch Beleid Buitenschoolse opvang Louis Couperrusstraat 85 3532 CX Utrecht 06-34550253 bsokikkersloot@ludens.nl Pag 1 van 9 Bedankt voor je interesse in Ludens.

Nadere informatie

1.2 BIJLAGE BIJ PEDAGOGISCH BELEID

1.2 BIJLAGE BIJ PEDAGOGISCH BELEID 1.2 BIJLAGE BIJ PEDAGOGISCH BELEID 1.2 Bijlage bij Pedagogisch beleid inclusief VVE, locatie specifieke deel Bijlage 1: Matrix vierogenprincipe (Deze matrix wordt ingevuld aan het pedagogisch werkplan

Nadere informatie

Bijlage bij Pedagogisch beleidsplan 4-12 jaar

Bijlage bij Pedagogisch beleidsplan 4-12 jaar Bijlage bij Pedagogisch beleidsplan 4-12 jaar Locatie-specifieke informatie over BSO De Flierefluiters Bijlage Pedagogisch beleidsplan 4-12 jaar Pagina 1 van 5 De locatie van BSO De Flierefluiters Op deze

Nadere informatie

Pedagogisch werkplan. De UkkePukken

Pedagogisch werkplan. De UkkePukken Pedagogisch werkplan De UkkePukken Kinderopvang De Toverdroom Inleiding Dit pedagogisch werkplan is een aanvulling op het algemene pedagogisch beleidsplan van Kinderopvang De Toverdroom. In dit pedagogisch

Nadere informatie

Bijlage 1: Matrix vierogenprincipe

Bijlage 1: Matrix vierogenprincipe Bijlage 1: Matrix vierogenprincipe Naam locatie: Kindcentrum Platijn BSO Ingevuld door: Cecile van Eijndhoven Datum: 28 oktober 2017 Onderwerp Algemeen beleid Knelpunten locatie (Bespreekpunten met team/oudercie)

Nadere informatie

Locatiebeschrijving Pieter vd Plas

Locatiebeschrijving Pieter vd Plas Okidoki adres plaats (0174) 44 15 10 info@villaokidoki-kdv.nl www.villaokidoki-kdv.nl Locatiebeschrijving Pieter vd Plas Algemene gegevens Locatie Villa Okidoki Pieter van der Plas Pieter van der Plasstraat

Nadere informatie

1.2 BIJLAGE BIJ PEDAGOGISCH BELEID

1.2 BIJLAGE BIJ PEDAGOGISCH BELEID 1.2 BIJLAGE BIJ PEDAGOGISCH BELEID 1.2 Bijlage bij Pedagogisch beleid inclusief VVE, locatie specifieke deel Bijlage 1: Matrix vierogenprincipe (Deze matrix wordt ingevuld aan het pedagogisch werkplan

Nadere informatie

Kinderdagverblijf De Tuinkabouter. Professor van Bemmelenlaan 51c 3571 EL Utrecht

Kinderdagverblijf De Tuinkabouter. Professor van Bemmelenlaan 51c 3571 EL Utrecht Vestigingsbijlage bij het Algemeen Pedagogisch Beleid Kinderdagverblijf De Tuinkabouter Professor van Bemmelenlaan 51c 3571 EL Utrecht 030 850 98 35 tuinkabouter@ludens.nl Bedankt voor je interesse in

Nadere informatie

Ruimte om te groeien. Pedagogisch werkplan. Dagopvang

Ruimte om te groeien. Pedagogisch werkplan. Dagopvang Ruimte om te groeien Pedagogisch werkplan Dagopvang Dikkie Dik 2016-2018 OPVANG ONTWIKKELING ONTSPANNING OPVOEDING ONDERWIJS WOORD VOORAF Voor je ligt het werkplan van de dagopvanggroep van de locatie:

Nadere informatie

Kinderdagverblijf Mus & Mees. Vader Rijndreef XB Utrecht

Kinderdagverblijf Mus & Mees. Vader Rijndreef XB Utrecht Vestigingsbijlage bij het Algemeen Pedagogisch Beleid Kinderdagverblijf Mus & Mees Vader Rijndreef 7-9 356 XB Utrecht 020-8200720 musenmees@ludens.nl Bedankt voor je interesse in Ludens. In deze vestigingsbijlage

Nadere informatie

Pedagogisch werkplan. Peuterspeelzaal t Piraatje. Pedagogisch werkplan t Piraatje SPL / SJWB september 2019

Pedagogisch werkplan. Peuterspeelzaal t Piraatje. Pedagogisch werkplan t Piraatje SPL / SJWB september 2019 1 Pedagogisch werkplan Peuterspeelzaal t Piraatje September 2019 2 Inhoud 1. Informatie over peuterspeelzaal t Piraatje... 3 2. Groepsomvang, leeftijdsopbouw en personeel... 4 3. Kennismaking, wennen en

Nadere informatie

Bijlage bij Pedagogisch beleidsplan 4-12 jaar

Bijlage bij Pedagogisch beleidsplan 4-12 jaar Bijlage bij Pedagogisch beleidsplan 4-12 jaar Locatie-specifieke informatie over BSO Pancratius Bijlage Pedagogisch beleidsplan 4-12 jaar Pagina 1 van 5 De locatie van BSO Pancratius BSO Pancratius is

Nadere informatie

Pedagogische werkwijze BSO De Hoek, versie januari 2018 Vera Snelle, locatiemanager

Pedagogische werkwijze BSO De Hoek, versie januari 2018 Vera Snelle, locatiemanager Omvang van de BSO en de samenstelling van de groepen Er kunnen maximaal 30 kinderen per dag worden opgevangen op De Hoek De samenstelling van de groepen: Naam van de basisgroep Sprinkhanen geopend op maandag,

Nadere informatie

Kinderdagverblijf Aspelin (nieuwbouw) Vleutenseweg HX Utrecht

Kinderdagverblijf Aspelin (nieuwbouw) Vleutenseweg HX Utrecht Vestigingsbijlage bij het Algemeen Pedagogisch Beleid Kinderdagverblijf Aspelin (nieuwbouw) Vleutenseweg 4 353 HX Utrecht 030-943995 aspelin@ludens.nl Bedankt voor je interesse in Ludens. In deze vestigingsbijlage

Nadere informatie

Bijlage 1 Locatiegebonden werkplan Midwoud

Bijlage 1 Locatiegebonden werkplan Midwoud Bijlage 1 Locatiegebonden werkplan Midwoud 1. Openingstijden De hele dagopvang is geopend op maandag tot en met vrijdag van 7:00 uur tot 18:30 uur. De peuterspeelgroep is geopend op maandag tot en met

Nadere informatie

Locatiebeschrijving KDV Locatie Leeuwerik

Locatiebeschrijving KDV Locatie Leeuwerik Dresdenweg 1 2692 AA s-gravenzande (0174) 44 15 10 info@okidoki-kdv.nl www.villaokidoki-kdv.nl Locatiebeschrijving KDV Algemene gegevens Leeuwerik 9 2295 PE Kwintsheul Tel. Nummer (0174) 615151 LRK nummer

Nadere informatie

Pedagogisch locatiebeleid van kdv Cuneradal

Pedagogisch locatiebeleid van kdv Cuneradal Pedagogisch locatiebeleid van kdv Cuneradal Naam locatie: Cuneradal Adres: Cuneradal 17 5551 BP Dommelen Telefoonnummer: Algemeen mailadres: Website: Openingstijden: 040-2041471, paarse zon 040-2047230,

Nadere informatie

1.2 BIJLAGE BIJ PEDAGOGISCH BELEID

1.2 BIJLAGE BIJ PEDAGOGISCH BELEID 1.2 BIJLAGE BIJ PEDAGOGISCH BELEID 1.2 Bijlage bij Pedagogisch beleid inclusief VVE, locatie specifieke deel Bijlage 1: Matrix vierogenprincipe (Deze matrix wordt ingevuld aan het pedagogisch werkplan

Nadere informatie

Bijlage bij Pedagogisch beleidsplan 4-12 jaar

Bijlage bij Pedagogisch beleidsplan 4-12 jaar Bijlage bij Pedagogisch beleidsplan 4-12 jaar Locatie-specifieke informatie over Thema BSO Het Avontuur Bijlage Pedagogisch beleidsplan 4-12 jaar Pagina 1 van 5 De locatie van Thema BSO Het Avontuur In

Nadere informatie

Locatiebeschrijving Pieter van der Plasstraat 22, 2291 SE Wateringen

Locatiebeschrijving Pieter van der Plasstraat 22, 2291 SE Wateringen Villa Okidoki Pieter van der Plasstraat Wateringen (0174) 44 15 10 info@villaokidoki-kdv.nl www.villaokidoki-kdv.nl Locatiebeschrijving Pieter van der Plasstraat 22, 2291 SE Wateringen Algemene gegevens

Nadere informatie

Inspectierapport Doomijn BSO Tichelmeesterlaan (BSO) Tichelmeesterlaan LA ZWOLLE Registratienummer

Inspectierapport Doomijn BSO Tichelmeesterlaan (BSO) Tichelmeesterlaan LA ZWOLLE Registratienummer Inspectierapport Doomijn BSO Tichelmeesterlaan (BSO) Tichelmeesterlaan 49 8014LA ZWOLLE Registratienummer 188440136 Toezichthouder: GGD IJsselland In opdracht van gemeente: ZWOLLE Datum inspectie: 12-06-2014

Nadere informatie

Pedagogische werkwijze BSO De Capelle, februari 2019 Renate Piet, locatiemanager

Pedagogische werkwijze BSO De Capelle, februari 2019 Renate Piet, locatiemanager Omvang van de BSO en de samenstelling van de groepen Er kunnen maximaal 20 kinderen per dag worden opgevangen op BSO De Capelle. Wij bieden opvang voor kinderen van De Buikslotermeer en Het Wespennest.

Nadere informatie

1.2 BIJLAGE BIJ PEDAGOGISCH BELEID

1.2 BIJLAGE BIJ PEDAGOGISCH BELEID 1.2 BIJLAGE BIJ PEDAGOGISCH BELEID 1.2 Bijlage bij Pedagogisch beleid inclusief VVE, locatie specifieke deel Bijlage 1: Matrix vierogenprincipe Naam locatie: Ingevuld door: Dorien Hooijman Datum: 13 augustus

Nadere informatie

Locatiebeschrijving Boelhouwerstraat (Heenweg)

Locatiebeschrijving Boelhouwerstraat (Heenweg) Dresdenweg 1 2692 AA s-gravenzande (0174) 44 15 10 info@okidoki-kdv.nl www.okidoki-kdv.nl Locatiebeschrijving Boelhouwerstraat (Heenweg) Algemene gegevens Okidoki locatie Boelhouwerstraat Boelhouwerstraat

Nadere informatie

Bijlage 1: Matrix vierogenprincipe (Deze matrix wordt ingevuld aan het pedagogisch werkplan toegevoegd)

Bijlage 1: Matrix vierogenprincipe (Deze matrix wordt ingevuld aan het pedagogisch werkplan toegevoegd) Bijlage 1: Matrix vierogenprincipe (Deze matrix wordt ingevuld aan het pedagogisch werkplan toegevoegd) Naam locatie:bso De Schakel Ingevuld door:lorette Hildebrand Datum:19 december 2017 Onderwerp Algemeen

Nadere informatie

Informatieboekje van. Peuterspeelschool Haaften

Informatieboekje van. Peuterspeelschool Haaften Informatieboekje van Peuterspeelschool Haaften - 2 Welkom Voor u ligt het informatieboekje van peuterspeelschool Haaften Wij wensen u veel plezier met het doorlezen van dit boekje en hopen uw peuter en

Nadere informatie

Buitenschoolse opvang Maan. Oude liesbosweg SB Utrecht Apollo: Spoetnik: Kantoor:

Buitenschoolse opvang Maan. Oude liesbosweg SB Utrecht Apollo: Spoetnik: Kantoor: Vestigingsbijlage bij het Algemeen Pedagogisch Beleid Buitenschoolse opvang Maan Oude liesbosweg 40 3524 SB Utrecht Apollo: 06 41784264 Spoetnik:06 43779582 Kantoor: 030 8200709 bsomaan@ludens.nl Bedankt

Nadere informatie

Bijlage bij Pedagogisch beleidsplan 0-4 en 4-12 jaar

Bijlage bij Pedagogisch beleidsplan 0-4 en 4-12 jaar Bijlage bij Pedagogisch beleidsplan 0-4 en 4-12 jaar Locatie-specifieke informatie over Kindercentrum Aquarel Bijlage bij Pedagogisch beleidsplan 0-4 en 4-12 jaar Pagina 1 van 6 De locatie van Kindercentrum

Nadere informatie

Bijlage bij Pedagogisch overleg 0-4 jaar. Locatie-specifieke informatie over KDV Katrijn

Bijlage bij Pedagogisch overleg 0-4 jaar. Locatie-specifieke informatie over KDV Katrijn Bijlage bij Pedagogisch overleg 0-4 jaar Locatie-specifieke informatie over KDV Katrijn 1 De locatie van KDV Katrijn De locatie van KDV Katrijn straalt rust en sfeer uit en biedt vele mogelijkheden om

Nadere informatie

Pedagogisch plan Bengels kinderopvang

Pedagogisch plan Bengels kinderopvang Pedagogisch plan Bengels kinderopvang Pedagogisch beleidsplan Bengels Inleiding In dit beleidsplan laten we u kennis maken met het pedagogisch beleid van kinderopvang Bengels. Het pedagogisch beleid geeft

Nadere informatie

Bijlage 1: Matrix vierogenprincipe (Deze matrix wordt ingevuld aan het pedagogisch werkplan toegevoegd)

Bijlage 1: Matrix vierogenprincipe (Deze matrix wordt ingevuld aan het pedagogisch werkplan toegevoegd) Bijlage 1: Matrix vierogenprincipe (Deze matrix wordt ingevuld aan het pedagogisch werkplan toegevoegd) Naam locatie: BSO de Keet Datum: 27-12-2017 Ingevuld door: Myra Poots Onderwerp Algemeen beleid Knelpunten

Nadere informatie

Veel gestelde vragen over peuterschool t Koggeschip

Veel gestelde vragen over peuterschool t Koggeschip Veel gestelde vragen over peuterschool t Koggeschip Juni 2014 Wat is een peuterschool? De peuterschool is een combinatie van kinderdagverblijf en voorschool. Hier komen alle kinderen in de wijk van 2,5

Nadere informatie

1.2 BIJLAGE BIJ PEDAGOGISCH BELEID

1.2 BIJLAGE BIJ PEDAGOGISCH BELEID 1.2 BIJLAGE BIJ PEDAGOGISCH BELEID 1.2 Bijlage bij Pedagogisch beleid inclusief VVE, locatie specifieke deel Bijlage 1: Matrix vierogenprincipe (Deze matrix wordt ingevuld aan het pedagogisch werkplan

Nadere informatie

Buitenschoolse opvang Harlekino. Verlengde Hoogravenseweg BB Utrecht /

Buitenschoolse opvang Harlekino. Verlengde Hoogravenseweg BB Utrecht / Vestigingsbijlage bij het Algemeen Pedagogisch Beleid Buitenschoolse opvang Harlekino Verlengde Hoogravenseweg 37 3525 BB Utrecht 030 8200747 / 06 14477078 bsoharlekino@ludens.nl Bedankt voor je interesse

Nadere informatie