Pedagogisch werkplan van BSO de Bonte Koe te Koewacht.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Pedagogisch werkplan van BSO de Bonte Koe te Koewacht."

Transcriptie

1 Pedagogisch werkplan van BSO de Bonte Koe te Koewacht.

2 Pedagogisch werkplan van BSO de Bonte Koe. Wie zijn wij? - Wij zijn BSO de Bonte Koe te Koewacht. De vaste leidsters op de BSO zijn: - Marileen Vergouwen, zij werkt : Maandagochtend van uur en maandagmiddag van uur Dinsdagochtend van uur en dinsdagmiddag van uur Woensdagmiddag van uur Donderdagochtend van en donderdagmiddag van uur Vrijdagochtend van en vrijdagmiddag van uur. - Carola Rodrigo, zij werkt: Dinsdagochtend van en dinsdagmiddag van uur Donderdagmiddag van /18.30 uur. - Bianca van de wege, zij werkt: Donderdagochtend van uur. De stamgroep bestaat ongeveer uit 40 kinderen variërend in de leeftijd van 4 t/m 12 jaar. Wij zijn gevestigd in de brede school de Vlaswiek in Koewacht. De ruimte die wij gebruiken en hoe die is ingericht: - 1 e ruimte: De 1 e ruimte is een relax ruimte, in deze ruimte zijn op de muren sprookjes geschilderd, er staat een bank met ernaast een kastje met boeken, waar de kinderen kunnen lezen. Er staat ook een T.V met dvd speler, waar de kinderen een filmpje of tv kunnen kijken. Aan de andere kant is de poppenhoek en de poppenkast. In deze ruimte bevind zich ook de keuken, en vaatwasser. Er is ook een toiletruimte, en een grote kast waar allerlei materiaal in staat. - 2 e ruimte: Deze ruimte wordt gedeeld met het JOK. In deze ruimte staat: een grote tafel waar de kinderen aan drinken en eten, en daarna kunnen knutselen en spelletjes doen. Er is een auto hoek. Er staat een thema tafel. In de ruimte die daar aan vast zit staat ook nog eens een grote tafel, Een kast met gezelschapsspellen, een kast met bouwmateriaal, een make-up en schmink tafel., knutselkasten, met allerlei knutselmateriaal. Aan het eind van die ruimte staat een voetbaltafel, en is ook nog een bank. - Buitenruimte: De buitenruimte bestaat uit een pleintje met in het midden een boom, er staat een tuinhuis van hout met allerlei buitenspeelgoed. Het plein wordt afgeschermd door een poort, kan dicht.

3 De BSO organiseert ook dag arrangementen ook voor de schoolkinderen van groep 1 t/m 8. Het financiële gedeelte wordt door de school gedaan. Hoe wij zorgen voor vertrouwen en geborgenheid. - Wij verwelkomen het kond en vragen hoe het geweest is op school. Als er een kind nieuw is op de BSO geven we dat kind extra aandacht en maken hem of haar wegwijs op de BSO. Het kind wordt overal in betrokken. Ook wordt er als er kinderen nieuw in de groep zijn bij ouders geïnformeerd of het kind bepaalde rituelen of gewoontes heeft. Er wordt rekening gehouden met de wensen van het kind, en e.v problemen in het gedrag zoals b.v: - ADHD - PDD.NOS enz. Op de BSO hanteren we huisregels die verderop in het document zijn toegevoegd. Waarde, normen en respect voor elkaar staan hierbij bovenaan. Bep. Regels zijn b.v: - Niet vloeken - Geen agressief gedrag - Niet gepest - Beleefd zijn tegen elkaar en de leidsters. Wij stralen vertrouwen uit door een open houding. Kinderen kunnen hun verhaal kwijt en kunnen altijd op hulp vragen. De kinderen denken mee met activiteiten en ze kunnen zelf activiteiten aanbieden. Als er iets gebeurt, of het kind heeft pijn of verdriet zal het altijd verzorgd en getroost worden. Als een kind b.v valt of ruzie heeft met een ander kind worden de ouders altijd ingelicht. Activiteit en aanbod. - Wij maken gebruik v. thema s. Deze wisselen 1 keer per 3á4 weken. Werken aan de hand v thema s geeft, structuur. - Thema s bevatten: Sport, spel, knutselen, en een rustmoment. - We bieden ook dag arrangementen aan waar de schoolkinderen ook aan mee doen. Voorbeelden zijn, arrangementen met : sport, spel, natuur, dansen, zingen, muziek enz. - We bieden ook uitgebreide thema s aan zoals thema s rondom, Halloween, sinterklaas, kerst, carnaval, Pasen enz. Hierbij organiseren we dan ook bonte middagen, en kerstborrels enzo, wat bij t thema hoort. - In de vakantie hebben we ook altijd speciale thema s waar dan een hoop activiteiten mee gedaan worden. - Er zijn altijd uitgewerkte thema boekjes te vinden op de BSO ook goed voor invalskrachten, stagiaires en vakantie krachten.

4 Hoe brengen wij regels en waarden en normen over? - Wij vinden waarden en normen belangrijk omdat wij respect hebben voor elkaar en anderen en acceptatie van elkaar erg belangrijk vinden. Dit brengen we over door huisregels. Dit wordt wel besproken met de kinderen. Huisregels creëert rust op de groep. Hoe stimuleren we positief gedrag en corrigeren we negatief gedrag. - Kinderen moeten positief benaderd worden. Dit doen we door zelf positief gedrag te vertonen en positief gedrag v/d kinderen te belonen met complimentjes geven en aanmoedigen als ze t goed doen waar nodig is. - Negatief gedrag corrigeren we door kinderen er op aan te spreken, e.v. met t kind te bespreken waarom dit niet kan, ook geven we t kind soms een time-out, als de ouders het kind komen ophalen wordt dit besproken, positief uiteraard ook. Huisregels: - Afspraken over sluiten v. hekken en deuren: - De buitendeur dichtdoen als alle kinderen binnen zijn. - Als kinderen buiten spelen op plein, poort dichtdoen, en duidelijk afspreken dat ze niet buiten de poort mogen komen. - Als kinderen op het grasveldje spelen moet er altijd een leidster bij zijn. - Als speelbus er is, op plein spelen of op grasveldje altijd met leidster erbij. - Afspraken over parkeren van auto s en fietsen: - Auto s parkeren op parkeerplaats. - Fietsen buiten t hek of op plein. - Garderobe: - De kinderen hangen hun jassen en tassen aan de kapstok. - Papieren en knutselwerkjes worden meteen in tassen gedaan. - Bij dag arrangementen worden de jassen en tassen ook op de bank in 2 e ruimte gelegd. - Afspraken over schoonmaak, ook buiten openingstijden: - Elke dag rond 17.15/17.30 wordt er geveegd en gedweild. - Vuilniszakken worden geleegd. - Deurklinken gepoetst. - Speelgoed opgeruimd. - Afwasmachine uitgehaald en uitgezet - Wc s worden schoongemaakt. - Op maandagavond en woensdag avond komt de schoonmaker. - Afspraak over schoenen: - Schoenen worden bi de kapstok gezet. - Wordt op gelet dat ze niet rondslingeren. - Afspraak over papieren die kinderen meekrijgen: - Alle nieuwsbrieven enz. worden tegenwoordig via de mail gedaan. - Zijn er toch nog brieven wordt dit meteen in de tassen gedaan. - Afspraken over speelgoed: - Kinderen mogen zelf iets pakken, zijn ze er mee klaar moeten ze het zelf weer opruimen. - Op de WII wordt gespeeld na uur. - Bij buitenspelen mogen zelf iets pakken maar zelf ook weer opruimen.

5 - Afspraken over eten aan tafel: - Als kinderen binnenkomen gaan ze eerst aan tafel fruit eten en iets drinken en een koek eten. - Soms trakteren kinderen wel eens. - In keukenkastje hangt papier waar op staat wat kinderen wel en niet mogen eten i.v.m. allergie. De huisregels van de BSO: - Er wordt niet geplaagd, gevloekt of gescholden. - Wij zijn beleefd tegen elkaar en tegen de leidsters. - Als we ergens niet meer mee spelen ruimen we het gelijk op. - We gaan netjes met speelgoed om, we gooien niet met spullen. - We vragen het eerst voordat we bepaalde dingen mogen pakken, zoals uit b.v. knutselkasten enz. - We spelen pas na op de WII - We zijn zelf verantwoordelijk voor spulletjes die we meenemen van thuis of die we op school krijgen. Dagindeling BSO: - Dit is globaal de indeling van de bso van uur en uur. Vanaf 7.30 kunnen de kinderen naar de bso komen, dit staat in de map welke kinderen er die ochtend komen. De kinderen mogen zelf spelen, of knutselen, of een spelletje doen of lezen, er is altijd een leidster aanwezig, bij veel kinderen zijn er 2 leidsters. De kinderen vanaf groep 3 mogen om 8.15 naar school, de kinderen van groep 1 en 2 vanaf 8.30 naar school. Als alle kinderen naar school zijn ruimt de leidster de BSO weer op, en werkt de map bij, en zet e.v voor die middag iets klaar. Om uur komen de meeste kinderen zelf naar de BSO, de kleinste v. groep 1 staan bij de juf en worden door de leidster opgehaald. In de map staat bij planning welke kinderen er die dag komen. Als alle kinderen er zijn gaan we aan tafel zitten en eten we fruit, drinken iets en eten nog een koekje. Bij dag arrangementen gaan de kinderen daarna naar t dag arrangement. Als de kinderen klaar zijn met eten mogen ze gaan spelen. Willen ze iets uit de kast of buiten spelen moeten ze dit eerst vragen. Soms zijn er bepaalde thema middagen, die dan gezamenlijk gedaan worden.! keer in de 2 weken komt op donderdag de speelbus, na het fruit eten gaan de kinderen dan ook allemaal naar de speelbus, wat altijd buiten is, alleen bij slecht weer in de gymzaal. Rond uur krijgen de kinderen een soepstengel met smeerkaas als tussendoortje en e.v. wat te drinken als ze dit willen. Rond uur worden de kinderen die nog niet opgehaald zijn naar de babygroep gestuurd, en kan de leidster de bso opruimen, de overgebleven kinderen worden dan op de babygroep opgehaald. De leidster gaat na het opruimen van de BSO ook naar de babygroep en 1 leidster blijft tot of uur.

Pedagogisch werkplan

Pedagogisch werkplan Pedagogisch werkplan Kinderopvang Zeeuws Vlaanderen Locatie: Kindercentrum de Vlaswiek Groep: bso de bonte koe 1) Wie zijn wij. Wij zijn buitenschoolse opvang de bonte koe van het kindercentrum de Vlaswiek.

Nadere informatie

Huisregels Bso Noordkids

Huisregels Bso Noordkids Algemeen Alle deuren zijn voorzien van vinger protectie op de draaiende delen. Let wel goed op de kinderen als ze bij een deur staan! Ouders zijn zelf verantwoordelijk voor hun tas en de bezittingen die

Nadere informatie

Herzien januari

Herzien januari Herzien januari 2014 1 1. Pedagogisch Werkplan BSO de Hille Wij zijn het team van buitenschoolse opvanggroep de Hille. We zijn een enthousiast team met twee pedagogisch medewerkers. Wij zijn gevestigd

Nadere informatie

Op Bso Sunkids worden kinderen opgevangen in de leeftijd van 4 tot 12 jaar. Er worden maximaal 38 kinderen opgevangen.

Op Bso Sunkids worden kinderen opgevangen in de leeftijd van 4 tot 12 jaar. Er worden maximaal 38 kinderen opgevangen. PEDAGOGISCH WERKPLAN BSO SUNKIDS Februari 2013 Voor u ligt het Pedagogisch werkplan van Buitenschoolse opvang Sunkids te Sas van Gent. Wij bieden opvang aan kinderen van de basisschool in de leeftijd van

Nadere informatie

De Speelark. Huisregels buitenschoolse opvang De Speelark Heel. Regels bij het brengen en halen:

De Speelark. Huisregels buitenschoolse opvang De Speelark Heel. Regels bij het brengen en halen: De Speelark Huisregels buitenschoolse opvang De Speelark Heel. Regels bij het brengen en halen: Kinderen worden door ouders tot in de groepsruimte gebracht. Kinderen en/of ouders pakken de tas uit. Jassen

Nadere informatie

De Speelark. Huisregels buitenschoolse opvang De Speelark Heel. Regels bij het brengen en halen:

De Speelark. Huisregels buitenschoolse opvang De Speelark Heel. Regels bij het brengen en halen: De Speelark Huisregels buitenschoolse opvang De Speelark Heel. Regels bij het brengen en halen: Kinderen worden door ouders tot in de groepsruimte gebracht. Kinderen en/of ouders pakken de tas uit. Jassen

Nadere informatie

Rebecca Afke Maaike Madelon

Rebecca Afke Maaike Madelon 1. KOZV OTHENE Pedagogisch werkplan BSO oudste kinderen (K) Rebecca Afke Maaike Madelon September 2012 1 Pedagogisch Werkplan BSOK Wij zijn het team van buitenschoolse opvanggroep K. We zijn een enthousiast

Nadere informatie

1.1. Het creëren van een veilige en vertrouwde omgeving

1.1. Het creëren van een veilige en vertrouwde omgeving Pedagogisch Beleidsplan 1.1. Het creëren van een veilige en vertrouwde omgeving Een veilige en vertrouwde omgeving is de basis van waaruit een kind zich kan gaan ontwikkelen. Het is dus belangrijk dat

Nadere informatie

Aanvulling pedagogisch beleidsplan Kleine Raaf

Aanvulling pedagogisch beleidsplan Kleine Raaf Aanvulling pedagogisch beleidsplan Kleine Raaf Auteur Datum geldigheidsverkl. Paraaf map Versie nr. IV juni 2015 Werkinstructie map Kinderopvang 2015A Voor u ligt de aanvulling op het pedagogisch beleidsplan

Nadere informatie

WAT IS EEN OVERBLIJFKRACHT?

WAT IS EEN OVERBLIJFKRACHT? WAT IS EEN OVERBLIJFKRACHT? Op basisschool De Achtbaan hebben kinderen de mogelijkheid om op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag over te blijven. Dit gebeurt onder leiding van twee coördinatoren. Dit

Nadere informatie

Hoe gaat het in groep 1/2 b

Hoe gaat het in groep 1/2 b Hoe gaat het in groep 1/2 b Binnenkomst: - Als je op school komt hang je je jas op je eigen haakje onder je tent. Je tas zet je op de plank. - In de klas geef je de juf een hand en je pakt een spelletje

Nadere informatie

PEDAGOGISCH WERKPLAN: BSO Kinderplein (Mirakel/Boemerang) Sept. 2015

PEDAGOGISCH WERKPLAN: BSO Kinderplein (Mirakel/Boemerang) Sept. 2015 PEDAGOGISCH WERKPLAN: BSO Kinderplein (Mirakel/Boemerang) Sept. 2015 Bij BSO Kinderplein werken we met een vast team van 2 pedagogisch medewerkers, Kurbet, Sebas, Sandra en Barbara. Elke dag is iemand

Nadere informatie

Voor het eerst naar school. Kennismaken met groep 1

Voor het eerst naar school. Kennismaken met groep 1 Voor het eerst naar school Kennismaken met groep 1 Beste ouder(s)/ verzorger(s), Wat fijn dat we u en uw kind mogen verwelkomen op onze school De Opdracht. We hopen natuurlijk dat hij of zij het snel naar

Nadere informatie

2. Opvangvormen en openingstijden Kinderdagverblijf Geopend op maandag t/m vrijdag van 7.30 uur tot uur.

2. Opvangvormen en openingstijden Kinderdagverblijf Geopend op maandag t/m vrijdag van 7.30 uur tot uur. 2Lepelaars 2Lepelaars heeft een mooi pand gelegen in de Vogelwijk in Den Haag. Wij bieden voor kinderen van 0 tot 13 jaar opvang in zes verschillende groepen. Op de begane grond hebben wij drie babygroepen,

Nadere informatie

HUISREGELS BUITENSCHOOLSE OPVANG DE ROZENTUIN

HUISREGELS BUITENSCHOOLSE OPVANG DE ROZENTUIN HUISREGELS BUITENSCHOOLSE OPVANG DE ROZENTUIN Elk mens heeft het recht een eigen identiteit te ontwikkelen. Jenaplan Huisregels BSO De Rozentuin - september 2015 Pagina 1 Indeling In het informatieboekje

Nadere informatie

Pedagogisch werkplan. Peuterspeelzaal t Boefje

Pedagogisch werkplan. Peuterspeelzaal t Boefje Pedagogisch werkplan Peuterspeelzaal t Boefje Juni 2016 Peuterspeelzaal t Boefje Guido Gezellelaan 3-5 2182 WB Hillegom T: 088 304 3081 E: boefje@splopvang.nl W: www.splopvang.nl 1 Inhoud 1. Informatie

Nadere informatie

Pedagogisch Werkplan Locatie Herwen

Pedagogisch Werkplan Locatie Herwen Pedagogisch Werkplan Locatie Herwen INHOUDSOPGAVE 1. INLEIDING 3 2. GROEPSSAMENSTELLING 3 3. INDELING EN INRICHTING VAN DE BINNEN EN BUITENRUIMTE 4 4. DAGRITME 4 5. ALGEMENE REGELS 6 6. SIGNALEREN 6 ELMO-Kinderopvang

Nadere informatie

Groepsboekje BSO sport de Kantine

Groepsboekje BSO sport de Kantine Groepsboekje BSO sport de Kantine Groepsboekje BSO sport De Kantine januari 2016 Inhoud Welkom bij BSO sport De Kantine!... 2 De Groep... 3 De groepsruimte binnen en buiten... 3 Wat is er te doen?...

Nadere informatie

Joepie!! Ik mag naar de basisschool. Welkom op basisschool De Mussenberg

Joepie!! Ik mag naar de basisschool. Welkom op basisschool De Mussenberg Joepie!! Ik mag naar de basisschool Welkom op basisschool De Mussenberg Zo ziet mijn school er uit Jouw nieuwe school ligt in Horn. De school heeft twee ingangen naar de speelplaatsen. 1 ingang ligt aan

Nadere informatie

PEDAGOGISCH WERKPLAN: BUITENSCHOOLSE OPVANGGROEP HET MIRAKEL Januari 2013

PEDAGOGISCH WERKPLAN: BUITENSCHOOLSE OPVANGGROEP HET MIRAKEL Januari 2013 PEDAGOGISCH WERKPLAN: BUITENSCHOOLSE OPVANGGROEP HET MIRAKEL Januari 2013 Bij buitenschoolse opvang Het Mirakel werken we met een vast team van 2 pedagogisch medewerkers, Kurbet en Barbara. Bij ons worden

Nadere informatie

Almtopper één Op basisschool De Alm zijn wij beleefd en aardig tegen elkaar

Almtopper één Op basisschool De Alm zijn wij beleefd en aardig tegen elkaar Tilburg, februari 2014 Almtopper één Op basisschool De Alm zijn wij beleefd en aardig tegen elkaar Wanneer ik iets nodig heb, vraag ik daar vriendelijk om Ik begroet de leerkrachten en mijn klasgenootjes

Nadere informatie

Kinderen leren spelenderwijs in hun eigen tempo en aan de hand van een visuele ondersteuning overzicht en grip krijgen op de tijd.

Kinderen leren spelenderwijs in hun eigen tempo en aan de hand van een visuele ondersteuning overzicht en grip krijgen op de tijd. naar de basisschool Algemene informatie omtrent de kleutergroepen *Schooltijden 8.30u.-12.00u. (woensdag tot 12.30u.) 13.00u.-15.00u. Dagindeling en praktische zaken Hoe de dag is ingedeeld is te zien

Nadere informatie

Pedagogisch werkplan. Peuterspeelzaal Olleke Bolleke

Pedagogisch werkplan. Peuterspeelzaal Olleke Bolleke Pedagogisch werkplan Peuterspeelzaal Olleke Bolleke Maart 2016 1 Inhoud 1. informatie over peuterspeelzaal Olleke Bolleke p. 3 2. groepsomvang, en leeftijdsopbouw en personeel p. 4 3. kennismaking en wennen

Nadere informatie

PEDAGOGISCH WERKPLAN BSO ST. BERNARDUS

PEDAGOGISCH WERKPLAN BSO ST. BERNARDUS PEDAGOGISCH WERKPLAN BSO ST. BERNARDUS Clinge 23-01-2013 1 Inhoud Inleiding... 3 1. Pedagogische doelstelling en pedagogisch klimaat... 4 1.1 Emotionele veiligheid... 4 1.2 Persoonlijke competenties...

Nadere informatie

Tussenschoolse opvang de Kyckert werkplan

Tussenschoolse opvang de Kyckert werkplan Tussenschoolse opvang de Kyckert werkplan Inhoudsopgave 1. De tussenschoolse opvang 2 1.1. Groepen 1 en 2 2 1.2. Groepen 3 t/m 8 3 2. Lunchpakket 3 3. Pedagogische uitgangspunten 4 4. Regels tijdens de

Nadere informatie

Olleke Bolleke is een van de 11 peuterspeelzalen die valt onder de SPGG.

Olleke Bolleke is een van de 11 peuterspeelzalen die valt onder de SPGG. Stichting Peuterspeelzalen Gemeente Geldermalsen Olleke Bolleke is een van de 11 peuterspeelzalen die valt onder de SPGG. Voor contact: SPGG Postbus 173 4190 CD GELDERMALSEN www.spgg.nl Administratie:

Nadere informatie

Ouderbeleid van BSO De Bosuil

Ouderbeleid van BSO De Bosuil Ouderbeleid van BSO De Bosuil BSO De Bosuil vindt het belangrijk dat de ouders van de kinderen die in onze opvang zitten actief worden betrokken. Het is belangrijk dat ouders zich op hun gemak voelen,

Nadere informatie

BUITENSCHOOLSE OPVANG DE HEKSENKETEL

BUITENSCHOOLSE OPVANG DE HEKSENKETEL Beste ouders en/of verzorgenden, Voor u ligt het pedagogisch werkplan van buitenschoolse opvang de Heksenketel uit Sluis. Door middel van dit werkplan geven wij u meer informatie over het opvangaanbod,

Nadere informatie

klas gewerkt aan de hand van thema s. Die thema s is in allerlei activiteiten terug te zien.

klas gewerkt aan de hand van thema s. Die thema s is in allerlei activiteiten terug te zien. Welkom Welkom in groep 1van de Willem Teellinckschool. Uw kind zit voor het eerste of tweede jaar op de basisschool. In het begin is het voor kinderen vaak even wennen. Het gaat anders dan op de peuterspeelzaal

Nadere informatie

Groep 1 en 2 Schooljaar 2013-2014

Groep 1 en 2 Schooljaar 2013-2014 Groep 1 en 2 Schooljaar 2013-2014 Welkom in onze klas Spelend leren. In groep 1 en 2 staat spelend leren centraal in een hiertoe uitdagende omgeving. Van belang is dat de kinderen zich op hun gemak voelen

Nadere informatie

Aanvullende Huis/gedrag regels BSO Thuishuis beregoed 2018

Aanvullende Huis/gedrag regels BSO Thuishuis beregoed 2018 Aanvullende Huis/gedrag regels BSO Thuishuis beregoed 2018 De BSO is geopend vanaf einde schooltijd tot 18.00. In de vakantie en op studie/marge dagen van 7.00 tot 18.00. Ouders moeten zelf en op tijd

Nadere informatie

Pedagogisch werkplan Pedagogisch werkplan. Kinderopvang Zeeuws Vlaanderen Locatie: Kiddo s Groep: bso

Pedagogisch werkplan Pedagogisch werkplan. Kinderopvang Zeeuws Vlaanderen Locatie: Kiddo s Groep: bso Pedagogisch werkplan Kinderopvang Zeeuws Vlaanderen Locatie: Kiddo s Groep: bso 1 Voorwoord Voor u ligt het pedagogisch werkplan van buitenschoolse opvang Kiddo s. Door middel van dit pedagogisch werkplan

Nadere informatie

Protocol continurooster

Protocol continurooster Protocol continurooster Obs Mathenesse Augustus 2015 Inhoud 1. Voorwoord... 3 4. Uitwerking continurooster... 4 4.1 Regels en afspraken voor het eten en drinken... 4 4.2 De lunch... 4 4.2.1 Afspraken voor

Nadere informatie

Welkom op de peuterspeelzaal

Welkom op de peuterspeelzaal Welkom op de peuterspeelzaal Peuterspeelzaal Het Groene Kikkertje Witte de Withstraat 85 2518 CR Den Haag Telefon: (070) 4129598 E-Mail: pszhetgroenekikkertje@scoh.nl www.cbsdespiegel.nl Wat houdt de Haagse

Nadere informatie

Pedagogisch werkplan Buitenschoolse opvang Chapeau Varik

Pedagogisch werkplan Buitenschoolse opvang Chapeau Varik CHAPEAU KINDERWERK Pedagogisch werkplan Buitenschoolse opvang Chapeau Varik Een compliment voor ieder kind! Sandra van de Laar 12-12-2017 1 Inleiding Dit pedagogisch werkplan is een aanvulling op het pedagogisch

Nadere informatie

Pedagogisch werkplan Jolanda Poelarends

Pedagogisch werkplan Jolanda Poelarends Inhoudsopgave Pedagogisch werkplan Jolanda Poelarends Het opvanggezin 3 Het ritme 4 Spelen 5 De opvangplekken en materialen 6 Ik als gastouder 8 Gastkinderen 9 Het opvanggezin Even voorstellen: Mijn naam

Nadere informatie

PEDAGOGISCH BELEID HUMMELTJESHOEK

PEDAGOGISCH BELEID HUMMELTJESHOEK PEDAGOGISCH BELEID HUMMELTJESHOEK Voor u ligt het Pedagogisch beleid van Kinderdagverblijf HUMMELTJESHOEK. Intern beschrijven wij wat wij kinderen bieden in een veilige omgeving. Wij bieden 4 basisdoelen:

Nadere informatie

BASISSCHOOL DE MEANDER OOTMARSUM

BASISSCHOOL DE MEANDER OOTMARSUM Huishoudelijk reglement Tussenschoolse Opvang (TSO) BASISSCHOOL DE MEANDER OOTMARSUM Overblijfkrachten Duur van de activiteit De kinderen worden van 12.00 uur tot 13.05 opgevangen. Alle overblijfkrachten

Nadere informatie

Pedagogische werkwijze op de locatie (

Pedagogische werkwijze op de locatie ( Locatie: BSO De Kapitein opgemaakt d.d.: 23 juli 2013 door: Jolanda Beffers, locatiemanager Omvang van de BSO en de samenstelling van de groepen Er kunnen maximaal 20 kinderen per dag worden opgevangen

Nadere informatie

Pedagogisch werkplan Buitenschoolse opvang Chapeau Varik

Pedagogisch werkplan Buitenschoolse opvang Chapeau Varik CHAPEAU KINDERWERK Pedagogisch werkplan Buitenschoolse opvang Chapeau Varik Een compliment voor ieder kind! Sandra van de Laar 11-03-2019 1 Inleiding Dit pedagogisch werkplan is een aanvulling op het pedagogisch

Nadere informatie

Welkom op Het Krijt. Informatie voor ouders van de leerlingen van groep 1 en 2

Welkom op Het Krijt. Informatie voor ouders van de leerlingen van groep 1 en 2 Welkom op Het Krijt Informatie voor ouders van de leerlingen van groep 1 en 2 Welkom bij ons op Het Krijt In dit boekje hebben we de belangrijkste informatie voor de groepen 1 en 2 voor u op een rijtje

Nadere informatie

Pedagogisch werkplan. Peuterspeelzaal Knuffel

Pedagogisch werkplan. Peuterspeelzaal Knuffel Pedagogisch werkplan Peuterspeelzaal Knuffel December 2017 1 Inhoud 1. informatie over peuterspeelzaal Knuffel p. 3 2. groepsomvang, en leeftijdsopbouw en personeel p. 3 3. kennismaking en wennen p. 3

Nadere informatie

Voorschool Balou. Gambiadreef 60 3564 ES Utrecht Telefoon: 06-13135876

Voorschool Balou. Gambiadreef 60 3564 ES Utrecht Telefoon: 06-13135876 Voorschool Balou Voorschool Balou Gambiadreef 60 3564 ES Utrecht Telefoon: 06-13135876 Algemeen Spelenderwijs Utrecht Niasstraat 6-c 3531 WP Utrecht info@spelenderwijsutrecht.nl Telefoon algemeen 030-820

Nadere informatie

Pedagogisch werkplan. BSO Op Weg Oktober 2013

Pedagogisch werkplan. BSO Op Weg Oktober 2013 Pedagogisch werkplan BSO Op Weg Oktober 2013 De buitenschoolse opvang Op Weg bied voor- en naschools opvang aan kinderen van 4 t/m 13 jaar. Tijdens de schoolweken zijn wij open vanaf 7.30 uur en na school

Nadere informatie

Huisregels. voor. kinderen

Huisregels. voor. kinderen Huisregels voor. kinderen Versie januari 2016 Inhoudsopgave Huisregels Dreumesen HD pagina 3 Huisregels Peuters HP.pagina 4 2 Huisregels Dreumesen We willen kinderen zoveel mogelijk op positieve wijze

Nadere informatie

HUISREGELS BUITENSCHOOLSE OPVANG Kindercentrum De Jint

HUISREGELS BUITENSCHOOLSE OPVANG Kindercentrum De Jint HUISREGELS BUITENSCHOOLSE OPVANG Kindercentrum De Jint Om kinderen verantwoorde en veilige opvang te kunnen bieden hebben we op de buitenschoolse opvang een aantal huisregels opgesteld. We vinden het belangrijk

Nadere informatie

Olleke Bolleke is een van de 8 peuterspeelzalen die valt onder de SPGG.

Olleke Bolleke is een van de 8 peuterspeelzalen die valt onder de SPGG. Stichting Peuterspeelzalen Gemeente Geldermalsen Olleke Bolleke is een van de 8 peuterspeelzalen die valt onder de SPGG. Voor contact: SPGG Postbus 173 4190 CD GELDERMALSEN www.spgg.nl Administratie: Tel:

Nadere informatie

Pedagogisch werkplan Pedagogisch werkplan. Kinderopvang Zeeuws Vlaanderen Locatie: Kindercentrum Groep: bso de Kinderkeet

Pedagogisch werkplan Pedagogisch werkplan. Kinderopvang Zeeuws Vlaanderen Locatie: Kindercentrum Groep: bso de Kinderkeet Pedagogisch werkplan Kinderopvang Zeeuws Vlaanderen Locatie: Kindercentrum Groep: bso de Kinderkeet Voorwoord Voor u ligt het pedagogisch werkplan van bso de Kinderkeet. Door middel van dit pedagogisch

Nadere informatie

Huisregels peuterspeelzaal De Peuterhoek

Huisregels peuterspeelzaal De Peuterhoek Huisregels peuterspeelzaal De Peuterhoek Inleiding: De huisregels zijn onlosmakelijk verbonden met de getekende plaatsingsovereenkomst. In de huisregels staan nadere afspraken voor ouders m.b.t. de opvang

Nadere informatie

Daar leer je! Informatie groep 1/2A Schooljaar

Daar leer je! Informatie groep 1/2A Schooljaar Daar leer je! Informatie groep 1/2A Schooljaar 2018-2019 Even voorstellen Hallo, ik ben Mariëtte van Zutphen. Op maandag en dinsdag ben ik in groep 1/2A. Ik woon samen met mijn gezin in Veghel. Hallo,

Nadere informatie

Nieuwsboekje voor nieuwe kinderen van de voorschool van IKC Buikslotermeer

Nieuwsboekje voor nieuwe kinderen van de voorschool van IKC Buikslotermeer Nieuwsboekje voor nieuwe kinderen van de voorschool van IKC Buikslotermeer Welkom bij de voorschool van IKC Buikslotermeer. U heeft gekozen voor onze voorschool om uw kind een goede en leerzame tijd te

Nadere informatie

INFORMATIE PEUTERSPEELZAAL T BIJENKORFJE. Peuterspeelzaal t Bijenkorfje Croesenstraat JK HAARLEM tel

INFORMATIE PEUTERSPEELZAAL T BIJENKORFJE. Peuterspeelzaal t Bijenkorfje Croesenstraat JK HAARLEM tel INFORMATIE PEUTERSPEELZAAL T BIJENKORFJE Peuterspeelzaal t Bijenkorfje Croesenstraat 51 2015 JK HAARLEM tel.023-5246333 www.haarlemeffect.nl E-mail: bijenkorfje@haarlemeffect.nl De leidsters van Peuterspeelzaal

Nadere informatie

HUISREGELS BUITENSCHOOLSE OPVANG Kindercentrum De Zeeparels

HUISREGELS BUITENSCHOOLSE OPVANG Kindercentrum De Zeeparels HUISREGELS BUITENSCHOOLSE OPVANG Kindercentrum De Zeeparels Om kinderen verantwoorde en veilige opvang te kunnen bieden hebben we op de buitenschoolse opvang een aantal huisregels opgesteld. We vinden

Nadere informatie

Groeten van de leerkrachten van groep 1/ 2. Marjo Duijvesteijn, Jolanda van Blitterswijk, Joke Groot, Trudy Persoon,

Groeten van de leerkrachten van groep 1/ 2. Marjo Duijvesteijn, Jolanda van Blitterswijk, Joke Groot, Trudy Persoon, Informatiefolder van groep 1/2 Welkom in groep 1/2 van de Joannesschool. Wij hopen er samen met uw zoon of dochter een fijne schooltijd van te maken. Via deze informatiefolder willen wij u van een aantal

Nadere informatie

Pedagogisch werkplan Pedagogisch werkplan. Kinderopvang Zeeuws Vlaanderen Locatie: Kindercentrum te St.Jansteen Groep: BSO Inghelosenberghe

Pedagogisch werkplan Pedagogisch werkplan. Kinderopvang Zeeuws Vlaanderen Locatie: Kindercentrum te St.Jansteen Groep: BSO Inghelosenberghe Pedagogisch werkplan Kinderopvang Zeeuws Vlaanderen Locatie: Kindercentrum te St.Jansteen Groep: BSO Inghelosenberghe 1 Voorwoord Voor u ligt het pedagogisch werkplan van buitenschoolse opvang (BSO) Inghelosenberghe.

Nadere informatie

In dit informatieboekje treft u allerlei informatie aan over het reilen en zeilen in de onderbouw ofwel de groepen 1 & 2 van de Oranjeschool.

In dit informatieboekje treft u allerlei informatie aan over het reilen en zeilen in de onderbouw ofwel de groepen 1 & 2 van de Oranjeschool. In dit informatieboekje treft u allerlei informatie aan over het reilen en zeilen in de onderbouw ofwel de groepen 1 & 2 van de Oranjeschool. Als u vragen of opmerkingen heeft, kom gerust naar één van

Nadere informatie

schooltijden 8.30u-12.00u (woensdag tot 12.30u) 13.00u-15.00u

schooltijden 8.30u-12.00u (woensdag tot 12.30u) 13.00u-15.00u Dit is de deur van onze school kom maar gauw binnen! schooltijden 8.30u-12.00u (woensdag tot 12.30u) 13.00u-15.00u hallo: Je bent nu al bijna vier jaar en dan kom je bij ons in de klas. Eerst mag je 5

Nadere informatie

peuterspeelzaal Watoto

peuterspeelzaal Watoto peuterspeelzaal Watoto Inhoudsopgave Voorwoord 1. Stamgroepen 2 2. Pedagogisch beleid 2 3. Onze locatie 3 4. Dagritme 4 5. Locatie-eigen regels en rituelen 4 6. PSZ Watoto in de wijk 5 7. Doelen voor komend

Nadere informatie

Informatie boekje voor ouders/verzorgers: Broodje Knapzak tussenschoolse opvang. O.b.s. de Flierefluiter Bosgouw 235 1352 GW Almere Tel: 036-5312332

Informatie boekje voor ouders/verzorgers: Broodje Knapzak tussenschoolse opvang. O.b.s. de Flierefluiter Bosgouw 235 1352 GW Almere Tel: 036-5312332 Informatie boekje voor ouders/verzorgers: Broodje Knapzak tussenschoolse opvang. O.b.s. de Flierefluiter Bosgouw 235 1352 GW Almere Tel: 036-5312332 Dit boekje heeft u als ouder van onze school ontvangen

Nadere informatie

PEDAGOGISCH BELEID - DEEL 2 LOCATIE: HET SPEELSCHIP

PEDAGOGISCH BELEID - DEEL 2 LOCATIE: HET SPEELSCHIP PEDAGOGISCH BELEID - DEEL 2 LOCATIE: HET SPEELSCHIP Royal Kids Home Christelijke (Integrale) kindercentra Kinderdagverblijven Buitenschoolse opvang Peuterspeelzalen Peuteropvang VOORWOORD Middels dit gedeelte

Nadere informatie

Voor het eerst naar school

Voor het eerst naar school Voor het eerst naar school Welkom op De Wonderboom Uw kind gaat binnenkort voor het eerst naar school. We wensen jullie een fijne tijd toe op De Wonderboom. Dit boekje informeert over verschillende zaken

Nadere informatie

Naam: Welkom op De Leer!

Naam: Welkom op De Leer! Naam: Welkom op De Leer! Basisschool De Leer St. Michielsstraat 6 7255 AP Hengelo 0575-46 17 15 Welkom! Hallo, Je bent nu al bijna vier jaar en dan kom je bij ons in de klas. Nu mag je een paar keer komen

Nadere informatie

Huisregels BSO Sporten V.o.f. Locatie Zwem BSO Knoet Ede

Huisregels BSO Sporten V.o.f. Locatie Zwem BSO Knoet Ede Huisregels BSO Sporten V.o.f. Locatie Zwem BSO Knoet Ede Mei 2011 Inleiding In dit document treft u de huisregels zoals ze gelden binnen onze buitenschoolse opvang. Deze regels bevorderen een veilige en

Nadere informatie

Pedagogisch Werkplan PO Hannie Schaft. Versie Versie 2.3

Pedagogisch Werkplan PO Hannie Schaft. Versie Versie 2.3 Document Pedagogisch Werkplan PO Hannie Schaft Versie Versie 2.3 Datum 6 januari 2016 Inhoudsopgave... 1 Inhoudsopgave... 2 1.0 Inleiding... 3 2.0 Algemene zaken... 4 2.1 Gegevens vestiging... 4 2.2 Doel

Nadere informatie

http://www.christelijkegastouder.nl Pedagogisch werkplan Jolanda Poelarends

http://www.christelijkegastouder.nl Pedagogisch werkplan Jolanda Poelarends http://www.christelijkegastouder.nl Pedagogisch werkplan Jolanda Poelarends Inhoudsopgave Het opvanggezin Het ritme Spelen De opvangplekken en materialen Ik als gastouder Gastkinderen Het opvanggezin Mijn

Nadere informatie

Groepen maandag dinsdag woensdag donderdag vrijdag Leerlingaantallen. Maike. gr. 3

Groepen maandag dinsdag woensdag donderdag vrijdag Leerlingaantallen. Maike. gr. 3 Informatie over groep 1/2 1. De leerkrachten van groep 1/2/3 en de weekindeling Dit jaar hebben we een combinatiegroep 1/2/3 gemaakt. De kinderen krijgen volgens onderstaand schema les van juf Romp, Britt

Nadere informatie

BUITENSCHOOLSE OPVANGGROEP DE BEESTENBOEL

BUITENSCHOOLSE OPVANGGROEP DE BEESTENBOEL BUITENSCHOOLSE OPVANGGROEP DE BEESTENBOEL Wij zijn Bianca,Elton en Annie pedagogisch medewerkers van de Beestenboel voor kinderen van groep 1 t/m 8 (4 t/m13 jaar) In de vakanties werken er vaste invalskrachten

Nadere informatie

Afspraken over de praktische punten van de opvang en verzorging

Afspraken over de praktische punten van de opvang en verzorging Afspraken over de praktische punten van de opvang en verzorging 1. Algemene en medische gegevens Vraagouder één: Email adres Vraagouder twee: Email adres Kind één: kind Allergieën: Allergisch voor: Handelingswijze

Nadere informatie

Bijlage bij Pedagogisch beleidsplan 2-4 en 4-12 jaar

Bijlage bij Pedagogisch beleidsplan 2-4 en 4-12 jaar Bijlage bij Pedagogisch beleidsplan 2-4 en 4-12 jaar Locatie-specifieke informatie over Kindercentrum Zeester Bijlage bij Pedagogisch beleidsplan 0-4 en 4-12 jaar Pagina 1 van 6 De locatie van Kindercentrum

Nadere informatie

Geschreven door: Team BSO het Scheepsruim II Versie: Maart 2014

Geschreven door: Team BSO het Scheepsruim II Versie: Maart 2014 Geachte ouder / verzorger, Voor u ligt het pedagogisch werkplan van buitenschoolse opvang het Scheepsruim II. Wij bieden naschoolse opvang aan schoolgaande kinderen. De groep is onderdeel van Kinderopvang

Nadere informatie

Handleiding overblijfouders

Handleiding overblijfouders Handleiding overblijfouders Algemeen Ook bij het overblijven gaat de school uit van de principes van de Vreedzame School. Hiervoor zijn workshops te volgen. In iedere klas hangen de groepsspecifieke afspraken

Nadere informatie

Pedagogisch werkplan Peuterspeelzaal Knuffel

Pedagogisch werkplan Peuterspeelzaal Knuffel Pedagogisch werkplan Peuterspeelzaal Knuffel Juli 2018 1 Inhoud 1. Informatie over peuterspeelzaal Knuffel... 2 2. Groepsomvang, en leeftijdsopbouw en personeel... 2 3. Kennismaking,wennen en mentorschap...

Nadere informatie

Pedagogisch werkplan Kinderopvang De Cirkel KDV Den Ham Zuidmaten

Pedagogisch werkplan Kinderopvang De Cirkel KDV Den Ham Zuidmaten Pedagogisch werkplan Kinderopvang De Cirkel KDV Den Ham Zuidmaten Algemene pedagogische visie Ons algemene pedagogisch beleid, dat onderschreven en uitgevoerd wordt op al onze dagverblijven, is gebaseerd

Nadere informatie

Informatieboekje 2015-2016

Informatieboekje 2015-2016 1 Informatieboekje voor ouders / verzorgers van peuters 2015-2016 2 Beste ouders / verzorgers, Fijn dat uw kind naar peuterspeelzaal De Buutplaats komt! Dit informatieboekje bevat alle informatie over

Nadere informatie

Huisregels KDV STOFFEL Door: Directie, het team van Kdv Stoffel en de oudercommissie. Huisregels kdv Stoffel mrt. 2013 versie 1 Pagina 1 van 13

Huisregels KDV STOFFEL Door: Directie, het team van Kdv Stoffel en de oudercommissie. Huisregels kdv Stoffel mrt. 2013 versie 1 Pagina 1 van 13 Huisregels KDV STOFFEL Door: Directie, het team van Kdv Stoffel en de oudercommissie. Huisregels kdv Stoffel mrt. 2013 versie 1 Pagina 1 van 13 In ons pedagogisch plan heeft u kunnen lezen dat wij een

Nadere informatie

De Buitenschoolse opvang van Stichting Kinderopvang t Planzoentje.

De Buitenschoolse opvang van Stichting Kinderopvang t Planzoentje. De Buitenschoolse opvang van Stichting Kinderopvang t Planzoentje. Voorwoord In dit pedagogisch beleidsplan wordt weergegeven wat onze visie is ten aanzien van het werken met kinderen in de betreffende

Nadere informatie

Informatie voor Ouders

Informatie voor Ouders Informatie voor Ouders Tjil! Kinderopvang Vermeulenstraat 52 5012 HB Tilburg 013-455 92 98 www.tjil.net info@tjil.net Voorwoord: Dit document bevat algemene informatie over Tjil! Kinderopvang. Tjil! Kinderopvang

Nadere informatie

Huisregels Sport- & Zwem BSO Knoet

Huisregels Sport- & Zwem BSO Knoet Huisregels Sport- & Zwem BSO Knoet Inleiding In dit document treft u de huisregels zoals ze gelden binnen onze buitenschoolse opvang. Deze regels bevorderen een veilige en vertrouwde opvang van uw kind.

Nadere informatie

welkomstboekje school Basisschool KOM.MIJN

welkomstboekje school Basisschool KOM.MIJN welkomstboekje school Basisschool KOM.MIJN Jij wordt bijna 4 jaar. Hoera! Je mag dan naar school. Je komt bij ons in de klas. Gezellig! Kijk maar gauw verder. Eerst kom je binnen in onze hal, bij lokaal

Nadere informatie

Locatie gebonden werkplan BSO Actief!

Locatie gebonden werkplan BSO Actief! Locatie gebonden werkplan BSO Actief! Hier voor u ligt het locatie gebonden werkplan voor BSO Actief!. In dit plan is beschreven hoe de locatie er uitziet, welk dagritme er wordt gehanteerd en welke (locatie-eigen)

Nadere informatie

Voor het eerst naar de Pater van der Geldschool

Voor het eerst naar de Pater van der Geldschool Voor het eerst naar de Pater van der Geldschool s Morgens word je naar school gebracht door papa, mama, opa of oma. Het wachten op de speelplaats Het binnenkomen Om 5 voor half 9 gaat de zoemer; de juffen

Nadere informatie

Huisregels. voor. kinderen

Huisregels. voor. kinderen Huisregels voor. kinderen Versie september 2014 Inhoudsopgave Huisregels Dreumesen HD pagina 3 Huisregels Peuters HP.pagina 4 2 Huisregels Dreumesen We willen kinderen zoveel mogelijk op positieve wijze

Nadere informatie

Pedagogisch werkplan KDV Ter Duinen Kloosterzande

Pedagogisch werkplan KDV Ter Duinen Kloosterzande Pedagogisch werkplan KDV Ter Duinen Kloosterzande Kindercentrum Ter Duinen (Kloosterzande) is een onderdeel van Kinderopvang Zeeuws- Vlaanderen. Het kindercentrum is ondergebracht in 2 ruimtes bij de basisschool

Nadere informatie

Bijlage: Omvang en leeftijdsopbouw stamgroepen, vaste pedagogisch medewerkers

Bijlage: Omvang en leeftijdsopbouw stamgroepen, vaste pedagogisch medewerkers Bijlage: Omvang en leeftijdsopbouw stamgroepen, vaste pedagogisch medewerkers Samenstelling basisgroepen, verlaten basisgroep, opendeurenbeleid De Buiten Schoolse Opvang (BSO) bestaat uit drie groepsruimtes

Nadere informatie

Pedagogisch werkplan Buitenschoolse opvang Chapeau Kinderwerk Opijnen

Pedagogisch werkplan Buitenschoolse opvang Chapeau Kinderwerk Opijnen Chapeau Kinderwerk Pedagogisch werkplan Buitenschoolse opvang Chapeau Kinderwerk Opijnen Een compliment voor ieder kind! Sandra van de Laar 08-03-2019 1 Inleiding Dit pedagogisch werkplan is een aanvulling

Nadere informatie

Informatieboekje van. Peuterspeelzaal De Knuffel

Informatieboekje van. Peuterspeelzaal De Knuffel Informatieboekje van Peuterspeelzaal De Knuffel Beste ouders en verzorgers Voor u ligt het informatieboekje van Peuterspeelzaal De Knuffel te Beesd. In dit boekje vindt u allerhande nuttige informatie

Nadere informatie

WELKOM OP OBS VUURVOGEL

WELKOM OP OBS VUURVOGEL WELKOM OP OBS VUURVOGEL Informatieboekje kleuters Uw kind zit of komt misschien binnenkort bij ons op school in groep 1. De werkwijze bij de kleuters is toch heel anders dan in de hogere groepen. We willen

Nadere informatie

Pedagogisch werkplan Buitenschoolse Opvang. Christelijk Kindcentrum Prins Willem Alexander School (Valkhof)

Pedagogisch werkplan Buitenschoolse Opvang. Christelijk Kindcentrum Prins Willem Alexander School (Valkhof) Pedagogisch werkplan Buitenschoolse Opvang Christelijk Kindcentrum Prins Willem Alexander School (Valkhof) PEDAGOGISCH WERKPLAN DE DRIESLAG SEPTEMBER 2012 1 Voorwoord Met dit pedagogisch werkplan willen

Nadere informatie

Welkom in groep 1 en 2 van de Pieter Brueghelschool Informatieboekje voor de kleutergroepen Bauerstraat 6-8 tel 4436566

Welkom in groep 1 en 2 van de Pieter Brueghelschool Informatieboekje voor de kleutergroepen Bauerstraat 6-8 tel 4436566 Welkom in groep 1 en 2 van de Pieter Brueghelschool Informatieboekje voor de kleutergroepen Bauerstraat 6-8 tel 4436566 www.pieterbrueghelschool.nl De kalender Op het informatiebord hangt een BSO en overblijf

Nadere informatie

Hoofdstuk II: 2Penselen

Hoofdstuk II: 2Penselen Versie juni 2014 Hoofdstuk II: 2Penselen 2Penselen ligt in de Schilderswijk, naast basisschool t Palet en het Hannemanplantsoen. Het kindercentrum is kleinschalig en gezellig, zodat de kinderen zich thuis

Nadere informatie

Huisregels en Nuttige Informatie Kinderopvang Alles Kids

Huisregels en Nuttige Informatie Kinderopvang Alles Kids Huisregels en Nuttige Informatie Kinderopvang Alles Kids Adresgegevens en telefoonnummers: Kinderdagverblijf en BSO Alles Kids Buitenom 1 8313 AG Rutten Tel: 0527-263100 BSO de Speelakker Gevestigd in

Nadere informatie

Aan de kapstok hang ik mijn jas en tas, Bij de deur nog Een knuffel Een kus En dan ga ik naar mijn klas

Aan de kapstok hang ik mijn jas en tas, Bij de deur nog Een knuffel Een kus En dan ga ik naar mijn klas GROEPSBRIEF VOOR GROEP 1 EN 2 A Schooljaar 2018 2019 EVEN VOORSTELLEN Wij zijn Erna Klein Obbink, Liza Vos (vervangster van Erna) en Uschi Braun. Liza is werkzaam op maandag en vrijdag. Uschi werkt op

Nadere informatie

Aan de ouders van groep 4 en 5

Aan de ouders van groep 4 en 5 Aan de ouders van groep 4 en 5 U bent gewend om aan het begin van elk schooljaar informatie te krijgen over het reilen en zeilen in de groep van uw kind. In deze brief willen wij een aantal zaken op een

Nadere informatie

*Tijdens dit thema leren de kinderen verschillende plaatsen te benoemen bijv. op de kast, in het bedje, onder de tafel enz.

*Tijdens dit thema leren de kinderen verschillende plaatsen te benoemen bijv. op de kast, in het bedje, onder de tafel enz. WELKOM PUK!!! Van week 35 t/m 40 gaan wij van start met het thema Welkom Puk. De vakantie is weer voorbij, dat betekent dat er nieuwe baby s en kinderen bij ons op De Boerderij komen. Zo wordt ook Puk

Nadere informatie

Protocol Continurooster. OBS t MONTFERLAND

Protocol Continurooster. OBS t MONTFERLAND Protocol Continurooster OBS t MONTFERLAND Inleiding t Montferland heeft vanaf 24 augustus 2015 een continurooster. Dit wil zeggen dat alle kinderen op school eten en pauzeren. Het eten gebeurt in de klas

Nadere informatie

Kennismaking op de Buitenschoolse Opvang (BSO) Kennismaking op de Buitenschoolse Opvang. Kindercentra De Roef

Kennismaking op de Buitenschoolse Opvang (BSO) Kennismaking op de Buitenschoolse Opvang. Kindercentra De Roef (BSO) Naar de buitenschoolse opvang Het team van Kindercentra De Roef doet enorm zijn best om het uw kind naar de zin te maken. Waar niets hoeft en bijna alles mag. Uw kind kan knutselen, vrij spelen,

Nadere informatie

Nieuwsboekje voor nieuwe kinderen van de voorschool van IKC Buikslotermeer

Nieuwsboekje voor nieuwe kinderen van de voorschool van IKC Buikslotermeer Nieuwsboekje voor nieuwe kinderen van de voorschool van IKC Buikslotermeer Welkom bij de voorschool van IKC Buikslotermeer. U heeft gekozen voor onze voorschool om uw kind een goede en leerzame tijd te

Nadere informatie

de Lutte protocol Continurooster

de Lutte protocol Continurooster de Lutte protocol Continurooster Juni 2012 Inhoudsopgave 1. Voorwoord 3 2. Waarom een continurooster?...3 3. Uitwerking continurooster 3 3.1 regels en afspraken voor het eten en drinken..4 3.2 de lunch.4

Nadere informatie

Pedagogisch beleidsplan

Pedagogisch beleidsplan Pedagogisch beleidsplan Hieronder wordt een aantal kernpunten uit het pedagogische beleidsplan van Kinderdagverblijf Het Sprookjesbos besproken. Het volledige pedagogische beleidsplan ligt ter inzage op

Nadere informatie

Pedagogisch werkplan Pedagogisch werkplan. Kinderopvang Zeeuws Vlaanderen Locatie: Kindercentrum Hoek Groep: BSO Op Weg

Pedagogisch werkplan Pedagogisch werkplan. Kinderopvang Zeeuws Vlaanderen Locatie: Kindercentrum Hoek Groep: BSO Op Weg Pedagogisch werkplan Kinderopvang Zeeuws Vlaanderen Locatie: Kindercentrum Hoek Groep: BSO Op Weg 1 Voorwoord Voor u ligt het pedagogisch werkplan van BSO Op Weg. Door middel van dit pedagogisch werkplan

Nadere informatie