HUISREGELS BUITENSCHOOLSE OPVANG Kindercentrum De Zeeparels

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "HUISREGELS BUITENSCHOOLSE OPVANG Kindercentrum De Zeeparels"

Transcriptie

1 HUISREGELS BUITENSCHOOLSE OPVANG Kindercentrum De Zeeparels Om kinderen verantwoorde en veilige opvang te kunnen bieden hebben we op de buitenschoolse opvang een aantal huisregels opgesteld. We vinden het belangrijk dat pedagogisch medewerksters, stagiaires, ouders en kinderen op de hoogte zijn van deze regels/ afspraken en er zich ook aan houden. De huisregels zijn op de groep aanwezig en nieuwe ouders krijgen ze bij de start van de plaatsing uitgereikt en eventuele wijzigingen of aanvullingen worden vermeld in de nieuwsbrieven van de buitenschoolse opvang. Met de kinderen bespreken we de regels op het moment dat ze aan de orde zijn. Jaarlijks, of zo nodig vaker, worden de huisregels geëvalueerd. De huisregels hebben betrekking op gedragsregels en regels met betrekking tot veiligheid. Er zijn regels opgesteld die te maken hebben met de ruimte waarin kinderen aanwezig zijn en tevens hanteren we regels die te maken hebben met de omgang met elkaar (kinderen-medewerksters-ouders). Halen en brengen - De buitenschoolse opvang is geopend tot uur! Wij vragen de ouders zich aan de openingstijden te houden, dus niet te laat halen! - Wij bieden ook verlengde opvang aan (tot uur). Aan ouders die hier geen gebruik van maken, maar toch hun kind na uur ophalen zijn wij genoodzaakt voor dit dagdeel een rekening te sturen voor het gebruik van de verlengde opvang. - De jassen van de kinderen horen aan de kapstok te hangen in de hal; - Er mogen geen huisdieren meegenomen worden in het kindercentrum; - De voorschoolse opvang is geopend van uur op deze locatie. Worden kinderen vóór 8.00 uur gebracht dan kunnen ze op de groep eten. Brood moet zelf meegenomen worden, wij zorgen voor drinken (melk, karnemelk, thee). Daarna worden de kinderen door de pedagogisch medewerkster naar school gebracht. De jongste kinderen worden in de groep gebracht.

2 Groepsruimte - Voor en na (indien nodig) het brood eten, wassen de kinderen hun handen. - Eten en drinken vindt plaats aan tafel, als dat kan. - Om krijgen de kinderen drinken, een koekje en/of een boterham/cracker - Na uur wordt er niet meer gegeten. - Bij verjaardagtraktaties wordt er eventueel minder brood gegeten. - Kinderen mogen pas van tafel tussen de middag wanneer ze minimaal twee boterhammen hebben gegeten. - In principe spelen de kinderen in de groepsruimte en op het schoolplein van de school. Wanneer er geen kinderen van het kinderdagverblijf liggen de slapen op de slaapkamer bij de centrale hal van het kindercentrum, kan ook gebruik gemaakt worden van de hal. In de groepsruimte van de bso worden o.a. activiteiten zoals zagen, timmeren ect. onder begeleiding van een leidster ondernomen die hiervoor duidelijke instructies aan de kinderen geeft. Kinderen met een zwemdiploma mogen ook buiten de hekken van het schoolplein spelen, maar wel op roepafstand van de leidster(s). Hierover wordt toestemming van de ouders gevraagd en vastgelegd in de afsprakenkaart; - Kinderen mogen niet op de bank/stoelen staan of springen, op of in kasten klimmen of rennen door de groepsruimte of hal. - Kinderen mogen niet met speelgoed of andere voorwerpen gooien; - Kinderen mogen niet zelf aan de elektriciteitssnoeren van de computers, telefoon of radio komen. - Kinderen mogen niet speelgoed van het kinderdagverblijf uit de kasten halen; - De leidsterstoelen zijn voor de medewerkers en niet voor de kinderen! - Bij knutselactiviteiten pakt de leiding het materiaal en zorgt er ook voor dat alles weer opgeruimd wordt (met behulp van de kinderen). Knutselwerkjes hangen niet langer dan 2 maanden in de groepsruimte; - Kinderen ruimen zelf het speelgoed op waar ze mee gespeeld hebben. - De kinderen mogen alleen in de hal spelen na toestemming van een pedagogisch medewerkster; - De kinderen mogen niet aan de zonwering of ramen komen. - De pedagogisch medewerksters controleren het speelgoed op gebreken en zorgen ervoor dat kapot speelgoed wordt weggegooid of wordt gemaakt. - Wil een kind met een vriendje/ vriendinnetje spelen wat niet op de opvang zit dan kan dit van te voren gevraagd worden aan de leiding. De groepsgrootte moet het wel toelaten. De medewerkster moet de ouders kunnen bereiken, dus een telefoonnummer moet bekend zijn.

3 Gang/ hal - Voetballen mag alleen op het schoolplein en op het grasveldje naast het schoolplein. Keuken - De keuken in de hal is in principe verboden terrein voor de kinderen. De schoonmaakmiddelen worden in het berghok bewaard dat op slot kan. Daarnaast zorgt de leidster(s) ervoor dat de kinderen niet aan hete theeof koffiekopjes kunnen komen. - De boodschappen worden door de medewerksters op houdbaarheidsdatum in de kast en koelkast gezet. - De schoonmaakmiddelen staan buiten het bereik van de kinderen. - Scherpe messen worden veilig opgeborgen; - De waterkoker wordt na gebruik weer geleegd en door de medewerker(s) in het uiterste hoekje op het aanrechtblad gezet; - Het strijkijzer dat gebruikt wordt bij de strijkkralen wordt alleen door de leidster in de keuken gebruikt. - De tassen en andere persoonlijke spullen van leidster(s) worden op een veilige plek bewaard. Toiletten - Houd de toiletten schoon! - Na het plassen handen wassen! - Jongere kinderen worden zo nodig geholpen door de pedagogische medewerkster(s) bij het naar de w.c. gaan. Buitenspeelruimte - Het speelterrein en de zandbak van de cbs De Sprankel wordt voor gebruik door de medewerkster(s) gecontroleerd op gebreken of zwerfvuil. - Kinderen mogen alleen het schoolplein verlaten, indien ouders hierover toestemming hebben verleend en afspraken zijn vastgelegd in de afsprakenkaart. - Kinderen mogen niet onder of op de omheining klimmen. - Kinderen mogen op het schoolplein fietsen. - Het zand moet zoveel mogelijk in de zandbak blijven. Na het spelen in de zandbak dienen de kinderen de handen te wassen. - De fietsen van de kinderen en medewerksters horen in de fietsenrekken. - De speeltoestellen op het schoolplein worden door de school onderhouden. Eventuele geconstateerde gebreken worden naar de school gecommuniceerd.

4 - De auto s van de medewerksters en ouders indien mogelijk op het parkeerterrein bij de school. Gezondheid - Om het verspreiden van ziektekiemen zoveel mogelijk te voorkomen wordt voor en zo nodig na het eten handen gewassen. Daarnaast leren wij de kinderen ook handen te wassen na toiletgebruik en bijvoorbeeld hoesten. Dit geldt zowel voor de kinderen als voor de medewerksters. Heerst er een besmettelijke ziekte dan worden er zo nodig papieren handdoekjes gebruikt. Daarnaast wordt gewerkt met het protocol van RIVM - Wij zorgen ervoor dat de kinderen na het toiletgebruik de handen te wassen. - De bso wordt dagelijks schoongemaakt en er wordt altijd geventileerd en wordt de zonwering tijdig neergelaten. Dit om een gezond leefklimaat mogelijk te maken. - Natte jassen hangen nooit op de groep, dit om een vochtige ruimte te voorkomen. Daarnaast wordt dagelijks schone handdoeken in de groepsruimte neergehangen en worden knuffels en verkleedkleren na iedere vakantie gewassen; - Het verblijfhok van de schildpad wordt wekelijks gereinigd. - De leidster(s) roken niet in het bijzijn van de kinderen; - De medewerksters geven geen pijnstillers aan kinderen (zoals paracetamol), ook niet als ouders daarom vragen. Wanneer kinderen niet fit zijn of ziek zijn kunnen ze niet op de bso worden opgevangen. Voor kinderen die op doktersadvies en structureel medicijnen gebruiken wordt er een overeenkomst gebruik geneesmiddelen getekend. daarin worden afspraken rond het medicijngebruik vastgelegd (zie ook omgangsregels). - Kinderen worden beschermd tegen de zon door ze in te smeren met een goed zonnebrandmiddel en/of door een t-shirt te dragen; - Verkleedkleren, knuffels en de bankhoes worden na elke schoolvakantie gewassen, dit vanwege de hygiëne en het zoveel mogelijk tegengaan van huisstof en huismijt. Voor de ouders: - Afmeldingen graag tijdig doorgeven aan de bso zeeparels@welzijnmiddelsee. - Alleen de ouders zelf kunnen hun kinderen afmelden, het is niet de bedoeling dat kinderen zelf de afmelding doen!

5 - Op dit moment komen de kinderen van de bso locatie De Jint op woensdagen vrijdagmiddag naar de locatie de Zeeparels voor de bso opvang. Deze kinderen worden door de taxi gebracht. - De kinderen van de obs De Twilling worden door de pedagogische medewerkster opgehaald. Alleen kan het voorkomen dat de kinderen op de vrijdagmiddag door een stagiaire van school worden gehaald. Hiervoor dient de ouder toestemming te verlenen; - Wilt u een extra dagdeel afnemen dan graag tijdig! Het extra dagdeel dient aangevraagd te worden bij de leiding. Voor een heel jaar mag u drie maal gratis een dagdeel afnemen (dit geldt alleen voor kinderen die het bso pakket inclusief vakantie opvang afnemen). Daarna betaalt u voor een extra dagdeel het vastgestelde tarief. U ontvangt na afname van een extra dagdeel van ons een rekening. De tarievenlijst staat op de website vermeld. Heeft u veel extra dagdelen nodig dan kan het handig zijn vooraf de kinderopvangtoeslag hierover bij de Belastingdienst aan te vragen. - U krijgt dan ook de tegemoetkoming voor de extra dagdelen maandelijks uitbetaald. Ook wij kunnen aan u de extra dagdelen maandelijks in rekening brengen, indien vooraf aangevraagd. Bijvoorbeeld: u vraagt voor een jaar tien extra dagdelen aan. Deze tien dagdelen worden door ons, verdeeld over twaalf maanden, in rekening gebracht. Op dezelfde wijze als bij de Belastingdienst. U verdeelt op deze manier de kosten voor extra opvang over twaalf maanden. Achteraf vindt dan met ons en met de Belastingdienst een eventuele verrekening plaats. Het kan immers zijn dat u toch meer of minder dagdelen heeft afgenomen. Omgangsregels en andere zaken - Wij tolereren niet dat kinderen slaan, schoppen, bijten of ander agressief gedrag vertonen. Ook verbaal geweld (schelden, vloeken) wordt niet geaccepteerd. Kinderen worden altijd op ongewenst gedrag aangesproken, er wordt direct contact gezocht met het kind. Afhankelijk van de leeftijd van het kind kan er bestraft worden. Kinderen worden dan even op de bank gezet (time out). Nadien wordt er altijd even met het kind besproken wat er voorgevallen is en wordt dit ook met de ouder(s)/verzorgers besproken. - Wij hebben respect voor elkaar en voor de spullen van elkaar. - Wij vinden het belangrijk om kinderen tafelmanieren bij te brengen, zoals: niet met volle mond praten, eten, hoest- en niesdiscipline. - Wij vinden het belangrijk om naar elkaar te luisteren en elkaar uit te laten praten. - Wij respecteren de privacy van kinderen, ouders en medewerksters.

6 - Er wordt zorgvuldig omgegaan met privé gegevens van ouders, kinderen en medewerksters. Het kan gaan om bijvoorbeeld gezinssituaties, zaken betreffende het gedrag of de gezondheid van kinderen, maar ook het uitwisselen van persoonlijke gegevens zoals telefoonnummers en adressen. - Wij verwachten ook van ouders dat ze de privacy van andere ouders, kinderen en medewerksters respecteren. - De medewerksters gaan zorgvuldig om met de overdracht, deze kan vertrouwelijke informatie bevatten. - Het komt voor dat kinderen medicijnen gebruiken op de bso. Afspraken hierover staan in de overeenkomst medicijngebruik die met de ouder(s) wordt afgesloten. De medicijnen worden op een veilige plek, onbereikbaar voor kinderen bewaard. - Gevonden voorwerpen worden in een mand bewaard in de groepsruimte. Voor elke zomervakantie wordt alles weggegooid dus kijk regelmatig of er wat van uw kind bij is! - Medewerksters die roken mogen hiervoor (als dat nodig is) tijdens de lange dagdelen een kleine rookpauze nemen. Tijdens de korte dagdelen van uur wordt er door de medewerksters niet gerookt. Er wordt niet gerookt op het plein en niet in het bijzijn van de kinderen! November 2014

HUISREGELS BUITENSCHOOLSE OPVANG Kindercentrum De Jint

HUISREGELS BUITENSCHOOLSE OPVANG Kindercentrum De Jint HUISREGELS BUITENSCHOOLSE OPVANG Kindercentrum De Jint Om kinderen verantwoorde en veilige opvang te kunnen bieden hebben we op de buitenschoolse opvang een aantal huisregels opgesteld. We vinden het belangrijk

Nadere informatie

De Speelark. Huisregels buitenschoolse opvang De Speelark Heel. Regels bij het brengen en halen:

De Speelark. Huisregels buitenschoolse opvang De Speelark Heel. Regels bij het brengen en halen: De Speelark Huisregels buitenschoolse opvang De Speelark Heel. Regels bij het brengen en halen: Kinderen worden door ouders tot in de groepsruimte gebracht. Kinderen en/of ouders pakken de tas uit. Jassen

Nadere informatie

Huisregels Bso Noordkids

Huisregels Bso Noordkids Algemeen Alle deuren zijn voorzien van vinger protectie op de draaiende delen. Let wel goed op de kinderen als ze bij een deur staan! Ouders zijn zelf verantwoordelijk voor hun tas en de bezittingen die

Nadere informatie

De Speelark. Huisregels buitenschoolse opvang De Speelark Heel. Regels bij het brengen en halen:

De Speelark. Huisregels buitenschoolse opvang De Speelark Heel. Regels bij het brengen en halen: De Speelark Huisregels buitenschoolse opvang De Speelark Heel. Regels bij het brengen en halen: Kinderen worden door ouders tot in de groepsruimte gebracht. Kinderen en/of ouders pakken de tas uit. Jassen

Nadere informatie

Huisregels. Peuteropvang. Peutergroepen van t Hummelhuis: - Duimelotje - t Hummeltjeshonk - Peuterpret

Huisregels. Peuteropvang. Peutergroepen van t Hummelhuis: - Duimelotje - t Hummeltjeshonk - Peuterpret 1 Huisregels Peuteropvang Peutergroepen van t Hummelhuis: - Duimelotje - t Hummeltjeshonk - Peuterpret Rhijnsburglaan 7a 8181 XW Heerde Email : monique @hummelhuis.nl Tel. :06-33812503 Website www.hummelhuis.nl

Nadere informatie

HUISREGELS BUITENSCHOOLSE OPVANG DE ROZENTUIN

HUISREGELS BUITENSCHOOLSE OPVANG DE ROZENTUIN HUISREGELS BUITENSCHOOLSE OPVANG DE ROZENTUIN Elk mens heeft het recht een eigen identiteit te ontwikkelen. Jenaplan Huisregels BSO De Rozentuin - september 2015 Pagina 1 Indeling In het informatieboekje

Nadere informatie

Huisregels. Pluit MP Zuidhorn. Tel:

Huisregels. Pluit MP Zuidhorn. Tel: Huisregels Jan 2019 Anita Croeze Pluit 12 9801MP Zuidhorn Tel: 06-49844490 Huisregels Kinderopvang Banjer Algemeen ü Wanneer er gebreken zijn aan materialen en middelen dan wordt dit of niet meer gebruikt

Nadere informatie

Huisregels KDV STOFFEL Door: Directie, het team van Kdv Stoffel en de oudercommissie. Huisregels kdv Stoffel mrt. 2013 versie 1 Pagina 1 van 13

Huisregels KDV STOFFEL Door: Directie, het team van Kdv Stoffel en de oudercommissie. Huisregels kdv Stoffel mrt. 2013 versie 1 Pagina 1 van 13 Huisregels KDV STOFFEL Door: Directie, het team van Kdv Stoffel en de oudercommissie. Huisregels kdv Stoffel mrt. 2013 versie 1 Pagina 1 van 13 In ons pedagogisch plan heeft u kunnen lezen dat wij een

Nadere informatie

Kinderhuis de Fuut HUISREGELS. Regels en afspraken ten aanzien van de zorg voor kinderen in de binnenlocatie

Kinderhuis de Fuut HUISREGELS. Regels en afspraken ten aanzien van de zorg voor kinderen in de binnenlocatie Kinderhuis de Fuut HUISREGELS Regels en afspraken ten aanzien van de zorg voor kinderen in de binnenlocatie Door: Nina van der Hoek Versie: 7 oktober 2014 INHOUDSOPGAVE Algemeen 3 Personeel en invalkrachten

Nadere informatie

BSO Abeltje Protocol: Hygiëne en leefomgeving

BSO Abeltje Protocol: Hygiëne en leefomgeving BSO Abeltje Protocol: Hygiëne en leefomgeving Laatst gewijzigd: 22 augustus 2013 Auteur: Michèle Goeman Waarom dit protocol? Veel van de regels die gelden op onze BSO liggen schriftelijk eigenlijk niet

Nadere informatie

Huisregels BSO Sporten V.o.f. Locatie Zwem BSO Knoet Ede

Huisregels BSO Sporten V.o.f. Locatie Zwem BSO Knoet Ede Huisregels BSO Sporten V.o.f. Locatie Zwem BSO Knoet Ede Mei 2011 Inleiding In dit document treft u de huisregels zoals ze gelden binnen onze buitenschoolse opvang. Deze regels bevorderen een veilige en

Nadere informatie

1 Protocol gezondheid

1 Protocol gezondheid Protocol gezondheid 1 2 Inhoud 1. Inleiding 3 2. Handen wassen 3 3. Ziektes 4 4. Schoonmaken 5 5. Klimaat op de groep 5 6. Buitenspelen 5 7. Overig 6 Bijlage 7 3 1. Inleiding Omdat wij werken met een kwetsbare

Nadere informatie

Huisregels Zonnestraaltjes

Huisregels Zonnestraaltjes Algemene regels voor alle ruimtes Alle deuren zijn voorzien van vinger protectie op de draaiende delen. Let wel goed op de kinderen als ze bij een deur staan! De thermostaat verwarming staat uit of op

Nadere informatie

Pedagogisch werkplan van BSO de Bonte Koe te Koewacht.

Pedagogisch werkplan van BSO de Bonte Koe te Koewacht. Pedagogisch werkplan van BSO de Bonte Koe te Koewacht. Pedagogisch werkplan van BSO de Bonte Koe. Wie zijn wij? - Wij zijn BSO de Bonte Koe te Koewacht. De vaste leidsters op de BSO zijn: - Marileen Vergouwen,

Nadere informatie

Huisregels Sport- & Zwem BSO Knoet

Huisregels Sport- & Zwem BSO Knoet 2014 Huisregels Sport- & Zwem BSO Knoet BSO Sporten Hans Zwartkruis Huishoudelijk reglement BSO Knoet versie 4.2 1-10-2014 Inhoudsopgave Algemene richtlijnen... 3 Richtlijnen met betrekking tot de achterwacht

Nadere informatie

Kinderdagverblijf en Buitenschoolse opvang Kidscasa Kinderopvang

Kinderdagverblijf en Buitenschoolse opvang Kidscasa Kinderopvang Kinderdagverblijf en Kidscasa Kinderopvang Op het kinderdagverblijf kan uw kind vijf dagen per week terecht. is opvang buiten de schooltijden en in vakanties voor kinderen die de basisschool bezoeken De

Nadere informatie

Hygiëne protocol Stichting Ut Kruumelke. Versie 4, januari 2018.

Hygiëne protocol Stichting Ut Kruumelke. Versie 4, januari 2018. Hygiëne protocol Stichting Ut Kruumelke. Versie 4, januari 2018. Waarom dit protocol? Veel van de regels die gelden op onze BSO liggen schriftelijk eigenlijk niet vast. Daarom dit protocol om toch een

Nadere informatie

HUISREGELS BSO t SPEELVELD

HUISREGELS BSO t SPEELVELD HUISREGELS BSO t SPEELVELD Opgesteld door Dries Verstijnen. Deze regels zijn opgesteld aan de hand van veiligheids- en gezondheidsrisico inventarisatielijsten en de daarbij behorende oplossingsmogelijkheden

Nadere informatie

Informatieboekje voor Mix & Match Kinderdagverblijf

Informatieboekje voor Mix & Match Kinderdagverblijf Informatieboekje voor Mix & Match Kinderdagverblijf 1. Inleiding 2. Wie zijn wij? 3. Kwaliteit 3.1 Veiligheid 3.2 Hygiëne 4. Dagelijkse gang van zaken 4.1 Openingstijden 4.2 Ziekte en ongevallen 4.3 Normen

Nadere informatie

BUITENSCHOOLSE OPVANGGROEP DE BEESTENBOEL

BUITENSCHOOLSE OPVANGGROEP DE BEESTENBOEL BUITENSCHOOLSE OPVANGGROEP DE BEESTENBOEL Wij zijn Bianca,Elton en Annie pedagogisch medewerkers van de Beestenboel voor kinderen van groep 1 t/m 8 (4 t/m13 jaar) In de vakanties werken er vaste invalskrachten

Nadere informatie

Kennismaking op de Buitenschoolse Opvang (BSO) Kennismaking op de Buitenschoolse Opvang. Kindercentra De Roef

Kennismaking op de Buitenschoolse Opvang (BSO) Kennismaking op de Buitenschoolse Opvang. Kindercentra De Roef (BSO) Naar de buitenschoolse opvang Het team van Kindercentra De Roef doet enorm zijn best om het uw kind naar de zin te maken. Waar niets hoeft en bijna alles mag. Uw kind kan knutselen, vrij spelen,

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Pagina

Inhoudsopgave. Pagina Huisregels BSO Rhijnsburglaan 7a 8181 XW Heerde Tel 0578-691918 E-mail info@hummelhuis.nl Website www.hummelhuis.nl maart 2016!1 Inhoudsopgave Pagina Adresgegevens 3 1. Algemene richtlijnen 3 2. Richtlijnen

Nadere informatie

Huisregels Sport- & Zwem BSO Knoet

Huisregels Sport- & Zwem BSO Knoet Huisregels Sport- & Zwem BSO Knoet Inleiding In dit document treft u de huisregels zoals ze gelden binnen onze buitenschoolse opvang. Deze regels bevorderen een veilige en vertrouwde opvang van uw kind.

Nadere informatie

Protocol buiten spelen KDV en BSO

Protocol buiten spelen KDV en BSO Protocol buiten spelen KDV en BSO Doel: Ervoor zorgen dat kinderen iedere dag veilig buiten spelen. De buitenruimte is uitdagend en veilig. Waarom? 1. Voor de gezondheid van kinderen; is het belangrijk

Nadere informatie

Huisregels. Huisregels Kinderopvang Zonnestraal (november 2017) 1

Huisregels. Huisregels Kinderopvang Zonnestraal (november 2017) 1 Huisregels 1 Huisregels Kinderopvang Zonnestraal Aanwezigheid van ouders gedurende de opvang Festiviteiten worden door de pedagogisch werker en kinderen gezamenlijk gevierd, waarbij ouders in principe

Nadere informatie

Kinderopvang Huisregels

Kinderopvang Huisregels Huisregels Uw keuze voor De Kabouters Met uw keuze voor De Kabouters kiest u ervoor om een deel van de zorg en opvoeding van uw kind aan ons uit te besteden. Binnen de kaders van ons beleid houden wij

Nadere informatie

Interne huisregels peutergroep Willem Teellinck

Interne huisregels peutergroep Willem Teellinck Interne huisregels peutergroep Willem Teellinck Voor de fysieke veiligheid en gezondheid van kinderen in de peutergroep speelt o.a. het gedrag van team, ouders en kinderen een belangrijke rol. Daarom zijn

Nadere informatie

Informatie boekje voor ouders/verzorgers: Broodje Knapzak tussenschoolse opvang. O.b.s. de Flierefluiter Bosgouw 235 1352 GW Almere Tel: 036-5312332

Informatie boekje voor ouders/verzorgers: Broodje Knapzak tussenschoolse opvang. O.b.s. de Flierefluiter Bosgouw 235 1352 GW Almere Tel: 036-5312332 Informatie boekje voor ouders/verzorgers: Broodje Knapzak tussenschoolse opvang. O.b.s. de Flierefluiter Bosgouw 235 1352 GW Almere Tel: 036-5312332 Dit boekje heeft u als ouder van onze school ontvangen

Nadere informatie

OVERBLIJVEN. Regels en afspraken. Tussen schoolse opvang (TSO)

OVERBLIJVEN. Regels en afspraken. Tussen schoolse opvang (TSO) OVERBLIJVEN Regels en afspraken Tussen schoolse opvang (TSO) 1 Inhoud 1. Inleiding...3 2. Wat gebeurt er tijdens het overblijven?...3 3. Afspraken en regels voor ouders en hun kinderen...3 4. Afspraken

Nadere informatie

Huisregels. voor. kinderen

Huisregels. voor. kinderen Huisregels voor. kinderen Versie september 2014 Inhoudsopgave Huisregels Dreumesen HD pagina 3 Huisregels Peuters HP.pagina 4 2 Huisregels Dreumesen We willen kinderen zoveel mogelijk op positieve wijze

Nadere informatie

Pedagogisch werkplan. Buitenschoolse Opvang t Klimrek versie september 2016

Pedagogisch werkplan. Buitenschoolse Opvang t Klimrek versie september 2016 Pedagogisch werkplan Buitenschoolse Opvang t Klimrek versie september 2016 1. Missie Een sociaal en fysiek veilige en plezierige omgeving creëren waar kinderen kunnen ontwikkelen en ontspannen. Een plek

Nadere informatie

Huisregels. voor. kinderen

Huisregels. voor. kinderen Huisregels voor. kinderen Versie januari 2016 Inhoudsopgave Huisregels Dreumesen HD pagina 3 Huisregels Peuters HP.pagina 4 2 Huisregels Dreumesen We willen kinderen zoveel mogelijk op positieve wijze

Nadere informatie

2Kabouters. 1. Adresgegevens Kindercentrum 2Kabouters van der Spiegelstraat 23a 2547AE Den Haag Telefoon:

2Kabouters. 1. Adresgegevens Kindercentrum 2Kabouters van der Spiegelstraat 23a 2547AE Den Haag Telefoon: 2Kabouters 2Kabouters is een knus en gezellig kindercentrum, gelegen in de kleurrijke en actieve wijk Zeeheldenkwartier, nabij het centrum van Den Haag. Aan de achterzijde van het gebouw ligt een grote

Nadere informatie

Risico inventarisatie; Veiligheid

Risico inventarisatie; Veiligheid Risico inventarisatie; Veiligheid Datum inventarisatie: 8 december 2016 Uitgevoerd door: U = uitgesloten A = kans is groot dat het zal gebeuren B = kans is klein dat het zal gebeuren 1 = als het gebeurt

Nadere informatie

Protocol Gezondheid. PSZ De Buutplaats april 2011

Protocol Gezondheid. PSZ De Buutplaats april 2011 1 2 Inhoud Blz. 1. Handhygiëne voor leidsters en peuters: 3 1.1. Algemeen: 3 1. 2. Handen wassen: 3 2. Persoonlijke hygiëne / verzorging leidsters en peuters: 4 3. Toiletbezoek / verschoning van peuters:

Nadere informatie

Pedagogisch Werkplan PO Hannie Schaft. Versie Versie 2.3

Pedagogisch Werkplan PO Hannie Schaft. Versie Versie 2.3 Document Pedagogisch Werkplan PO Hannie Schaft Versie Versie 2.3 Datum 6 januari 2016 Inhoudsopgave... 1 Inhoudsopgave... 2 1.0 Inleiding... 3 2.0 Algemene zaken... 4 2.1 Gegevens vestiging... 4 2.2 Doel

Nadere informatie

Protocol buiten spelen

Protocol buiten spelen Protocol buiten spelen Doel: Ervoor zorgen dat kinderen iedere dag buiten spelen. De buitenruimte is uitdagend en veilig. Waarom? 1. Voor de gezondheid van kinderen; is het belangrijk dat kinderen iedere

Nadere informatie

Geschreven door: Team BSO het Scheepsruim II Versie: Maart 2014

Geschreven door: Team BSO het Scheepsruim II Versie: Maart 2014 Geachte ouder / verzorger, Voor u ligt het pedagogisch werkplan van buitenschoolse opvang het Scheepsruim II. Wij bieden naschoolse opvang aan schoolgaande kinderen. De groep is onderdeel van Kinderopvang

Nadere informatie

BELEIDSPLAN VEILIGHEID SBPE

BELEIDSPLAN VEILIGHEID SBPE STICHTING BASISVOORZIENING PEUTERSPEELZAALWERK ERMELO BELEIDSPLAN VEILIGHEID SBPE juli 2013 Inhoud VOORWOORD... 3 Buitenbergruimte... 3 Buitenruimte... 3 Entree/gang... 4 Gymzaal... 5 Keuken... 5 Leefruimte...

Nadere informatie

Afspraken en Groepsregels Versie 5, februari 2016.

Afspraken en Groepsregels Versie 5, februari 2016. Afspraken en Groepsregels Versie 5, februari 2016. 1 INHOUDSOPGAVE Inleiding Blz. 3 Algemene afspraken Stichting Ut Kruumelke Blz. 4 Afspraken BSO Ut Kruumelke Blz. 6 Groepsregels BSO Ut Kruumelke Blz.

Nadere informatie

Aanvullende Huis/gedrag regels BSO Thuishuis beregoed 2018

Aanvullende Huis/gedrag regels BSO Thuishuis beregoed 2018 Aanvullende Huis/gedrag regels BSO Thuishuis beregoed 2018 De BSO is geopend vanaf einde schooltijd tot 18.00. In de vakantie en op studie/marge dagen van 7.00 tot 18.00. Ouders moeten zelf en op tijd

Nadere informatie

Buitenschoolse opvang Datum: februari 2014. Soort ongeval kans dat dit ongeval kans op ernstig. uitgesloten

Buitenschoolse opvang Datum: februari 2014. Soort ongeval kans dat dit ongeval kans op ernstig. uitgesloten Inventarisatielijsten Entree 1 Soort ongeval kans dat dit ongeval kans op ernstig zal gebeuren letsel Kind valt doordat het niet bij de trapleuning kan Er is geen trap aanwezig Soort ongeval kans dat dit

Nadere informatie

2. Opvangvormen en openingstijden Kinderdagverblijf Geopend op maandag t/m vrijdag van 7.30 uur tot uur.

2. Opvangvormen en openingstijden Kinderdagverblijf Geopend op maandag t/m vrijdag van 7.30 uur tot uur. 2Lepelaars 2Lepelaars heeft een mooi pand gelegen in de Vogelwijk in Den Haag. Wij bieden voor kinderen van 0 tot 13 jaar opvang in zes verschillende groepen. Op de begane grond hebben wij drie babygroepen,

Nadere informatie

Herzien januari

Herzien januari Herzien januari 2014 1 1. Pedagogisch Werkplan BSO de Hille Wij zijn het team van buitenschoolse opvanggroep de Hille. We zijn een enthousiast team met twee pedagogisch medewerkers. Wij zijn gevestigd

Nadere informatie

SchoolPleinwachtPlan De Triangel in Lunteren. Kerkhoflaan 29 6741 CH Lunteren

SchoolPleinwachtPlan De Triangel in Lunteren. Kerkhoflaan 29 6741 CH Lunteren Kerkhoflaan 29 6741 CH Lunteren Inhoudsopgave Organisatie 3 Pleinwacht en Spelen 3 Slecht weer plan 5 Regels 6 Taken van de pleinwachtmedewerkers 6 De groep 7 Spelmateriaal 7 Communicatie naar de kinderen

Nadere informatie

Werkwijze. Kinderdagverblijf Abeltje De Bloemetjes. Bloemetjes: Kinderdagverblijf Abeltje Meijhorst Tel:

Werkwijze. Kinderdagverblijf Abeltje De Bloemetjes. Bloemetjes: Kinderdagverblijf Abeltje Meijhorst Tel: Werkwijze Kinderdagverblijf Abeltje De Bloemetjes Bloemetjes: Kinderdagverblijf Abeltje Meijhorst 6002 Tel: 06.47 87 40 42 Auteur: M. Beenker Laatst gewijzigd: 26-2-2018 Inhoudsopgave Werkwijze 1. Werkwijze

Nadere informatie

Huisregels Buitenschoolse Opvang t Klimrek

Huisregels Buitenschoolse Opvang t Klimrek Huisregels Buitenschoolse Opvang t Klimrek 1. Missie Een sociaal en fysiek veilige en plezierige omgeving creëren waar kinderen kunnen ontwikkelen en ontspannen. Een plek waar ze hun talent kunnen ontplooien

Nadere informatie

Protocol ziekte, medicijngebruik en ongevallen Peuteropvang d Evelaer

Protocol ziekte, medicijngebruik en ongevallen Peuteropvang d Evelaer Protocol ziekte, medicijngebruik en ongevallen Peuteropvang d Evelaer Laatst bijgewerkt 13 december 2017 1 Inhoud Inleiding... 3 Richtlijnen voor de ouder(s)/verzorger(s) bij zieke kinderen.... 4 Ziek

Nadere informatie

Ervoor zorgen dat kinderen iedere dag buiten spelen. De buitenruimte is uitdagend en veilig.

Ervoor zorgen dat kinderen iedere dag buiten spelen. De buitenruimte is uitdagend en veilig. Protocol buiten spelen Doel: Ervoor zorgen dat kinderen iedere dag buiten spelen. De buitenruimte is uitdagend en veilig. Waarom? 1. Voor de gezondheid van kinderen; is het belangrijk dat kinderen iedere

Nadere informatie

Algemene voorwaarden. Kinderopvang Walcheren I 2015 0-12

Algemene voorwaarden. Kinderopvang Walcheren I 2015 0-12 Algemene voorwaarden Kinderopvang Walcheren I 2015 0-12 INHOUDSOPGAVE 1. ARTIKEL 1 OPENINGSTIJDEN P. 4 2. ARTIKEL 2 MINIMALE AFNAME EN LEEFTIJD P. 5 3. ARTIKEL 3 BRENGEN EN HALEN P. 5 4. ARTIKEL 4 VERVOER

Nadere informatie

Pedagogisch Werkplan BSO De Gouw. Versie Versie 2.2

Pedagogisch Werkplan BSO De Gouw. Versie Versie 2.2 Document Pedagogisch Werkplan Versie Versie 2.2 Datum 31 mei 2016 Inhoudsopgave... 1 Inhoudsopgave... 2 1.0 Inleiding... 3 2.0 Algemene zaken... 4 2.1 Gegevens vestiging... 4 2.2 Doel en functie Pedagogisch

Nadere informatie

Hoofdstuk II: 2Penselen

Hoofdstuk II: 2Penselen Versie juni 2014 Hoofdstuk II: 2Penselen 2Penselen ligt in de Schilderswijk, naast basisschool t Palet en het Hannemanplantsoen. Het kindercentrum is kleinschalig en gezellig, zodat de kinderen zich thuis

Nadere informatie

De kosten van de TSO op basisscholen worden jaarlijks vastgesteld door de school in overleg met hun medezeggenschapsraad.

De kosten van de TSO op basisscholen worden jaarlijks vastgesteld door de school in overleg met hun medezeggenschapsraad. Tussenschoolse opvang op school Informatiegids Schooljaar 2017-2018 Beste ouder(s)/verzorger(s), Deze informatiegids is een naslagwerk waarin je alles kunt vinden over de tussenschoolse opvang (TSO) op

Nadere informatie

Huisregels kinderdagverblijf Mama & Baby

Huisregels kinderdagverblijf Mama & Baby Huisregels kinderdagverblijf Mama & Baby Algemeen We spreken Nederlands met elkaar. We behandelen elkaar met respect. Agressie en intimidatie wordt niet getolereerd. Roken is niet toegestaan in ons gebouw.

Nadere informatie

Huisregels BSO Eye4Kidz 2015

Huisregels BSO Eye4Kidz 2015 Huisregels BSO Eye4Kidz 2015 Inschrijving Inschrijving kan op verschillende manieren geschieden: 1. Via de website door het inschrijfformulier in te vullen en op te sturen via het verzenden. Bij ontvangst

Nadere informatie

Werkinstructie voor. Pedagogisch Medewerker. Stagiaires

Werkinstructie voor. Pedagogisch Medewerker. Stagiaires Bijlag 3 van het Pedagogisch Beleidsplan Werkinstructie voor Pedagogisch Medewerker En Stagiaires V4 De Toverkoffer, Lijnbaan 319, 2728 AG Zoetermeer, K.v.K 27253108, Giro 9400597, blz. 1 Inhoud: 1. Introductiegesprek...

Nadere informatie

Pedagogisch werkplan. Toffe BSO 4-12 jaar. Februari 2017

Pedagogisch werkplan. Toffe BSO 4-12 jaar. Februari 2017 Pedagogisch werkplan Toffe BSO 4-12 jaar Februari 2017 1 Inhoudsopgave Wennen... 4 Als wennen niet lukt... 4 Telefonisch contact... 4 Postvakken... 4 Openingstijden... 4 Brengen en ophalen van de kinderen...

Nadere informatie

Risico inventarisatie en actieplan; Gezondheid

Risico inventarisatie en actieplan; Gezondheid Risico inventarisatie en actieplan; Gezondheid Datum inventarisatie: 3 november 2016 Uitgevoerd door: U = uitgesloten Kl = kans is klein dat het zal gebeuren Gr = kans is groot dat het zal gebeuren 1.

Nadere informatie

Bij de entree ligt een antislip mat en we houden het speelgoed weg bij de entree.

Bij de entree ligt een antislip mat en we houden het speelgoed weg bij de entree. Veiligheidsbeleid Entree De entree heeft geen trap Bij de entree ligt een antislip mat en we houden het speelgoed weg bij de entree. Bij een natte drempel waarover een kind kan uitglijden is te allen tijde

Nadere informatie

Overblijfregeling van CBS Lingelaar

Overblijfregeling van CBS Lingelaar 1 Wettelijk geregeld Overblijfregeling van CBS Lingelaar De volgende zaken zijn bij wet geregeld (verkorte weergave): De school is verplicht tot het mogelijk maken van een overblijfgelegenheid. De kosten

Nadere informatie

Protocol Continurooster

Protocol Continurooster Protocol Continurooster Juni 2016 Inhoudsopgave 1. Voorwoord 2. Waarom een continurooster 3. Uitwerking continurooster 3.1. Regels en afspraken voor het eten en drinken 3.2. De lunch 3.3. Buiten/binnen

Nadere informatie

Welkom bij: Infoboekje

Welkom bij: Infoboekje Welkom bij: Infoboekje Hallo nieuwe Vriendjes en ouders, Welkom op Vriendjes van Kockengen! Om het wennen en het verblijf op de groep soepel te laten verlopen hebben we in dit boekje omschreven hoe alles

Nadere informatie

Tussen Schoolse Opvang K.B.S. Panta Rhei te Almere

Tussen Schoolse Opvang K.B.S. Panta Rhei te Almere Tussen Schoolse Opvang K.B.S. Panta Rhei te Almere Een enthousiast overblijfteam verzorgt al meer dan 20 jaar het overblijven op k.b.s. Panta Rhei te Almere. In die 20 jaar is er veel veranderd en is de

Nadere informatie

Overblijfregeling Christelijke basisschool de Bernebrêge

Overblijfregeling Christelijke basisschool de Bernebrêge Overblijfregeling Christelijke basisschool de Bernebrêge De Merel 12-14 9231 JJ Surhuisterveen Tel. 0512-362800 Website: bernebrege.noventa.nl Email : bernebrege@noventa.nl Inhoudsopgave Algemene regels

Nadere informatie

Aanvullende informatie DE COMPANY

Aanvullende informatie DE COMPANY Aanvullende informatie DE COMPANY Adres en contactgegevens DE COMPANY Doornenburg 201 7423 BE Deventer Algemeen nummer en kinderdagverblijf: 0570 517451 (7.00 uur tot 19.00 uur) Nummer buitenschoolse opvang

Nadere informatie

Welkom op Het Krijt. Informatie voor ouders van de leerlingen van groep 1 en 2

Welkom op Het Krijt. Informatie voor ouders van de leerlingen van groep 1 en 2 Welkom op Het Krijt Informatie voor ouders van de leerlingen van groep 1 en 2 Welkom bij ons op Het Krijt In dit boekje hebben we de belangrijkste informatie voor de groepen 1 en 2 voor u op een rijtje

Nadere informatie

Werkwijze. Kinderdagverblijf Abeltje. Lieveheersbeestjes groep. Meijhorst KT Nijmegen, tel:

Werkwijze. Kinderdagverblijf Abeltje. Lieveheersbeestjes groep. Meijhorst KT Nijmegen, tel: Werkwijze Kinderdagverblijf Abeltje Lieveheersbeestjes groep Meijhorst 6002 6537 KT Nijmegen, tel: 024-3434537 Auteur: M. Beenker Laatst gewijzigd: 26-11-2018 Inhoudsopgave 1. Werkwijze 1.1. Werkwijze

Nadere informatie

Bijlage: Omvang en leeftijdsopbouw stamgroepen, vaste pedagogisch medewerkers

Bijlage: Omvang en leeftijdsopbouw stamgroepen, vaste pedagogisch medewerkers Bijlage: Omvang en leeftijdsopbouw stamgroepen, vaste pedagogisch medewerkers Samenstelling basisgroepen, verlaten basisgroep, opendeurenbeleid De Buiten Schoolse Opvang (BSO) bestaat uit drie groepsruimtes

Nadere informatie

Protocol Algemene Veiligheid

Protocol Algemene Veiligheid Protocol Algemene Veiligheid Inhoudsopgave Inleiding blz. 3 Buitenruimte blz. 4 Entree/Hal blz. 4 Gymlokaal blz. 4 Keuken blz. 5 Lokaal blz. 5 2 Inleiding Ouders die hun peuters op Peuterschool t Startblok

Nadere informatie

BUITENSCHOOLSE OPVANG DE HEKSENKETEL

BUITENSCHOOLSE OPVANG DE HEKSENKETEL Beste ouders en/of verzorgenden, Voor u ligt het pedagogisch werkplan van buitenschoolse opvang de Heksenketel uit Sluis. Door middel van dit werkplan geven wij u meer informatie over het opvangaanbod,

Nadere informatie

KINDERDAGVERBLIJF DE MALLEMOLEN Januari 2012

KINDERDAGVERBLIJF DE MALLEMOLEN Januari 2012 KINDERDAGVERBLIJF DE MALLEMOLEN Januari 2012 Het team van de Mallemolen bestaat uit 4 vaste leidsters, dit zijn Nicole, Ellen, Corien en Danielle. Er is ook regelmatig een stagiaire op de groep. De Mallemolen

Nadere informatie

Pedagogisch Werkplan Locatie Herwen

Pedagogisch Werkplan Locatie Herwen Pedagogisch Werkplan Locatie Herwen INHOUDSOPGAVE 1. INLEIDING 3 2. GROEPSSAMENSTELLING 3 3. INDELING EN INRICHTING VAN DE BINNEN EN BUITENRUIMTE 4 4. DAGRITME 4 5. ALGEMENE REGELS 6 6. SIGNALEREN 6 ELMO-Kinderopvang

Nadere informatie

Huisregels en Nuttige Informatie Kinderopvang Alles Kids

Huisregels en Nuttige Informatie Kinderopvang Alles Kids Huisregels en Nuttige Informatie Kinderopvang Alles Kids Adresgegevens en telefoonnummers: Kinderdagverblijf en BSO Alles Kids Buitenom 1 8313 AG Rutten Tel: 0527-263100 BSO de Speelakker Gevestigd in

Nadere informatie

Huisregels Bosuiltjes

Huisregels Bosuiltjes Algemene regels voor alle ruimtes Alle deuren zijn voorzien van vinger protectie op de draaiende delen. Let wel goed op de kinderen als ze bij een deur staan! De thermostaat verwarming staat uit of op

Nadere informatie

Pedagogisch werkplan Buitenschoolse opvang Chapeau Varik

Pedagogisch werkplan Buitenschoolse opvang Chapeau Varik CHAPEAU KINDERWERK Pedagogisch werkplan Buitenschoolse opvang Chapeau Varik Een compliment voor ieder kind! Sandra van de Laar 12-12-2017 1 Inleiding Dit pedagogisch werkplan is een aanvulling op het pedagogisch

Nadere informatie

Aanmelden:... 4. Afmelden:... 5. Aanwezigheidsregistratie:... 5. Aanmeldingsformulier:... 5. Kosten TSO... 6. Betaling... 7

Aanmelden:... 4. Afmelden:... 5. Aanwezigheidsregistratie:... 5. Aanmeldingsformulier:... 5. Kosten TSO... 6. Betaling... 7 inhoudsopgave: Aanmelden:... 4 Afmelden:... 5 Aanwezigheidsregistratie:... 5 Aanmeldingsformulier:... 5 Kosten TSO... 6 Betaling... 7 Pedagogische visie van het overblijven... 8 Overblijfhulpen:... 9 Overblijfcoördinator:...

Nadere informatie

Dagopvang. Locaties Pey-Echt ( t Thaal), St. Odiliënberg, Vlodrop en Posterholt. Deze dagen worden niet in rekening gebracht.

Dagopvang. Locaties Pey-Echt ( t Thaal), St. Odiliënberg, Vlodrop en Posterholt. Deze dagen worden niet in rekening gebracht. Tarieven 2019 Schaapsweg 26B, 6077 CG St. Odiliënberg, tel: 0475-858257 Thaalpad 29, 6102 EH Echt, tel: 0475-212282 1 Dagopvang Locaties Pey-Echt ( t Thaal), St. Odiliënberg, Vlodrop en Posterholt 52 weken

Nadere informatie

Huisregels Kleinschalige Kinderopvang De 3 Leeuwtjes

Huisregels Kleinschalige Kinderopvang De 3 Leeuwtjes Huisregels Kleinschalige Kinderopvang De 3 Leeuwtjes Openingstijden, afmelden, brengen en halen. De 3 Leeuwtjes is geopend van 07.30-18.00. Op de erkende feestdagen (Nieuwjaarsdag, Koningsdag, 2e Paasdag,

Nadere informatie

Huisregels KOV. Algemene regels voor alle ruimtes

Huisregels KOV. Algemene regels voor alle ruimtes Algemene regels voor alle ruimtes Alle deuren zijn voorzien van vinger protectie op de draaiende delen. Let wel goed op de kinderen als ze bij een deur staan! Deurklinken zijn op hoogte, staan omhoog of

Nadere informatie

Visie en Missie van de Tussen Schoolse Opvang (TSO): Er wordt tijdens het overblijven gestreefd naar een prettige, vriendelijke en veilige sfeer.

Visie en Missie van de Tussen Schoolse Opvang (TSO): Er wordt tijdens het overblijven gestreefd naar een prettige, vriendelijke en veilige sfeer. Protocol overblijven Overblijftijden en plaatsen Onderbouw : eten van 12.00uur tot 12.30uur, ieder in hun eigen klas daarna gelegenheid tot spel. Bovenbouw : eten van 12.30uur tot 12.50uur, allen in het

Nadere informatie

Betreft: Gids Tussen Schoolse Opvang Datum: 6 september 2018

Betreft: Gids Tussen Schoolse Opvang Datum: 6 september 2018 Betreft: Gids Tussen Schoolse Opvang Datum: 6 september 2018 Tussen Schoolse Opvang De Tussen Schoolse Opvang (TSO) is inmiddels niet meer weg te denken uit ons huidige basisonderwijs. Ons uitgangspunt

Nadere informatie

Inspiratie-Inc. Ouder en Kind veiligheid tijdens activiteiten

Inspiratie-Inc. Ouder en Kind veiligheid tijdens activiteiten Inspiratie-Inc Ouder en Kind veiligheid tijdens activiteiten Inhoud Speelgoed... 3 Kasten/Planken... 3 Buitenspeelplaats... 3 Deuren en ramen... 4 Centrale keuken... 4 WC... 5 Kantoor... 5 Eten en drinken...

Nadere informatie

Werkwijze. Kinderdagverblijf Abeltje. De Winnie de Pooh groep. Meijhorst KT Nijmegen, tel:

Werkwijze. Kinderdagverblijf Abeltje. De Winnie de Pooh groep. Meijhorst KT Nijmegen, tel: Werkwijze Kinderdagverblijf Abeltje De Winnie de Pooh groep Meijhorst 6002 6537 KT Nijmegen, tel: 06.47874042 Auteur: M Beenker Laatst gewijzigd: 26-2-2018 Inhoudsopgave Pag. Werkwijze 2 3.1. Werkwijze

Nadere informatie

SWW Kinderopvang. Bruto/Netto: vaak goedkoper dan je denkt! Alle genoemde tarieven zijn bruto bedragen. Hierover kunt u kinderopvangtoeslag aanvragen.

SWW Kinderopvang. Bruto/Netto: vaak goedkoper dan je denkt! Alle genoemde tarieven zijn bruto bedragen. Hierover kunt u kinderopvangtoeslag aanvragen. Tarieven en toeslagen SWW Kinderopvang Met ingang van 1 januari 2019 hebben wij nieuwe tarieven. Hieronder vindt u de mogelijkheden voor: Kinderopvang Buitenschoolse opvang Voorschoolse opvang Peuteropvang

Nadere informatie

Buiten schoolse opvang Lien! Huisregels

Buiten schoolse opvang Lien! Huisregels Buiten schoolse opvang Lien! Huisregels Versie 4,31 juli 2012 BRENGEN EN HALEN Kinderen worden te voet, met bolderkar of bakfiets gehaald bij de scholen De Branding, Frans Naerebout en de Ichtus school.

Nadere informatie

Beschrijving gezondheidsrisico: Kind komt via ongewassen handen van groepsleiding in contact met ziektekiemen.

Beschrijving gezondheidsrisico: Kind komt via ongewassen handen van groepsleiding in contact met ziektekiemen. 1 Kind komt via ongewassen handen van groepsleiding in contact met ziektekiemen. Er hangen bij de commode, keuken en volwassen toilet handenwas regels De babygroep heeft stromend water in de groep. 2 Kind

Nadere informatie

Huisregels van de peuterspeelzalen, voor pedagogisch medewerkers en ouders. Stichting BELhamels

Huisregels van de peuterspeelzalen, voor pedagogisch medewerkers en ouders. Stichting BELhamels Huisregels van de peuterspeelzalen, voor pedagogisch medewerkers en ouders. Stichting BELhamels Om de peuterspeelzalen veilig en hygienisch te laten verlopen zijn er regels nodig. Er zijn regels die voor

Nadere informatie

Pedagogisch Werkplan BSO De Brandakker. Versie Versie 3.0

Pedagogisch Werkplan BSO De Brandakker. Versie Versie 3.0 Document Pedagogisch Werkplan BSO De Brandakker Versie Versie 3.0 Datum 1-1-2018 Inhoudsopgave... 1 Inhoudsopgave... 2 1.0 Inleiding... 3 2.0 Algemene zaken... 4 2.1 Gegevens vestiging... 4 2.2 Doel en

Nadere informatie

PROTOCOL. Overblijven. Het Kompas Den Bommel

PROTOCOL. Overblijven. Het Kompas Den Bommel PROTOCOL Overblijven Het Kompas Den Bommel Beleid en regels m.b.t. het overblijven Algemeen verloop overblijven Om ongeveer 12.10 uur wordt begonnen met gebed. Eventuele mededelingen kunnen het beste voor

Nadere informatie

RI Veiligheid BSO de Stroekeld Datum: december 2016

RI Veiligheid BSO de Stroekeld Datum: december 2016 RI Veiligheid BSO de Stroekeld Datum: december 2016 Scenario Actie Kans Ernst Genomen Maatre gel schrifte lijk vastgel egd Dit is terug te vinden in Entree Kind valt doordat het niet bij de trapleuning

Nadere informatie

Aanbod & Tarieven Buitenschoolse opvang 2013

Aanbod & Tarieven Buitenschoolse opvang 2013 Aanbod & Tarieven Buitenschoolse opvang 2013 Voorschoolse opvang Naschoolse opvang Vakantieopvang Kijk voor meer informatie op: www.kinderwereldvenray.nl KinderWereld Venray Postbus 234 5800 AE Venray

Nadere informatie

Aanbod & Tarieven Buitenschoolse opvang 2012

Aanbod & Tarieven Buitenschoolse opvang 2012 Aanbod & Tarieven Buitenschoolse opvang 2012 Voorschoolse opvang (start bij minimaal 3 aanmeldingen) Naschoolse opvang Vakantieopvang Kijk voor meer informatie op: www.kinderwereldvenray.nl KinderWereld

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement Kidz Ahoy

Huishoudelijk reglement Kidz Ahoy Huishoudelijk reglement Kidz Ahoy Algemene informatie Een groot deel van het leven van een kind speelt zich af op een Kinderdagverblijf of Buitenschoolse opvang. Ieder Kindercentrum is uniek en heeft een

Nadere informatie

Huisregels BSO De Grote Uil 2012

Huisregels BSO De Grote Uil 2012 Huisregels BSO De Grote Uil 2012 Het ophalen en brengen 1. Kinderen die gebruik maken van de voorschoolse opvang dienen uiterlijk om 08.00 uur aanwezig te zijn. Kinderen die te laat zijn, brengen wij niet

Nadere informatie

Locatiebeschrijving Boelhouwerstraat (Heenweg)

Locatiebeschrijving Boelhouwerstraat (Heenweg) Dresdenweg 1 2692 AA s-gravenzande (0174) 44 15 10 info@okidoki-kdv.nl www.okidoki-kdv.nl Locatiebeschrijving Boelhouwerstraat (Heenweg) Algemene gegevens Okidoki locatie Boelhouwerstraat Boelhouwerstraat

Nadere informatie

HUISREGELS BUITENSCHOOLSE OPVANG HET TOVERBLOEMPJE

HUISREGELS BUITENSCHOOLSE OPVANG HET TOVERBLOEMPJE HUISREGELS BUITENSCHOOLSE OPVANG HET TOVERBLOEMPJE 1. Brengen en halen. Bij aanmelding geeft u door op welke dagen en welke vorm van opvang u wenst (voorschools en/of naschools. De kinderen kunnen vanaf

Nadere informatie

PRIJSLIJST. Kinderopvang Unikids 2.0. Definitief v1.1

PRIJSLIJST. Kinderopvang Unikids 2.0. Definitief v1.1 PRIJSLIJST Definitief v1.1 VERSIEBEHEER Versie Datum Wijziging 1.0 31/08/13 Status definitief 1.1 20/10/13 Layout aangepast naar Unikids 2.0 stijl 1van5 INHOUDSOPGAVE VERSIEBEHEER... 1 INHOUDSOPGAVE...

Nadere informatie

Pedagogisch Werkplan BSO Hoofddorp. Versie Versie 2.2

Pedagogisch Werkplan BSO Hoofddorp. Versie Versie 2.2 Document Pedagogisch Werkplan Versie Versie 2.2 Datum 11 april 2016 Inhoudsopgave... 1 Inhoudsopgave... 2 1.0 Inleiding... 3 2.0 Algemene zaken... 4 2.1 Gegevens vestiging... 4 2.2 Doel en functie Pedagogisch

Nadere informatie

Groepswerkplan, kinderopvang De Bonte Vlinder LOCATIE: t Want

Groepswerkplan, kinderopvang De Bonte Vlinder LOCATIE: t Want Groepswerkplan, kinderopvang De Bonte Vlinder LOCATIE: t Want Inhoud 1.Opvoedingsdoelen. 2.Inrichting. 3. Veiligheid 4. Hygiëne. 5. Voeding. 6. Ziekte. 7. Kennismaking met de Buitenschoolse opvang. 8.

Nadere informatie

Informatieboekje. Kinderopvang Flakkee BSO 4-12 jaar

Informatieboekje. Kinderopvang Flakkee BSO 4-12 jaar Informatieboekje Kinderopvang Flakkee BSO 4-12 jaar Van harte welkom bij Kinderopvang Flakkee. In dit boekje kunt u lezen wat de belangrijkste afspraken zijn: de openingstijden, de groepsindeling, de activiteiten,

Nadere informatie