Voorschool Balou. Gambiadreef ES Utrecht Telefoon:

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Voorschool Balou. Gambiadreef 60 3564 ES Utrecht Telefoon: 06-13135876"

Transcriptie

1 Voorschool Balou Voorschool Balou Gambiadreef ES Utrecht Telefoon: Algemeen Spelenderwijs Utrecht Niasstraat 6-c 3531 WP Utrecht Telefoon algemeen Ouders en verzorgers - Inschrijving & Plaatsing planning@spelenderwijsutrecht.nl Telefoon Openingstijden maandag t/m vrijdag 9:30-12:00 uur De voorschool is gevestigd in Buurthuis De Boog

2 WELKOM Van harte welkom op voorschool Balou. U heeft bij inschrijving de brochure Informatie voor ouders ontvangen. Hierin vindt u informatie die geldt voor alle peutercentra van Spelenderwijs Utrecht. Het boekje dat u nu leest geeft informatie die specifiek is voor voorschool Balou. Graag creëren wij samen met u als ouder een veilige omgeving waarin de peuters kunnen leren, spelen, ontdekken en groeien. Dit locatieboekje biedt hier verder informatie over. Openingstijden voorschool Balou: Maandagochtend Dinsdagmorgen Woensdagmiddag Donderdagochtend van 8.30 uur tot uur van uur tot uur van 8.30 uur tot uur van uur tot uur Ouderinloop Maandagochtend van 8.30 tot 9.00 uur (koffieochtend) Woensdagochtend van 8.30 tot 9.00 uur (activiteit met ouder en kind) Op beide ochtenden organiseren we verschillende ouderbijeenkomsten en uitjes. We laten dit op tijd aan u weten. Voorschool gesloten Tijdens de schoolvakanties is Balou gesloten. Een overzicht van de vakantiedagen vindt u bij de locatie en u krijgt een brief mee naar huis. De leidsters hebben een aantal dagen per jaar een studiedag, dan is de voorschool gesloten. Wij laten u tijdig weten wanneer deze dagen zijn. De studiedagen van de Mattheusschool gelden niet voor de voorschool.

3 ONS TEAM Ons team bestaat uit twee pedagogisch medewerkers en een stagiaire per dagdeel. Mina en Mirjam zijn de vaste pedagogische medewerkers. Wij vinden het fijn om met peuters te werken. Natuurlijk hopen wij dat de peuters heel veel plezier hebben maar we willen ook graag dat ze allerlei dingen leren. Samenwerking met de ouders vinden wij erg belangrijk. Spelenderwijs Utrecht heeft meerdere peutercentra door de hele stad Utrecht. Onze gebiedsmanager heet Daniëlle Mierop Onze zorgconsulent heet Sharin Mercera Onze werkbegeleider heet Mariet Junte Ziekte van de leidster Een enkele keer kan het voorkomen dat we te maken hebben met zieken of onvoorziene omstandigheden. Er wordt gezocht naar geschikte oplossingen. Het is mogelijk dat wij dan één van de ouders vragen om tijdens het dagdeel erbij te blijven. Dit zal alleen gebeuren als er écht geen andere oplossing is. Lukt dit niet dan moet de voorschool sluiten. AFMELDEN BIJ ZIEKTE OF AFWEZIGHEID Afmelden bij ziekte of afwezigheid Is uw kind ziek of om een andere reden verhinderd? Meld uw kind dan tijdig af op telefoonnummer Dit is het telefoonnummer van de voorschool. Zieke kinderen mogen niet naar de groep komen. Ze kunnen dan niet fijn spelen, de andere kinderen worden misschien besmet en thuis kan een kind beter verzorgd worden. We vinden het heel belangrijk dat de kinderen zo vaak mogelijk naar de voorschool komen. Dit heeft uiteindelijk effect op de verdere schoolontwikkeling. Mocht een kind vaak afwezig zijn bij de voorschool zonder afmelding, dan kan er een gesprek plaatsvinden met de ouders en eventueel contractbeëindiging. We gaan er natuurlijk van uit dat dit niet zo ver hoeft te komen.

4 UW KIND HALEN EN BRENGEN Brengen s Ochtends brengt u uw kind tussen 8.30 uur en 8.40 uur. s Middags brengt u uw kind tussen uur en uur. Op de ochtenden houden wij een spelinloop. U heeft alle tijd om samen met uw kind een spelletje te doen of te knutselen. In de middag gaan de kinderen direct in de kring zitten, ze mogen een boekje lezen. Halen s Ochtends kunt u uw kind tussen uur en uur ophalen. s Middags kunt u uw kind tussen uur en uur ophalen. Wanneer u niet zelf uw kind komt ophalen horen wij dat graag van te voren. U geeft dan aan wie het kind komt ophalen. In verband met de veiligheid geven wij de peuters alleen mee aan personen die vooraf bij ons bekend zijn. WAT VERWACHTEN WIJ VAN U ALS OUDER De ouderbetrokkenheid Op de voorschool bieden wij kwaliteit en een veilige omgeving voor uw kind. De betrokkenheid van ouders vinden wij hierbij erg belangrijk. Graag verwelkomen wij u bij onze spelinloop, themabijeenkomsten en uitjes. Uw kind geniet met volle teugen als u regelmatig aanwezig bent en aandacht heeft voor wat het kind doet. Samen met u zorgen we er dan voor dat uw kind zich zo optimaal mogelijk ontwikkelt. Er zijn vaak gezellige ochtenden waarbij alle ouders van harte welkom zijn. Ook zullen wij een beroep op u doen om te helpen bij de verschillende thema s en activiteiten in de klas. Ouder-kindactiviteiten Een aantal keer per jaar organiseren we een activiteit met ouder(s) en kinderen buiten de voorschool. We verwachten bij deze activiteiten dat er 1 volwassene per kind mee gaat (vader, moeder, buurvrouw of oppas). Mocht het niet lukken dat er een volwassene mee gaat, dan kan uw kind helaas niet mee met het uitje. Soms mogen broertjes en zusjes mee, maar soms kiezen we er bewust voor om alleen met de voorschoolkinderen en 1 ouder te gaan. Dit hoort u op tijd zodat u nog opvang kan regelen voor de andere kinderen.

5 Welke activiteiten doen we buiten de voorschool? Bibliotheekbezoeken: De kinderen en de ouders gaan 2 keer per jaar naar de bibliotheek. Uitjes: bijvoorbeeld naar de kinderboerderij (lente) of een speeltuin (eind van het jaar). Door de samenwerking met de kleutergroepen van de Mattheusschool behandelen we 3 keer per jaar hetzelfde thema. We gaan met de kinderen naar de Mattheusschool toe om vast een beetje te wennen aan de grote school. Ouders mogen hierbij soms ook aanwezig zijn. Huisbezoek In principe gaan we bij alle kinderen van de voorschool op huisbezoek. De kinderen vinden het heel leuk als de juffen een keertje bij hun thuis komen, ze zijn dan vaak heel trots. We vinden het fijn om de kinderen in hun veilige omgeving te leren kennen, Zo heeft u ook rustig de tijd om vragen te stellen aan de juffen. Als uw kind ongeveer 2 of 3 maanden op de voorschool zit maken we met u een afspraak voor een huisbezoek. Oudercommissie Momenteel heeft Balou geen actieve oudercommissie. De oudercommissie komt ongeveer 3 keer per jaar bij elkaar. Ze organiseren activiteiten zoals feesten (Sint, Kerst, Suikerfeest). De oudercommissie denkt ook mee over de activiteiten van de voorschool. Heeft u interesse om de oudercommissie samen met andere ouders nieuw leven in te blazen? Neem contact op met Elif of Mirjam, zij kunnen u meer vertellen. Vragen/opmerkingen/tips? Heeft u vragen/opmerkingen/tips over het voorschoolprogramma vraag het dan gerust aan een van de pedagogisch medewerkers. Wij vinden de mening van ouders erg belangrijk.

6 DAGINDELING Een voorbeeld van de ochtend: De kinderen komen tussen 8.30 uur en 8.40 uur binnen. Op dinsdag en donderdag zitten we met de kinderen en de ouders aan de grote tafel: om te spelen, te knutselen, iets te vertellen aan de ouders over het thema. We zwaaien alle ouders om 9.00 uur uit. Om 9.00 uur gaan we samen in de grote kring zitten. We zingen dan eerst een welkomstliedje. Dan heten we alle kinderen nogmaals welkom en kijken of iedereen er is. Er volgt een uitleg van een activiteit behorend bij het thema van deze week. Dit kan een verhaal zijn maar ook een versje, liedje of spelletje. In de kring krijgen de peuters ook de gelegenheid zelf iets te vertellen. Na de grote gaan de kinderen vrij spelen in de hoeken. We laten de kinderen zelf kiezen waar ze willen spelen. Ook begeleiden we de kinderen tijdens hun spel. We verwisselen ons spelmateriaal regelmatig. Tijdens het vrij spelen mogen er 2 kinderen mee met een van de leidsters voor de kleine groep: er is veel aandacht voor het kind en op die manier wordt de taal extra gestimuleerd. Om uur zetten we het opruimliedje aan. De kinderen worden gestimuleerd om zelf op te ruimen. De leidsters helpen de kinderen daarbij. De kinderen gaan aan de tafel zitten. De kinderen mogen naar de wc en hun handen wassen. Eventuele luierkinderen worden verschoond. Ondertussen zingen we aan de tafel liedjes. Na het handen wassen is er tijd voor een tussendoortje in de vorm van fruit. Maar u kunt ook groente meegeven zoals komkommer, wortelen, tomaatjes enzovoort. De kinderen krijgen water te drinken. We vinden gezonde voeding heel belangrijk voor de kinderen. Dagelijks wordt er buiten gespeeld. We doen daar beweegactiviteiten en we hebben veel buitenspelmateriaal. Op donderdag kunnen we naar de gymzaal. Voordat de ouders de kinderen weer komen halen is er nog tijd voor het zingen van liedjes of het lezen van een boekje. Om uur worden de eerste kinderen opgehaald. We proberen altijd even te vertellen hoe het gegaan is die dag en geven eventuele bijzonderheden door aan de ouders.

7 JAARPROGRAMMA Puk & Ko Balou werkt met een speciaal voorschoolprogramma Puk en Ko. Dit programma werkt met thema s zoals: er is een baby geboren, ziek zijn, eet smakelijk, dit ben ik, knuffels en nog veel meer. Bij ieder thema leren de peuters erg veel en ontwikkelen zij zich steeds meer. Ook hun taal en woordenschat breidt zich uit omdat we voortdurend praten over het thema, vragen stellen en kinderen stimuleren om te vertellen wat ze doen. Per thema krijgt u een boekje mee naar huis waar veel woorden, plaatjes, activiteiten, kleurplaten en tips in staan over het thema. U kunt dit boekje thuis gebruiken om met uw kind te oefenen. Op deze manier werken wij samen met u aan de taal- en ontwikkelingsstimulering van het kind en versterken wij elkaar. Puk is een pop waar de kinderen dol op zijn. Puk staat centraal en maakt in elk thema van alles mee. Naast de Pukthema s komen er ook thema s aan bod die met de feesten en seizoenen te maken hebben (Sinterklaas, Kerst, Pasen, Lente). Bij de kleuters op de basisschool wordt met het programma Ik en Ko gewerkt. Dit sluit prachtig aan bij het voorschoolprogramma van de peuters.

8 VIERINGEN Verjaardag Van de verjaardag van een peuter wordt natuurlijk een feestje gemaakt. Het kind draagt een verjaardagsmuts. We zingen een liedje en de jarige krijgt een klein kadootje. Natuurlijk moet er (gezond) getrakteerd worden, bijvoorbeeld een mandarijntje, krentjes, danoontje of een stukje watermeloen. De pedagogisch medewerker helpt u graag met traktatieideeën, er is een map beschikbaar met voorbeelden van gezonde traktaties. De ouders mogen eregast zijn bij het verjaardagsfeestje! Er mogen natuurlijk foto s gemaakt worden. Als uw kind 4 jaar wordt gaat het naar de basisschool. Het afscheid gaat hetzelfde als een verjaardagsfeestje. Het kind krijgt ook het plakboek mee met de werkjes en foto s van de periode op de voorschool. Sinterklaas We besteden aandacht aan Sinterklaas. De kinderen mogen hun schoen zetten. We gaan ook naar Sinterklaas toe bij de Mattheusschool of we maken een boottocht met Sinterklaas op de gracht in Utrecht. Kerst Kerst wordt gevierd op de voorschool met een kerstontbijt. Suikerfeest/ Offerfeest Wij besteden aandacht aan het Suikerfeest en het offerfeest. We vragen uw hulp bij het verzorgen van hapjes. Pasen Natuurlijk vieren wij ook het paasfeest. De kinderen mogen eieren zoeken en we hebben een paasontbijt. Afsluiting van het jaar Aan het eind van het jaar gaan we, in overleg met ouders, een leuk utstapje maken.

9 WAT U OOK MOET WETEN Observatie en overdracht Tijdens de periode dat uw kind op de voorschool zit houden wij de ontwikkeling van uw kind goed bij. Regelmatig observeren wij uw kind. Tevens maken wij gebruik van een Kindvolgsysteem, dit heet Kijk. Tijdens de voorschoolperiode worden er twee observaties geregistreerd en digitaal verwerkt. Na deze observaties hebben wij een gesprek met u over de ontwikkeling van uw kind. Mochten er op een bepaald gebied problemen ontstaan dan zullen wij dit natuurlijk zo snel mogelijk met u bespreken. Wanneer uw kind naar de Basisschool gaat doen wij een overdracht naar de desbetreffende leerkracht. De basisschool maakt ook gebruik van het kindvolgsysteem Kijk. Zorgconsulent Indien nodig kunnen wij de zorgconsulent van Spelenderwijs Utrecht inschakelen. Zij helpt ons bij het vinden van oplossingen, hulp of een aangepast programma. Ook kan zij ouders ondersteunen of helpen zoeken naar passende oplossingen. Gezonde voeding Wij vinden het heel belangrijk dat uw kind gezond is en blijft. Het is belangrijk dat uw kind goed ontbijt voordat het naar de voorschool komt. We eten fruit als tussendoortje en we drinken water. U hoeft alleen fruit mee te geven als uw kind in de ochtend naar de voorschool komt, in de middag drinken we alleen water. Een tas Zorgt u ervoor dat uw kind een eigen tas heeft met daarin het tussendoortje. Het is handig om de naam van uw kind op de tas te zetten. De tassen liggen in de mand bij de deur van Balou. Zindelijkheid Wanneer uw kind nog niet zindelijk is vragen wij u ervoor te zorgen dat er voldoende luiers en schoonmaakdoekjes in de tas van uw kind zitten. Als uw kind net aan het oefenen is met zindelijk worden, dan vinden het fijn als u reservekleding in de tas meegeeft. Informatie over de voorschool, waar kunt u dat vinden. Noodzakelijke informatie krijgt u aangeleverd via de Nieuwsbrief van

10 Balou. Ook hangt er een informatiebord in de gang met bijzondere activiteiten (ouderbijeenkomst, feestje, nieuw kind). We proberen de activiteiten op tijd aan te geven. Buggy Het is goed voor de gezondheid van de kinderen als ze lopend naar de voorschool komen. Mocht u uw kind toch met een buggy brengen, wilt u die dan mee terug naar huis nemen. Dit in verband met de veiligheid in het buurthuis en de vluchtroute van de brandweer. Speelgoed meenemen naar de groep Wilt u uw kind geen speelgoed meegeven naar de voorschool. Wij hebben op de groep heel veel om mee te spelen!! Het is heel vervelend als het stuk gaat of kwijt raakt. Klachten Heeft u een klacht? Kom dan zo snel mogelijk naar een van de pedagogisch medewerkers. Samen komen we vrijwel altijd tot een oplossing. Mocht dit ondanks de inspanning toch niet lukken dan kunt u een klacht Indienen. Er is een klachtenprocedure aanwezig. U kunt hier informatie over krijgen bij de voorschool en bij Spelenderwijs Utrecht.

Nieuwsboekje voor nieuwe kinderen van de voorschool van IKC Buikslotermeer

Nieuwsboekje voor nieuwe kinderen van de voorschool van IKC Buikslotermeer Nieuwsboekje voor nieuwe kinderen van de voorschool van IKC Buikslotermeer Welkom bij de voorschool van IKC Buikslotermeer. U heeft gekozen voor onze voorschool om uw kind een goede en leerzame tijd te

Nadere informatie

Méér dan Spelen. Hier houden wij ons aan bij Spring! Ouderinformatieboekje

Méér dan Spelen. Hier houden wij ons aan bij Spring! Ouderinformatieboekje Méér dan Spelen Hier houden wij ons aan bij Spring! Ouderinformatieboekje 2 Inhoudsopgave 1. De mentorleidster... 4 2. Spelenderwijs leren en ontwikkelen met Piramide... 4 2.1 Ouderbijeenkomst, spelinloop

Nadere informatie

Jaarplan van peuter- en ouderactiviteiten Peuteropvang Czaar Peutertje. Schooljaar 2014 / 2015

Jaarplan van peuter- en ouderactiviteiten Peuteropvang Czaar Peutertje. Schooljaar 2014 / 2015 Jaarplan van peuter- en ouderactiviteiten Peuteropvang Czaar Peutertje. Schooljaar 2014 / 2015 Peuteractiviteiten gedurende het hele schooljaar: Verjaardagen: Als uw peuter jarig is mag hij/zij dit vieren,

Nadere informatie

Nieuwsboekje voor nieuwe kinderen van de voorschool van IKC Buikslotermeer

Nieuwsboekje voor nieuwe kinderen van de voorschool van IKC Buikslotermeer Nieuwsboekje voor nieuwe kinderen van de voorschool van IKC Buikslotermeer Welkom bij de voorschool van IKC Buikslotermeer. U heeft gekozen voor onze voorschool om uw kind een goede en leerzame tijd te

Nadere informatie

INFORMATIEBROCHURE PEUTERSPEELZAAL DE BINNENHAVEN

INFORMATIEBROCHURE PEUTERSPEELZAAL DE BINNENHAVEN INFORMATIEBROCHURE PEUTERSPEELZAAL DE BINNENHAVEN 2 Wanneer u uw kind naar de peuterspeelzaal brengt wilt u natuurlijk niets minder dan de best mogelijke zorg voor uw kind. Daarvoor bent u bij MAX Kinderopvang

Nadere informatie

Welkom op de peuterspeelzaal

Welkom op de peuterspeelzaal Welkom op de peuterspeelzaal Peuterspeelzaal Het Groene Kikkertje Witte de Withstraat 85 2518 CR Den Haag Telefon: (070) 4129598 E-Mail: pszhetgroenekikkertje@scoh.nl www.cbsdespiegel.nl Wat houdt de Haagse

Nadere informatie

Peutergids. Foxkidz Sint Willibrordus

Peutergids. Foxkidz Sint Willibrordus Peutergids Foxkidz Sint Willibrordus 2018-2019 Welkom op het Kindcentrum St. Willibrordus Voorwoord Beste ouder(s)/verzorger(s) Welkom op de peutergroep van kindcentrum St. Willibrordus. Voor nieuwe ouders

Nadere informatie

Nieuwsboekje voor nieuwe kinderen van de voorschool van De Buikslotermeer

Nieuwsboekje voor nieuwe kinderen van de voorschool van De Buikslotermeer Nieuwsboekje voor nieuwe kinderen van de voorschool van De Buikslotermeer Januari 2019 Welkom bij de voorschool van De Buikslotermeer. U heeft gekozen voor onze voorschool om uw kind een goede en leerzame

Nadere informatie

Welkom in groep 1/2 van openbare basisschool de Boomhut

Welkom in groep 1/2 van openbare basisschool de Boomhut Groepen 1 tot en met 3 Julianalaan 1 6824 KG Arnhem 026-3701183 Welkom in groep 1/2 van openbare basisschool de Boomhut Informatieboekje voor de ouders Van harte welkom! Uw kind komt bij ons op openbare

Nadere informatie

Welkom in groep 1/2 van openbare basisschool de Boomhut

Welkom in groep 1/2 van openbare basisschool de Boomhut Groepen 1 tot en met 3 Julianalaan 1 6824 KG Arnhem 026-3701183 Welkom in groep 1/2 van openbare basisschool de Boomhut Informatieboekje voor de ouders Van harte welkom! Uw kind komt bij ons op openbare

Nadere informatie

Nieuwsboekje voor nieuwe kinderen van Voorschool De Vijf Sterren

Nieuwsboekje voor nieuwe kinderen van Voorschool De Vijf Sterren Nieuwsboekje voor nieuwe kinderen van Voorschool De Vijf Sterren Welkom bij Voorschool De Vijf Sterren. U heeft gekozen voor onze voorschool om uw kind een goede en leerzame tijd te geven. In het begin

Nadere informatie

Voor het eerst naar school

Voor het eerst naar school Prentenboek Voor het eerst naar school Boek om samen met uw kleuter te lezen voordat hij/zij voor het eerst naar school gaat Veel leesplezier! Team BS A gene Wienberg R.K. Basisschool A gene Wienberg Hilleshagerweg

Nadere informatie

K.b.s. de Polhaar ISH:/nwkl./infoboek juni 2015 1

K.b.s. de Polhaar ISH:/nwkl./infoboek juni 2015 1 K.b.s. de Polhaar ISH:/nwkl./infoboek juni 2015 1 NAAR DE BASISSCHOOL SCHOOLTIJDEN Dag Morgen Middag Maandag 8.30-12.00 13.15-15.15 uur Dinsdag 8.30-12.00 Woensdag 8.30-12.30 Donderdag 8.30-12.00 Vrijdag

Nadere informatie

INFORMATIE PEUTERSPEELZAAL T BIJENKORFJE. Peuterspeelzaal t Bijenkorfje Croesenstraat JK HAARLEM tel

INFORMATIE PEUTERSPEELZAAL T BIJENKORFJE. Peuterspeelzaal t Bijenkorfje Croesenstraat JK HAARLEM tel INFORMATIE PEUTERSPEELZAAL T BIJENKORFJE Peuterspeelzaal t Bijenkorfje Croesenstraat 51 2015 JK HAARLEM tel.023-5246333 www.haarlemeffect.nl E-mail: bijenkorfje@haarlemeffect.nl De leidsters van Peuterspeelzaal

Nadere informatie

Welkom in groep 1-2 van basisschool de Boomhut

Welkom in groep 1-2 van basisschool de Boomhut Groepen 1 tot en met 3 Julianalaan 1 6824 KG Arnhem tel: 026-3701183 Welkom in groep 1-2 van basisschool de Boomhut Informatieboekje voor de ouders Van harte welkom! Uw kind komt bij ons op basisschool

Nadere informatie

Informatieboekje. Peuterstap 28-1-2015

Informatieboekje. Peuterstap 28-1-2015 2015 Peuterstap 28-1-2015 INHOUDSOPGAVE 1 Welkom... 3 2 Peuterspeelzaal Peuterstap... 4 2.1 Doelstelling... 4 2.2 Aanbod... 4 3 VVE (Voorschoolse en Vroegschoolse Educatie)... 5 3.1 Doel VVE... 5 4 Programma

Nadere informatie

Informatieboekje van. Peuterspeelschool Opijnen

Informatieboekje van. Peuterspeelschool Opijnen Informatieboekje van Peuterspeelschool Opijnen Welkom Voor u ligt het informatieboekje van peuterspeelschool Opijnen. Wij wensen u veel plezier met het doorlezen van dit boekje en hopen uw peuter en u

Nadere informatie

Welkom bij: Infoboekje

Welkom bij: Infoboekje Welkom bij: Infoboekje Hallo nieuwe Vriendjes en ouders, Welkom op Vriendjes van Kockengen! Om het wennen en het verblijf op de groep soepel te laten verlopen hebben we in dit boekje omschreven hoe alles

Nadere informatie

Informatieboekje van. Peuterspeelzaal De Knuffel

Informatieboekje van. Peuterspeelzaal De Knuffel Informatieboekje van Peuterspeelzaal De Knuffel Beste ouders en verzorgers Voor u ligt het informatieboekje van Peuterspeelzaal De Knuffel te Beesd. In dit boekje vindt u allerhande nuttige informatie

Nadere informatie

Voor het eerst naar school

Voor het eerst naar school Prentenboek Voor het eerst naar school Boek om samen met uw kleuter te lezen voordat hij/zij voor het eerst naar school gaat Veel leesplezier! Team BS De Driesprong Oude Baan 36 6286 BE Wahlwiller - Nijswiller

Nadere informatie

PEUTERSPEELZAAL DE SCHALM VVE GROEP EN NULGROEP

PEUTERSPEELZAAL DE SCHALM VVE GROEP EN NULGROEP INFORMATIEBROCHURE PEUTERSPEELZAAL DE SCHALM VVE GROEP EN NULGROEP Welkom! Ieder kind heeft recht op goed onderwijs. Om een goede start te kunnen maken op de basisschool is het fijn als uw kind eerst een

Nadere informatie

2. Opvangvormen en openingstijden Kinderdagverblijf Geopend op maandag t/m vrijdag van 7.30 uur tot uur.

2. Opvangvormen en openingstijden Kinderdagverblijf Geopend op maandag t/m vrijdag van 7.30 uur tot uur. 2Lepelaars 2Lepelaars heeft een mooi pand gelegen in de Vogelwijk in Den Haag. Wij bieden voor kinderen van 0 tot 13 jaar opvang in zes verschillende groepen. Op de begane grond hebben wij drie babygroepen,

Nadere informatie

Voor het eerst naar school. Kennismaken met groep 1

Voor het eerst naar school. Kennismaken met groep 1 Voor het eerst naar school Kennismaken met groep 1 Beste ouder(s)/ verzorger(s), Wat fijn dat we u en uw kind mogen verwelkomen op onze school De Opdracht. We hopen natuurlijk dat hij of zij het snel naar

Nadere informatie

Informatieboekje van. Peuterspeelzaal De Speeldoos

Informatieboekje van. Peuterspeelzaal De Speeldoos Informatieboekje van Peuterspeelzaal De Speeldoos Peuterspeelzaal De Speeldoos 0345-580582 Oranje Nassaustraat 21 speeldoos@telfort.nl 4191 EC Geldermalsen www.spgg.nl Beste ouders/verzorgers In de eerste

Nadere informatie

Informatieboekje van. Peuterspeelzaal M!eters

Informatieboekje van. Peuterspeelzaal M!eters Informatieboekje van Peuterspeelzaal M!eters Welkom Voor u ligt het informatieboekje van peuterspeelzaal M!ETERS. Wij wensen u veel plezier met het doorlezen van dit boekje en hopen uw peuter en u een

Nadere informatie

INFORMATIEBROCHURE PEUTERSPEELZAAL DE SCHALM

INFORMATIEBROCHURE PEUTERSPEELZAAL DE SCHALM INFORMATIEBROCHURE PEUTERSPEELZAAL DE SCHALM 2 Wanneer u uw kind naar de peuterspeelzaal brengt wilt u natuurlijk niets minder dan de best mogelijke zorg voor uw kind. Daarvoor bent u bij MAX Kinderopvang

Nadere informatie

Informatieboekje groep 1/2

Informatieboekje groep 1/2 Informatieboekje groep 1/2 Beste ouder(s)/verzorger(s), Met dit boekje willen wij u informeren over de dagelijkse gang van zaken in onze kleuterbouw. Zeker voor de ouders van onze nieuwe kleuters belangrijk,

Nadere informatie

Informatieboekje van. Peuterspeelschool Haaften

Informatieboekje van. Peuterspeelschool Haaften Informatieboekje van Peuterspeelschool Haaften - 2 Welkom Voor u ligt het informatieboekje van peuterspeelschool Haaften Wij wensen u veel plezier met het doorlezen van dit boekje en hopen uw peuter en

Nadere informatie

Joepie!! Ik mag naar de basisschool. Welkom op basisschool De Mussenberg

Joepie!! Ik mag naar de basisschool. Welkom op basisschool De Mussenberg Joepie!! Ik mag naar de basisschool Welkom op basisschool De Mussenberg Zo ziet mijn school er uit Jouw nieuwe school ligt in Horn. De school heeft twee ingangen naar de speelplaatsen. 1 ingang ligt aan

Nadere informatie

Pedagogisch werkplan. Peuterspeelzaal Pippeloentje

Pedagogisch werkplan. Peuterspeelzaal Pippeloentje Pedagogisch werkplan Peuterspeelzaal Pippeloentje Maart 2016 1 Inhoud 1. informatie over peuterspeelopvang Pippeloentje 3 2. groepsomvang en leeftijdsopbouw 4 3. kennismaking en wennen 5 4. dagindeling

Nadere informatie

Seizoen 2013 / Deze week hebben de peuters, samen met hun ouders, tijdens de spelinloop prachtige strandjes gemaakt.

Seizoen 2013 / Deze week hebben de peuters, samen met hun ouders, tijdens de spelinloop prachtige strandjes gemaakt. Welkom op de eigen pagina van speelzaal Wolkewietje Seizoen 2013 / 2014 16 juni 2014 Deze week hebben de peuters, samen met hun ouders, tijdens de spelinloop prachtige strandjes gemaakt. Ook kwamen er

Nadere informatie

Informatieboekje groep 1 en 2

Informatieboekje groep 1 en 2 Informatieboekje groep 1 en 2 CBS Goudenstein Vredeplein 1 4175 HA Haaften 0418-591661 Informatieboekje voor groep 1 en 2 Welkom op CBS Goudenstein! Fijn dat u gekozen hebt voor onze school. U hebt gekozen

Nadere informatie

PEUTERGROEP MONTESSORISCHOOL WAALSDORP. LEER MIJ HET ZELF DOEN Maria Montessori. Informatieboekje voor ouders

PEUTERGROEP MONTESSORISCHOOL WAALSDORP. LEER MIJ HET ZELF DOEN Maria Montessori. Informatieboekje voor ouders PEUTERGROEP MONTESSORISCHOOL WAALSDORP LEER MIJ HET ZELF DOEN Maria Montessori Informatieboekje voor ouders Beste peuterouders, WELKOM IN DE PEUTERSPEELZAAL VAN WAALSDORP! Uw kind gaat nu starten of is

Nadere informatie

Je bent nu al bijna vier jaar en dan mag je naar school. Eerst mag je een paar ochtenden komen kijken.

Je bent nu al bijna vier jaar en dan mag je naar school. Eerst mag je een paar ochtenden komen kijken. Hoera! Wat leuk dat je bij ons naar school mag. Je wilt vast graag weten wat we allemaal gaan doen. Daarom staat dit boekje op de website van school. Hier staan heel veel belangrijke dingen die handig

Nadere informatie

Pedagogisch werkplan Peuterspeelzaal Kweenie

Pedagogisch werkplan Peuterspeelzaal Kweenie Pedagogisch werkplan Peuterspeelzaal Kweenie Juli 2017 1 Inhoud 1. informatie over peuterspeelzaal Kweenie p. 3 2. groepsomvang, leeftijdsopbouw en personeel p. 4 3. kennismaking en wennen p. 4 4. dagindeling

Nadere informatie

Informatieboekje 2015-2016

Informatieboekje 2015-2016 1 Informatieboekje voor ouders / verzorgers van peuters 2015-2016 2 Beste ouders / verzorgers, Fijn dat uw kind naar peuterspeelzaal De Buutplaats komt! Dit informatieboekje bevat alle informatie over

Nadere informatie

groepsgids Groepen 1 en 2

groepsgids Groepen 1 en 2 groepsgids Groepen 1 en 2 Welkom op de Zonnepoort U hebt gekozen voor onze school om uw kind een goede leerzame en leuke tijd te geven. In het begin is het voor kinderen en voor u soms even wennen. Het

Nadere informatie

klas gewerkt aan de hand van thema s. Die thema s is in allerlei activiteiten terug te zien.

klas gewerkt aan de hand van thema s. Die thema s is in allerlei activiteiten terug te zien. Welkom Welkom in groep 1van de Willem Teellinckschool. Uw kind zit voor het eerste of tweede jaar op de basisschool. In het begin is het voor kinderen vaak even wennen. Het gaat anders dan op de peuterspeelzaal

Nadere informatie

Voor het eerst naar school

Voor het eerst naar school Prentenboek Voor het eerst naar school Boek om samen met uw kleuter te lezen voordat hij/zij voor het eerst naar school gaat Veel leesplezier! Team BS Mechelen-Wahlwiller R.K. Basisschool Mechelen - Wahlwiller

Nadere informatie

Samen leren spelen is spelenderwijs leren!

Samen leren spelen is spelenderwijs leren! Samen leren spelen is spelenderwijs leren! 1 Welkom Uw peuter is 2,5 jaar oud en gaat voor het eerst naar de peuterspeelgroep. Dat is een heel belangrijke gebeurtenis, voor de peuter en voor u! Voor uw

Nadere informatie

Pedagogisch werkplan. Peuterspeelzaal Groen Knollenland

Pedagogisch werkplan. Peuterspeelzaal Groen Knollenland Pedagogisch werkplan Peuterspeelzaal Groen Knollenland Juli 2018 1 Inhoud 1. Informatie over Peuterspeelzaal Groen Knollenland... 2 2. Groepsomvang, leeftijdsopbouw en personeel... 3 3. Kennismaking, wennen

Nadere informatie

Kinderdagverblijf. Het Tuinhuis

Kinderdagverblijf. Het Tuinhuis Kinderdagverblijf Het Tuinhuis Iets over Het Tuinhuis. Het motto van het Tuinhuis. Het Tuinhuis biedt een kind(er)vriendelijke opvang, met 47 kindplaatsen voor kinderen vanaf 6 weken tot 4 jaar. Tevens

Nadere informatie

Pedagogisch werkplan. Peuterspeelzaal Pippeloentje. Pedagogisch werkplan peuterspeelzaal Pippeloentje SPL / SJWB februari 2019

Pedagogisch werkplan. Peuterspeelzaal Pippeloentje. Pedagogisch werkplan peuterspeelzaal Pippeloentje SPL / SJWB februari 2019 1 Pedagogisch werkplan Peuterspeelzaal Pippeloentje Februari 2019 2 Inhoud 1. informatie over peuterspeelzaal Pippeloentje 3 2. groepsomvang en leeftijdsopbouw 5 3. kennismaking en wennen en mentorschap

Nadere informatie

Pedagogisch werkplan. Peuterspeelzaal Olleke Bolleke

Pedagogisch werkplan. Peuterspeelzaal Olleke Bolleke Pedagogisch werkplan Peuterspeelzaal Olleke Bolleke Maart 2016 1 Inhoud 1. informatie over peuterspeelzaal Olleke Bolleke p. 3 2. groepsomvang, en leeftijdsopbouw en personeel p. 4 3. kennismaking en wennen

Nadere informatie

KLEUTER INFORMATIE BULLETIN

KLEUTER INFORMATIE BULLETIN KLEUTER INFORMATIE BULLETIN Het kleuterinfo-bulletin wordt aan ouders van nieuwe kleuters meegegeven. Het bulletin bestaat uit de volgende onderdelen: Algemeen gedeelte Over de dagelijkse gang van zaken

Nadere informatie

KINDERDAGVERBLIJVEN BLUB, ZEGT DE VIS

KINDERDAGVERBLIJVEN BLUB, ZEGT DE VIS KINDERDAGVERBLIJVEN BLUB, ZEGT DE VIS Blub, zegt de vis zijn gezellige, kleinschalige en huiselijke kinderdagverblijven. De kinderdagverblijven bestaan uit groepen die opvang en verzorging bieden aan kinderen

Nadere informatie

Onze gegevens: VE Het Startblok Burg. van Haarenlaan GD Schiedam Tel: / Silvana Herben:

Onze gegevens: VE Het Startblok Burg. van Haarenlaan GD Schiedam Tel: / Silvana Herben: Onze gegevens: VE Het Startblok Burg. van Haarenlaan 871 3119 GD Schiedam Tel: 010-4737889/010-2730334 E-mail: Silvana Herben: s.herben@primoschiedam.nl 1 2 Beste ouders/verzorgers, Wij vinden het fijn

Nadere informatie

Meer informatie over peuterspeelzaal Dribbel is beschikbaar via de website van Speel Wijs, de informatie brochure en het Pedagogisch Beleidsplan.

Meer informatie over peuterspeelzaal Dribbel is beschikbaar via de website van Speel Wijs, de informatie brochure en het Pedagogisch Beleidsplan. Pedagogisch Werkplan Werkwijze peuterspeelzaal Dribbel Inleiding Basis van dit pedagogisch werkplan is het pedagogisch beleidsplan van Stichting Speel Wijs. Het werkplan is de praktische uitvoering van

Nadere informatie

Voor het eerst naar school

Voor het eerst naar school Voor het eerst naar school Welkom op De Wonderboom Uw kind gaat binnenkort voor het eerst naar school. We wensen jullie een fijne tijd toe op De Wonderboom. Dit boekje informeert over verschillende zaken

Nadere informatie

hallo welkom op Een dag in onze kleutergroep

hallo welkom op Een dag in onze kleutergroep hallo welkom op Een dag in onze kleutergroep Je bent nu al bijna vier jaar en dan kom je bij ons op school, De Petteflet. Jouw juffen zijn juf Jolanda en juf Anja of juf Nicole en juf Alcesta. Dit boekje

Nadere informatie

In de tijd dat uw kind onze voorschool bezoekt zal zijn/haar ontwikkeling actief worden gevolgd door de leidsters.

In de tijd dat uw kind onze voorschool bezoekt zal zijn/haar ontwikkeling actief worden gevolgd door de leidsters. Voorwoord Dit is het informatieboekje van voorschool De Mussen. In dit boekje willen wij in het kort informatie geven over de doelstellingen, de dagelijkse gang van zaken en wat praktische zaken van de

Nadere informatie

Kinderen leren spelenderwijs in hun eigen tempo en aan de hand van een visuele ondersteuning overzicht en grip krijgen op de tijd.

Kinderen leren spelenderwijs in hun eigen tempo en aan de hand van een visuele ondersteuning overzicht en grip krijgen op de tijd. naar de basisschool Algemene informatie omtrent de kleutergroepen *Schooltijden 8.30u.-12.00u. (woensdag tot 12.30u.) 13.00u.-15.00u. Dagindeling en praktische zaken Hoe de dag is ingedeeld is te zien

Nadere informatie

1 Welkom / Voorwoord. Beste ouders / verzorgers,

1 Welkom / Voorwoord. Beste ouders / verzorgers, Inhoudsopgave 1 Welkom / Voorwoord Blz. 2 2 Openingstijden 3 3 Groepen en leidsters 3 4 Ruimte en spel 3 5 Dagindeling 4 6 Activiteiten 4 7 Kwaliteit en veiligheid 4 8 Pedagogisch beleid 5 9 Brengen en

Nadere informatie

groepsgids Groepen 1 en 2

groepsgids Groepen 1 en 2 groepsgids Groepen 1 en 2 Welkom op de Zonnepoort U hebt gekozen voor onze school om uw kind een goede leerzame en leuke tijd te geven. In het begin is het voor kinderen en voor u soms even wennen. Het

Nadere informatie

Welkom op de St. Willibrordschool

Welkom op de St. Willibrordschool Welkom op de St. Willibrordschool Wij vinden het erg gezellig dat je bij ons op school komt. Als jij vier jaar bent mag je met ons meedoen! Adres Oranjelaan 96 2161 KH Lisse Telefoon 0252-414101 E-mail

Nadere informatie

Huisregels peuterspeelzaal De Peuterhoek

Huisregels peuterspeelzaal De Peuterhoek Huisregels peuterspeelzaal De Peuterhoek Inleiding: De huisregels zijn onlosmakelijk verbonden met de getekende plaatsingsovereenkomst. In de huisregels staan nadere afspraken voor ouders m.b.t. de opvang

Nadere informatie

Welkom in groep 1 en 2 van de Pieter Brueghelschool Informatieboekje voor de kleutergroepen Bauerstraat 6-8 tel 4436566

Welkom in groep 1 en 2 van de Pieter Brueghelschool Informatieboekje voor de kleutergroepen Bauerstraat 6-8 tel 4436566 Welkom in groep 1 en 2 van de Pieter Brueghelschool Informatieboekje voor de kleutergroepen Bauerstraat 6-8 tel 4436566 www.pieterbrueghelschool.nl De kalender Op het informatiebord hangt een BSO en overblijf

Nadere informatie

Welkom op de St. Willibrordschool

Welkom op de St. Willibrordschool Welkom op de St. Willibrordschool Wij vinden het erg gezellig dat je bij ons op school komt. Als jij vier jaar bent mag je met ons meedoen! Adres Oranjelaan 96 2161 KH Lisse Telefoon 0252-414101 E-mail

Nadere informatie

Informatiebrief groep 1 en 2

Informatiebrief groep 1 en 2 Informatiebrief groep 1 en 2 SCHOOLTIJDEN De schooltijden zijn van 8.30 tot 14.15 uur. Op woensdagochtend tot 12.30 uur. Ongeveer 10 minuten voor aanvang van de schooltijd kunt u uw kind in de klas brengen.

Nadere informatie

schooltijden 8.30u-12.00u (woensdag tot 12.30u) 13.00u-15.00u

schooltijden 8.30u-12.00u (woensdag tot 12.30u) 13.00u-15.00u Dit is de deur van onze school kom maar gauw binnen! schooltijden 8.30u-12.00u (woensdag tot 12.30u) 13.00u-15.00u hallo: Je bent nu al bijna vier jaar en dan kom je bij ons in de klas. Eerst mag je 5

Nadere informatie

Pedagogisch werkplan. De UkkePukken

Pedagogisch werkplan. De UkkePukken Pedagogisch werkplan De UkkePukken Kinderopvang De Toverdroom Inleiding Dit pedagogisch werkplan is een aanvulling op het algemene pedagogisch beleidsplan van Kinderopvang De Toverdroom. In dit pedagogisch

Nadere informatie

Informatieboekje voor ouders 2015-2016 peutergroep. Help mij het zelf doen - Maria Montessori

Informatieboekje voor ouders 2015-2016 peutergroep. Help mij het zelf doen - Maria Montessori Informatieboekje voor ouders 2015-2016 peutergroep Help mij het zelf doen - Maria Montessori Welkom bij de peutergroepen van Waalsdorp Beste peuterouders, Uw kind gaat nu starten of is al gestart in de

Nadere informatie

Peuteropvang Uithuizen

Peuteropvang Uithuizen Peuteropvang Uithuizen Ontdek, leer, groei en geniet! SPELEN, ONTMOETEN EN BELEVEN! Goed voorbereid naar de basisschool Samen met andere kinderen ravotten, dansen, zingen, rennen, knutselen, puzzelen en

Nadere informatie

Informatieboekje voorschool BS De Wingerd

Informatieboekje voorschool BS De Wingerd Informatieboekje voorschool BS De Wingerd Schooljaar 2009 2010 BS De Wingerd Algemeen: In dit boekje vindt u alle informatie die speciaal bestemd is voor de ouders/verzorgers van de kinderen die onze voorschool

Nadere informatie

Daar leer je! Informatie groep 1/2A Schooljaar

Daar leer je! Informatie groep 1/2A Schooljaar Daar leer je! Informatie groep 1/2A Schooljaar 2018-2019 Even voorstellen Hallo, ik ben Mariëtte van Zutphen. Op maandag en dinsdag ben ik in groep 1/2A. Ik woon samen met mijn gezin in Veghel. Hallo,

Nadere informatie

Pedagogisch werkplan Peuterspeelzaal Kweenie

Pedagogisch werkplan Peuterspeelzaal Kweenie Pedagogisch werkplan Peuterspeelzaal Kweenie September 2016 1 Inhoud 1. informatie over peuterspeelzaal Kweenie p. 3 2. groepsomvang, leeftijdsopbouw en personeel p. 4 3. kennismaking en wennen p. 4 4.

Nadere informatie

Informatieboekje van. Peuterspeelschool De Plantage

Informatieboekje van. Peuterspeelschool De Plantage Informatieboekje van Peuterspeelschool De Plantage Dit boekje informeert u over de huisregels van ; Peuterspeelschool De Plantage. De leidsters op de Dreumeldoos zijn: Kitty Delsink Migo Kitty werkt op

Nadere informatie

Informatie over groep 1-2 van basisschool de Duinsprong. Beste ouders,

Informatie over groep 1-2 van basisschool de Duinsprong. Beste ouders, Beste ouders, Uw kind zit, of gaat bijna beginnen in groep 1-2 van basisschool De Duinsprong. Wij willen in deze brief wat informatie over onze klas geven die u later altijd nog eens rustig kunt teruglezen.

Nadere informatie

Kinderdagverblijf (KDV) Geopend op maandag t/m vrijdag van 7.30 uur tot uur.

Kinderdagverblijf (KDV) Geopend op maandag t/m vrijdag van 7.30 uur tot uur. 2Prinsjes Ons kinderdagverblijf is gevestigd aan de Prinsegracht in het centrum van Den Haag. Achter het pand bevindt zich een ruime buitenspeelplaats en op loopafstand is er een kinderboerderij. De buitenschoolse

Nadere informatie

Olleke Bolleke is een van de 8 peuterspeelzalen die valt onder de SPGG.

Olleke Bolleke is een van de 8 peuterspeelzalen die valt onder de SPGG. Stichting Peuterspeelzalen Gemeente Geldermalsen Olleke Bolleke is een van de 8 peuterspeelzalen die valt onder de SPGG. Voor contact: SPGG Postbus 173 4190 CD GELDERMALSEN www.spgg.nl Administratie: Tel:

Nadere informatie

Samen leren spelen is spelenderwijs leren!

Samen leren spelen is spelenderwijs leren! Samen leren spelen is spelenderwijs leren! 1 Welkom Uw peuter is 2,5 jaar oud en gaat voor het eerst naar de peuterspeelgroep. Dat is een heel belangrijke gebeurtenis, voor de peuter en voor u! Voor uw

Nadere informatie

Met deze nieuwsbrief informeren wij u weer over een aantal Regenboog-zaken.

Met deze nieuwsbrief informeren wij u weer over een aantal Regenboog-zaken. OBS De Regenboog Burg. Mr. H. Popstraat 2 4671 ES Dinteloord Telefoon: 0167-523326 E-mail: obsderegenboog@stichtingsom.com Beste ouders/ verzorgers, december 2016 Met deze nieuwsbrief informeren wij u

Nadere informatie

Welkom op de Koningin Beatrixschool!

Welkom op de Koningin Beatrixschool! Ridderstraat 10 4101 BK Culemborg 0345-512542 info@beatrixschool-culemborg,nl www.beatrixschool-culemborg.nl Welkom op de Koningin Beatrixschool! U hebt gekozen voor onze school om uw kind een goede en

Nadere informatie

Huisregels. Huisregels Kinderopvang Zonnestraal (november 2017) 1

Huisregels. Huisregels Kinderopvang Zonnestraal (november 2017) 1 Huisregels 1 Huisregels Kinderopvang Zonnestraal Aanwezigheid van ouders gedurende de opvang Festiviteiten worden door de pedagogisch werker en kinderen gezamenlijk gevierd, waarbij ouders in principe

Nadere informatie

We vinden het fijn dat uw kind bij ons op school komt en heten hem/haar dan ook van harte welkom.

We vinden het fijn dat uw kind bij ons op school komt en heten hem/haar dan ook van harte welkom. We vinden het fijn dat uw kind bij ons op school komt en heten hem/haar dan ook van harte welkom. In dit boekje vindt u informatie over de groepen 1 en 2 van Kiezel en Kei. Op dit moment hebben we drie

Nadere informatie

Kleuterboekje De Hoeksteen. Vandaag peuter, morgen kleuter

Kleuterboekje De Hoeksteen. Vandaag peuter, morgen kleuter Kleuterboekje De Hoeksteen Vandaag peuter, morgen kleuter Welkom op de Hoeksteen! En dan is het ineens zover: Uw kind mag (bijna) naar de basisschool! In dit boekje leest u hoe het eraan toe gaat bij de

Nadere informatie

Peuteropvang Dolfijn

Peuteropvang Dolfijn Peuteropvang Dolfijn Samen spelen, leren en ontdekken VVE Leuk en leerzaam Vriendjes maken Voorwoord Beste ouders en peuters, In deze brochure kunt u allerlei praktische informatie lezen over onze peutergroep.

Nadere informatie

Olleke Bolleke is een van de 11 peuterspeelzalen die valt onder de SPGG.

Olleke Bolleke is een van de 11 peuterspeelzalen die valt onder de SPGG. Stichting Peuterspeelzalen Gemeente Geldermalsen Olleke Bolleke is een van de 11 peuterspeelzalen die valt onder de SPGG. Voor contact: SPGG Postbus 173 4190 CD GELDERMALSEN www.spgg.nl Administratie:

Nadere informatie

Nieuwsbrief: Elke maandag ontvangt u de nieuwsbrief van school via de mail. Hierin staat algemene informatie en nieuwtjes van elke groep afzonderlijk.

Nieuwsbrief: Elke maandag ontvangt u de nieuwsbrief van school via de mail. Hierin staat algemene informatie en nieuwtjes van elke groep afzonderlijk. Welkom op school in groep 1 en 2 schooljaar 2015-2016. Middels deze brief geven wij u weer informatie over het reilen en zeilen van onze groep. Wie werkt wanneer? dag ochtend middag maandag Juf Ineke Juf

Nadere informatie

Informatieboekje. Peuterspeelzaal De Grutterij. Wheeme 8, 8325 AE Vollenhove Telefoon:

Informatieboekje. Peuterspeelzaal De Grutterij. Wheeme 8, 8325 AE Vollenhove Telefoon: Informatieboekje Peuterspeelzaal De Grutterij Wheeme 8, 8325 AE Vollenhove Telefoon: 06-44397688 www.psz-steenwijkerland.nl Beste ouder/verzorger, In dit informatie boekje vindt u alles wat u moet weten

Nadere informatie

Veel gestelde vragen over peuterschool t Koggeschip

Veel gestelde vragen over peuterschool t Koggeschip Veel gestelde vragen over peuterschool t Koggeschip Juni 2014 Wat is een peuterschool? De peuterschool is een combinatie van kinderdagverblijf en voorschool. Hier komen alle kinderen in de wijk van 2,5

Nadere informatie

Welkom op de St. Willibrordschool!

Welkom op de St. Willibrordschool! Welkom op de St. Willibrordschool! Wij vinden het erg gezellig dat je bij ons op school komt. Als jij vier jaar bent mag je met ons meedoen! Adres Oranjelaan 96 2161 KH Lisse Telefoon 0252-414101 E-mail

Nadere informatie

Informatieboekje groep 1/2

Informatieboekje groep 1/2 Informatieboekje groep 1/2 Basisschool St. Catharina Haastrecht Beste ouder(s)/verzorger(s), Met dit boekje willen wij u informeren over de dagelijkse gang van zaken in onze kleuterbouw. Zeker voor de

Nadere informatie

Pedagogisch werkplan Peuterspeelzaal Het Piraatje

Pedagogisch werkplan Peuterspeelzaal Het Piraatje Pedagogisch werkplan Peuterspeelzaal Het Piraatje Juli 2018 1 Inhoud 1. informatie over peuterspeelzaal t Piraatje p. 3 2. groepsomvang, en leeftijdsopbouw en personeel p. 4 3. kennismaking, wennen en

Nadere informatie

Voor het eerst naar school. Kennismaken met groep 1

Voor het eerst naar school. Kennismaken met groep 1 Voor het eerst naar school. Kennismaken met groep 1 Beste ouder(s)/ verzorger(s), Wat fijn dat we u en uw kind mogen verwelkomen op onze school De Opdracht. We hopen natuurlijk dat hij of zij het snel

Nadere informatie

Informatieboekje van. Peuterspeelzaal t Beldertje

Informatieboekje van. Peuterspeelzaal t Beldertje Informatieboekje van Peuterspeelzaal t Beldertje PEUTERSPEELZAAL `T BELDERTJE Adres : Raamweg 71 a Telefoon : 0345 575704 De Leidsters van peuterspeelzaal t Beldertje zijn: Coby Ebben Gerestein 41 4158

Nadere informatie

JongLeren Informatieboekje voor ouders. jonglerendenhaag.nl

JongLeren Informatieboekje voor ouders. jonglerendenhaag.nl JongLeren Informatieboekje voor ouders jonglerendenhaag.nl Welkom bij JongLeren! Ons doel is dat alle kinderen in een veilige en vertrouwde omgeving spelenderwijs kunnen leren. Wij sluiten aan bij de natuurlijke

Nadere informatie

Informatie voor ouders/verzorgers. Het kindcentrum. Een goede start voor ieder kind

Informatie voor ouders/verzorgers. Het kindcentrum. Een goede start voor ieder kind matie voo Informatie voor ouders/verzorgers Het kindcentrum Een goede start voor ieder kind Het kindcentrum is een goede start voor uw kind. Wij bieden een veilige plek waar uw peuter leert samen te spelen

Nadere informatie

INFORMATIEBOEKJE 2015-2016. Peuterspeelzaal De kleine bas

INFORMATIEBOEKJE 2015-2016. Peuterspeelzaal De kleine bas INFORMATIEBOEKJE 2015-2016 Peuterspeelzaal De kleine bas 1 Algemene informatie De kleine bas is een peuterspeelzaal voor kinderen van 2 1/2 tot 4 jaar (peuters). Het woord peuterspeelzaal doet vermoeden

Nadere informatie

Pedagogisch werkplan. Peuterspeelzaal Het Piraatje

Pedagogisch werkplan. Peuterspeelzaal Het Piraatje Pedagogisch werkplan Peuterspeelzaal Het Piraatje Juli 2017 1 Inhoud 1. informatie over peuterspeelzaal t Piraatje p. 3 2. groepsomvang, en leeftijdsopbouw en personeel p. 4 3. kennismaking en wennen p.

Nadere informatie

Beste ouders, Heeft u nog vragen, opmerkingen of suggesties na het lezen van dit boekje, laat het ons dan weten, wij denken graag met u mee!

Beste ouders, Heeft u nog vragen, opmerkingen of suggesties na het lezen van dit boekje, laat het ons dan weten, wij denken graag met u mee! Beste ouders, Van harte welkom op onze school! Voor u ligt het informatieboekje voor groep 1 en 2. Door middel van dit boekje willen wij u, als ouders, wegwijs maken in de kleutergroepen van onze school.

Nadere informatie

Kleutergids 2013-2014 Inhoudsopgave

Kleutergids 2013-2014 Inhoudsopgave Kleutergids 2013-2014 Inhoudsopgave Inleiding pag 2 Halen en brengen pag 3 Bewegingsonderwijs in het speellokaal pag 4 Afspraken rondom eten en drinken pag 5 Verjaardag pag 6 Wennen op school pag 7 Klassenouder

Nadere informatie

SAMENSPELENDERWIJS. Informatieboekje LEREN. www.spelenderwijsutrecht.nl. Peutercentra in Utrecht ook in Vleuten/de Meern VERKENNEN GROEIEN OPVOEDEN

SAMENSPELENDERWIJS. Informatieboekje LEREN. www.spelenderwijsutrecht.nl. Peutercentra in Utrecht ook in Vleuten/de Meern VERKENNEN GROEIEN OPVOEDEN Peutercentra in Utrecht ook in Vleuten/de Meern Peuterspeelzalen met voorschoolse educatie SAMENSPELENDERWIJS LEREN VERKENNEN GROEIEN OPVOEDEN www.spelenderwijsutrecht.nl Informatieboekje Dit informatieboekje

Nadere informatie

Informatieboekje kleutergroepen

Informatieboekje kleutergroepen Informatieboekje kleutergroepen Beste ouder(s), verzorger(s), Van harte welkom op onze school! Voor u ligt het informatieboekje voor groep 1 en 2. Door middel van dit boekje willen wij u, als ouders, wegwijs

Nadere informatie

Welkom op de Kogge. Ons onderwijs. Staat voor onderwijs dat meegroeit! Beste ouders/verzorgers, Informatieboekje kleuters groep 1/2

Welkom op de Kogge. Ons onderwijs. Staat voor onderwijs dat meegroeit! Beste ouders/verzorgers, Informatieboekje kleuters groep 1/2 Welkom op de Kogge Staat voor onderwijs dat meegroeit! Beste ouders/verzorgers, Welkom op openbare basisschool de Kogge in IJlst! In het begin is het voor u en uw kind best even wennen op school. Een spannende

Nadere informatie

Agenda december - januari NIEUWSBRIEF NR 11 JAARGANG 4 19 December donderdag Alle groepen kerstviering

Agenda december - januari NIEUWSBRIEF NR 11 JAARGANG 4 19 December donderdag Alle groepen kerstviering Agenda december - januari NIEUWSBRIEF NR 11 JAARGANG 4 19 December donderdag Alle groepen kerstviering 21 December vrijdag Kerstvakantie begint om 12.15 uur 25 & 25 December Eerste & Tweede kerstdag Woensdag

Nadere informatie

Vestigingsbijlage bij het Algemeen Pedagogisch Beleid. Buitenschoolse opvang Ay. Eifel HH Utrecht

Vestigingsbijlage bij het Algemeen Pedagogisch Beleid. Buitenschoolse opvang Ay. Eifel HH Utrecht Vestigingsbijlage bij het Algemeen Pedagogisch Beleid Buitenschoolse opvang Ay Eifel 26 3524 HH Utrecht 06 42549179 bsoay@ludens.nl Bedankt voor je interesse in Ludens. In deze vestigingsbijlage vind je

Nadere informatie

Informatieboekje van

Informatieboekje van Informatieboekje van Welkom Voor u ligt het informatieboekje van peuterspeelzaal M!ETERS. Wij wensen u veel plezier met het doorlezen van dit boekje en hopen uw peuter en u een fijne tijd op onze peuterspeelzaal

Nadere informatie

Jaarplan De Stern, schooljaar 2014-2015

Jaarplan De Stern, schooljaar 2014-2015 Jaarplan De Stern, schooljaar 2014-2015 : Ineke- Hanne-Ebru-Carla Vastgesteld op: 5-09-14 Activiteiten Hoe Wie Wanneer Thema's Welkom Mensen Eten en drinken Herfst Feest/sint Feest/kerst Wonen Kleding

Nadere informatie

Informatieboekje groep 1 & 2 van Aurora

Informatieboekje groep 1 & 2 van Aurora Informatieboekje groep 1 & 2 van Aurora Van harte welkom op Aurora! In dit boekje kunt u lezen hoe het er aan toe gaat op onze school Aurora. Veel leesplezier gewenst! Naar school gaan: De kinderen mogen

Nadere informatie