Informatieboekje

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Informatieboekje 2015-2016"

Transcriptie

1 1 Informatieboekje voor ouders / verzorgers van peuters

2 2 Beste ouders / verzorgers, Fijn dat uw kind naar peuterspeelzaal De Buutplaats komt! Dit informatieboekje bevat alle informatie over de voorschool (de peuterspeelzaal) van basisschool De Buutplaats. De informatie staat in alfabetische volgorde zodat de informatie voor u snel terug te vinden is. Op onze voorschool werken wij met de Piramide methode. Dit is een totaalmethode gericht op alle ontwikkelingsgebieden van uw kind. Deze methode werkt met diverse thema s, de woordenschat van uw kind wordt zo spelenderwijs vergroot. Er wordt ook aandacht besteedt aan de sociaal-emotionele en motorische ontwikkeling, dit is bijvoorbeeld het samen spelen en delen in de klas en het bewegen in de gymzaal en het buitenspelen. Doordat we bij de peuters en de kleuters met dezelfde methode werken merken de peuters minder van de overgang naar de kleuters en is er een betere doorgaande lijn. Heeft u nog vragen of opmerkingen dan kunt u altijd terecht bij de groepsleidsters van uw kind! Met vriendelijke groet, Esther Crul Hoofdleidster peuterspeelzaal

3 A Aansprakelijkheid Uiteraard letten wij goed op de spullen en kleding van uw kind, maar er kan toch altijd iets kwijtraken, vies worden of beschadigen. De peuterspeelzaal kan dan ook geen aansprakelijkheid op zich nemen bij het zoekraken of beschadigen van kleding of andere eigendommen van u of uw kind. 3 Afwezigheid Als uw kind bijvoorbeeld naar de dokter of de tandarts moet, willen wij dit graag van te voren weten. U kunt dit het beste melden bij de leidster van uw kind. Allergie Als uw kind ergens allergisch voor is willen wij u vragen dit zo snel mogelijk door te geven aan de leidsters van uw kind. Wij proberen hier dan zo veel mogelijk rekening mee te houden. B Buiten spelen De peuters gaan elk dagdeel minimaal 1 keer buitenspelen, tenzij het te slecht weer is. Wilt u er daarom voor zorgen dat uw kind kleding aan heeft waarin uw kind zich makkelijk kan bewegen en wat eventueel vies mag worden. Soms kan het buiten wat frisser zijn dan het lijkt, wij willen u daarom vragen om een extra vestje van uw kind op school aan de kapstok te laten hangen. Buggy s en kinderwagens In verband met de veiligheid willen wij u vragen om geen buggy s of kinderwagens achter te laten in de gangen van de peuterspeelzaal.

4 Contact U kunt ons bereiken op het volgende adres / telefoonnummer: Stortenbekerstraat SR Den Haag Tel.: Website: C 4 Eten en drinken De kinderen eten en drinken halverwege de ochtend in de klas. Wij zien graag iets gezonds en niet te veel in de broodtrommel! Een boterham is voldoende. De kinderen krijgen tijdens het eten en drinken ook melk of yoki-drink aangeboden. Wij willen u ook vragen uw kind geen snoep mee te geven! s Middags krijgen de kinderen drinken en een verantwoord tussendoortje (u kunt denken aan een stukje ontbijtkoek of een biscuitje) op school, u hoeft voor de middag dus niets mee te geven! Gymmen De peuters gaan minimaal één keer per week gymmen in de speelzaal. Met de peuters worden diverse spelletjes gespeeld waarbij vooral de grote motoriek bevorderd wordt. Vraag aan de leidster van uw kind welke dagen de groep gaat gymmen. E G

5 H Hoofdluis Op school kan het zijn dat er hoofdluis voorkomt. Hoofdluis kan heel vervelend zijn, maar u hoeft zich niet te schamen als uw kind hoofdluis heeft. Hoofdluis is wel heel besmettelijk en verspreidt zich snel onder de kinderen. Om dit zoveel mogelijk te voorkomen willen wij u vragen om hoofdluis bij uw kind zo snel mogelijk te melden bij de leidster van uw kind. Zij kan u dan eventueel een folder en tips geven in het voorkomen en bestrijden van de hoofdluis. Ook zal zij de andere kinderen controleren en de andere leidsters / leerkrachten waarschuwen om hun groep te controleren. Zo krijgen we hoofdluis de school uit! Huisregels Op de peuterspeelzaal gelden de huisregels. In deze huisregels staan de belangrijkste regels van de peuterspeelzaal. De huisregels hangen in de peutergroepen en u kunt ze vinden in de map Gezondheid en Veiligheid. U kunt er altijd naar vragen. De huisregels staan ook op onze website, Wij gaan ervan uit dat ouders op de hoogte zijn van deze belangrijke regels! 5 Inschrijven Uw kind is vanaf 2,5 jaar van harte welkom op de peuterspeelzaal van De Buutplaats! Als u uw kind wilt inschrijven op onze peuterspeelzaal kunt u het beste contact opnemen met de directie, dhr. Charles Schmitz en mevr. Carla van Kan. Ook juf Esther Crul kunt u hierover aanspreken. U kunt ze bereiken op tel.nr U kunt natuurlijk ook even langs lopen! Op het moment dat u uw kind inschrijft voor de peuterspeelzaal, staat uw kind ook meteen automatisch ingeschreven op basisschool De Buutplaats. I Inspectie Regelmatig worden wij bezocht door een inspecteur van de GGD die er op toeziet dat wij aan alle regels blijven voldoen. Het inspectierapport is ter inzage voor de ouders / verzorgers van de peuterspeelzaal. U kunt het ook terugvinden op onze website.

6 J Jassen en tassen Wilt u alstublieft de naam van uw kind in de jassen en tassen zetten? Kinderen hebben vaak dezelfde soort tassen en jassen, dus zo voorkomen we misverstanden! 6 K KIJK! Om de ontwikkeling van uw kind goed te kunnen volgen gebruiken wij onder andere de KIJK! observatiemethode. De leidsters observeren het gehele jaar door uw kind. Zo kunnen zij zien of uw kind zich voldoende ontwikkelt en kunnen zij inspringen op de leerbehoefte van uw kind. Twee maal per jaar, in november en juni, zullen de leidsters het verzamelblad met u bespreken tijdens de rapportavond. Het verzamelblad van KIJK! vindt u dan terug in het portfolio van uw kind. Klachtenregeling De leidsters staan altijd met een luisterend oor klaar voor u. Wij zullen altijd proberen problemen zo op te lossen dat alle partijen er tevreden mee zijn. Het kan natuurlijk altijd gebeuren dat u en de leidsters toch niet uit een probleem komen. U kunt dan altijd nog contact opnemen met de hoofdleidster van de peuterspeelzaal of de onderbouwcoördinator. Daarnaast is er de mogelijkheid, mocht dat nodig blijken, een klacht te registreren. In ieder lokaal hangt een klachtenregistratiemap. U kunt hier altijd naar vragen. Dit formulier kunt u ook vinden op de website.

7 N Niveau van de peuterspeelzaal Alle peuterspeelzalen in Den Haag zijn ingedeeld in niveaus. Onze peuterspeelzaal heeft niveau 3. De leidsters ontwikkelen zich voortdurend om op dit niveau te blijven. Zo volgen de leidsters diverse cursussen en is er veel overleg met de basisschool. 7 Openingstijden s Morgens: van uur ( De kinderen mogen gebracht worden vanaf 08.20u ) s Middags: van uur ( De kinderen mogen gebracht worden vanaf 12:20 ) O Op de woensdag zijn er geen peutergroepen aanwezig. Opleidingsniveau van de leidsters Het opleidingsniveau van de peuterleidsters is als volgt: - 2 leidsters zijn gediplomeerd op HBO-niveau. - 3 leidsters zijn gediplomeerd op MBO-niveau. Ouderbijdrage Heeft u een ooievaarspas dan is de peuterspeelzaal / voorschool, gratis voor uw kind. Heeft u geen ooievaarspas, dan betaalt u 20,- per kind per maand. Wilt u meer informatie over de ooievaarspas kijk dan op: of vraag ernaar bij de leidster van uw kind. U kunt de bijdrage betalen in de eerste week van de maand bij de leidsters. Één maand per jaar hoeft u geen bijdrage te betalen, welke maand dit is, hangt af van de zomervakantie. Gaat u buiten de reguliere schoolvakanties op vakantie, dan betaalt u dus gewoon de bijdrage voor de betreffende maand!

8 8 Ouderbetrokkenheid Vaak hebben we de hulp nodig van ouders nodig. U kunt hierbij denken aan het helpen versieren van de school tijdens feesten of het begeleiden van kinderen tijdens een uitje. De leidster van uw kind kan u voor dit soort activiteiten vragen, we hopen dat we vaak op u kunnen rekenen! Ouders van de peuters mogen ook aanschuiven bij de koffieochtenden en oudercursussen op basisschool De Buutplaats. Ouders kunnen zich ook aanmelden bij de ouderraad. Voor meer informatie hierover bent u altijd welkom bij de leidster! Als u tips, op- of aanmerkingen heeft over de peuterspeelzaal horen wij dat ook altijd graag van u. Wij staan altijd open voor de opmerkingen van de ouders! Kom gerust langs! P Peuterspeelzaal De kinderen komen in principe vier dagdelen naar de peuterspeelzaal. Op dit moment zijn er 3 peutergroepen verdeeld over de volgende dagdelen. De rode groep: maandagmiddag, dinsdagochtend, donderdagmiddag, vrijdagochtend De leidsters van de rode groep zijn juf Emma, juf Demet en juf Esther. De groene groep: maandagochtend, dinsdagmiddag, donderdagochtend, vrijdagmiddag De leidsters van de groene groep zijn juf Emma en juf Henny. De blauwe groep: maandagochtend, dinsdagmiddag, donderdagochtend, vrijdagmiddag De leidsters van de blauwe groep zijn juf Ans en juf Demet. De hoofdleidster van de peuterspeelzaal is juf Esther. Voordat uw kind de leeftijd van 2.5 jaar bereikt krijgt u een brief met daarin vermeld in welke groep uw kind geplaatst wordt en vanaf welke datum u welkom bent. Verder ontvangt u ook nog een welkomstkaartje voor uw kind!

9 9 Portfolio U krijgt drie maal per jaar een portfolio mee van uw kind. Deze krijgt u tijdens de oudergesprekken met de leidsters. In het portfolio staat hoe uw kind zich ontwikkelt en hoe het gaat in de groep. R Risico-Inventarisatie Vanuit de gemeente Den Haag zijn we verplicht om jaarlijks een risico-inventarisatie te doen. Elk jaar kijken de leidsters of de groepen, de gangen en de speelplaats voldoende veilig zijn voor de kinderen. Zo wordt er bijvoorbeeld gekeken of alle stopcontacten beveiligd zijn of al het speelgoed nog in redelijke staat is en of we goed omgaan met de hygiëne op de peuterspeelzaal. Uit de risico-inventarisatie komt een actieplan naar voren met punten die nog aangepakt moeten worden. De risico-inventarisatie en het actieplan zijn terug te vinden in de map Gezondheid en Veiligheid. Deze map staat in de rode peutergroep, vraag ernaar bij uw leidster. S Samenspel Als uw kind 2 jaar oud is, kunt u uw kind ook inschrijven voor Samenspel. Samenspel bestaat uit een groepje ouders met hun kind die 1 keer in de week samen komen om onder begeleiding van een leidster te spelen in de peuterspeelzaal. Samenspel duurt ongeveer 2 uur, tijdens die twee uur leert u nieuwe spelletjes en liedjes die u thuis ook makkelijk kunt spelen. Ook mogen de kinderen bijvoorbeeld een puzzeltje maken. De kinderen gaan als zij 2,5 jaar oud zijn door naar de peuterspeelzaal van De Buutplaats. Wist u trouwens dat Samenspel geheel gratis is?! Wilt u meer informatie over Samenspel? Loop dan even langs Esther Crul, de hoofdleidster van de peuterspeelzaal.

10 10 Schooltijden De schooltijden van de peuters zijn als volgt: - de ochtenden van 8:30 tot 11:30 De deur gaat open om 8:20. Inloop: het eerste kwartier. - de middagen van 12:30 tot 14:30 De deur gaat open om 12:20. Inloop: het eerste kwartier. Speelgoed Al het speelgoed op de peuterspeelzaal voldoet aan hoge eisen. Het speelgoed moet bijvoorbeeld stevig zijn, mag niet snel kapot gaan en het mag vooral niet te klein zijn. In verband met de veiligheid van de kinderen willen wij u dan ook vragen om uw kind geen speelgoed mee te laten nemen naar school. Spelinloop Elke ochtend en middag bent u het eerste kwartier van harte welkom in de groep van uw kind. U kunt dan even samen met uw kind spelen om de overgang van thuis naar school wat te versoepelen en rustig afscheid van uw kind te kunnen nemen. Stagiaires Het kan zijn dat er stagiaires meedraaien op de groep. Wij geven hun zo de mogelijkheid om praktijkervaring op te doen. Van alle stagiaires hebben wij een Verklaring Omtrent Gedrag. Telefoonnummers In geval van nood willen wij u zo spoedig mogelijk kunnen bereiken. Wij willen u daarom vragen om het meteen aan de leidsters door te geven als u een nieuw telefoonnummer heeft. Extra telefoonnummers van bijvoorbeeld familieleden die wij in geval van nood ook kunnen bellen, mag u natuurlijk ook altijd doorgeven aan de leidsters! T

11 Themabrief Aan het begin van elk thema ontvangt u van de leidster een themabrief met daarin alle informatie over dat thema. U vindt hierin ook het huiswerk voor uw kind. U kunt dit huiswerk samen met uw kind maken, levert uw kind het weer bij de leidster in dan krijgt uw kind een sticker op het grote stickervel! 11 Twee leidsters We hebben altijd twee leidsters bij de peutergroepen. De leidsters kunnen zo alle kinderen die extra aandacht geven die ze, ieder op hun eigen niveau, nodig hebben. Sommige kinderen zijn bijvoorbeeld wat zwakker in de taal, andere zijn al weer wat verder in bijvoorbeeld het tellen. De leidsters doen met alle kinderen oefeningen en spelletjes, zodat zij op een speelse manier verder komen in hun ontwikkeling en daarmee een goede basis voor de kleuters krijgen. Vakantie en vrije dagen De vakanties en vrije dagen kunt u terugvinden in de jaarkalender. Heeft u deze nog niet, dan kunt u deze afhalen bij de directie. De peuterspeelzaal is gesloten tijdens de reguliere vakanties. V Verantwoordelijkheid Onze verantwoordelijkheid voor uw kind begint wanneer u met uw kind de school binnenkomt en eindigt wanneer u uw kind komt ophalen. Als uw kind door een ander persoon wordt opgehaald dan gebracht is, wilt u dit dan ons laten weten! Dit in verband met de veiligheid van uw kind. U kunt dit ons mededelen bij het brengen van uw kind of, in bijzondere gevallen, kunt u ons telefonisch bereiken onder het nummer: Zonder bericht van u geven wij uw kind niet mee! Wij zullen altijd eerst contact opnemen met de ouder / verzorger, ook al is het een bekende van ons!! Is er een tweede verzorger die uw kind vaak brengt of haalt? Dan zouden wij daar graag kennis mee willen maken!

12 Verjaardagen Jarig zijn is voor een kind een groot feest! Op school besteden we hier dan ook veel aandacht aan. Uw kind krijgt een mooie hoed op, er wordt gezongen in de kring en de jarige krijgt een mooie verjaardagskaart. Als uw kind mag uitdelen, willen wij u vragen dit klein en het liefst gezond te houden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een leuke fruitspies! 12 Website De peuterspeelzaal hoort bij Basisschool De Buutplaats. De Buutplaats heeft een eigen website waar u ook informatie kunt vinden over de peuterspeelzaal. Het adres van de website is: W Wennen Voor het eerst naar de peuterspeelzaal of naar de kleuters is natuurlijk heel spannend voor uw kind. Gaat uw kind voor het eerst naar de peuterspeelzaal dan kunt u met de leidsters overleggen of u er even bij mag blijven. Na de eerste ochtend of middag wordt samen met u bekeken wat de beste wenperiode voor uw kind is. Het ene kind is sneller gewend dan het andere kind! Gaat uw kind voor het eerst naar de kleuters, dan gaat de peuterleidster samen met u en uw kind even kennis maken met de nieuwe leerkracht. Daarna mag uw kind eerst 10 keer een ochtend komen wennen in de nieuwe groep. Op het moment dat uw kind 4 jaar wordt zal hij / zij naar de nieuwe groep gaan. De leerkracht van de kleutergroep zal dan ook een afspraak met u maken voor een kennismakingsgesprek.

13 Ziek melden Als uw kind ziek is willen wij dit graag zo snel mogelijk weten. U kunt ons bereiken op het volgende telefoonnummer: Wij willen het ook graag weten wat uw kind heeft in verband met besmettingsgevaar. Wij kunnen zo eventueel andere ouders en eventuele zwangere moeders / leidsters waarschuwen! Z 13 Zindelijkheid Uw kind hoeft nog niet zindelijk te zijn als hij / zij naar de peuterspeelzaal komt. Draagt uw kind een luier dan zal deze verschoond worden door de leidsters als dit nodig is. Wij willen u vragen om een aantal luiers in het tasje van uw kind mee te geven. Bent u thuis bezig met het zindelijk maken van uw kind? Overleg dan even met de leidsters van uw kind. Zo kunnen wij elkaar helpen in de zindelijkheidstraining! Een ongelukje kan natuurlijk altijd gebeuren. Op school zijn schone kleren aanwezig. Deze kleren willen wij dan wel graag snel en gewassen op school terug. Heeft u oude kleren die uw kind niet meer draagt? Wij kunnen ze goed gebruiken!

Dit informatieboekje bevat alle informatie over de voorschool van basisschool de Zuidwester.

Dit informatieboekje bevat alle informatie over de voorschool van basisschool de Zuidwester. Informatieboekje voor ouders / verzorgers van peuters 2015-2016 1 Beste ouders en verzorgers, Fijn dat uw kind naar onze peuterspeelzaal komt. Dit informatieboekje bevat alle informatie over de voorschool

Nadere informatie

Nieuwsboekje voor nieuwe kinderen van de voorschool van IKC Buikslotermeer

Nieuwsboekje voor nieuwe kinderen van de voorschool van IKC Buikslotermeer Nieuwsboekje voor nieuwe kinderen van de voorschool van IKC Buikslotermeer Welkom bij de voorschool van IKC Buikslotermeer. U heeft gekozen voor onze voorschool om uw kind een goede en leerzame tijd te

Nadere informatie

PEUTERSPEELZAAL DE SCHALM VVE GROEP EN NULGROEP

PEUTERSPEELZAAL DE SCHALM VVE GROEP EN NULGROEP INFORMATIEBROCHURE PEUTERSPEELZAAL DE SCHALM VVE GROEP EN NULGROEP Welkom! Ieder kind heeft recht op goed onderwijs. Om een goede start te kunnen maken op de basisschool is het fijn als uw kind eerst een

Nadere informatie

Voor het eerst naar school. Kennismaken met groep 1

Voor het eerst naar school. Kennismaken met groep 1 Voor het eerst naar school Kennismaken met groep 1 Beste ouder(s)/ verzorger(s), Wat fijn dat we u en uw kind mogen verwelkomen op onze school De Opdracht. We hopen natuurlijk dat hij of zij het snel naar

Nadere informatie

Voorschool Balou. Gambiadreef 60 3564 ES Utrecht Telefoon: 06-13135876

Voorschool Balou. Gambiadreef 60 3564 ES Utrecht Telefoon: 06-13135876 Voorschool Balou Voorschool Balou Gambiadreef 60 3564 ES Utrecht Telefoon: 06-13135876 Algemeen Spelenderwijs Utrecht Niasstraat 6-c 3531 WP Utrecht info@spelenderwijsutrecht.nl Telefoon algemeen 030-820

Nadere informatie

Méér dan Spelen. Hier houden wij ons aan bij Spring! Ouderinformatieboekje

Méér dan Spelen. Hier houden wij ons aan bij Spring! Ouderinformatieboekje Méér dan Spelen Hier houden wij ons aan bij Spring! Ouderinformatieboekje 2 Inhoudsopgave 1. De mentorleidster... 4 2. Spelenderwijs leren en ontwikkelen met Piramide... 4 2.1 Ouderbijeenkomst, spelinloop

Nadere informatie

Groeten van de leerkrachten van groep 1/ 2. Marjo Duijvesteijn, Jolanda van Blitterswijk, Joke Groot, Trudy Persoon,

Groeten van de leerkrachten van groep 1/ 2. Marjo Duijvesteijn, Jolanda van Blitterswijk, Joke Groot, Trudy Persoon, Informatiefolder van groep 1/2 Welkom in groep 1/2 van de Joannesschool. Wij hopen er samen met uw zoon of dochter een fijne schooltijd van te maken. Via deze informatiefolder willen wij u van een aantal

Nadere informatie

INFORMATIEBOEKJE 2015-2016. Peuterspeelzaal De kleine bas

INFORMATIEBOEKJE 2015-2016. Peuterspeelzaal De kleine bas INFORMATIEBOEKJE 2015-2016 Peuterspeelzaal De kleine bas 1 Algemene informatie De kleine bas is een peuterspeelzaal voor kinderen van 2 1/2 tot 4 jaar (peuters). Het woord peuterspeelzaal doet vermoeden

Nadere informatie

Informatie over groep 1-2 van basisschool de Duinsprong. Beste ouders,

Informatie over groep 1-2 van basisschool de Duinsprong. Beste ouders, Beste ouders, Uw kind zit, of gaat bijna beginnen in groep 1-2 van basisschool De Duinsprong. Wij willen in deze brief wat informatie over onze klas geven die u later altijd nog eens rustig kunt teruglezen.

Nadere informatie

1 Welkom / Voorwoord. Beste ouders / verzorgers,

1 Welkom / Voorwoord. Beste ouders / verzorgers, Inhoudsopgave 1 Welkom / Voorwoord Blz. 2 2 Openingstijden 3 3 Groepen en leidsters 3 4 Ruimte en spel 3 5 Dagindeling 4 6 Activiteiten 4 7 Kwaliteit en veiligheid 4 8 Pedagogisch beleid 5 9 Brengen en

Nadere informatie

Informatieboekje peuters 2014-2015. Informatieboekje voor ouders / verzorgers van peuters 2014-2015. Pinky 1

Informatieboekje peuters 2014-2015. Informatieboekje voor ouders / verzorgers van peuters 2014-2015. Pinky 1 Informatieboekje voor ouders / verzorgers van peuters 2014-2015 Pinky 1 INHOUDSOPGAVE Voorwoord blz. 3 Peutergroepen openingstijden blz. 4 Informatie blz. 5 Besmetting/Ziekte blz. 5 Afwezig/opzeggen blz.

Nadere informatie

Informatieboekje voorschool BS De Wingerd

Informatieboekje voorschool BS De Wingerd Informatieboekje voorschool BS De Wingerd Schooljaar 2009 2010 BS De Wingerd Algemeen: In dit boekje vindt u alle informatie die speciaal bestemd is voor de ouders/verzorgers van de kinderen die onze voorschool

Nadere informatie

Informatie over groep 1-2 van basisschool de Duinsprong. Beste ouders,

Informatie over groep 1-2 van basisschool de Duinsprong. Beste ouders, Beste ouders, Uw kind zit, of gaat bijna beginnen in groep 1-2 van basisschool De Duinsprong. Wij willen in deze brief wat informatie over onze klas geven die u later altijd nog eens rustig kunt teruglezen.

Nadere informatie

INFORMATIEBROCHURE PEUTERSPEELZAAL DE BINNENHAVEN

INFORMATIEBROCHURE PEUTERSPEELZAAL DE BINNENHAVEN INFORMATIEBROCHURE PEUTERSPEELZAAL DE BINNENHAVEN 2 Wanneer u uw kind naar de peuterspeelzaal brengt wilt u natuurlijk niets minder dan de best mogelijke zorg voor uw kind. Daarvoor bent u bij MAX Kinderopvang

Nadere informatie

Informatieboekje groep 1 en 2

Informatieboekje groep 1 en 2 Informatieboekje groep 1 en 2 CBS Goudenstein Vredeplein 1 4175 HA Haaften 0418-591661 Informatieboekje voor groep 1 en 2 Welkom op CBS Goudenstein! Fijn dat u gekozen hebt voor onze school. U hebt gekozen

Nadere informatie

Welkom in groep 1/2 van openbare basisschool de Boomhut

Welkom in groep 1/2 van openbare basisschool de Boomhut Groepen 1 tot en met 3 Julianalaan 1 6824 KG Arnhem 026-3701183 Welkom in groep 1/2 van openbare basisschool de Boomhut Informatieboekje voor de ouders Van harte welkom! Uw kind komt bij ons op openbare

Nadere informatie

Welkom in groep 1-2 van basisschool de Boomhut

Welkom in groep 1-2 van basisschool de Boomhut Groepen 1 tot en met 3 Julianalaan 1 6824 KG Arnhem tel: 026-3701183 Welkom in groep 1-2 van basisschool de Boomhut Informatieboekje voor de ouders Van harte welkom! Uw kind komt bij ons op basisschool

Nadere informatie

Informatieboekje. Peuterstap 28-1-2015

Informatieboekje. Peuterstap 28-1-2015 2015 Peuterstap 28-1-2015 INHOUDSOPGAVE 1 Welkom... 3 2 Peuterspeelzaal Peuterstap... 4 2.1 Doelstelling... 4 2.2 Aanbod... 4 3 VVE (Voorschoolse en Vroegschoolse Educatie)... 5 3.1 Doel VVE... 5 4 Programma

Nadere informatie

1. Welkom. We stellen ons graag voor Op onze Voorschoolpeuterspeelzaal werken 2 medewerkers:

1. Welkom. We stellen ons graag voor Op onze Voorschoolpeuterspeelzaal werken 2 medewerkers: 1. Welkom Binnenkort komt uw kind naar onze Voorschoolpeuterspeelzaal Onze kleine wereld. Dit boekje geeft u alvast een indruk van onze dagelijkse gang van zaken. Ook leest u hier meer over de manier waarop

Nadere informatie

Informatie over groep 1-2 van basisschool de Duinsprong. Beste ouders,

Informatie over groep 1-2 van basisschool de Duinsprong. Beste ouders, Beste ouders, Uw kind zit, of gaat bijna beginnen in groep 1-2 b van basisschool De Duinsprong. In deze brief vindt u wat informatie over onze klas. Deze kunt u nog eens rustig nalezen. Heeft u nog vragen

Nadere informatie

Inhoudsopgave. INFORMATIEBOEKJE DE PEUTERSOOS bladzijde 2

Inhoudsopgave. INFORMATIEBOEKJE DE PEUTERSOOS bladzijde 2 INFORMATIEBOEKJE Inhoudsopgave De Peutersoos... 3 De leidsters... 4 Het bestuur... 4 Huisregels... 6 De tijden.... 6 Ziekte/afwezigheid..... 6 Eten & kleding... 6 Nieuwsbrief.... 7 Vakanties.... 7 Schoonmaken......

Nadere informatie

Welkom in groep 1/2 van openbare basisschool de Boomhut

Welkom in groep 1/2 van openbare basisschool de Boomhut Groepen 1 tot en met 3 Julianalaan 1 6824 KG Arnhem 026-3701183 Welkom in groep 1/2 van openbare basisschool de Boomhut Informatieboekje voor de ouders Van harte welkom! Uw kind komt bij ons op openbare

Nadere informatie

PEUTERGROEP MONTESSORISCHOOL WAALSDORP. LEER MIJ HET ZELF DOEN Maria Montessori. Informatieboekje voor ouders

PEUTERGROEP MONTESSORISCHOOL WAALSDORP. LEER MIJ HET ZELF DOEN Maria Montessori. Informatieboekje voor ouders PEUTERGROEP MONTESSORISCHOOL WAALSDORP LEER MIJ HET ZELF DOEN Maria Montessori Informatieboekje voor ouders Beste peuterouders, WELKOM IN DE PEUTERSPEELZAAL VAN WAALSDORP! Uw kind gaat nu starten of is

Nadere informatie

Informatieboekje. voor groep 1 en 2. Comeniusschool Zinzendorflaan 2b 3703 CG Zeist

Informatieboekje. voor groep 1 en 2. Comeniusschool Zinzendorflaan 2b 3703 CG Zeist Informatieboekje voor groep 1 en 2 Comeniusschool Zinzendorflaan 2b 3703 CG Zeist Inhoudsopgave Welkom 3 Vier jaar: naar school 4 Intake 4 Wennen 4 Allergie of ziekte 5 Groep 0 of groep 1 5 Schooltijden

Nadere informatie

Welkom in groep 1 en 2 van de Pieter Brueghelschool Informatieboekje voor de kleutergroepen Bauerstraat 6-8 tel 4436566

Welkom in groep 1 en 2 van de Pieter Brueghelschool Informatieboekje voor de kleutergroepen Bauerstraat 6-8 tel 4436566 Welkom in groep 1 en 2 van de Pieter Brueghelschool Informatieboekje voor de kleutergroepen Bauerstraat 6-8 tel 4436566 www.pieterbrueghelschool.nl De kalender Op het informatiebord hangt een BSO en overblijf

Nadere informatie

Informatieboekje. t Knötterheukske

Informatieboekje. t Knötterheukske Informatieboekje t Knötterheukske 1 2 Hartelijk welkom op t Knötterheukske Uw peuter voor het eerst naar de peuterspeelzaal, dat is waarschijnlijk best even wennen voor hem/haar, maar ook voor u. Met dit

Nadere informatie

Informatieboekje kleutergroepen. Damiaanschool Locatie Rozenstraat 21 3702 VM Zeist

Informatieboekje kleutergroepen. Damiaanschool Locatie Rozenstraat 21 3702 VM Zeist Informatieboekje kleutergroepen Damiaanschool Locatie Rozenstraat 21 3702 VM Zeist 1. Welkom op onze school! Hartelijk welkom op de Damiaanschool. Uw kind wordt binnenkort vier jaar en zal een plaatsje

Nadere informatie

Huisregels Kinderdagverblijf t Kruimeltje

Huisregels Kinderdagverblijf t Kruimeltje Huisregels Kinderdagverblijf t Kruimeltje 1. Brengen en halen: t Kruimeltje is geopend van maandag t/m vrijdag van 7.30 uur t/m 18.00 uur. U hoeft uw kind niet voor een bepaalde tijd te brengen. Wel stellen

Nadere informatie

INFORMATIEBOEKJE KLEUTERS

INFORMATIEBOEKJE KLEUTERS INFORMATIEBOEKJE KLEUTERS O.B.S. De Pijlstaart Beste ouders, verzorgers, In dit informatieboekje treft u een aantal punten welke voor u belangrijk zijn. Als u na het lezen van dit informatieboekje nog

Nadere informatie

Informatieboekje kleutergroepen

Informatieboekje kleutergroepen Informatieboekje kleutergroepen Damiaanschool Locatie Kerckebosch Graaf Lodewijklaan 6 3708 DM Zeist 1. Welkom op onze school! Hartelijk welkom op de Damiaanschool. Uw kind wordt binnenkort vier jaar en

Nadere informatie

Informatiegids september 2015

Informatiegids september 2015 Informatiegids september 2015 Voor u ligt het informatieboekje van peuterspeelzaal Ploegmaatjes. Ploegmaatjes is een zelfstandige peuterspeelzaal gevestigd binnen basisschool de Ploeg. Wij staan voor een

Nadere informatie

Informatieboekje. Peuteropvang

Informatieboekje. Peuteropvang Informatieboekje Peuteropvang Inleiding Hierbij bieden wij u ons informatieboekje aan. Het informeert u over de gang van zaken op de peuteropvang. U heeft uw kind aangemeld voor de peuteropvang. Een belangrijke

Nadere informatie

Welkom op de Koningin Beatrixschool!

Welkom op de Koningin Beatrixschool! Ridderstraat 10 4101 BK Culemborg 0345-512542 info@beatrixschool-culemborg,nl www.beatrixschool-culemborg.nl Welkom op de Koningin Beatrixschool! U hebt gekozen voor onze school om uw kind een goede en

Nadere informatie

de beste basis voor de basisschool!

de beste basis voor de basisschool! Stichting Peuterspeelzalen Roosendaal Samen leren leven de beste basis voor de basisschool! Alle peutergroepen 1 zijn onderdeel van de Stichting Peuterspeelzalen Roosendaal (SPR). De SPR is in januari

Nadere informatie

de beste basis voor de basisschool!

de beste basis voor de basisschool! Stichting Peuterspeelzalen Roosendaal Samen leren leven de beste basis voor de basisschool! De Montessoripeutergroep 1 is een locatie van de Stichting Peuterspeelzalen Roosendaal (SPR). De SPR is in januari

Nadere informatie

1. Inleiding Pag.2. 2. De Stichting Kinderopvang Alkmaar Pag.2. 3. De Peuterspeelzaal Pag.2 3.1 Overdracht van peuterspeelzaal naar basisschool Pag.

1. Inleiding Pag.2. 2. De Stichting Kinderopvang Alkmaar Pag.2. 3. De Peuterspeelzaal Pag.2 3.1 Overdracht van peuterspeelzaal naar basisschool Pag. INHOUDSOPGAVE 1. Inleiding Pag.2 2. De Stichting Kinderopvang Alkmaar Pag.2 3. De Peuterspeelzaal Pag.2 3.1 Overdracht van peuterspeelzaal naar basisschool Pag.2 4. Het Personeel Pag.3 4.1 Management Peuterspeelzaal

Nadere informatie

Wat moet ik weten als mijn kind voor het eerst naar basisschool de Bolderik gaat? Bs De Bolderik Beatrixstraat 68 4273 ET Hank

Wat moet ik weten als mijn kind voor het eerst naar basisschool de Bolderik gaat? Bs De Bolderik Beatrixstraat 68 4273 ET Hank Wat moet ik weten als mijn kind voor het eerst naar basisschool de Bolderik gaat? Bs De Bolderik Beatrixstraat 68 4273 ET Hank Contact leerkrachten: Bij vragen of problemen kunt u het beste ná schooltijd

Nadere informatie

Peuteropvang Dolfijn

Peuteropvang Dolfijn Peuteropvang Dolfijn Samen spelen, leren en ontdekken VVE Leuk en leerzaam Vriendjes maken Voorwoord Beste ouders en peuters, In deze brochure kunt u allerlei praktische informatie lezen over onze peutergroep.

Nadere informatie

Informatieboekje 2014-2015 Groep 1 en 2 Hortensiastraat 31 8013 AA Zwolle Tel. 038 421 95 83 directie.het.mozaiek@vivente.nu www.het-mozaiek.nl Informatie voor de kleutergroepen In dit informatieboekje

Nadere informatie

informatie boekje groep 1 en 2

informatie boekje groep 1 en 2 informatie boekje groep 1 en 2 1 Van harte welkom! Met dit informatieboekje willen wij u van harte welkom heten op C.B.S. de Bargeweide. U heeft gekozen voor onze school om uw kind een goede en leerzame

Nadere informatie

bij de Maansteentjes

bij de Maansteentjes Welkom bij de Maansteentjes Kindercentrum Schateiland is onderdeel van Spelenderwijs SPELENDERWIJS www.kindercentrumschateiland.nl Dudoklaan 10 Wageningen 0317-420777 ONTMOETEN SPELEN LEREN Bij Schateiland

Nadere informatie

Informatieboekje. Peuterspeelzaal. Het Klavertje Oosterstreek

Informatieboekje. Peuterspeelzaal. Het Klavertje Oosterstreek Informatieboekje Peuterspeelzaal Het Klavertje Oosterstreek Adres peuterspeelzaal Het Klavertje: Oosterstreek 23 8388 NA Oosterstreek Tel. 0561-432690 E-mail: pszhetklavertje@gmail.com 1 Bereikbaarheid:

Nadere informatie

Openbare basisschool De Kweekvijver Paling 2, 1511 LK Oostzaan Telefoon 075-6841332 Email: administratie@dekweekvijver.nl Informatieboekje Groep 1/2

Openbare basisschool De Kweekvijver Paling 2, 1511 LK Oostzaan Telefoon 075-6841332 Email: administratie@dekweekvijver.nl Informatieboekje Groep 1/2 Openbare basisschool De Kweekvijver Paling 2, 1511 LK Oostzaan Telefoon 075-6841332 Email: administratie@dekweekvijver.nl Informatieboekje Groep 1/2 Dit boekje geeft naast de Schoolgids aanvullende informatie

Nadere informatie

Stichting Peuterspeelzalen Bodegraven

Stichting Peuterspeelzalen Bodegraven Stichting Peuterspeelzalen Bodegraven Informatieboek je Inhoudsopgave ʻt Peuterplein 4 Doelstelling 4 De stichting Peuterspeelzalen Bodegraven - ʻt Peuterplein 4 Geschiedenis en ontwikkeling Peuterspeelzaalwerk

Nadere informatie

Informatieboekje groep 1 & 2 van Aurora

Informatieboekje groep 1 & 2 van Aurora Informatieboekje groep 1 & 2 van Aurora Van harte welkom op Aurora! In dit boekje kunt u lezen hoe het er aan toe gaat op onze school Aurora. Veel leesplezier gewenst! Naar school gaan: De kinderen mogen

Nadere informatie

De peuterspeelzaal is geopend s morgens van 08.45 tot 11.15 uur en s middags van 13.15 tot 15.45 uur. Woensdagmiddag gesloten.

De peuterspeelzaal is geopend s morgens van 08.45 tot 11.15 uur en s middags van 13.15 tot 15.45 uur. Woensdagmiddag gesloten. Adresgegevens de Hummelhoek Burgemeester Versteeghsingel 5b Tel. 0299-371516 Openingstijden peuterspeelzaal De peuterspeelzaal is geopend s morgens van 08.45 tot 11.15 uur en s middags van 13.15 tot 15.45

Nadere informatie

Kleine en grote pauze voorzien van de naam Gymnastiek.

Kleine en grote pauze voorzien van de naam Gymnastiek. Beste ouders, Met deze brief willen wij u informeren over zaken die betrekking hebben op uw kind(eren). Bovendien willen we een aantal onderdelen van het lesprogramma van de groepen graag kort toelichten.

Nadere informatie

Hoera, ik ga naar groep 1 van de Gerardusschool

Hoera, ik ga naar groep 1 van de Gerardusschool Hoera, ik ga naar groep 1 van de Gerardusschool R.K. Gerardusschool Meerkreuk 2 Oude Wetering 071-331 2958 info.gerardus@ssba.net Voor een bijna vier jarige Informatie boekje voor de nieuwe kinderen en

Nadere informatie

Kleutergids 2013-2014 Inhoudsopgave

Kleutergids 2013-2014 Inhoudsopgave Kleutergids 2013-2014 Inhoudsopgave Inleiding pag 2 Halen en brengen pag 3 Bewegingsonderwijs in het speellokaal pag 4 Afspraken rondom eten en drinken pag 5 Verjaardag pag 6 Wennen op school pag 7 Klassenouder

Nadere informatie

INFORMATIEBOEKJE VOOR DE KLEUTERGROEPEN van de PASTOOR VAN ARS

INFORMATIEBOEKJE VOOR DE KLEUTERGROEPEN van de PASTOOR VAN ARS INFORMATIEBOEKJE VOOR DE KLEUTERGROEPEN van de PASTOOR VAN ARS Pastoor van Arsschool Oude Aaltenseweg 28, 7131 NZ Lichtenvoorde. 0544-371908 www.pastoorvanars.eu HET PROGRAMMA VAN DEZE MIDDAG ZIET ER ALS

Nadere informatie

Informatieboekje groep 1/2

Informatieboekje groep 1/2 Informatieboekje groep 1/2 Beste ouder(s)/verzorger(s), Met dit boekje willen wij u informeren over de dagelijkse gang van zaken in onze kleuterbouw. Zeker voor de ouders van onze nieuwe kleuters belangrijk,

Nadere informatie

Informatieboekje Groep 1-2

Informatieboekje Groep 1-2 Informatieboekje Groep 1-2 Beste ouders/verzorgers, Binnenkort is het zover; dan start uw zoon of dochter bij ons op De Springplank in groep 1. Een spannend moment voor uw kind en misschien ook voor u.

Nadere informatie

Informatie groep 1-2 2015-2016

Informatie groep 1-2 2015-2016 2015-2016 p de o k le p n e e d in k r Voor iede School e ls e s is W e w u ie N I N H O U D S O P G A V E Voorwoord 2 Kennismaken met groep 1-2 3-4 Informatie voor groep 1-2 5-8 Overzicht projecten 9-10

Nadere informatie

Buitenschoolse opvang De speelark is onderdeel van kinderopvang Robbedoes. Informatieboekje. Buitenschoolse opvang. De Speelark Heel.

Buitenschoolse opvang De speelark is onderdeel van kinderopvang Robbedoes. Informatieboekje. Buitenschoolse opvang. De Speelark Heel. Buitenschoolse opvang De speelark is onderdeel van kinderopvang Robbedoes Informatieboekje Buitenschoolse opvang De Speelark Heel. Doelgroep: De buitenschoolse opvang is bedoeld voor kinderen in de leeftijd

Nadere informatie

Nieuwsbrief t Rommelpotje april/mei 2014. Beste ouders/verzorgers, Thema:

Nieuwsbrief t Rommelpotje april/mei 2014. Beste ouders/verzorgers, Thema: Nieuwsbrief t Rommelpotje april/mei 2014 Beste ouders/verzorgers, Thema: Het einde van ons thema naar de dokter gaan is bijna in zicht. De kinderen vinden dit thema ontzettend interessant. Ze hebben met

Nadere informatie

Kerkstraat 32 1483 BN De Rijp Onderbouw Grafterbaan 29 1484 EC Graft Bovenbouw Telefoon: 0299-671889 0299-673148 E-mail: welkom@de balein.

Kerkstraat 32 1483 BN De Rijp Onderbouw Grafterbaan 29 1484 EC Graft Bovenbouw Telefoon: 0299-671889 0299-673148 E-mail: welkom@de balein. Kerkstraat 32 1483 BN De Rijp Onderbouw Grafterbaan 29 1484 EC Graft Bovenbouw Telefoon: 0299-671889 of 0299-673148 E-mail: welkom@de balein.nl Kleuterinformatie 2 Aan de ouders/verzorgers van de leerlingen

Nadere informatie

Informatieboekje schooljaar 2011-2012. RKBS De Hofstee

Informatieboekje schooljaar 2011-2012. RKBS De Hofstee Informatieboekje schooljaar 2011-2012 RKBS De Hofstee Klassenorganisatie: Inloop: De kinderen mogen tussen 8.30 en 8.45 uur naar binnen. De kinderen mogen naar binnen gebracht worden, maar om hun zelfstandigheid

Nadere informatie

Inhoud. Groepen 1, 2. blz

Inhoud. Groepen 1, 2. blz 1 Inhoud - Voorwoord 2 - Groepsverdeling en leerkrachten 3 - Van peuter naar kleuter 4 - OND-kinderen 5 - Dagindeling 6 - Thema s en ontwikkelingsgebieden 7 - A-B-C groepen - Zelfstandigheid - Regels en

Nadere informatie

INFORMATIEBOEKJE HET ZANDKASTEEL

INFORMATIEBOEKJE HET ZANDKASTEEL 010120011 KINDEROPVANG ROMI B.V. INFORMATIEBOEKJE HET ZANDKASTEEL Chr. Peuterspeelzaal Jorien van Veelen Inhoud Pagina Welkom 3 Identiteit 3 Peuterspeelzaal het Zandkasteel 4 Doelstelling 4 Aanbod 5 VVE

Nadere informatie

1. Inleiding Pag.2. 2. De Stichting Kinderopvang Alkmaar Pag.2. 3. De VVE Peuterspeelzaal Pag.2

1. Inleiding Pag.2. 2. De Stichting Kinderopvang Alkmaar Pag.2. 3. De VVE Peuterspeelzaal Pag.2 INHOUDSOPGAVE 1. Inleiding Pag.2 2. De Stichting Kinderopvang Alkmaar Pag.2 3. De VVE Peuterspeelzaal Pag.2 4. Observatie en Overdracht naar de basisschool Pag.3 4.1 Observatie 4.2 Overdracht naar de basisschool

Nadere informatie

INFORMATIEBOEKJE VOOR OUDERS/VERZORGERS VAN NIEUWE LEERLINGEN IN GROEP 1-2

INFORMATIEBOEKJE VOOR OUDERS/VERZORGERS VAN NIEUWE LEERLINGEN IN GROEP 1-2 INFORMATIEBOEKJE VOOR OUDERS/VERZORGERS VAN NIEUWE LEERLINGEN IN GROEP 1-2 Maart 2015 Willibrordusschool Diessen Willibrordusschool Molenstraat 8 5087 BN Diessen 013-5046165 directie@willibrordusschooldiessen.nl

Nadere informatie

S h c o h o o l o j l a j a a r a r 2 0 2 1 0 3 1-20 2 1 0 4 1

S h c o h o o l o j l a j a a r a r 2 0 2 1 0 3 1-20 2 1 0 4 1 Schooljaar 2013-2014 2014 Inhoudsopgave Voorwoord 2 Kennismaken met de kleutergroep 3-4 Informatie voor groep 1 en 2 5-8 Overzicht projecten 9-11 1 Voorwoord Beste ouder(s), Voor u ligt de kleuterbrochure

Nadere informatie

Beste ouders! Juf Janke

Beste ouders! Juf Janke Beste ouders! Vaak krijg ik de vraag: Wat doen de kinderen nou eigenlijk op school? Mijn kind vertelt nooit wat! Via dit boekje wil ik proberen een antwoord te geven op deze vraag. Het kleuteronderwijs

Nadere informatie

We stellen ons graag voor

We stellen ons graag voor 1. Welkom Binnenkort komt uw kind naar onze peuterspeelzaal De Knuffels. Dit boekje geeft u alvast een indruk van onze dagelijkse gang van zaken. Ook leest u hier meer over de manier waarop wij aan de

Nadere informatie

INFORMATIEBROCHURE NOVEMBER 2014

INFORMATIEBROCHURE NOVEMBER 2014 INFORMATIEBROCHURE NOVEMBER 2014 Peuterspeelzaal Duinroosje maakt onderdeel uit van Stichting Peuterspeelzalen De Haagse Scholen en is verbonden aan De Tweemaster INHOUDSOPGAVE Inleiding 3 Organisatie

Nadere informatie

We stellen ons graag voor

We stellen ons graag voor 1. Welkom Binnenkort komt uw kind naar onze peuterspeelzaal t Peenbuikertje. Dit boekje geeft u alvast een indruk van onze dagelijkse gang van zaken. Ook leest u hier meer over de manier waarop wij aan

Nadere informatie

Ouderfolder Peuterspeelplaats

Ouderfolder Peuterspeelplaats Ouderfolder Peuterspeelplaats 1 Inhoudsopgave 1. Voorwoord... 3 2. Het Pedagogisch beleid.... 3 3. De groep.... 3 4. Stagiaires.... 3 6. Meertaligheid.... 4 8. Veiligheid en Gezondheid.... 4 9. Inspectie....

Nadere informatie

Informatieboekje Peuterspeelgroep Het Toermalijntje 2013-2014

Informatieboekje Peuterspeelgroep Het Toermalijntje 2013-2014 Informatieboekje Peuterspeelgroep Het Toermalijntje 2013-2014 1 Inhoudsopgave 1. Inleiding 3 2. Alles rondom het kind 5 a. Het volgen van de ontwikkeling 5 b. Samenstelling van de groepen 5 c. Accommodatie

Nadere informatie

1 ALGEMEEN 2 SPECIFIEKE UITGANGSPUNTEN. Geachte ouders,

1 ALGEMEEN 2 SPECIFIEKE UITGANGSPUNTEN. Geachte ouders, Geachte ouders, Van harte welkom bij de Stichting Peuterspeelzalen Leusden. Graag willen wij u het pedagogisch werkplan aanbieden van onze locatie Klein Duimpje. In dit werkplan zetten we alle praktische

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Buitenschoolse Opvang blz. 11. Algemene zaken blz. 12. Overige wetenswaardigheden blz. 14. Beleid t.a.v. hulpouders blz.

Inhoudsopgave. Buitenschoolse Opvang blz. 11. Algemene zaken blz. 12. Overige wetenswaardigheden blz. 14. Beleid t.a.v. hulpouders blz. Inhoudsopgave Welkom op Basisschool Op Dreef blz. 2 De eerste paar keer op school blz. 3 De kleutergroep blz. 5 Basisontwikkeling blz. 6 Hoe ziet een schooldag er uit? blz. 8 Buitenschoolse Opvang blz.

Nadere informatie

GEDIPLOMEERDE UNIEKE PERSOONLIJK SAMEN WERKEN STIMULERENDE LEIDING LOCATIE CONTACT SAMEN SPELEN ONTWIKKELING ROZENDAAL

GEDIPLOMEERDE UNIEKE PERSOONLIJK SAMEN WERKEN STIMULERENDE LEIDING LOCATIE CONTACT SAMEN SPELEN ONTWIKKELING ROZENDAAL GEDIPLOMEERDE LEIDING UNIEKE LOCATIE ROZENDAAL PERSOONLIJK CONTACT STIMULERENDE ONTWIKKELING WERKEN SPELEN Inleiding U heeft een inschrijfformulier ontvangen van Stichting Peuterspeelzaal de Eekhoorn.

Nadere informatie

klas gewerkt aan de hand van thema s. Die thema s is in allerlei activiteiten terug te zien.

klas gewerkt aan de hand van thema s. Die thema s is in allerlei activiteiten terug te zien. Welkom Welkom in groep 1van de Willem Teellinckschool. Uw kind zit voor het eerste of tweede jaar op de basisschool. In het begin is het voor kinderen vaak even wennen. Het gaat anders dan op de peuterspeelzaal

Nadere informatie

KLEUTER INFORMATIE BULLETIN

KLEUTER INFORMATIE BULLETIN KLEUTER INFORMATIE BULLETIN Het kleuterinfo-bulletin wordt aan ouders van nieuwe kleuters meegegeven. Het bulletin bestaat uit de volgende onderdelen: Algemeen gedeelte Over de dagelijkse gang van zaken

Nadere informatie

Kinderen leren spelenderwijs in hun eigen tempo en aan de hand van een visuele ondersteuning overzicht en grip krijgen op de tijd.

Kinderen leren spelenderwijs in hun eigen tempo en aan de hand van een visuele ondersteuning overzicht en grip krijgen op de tijd. naar de basisschool Algemene informatie omtrent de kleutergroepen *Schooltijden 8.30u.-12.00u. (woensdag tot 12.30u.) 13.00u.-15.00u. Dagindeling en praktische zaken Hoe de dag is ingedeeld is te zien

Nadere informatie

Waarom dit boekje? De leerkrachten van groep 1-2. Algemeen. De dagindeling

Waarom dit boekje? De leerkrachten van groep 1-2. Algemeen. De dagindeling Waarom dit boekje? Dit informatieboekje is bestemd voor de ouders/verzorgers van de kinderen die in groep 1 en 2 zitten. U vindt hierin informatie over alle belangrijke afspraken, regels en gewoonten in

Nadere informatie

Informatieboekje voor ouders 2015-2016 peutergroep. Help mij het zelf doen - Maria Montessori

Informatieboekje voor ouders 2015-2016 peutergroep. Help mij het zelf doen - Maria Montessori Informatieboekje voor ouders 2015-2016 peutergroep Help mij het zelf doen - Maria Montessori Welkom bij de peutergroepen van Waalsdorp Beste peuterouders, Uw kind gaat nu starten of is al gestart in de

Nadere informatie

Stichting Peuterspeelzaal Risdam

Stichting Peuterspeelzaal Risdam Stichting Peuterspeelzaal Risdam Postbus 487 1620 AL Hoorn ING bank 498346 KvK nr. S 41234108 Veel méér dan alleen spelen Info- en Bewaarboekje groep VVE Piramide op onze peuterspeelzaal tekening Dagmar

Nadere informatie

Voorscholen & Peuterspeelzalen

Voorscholen & Peuterspeelzalen Voorscholen & Peuterspeelzalen Voorscholen & Peuterspeelzalen COLOFON: uitgave Combiwel postbus 95304 1090 HH amsterdam t. 020-575 47 00 welkom@combiwel.nl www.combiwel.nl Fotografie: Gerrit van Boxtel

Nadere informatie

K.b.s. de Polhaar ISH:/nwkl./infoboek juni 2015 1

K.b.s. de Polhaar ISH:/nwkl./infoboek juni 2015 1 K.b.s. de Polhaar ISH:/nwkl./infoboek juni 2015 1 NAAR DE BASISSCHOOL SCHOOLTIJDEN Dag Morgen Middag Maandag 8.30-12.00 13.15-15.15 uur Dinsdag 8.30-12.00 Woensdag 8.30-12.30 Donderdag 8.30-12.00 Vrijdag

Nadere informatie

PEUTERSPEELZALEN VEGHEL

PEUTERSPEELZALEN VEGHEL INFORMATIE brochure STICHTING PEUTERSPEELZALEN VEGHEL Als kinderen zich ontwikkelen tot peuter komt het moment dat zij hun leefwereld willen uitbreiden; een peuterspeelzaal biedt deze mogelijkheid. De

Nadere informatie

Wij hopen dat uw peuter een plezierige tijd beleeft op onze peuterspeelzaal.

Wij hopen dat uw peuter een plezierige tijd beleeft op onze peuterspeelzaal. VOORWOORD Hierbij krijgt u informatie over het reilen en zeilen bij Stichting Peuterspeelzalen Bergeijk. De stichting beheert in totaal zes peuterspeelzalen. Binnen iedere kern van de gemeente Bergeijk

Nadere informatie

Kinderopvang Het Kinderpaleis is een particuliere organisatie. In dit boekje willen we u informeren over onze Kinderopvang.

Kinderopvang Het Kinderpaleis is een particuliere organisatie. In dit boekje willen we u informeren over onze Kinderopvang. Welkom bij Kinderopvang Het Kinderpaleis Kinderopvang Het Kinderpaleis is een particuliere organisatie. In dit boekje willen we u informeren over onze Kinderopvang. Het Kinderpaleis biedt hele dagopvang

Nadere informatie

Informatie Peuterspeelgroep. Op de wip. Kaplaan Verdonschotstraat 5 6104 BL Koningsbosch tel: +31 (0) 475 302004 +31 (0) 653 727271

Informatie Peuterspeelgroep. Op de wip. Kaplaan Verdonschotstraat 5 6104 BL Koningsbosch tel: +31 (0) 475 302004 +31 (0) 653 727271 Informatie Peuterspeelgroep Op de wip Kaplaan Verdonschotstraat 5 6104 BL Koningsbosch tel: +31 (0) 475 302004 +31 (0) 653 727271 Voorwoord Beste ouders/verzorgers Van harte welkom op peuterspeelgroep

Nadere informatie

Als de school uit is komen de kinderen met de leerkracht naar buiten en staan op het schoolplein te wachten om opgehaald te worden.

Als de school uit is komen de kinderen met de leerkracht naar buiten en staan op het schoolplein te wachten om opgehaald te worden. Wennen Kinderen die 4 jaar worden, mogen een aantal dagdelen komen wennen op school. De leerkracht neemt contact op om wenafspraken te maken. Met de wensen en mogelijkheden van de ouders houden we zoveel

Nadere informatie

Pedagogisch Werkplan. Werkwijze peuterspeelzaal Klein Duimpje

Pedagogisch Werkplan. Werkwijze peuterspeelzaal Klein Duimpje Pedagogisch Werkplan Werkwijze peuterspeelzaal Klein Duimpje Inleiding Basis van dit pedagogisch werkplan is het pedagogisch beleidsplan van Stichting Speel Wijs. Het werkplan is de praktische uitvoering

Nadere informatie

Gegevens voorschoolse instelling Naam instelling: Telefoonnummer: Naam medewerker: Datum van invullen: Gegevens kind Naam kind: Adres: Woonplaats:

Gegevens voorschoolse instelling Naam instelling: Telefoonnummer: Naam medewerker: Datum van invullen: Gegevens kind Naam kind: Adres: Woonplaats: In het kader van een sluitende aanpak voor 0 tot 6 jarigen wordt gewerkt aan de overdracht van gegevens over het ontwikkelingsverloop van peuters naar basisscholen met als resultaat het overdrachtsformulier

Nadere informatie

Pedagogisch werkplan van BSO de Bonte Koe te Koewacht.

Pedagogisch werkplan van BSO de Bonte Koe te Koewacht. Pedagogisch werkplan van BSO de Bonte Koe te Koewacht. Pedagogisch werkplan van BSO de Bonte Koe. Wie zijn wij? - Wij zijn BSO de Bonte Koe te Koewacht. De vaste leidsters op de BSO zijn: - Marileen Vergouwen,

Nadere informatie

augustus 2015 Beste ouders,

augustus 2015 Beste ouders, augustus 2015 1 2 Beste ouders, Hierbij de kalender voor dit schooljaar. U vindt in deze kalender vooral informatie voor de dagelijkse dingen. Voor meer informatie verwijzen we u graag naar de schoolgids.

Nadere informatie

Informatieboekje Peuterspelen Paus Joannes augustus 2015

Informatieboekje Peuterspelen Paus Joannes augustus 2015 Welkom! Leuk dat u ervoor heeft gekozen uw kind bij peuterspelenlocatie Paus Joannes te laten spelen. Om u alvast een beetje wegwijs bij ons te maken, hebben wij een locatiespecifiek informatieboekje voor

Nadere informatie

1. Welkom We stellen ons graag voor Openingstijden Contactpersoon Plaatsing

1. Welkom We stellen ons graag voor Openingstijden Contactpersoon Plaatsing 1. Welkom Binnenkort komt uw kind naar Eigenwijs peuteropvang. Dit boekje geeft u alvast een indruk van onze dagelijkse gang van zaken. Ook leest u hier meer over de manier waarop wij aan de ontwikkeling

Nadere informatie

Stichting peuterspeelzaal Sint Maarten. Informatieboekje

Stichting peuterspeelzaal Sint Maarten. Informatieboekje Stichting peuterspeelzaal Sint Maarten Informatieboekje 2015/2016 Voorwoord Hierbij treft u het informatieboekje aan van Stichting peuterspeelzaal Sint Maarten te Voorburg. Wij hopen u in dit boekje een

Nadere informatie

Inhoud Informatieboekje peuterspeelzaal Jip en Janneke.

Inhoud Informatieboekje peuterspeelzaal Jip en Janneke. Inhoud Informatieboekje peuterspeelzaal Jip en Janneke. Welkom 1. ALGEMENE VOORWAARDEN 2 DOELSTELLING EN WERKWIJZE 3. PRAKTISCHE ZAKEN 4. AFSPRAKEN IN DE GEMEENTE STEENBERGEN Welkom bij de peuterspeelzaal

Nadere informatie

Welkom bij: Infoboekje

Welkom bij: Infoboekje Welkom bij: Infoboekje Hallo nieuwe Vriendjes en ouders, Welkom op Vriendjes van Kockengen! Om het wennen en het verblijf op de groep soepel te laten verlopen hebben we in dit boekje omschreven hoe alles

Nadere informatie

Het. Onderbouw. infoboekje

Het. Onderbouw. infoboekje Het Onderbouw infoboekje Voorburg, Geachte ouders/verzorgers, Wij heten u en uw kind heel hartelijk welkom op onze school. Dit informatieboekje is bestemd voor ouders met een kind in de onderbouw. Naast

Nadere informatie

Informatie voor de groepen 1 en 2

Informatie voor de groepen 1 en 2 Informatie voor de groepen 1 en 2 Welkom op de Maximaschool! U hebt gekozen voor onze school om uw kind een fijne tijd te geven. In het begin is het voor de kinderen erg wennen. Het gaat anders dan op

Nadere informatie

S h c o h o o l o j l a j a a r a r 2 0 2 1 0 1 1-20 2 1 0 2 1

S h c o h o o l o j l a j a a r a r 2 0 2 1 0 1 1-20 2 1 0 2 1 Schooljaar 2011-2012 2012 Inhoudsopgave Voorwoord 2 Kennismaken met de kleutergroep 3-4 Informatie voor groep 1 en 2 5-8 Vrije dagen en vakanties 9 Overzicht projecten 10-12 1 Voorwoord Beste ouder(s),

Nadere informatie

INFORMATIEBROCHURE INFORMATIEBROCHURE PEUTERSPEELZAAL DE BINNENHAVEN

INFORMATIEBROCHURE INFORMATIEBROCHURE PEUTERSPEELZAAL DE BINNENHAVEN INFORMATIEBROCHURE INFORMATIEBROCHURE PEUTERSPEELZAAL DE BINNENHAVEN 1 Welkom! Wanneer u aan het werk bent of studeert, wilt u natuurlijk niets minder dan de best mogelijke zorg voor uw kind. Daarvoor

Nadere informatie

INFORMATIEGIDS van de peutergroep. Ds. Pieter van Dijkeschool.

INFORMATIEGIDS van de peutergroep. Ds. Pieter van Dijkeschool. INFORMATIEGIDS van de peutergroep Ds. Pieter van Dijkeschool. Schooljaar 2014 Inhoud VOORWOORD... 3 IDENTITEIT EN DOELSTELLING... 4 ALGEMENE INFORMATIE... 5 PERSONEEL... 5 AANMELDING VAN PEUTERS... 6 VOOR-

Nadere informatie

Voor het eerst naar school

Voor het eerst naar school Voor het eerst naar school Welkom op De Wonderboom Uw kind gaat binnenkort voor het eerst naar school. We wensen jullie een fijne tijd toe op De Wonderboom. Dit boekje informeert over verschillende zaken

Nadere informatie

Info Kleuterafdeling Kroevendonk

Info Kleuterafdeling Kroevendonk Info Kleuterafdeling Kroevendonk * binnenkomen De kleuters mogen 10 minuten voor schooltijd binnenkomen. Breng ze a.u.b. niet vroeger, want voor die tijd zijn we bezig met andere activiteiten zoals het

Nadere informatie