Pedagogisch beleids- en werkplan overblijf Maerten van den Velde Versiedatum:

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Pedagogisch beleids- en werkplan overblijf Maerten van den Velde Versiedatum:"

Transcriptie

1 Pedagogisch beleids- en werkplan overblijf Maerten van den Velde Versiedatum: A. Pedagogisch beleidsplan overblijf Inleiding Dit pedagogisch beleidsplan maakt onderdeel uit van het pedagogisch beleidsplan van de Stichting Kinderopvang Zoeterwoude. Tijdens de overblijf houden wij rekening met het beleid van de school waar SKZ de tussenschoolse opvang verzorgt. In dit pedagogisch beleids- en werkplan wordt rekening gehouden met de pedagogische visie van school zodat de pedagogische lijn die tijdens de lessen wordt gehanteerd, wordt voortgezet tijdens de overblijf. 1. Doelstelling van overblijf De overblijf Zoeterwoude geeft ouders de mogelijkheid om hun kind(eren) door professionele opvoeders in samenwerking met overblijfkrachten, of alleen door overblijfkrachten met de ondersteuning en coördinatie van SKZ, tussen de middag op school te laten overblijven. Tijdens de overblijf wordt er naar gestreefd om de kinderen in een niet schoolse sfeer, de mogelijkheid te geven om tussen de middag op school in alle rust de lunch op te eten en vervolgens zich te ontspannen, onder de deskundige begeleiding en in een warme, veilige omgeving, die speciaal voor hen is ingericht. Er wordt in twee groepen gegeten; de jongere kinderen van groep 1 en 2 eten apart van de oudere kinderen van groep 3 tot en met 8. Na het eten kunnen de kinderen even doen wat ze willen. We streven er naar dat de kinderen buiten spelen, op deze manier doen ze energie op om de middag in de klas weer fit te kunnen werken. De pedagogisch medewerkers en overblijfkrachten proberen ook om in kleiner groepsverband aandacht te geven, door b.v. voor te lezen of een kleine knutselactiviteit aan te bieden. 2. Pedagogische visie van de Stichting Kinderopvang Zoeterwoude De pedagogische visie van de Stichting Kinderopvang Zoeterwoude luidt als volgt: Het is belangrijk dat een kind uitgroeit tot een mens die zelf keuzes kan maken, die een eigen mening heeft en die op kan komen voor zichzelf. Een kind moet zijn gevoelens kunnen uiten, eerlijk zijn en respect hebben voor zich zelf en voor anderen. Door het spelen en samenzijn in groepsverband krijgt ieder kind de mogelijkheid zich binnen een groep te ontwikkelen en plaats te bepalen. Op basis van deze visie streven wij de volgende algemene pedagogische doelstelling na: Aan de kinderen de mogelijkheid bieden om zich individueel en in groepsverband, in alle aspecten van hun ontwikkeling te ontplooien, onder deskundige begeleiding en ondersteuning, in een warme, veilige omgeving die speciaal voor hen is ingericht.

2 Deze doelstelling wordt dagelijks in de vier opvoedingsdoelen uit het Convenant Kinderopvang door de pedagogisch medewerkers vertaald naar: A Emotionele en fysieke veiligheid B Persoonlijke competenties C Sociale competenties D Waarden en Normen 3. Pedagogische visie vertaalt naar de dagelijkse praktijk van de overblijf - ieder kind wordt serieus genomen in zijn / haar ontwikkelingsmogelijkheden op weg naar zelfstandigheid - het kind mag de mogelijkheid hebben om fouten te maken en mag opnieuw beginnen - er wordt geluisterd naar wat het kind met zijn / haar gedrag probeert te zeggen - het kind heeft recht op zijn privacy - het kind wordt geaccepteerd als mondig individu en zal betrokken worden bij de invulling van zijn / haar vrije tijd. - er wordt verwacht dat het kind binnen de grenzen van zijn ontwikkeling verantwoordelijkheid zal dragen voor zijn omgeving. Binnen veilige grenzen en duidelijke afspraken, wordt de mogelijkheid gecreëerd voor de kinderen om door middel van spel een eigen invulling te geven aan hun vrije tijd. Niemand wordt verplicht aan activiteiten mee te doen. Wederzijds respect geldt voor de begeleiding, de kinderen onderling en de ouders. Er moet duidelijkheid zijn ten aanzien van omgangsvormen en afspraken. Respect t.a.v. de ouders - ouders worden optimaal betrokken en geïnformeerd bij de opvang van hun kinderen - ouders moeten een tevreden indruk hebben over de opvang die geboden wordt aan hun kind(eren) Respect voor pedagogisch medewerkers en overblijfkrachten - De pedagogisch medewerkers en overblijfkrachten worden gezien als mede-opvoeders van de kinderen. Het is belangrijk dat zij goed geïnformeerd zijn over hoe het thuis en op school gaat.

3 B. Pedagogisch werkplan overblijf 1. Dagelijkse gang van zaken op de overblijf De overblijfmedewerkers zijn uiterlijk om uur aanwezig. Kinderen met een strippenkaart kunnen zich aanmelden via het telefoonnummer De overdracht wordt gelezen en de lijst wordt bekeken welke kinderen die dag komen (de coördinator heeft deze lijst klaargemaakt). Tijdens de overblijf wordt er een gezellige sfeer gecreëerd. De overblijfkrachten halen de kinderen van groep 1 en 2 uit de klas. De kinderen gaan naar het toilet en wassen de handen, en gaan daarna naar het overblijflokaal. De kinderen uit groep 3 t/m 8 komen zelf naar het overblijflokaal. Alle kinderen wassen hun handen, waarna zij met hun broodtrommel en drinken plaatsnemen aan tafel. Zodra de kinderen klaar zijn, mogen zij van tafel, en stoppen de broodtrommel in hun tas. Kinderen die snel klaar zijn, mogen spelen in het lokaal tot een overblijfkracht naar buiten gaat. Na het eten kunnen de kinderen vrij spelen zowel binnen als buiten, waarbij het naar buiten gaan sterk wordt gestimuleerd. Er is altijd begeleiding aanwezig. Om uur gaan alle kinderen naar buiten. De pedagogisch medewerkers en de overblijfkrachten zijn er op gespitst om ieder kind voldoende aandacht te geven, door hun verhalen aan te horen en ze serieus te nemen. Bij drukke kinderen wordt getracht de aandacht niet al te veel op het negatieve gedrag te vestigen, maar ze te belonen als ze gewenst gedrag laten zien. We proberen hen te bereiken door positieve aandacht. Op deze manier verwachten we dat het negatieve gedrag zal afnemen. Wangedrag, waaronder ook het gebruiken van scheldwoorden, wordt niet getolereerd tijdens de overblijf. Kinderen worden hierop aangesproken. Ten aanzien van pesten hebben we een protocol vastgesteld. De coördinator zal altijd contact opnemen met de ouders en leerkrachten als dit gedrag niet afneemt. Zo nodig wordt er contact opgenomen met de ouders van het slachtoffer. Bij ernstig aanhoudend wangedrag wordt in overleg met de directie van de school en de directie van SKZ de toegang tot de overblijf geweigerd. De overblijfkrachten brengen de kinderen van groep 1 en 2 om uur naar de klas en houden daar toezicht te houden tot de juf aanwezig is. Als het overblijflokaal om uur opgeruimd is en alle lijsten ingevuld zijn, gaan de overblijfkrachten weg. 2. Administratie Er is een map voor de overblijf aanwezig met daarin de volgende dingen: * De lijst met daarop wanneer welke kinderen komen. * Ruimte voor overdracht. * Telefoonnummers van de overblijfkrachten. Telefoonnummers van de ouders zijn in de klassen aanwezig, of in de telefoon van de overblijf.

4 Op de lijst wordt iedere dag aangekruist welke kinderen aanwezig waren en welke niet. Op het rooster wordt ingevuld welke overblijfkrachten gewerkt hebben. Op vrijdag worden deze lijsten door de coördinator naar SKZ gebracht en legt zij de lijsten voor de nieuwe week neer. Als overblijfkrachten onderling willen ruilen van werkdag kan dit. Bij problemen regelt de coördinator dit. Bij SKZ kunnen de ouders een strippenkaart kopen, daarmee kunnen de kinderen 10 keer gebruik maken van de overblijf. Op de overblijflijst is te zien hoeveel strippen een kind nog heeft. Bij een volle strippenkaart wordt er automatisch een nieuwe strippenkaart afgeschreven door SKZ. 3. Eten en drinken Eten is een sociale activiteit waarbij een gezellige sfeer aan tafel stimulerend werkt. Kinderen mogen in alle rust en in hun eigen tempo eten. Van de kinderen wordt verwacht, dat zij zich aan de tafelmanieren houden, zoals we met elkaar overeenkomen in de overblijfregels, zie punt 7. Sommige kinderen hebben moeite met eten. De overblijfkrachten stimuleren het kind om te gaan eten. Wanneer er problemen zijn rondom het eten van de lunch, dan wordt er door de coördinator contact gezocht met de ouders. Wanneer het kind zich niet lekker voelt en niet wil eten dan wordt er een briefje in het broodtrommeltje gedaan, contact gezocht met ouders na schooltijd en de leerkracht wordt geïnformeerd. Er wordt heel goed opgelet dat de kinderen tijdens de lunch hun drinken op drinken. Om de zelfredzaamheid en de verantwoordelijkheid te stimuleren, ruimen kinderen zoveel mogelijk alles zelf op als ze geknoeid hebben en zetten ze gebruikte bekers en schoteltjes zelf terug in de keuken. Ook ruimen ze hun eigen spullen zelf op en doen die in de tas die ze vervolgens aan de kapstok hangen. Kinderen kunnen meegebrachte zakjes soep opwarmen op de overblijf. Meegebracht snoep mag pas gegeten worden zodra het brood op is. Als kinderen hun brood niet opeten, blijft de rest in het broodtrommeltje, zodat ouders dit thuis kunnen zien. Als het vaak gebeurt dat er eten overblijft, wordt er contact gezocht met de ouders wat precies de bedoeling is. 4. Activiteiten De tijd dat kinderen op de overblijf doorbrengen wordt als vrije tijd beschouwd voor de kinderen. De kinderen bepalen in principe zelf wat ze willen gaan spelen en met wie. Wel wordt gestimuleerd dat kinderen samen spelen en soms ook dingen moeten delen met elkaar. Als er activiteiten aangeboden worden door de overblijfkrachten (bijv. Kerst en Pasen), zijn de kinderen vrij in hun keuze of ze wel of niet mee willen doen. Het aanbieden op een ongedwongen manier, waarbij de nieuwsgierigheid en creativiteit (zowel de individuele als de groepsgerichte) af te stemmen op de wensen en mogelijkheden van het kind. Activiteiten kunnen zich zowel binnen als buiten (bijv. picknicken) afspelen. Individuele activiteiten zijn er op gericht het kind met plezier te laten spelen en tegelijkertijd de creatieve ontwikkeling van het kind te stimuleren.

5 5. Toiletgang Tijdens de overblijf worden de kinderen gestimuleerd zoveel mogelijk zelf te doen. Kleuters worden voor het eten begeleid naar het toilet, maar ze beslissen uiteindelijk zelf of en wanneer ze gaan. De hulp en begeleiding van de overblijfkrachten bij de toiletten wordt afgestemd op de individuele behoefte van het kind. De oudere kinderen bepalen dat helemaal zelf. Onder het eten mogen ze echter niet van tafel, dus ook niet voor toiletbezoek. Bij een ongelukje wordt het kind door de overblijfkracht zo nodig getroost en geholpen. Voor de kleuters is er altijd wat reservekleding op school aanwezig. Eventuele negatieve reacties van andere kinderen worden niet getolereerd. De overblijfkracht leert kinderen begrip en respect voor elkaar te hebben. 6. Handen wassen Goede lichamelijke verzorging en hygiëne zijn belangrijk voor de gezondheid van het kind. De kinderen wordt geleerd dat hygiëne hoort bij bepaalde activiteiten en op vaste momenten, zodat het een gewoonte wordt. Bijvoorbeeld handen wassen voor het eten en na gebruik van het toilet. 7. Regels voor de overblijf Bij vriendjes eten mag alleen als het van de ouders mag. Geen grof taalgebruik. Er wordt niet gepest op de overblijf. Tijdens het eten blijven de kinderen zitten tot uur. Kinderen die eerder klaar zijn met eten, mogen spelen in het lokaal (spelletje, boekje lezen, tekenen, etc.). Tijdens de overblijf wordt er geen onaangepast gedrag getolereerd ( zoals boeren). Zodra er conflicten met kinderen zijn, wordt dit binnen apart van de groep uitgepraat. Alle kinderen blijven binnen totdat er een overblijfkracht mee naar buiten gaat, groep 5 t/m 8 mogen wel al naar buiten als ze klaar zijn. De overblijfkracht die binnen blijft, ruimt het lokaal op. Buiten wordt er om opgeruimd, binnen om De speelzaal wordt niet gebruikt, tenzij het slecht weer is. De kinderen mogen niet in de gangen spelen, wel voor het gedeelte bij het overblijflokaal. 8. Regels voor buiten De kinderen mogen op het grote plein spelen. Bij uitzondering mag een kleine groep op het kleine plein spelen, als dit de dynamiek op het grote plein verbeterd tijdens de overblijf. Niet buiten het hek spelen. Niet in de plantenbakken/bomen/struiken spelen. Alleen de kinderen insmeren met zonnebrand waarvan ouders het vragen en de kinderen die het nodig hebben. Zodra de leerkrachten op het plein zijn (13.00 uur) ruimen de overblijfkrachten het speelgoed op, doen de gangkasten op slot, checken het lokaal (ramen e.d.), hangen de blauwe mappen terug en gaan de overblijfkrachten weg.

6 9. Hoeveel kinderen per pedagogisch medewerker en overblijfkracht. SKZ hanteert in overleg met school de volgende ratio: 15 kinderen per overblijfkracht. De coördinator regelt dit.

STICHTING DE BROODTROMMEL. Pedagogisch Beleid Tussenschoolse Opvang

STICHTING DE BROODTROMMEL. Pedagogisch Beleid Tussenschoolse Opvang STICHTING DE BROODTROMMEL Pedagogisch Beleid Tussenschoolse Opvang Inleiding Tijdens de TSO (tussenschoolse opvang) houden wij rekening met het beleid van de basisschool St. Joseph. Om verwarring te voorkomen,

Nadere informatie

INFORMATIEBOEKJE. tussenschoolse opvang. R.K. Basisschool Andreas

INFORMATIEBOEKJE. tussenschoolse opvang. R.K. Basisschool Andreas INFORMATIEBOEKJE tussenschoolse opvang R.K. Basisschool Andreas De Speelbrug Postbus 31~ 2215 ZG VOORHOUT Tel:0252-533943 Fax: 0252-235439 e-mail: overblijven@speelbrug.nl Pedagogisch beleid Tijdens de

Nadere informatie

Pedagogisch beleid. Broodje Over -Tussenschoolse opvang

Pedagogisch beleid. Broodje Over -Tussenschoolse opvang Pedagogisch beleid Broodje Over -Tussenschoolse opvang Doetinchem, Maart 2005 O.b.s. de Huet Wolborgenmate 2 7006 DG Doetinchem Tel: 0314-391160 e-mail: info@broodjeover.nl site: www.broodjeover.nl Broodje

Nadere informatie

Bijlage 7: Pedagogisch beleid van de Tussenschoolse Opvang Surplus

Bijlage 7: Pedagogisch beleid van de Tussenschoolse Opvang Surplus Openbare basisschool De Marske Irisstraat 2 1777 XP Hippolytushoef Tel. 0227 592043 Bijlage 7: Pedagogisch beleid van de Tussenschoolse Opvang Surplus 1. Inleiding Wij vinden het belangrijk dat de TSO

Nadere informatie

Tussenschoolse opvang de Kyckert werkplan

Tussenschoolse opvang de Kyckert werkplan Tussenschoolse opvang de Kyckert werkplan Inhoudsopgave 1. De tussenschoolse opvang 2 1.1. Groepen 1 en 2 2 1.2. Groepen 3 t/m 8 3 2. Lunchpakket 3 3. Pedagogische uitgangspunten 4 4. Regels tijdens de

Nadere informatie

Overblijven op de Regenboogschool. Informatie Tussenschoolse Opvang TSO 2015-2016

Overblijven op de Regenboogschool. Informatie Tussenschoolse Opvang TSO 2015-2016 Overblijven op de Regenboogschool Informatie Tussenschoolse Opvang TSO 2015-2016 Christelijke Basisschool De Regenboog Hobbemastraat 1 3372 XG Hardinxveld-Giessendam Telefoon 0184-612345 Informatie TSO

Nadere informatie

Tussen Schoolse Opvang K.B.S. Panta Rhei te Almere

Tussen Schoolse Opvang K.B.S. Panta Rhei te Almere Tussen Schoolse Opvang K.B.S. Panta Rhei te Almere Een enthousiast overblijfteam verzorgt al meer dan 20 jaar het overblijven op k.b.s. Panta Rhei te Almere. In die 20 jaar is er veel veranderd en is de

Nadere informatie

Regels en afspraken met betrekking tot het overblijven

Regels en afspraken met betrekking tot het overblijven Regels en afspraken met betrekking tot het overblijven Overblijftijden: De overblijftijd is van 12.00 tot 13.00 uur op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag. De overblijfkracht voor groep 1/2 en 3 haalt

Nadere informatie

Visie en reglement van de tussenschoolse opvang

Visie en reglement van de tussenschoolse opvang Visie en reglement van de tussenschoolse opvang visie en reglement T.S.O. de Caegh vastgesteld door MZR dd. 22 mei 2006 1 Doelstelling De tussenschoolse opvang van de R.K. basisschool de Caegh te Obdam

Nadere informatie

Overblijfregeling van CBS Lingelaar

Overblijfregeling van CBS Lingelaar 1 Wettelijk geregeld Overblijfregeling van CBS Lingelaar De volgende zaken zijn bij wet geregeld (verkorte weergave): De school is verplicht tot het mogelijk maken van een overblijfgelegenheid. De kosten

Nadere informatie

Overblijf De Kyckert. In samenwerking met O.B.S. De Kyckert

Overblijf De Kyckert. In samenwerking met O.B.S. De Kyckert Overblijf De Kyckert In samenwerking met O.B.S. De Kyckert 1 Inhoudsopgave 1. De overblijf pag. 3 2. Lunchpakket pag. 3 3. Pedagogische uitgangspunten pag. 4 4. Regels pag. 4 5. Kosten pag. 5 6. Contracten

Nadere informatie

Protocol overblijven

Protocol overblijven Basisschool t Bossche Hart Protocol overblijven September 2014, opgesteld door overblijfcoördinator Danielle Tak Geactualiseerd april 2015 Inhoud Inleiding Doelstelling Pedagogische uitgangspunten De pedagogische

Nadere informatie

Visie en Missie van de Tussen Schoolse Opvang (TSO): Er wordt tijdens het overblijven gestreefd naar een prettige, vriendelijke en veilige sfeer.

Visie en Missie van de Tussen Schoolse Opvang (TSO): Er wordt tijdens het overblijven gestreefd naar een prettige, vriendelijke en veilige sfeer. Protocol overblijven Overblijftijden en plaatsen Onderbouw : eten van 12.00uur tot 12.30uur, ieder in hun eigen klas daarna gelegenheid tot spel. Bovenbouw : eten van 12.30uur tot 12.50uur, allen in het

Nadere informatie

OVERBLIJVEN. Regels en afspraken. Tussen schoolse opvang (TSO)

OVERBLIJVEN. Regels en afspraken. Tussen schoolse opvang (TSO) OVERBLIJVEN Regels en afspraken Tussen schoolse opvang (TSO) 1 Inhoud 1. Inleiding...3 2. Wat gebeurt er tijdens het overblijven?...3 3. Afspraken en regels voor ouders en hun kinderen...3 4. Afspraken

Nadere informatie

T.S.O. OVERBLIJFPROTOCOL. Tussenschoolse Opvang Organisatie De Leeuwerik

T.S.O. OVERBLIJFPROTOCOL. Tussenschoolse Opvang Organisatie De Leeuwerik T.S.O. OVERBLIJFPROTOCOL Tussenschoolse Opvang Organisatie De Leeuwerik 1.Inleiding Wij hanteren op onze school een continurooster, wat inhoudt dat alle leerlingen tussen de middag op school blijven om

Nadere informatie

INFORMATIEBOEKJE tussenschoolse opvang. De Klim

INFORMATIEBOEKJE tussenschoolse opvang. De Klim INFORMATIEBOEKJE tussenschoolse opvang De Klim juli 2018 Inhoud Voorwoord... 3 Contactgegevens... 4 Over Ludens... 5 Tussenschoolse opvang door Ludens... 5 Team TSO De Klim... 5 Tussenschoolse opvang op

Nadere informatie

Geachte ouders/verzorgers,

Geachte ouders/verzorgers, Geachte ouders/verzorgers, Dit boekje is een naslagwerkje waarin u alles kunt vinden over het overblijven op bs TaLente. Wij raden u dan ook aan deze informatie goed te bewaren. Overigens staat deze informatie

Nadere informatie

Pedagogisch beleid Tussenschoolse opvang

Pedagogisch beleid Tussenschoolse opvang Pedagogisch beleid Tussenschoolse opvang Introductie Introductie Het pedagogisch beleid van de tussenschoolse opvang SKN s Eetclub biedt een kader dat de overblijfkrachten en de coördinatoren tussenschoolse

Nadere informatie

Informatieboekje Tussenschoolse opvang / overblijven op school

Informatieboekje Tussenschoolse opvang / overblijven op school Informatieboekje Tussenschoolse opvang / overblijven op school O&Ki kindercentrum TSO door O&Ki op school De organisatie van de tussenschoolse opvang (tso) is voor veel basisscholen een probleem. Het vraagt

Nadere informatie

Tussenschoolse opvang op school Informatie schooljaar

Tussenschoolse opvang op school Informatie schooljaar Tussenschoolse opvang op school Informatie schooljaar 2018-2019 Beste ouder(s)/verzorger(s), Deze informatie is een naslagwerk waarin je alles kunt vinden over de tussenschoolse opvang (TSO) bij basisschool

Nadere informatie

Alles wat u wilt weten over onze overblijf

Alles wat u wilt weten over onze overblijf Alles wat u wilt weten over onze overblijf Inleiding. Overblijf voor en door ouders De wetgever heeft er in voorzien dat op elke basisschool de kinderen tussen de middag kunnen overblijven. Dat wil zeggen

Nadere informatie

SchoolOverblijfPlan CBS de Schakel. Vondellaan EH Harderwijk

SchoolOverblijfPlan CBS de Schakel. Vondellaan EH Harderwijk Vondellaan 26 3842 EH Harderwijk Inhoudsopgave Organisatie 3 Overblijfprotocol Eten en spelen 3 Slecht weer plan 6 Regels en afspraken 6 Top 5 afspraken 7 Taken van de overblijfmedewerkers 7 Communicatie

Nadere informatie

Informatie boekje voor ouders/verzorgers: Broodje Knapzak tussenschoolse opvang. O.b.s. de Flierefluiter Bosgouw 235 1352 GW Almere Tel: 036-5312332

Informatie boekje voor ouders/verzorgers: Broodje Knapzak tussenschoolse opvang. O.b.s. de Flierefluiter Bosgouw 235 1352 GW Almere Tel: 036-5312332 Informatie boekje voor ouders/verzorgers: Broodje Knapzak tussenschoolse opvang. O.b.s. de Flierefluiter Bosgouw 235 1352 GW Almere Tel: 036-5312332 Dit boekje heeft u als ouder van onze school ontvangen

Nadere informatie

De Tussenschoolse Opvang op Basisschool De Piramide Informatieboekje schooljaar

De Tussenschoolse Opvang op Basisschool De Piramide Informatieboekje schooljaar De Tussenschoolse Opvang op Basisschool De Piramide Informatieboekje schooljaar 2006-2007 Hoe werkt het overblijven De overblijfregeling is er in eerste instantie voor kinderen waarvan de ouders werken.

Nadere informatie

Visie en Praktische uitwerking TSO obs Heuvellaan Opgesteld 2009-2010

Visie en Praktische uitwerking TSO obs Heuvellaan Opgesteld 2009-2010 Openbare basisschool Heuvellaan - Burglaan 44-7314 BM Apeldoorn tel. 055-5790668 - e-mail: heuvellaan@leerplein055.nl website: www.heuvellaan.nl Visie en Praktische uitwerking TSO obs Heuvellaan Opgesteld

Nadere informatie

Protocol Overblijven Obs. De Kern Hardenberg

Protocol Overblijven Obs. De Kern Hardenberg Juli 2011. Protocol Overblijven Obs. De Kern Hardenberg Inleiding Het schoolbestuur is verantwoordelijk voor het (laten) organiseren van de overblijf. De school bepaalt in overleg met de ouders de manier

Nadere informatie

Overblijfgids 2010-2011

Overblijfgids 2010-2011 Overblijfgids 2010-2011 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Inleiding... 3 Bereikbaarheid overblijfcoördinator... 3 Overblijfdagen en tijden... 3 Overblijfruimtes... 3 Spelmaterialen... 3 Kosten en mogelijkheden...

Nadere informatie

Reglement Tussenschoolse Opvang Interconfessionele Basisschool Toermalijn te Wormerveer.

Reglement Tussenschoolse Opvang Interconfessionele Basisschool Toermalijn te Wormerveer. Reglement Tussenschoolse Opvang Interconfessionele Basisschool Toermalijn te Wormerveer. 1. Wettelijk geregeld De volgende zaken zijn bij wet geregeld (verkorte weergave): Het bestuur van de school is

Nadere informatie

WAT IS EEN OVERBLIJFKRACHT?

WAT IS EEN OVERBLIJFKRACHT? WAT IS EEN OVERBLIJFKRACHT? Op basisschool De Achtbaan hebben kinderen de mogelijkheid om op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag over te blijven. Dit gebeurt onder leiding van twee coördinatoren. Dit

Nadere informatie

BASISSCHOOL DE MEANDER OOTMARSUM

BASISSCHOOL DE MEANDER OOTMARSUM Huishoudelijk reglement Tussenschoolse Opvang (TSO) BASISSCHOOL DE MEANDER OOTMARSUM Overblijfkrachten Duur van de activiteit De kinderen worden van 12.00 uur tot 13.05 opgevangen. Alle overblijfkrachten

Nadere informatie

Protocol Tussen Schoolse Opvang versie september Uitgangspunt. Kwaliteit. Financiën. n.a.v. document tussen schoolse opvang per aug.

Protocol Tussen Schoolse Opvang versie september Uitgangspunt. Kwaliteit. Financiën. n.a.v. document tussen schoolse opvang per aug. Protocol Tussen Schoolse Opvang versie september 2016 n.a.v. document tussen schoolse opvang per aug. 2006 Uitgangspunt Het bestuur kiest ervoor om de uitvoering van de opvang in eigen hand te houden.

Nadere informatie

PROTOCOL. Overblijven. Het Kompas Den Bommel

PROTOCOL. Overblijven. Het Kompas Den Bommel PROTOCOL Overblijven Het Kompas Den Bommel Beleid en regels m.b.t. het overblijven Algemeen verloop overblijven Om ongeveer 12.10 uur wordt begonnen met gebed. Eventuele mededelingen kunnen het beste voor

Nadere informatie

1.1. Het creëren van een veilige en vertrouwde omgeving

1.1. Het creëren van een veilige en vertrouwde omgeving Pedagogisch Beleidsplan 1.1. Het creëren van een veilige en vertrouwde omgeving Een veilige en vertrouwde omgeving is de basis van waaruit een kind zich kan gaan ontwikkelen. Het is dus belangrijk dat

Nadere informatie

Overblijven op school

Overblijven op school Overblijven op school Overblijfcontract Naam Kind Adres Telefoon Groep Ziektekostenverzekering Verzekeringsnummer Naam Arts *Overblijfdagen : Maandag Dinsdag Donderdag Vrijdag * doorhalen wat niet van

Nadere informatie

Informatieboekje. tussenschoolse opvang. De Klim

Informatieboekje. tussenschoolse opvang. De Klim Informatieboekje tussenschoolse opvang De Klim Inhoud Voorwoord, contactgegevens... 4 Over Ludens... 5 Tussenschoolse opvang door Ludens... 5 Team TSO De Klim... 5 Tussenschoolse opvang op De Klim...

Nadere informatie

Geachte ouders/verzorgers,

Geachte ouders/verzorgers, Geachte ouders/verzorgers, Dit boekje heeft u als ouder van onze school ontvangen en is een naslagwerkje waarin u alles kunt vinden over het overblijven op bs TaLente. Wij raden u dan ook aan dit boekje

Nadere informatie

DE BORCHSTEE Protestants Christelijk Basisonderwijs Achterweg RV Elburg Tel.: Fax:

DE BORCHSTEE Protestants Christelijk Basisonderwijs Achterweg RV Elburg Tel.: Fax: Overblijf DE BORCHSTEE Protestants Christelijk Basisonderwijs Achterweg 2 8081 RV Elburg Tel.: 0525-685511 Fax: 0525 622218 overblijven.deborchstee@demeent.nu Geachte Ouders/Verzorgers, In dit boekje kunt

Nadere informatie

Wij hopen dat uw kind(eren) een fijne overblijftijd heeft/hebben op De Trimaran waar ze met veel plezier op terug kijken.

Wij hopen dat uw kind(eren) een fijne overblijftijd heeft/hebben op De Trimaran waar ze met veel plezier op terug kijken. VOORWOORD Beste ouder(s)/ verzorger(s) Hier heeft u de informatie betreffende het overblijven op basisschool De Trimaran. Lees deze informatie zorgvuldig door! Aanvullende informatie, wijzigingen of belangrijke

Nadere informatie

Kinderkoepel. Pedagogisch werkplan. Lunchkids

Kinderkoepel. Pedagogisch werkplan. Lunchkids Kinderkoepel Pedagogisch werkplan Lunchkids 1 Inleiding Voor u ligt het pedagogisch werkplan van Lunchkids onderdeel van de Kinderkoepel. Het pedagogisch werkplan is een afgeleide van het pedagogisch beleid

Nadere informatie

NORLANDIA KINDEROPVANG. Overblijfgids de Fortgens

NORLANDIA KINDEROPVANG. Overblijfgids de Fortgens NORLANDIA KINDEROPVANG Overblijfgids de Fortgens Inhoud Waar bieden wij de tussenschoolse opvang (overblijf)?... 4 Wie werken er op de overblijf?... 4 Kennismaken... 4 Hoe verloopt een eerste keer overblijven?...

Nadere informatie

1. Voorwoord. 2. Waarom 5 gelijke dagen?

1. Voorwoord. 2. Waarom 5 gelijke dagen? 1. Voorwoord Basisschool Eerschot gaat m.i.v. het schooljaar 2017-2018 het 5-gelijke dagen model invoeren. Dat betekent dat alle kinderen de lunch op school nuttigen. De middagpauze zal dan komen te vervallen.

Nadere informatie

Pedagogisch Werkplan BSO In de Manne

Pedagogisch Werkplan BSO In de Manne Pedagogisch Werkplan BSO In de Manne Inhoud: 1. Inleiding 2. Indeling van de groepen 3. Dagindeling 4. Het team 5. Emotionele veiligheid 6. Persoonlijke competentie 7. Sociale competentie 8. Waarden en

Nadere informatie

OVERBLIJFGIDS TSO. PCBS De Gong Matendonk 2013-2014

OVERBLIJFGIDS TSO. PCBS De Gong Matendonk 2013-2014 OVERBLIJFGIDS TSO PCBS De Gong Matendonk 2013-2014 Deze gids bevat alle informatie die noodzakelijk is om uw kind te laten deelnemen aan de tussenschoolse opvang van PCBS De Gong Matendonk. Inhoud Inleiding...

Nadere informatie

De kosten van de TSO op basisscholen worden jaarlijks vastgesteld door de school in overleg met hun medezeggenschapsraad.

De kosten van de TSO op basisscholen worden jaarlijks vastgesteld door de school in overleg met hun medezeggenschapsraad. Tussenschoolse opvang op school Informatiegids Schooljaar 2017-2018 Beste ouder(s)/verzorger(s), Deze informatiegids is een naslagwerk waarin je alles kunt vinden over de tussenschoolse opvang (TSO) op

Nadere informatie

Handboek Overblijven. Regels en afspraken voor het overblijven van leerlingen op OBS Bommelstein

Handboek Overblijven. Regels en afspraken voor het overblijven van leerlingen op OBS Bommelstein Handboek Overblijven Regels en afspraken voor het overblijven van leerlingen op OBS Bommelstein Inhoudsopgave 1. Inleiding 2. Overblijfcommissie 2.1 Algemene afspraken voor leden van de overblijfcommissie

Nadere informatie

Overblijfgids Basisschool De Zonnewijzer

Overblijfgids Basisschool De Zonnewijzer Overblijfgids Basisschool De Zonnewijzer Tussenschoolse opvang Spring Schooljaar 2015-2016 Inleiding Basisschool De Zonnewijzer biedt aan al haar leerlingen de mogelijkheid om tussen de middag over te

Nadere informatie

Informatieboekje TSO de Samenwoonschool in Nigtevecht. OBS de Tweemaster en CBS de Flambouw

Informatieboekje TSO de Samenwoonschool in Nigtevecht. OBS de Tweemaster en CBS de Flambouw Informatieboekje TSO de Samenwoonschool in Nigtevecht OBS de Tweemaster en CBS de Flambouw Stichting Tussenschoolse opvang Kinderopvang Kidswereld. versie september 2015 Inhoudsopgave 1 Inleiding... 3

Nadere informatie

overblijfprotocol September

overblijfprotocol September overblijfprotocol September 2015 1 Inhoud 1 Inleiding 3 2.Doelstelling 3 3. Verantwoordelijkheid 3 4. Pedagogische uitgangspunten 3 5.De pedagogische visie in de praktijk 3 6.Organisatie 4 7. Draaiboek

Nadere informatie

OVERBLIJFGIDS ouders

OVERBLIJFGIDS ouders OVERBLIJFGIDS ouders Deze gids bevat alle informatie die noodzakelijk is om uw kind te laten deelnemen aan de tussenschoolse opvang van PCBS De Wegwijzer. Inleiding Uw kind blijft tussen de middag bij

Nadere informatie

Informatieboekje TSO

Informatieboekje TSO Informatieboekje TSO St. Jozefschool Rietmolen 2015-2016 Inleiding Geachte ouders / verzorgers, Voor u ligt een informatieboekje over hoe de Tussenschoolse opvang (TSO) geregeld is op de St. Jozefschool

Nadere informatie

Informatieboekje TSO Basisschool de Hobbedob

Informatieboekje TSO Basisschool de Hobbedob Informatieboekje TSO Basisschool de Hobbedob Stichting TSO Kidswereld versie januari 2014 Inhoudsopgave 1 Inleiding... 3 2 De overblijfdagen en tijden... 4 3 Het overblijven... 4 3.1 Algemeen... 4 3.2

Nadere informatie

Tevredenheidspeiling ouders

Tevredenheidspeiling ouders Tevredenheidspeiling ouders 2014-2015 Ouder Enquête Algemeen In totaal zijn 68 van de 110 enquetes ingevuld. 62% van de ouders heeft zijn/ haar mening gegeven. Helemaal Oneens Eens Helemaal 1 OPEN VRAAG

Nadere informatie

Pedagogisch beleid TSO Trias Kinderopvang

Pedagogisch beleid TSO Trias Kinderopvang Pedagogisch beleid TSO Trias Kinderopvang Locatie: Basisschool De Rank Kinderopvang en Buitenschoolse opvang gericht op natuur en bewegen Versie 2, Datum: nov. 2013, Pagina 1 van 8 Inhoud Voorwoord: 3

Nadere informatie

Overblijfkrant. IKC Prins Claus

Overblijfkrant. IKC Prins Claus Overblijfkrant IKC Prins Claus Straspad 1 2719 VG Zoetermeer Telefoon: 079-3616009 juli 2018 TSO raad Basisscholen zijn sinds januari 2006 formeel verantwoordelijk de totale overblijfvoorziening voor hun

Nadere informatie

Visie en reglement van de tussenschoolse opvang

Visie en reglement van de tussenschoolse opvang Visie en reglement van de tussenschoolse opvang visie en reglement T.S.O. de Caegh, september 2016 1 Doelstelling De tussenschoolse opvang van de R.K. basisschool de Caegh te Obdam heeft als doel, tussenschoolse

Nadere informatie

Overblijfprotocol Mariaschool

Overblijfprotocol Mariaschool Overblijfprotocol Mariaschool De wet op het primair onderwijs (WPO) voorziet in de mogelijkheid dat kinderen op school onder toezicht kunnen overblijven. De directie van basisschool Mariaschool heeft voor

Nadere informatie

Pedagogisch beleidsplan buitenschoolse opvang het Zwammeke

Pedagogisch beleidsplan buitenschoolse opvang het Zwammeke Pedagogisch beleidsplan buitenschoolse opvang het Zwammeke Inhoud 1. Inleiding 2. Onze visie 3. Doelstellingen 4. Pedagogische uitgangspunten voor het kind 5. Pedagogische uitgangspunten voor de groepsleiding

Nadere informatie

Handboek voor Tussen Schoolse Opvang

Handboek voor Tussen Schoolse Opvang Handboek voor Tussen Schoolse Opvang Inhoudsopgave Voorwoord... 3 Hoofdstuk 1 Visie overblijven op de Koningin Julianaschool... 4 Hoofdstuk 2 Organisatiestructuur van het overblijven... 4 Hoofdstuk 3 Taken

Nadere informatie

Overblijfgids de Regenboog

Overblijfgids de Regenboog Overblijfgids de Regenboog Januari 2016 Inhoud Waar bieden wij de tussenschoolse opvang (overblijf)?... 4 Wie werken er op de overblijf?... 4 Kennismaken... 4 Hoe verloopt een eerste keer overblijven?...

Nadere informatie

Overblijfprotocol. St. Boter Kaas & Overblijf en Basisschool De Vink. Schooljaar 2013-2014. definitieve versie

Overblijfprotocol. St. Boter Kaas & Overblijf en Basisschool De Vink. Schooljaar 2013-2014. definitieve versie Overblijfprotocol St. Boter Kaas & Overblijf en Basisschool De Vink Schooljaar 2013-2014 definitieve versie 1. Inleiding Stichting Boter Kaas & Overblijf (BKO) verzorgt per 2 september 2013 de Tussenschoolse

Nadere informatie

Overblijfprotocol. obs De Zilvermeeuw. juni 2017

Overblijfprotocol. obs De Zilvermeeuw. juni 2017 Overblijfprotocol obs De Zilvermeeuw juni 2017 0 Inhoud 1 Inleiding... 2 2 Doelstelling... 2 4 De pedagogische visie in de praktijk... 3 5 De overblijfkrachten... 3 6 Organisatie... 3 7 Draaiboek... 3

Nadere informatie

Informatieboekje Tussenschoolse Opvang

Informatieboekje Tussenschoolse Opvang Informatieboekje Tussenschoolse Opvang Stichting Kinderopvang Haren 1 Voorwoord Met deze brochure informeren wij u over de werkwijze op de Tussen Schoolse Opvang (TSO) van de Stichting Kinderopvang Haren

Nadere informatie

Tussen Schoolse Opvang op de Kardinaal Alfrinkschool TSO-Informatieboekje

Tussen Schoolse Opvang op de Kardinaal Alfrinkschool TSO-Informatieboekje Tussen Schoolse Opvang op de Kardinaal Alfrinkschool 2016-2017 TSO-Informatieboekje Inleiding Iedere schooldag, behalve op woensdag, kunnen de leerlingen van de Kardinaal Alfrinkschool gebruik maken van

Nadere informatie

INFORMATIE VOOR OUDERS/VERZORGERS

INFORMATIE VOOR OUDERS/VERZORGERS INFORMATIE VOOR OUDERS/VERZORGERS Stichting Tussenschoolse Opvang Het overblijven op basisschool HEEMRAADSTRAAT 2 6525 TH NIJMEGEN TEL. 024-3553559 FAX. 024-3502880 COÖRDINATOR: TRUDY VAN DEN HURK 1 Het

Nadere informatie

Overblijfregels van De Torenvalk I.s.m. Kinderopvang Snoopy

Overblijfregels van De Torenvalk I.s.m. Kinderopvang Snoopy Overblijfregels van De Torenvalk I.s.m. Kinderopvang Snoopy Geachte ouders/ verzorgers, Door middel van dit document willen wij u informeren over de gang van zaken bij het overblijven. Het is wel handig

Nadere informatie

Overblijfgids

Overblijfgids Overblijfgids 2011-2012 1 Inhoudsopgave Inhoudsopgave...2 Inleiding...3 Bereikbaarheid overblijfcoördinator...3 Overblijfdagen en tijden...3 Overblijfruimtes...3 Spelmaterialen...3 Kosten en mogelijkheden...3

Nadere informatie

Overblijfplan CBS De Bron

Overblijfplan CBS De Bron Overblijfplan CBS De Bron Overblijfmogelijkheden Op school wordt de mogelijkheid geboden om de kinderen te laten overblijven onder toezicht van overblijfouders. Hierbij wordt rekening gehouden met de waarden

Nadere informatie

PROTOCOL & HUISHOUDELIJK REGLEMENT OBS DE KIEZEL EN DE KEI Bleskensgraaf

PROTOCOL & HUISHOUDELIJK REGLEMENT OBS DE KIEZEL EN DE KEI Bleskensgraaf PROTOCOL & HUISHOUDELIJK REGLEMENT OBS DE KIEZEL EN DE KEI overblijf@dekiezelendekei.nl Bleskensgraaf 2 PROTOCOL - Voor ieder kind dat gebruik gaat maken van de Overblijf moet een inschrijfformulier worden

Nadere informatie

Overblijven op de Groen van Prinstererschool

Overblijven op de Groen van Prinstererschool Overblijven op de Groen van Prinstererschool Informatieboekje schooljaar 2013-2014 Geachte ouder(s)/verzorger(s), Hierbij ontvangt u de overblijfinformatie van de Groen van Prinstererschool. Voor veel

Nadere informatie

Regeling en reglement

Regeling en reglement Regeling en reglement 1.1 Regeling van de TSO op de Vennegötte te Lochem 1.2 Inleiding De overheid heeft wettelijk vastgelegd dat de Tussen Schoolse Opvang (TSO) vanaf 1 augustus 2006 onder de verantwoording

Nadere informatie

SchoolOverblijfPlan CBS Halverwege. Schoolstraat 5 Halfweg

SchoolOverblijfPlan CBS Halverwege. Schoolstraat 5 Halfweg Schoolstraat 5 Halfweg Inhoudsopgave Organisatie 3 Overblijfprotocol Eten en spelen 4/5 Slecht weer plan 6 Regels en afspraken 6 Top 5 afspraken 7 Taken van de overblijfmedewerkers 7/8 Communicatie 8 Afspraken

Nadere informatie

Tussenschoolse opvang

Tussenschoolse opvang SBO DE HAAGSE BEEK Openbare speciale school voor basisonderwijs Tussenschoolse opvang Mei 2007 (versie 2) A. ALGEMEEN Alle leerlingen blijven tussen de middag op school. Tijdens het eten en het buitenspelen

Nadere informatie

Tussenschoolse opvang de blauwe ezel 2013/2014 Informatie

Tussenschoolse opvang de blauwe ezel 2013/2014 Informatie Tussenschoolse opvang de blauwe ezel 2013/2014 Informatie Werkhoven, juli 2013 Geachte ouder(s)/verzorger(s), In deze brief worden de belangrijkste voorwaarden met betrekking tot de tussenschoolse opvang

Nadere informatie

Info boekje overblijf

Info boekje overblijf Info boekje overblijf Voor de ouders Karveel 45-39, 8242 VC Lelystad. Telefoon.06-25494869. E-mail: i.nooy4@upcmail.nl Stichting Overblijf in Lelystad Ing 6028728.Ingeschreven bij de KvK onder nr. 52064395.

Nadere informatie

Overblijfprotocol Basisschool de Duif

Overblijfprotocol Basisschool de Duif Overblijfprotocol Basisschool de Duif 2018-2019 Inhoud 1 Inleiding... 3 2 Doelstelling... 3 3 Pedagogische uitgangspunten... 3 4 De pedagogische visie in de praktijk... 3 5 Organisatie... 3 6 Draaiboek...

Nadere informatie

Tussen Schoolse Opvang (TSO)

Tussen Schoolse Opvang (TSO) Aalsmeer, juni 2015 Tussen Schoolse Opvang (TSO) Deze brief gaat over de TSO in het schooljaar 2015-2016. Via de aanmeldstrook kunt u zich inschrijven voor de TSO na de zomervakantie. Dit geldt voor alle

Nadere informatie

Overblijfprotocol. St. Boter Kaas & Overblijf en Basisschool De Vink. Schooljaar concept-versie

Overblijfprotocol. St. Boter Kaas & Overblijf en Basisschool De Vink. Schooljaar concept-versie Overblijfprotocol St. Boter Kaas & Overblijf en Basisschool De Vink Schooljaar 2013-2014 concept-versie 1. Inleiding Stichting Boter Kaas & Overblijf (BKO) verzorgt per 2 september 2013 de Tussenschoolse

Nadere informatie

Pedagogisch beleid Lunchkids

Pedagogisch beleid Lunchkids Pedagogisch beleid Lunchkids 1 Inleiding Voor u ligt het pedagogisch beleid van Lunchkids onderdeel van De Kinderkoepel. Het pedagogisch beleid geeft aan ouders, scholen, medewerkers en andere betrokkenen

Nadere informatie

Overblijfinformatie Albert Schweitzerschool

Overblijfinformatie Albert Schweitzerschool Overblijfinformatie Albert Schweitzerschool Inhoudsopgave 1 Waarom overblijven? 2 Hoe is de organisatie? 3 Wie doen dit? 4 Wat zijn de kosten voor het overblijven en hoe wordt er betaald? 1 1. Waarom overblijven

Nadere informatie

O Mijn kind blijft op vaste dagen over. En wel op de volgende dagen: Maandag Dinsdag Donderdag vrijdag

O Mijn kind blijft op vaste dagen over. En wel op de volgende dagen: Maandag Dinsdag Donderdag vrijdag CONTRACT OVERBLIJFREGLEMENT Ds. D.A. van den Boschschool Gegevens ouders / verzorgers Naam leerling: Groep: Bijzonderheden ( allergie, medicatie ): Achternaam Voorletters Relatie Telefoonnummer Mobiel

Nadere informatie

TSO, Tussenschoolse opvang, Delteykschool/Partou Kinderopvang 2017/2018 Informatie

TSO, Tussenschoolse opvang, Delteykschool/Partou Kinderopvang 2017/2018 Informatie TSO, Tussenschoolse opvang, Delteykschool/Partou Kinderopvang 2017/2018 Informatie Geachte ouder(s)/verzorger(s), Werkhoven, In deze brief worden de belangrijkste voorwaarden met betrekking tot de tussenschoolse

Nadere informatie

,, DE EEVLIET. (Toerdeloo Poortvliet) Informatieboekje TSO. Beste ouders, verzorgers,

,, DE EEVLIET. (Toerdeloo Poortvliet) Informatieboekje TSO. Beste ouders, verzorgers, OPENBARE BASISSCHOOL,, DE EEVLIET POORTVLIET Informatieboekje TSO Beste ouders, verzorgers, Voor u ligt het informatieboekje tussenschoolse opvang (TSO) voor het schooljaar 2010/2011 Hierin kunt u alle

Nadere informatie

Tussenschoolse Opvang (TSO) 2015-2016. OBS Kompas

Tussenschoolse Opvang (TSO) 2015-2016. OBS Kompas Tussenschoolse Opvang (TSO) 2015-2016 OBS Kompas INFORMATIEBOEKJE OUDERS, VERZORGERS EN LEERLINGEN Inhoud Inleiding... 3 1. Visie... 3 2. Organisatie... 4 3. Uitgangspunten... 5 4. Vormen van TSO... 6

Nadere informatie

Inleiding. Geachte ouders/verzorgers,

Inleiding. Geachte ouders/verzorgers, OVERBLIJVEN OP IBS DE ROOS PURMEREND 2017-2018 Inhoudsopgave Inleiding... 3 1. Doelstelling... 4 2. De overgang en tijden... 4 3. Aanmelden en afmelden... 4 4. De kosten van het overblijven... 5 5. Eten

Nadere informatie

VISIE OP OVERBLIJVEN

VISIE OP OVERBLIJVEN TUSSENSCHOOLSE OPVANG van BRIENENOORDSCHOOL VISIE OP OVERBLIJVEN Bij het overblijven is het belangrijk dat kinderen zich prettig en veilig voelen om goed te kunnen ontspannen tussen de schooluren in want

Nadere informatie

Inleiding Doelstelling Pedagogische uitgangspunten Regels en maatregelen Draaiboek

Inleiding Doelstelling Pedagogische uitgangspunten Regels en maatregelen Draaiboek Overblijfprotocol Inleiding De Wet op het Primair Onderwijs voorziet in de mogelijkheid dat leerlingen in de middagpauze op school onder toezicht kunnen overblijven. Dat betekent dat deze overblijfleerlingen

Nadere informatie

Aanmelden:... 4. Afmelden:... 5. Aanwezigheidsregistratie:... 5. Aanmeldingsformulier:... 5. Kosten TSO... 6. Betaling... 7

Aanmelden:... 4. Afmelden:... 5. Aanwezigheidsregistratie:... 5. Aanmeldingsformulier:... 5. Kosten TSO... 6. Betaling... 7 inhoudsopgave: Aanmelden:... 4 Afmelden:... 5 Aanwezigheidsregistratie:... 5 Aanmeldingsformulier:... 5 Kosten TSO... 6 Betaling... 7 Pedagogische visie van het overblijven... 8 Overblijfhulpen:... 9 Overblijfcoördinator:...

Nadere informatie

Overblijfgids de Emmaus

Overblijfgids de Emmaus Overblijfgids de Emmaus Januari 2016 Inhoud: Waar bieden wij de tussenschoolse opvang?... 4 Wie werken er op de tussenschoolse opvang (overblijf)?... 4 Kennismaken... 4 Hoe verloopt een eerste keer overblijven?...

Nadere informatie

Tussenschoolse opvang

Tussenschoolse opvang TSO Basisschool Scharn overblijven 2 Colofon tekst Julie Magermans, Ine Hendrikx, Myra Meisen-Stals met dank aan de commentatoren vormgeving GrafieK Kristine Nuyens Duindoorn 6 6226 WL Maastricht tel 043-3627678

Nadere informatie

TSO/Overblijfreglement.

TSO/Overblijfreglement. TSO/Overblijfreglement. Onderstaande afspraken zijn in samenspraak met de medewerkers van de overblijf en de directie van De Kring gemaakt. Binnen de directie van De Kring heeft de plaatsvervangend directeur

Nadere informatie

INFORMATIEBOEKJE tussenschoolse opvang. De Koekoek

INFORMATIEBOEKJE tussenschoolse opvang. De Koekoek INFORMATIEBOEKJE tussenschoolse opvang De Koekoek januari 2019 INHOUD VOORWOORD ------------------------------------------------------------------------------------ 3 OVER LUDENS -----------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

Informatieboekje Tussenschoolse Opvang Stichting Kinderopvang Roermond Neerstraat 61 6041 KB Roermond Telefoon: 0475-337049

Informatieboekje Tussenschoolse Opvang Stichting Kinderopvang Roermond Neerstraat 61 6041 KB Roermond Telefoon: 0475-337049 Informatieboekje Tussenschoolse Opvang Stichting Kinderopvang Roermond Neerstraat 61 6041 KB Roermond Telefoon: 0475-337049 Openbare Basisschool De Brink Smedenerf 2 6043 SG Roermond Telefoon: 0475-324669

Nadere informatie

Overblijfreglement. CBS Willem-Alexander

Overblijfreglement. CBS Willem-Alexander Overblijfreglement CBS Willem-Alexander GELDIG VOOR HET SCHOOLJAAR 2013-2014. Geachte ouders/verzorgers, Voor u ligt het overblijfreglement van de Willem-Alexander school. Het is opgesplitst in drie delen.

Nadere informatie

Kindercentrum Juultje tso Theo Thijssen p/a Van Steenbergenlaan 30 4531 HK TERNEUZEN --------------------------------------------------------------------------------------------------- Beste ouder(s)/verzorger(s),

Nadere informatie

Handleiding overblijfouders

Handleiding overblijfouders Handleiding overblijfouders Algemeen Ook bij het overblijven gaat de school uit van de principes van de Vreedzame School. Hiervoor zijn workshops te volgen. In iedere klas hangen de groepsspecifieke afspraken

Nadere informatie

Overblijfboekje Basisschool met de Bijbel Bij de Bron

Overblijfboekje Basisschool met de Bijbel Bij de Bron Overblijfboekje Basisschool met de Bijbel Bij de Bron adres Papiermakerstraat 18 3881 BL Putten telefoon 0341-353686 internet www.bijdebron.nl e-mail info@bijdebron.nl Voorwoord Voor u ligt het nieuwe

Nadere informatie

Protestant Christelijke Basisschool Het Octaaf, Elburg

Protestant Christelijke Basisschool Het Octaaf, Elburg Overblijfboekje Tussenschoolse Opvang Protestant Christelijke Basisschool Het Octaaf, Elburg Voorwoord (ter info) Eén op de drie kinderen in Nederland luncht regelmatig op school. Iedere basisschool biedt

Nadere informatie

Protocol TussenSchoolse Opvang RKBS De Rietvink

Protocol TussenSchoolse Opvang RKBS De Rietvink Protocol TussenSchoolse Opvang RKBS De Rietvink Inhoud: 1.0 Inleiding 2.0 Hoe maakt u gebruikt van de overblijfvoorziening 2.1 Inschrijving 2.2 Kosten / automatische incasso 2.3 Aanmelden, afmelden 3.0

Nadere informatie

Informatieboekje TussenSchoolse Opvang

Informatieboekje TussenSchoolse Opvang Informatieboekje TussenSchoolse Opvang Basisschool t Palet Schooljaar 2015-2016 INHOUDSOPGAVE Pagina Woord vooraf 3 Overblijfkrachten en TSO werkgroep 4 Kindercentrum Kindertuin 4 Afspraken en regels 5

Nadere informatie