Voorwoord. Pedagogisch werkplan locatie Station versie 1.3 januari 2019

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Voorwoord. Pedagogisch werkplan locatie Station versie 1.3 januari 2019"

Transcriptie

1 Voorwoord In dit pedagogisch werkplan worden locatie specifieke zaken beschreven, onder andere hoe onze locatie eruit ziet, op welke wijze er invulling wordt gegeven aan het dagprogramma en de op welke tijden afgeweken wordt van beroepkracht-kind-ratio (BKR) en welke specifieke regels er zijn. Nieuwe medewerkers krijgen door het lezen van het werkplan een goed beeld van onze werkwijze op locatie. Het werkplan wordt regelmatig besproken in het team, zodat iedereen op de hoogte is en er eventuele aanpassingen kunnen worden gedaan. Tevens verschaft het pedagogisch werkplan veel informatie die voor de ouders van belang is. Zij willen graag weten waar hun kind naar toe gaat en wat er zo al gebeurt. Jaarlijks kijken we opnieuw samen met de oudercommissie naar dit werkplan en passen het waar nodig aan. Dat doen we ook bij wijziging van het algemeen pedagogisch beleid. Tenslotte kan het werkplan informatie verschaffen aan externen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de gemeente.

2 1. Pedagogisch werkplan Station 1.1 Inleiding Het locatie specifieke werkplan van Station is een uitwerking van het algemeen pedagogisch beleidsplan dat van toepassing is op alle locaties en groepen binnen Babbels. In dit werkplan benoemen wij daarom over het algemeen alleen die zaken die specifiek van toepassing zijn op deze opvanglocatie. Daarnaast is er ook een locatie specifiek veiligheid- en gezondheidsbeleid opgesteld waarin grote risico s worden benoemd plus de maatregelen om die risico s te voorkomen/verminderen. In dit beleid beschrijven we ook hoe wij de kinderen leren om met kleine risico s om te gaan. Voor een uitgebreide beschrijving van het pedagogisch handelen verwijzen wij naar het pedagogisch beleidsplan. 1.2 De locatie De locatie Station heeft twee horizontale stamgroepen. Één stamgroep in de leeftijd van 0-2 jaar (Noet) en ééin de leeftijd van 2-4 jaar (Noor). Deze stamgroep is gebaseerd op het peuterspeelgroep principe. Het verschil met de peuterspeelgroepen is dat groep Noor over de gehele dag opvang biedt. Ook hier geldt een maximale groepsgrootte van 16 kinderen. Heliomare is in het pand gevestigd en heeft twee therapeutische groepen. 1.3 Faciliteiten Locatie Station bestaat uit twee aparte stamgroepsruimtes op de begane grond en heeft een gezamenlijke ruimte met kindertoiletten, een grote centrale speelhal en een afgeschermde buitenspeelplaats met zandbak, speelhuis/glijbaan en een moestuintje. Heliomare heeft ook op de begane grond twee groepsruimtes. Op de eerste verdieping zit het Babbels kantoor en een wachtruimte waar ouders en personeel kunnen zitten. 1.4 De ruimte De locatie straalt een open cultuur uit voor kinderen, ouders en medewerkers doordat er gebruik gemaakt is van veel grote ramen op de groep maar ook tussen de verschillende ruimtes. Hierdoor kun je gemakkelijk van de ene ruimte naar de andere ruimte (mee)kijken. In het pedagogisch beleidsplan spreken wij ook over de waarde die wij hechten aan een open cultuur en communicatie tussen de pedagogisch medewerkers en ouders, om tot een optimale samenwerking te komen. Dit zie je in de ruimtes dan ook terug.(lees ook in het werkplan, het Vierogen-principe) Alle groepen hebben overzichtelijke ruimtes waarin verschillende speelhoeken gecreëerd zijn om kinderen tot ontwikkeling te laten komen. De pedagogisch medewerker is er met het team verantwoordelijk voor om hier toezicht op te houden. Voor de pedagogisch medewerkers is het prettig dat zij overzicht hebben over de hele groep. Dit is ook belangrijk voor de veiligheid.

3 1.5 Samenvoegen van de groepen De kinderen zitten in een vaste stamgroep waar zij tijdens rust en eetmomenten verblijven maar s Morgens en s Avonds worden de stamgroepen samengevoegd. Dit hangt af van de kindaantallen. (zie ook 3.3. samenvoegen van groepen in het algemeen pedagogisch beleidsplan ) Bijvoorbeeld: Op 0-2 groep(noet) zijn er van 7:00-8:00 uur twee kinderen en op de 2-4 groep(noor) zijn er acht kinderen. Om 8:30 uur komen er zes kinderen bij, dan gaan de kinderen terug naar de eigen stamgroepruimte. De precieze tijden van het samenvoegen wordt in het personeelsrooster vermeld. Tijdens de intake wordt dit met de ouders besproken maar ook in het contract dat met ouders is overeengekomen staat het samenvoegen in de ochtend en avond vermeld. 1.6 Opendeurenbeleid Op locatie wordt er gewerkt met een opendeurenbeleid ( wij verwijzen naar het pedagogisch beleidsplan voor meer informatie) Behalve op vaste rust en tafel/eetmomenten hebben de kinderen van de 0-2 jaar groep (Noet) en de 2-4 jaar groep (Noor) de kans om bij en met elkaar activiteiten te doen of gewoon lekker vrij te spelen. 1.7 Samenwerking met peuterspeelgroep Carrousel Vanaf 1 april 2018 is er een nieuwe peuterspeelgroep gestart in basisschool de Carrousel. Bij de peuterspeelgroep werken we met een ander dagritme dan op de kinderdagverblijf groepen doordat er meer school voorbereidende activiteiten in zijn verwerkt. Bijvoorbeeld het starten en eindigen van de ochtend in de kring. Door het bewust aanbieden van schoolse vaardigheden wordt de overgang van opvang naar de basisschool makkelijker. Er zijn kinderen van locatie Station die vanaf 1 april 2018 de opvang combineren met het volgen van de peuterspeelgroep op locatie de Carrousel. Wij vervoeren de kinderen met de auto van en naar de Carrousel waardoor het mogelijk is de peuterspeelgroep met uw huidige opvang te combineren. Door de IKK verandering en eisen per 1 januari 2019, is gekozen voor een vernieuwde groepssamenstelling. Waar locatie Station eerder uit twee horizontale stamgroepen van 0-4 jaar bestond, zijn wij nu dus over gegaan naar verticale groepen in de leeftijd van 0-2 jaar(noet) en 2-4 jaar (Noor). De 2-4 jaar groep zal gebaseerd zijn op het peuterspeelgroep principe. Door deze verandering zullen er in de toekomst geen peuters meer doorstromen naar de peuterspeelgroep de Carrousel.

4 2. Dagritme Wij houden een dagritme aan, met dagelijks terugkerende activiteiten en rituelen. Dit biedt kinderen emotionele veiligheid: het ritme is voorspelbaar en daarmee ook vertrouwd. De kinderen weten wat er gaat gebeuren en kunnen hierop anticiperen. Het ritme van activiteiten is niet gebonden aan de klok. Dat wil zeggen dat de vaste activiteiten niet iedere dag op precies hetzelfde tijdstip hoeven plaats te vinden; wel is de volgorde altijd hetzelfde. Het gekozen moment is afhankelijk van de behoefte van het kind en van de groep. Zo kan een kind dat al eerder moe is eerder naar bed, een kind dat dorst heeft iets te drinken krijgen, en als de kinderen nog lekker met een activiteit bezig zijn stellen we de lunch wat uit Het begin van de dag. Kinderen kunnen tot half 8 een broodje mee eten. De kinderen mogen lekker spelen en de bijzonderheden worden besproken met de ouder die het kind komt brengen De meeste kinderen zijn binnen, we gaan samen het speelgoed opruimen, handen wassen en beginnen met zingen. De peuterplusgroep zetten de stoeltjes in de kring en zingen het goedemorgen lied en mogen klappen of springen als zij hun naam horen. We lezen een boekje of leren een liedje/versje dat aansluit op het thema We eten met zijn allen fruit en drinken thee of water. Er worden liedjes gezongen of een boekje voorgelezen Alle kinderen gaan even plassen of worden verschoond Kinderen die 2 keer op een dag slapen, gaan rond deze tijd lekker naar bed. De kinderen van de peuterplusgroep slapen principe niet Samen een activiteit doen. Dat kan van alles zijn, bijvoorbeeld knutselen of schilderen. Als het weer het toelaat gaan we naar buiten Nog even vrij spelen, opruimen en handen wassen De middagmaaltijd. De kinderen mogen zelf kiezen wat ze op hun brood willen en smeren waar mogelijk hun eigen broodje. De kinderen krijgen een beker melk. Ook voor en na de middagmaaltijd wordt er gezongen Alle kinderen gaan even plassen of worden verschoond. De kinderen die gaan slapen worden klaargemaakt om naar bed te gaan.

5 Activiteiten met de oudere kinderen die wakker blijven. De kinderen kunnen in beide groepen lekker spelen en er worden activiteiten aangeboden. ( Het opendeurenbeleid van Noet en Noor) Kinderen die wakker zijn worden uit bed gehaald. Alle kinderen gaan weer even plassen of worden verschoond. Daarna gezellig aan tafel of in de kring voor een beker water en een koekje De kinderen kunnen voor zichzelf spelen of er wordt een activiteit aangeboden. Dit hangt van de groepssamenstelling af Opruimen en de kinderen gaan weer even plassen of worden verschoond De kinderen krijgen groente (zoals tomaatjes, paprika en komkommer)en drinken Roosvicee Er wordt samen met de kinderen aan tafel een gezamenlijke activiteit gedaan De kinderen die bij ons eten (dit is niet standaard) krijgen de avondmaaltijd. Deze kunnen wij tegen een kleine vergoeding verzorgen, maar u kunt ook zelf wat meegeven Vrij spelen tot de kinderen worden opgehaald. Ouders nemen bij Babbels per uur af waardoor er een continu in en uitloop is van ouders die hun kinderen komen brengen of halen. We vragen ouders liever niet het kind tijdens de kringmomenten te halen, dit i.v.m. de rust.

6 3. Groepssamenstelling en afwijken Beroepskracht-Kindratio (BKR) 3.1 Vaste Stamgroep en afwijken van de BKR De kinderen worden opgevangen in vaste stamgroepen. De groepsgrootte en het aantal pedagogisch medewerkers hangen af van de leeftijdsverdeling van de kinderen op de groep. Het maximaal aantal kinderen en minimaal aantal pedagogisch medewerkers dat op de groep wordt ingezet wordt vastgesteld volgens de wettelijke normen van het beroepskracht-kind ratio. In het geval van horizontale groepen (ingedeeld op leeftijd) is de verdeling als volgt: 0-1 jaar: maximaal drie kinderen per pedagogisch medewerker 1-2 jaar: maximaal vijf kinderen per pedagogisch medewerker 2-3 jaar: maximaal zes kinderen per pedagogisch medewerker 3-4 jaar: maximaal acht kinderen per pedagogisch medewerker Aangezien de leeftijdsgroep bij Babbels gemengd is, wordt het aantal pedagogisch medewerkers bepaald aan de hand van het rekenkundig gemiddelde van de voor de aanwezige leeftijdscategorieën geldende maximaal aantal kinderen, hierbij mag naar boven worden afgerond. Er mogen max. 8 baby s op de groep zijn. Hieronder volgt een overzicht van de groepssamenstelling en op welk tijdstip er afgeweken wordt van het BKR Groepen Max.aantal kinderen Aantal pedagogisch medewerkers Tijden afwijken van de BKR Noet :00-09:30/ 13:00-14:30 (pauze) Noor :00-09:30/ 13:00-14:30 (pauze) Voor een overzicht van de vaste gezichten op de groepen en de werkdagen van de pedagogisch medewerker verwijs ik naar het document basisrooster en medewerkersinfo 2019, welke digitaal te vinden is in de roostermap. 3.2 Achterwacht Het Vierogen-principe zorgt ervoor dat er altijd van beide groepen één medewerker aanwezig is ondanks dat de BKR kloppend is. ( denk bijvoorbeeld aan het openen en sluiten) Hierdoor is de achterwachtregeling ook ondervangen. Het komt tijdens het afwijken van de BKR niet voor dat er maar één medewerker aanwezig is op locatie. ( bijvoorbeeld doordat het kantoor elke dag geopend is van 8:45-17:30 uur en Heliomare 9:00-12:00 uur) Voor meer informatie over het Vierogen-principe en achterwachtregeling verwijzen wij naar het Veiligheidsbeleid.

7 4. Activiteitenaanbod Zoals eerder beschreven in het pedagogisch beleidsplan hechten er veel waarde aan dat de kinderen elke dag, wanneer het weer het toelaat, even buitenspelen. Dit kan zowel in de vorm van buitenspelen op het plein tot wandeling/uitstapje in de omgeving. Elke dag worden er verschillende activiteiten aangeboden. Dit kan variëren van knutselen en bewegingsactiviteiten tot bakken met de kinderen. De kinderen mogen uiteraard zelf bepalen of ze mee willen doen. Wel zullen wij dit zoveel mogelijk stimuleren. 4.1 Uitstapjes en vervoer Elk jaar gaan alle kinderen binnen Babbels vanaf twee jaar in de lente op uitstapje naar de boerderij om de lammetjes te bezoeken. Ouders worden per mail en door de medewerkers geïnformeerd, zodat ouders aan kunnen geven of het kind wel of niet mee mag op uitstapje. Daarnaast worden er uitstapjes gemaakt naar bijvoorbeeld de bakker, bibliotheek of gaan de kinderen lekker wandelen. Alle kinderen worden (als ze met de auto vervoerd worden) in een kinderstoel met rugleuning vervoerd of de eigen kinderstoel. Alle kinderen krijgen een Babbelshesje aan en ook de medewerkers dragen een hesje of bodywarmer. 4.2 Het programma Doenkids Babbels heeft een abbonement op Doenkids. Dit is een activitheek waar de medewerkers op inloggen en er op leeftijd gerichte activiteiten vanaf kunnen halen. 5. Unieke samenwerkingsverband Op locatie Station hebben we een unieke samenwerking met Heliomare. In één van de ruimtes biedt Heliomare de Vroegbehandeling aan voor kinderen van 0-4 jaar. Deze gespecialiseerde zorg aan kinderen van 0-4 jaar kan nodig zijn na een ziekenhuisopname, een ongeluk of een plotseling optredende ziekte, voor kinderen met een dreigende of blijvende lichamelijke handicap, een meervoudige handicap of niet-aangeboren hersenletsel. Heliomare had in eerste instantie alleen een locatie voor Vroegbehandeling in Wijk aan Zee. Vanwege het grote spreidingsgebied in Noord-Holland zijn zij nu ook gevestigd in Heerhugowaard. Samen met Heliomare streven we naar een nauwe en intensieve samenwerking om kinderen met en zonder beperking een goede opvang te bieden. Wij werken al een aantal jaar samen met de bibliotheek Kennermerwaard. De bibliotheek werkt met Boekstart en heeft dit in samenwerking met onze pedagogisch medewerkers uitgezet binnen de kinderdagverblijf en peuterspeelgroepen (zie het algemeen pedagogisch beleidsplan voor verdere informatie) 6. Toegangsbeveiliging Er wordt gebruik gemaakt van een beveiligingssysteem (tagsysteem) op de entreedeur zodat niet iedereen zomaar naar binnen kan komen. Wij vragen ouders om een tag aan te schaffen zodat ouders de deur zelf kunnen openen.

Voorwoord. Pedagogisch werkplan locatie Station versie 1.0 januari 2018

Voorwoord. Pedagogisch werkplan locatie Station versie 1.0 januari 2018 Voorwoord In dit pedagogisch werkplan worden locatie specifieke zaken beschreven, onder andere hoe onze locatie eruit ziet, op welke wijze er invulling wordt gegeven aan het dagprogramma en de op welke

Nadere informatie

Voorwoord. Pedagogisch werkplan locatie Rustenburgerweg KDV versie 1.4 januari 2019

Voorwoord. Pedagogisch werkplan locatie Rustenburgerweg KDV versie 1.4 januari 2019 Voorwoord In dit pedagogisch werkplan worden locatie specifieke zaken beschreven, onder andere hoe onze locatie eruit ziet, op welke wijze er invulling wordt gegeven aan het dagprogramma en de op welke

Nadere informatie

Voorwoord. Pedagogisch werkplan locatie Rustenburgerweg KDV versie 1.2 April 2018

Voorwoord. Pedagogisch werkplan locatie Rustenburgerweg KDV versie 1.2 April 2018 Voorwoord In dit pedagogisch werkplan worden locatie specifieke zaken beschreven, onder andere hoe onze locatie eruit ziet, op welke wijze er invulling wordt gegeven aan het dagprogramma en de op welke

Nadere informatie

Voorwoord. Pedagogisch werkplan locatie Pater Jan Smit versie 1.4 juni 2018

Voorwoord. Pedagogisch werkplan locatie Pater Jan Smit versie 1.4 juni 2018 Voorwoord In dit pedagogisch werkplan worden locatie specifieke zaken beschreven, onder andere hoe onze locatie eruit ziet, op welke wijze er invulling wordt gegeven aan het dagprogramma en de op welke

Nadere informatie

Pedagogisch werkplan locatie Rustenburgerweg versie 1.2 Januari Pedagogisch werkplan locatie Rustenburgerweg.

Pedagogisch werkplan locatie Rustenburgerweg versie 1.2 Januari Pedagogisch werkplan locatie Rustenburgerweg. Pedagogisch werkplan locatie Rustenburgerweg Voorwoord In dit pedagogisch werkplan worden locatie specifieke zaken beschreven, onder andere hoe onze locatie eruit ziet, op welke wijze er invulling wordt

Nadere informatie

Pedagogisch werkplan locatie Carrousel versie 1.4 december Pedagogisch werkplan locatie Carrousel.

Pedagogisch werkplan locatie Carrousel versie 1.4 december Pedagogisch werkplan locatie Carrousel. Pedagogisch werkplan locatie Carrousel Voorwoord In dit pedagogisch werkplan worden locatie specifieke zaken beschreven, onder andere hoe onze locatie eruit ziet, op welke wijze er invulling wordt gegeven

Nadere informatie

Pedagogisch werkplan locatie Carrousel versie 1.0 Februari Pedagogisch werkplan locatie Carrousel.

Pedagogisch werkplan locatie Carrousel versie 1.0 Februari Pedagogisch werkplan locatie Carrousel. Pedagogisch werkplan locatie Carrousel Voorwoord In dit pedagogisch werkplan worden locatie specifieke zaken beschreven, onder andere hoe onze locatie eruit ziet, op welke wijze er invulling wordt gegeven

Nadere informatie

Voorwoord. Pedagogisch werkplan locatie Onyx versie 1.5 juli 2018

Voorwoord. Pedagogisch werkplan locatie Onyx versie 1.5 juli 2018 Voorwoord In dit pedagogisch werkplan worden locatie specifieke zaken beschreven, onder andere hoe onze locatie eruit ziet, op welke wijze er invulling wordt gegeven aan het dagprogramma, op welke tijden

Nadere informatie

Voorwoord. Pedagogisch werkplan locatie Rustenburgerweg PSG/BSO versie 1.0 januari 2018

Voorwoord. Pedagogisch werkplan locatie Rustenburgerweg PSG/BSO versie 1.0 januari 2018 Voorwoord In dit pedagogisch werkplan worden locatie specifieke zaken beschreven, onder andere hoe onze locatie eruit ziet, op welke wijze er invulling wordt gegeven aan het dagprogramma, op welke tijden

Nadere informatie

Voorwoord. Pedagogisch werkplan locatie Onyx versie 1.3 juni 2018

Voorwoord. Pedagogisch werkplan locatie Onyx versie 1.3 juni 2018 Voorwoord In dit pedagogisch werkplan worden locatie specifieke zaken beschreven, onder andere hoe onze locatie eruit ziet, op welke wijze er invulling wordt gegeven aan het dagprogramma, op welke tijden

Nadere informatie

Bijlage 1 Locatiegebonden werkplan Oosthuizen Hoofdlocatie

Bijlage 1 Locatiegebonden werkplan Oosthuizen Hoofdlocatie Bijlage 1 Locatiegebonden werkplan Oosthuizen Hoofdlocatie 1. Openingstijden De hele dagopvang is geopend op maandag tot en met vrijdag van 7:00 uur tot 18:30 uur. De halve dagopvang is open van 7:00 uur

Nadere informatie

werkplan kinderdagverblijf

werkplan kinderdagverblijf werkplan kinderdagverblijf Locatie: PSG Het Regenwoud Datum: December 2017 agogisch beleidsplan Doomijn Augustus 2015 Voorwoord U ontvangt dit werkplan omdat u klant bent geworden bij onze locatie. We

Nadere informatie

Bijlage 1 Locatiegebonden werkplan Enkhuizen Sebastiaan Centenweg

Bijlage 1 Locatiegebonden werkplan Enkhuizen Sebastiaan Centenweg Bijlage 1 Locatiegebonden werkplan Enkhuizen Sebastiaan Centenweg 1. Openingstijden De hele dagopvang is geopend van maandag tot en met vrijdag van 7:00 uur tot 18:30 uur. De peuterplusgroep is geopend

Nadere informatie

werkplan Peuterspeelgroep Trompie

werkplan Peuterspeelgroep Trompie werkplan Peuterspeelgroep Trompie Locatie:Trompie Datum: 29-12-2017 agogisch beleidsplan Doomijn Augustus 2015 Voorwoord U ontvangt dit werkplan omdat u klant bent geworden bij onze locatie. We hebben

Nadere informatie

werkplan buitenschoolse opvang met centrale vakantieopvang

werkplan buitenschoolse opvang met centrale vakantieopvang werkplan buitenschoolse opvang met centrale vakantieopvang Locatie: BSO Het Regenwoud Datum: December 2017 agogisch beleidsplan Doo Augustus 2015 Voorwoord U ontvangt dit werkplan omdat u klant bent geworden

Nadere informatie

werkplan buitenschoolse opvang met centrale vakantieopvang

werkplan buitenschoolse opvang met centrale vakantieopvang werkplan buitenschoolse opvang met centrale vakantieopvang Locatie: BSO de Kinderkajuit Datum: 20 december 2017 Augustus 2015 Voorwoord U ontvangt dit werkplan omdat u klant bent geworden bij onze locatie.

Nadere informatie

Werkplan. BSO de Ploeg

Werkplan. BSO de Ploeg Werkplan L BSO de Ploeg Locatie: BSO de Ploeg Datum: december 2017 gisch beleidsplan Doomijn Augustus 2 Voorwoord U ontvangt dit werkplan omdat u klant bent geworden bij onze locatie. We hebben bij Doomijn

Nadere informatie

werkplan kinderdagverblijf

werkplan kinderdagverblijf werkplan kinderdagverblijf Locatie: KDV Het Kleine Woud Datum: 11-12-2017 agogisch beleidsplan Doomijn Augustus 2015 Voorwoord U ontvangt dit werkplan omdat u klant bent geworden bij onze locatie. We hebben

Nadere informatie

Bijlage 1 Locatiegebonden werkplan Hoorn Huesmolen

Bijlage 1 Locatiegebonden werkplan Hoorn Huesmolen Bijlage 1 Locatiegebonden werkplan Hoorn Huesmolen 1. Openingstijden De hele dagopvang is geopend op maandag tot en met vrijdag van 7:00 uur tot 18:30 uur. De peuterspeelgroep is geopend op maandag tot

Nadere informatie

Bijlage bij Pedagogisch overleg 0-4 jaar. Locatie-specifieke informatie over Kinderdagverblijf t Stationnetje

Bijlage bij Pedagogisch overleg 0-4 jaar. Locatie-specifieke informatie over Kinderdagverblijf t Stationnetje Bijlage bij Pedagogisch overleg 0-4 jaar Locatie-specifieke informatie over Kinderdagverblijf t Stationnetje 1 De locatie van Kinderdagverblijf t Stationnetje Kinderdagverblijf t Stationnetje is gevestigd

Nadere informatie

Bijlage bij Pedagogisch overleg 0-4 jaar. Locatie-specifieke informatie over KDV Minoes

Bijlage bij Pedagogisch overleg 0-4 jaar. Locatie-specifieke informatie over KDV Minoes Bijlage bij Pedagogisch overleg 0-4 jaar Locatie-specifieke informatie over KDV Minoes 1 De locatie van KDV Minoes Kinderdagverblijf Minoes is gehuisvest in een vrijstaande laagbouw locatie. Binnen heeft

Nadere informatie

Pedagogisch werkplan Kinderopvang De Cirkel KDV Den Ham Zuidmaten

Pedagogisch werkplan Kinderopvang De Cirkel KDV Den Ham Zuidmaten Pedagogisch werkplan Kinderopvang De Cirkel KDV Den Ham Zuidmaten Algemene pedagogische visie Ons algemene pedagogisch beleid, dat onderschreven en uitgevoerd wordt op al onze dagverblijven, is gebaseerd

Nadere informatie

Pedagogische werkwijze KDV De Papegaai, oktober 2016 Yael Lindhout, locatiemanager

Pedagogische werkwijze KDV De Papegaai, oktober 2016 Yael Lindhout, locatiemanager Omvang van het kinderdagverblijf en de samenstelling van de en Op kinderdagverblijf De Papegaai kunnen per dag maximaal 49 kinderen worden opgevangen. In de praktijk zijn op sommigen dagen halve en open.

Nadere informatie

Pedagogische werkwijze op de locatie (

Pedagogische werkwijze op de locatie ( Locatie: TintelTuin Hoorn opgemaakt d.d.: 28 januari 2014 door: Leonie Hooyberg, locatiemanager Omvang van het kinderdagverblijf en de samenstelling van de groepen Er kunnen maximaal 24 kinderen per dag

Nadere informatie

Aanvullend pedagogisch beleidsplan voor buitenschoolse opvang BSO locatie de Koningstraat Versie juli 2018

Aanvullend pedagogisch beleidsplan voor buitenschoolse opvang BSO locatie de Koningstraat Versie juli 2018 GO for Kids Partners in Kinderopvang Aanvullend pedagogisch beleidsplan voor buitenschoolse opvang BSO locatie de Koningstraat Versie juli 2018 1. De locatie BSO locatie de Koningstraat bestaat uit twee

Nadere informatie

Werkplan. Buitenschoolse opvang De Driehoek.

Werkplan. Buitenschoolse opvang De Driehoek. Werkplan L Buitenschoolse opvang De Driehoek. Locatie: De Driehoek Datum: 21-12-2017 gisch beleidsplan Doomijn Augustus 2 Voorwoord U ontvangt dit werkplan omdat u klant bent geworden bij onze locatie.

Nadere informatie

werkplan buitenschoolse opvang Sterrenschool De Bongerd

werkplan buitenschoolse opvang Sterrenschool De Bongerd werkplan L buitenschoolse opvang Bso Sterrenschool de Bongerd Datum: 28-12-2017 Sterrenschool De Bongerd gisch beleidsplan Doomijn Augustus 2 Voorwoord U ontvangt dit werkplan omdat u klant bent geworden

Nadere informatie

Bijlage bij Pedagogisch overleg 0-4 jaar

Bijlage bij Pedagogisch overleg 0-4 jaar Bijlage bij Pedagogisch overleg 0-4 jaar Locatie-specifieke informatie over kinderdagverblijf Tierlantijn Bijlage Pedagogisch beleidsplan 0-4 jaar Pagina 1 van 6 De locatie van kinderdagverblijf Tierlantijn

Nadere informatie

Bijlage bij Pedagogisch overleg 0-4 jaar

Bijlage bij Pedagogisch overleg 0-4 jaar Bijlage bij Pedagogisch overleg 0-4 jaar Locatie-specifieke informatie over KDV de Toverballenboom Bijlage bij Pedagogisch beleidsplan 0-4 Pagina 1 van 5 De locatie Toverballenboom. Kinderdagverblijf De

Nadere informatie

Pedagogisch Werkplan Locatie Herwen

Pedagogisch Werkplan Locatie Herwen Pedagogisch Werkplan Locatie Herwen INHOUDSOPGAVE 1. INLEIDING 3 2. GROEPSSAMENSTELLING 3 3. INDELING EN INRICHTING VAN DE BINNEN EN BUITENRUIMTE 4 4. DAGRITME 4 5. ALGEMENE REGELS 6 6. SIGNALEREN 6 ELMO-Kinderopvang

Nadere informatie

Bijlage bij Pedagogisch overleg 0-4 jaar. Locatie-specifieke informatie over KDV Katrijn

Bijlage bij Pedagogisch overleg 0-4 jaar. Locatie-specifieke informatie over KDV Katrijn Bijlage bij Pedagogisch overleg 0-4 jaar Locatie-specifieke informatie over KDV Katrijn 1 De locatie van KDV Katrijn De locatie van KDV Katrijn straalt rust en sfeer uit en biedt vele mogelijkheden om

Nadere informatie

Bijlage bij Pedagogisch beleidsplan 0-4 en 4-12 jaar

Bijlage bij Pedagogisch beleidsplan 0-4 en 4-12 jaar Bijlage bij Pedagogisch beleidsplan 0-4 en 4-12 jaar Locatie-specifieke informatie over de Boomhut Bijlage bij Pedagogisch beleidsplan 0-4 en Pagina 1 van 5 De Boomhut De Boomhut is een kleine, gezellig

Nadere informatie

Bijlage bij Pedagogisch beleidsplan 2-4 en 4-12 jaar

Bijlage bij Pedagogisch beleidsplan 2-4 en 4-12 jaar Bijlage bij Pedagogisch beleidsplan 2-4 en 4-12 jaar Locatie-specifieke informatie over Kindercentrum Zeester Bijlage bij Pedagogisch beleidsplan 0-4 en 4-12 jaar Pagina 1 van 6 De locatie van Kindercentrum

Nadere informatie

Bijlage bij Pedagogisch overleg 0-4 jaar. Locatie-specifieke informatie over kinderdagverblijf de Eekhoorn

Bijlage bij Pedagogisch overleg 0-4 jaar. Locatie-specifieke informatie over kinderdagverblijf de Eekhoorn Bijlage bij Pedagogisch overleg 0-4 jaar Locatie-specifieke informatie over kinderdagverblijf de Eekhoorn 1 De locatie van de Eekhoorn Kinderdagverblijf De Eekhoorn is gelegen op een ruime locatie bij

Nadere informatie

Pedagogische werkwijze op de locatie (

Pedagogische werkwijze op de locatie ( Locatie: KDV De Nachtegaal opgemaakt d.d.: 27-06-2013 door: Mettina Snieder, locatiemanager Omvang van het kinderdagverblijf en de samenstelling van de groepen Er kunnen maximaal 26 kinderen per dag op

Nadere informatie

Pedagogische werkwijze op de locatie

Pedagogische werkwijze op de locatie Locatie: KDV De Kleine Jager opgemaakt: 22-07-2014 door: Katrin Meijer, locatiemanager Omvang van het kinderdagverblijf en de samenstelling van de en Er kunnen maximaal 28 kinderen per dag worden opgevangen.

Nadere informatie

Aanvulling pedagogisch beleidsplan Kleine Raaf

Aanvulling pedagogisch beleidsplan Kleine Raaf Aanvulling pedagogisch beleidsplan Kleine Raaf Auteur Datum geldigheidsverkl. Paraaf map Versie nr. IV juni 2015 Werkinstructie map Kinderopvang 2015A Voor u ligt de aanvulling op het pedagogisch beleidsplan

Nadere informatie

Lieve Luitjes Dagopvang

Lieve Luitjes Dagopvang Pedagogisch Beleidsplan Groepsbijlage Lieve Luitjes Dagopvang Versiedatum : 18-03-2019 Documentbeheer : Afdeling Beleid & Kwaliteit Welkom Bambino heet u van harte welkom bij Lieve Luitjes Dagopvang. In

Nadere informatie

Pedagogische werkwijze op de locatie (

Pedagogische werkwijze op de locatie ( Locatie: KDV Simcha opgemaakt d.d.: 23-01-2014 door: Monda Dorssers, coördinator Joods Integraal Kind Centrum Simcha Omvang van het kinderdagverblijf en de samenstelling van de groepen Er kunnen maximaal

Nadere informatie

Aanvullend pedagogisch beleidsplan voor kinderdagopvang locatie de Koningstraat Groep Ieniemienie Versie juli 2018

Aanvullend pedagogisch beleidsplan voor kinderdagopvang locatie de Koningstraat Groep Ieniemienie Versie juli 2018 GO for Kids Partners in Kinderopvang Aanvullend pedagogisch beleidsplan voor kinderdagopvang locatie de Koningstraat Groep Ieniemienie Versie juli 2018 1. Inleiding Naast het algemene beleidsplan heeft

Nadere informatie

Bijlage bij Pedagogisch beleidsplan 0-4 en 4-12 jaar

Bijlage bij Pedagogisch beleidsplan 0-4 en 4-12 jaar Bijlage bij Pedagogisch beleidsplan 0-4 en 4-12 jaar Locatie-specifieke informatie over Kindercentrum Aquarel Bijlage bij Pedagogisch beleidsplan 0-4 en 4-12 jaar Pagina 1 van 6 De locatie van Kindercentrum

Nadere informatie

Vestigingsbijlage bij het Algemeen Pedagogisch Beleid. Kinderdagverblijf Aspelin. Curacaostraat XL Utrecht

Vestigingsbijlage bij het Algemeen Pedagogisch Beleid. Kinderdagverblijf Aspelin. Curacaostraat XL Utrecht Vestigingsbijlage bij het Algemeen Pedagogisch Beleid Kinderdagverblijf Aspelin Curacaostraat 2-1 3531 XL Utrecht 030-7210320 aspelin@ludens.nl Bedankt voor je interesse in Ludens. In deze vestigingsbijlage

Nadere informatie

Bijlage bij Pedagogisch beleidsplan 4-12 jaar

Bijlage bij Pedagogisch beleidsplan 4-12 jaar Bijlage bij Pedagogisch beleidsplan 4-12 jaar Locatie-specifieke informatie over BSO Pancratius Bijlage Pedagogisch beleidsplan 4-12 jaar Pagina 1 van 5 De locatie van BSO Pancratius BSO Pancratius is

Nadere informatie

Werkplan Buitenschoolse opvang

Werkplan Buitenschoolse opvang Werkplan Buitenschoolse opvang Locatie: BSO Sterrenpret Datum: 14-12-2017eidsplan Doomijn Augustus 2 Voorwoord U ontvangt dit werkplan omdat u klant bent geworden bij onze locatie. We hebben bij Doomijn

Nadere informatie

Ruimte om te groeien. Pedagogisch werkplan. Dagopvang

Ruimte om te groeien. Pedagogisch werkplan. Dagopvang Ruimte om te groeien Pedagogisch werkplan Dagopvang Dikkie Dik 2016-2018 OPVANG ONTWIKKELING ONTSPANNING OPVOEDING ONDERWIJS WOORD VOORAF Voor je ligt het werkplan van de dagopvanggroep van de locatie:

Nadere informatie

Ouderbeleid van BSO De Bosuil

Ouderbeleid van BSO De Bosuil Ouderbeleid van BSO De Bosuil BSO De Bosuil vindt het belangrijk dat de ouders van de kinderen die in onze opvang zitten actief worden betrokken. Het is belangrijk dat ouders zich op hun gemak voelen,

Nadere informatie

Koters&Ko Bso De Speelkamer

Koters&Ko Bso De Speelkamer Pedagogisch Beleidsplan Groepsbijlage Koters&Ko Bso De Speelkamer Versiedatum : 27 september 2018 Documentbeheer : Afdeling Beleid & Kwaliteit Welkom Bambino heet u van harte welkom bij Koters&Ko, Buitenschoolse

Nadere informatie

Pedagogische werkwijze op de locatie (

Pedagogische werkwijze op de locatie ( Locatie: KDV Het Luchtkasteel opgemaakt d.d.: maart 2014 door: Annemiek Band Omvang van het kinderdagverblijf en de samenstelling van de groepen Er kunnen maximaal 48 kinderen per dag worden opgevangen

Nadere informatie

Pedagogische werkwijze KDV Op de Step, december 2016 Selma Schalkwijk, locatiemanager

Pedagogische werkwijze KDV Op de Step, december 2016 Selma Schalkwijk, locatiemanager Omvang van het kinderdagverblijf en de samenstelling van de groepen Er kunnen maximaal 36 kinderen per dag worden opgevangen op kinderdagverblijf Op de Step. De samenstelling van de groepen Naam van de

Nadere informatie

Bijlage bij Pedagogisch overleg 0-4 jaar. Locatie-specifieke informatie over kinderdagverblijf Toermalijn

Bijlage bij Pedagogisch overleg 0-4 jaar. Locatie-specifieke informatie over kinderdagverblijf Toermalijn Bijlage bij Pedagogisch overleg 0-4 jaar Locatie-specifieke informatie over kinderdagverblijf Toermalijn 1 De locatie van Toermalijn Kinderdagverblijf Toermalijn is gevestigd in de wijk Ridderveld, dicht

Nadere informatie

werkplan buitenschoolse opvang

werkplan buitenschoolse opvang werkplan L buitenschoolse opvang Locatie: BSO De Diamant Beemte Datum: 20 december 2017 gl Doomijn Augustus 2 Voorwoord U ontvangt dit werkplan omdat u klant bent geworden bij onze locatie. We hebben bij

Nadere informatie

Pedagogische werkwijze KDV De Vuurvogel, mei 2019 Katrin Meijer, locatiemanager

Pedagogische werkwijze KDV De Vuurvogel, mei 2019 Katrin Meijer, locatiemanager Omvang van het kinderdagverblijf en de samenstelling van de groepen Er kunnen maximaal 28 kinderen per dag worden opgevangen op KDV De Vuurvogel. De samenstelling van de groepen Naam van de groep Maximaal

Nadere informatie

Inspectierapport Kinderdagverblijf Babbels (hoofdlocatie) Industriestraat 9 1704 AA HEERHUGOWAARD Registratienummer 867705528

Inspectierapport Kinderdagverblijf Babbels (hoofdlocatie) Industriestraat 9 1704 AA HEERHUGOWAARD Registratienummer 867705528 Inspectierapport Kinderdagverblijf Babbels (hoofdlocatie) Industriestraat 9 1704 AA HEERHUGOWAARD Registratienummer 867705528 Toezichthouder: GGD Hollands Noorden In opdracht van gemeente: HEERHUGOWAARD

Nadere informatie

Ruimte om te groeien. Pedagogisch werkplan. Buitenschoolse Opvang. (Groen van Prinsterer) Ingangsdatum: April Pagina 1 van 7

Ruimte om te groeien. Pedagogisch werkplan. Buitenschoolse Opvang. (Groen van Prinsterer) Ingangsdatum: April Pagina 1 van 7 Ruimte om te groeien Pedagogisch werkplan Buitenschoolse Opvang (Groen van Prinsterer) Pagina 1 van 7 OPVANG ONTWIKKE- LING ONTSPAN- NING OPVOEDING ONDERWIJS WOORD VOORAF Voor je ligt het werkplan van

Nadere informatie

Vestigingsbijlage bij het Algemeen Pedagogisch Beleid Buitenschoolse opvang Aspelin Vleutenseweg HX Utrecht

Vestigingsbijlage bij het Algemeen Pedagogisch Beleid Buitenschoolse opvang Aspelin Vleutenseweg HX Utrecht Vestigingsbijlage bij het Algemeen Pedagogisch Beleid Buitenschoolse opvang Aspelin Vleutenseweg 422 3532 HX Utrecht 030-2943995 bsoaspelin@ludens.nl Bedankt voor je interesse in Ludens. In deze vestigingsbijlage

Nadere informatie

Pedagogische werkwijze op de locatie

Pedagogische werkwijze op de locatie Locatie: KDV De Koppoter opgemaakt d.d.: 12 april 2015 door: Marijke Siffels Omvang van het kinderdagverblijf en de samenstelling van de groepen In principe is er ruimte om maximaal 70 kinderen per dag

Nadere informatie

werkplan buitenschoolse opvang met centrale vakantieopvang

werkplan buitenschoolse opvang met centrale vakantieopvang werkplan buitenschoolse opvang met centrale vakantieopvang Locatie: Grote Vuurvlinder Datum: januari 2019 agogisch beleidsplan Doo Voorwoord Augustus 2015 U ontvangt dit werkplan omdat u klant bent geworden

Nadere informatie

Buitenschoolse opvang Kardoen. Oude Kerkstraat 2A 3572 TJ Utrecht

Buitenschoolse opvang Kardoen. Oude Kerkstraat 2A 3572 TJ Utrecht Vestigingsbijlage bij het Algemeen Pedagogisch Beleid Buitenschoolse opvang Kardoen Oude Kerkstraat 2A 3572 TJ Utrecht 06-22563689 bsowarmoes@ludens.nl Bedankt voor je interesse in Ludens. In deze vestigingsbijlage

Nadere informatie

Vestigingsbijlage bij het Algemeen Pedagogisch Beleid. Kinderdagverblijf Aspelin. Curacaostraat XL Utrecht

Vestigingsbijlage bij het Algemeen Pedagogisch Beleid. Kinderdagverblijf Aspelin. Curacaostraat XL Utrecht Vestigingsbijlage bij het Algemeen Pedagogisch Beleid Kinderdagverblijf Aspelin Curacaostraat 2-1 3531 XL Utrecht 030-7210320 aspelin@ludens.nl Bedankt voor je interesse in Ludens. In deze vestigingsbijlage

Nadere informatie

Pedagogisch werkplan. Kinderdagverblijven

Pedagogisch werkplan. Kinderdagverblijven Pedagogisch werkplan Kinderdagverblijven 1 HET PEDAGOGISCH WERKPLAN 1. HET KIND Vanaf de leeftijd van 6 weken tot 4 jaar kunnen kinderen gebruik maken van opvang op de verschillende kinderdagverblijven

Nadere informatie

2. Opvangvormen en openingstijden Kinderdagverblijf Geopend op maandag t/m vrijdag van 7.30 uur tot uur.

2. Opvangvormen en openingstijden Kinderdagverblijf Geopend op maandag t/m vrijdag van 7.30 uur tot uur. 2Lepelaars 2Lepelaars heeft een mooi pand gelegen in de Vogelwijk in Den Haag. Wij bieden voor kinderen van 0 tot 13 jaar opvang in zes verschillende groepen. Op de begane grond hebben wij drie babygroepen,

Nadere informatie

Pedagogische werkwijze op locatie BSO Baloe Weremere, Kameelstraat 24,1531 EK Wormer juni Locatie: BSO Baloe Weremere

Pedagogische werkwijze op locatie BSO Baloe Weremere, Kameelstraat 24,1531 EK Wormer juni Locatie: BSO Baloe Weremere Locatie: BSO Baloe Weremere Inleiding Deze locatie wordt ook wel De Spil genoemd (multifunctionele accommodatie) en grenst aan basisschool Weremere. Hier worden voornamelijk kinderen opgevangen van deze

Nadere informatie

Bijlage bij Pedagogisch beleidsplan 4-12 jaar

Bijlage bij Pedagogisch beleidsplan 4-12 jaar Bijlage bij Pedagogisch beleidsplan 4-12 jaar Locatie-specifieke informatie over BSO Vrijbuiters Bijlage Pedagogisch beleidsplan 4-12 jaar Pagina 1 van 5 De locatie van BSO Vrijbuiters BSO De Vrijbuiters

Nadere informatie

Bijlage bij Pedagogisch beleidsplan 4-12 jaar

Bijlage bij Pedagogisch beleidsplan 4-12 jaar Bijlage bij Pedagogisch beleidsplan 4-12 jaar Locatie-specifieke informatie over BSO Waterlopers Bijlage Pedagogisch beleidsplan 4-12 jaar Pagina 1 van 5 De locatie van BSO Waterlopers BSO Waterlopers

Nadere informatie

Kinderopvang 0-4 en peuteropvang

Kinderopvang 0-4 en peuteropvang Wet- en regelgeving opvang in groepen De Wet Kinderopvang stelt eisen aan de kinderopvang voor wat betreft het opvangen van kinderen in stamgroepen/basisgroepen. U vindt hier de tekst uit de Beleidsregels

Nadere informatie

Pedagogische werkwijze KDV De Spiegel, januari 2019 Ilona Buis, locatiemanager

Pedagogische werkwijze KDV De Spiegel, januari 2019 Ilona Buis, locatiemanager Omvang van het kinderdagverblijf en de samenstelling van de groepen Op kinderdagverblijf De Spiegel kunnen per dag maximaal 16 kinderen worden opgevangen. Op dinsdag bestaat de groep uit maximaal 12 kinderen.

Nadere informatie

Pedagogisch werkplan BSO de Driesprong Zichthof 10, 1445 HC Purmerend Operationeel manager Cobie Westmaas

Pedagogisch werkplan BSO de Driesprong Zichthof 10, 1445 HC Purmerend Operationeel manager Cobie Westmaas Pedagogisch werkplan BSO de Driesprong Zichthof 10, 1445 HC Purmerend Operationeel manager Cobie Westmaas Over het pedagogisch werkplan Onze algemene werkwijze is gebaseerd op het pedagogisch beleid 4-12

Nadere informatie

Locatiebeschrijving Bakkershof 140, 2291 DE Wateringen

Locatiebeschrijving Bakkershof 140, 2291 DE Wateringen Okidoki Bakkershof Bakkershof 140 2291 DE Wateringen (0174) 44 15 10 info@okidoki-kdv.nl www.villaokidoki-kdv.nl Locatiebeschrijving Bakkershof 140, 2291 DE Wateringen Algemene gegevens 140 2291 DE Wateringen

Nadere informatie

Pedagogisch beleidsplan

Pedagogisch beleidsplan Pedagogisch beleidsplan Hieronder wordt een aantal kernpunten uit het pedagogische beleidsplan van Kinderdagverblijf Het Sprookjesbos besproken. Het volledige pedagogische beleidsplan ligt ter inzage op

Nadere informatie

werkplan kinderdagverblijf

werkplan kinderdagverblijf werkplan kinderdagverblijf Locatie: KDV Sterrenpret Datum: 19 december 2017 agogisch beleidsplan Doomijn Augustus 2015 Voorwoord U ontvangt dit werkplan omdat u klant bent geworden bij onze locatie. We

Nadere informatie

Werkplan Kinderdagverblijf de Bongerd

Werkplan Kinderdagverblijf de Bongerd Werkplan Kinderdagverblijf de Bongerd Locatie: Kdv sterrenschool de Bongerd Datum: 22 december 2017 agogisch beleidsplan Doomijn Augustus 2015 Voorwoord U ontvangt dit werkplan omdat u klant bent geworden

Nadere informatie

Bijlage bij Pedagogisch beleidsplan 4-12 jaar

Bijlage bij Pedagogisch beleidsplan 4-12 jaar Bijlage bij Pedagogisch beleidsplan 4-12 jaar Locatie-specifieke informatie over BSO De Ontdekkers Bijlage Pedagogisch beleidsplan 4-12 jaar Pagina 1 van 5 De locatie van BSO De Ontdekkers BSO De Ontdekkers

Nadere informatie

Pedagogische werkwijze KDV De Torenmolen, versie november 2015 Selma Schalkwijk, locatiemanager

Pedagogische werkwijze KDV De Torenmolen, versie november 2015 Selma Schalkwijk, locatiemanager Omvang van het kinderdagverblijf en de samenstelling van de en Er kunnen maximaal 16 kinderen per dag worden opgevangen op kinderdagverblijf De Torenmolen. De samenstelling van de en Naam van de Maximaal

Nadere informatie

Locatiebeschrijving Pieter van der Plasstraat 22, 2291 SE Wateringen

Locatiebeschrijving Pieter van der Plasstraat 22, 2291 SE Wateringen Villa Okidoki Pieter van der Plasstraat Wateringen (0174) 44 15 10 info@villaokidoki-kdv.nl www.villaokidoki-kdv.nl Locatiebeschrijving Pieter van der Plasstraat 22, 2291 SE Wateringen Algemene gegevens

Nadere informatie

Bijlage bij Pedagogisch beleidsplan 4-12 jaar

Bijlage bij Pedagogisch beleidsplan 4-12 jaar Bijlage bij Pedagogisch beleidsplan 4-12 jaar Locatie-specifieke informatie over BSO Servatius Bijlage Pedagogisch beleidsplan 4-12 jaar Pagina 1 van 5 De locatie van BSO Servatius BSO Servatius is gevestigd

Nadere informatie

Pedagogische werkwijze KDV De Koppoter, juli 2019 Karina Knaap, locatiemanager

Pedagogische werkwijze KDV De Koppoter, juli 2019 Karina Knaap, locatiemanager Omvang van het kinderdagverblijf en de samenstelling van de groepen In principe is er ruimte om maximaal 60 kinderen per dag op te vangen op KDV De Koppoter. Momenteel zijn niet alle groepen geopend. De

Nadere informatie

Inspectierapport Peuterspeelgroep Blokkendoos (KDV) Jeudestraat 80A 4011GM ZOELEN Registratienummer

Inspectierapport Peuterspeelgroep Blokkendoos (KDV) Jeudestraat 80A 4011GM ZOELEN Registratienummer Inspectierapport Peuterspeelgroep Blokkendoos (KDV) Jeudestraat 80A 4011GM ZOELEN Registratienummer 443904856 Toezichthouder: GGD Gelderland-Zuid In opdracht van gemeente: Buren Datum inspectie: 29-08-2016

Nadere informatie

Locatiebeschrijving KDV Locatie Leeuwerik

Locatiebeschrijving KDV Locatie Leeuwerik Dresdenweg 1 2692 AA s-gravenzande (0174) 44 15 10 info@okidoki-kdv.nl www.villaokidoki-kdv.nl Locatiebeschrijving KDV Algemene gegevens Leeuwerik 9 2295 PE Kwintsheul Tel. Nummer (0174) 615151 LRK nummer

Nadere informatie

Aanvullend pedagogisch beleidsplan voor kinderdagopvang locatie de Leigraaf Groepen t Speelkasteel en Villa Kakelbont Versie juli 2018

Aanvullend pedagogisch beleidsplan voor kinderdagopvang locatie de Leigraaf Groepen t Speelkasteel en Villa Kakelbont Versie juli 2018 GO for Kids Partners in Kinderopvang Aanvullend pedagogisch beleidsplan voor kinderdagopvang locatie de Leigraaf Groepen t Speelkasteel en Villa Kakelbont Versie juli 2018 1. Inleiding Naast het algemene

Nadere informatie

Pedagogische werkwijze op de locatie

Pedagogische werkwijze op de locatie Locatie: KDV Het Luchtkasteel opgemaakt d.d.: juni 2015 door: Maaike van Egdom Omvang van het kinderdagverblijf en de samenstelling van de groepen Er kunnen maximaal 48 kinderen per dag worden opgevangen

Nadere informatie

Bijlage 1: Matrix vierogenprincipe (Deze matrix wordt ingevuld aan het pedagogisch werkplan toegevoegd)

Bijlage 1: Matrix vierogenprincipe (Deze matrix wordt ingevuld aan het pedagogisch werkplan toegevoegd) Bijlage 1: Matrix vierogenprincipe (Deze matrix wordt ingevuld aan het pedagogisch werkplan toegevoegd) Naam locatie: Kiplinglaan, Teenz Datum: Augustus 2018 Ingevuld door: Elke Pijnenburg Onderwerp Algemeen

Nadere informatie

Inspectierapport K.D.V. de Scharmhof (KDV) Scharmbarg EA ASSEN Registratienummer

Inspectierapport K.D.V. de Scharmhof (KDV) Scharmbarg EA ASSEN Registratienummer Inspectierapport K.D.V. de Scharmhof (KDV) Scharmbarg 1 9407EA ASSEN Registratienummer 592192519 Toezichthouder: GGD Drenthe In opdracht van gemeente: Assen Datum inspectie: 01-05-2015 Type onderzoek :

Nadere informatie

Bijlage bij Pedagogisch beleidsplan 4-12 jaar

Bijlage bij Pedagogisch beleidsplan 4-12 jaar Bijlage bij Pedagogisch beleidsplan 4-12 jaar Locatie-specifieke informatie over Thema BSO Het Avontuur Bijlage Pedagogisch beleidsplan 4-12 jaar Pagina 1 van 5 De locatie van Thema BSO Het Avontuur In

Nadere informatie

Kinderdagverblijf Aspelin (nieuwbouw) Vleutenseweg HX Utrecht

Kinderdagverblijf Aspelin (nieuwbouw) Vleutenseweg HX Utrecht Vestigingsbijlage bij het Algemeen Pedagogisch Beleid Kinderdagverblijf Aspelin (nieuwbouw) Vleutenseweg 4 353 HX Utrecht 030-943995 aspelin@ludens.nl Bedankt voor je interesse in Ludens. In deze vestigingsbijlage

Nadere informatie

Pedagogisch werkplan. (de Helmstok) Kinderdagverblijf / peuterplusgroep

Pedagogisch werkplan. (de Helmstok) Kinderdagverblijf / peuterplusgroep Pedagogisch werkplan (de Helmstok) Kinderdagverblijf / peuterplusgroep Missie en visie van kdv de Helmstok KDV De Helmstok is onderdeel van CKO De Herberg. CKO De Herberg ervaart een belangrijke missie

Nadere informatie

Coole Kikkers Peutergroep

Coole Kikkers Peutergroep Pedagogisch Beleidsplan Groepsbijlage Coole Kikkers Peutergroep Versiedatum : 25 juli 2019 Documentbeheer : Afdeling Beleid & Kwaliteit Welkom Bambino heet u van harte welkom bij Coole Kikkers Peutergroep.

Nadere informatie

Pedagogisch Werkplan KDV Assendelft. Versie Versie 2.5

Pedagogisch Werkplan KDV Assendelft. Versie Versie 2.5 Document Pedagogisch Werkplan Versie Versie 2.5 Datum 18 augustus 2017 Inhoudsopgave... 1 Inhoudsopgave... 2 1.0 Inleiding... 3 2.0 Algemene zaken... 4 2.1 Gegevens vestiging... 4 2.2 Doel en functie Pedagogisch

Nadere informatie

Pedagogisch werkplan peuteropvang Morgenster

Pedagogisch werkplan peuteropvang Morgenster Pedagogisch werkplan peuteropvang Morgenster Pedagogisch werkplan Versie oktober 2015 Pagina 1 van 8 Inhoud 1. Informatie over peuteropvang Morgenster... 3 2. Groepsomvang, leeftijdsopbouw en personeel...

Nadere informatie

Bijlage bij Pedagogisch beleidsplan 4-12 jaar

Bijlage bij Pedagogisch beleidsplan 4-12 jaar Bijlage bij Pedagogisch beleidsplan 4-12 jaar Locatie-specifieke informatie over BSO De Flierefluiters Bijlage Pedagogisch beleidsplan 4-12 jaar Pagina 1 van 5 De locatie van BSO De Flierefluiters Op deze

Nadere informatie

Aanvulling pedagogisch beleidsplan 0-4 jaar. Locatie specifiek werkplan Zo op Tumtum

Aanvulling pedagogisch beleidsplan 0-4 jaar. Locatie specifiek werkplan Zo op Tumtum Aanvulling pedagogisch beleidsplan 0-4 jaar. Locatie specifiek werkplan Zo op Tumtum Oktober 2018 Groepssamenstelling Onze psz locatie Zo op Tumtum bestaat uit 1 groep 2-4 jaar waar maximaal 16 kinderen

Nadere informatie

Pedagogisch Werkplan Locatie Zuiderlaan

Pedagogisch Werkplan Locatie Zuiderlaan Pedagogisch Werkplan Locatie Zuiderlaan INHOUDSOPGAVE 1. INLEIDING 3 2. GROEPSSAMENSTELLING 3 3. WENNEN EN AFSCHEID NEMEN 3 4. INDELING EN INRICHTING VAN DE BINNEN EN BUITENRUIMTE 4 5. DAGRITME 6 6. SIGNALEREN

Nadere informatie

Buitenschoolse opvang Biliton. Bilitonkade TH Utrecht

Buitenschoolse opvang Biliton. Bilitonkade TH Utrecht Vestigingsbijlage bij het Algemeen Pedagogisch Beleid Buitenschoolse opvang Biliton Bilitonkade 44-45 353 TH Utrecht 06-3455035 bsobiliton@ludens.nl Bedankt voor je interesse in Ludens. In deze vestigingsbijlage

Nadere informatie

Bijlage bij Pedagogisch beleidsplan 4-12 jaar

Bijlage bij Pedagogisch beleidsplan 4-12 jaar Bijlage bij Pedagogisch beleidsplan 4-12 jaar Locatie-specifieke informatie over BSO t Kraaiennest Bijlage Pedagogisch beleidsplan 4-12 jaar Pagina 1 van 5 De locatie van BSO t Kraaiennest 't Kraaiennest

Nadere informatie

Pedagogische werkwijze KDV De Hoek, versie juli 2015 Esther Peijnenburg, locatiemanager

Pedagogische werkwijze KDV De Hoek, versie juli 2015 Esther Peijnenburg, locatiemanager Omvang van het kinderdagverblijf en de samenstelling van de groepen Er kunnen maximaal 40 kinderen per dag worden opgevangen op KDV en peuterochtendgroep De Hoek. Momenteel zijn door terugloop van kinderen

Nadere informatie

Pedagogisch werkplan. peuteropvang Morgenster. Pedagogisch werkplan de Morgenster 2018

Pedagogisch werkplan. peuteropvang Morgenster. Pedagogisch werkplan de Morgenster 2018 1 Pedagogisch werkplan peuteropvang Morgenster November 2018 2 Inhoud 1. Informatie over peuteropvang Morgenster... 3 2. Groepsomvang, leeftijdsopbouw en personeel... 4 3. Kennismaking en wennen... 5 4.

Nadere informatie

Ons pedagogisch handelen Peutergroep De Verrekijker

Ons pedagogisch handelen Peutergroep De Verrekijker Ons pedagogisch handelen Peutergroep De Verrekijker Op de website van KION zie je onder Zo werken wij hoe we in ons beleid vorm hebben gegeven aan de pedagogische doelen en onze pedagogische uitgangspunten.

Nadere informatie

Locatiebeschrijving Pieter vd Plas

Locatiebeschrijving Pieter vd Plas Okidoki adres plaats (0174) 44 15 10 info@villaokidoki-kdv.nl www.villaokidoki-kdv.nl Locatiebeschrijving Pieter vd Plas Algemene gegevens Locatie Villa Okidoki Pieter van der Plas Pieter van der Plasstraat

Nadere informatie