werkplan buitenschoolse opvang met centrale vakantieopvang

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "werkplan buitenschoolse opvang met centrale vakantieopvang"

Transcriptie

1 werkplan buitenschoolse opvang met centrale vakantieopvang Locatie: BSO Het Regenwoud Datum: December 2017 agogisch beleidsplan Doo Augustus 2015

2 Voorwoord U ontvangt dit werkplan omdat u klant bent geworden bij onze locatie. We hebben bij Doomijn een pedagogisch beleidsplan dat voor u inzichtelijk is op onze website ( en op het ouderportaal. In dit werkplan werken wij de onderdelen uit het pedagogisch beleid verder uit, daar waar een onderwerp locatiegebonden is. Ons pedagogisch beleid is in overeenstemming met de Centrale Cliëntenraad tot stand gekomen. Over dit werkplan heeft de oudercommissie meegedacht. Wij willen u vragen het plan zorgvuldig te lezen zodat u op de hoogte bent van onze werkwijze en de afspraken die we binnen onze locatie hebben gemaakt. We wensen uw kind een fijn verblijf op onze locatie! Met vriendelijk groet, Team BSO Het Regenwoud.

3 Dit zijn onze openingstijden: Zo zien onze stamgroepen eruit: Dit zijn onze diensten: Maandag, dinsdag en donderdag van (met uitloop naar 18.30) Onze BSO is geopend op de maandag, dinsdag en donderdag. Momenteel werken we met 3 vaste pm ers en werken we met 2 stamgroepen elke groep heeft een vaste pm er. Per groep kunnen er 20 kinderen opgevangen worden, de leeftijden van de kinderen in de groep is van 4 tot 12 jaar, als we boven het aantal kinderen komen is het mogelijk om een ruimte van school erbij te krijgen. Bij meer kinderen werken we samen met een inval pm er. De Regenboogschool gaat om 14:45 uur uit, alle pm ers beginnen om 14:30 uur deze dragen er zorg voor dat het eten en drinken klaar staat. Ook bereiden zij de activiteiten voor. Aan het eind van de middag sluit er altijd 1 vaste pm er af, we zijn geopend tot 18:30 uur. Het is ook mogelijk om gebruik te maken van de VSO (voorschoolse opvang). Dit geldt ook voor de maandag dinsdag en donderdag van 07:30 tot 08:30 uur. In de vakanties zijn de openingstijden van 07:30 tot 18:30 uur. Ook dan is er een vaste pm er aanwezig bij de breng en haal momenten. Drie uurs regeling op de BSO Op de buitenschoolse opvang mogen er voor en na schooltijd en op vrije middagen maximaal een half uur per dag minder pedagogisch medewerkers worden ingezet. Tevens geldt inzet van minimaal de helft van de benodigde pedagogisch medewerkers. Naast dit half uur per dag is op vrije dagen en in de vakantie de drie-uursregeling van toepassing: Bij minimaal tien uur aaneengesloten opvang, kan worden afgeweken van de beroepskracht-kindratio gedurende maximaal drie uur per dag. Die uren hoeven niet aaneengesloten te zijn. Er kunnen tijdens die uren minder pedagogisch medewerkers worden ingezet. Voorwaarde is dat minimaal de helft van het op grond van de beroepskracht-kindratio vereiste aantal medewerkers wordt ingezet.

4 Zo organiseren we het begin en eind van de bso: Om 14:45 uur gaat de school uit, de grote kinderen komen zelfstandig naar de BSO. Voor de kleuters geldt het als volgt; De leraressen van de groepen 1 en 2 zorgen voor dat de kinderen die naar de BSO gaan in de klas blijven zitten, zij worden dan door ons opgehaald uit de klas. Daarna gaan de kinderen naar hun eigen (stam)groep, daar staat drinken en crackers klaar. De kinderen mogen zelf kiezen wat ze op hun cracker of rijstwafel willen; appelstroop, smeerkaas, kaas, kipfilet, pindakaas. De kinderen mogen in totaal 2 crackers of rijstwafels. Ondertussen kletsen de pm ers gezellig met de kinderen. Dit is ons dagritme: De kinderen komen vanaf 14:45 binnen bij de BSO, de kleuters worden uit de klassen gehaald. Vervolgens gaan ze naar hun eigen (stam) groep waar ze kunnen eten en drinken, maar ook gezellig kunnen kletsen over hun dag. 15:00/15:15 uur mogen de kinderen naar de andere groep om te spelen of mogen ze zelfstandig buitenspelen op het kleine plein. 15:30 uur kunnen de kinderen deelnemen aan een activiteit bijvoorbeeld bakken/ koken of een knutselactiviteit. Ook mogen de kinderen hun eigen ideeën uitvoeren bij het knutselen. 16:00 uur gaan we rond met een schaal fruit; appel, peer, banaan, komkommer, paprika, wortel. We hebben ook een grote plein, daar mogen de kinderen vanaf 9 jaar met toestemming van ouders zelfstandig spelen. Anders gaat er altijd een pm er mee naar het plein voor toezicht. Als kinderen een drukke periode hebben gehad of gewoon even lekker willen uitrusten van een drukke schooldag is er ruimte om een filmpje te kijken. Ook is er een computer, PlayStation en Xbox aanwezig, hier mogen de kinderen in overleg op.

5 Dit zijn onze rituelen: Verjaardagen van kinderen; Wanneer er een kind jarig is mag hij/zij dit vieren op de BSO. Traktatie is geheel vrijblijvend, als u hier voor kiest stellen we het op prijs om dan voor een gezonde traktatie te gaan. En uiteraard mag hij/zij op een stoel staan en wordt er gezongen. Rondom de feestdagen bieden wij op onze locatie activiteiten aan die te maken hebben met het thema. Dit doen we zo veel mogelijk in overleg met de kinderen, suggesties van ouders zijn natuurlijk altijd van harte welkom. Zo maken we afspraken met ouders over het wennen: Een pm er van de locatie neemt contact met u op voor het plannen van een afspraak van een intake gesprek. Tijdens dit gesprek krijgt u informatie over de BSO en kunt u eventueel bijzonderheden of wensen vermelden met betrekking tot uw kind. Ook is het mogelijk om dan een data af te spreken voor een eventuele wenmiddag zodat hij/zij al kennis kan maken met de andere pm ers en kinderen maar ook de ruimtes al kent voordat hij/zij echt komt op de BSO. Nieuwe kinderen worden welkom geheten en rondgeleid door de ruimtes en voorgesteld aan de andere pm ers en de andere kinderen van de BSO. Wanneer er een kind nieuw is bij ons op de BSO wordt daar extra aandacht aan besteed, aan deze nieuwe situatie voor uw kind, zodat het zich snel thuis gaan voelen. Extra dagdelen: Meestal komen kinderen op vaste opvangdagen (met uitzondering van flexibele opvang) naar onze BSO. Maar het kan gebeuren dat u (plotseling) op een andere dag opvang nodig heeft voor uw kind. Het is mogelijk een extra opvangdag af te nemen, een vaste opvangdag te ruilen of een dag waarop uw kind eerder afwezig was alsnog in te zetten. Uiteraard houden wij ons bij het ruilen en het extra opvangdagen afnemen aan de wettelijke regels voor de kinderopvang en is dit alleen mogelijk als het past binnen de personele bezetting van de groep. Wij kijken altijd naar mogelijke alternatieven als er op de eigen groep geen plaats is. Wij zullen u vragen hiervoor te tekenen als de situatie zich voordoet.

6 Zo is onze achterwacht geregeld: We zorgen er voor dat er altijd afgesloten wordt met 2 pm ers mocht dit een keer niet het geval zijn, zijn er nog vaak leraren in het gebouw. Ook komen de schoonmaaksters rond deze tijd het gebouw binnen waar we goed contact mee hebben. De schoonmaakster loopt rond in de school en komt regelmatig even binnenlopen. Kinderdagverblijf Het Kleine Woud en BSO Het Grote Woud zit op nog geen 10 minuten loopafstand van ons vandaan. We kunnen hen telefonisch bereiken. Op deze wijze bieden wij activiteit aan: We maken elke maand een maandplanning, deze hangen we op in de groep zo kunnen kinderen en ouders zien wat er voor die maand op de planning staat. Dit zijn; bak/ kook activiteiten en knutselactiviteiten. We bespreken elke maand wat de kinderen graag nog zouden willen maken op de BSO. Zo betrekken we de eigen ideeën van de kinderen erbij. Wij verlaten de stamgroep bij: Na het eten en drinken gaan de pm ers even van de stamgroepen af, dan zorgen de pm ers er voor dat alles weer schoon en opgeruimd wordt. Tijdens een activiteit die we die middag organiseren zitten de pm ers weer op de groepen. Als kinderen buiten willen spelen loopt er een pm er mee voor toezicht. Voor het vieren van verjaardagen van de kinderen gaan we de groepen samen voegen. Als het kindaantal minder wordt kan er 1 stamgroep dicht en de kinderen en de aanwezige pm ers gaan naar de andere groep.

7 In de vakantie organiseren we regelmatig een uitstapje, dan verlaten we als een groep de BSO ruimte Mentorschap Elk kind is gekoppeld aan een mentor, een pedagogisch medewerker die op de stam/basisgroep van het kind werkt. Vanzelfsprekend heeft iedere pedagogisch medewerker oog voor alle kinderen in de groep, maar de mentor let specifiek op het welbevinden en de ontwikkeling van haar mentorkinderen. Zij is ook het aanspreekpunt voor ouders en onderneemt actie wanneer er bijzonderheden zijn. Bij het kennismakingsgesprek op locatie worden ouders en kind verteld wie de mentor is. Dit is ook zichtbaar in het ouderportaal mijndoomijn. Bij ziekte of langdurig afwezigheid van een pm er dragen we dit over aan de andere (tijdelijke) vaste pm ers. Elke middag voor BSO tijd bespreken we de eventuele bijzonderheden van kinderen. Dit is ons (lokaal gebonden) activiteitenaanbod: Samenwerking met buurt/wijk en organisaties Naast onze BSO bevindt zich een gymzaal waar er op maandagmiddag gymles gegeven wordt door KDO. Wij bieden aan om kinderen naar gym te brengen en weer op te halen. Bij BSO Sterrenpret wordt er op maandagmiddag judoles gegeven, ook hier zorgen wij ervoor dat de kinderen gebracht worden. We werken veel samen met de BSO Het Grote Woud en BSO Sterrenpret.

werkplan kinderdagverblijf

werkplan kinderdagverblijf werkplan kinderdagverblijf Locatie: PSG Het Regenwoud Datum: December 2017 agogisch beleidsplan Doomijn Augustus 2015 Voorwoord U ontvangt dit werkplan omdat u klant bent geworden bij onze locatie. We

Nadere informatie

Werkplan. BSO de Ploeg

Werkplan. BSO de Ploeg Werkplan L BSO de Ploeg Locatie: BSO de Ploeg Datum: december 2017 gisch beleidsplan Doomijn Augustus 2 Voorwoord U ontvangt dit werkplan omdat u klant bent geworden bij onze locatie. We hebben bij Doomijn

Nadere informatie

werkplan buitenschoolse opvang

werkplan buitenschoolse opvang werkplan L buitenschoolse opvang Locatie: BSO De Diamant Beemte Datum: 20 december 2017 gl Doomijn Augustus 2 Voorwoord U ontvangt dit werkplan omdat u klant bent geworden bij onze locatie. We hebben bij

Nadere informatie

werkplan kinderdagverblijf

werkplan kinderdagverblijf werkplan kinderdagverblijf Locatie: KDV Het Kleine Woud Datum: 11-12-2017 agogisch beleidsplan Doomijn Augustus 2015 Voorwoord U ontvangt dit werkplan omdat u klant bent geworden bij onze locatie. We hebben

Nadere informatie

werkplan buitenschoolse opvang Sterrenschool De Bongerd

werkplan buitenschoolse opvang Sterrenschool De Bongerd werkplan L buitenschoolse opvang Bso Sterrenschool de Bongerd Datum: 28-12-2017 Sterrenschool De Bongerd gisch beleidsplan Doomijn Augustus 2 Voorwoord U ontvangt dit werkplan omdat u klant bent geworden

Nadere informatie

Werkplan Buitenschoolse opvang

Werkplan Buitenschoolse opvang Werkplan Buitenschoolse opvang Locatie: BSO Sterrenpret Datum: 14-12-2017eidsplan Doomijn Augustus 2 Voorwoord U ontvangt dit werkplan omdat u klant bent geworden bij onze locatie. We hebben bij Doomijn

Nadere informatie

Werkplan. Buitenschoolse opvang De Driehoek.

Werkplan. Buitenschoolse opvang De Driehoek. Werkplan L Buitenschoolse opvang De Driehoek. Locatie: De Driehoek Datum: 21-12-2017 gisch beleidsplan Doomijn Augustus 2 Voorwoord U ontvangt dit werkplan omdat u klant bent geworden bij onze locatie.

Nadere informatie

werkplan buitenschoolse opvang met centrale vakantieopvang

werkplan buitenschoolse opvang met centrale vakantieopvang werkplan buitenschoolse opvang met centrale vakantieopvang Locatie: Grote Vuurvlinder Datum: januari 2019 agogisch beleidsplan Doo Voorwoord Augustus 2015 U ontvangt dit werkplan omdat u klant bent geworden

Nadere informatie

werkplan Peuterspeelgroep Trompie

werkplan Peuterspeelgroep Trompie werkplan Peuterspeelgroep Trompie Locatie:Trompie Datum: 29-12-2017 agogisch beleidsplan Doomijn Augustus 2015 Voorwoord U ontvangt dit werkplan omdat u klant bent geworden bij onze locatie. We hebben

Nadere informatie

werkplan buitenschoolse opvang met centrale vakantieopvang

werkplan buitenschoolse opvang met centrale vakantieopvang werkplan buitenschoolse opvang met centrale vakantieopvang Locatie: BSO De Toermalijn + dependance Datum: Januari 2018 agogisch beleidsplan Do Augustus 2015 Voorwoord U ontvangt dit werkplan omdat u klant

Nadere informatie

Buitenschoolse opvang Biliton. Bilitonkade TH Utrecht

Buitenschoolse opvang Biliton. Bilitonkade TH Utrecht Vestigingsbijlage bij het Algemeen Pedagogisch Beleid Buitenschoolse opvang Biliton Bilitonkade 44-45 353 TH Utrecht 06-3455035 bsobiliton@ludens.nl Bedankt voor je interesse in Ludens. In deze vestigingsbijlage

Nadere informatie

Bijlage bij Pedagogisch beleidsplan 2-4 en 4-12 jaar

Bijlage bij Pedagogisch beleidsplan 2-4 en 4-12 jaar Bijlage bij Pedagogisch beleidsplan 2-4 en 4-12 jaar Locatie-specifieke informatie over Kindercentrum Zeester Bijlage bij Pedagogisch beleidsplan 0-4 en 4-12 jaar Pagina 1 van 6 De locatie van Kindercentrum

Nadere informatie

Bijlage bij Pedagogisch beleidsplan 4-12 jaar

Bijlage bij Pedagogisch beleidsplan 4-12 jaar Bijlage bij Pedagogisch beleidsplan 4-12 jaar Locatie-specifieke informatie over BSO Pancratius Bijlage Pedagogisch beleidsplan 4-12 jaar Pagina 1 van 5 De locatie van BSO Pancratius BSO Pancratius is

Nadere informatie

werkplan kinderdagverblijf

werkplan kinderdagverblijf werkplan kinderdagverblijf Locatie: KDV Sterrenpret Datum: 19 december 2017 agogisch beleidsplan Doomijn Augustus 2015 Voorwoord U ontvangt dit werkplan omdat u klant bent geworden bij onze locatie. We

Nadere informatie

Buitenschoolse opvang Kardoen. Oude Kerkstraat 2A 3572 TJ Utrecht

Buitenschoolse opvang Kardoen. Oude Kerkstraat 2A 3572 TJ Utrecht Vestigingsbijlage bij het Algemeen Pedagogisch Beleid Buitenschoolse opvang Kardoen Oude Kerkstraat 2A 3572 TJ Utrecht 06-22563689 bsowarmoes@ludens.nl Bedankt voor je interesse in Ludens. In deze vestigingsbijlage

Nadere informatie

Bijlage bij Pedagogisch beleidsplan 4-12 jaar

Bijlage bij Pedagogisch beleidsplan 4-12 jaar Bijlage bij Pedagogisch beleidsplan 4-12 jaar Locatie-specifieke informatie over BSO De Ontdekkers Bijlage Pedagogisch beleidsplan 4-12 jaar Pagina 1 van 5 De locatie van BSO De Ontdekkers BSO De Ontdekkers

Nadere informatie

Werkplan Kinderdagverblijf de Bongerd

Werkplan Kinderdagverblijf de Bongerd Werkplan Kinderdagverblijf de Bongerd Locatie: Kdv sterrenschool de Bongerd Datum: 22 december 2017 agogisch beleidsplan Doomijn Augustus 2015 Voorwoord U ontvangt dit werkplan omdat u klant bent geworden

Nadere informatie

Bijlage bij Pedagogisch beleidsplan 4-12 jaar

Bijlage bij Pedagogisch beleidsplan 4-12 jaar Bijlage bij Pedagogisch beleidsplan 4-12 jaar Locatie-specifieke informatie over BSO Amarant Bijlage Pedagogisch beleidsplan 4-12 jaar Pagina 1 van 5 De locatie van BSO Amarant BSO Amarant heeft alles

Nadere informatie

Buitenschoolse opvang BSO Kikkersloot. Louis Couperrusstraat CX Utrecht

Buitenschoolse opvang BSO Kikkersloot. Louis Couperrusstraat CX Utrecht Vestigingsbijlage bij het Algemeen Pedagogisch Beleid Buitenschoolse opvang BSO Kikkersloot Louis Couperrusstraat 85 3532 CX Utrecht 06-34550253 bsokikkersloot@ludens.nl Pag 1 van 9 Bedankt voor je interesse

Nadere informatie

Bijlage bij Pedagogisch beleidsplan 4-12 jaar

Bijlage bij Pedagogisch beleidsplan 4-12 jaar Bijlage bij Pedagogisch beleidsplan 4-12 jaar Locatie-specifieke informatie over BSO Vrijbuiters Bijlage Pedagogisch beleidsplan 4-12 jaar Pagina 1 van 5 De locatie van BSO Vrijbuiters BSO De Vrijbuiters

Nadere informatie

Bijlage bij Pedagogisch beleidsplan 4-12 jaar

Bijlage bij Pedagogisch beleidsplan 4-12 jaar Bijlage bij Pedagogisch beleidsplan 4-12 jaar Locatie-specifieke informatie over dependance Lapjeskat in de Jenaplaneet Bijlage Pedagogisch beleidsplan 4-12 jaar Pagina 1 van 5 De locatie dependance Lapjeskat

Nadere informatie

Bijlage bij Pedagogisch beleidsplan 4-12 jaar

Bijlage bij Pedagogisch beleidsplan 4-12 jaar Bijlage bij Pedagogisch beleidsplan 4-12 jaar Locatie-specifieke informatie over BSO Servatius Bijlage Pedagogisch beleidsplan 4-12 jaar Pagina 1 van 5 De locatie van BSO Servatius BSO Servatius is gevestigd

Nadere informatie

Bijlage bij Pedagogisch beleidsplan 4-12 jaar

Bijlage bij Pedagogisch beleidsplan 4-12 jaar Bijlage bij Pedagogisch beleidsplan 4-12 jaar Locatie-specifieke informatie over BSO Waterlopers Bijlage Pedagogisch beleidsplan 4-12 jaar Pagina 1 van 5 De locatie van BSO Waterlopers BSO Waterlopers

Nadere informatie

Buitenschoolse opvang Kikkersloot. Louis Couperrusstraat CX Utrecht

Buitenschoolse opvang Kikkersloot. Louis Couperrusstraat CX Utrecht Vestigingsbijlage bij het Algemeen Pedagogisch Beleid Buitenschoolse opvang Louis Couperrusstraat 85 3532 CX Utrecht 06-34550253 bsokikkersloot@ludens.nl Pag 1 van 9 Bedankt voor je interesse in Ludens.

Nadere informatie

werkplan peuterspeelzaal

werkplan peuterspeelzaal werkplan peuterspeelzaal Locatie: peuterspeelgroep Samsam Datum:1-1-2018 Voorwoord U ontvangt dit werkplan omdat u klant bent geworden bij onze locatie. We hebben bij Doomijn een pedagogisch beleidsplan

Nadere informatie

Pedagogische werkwijze Waterwiebels 4-12 jaar

Pedagogische werkwijze Waterwiebels 4-12 jaar Pedagogische werkwijze Waterwiebels 4-12 jaar Dit document is eigendom van De Kinderkoepel en mag niet zonder haar toestemming worden gebruikt of elders toegepast. 1 Pedagogische werkwijze Index Inhoud

Nadere informatie

Bijlage: Omvang en leeftijdsopbouw stamgroepen, vaste pedagogisch medewerkers

Bijlage: Omvang en leeftijdsopbouw stamgroepen, vaste pedagogisch medewerkers Bijlage: Omvang en leeftijdsopbouw stamgroepen, vaste pedagogisch medewerkers Samenstelling basisgroepen, verlaten basisgroep, opendeurenbeleid De Buiten Schoolse Opvang (BSO) bestaat uit drie groepsruimtes

Nadere informatie

Vestigingsbijlage bij het Algemeen Pedagogisch Beleid Buitenschoolse opvang Aspelin Vleutenseweg HX Utrecht

Vestigingsbijlage bij het Algemeen Pedagogisch Beleid Buitenschoolse opvang Aspelin Vleutenseweg HX Utrecht Vestigingsbijlage bij het Algemeen Pedagogisch Beleid Buitenschoolse opvang Aspelin Vleutenseweg 422 3532 HX Utrecht 030-2943995 bsoaspelin@ludens.nl Bedankt voor je interesse in Ludens. In deze vestigingsbijlage

Nadere informatie

Bijlage 1: Matrix vierogenprincipe (Deze matrix wordt ingevuld aan het pedagogisch werkplan toegevoegd)

Bijlage 1: Matrix vierogenprincipe (Deze matrix wordt ingevuld aan het pedagogisch werkplan toegevoegd) Bijlage 1: Matrix vierogenprincipe (Deze matrix wordt ingevuld aan het pedagogisch werkplan toegevoegd) Naam locatie: Kraaiennest Datum: 5 - juli - 2018 Door:Tessa Murre Onderwerp Algemeen beleid Knelpunten

Nadere informatie

Bijlage bij Pedagogisch beleidsplan 4-12 jaar

Bijlage bij Pedagogisch beleidsplan 4-12 jaar Bijlage bij Pedagogisch beleidsplan 4-12 jaar Locatie-specifieke informatie over Thema BSO Het Avontuur Bijlage Pedagogisch beleidsplan 4-12 jaar Pagina 1 van 5 De locatie van Thema BSO Het Avontuur In

Nadere informatie

Bijlage bij Pedagogisch beleidsplan 4-12 jaar

Bijlage bij Pedagogisch beleidsplan 4-12 jaar Bijlage bij Pedagogisch beleidsplan 4-12 jaar Locatie-specifieke informatie over BSO De Flierefluiters Bijlage Pedagogisch beleidsplan 4-12 jaar Pagina 1 van 5 De locatie van BSO De Flierefluiters Op deze

Nadere informatie

Bijlage 1: Matrix vierogenprincipe (Deze matrix wordt ingevuld aan het pedagogisch werkplan toegevoegd)

Bijlage 1: Matrix vierogenprincipe (Deze matrix wordt ingevuld aan het pedagogisch werkplan toegevoegd) Bijlage 1: Matrix vierogenprincipe (Deze matrix wordt ingevuld aan het pedagogisch werkplan toegevoegd) Naam locatie: Korein Kinderplein Kiplinglaan BSO Datum: Oktober 2017 Ingevuld door: Elke Pijnenburg

Nadere informatie

Pedagogische werkwijze BSO De Capelle, februari 2019 Renate Piet, locatiemanager

Pedagogische werkwijze BSO De Capelle, februari 2019 Renate Piet, locatiemanager Omvang van de BSO en de samenstelling van de groepen Er kunnen maximaal 20 kinderen per dag worden opgevangen op BSO De Capelle. Wij bieden opvang voor kinderen van De Buikslotermeer en Het Wespennest.

Nadere informatie

In het tweede gedeelte vervolgen de ouder en pedagogisch medewerker het gesprek over praktische zaken en onze visie. Het kind kan dan gaan spelen.

In het tweede gedeelte vervolgen de ouder en pedagogisch medewerker het gesprek over praktische zaken en onze visie. Het kind kan dan gaan spelen. 2 ouderbeleid.4.3.5 intakeformulier bso 1 van 7 Beste ouders/verzorgers, Welkom op de Bso. In deze brief willen wij u informeren hoe het er op de Bso aan toe gaat. De belangrijkste zaken staan hier vermeld.

Nadere informatie

Kennismaking op de Buitenschoolse Opvang (BSO) Kennismaking op de Buitenschoolse Opvang. Kindercentra De Roef

Kennismaking op de Buitenschoolse Opvang (BSO) Kennismaking op de Buitenschoolse Opvang. Kindercentra De Roef (BSO) Naar de buitenschoolse opvang Het team van Kindercentra De Roef doet enorm zijn best om het uw kind naar de zin te maken. Waar niets hoeft en bijna alles mag. Uw kind kan knutselen, vrij spelen,

Nadere informatie

Pedagogische werkwijze BSO De Hoek, versie januari 2018 Vera Snelle, locatiemanager

Pedagogische werkwijze BSO De Hoek, versie januari 2018 Vera Snelle, locatiemanager Omvang van de BSO en de samenstelling van de groepen Er kunnen maximaal 30 kinderen per dag worden opgevangen op De Hoek De samenstelling van de groepen: Naam van de basisgroep Sprinkhanen geopend op maandag,

Nadere informatie

Bijlage 1: Matrix vierogenprincipe (Deze matrix wordt ingevuld aan het pedagogisch werkplan toegevoegd)

Bijlage 1: Matrix vierogenprincipe (Deze matrix wordt ingevuld aan het pedagogisch werkplan toegevoegd) Bijlage 1: Matrix vierogenprincipe (Deze matrix wordt ingevuld aan het pedagogisch werkplan toegevoegd) Naam locatie: Kiplinglaan, Teenz Datum: Augustus 2018 Ingevuld door: Elke Pijnenburg Onderwerp Algemeen

Nadere informatie

Bijlage bij Pedagogisch beleidsplan 8-12 jaar

Bijlage bij Pedagogisch beleidsplan 8-12 jaar Bijlage bij Pedagogisch beleidsplan 8-12 jaar Locatie-specifieke informatie over thema-bso De Paddenpoel Bijlage Pedagogisch beleidsplan 4-12 jaar Pagina 1 van 5 De locatie van thema-bso De Paddenpoel

Nadere informatie

Bijlage bij Pedagogisch beleidsplan 4-12 jaar

Bijlage bij Pedagogisch beleidsplan 4-12 jaar Bijlage bij Pedagogisch beleidsplan 4-12 jaar Locatie-specifieke informatie over BSO de Melkweg Bijlage Pedagogisch beleidsplan 4-12 jaar Pagina 1 van 5 De locatie van BSO de Melkweg BSO de Melkweg bevindt

Nadere informatie

PEDAGOGISCH WERKPLAN. Thea en Priscilla Pompert Boterzwin WH Julianadorp

PEDAGOGISCH WERKPLAN. Thea en Priscilla Pompert Boterzwin WH Julianadorp PEDAGOGISCH WERKPLAN Thea en Priscilla Pompert Boterzwin 3435 1788 WH Julianadorp Inhoudsopgave Inhoudsopgave 1. 1. Inleiding 2. 2. Visie 3. 3. Algemene informatie 4. 3.1 Groepssamenstelling 4. 3.2 Dagritme

Nadere informatie

Bijlage bij Pedagogisch beleidsplan 0-4 en 4-12 jaar

Bijlage bij Pedagogisch beleidsplan 0-4 en 4-12 jaar Bijlage bij Pedagogisch beleidsplan 0-4 en 4-12 jaar Locatie-specifieke informatie over de Boomhut Bijlage bij Pedagogisch beleidsplan 0-4 en Pagina 1 van 5 De Boomhut De Boomhut is een kleine, gezellig

Nadere informatie

werkplan kinderdagverblijf

werkplan kinderdagverblijf werkplan kinderdagverblijf Locatie: KDV De Kinderkajuit Datum: 20 december 2017 agogisch beleidsplan Doomijn Augustus 2015 Voorwoord U ontvangt dit werkplan omdat u klant bent geworden bij onze locatie.

Nadere informatie

Pedagogische werkwijze Waterwiebels 4-12 jaar

Pedagogische werkwijze Waterwiebels 4-12 jaar Waterwiebels 4-12 jaar Dit document is eigendom van De Kinderkoepel en mag niet zonder haar toestemming worden gebruikt of elders toegepast. 1 Index Inhoud Welkom bij unit Waterwiebels... 3 De groepen

Nadere informatie

Pedagogisch werkplan van BSO de Strandjutter

Pedagogisch werkplan van BSO de Strandjutter Pedagogisch werkplan van BSO de Strandjutter In het pedagogische werkplan wordt per BSO de locatie omschreven hoe de pedagogisch medewerkers aan de hand van het pedagogisch beleidsplan werken in hun groep.

Nadere informatie

Bijlage 1: Matrix vierogenprincipe (Deze matrix wordt ingevuld aan het pedagogisch werkplan toegevoegd)

Bijlage 1: Matrix vierogenprincipe (Deze matrix wordt ingevuld aan het pedagogisch werkplan toegevoegd) Bijlage 1: Matrix vierogenprincipe (Deze matrix wordt ingevuld aan het pedagogisch werkplan toegevoegd) Naam locatie: BSO het Ruimteschip Ingevuld door: Sabine Coeleveld Onderwerp Algemeen beleid Knelpunten

Nadere informatie

Bijlage bij Pedagogisch beleidsplan 2-4 en 4-8 jaar

Bijlage bij Pedagogisch beleidsplan 2-4 en 4-8 jaar Bijlage bij Pedagogisch beleidsplan 2-4 en 4-8 jaar Locatie-specifieke informatie over Kindercentrum PoesPas Bijlage bij Pedagogisch beleidsplan 0-4 en 4-12 jaar Pagina 1 van 6 De locatie van Kindercentrum

Nadere informatie

Bijlage bij Pedagogisch beleidsplan 0-4 en 4-12 jaar

Bijlage bij Pedagogisch beleidsplan 0-4 en 4-12 jaar Bijlage bij Pedagogisch beleidsplan 0-4 en 4-12 jaar Locatie-specifieke informatie over Kindercentrum Aquarel Bijlage bij Pedagogisch beleidsplan 0-4 en 4-12 jaar Pagina 1 van 6 De locatie van Kindercentrum

Nadere informatie

Kinderopvang 0-4 en peuteropvang

Kinderopvang 0-4 en peuteropvang Wet- en regelgeving opvang in groepen De Wet Kinderopvang stelt eisen aan de kinderopvang voor wat betreft het opvangen van kinderen in stamgroepen/basisgroepen. U vindt hier de tekst uit de Beleidsregels

Nadere informatie

Bijlage 1: Matrix vierogenprincipe (Deze matrix wordt ingevuld aan het pedagogisch werkplan toegevoegd)

Bijlage 1: Matrix vierogenprincipe (Deze matrix wordt ingevuld aan het pedagogisch werkplan toegevoegd) Bijlage 1: Matrix vierogenprincipe (Deze matrix wordt ingevuld aan het pedagogisch werkplan toegevoegd) Naam locatie:vrijbuiters Datum: 02-11-2017 Ingevuld door:tessa Murre Onderwerp Algemeen beleid Knelpunten

Nadere informatie

Pedagogische werkwijze op locatie BSO Baloe Weremere, Kameelstraat 24,1531 EK Wormer juni Locatie: BSO Baloe Weremere

Pedagogische werkwijze op locatie BSO Baloe Weremere, Kameelstraat 24,1531 EK Wormer juni Locatie: BSO Baloe Weremere Locatie: BSO Baloe Weremere Inleiding Deze locatie wordt ook wel De Spil genoemd (multifunctionele accommodatie) en grenst aan basisschool Weremere. Hier worden voornamelijk kinderen opgevangen van deze

Nadere informatie

werkplan kinderdagverblijf

werkplan kinderdagverblijf werkplan kinderdagverblijf Locatie: kinderdagverblijf De toermalijn Datum: januari 2018 agogisch beleidsplan Doomijn Augustus 2015 Voorwoord U ontvangt dit werkplan omdat u klant bent geworden bij onze

Nadere informatie

Locatie gebonden werkplan BSO Actief!

Locatie gebonden werkplan BSO Actief! Locatie gebonden werkplan BSO Actief! Hier voor u ligt het locatie gebonden werkplan voor BSO Actief!. In dit plan is beschreven hoe de locatie er uitziet, welk dagritme er wordt gehanteerd en welke (locatie-eigen)

Nadere informatie

Inspectierapport Kinderopvang De Groei en Bloei (BSO) Walt Disneyplantsoen SX Almere Registratienummer

Inspectierapport Kinderopvang De Groei en Bloei (BSO) Walt Disneyplantsoen SX Almere Registratienummer Inspectierapport Kinderopvang De Groei en Bloei (BSO) Walt Disneyplantsoen 92 1325SX Almere Registratienummer 308647944 Toezichthouder: GGD Flevoland In opdracht van gemeente: Almere Datum inspectie: 12-07-2018

Nadere informatie

PEDAGOGISCH BELEID PIPELOI pagina 1 van 6

PEDAGOGISCH BELEID PIPELOI pagina 1 van 6 pagina 1 van 6 1. DOEL Het doel van dit document is het vastleggen van locatiespecifieke onderwerpen op het gebied van pedagogiek voor de locatie. Samen met het algemene pedagogisch beleid (PEDbel01) vormt

Nadere informatie

Buitenschoolse opvang Rootz. Rijnhuizenlaan JA Utrecht

Buitenschoolse opvang Rootz. Rijnhuizenlaan JA Utrecht Vestigingsbijlage bij het Algemeen Pedagogisch Beleid Buitenschoolse opvang Rootz Rijnhuizenlaan 2-4 3525 JA Utrecht 06-34 49 18 00 bsorootz@ludens.nl Bedankt voor je interesse in Ludens. In deze vestigingsbijlage

Nadere informatie

werkplan kinderdagverblijf

werkplan kinderdagverblijf werkplan kinderdagverblijf Locatie: De Ploeg Datum: 28-12-2017 agogisch beleidsplan Doomijn Augustus 2015 Voorwoord U ontvangt dit werkplan omdat u klant bent geworden bij onze locatie. We hebben bij Doomijn

Nadere informatie

Pedagogisch werkplan BSO Uniek

Pedagogisch werkplan BSO Uniek 1 Pedagogisch werkplan BSO Uniek April 2019 2 Pedagogisch werkplan van BSO Uniek In het pedagogische werkplan wordt omschreven hoe de pedagogisch medewerkers aan de hand van het pedagogisch beleidsplan

Nadere informatie

Aanbod Buitenschoolse Opvang SpelenderWijs IJsselgraaf. Algemeen

Aanbod Buitenschoolse Opvang SpelenderWijs IJsselgraaf. Algemeen Aanbod Buitenschoolse Opvang SpelenderWijs IJsselgraaf Algemeen De buitenschoolse opvang (BSO) is voor kinderen die naar de basisschool gaan, dus in de leeftijd van vier tot dertien jaar. Het bijzondere

Nadere informatie

Wegwijzer in het kindercentrum deel 1. Over dit kindercentrum

Wegwijzer in het kindercentrum deel 1. Over dit kindercentrum Wegwijzer in het kindercentrum deel 1 Over dit kindercentrum Inhoudsopgave pagina Welkom 3 Contactgegevens 4 Algemeen 5 openingstijden 5 wennen 5 Visie 5 Dagprogramma 6 Oudercontact 6 dagelijks contact

Nadere informatie

Buitenschoolse opvang Het Tuinhuis. Professor van Bemmelenlaan 51c 3571 EL Utrecht

Buitenschoolse opvang Het Tuinhuis. Professor van Bemmelenlaan 51c 3571 EL Utrecht Vestigingsbijlage bij het Algemeen Pedagogisch Beleid Buitenschoolse opvang Het Tuinhuis Professor van Bemmelenlaan 51c 3571 EL Utrecht 030 820 07 06 bsotuinhuis@ludens.nl Bedankt voor je interesse in

Nadere informatie

Locatiebeschrijving Spinel 2

Locatiebeschrijving Spinel 2 Langestraat 132 2691 BK s-gravenzande (0174) 44 15 10 info@okidoki-kdv.nl www.okidoki-kdv.nl Locatiebeschrijving Spinel 2 Algemene gegevens Okidoki locatie Spinel 2 Spinel 2 2691 TM s-gravenzande T. KDV:

Nadere informatie

PRIJSLIJST Buitenschoolse opvang Kinderopvang Unikids 2.0. Definitief v1.0

PRIJSLIJST Buitenschoolse opvang Kinderopvang Unikids 2.0. Definitief v1.0 PRIJSLIJST 217 Unikids 2. Definitief v1. VERSIEBEHEER Versie Datum Wijziging.1 9/6/17 Status Concept t.b.v. de LRKP aanvraag 1. 3/7/17 Definitief Buitenschoolse Opvang Unikids 2. Prijslijst 217 Definitief

Nadere informatie

Diensten van buitenschoolse Kinderopvang IKC de Bonte Pael

Diensten van buitenschoolse Kinderopvang IKC de Bonte Pael Diensten van buitenschoolse Kinderopvang IKC de Bonte Pael Buitenschoolse Kinderopvang IKC de Bonte Pael: Geopend 7.00 uur 18.30 uur 52 weken, vijf dagen per week open (feestdagen dicht) Korte lijnen (één

Nadere informatie

Producten & Tarieven 2015

Producten & Tarieven 2015 kinderopvang in de buurt Producten & Tarieven 2015 Bijlage bij Onze Spelregels Kinderdagverblijven Kies de opvang die bij u past Opvang op vaste dagen Wanneer u op vaste dagen in de week werkt, brengt

Nadere informatie

Vestigingsbijlage bij het Algemeen Pedagogisch Beleid. Buitenschoolse opvang Rosa. Malakkastraat 6 Tel:

Vestigingsbijlage bij het Algemeen Pedagogisch Beleid. Buitenschoolse opvang Rosa. Malakkastraat 6 Tel: Vestigingsbijlage bij het Algemeen Pedagogisch Beleid Buitenschoolse opvang Rosa Malakkastraat 6 Tel: 06 42640697 bsorosa@ludens.nl Bedankt voor je interesse in Ludens. In deze vestigingsbijlage vind je

Nadere informatie

1.2 BIJLAGE BIJ PEDAGOGISCH BELEID

1.2 BIJLAGE BIJ PEDAGOGISCH BELEID 1.2 BIJLAGE BIJ PEDAGOGISCH BELEID 1.2 Bijlage bij Pedagogisch beleid inclusief VVE, locatie specifieke deel Bijlage 1: Matrix vierogenprincipe (Deze matrix wordt ingevuld aan het pedagogisch werkplan

Nadere informatie

Inspectierapport BSO de "Dassenburcht" Gramsbergen (BSO) De Binder HA Gramsbergen Registratienummer

Inspectierapport BSO de Dassenburcht Gramsbergen (BSO) De Binder HA Gramsbergen Registratienummer Inspectierapport BSO de "Dassenburcht" Gramsbergen (BSO) De Binder 4 7783HA Gramsbergen Registratienummer 114666416 Toezichthouder: GGD IJsselland In opdracht van gemeente: Hardenberg Datum inspectie:

Nadere informatie

Locatiebeschrijving Prins Bernhardstraat

Locatiebeschrijving Prins Bernhardstraat Langestraat 132 2691 BK s-gravenzande (0174) 44 15 10 info@okidoki-kdv.nl www.okidoki-kdv.nl Locatiebeschrijving Prins Bernhardstraat Algemene gegevens Okidoki locatie Prins Bernhardstraat Prins Bernhardstraat

Nadere informatie

Buitenschoolse opvang Koekoek. Koekoeksplein 1A 3514 TT Utrecht

Buitenschoolse opvang Koekoek. Koekoeksplein 1A 3514 TT Utrecht Vestigingsbijlage bij het Algemeen Pedagogisch Beleid Buitenschoolse opvang Koekoek Koekoeksplein 1A 3514 TT Utrecht 030-82 00 745 BSOkoekoek@ludens.nl Bedankt voor je interesse in Ludens. In deze vestigingsbijlage

Nadere informatie

Pedagogische werkwijze BSO De Korenaar, januari 2018 Maaike van Egdom, locatiemanager

Pedagogische werkwijze BSO De Korenaar, januari 2018 Maaike van Egdom, locatiemanager Omvang van de buitenschoolse opvang en samenstelling van de groepen Er kunnen maximaal 30 kinderen per dag worden opgevangen op BSO De Korenaar. 1.1 Werken met basisgroepen. Deze locatie is open op maandag,

Nadere informatie

Vestigingsbijlage bij het Algemeen Pedagogisch Beleid. Kinderdagverblijf Het Palet. Vondellaan GH Utrecht

Vestigingsbijlage bij het Algemeen Pedagogisch Beleid. Kinderdagverblijf Het Palet. Vondellaan GH Utrecht Vestigingsbijlage bij het Algemeen Pedagogisch Beleid Kinderdagverblijf Het Palet Vondellaan 176 3521GH Utrecht 030-2800136 palet@ludens.nl Bedankt voor je interesse in Ludens. In deze vestigingsbijlage

Nadere informatie

Locatiebeschrijving Boelhouwerstraat (Heenweg)

Locatiebeschrijving Boelhouwerstraat (Heenweg) Dresdenweg 1 2692 AA s-gravenzande (0174) 44 15 10 info@okidoki-kdv.nl www.okidoki-kdv.nl Locatiebeschrijving Boelhouwerstraat (Heenweg) Algemene gegevens Okidoki locatie Boelhouwerstraat Boelhouwerstraat

Nadere informatie

Werkplan De Schatkamer

Werkplan De Schatkamer De Schatkamer is gevestigd in een gedeelte van een kerkgebouw. Dit geeft het pand een wat nostalgische uitstraling. Op schooldagen vindt er voor en na schooltijd opvang plaats op de schatkamer. Ontspanning

Nadere informatie

Vestigingsbijlage bij het Algemeen Pedagogisch Beleid Buitenschoolse opvang het Fort Koningsweg LD Utrecht

Vestigingsbijlage bij het Algemeen Pedagogisch Beleid Buitenschoolse opvang het Fort Koningsweg LD Utrecht Vestigingsbijlage bij het Algemeen Pedagogisch Beleid Buitenschoolse opvang het Fort Koningsweg 290 3585 LD Utrecht 030-251 1037 bsohetfort@ludens.nl Bedankt voor je interesse in Ludens. In deze vestigingsbijlage

Nadere informatie

Dagritme en activiteiten

Dagritme en activiteiten 3.1.2a.1.1b Pedagogisch beleidsplan praktische zaken bso 1 van 5 In dit onderdeel geven wij u informatie over alle praktische zaken die handig zijn om te weten binnen ons kinderdagverblijf 4 12 jaar: buitenschoolse

Nadere informatie

Pedagogische werkwijze BSO De Grote Grutto, april 2019 Jolanda Beffers, locatiemanager

Pedagogische werkwijze BSO De Grote Grutto, april 2019 Jolanda Beffers, locatiemanager Omvang van BSO De Grote Grutto en de samenstelling van de groepen Er kunnen maximaal 55 kinderen per dag worden opgevangen op BSO De Grote Grutto. Deze kinderen worden verdeeld over 3 groepen. 1 groepen

Nadere informatie

Natuur BSO

Natuur BSO Pedagogisch werkplan Buitenschoolse opvang Natuur BSO 2016-2018 Pagina 1 van 8 OPVANG ONTWIKKE- LING ONTSPAN- NING OPVOEDING ONDERWIJS WOORD VOORAF Voor je ligt het werkplan van locatie De Natuur BSO.

Nadere informatie

Producten & Tarieven 2016

Producten & Tarieven 2016 kinderopvang in de buurt Producten & Tarieven 2016 Bijlage bij Onze Spelregels Kinderdagverblijven Kies de opvang die bij u past Openingstijden Hele dagen Onze kinderdagverblijven zijn dagelijks geopend

Nadere informatie

Buitenschoolse opvang Harlekino. Verlengde Hoogravenseweg BB Utrecht /

Buitenschoolse opvang Harlekino. Verlengde Hoogravenseweg BB Utrecht / Vestigingsbijlage bij het Algemeen Pedagogisch Beleid Buitenschoolse opvang Harlekino Verlengde Hoogravenseweg 37 3525 BB Utrecht 030 8200747 / 06 14477078 bsoharlekino@ludens.nl Bedankt voor je interesse

Nadere informatie

2. Opvangvormen en openingstijden Kinderdagverblijf Geopend op maandag t/m vrijdag van 7.30 uur tot uur.

2. Opvangvormen en openingstijden Kinderdagverblijf Geopend op maandag t/m vrijdag van 7.30 uur tot uur. 2Lepelaars 2Lepelaars heeft een mooi pand gelegen in de Vogelwijk in Den Haag. Wij bieden voor kinderen van 0 tot 13 jaar opvang in zes verschillende groepen. Op de begane grond hebben wij drie babygroepen,

Nadere informatie

Bijlage 1: Matrix vierogenprincipe (Deze matrix wordt ingevuld aan het pedagogisch werkplan toegevoegd)

Bijlage 1: Matrix vierogenprincipe (Deze matrix wordt ingevuld aan het pedagogisch werkplan toegevoegd) Bijlage 1: Matrix vierogenprincipe (Deze matrix wordt ingevuld aan het pedagogisch werkplan toegevoegd) Naam locatie: BSO Gildelaan Datum: 12-6-2018 Ingevuld door: Mariella Bressers Onderwerp Algemeen

Nadere informatie

BUITENSCHOOLSE OPVANG DE HEKSENKETEL

BUITENSCHOOLSE OPVANG DE HEKSENKETEL Beste ouders en/of verzorgenden, Voor u ligt het pedagogisch werkplan van buitenschoolse opvang de Heksenketel uit Sluis. Door middel van dit werkplan geven wij u meer informatie over het opvangaanbod,

Nadere informatie

2Kabouters. 1. Adresgegevens Kindercentrum 2Kabouters van der Spiegelstraat 23a 2547AE Den Haag Telefoon:

2Kabouters. 1. Adresgegevens Kindercentrum 2Kabouters van der Spiegelstraat 23a 2547AE Den Haag Telefoon: 2Kabouters 2Kabouters is een knus en gezellig kindercentrum, gelegen in de kleurrijke en actieve wijk Zeeheldenkwartier, nabij het centrum van Den Haag. Aan de achterzijde van het gebouw ligt een grote

Nadere informatie

Aanvullend pedagogisch beleidsplan voor buitenschoolse opvang BSO locatie de Koningstraat Versie juli 2018

Aanvullend pedagogisch beleidsplan voor buitenschoolse opvang BSO locatie de Koningstraat Versie juli 2018 GO for Kids Partners in Kinderopvang Aanvullend pedagogisch beleidsplan voor buitenschoolse opvang BSO locatie de Koningstraat Versie juli 2018 1. De locatie BSO locatie de Koningstraat bestaat uit twee

Nadere informatie

Pedagogisch werkplan BSO Heeckeren

Pedagogisch werkplan BSO Heeckeren Pedagogisch werkplan BSO Heeckeren (buitenschoolse opvang) Versie januari 2018 Dit pedagogisch werkplan is een uitwerking van ons pedagogisch beleid, die voor de gehele organisatie Kinderopvang Hof van

Nadere informatie

Buitenschoolse opvang Maanvis. Amsterdamsestraatweg AA Utrecht

Buitenschoolse opvang Maanvis. Amsterdamsestraatweg AA Utrecht Vestigingsbijlage bij het Algemeen Pedagogisch Beleid Buitenschoolse opvang Maanvis Amsterdamsestraatweg 1 3513 AA Utrecht 06-34550251 bsomaanvis@ludens.nl Bedankt voor je interesse in Ludens. In deze

Nadere informatie

Pedagogische werkwijze BSO De Wilgenboom, versie december 2015 Vera Snelle, locatiemanager

Pedagogische werkwijze BSO De Wilgenboom, versie december 2015 Vera Snelle, locatiemanager Omvang van De BSO en de samenstelling van de en Er worden momenteel op maandag, dinsdag en donderdag niet meer dan 20 kinderen opgevangen op BSO De Wilgenboom. Op vrijdag worden er momenteel niet meer

Nadere informatie

KINDEROPVANG TARIEVENLIJST 2016 Maassluis

KINDEROPVANG TARIEVENLIJST 2016 Maassluis Hele dagopvang voor kinderen van 0 tot 4 jaar Opvangpakket Aantal uren Aantal weken per jaar HELE DAGOPVANG 52 weken op vaste dagen van 07:30 tot 18:00 uur. Nieuw!! HELE DAGOPVANG - 40 weken Op vaste dagen

Nadere informatie

Ruimte om te groeien. Pedagogisch werkplan. Buitenschoolse Opvang. (Groen van Prinsterer) Ingangsdatum: April Pagina 1 van 7

Ruimte om te groeien. Pedagogisch werkplan. Buitenschoolse Opvang. (Groen van Prinsterer) Ingangsdatum: April Pagina 1 van 7 Ruimte om te groeien Pedagogisch werkplan Buitenschoolse Opvang (Groen van Prinsterer) Pagina 1 van 7 OPVANG ONTWIKKE- LING ONTSPAN- NING OPVOEDING ONDERWIJS WOORD VOORAF Voor je ligt het werkplan van

Nadere informatie

Veel gestelde vragen Zo aan de Van der Wyckstraat

Veel gestelde vragen Zo aan de Van der Wyckstraat Veel gestelde vragen Zo aan de Van der Wyckstraat Veel gestelde vragen Inhoudsopgave 1. Uw kind 1 Hoe ziet de groepssamenstelling eruit? 1 Wie is de vestigingsmanager? 1 Hoe is het dagritme van de groepen?

Nadere informatie