Wijzigingsdocument Aeolus Back

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Wijzigingsdocument Aeolus Back"

Transcriptie

1 Aeolus Wijzigingsdocument Aeolus Back Versie 9.0 Document versie 1.0 / Horlings & Eerbeek Automatisering B.V. Industrieweg MA IJsselstein T: I:

2 Horlings & Eerbeek Automatisering BV behoudt zich het recht informatie in dit document te allen tijde te kunnen wijzigen, zonder hiervan nadere aankondiging te doen. Tenzij anders aangegeven zijn de hierin genoemde voorbeelden fictief en niet gebaseerd op werkelijke bedrijven, organisaties, producten, domeinnamen, adressen, logo s, personen, plaatsen of evenementen. Niets uit dit document mag worden nagemaakt en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, microfilm of op welke andere wijze dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Horlings & Eerbeek Automatisering BV. Het is de verantwoordelijkheid van de gebruiker om overeenkomstig de hiervoor geldende wetten op het copyright te handelen. In dit document zijn onderdelen (software, tekst, foto s en tabellen) opgenomen waarop intellectuele eigendomsrechten (auteursrechten, databankrechten en merkrechten) rusten. Horlings & Eerbeek Automatisering BV behoudt zich dienaangaande nadrukkelijk alle rechten voor. Horlings & Eerbeek Automatisering BV januari 2015

3 Inhoud HOOFDSTUK 1 Algemeen Relaties onder de klant Relaties toevoegen Voor jeugdigen Datum melding... 7 HOOFDSTUK 2 Jeugd Veld verwijzer toegevoegd op kaart algemeen Gezaghouder koppelen aan aanvraag Nieuwe velden jeugd HOOFDSTUK 3 Zorg Monitor sociaal domein Nieuwe velden Tabel reden beëindiging hercoderen Beoordelingen, kaart conclusie Veld verwijzer toegevoegd op kaart algemeen Veld Wlz indicatie Veld reden intrekking Wmo en jeugd Verplichte AGB code Tabel productcategorieën Tabel eigen productcodes Volume, eenheid en frequentie Berichtenverkeer 2.0 overstap Hercoderen producten 1.0 naar Subjecten inrichten voor heen-berichten Subjecten inrichten voor retour-berichten Keuze i-standaarden 1.0 en 2.0 in aanvraag HOOFDSTUK 4 Aanlevering TKB s SVB Invoeren productcategorieën SVB TKB versturen HOOFDSTUK 5 Rechtmatigheid Normtabel januari juli toegevoegd Heronderzoek PW... 25

4 HOOFDSTUK 6 Doelmatigheid Aanlevering SRG HOOFDSTUK 7 Debiteuren HOOFDSTUK 8 Module berichten Algemeen Algemene waarschuwingen/meldingen Mijn postvak in Van postvak in naar archief zetten Mijn postvak uit Van postvak uit naar archief zetten Alle berichten Archief Verwijderd Overzicht foutcodes 303 berichten HOOFDSTUK 9 Bijlage 1: werkwijze iwmo/ijw Berichtenverkeer iwmo en ijw Versie 2.0 versturen ontvangst ontvangsten verwerken Verzenden 304 bericht Archiveer uw 304 bericht HOOFDSTUK 10 Aanpassingen XML... 40

5 5 HOOFDSTUK 1 Algemeen 1.1 Relaties onder de klant In verband met het feit dat het in het gehele Sociale Domein steeds belangrijker wordt om inzage te krijgen in een woonleefsituatie van de klant alsmede het feit dat door de veranderende wet- en regelgeving het van belang is te weten welke relaties een klant heeft voor de i-standaarden is onder de klant een veld relaties toegevoegd. Dit veld gebruikt u met name voor de JEUGD om aan te geven wie de gezagsdrager is. Deze tabel is conform landelijke standaarden (CORV) en kan niet per gemeente worden aangepast. Op termijn zullen de huidige relaties binnen een dossier allemaal hier geplaatst worden.

6 6 1.2 Relaties toevoegen Klik op nieuw. Voeg eerst het veld soort in. Voeg de naam toe in het 1 e veld relatie en klik op de verrekijker om het zoeken te starten. Selecteer uit de lijst de juiste relatie. In het veld begindatum kunt u de datum van het aanmaken van de relatie invoegen.

7 7 1.3 Voor jeugdigen Voor het versturen van een ijw bericht is het invoeren van de gezaghouder verplicht. Wanneer er sprake is van een organisatie die gezag heeft, dan voert u deze in via het onderdeel relaties. Belangrijk is dat bij de organisatie de juiste velden zijn ingevoerd. Belangrijkste velden: - Juiste AGB code - Correct adres - KVK nummer (als er geen AGB code is). Wanneer ouders het gezag hebben, dan voert u dat in op de oude wijze (koppelen van de ouder in de huishouding bij de aanvraag). NOTE Voor verdere uitleg zie hoofdstuk 2.2 Handelsregister/ KVK nummer 1.4 Datum melding Het veld datum melding is toegevoegd in alle rapporten op de kaart algemeen.

8 8 HOOFDSTUK 2 Jeugd Nieuwe productcategorieën toegevoegd. Deze productcategorieën gebruikt u bij het aanmaken van een product, maar ook in de onderverdeling van de categorieën bij het inzetten van een PGB in het dossier van de klant. De keuzes die u hier heeft zijn nu zeer uitgebreid. Vergeet niet de categorie onderverdeling in te voegen! NOTE De categorieën met 2015 in de naamgeving mag u niet meer gebruiken; deze kunnen wij vooralsnog niet verwijderen i.v.m. lopende aanvragen.

9 9 2.1 Veld verwijzer toegevoegd op kaart algemeen In de wizard bij de start aanvraag is het veld verwijzer toegevoegd, dit veld komt ook terug op de kaart algemeen in een aanvraag onder dossier Zorg en Jeugd. Het betreft een CBS codetabel, deze is dus niet vrij aanpasbaar. Dit veld moet worden gevuld voor de monitor sociaal domein. 2.2 Gezaghouder koppelen aan aanvraag Wanneer de gezaghouder niet één van de ouders is, dan maakt u gebruik van de nieuwe methodiek onder relaties. Wanneer een gezagdrager een organisatie is, dan maakt u eerst de organisatie aan, deze selecteert u bij relaties. Vervolgens maakt u een aanvraag aan. Het veld is gezag bij ouders zet u op nee. In het veld gezaghouder selecteert u de juiste gezaghouder (de organisatie).

10 Nieuwe velden jeugd Op de kaart algemeen is het veld herkomst toegevoegd, dit veld wordt gebruikt om aan te geven wie de aanvrager is (anders dan de klant, bijvoorbeeld school maar ook zorginstelling, etc.). In het aanvraag rapport is op de kaart advies het veld intrekking toegevoegd. Dit veld moet u invullen wanneer er sprake is van een intrekking en wordt geleverd aan het CBS voor de Monitor Sociaal Domein. Voor de Monitor Sociaal Domein moet een reden einde geleverd worden die niet overeenstemt met uw eigen tabel. Om een goede levering te kunnen doen, moet de tabel worden aangepast aan de monitor sociaal domein. De tabel moet aangepast worden. Deze tabel vindt u bij: applicatiebeheer tabellen reden einde WVG voorziening. NOTE Actie applicatiebeheer: verricht de handelingen zoals beschreven in hoofdstuk 3.3

11 11 HOOFDSTUK 3 Zorg 3.1 Monitor sociaal domein NOTE Voordat u de update 9.0 gaat installeren moet u eerst de monitor sociaal domein genereren en aanleveren aan het CBS. Vanaf 1 januari verandert de monitor sociaal domein en kunt u niet meer op de oude wijze aanleveren. 3.2 Nieuwe velden Op de kaart algemeen is het veld herkomst toegevoegd, dit veld wordt gebruikt om aan te geven wie de aanvragen is (anders dan de klant, bijvoorbeeld zoon, maar ook zorginstelling, etc.). In alle aanvraag rapporten is op de kaart advies het veld intrekking (zie ook H 3.7) toegevoegd. Dit veld moet u invullen wanneer er sprake is van een intrekking en wordt geleverd aan het CBS voor de monitor sociaal domein. 3.3 Tabel reden beëindiging hercoderen Voor de Monitor Sociaal Domein moet een reden einde geleverd worden die niet overeenstemt met uw eigen tabel. Om een goede levering te kunnen doen, moet de tabel worden aangepast aan de Monitor Sociaal Domein. De tabel moet aangepast worden. Deze tabel vindt u bij: applicatiebeheer tabellen reden beëindiging.

12 12 Open het eerste veld middels een dubbelklik, in dit geval verhuizing. Het veld externe code vult u met de code van de monitor sociaal domein, zodat in een levering de juiste code wordt geleverd. Deze handelingen doet u voor alle verplichte velden van de monitor. Had u in het verleden slechts 1 of 2 redenen ingevoerd, dan heeft u er na deze handeling minimaal 7. Verplichte velden Monitor Sociaal Domein Overlijden Levering zorg of ondersteuning is beëindigd - toewijzing sluiten Levering zorg of ondersteuning is beëindigd - toewijzing aanhouden Verhuizing naar een andere gemeente Voortzetting ondersteuning in sociale basisondersteuning Voortzetting in Zvw Voortzetting in Wlz NOTE Actie applicatiebeheer: aanpassen tabel reden beëindiging aan de nieuwe landelijke standaard.

13 Beoordelingen, kaart conclusie De verplichting voor het leveren van grondslagen voor de i-standaarden is opgeheven. Derhalve is het niet meer noodzakelijk om de kaart Conclusie te vullen. Alleen de kaart beperkingen kan nog geleverd worden in een i-bericht, alle overige kaarten worden door ons niet meer geleverd in een bericht. 3.5 Veld verwijzer toegevoegd op kaart algemeen In de wizard bij de start aanvraag is het veld verwijzer toegevoegd, dit veld komt ook terug op de kaart algemeen in een aanvraag onder dossier Zorg en Jeugd. Het betreft een CBS codetabel, deze is dus niet vrij aanpasbaar. Dit veld moet worden gevuld voor de monitor sociaal domein.

14 Veld Wlz indicatie Veld Wlz indicatie werd niet goed opgeslagen, dit is in versie 9.0 verholpen.

15 Veld reden intrekking Wmo en jeugd Op de kaart advies bij een aanvraag onder dossier Wmo en jeugd is ivm de levering monitor sociaal domein een veld reden intrekking toegevoegd. Dit veld is alleen actief wanneer u in het veld beslissing intrekking kiest. 3.8 Verplichte AGB code Wanneer u een product een i-categorie toekent onder een organisatie (ijw of iwmo, dan is het veld AGB code verplicht gesteld.

16 Tabel productcategorieën De tabel met standaard productcategorieën is voor de iwmo en de ijw uitgebreid. NOTE Actie applicatiebeer: indien u overstapt op i-standaarden 2.0 mag u de oude categorieën niet meer gebruiken. Producten met een oude categorie moet u omzetten naar een nieuwe. Reeds geleverde oude categorieën hoeven niet opnieuw geleverd te worden. Oude categorieën hebben het jaartal 2015 voor de naamgeving staan Tabel eigen productcodes Indien u gebruik gaat maken van nieuwe eigen productcodes, dan kunt u de bestaande tabel eigen productcodes uitbreiden. NOTE Actie applicatiebeheer: applicatiebeheer-tabellen-eigenproductcodes kunt u aanvullen met nieuwe productcodes Volume, eenheid en frequentie Vanwege het feit dat nog niet alle gemeenten direct over willen stappen op de i- standaarden 2.0, hebben wij besloten dat u vooralsnog uw producten niet hoeft te coderen op volume, eenheid en frequentie, dit doen wij automatisch voor u in het bericht.

17 Berichtenverkeer 2.0 overstap Voordat u kunt starten met de i-standaarden versie 2.0 moet u vooraf een aantal zaken inrichten in de applicatie. Stap 1: - Uitvinken berichten 1.0 standaard Ga naar de module dossier. Kies hier voor berichtdefinities. Selecteer een bericht, bijvoorbeeld iwmo versie 1. Dubbelklik hierop. Het veld status zet u op verwijderd. Klik op dossieritems. Vink alle dossieritems uit (dit is een dubbele veiligheid met de status verwijderd kan e.e.a. niet meer gebruikt worden). NOTE Let op! Gedurende het inrichten kunt u beter even geen berichten verzenden i.v.m. foutmeldingen

18 Hercoderen producten 1.0 naar 2.0 Indien u de overstap maakt van 1.0 naar 2.0 kunt u producten met een iwmo of ijw code van 1.0 niet meer versturen. NOTE Actie applicatiebeheer: Ga naar organisaties, kies een zorgorganisatie-open een product en zet de nieuwe correcte categorie. Met name bij de jeugd zullen de categorieën gewijzigd zijn. Stap 2: Stap 1: - Aanvinken berichten 2.0 standaard Kies hetzelfde bericht als bij stap 1, maar kies hier voor versie 2. Bij berichtsjabloon zet u de juiste paden en de status zet u op gepubliceerd.

19 19 Open dossieritems en vink de dossieritem aan waarvan een bericht mag worden verzonden (dit geldt zowel voor iwmo als voor ijw). Stap 3: Kies voor rechten Vink aan wie een bericht mag aanmaken (in geval van een 301 en een 304 wie een bericht mag versturen).

20 20 Stap 4: Kies voor Subjecten 3.14 Subjecten inrichten voor heen-berichten Een heen-bericht is een bericht dat wordt verzonden vanuit Aeolus Back (301 of 304). Voeg de juiste status en het juiste pad toe bij berichtsjabloon. Voeg bij versturende partij uw gemeente toe.

21 21 NOTE Let op! Bij gemeente moet u kiezen voor gemeente met daarachter tussen haakjes (gemeente), kies niet voor alleen uw gemeentenaam. Het uiteindelijk overzicht is als volgt: Uw gemeentenaam + gemeentecode als versturende partij Uw gemeentenaam + gemeentecode als Gemeente (bijv. centrum gemeenten)

22 Subjecten inrichten voor retour-berichten Berichtsjabloon instellen, voeg de exportmap toe. Dossieritems Kunnen allemaal leeg blijven, u ontvangt namelijk een bericht, u verstuurt geen 302 of 303 bericht. Rechten Hier moet u aanvinken wie 302 en 303 berichten mag ontvangen. Subjecten Klik op nieuw Kies voor de rol ontvanger Zoek uit de gebruikers in uw database de juiste persoon die mag ontvangen, dit doet u door in het veld zoeken op de naam in te vullen en vervolgens op de verrekijker te klikken. Voeg daarna de gebruiker toe. Zoek hier één van uw gebruikers op, bijvoorbeeld mevrouw jansen, bij zoeken op staat dan jansen, in het onderste veld kunt u dan kiezen welke mevrouw jansen het bericht mag ontvangen

23 23 Alleen deze personen kunnen en mogen berichten ontvangen. NOTE Let op! Gedurende het inrichten kunt u beter even geen berichten verzenden i.v.m. foutmeldingen 3.16 Keuze i-standaarden 1.0 en 2.0 in aanvraag

24 24 HOOFDSTUK 4 TKB = Toekenningsbericht Aanlevering TKB s SVB Horlings & Eerbeek heeft bij de SVB nog de volgende vraagstukken uitstaan: - Indexeren PGB s Is het mogelijk om meerjaren TKB s te indexeren en opnieuw aan te leveren voor de SVB zonder dat dit uitval veroorzaakt? - Op welke wijze moet een TKB worden aangeleverd als er voor meerjaren is aangeleverd en de klant tussentijds overlijdt en de gemeente met terugwerkende kracht een beëindiging stuurt. Deze situatie is nu relevant bij gemeenten en veroorzaakt uitval in Aeolus Back en bij de SVB. - Wat gebeurt er met TKB s als er voor meerjaren is aangeleverd en de gemeente besluit op jaarlijkse aanleveringen over te gaan. Op 23 december is hier nog telefonisch contact over geweest met de SVB. Aangegeven is dat men tracht deze situaties te ondervangen in de applicatie van de SVB zodat e.e.a. niet leidt tot uitval. Met de SVB is afgesproken dat Horlings & Eerbeek de eerste geïndexeerde gemeente aanmeldt bij de SVB zodat de resultaten bekeken kunnen worden. 4.1 Invoeren productcategorieën De SVB heeft in haar batchverwerking strengere controles doorgevoerd. Wanneer u 2 budgetten aanlevert die min of meer op elkaar lijken kan dit uitval veroorzaken. Om dit te beperken raden wij u dringend aan om altijd de productcategorieën onder een productperiode te vullen. 4.2 SVB TKB versturen De TKB berichten verstuurt u nog op de oude manier, alleen het scherm is veranderd. Wanneer u een bericht wilt aanmaken, dan kiest u voor alle berichten.

25 25 HOOFDSTUK 5 Rechtmatigheid 5.1 Normtabel januari juli toegevoegd In de tabel is het bedrag voor de individuele inkomenstoeslag niet gevuld omdat dit gemeentelijk beleid is, uw applicatiebeheerder kan de bedragen vullen. NOTE Actie applicatiebeheer: invoeren bedragen inkomenstoeslag NOTE Er is géén automatische norm berekening voor de volgende uitzonderingssituatie: terugwerkende kracht kostendelersnorm gehuwden, waarvan één partner jonger is dan 21 jaar met ten laste komende kinderen en meetellende medebewoners, art. 22 a. 5.2 Heronderzoek PW Op de kaart Algemeen staat nu staat nu standaard geselecteerd op Participatiewet. Indien een heronderzoek moet worden uitgevoerd voor een andere regeling, dan kun u dit in de listbox selecteren.

26 26 HOOFDSTUK 6 Doelmatigheid 6.1 Aanlevering SRG De aanlevering SRG is gewijzigd. Op verzoek van het CBS zijn de volgende velden verwijderd uit het bericht: - Positie participatieladder - Begindatum positie participatieladder - Reden einde voorziening HOOFDSTUK 7 Debiteuren NOTE Alimentatienormen zijn d.d nog niet ontvangen. Gemeenten die gebruik maken van de module verhaal, ontvangen een script nadat deze beschikbaar wordt gesteld, naar verwachting is dit half januari. HOOFDSTUK 8 Module berichten 8.1 Algemeen De module berichten is verplaatst van overzichten naar algemeen! In het algemene scherm treft u algemene waarschuwingen aan. Dit zijn waarschuwingen die niet één specifieke klant betreffen, maar zaken die in de algemene inrichting niet correct zijn. U kunt hierbij denken aan een organisatie zonder AGB code.

27 Algemene waarschuwingen/meldingen Melding Kostenplaats ontbreekt AGB code ontbreekt Rekeningnummer ontbreekt Rechten ontbreken Dossieritems ontbreken Subject ontbreekt Subject ontbreekt Ontvangende partij ontbreekt Ontvanger ontbreekt toelichting Kostenplaats ontbreekt bij specifiek product AGB code ontbreekt bij organisatie of organisatie product Óf Zelfde AGB code wordt bij meerdere organisaties gebruikt. Rekeningnummer bij organisatie ontbreekt Rechten per berichttype moeten nog worden ingeregeld Aanvraagtypen bij berichtdefinities zijn niet of niet volledig ingericht. Dus inregelen bij welke aanvragen welke berichten mogen worden verzonden of ontvangen Versturende partij ontbreekt bij berichttype 301 en/of 304. Deze moet u nog inrichten bij de berichtdefinities. Gemeentenaam mist bij de instellingen van de berichtdefinities De organisatie SVB is niet gezet als ontvangende partij bij een SVB PGB bericht. Dit stelt u in bij berichtdefinities. Er zijn geen gebruikers ingericht die het bericht mogen ontvangen, het bericht kan dan niet binnenkomen. Dit richt u in bij berichtdefinities. 8.3 Mijn postvak in Mijn postvak in bevat 302 en 303 berichten. In mijn postvak in treft u een overzicht van de berichten waarvoor u geautoriseerd bent. Bent u niet geautoriseerd voor het ontvangen van 302 en 303 berichten, dan is dit postvak leeg.

28 Van postvak in naar archief zetten Dubbelklik op een item (302 of 303). Er opent zich een wizard, na het doorlopen van de wizard wordt het item automatisch op gelezen gezet. Wilt u het item archiveren, dan klikt u op de button Acties. Klik vervolgens op Archiveer bericht. Het bericht wordt nu naar uw gearchiveerde items gezet. 8.4 Mijn postvak uit Hier staan uw verzonden 301 en 304 berichten. Deze worden hier pas verwijderd als u deze actief in archief zet (zie ook voorgaande paragraaf).

29 Van postvak uit naar archief zetten 8.5 Alle berichten Hier staan alle berichten op chronologische volgorde (meest recente bovenaan). Dit postvak heeft een raadpleeg functionaliteit, hier werkt u niet actief mee.

30 Archief Hier staan alle berichten die automatisch of door uw tussenkomst naar archief zijn gezet. 8.7 Verwijderd Hierin staan alle verwijderde berichten.

31 Overzicht foutcodes 303 berichten Deze foutcodes zijn de standaard foutcodes zoals aangegeven bij de i-standaarden in het BEP model ( Een aantal hiervan hebben wij voor u toegelicht. Voor een actueel overzicht en het bijhouden en aanpassen van alle meldingen verwijzen wij u naar de site van de i-standaarden. Foutnr Foutcode Toelichting oplossing 0 Niet gezet 30 Factuurnummer Declarant Ontbreekt Onjuist Niet Uniek Niet uniek = nr is al eerder gebruikt 200 Geen opmerking over dit record 383 Wmo/Jeugd aanbieder ontbreekt of is niet juist 435 BSN is onjuist Ontbreekt Niet gevonden 638 Aantal uitgevoerde producten of hoeveelheid afgeleverd ontbreekt of is onjuist Productcode ontbreekt of is onjuist 5803 Verrekenpercentage factor ontbreekt of is onjuist? 8001 Declaratie of Factuur is volledig toegewezen Record is niet beoordeeld wegens afkeuring van boven- en/of ondergeschikte regels 8004 BSN in combinatie met geboortedatum is niet gevonden Begin- en/of einddatum product is niet gevonden Product is niet gevonden bij deze cliënt 8215 Waarde Berekend bedrag is ongelijk aan waarde Aantal uitgevoerde producten maal Tarief product (incl. BTW) Maximum aantal prestaties is overschreden bij dit product Verzekerde heeft geen geldige beschikking voor gedeclareerde zorgperiode. De aanbieder is niet bekend Aantal (bijv. uren) vastgelegd in 301 stemt niet overeen met het aantal in de 303 Deze is al volledig betaald Ofwel aanbieder bekend maken of 303 niet accepteren en retour zenden Ofwel niet accepteren of corrigeren BSN Ofwel 304 verzenden of accepteren Ofwel 304 verzenden of accepteren, productcode controleren. Checken of deze klant wel een 301 heeft gekregen vanuit Aeolus Back

32 32 Foutnr Foutcode Toelichting oplossing 8289 Soort prestatie/tarief ontbreekt of is onjuist in relatie met de DBC prestatiecode. Alleen bij het inlezen van een gedeeltelijke Berekend bedrag zorgverzekeraar ontbreekt of is onjuist Toegekend bedrag ontbreekt of is onjuist Totaal ingediend declaratie/- factuurbedrag ontbreekt of is onjuist 8451 Totaal toegekend bedrag ontbreekt of is onjuist Tijdseenheid zorgactiviteit ontbreekt of is onjuist. Alleen bij het inlezen van een gedeeltelijke 321

33 33 HOOFDSTUK 9 Bijlage 1: werkwijze iwmo/ijw Berichtenverkeer iwmo en ijw 2.0 In deze bijlage treft u de werkwijze aan voor het verzenden, ontvangen en versturen van de berichten Versie 2.0 versturen Dit gaat op exact dezelfde wijze als het versturen van een 301 versie 1.0. U kiest op de kaart berichten voor nieuw en u volgt de wizard ontvangst De 302 komt binnen bij berichten, onder de aanvraag én postvak uit bij de module berichten, bij alle berichten. Dit is een automatisch proces. In postvak uit staat ook uw 301 bericht, dit bericht blijft staan en heeft totdat er een 302 op binnenkomt de status verstuurd. Wanneer een 302 binnenkomt op een verstuurde 301, dan wordt de status van de 301 gezet op afgerond of uitgevallen. Op deze wijze kunt u controleren of een 301 een 302 heeft ontvangen. De 302 berichten vindt u dus bij alle berichten.

34 ontvangsten verwerken De 303 declaratieberichten komen in bij de module algemeen berichten. Deze berichten zijn alleen zichtbaar voor personen die hiervoor gemachtigd zijn (zie hoofdstuk 3.12 en verder). Selecteer een regel, let op een regel kan meerdere declaraties bevatten. Na dubbelklik verschijnt een pop-up van een wizard. Controleer het eerste scherm en klik dan op volgende.

35 35 Dit bestand bevat maar 1 declaratieregel (het zal vaker vorkomen dat er meerdere aanwezig zijn). Deze declaratieregel bevat een uitroepteken, dit betekent dat er in deze regel elementen zijn die niet correct zijn (Aeolus Back voert een automatische controle uit). Dubbelklik op de regel. De velden met een bevatten een foutmelding waardoor niet automatisch de betaalregels worden aangemaakt. Een overzicht van de foutcodes en de mogelijke oplossing(en) treft u in paragraaf 8.8 aan. Onderaan de wizard ziet u een overzicht met de foutmeldingen. Regels met foutmeldingen worden niet automatisch verwerkt tot factuur- en betaalregels.

36 36 Om te kunnen betalen moet het veld aangeleverde gegevens zijn akkoord op ja staan. Dit kunt u eventueel ook handmatig doen. Indien akkoord op ja staat verschijnt er een groene vink aan het einde van de regel. U kunt in een bestand met meerdere regels slechts 1 of een gedeelte afkeuren. Klik op volgende.

37 37 Indien u direct de factuur wilt aanmaken, dan zet u het eerste veld op ja. Voeg de velden toe.

38 38 Klik op het veld bekijk betaalregel. De betaalregels die in het declaratiebericht staan worden nu automatisch overgenomen. En worden eronder getoond ( 200 euro voor hulp bij het huishouden). Klik op volgende. Indien u start aanklikt wordt automatisch het 304 bericht verzonden naar de verzender van het 303 bericht.

39 Verzenden 304 bericht In principe wordt een 304, na doorlopen van de wizard voor de 303, automatisch verzonden. Een verzonden 304 vindt u in uw postvak uit in de module berichten. 9.6 Archiveer uw 304 bericht Indien u uw 304 wilt archiveren, dan klikt u op de button Acties. Klik vervolgens op Archiveer bericht. Uw bericht wordt nu naar archief gezet. NOTE Let op! U heeft maar 3 werkdagen om te reageren op een 303 bericht (zie

40 40 HOOFDSTUK 10 Aanpassingen XML Binnen Aeolus Back worden sjablonen gebruikt. Deze sjablonen worden bij iedere release gecontroleerd en waar nodig aangepast. Ook worden nieuwe sjablonen beschikbaar gesteld. Onderstaand staat beschreven welke sjablonen zijn aangepast/ toegevoegd en welke aanpassingen zijn doorgevoerd. BELANGRIJK: De gemeente heeft de mogelijkheid om de standaard sjablonen individueel aan te passen. Er is bij het aanpassen van sjablonen geen rekening gehouden met deze individuele aanpassingen. Indien u aanpassingen heeft aangebracht aan sjablonen in uw sjablonenmap, kan het zijn dat bij het plaatsen van de nieuwe sjablonen individuele aanpassingen worden overschreven. Horlings & Eerbeek is niet verantwoordelijk voor het overschrijven van deze individueel aangepaste sjablonen. Eventuele wijzigingen dient u zelf door te voeren. Natuurlijk zijn de consultants van Horlings & Eerbeek te allen tijde bereid u hier bij te ondersteunen. Bestand Aanvraaggegevens.xml Aanpassing Veld Herkomst toegevoegd t.b.v. alle rapporten. Indien veld Herkomst niet is gevuld, wordt dit niet getoond Datum melding toegevoegd t.b.v. alle rapporten. In de dossiers Zorg en Jeugd het veld Verwijzer toegevoegd. Veld Procedure aangepast. Indien de waarde van het veld Procedure = 0 (niet gedefinieerd) wordt het niet meer getoond in de rapportage In het dossier Jeugd zijn 2 velden toegevoegd, namelijk gezaghouder: - Ligt het gezag bij de ouder - Gezaghouder In de aanvragen mutatie en beëindiging Zorg en Jeugd zijn 2 velden toegevoegd t.b.v. de monitor sociaal domein - Reden einde - Reden mutatie (alleen bij mutatierapport) AanvraaggegevensOnderwijs.xml Veld Herkomst toegevoegd t.b.v. alle rapporten. Indien veld Herkomst niet is gevuld, wordt dit niet getoond Datum melding toegevoegd t.b.v. alle rapporten. Woonlasten.xml Veld Toelichting toegevoegd. Indien veld niet is gevuld, wordt het ook niet getoond in het rapport.

41 41 Bestand AdviesHBH.xml Aanpassing Datum heronderzoek toegevoegd. Indien er geen datum is ingevoerd, wordt het veld ook niet getoond in de output. Reden intrekking is toegevoegd. Wordt alleen getoond indien van toepassing. WMOadvies.xml Normering.xml Reden intrekking toegevoegd. Wordt alleen getoond indien advies = Intrekking Situatie huishoudleden aangepast aan de huidige omschrijvingen in de participatiewet. Toeslag bij normering gedeactiveerd. OverigLangdurig2009.xml Langdurigheidstoeslag vervangen door individuele inkomenstoeslag. WWB vervangen door Participatiewet Clientuitgebreid.xml Dubbele regel woonsituatie verwijderd. Veld zakelijke relatie verwijderd. Niet meer van toepassing.

Dossier/aanvraag/voorziening aanmaken

Dossier/aanvraag/voorziening aanmaken AEOLUS VERSIE 1 AEOLUS Dossier/aanvraag/voorziening aanmaken Aeolus Back Versie 1 / 18-9-2018 Horlings & Eerbeek Automatisering BV behoudt zich het recht informatie in dit document te allen tijde te kunnen

Nadere informatie

Wijzigingsdocument Aeolus Back

Wijzigingsdocument Aeolus Back Aeolus Wijzigingsdocument Aeolus Back Versie 9.0.3.0 Document versie 1.0 / 12-2-2016 Horlings & Eerbeek Automatisering B.V. Industrieweg 24 3401 MA IJsselstein T: 030-2468777 I: www.horlingseneerbeek.nl

Nadere informatie

Wijzigingsdocument Aeolus Back

Wijzigingsdocument Aeolus Back Aeolus Wijzigingsdocument Aeolus Back Versie 9.2 Document versie 1.0 / 28-6-2016 Horlings & Eerbeek Automatisering B.V. Industrieweg 24 3401 MA IJsselstein T: 030-2468777 I: www.horlingseneerbeek.nl Horlings

Nadere informatie

EBB. EBB-Applicatiebeheer. Beveiliging. Versie

EBB. EBB-Applicatiebeheer. Beveiliging. Versie EBB VERSIE 6.0.0 EBB EBB APPLICATIEBEHEER EBB-Applicatiebeheer Beveiliging Versie 1 2018 VERSIE 7.2 EBB EBB APPLICATIEBEHEER 2 Horlings & Eerbeek Automatisering BV behoudt zich het recht informatie in

Nadere informatie

Wijzigingsdocument Aeolus Back

Wijzigingsdocument Aeolus Back Aeolus Wijzigingsdocument Aeolus Back Versie 9.0.2.0 Document versie 1.0 / 27-1-2016 Horlings & Eerbeek Automatisering B.V. Industrieweg 24 3401 MA IJsselstein T: 030-2468777 I: www.horlingseneerbeek.nl

Nadere informatie

Wijzigingsdocument

Wijzigingsdocument AEOLUS Wijzigingsdocument 10.3.1.0 Aeolus Back V1.1 3-7-2018 BLADZIJDE 1 Horlings & Eerbeek Automatisering BV behoudt zich het recht informatie in dit document te allen tijde te kunnen wijzigen, zonder

Nadere informatie

AEOLUS. Aanvraag verwerken. Aeolus Back Versie 1 /

AEOLUS. Aanvraag verwerken. Aeolus Back Versie 1 / AEOLUS VERSIE 1 AEOLUS Aanvraag verwerken Aeolus Back 10.0.2.0 Versie 1 / 8-2-2017 Horlings & Eerbeek Automatisering BV behoudt zich het recht informatie in dit document te allen tijde te kunnen wijzigen,

Nadere informatie

AEOLUS. SVB aanleveren. Aeolus Back Versie 1 /

AEOLUS. SVB aanleveren. Aeolus Back Versie 1 / AEOLUS VERSIE 1 AEOLUS SVB aanleveren Aeolus Back 10.0.2.0 Versie 1 / 6-2-2017 Horlings & Eerbeek Automatisering BV behoudt zich het recht informatie in dit document te allen tijde te kunnen wijzigen,

Nadere informatie

Hoofd- en subproductcodes inrichten

Hoofd- en subproductcodes inrichten AEOLUS V3 AEOLUS HOOFD- EN SUBPRODUCTCODES INRICHTEN Hoofd- en subproductcodes inrichten Aeolus Back 10.2.0.3 V3 27-3-2018 2 Horlings & Eerbeek Automatisering BV behoudt zich het recht informatie in dit

Nadere informatie

AEOLUS. Cliënt aanmaken. Aeolus Back. Versie 1 /

AEOLUS. Cliënt aanmaken. Aeolus Back. Versie 1 / AEOLUS VERSIE 1 AEOLUS Cliënt aanmaken Aeolus Back Versie 1 / 7-9-2018 Horlings & Eerbeek Automatisering BV behoudt zich het recht informatie in dit document te allen tijde te kunnen wijzigen, zonder hiervan

Nadere informatie

Creditfactuur aanmaken

Creditfactuur aanmaken AEOLUS V1 AEOLUS CREDITFACTUUR AANMAKEN Creditfactuur aanmaken Aeolus Back v1 9-8-2018 Horlings & Eerbeek Automatisering BV behoudt zich het recht informatie in dit document te allen tijde te kunnen wijzigen,

Nadere informatie

Stappenplan toevoegen gezinsplan

Stappenplan toevoegen gezinsplan EBB DOCUMENT VERSIE 1.0 EBB STAPPENPLAN TOEVOEGEN GEZINSPLAN Stappenplan toevoegen gezinsplan Aeolus Front Document versie 1.0 / 2-3-2015 Horlings & Eerbeek Automatisering B.V. Industrieweg 24 3401 MA

Nadere informatie

AEOLUS. Aeolus Front. Dossier uitdraaien V1 /

AEOLUS. Aeolus Front. Dossier uitdraaien V1 / AEOLUS V1 AEOLUS AEOLUS FRONT Aeolus Front Dossier uitdraaien V1 / 21-3-2019 V1 / AEOLUS AEOLUS FRONT Horlings & Eerbeek Automatisering BV behoudt zich het recht informatie in dit document te allen tijde

Nadere informatie

Werkproces gezinsplan

Werkproces gezinsplan AEOLUS WERKPROCES GEZINSPLAN Werkproces gezinsplan Aeolus Front v1 6-8-2018 Horlings & Eerbeek Automatisering BV behoudt zich het recht informatie in dit document te allen tijde te kunnen wijzigen, zonder

Nadere informatie

Checklist decentralisaties

Checklist decentralisaties AEOLUS VERSIE 1 AEOLUS CHECKLIST DECENTRALISATIES Checklist decentralisaties Gemeenten Versie 1 / 1-12-2014 VERSIE 1 / AEOLUS CHECKLIST DECENTRALISATIES Horlings & Eerbeek Automatisering BV behoudt zich

Nadere informatie

Stappenplan toevoegen melding

Stappenplan toevoegen melding EBB DOCUMENT VERSIE 1.0 EBB STAPPENPLAN TOEVOEGEN MELDING Stappenplan toevoegen melding Aeolus Front Document versie 1.0 / 2-3-2015 Horlings & Eerbeek Automatisering B.V. Industrieweg 24 3401 MA IJsselstein

Nadere informatie

Wijzigingsdocument Aeolus Back

Wijzigingsdocument Aeolus Back Aeolus Wijzigingsdocument Aeolus Back Versie 10.0.0 Document versie 1.0 / 12-12-2016 Horlings & Eerbeek Automatisering B.V. Industrieweg 24 3401 MA IJsselstein T: 030-2468777 I: www.horlingseneerbeek.nl

Nadere informatie

Werkproces melding aanmaken

Werkproces melding aanmaken AEOLUS WERKPROCES MELDING AANMAKEN Werkproces melding aanmaken Aeolus Front v1 16-7-2018 Horlings & Eerbeek Automatisering BV behoudt zich het recht informatie in dit document te allen tijde te kunnen

Nadere informatie

Wijzigingsdocument

Wijzigingsdocument AEOLUS Wijzigingsdocument 10.3.2.0 Aeolus Back V1.0 19-10-2018 BLADZIJDE 1 Horlings & Eerbeek Automatisering BV behoudt zich het recht informatie in dit document te allen tijde te kunnen wijzigen, zonder

Nadere informatie

Wijzigingsdocument 2018_08

Wijzigingsdocument 2018_08 AEOLUS Wijzigingsdocument 2018_08 Aeolus Front Versie 1-30-8-2018 BLADZIJDE 1 Horlings & Eerbeek Automatisering BV behoudt zich het recht informatie in dit document te allen tijde te kunnen wijzigen, zonder

Nadere informatie

Handleiding module Berichtenconverter Wmo en Jeugd bètaversie

Handleiding module Berichtenconverter Wmo en Jeugd bètaversie Handleiding module Berichtenconverter Wmo en Jeugd bètaversie Beheerteam istandaarden Datum 24 december 2014 Versie 0.8 Status Concept Inhoud 1 Introductie 2 2 Installatie 4 3 Het gebruik van de Berichtenconverter

Nadere informatie

Organisaties/diensten en de catalogus

Organisaties/diensten en de catalogus AEOLUS Organisaties/diensten en de catalogus Aeolus Front v1 16-9-2016 Horlings & Eerbeek Automatisering BV behoudt zich het recht informatie in dit document te allen tijde te kunnen wijzigen, zonder hiervan

Nadere informatie

Release notes

Release notes AEOLUS Release notes 10.2.0.0 Aeolus Back V4 20-11-2017 BLADZIJDE 1 Horlings & Eerbeek Automatisering BV behoudt zich het recht informatie in dit document te allen tijde te kunnen wijzigen, zonder hiervan

Nadere informatie

Handleiding module Berichtenconverter Wmo en Jeugdwet

Handleiding module Berichtenconverter Wmo en Jeugdwet Handleiding module Berichtenconverter Wmo en Jeugdwet Beheerteam istandaarden Datum 2 januari 2015 Versie 1.0 Status Definitief Inhoud 1 Introductie 2 2 Installatie 4 3 Het gebruik van de Berichtenconverter

Nadere informatie

Nedap healthcare iwmo of ijw beschikking handmatig toevoegen / wijzigen

Nedap healthcare iwmo of ijw beschikking handmatig toevoegen / wijzigen Het is mogelijk om iwmo en ijw-beschikkingen handmatig in te voeren. Hierdoor wordt het mogelijk om naar gemeentes 303-declaraties te kunnen versturen, zonder dat de gemeente hiervoor beschikkingen in

Nadere informatie

AEOLUS. Beheer Rechten. Aeolus Front V1 /

AEOLUS. Beheer Rechten. Aeolus Front V1 / AEOLUS V1 AEOLUS BEHEER RECHTEN Beheer Rechten Aeolus Front V1 / 2-7-2018 V1 / AEOLUS BEHEER RECHTEN Horlings & Eerbeek Automatisering BV behoudt zich het recht informatie in dit document te allen tijde

Nadere informatie

AEOLUS. Sociale Kaart. Aeolus Front. Versie 3 /

AEOLUS. Sociale Kaart. Aeolus Front. Versie 3 / AEOLUS VERSIE 3 AEOLUS Sociale Kaart Aeolus Front Versie 3 / 9-8-2018 Horlings & Eerbeek Automatisering BV behoudt zich het recht informatie in dit document te allen tijde te kunnen wijzigen, zonder hiervan

Nadere informatie

Batch voor bijwerken gegevens

Batch voor bijwerken gegevens AEOLUS BATCH VOOR BIJWERKEN GEGEVENS Batch voor bijwerken gegevens Aeolus Back 10.2.0.0 v1.1 3-7-2017 Horlings & Eerbeek Automatisering BV behoudt zich het recht informatie in dit document te allen tijde

Nadere informatie

Overzicht foutmeldingen ZorgNed bij berichtenverkeer 2.1

Overzicht foutmeldingen ZorgNed bij berichtenverkeer 2.1 1. Cliënt (BSN) is niet Er is geen toewijzing aanwezig bekend bij de gemeente. voor uw cliënt. U dient een Verzoek om Toewijzing (JW315) in via berichtenverkeer ''Koppelingen - iwmo - en ijw berichten

Nadere informatie

Organisaties en catalogus

Organisaties en catalogus AEOLUS Organisaties en catalogus Aeolus Front v1 28-7-2015 Horlings & Eerbeek Automatisering BV behoudt zich het recht informatie in dit document te allen tijde te kunnen wijzigen, zonder hiervan nadere

Nadere informatie

AEOLUS. Toevoegen klant. Aeolus Front. v

AEOLUS. Toevoegen klant. Aeolus Front. v AEOLUS V1 AEOLUS TOEVOEGEN KLANT Toevoegen klant Aeolus Front v1 6-8-2018 Horlings & Eerbeek Automatisering BV behoudt zich het recht informatie in dit document te allen tijde te kunnen wijzigen, zonder

Nadere informatie

AEOLUS. Credits corrigeren. Aeolus Back V

AEOLUS. Credits corrigeren. Aeolus Back V AEOLUS Credits corrigeren Aeolus Back 10.2.0.0 V2 3-11-2017 Horlings & Eerbeek Automatisering BV behoudt zich het recht informatie in dit document te allen tijde te kunnen wijzigen, zonder hiervan nadere

Nadere informatie

Toewijzings- en declaratieprotocol Wmo BOV- en Kempengemeenten voor maatwerkvoorzieningen. begeleiding 18+

Toewijzings- en declaratieprotocol Wmo BOV- en Kempengemeenten voor maatwerkvoorzieningen. begeleiding 18+ Toewijzings- en declaratieprotocol Wmo BOV- en Kempengemeenten voor maatwerkvoorzieningen begeleiding 18+ Ingangsdatum protocol: 1 januari 2018 Inleiding Zorgaanbieders dienen voor gegevensuitwisseling

Nadere informatie

Correctie Beslissing Product

Correctie Beslissing Product AEOLUS VERSIE 1 AEOLUS Correctie Beslissing Product Aeolus Back 10.0.3.0 Versie 1 / 20-2-2017 Horlings & Eerbeek Automatisering BV behoudt zich het recht informatie in dit document te allen tijde te kunnen

Nadere informatie

AEOLUS. Rapportage. Aeolus Front V1 /

AEOLUS. Rapportage. Aeolus Front V1 / AEOLUS V1 AEOLUS RAPPORTAGE Rapportage Aeolus Front V1 / 4-9-2018 V1 / AEOLUS RAPPORTAGE Horlings & Eerbeek Automatisering BV behoudt zich het recht informatie in dit document te allen tijde te kunnen

Nadere informatie

Kopiëren en plakken Front

Kopiëren en plakken Front AEOLUS V1 AEOLUS KOPIËREN EN PLAKKEN FRONT Kopiëren en plakken Front Aeolus Front 2018_02 v1 19-2-2017 Horlings & Eerbeek Automatisering BV behoudt zich het recht informatie in dit document te allen tijde

Nadere informatie

Release notes

Release notes AEOLUS Release notes 10.3.0.0 Aeolus Back V1 26-3-2018 BLADZIJDE 1 Horlings & Eerbeek Automatisering BV behoudt zich het recht informatie in dit document te allen tijde te kunnen wijzigen, zonder hiervan

Nadere informatie

Handleiding module Berichtenconverter Wmo en Jeugdwet

Handleiding module Berichtenconverter Wmo en Jeugdwet Handleiding module Berichtenconverter Wmo en Jeugdwet Beheerteam istandaarden Datum 13 augustus 2015 Versie 1.1 Status Definitief Inhoud 1 Introductie 3 2 Installatie 5 3 Het gebruik: Berichten aanmaken

Nadere informatie

Versie Juni Voorlopige Handreiking iwmo van de gemeente Den Haag

Versie Juni Voorlopige Handreiking iwmo van de gemeente Den Haag Versie 0.4 21 Juni 2016 Voorlopige Handreiking iwmo van de gemeente Den Haag Inhoudsopgave 1 Inleiding... 3 2 Toewijzing ondersteuning (Wmo301/302)... 5 2.1 Wmo301 Toewijzing ondersteuning... 5 2.2 Wmo302

Nadere informatie

ADMINISTRATIEVE VRAAGSTUKKEN I N F O R M A T I E D A G I M P L E M E N T A T I E P D C

ADMINISTRATIEVE VRAAGSTUKKEN I N F O R M A T I E D A G I M P L E M E N T A T I E P D C ADMINISTRATIEVE VRAAGSTUKKEN I N F O R M A T I E D A G I M P L E M E N T A T I E P D C OPZET INFOSESSIE - Overgang van oude naar nieuwe PDC, wat zijn de gevolgen voor klanten met bestaande indicaties -

Nadere informatie

Handleiding: Declaratie (303 bericht) indienen met Excel bestand

Handleiding: Declaratie (303 bericht) indienen met Excel bestand Handleiding: Declaratie (303 bericht) indienen met Excel bestand Met de ZilliZ berichtenapp kun je Wet maatschappelijk ondersteuning (wmo) en Jeugdwet (jw) declaraties indienen bij gemeentes. Je kan op

Nadere informatie

Handleiding module Berichtenconverter Wmo en Jeugdwet

Handleiding module Berichtenconverter Wmo en Jeugdwet Handleiding module Berichtenconverter Wmo en Jeugdwet Beheerteam istandaarden Datum 14 oktober 2015 Versie 1.2 Status Definitief Inhoud 1 Introductie 3 2 Installatie 5 3 Het gebruik: Berichten aanmaken

Nadere informatie

Invulinstructie berichtenverkeer

Invulinstructie berichtenverkeer Invulinstructie berichtenverkeer Invulinstructie Excelformat bericht JW301 Het bericht JW301 in Excel heeft verschillende velden die ingevuld moeten worden wanneer de gemeente een zorgopdracht verstrekt

Nadere informatie

Bijlage 2 Informatiesheet voor nieuwe zorgaanbieders

Bijlage 2 Informatiesheet voor nieuwe zorgaanbieders Bijlage 2 Informatiesheet voor nieuwe zorgaanbieders Als zorgaanbieder wilt u zorg leveren en bent u liever niet bezig met het uitzoeken en aanvragen van diverse zaken en de administratieve lasten die

Nadere informatie

Bijlage 2 Informatiesheet voor (nieuwe) zorgaanbieders

Bijlage 2 Informatiesheet voor (nieuwe) zorgaanbieders Bijlage 2 Informatiesheet voor (nieuwe) zorgaanbieders Als zorgaanbieder 1 wilt u zorg leveren en bent u liever niet bezig met het uitzoeken en aanvragen van diverse zaken en de administratieve lasten

Nadere informatie

DinZ Web ZVW. Gebruikershandleiding. Release 1.46 Copyright DinZ BV, Nederland

DinZ Web ZVW. Gebruikershandleiding. Release 1.46 Copyright DinZ BV, Nederland DinZ Web ZVW Gebruikershandleiding Release 1.46 Copyright DinZ BV, Nederland Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand,

Nadere informatie

Wijzigingsdocumentatie ZorgNed Voor Leveranciers H10

Wijzigingsdocumentatie ZorgNed Voor Leveranciers H10 Voor Leveranciers H10 1 ijw303 en ijw321 Factuurcontrole... 2 1.1 Werken met factuurcontrole in een regionaal samenwerkingsverband.... 2 2 Dashboard bij inloggen in ZorgNed... 4 2.1.1 Tegel Mijn openstaande

Nadere informatie

Migratiehandreiking: iwmo 2.2 en ijw 2.2 naar iwmo 2.3 en ijw 2.3

Migratiehandreiking: iwmo 2.2 en ijw 2.2 naar iwmo 2.3 en ijw 2.3 Migratiehandreiking: iwmo 2.2 en ijw 2.2 naar iwmo 2.3 en ijw 2.3 Versiebeheer Versie Datum Toelichting 1.0 19 december 2018 Definitieve versie Inhoud Inleiding 3 1 Regieberichten bij aspecifieke toewijzingen

Nadere informatie

Zorgtoewijzing en factuurcontrole met Jeugd-Ned Handleiding voor de leverancier

Zorgtoewijzing en factuurcontrole met Jeugd-Ned Handleiding voor de leverancier Zorgtoewijzing en factuurcontrole met Jeugd-Ned Handleiding voor de leverancier ZorgNed Automatisering BV Nudepark 91a 6702 DZ Wageningen Tel: 0317-466844 Inhoudsopgave 1 Inleiding... 3 2 Toegang... 3

Nadere informatie

Handleiding Zorgaanbieder module

Handleiding Zorgaanbieder module Handleiding Zorgaanbieder module De oplossing voor het berichtenverkeer in de Jeugd wet. Eenvoudig en simpel voor iedere zorgaanbieder Versie: 1.3 Auteur: Zorgverkeer B.V. Datum: Februari 2017 Inhoudsopgave

Nadere informatie

Piroschka Beun. Berichtenverkeer

Piroschka Beun. Berichtenverkeer Piroschka Beun Berichtenverkeer 315-bericht 316-bericht 301-bericht 302-bericht 305-bericht 306-bericht 303-bericht 304-bericht 321-bericht 322-bericht 307-bericht 308-bericht Verzoek om toewijzing ondersteuning

Nadere informatie

Invulinstructie berichtenverkeer

Invulinstructie berichtenverkeer Invulinstructie berichtenverkeer Invulinstructie excelformat bericht JW301 Het bericht JW301 Zorgopdracht in Excel heeft verschillende velden die ingevuld moeten worden wanneer de gemeente een zorgopdracht

Nadere informatie

Klik voor veel gestelde vragen op het vraagteken in het allereerste scherm. Of kies:

Klik voor veel gestelde vragen op het vraagteken in het allereerste scherm. Of kies: Berichtenapp VNG Open de Berichtenapp via: https://berichtenapp.vng.nl/. Handleiding: zie: https://berichtenapp.vng.nl/handleiding%20berichtenapp.pdf. Deze handleiding staat ook op de site van de VNG,

Nadere informatie

Declaratieformat GEMEENTE SCHIERMONNIKOOG. Gemeentelijke Groene Vink

Declaratieformat GEMEENTE SCHIERMONNIKOOG. Gemeentelijke Groene Vink Declaratieformat GEMEENTE SCHIERMONNIKOOG Gemeentelijke Groene Vink Gegevens gemeente Contactgegevens Naam gemeente Schiermonnikoog Adres Nieuwestreek 5 E-mailadres Postbus20@schiermonnikoog.nl Telefoonnummer

Nadere informatie

Instructie opdrachtverlening en factureren Horst aan de Maas

Instructie opdrachtverlening en factureren Horst aan de Maas Instructie opdrachtverlening en factureren Horst aan de Maas Versie 05-03-15 1. Inleiding Deze instructie is bedoeld voor zorgverleners om declaraties in te dienen bij de gemeente Horst aan de Maas. Het

Nadere informatie

Veld: Zorgverlenerscode Lengte: 8 Vul in dit veld de identificerende AGB-code van de zorgverlener, indien bekend. De code bestaat uit acht cijfers.

Veld: Zorgverlenerscode Lengte: 8 Vul in dit veld de identificerende AGB-code van de zorgverlener, indien bekend. De code bestaat uit acht cijfers. Invulinstructie Exceldefinitie ijw303 Het bericht ijw303 is het declaratiebericht uit de ijw-standaard dat wordt gebruikt om producten binnen de Jeugdwet te declareren. De Excel definitie van dit declaratiebericht

Nadere informatie

Processtappen berichtenverkeer Wmo en Jeugd

Processtappen berichtenverkeer Wmo en Jeugd Processtappen berichtenverkeer Wmo en Jeugd Inhoud 1 Wmo Casus A: Mevrouw Van Castricum Toegang via Gemeente... 3 Beschikking en toewijzing Wmo-ondersteuning... 3 Start Wmo-ondersteuning... 3 Corrigeren

Nadere informatie

Handleiding. Z factuur Archief

Handleiding. Z factuur Archief Handleiding Z factuur Archief INHOUDSOPGAVE 1. DASHBOARD... 3 1.1. Inloggen... 3 Inloggegevens vergeten... 3 1.2. Mogelijkheden Dashboard... 3 Instellingen, Abonnement Info en Adressenboek... 3 Facturen

Nadere informatie

Toelichting halfjaarlijkse uitvraag Q2 2019

Toelichting halfjaarlijkse uitvraag Q2 2019 Toelichting halfjaarlijkse uitvraag Q2 2019 Inhoudsopgave Toelichting halfjaarlijkse uitvraag Q2 2019... Fout! Bladwijzer niet gedefinieerd. Inhoudsopgave...2 Toelichting bij uitvraag...3 Inleiding...3

Nadere informatie

Informatiebijeenkomst Backoffice Limburg-Noord

Informatiebijeenkomst Backoffice Limburg-Noord Informatiebijeenkomst Backoffice Limburg-Noord Workshop 2: Berichtenverkeer en uniforme werkwijze Wmo en Jeugd Marco Smeets (gemeente Gennep) Wilja Brokking (gemeente Venray) 16 november 2017 Berichtenverkeer

Nadere informatie

Een declaratie aanmaken

Een declaratie aanmaken Een declaratie aanmaken U kunt in Kleos drie verschillende soorten declaraties aanmaken: 1. een declaratie voor een dossier: een declaratie voor 1 dossier voor 1 debiteur; 2. een declaratie voor een cliënt:

Nadere informatie

Handleiding Verwijsindex Productcodes Wmo en Jeugdwet

Handleiding Verwijsindex Productcodes Wmo en Jeugdwet Handleiding Verwijsindex Productcodes Wmo en Jeugdwet De Verwijsindex Productcodes Wmo en Jeugdwet geeft een overzicht van de productcodes die per gemeente worden gebruikt voor de informatie-uitwisseling

Nadere informatie

Elektronisch factureren

Elektronisch factureren Elektronisch factureren Inleiding Elektronisch Factureren in RADAR is mogelijk vanaf versie 4.0. Deze module wordt niet standaard meegeleverd met de RADAR Update maar is te bestellen via de afdeling verkoop

Nadere informatie

Declaratieformat GEMEENTE HARLINGEN. Gemeentelijke Groene Vink

Declaratieformat GEMEENTE HARLINGEN. Gemeentelijke Groene Vink Declaratieformat GEMEENTE HARLINGEN Gemeentelijke Groene Vink Gegevens gemeente Contactgegevens Naam gemeente Harlingen Adres Voorstraat 35 E-mailadres gemeentebestuur@harlingen.nl Telefoonnummer 140517

Nadere informatie

Tijdelijke procedure voor het indienen van facturen bij de RIGG voor tarief-gefinancierde zorgaanbieders. (versie 1.03 dd 10 maart 2013)

Tijdelijke procedure voor het indienen van facturen bij de RIGG voor tarief-gefinancierde zorgaanbieders. (versie 1.03 dd 10 maart 2013) Tijdelijke procedure voor het indienen van facturen bij de RIGG voor tarief-gefinancierde zorgaanbieders. (versie 1.03 dd 10 maart 2013) Voor het indienen van declaraties voor jeugdhulp wordt gebruik gemaakt

Nadere informatie

Declaratieformat GEMEENTE AMERSFOORT. Gemeentelijke Groene Vink

Declaratieformat GEMEENTE AMERSFOORT. Gemeentelijke Groene Vink Declaratieformat GEMEENTE AMERSFOORT Gemeentelijke Groene Vink Gegevens gemeente Contactgegevens Naam gemeente Amersfoort Adres Stadhuisplein 1, Amersfoort E-mailadres info@amersfoort.nl Telefoonnummer

Nadere informatie

Handleiding digitale zorgaanvraag/ herindicatie en meldingen zorg door zorgaanbieders

Handleiding digitale zorgaanvraag/ herindicatie en meldingen zorg door zorgaanbieders GEMEENTE TILBURG Handleiding digitale zorgaanvraag/ herindicatie en meldingen zorg door zorgaanbieders Madeleine Mahieu 24-11-2015 Betrokkenen: Peter de Punder (Gemeente Projectleider) Erwin Rossou (Gemeente

Nadere informatie

Handleiding Verwijsindex Productcodes Wmo en Jeugdwet

Handleiding Verwijsindex Productcodes Wmo en Jeugdwet Handleiding Verwijsindex Productcodes Wmo en Jeugdwet De Verwijsindex Productcodes Wmo en Jeugdwet geeft een overzicht van de productcodes die per gemeente worden gebruikt voor de informatie-uitwisseling

Nadere informatie

Gebruikshandleiding Devoteam PGB XML tool

Gebruikshandleiding Devoteam PGB XML tool Gebruikshandleiding Devoteam PGB XML tool Versie 1.0 2 november 2015 Inhoudsopgave 1 Introductie 3 2 Invoeren beschikkingsgegevens 3 2.1 Een toekenningsbericht maken 3 2.1.1 Voorbeeld van een complete

Nadere informatie

WMO303 Excel formaat

WMO303 Excel formaat WMO303 Excel formaat Inhoudsopgave 1 Inleiding... 3 2 Excel- formaat... 3 2/5 1 Inleiding In Wmo- Ned is een factuurcontrole opgenomen op basis van het landelijke WMO303- bericht. Hiermee is het mogelijk

Nadere informatie

Jeugdzorg 2018: registratie en declaratie

Jeugdzorg 2018: registratie en declaratie Jeugdzorg 2018: registratie en declaratie 1. Inleiding Per 1-1-2018 is een nieuwe declaratiesytematiek ingevoerd in de Jeugdzorg. De oude systematiek die gebaseerd is op registratie van behandelingen als

Nadere informatie

Inloggen en registreren Berichten ontvangen en versturen Facturen en declaraties... 4 JW Weergave van berichten...

Inloggen en registreren Berichten ontvangen en versturen Facturen en declaraties... 4 JW Weergave van berichten... Veelgestelde vragen VNG Berichtenapp iwmo 2.2 en ijw 2.2 Versie 2.2 Mei 2018 Inloggen en registreren... 2 1 Ik kan niet inloggen, wat nu?...2 2 Ik ontvang geen verificatiecode. Wat nu?...2 Berichten ontvangen

Nadere informatie

Inkoopbureau H-10. Het Jeugdportaal. Handleiding voor het gebruik van het Jeugdportaal

Inkoopbureau H-10. Het Jeugdportaal. Handleiding voor het gebruik van het Jeugdportaal Inkoopbureau H-10 Het Jeugdportaal Handleiding voor het gebruik van het Jeugdportaal Het Inkoopbureau H-10 2-2-2015 Inleiding Dit document bevat de handleiding voor het gebruik van het Jeugdportaal. Dit

Nadere informatie

Handleiding module Berichtenconverter Wmo en Jeugdwet

Handleiding module Berichtenconverter Wmo en Jeugdwet Handleiding module Berichtenconverter Wmo en Jeugdwet Beheerteam istandaarden Datum 22 december 2015 Versie 2.0 Status Definitief Inhoud 1 Introductie 4 2 Installatie 6 3 Het gebruik: Berichten aanmaken

Nadere informatie

GEBRUIKERSHANDLEIDING BERICHTENMONITOR. Versie 3.0 Datum Oktober 2017 Communicatie Inlichtingenbureau

GEBRUIKERSHANDLEIDING BERICHTENMONITOR. Versie 3.0 Datum Oktober 2017 Communicatie Inlichtingenbureau GEBRUIKERSHANDLEIDING BERICHTENMONITOR Versie 3.0 Datum Oktober 2017 Auteur Communicatie Inlichtingenbureau 0 Inhoud 1. WERKING PRODUCT... 2 1.2 BRON... 2 1.2.1 Actualiteit van gegevens... 2 2.INLOGGEN

Nadere informatie

Handleiding Jeugd GGZ registratie en facturatie

Handleiding Jeugd GGZ registratie en facturatie Handleiding Jeugd GGZ registratie en facturatie Algemeen - Het programma is in versie 9.0 geschikt gemaakt voor registratie en declaratie in Jeugd GGZ vanaf 1 januari 2015. De registratiebeginselen voor

Nadere informatie

Handleiding Noodvoorziening ijw 2.2 en iwmo 2.2

Handleiding Noodvoorziening ijw 2.2 en iwmo 2.2 Handleiding Noodvoorziening ijw 2.2 en iwmo 2.2 1 maart 2018 Versiebeheer Versie Datum Toelichting en status 1.0 1 maart 2018 Eerste uitgave Handleiding Noodvoorziening iwmo 2.2 en ijw 2.2 1 / 9 Inhoud

Nadere informatie

Handleiding zorgaanbieders betreft het declaratieproces rondom Deelovereenkomst Maatwerkvoorziening contract gemeente Kampen

Handleiding zorgaanbieders betreft het declaratieproces rondom Deelovereenkomst Maatwerkvoorziening contract gemeente Kampen Handleiding zorgaanbieders betreft het declaratieproces rondom Deelovereenkomst Maatwerkvoorziening contract gemeente Kampen 1 Inhoud Inhoud... 2 Inleiding... 3 AGB-code in de Wmo... 4 AGB-code of erkenning

Nadere informatie

Invulinstructie Exceldefinitie WMO303

Invulinstructie Exceldefinitie WMO303 Invulinstructie Exceldefinitie WMO303 Het bericht WMO303 is het declaratiebericht uit de iwmo-standaard dat wordt gebruikt om producten binnen de Wmo declareren. De Exceldefinitie van dit declaratiebericht

Nadere informatie

HANDLEIDING URENPORTAAL Relatie

HANDLEIDING URENPORTAAL Relatie HANDLEIDING URENPORTAAL Relatie Versie: Technopark 1.0 Datum: 01-12-2014 Inleiding OBD-Personeelsdiensten maakt gebruik van een digitaal urendeclaratie systeem. De flexwerker voert zijn uren aan het einde

Nadere informatie

Processtappen Jeugd-GGZ (incl. Dyslexie)

Processtappen Jeugd-GGZ (incl. Dyslexie) Processtappen Jeugd-GGZ (incl. Dyslexie) Algemeen Dit document beschrijft op welke wijze zorgaanbieders een Jeugd-GGZ toewijzing dienen aan te vragen. De wijze van het aanvragen van een toewijzing voor

Nadere informatie

Invulinstructie Exceldefinitie JW303

Invulinstructie Exceldefinitie JW303 Invulinstructie Exceldefinitie JW303 Het bericht JW303 is het declaratiebericht uit de ijw-standaard dat wordt gebruikt om producten binnen de Jeugdwet te declareren. De Exceldefinitie van dit declaratiebericht

Nadere informatie

Peridos. Gegevens aanleveren en controleren in Peridos door zorginstelling

Peridos. Gegevens aanleveren en controleren in Peridos door zorginstelling Peridos Gegevens aanleveren en controleren in Peridos door zorginstelling Plaats: Utrecht Datum: 30-01-2017 Auteur: Landelijk beheer Peridos Versie: 2.2 1. Inleiding De module Gegevens wordt gebruikt voor

Nadere informatie

Een MAZ maken (globaal)

Een MAZ maken (globaal) Wanneer een AW33 bericht is ingelezen (en een AW34 retour is gestuurd) kan een MAZ of MUT bericht worden verstuurd. Op het Dashboard staat per verschillende soort legitimatie of er uit te voeren taken

Nadere informatie

Bijlage 4b Interim Declaratieprotocol voor gecontracteerde zorgaanbieders ZiN Jeugdzorg en Wmo (o.b.v. arrangementsprijzen) met bevoorschotting.

Bijlage 4b Interim Declaratieprotocol voor gecontracteerde zorgaanbieders ZiN Jeugdzorg en Wmo (o.b.v. arrangementsprijzen) met bevoorschotting. Bijlage 4b Interim Declaratieprotocol voor gecontracteerde zorgaanbieders ZiN Jeugdzorg en Wmo (o.b.v. arrangementsprijzen) met bevoorschotting. Looptijd: Dit interim declaratieprotocol geldt voor de periode

Nadere informatie

WET- EN REGELGEVING 2017

WET- EN REGELGEVING 2017 WET- EN REGELGEVING 2017 Nedap healthcare Deze PDF is gegenereerd op 09-11-2016 Table of Contents Wijzigingen 2017 per financieringsstroom... 3 WLZ 1.2... 4 ZVW... 6 iwmo en ijw 2.1 (per 1-4-2017)...12

Nadere informatie

Functionaliteit: lvwoz-processor 1. In deze versie worden de opentunnel.extra eigenschappen van berichten correct geretourneerd naar OpenTunnel.

Functionaliteit: lvwoz-processor 1. In deze versie worden de opentunnel.extra eigenschappen van berichten correct geretourneerd naar OpenTunnel. WAARDERINGSKAMER MEMO Datum: 25 september 2015 Betreft: Overzicht release LV WOZ Versie 7.2.10 Datum inproductiename: 30-9-2015 Functionaliteit: lvwoz-processor 1. In deze versie worden de opentunnel.extra

Nadere informatie

Handleiding helpdesk. Datum: 08-10-2014 Versie: 1.0 Auteur: Inge van Sark

Handleiding helpdesk. Datum: 08-10-2014 Versie: 1.0 Auteur: Inge van Sark Datum: 08-10-2014 Versie: 1.0 Auteur: Inge van Sark Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 1. Beheer helpdesk... 3 1.1. Settings... 3 1.2. Applicaties... 4 1.3. Prioriteiten... 5 1.4. Gebruik mailtemplates...

Nadere informatie

Informatiebijeenkomst Backoffice Limburg-Noord

Informatiebijeenkomst Backoffice Limburg-Noord Informatiebijeenkomst Backoffice Limburg-Noord Berichtenverkeer en uniforme werkwijze Wmo en Jeugd Marco Smeets (gemeente Gennep) Wilja Brokking (gemeente Venray) 22 november 2018 Digitaal communicatiepunt

Nadere informatie

Instructie GIR Handhaven. Afhandelen postvak Met overtredingen. Juli 2017 Versie

Instructie GIR Handhaven. Afhandelen postvak Met overtredingen. Juli 2017 Versie Instructie GIR Handhaven Afhandelen postvak Met overtredingen Juli 2017 Versie 17.2.1 Inhoudsopgave 1 Procesbeschrijving... 3 1.1 Postvak Met overtredingen... 3 1.2 Beoordelen van het inspectierapport...

Nadere informatie

WMO303 Excel formaat

WMO303 Excel formaat versie datum Opmerking Auteur 1.0 29 8 2014 Initieel Berend Kruit 1.1 28 11 2014 Diverse kleine aanpassingen Berend Kruit 1.2 19 12 2014 Kolom beschikkingnummer toegevoegd Berend Kruit WMO303 Excel formaat

Nadere informatie

Incura Handleiding (GGZ) Facturatie Jeugd GGZ aan gemeenten inrichten productcodes

Incura Handleiding (GGZ) Facturatie Jeugd GGZ aan gemeenten inrichten productcodes Incura Handleiding (GGZ) Facturatie Jeugd GGZ aan gemeenten inrichten productcodes Incura Nieuwe Gracht 35 2011 NC Haarlem 088-946 22 73 info@incura.nl www.incura.nl KvK 34183168 Incura is een product

Nadere informatie

Automatisch berichtenverkeer TWO Jeugdhulp 22 november 2016

Automatisch berichtenverkeer TWO Jeugdhulp 22 november 2016 Automatisch berichtenverkeer TWO Jeugdhulp 22 november 2016 Welkom Paul Grob: Manager TWO Sprekers Paul Grob: Manager TWO Lauran van Kaam en Guido Uland : implementatie berichtenverkeer Karin van Gelderen:

Nadere informatie

Procesbeschrijving iwmo 2.3

Procesbeschrijving iwmo 2.3 Procesbeschrijving iwmo 2.3 13 juli 2018 Versiebeheer Versie publicatiedatum Omschrijving Versie 1.0 13-07-2018 Publicatie bij definitieve specificaties iwmo 2.3 Dit document is een weergave van de procesbeschrijvingen

Nadere informatie

Algemene vragen U kunt met al uw vragen en het aanleveren van bestanden terecht bij de Servicedesk Dataverkeer Ketenpartners:

Algemene vragen U kunt met al uw vragen en het aanleveren van bestanden terecht bij de Servicedesk Dataverkeer Ketenpartners: Handleiding CORFU Inleiding Het Centraal Administratiekantoor (CAK) is onder andere verantwoordelijk voor het berekenen, vaststellen en innen van de eigen bijdrage voor de Wet maatschappelijke ondersteuning

Nadere informatie

ManageWare Pro Postbus 568 3700AN Zeist Tel.: 030-692 5701 Fax: 084-718 8468. Documentenbeheer

ManageWare Pro Postbus 568 3700AN Zeist Tel.: 030-692 5701 Fax: 084-718 8468. Documentenbeheer Documentenbeheer Inleiding ConsultManager heeft nu een professionele module om documenten te archiveren, te koppelen aan cliënten, artsen, etc., en te beheren. Het was al mogelijk om externe documenten

Nadere informatie

Gebruikershandleiding E-Factuur. Inhoudsopgave. E-factuur activeren en inloggen. Zoek facturen. Nieuwe E-wub. Te verwerken e-wub.

Gebruikershandleiding E-Factuur. Inhoudsopgave. E-factuur activeren en inloggen. Zoek facturen. Nieuwe E-wub. Te verwerken e-wub. Inhoudsopgave E-factuur activeren en inloggen Zoek facturen Nieuwe E-wub Te verwerken e-wub Status e-wub E-wub per periode E-wub Bulkinvoer E-wub archief Gebruikersbeheer E-flexer 9.0.3 1 E-factuur activeren

Nadere informatie

Veld: Zorgverlenerscode Lengte: 8 Vul in dit veld de identificerende AGB-code van de zorgverlener, indien bekend. De code bestaat uit acht cijfers.

Veld: Zorgverlenerscode Lengte: 8 Vul in dit veld de identificerende AGB-code van de zorgverlener, indien bekend. De code bestaat uit acht cijfers. Invulinstructie Exceldefinitie iwmo303 Het bericht iwmo303 is het declaratiebericht uit de iwmo-standaard dat wordt gebruikt om producten binnen de WMO te declareren. De Excel definitie van dit declaratiebericht

Nadere informatie

Excel declaratie format

Excel declaratie format Inkoopbureau H-10 Excel declaratie format Invulinstructie voor het gebruik van het Excel Declaratie format voor de jeugdzorg Het Inkoopbureau H-10 14-9-2015 Inhoudsopgave Inleiding... 2 Excel declaratie

Nadere informatie

FOUTAFHANDELINGEN TIJDENS HET AANLEVEREN VAN BESTANDEN VOOR KNOOPPUNTDIENSTEN WMO EN JW

FOUTAFHANDELINGEN TIJDENS HET AANLEVEREN VAN BESTANDEN VOOR KNOOPPUNTDIENSTEN WMO EN JW FOUTAFHANDELINGEN TIJDENS HET AANLEVEREN VAN BESTANDEN VOOR KNOOPPUNTDIENSTEN WMO EN JW Versie 1.0 Datum November 2015 Auteur Communicatie Inlichtingenbureau 1 Inleiding... 4 Aanlevermethoden bestanden...

Nadere informatie