AEOLUS. Beheer Rechten. Aeolus Front V1 /

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "AEOLUS. Beheer Rechten. Aeolus Front V1 /"

Transcriptie

1 AEOLUS V1 AEOLUS BEHEER RECHTEN Beheer Rechten Aeolus Front V1 /

2 V1 / AEOLUS BEHEER RECHTEN Horlings & Eerbeek Automatisering BV behoudt zich het recht informatie in dit document te allen tijde te kunnen wijzigen, zonder hiervan nadere aankondiging te doen. Tenzij anders aangegeven zijn de hierin genoemde voorbeelden fictief en niet gebaseerd op werkelijke bedrijven, organisaties, producten, domeinnamen, adressen, logo s, personen, plaatsen of evenementen. Niets uit dit document mag worden nagemaakt en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, microfilm of op welke andere wijze dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Horlings & Eerbeek Automatisering BV. Het is de verantwoordelijkheid van de gebruiker om overeenkomstig de hiervoor geldende wetten op het copyright te handelen. In dit document zijn onderdelen (software, tekst, foto s en tabellen) opgenomen waarop intellectuele eigendomsrechten (auteursrechten, databankrechten en merkrechten) rusten. Horlings & Eerbeek Automatisering BV behoudt zich dienaangaande nadrukkelijk alle rechten voor. Horlings & Eerbeek Automatisering BV maart 2009

3 V1 / AEOLUS BEHEER RECHTEN Inhoud HOOFDSTUK 1 Algemeen... 4 HOOFDSTUK 2 Uw organisatie Rechten teams Voorbeeld Voorbeeld Voorbeeld HOOFDSTUK 3 Teams... 7 HOOFDSTUK 4 Rechten Meerdere rechten aan een team Een gebruiker met meerdere teams Tijdelijke rechten toekennen werkproces HOOFDSTUK 5 Gebruiker aanmaken/wijzigen Gebruikers indelen in groepen... 13

4 4 HOOFDSTUK 1 Algemeen De rechten in Aeolus front worden toegekend aan een team. De gebruikers die onder dat team vallen hebben allen dezelfde rechten als die zijn toegekend aan het team waaronder zij werken. Wij adviseren altijd contact op te nemen met de Helpdesk van Horlings & Eerbeek wanneer u de rechten wilt herzien. Wijzigingen binnen de rechten kunnen grote consequenties hebben, zowel binnen de nieuwe structuur als binnen de historie. Bij het aanmaken van een werkproces of het doorsturen van het werkproces naar een nieuwe regievoerder, zullen de rechten voor de groepen op dat werkproces opnieuw worden toegekend. HOOFDSTUK 2 Uw organisatie Hier wordt een organigram getoond van de indeling van uw applicatie (de database indeling). Hier ziet u uw structuur, groepen en gebruikers. Onderstaand voorbeeld is een fictief voorbeeld. De rechten hangen aan een team (oranje poppetjes), de consulenten (blauwe poppetjes) die onder het team vallen krijgen de rechten zoals deze staan toegekend onder het team waarbinnen ze vallen. De teams erven ook de rechten van de bovenliggende teams. Bijvoorbeeld Noord Team heeft ook de rechten van Sociaal Team.

5 5 2.1 Rechten teams De rechten worden bepaald middels pad verwijzingen, welk pad wordt er afgelegd naar het juiste team toe (het gaat hier om het pad van de regievoerder). Een aantal voorbeelden hieronder betreft gemeente IJsseldijk: - Consulent x werkt in het team Sociaal, het pad dat afgelegd moet worden is IJsseldijk\Sociaal - Consulent x werkt in Team A, het pad dat afgelegd moet worden is IJsseldijk\Sociaal\Team A - Consulent werkt in team Managers, het pad dat afgelegd moet worden is IJsseldijk\Managers

6 6 Het getal achter de regel voor de pad verwijzing geeft aan welke rechten er zijn, dit getal is een opsomming van onderstaande rechten Voorbeeld 1 Het team Managers heeft de letter A (zie organigram), de pad verwijzing hiervoor is: Recht 1 = Zien Het pad dat wordt aangeroepen is IJsseldijk (zie pad verwijzing regel A.) De gebruikers die in groep Managers zitten hebben dus zien rechten op alle werkprocessen die beginnen met het pad IJsseldijk. Als een consulent vanuit het team Sociaal (padverwijzing IJsseldijk\Sociaal) een werkproces heeft aangemaakt dan zal dit werkproces voor de gebruikers binnen het team managers dus ook te zien zijn, zij hebben namelijk zien rechten op alle werkprocessen waarvan het pad van de regievoerder begint met IJsseldijk. Dit omdat het team managers het recht 1 heeft (zien rechten) op alle werkprocessen die beginnen met de padverwijzing IJsseldijk Voorbeeld 2 Team A heeft geen letter als padverwijzing staan. De bovenliggende groep is Sociaal, hierbij staan de letters B en D. Team A heeft dus het recht B en D: Recht B geeft het recht 3 als het pad van de regievoerder van een werkproces begint met IJsseldijk. Recht 3 is een optelling van recht 1+2 = Zien + Inzien. Team A kan dus alle werkprocessen zien en inzien als het pad van de regievoerder begint met IJsseldijk. Recht D geeft het recht 15 als het pad van de regievoerder begint met IJsseldijk\Sociaal. Recht 15 = = Zien, Inzien, Privacy en Wijzigen. Team A mag dus alle werkprocessen waarvan het pad van de regievoerder begint met IJsseldijk\Sociaal zien, inzien en bewerken. Team B valt ook onder Sociaal, het pad wat Team B aflegt is dan ook IJsseldijk\Sociaal Team A en Team B hebben dus dezelfde rechten, vallen beide onder het team Sociaal waar de rechten B en D aan hangen en hebben dus ook op elkaar recht 15.

7 Voorbeeld 3 Het team App beheer heeft recht F staan: 31 is een optelling van alle beschikbare rechten; Zien, Inzien, Privacy, Wijzigen en Verwijderen. App beheer heeft dus recht 31 op alle werkprocessen waarvan het pad van de regievoerder begint met IJsseldijk. Alle paden beginnen met IJsseldijk, de groep App beheer zal dan ook op alle werkprocessen recht 31 hebben. HOOFDSTUK 3 Teams Hier kunnen de teams aangemaakt worden. Klik op scherm verschijnt. en het volgende Geef hier de naam op van uw team (de oranje poppetjes in het organigram op de pagina Uw Organisatie ). Hier kunt u aangeven of het team onder een bovenliggende groep valt, hiermee zet u dan ook de padverwijzing, zie uitleg Hoofdstuk 2. Er kunnen hier meerdere rechten aangevinkt worden, alle rechten zullen dan aan dit team hangen. Op de kaart Rechten binnen de module beheer zet u daadwerkelijk de rechten/padverwijzing, zie volgende hoofdstuk (4).

8 8 HOOFDSTUK 4 Rechten Hier staan de rechten van de teams ingericht. De rechten die de teams op elkaar hebben worden bepaald door het pad dat wordt afgelegd. Onderstaand voorbeeld laat voorbeeld 2 uit paragraaf zien. Het team Team A heeft als bovenliggende groep Sociaal met recht B en D. Om het recht te zetten voor Team A moet het team Sociaal in worden gericht. Open het desbetreffende team op de rechten kaart en het volgende scherm verschijnt. Naam : De naam van het standaard recht, max 50 karakters Wie : Eigen subject / Pad subject; Pad : Het pad wat het recht voor het team bepaald (zie hoofdstuk 2.1) Pad filter : Begint met/bevat/ Is gelijk aan Pad soort : Eigen/Opgegeven (opgegeven zoals in het veld Pad ) Regel soort : Aanmaker/Regievoerder Soort : Aanmaken/Versturen/Aanmaken en versturen Actief : Ja/Nee Auto verwijder : Ja/Nee, ons advies is deze altijd te vullen met Ja. Dit houdt in dat als de rechten veranderen er een reset plaatvind naar de nieuwe situatie.

9 9 4.1 Meerdere rechten aan een team Wanneer een team meerdere rechten aan zich heeft hangen dan zal het recht wat gevuld is met de waarde Niet toegestaan altijd de overige rechten overrulen. Om dit te voorkomen kan er gekozen worden voor de waarde Niet gezet in plaats van Niet toegestaan (zie vorige schermafdruk). Voorbeeld: Team Sociaal Team Sociaal heeft recht B en D. Recht B: Zien Toegestaan Openen Toegestaan Wijzigen Toegestaan Verwijderen Niet toegestaan Recht D: Zien Toegestaan Openen Toegestaan Wijzigen Toegestaan Verwijderen Toegestaan Team Sociaal zal geen Verwijder rechten hebben, in recht B is dit namelijk niet toegestaan. Ondanks dat het vanuit recht D wel mag zal het niet toegestaan in recht B overrulen.

10 Een gebruiker met meerdere teams De waarde niet toegestaan zal altijd de overige rechten overrulen. Zit je dus als gebruiker in de groep App beheer (recht F), dan heb je alle rechten. Recht 31 is een optelling van alle aanwezige rechten, dus van zien tot aan verwijderen. Zit deze gebruiker ook in team Sociaal, waarin het recht voor verwijderen is gevuld met Niet toegestaan dan kan de applicatiebeheerder alsnog niet verwijderen omdat de waarde Niet toegestaan voor verwijderen vanuit het team Sociaal de overige rechten van de teams overruled. Staat de waarde voor verwijderen op Niet gezet in plaats van Niet toegestaan, zie onderstaand voorbeeld, dan zal de gebruiker die in het team Sociaal zit nog steeds niet kunnen verwijderen. Echte de waarde Niet gezet zal niet de rechten binnen de overige teams overrulen. De gebruiker die werkt vanuit de groep App beheer zal nu wel gewoon verwijder rechten hebben. Voorbeeld: Team Sociaal Team Sociaal heeft recht B en D. Recht B: Zien Toegestaan Openen Toegestaan Wijzigen Toegestaan Verwijderen Niet gezet Recht D: Zien Toegestaan Openen Toegestaan Wijzigen Toegestaan Verwijderen Toegestaan Bij het aanmaken van het werkproces kan gekozen worden vanuit welk team u werkt.

11 Tijdelijke rechten toekennen werkproces Het is mogelijk om tijdelijk rechten toe te kennen aan een bepaald werkproces voor een collega en/of derden zonder dat deze normaal rechten hadden op het werkproces. Open het werkproces en klik de kaart overige open. Klik op de kaart rechten. U ziet nu welke rechten de verschillende teams hebben op dit werkproces. Door rechts op het plusje te klikken verschijnt de volgende wizard: Binnen het veld Rechthebbende kan gekozen worden voor een persoon/gebruiker maar ook voor een hele groep om rechten toe te kennen. Vervolgens geeft u aan welk recht er dan moet zijn. Hou hierbij rekening met de waarde Niet toegestaan vs Niet gezet, zie vorige paragrafen binnen hoofdstuk 4.

12 12 HOOFDSTUK 5 Gebruiker aanmaken/wijzigen Hier kunt u gebruikers aanmaken en wijzigen. Om een gebruiker aan te maken klikt u op Wilt u een gebruiker wijzigen dan klikt u op het potloodje achter de gebruiker. In beide situaties komt in het volgende scherm terecht. De velden met een oranje rand eromheen zijn verplichte velden. De naam en contactgegevens die hier worden gevuld kunnen later gebruikt worden als ondertekening in de sjablonen. De velden onder de kop Gebruiker zijn van belang voor het gebruik van Aeolus Front. - Gebruikersnaam: Vul hier het adres in van de gebruiker. Dit adres moet een actief adres zijn. Is de gebruiker zijn/haar wachtwoord om in te loggen vergeten dan kan via zijn/haar adres een linkje om te ressetten worden verstuurd. - Startpagina: U kunt hier aangeven op welke pagina de gebruiker binnen komt na inloggen op Aeolus Front. - Two-factor authentication: Dit is een extra beveiliging bij inloggen. Het veld two-factor kunt u op ja zetten, deze actie werkt uiteraard alleen als u de licentie voor two-factor authentication heeft afgenomen (sms berichten moeten zijn afgenomen bij onze organisatie). Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de Sales@HorlingsenEerbeek.nl. - Actief: Hier kunt u de gebruiker op inactief zetten. De gebruiker zal dan niet meer te selecteren zijn bij het toewijzen van werkprocessen. - Rollen: Hier kent u de rol toe aan de gebruiker. De rollen zijn als volgt o Applicatiebeheerder: de gebruiker krijgt toegang tot de module beheer o Consulent: de gebruiker krijgt de rechten zoals bepaald in de groep waarin hij/zij zit o Externe gebruiker: hier kunnen beperkte rechten aan worden gehangen in het geval een externe gebruiker tijdelijke rechten dient te krijgen binnen Aeolus Front

13 13 o o Manager: de gebruiker krijgt toegang tot de module rapportage Systeembeheerder: deze rol is voor Horlings En Eerbeek, hier hoeft niets mee te doen Gebruikers indelen in groepen Ga naar het organigram bij uw organisatie. Klik op de groep, het oranje poppetje, waar uw gebruiker in moet komen. De volgende icoontjes verschijnen. Klik op om een gebruiker toe te voegen. Selecteer de gebruiker en sla op, de gebruiker is nu toegevoegd aan het team.

14 14

Werkproces gezinsplan

Werkproces gezinsplan AEOLUS WERKPROCES GEZINSPLAN Werkproces gezinsplan Aeolus Front v1 6-8-2018 Horlings & Eerbeek Automatisering BV behoudt zich het recht informatie in dit document te allen tijde te kunnen wijzigen, zonder

Nadere informatie

Werkproces melding aanmaken

Werkproces melding aanmaken AEOLUS WERKPROCES MELDING AANMAKEN Werkproces melding aanmaken Aeolus Front v1 16-7-2018 Horlings & Eerbeek Automatisering BV behoudt zich het recht informatie in dit document te allen tijde te kunnen

Nadere informatie

Stappenplan toevoegen melding

Stappenplan toevoegen melding EBB DOCUMENT VERSIE 1.0 EBB STAPPENPLAN TOEVOEGEN MELDING Stappenplan toevoegen melding Aeolus Front Document versie 1.0 / 2-3-2015 Horlings & Eerbeek Automatisering B.V. Industrieweg 24 3401 MA IJsselstein

Nadere informatie

Organisaties/diensten en de catalogus

Organisaties/diensten en de catalogus AEOLUS Organisaties/diensten en de catalogus Aeolus Front v1 16-9-2016 Horlings & Eerbeek Automatisering BV behoudt zich het recht informatie in dit document te allen tijde te kunnen wijzigen, zonder hiervan

Nadere informatie

Organisaties en catalogus

Organisaties en catalogus AEOLUS Organisaties en catalogus Aeolus Front v1 28-7-2015 Horlings & Eerbeek Automatisering BV behoudt zich het recht informatie in dit document te allen tijde te kunnen wijzigen, zonder hiervan nadere

Nadere informatie

Stappenplan toevoegen gezinsplan

Stappenplan toevoegen gezinsplan EBB DOCUMENT VERSIE 1.0 EBB STAPPENPLAN TOEVOEGEN GEZINSPLAN Stappenplan toevoegen gezinsplan Aeolus Front Document versie 1.0 / 2-3-2015 Horlings & Eerbeek Automatisering B.V. Industrieweg 24 3401 MA

Nadere informatie

AEOLUS. Aeolus Front. Dossier uitdraaien V1 /

AEOLUS. Aeolus Front. Dossier uitdraaien V1 / AEOLUS V1 AEOLUS AEOLUS FRONT Aeolus Front Dossier uitdraaien V1 / 21-3-2019 V1 / AEOLUS AEOLUS FRONT Horlings & Eerbeek Automatisering BV behoudt zich het recht informatie in dit document te allen tijde

Nadere informatie

AEOLUS. Aanvraag verwerken. Aeolus Back Versie 1 /

AEOLUS. Aanvraag verwerken. Aeolus Back Versie 1 / AEOLUS VERSIE 1 AEOLUS Aanvraag verwerken Aeolus Back 10.0.2.0 Versie 1 / 8-2-2017 Horlings & Eerbeek Automatisering BV behoudt zich het recht informatie in dit document te allen tijde te kunnen wijzigen,

Nadere informatie

AEOLUS. Toevoegen klant. Aeolus Front. v

AEOLUS. Toevoegen klant. Aeolus Front. v AEOLUS V1 AEOLUS TOEVOEGEN KLANT Toevoegen klant Aeolus Front v1 6-8-2018 Horlings & Eerbeek Automatisering BV behoudt zich het recht informatie in dit document te allen tijde te kunnen wijzigen, zonder

Nadere informatie

AEOLUS. Aeolus Front Beheer. Super users V1 /

AEOLUS. Aeolus Front Beheer. Super users V1 / AEOLUS V1 AEOLUS AEOLUS FRONT BEHEER Aeolus Front Beheer Super users V1 / 6-2-2017 V1 / AEOLUS AEOLUS FRONT BEHEER Horlings & Eerbeek Automatisering BV behoudt zich het recht informatie in dit document

Nadere informatie

AEOLUS. Rapportage. Aeolus Front V1 /

AEOLUS. Rapportage. Aeolus Front V1 / AEOLUS V1 AEOLUS RAPPORTAGE Rapportage Aeolus Front V1 / 4-9-2018 V1 / AEOLUS RAPPORTAGE Horlings & Eerbeek Automatisering BV behoudt zich het recht informatie in dit document te allen tijde te kunnen

Nadere informatie

EBB. EBB-Applicatiebeheer. Beveiliging. Versie

EBB. EBB-Applicatiebeheer. Beveiliging. Versie EBB VERSIE 6.0.0 EBB EBB APPLICATIEBEHEER EBB-Applicatiebeheer Beveiliging Versie 1 2018 VERSIE 7.2 EBB EBB APPLICATIEBEHEER 2 Horlings & Eerbeek Automatisering BV behoudt zich het recht informatie in

Nadere informatie

Wijzigingsdocument 2018_08

Wijzigingsdocument 2018_08 AEOLUS Wijzigingsdocument 2018_08 Aeolus Front Versie 1-30-8-2018 BLADZIJDE 1 Horlings & Eerbeek Automatisering BV behoudt zich het recht informatie in dit document te allen tijde te kunnen wijzigen, zonder

Nadere informatie

Dossier/aanvraag/voorziening aanmaken

Dossier/aanvraag/voorziening aanmaken AEOLUS VERSIE 1 AEOLUS Dossier/aanvraag/voorziening aanmaken Aeolus Back Versie 1 / 18-9-2018 Horlings & Eerbeek Automatisering BV behoudt zich het recht informatie in dit document te allen tijde te kunnen

Nadere informatie

AEOLUS. SVB aanleveren. Aeolus Back Versie 1 /

AEOLUS. SVB aanleveren. Aeolus Back Versie 1 / AEOLUS VERSIE 1 AEOLUS SVB aanleveren Aeolus Back 10.0.2.0 Versie 1 / 6-2-2017 Horlings & Eerbeek Automatisering BV behoudt zich het recht informatie in dit document te allen tijde te kunnen wijzigen,

Nadere informatie

AEOLUS. Sociale Kaart. Aeolus Front. Versie 3 /

AEOLUS. Sociale Kaart. Aeolus Front. Versie 3 / AEOLUS VERSIE 3 AEOLUS Sociale Kaart Aeolus Front Versie 3 / 9-8-2018 Horlings & Eerbeek Automatisering BV behoudt zich het recht informatie in dit document te allen tijde te kunnen wijzigen, zonder hiervan

Nadere informatie

Creditfactuur aanmaken

Creditfactuur aanmaken AEOLUS V1 AEOLUS CREDITFACTUUR AANMAKEN Creditfactuur aanmaken Aeolus Back v1 9-8-2018 Horlings & Eerbeek Automatisering BV behoudt zich het recht informatie in dit document te allen tijde te kunnen wijzigen,

Nadere informatie

Kopiëren en plakken Front

Kopiëren en plakken Front AEOLUS V1 AEOLUS KOPIËREN EN PLAKKEN FRONT Kopiëren en plakken Front Aeolus Front 2018_02 v1 19-2-2017 Horlings & Eerbeek Automatisering BV behoudt zich het recht informatie in dit document te allen tijde

Nadere informatie

Wijzigingsdocument

Wijzigingsdocument AEOLUS Wijzigingsdocument 10.3.1.0 Aeolus Back V1.1 3-7-2018 BLADZIJDE 1 Horlings & Eerbeek Automatisering BV behoudt zich het recht informatie in dit document te allen tijde te kunnen wijzigen, zonder

Nadere informatie

Hoofd- en subproductcodes inrichten

Hoofd- en subproductcodes inrichten AEOLUS V3 AEOLUS HOOFD- EN SUBPRODUCTCODES INRICHTEN Hoofd- en subproductcodes inrichten Aeolus Back 10.2.0.3 V3 27-3-2018 2 Horlings & Eerbeek Automatisering BV behoudt zich het recht informatie in dit

Nadere informatie

AEOLUS. Wijzigingsdocument. Aeolus 2.0. Versie 1 /

AEOLUS. Wijzigingsdocument. Aeolus 2.0. Versie 1 / AEOLUS VERSIE 1 AEOLUS [TITEL] Wijzigingsdocument Aeolus 2.0 Versie 1 / 31-10-2016 VERSIE 1 / AEOLUS [TITEL] Horlings & Eerbeek Automatisering BV behoudt zich het recht informatie in dit document te allen

Nadere informatie

Correctie Beslissing Product

Correctie Beslissing Product AEOLUS VERSIE 1 AEOLUS Correctie Beslissing Product Aeolus Back 10.0.3.0 Versie 1 / 20-2-2017 Horlings & Eerbeek Automatisering BV behoudt zich het recht informatie in dit document te allen tijde te kunnen

Nadere informatie

AEOLUS. Cliënt aanmaken. Aeolus Back. Versie 1 /

AEOLUS. Cliënt aanmaken. Aeolus Back. Versie 1 / AEOLUS VERSIE 1 AEOLUS Cliënt aanmaken Aeolus Back Versie 1 / 7-9-2018 Horlings & Eerbeek Automatisering BV behoudt zich het recht informatie in dit document te allen tijde te kunnen wijzigen, zonder hiervan

Nadere informatie

Wijzigingsdocument Aeolus Back

Wijzigingsdocument Aeolus Back Aeolus Wijzigingsdocument Aeolus Back Versie 9.0.2.0 Document versie 1.0 / 27-1-2016 Horlings & Eerbeek Automatisering B.V. Industrieweg 24 3401 MA IJsselstein T: 030-2468777 I: www.horlingseneerbeek.nl

Nadere informatie

Batch voor bijwerken gegevens

Batch voor bijwerken gegevens AEOLUS BATCH VOOR BIJWERKEN GEGEVENS Batch voor bijwerken gegevens Aeolus Back 10.2.0.0 v1.1 3-7-2017 Horlings & Eerbeek Automatisering BV behoudt zich het recht informatie in dit document te allen tijde

Nadere informatie

Wijzigingsdocument Aeolus Back

Wijzigingsdocument Aeolus Back Aeolus Wijzigingsdocument Aeolus Back Versie 9.0.3.0 Document versie 1.0 / 12-2-2016 Horlings & Eerbeek Automatisering B.V. Industrieweg 24 3401 MA IJsselstein T: 030-2468777 I: www.horlingseneerbeek.nl

Nadere informatie

Checklist decentralisaties

Checklist decentralisaties AEOLUS VERSIE 1 AEOLUS CHECKLIST DECENTRALISATIES Checklist decentralisaties Gemeenten Versie 1 / 1-12-2014 VERSIE 1 / AEOLUS CHECKLIST DECENTRALISATIES Horlings & Eerbeek Automatisering BV behoudt zich

Nadere informatie

AEOLUS. Credits corrigeren. Aeolus Back V

AEOLUS. Credits corrigeren. Aeolus Back V AEOLUS Credits corrigeren Aeolus Back 10.2.0.0 V2 3-11-2017 Horlings & Eerbeek Automatisering BV behoudt zich het recht informatie in dit document te allen tijde te kunnen wijzigen, zonder hiervan nadere

Nadere informatie

Wijzigingsdocument

Wijzigingsdocument AEOLUS Wijzigingsdocument 10.3.2.0 Aeolus Back V1.0 19-10-2018 BLADZIJDE 1 Horlings & Eerbeek Automatisering BV behoudt zich het recht informatie in dit document te allen tijde te kunnen wijzigen, zonder

Nadere informatie

Release notes

Release notes AEOLUS Release notes 10.2.0.0 Aeolus Back V4 20-11-2017 BLADZIJDE 1 Horlings & Eerbeek Automatisering BV behoudt zich het recht informatie in dit document te allen tijde te kunnen wijzigen, zonder hiervan

Nadere informatie

In dit document wordt uitleg gegeven over de inrichting van formulieren binnen Trajectplanner voor

In dit document wordt uitleg gegeven over de inrichting van formulieren binnen Trajectplanner voor Formulieren In dit document wordt uitleg gegeven over de inrichting van formulieren binnen Trajectplanner voor de Functioneel beheerder. Ter verduidelijking zijn op relevante onderdelen eveneens schermvoorbeelden

Nadere informatie

Wijzigingsdocument Aeolus Back

Wijzigingsdocument Aeolus Back Aeolus Wijzigingsdocument Aeolus Back Versie 9.2 Document versie 1.0 / 28-6-2016 Horlings & Eerbeek Automatisering B.V. Industrieweg 24 3401 MA IJsselstein T: 030-2468777 I: www.horlingseneerbeek.nl Horlings

Nadere informatie

Inhoudsopgave V2.02 2

Inhoudsopgave V2.02 2 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Beginnen met InterWord.... 3 Navigatiemenu.... 4 Hoofdmenu aanmaken.... 4 Submenu aanmaken.... 4 Hoofd- en submenu s verwijderen.... 4 Hoofd- en submenu s aan of uit te

Nadere informatie

Stappenplan Draaiboek maken

Stappenplan Draaiboek maken WAT IS ONLINE DRAAIBOEK? Met de online draaiboek tool kun je zelf een draaiboek samenstellen. Lijsten met taken opstellen, taken verdelen en medewerkers uitnodigen. EEN ACCOUNT AANMAKEN 1. Ga naar www.onlinedraaiboek.nl.

Nadere informatie

Taken verdelen portal Centrale Eindtoets

Taken verdelen portal Centrale Eindtoets Taken verdelen portal Centrale Eindtoets Helpdesk Centrale Eindtoets Het gebruik van de portal Centrale Eindtoets wordt ondersteund door de helpdesk Centrale Eindtoets. Bereikbaar op werkdagen van 8.30-17.00

Nadere informatie

Inhoudsopgave V1.02 2

Inhoudsopgave V1.02 2 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Beginnen met InterWord.... 3 Navigatiemenu.... 4 Hoofdmenu aanmaken.... 4 Submenu aanmaken.... 4 Hoofd- en submenu s verwijderen.... 4 Hoofd- en submenu s aan of uit te

Nadere informatie

Taken verdelen portal Centrale Eindtoets

Taken verdelen portal Centrale Eindtoets Taken verdelen portal Centrale Eindtoets Helpdesk Centrale Eindtoets Het gebruik van de portal Centrale Eindtoets wordt ondersteund door de helpdesk Centrale Eindtoets. Bereikbaar op werkdagen van 8.30-17.00

Nadere informatie

Inloggen bij het bedrijf waarvoor u beheerder wilt worden (zonder een Mobi-ID is het niet mogelijk het beheer uit te voeren).

Inloggen bij het bedrijf waarvoor u beheerder wilt worden (zonder een Mobi-ID is het niet mogelijk het beheer uit te voeren). Mobi-ID beheerder worden o o o Om beheerder voor het betreffende bedrijf te kunnen worden moet u al via een Mobi-ID aan dat bedrijf gekoppeld zijn. U heeft een éénmalig te gebruiken code nodig om beheerder

Nadere informatie

Uitleg MijnKPN Grootzakelijk Aanmaken van accounts

Uitleg MijnKPN Grootzakelijk Aanmaken van accounts Uitleg MijnKPN Grootzakelijk Aanmaken van accounts Welkom bij MijnKPN Grootzakelijk Introductie In dit document leggen we uit hoe u medewerkers kunt autoriseren voor MijnKPN Grootzakelijk MijnKPN Grootzakelijk

Nadere informatie

Handleiding De Sociale Monitor

Handleiding De Sociale Monitor Handleiding De Sociale Monitor Inhoudsopgave Gebruikershandleiding: De Sociale Monitor 2 Bestaande rapportages 7 Een nieuw rapportage aanmaken 9 Het menu 10 Handleiding lokaal beheerders: De Sociale Monitor

Nadere informatie

Inloggen bij het bedrijf waarvoor u beheerder wilt worden. (zonder een Mobi-ID is het niet mogelijk het beheer uit te voeren)

Inloggen bij het bedrijf waarvoor u beheerder wilt worden. (zonder een Mobi-ID is het niet mogelijk het beheer uit te voeren) Handleiding Mobi-ID voor de beheerder Mobi-ID beheerder worden o Om voor het bedrijf beheerder te kunnen worden moet u al via een Mobi-ID aan dat bedrijf gekoppeld zijn. o U heeft een éénmalig te gebruiken

Nadere informatie

Handleiding. Documentbeheer. PlanCare 2. elektronisch cliënten dossier. G2 Paramedici het EPD voor paramedici. Handleiding. Declareren. Versie 3.0.0.

Handleiding. Documentbeheer. PlanCare 2. elektronisch cliënten dossier. G2 Paramedici het EPD voor paramedici. Handleiding. Declareren. Versie 3.0.0. Handleiding Documentbeheer Handleiding Declareren Versie 3.0.0.3 PlanCare 2 elektronisch cliënten dossier G2 Paramedici het EPD voor paramedici INHOUDSOPGAVE 1 Inleiding... 2 2 Gebruik van de module...

Nadere informatie

Handleiding applicatiebeheer BNG Bank

Handleiding applicatiebeheer BNG Bank Handleiding applicatiebeheer BNG Bank www.bngbank.nl BNG Bank: (keuze Bankieren-Betalingsverkeer) Downloaden formulieren FAQ s Technische beschrijvingen Contactgegevens BNG Bank Afdeling Klantenservice

Nadere informatie

INHOUDSOPGAVE. 0 Inhoudsopgave

INHOUDSOPGAVE. 0 Inhoudsopgave Handleiding Copyright Kred it B.V. Eindhoven Niets uit deze publicatie mag worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotokopie, microfilm, geluidsband, elektronisch of op welke

Nadere informatie

Release notes

Release notes AEOLUS Release notes 10.3.0.0 Aeolus Back V1 26-3-2018 BLADZIJDE 1 Horlings & Eerbeek Automatisering BV behoudt zich het recht informatie in dit document te allen tijde te kunnen wijzigen, zonder hiervan

Nadere informatie

Mobi-ID beheerder worden. Stappenplan. Handleiding Mobi-ID voor de beheerder. o o

Mobi-ID beheerder worden. Stappenplan. Handleiding Mobi-ID voor de beheerder. o o Mobi-ID beheerder worden o o o Om beheerder voor het betreffende bedrijf te kunnen worden moet u al via een Mobi-ID aan dat bedrijf gekoppeld zijn. U heeft een beheer activatiecode nodig om beheerder te

Nadere informatie

Gebruikershandleiding BrabantZorg cliëntportaal

Gebruikershandleiding BrabantZorg cliëntportaal Gebruikershandleiding BrabantZorg cliëntportaal Versie 2.4 oktober 2017 Inloggen op het cliëntportaal Ga naar de website www.brabantzorg.eu en klik op de knop Direct inloggen cliëntportaal. U krijgt het

Nadere informatie

Handleiding planner. Handleiding RoosterPlaats pagina 1

Handleiding planner. Handleiding RoosterPlaats pagina 1 Handleiding planner Handleiding RoosterPlaats pagina 1 In dit document wordt uiteengezet hoe u aan de hand van onderstaande 5 stappen een rooster kan maken. Voordat u kunt beginnen met het creëren van

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Mijn cliëntportaal www.arienszorgpalet.nl

Gebruikershandleiding Mijn cliëntportaal www.arienszorgpalet.nl Gebruikershandleiding Mijn cliëntportaal www.arienszorgpalet.nl Versie 1 mei 2016 1 Inhoudsopgave Inleiding 3 Inloggen Mijn cliëntportaal 4 Voorbeeld Mijn cliëntportaal 7 Mijn afspraken 8 Mijn dossier

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Cliëntportaal van Marente

Gebruikershandleiding Cliëntportaal van Marente Gebruikershandleiding Cliëntportaal van Marente Inhoud 1. Voorwoord... 2 2. Inloggen op het cliëntportaal... 2 3. Mijn Afspraken... 4 4. Mijn Dossier... 6 5. Mijn Berichten... 8 6. Mijn Gegevens... 10

Nadere informatie

Digitaal ZorgDossier - Inleiding

Digitaal ZorgDossier - Inleiding Digitaal ZorgDossier - Inleiding Digitaal ZorgDossier Digitaal ZorgDossier is een ECD voor de thuiszorg. Speciaal ontwikkeld voor de klantgerichte zorgprofessional die graag meer tijd en aandacht besteed

Nadere informatie

Handleiding webshop. Om gebruik te kunnen maken van ons online bestelsysteem, dient u in te loggen met persoonlijke logingegevens.

Handleiding webshop. Om gebruik te kunnen maken van ons online bestelsysteem, dient u in te loggen met persoonlijke logingegevens. Handleiding webshop 1. LOGINGEGEVENS Om gebruik te kunnen maken van ons online bestelsysteem, dient u in te loggen met persoonlijke logingegevens. Deze dient u aan te vragen aan uw vertegenwoordiger, de

Nadere informatie

Handleiding Mijn Keurmerk Keurmerk Zelfstandigen Zonder Personeel in de Zorg

Handleiding Mijn Keurmerk Keurmerk Zelfstandigen Zonder Personeel in de Zorg Handleiding Mijn Keurmerk Keurmerk Zelfstandigen Zonder Personeel in de Zorg Inhoudsopgave 1 Inleiding... 3 2 Aanmelden... 4 2.1 Bedrijfsgegevens... 4 2.2 Persoonsgegevens... 5 2.3 Beroepsgegevens... 5

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Cliëntportaal TMZ

Gebruikershandleiding Cliëntportaal TMZ Gebruikershandleiding Cliëntportaal TMZ Versie 1 september 2016 1 Inhoud 1. Inleiding... 3 2. Inloggen op Cliëntportaal TMZ... 4 3. Voorbeeld Cliëntportaal TMZ... 7 4. Mijn afspraken... 8 5. Mijn Dossier...

Nadere informatie

Handleiding www.restofrit-prijslijsten.be

Handleiding www.restofrit-prijslijsten.be Handleiding www.restofrit-prijslijsten.be Hoe log ik in Van start gaan Beginnen met het aanmaken van je prijslijst Hoe voeg ik een kader met titel toe Hoe voeg ik lijnen tekst toe aan een kader Kiezen

Nadere informatie

Handleiding DigiRecord.nl

Handleiding DigiRecord.nl Introductie... 1 Eerste keer inloggen... 1 Dossiersjablonen... 2 Map verwijderen... 3 Map aanmaken... 4 Dossierbeheer... 5 Dossier eigenaar... 7 Gebruikers... 7 Gebruiker... 8 Dossierbeheerder... 8 Beheerder...

Nadere informatie

Inloggen bij het bedrijf waarvoor u beheerder wilt worden. (zonder een Mobi-ID is het niet mogelijk het beheer uit te voeren)

Inloggen bij het bedrijf waarvoor u beheerder wilt worden. (zonder een Mobi-ID is het niet mogelijk het beheer uit te voeren) Mobi-ID beheerder worden o Om voor het bedrijf beheerder te kunnen worden moet u al via een Mobi-ID aan dat bedrijf gekoppeld zijn. o U heeft een éénmalig te gebruiken code nodig om beheerder te worden.

Nadere informatie

Simply Free handleiding

Simply Free handleiding Simply Free handleiding Versie 20-12-2017 1 Om gebruik te kunnen maken van dit systeem, is het belangrijk om bij het eerste gebruik het hoofdstuk Eerste gebruik door te nemen en uit te voeren! Onderwerp

Nadere informatie

HANDLEIDING. coachtool

HANDLEIDING. coachtool HANDLEIDING coachtool INHOUD Inloggen Nieuwe groep aanmaken Groep aanpassen Groepen bekijken Deelnemer bekijken Acties bekijken en op acties reageren Coach berichten maken en reageren Notities maken en

Nadere informatie

Handleiding Mijn 65plus (HelloFlex)

Handleiding Mijn 65plus (HelloFlex) Account aanmaken Mijn 65plus (van softwareleverancier HelloFlex) is een online portal waar u onder andere de declaraties van uw uitzendkrachten kunt controleren en goedkeuren. Voor gebruik ontvangt u een

Nadere informatie

EERSTE INSTRUCTIE DIRECTEUREN RADARSCHOLEN.

EERSTE INSTRUCTIE DIRECTEUREN RADARSCHOLEN. 27-8-2013 RADARSCHOLEN EERSTE INSTRUCTIE DIRECTEUREN RADARSCHOLEN. [Geef de ondertitel van het document op] Dirk Inhoud 1. Intro eerste keer inloggen docent... 2 2. Email ouder om in te loggen... 3 3.

Nadere informatie

Mini Manuel imailingtool Met stappenplan

Mini Manuel imailingtool Met stappenplan Mini Manuel imailingtool Met stappenplan Het versturen van een nieuwsbrief met een standaard- template of actie-template In imailingtool hebben we prachtige standaard sjablonen beschikbaar! Voeg uw eigen

Nadere informatie

Learning Management Systeem (LMS) Bedrijfsopleidingen

Learning Management Systeem (LMS) Bedrijfsopleidingen Learning Management Systeem (LMS) Bedrijfsopleidingen DOCENTEN HANDLEIDING Oktober 2009 E-mail: bedrijfsopleidingen@lumc.nl 2009 Alle rechten voorbehouden LUMC-Bedrijfsopleidingen Behoudens de in of krachtens

Nadere informatie

Gebruikers en groepen

Gebruikers en groepen Gebruikers en groepen Deze handleiding beschrijft de functionaliteit gebruikers en groepen. U vindt deze functionaliteit in het SchoolWapps dashboard onder de menuoptie Algemeen. Met de module gebruikers

Nadere informatie

HANDLEIDING ONLINE DOSSIER (CODEX)

HANDLEIDING ONLINE DOSSIER (CODEX) HANDLEIDING ONLINE DOSSIER (CODEX) 2019 Van Brug Software Niets uit deze opgave mag worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotokopie, microfilm, geluidsband, elektronica of

Nadere informatie

Handleiding webshop. Om gebruik te kunnen maken van ons online bestelsysteem, dient u in te loggen met persoonlijke logingegevens.

Handleiding webshop. Om gebruik te kunnen maken van ons online bestelsysteem, dient u in te loggen met persoonlijke logingegevens. Handleiding webshop Horeca Totaal Brugge bvba 1. LOGINGEGEVENS Om gebruik te kunnen maken van ons online bestelsysteem, dient u in te loggen met persoonlijke logingegevens. Deze dient u aan te vragen aan

Nadere informatie

Handleiding. Z factuur Archief

Handleiding. Z factuur Archief Handleiding Z factuur Archief INHOUDSOPGAVE 1. DASHBOARD... 3 1.1. Inloggen... 3 Inloggegevens vergeten... 3 1.2. Mogelijkheden Dashboard... 3 Instellingen, Abonnement Info en Adressenboek... 3 Facturen

Nadere informatie

Handleiding inschrijven op onderhandse aanbestedingen

Handleiding inschrijven op onderhandse aanbestedingen Handleiding inschrijven op onderhandse aanbestedingen Versie mei 2014 1. Accepteren van een uitnodiging 1.1 De uitnodiging beantwoorden U kunt als ondernemer uitgenodigd worden voor een onderhandse aanbesteding.

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Tropaz

Gebruikershandleiding Tropaz Gebruikershandleiding Tropaz Zorginstellingen November, 2018 Inhoudsopgave 1. Algemeen... 3 2. Inloggen... 4 2.1 2.1 De eerste keer aanmelden... 4 2.2 Aanmeldscherm... 5 2.3 2.3 Wachtwoord vergeten of

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Cliëntportaal

Gebruikershandleiding Cliëntportaal Gebruikershandleiding Cliëntportaal Augustus 2017, versie 1.0 Inhoudsopgave 1. Inloggen in het Cliëntportaal... 2 1.1 Inloggen... 3 1.2 Accepteren van een uitnodiging... 4 1.3 Wachtwoord vergeten?... 4

Nadere informatie

Werken met de Verwijsindex Regio Arnhem (VIRA) Rechtenrol Gebruiker

Werken met de Verwijsindex Regio Arnhem (VIRA) Rechtenrol Gebruiker Werken met de Verwijsindex Regio Arnhem (VIRA) Rechtenrol Gebruiker Deze instructiekaart geeft uitleg over het werken met de Verwijsindex als gebruiker. De rechten voor gebruiker kunnen per regio verschillen.

Nadere informatie

Gebruikersinstructie Mijn Bol. Voor gebruikers van Mijn Bol. Instructie

Gebruikersinstructie Mijn Bol. Voor gebruikers van Mijn Bol. Instructie Gebruikersinstructie Mijn Bol Voor gebruikers van Mijn Bol Instructie Versie april 2018 In deze Instructie: 1. Welke voordelen biedt Mijn Bol?... 2 1.1 Slimmer accorderen... 2 1.2 Eenvoudige toegang tot

Nadere informatie

HANDLEIDING Content Management Systeem de Fertilizer 4

HANDLEIDING Content Management Systeem de Fertilizer 4 HANDLEIDING Content Management Systeem de Fertilizer 4 1 INHOUDSOPGAVE 1. INLEIDING 3 2. BEHEER 5 2.1 Site structuur 6 2.2 Afdelingen 7 2.3 Beheerders 8 2.3.1 Rechten 9 2.3.1.1 Rechten Beheer 9 3. INSTELLINGEN

Nadere informatie

HANDLEIDING ONLINE DOSSIER (CODEX)

HANDLEIDING ONLINE DOSSIER (CODEX) HANDLEIDING ONLINE DOSSIER (CODEX) 2019 Van Brug Software Niets uit deze opgave mag worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotokopie, microfilm, geluidsband, elektronica of

Nadere informatie

Basis handleiding CMS

Basis handleiding CMS Basis handleiding CMS Inhoud Basis handleiding CMS... 1 Inloggen... 3 Pagina beheren... 4 Pagina toevoegen/wijzigen... 6 WYSIWYG editor... 8 externe / interne link toevoegen... 9 Plaatjes toevoegen...

Nadere informatie

Handleiding RoosterPlaats

Handleiding RoosterPlaats Handleiding RoosterPlaats In dit document wordt uiteengezet hoe u aan de hand van onderstaande 5 stappen weergegeven in de Wizard van RoosterPlaats een rooster kunt maken. Deze vijf stappen helpen u bij

Nadere informatie

Werken met de Verwijsindex Rechtenrol Gebruiker

Werken met de Verwijsindex Rechtenrol Gebruiker Deze instructie geeft uitleg over het werken met de Verwijsindex als gebruiker. De rechten voor gebruiker kunnen per regio verschillen. Indien u één of meerdere handelingen niet kunt verrichten, maar deze

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Mijn cliëntportaal

Gebruikershandleiding Mijn cliëntportaal Gebruikershandleiding Mijn cliëntportaal www.arienszorgpalet.nl Versie 1 april 2016 1 Inhoudsopgave Inleiding 3 Inloggen Mijn cliëntportaal 4 Voorbeeld Mijn cliëntportaal 6 Mijn afspraken 7 Mijn dossier

Nadere informatie

Gebruikershandleiding. mijncaress Cliëntportaal. Versie: 3.0

Gebruikershandleiding. mijncaress Cliëntportaal. Versie: 3.0 Gebruikershandleiding mijncaress Cliëntportaal Versie: 3.0 Gebruikershandleiding mijncaress Cliëntportaal Versie 2.0 Pagina 1 van 19 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 1. Inloggen in het Cliëntportaal...

Nadere informatie

Handleiding voor cliënt: Aan de slag met CarenZorgt als u een account heeft

Handleiding voor cliënt: Aan de slag met CarenZorgt als u een account heeft Handleiding voor cliënt: Aan de slag met CarenZorgt als u een account heeft INLEIDING U heeft inmiddels een account aan gemaakt in CarenZorgt om uw persoonlijk cliëntdossier online in te kunnen zien. In

Nadere informatie

Data Management Patiënt toevoegen en onderzoeksdata invoeren

Data Management Patiënt toevoegen en onderzoeksdata invoeren Data Management Patiënt toevoegen en onderzoeksdata invoeren U bent door uw organisatie gevraagd op te treden als contactpersoon voor het FreeStyle Libre register van het Zilveren Kruis. De patiënt vult

Nadere informatie

Handleidingen website & pool SVNL voor organisators

Handleidingen website & pool SVNL voor organisators Handleidingen website & pool SVNL voor organisators Let op: Dit document bestaat uit twee handleidingen: Pagina 2: Handleiding voor de website voor organisators Pagina 14: Uitleg en handleiding voor de

Nadere informatie

RELEASE NOTES. Bij het aanmaken van openingstijden (beschikbaarheid) is een Help file met uitleg toegevoegd.

RELEASE NOTES. Bij het aanmaken van openingstijden (beschikbaarheid) is een Help file met uitleg toegevoegd. RELEASE NOTES Release 11 mei 2015: Termen aanpasbaar (meta data) Verschillende termen zoals Objecten en Activiteiten zijn nu aan te passen naar u eigen terminologie. Zien bovenstaande. Via Configuratie,

Nadere informatie

Handleiding Portero. voor organisatiebeheerders. Versie : 1.4 Datum : juli Portero Beheerdershandleiding v Pagina 1 van 12

Handleiding Portero. voor organisatiebeheerders. Versie : 1.4 Datum : juli Portero Beheerdershandleiding v Pagina 1 van 12 Handleiding Portero voor organisatiebeheerders Versie : 1.4 Datum : juli 2017 Portero Beheerdershandleiding v 1.4 15-07-2017 Pagina 1 van 12 Colofon Documenteigenaar : Centrum indicatiestelling zorg (CIZ)

Nadere informatie

Handleiding competitie.nevobo.nl

Handleiding competitie.nevobo.nl De competitiewebsite, welke via http://competitie.nevobo.nl/ te bereiken is, wordt steeds belangrijker in de volleybalcompetities van de Nevobo. In dit document vindt u informatie over de werking van deze

Nadere informatie

Handleiding ESS na de upgrade People Inc. versie 3.5.0

Handleiding ESS na de upgrade People Inc. versie 3.5.0 Handleiding ESS na de upgrade People Inc. versie 3.5.0 I Handleiding ESS na de upgrade People Inc. versie 3.5.0 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1 1 1.1 ESS... Iconen selecteren 1 1.2 ESS... Inlog scherm tekst

Nadere informatie

Handleiding CrisisConnect app beheersysteem

Handleiding CrisisConnect app beheersysteem Handleiding CrisisConnect app beheersysteem Inhoudsopgave 'Welkom bij de handleiding van de CrisisConnect app' 1. Start 1.1. Vereisten gebruik 1.2. Inloggen 1.3. Wachtwoord wijzigen 2. Vullen 2.1 Dossiers

Nadere informatie

Handleiding Aysist 7 Medewerkerportaal (voor medewerkers met onregelmatige diensten)

Handleiding Aysist 7 Medewerkerportaal (voor medewerkers met onregelmatige diensten) Handleiding Aysist 7 Medewerkerportaal (voor medewerkers met onregelmatige diensten) Inhoudsopgave 1 INLEIDING 3 2 INLOGGEN MEDEWERKERPORTAAL 4 2.1 Inloggen in Aysist medewerkerportaal 4 2.2 1 e keer inloggen

Nadere informatie

Handleiding OVM 2.0. Beheerder. Versie 2.0.0.22 1 oktober 2012

Handleiding OVM 2.0. Beheerder. Versie 2.0.0.22 1 oktober 2012 Handleiding OVM 2.0 Beheerder Versie 2.0.0.22 1 oktober 2012 Inhoudsopgave Legenda... 4 1 Voorbereidingen... 5 1.1 Downloaden... 5 1.2 Starten en inloggen... 6 1.3 Nieuws... 6 2 Beheerportal... 8 2.1 Inloggen...

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Cliëntportaal van Marente

Gebruikershandleiding Cliëntportaal van Marente Gebruikershandleiding Cliëntportaal van Marente Inhoud 1. Voorwoord... 2 2. Inloggen op het cliëntportaal... 2 3. Mijn Afspraken... 4 4. Mijn Dossier... 6 5. Mijn Berichten... 8 6. Mijn Gegevens... 9 7.

Nadere informatie

Koninklijke Nederlandse Voetbalbond Amateurvoetbal. Handleiding KNVB E-mail

Koninklijke Nederlandse Voetbalbond Amateurvoetbal. Handleiding KNVB E-mail Koninklijke Nederlandse Voetbalbond Amateurvoetbal Handleiding KNVB E-mail Versie 1.0 Augustus 2010 Inhoudsopgave Inleiding 2 1. Gebruik KNVB E-mail (sportlink club) 3 1.1 Inleiding... 3 1.2 Aanmaken /

Nadere informatie

Altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Beheer Webredactie dashboard Het webredactie dashboard geeft u in één oogopslag een overzicht van de beheersmogelijkheden van uw website. Daarnaast blijft u via het dashboard gemakkelijk op de hoogte van

Nadere informatie

Werken met de Verwijsindex Regio Arnhem (VIRA) Rechtenrol Instantie beheerder

Werken met de Verwijsindex Regio Arnhem (VIRA) Rechtenrol Instantie beheerder Werken met de Verwijsindex Regio Arnhem (VIRA) Rechtenrol Instantie beheerder Deze instructiekaart geeft uitleg over het werken met de Verwijsindex als instantie beheerder. De rechten voor instantie beheerder

Nadere informatie

Handleiding VO-MBO 2013. Handleiding Intergrip

Handleiding VO-MBO 2013. Handleiding Intergrip Handleiding VO-MBO 2013 Handleiding Intergrip Auteur: Helpdesk Intergrip Auteur: Helpdesk Intergrip Contact: 0318-86 00 52 / supervisor@intergrip.nl Contact: 0318-86 00 52 / supervisor@intergrip.nl Versiedatum:

Nadere informatie

Inleiding... 3. 1. Inloggen... 4. 2. Generieke apps... 4. App Mijn goedkeuringen... 5. App Delegatie... 8. 3. Self Service... 9

Inleiding... 3. 1. Inloggen... 4. 2. Generieke apps... 4. App Mijn goedkeuringen... 5. App Delegatie... 8. 3. Self Service... 9 INHOUDSOPGAVE Inleiding... 3 1. Inloggen... 4 2. Generieke apps... 4 App Mijn goedkeuringen... 5 App Delegatie... 8 3. Self Service... 9 Basisgegevens medewerker wijzigen... 12 Aanvragen autorisatie...

Nadere informatie

De app kan gedownload worden in de Appstore en de Playstore door te zoeken op sportlinked of via www.sportlinked.nl.

De app kan gedownload worden in de Appstore en de Playstore door te zoeken op sportlinked of via www.sportlinked.nl. Downloaden De app kan gedownload worden in de Appstore en de Playstore door te zoeken op sportlinked of via www.sportlinked.nl. Registreren Nadat de applicatie is gedownload en geïnstalleerd kan de gebruiker

Nadere informatie

Inloggen...2. Wachtwoord vergeten?...4. Aanmaken Gebruiker Mijn Atletiek...5. Rechten geven aan de Gebruiker...6. Een Gebruiker verwijderen...

Inloggen...2. Wachtwoord vergeten?...4. Aanmaken Gebruiker Mijn Atletiek...5. Rechten geven aan de Gebruiker...6. Een Gebruiker verwijderen... Handleiding Mijn Atletiek Inhoudsopgave Inloggen...2 Wachtwoord vergeten?...4 Aanmaken Gebruiker Mijn Atletiek...5 Rechten geven aan de Gebruiker...6 Een Gebruiker verwijderen...6 Rapportages inzien...7

Nadere informatie

Handleiding MijnEigenDossier

Handleiding MijnEigenDossier Handleiding MijnEigenDossier Inleiding Voor organisaties met vrijwilligersvacatures Het Vrijwilligerspunt ondersteunt organisatie in het vinden en behouden van vrijwilligers. Belangrijke service van de

Nadere informatie

Gebruikershandleiding e-boekhouden.

Gebruikershandleiding e-boekhouden. Gebruikershandleiding e-boekhouden. Hoofdstuk 1 (pagina 2 t/m 5): - Inloggen - Wachtwoord aanvragen - Uitleg tabbladen Hoofdstuk 2 (pagina 5 t/m 10): - Overzicht van de ledenlijst - Ledenlijst inzien -

Nadere informatie

De app kan gedownload worden in de Appstore en de Playstore door te zoeken op sportlinked of via www.sportlinked.nl.

De app kan gedownload worden in de Appstore en de Playstore door te zoeken op sportlinked of via www.sportlinked.nl. Downloaden De app kan gedownload worden in de Appstore en de Playstore door te zoeken op sportlinked of via www.sportlinked.nl. Registreren Nadat de applicatie is gedownload en geïnstalleerd kan de gebruiker

Nadere informatie