AEOLUS. Aeolus Front Beheer. Super users V1 /

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "AEOLUS. Aeolus Front Beheer. Super users V1 /"

Transcriptie

1 AEOLUS V1 AEOLUS AEOLUS FRONT BEHEER Aeolus Front Beheer Super users V1 /

2 V1 / AEOLUS AEOLUS FRONT BEHEER Horlings & Eerbeek Automatisering BV behoudt zich het recht informatie in dit document te allen tijde te kunnen wijzigen, zonder hiervan nadere aankondiging te doen. Tenzij anders aangegeven zijn de hierin genoemde voorbeelden fictief en niet gebaseerd op werkelijke bedrijven, organisaties, producten, domeinnamen, adressen, logo s, personen, plaatsen of evenementen. Niets uit dit document mag worden nagemaakt en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, microfilm of op welke andere wijze dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Horlings & Eerbeek Automatisering BV. Het is de verantwoordelijkheid van de gebruiker om overeenkomstig de hiervoor geldende wetten op het copyright te handelen. In dit document zijn onderdelen (software, tekst, foto s en tabellen) opgenomen waarop intellectuele eigendomsrechten (auteursrechten, databankrechten en merkrechten) rusten. Horlings & Eerbeek Automatisering BV behoudt zich dienaangaande nadrukkelijk alle rechten voor. Horlings & Eerbeek Automatisering BV maart 2009

3 V1 / AEOLUS AEOLUS FRONT BEHEER Inhoud HOOFDSTUK 1 Beheer algemeen... 4 HOOFDSTUK 2 Uw organisatie... 4 Teams... 4 Gebruikers Gebruikers indelen in groepen... 6 Rechten... 7 HOOFDSTUK 3 Werkprocessen... 7 Helpteksten Kaartdefinities... 9 HOOFDSTUK 4 Documenten... 9 Stijlen Font Paragraph Tabs Numbering Papiersoorten Bouwstenen Sjablonen HOOFDSTUK 5 Functies binnen de Word Editor Stijlen toepassen Tabel toevoegen Reports Bouwstenen Bouwsteen opmaak en verwijderen Spellingscontrole Knippen en plakken Tekstblokken bij elkaar houden BIJLAGE 1 Veldnamen... 30

4 4 HOOFDSTUK 1 Beheer algemeen Binnen de module beheer kunt u zelf nieuwe gebruikers aanmaken en onderverdelen binnen de groepen, u kunt helpteksten toevoegen aan bepaalde kaarten en u bent zelf in staat om documenten, formulieren en rapporten samen te stellen. De module beheer bestaat uit: - Uw organisatie: hier maakt u de gebruikers aan en plaatst hen in de juiste groep - Werkprocessen: hier kunt u helpteksten toevoegen en naamgeving leefgebieden aanpassen - Documenten: hier maakt u de rapporten, brieven en formulieren HOOFDSTUK 2 Uw organisatie Hier wordt een organogram getoond van de indeling van uw applicatie (de database indeling). Hier ziet u uw structuur, groepen en gebruikers. Onderstaand voorbeeld is een fictief voorbeeld. De kaarten onder uw organisatie zijn: - Teams - Gebruikers - Rechten Teams Hier staan de teams binnen uw gemeente die toegang hebben tot de applicatie. Hier staan de rechten die de teams ten opzichte van elkaar hebben. Voordat u hier veranderingen in wilt aanbrengen dient u eerst contact op te nemen met de Helpdesk van Horlings & Eerbeek. Wanneer de rechten van de teams worden gewijzigd kan dit grote gevolgen hebben. Gebruikers Hier kunt u gebruikers aanmaken en wijzigen. Om een gebruiker aan te maken klikt u op het + Wilt u een gebruiker wijzigen dan klikt u op het potloodje achter de gebruiker. In beide situaties komt in het volgende scherm terecht.

5 5 De velden met een oranje rand eromheen zijn verplichte velden. De naam en contactgegevens die hier worden gevuld kunnen later gebruikt worden als ondertekening in de sjablonen. De velden onder de kop Gebruiker zijn van belang voor het gebruik van Aeolus Front. - Gebruikersnaam: Vul hier het adres in van de gebruiker. Dit adres moet een actief adres zijn. Is de gebruiker zijn/haar wachtwoord om in te loggen vergeten dan kan via zijn/haar adres een linkje om te ressetten worden verstuurd. - Startpagina: U kunt hier aangeven op welke pagina de gebruiker binnen komt na inloggen op Aeolus Front. - Two-factor authentication: Dit is een extra beveiliging bij inloggen. Het veld two-factor kunt u op ja zetten, deze actie werkt uiteraard alleen als u de licentie voor two-factor authentication heeft afgenomen (sms berichten moeten zijn afgenomen bij onze organisatie). Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de Sales@HorlingsenEerbeek.nl. - Actief: Hier kunt u de gebruiker op inactief zetten. De gebruiker zal dan niet meer te selecteren zijn bij het toewijzen van werkprocessen. - Rollen: Hier kent u de rol toe aan de gebruiker. De rollen zijn als volgt o Applicatiebeheerder: de gebruiker krijgt toegang tot de module beheer o Consulent: de gebruiker krijgt de rechten zoals bepaald in de groep waarin hij/zij zit o Externe gebruiker: hier kunnen beperkte rechten aan worden gehangen in het geval een externe gebruiker tijdelijke rechten dient te krijgen binnen Aeolus Front o o Manager: de gebruiker krijgt toegang tot de module rapportage Systeembeheerder: deze rol is voor Horlings En Eerbeek, hier hoeft niets mee te doen

6 Gebruikers indelen in groepen Ga naar het organigram bij uw organisatie. Klik op de groep, het oranje poppetje, waar uw gebruiker in moet komen. De volgende icoontjes verschijnen. Klik op om een gebruiker toe te voegen. Selecteer de gebruiker en sla op, de gebruiker is nu toegevoegd aan het team.

7 7 Rechten Hier staan de rechten van de teams geregeld. De rechten die de teams op elkaar hebben worden bepaald door het pad wat wordt afgelegd. Voordat u hier veranderingen in wilt aanbrengen dient u eerst contact op te nemen met de Helpdesk van Horlings & Eerbeek. Wanneer de rechten van de teams worden gewijzigd kan dit grote gevolgen hebben. HOOFDSTUK 3 Werkprocessen Helpteksten Bij elk werkproces kunt u informatie m.b.t. uw werkproces vastleggen in werkwijze. De button Werkwijze is voor de gebruikers aan de rechter kant van elk scherm te vinden binnen Aeolus Front. De gebruikers zien dit als volgt. Wilt u teksten toevoegen en/of bewerken, dan klikt u op het potloodje achter de regel. U bent zelf verantwoordelijk voor de ingevoerde tekst.

8 8 De ingevoerde helpteksten dienen nog gekoppeld te worden aan de juiste kaarten binnen Aeolus front. Open de kaart kaartdefinities en open de juiste kaart, hier kunt u de helpteksten koppelen aan de juiste kaart.

9 Kaartdefinities Hier kunt u de namen van de leefgebieden aanpassen, doe dit echter niet voordat u contact heeft gehad met onze helpdesk. Eenmaal klikken geeft aan de rechterzijde de inhoud weer, wilt u bewerken, dan klikt u op het potloodje achter de regel. Nadat u een naam heeft aangepast, moet u opslaan, het leefgebied heeft dan de gewenste benaming. HOOFDSTUK 4 Documenten Er zijn 4 kaarten te vinden onder de module documenten: - Stijlen - Papiersoort - Bouwstenen - Sjabloon Stijlen Met de stijlen kunt u alle stijlen opgeven die u wilt gebruiken binnen de sjablonen. U geeft hier aan welk lettertype uw gemeente hanteert. Maar ook als titels een andere grootte moeten hebben, dikgedrukt, cursief, opsommingen etc. Om een nieuwe stijl aan te maken klikt u aan de rechterkant op de + voor het woord Stijlen. Wilt u de bestaande stijl aanvullen dan klikt u op het potloodje achter de desbetreffende stijl. Kiest u om een nieuwe stijl aan te maken dan dient u eerst de stijl een naam te geven. Klik op het icoon Styles binnen de Word editor en kies voor Manage Styles.

10 10 Het volgende scherm verschijnt: Kies voor New om een nieuwe stijl toe te voegen of kies voor Modify om een al bestaande stijl aan te passen.

11 11 Het volgende scherm verschijnt: Hier geeft u de naam op van de stijl. Er zijn hier 4 opties mogelijk om in te stellen, de Font, Paragraph, Tabs en Numbering Font Hier geeft u aan welk lettertype de sjablonen moeten krijgen. Selecteer een Font. In dit voorbeeld is er gekozen voor Arial 11. De standaard stijl is nu Arial 11. Klik op OK en daarna nog een keer op OK om de stijl op te slaan.

12 12 Nu kan er weer een stijl worden toegevoegd waarbij de zojuist ingevoerde standaardstijl als basis gebruikt kan worden. Klik weer op New en hetzelfde scherm verschijnt weer, in het veld Based on (Gebaseerd op) kunt u de standaard stijl als basis instellen. De standaardstijl kan nu worden uitgebreid. In het voorbeeld hieronder willen we de standaard stijl gebruiken maar dan Bold, dikgedrukt. Dit voor bijvoorbeeld de koppen/titels in de sjablonen. Klik weer op Font. Doordat de standaard stijl als basis is opgegeven is het lettertype al de juiste. Door onderin een vinkje te zetten voor Bold zal het lettertype dikgedrukt zijn.

13 Paragraph Klik op Paragraph en hier kan gekozen worden voor regelafstanden en posities Tabs Hier kunnen de tabinstellingen gezet worden.

14 Numbering Maakt u gebruik van opsommingstekens binnen uw sjablonen dan kunt u deze hier vormgeven om binnen het sjabloon als stijl toe te kunnen voegen. Papiersoorten Hier kunt u verschillende papiersoorten creëren waarop de sjablonen geprint kunnen worden. Denk bijvoorbeeld aan: - Briefpapier met logo - Briefpapier zonder logo - Papiersoort voor rapporten Klik op de 3 streepjes voor het woord papiersoorten om een nieuwe papiersoort toe te voegen. Het volgende scherm verschijnt.

15 15 Geef de papiersoort een naam. Geef aan welke stijl je wilt hanteren en geef een startbookmark op. In dit geval hebben we de startbookmark Start opgegeven. Sla het papiersoort op en open het opnieuw om de zojuist ingevoerde instellingen in te laden. Nu kan de opmaak van het papiersoort gemaakt worden. Denk hier bijvoorbeeld aan een afbeelding, adres blok, briefaanhef en de gegevens van de gemeente etc. Zie hoofdstuk 5 voor uitleg van het aanspreken van velden binnen Aeolus Front. Klik op de tab Insert om een afbeelding toe te voegen. Klik op koptekst en/of voettekst toevoegen en sleep de afbeelding in het vak van de koptekst en/of voettekst. Klik op de afbeelding en er verschijnt een extra tab binnen de Word Editor. Met deze tab kunnen de instellingen van de afbeelding gewijzigd worden zoals de positie, grootte en positionering.

16 16 Wanneer de inhoud is gemaakt kan de juiste stijl toegepast worden. Dit kan door op de tekst te gaan staan en hier de juiste stijl aan te geven. Ga met de cursor op de plek staan waar de tekst van de uiteindelijke brief moet gaan beginnen en zet hier de startbookmark. Dit kan door binnen de Word editor te kiezen voor Insert, Insert startbookmark en geef hier het woord op dat je hebt opgegeven.

17 17 Bouwstenen Binnen de bouwstenen kunt u standaard teksten maken die in verschillende sjablonen zijn te selecteren. Denk hier bijvoorbeeld aan een bouwsteen vragen of ondertekening. U kunt deze bouwstenen vervolgens selecteren binnen de sjablonen. Denk bijvoorbeeld aan de standaardtekst vragen, hierin staan vaak de contactgegevens van de gemeente of het team waarin u werkt. Als het telefoonnummer wijzigt dan hoeft u dit alleen binnen deze standaardtekst/bouwsteen aan te passen en niet in alle brieven afzonderlijk. Voor een nieuwe bouwsteen klik op drie streepjes voor het woord bouwsteen, wilt u een bestaande aanpassen dan kunt u deze openen door het potloodje achter de bouwsteen te klikken.

18 18 Geef een naam en omschrijving op, de te gebruiken stijl dient opgegeven te worden, waar mag de bouwsteen gebuikt worden (alleen binnen de module beheer of overal binnen Front) en groep waarin de bouwsteen valt. De groep die hier wordt bedoeld is de groep waaronder de bouwsteen valt, in onderstaand voorbeeld zijn er 2 groepen: brieven en rapportages. De inhoud van de bouwsteen kan nu worden gemaakt. Ook hier kunt u de gewenste stijlen aangeven binnen de inhoud. Voor meer uitleg over de bouwstenen zie paragraaf 5.5. Sjablonen Binnen de sjablonen komt de daadwerkelijke inhoud van de brief, het formulier of het rapport. Voor een nieuw sjabloon klik op drie streepjes voor het woord Sjabloon, wilt u een bestaande aanpassen dan kunt u deze openen door het potloodje achter het sjabloon te klikken.

19 19 Vul de naam en de omschrijving in van het sjabloon. In het veld werkprocessen kan aangegeven worden binnen welk werkproces of welke werkprocessen het sjabloon op te stellen moet zijn. Met het veld groep geeft u aan of het sjabloon zichtbaar moet zijn onder brieven, diverse, rapportages, verklaringen of formulieren binnen een werkproces.

20 20 Geef het te gebruiken papiersoort aan waarop het sjabloon geprint moet worden. Geef het te gebruiken stijlsjabloon op. Geef aan of het een brief of een werkproces betreft. Een document is een brief, formulier ect en werkproces is het gezinsplan en plan van aanpak, dus een rapport waarvan de informatie uit het werkproces zelf wordt overgenomen binnen het sjabloon.

21 21 Klik op Opslaan en open het sjabloon opnieuw om de aangegeven instellingen in te laden. De inhoud van het sjabloon kan nu worden gemaakt. De inhoud begint op de plek waar het startbookmark is gezet binnen het aangegeven papiersoort.

22 22 HOOFDSTUK 5 Functies binnen de Word Editor Hier zijn dezelfde functies te vinden als binnen Microsoft Office Word. Een aantal punten uitgelicht. Stijlen toepassen De stijlen zoals eerder ingericht zijn toe te passen op de inhoud van het sjabloon. Selecteer de tekst waarop u de stijl wilt toepassen en klik op de knop Styles op de tab home. U kunt verschillende stijlen toepassen binnen het sjabloon.

23 23 Tabel toevoegen Op de tab Insert binnen de Word Editor kunt u een tabel invoegen. U kunt zelf aangeven hoeveel kolommen en rijen de tabel moet hebben. Als de tabel is toegevoegd verschijnt er een extra tab binnen de Word Editor, Table Layout. Binnen de extra tab zijn functies te vinden om de tabel vorm te geven naar wens. Reports Hier kunnen alle velden vanuit de database opgehaald worden, rules worden toegepast en velden worden toegevoegd. Uitleg hierover volgt in een aparte handleiding. Bouwstenen De tab bouwstenen bestaan uit 4 onderdelen: - Teksten - Document - Activiteit - Werkproces

24 24 Teksten Hier zijn de standaardteksten te vinden die zijn gemaakt bij de bouwstenen. Ga op de plek staan binnen het sjabloon waar de standaardtekst moet komen en selecteer dan de juiste bouwsteen. Document Dit zijn de bouwstenen van de teksten die standaard gedefinieerd zijn bij het aanmaken van documenten. door uw cursor in het document te plaatsen en vervolgens een bouwsteen te selecteren plaatst u deze in het document. Activiteit Dit zijn de bouwstenen van de velden die aanwezig zijn in Aeolus Front bij klantcontacten. Door uw cursor in het document te plaatsen en vervolgens een bouwsteen te selecteren plaatst u deze in het document.

25 25 Werkproces Dit zijn de bouwstenen van de velden die aanwezig zijn in een werkproces (zoals de leefgebieden). Door uw cursor in het document te plaatsen en vervolgens een bouwsteen te selecteren plaatst u deze in het document.

26 Bouwsteen opmaak en verwijderen Ga op de bouwsteen staan en klik met uw rechter muisknop. Om de verwijzing van een bouwsteen aan te passen kiest u voor Field Properties. Het volgende scherm verschijnt.

27 27 De volgende velden dienen gevuld te zijn: - Name: hierin staat de veldverwijzing, deze kunt u ook handmatig vullen - Text: veldnaam hoe het in het sjabloon komt te staan - Preserve formatting during updates: zet dit vinkje aan als de bouwsteen een kaart is met veel tekst, denk hierbij aan de inhoud van de leefgebieden. Dit voorkomt dat er rare tekens zichtbaar zijn binnen de vertaling naar het definitieve document Om een bouwsteen te verwijderen gaat u met de cursor op de bouwsteen staan binnen het sjabloon en klik op uw rechter muisknop. Kies voor Delete Field en de bouwsteen is verwijderd.

28 28 Spellingscontrole Op de tab Proofing binnen de Word Editor kunt u de spellingscontrole aanzetten. Klik op Enable Spell Checking en de knop Load Dictionary verschijnt. Klik op Load Dictionary, selecteer NL en klik op OK. Knippen en plakken Er zijn twee klemborden. Eén aan de kant van de server (Aeolus Front) en een lokale (aan de kant van uw pc). Als u knipt vanuit het AeolusDocument gebruik je het klembord van de server. Zodra je dit doet, zie je de knop "Use local clipboard" uit gaan.

29 29 Als je knipt vanuit Word gebruik je het lokale klembord. Doordat je eerst de serverkant hebt gebruikt, wordt bij het plakken het klembord van de server gebruikt. De oplossing in deze is om de knop "Use Local Clipboard" aan te zetten, als je vanuit Word wilt plakken. NOTE LET OP, wanneer je informatie vanuit een ander programma kopieert en wilt plakken binnen een document in Aeolus Front, deze tekst niet is vastgelegd binnen de beschikbare velden in Aeolus Front. Tekstblokken bij elkaar houden Het kan voorkomen dat er tekstvelden zijn die bij het einde van een pagina worden opgesplitst. Om dit te voorkomen kunt u met de functie Breaks, Continuous ervoor zorgen dat het tekstblok in zijn geheel op 1 pagina blijft staan. Selecteer binnen het sjabloon de tekst die bij elkaar hoort, klik vervolgens op Page Layout Breaks Continuous: Dit kan per blok op worden gegeven, sla tussendoor op.

30 30 BIJLAGE 1 Veldnamen Algemeen Werkproces.klant.bezoekadres Werkproces.klant.Uitgebreid (naam) Werkproces.klant.Telefoon Werkproces.klant.Mobiel Werkproces.klant.geboortedatum Werkproces.klant.BSN Werkproces.klant. Aanhef brief: Document.adresaanhef Document.Adres.straatnaam Document.Adres.nummer Document.Adres.postcode Document.Adres.woonplaats Onderwerp: Document.onderwerp Referentie, werkprocesnummer: Werkproces.referentie Aanmaakdatum: Document.aanmaakdatum Contactpersoon Werkproces.Contactpersoon.Uitgebreid (naam) Werkproces.Contactpersoon.Telefoon Werkproces.Contactpersoon.Mobiel Werkproces.Contactpersoon Klantgesprek Werkproces.DatumMelding Leefgebieden: Werkproces.Hoofdstukken.verhaal.text.inhoud (melding klantvraag) Werkproces.Hoofdstukken.Leefgebied1.text.inhoud 1 = Opleiding, werk en andere bezigheden 2 = Administratie en Financiën 3 = Wonen, woonomgeving en veiligheid 4 = Fysieke en mentale gezondheid 5 = Eigen kracht en sociaal netwerk 6 = Zingeving en inspiratie 7 = Opvoeding relaties en sociale verbanden 8 = Vervoer, mobiliteit binnens- en buitenshuis 9 = ADL/HDL

31 31 10= Emotionele gezondheid 11= Justitie 12= Verslaving Werkproces.Hoofdstukken.oplossing.text.inhoud (toelichting/evaluatie) Gezinsplan Hulpvraag: Werkproces.Hoofdstukken.verhaal.text.inhoud Wat gaat goed: Werkproces.Hoofdstukken.watgaatgoed.text.inhoud Waar zijn vragen over: Werkproces.Hoofdstukken.vragen.text.inhoud Werkproces.Hoofdstukken.Leefgebied1.text.inhoud 10 = Emotionele gezondheid 2 = Financiën 11 = Justitie 12 = Verslaving 3 = Huisvesting 4 = Lichamelijke gezondheid 7 = Relaties en vriendschap 5 = Opvoeden 1 = School 8 = Vervoer 6 = Werk en vrije tijd Evaluatie: Werkproces.Hoofdstukken.evaluatie.text.inhoud Overige afspraken: Werkproces.Hoofdstukken.oplossing.text.inhoud

AEOLUS. Beheer Rechten. Aeolus Front V1 /

AEOLUS. Beheer Rechten. Aeolus Front V1 / AEOLUS V1 AEOLUS BEHEER RECHTEN Beheer Rechten Aeolus Front V1 / 2-7-2018 V1 / AEOLUS BEHEER RECHTEN Horlings & Eerbeek Automatisering BV behoudt zich het recht informatie in dit document te allen tijde

Nadere informatie

Werkproces melding aanmaken

Werkproces melding aanmaken AEOLUS WERKPROCES MELDING AANMAKEN Werkproces melding aanmaken Aeolus Front v1 16-7-2018 Horlings & Eerbeek Automatisering BV behoudt zich het recht informatie in dit document te allen tijde te kunnen

Nadere informatie

Werkproces gezinsplan

Werkproces gezinsplan AEOLUS WERKPROCES GEZINSPLAN Werkproces gezinsplan Aeolus Front v1 6-8-2018 Horlings & Eerbeek Automatisering BV behoudt zich het recht informatie in dit document te allen tijde te kunnen wijzigen, zonder

Nadere informatie

AEOLUS. Wijzigingsdocument. Aeolus 2.0. Versie 1 /

AEOLUS. Wijzigingsdocument. Aeolus 2.0. Versie 1 / AEOLUS VERSIE 1 AEOLUS [TITEL] Wijzigingsdocument Aeolus 2.0 Versie 1 / 31-10-2016 VERSIE 1 / AEOLUS [TITEL] Horlings & Eerbeek Automatisering BV behoudt zich het recht informatie in dit document te allen

Nadere informatie

Stappenplan toevoegen gezinsplan

Stappenplan toevoegen gezinsplan EBB DOCUMENT VERSIE 1.0 EBB STAPPENPLAN TOEVOEGEN GEZINSPLAN Stappenplan toevoegen gezinsplan Aeolus Front Document versie 1.0 / 2-3-2015 Horlings & Eerbeek Automatisering B.V. Industrieweg 24 3401 MA

Nadere informatie

AEOLUS. Aeolus Front. Dossier uitdraaien V1 /

AEOLUS. Aeolus Front. Dossier uitdraaien V1 / AEOLUS V1 AEOLUS AEOLUS FRONT Aeolus Front Dossier uitdraaien V1 / 21-3-2019 V1 / AEOLUS AEOLUS FRONT Horlings & Eerbeek Automatisering BV behoudt zich het recht informatie in dit document te allen tijde

Nadere informatie

Organisaties en catalogus

Organisaties en catalogus AEOLUS Organisaties en catalogus Aeolus Front v1 28-7-2015 Horlings & Eerbeek Automatisering BV behoudt zich het recht informatie in dit document te allen tijde te kunnen wijzigen, zonder hiervan nadere

Nadere informatie

Kopiëren en plakken Front

Kopiëren en plakken Front AEOLUS V1 AEOLUS KOPIËREN EN PLAKKEN FRONT Kopiëren en plakken Front Aeolus Front 2018_02 v1 19-2-2017 Horlings & Eerbeek Automatisering BV behoudt zich het recht informatie in dit document te allen tijde

Nadere informatie

Stappenplan toevoegen melding

Stappenplan toevoegen melding EBB DOCUMENT VERSIE 1.0 EBB STAPPENPLAN TOEVOEGEN MELDING Stappenplan toevoegen melding Aeolus Front Document versie 1.0 / 2-3-2015 Horlings & Eerbeek Automatisering B.V. Industrieweg 24 3401 MA IJsselstein

Nadere informatie

AEOLUS. Toevoegen klant. Aeolus Front. v

AEOLUS. Toevoegen klant. Aeolus Front. v AEOLUS V1 AEOLUS TOEVOEGEN KLANT Toevoegen klant Aeolus Front v1 6-8-2018 Horlings & Eerbeek Automatisering BV behoudt zich het recht informatie in dit document te allen tijde te kunnen wijzigen, zonder

Nadere informatie

Dossier/aanvraag/voorziening aanmaken

Dossier/aanvraag/voorziening aanmaken AEOLUS VERSIE 1 AEOLUS Dossier/aanvraag/voorziening aanmaken Aeolus Back Versie 1 / 18-9-2018 Horlings & Eerbeek Automatisering BV behoudt zich het recht informatie in dit document te allen tijde te kunnen

Nadere informatie

Organisaties/diensten en de catalogus

Organisaties/diensten en de catalogus AEOLUS Organisaties/diensten en de catalogus Aeolus Front v1 16-9-2016 Horlings & Eerbeek Automatisering BV behoudt zich het recht informatie in dit document te allen tijde te kunnen wijzigen, zonder hiervan

Nadere informatie

EBB. EBB-Applicatiebeheer. Beveiliging. Versie

EBB. EBB-Applicatiebeheer. Beveiliging. Versie EBB VERSIE 6.0.0 EBB EBB APPLICATIEBEHEER EBB-Applicatiebeheer Beveiliging Versie 1 2018 VERSIE 7.2 EBB EBB APPLICATIEBEHEER 2 Horlings & Eerbeek Automatisering BV behoudt zich het recht informatie in

Nadere informatie

AEOLUS. Rapportage. Aeolus Front V1 /

AEOLUS. Rapportage. Aeolus Front V1 / AEOLUS V1 AEOLUS RAPPORTAGE Rapportage Aeolus Front V1 / 4-9-2018 V1 / AEOLUS RAPPORTAGE Horlings & Eerbeek Automatisering BV behoudt zich het recht informatie in dit document te allen tijde te kunnen

Nadere informatie

AEOLUS. Sociale Kaart. Aeolus Front. Versie 3 /

AEOLUS. Sociale Kaart. Aeolus Front. Versie 3 / AEOLUS VERSIE 3 AEOLUS Sociale Kaart Aeolus Front Versie 3 / 9-8-2018 Horlings & Eerbeek Automatisering BV behoudt zich het recht informatie in dit document te allen tijde te kunnen wijzigen, zonder hiervan

Nadere informatie

AEOLUS. Aanvraag verwerken. Aeolus Back Versie 1 /

AEOLUS. Aanvraag verwerken. Aeolus Back Versie 1 / AEOLUS VERSIE 1 AEOLUS Aanvraag verwerken Aeolus Back 10.0.2.0 Versie 1 / 8-2-2017 Horlings & Eerbeek Automatisering BV behoudt zich het recht informatie in dit document te allen tijde te kunnen wijzigen,

Nadere informatie

Tijdelijke uitbreiding Zorg

Tijdelijke uitbreiding Zorg AEOLUS Tijdelijke uitbreiding Zorg Aeolus Back v1 16-10-2017 Horlings & Eerbeek Automatisering BV behoudt zich het recht informatie in dit document te allen tijde te kunnen wijzigen, zonder hiervan nadere

Nadere informatie

Wijzigingsdocument 2018_08

Wijzigingsdocument 2018_08 AEOLUS Wijzigingsdocument 2018_08 Aeolus Front Versie 1-30-8-2018 BLADZIJDE 1 Horlings & Eerbeek Automatisering BV behoudt zich het recht informatie in dit document te allen tijde te kunnen wijzigen, zonder

Nadere informatie

AEOLUS. SVB aanleveren. Aeolus Back Versie 1 /

AEOLUS. SVB aanleveren. Aeolus Back Versie 1 / AEOLUS VERSIE 1 AEOLUS SVB aanleveren Aeolus Back 10.0.2.0 Versie 1 / 6-2-2017 Horlings & Eerbeek Automatisering BV behoudt zich het recht informatie in dit document te allen tijde te kunnen wijzigen,

Nadere informatie

AEOLUS. Cliënt aanmaken. Aeolus Back. Versie 1 /

AEOLUS. Cliënt aanmaken. Aeolus Back. Versie 1 / AEOLUS VERSIE 1 AEOLUS Cliënt aanmaken Aeolus Back Versie 1 / 7-9-2018 Horlings & Eerbeek Automatisering BV behoudt zich het recht informatie in dit document te allen tijde te kunnen wijzigen, zonder hiervan

Nadere informatie

Hoofd- en subproductcodes inrichten

Hoofd- en subproductcodes inrichten AEOLUS V3 AEOLUS HOOFD- EN SUBPRODUCTCODES INRICHTEN Hoofd- en subproductcodes inrichten Aeolus Back 10.2.0.3 V3 27-3-2018 2 Horlings & Eerbeek Automatisering BV behoudt zich het recht informatie in dit

Nadere informatie

Creditfactuur aanmaken

Creditfactuur aanmaken AEOLUS V1 AEOLUS CREDITFACTUUR AANMAKEN Creditfactuur aanmaken Aeolus Back v1 9-8-2018 Horlings & Eerbeek Automatisering BV behoudt zich het recht informatie in dit document te allen tijde te kunnen wijzigen,

Nadere informatie

AEOLUS. Wijzigingsdocument. Versie Versie 1 /

AEOLUS. Wijzigingsdocument. Versie Versie 1 / AEOLUS VERSIE 1 AEOLUS WIJZIGINGSDOCUMENT Wijzigingsdocument Versie 10.1 Versie 1 / 2-6-2017 VERSIE 1 / AEOLUS WIJZIGINGSDOCUMENT Horlings & Eerbeek Automatisering BV behoudt zich het recht informatie

Nadere informatie

Wijzigingsdocument Aeolus Back

Wijzigingsdocument Aeolus Back Aeolus Wijzigingsdocument Aeolus Back Versie 9.0.2.0 Document versie 1.0 / 27-1-2016 Horlings & Eerbeek Automatisering B.V. Industrieweg 24 3401 MA IJsselstein T: 030-2468777 I: www.horlingseneerbeek.nl

Nadere informatie

Central Station. CS website

Central Station. CS website Central Station CS website Versie 1.0 18-05-2007 Inhoud Inleiding...3 1 De website...4 2 Het content management systeem...5 2.1 Inloggen in het CMS... 5 2.2 Boomstructuur... 5 2.3 Maptypen... 6 2.4 Aanmaken

Nadere informatie

Invoegen... 8 Invulpunt... 9 Nieuwe bouwsteen maken... 9 Bouwsteen opslaan... 10. Wijze van werken in Outlook... 11 Informatie...

Invoegen... 8 Invulpunt... 9 Nieuwe bouwsteen maken... 9 Bouwsteen opslaan... 10. Wijze van werken in Outlook... 11 Informatie... ProDoc Bouwstenen voor Word & Outlook 2007 Inhoud Kopiëren bestanden... 2 Hoofdmap Bouwstenen... 2 Bouwsteen.dotm... 2 Installatie Bouwstenenmodule onder Word 2007... 3 Installatie Bouwstenenmodule onder

Nadere informatie

CMS Instructiegids Copyright Endless webdesign v.o.f

CMS Instructiegids Copyright Endless webdesign v.o.f CMS Instructiegids Copyright Endless webdesign v.o.f. 2014 1 2 Notities Inhouds opgave Hoe log ik in? 4 Een pagina toevoegen. 5 Een pagina vullen/aanpassen. 7 Een pagina verwijderen. 8 Een sjabloon kiezen.

Nadere informatie

Wijzigingsdocument

Wijzigingsdocument AEOLUS Wijzigingsdocument 10.3.1.0 Aeolus Back V1.1 3-7-2018 BLADZIJDE 1 Horlings & Eerbeek Automatisering BV behoudt zich het recht informatie in dit document te allen tijde te kunnen wijzigen, zonder

Nadere informatie

Correctie Beslissing Product

Correctie Beslissing Product AEOLUS VERSIE 1 AEOLUS Correctie Beslissing Product Aeolus Back 10.0.3.0 Versie 1 / 20-2-2017 Horlings & Eerbeek Automatisering BV behoudt zich het recht informatie in dit document te allen tijde te kunnen

Nadere informatie

Website maker. Bezoek je domein om de Website maker in te stellen. De volgende melding zal zichtbaar zijn.

Website maker. Bezoek je domein om de Website maker in te stellen. De volgende melding zal zichtbaar zijn. Aan de slag met de Bezoek je domein om de in te stellen. De volgende melding zal zichtbaar zijn. Volg de url 'administratie paneel' om in te loggen en de vervolgens in te stellen. Als eerst krijg je de

Nadere informatie

4.1 4.2 5.1 5.2 6.1 6.2 6.3 6.4

4.1 4.2 5.1 5.2 6.1 6.2 6.3 6.4 Handleiding CMS Inhoud 1 Inloggen 2 Algemeen 3 Hoofdmenu 4 Pagina s 4.1 Pagina s algemeen 4.2 Pagina aanpassen 5 Items 5.1 Items algemeen 5.2 Item aanpassen 6 Editor 6.1 Editor algemeen 6.2 Afbeeldingen

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Website RKVVO

Gebruikershandleiding Website RKVVO Gebruikershandleiding Website RKVVO Beheerder Teampagina Inhoud 1. Inleiding... 3 2. Aanmelden in het CMS... 3 3. Nieuwsberichten onderhouden... 4 4. Gegevens voor wedstrijden bijwerken... 8 4.1. Wedstrijdselectie

Nadere informatie

Handleiding om uw website/webshop aan te passen

Handleiding om uw website/webshop aan te passen Handleiding om uw website/webshop aan te passen ONDERWERP PAGINA 1. Hoe moet ik inloggen in het beheer? 2 2. Hoe pas ik een bestaande pagina aan? 2 3. Hoe plaats ik een afbeelding? 3 4. Hoe maak ik een

Nadere informatie

Basis handleiding CMS

Basis handleiding CMS Basis handleiding CMS Inhoud Basis handleiding CMS... 1 Inloggen... 3 Pagina beheren... 4 Pagina toevoegen/wijzigen... 6 WYSIWYG editor... 8 externe / interne link toevoegen... 9 Plaatjes toevoegen...

Nadere informatie

WORDPRESS. op de FourBottles manier. Pagina 1

WORDPRESS. op de FourBottles manier. Pagina 1 WORDPRESS op de FourBottles manier Pagina 1 Fijn dat je voor FourBottles hebt gekozen voor het realiseren van je website. Bij een website hoort natuurlijk een Content Management Systeem (CMS). Ik maak

Nadere informatie

CMS Instructiegids Copyright Endless webdesign v.o.f

CMS Instructiegids Copyright Endless webdesign v.o.f CMS Instructiegids Copyright Endless webdesign v.o.f. 2017 1 Inhouds opgave 1. Hoe log ik in? Inloggen in het CMS systeem is heel simpel! Hoe log ik in? Een pagina toevoegen. Een pagina vullen/aanpassen.

Nadere informatie

AEOLUS. Credits corrigeren. Aeolus Back V

AEOLUS. Credits corrigeren. Aeolus Back V AEOLUS Credits corrigeren Aeolus Back 10.2.0.0 V2 3-11-2017 Horlings & Eerbeek Automatisering BV behoudt zich het recht informatie in dit document te allen tijde te kunnen wijzigen, zonder hiervan nadere

Nadere informatie

HANDLEIDING RAPPORTGENERATOR: IN TIEN STAPPEN NAAR UW EIGEN DUURZAAMHEIDSRAPPORT

HANDLEIDING RAPPORTGENERATOR: IN TIEN STAPPEN NAAR UW EIGEN DUURZAAMHEIDSRAPPORT HANDLEIDING RAPPORTGENERATOR: IN TIEN STAPPEN NAAR UW EIGEN DUURZAAMHEIDSRAPPORT Deze handleiding legt in tien stappen uit hoe u uw eigen duurzaamheidsrapportage maakt met behulp van de rapportgenerator.

Nadere informatie

Handleiding CrisisConnect app beheersysteem

Handleiding CrisisConnect app beheersysteem Handleiding CrisisConnect app beheersysteem Inhoudsopgave 1. Start 1.1. Vereisten gebruik 1.2. Inloggen 1.3. Wachtwoord wijzigen 2. Vullen 2.1. Dossiers 2.2. Processen 2.2.1. Tekst toevoegen 2.2.2. Bijlagen

Nadere informatie

Handleiding Mijneigenweb.nl

Handleiding Mijneigenweb.nl Handleiding Mijneigenweb.nl Inhoud 1 Inloggen 2 Kleurenschema en lettertype 2.1 Kies een standaard kleurenschema 2.2 Kleurenschema en lettertypes aanpassen/ zelf samenstellen 3 Logo 4 Visual 4.1 Eigen

Nadere informatie

Wijzigingsdocument Aeolus Back

Wijzigingsdocument Aeolus Back Aeolus Wijzigingsdocument Aeolus Back Versie 9.0.3.0 Document versie 1.0 / 12-2-2016 Horlings & Eerbeek Automatisering B.V. Industrieweg 24 3401 MA IJsselstein T: 030-2468777 I: www.horlingseneerbeek.nl

Nadere informatie

Automatisering voor Financiële Dienstverleners. Werken met Queries en Merge Documenten. For more information visit our website at www.pyrrho.

Automatisering voor Financiële Dienstverleners. Werken met Queries en Merge Documenten. For more information visit our website at www.pyrrho. Automatisering voor Financiële Dienstverleners Werken met Queries en Merge Documenten For more information visit our website at www.pyrrho.com Date: Document Nr: 30 maart, 2007 UBizzMerge, Versie 4.0 Status:

Nadere informatie

Algemene basis instructies

Algemene basis instructies Inhoud: Algemene basis instructies... 2 Pictogrammen en knoppen... 2 Overzicht... 3 Navigeren (bladeren)... 3 Gegevens filteren... 4 Getoonde gegevens... 5 Archief... 5 Album... 5 Tabbladen en velden...

Nadere informatie

Offective > Beheer > Templates

Offective > Beheer > Templates Offective > Beheer > Templates Om een offerte, opdrachtbevestiging of factuur te kunnen versturen dient u eenmalig uw lay-out, sjabloon (template) aan te maken. Klik op Beheer > Administratie instellingen

Nadere informatie

Batch voor bijwerken gegevens

Batch voor bijwerken gegevens AEOLUS BATCH VOOR BIJWERKEN GEGEVENS Batch voor bijwerken gegevens Aeolus Back 10.2.0.0 v1.1 3-7-2017 Horlings & Eerbeek Automatisering BV behoudt zich het recht informatie in dit document te allen tijde

Nadere informatie

Handleiding Vacatures plaatsen MaastrichtDoet.nl

Handleiding Vacatures plaatsen MaastrichtDoet.nl Handleiding Vacatures plaatsen MaastrichtDoet.nl December 2017 Voor het plaatsen van vrijwilligersvacatures op MaastrichtDoet.nl dient u eenmalig een account aan te maken. Vervolgens kunt u onbeperkt inloggen

Nadere informatie

Handleiding Websitebeheer

Handleiding Websitebeheer Handleiding Websitebeheer Event Media Websites Copyright 2005, Event Media 1. Inleiding... 3 2. CMS-systeem... 3 2.1 Inloggen... 3 2.2 Basis-menu... 3 2.3 Bestaande pagina s aanpassen...3 2.4 Nieuwe pagina

Nadere informatie

MWeb 4.0. Handleiding Basis Modules Versie 1.0

MWeb 4.0. Handleiding Basis Modules Versie 1.0 MWeb 4.0 Handleiding Basis Modules Versie 1.0 Index 1. Algemeen 3 1.1. Gebruikersnamen en Wachtwoorden 3 1.2. Inloggen 3 1.3. Uitloggen 3 1.4. Belangrijk 3 2. User Manager 4 2.1. Gebruikers lijst User

Nadere informatie

Schoolwebsite.nu. Snel aan de slag met uw website. Versie 4.0

Schoolwebsite.nu. Snel aan de slag met uw website. Versie 4.0 Schoolwebsite.nu Snel aan de slag met uw website Versie 4.0 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 1 Inleiding... 3 2 Voor dat u begint... 4 3 Teksten op de website... 6 4 Groepspagina s... 8 5 De groepspagina...

Nadere informatie

Handleiding CMS VOORKANT

Handleiding CMS VOORKANT Handleiding CMS VOORKANT Inhoudsopgave Pagina 1. Toegang tot het CMS... 3 2. Artikel toevoegen... 4 3. Artikel bewerken... 5 4. Artikel kopiëren of verwijderen... 6 5. Afbeelding, link of tabel invoegen...

Nadere informatie

De tekstverwerker. Afb. 1 de tekstverwerker

De tekstverwerker. Afb. 1 de tekstverwerker De tekstverwerker De tekstverwerker is een module die u bij het vullen van uw website veel zult gebruiken. Naast de module tekst maken onder andere de modules Aankondigingen en Events ook gebruik van de

Nadere informatie

Formulieren o.b.v. Vrije Overzichten

Formulieren o.b.v. Vrije Overzichten Formulieren o.b.v. Vrije Overzichten EDUscope Administratie Versie 1.0 19-04-2016 Bergerweg 110 6135 KD Sittard 046-4571830 INHOUDSOPGAVE Inhoudsopgave... 2 Inleiding... 3 1.1 Formulier toevoegen... 3

Nadere informatie

Table of contents 2 / 15

Table of contents 2 / 15 Office+ 1 / 15 Table of contents Introductie... 3 Installatie... 4 Installatie... 4 Licentie... 7 Werken met Office+... 8 Instellingen... 8 Office+ i.c.m. module Relatiebeheer... 9 Office+ i.c.m. module

Nadere informatie

Inhoud van de website invoeren met de ContentPublisher

Inhoud van de website invoeren met de ContentPublisher Inhoud van de website invoeren met de ContentPublisher De inhoud van Muismedia websites wordt ingevoerd en gewijzigd met behulp van een zogenaamd Content Management Systeem (CMS): de ContentPublisher.

Nadere informatie

Handleiding CrisisConnect app beheersysteem

Handleiding CrisisConnect app beheersysteem Handleiding CrisisConnect app beheersysteem Inhoudsopgave 'Welkom bij de handleiding van de CrisisConnect app' 1. Start 1.1. Vereisten gebruik 1.2. Inloggen 1.3. Wachtwoord wijzigen 2. Vullen 2.1 Dossiers

Nadere informatie

Handleiding. Site Support Oost. - Copyright 2011 Site Support Oost - - Handleiding versie 01 -

Handleiding. Site Support Oost. - Copyright 2011 Site Support Oost - - Handleiding versie 01 - Handleiding Site Support Oost - Copyright 2011 Site Support Oost - - Handleiding versie 01 - Inhoudsopgave INHOUDSOPGAVE...- 2-1. INLEIDING...- 3-2. INLOGGEN...- 3-3. MENUBALK...- 3-4. PAGINA S...- 4-5.

Nadere informatie

Offective > Beheer > Templates

Offective > Beheer > Templates Offective > Beheer > Templates Om een offerte, opdrachtbevestiging of factuur te kunnen versturen dient u eenmalig uw lay-out, sjabloon (template) aan te maken. Klik op Beheer > Administratie instellingen

Nadere informatie

Een korte handleiding door Frederic Rayen

Een korte handleiding door Frederic Rayen Een korte handleiding door Frederic Rayen Van installeren tot het gebruik P a g i n a 2 Inhoudsopgave Inleiding... 3 Hoe AbiWord version 2.8.6 installeren?... 4 Schermonderdelen... 5 Uitleg bij elke werkbalk...

Nadere informatie

Vragen opmaken in de editor

Vragen opmaken in de editor Vragen opmaken in de editor De tekstvakken van WTMaak zijn in versie 5.0 opgebouwd volgens de HTML5-methode. Hiermee kunt u direct zien wat u invoegt of opmaakt, de zogenaamde WYSIWYG methode (What You

Nadere informatie

HANDLEIDING CMS (CONTENT MANAGEMENT SYSTEEM)

HANDLEIDING CMS (CONTENT MANAGEMENT SYSTEEM) HANDLEIDING CMS (CONTENT MANAGEMENT SYSTEEM) ONDERNEMERSWEBSITES.NL Inhoud Inloggen... 2 Paginaoverzicht... 3 Is een pagina wel of niet gepubliceerd en wel of niet zichtbaar in menu?... 3 Subpagina...

Nadere informatie

Snel aan de slag met BasisOnline en InstapInternet

Snel aan de slag met BasisOnline en InstapInternet Snel aan de slag met BasisOnline en InstapInternet Inloggen Surf naar www.instapinternet.nl of www.basisonline.nl. Vervolgens klikt u op de button Login links bovenin en vervolgens op Member Login. (Figuur

Nadere informatie

Handleiding Word de graad

Handleiding Word de graad Handleiding Word 2010 3de graad Inhoudsopgave Regelafstand 3 Knippen 3 Kopiëren 5 Plakken 6 Tabs 7 Pagina-instellingen 9 Opsommingstekens en nummeringen 12 Kopteksten en voetteksten 14 Paginanummering

Nadere informatie

Hoe maak ik een verkoop offerte in Newbase?

Hoe maak ik een verkoop offerte in Newbase? Hoe maak ik een verkoop offerte in Newbase? Voor meer informatie, kijk op www.newbase.nl Newbase BV, Hardwareweg 16 1033 MX AMSTERDAM Tel.: 020-6 111 444 Oktober 2013 versie 1.0 pagina 1 van 16 Inhoudsopgave

Nadere informatie

Safira CMS Handleiding

Safira CMS Handleiding Safira CMS Handleiding Inhoudsopgave 1Mappen en artikelen... 2 1.11.1 Naam wijzigen map/ pagina... 3 1.21.2 Website structuur: nieuwe pagina aanmaken, pagina verwijderen, pagina blokkeren, structuur wijzigen...

Nadere informatie

Beginners Handleiding Eerste versie. Ronnie Schuurbiers Stijn Vermeulen

Beginners Handleiding Eerste versie. Ronnie Schuurbiers Stijn Vermeulen Beginners Handleiding Eerste versie Ronnie Schuurbiers Stijn Vermeulen Inhoudsopgave: Beginnen en inloggen... 3 Site instellingen wijzigen.... 5 Een thema kiezen.... 6 Tekstblokken toevoegen, wijzigen

Nadere informatie

Handleiding Plus Serie Offerte+

Handleiding Plus Serie Offerte+ Handleiding Plus Serie Offerte+ Handleiding. gebaseerd op Offerte+ versie 1.x.x 1 Introductie Met Offerte+ gaat een lang gekoesterde wens voor vele gebruikers van Unit 4 Multivers Offertes in vervulling:

Nadere informatie

Inloggen. In samenwerking met Stijn Berben.

Inloggen. In samenwerking met Stijn Berben. Inloggen Ga naar www.hetjongleren.eu. Heb je al een gebruikersnaam en wachtwoord, log dan in op deze pagina (klik op deze link ): Vul hier je gebruikersnaam en wachtwoord in en klik op Inloggen. Bij succesvolle

Nadere informatie

Kies [paginas]: Een lijst met alle paginas verschijnt. Muis-over en er verchijnen opties per pagina: Bewerken prullenbak bekijken

Kies [paginas]: Een lijst met alle paginas verschijnt. Muis-over en er verchijnen opties per pagina: Bewerken prullenbak bekijken Wordpress handleiding: Algemeen: -Hosting 200Mb webruimte en 2Gb verkeer per maand voor 3 euro per maand. Bij overschrijding volgt automatisch een verdubbeling naar de ruimte/verkeer naar 400Mb/4Gb/6 euro

Nadere informatie

Handleiding Website beheersysteem

Handleiding Website beheersysteem Handleiding Website beheersysteem Inhoudsopgave 1. Inleiding...3 2. Inloggen...4 3. De startpagina...5 3.1. Startpagina menu...5 3.2. Bovenbalk...6 4. Menu en Pagina's...7 4.1. Een nieuwe pagina toevoegen...8

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Cliëntportaal van Marente

Gebruikershandleiding Cliëntportaal van Marente Gebruikershandleiding Cliëntportaal van Marente Inhoud 1. Voorwoord... 2 2. Inloggen op het cliëntportaal... 2 3. Mijn Afspraken... 4 4. Mijn Dossier... 6 5. Mijn Berichten... 8 6. Mijn Gegevens... 10

Nadere informatie

Handleiding ECD MoreCare4

Handleiding ECD MoreCare4 Handleiding ECD MoreCare4 Inloggen MoreCare4 Start je internet-browser (Internet Explorer of Chrome) Tik in de adresregel de volgende gegevens in mijnpsw.nl Je komt daarna in dit scherm: Voer je gebruikersnaam

Nadere informatie

Inleiding. - Teksten aanpassen - Afbeeldingen toevoegen en verwijderen - Pagina s toevoegen en verwijderen - Pagina s publiceren

Inleiding. - Teksten aanpassen - Afbeeldingen toevoegen en verwijderen - Pagina s toevoegen en verwijderen - Pagina s publiceren Inleiding Voor u ziet u de handleiding van TYPO3 van Wijngaarden AutomatiseringsGroep. De handleiding geeft u antwoord geeft op de meest voorkomende vragen. U krijgt inzicht in het toevoegen van pagina

Nadere informatie

Handleiding. HetSchoolvoorbeeld.nl. HetSchoolvoorbeeld 2.1. Websites voor het onderwijs. Websites Social media Mediawijsheid Grafisch ontwerp

Handleiding. HetSchoolvoorbeeld.nl. HetSchoolvoorbeeld 2.1. Websites voor het onderwijs. Websites Social media Mediawijsheid Grafisch ontwerp HetSchoolvoorbeeld.nl Websites voor het onderwijs Handleiding HetSchoolvoorbeeld 2.1 Websites Social media Mediawijsheid Grafisch ontwerp Handleiding HetSchoolvoorbeeld 2.1 Pagina 1 Inhoud 1 Opbouw van

Nadere informatie

Handleiding De Sociale Monitor

Handleiding De Sociale Monitor Handleiding De Sociale Monitor Inhoudsopgave Gebruikershandleiding: De Sociale Monitor 2 Bestaande rapportages 7 Een nieuw rapportage aanmaken 9 Het menu 10 Handleiding lokaal beheerders: De Sociale Monitor

Nadere informatie

Checklist decentralisaties

Checklist decentralisaties AEOLUS VERSIE 1 AEOLUS CHECKLIST DECENTRALISATIES Checklist decentralisaties Gemeenten Versie 1 / 1-12-2014 VERSIE 1 / AEOLUS CHECKLIST DECENTRALISATIES Horlings & Eerbeek Automatisering BV behoudt zich

Nadere informatie

EBUILDER HANDLEIDING. De Ebuilder is een product van EXED internet www.exed.nl. info@exed.nl EXED CMS UITLEG

EBUILDER HANDLEIDING. De Ebuilder is een product van EXED internet www.exed.nl. info@exed.nl EXED CMS UITLEG EBUILDER HANDLEIDING De Ebuilder is een product van EXED internet www.exed.nl info@exed.nl 1 INHOUDSOPGAVE Inleiding Een korte introductie over het Ebuilder» Navigatie» Snelnavigatie Pagina s Hier vind

Nadere informatie

Gebruikershandleiding CMS ouderenzorgutrecht.nl

Gebruikershandleiding CMS ouderenzorgutrecht.nl IVVU Gebruikershandleiding CMS ouderenzorgutrecht.nl datum 15 februari 2011 IVVU opdrachtgever projectnummer 8374 Inhoudsopgave Inleiding 3 1 Basishandelingen 4 1.1 Ik wil mijn pagina s op ouderenzorgutrecht.nl

Nadere informatie

NC-Websites Handleiding Mailer

NC-Websites Handleiding Mailer NC-Websites Handleiding Mailer Juni 2011 versie 1 1 Inhoud 1. Uw mailer... 3 2. Groepen beheren... 4 3. Klanten beheren... 7 4. Nieuwsbrief opstellen... 10 4.1 Indeling van de Nieuwsbrief... 10 4.2 De

Nadere informatie

Eindgebruikershandleiding TYPO3 CMS

Eindgebruikershandleiding TYPO3 CMS 12 maart 2007 Eindgebruikershandleiding TYPO3 CMS Deze handleiding is opgesteld door Weblicity http://www.weblicity.nl Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Introductie... 3 INLOGGEN... 3 Betekenis van de onderdelen...

Nadere informatie

Handleiding OVM 2.0. Beheerder. Versie 2.0.0.22 1 oktober 2012

Handleiding OVM 2.0. Beheerder. Versie 2.0.0.22 1 oktober 2012 Handleiding OVM 2.0 Beheerder Versie 2.0.0.22 1 oktober 2012 Inhoudsopgave Legenda... 4 1 Voorbereidingen... 5 1.1 Downloaden... 5 1.2 Starten en inloggen... 6 1.3 Nieuws... 6 2 Beheerportal... 8 2.1 Inloggen...

Nadere informatie

HANDLEIDING WEBSITE BEHEER

HANDLEIDING WEBSITE BEHEER HANDLEIDING WEBSITE BEHEER Handleiding website beheer Simply Inhoudsopgave Starten... 3 Login... 3 Dashboard... 4 Tekst editor... 4 Media toevoegen... 5 Pagina s... 5 Pagina s aanmaken... 6 Toevoegen aan

Nadere informatie

Globale kennismaking

Globale kennismaking Globale kennismaking Kennismaking Tesla CMS 1. Dashboard 2. pagina beheer - pagina aanmaken - pagina aanpassen - pagina verwijderen - pagina seo opties - zichtbaarheid pagina 3. subpagina beheer - subpagina

Nadere informatie

Hoe maak ik een verkoop opdracht in Newbase?

Hoe maak ik een verkoop opdracht in Newbase? Hoe maak ik een verkoop opdracht in Newbase? Voor meer informatie, kijk op www.newbase.nl Newbase BV, Hardwareweg 16 1033 MX AMSTERDAM Tel.: 020-6 111 444 Juni 2013 versie 1.0 pagina 1 van 15 Inhoudsopgave

Nadere informatie

Rapportages instellen

Rapportages instellen Versie 2.0 Introductie In Finchline is het mogelijk om over de ingestelde widgets (grafische weergaven) een rapportage te ontvangen en versturen in PDF of Excel. In deze handleiding komen alle opties,

Nadere informatie

Wat wordt vastgelegd kan zelf bepaald worden, maar wij geven, door middel van de stambestanden, diverse voorbeeldbrieven en voorbeeldrapportages.

Wat wordt vastgelegd kan zelf bepaald worden, maar wij geven, door middel van de stambestanden, diverse voorbeeldbrieven en voorbeeldrapportages. Rapportage Inhoud Inleiding... 1 Sjabloonbeheer... 1 Een rapportage wijzigen... 2 Een nieuwe rapportage maken... 4 Instellingen... 6 Rapportage printen... 8 Rapportage via ZorgMail... 10 Rapportage versturen...

Nadere informatie

HANDLEIDING Content Management Systeem de Fertilizer 4

HANDLEIDING Content Management Systeem de Fertilizer 4 HANDLEIDING Content Management Systeem de Fertilizer 4 1 INHOUDSOPGAVE 1. INLEIDING 3 2. BEHEER 5 2.1 Site structuur 6 2.2 Afdelingen 7 2.3 Beheerders 8 2.3.1 Rechten 9 2.3.1.1 Rechten Beheer 9 3. INSTELLINGEN

Nadere informatie

Captain Reader. E-captain help E-captain help http://help.e-captain.nl

Captain Reader. E-captain help E-captain help http://help.e-captain.nl 1 / 7 Captain Reader De e-captain reader is een applicatie om een automatische koppeling tussen Microsoft Word en e-captain tot stand te brengen. Zo kunt u op een eenvoudige manier uw gegevens uit e-captain

Nadere informatie

Handleiding. Content Management Systeem (C.M.S.)

Handleiding. Content Management Systeem (C.M.S.) Handleiding Content Management Systeem (C.M.S.) www.wecaremedia.nl info@wecaremedia.nl 0162-223 161 Inhoudsopgave Inloggen... 3 Dashboard... 4 Bestanden... 4 Map aanmaken... 4 Bestanden toevoegen... 5

Nadere informatie

Handleiding instellen account in Microsoft Outlook 2010

Handleiding instellen  account in Microsoft Outlook 2010 Handleiding instellen e-mailaccount in Microsoft Outlook 2010 Deze handleiding beschrijft de stappen die u dient te nemen om uw e-mailaccount in te stellen in uw Microsoft Outlook 2010. Inhoud E-mailaccount

Nadere informatie

Altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Beheer Webredactie dashboard Het webredactie dashboard geeft u in één oogopslag een overzicht van de beheersmogelijkheden van uw website. Daarnaast blijft u via het dashboard gemakkelijk op de hoogte van

Nadere informatie

Handleiding: OpenEmm nieuwsbrief manager Diergaarde Blijdorp

Handleiding: OpenEmm nieuwsbrief manager Diergaarde Blijdorp Handleiding: OpenEmm nieuwsbrief manager Diergaarde Blijdorp Algemeen Deze handleiding beschrijft de werking van OpenEmm gekoppeld aan WordPress. Ondanks het feit dat binnen OpenEmm nieuwsbrieven opgemaakt

Nadere informatie

Portfolio. Je portfolio delen met medestudenten, docenten en externen om feedback te vragen

Portfolio. Je portfolio delen met medestudenten, docenten en externen om feedback te vragen Portfolio Het portfolio kan worden ingezet voor zowel studenten als docenten. Binnen deze module is het mogelijk om een digitaal portfolio samen te stellen met tekst, afbeeldingen en videos. Het is mogelijk

Nadere informatie

Handleiding voor het plaatsen van artikelen op JuridischActueel.nl

Handleiding voor het plaatsen van artikelen op JuridischActueel.nl Handleiding voor het plaatsen van artikelen op JuridischActueel.nl 1 van 12 Inhoudsopgave Inleiding 2 Inloggen 3 Administratie paneel 4 Profielpagina 5 Publiceren van een artikel 7 2 van 12 Inloggen De

Nadere informatie

Mei. Handleiding - Publisher Tool 1

Mei. Handleiding - Publisher Tool 1 Mei 15 Handleiding - Publisher Tool 1 Inhoudsopgave 1. Welkom... 3 1.1 Inloggen... 3 1.2 Dashboard... 4 2. Boeken... 5 2.1 Boeken aanmaken... 5 2.2 Het bewerken van boekinformatie.... 7 3. Verrijkingen...

Nadere informatie

Stappenplan

Stappenplan Stappenplan www.cultuuractief.nl Stap 1: Registratie cultureel aanbieder Stap 2: Goedkeuring door K&C Stap 3: Invullen cultureel aanbod Plus een toelichting van de werking van bepaalde iconen en aandachtspunten

Nadere informatie

PARTIJOPGAVE NAKTUINBOUW

PARTIJOPGAVE NAKTUINBOUW PARTIJOPGAVE NAKTUINBOUW HANDLEIDING In het kort Deze handleiding helpt u om stapsgewijs uw partijopgave te doen. Mochten er nog vragen zijn naar aanleiding van deze handleiding, dan kunt u altijd telefonisch

Nadere informatie

Handleiding JEvents 1.0

Handleiding JEvents 1.0 Handleiding JEvents 1.0 Inhoud 2. Manage Categories... 3 3. Manage Events... 6 4. Front-end Editing... 9 Versie :0.1 : werk Datum 2008-11-13 2/9 2. Manage Categories Er moet alijd eerst een categorie bestaan

Nadere informatie

Handleiding Wordpress CMS 4-5-2015

Handleiding Wordpress CMS 4-5-2015 Handleiding Wordpress CMS 4-5-2015 Inhoud 1. Het dashboard.... 3 2. Een pagina of bericht aanpassen.... 5 3. Een nieuw bericht toevoegen... 6 4. Een pagina maken... 7 5. Website met sitebuilder... 8 6.

Nadere informatie

Bijlage Inlezen nieuwe tarieven per verzekeraar

Bijlage Inlezen nieuwe tarieven per verzekeraar ! Bijlage inlezen nieuwe tarieven (vanaf 3.2) Bijlage Inlezen nieuwe tarieven per verzekeraar Scipio 3.303 biedt ondersteuning om gebruikers alle tarieven van de verschillende verzekeraars in één keer

Nadere informatie

Wordpress handleiding LOA Lak B.V.

Wordpress handleiding LOA Lak B.V. Wordpress handleiding LOA Lak B.V. Over Wordpress Wordpress is een content management systeem (kortweg CMS). Een CMS is systeem waarmee u de inhoud van uw website kunt beheren. Om Wordpress te kunnen gebruiken

Nadere informatie