Handleiding zorgaanbieders betreft het declaratieproces rondom Deelovereenkomst Maatwerkvoorziening contract gemeente Kampen

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Handleiding zorgaanbieders betreft het declaratieproces rondom Deelovereenkomst Maatwerkvoorziening contract gemeente Kampen"

Transcriptie

1 Handleiding zorgaanbieders betreft het declaratieproces rondom Deelovereenkomst Maatwerkvoorziening contract gemeente Kampen

2 1 Inhoud Inhoud... 2 Inleiding... 3 AGB-code in de Wmo... 4 AGB-code of erkenning Wmo... 5 Verwijsindex Productcodes Wmo... 6 Voorwaarden iwmo berichten/declaraties Aanlevering klant- en zorggegevens bij CAK... 9 Vertaaltabel producten 2016 (en verder) Links... 11

3 2 Inleiding Vanaf 1 januari 2016 is de iwmo 2.0 * standaard in gebruik genomen. De iwmo-standaard bestaat uit landelijke afspraken over techniek en inhoud van elektronisch berichtenverkeer tussen gemeente en Wmo-aanbieders. De standaard is afgeleid van standaarden die al langere tijd in de AWBZ worden gebruikt. De standaarden helpen om de toewijzing, de declaratie en statusupdates van cliënten snel en uniform uit te wisselen. Standaardisatie beperkt administratieve lasten Het werken met de iwmo-standaard beperkt administratieve lasten, bespaart uitvoeringskosten en laat gemeenten en zorgaanbieders gemakkelijker nieuwe zakelijke relaties aangaan. Het gebruiken van deze standaard behoort tot de afspraken die zijn vastgelegd in de Resolutie standaardisatie administratieve processen in het sociale domein. De standaarden passen bovendien bij de verschillende uitvoeringsvarianten die gemeenten kunnen kiezen. Met ingang van 12 juni 2017 werken wij met IWMO 2.1.

4 3 AGB-code in de Wmo Per 1 januari 2015 zijn gemeenten verantwoordelijk voor het uitvoeren van de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). Dit vraagt een nieuwe samenwerking tussen ons en u als aanbieder. Om de gegevensuitwisseling tussen gemeenten en aanbieders te ondersteunen is in samenwerking een landelijke infrastructuur neergezet door VNG, VWS, KING, Zorginstituut Nederland, VECOZO en het Inlichtingenbureau. Via deze infrastructuur worden op een veilige en gestandaardiseerde manier elektronische berichten uitgewisseld. Voor aanbieders verloopt dit via VECOZO. Om als aanbieder gebruik te kunnen maken van het VECOZO-knooppunt voor de berichten iwmo en ijw is een AGB-code nodig. Als u al een actieve AGB-code in de AWBZ en Zorgverzekeringswet heeft, kunt u een erkenning aanvragen voor Wmo en/of Jeugdwet. Nadat de erkenning is toegevoegd, meldt u zich aan bij VECOZO via om deel te nemen aan het berichtenverkeer. U krijgt de specifieke overeenkomst voor Wmo en/of Jeugdwet toegestuurd door VECOZO. Zie ook: Handleiding WMO berichtenverkeer te vinden op deze site. Wmo U kunt een AGB-code aanvragen via met kwalificatie aanbieder Wmo (98, subsoort 02). U moet wel ingeschreven zijn in het Handelsregister, een kopie van de inschrijving moet worden meegestuurd. Aanbieders die al een AGB-code hebben, kunnen (indien gewenst) op ondernemingsniveau een aparte AGB-code aanvragen. Dit bijvoorbeeld vanwege boekhoudkundige redenen, software, etc. Het is expliciet niet noodzakelijk een nieuwe AGB-code aan te vragen per gemeente waar u berichten mee uitwisselt. Dus een aanbieder kan één AGB-code gebruiken voor alle gemeenten. Gemeente Kampen gebruikt de AGB-code in de contractering bij zorginkoop en voor het elektronisch berichtenverkeer via VECOZO. Ook het CAK accepteert AGB-codes voor de gegevensuitwisseling met de zorgaanbieder in de Wmo (via de ZA-standaard). Dat kunnen, net als in het berichtenverkeer voor iwmo via VECOZO, zowel koepel-/beheerstichtingcodes als instellingscodes zijn. De AGB-code wordt gehanteerd in plaats van de bestaande WZA-code. Erkenning De vraag op welke AGB-code de erkenning moet worden toegevoegd, is afhankelijk van hoe u het berichtenverkeer wilt laten verlopen met ons: Centraal vanuit de onderneming of decentraal vanuit eventuele vestigingen? In het eerste geval is alleen de erkenning Wmo nodig bij de AGB-code van de onderneming. In het tweede geval is de erkenning Wmo ook nodig bij de AGB-codes van de vestigingen.

5 4 AGB-code of erkenning Wmo Voor actuele (en ook meer gedetailleerde) informatie over het aanvragen van de AGB-code of erkenning Wmo kunt u de berichten op de website raadplegen.

6 5 Verwijsindex Productcodes Wmo Vanaf 1 januari 2016 is de functionaliteit van de webmodule 'Verwijsindex Productcodes Wmo en Jeugdwet' aangepast. Sinds die datum is het niet meer mogelijk om aanpassingen aan te brengen in de webmodule. Zorginstituut Nederland heeft de publicatievorm in overleg met de ketenpartijen omgezet in Excel-bestanden. Raadpleeg hiervoor onderstaande URL:

7 6 Voorwaarden iwmo berichten/declaraties. Vanaf 1 januari 2016 wordt in de gemeente Kampen alleen met het berichtenverkeer gewerkt. Voorwaarde om tot een juiste verwerking van de declaraties te komen is dat u als aanbieder een AGBcode heeft en aangemeld bent bij VECOZO. Toewijzingen vinden per maand plaats. Om het iwmo berichtenverkeer (iwmo 301, 302, 303, 304) Met 306, 307 en 308 werkt de gemeente Kampen nog niet) te kunnen ontvangen/verzenden dient u in het bezit te zijn van een AGB-code. Deze code kunt u via Vektis aanvragen. Ook dient u zich met deze AGB-code aan te sluiten bij Vecozo. Als u nog niet in het bezit bent van een AGB-code en/of aangesloten bent bij Vecozo verzoek ik u dringend om dit zo spoedig mogelijk te regelen. Als u niet over software beschikt om iwmo 303 berichten te kunnen verzenden dan verwijs ik u naar Via deze app is het mogelijk om iwmo berichten te versturen en te ontvangen. Enkele spelregels met betrekking tot declareren: Er kan pas een declaratie worden ingestuurd via het berichtenverkeer als u een 301 (toewijzing van zorg) heeft gehad. Met de toekenningsberichten iwmo 301 ontvangt u de informatie van de zorg die aan de cliënt is toegekend. In dit bericht staan o.a. vermeld de periode, product code en het volumebedrag per maand waarover de cliënt per maand recht heeft op zorg. U stuurt een 302 bericht retour als bevestiging dat u de zorg gaat uitvoeren. Maandelijks kunt u een declaratie indienen waarna wij tot betaling over gaan. Het volumebedrag per maand is het bedrag die u maandelijks maximaal kunt declareren. Voorbeeld : Cliënt X heeft een toekenning BG individueel over de periode tot en met , volume bedrag 366,67. Dit betekent dat u maximaal een bedrag van 366,67 per maand kunt declareren. Wanneer u bedragen declareert die hoger zijn dan het maximaal te declareren bedrag per maand, dan zullen wij de declaratie van desbetreffende cliënt afkeuren en niet uitbetalen. Declaraties worden maandelijks ingestuurd, en wel in de maand volgend op de maand waarop de declaratie betrekking heeft. De begin- en einddatum graag over de maand waarover gedeclareerd wordt. Voorbeeld: Declaratie januari. begindatum einddatum Behalve wanneer een indicatie in de desbetreffende maand begint of eindigt dan de werkelijke begin en/of einddatum vermelden. U kunt een volledige maand declareren als de begindatum van de indicatie begint voor of op de 15 e van de maand. Is de begindatum van de indicatie na de 15 e van de maand dan, kan deze maand niet gedeclareerd worden. U kunt een volledige maand declareren als de einddatum van de indicatie op of na de 15 e van de maand ligt. Eindigt de indicatie voor de 15 e van de maand dan kunt u deze maand niet declareren. Hierbij rekening houdend met punt 5.6 van bijlage 2: de Maatwerkvoorziening Begeleiding in de Deelovereenkomst voor het leveren van Maatwerkvoorziening Begeleiding Gemeente Kampen.

8 De gegevens die in het toewijzingsbericht 301 staan, zoals productcode, maandbedrag en beschikkingnummer etc., in de 303 declaratie bericht vermelden Ingediende declaraties worden binnen 30 dagen na binnenkomst van de declaratie betaald. Om deze termijn van 30 dagen te halen, het volgende:verzoeken wij u dringend 1 declaratie per maand in te dienen waarbij alle cliënten en voorzieningen in deze declaratie vermeld zijn. Mocht er een nadeclaratie nodig zijn dan dit in de declaratie van de daarop volgende maand meenemen en niet apart declareren. Credit declaratie apart en ook per maand indienen. Wij verzoeken u om één declaratie per maand in te dienen waarin alle cliënten vermeld zijn. Dat betekent één Wmo-BG declaratie per maand. Voor HH betekent dit één declaratie per 4 weken. Voor credit declaraties geldt hetzelfde. Dus graag één credit declaratie Wmo-BG per maand en/of één HH per 4 weken. Mocht u om de een of andere reden toch een cliënt vergeten zijn te declareren, moet u die in de eerstvolgende maand meenemen. (Bijv. april wordt ingediend en nagekomen regels van januari, februari en/of maart moeten hierin worden meegenomen, zodat er maar één declaratie wordt ingediend. Bent u regels over april vergeten dan moet u die indienen met de declaratie van mei). Lukt het met uw software niet om alle cliënten in één declaratie in te dienen? Maak dan gebruik van de VNG app. Door middel van deze applicatie is het mogelijk om een bulkdeclaratie aan te maken. Een ingediende declaratie (iwmo-303) is gelijk aan iwmo-301. Als een ingediende declaratie niet matcht met de toewijzing wordt de declaratie (digitaal) afgekeurd en dient u een verbeterde declaratie in te dienen. Als de declaratie naar uw mening wel terecht is en toch wordt afgewezen kunt u een mail sturen naar fomo-wmo@kampen.nl en daar uw bezwaren tegen de afwijzing kenbaar maken. Bij trajectfinanciering is het volgende contractueel bepaald: als de zorg start vóór of op de 15 e van de maand dan wordt die maand geheel vergoed; start de zorg na de 15 e dan vindt geen vergoeding voor die maand plaats. Eindigt de zorg vóór de 16e van de maand dan vindt geen vergoeding over de laatste maand plaats; eindigt de zorg na de 15 e van de maand, dan wordt die maand geheel vergoed. Per 1 januari 2016 betalen wij de declaraties alleen d.m.v. iwmo 303 berichtenverkeer. Lees genoemde punten daarom goed door, anders kunnen wij niet tot betaling van facturen/ declaraties overgaan.

9 7 Aanlevering klant- en zorggegevens bij CAK Aanbieders die de maatwerkvoorziening uitvoeren, genereren en leveren gegevens op inwonerniveau om de eigen bijdrageregeling van Gemeente Kampen op de juiste wijze te kunnen laten uitvoeren. Aanbieders moeten daarbij rekening houden met de rol van het Centraal Administratie Kantoor (CAK). Tegelijk met het versturen van de facturen aan Gemeente Kampen, leveren aanbieders binnen de daarvoor geldende termijnen de gegevens aan bij het CAK voor de vaststelling van de eigen bijdrage per inwoner. De gegevens aan het CAK voldoen aan de vereisten van het CAK. Als een aanbieder hier niet aan kan voldoen, zoekt hij hierover actief afstemming met het CAK en informeert hij hierover tijdig Gemeente Kampen. Bij geen aanlevering of onregelmatig/onvolledige aanlevering gaan wij niet over tot betaling van facturen/declaraties totdat er aan de vereisten van het CAK en gemeente Kampen is voldaan. Zie ook:

10 8 Vertaaltabel producten 2016 (en verder) De productcodevertaaltabellen iwmo staan op

11 9 Links AGB-code in de WMO en Jeugdwet Verwijsindex en productcodelijsten Wmo en Jeugdwet Vecozo - Wmo en Jeugdwet voor zorgaanbieders Productcodelijsten Wmo en Jeugdwet Handleiding en invulinstructie WMO

Handleiding zorgaanbieders betreft het declaratieproces rondom Deelovereenkomst Maatwerkvoorziening contract gemeente Kampen

Handleiding zorgaanbieders betreft het declaratieproces rondom Deelovereenkomst Maatwerkvoorziening contract gemeente Kampen Handleiding zorgaanbieders betreft het declaratieproces rondom Deelovereenkomst Maatwerkvoorziening contract gemeente Kampen 1 Inhoud Inleiding... 3 AGB-code in de Wmo... 4 AGB-code of erkenning Wmo...

Nadere informatie

Werkinstructie declareren prestatiefinanciering vanaf 2018

Werkinstructie declareren prestatiefinanciering vanaf 2018 Werkinstructie declareren prestatiefinanciering vanaf 2018 WMO i-standaarden Gemeente Nijkerk Versie 01-2018 Inhoud 1. Inleiding... 2 2. Beschikken/toewijzen... 2 2.1. Toewijzing ontvangen (301)... 2 2.2.

Nadere informatie

Bijlage 2 Informatiesheet voor nieuwe zorgaanbieders

Bijlage 2 Informatiesheet voor nieuwe zorgaanbieders Bijlage 2 Informatiesheet voor nieuwe zorgaanbieders Als zorgaanbieder wilt u zorg leveren en bent u liever niet bezig met het uitzoeken en aanvragen van diverse zaken en de administratieve lasten die

Nadere informatie

Overgang naar berichtenverkeer 2.2

Overgang naar berichtenverkeer 2.2 Overgang naar berichtenverkeer 2.2 De gemeenten Aa en Hunze, Assen, Midden-Drenthe, Noordenveld en Tynaarlo houden zich aan het landelijke draaiboek voor de overgang naar het berichtenverkeer versie 2.2.

Nadere informatie

ADMINISTRATIEVE VRAAGSTUKKEN I N F O R M A T I E D A G I M P L E M E N T A T I E P D C

ADMINISTRATIEVE VRAAGSTUKKEN I N F O R M A T I E D A G I M P L E M E N T A T I E P D C ADMINISTRATIEVE VRAAGSTUKKEN I N F O R M A T I E D A G I M P L E M E N T A T I E P D C OPZET INFOSESSIE - Overgang van oude naar nieuwe PDC, wat zijn de gevolgen voor klanten met bestaande indicaties -

Nadere informatie

Bijlage 2 Informatiesheet voor (nieuwe) zorgaanbieders

Bijlage 2 Informatiesheet voor (nieuwe) zorgaanbieders Bijlage 2 Informatiesheet voor (nieuwe) zorgaanbieders Als zorgaanbieder 1 wilt u zorg leveren en bent u liever niet bezig met het uitzoeken en aanvragen van diverse zaken en de administratieve lasten

Nadere informatie

Factsheet. Berichtenverkeer ijw 2.0 en iwmo 2.0

Factsheet. Berichtenverkeer ijw 2.0 en iwmo 2.0 Factsheet Berichtenverkeer ijw 2.0 en iwmo 2.0 Inleiding Vanaf januari 2017 gaat gemeente Apeldoorn uitsluitend werken met het berichtenverkeer. Bent u nog niet aangesloten op het berichtenverkeer, dan

Nadere informatie

Backoffice Jeugdzorg en nieuwe Wmo. Bijeenkomst voor Arnhemse zorgaanbieders 16 december 2014, Musis Sacrum

Backoffice Jeugdzorg en nieuwe Wmo. Bijeenkomst voor Arnhemse zorgaanbieders 16 december 2014, Musis Sacrum Backoffice Jeugdzorg en nieuwe Wmo Bijeenkomst voor Arnhemse zorgaanbieders 16 december 2014, Musis Sacrum Programma 1. Welkom - Gemeente Arnhem 2. Introductie - WMO kantoor 3. Toelichting Administratief

Nadere informatie

Het leveren en declareren van jeugdhulp

Het leveren en declareren van jeugdhulp Het leveren en declareren van jeugdhulp Gecontracteerde aanbieders voor jeugdhulp in de regio s Amsterdam-Amstelland en Zaanstreek-Waterland hebben twee formele momenten van gegevensuitwisseling met hun

Nadere informatie

Het GGK en VECOZO. Goes, 21 januari 2016

Het GGK en VECOZO. Goes, 21 januari 2016 Het GGK en VECOZO Goes, 21 januari 2016 1 Doelstellingen van de decentralisaties Meer zelfredzaamheid Betere hulpverlening Minder kosten Minder administratieve lasten 2 Er was eens decentralisaties Door

Nadere informatie

Uitleg administratieve proces. Beilen 26 oktober 2016

Uitleg administratieve proces. Beilen 26 oktober 2016 Uitleg administratieve proces Beilen 26 oktober 2016 onderwerpen Introductie Berichtenverkeer Productcodes Declareren Aanlevering CAK Uitleg Omkatten Vragen Gegevensuitwisseling Wat moet u regelen Aansluiten

Nadere informatie

BERICHTENVERKEER IJW 2.0

BERICHTENVERKEER IJW 2.0 BERICHTENVERKEER IJW 2.0 Aanbiedersbijeenkomst Jeugd, 28 + 29 september 2016 Stadhuis Apeldoorn Aanpak implementatie berichtenverkeer Samenwerking Landelijk en regionale aansluiting Software afhankelijk

Nadere informatie

Berichtenconverter Wmo en Jeugdwet. Corine Bos Goes, 21 januari 2016

Berichtenconverter Wmo en Jeugdwet. Corine Bos Goes, 21 januari 2016 Berichtenconverter Wmo en Jeugdwet Corine Bos Goes, 21 januari 2016 Inhoud - Introductie istandaarden - Hoe werkt de Berichtenconverter? - Veelgestelde vragen Berichtenconverter istandaarden algemeen Beleid

Nadere informatie

Piroschka Beun. Berichtenverkeer

Piroschka Beun. Berichtenverkeer Piroschka Beun Berichtenverkeer 315-bericht 316-bericht 301-bericht 302-bericht 305-bericht 306-bericht 303-bericht 304-bericht 321-bericht 322-bericht 307-bericht 308-bericht Verzoek om toewijzing ondersteuning

Nadere informatie

Ondersteuning bij inrichten van administratieve processen

Ondersteuning bij inrichten van administratieve processen Ondersteuning bij inrichten van administratieve processen Versie 1.0 20 november 2014 Inhoud Managementsamenvatting wethouders en beleidsmedewerkers...1 Managementsamenvatting projectleiders en informatiemanagers...2

Nadere informatie

ZZP registratiepunt heeft van u de volgende informatie ontvangen, dat U beschikt over

ZZP registratiepunt heeft van u de volgende informatie ontvangen, dat U beschikt over Stappenplan ten behoeve van openstelling van de pilot zzp ers 2014 Uitgangspunten: De pilot is opengesteld voor 1200 plaatsen. Indien u al gecontracteert bent voor de Pilot AWBZ zin 2014 kunt u zich niet

Nadere informatie

Informatiebijeenkomst Backoffice Limburg-Noord

Informatiebijeenkomst Backoffice Limburg-Noord Informatiebijeenkomst Backoffice Limburg-Noord Berichtenverkeer en uniforme werkwijze Wmo en Jeugd Marco Smeets (gemeente Gennep) Wilja Brokking (gemeente Venray) 22 november 2018 Digitaal communicatiepunt

Nadere informatie

Richtlijnen administratieve uitvoering 2016

Richtlijnen administratieve uitvoering 2016 Richtlijnen administratieve uitvoering 2016 Wmo 2015 en Jeugdwet Regio Amersfoort Pagina 1 Inhoud Inleiding... 3 A. Gebruik maken van het landelijk berichtenstelsel... 4 B. Inspanningsgerichte uitvoering

Nadere informatie

Werkafspraken berichtenuitwisseling iwmo tussen gemeente en aanbieder

Werkafspraken berichtenuitwisseling iwmo tussen gemeente en aanbieder Werkafspraken berichtenuitwisseling iwmo tussen gemeente en aanbieder Acties voor informatiemanager, applicatiebeheerder, teamleider administratie Dit is een overzicht met de belangrijkste afspraken die

Nadere informatie

Toewijzings- en declaratieprotocol Wmo BOV- en Kempengemeenten voor maatwerkvoorzieningen. begeleiding 18+

Toewijzings- en declaratieprotocol Wmo BOV- en Kempengemeenten voor maatwerkvoorzieningen. begeleiding 18+ Toewijzings- en declaratieprotocol Wmo BOV- en Kempengemeenten voor maatwerkvoorzieningen begeleiding 18+ Ingangsdatum protocol: 1 januari 2018 Inleiding Zorgaanbieders dienen voor gegevensuitwisseling

Nadere informatie

Handleiding: Declaratie (303 bericht) indienen met Excel bestand

Handleiding: Declaratie (303 bericht) indienen met Excel bestand Handleiding: Declaratie (303 bericht) indienen met Excel bestand Met de ZilliZ berichtenapp kun je Wet maatschappelijk ondersteuning (wmo) en Jeugdwet (jw) declaraties indienen bij gemeentes. Je kan op

Nadere informatie

Stappenplan overstap Standaarden 2.0

Stappenplan overstap Standaarden 2.0 Stappenplan overstap Standaarden 2.0 Dit stappenplan helpt u een haalbare datum te bepalen voor overstappen naar de Standaarden 2.0. Alle acties die u moet ondernemen zijn erin beschreven. Gebruik dit

Nadere informatie

i-sociaal Domein Maureen Schonewille & Riz Ahmed

i-sociaal Domein Maureen Schonewille & Riz Ahmed Maureen Schonewille & Riz Ahmed Bijeenkomst Maastricht, 20-09-2016 Agenda Uitvoeringsvarianten Ontwikkelingen rondom standaardisatie berichtenverkeer Aanpak in andere regio s Berichtenverkeer GGK VECOZO

Nadere informatie

Instructie opdrachtverlening en factureren Horst aan de Maas

Instructie opdrachtverlening en factureren Horst aan de Maas Instructie opdrachtverlening en factureren Horst aan de Maas Versie 05-03-15 1. Inleiding Deze instructie is bedoeld voor zorgverleners om declaraties in te dienen bij de gemeente Horst aan de Maas. Het

Nadere informatie

Declaratieformat GEMEENTE SÚDWEST-FRYSLÂN. Gemeentelijke Groene Vink

Declaratieformat GEMEENTE SÚDWEST-FRYSLÂN. Gemeentelijke Groene Vink Declaratieformat GEMEENTE SÚDWEST-FRYSLÂN Gemeentelijke Groene Vink Gegevens gemeente Contactgegevens Naam gemeente Súdwest-Fryslân Adres Marktstraat 15, Sneek Telefoonnummer 14 0515 Declaratieformat Wmo

Nadere informatie

BIJEENKOMST ZORGAANBIEDERS WMO 2015 HEUVELLAND-GEMEENTEN

BIJEENKOMST ZORGAANBIEDERS WMO 2015 HEUVELLAND-GEMEENTEN BIJEENKOMST ZORGAANBIEDERS WMO 2015 HEUVELLAND-GEMEENTEN Frank Sampers, Operationeel Manager & Kristel Veugelers, Consultant WMO kantoor 10 december 2014 donderdag 20 juni 2013 AGENDA 1. Welkom en opening

Nadere informatie

Bijlage 4b Interim Declaratieprotocol voor gecontracteerde zorgaanbieders ZiN Jeugdzorg en Wmo (o.b.v. arrangementsprijzen) met bevoorschotting.

Bijlage 4b Interim Declaratieprotocol voor gecontracteerde zorgaanbieders ZiN Jeugdzorg en Wmo (o.b.v. arrangementsprijzen) met bevoorschotting. Bijlage 4b Interim Declaratieprotocol voor gecontracteerde zorgaanbieders ZiN Jeugdzorg en Wmo (o.b.v. arrangementsprijzen) met bevoorschotting. Looptijd: Dit interim declaratieprotocol geldt voor de periode

Nadere informatie

Auteurs Emiel Wanningen, Regionaal Ondersteuningsbureau WMO en Jeugdhulp Regio Nijmegen Paul Brederveld, Backoffice Zorg en Inkomen gemeente Nijmegen

Auteurs Emiel Wanningen, Regionaal Ondersteuningsbureau WMO en Jeugdhulp Regio Nijmegen Paul Brederveld, Backoffice Zorg en Inkomen gemeente Nijmegen Auteurs Emiel Wanningen, Regionaal Ondersteuningsbureau WMO en Jeugdhulp Regio Nijmegen Paul Brederveld, Backoffice Zorg en Inkomen gemeente Nijmegen Wijzigingen t.o.v. versie 1.3 - Vragen in FAQ toegevoegd

Nadere informatie

Informatiebijeenkomst Backoffice Limburg-Noord

Informatiebijeenkomst Backoffice Limburg-Noord Informatiebijeenkomst Backoffice Limburg-Noord Workshop 2: Berichtenverkeer en uniforme werkwijze Wmo en Jeugd Marco Smeets (gemeente Gennep) Wilja Brokking (gemeente Venray) 16 november 2017 Berichtenverkeer

Nadere informatie

Migratiehandreiking: iwmo 2.2 en ijw 2.2 naar iwmo 2.3 en ijw 2.3

Migratiehandreiking: iwmo 2.2 en ijw 2.2 naar iwmo 2.3 en ijw 2.3 Migratiehandreiking: iwmo 2.2 en ijw 2.2 naar iwmo 2.3 en ijw 2.3 Versiebeheer Versie Datum Toelichting 1.0 19 december 2018 Definitieve versie Inhoud Inleiding 3 1 Regieberichten bij aspecifieke toewijzingen

Nadere informatie

Klik voor veel gestelde vragen op het vraagteken in het allereerste scherm. Of kies:

Klik voor veel gestelde vragen op het vraagteken in het allereerste scherm. Of kies: Berichtenapp VNG Open de Berichtenapp via: https://berichtenapp.vng.nl/. Handleiding: zie: https://berichtenapp.vng.nl/handleiding%20berichtenapp.pdf. Deze handleiding staat ook op de site van de VNG,

Nadere informatie

Wmo. 27 / 30 maart & 1 april 2015. Presentatie declaratiemodule

Wmo. 27 / 30 maart & 1 april 2015. Presentatie declaratiemodule Wmo 27 / 30 maart & 1 april 2015 Presentatie declaratiemodule Programma 1. Welkomstwoord gemeente en Stipter 2. Toelichting op MO-platform: factuurmodule 3. GGK (ijz berichtenverkeer) / Vecozo 4. CAK aanlevering

Nadere informatie

Declaratieformat GEMEENTE RAALTE. Gemeentelijke Groene Vink

Declaratieformat GEMEENTE RAALTE. Gemeentelijke Groene Vink Declaratieformat GEMEENTE RAALTE Gemeentelijke Groene Vink Gegevens gemeente Contactgegevens Naam gemeente Raalte Adres Zwolsestraat 16 E-mailadres info@raalte.nl Telefoonnummer 0572-347799 Declaratieformat

Nadere informatie

iwmo Landelijke Sectordag VVT (Vereniging HEAD) 20 november 2014 Indra Henneman

iwmo Landelijke Sectordag VVT (Vereniging HEAD) 20 november 2014 Indra Henneman iwmo Landelijke Sectordag VVT (Vereniging HEAD) 20 november 2014 Indra Henneman Agenda 1. iwmo en het belang van afspraken maken 2. Wat is de iwmo-standaard? 3. Wat staat er per 1 januari? 4. Wat moet

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF Wmo begeleiding UTRECHT - JANUARI 2017-

NIEUWSBRIEF Wmo begeleiding UTRECHT - JANUARI 2017- ZUID OOST NIEUWSBRIEF Wmo begeleiding UTRECHT - JANUARI 2017- Beste zorgaanbieders, Dit is de tiende nieuwsbrief van de bestuurlijke aanbesteding Wmo begeleiding en Zorg om Tafel in Zuid Oost Utrecht.

Nadere informatie

Protocol: omgaan met productcodelijstwijzigingen en de informatie-uitwisseling in iwmo en ijw

Protocol: omgaan met productcodelijstwijzigingen en de informatie-uitwisseling in iwmo en ijw Protocol: omgaan met productcodelijstwijzigingen en de informatie-uitwisseling in iwmo en ijw 15 november 2017 Versiebeheer Versie Datum Toelichting 2.0 15 november 2017 Deze versie omschrijft het algemene

Nadere informatie

Versie Juni Voorlopige Handreiking iwmo van de gemeente Den Haag

Versie Juni Voorlopige Handreiking iwmo van de gemeente Den Haag Versie 0.4 21 Juni 2016 Voorlopige Handreiking iwmo van de gemeente Den Haag Inhoudsopgave 1 Inleiding... 3 2 Toewijzing ondersteuning (Wmo301/302)... 5 2.1 Wmo301 Toewijzing ondersteuning... 5 2.2 Wmo302

Nadere informatie

www.zn.nl/branche/zorgkantoren/ www.zorgkantoorfriesland.nl www.achmeazorgkantoor.nl www.czzorgkantoren.nl www.zorgkantoordsw.nl

www.zn.nl/branche/zorgkantoren/ www.zorgkantoorfriesland.nl www.achmeazorgkantoor.nl www.czzorgkantoren.nl www.zorgkantoordsw.nl Tabel 13. Stappenplan 2013-2014 voor Zelfstandig Ondernemend Zorgverleners Nr. Omschrijving processtap Duur Verwijzing Benodigde documenten Voorbereiden op overeenkomst met zorgkantoor: vanaf voorjaar

Nadere informatie

Informatiebrief voor gecontracteerde aanbieders

Informatiebrief voor gecontracteerde aanbieders december 2016 Informatiebrief voor gecontracteerde aanbieders Dit bericht wordt gestuurd naar de bij ons bekende e-mailadressen. Wilt u er zelf voor zorgdragen dat deze informatie in uw organisatie bij

Nadere informatie

Uitvoeringsvarianten van iwmo

Uitvoeringsvarianten van iwmo Uitvoeringsvarianten van iwmo In 2014 is de iwmo-standaard ontwikkeld waarmee gestandaardiseerde elektronische gegevensuitwisseling mogelijk wordt tussen gemeenten en aanbieders in de nieuwe Wmo. Wat iwmo

Nadere informatie

Declaratieformat GEMEENTE EPE. Gemeentelijke Groene Vink

Declaratieformat GEMEENTE EPE. Gemeentelijke Groene Vink Declaratieformat GEMEENTE EPE Gemeentelijke Groene Vink Gegevens gemeente Contactgegevens Naam gemeente Epe Adres Markt 14, Epe E-mailadres gemeente@epe.nl Telefoonnummer 14 0578 Declaratieformat Wmo De

Nadere informatie

Regionaal administratieprotocol Midden-Holland

Regionaal administratieprotocol Midden-Holland Regionaal administratieprotocol Midden-Holland Welkom! Wie heeft er aan het administratieprotocol Regionaal projectleider: Nienke Tiddens meegewerkt? Natascha Hansum & Patrick Erwich Wendy Metselaar &

Nadere informatie

Richtlijnen administratieve uitvoering 2017

Richtlijnen administratieve uitvoering 2017 Richtlijnen administratieve uitvoering 2017 Wmo 2015 en Jeugdwet Regio Amersfoort Pagina 1 Inhoud Inleiding... 3 A. Gebruik maken van het landelijk berichtenstelsel... 4 B. Inspanningsgerichte uitvoering

Nadere informatie

Veld: Zorgverlenerscode Lengte: 8 Vul in dit veld de identificerende AGB-code van de zorgverlener, indien bekend. De code bestaat uit acht cijfers.

Veld: Zorgverlenerscode Lengte: 8 Vul in dit veld de identificerende AGB-code van de zorgverlener, indien bekend. De code bestaat uit acht cijfers. Invulinstructie Exceldefinitie ijw303 Het bericht ijw303 is het declaratiebericht uit de ijw-standaard dat wordt gebruikt om producten binnen de Jeugdwet te declareren. De Excel definitie van dit declaratiebericht

Nadere informatie

Protocol: omgaan met productcodelijstwijzigingen en de informatie-uitwisseling in iwmo en ijw. 13 juli 2017

Protocol: omgaan met productcodelijstwijzigingen en de informatie-uitwisseling in iwmo en ijw. 13 juli 2017 Protocol: omgaan met productcodelijstwijzigingen en de informatie-uitwisseling in iwmo en ijw 13 juli 2017 Inhoud Inleiding 4 1 Randvoorwaarden 5 1.1 Uitgangspunten 1.1.1 Geen conversie 1.1.2 Continuïteit

Nadere informatie

Implementatieplan van aanvraag tot factuur voor de nieuwe WMO

Implementatieplan van aanvraag tot factuur voor de nieuwe WMO Implementatieplan van aanvraag tot factuur voor de nieuwe WMO gegevensuitwisseling gemeenten zorgaanbieders mbt onderdeel begeleiding Werkgroep gegevensuitwisseling iwmo Peel 6.1 23-12-2014 Inleiding Ten

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF JEUGDHULP UTRECHT Extra editie december 2016

NIEUWSBRIEF JEUGDHULP UTRECHT Extra editie december 2016 ZUID OOST NIEUWSBRIEF JEUGDHULP UTRECHT Extra editie december 2016 Beste zorgaanbieders, Dit is de zevende nieuwsbrief van de bestuurlijke aanbesteding Jeugdhulp en Zorg om Tafel in Zuid Oost Utrecht.

Nadere informatie

Handleiding module Berichtenconverter Wmo en Jeugd bètaversie

Handleiding module Berichtenconverter Wmo en Jeugd bètaversie Handleiding module Berichtenconverter Wmo en Jeugd bètaversie Beheerteam istandaarden Datum 24 december 2014 Versie 0.8 Status Concept Inhoud 1 Introductie 2 2 Installatie 4 3 Het gebruik van de Berichtenconverter

Nadere informatie

WMO303 FACTSHEET BERICHTENVERKEER REGIO ZAANSTREEK- WATERLAND WMO FACTUUR/DECLARATIE

WMO303 FACTSHEET BERICHTENVERKEER REGIO ZAANSTREEK- WATERLAND WMO FACTUUR/DECLARATIE FACTSHEET BERICHTENVERKEER REGIO ZAANSTREEK- WATERLAND WMO FACTUUR/DECLARATIE WMO303 Inleiding De gemeenten in de regio Zaanstreek-Waterland gaan ervan uit dat gecontracteerde aanbieders van ondersteuning

Nadere informatie

REGLEMENT EN AANSLUITINGSPROTOCOL BERICHTENVERKEER EN FACTURATIE HULP BIJ HET HUISHOUDEN WMO 2018

REGLEMENT EN AANSLUITINGSPROTOCOL BERICHTENVERKEER EN FACTURATIE HULP BIJ HET HUISHOUDEN WMO 2018 REGLEMENT EN AANSLUITINGSPROTOCOL BERICHTENVERKEER EN FACTURATIE HULP BIJ HET HUISHOUDEN WMO 2018 GEMEENTEN LANSINGERLAND EN PIJNACKER-NOOTDORP EN GECONTRACTEERDE DIENSTVERLENERS HH PROTOCOL ADMINISTRATIE

Nadere informatie

Automatisch berichtenverkeer TWO Jeugdhulp 22 november 2016

Automatisch berichtenverkeer TWO Jeugdhulp 22 november 2016 Automatisch berichtenverkeer TWO Jeugdhulp 22 november 2016 Welkom Paul Grob: Manager TWO Sprekers Paul Grob: Manager TWO Lauran van Kaam en Guido Uland : implementatie berichtenverkeer Karin van Gelderen:

Nadere informatie

Vragenlijst GEMEENTELIJKE GROENE VINK. Gemeentelijke Groene Vink

Vragenlijst GEMEENTELIJKE GROENE VINK. Gemeentelijke Groene Vink Vragenlijst GEMEENTELIJKE GROENE VINK Gemeentelijke Groene Vink Gegevens gemeente 1. Vul hieronder uw gegevens in. We gebruiken uw persoonlijke contactgegevens alleen voor onze eigen administratie. Naam

Nadere informatie

Handleiding module Berichtenconverter Wmo en Jeugdwet

Handleiding module Berichtenconverter Wmo en Jeugdwet Handleiding module Berichtenconverter Wmo en Jeugdwet Beheerteam istandaarden Datum 2 januari 2015 Versie 1.0 Status Definitief Inhoud 1 Introductie 2 2 Installatie 4 3 Het gebruik van de Berichtenconverter

Nadere informatie

UITVOERINGSORGANISATIE JEUGD. Afspraken berichtenverkeer/gegevensuitwisseling Jeugd Peel 6.1 17 december 2014

UITVOERINGSORGANISATIE JEUGD. Afspraken berichtenverkeer/gegevensuitwisseling Jeugd Peel 6.1 17 december 2014 UITVOERINGSORGANISATIE JEUGD Afspraken berichtenverkeer/gegevensuitwisseling Jeugd Peel 6.1 17 december 2014 Inhoud Jeugd proces en berichtenverkeer: Start Structureel vanaf uiterlijk 1 juli 2015 Gegevensoverdracht

Nadere informatie

Conversie DBC naar uitvoeringsvariant

Conversie DBC naar uitvoeringsvariant Conversie DBC naar uitvoeringsvariant Handleiding zorgaanbieder - 1 - Inhoud Aanleiding... - 3 - Planning & Uitvoering conversie... - 4 - B-JGGZ... - 4 - Uitvoeringsvariant... - 4 - Productcode & tarief...

Nadere informatie

Protocol herstarten berichtenverkeer ijw in de jeugd-ggz

Protocol herstarten berichtenverkeer ijw in de jeugd-ggz Protocol herstarten berichtenverkeer ijw in de jeugd-ggz 1 december 2017 Versiebeheer Versie Datum Toelichting 1.0 1 december 2017 Initiële versie. Inhoud Inleiding 3 1 Uitgangspunten 6 1.1 Protocol beëindiging

Nadere informatie

Wmo. 27 / 30 maart & 1 april 2015. Presentatie declaratiemodule

Wmo. 27 / 30 maart & 1 april 2015. Presentatie declaratiemodule Wmo 27 / 30 maart & 1 april 2015 Presentatie declaratiemodule Programma 1. Welkomstwoord gemeente en Stipter 2. Toelichting op MO-platform: declaratiemodule 3. GGK (i-wmo berichtenverkeer) / Vecozo 4.

Nadere informatie

Tijdelijke procedure voor het indienen van facturen bij de RIGG voor tarief-gefinancierde zorgaanbieders. (versie 1.03 dd 10 maart 2013)

Tijdelijke procedure voor het indienen van facturen bij de RIGG voor tarief-gefinancierde zorgaanbieders. (versie 1.03 dd 10 maart 2013) Tijdelijke procedure voor het indienen van facturen bij de RIGG voor tarief-gefinancierde zorgaanbieders. (versie 1.03 dd 10 maart 2013) Voor het indienen van declaraties voor jeugdhulp wordt gebruik gemaakt

Nadere informatie

Inmiddels hebben ruim 70 aanbieders samen met gemeente Apeldoorn de overstap gemaakt op het berichtenverkeer.

Inmiddels hebben ruim 70 aanbieders samen met gemeente Apeldoorn de overstap gemaakt op het berichtenverkeer. Factsheet Berichtenverkeer ijw 2.0 en iwmo 2.0 Inleiding In deze factsheet leest u de ontwikkelingen binnen gemeente Apeldoorn over het berichtenverkeer. Ook vindt u antwoorden op de vragen die zijn gesteld

Nadere informatie

Declaratieformat GEMEENTE AMERSFOORT. Gemeentelijke Groene Vink

Declaratieformat GEMEENTE AMERSFOORT. Gemeentelijke Groene Vink Declaratieformat GEMEENTE AMERSFOORT Gemeentelijke Groene Vink Gegevens gemeente Contactgegevens Naam gemeente Amersfoort Adres Stadhuisplein 1, Amersfoort E-mailadres info@amersfoort.nl Telefoonnummer

Nadere informatie

Veld: Zorgverlenerscode Lengte: 8 Vul in dit veld de identificerende AGB-code van de zorgverlener, indien bekend. De code bestaat uit acht cijfers.

Veld: Zorgverlenerscode Lengte: 8 Vul in dit veld de identificerende AGB-code van de zorgverlener, indien bekend. De code bestaat uit acht cijfers. Invulinstructie Exceldefinitie iwmo303 Het bericht iwmo303 is het declaratiebericht uit de iwmo-standaard dat wordt gebruikt om producten binnen de WMO te declareren. De Excel definitie van dit declaratiebericht

Nadere informatie

Handreiking trajectfinanciering in iwmo 2.3 en ijw 2.3

Handreiking trajectfinanciering in iwmo 2.3 en ijw 2.3 Handreiking trajectfinanciering in iwmo 2.3 en ijw 2.3 21 december 2018 Versiebeheer Versie atum Toelichting 1.0 21 december 2018 efinitieve versie Inhoud Inleiding 3 Over trajectfinanciering 3 oel handreiking

Nadere informatie

Handreiking administratieve afspraken jeugdhulp Zeeland, bijlage E van de overeenkomst

Handreiking administratieve afspraken jeugdhulp Zeeland, bijlage E van de overeenkomst Handreiking administratieve afspraken jeugdhulp Zeeland, bijlage E van de overeenkomst Uitgangspunten vooraf: 1. De administratieve afspraken in deze handreiking gelden voor de gecontracteerde jeugdhulpaanbieders

Nadere informatie

Declaratieformat GEMEENTE SCHIERMONNIKOOG. Gemeentelijke Groene Vink

Declaratieformat GEMEENTE SCHIERMONNIKOOG. Gemeentelijke Groene Vink Declaratieformat GEMEENTE SCHIERMONNIKOOG Gemeentelijke Groene Vink Gegevens gemeente Contactgegevens Naam gemeente Schiermonnikoog Adres Nieuwestreek 5 E-mailadres Postbus20@schiermonnikoog.nl Telefoonnummer

Nadere informatie

Addendum bij de overeenkomst specialistische begeleiding ZG

Addendum bij de overeenkomst specialistische begeleiding ZG Addendum bij de overeenkomst specialistische begeleiding ZG Ingangsdatum: 1 januari 2016 (na besluitvorming) Geldt tot: eindduur van de overeenkomst, namelijk 1 januari 2018 Dit addendum is bedoeld ter

Nadere informatie

Handleiding administratie ambulante ondersteuning, dagbesteding en logeeropvang en hulp bij huishouden

Handleiding administratie ambulante ondersteuning, dagbesteding en logeeropvang en hulp bij huishouden Handleiding administratie ambulante ondersteuning, dagbesteding en logeeropvang en hulp bij huishouden Auteur Kaula Hamid Versie 2.1 Status Definitief Datum 19 2 2018 Datum publicatie 22 9 2017 Revisie

Nadere informatie

Regionaal Administratieprotocol

Regionaal Administratieprotocol Regionaal Administratieprotocol WMO en Jeugdhulp 2019 Januari 2019 versie 2 Inhoudsopgave 1 Waarom dit protocol en voor wie is dit protocol bestemd? 3 2 Globaal administratief proces Wmo- en Jeugdhulp

Nadere informatie

Inloggen en registreren Berichten ontvangen en versturen Facturen en declaraties... 4 JW Weergave van berichten...

Inloggen en registreren Berichten ontvangen en versturen Facturen en declaraties... 4 JW Weergave van berichten... Veelgestelde vragen VNG Berichtenapp iwmo 2.2 en ijw 2.2 Versie 2.2 Mei 2018 Inloggen en registreren... 2 1 Ik kan niet inloggen, wat nu?...2 2 Ik ontvang geen verificatiecode. Wat nu?...2 Berichten ontvangen

Nadere informatie

Geachte heer, mevrouw,

Geachte heer, mevrouw, Aan: Deelnemers pilots gegevensuitwisseling iwmo, ijw, WLZ Van: Frank Ooms (VECOZO), Wijnand Heijnen (VNG/KING) Datum: 5 november 2014 Betreft: Stappenplan pilots en integrale ketentest Geachte heer, mevrouw,

Nadere informatie

Addendum Rechtmatigheid Wmo Begeleiding 2015

Addendum Rechtmatigheid Wmo Begeleiding 2015 Addendum Rechtmatigheid Wmo Begeleiding 2015 Addendum rechtmatigheid WMO 2015 19012016 1 Algemeen - Dit addendum is tot stand gekomen naar aanleiding van overleg tussen zorgaanbieders en Gemeenten. Uitgangspunt

Nadere informatie

iwmo-release 2.0 Functionele uitwerking

iwmo-release 2.0 Functionele uitwerking iwmo-release 2.0 Functionele uitwerking 1 juli 2015 Functionele uitwerking iwmo-release 2.0 1 / 14 Inhoud 1. Inleiding 2. Uitvoeringsvarianten 2.1. Uitvoeringsvarianten 2.2. Nieuwe uitgangspunten Wmo 2.3.

Nadere informatie

ijw-release 2.0 Functionele uitwerking

ijw-release 2.0 Functionele uitwerking ijw-release 2.0 Functionele uitwerking 4 juni 2015 Functionele uitwerking ijw-release 2.0 1 / 12 Inhoud 1. Inleiding 2. Uitvoeringsvarianten 2.1. Drie uitvoeringsvarianten 2.2. Nieuwe uitgangspunten 2.3.

Nadere informatie

Declaratieformat GEMEENTE KERKRADE. Gemeentelijke Groene Vink

Declaratieformat GEMEENTE KERKRADE. Gemeentelijke Groene Vink Declaratieformat GEMEENTE KERKRADE Gemeentelijke Groene Vink Gegevens gemeente Contactgegevens Naam gemeente Kerkrade Adres Markt 33, Kerkrade E-mailadres gemeentehuis@kerkrade.nl Telefoonnummer 14 045

Nadere informatie

Handleiding Berichtenverkeer Versie 1.5 Auteurs: Emiel Wanningen, Regio Nijmegen; Paul Brederveld, Michiel Rademaker, gemeente Nijmegen

Handleiding Berichtenverkeer Versie 1.5 Auteurs: Emiel Wanningen, Regio Nijmegen; Paul Brederveld, Michiel Rademaker, gemeente Nijmegen Wijzigingen t.o.v. versie 1.4 - Info over berichtenapp VNG toegevoegd. Het toeleidings- en declaratieproces voor zorgaanbieders Het declaratieproces tussen de zorgaanbieder en de gemeente verloopt via

Nadere informatie

Inleiding. Wijkverpleging 2015. Notitie. Aan. Zorgaanbieders en zorgverzekeraars Project IZA en Zorgverzekeraars Nederland. Auteur

Inleiding. Wijkverpleging 2015. Notitie. Aan. Zorgaanbieders en zorgverzekeraars Project IZA en Zorgverzekeraars Nederland. Auteur Aan Van Auteur Doorkiesnummer Ons kenmerk Zorgaanbieders en zorgverzekeraars Project IZA en Zorgverzekeraars Nederland Lindy Hilgerdenaar, Jeroen Bankers Bl-15-9427 Notitie Datum 12-08-2015 Onderwerp Toelichting

Nadere informatie

Administratieprotocol Twents Model Samen 14. november/december 2018

Administratieprotocol Twents Model Samen 14. november/december 2018 Administratieprotocol Twents Model Samen 14 november/december 2018 Programma 29 november 15.00-16.30 uur 19.00-21.30 uur (Vecozo) 10 december 15.00-16.30 uur 19.00-21.30 uur (Vecozo) RK november 2018 2

Nadere informatie

Handleiding facturering 8 gemeenten Achterhoek

Handleiding facturering 8 gemeenten Achterhoek Handleiding facturering 8 gemeenten Achterhoek Op dit moment ontvangen wij facturen van aanbieders voor geleverde Wmo maatwerkvoorzieningen. Omdat de facturen nog niet voldoen aan de gestelde criteria

Nadere informatie

Declaratieprotocol Addendum bij overeenkomst 2015 Zorgkantoor Zorgaanbieder AWBZ Juni 2014

Declaratieprotocol Addendum bij overeenkomst 2015 Zorgkantoor Zorgaanbieder AWBZ Juni 2014 Declaratieprotocol Addendum bij overeenkomst 2015 Zorgkantoor Zorgaanbieder AWBZ Juni 2014 Definitieve versie Declaratieprotocol juni 2014 1 Reikwijdte van het document: Alleen declaraties die via de AW319

Nadere informatie

Procesbeschrijving Begeleiding, Verblijf en Persoonlijke verzorging

Procesbeschrijving Begeleiding, Verblijf en Persoonlijke verzorging Procesbeschrijving Begeleiding, Verblijf en Persoonlijke verzorging Opgesteld door: Anneke Renckens WMO kantoor Pagina 1 van 6 Dit is een procesbeschrijving van het administratieve systeem van het WMO

Nadere informatie

MEMO I-SOCIAAL DOMEIN

MEMO I-SOCIAAL DOMEIN MEMO I-SOCIAAL DOMEIN Titel: Beveiligd uitwisselen van ongestructureerde gegevens met het aanvullend bericht voor gemeenten en aanbieders Datum: 15-11-2016 Versie: 1.0 Def Inleiding Gemeenten en aanbieders

Nadere informatie

Standaard administratieprotocol. Inspanningsgericht

Standaard administratieprotocol. Inspanningsgericht Standaard administratieprotocol Inspanningsgericht Versie 1.02 Mei 2019 Versiebeheer Datum Versie Wijzigingen Bewerker 08-04-2019 1.01 Verplichtend karakter volume verwijderd uit Cor Top de beschrijving

Nadere informatie

Protocol declaratie en afrekensystematiek Maatwerk voor lokale Wmo en Jeugdhulp November 2015

Protocol declaratie en afrekensystematiek Maatwerk voor lokale Wmo en Jeugdhulp November 2015 Protocol declaratie en afrekensystematiek Maatwerk voor lokale Wmo en Jeugdhulp November 2015 Opgesteld door: Anneke Renckens Zorg-Lokaal Pagina 1 van 8 Inleiding Dit protocol beschrijft de afspraken en

Nadere informatie

Handleiding Zorgaanbieder module

Handleiding Zorgaanbieder module Handleiding Zorgaanbieder module De oplossing voor het berichtenverkeer in de Jeugd wet. Eenvoudig en simpel voor iedere zorgaanbieder Versie: 1.3 Auteur: Zorgverkeer B.V. Datum: Februari 2017 Inhoudsopgave

Nadere informatie

Handleiding Verwijsindex Productcodes Wmo en Jeugdwet

Handleiding Verwijsindex Productcodes Wmo en Jeugdwet Handleiding Verwijsindex Productcodes Wmo en Jeugdwet De Verwijsindex Productcodes Wmo en Jeugdwet geeft een overzicht van de productcodes die per gemeente worden gebruikt voor de informatie-uitwisseling

Nadere informatie

Standaard administratieprotocol. Inspanningsgericht

Standaard administratieprotocol. Inspanningsgericht Standaard administratieprotocol Inspanningsgericht Versie 1.0 Maart 2019 Inhoud 1. Inleiding... 3 2. Werkwijze aspecifieke toewijzing... 4 2.1 Werkwijze verzoek om toewijzing (315-bericht)... 4 2.1.1 Werkwijze

Nadere informatie

GEBRUIKERSHANDLEIDING KNOOPPUNTDIENSTEN

GEBRUIKERSHANDLEIDING KNOOPPUNTDIENSTEN GEBRUIKERSHANDLEIDING KNOOPPUNTDIENSTEN INLOGGEN OP HET PORTAAL VOOR (NIEUWE)GEBRUIKERS Versie 1.0 Datum December 2014 Auteur Communicatie Inlichtingenbureau Inleiding... 3 Knooppuntdiensten en het portaal

Nadere informatie

Werkwijze administratief 31 maart 2017

Werkwijze administratief 31 maart 2017 Werkwijze administratief 31 maart 2017 1.uitwisseling ondersteuningsplan Tips & Trucs: Heb je wel notitie, maar zie je geen document bel met Front-Office Wmo Krijg je in Word foutmelding bij openen document

Nadere informatie

U hoeft ons dus geen facturen te sturen! Een uitzondering hierop zijn de zorgaanbieders HH die ook al in 2015 leverden aan de gemeenten HS en S.

U hoeft ons dus geen facturen te sturen! Een uitzondering hierop zijn de zorgaanbieders HH die ook al in 2015 leverden aan de gemeenten HS en S. Nieuwsbrief Contractering Wmo maatwerkvoorzieningen HSSM - Nummer 3 maart 2016 Betalingen De gemeenten ontvangen veel vragen over de wijze van betalingen en waar facturen naar toegezonden kunnen worden.

Nadere informatie

INHOUD. Facturatieprotocol. Pagina 2 Berichtenverkeer Pagina 8. Versie: februari 2015

INHOUD. Facturatieprotocol. Pagina 2 Berichtenverkeer Pagina 8. Versie: februari 2015 INHOUD Facturatieprotocol. Pagina 2 Berichtenverkeer Pagina 8 Versie: februari 2015 Facturatieprotocol (februari 2015) Dit facturatieprotocol treedt in werking met ingang van de transitiedatum 1 januari

Nadere informatie

Hulpmiddelen. Zoeken...

Hulpmiddelen. Zoeken... Hulpmiddelen Zoeken... hecht veel waarde aan goede communicatie met zorgverleners. Via deze site kunt u op de hoogte blijven van de ontwikkelingen op het gebied van het beleid voor hulpmiddelenleveranciers.

Nadere informatie

Informatievoorziening Wlz. - Wouter Franke - 16 december 2014

Informatievoorziening Wlz. - Wouter Franke - 16 december 2014 Informatievoorziening Wlz - Wouter Franke - 16 december 2014 Agenda Informatievoorziening Wet langdurige zorg Overgang en conversie Informatievoorziening domeinen Wmo en Jeugdwet 3 Berichtenverkeer 2014

Nadere informatie

Declaratieformat GEMEENTE HARLINGEN. Gemeentelijke Groene Vink

Declaratieformat GEMEENTE HARLINGEN. Gemeentelijke Groene Vink Declaratieformat GEMEENTE HARLINGEN Gemeentelijke Groene Vink Gegevens gemeente Contactgegevens Naam gemeente Harlingen Adres Voorstraat 35 E-mailadres gemeentebestuur@harlingen.nl Telefoonnummer 140517

Nadere informatie

1. Zorg kan alleen gedeclareerd worden bij een beschikking voor Maatwerk begeleiding. De tarieven zijn vast tijdens het jaar 2015.

1. Zorg kan alleen gedeclareerd worden bij een beschikking voor Maatwerk begeleiding. De tarieven zijn vast tijdens het jaar 2015. Tekstvoorstel m.b.t. facturatie, monitoring en verantwoording A Factureren 1. Zorg kan alleen gedeclareerd worden bij een beschikking voor Maatwerk begeleiding. De tarieven zijn vast tijdens het jaar 2015.;

Nadere informatie

Toegang, administratie en betaling van zorg AFSTEMMINGSBIJEENKOMST MET ZORGAANBIEDERS 11 MAART 2015 REGIONALE ORGANISATIE SOCIAAL DOMEIN FRYSLAN

Toegang, administratie en betaling van zorg AFSTEMMINGSBIJEENKOMST MET ZORGAANBIEDERS 11 MAART 2015 REGIONALE ORGANISATIE SOCIAAL DOMEIN FRYSLAN Toegang, administratie en betaling van zorg AFSTEMMINGSBIJEENKOMST MET ZORGAANBIEDERS 11 MAART 2015 REGIONALE ORGANISATIE SOCIAAL DOMEIN FRYSLAN INHOUD 1. Scope en afbakening 2. Berichtenverkeer 3. Overdracht

Nadere informatie

Release iwmo 2.3 en ijw 2.3. Functionele uitwerking

Release iwmo 2.3 en ijw 2.3. Functionele uitwerking Release iwmo 2.3 en ijw 2.3 Functionele uitwerking 13 juli 2018 Versiebeheer Versie Datum Toelichting 2.0 13 juli 2018 Definitief (bij publicatie definitieve specificaties) Enkele tekstuele correcties

Nadere informatie

Handreiking Uitvoeringsvarianten iwmo en ijw

Handreiking Uitvoeringsvarianten iwmo en ijw Handreiking Uitvoeringsvarianten iwmo en ijw Voor gemeenten en zorgaanbieders, ter ondersteuning bij de keuze voor en implementatie van uitvoeringsvarianten Van goede zorg verzekerd Inhoud 1. Inleiding

Nadere informatie

Programma i-sociaal Domein, VNG, GGZ Nederland, Nederlands Instituut voor Psychologen, Zorginstituut Nederland en KING ISD-Regie.

Programma i-sociaal Domein, VNG, GGZ Nederland, Nederlands Instituut voor Psychologen, Zorginstituut Nederland en KING ISD-Regie. VERSLAG Van DBC s naar uitvoeringsvarianten in de jeugd-ggz, softwareleveranciersbijeenkomst 5 oktober 2017 Programma i-sociaal Domein, VNG, GGZ Nederland, Nederlands Instituut voor Psychologen, Zorginstituut

Nadere informatie

WET- EN REGELGEVING 2018

WET- EN REGELGEVING 2018 WET- EN REGELGEVING 2018 Nedap healthcare Deze PDF is gegenereerd op 07-01-2018 Table of Contents Wijzigingen 2018 per financieringsstroom... 3 iwlz 2.0 (Ingangsdatum april 2018)... 4 ZVW (Ingangsdatum

Nadere informatie

Bijeenkomst 03-12-2014 in Evoluon met leveranciers zorgaanbieders over Jeugd en WMO 2015 Bevoorschotting en facturering JEUGD

Bijeenkomst 03-12-2014 in Evoluon met leveranciers zorgaanbieders over Jeugd en WMO 2015 Bevoorschotting en facturering JEUGD Bijeenkomst 03-12-2014 in Evoluon met leveranciers zorgaanbieders over Jeugd en WMO 2015 Bevoorschotting en facturering JEUGD Vraag Antwoord Facturatie 1 Moeten wij vóór 15 december een voorfactuur over

Nadere informatie