Verslag bijeenkomsten november Gebiedsvisie Hellevoetsluis Zuidoost

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Verslag bijeenkomsten november Gebiedsvisie Hellevoetsluis Zuidoost"

Transcriptie

1 Verslag bijeenkomsten november 2018 Gebiedsvisie Hellevoetsluis Zuidoost

2 Gebiedsvisie Hellevoetsluis Zuidoost De aanleiding Doel van de bijeenkomsten Overzicht van reacties en wensen per onderwerp Vervolg

3 De aanleiding In het zuidoostelijk deel van Hellevoetsluis dienen zich meerdere ontwikkelingen aan, die vragen om een gecoördineerde aanpak. De meest urgente en actuele ontwikkelingen betreffen de initiatieven van het bedrijf Farm Frites en de gemeente om een aantal zaken te realiseren. Het gaat om: Aanleg zonneveld van max 25 hectare Het bedrijf heeft als doelstelling om het energieverbruik te verduurzamen, in lijn met de doelstellingen van het Rijk en de provincie. Het plan is de aanleg van max 25 hectare zonneveld op eigen bedrijfsgrond te realiseren. Ontsluitingsweg Hellevoetsluis Zuidoost De wens om een ontsluitingsweg voor het vrachtverkeer van Farm Frites aan te leggen zodat dit verkeer niet langer door de woonwijken van Hellevoetsluis hoeft te rijden. Woonwijk Akkerranden Al heel lang staat het woningbouwplan Akkerranden bij Oudenhoorn gepland. Lange tijd was het onduidelijk of dit plan met 180 woningen door kon gaan. Nu gaat het plan van start.

4 De Gebiedsvisie Hellevoetsluis Zuidoost Het college heeft op 30 oktober 2018 besloten om een gebiedsvisie te ontwikkelen, waar deze plannen onderdeel van uitmaken, maar die tegelijkertijd ook andere kansen in het gebied benoemt en die er aan bijdraagt dat voor bestaande problemen een oplossing wordt gevonden. De gemeenteraad is met een raadsbrief op 31 oktober 2018 geïnformeerd. De gemeente gaat samen met Farm Frites, omwonenden en organisaties aan de slag om een gebiedsvisie op te stellen voor het zuidoostelijke deel van Hellevoetsluis. Een gebiedsvisie brengt in kaart welke plannen, ontwikkelingen en kansen binnen een gebied liggen. Deze visie vormt het afwegingskader voor de ontwikkeling van het gebied en de ruimtelijke onderbouwing van toekomstige plannen.

5 Doel van de bijeenkomsten Informeren over de ontwikkelingen Uitleg over doel en aanleiding Informatie over de ontwikkelingen Informatie over vervolgprocessen Wensen en meningen verzamelen Drie ontwikkelingen waarover mensen kunnen meepraten. Nadruk leggen op de betreffende ontwikkelingen in het gebied en waar mensen dus over mee kunnen denken. Aanmelding persoonlijke gesprekken Informeren vervolgproces Persoonlijke gesprekken Lijst met geïnteresseerden opbouwen, terugkoppeling Planning besluitvormingsproces Vervolg procedures omgevingsvergunning en bestemmingsplannen De bewonersavonden waren in de vorm van een inloopavond. Dit betekent dat er geen specifiek programma was. De keuze voor een inloopavond is vanwege een laagdrempelige opzet, waarbij eenieder kan binnenlopen op het tijdstip dat hem of haar schikt. De opzet van de avond zorgt ervoor dat het mogelijk is goede gesprekken te voeren in kleinere groepjes of individueel.

6 Drie bijeenkomsten Dinsdag 13 november 2018 Inloopavond voor de direct omwonenden en belanghebbenden Donderdag 15 november 2018 Bijeenkomst voor de betrokken organisaties Aanwezig - Provincie Zuid-Holland, DCMR, Veilig Verkeer Nederland, Stedin, Waterschap, Gemeente Nissewaard, Belangenvereniging Den Kouwen Noort, Energie Coöperatie Voorne Putten, Veiligheidsregio Maandag 19 november 2018 Inloopavond voor alle inwoners Hellevoetsluis en Oudenhoorn

7 Inloopavond direct omwonenden = circa 80 bezoekers Inloopavond alle inwoners = circa 200 bezoekers

8 A Aanleiding en doel Hoofdlijnen reacties & wensen Het eerste paneel geeft de 3 ontwikkelingen weer op de kaart: het zonneveld, de ontsluitingsweg en de woonwijk Akkerranden. Hoofdlijn in de reacties: Een lange termijn visie ontbreekt voor dit gebied; Verplaatsing van het bedrijf nu het bedrijf steeds groter wordt; Liever een verplaatsing dan een uitbreiding; Opties die genoemd zijn: een verplaatsing naar bedrijventerrein Kickersbloem 3 of de Maasvlakte.

9 A Aanleiding en doel Uit de reacties kwamen er zorgen naar voren over de combinatie van ecologie en recreatie. De drie ontwikkelingen kunnen invloed hebben hierop en hier moet goed over nagedacht worden. Over de ontsluitingsweg kwamen er veel reacties over de onduidelijkheid van het tracé. De wens is een totaalbeeld van de gehele ontsluiting en dan met name de inpassing na het Trambaanpad. Er moet duidelijker worden aangegeven wat er op dit moment verkeerstechnisch wordt onderzocht en waar de onduidelijkheden zitten bij de gemeente. Er wordt meer openheid gevraagd.

10 D C Het zonneveld Hoofdlijnen reacties & wensen Op de meeste reacties van aanwezigen staat de suggestie voor een verplaatsing van het zonneveld van de huidige locatie op de kaart naar Noordhoek. Hier wonen minder mensen omheen. De wens is geuit om de afstand van het zonneveld ten aanzien van de Molendijk te bezien. Er kwamen reacties naar voren over de omvang van het zonneveld. Ligt de grootte al vast? Hoe ziet het eruit? Knip het zonneveld op in delen, dan lijkt het de aanwezigen minder groot.

11 D C Sfeerimpressie Er zijn daarnaast veel vragen over de inpassing in het landschap. Dit gaat voornamelijk over de vorm en grootte van de zonnepanelen en hoe de ruimte eronder gebruikt gaat worden. Ook vragen over compensatie voor natuur en ecologie. Een gemeenschappelijke zorg ligt er voor de trafohuisjes in het zonneveld als aandachtspunt voor risico s. Suggestie om na te denken over financiële participatie voor de inwoners.

12 E C E De ontsluitingsweg Hoofdlijnen reacties & wensen Er kwamen veel reacties binnen over de kruising van de ontsluitingsweg en het Trambaanpad. Hier moet zorgvuldig en met veel aandacht naar gekeken worden. Welke onderzoeken lopen er nu? En waar liggen er onduidelijkheden? Is er een optie voor een tunnel of een fietsviaduct? Daarnaast is er de vraag of de grondstoffen van Farm Frites verplaatst kunnen worden over het water. Dan is er geen ontsluitingsweg nodig.

13 C E Sfeerimpressie Een andere hoofdlijn in de reacties gaat over de locatie en wijze van aansluiten op het huidige wegennet. Is er een mogelijkheid om de doorstroming van verkeer (zowel ontsluiting van Farm Frites als het overige verkeer) via Eeweg te laten gaan en aan te laten sluiten op Groene Kruisweg? Ten slotte ligt er de wens om de Molendijk als een weg alleen voor bestemmingsverkeer toe te staan om de verkeershinder en te verminderen.

14 F C E De woonwijk Akkerranden Hoofdlijnen reacties & wensen Er zijn veel reacties binnengekomen over de verkeersontsluiting van de wijk. De omringende wegen zijn te smal en hoe zal de doorstroming van verkeer hier plaatsvinden? Daarnaast zijn er vragen binnengekomen over de inrichting van de wijk. Het moet passen bij Oudenhoorn. Ten slotte maken veel omwonenden zich zorgen over de bouwoverlast van de wijk. Hoe lang zal het duren en wat kunnen de mensen allemaal verwachten?

15 C E F De woonwijk Akkerranden Mensen maken zich zorgen over de veiligheid van de fietsers en de wandelaars bij de ontwikkeling van de wijk. De veiligheid moet gewaarborgd blijven. Vragen over de verkeersafwikkeling vanuit de wijk richting de Ravenseweg. Verjonging van Oudenhoorn en het toenemen van de levendigheid. Bijdrage aan vitaliteit en behoud van het voorzieningenniveau van Oudenaarden. Mensen maken zich zorgen over de duur van de bouw en de huidige status van de wegen. Men ziet graag een kwaliteitsslag in deze wegen.

16 C G E Kansen voor landschap en recreatie Hoofdlijnen reacties & wensen Er zijn zorgen over de toegankelijkheid voor hulpdiensten op het Trambaanpad. Een kans ligt er om dit te verbeteren. Een andere kans zijn nieuwe ontsluitingen voor fietsers en wandelaars door het Kooisteebos, ook richting Haringvliet. De wens ligt er om de verkeersveiligheid te vergroten bij de kruisingen van fietspaden met doorgaande wegen.

17 G C E Kansen voor landschap en recreatie Iets wat cruciaal is, maar wordt vergeten, is de landbouw. Denk hierover na en neem dit mee in de kansen. Ook zijn er veel reacties verzameld die vragen voor het aanbrengen van meer ecologische diversiteit in het gebied. Mensen zijn veelal positief over het opwaarderen van kreken. Daarnaast zijn er veel reacties die duidelijk maken dat men tegen de komst van volkstuinen rondom het zonneveld is. Kansen voor Oudenhoorn meenemen, denk aan recreatieve wandelroutes en speelplekken. Natuurgebied (Grasweggebied) niet omvormen tot wandelroute, recreatiegebied.

18 Vervolg Reacties verwerken Alle reacties die bewoners hebben opgeschreven op post-its worden waar mogelijk verwerkt in de gebiedsvisie. Veelvoorkomende vragen worden in een vraag en antwoordlijst opgenomen en op de website van de gemeente Hellevoetsluis geplaatst ( Enquête Met een digitale enquête is het mogelijk om eenieder de gelegenheid te geven te reageren op de voorgestelde ontwikkelingen van 23 november tot en met 5 december De reacties worden waar mogelijk verwerkt in de gebiedsvisie.

19 Overzicht besluitvorming 13 en 19 november Inloopavonden 30 oktober 2018 Collegebesluit tot 15 november ontwikkelen van gebiedsvisie Bijeenkomst betrokken organisaties 13 en 19 november Inloopavonden 15 november Bijeenkomst betrokken organisaties Tot half december Reacties verwerken en concept gebiedsvisie opstellen t/m 5 december Digitale enquête 18 december Avond voor Molendijkers aangrenzend aan zonneveld Half januari 2019 Terugkoppelavond concept gebiedsvisie aan omgeving 22 januari 2019 Streefdatum voor B&Wbesluit over gebiedsvisie inclusief beantwoording van reacties betrokkenen 6 februari 2019 Raadscommissie WWR 21 februari Streefdatum vaststellen gebiedsvisie in de gemeenteraad

20 volg ons en blijf op de hoogte. OverMorgen

Gedeputeerde Staten kiezen voor voorkeursalternatief Bundeling Noord

Gedeputeerde Staten kiezen voor voorkeursalternatief Bundeling Noord Juli 2016 Dagelijks ervaart het verkeer problemen met de doorstroming op de N629 tussen Oosterhout en Dongen. Ook de leefbaarheid en veiligheid op en rond de N629 en Westerlaan vragen aandacht. De provincie

Nadere informatie

Vraag- & antwoordlijst zonneveld

Vraag- & antwoordlijst zonneveld Vraag- & antwoordlijst zonneveld De gemeente Hellevoetsluis en het bedrijf Farm Frites hebben op diverse momenten met betrokkenen gesproken over de gebiedsvisie Hellevoetsluis Zuidoost. Eén van de onderwerpen

Nadere informatie

Bijeenkomst met direct omwonenden voorkeurstracé Vragen en antwoorden avond 4 maart 19 over voorkeurstracé weg

Bijeenkomst met direct omwonenden voorkeurstracé Vragen en antwoorden avond 4 maart 19 over voorkeurstracé weg Bijeenkomst met direct omwonenden voorkeurstracé Vragen en antwoorden avond 4 maart 19 over voorkeurstracé weg 1. Waarom moet er een nieuwe weg komen, in relatie tot groene omgeving? Het is een sterke

Nadere informatie

GEBIEDSVISIE HELLEVOETSLUIS ZUIDOOST

GEBIEDSVISIE HELLEVOETSLUIS ZUIDOOST GEBIEDSVISIE HELLEVOETSLUIS ZUIDOOST Gemeente Hellevoetsluis 18 april 2019 COLOFON Eindopdrachtgever Datum Rapportnummer Auteurs Adviseurs Gemeente Hellevoetsluis 18 april 2019 2433_190318 H+N+S, Over

Nadere informatie

Verslag bijeenkomst bewoners Molendijk op 18 december 2018

Verslag bijeenkomst bewoners Molendijk op 18 december 2018 Verslag bijeenkomst bewoners Molendijk op 18 december 2018 Wethouder Peter Schop opent de avond en heet de aanwezigen welkom. Hij geeft aan dat hij verwacht dat in de komende jaren nog vele discussies

Nadere informatie

Vragen en antwoorden bijeenkomst 6 maart 2019 over gebiedsvisie Hellevoetsluis Zuidoost

Vragen en antwoorden bijeenkomst 6 maart 2019 over gebiedsvisie Hellevoetsluis Zuidoost Vragen en antwoorden bijeenkomst 6 maart 2019 over gebiedsvisie Hellevoetsluis Zuidoost 1. Bent u bereid om alle belanghebbende de gelegenheid te geven om met serieuze alternatieven te komen en daar een

Nadere informatie

Zonnepark Oudenhoorn. Gemeente Hellevoetsluis. Aanmeldnotitie vormvrije m.e.r.-beoordeling

Zonnepark Oudenhoorn. Gemeente Hellevoetsluis. Aanmeldnotitie vormvrije m.e.r.-beoordeling Zonnepark Oudenhoorn Gemeente Hellevoetsluis Aanmeldnotitie vormvrije m.e.r.-beoordeling 1 Inleiding Farm Frites wil bijdragen aan de doelstellingen voor duurzame energieopwekking. Daarom neemt de initiatiefnemer

Nadere informatie

Verslag op hoofdlijnen bijeenkomst nieuwe bouwlocaties d.d. 19 juni 2019

Verslag op hoofdlijnen bijeenkomst nieuwe bouwlocaties d.d. 19 juni 2019 Verslag op hoofdlijnen bijeenkomst nieuwe bouwlocaties d.d. 19 juni 2019 Etten-Leur onderzoekt mogelijke locaties voor de bouw van nieuwe woningen en de aanleg van bedrijventerrein buiten bestaand stedelijk

Nadere informatie

Gebiedsvisie Hellevoetsluis Zuidoost. Uitkomsten online enquête. rapportage.

Gebiedsvisie Hellevoetsluis Zuidoost. Uitkomsten online enquête. rapportage. Gebiedsvisie Hellevoetsluis Zuidoost Uitkomsten online enquête rapportage. Colofon Deze reflectie is in opdracht van de gemeente Hellevoetsluis geschreven door Over Morgen. Rapportnummer JdB/190227 Auteurs

Nadere informatie

Ontwerp van aansluiting op A27 op enkele punten aangepast

Ontwerp van aansluiting op A27 op enkele punten aangepast Augustus 2016 Dagelijks ervaart het verkeer problemen met de doorstroming op de N629 tussen Oosterhout en Dongen. Ook de leefbaarheid en veiligheid op en rond de N629 en Westerlaan vragen aandacht. De

Nadere informatie

November Concept van (ontwerp-) Provinciaal Inpassingsplan gereed!

November Concept van (ontwerp-) Provinciaal Inpassingsplan gereed! November 2017 Dagelijks ervaart het verkeer problemen met de doorstroming op de N629 tussen Oosterhout en Dongen. Ook de leefbaarheid en veiligheid op en rond de N629 en Westerlaan vragen aandacht. De

Nadere informatie

Veelgestelde vragen Transformatie Schieoevers-Noord

Veelgestelde vragen Transformatie Schieoevers-Noord Veelgestelde vragen Transformatie Schieoevers-Noord Wat is het plan voor Schieoevers? In 2010 heeft het college van B&W van de gemeente Delft de gebiedsvisie Schieoevers 2030 vastgesteld. De gebiedsvisie

Nadere informatie

N346 Schakel Achterhoek A1 Rondweg Lochem

N346 Schakel Achterhoek A1 Rondweg Lochem N346 Schakel Achterhoek A1 Rondweg Lochem Vraag en antwoord Algemeen 1. Waarom wordt deze Schakel Achterhoek - A1 aangelegd? De gemeente Lochem en de provincie hebben besloten een rondweg aan te leggen

Nadere informatie

Aanleg aansluiting A27-N629 eind 2017

Aanleg aansluiting A27-N629 eind 2017 December 2016 Dagelijks ervaart het verkeer problemen met de doorstroming op de N629 tussen Oosterhout en Dongen. Ook de leefbaarheid en veiligheid op en rond de N629 en Westerlaan vragen aandacht. De

Nadere informatie

Sprong over het IJ. Inpassing zijde Buiksloterweg. Stand van zaken brug Noordhollandsch Kanaal. Snel, gemakkelijk en veilig naar de overkant

Sprong over het IJ. Inpassing zijde Buiksloterweg. Stand van zaken brug Noordhollandsch Kanaal. Snel, gemakkelijk en veilig naar de overkant Sprong over het IJ Snel, gemakkelijk en veilig naar de overkant Stand van zaken brug Noordhollandsch Kanaal Inpassing zijde Buiksloterweg Bewonersbijeenkomst 28 juni 2018 Noord: 100.000 inwoners + 80.000

Nadere informatie

Noordelijke randweg Zevenbergen

Noordelijke randweg Zevenbergen Noordelijke randweg Zevenbergen Informerende raadsvergadering, 22 augustus 2012 Noordelijke randweg Zevenbergen Informerende raadsvergadering Concept Notitie Reikwijdte en Detailniveau Marleen Zantingh

Nadere informatie

Kaart zonneveld Farm Frites gebiedsvisie

Kaart zonneveld Farm Frites gebiedsvisie Kaart zonneveld Farm Frites gebiedsvisie Groene randen Gezien de ligging van het zonneveld is gekozen voor een open uitstraling, de randen worden verzacht met een groen blauwe structuur. Royale watergangen

Nadere informatie

Uitwerking thema avond verkeer Huis ter Heide 3 juni 2019

Uitwerking thema avond verkeer Huis ter Heide 3 juni 2019 Uitwerking thema avond verkeer Huis ter Heide 3 juni 09 Inhoudsopgave:. Zorgpunten. Samenvatting 3. Samenvatting voor en nadelen in tabel verwerkt 4. Bijlage : bijdrage per groepje. Aan het begin van de

Nadere informatie

1 Inleiding. Verslag. HaskoningDHV Nederland B.V. Transport & Planning

1 Inleiding. Verslag. HaskoningDHV Nederland B.V. Transport & Planning Verslag In kader van: Ruimtelijke Visie Grootschalige Duurzame Energie Gemeente Heumen Datum: 30 november 2018 HaskoningDHV Nederland B.V. Transport & Planning Ons kenmerk: BG2639TPNT1811301315 Onderwerp:

Nadere informatie

1 Inleiding. Verslag. HaskoningDHV Nederland B.V. Transport & Planning

1 Inleiding. Verslag. HaskoningDHV Nederland B.V. Transport & Planning Verslag In kader van: Ruimtelijke Visie Grootschalige Duurzame Energie Gemeente Heumen Datum: 30 november 2018 HaskoningDHV Nederland B.V. Transport & Planning Ons kenmerk: BG2639N004D01 Onderwerp: Verslag

Nadere informatie

Samenvatting Omgevingsvisie Weststellingwerf

Samenvatting Omgevingsvisie Weststellingwerf Samenvatting Omgevingsvisie Weststellingwerf Inleiding Weststellingwerf heeft het afgelopen jaar hard gewerkt aan een omgevingsvisie. De omgevingsvisie gaat over de toekomst van onze gemeente en is daarom

Nadere informatie

Inloopbijeenkomst. Herinrichting kruispunt Rijksweg-Visweg 23 mei 2018

Inloopbijeenkomst. Herinrichting kruispunt Rijksweg-Visweg 23 mei 2018 Inloopbijeenkomst Herinrichting kruispunt Rijksweg-Visweg 23 mei 2018 Welkom Plenair (19.30 20.10 uur) Welkomstwoord wethouder Steeman Presentatie Nico Veenstra en Julius van Manen (Antea Group) Vragen

Nadere informatie

Voorbereiding Beleid Zonnevelden Gesprek met inwoners & bedrijven 28 mei 2019

Voorbereiding Beleid Zonnevelden Gesprek met inwoners & bedrijven 28 mei 2019 Voorbereiding Beleid Zonnevelden Gesprek met inwoners & bedrijven 28 mei 2019 1 Op weg naar beleid Zonnevelden Wijk bij Duurstede Waarom zonnevelden Waar wel en waar (liever) niet Onder welke voorwaarden

Nadere informatie

Analyse fact-sheet alternatieven en varianten Corridor N207-zuid

Analyse fact-sheet alternatieven en varianten Corridor N207-zuid Analyse fact-sheet alternatieven en varianten Corridor N207-zuid Tekst fact-sheet Vragen en commentaar betreffen: Alternatief 3A verbinding Roemer N11 lokale verbinding Kostenindicatie Oplossend vermogen

Nadere informatie

Dick Veen April / mei 2008

Dick Veen April / mei 2008 Dick Veen April / mei 2008 Inhoud Wat is de Mastercase A59? Waarom een Mastercase? Deelnemers Resultaat: de gebiedsvisie A59 Baardwijkse Overlaat Engelermeer, Moerputten, Diezemonding Het vervolg Wat is

Nadere informatie

Hoofdlijnen aanpak Beter Bereikbaar Gouwe - fase 2. Juli 2019

Hoofdlijnen aanpak Beter Bereikbaar Gouwe - fase 2. Juli 2019 Hoofdlijnen aanpak Beter Bereikbaar Gouwe - fase 2 Juli 2019 Hoofdlijnen aanpak Beter Bereikbaar Gouwe fase 2 Inleiding Beter Bereikbaar Gouwe (BBG) is een grote gebiedsontwikkeling waarin de gemeenten

Nadere informatie

Leden van Provinciale Staten. Stand van zaken en proces besluitvorming Planstudie N207 Zuid. Geachte Statenleden,

Leden van Provinciale Staten. Stand van zaken en proces besluitvorming Planstudie N207 Zuid. Geachte Statenleden, Leden van Provinciale Staten Postadres Provinciehuis Postbus 90602 2509 LP Den Haag T 070-441 66 11 www.zuid-holland.nl Onderwerp Stand van zaken en proces besluitvorming Planstudie N207 Zuid Datum 10

Nadere informatie

Informatiemap m.e.r. Sloeweg (N62) Resultaten van de haalbaarheidsstudie

Informatiemap m.e.r. Sloeweg (N62) Resultaten van de haalbaarheidsstudie Informatiemap m.e.r. Sloeweg (N62) Resultaten van de haalbaarheidsstudie Inhoud Deel I Achtergronden... 3 Waarom deze m.e.r.-studie?... 3 Wat zijn de knelpunten op de Sloeweg?... 3 Welke stappen zijn

Nadere informatie

Het waterschap Fryslân verzoekt ons het eerder gegeven wateradvies te verwerken in de waterparagraaf. Dat is gedaan.

Het waterschap Fryslân verzoekt ons het eerder gegeven wateradvies te verwerken in de waterparagraaf. Dat is gedaan. Door bewoners van een woning nabij de geplande rotonde is een aantal bezwaren aangedragen die kort en zakelijk samengevat, zie bijlage I betrekking hebben op de volgende punten: noodzaak, planning en veiligheid

Nadere informatie

Stadsdeel Zuid. Reactie Stadsdeel Zuid op het Ambtitiedocument (Masterplan) ZuidasDok 28 november 2013

Stadsdeel Zuid. Reactie Stadsdeel Zuid op het Ambtitiedocument (Masterplan) ZuidasDok 28 november 2013 Postbus 74019 1070 BA Amsterdam Telefoon 14 020 Fax 020 252 4365 X X X z Stadsdeel Zuid Dagelijks bestuur Retouradres: Postbus 74019, 1070 BAAmsterdam College van B & W Stadhuis, Amstel 1 Postbus 202 1000

Nadere informatie

Visie Lankes 2 e werkatelier bewoners. 21 november 2018 Ilse Stilkenboom en Henk Veldhuis

Visie Lankes 2 e werkatelier bewoners. 21 november 2018 Ilse Stilkenboom en Henk Veldhuis Visie Lankes 2 e werkatelier bewoners 21 november 2018 Ilse Stilkenboom en Henk Veldhuis Programma + Opening en korte terugblik op eerste avond + Nadere uitleg scenario s + Kwaliteiten Lankes (het DNA)

Nadere informatie

Nummer omgevingsvergunning: WABO Zaaknummer: WABO OLO kenmerk: Omgevingsvergunning

Nummer omgevingsvergunning: WABO Zaaknummer: WABO OLO kenmerk: Omgevingsvergunning Nummer omgevingsvergunning: WABO 2019 174 Zaaknummer: WABO 2019 174 OLO kenmerk: 4413759 verzonden : Omgevingsvergunning Beschikking op de aanvraag van : Zonnepark Oudenhoorn B.V., de heer P. Kruithof

Nadere informatie

Doetinchem, 31 mei 2017

Doetinchem, 31 mei 2017 Aan de raad AGENDAPUNT NR. 10.9 ALDUS VASTGESTELD 8 JUNI 2017 Verdubbeling Europaweg Te besluiten om: 1. Voor de doorstroming van de Europaweg het maatregelpakket onder 2 t/m 7 als belangrijkste opgaven

Nadere informatie

Reactienota zienswijzen. Ontwerp Bestemmingsplan Ammerzoden Noord mei 2017

Reactienota zienswijzen. Ontwerp Bestemmingsplan Ammerzoden Noord mei 2017 Reactienota zienswijzen Ontwerp Bestemmingsplan Ammerzoden Noord 2016 11 mei 2017 1. INLEIDING Voor het gebied Ammerzoden Noord, 2 e fase is een woningbouwplan in voorbereiding. In het woningbouwplan worden

Nadere informatie

Nieuwsbrief Poort van Hoorn nummer 4, oktober 2016

Nieuwsbrief Poort van Hoorn nummer 4, oktober 2016 In deze nieuwsbrief leest u over de laatste stand van zaken over het project Poort van Hoorn. De Poort van Hoorn omvat het stationsgebied en omgeving. Dit is een centrale plek in onze stad en hét mobiliteitsknooppunt

Nadere informatie

Verkeersafwikkeling Woerden-West. Startbijeenkomst 17 april 2019

Verkeersafwikkeling Woerden-West. Startbijeenkomst 17 april 2019 Verkeersafwikkeling Woerden-West Startbijeenkomst 17 april 2019 Programma Plenair Opening Wethouder Arjan Noorthoek Presentatie Huib van der Kolk (projectleider) Len Hazeleger (omgevingsmanager) Gelegenheid

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT

RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT Registratienummer raad 1470607 Datum: Portefeuillehouder: 19 maart 2019 Hegger en van Meekeren Domein / Team: RUID / ONTW Behandeld door: M.C. Maartens Onderwerp: ontwikkeling

Nadere informatie

Wonen in Woerden: geen overlast, veilig en prettig wandelen en fietsen in de wijk

Wonen in Woerden: geen overlast, veilig en prettig wandelen en fietsen in de wijk Wonen in Woerden: geen overlast, veilig en prettig wandelen en fietsen in de wijk Woning en straat: veilig, stil en aangenaam Geluid beperkt tot af en toe een auto. Stroom van auto s met 50 km/uur of meer

Nadere informatie

GEVOLGEN VOOR JA/NEE ROUTING DATUM Communicatie College 23 augustus 2016 Financieel Juridisch. Gemeenteraad

GEVOLGEN VOOR JA/NEE ROUTING DATUM Communicatie College 23 augustus 2016 Financieel Juridisch. Gemeenteraad *Z00FD4135EA* Voorstel voor de gemeenteraad Voorstelnummer Voorstellen Raad Directeur : mevr. S. van Heeren Zaakgericht\374 Behandelend ambtenaar A.W.M. van den Dungen Zaaknummer Z.16-16659 Datum: 15 augustus

Nadere informatie

Voorgesteld wordt om: In te stemmen met het voorstel voor de verdeling van de verschillende onderdelen.

Voorgesteld wordt om: In te stemmen met het voorstel voor de verdeling van de verschillende onderdelen. Plan Van Aanpak Gebiedsontwikkeling Westerzeedijk 24 april 2017) Besluitvorming: Voorgesteld wordt om: In te stemmen met het voorstel voor de verdeling van de verschillende onderdelen. 1) Aanleiding Het

Nadere informatie

S 5. ^p/& groningen (/) Aan Provinciale Staten. Datum Briefnummer Zaaknummer Behandeld door Telefoonnummer Antwoord op Bijlage Onderwerp

S 5. ^p/& groningen (/) Aan Provinciale Staten. Datum Briefnummer Zaaknummer Behandeld door Telefoonnummer  Antwoord op Bijlage Onderwerp msbsüiz ^p/& groningen S 5 bezoekadres: Martinikerkhof 12 Aan Provinciale Staten postadres: Postbus 610 9700 AP Groningen algemeen telefoonnr: 050 316 49 II algemeen faxnr.: 050 316 49 33 I wwrw.provinciegroningen.nl

Nadere informatie

Nota van beantwoording zienswijzen NRD planmer behorende bij Energievisie

Nota van beantwoording zienswijzen NRD planmer behorende bij Energievisie Nota van beantwoording zienswijzen NRD planmer behorende bij Energievisie Wijhe, 20 februari 2018 doc. nr.: 1 Inhoudsopgave 1. Inleiding....3 2. Zienswijzen en beantwoording..... 3 3. Samenvatting wijzigingen...7

Nadere informatie

Vervanging Steekterbrug Informatie bijeenkomst 6 oktober 2014 Disclaimer

Vervanging Steekterbrug Informatie bijeenkomst 6 oktober 2014 Disclaimer Vervanging Informatie Steekterbrug bijeenkomst 6 oktober 2014 Disclaimer Deze presentatie is toegelicht tijdens de informatieavond op 6 oktober in het stadhuis van de gemeente Alphen aan den Rijn. Vrije

Nadere informatie

Welkom bewonersavond Laag-Soeren!

Welkom bewonersavond Laag-Soeren! Welkom bewonersavond Laag-Soeren! Structuurvisie Laag-Soeren, mijn dorp van morgen Buurtplan Laag-Soeren, Ik buurt mee! Structuurvisie en Ik buurt mee! Structuurvisie (lange termijn): Toekomstvisie met

Nadere informatie

Vragen/suggesties 2016 en antwoorden. Woningen

Vragen/suggesties 2016 en antwoorden. Woningen Locatie De Star Vragen/antwoorden nieuwbouw locatie De Star naar aanleiding van Inloopavond 23 februari 2017. De ontvangen reacties zijn in het overzicht van vraag en antwoord vooral feitelijk beantwoord.

Nadere informatie

Deel 1 voor mensen die niet aanwezig waren op 14 mei

Deel 1 voor mensen die niet aanwezig waren op 14 mei route naar Deel 1 voor mensen die niet aanwezig waren op 14 mei Ambitie Oost Gelre energieneutraal in 2030 Nu ca 6%, straks 100% Vraag en doel Gemeenteraad: op korte termijn een grote stap in de energietransitie

Nadere informatie

N223, Duurzaam Veilig Fase 3. Bewonersavond 9 november 2016

N223, Duurzaam Veilig Fase 3. Bewonersavond 9 november 2016 N223, Duurzaam Veilig Fase 3 Bewonersavond 9 november 2016 Agenda Doel van de avond Duurzaam Veilig Terugblik Onafhankelijk advies: conclusies en aanbevelingen Waar staan we nu? Vervolg 2 Doel van de avond

Nadere informatie

Welkom! Bewonersavond Haalbaarheid woningbouw Haanwijk. Maandag 18 mei 2015

Welkom! Bewonersavond Haalbaarheid woningbouw Haanwijk. Maandag 18 mei 2015 Welkom! Bewonersavond aalbaarheid woningbouw aanwijk Maandag 18 mei 2015 Agenda 1. Opening 2. Formaliteiten 3. Interview wethouder M. Schreurs 4. Toetsing aalbaarheid 5. Burgerinitiatief 6. Klankbordgroep

Nadere informatie

Vraag en antwoord gebiedsontwikkeling Buytewech-Noord

Vraag en antwoord gebiedsontwikkeling Buytewech-Noord Vraag en antwoord gebiedsontwikkeling Buytewech-Noord Versie 15 mei 2018 Locatie Waar ligt Buytewech-Noord? Buytewech-Noord ligt aan de rand van de kern Nieuwkoop, ten noorden van Park Buytewech en ten

Nadere informatie

Wat wordt de toekomst van de Zuidelijke Ringweg Groningen

Wat wordt de toekomst van de Zuidelijke Ringweg Groningen Wat wordt de toekomst van de Zuidelijke Ringweg Groningen 1 INHOUD Inleiding 3 Vijf oplossingen 4 Beoordelingskader 5 Vervolg 10 INFORMATIE EN CONTACT Voor informatie over de zuidelijke ringweg kunt u

Nadere informatie

N207 Passage Leimuiden. Samenwerken aan een gedragen oplossing

N207 Passage Leimuiden. Samenwerken aan een gedragen oplossing N207 Passage Leimuiden Samenwerken aan een gedragen oplossing Inhoud presentatie Corridorstudie N207 en maatregelen N207 N207 Passage Leimuiden Proces Varianten, verkeerseffecten Varianten, technische

Nadere informatie

Speelplekken: verkeersveiligheid. 't Chijnsgoed, LOG: vrachtverkeer

Speelplekken: verkeersveiligheid. 't Chijnsgoed, LOG: vrachtverkeer Werkgroep Infrastructuur Speelplekken: verkeersveiligheid 't Chijnsgoed, LOG: vrachtverkeer Parkeren: advies Enquête: vervolg Providentia: visie 1. Verkeersveiligheid Speelplekken Werkgroep Verkeersveiligheid

Nadere informatie

BURGERPANEL LANSINGERLAND

BURGERPANEL LANSINGERLAND BURGERPANEL LANSINGERLAND Resultaten peiling verkeersstructuur Berkel Mei 2015 Inleiding Deze nieuwsbrief beschrijft de resultaten van de peiling met het burgerpanel van Lansingerland over de varianten

Nadere informatie

Stedenbouwkundig ontwerp / woningen 1. Hoeveel woningen komen er? Tussen 30 en 38 woningen

Stedenbouwkundig ontwerp / woningen 1. Hoeveel woningen komen er? Tussen 30 en 38 woningen Q&A Zuid Schalkwijkerweg 58 Stedenbouwkundig ontwerp / woningen 1. Hoeveel woningen komen er? Tussen 30 en 38 woningen 2. Is het mogelijke minder maar meer luxueuze woningen te bouwen (gelijke opbrengsten,

Nadere informatie

Verslag van inspraak

Verslag van inspraak Verslag van inspraak Project : Herinrichting Koedijk Lochem Aanleiding : Opstellen schetsontwerp Datum: 1 juli 2016 2 Inleiding Op 8 juni 2016 werd een inloopavond gehouden waarop werd gepresenteerd dat

Nadere informatie

Informeren leden & sympatisanten ontwikkelingen Vomar & verkeer. 3 februari 2014

Informeren leden & sympatisanten ontwikkelingen Vomar & verkeer. 3 februari 2014 Informeren leden & sympatisanten ontwikkelingen Vomar & verkeer 3 februari 2014 KvK: 51354349 Bank: NL15ABNA042.26.78.015 1. Introductie Doel van de bijeenkomst voortgang Vomar en gemeente vertellen voorstel

Nadere informatie

Doel van vanavond. 1. Presenteren voorkeursroute en bijbehorende ontwerpen. 2. Uw feedback ophalen t.a.v. ontwerpen. 3. Doorkijk vervolgproces

Doel van vanavond. 1. Presenteren voorkeursroute en bijbehorende ontwerpen. 2. Uw feedback ophalen t.a.v. ontwerpen. 3. Doorkijk vervolgproces 1 2 Doel van vanavond 1. Presenteren voorkeursroute en bijbehorende ontwerpen 2. Uw feedback ophalen t.a.v. ontwerpen 3. Doorkijk vervolgproces 30 mei 2016 (Sporthal Zielhorst) Na zomer 2016 (bestuurlijke

Nadere informatie

BEWONERSAVOND HERINRICHTING JOHAN WAGENAARKADE 27 JUNI 2016

BEWONERSAVOND HERINRICHTING JOHAN WAGENAARKADE 27 JUNI 2016 BEWONERSAVOND HERINRICHTING JOHAN WAGENAARKADE 27 JUNI 2016 Inleiding Projectleider Ronald Roos opent de avond. Hij stelt de collega s van deze avond voor: Zanne Schors (adviseur stedelijke ontwikkeling),

Nadere informatie

PROCESPLAN fase ontwerp postzegelbestemmingsplan en definitief ontwerp bouwplan. Herontwikkeling Scapino / De Nieuwe Brink

PROCESPLAN fase ontwerp postzegelbestemmingsplan en definitief ontwerp bouwplan. Herontwikkeling Scapino / De Nieuwe Brink 1. HET PROJECT PROCESPLAN fase ontwerp postzegelbestemmingsplan en definitief ontwerp bouwplan Herontwikkeling Scapino / De Nieuwe Brink Vastgesteld door College van B&W: 9 april 2013 Geactualiseerd: 1

Nadere informatie

Voorlopig ontwerp Herinrichting Platte Daken Zuid

Voorlopig ontwerp Herinrichting Platte Daken Zuid Voorlopig ontwerp Herinrichting Platte Daken Zuid Programma 1. Het project 2. Voorlopig plan 3. Van der Duyn van Maasdamstraat 4. Van Hogendorpstraat en plein 5. Van Limburg Stirumstraat 6. Werkzaamheden

Nadere informatie

Gebiedsmaatregelen Overbetuwe. Aftrap doorstart en verdieping Watergoed, 17 december 2018

Gebiedsmaatregelen Overbetuwe. Aftrap doorstart en verdieping Watergoed, 17 december 2018 Gebiedsmaatregelen Overbetuwe Aftrap doorstart en verdieping Watergoed, 17 december 2018 Programma Terugblik en kaders: Frank Montanus, omgevingsadviseur Vragen en reacties Aanpak en planning: Theo Ahoud,

Nadere informatie

Schetsontwerp. Herstructurering Overhoeken I, II en Binnenbaan

Schetsontwerp. Herstructurering Overhoeken I, II en Binnenbaan Schetsontwerp Herstructurering Overhoeken I, II en Binnenbaan Presentatie definitief schetsontwerp - 19 maart 2015 INHOUD 1. GEFORMULEERDE KNELPUNTEN EN OPGAVEN - doorstroming van het verkeer - organisatie

Nadere informatie

Samenvatting van de verzamelde en gebundelde reacties op de plannen om de bereikbaarheid van Wageningen te verbeteren

Samenvatting van de verzamelde en gebundelde reacties op de plannen om de bereikbaarheid van Wageningen te verbeteren Samenvatting van de verzamelde en gebundelde reacties op de plannen om de bereikbaarheid van Wageningen te verbeteren Deelproject 1: Mansholtlaan verbreden naar 2 rijstroken per richting Toelichting op

Nadere informatie

Bewonersbijeenkomst Meeuwensingel 3 oktober 2016

Bewonersbijeenkomst Meeuwensingel 3 oktober 2016 Bewonersbijeenkomst Meeuwensingel 3 oktober 2016 1 Inleiding Dick van Sluis, wethouder bij de gemeente Capelle aan den IJssel, heet de aanwezigen van harte welkom. Met honderden Capellenaren is de afgelopen

Nadere informatie

Vragen en antwoorden aanleg Fietspad Houten-Culemborg Datum : 5 december 2018 Status : definitief Opstellers : Greetje Santing / Edwin Boonstoppel

Vragen en antwoorden aanleg Fietspad Houten-Culemborg Datum : 5 december 2018 Status : definitief Opstellers : Greetje Santing / Edwin Boonstoppel Vragen en antwoorden aanleg Fietspad Houten-Culemborg Datum : 5 december 2018 Status : definitief Opstellers : Greetje Santing / Edwin Boonstoppel Vraag Gebruik Voor wie is het toekomstige fietspad bedoeld?

Nadere informatie

Conceptverslag. Ontwerpatelier N207 Zuid. Contact. Datum 21 juli 2014

Conceptverslag. Ontwerpatelier N207 Zuid. Contact. Datum 21 juli 2014 Conceptverslag Ontwerpatelier N207 Zuid Contact n207@pzh.nl Datum 21 juli 2014 Resultaten ontwerpatelier Verlengde Bentwoudlaan dd. 12 mei 2014 Project N207 Zuid: Verbeteren bereikbaarheid en leefbaarheid

Nadere informatie

De gemeente formuleert de volgende uitgangspunten voor de deelname aan het project in de Boterhuispolder:

De gemeente formuleert de volgende uitgangspunten voor de deelname aan het project in de Boterhuispolder: VOORSTEL OPSCHRIFT Vergadering van september 2015 Besluit nummer: 2015_Raad_00029 Onderwerp: Boterhuispolder: vaststellen uitgangspunten - Besluitvormend Beknopte samenvatting: De Boterhuispolder is een

Nadere informatie

Datum: Adviserend. 24 januari Feb/mrt 30 januari

Datum: Adviserend. 24 januari Feb/mrt 30 januari Oplegvel 1. Onderwerp Brief aan provincie over opwekking duurzame energie 2. Rol van het Platformtaak volgens gemeente samenwerkingsorgaan Holland Rijnland 3. Regionaal belang In het Energieakkoord Holland

Nadere informatie

Hoe van fietspad spoorbrug naar N344

Hoe van fietspad spoorbrug naar N344 Hoe van fietspad spoorbrug naar N344 (en vice versa) Huidige situatie: Fietsers moeten afstappen en met de trap (½ minuut tijdverlies, risico van vallen, zwaar met de trap met e-bike). Of fietsers moeten

Nadere informatie

Programma Hoogfrequent Spoorvervoer Meteren - Boxtel

Programma Hoogfrequent Spoorvervoer Meteren - Boxtel Geen goede weergave? Klik hier voor de nieuwsbrief op onze website. maart 2017 Programma Hoogfrequent Spoorvervoer Meteren - Boxtel Dit is de editie Vught van de nieuwsbrief PHS Meteren-Boxtel. In deze

Nadere informatie

Statenmededeling aan Provinciale Staten

Statenmededeling aan Provinciale Staten Statenmededeling aan Provinciale Staten Onderwerp Overwegingen randweg Boekel Aan Provinciale Staten van Noord-Brabant Kennisnemen van de nadere onderbouwing van de wijze waarop wij de knelpunten op de

Nadere informatie

tunnel spoorwegovergang Paterswoldseweg

tunnel spoorwegovergang Paterswoldseweg tunnel spoorwegovergang Paterswoldseweg Waarom zijn er plannen voor een tunnel voor alle verkeer bij de spoorwegovergang Paterswoldseweg? Wat zijn deze plannen? En wat voor gevolgen heeft dit voor uw buurt?

Nadere informatie

Bewonersavond De Kolenvense Akkers

Bewonersavond De Kolenvense Akkers Mooi wonen op de akkers van Berkel Bewonersavond De Kolenvense Akkers 3 april 2018 Agenda Welkom Voorstellen Doel avond Aanleiding ontwikkeling Presentatie stedenbouwkundig plan Uitleg procedure bestemmingsplan

Nadere informatie

Informatieavond Westerbaan Gemeente Katwijk

Informatieavond Westerbaan Gemeente Katwijk Informatieavond Westerbaan Gemeente Katwijk 14 maart 2017 Programma 19:30 uur Opening Doel van de avond Proces 19:45 uur Oplossingsrichtingen Varianten Voorkeursvariant Vervolg 20.15 uur Vragen Plenair

Nadere informatie

Inventarisatie van verkeersknelpunten en oplossingen in de omgeving van Buytewech-Noord Verslag 25 april p 1

Inventarisatie van verkeersknelpunten en oplossingen in de omgeving van Buytewech-Noord Verslag 25 april p 1 Inventarisatie van verkeersknelpunten en oplossingen in de omgeving van Buytewech-Noord Verslag 25 april 2018 p 1 Tijdens participatiebijeenkomsten is een aantal keren aangegeven dat niet alleen gekeken

Nadere informatie

1 0+ MAATREGELEN 2015

1 0+ MAATREGELEN 2015 0+ MAATREGELEN 2015 1 OPENING 2 Introductie wethouder Wijnen Projectteam Gemeente Valkenswaard Angela de Vries projectleider Hans Oostelbos verkeerskundige Kragten Gard van Hulzen projectmanager Kevin

Nadere informatie

Correspondentieadres: Hollandseweg 20 3227 CB Oudenhoorn Tel. 0181-461429

Correspondentieadres: Hollandseweg 20 3227 CB Oudenhoorn Tel. 0181-461429 Correspondentieadres: Hollandseweg 20 3227 CB Oudenhoorn Tel. 0181-461429 Aan de griffier van de vaste commissie voor Binnenlandse Zaken van de Tweede Kamer de heer drs. M.J. van der Leeden Postbus 20018

Nadere informatie

MASTERPLAN UITBREIDING PASSEWAAIJ RAADSCOMMISSIE RUIMTE

MASTERPLAN UITBREIDING PASSEWAAIJ RAADSCOMMISSIE RUIMTE MASTERPLAN UITBREIDING PASSEWAAIJ RAADSCOMMISSIE RUIMTE 5 maart 2019 OPZET PRESENTATIE Opgave Ruimtelijke analyse en modellen Stedenbouwkundige uitwerking: ontwikkelrichting op hoofdlijnen Onderzoek en

Nadere informatie

Raadsinformatiebrief. Onderwerp: Voorontwerp bestemmingsplan Woningbouw Brugstraat 61A

Raadsinformatiebrief. Onderwerp: Voorontwerp bestemmingsplan Woningbouw Brugstraat 61A Raadsinformatiebrief Reg.nr. : 7752133 B&W verg. : 29 mei 2018 Onderwerp: Voorontwerp bestemmingsplan Woningbouw Brugstraat 61A 1) Status Dit stuk wordt u ter informatie aangeboden in het kader van de

Nadere informatie

Informatie Regionaal Bedrijventerrein Twente

Informatie Regionaal Bedrijventerrein Twente Informatie Regionaal Bedrijventerrein Twente Geachte mevrouw, heer, Het is enige tijd stil geweest rondom de ontwikkeling van het Regionaal Bedrijventerrein Twente, het RBT. In oktober 2001 stelde de provincie

Nadere informatie

ARENADEBAT 1. Dinsdag 13 september - t Bruisend Hart - Hoornaar WELKOM

ARENADEBAT 1. Dinsdag 13 september - t Bruisend Hart - Hoornaar WELKOM ARENADEBAT 1 Dinsdag 13 september - t Bruisend Hart - Hoornaar WELKOM PROGRAMMA 19.30 uur: welkom, wethouder Teus van Houwelingen 19.40 uur: toelichting gespreksleider Bas Verbruggen 19.45 uur: eerste

Nadere informatie

Participatieplan bestemmingsplan Gooimeer Zuid

Participatieplan bestemmingsplan Gooimeer Zuid bedrijventerrein Gooimeer Zuid Versie 1 1 Inleiding 1.1 Uitgangspunt Dit participatieplan hoort bij de actualisatie van het bestemmingsplan Gooimeer Zuid. Het uitgangspunt voor dit participatieplan is

Nadere informatie

Partner Venlo treedt uit de Integrale MIRT / HWBP verkenning Meer Maas Meer Venlo

Partner Venlo treedt uit de Integrale MIRT / HWBP verkenning Meer Maas Meer Venlo Partner Venlo treedt uit de Integrale MIRT / HWBP verkenning Meer Maas Meer Venlo Informatiebijeenkomst Raad 1 november 2018 Agenda bijpraatmoment Opgaven in MMMV en betrokken overheden Inbreng partner

Nadere informatie

Inspraak- en overlegnotitie crematorium Ter Borch

Inspraak- en overlegnotitie crematorium Ter Borch Inspraak- en overlegnotitie crematorium Ter Borch Aanleiding De gemeenteraad besloot op 3 maart 2015 mee te willen werken aan de komst van een crematorium op de plek waar tot dat moment nog de Bungalowbuurt

Nadere informatie

Verkeersintensiteiten, verkeersveiligheid en Oosterdalfsersteeg

Verkeersintensiteiten, verkeersveiligheid en Oosterdalfsersteeg Deventer Den Haag Eindhoven Snipperlingsdijk 4 Verheeskade 197 Flight Forum 92-94 7417 BJ Deventer 2521 DD Den Haag 5657 DC Eindhoven T +31 (0)570 666 222 F +31 (0)570 666 888 Leeuwarden Amsterdam Postbus

Nadere informatie

aanbiedingsnota raad invullen organisatie beeldvorming op 5 oktober 2017 oordeelvorming op n.v.t. besluitvorming op 26 oktober 2017

aanbiedingsnota raad invullen organisatie beeldvorming op 5 oktober 2017 oordeelvorming op n.v.t. besluitvorming op 26 oktober 2017 beeldvorming op 5 oktober 2017 oordeelvorming op n.v.t. besluitvorming op 26 oktober 2017 invullen organisatie registratienr. 17INT09157 casenr. BBV17.0501 voorstel over vaststellen Nota Zonne-energie

Nadere informatie

B&W VOORSTEL. Kenmerk: 19BW Datum voorstel: 31 januari Onderwerp: Wensen en bedenkingen initiatief Rijnstate in Elst Centraal

B&W VOORSTEL. Kenmerk: 19BW Datum voorstel: 31 januari Onderwerp: Wensen en bedenkingen initiatief Rijnstate in Elst Centraal * B&W VOORSTEL Kenmerk: 19BW000065 Datum voorstel: 31 januari 2019 Onderwerp: Wensen en bedenkingen initiatief Rijnstate in Elst Centraal Voorstel portefeuillehouder: 1. Instemmen met de memo 'wensen ten

Nadere informatie

COMMISSIEVOORSTEL Opiniërend BIJ ZAAKNUMMER: AST/2016/016030

COMMISSIEVOORSTEL Opiniërend BIJ ZAAKNUMMER: AST/2016/016030 COMMISSIEVOORSTEL Opiniërend BIJ ZAAKNUMMER: AST/2016/016030 Voorstel voor de vergadering van de Commissie Ruimte op 11 oktober 2016 Agendanummer : 5 Onderwerp: Opsteller: Portefeuillehouder: NIMBY project

Nadere informatie

Klimmen Ransdaal. www.openclubklimmenransdaal.nl KLIMMEN RANSDAAL

Klimmen Ransdaal. www.openclubklimmenransdaal.nl KLIMMEN RANSDAAL Klimmen Ransdaal www.openclubklimmenransdaal.nl KLIMMEN RANSDAAL Intentieverklaring Tijdschema 19:30 uur welkomswoord 19:35 uur uitleg programma van vandaag 19:45 uur - welke vragen heeft u? - welke opmerkingen

Nadere informatie

VERSLAG 20 januari 2016

VERSLAG 20 januari 2016 VERSLAG 20 januari 2016 Vergadering Omgevingsbijeenkomst Uitdammerdijk (module 15) en (module 16) Aanwezig Genodigden en Uitdammerdijk Afwezig Van Klaas Oudman, Alliantie Markermeerdijken Datum vergadering

Nadere informatie

gebiedsontsluiting yerseke en kruiningen

gebiedsontsluiting yerseke en kruiningen gebiedsontsluiting yerseke en kruiningen STEDENBOUWKUNDIGE ONDERBOUWING 6 november 2017 SPACEVALUE ADVIES EN ONTWERP IN GEBIEDSONTWIKKELING 2 GEBIEDSONTSLUITING YERSEKE EN KRUININGEN stedenbouwkundige

Nadere informatie

ONEENS GEEN MENING EENS TOTAAL GEWOGEN GEMIDDELDE

ONEENS GEEN MENING EENS TOTAAL GEWOGEN GEMIDDELDE Q1 DuurzaamheidWeststellingwerf klimaatneutraalweststellingwerf wil zo snel mogelijk duurzaam en klimaatneutraal zijn. Zo worden er zonneparken aangelegd bij Wolvega en Noordwolde, een postcoderoosproject

Nadere informatie

Bijeenkomst 26 juni. avond 3 Werkgroep onderzoek tunnel Kerkweg

Bijeenkomst 26 juni. avond 3 Werkgroep onderzoek tunnel Kerkweg Bijeenkomst 26 juni avond 3 Werkgroep onderzoek tunnel Kerkweg Agenda 1. Welkom en mededelingen; 2. Terugblik; 3. Bespreken opzet avond; 4. Bespreken manier van beoordeling; 5. Presentaties bureaus; 6.

Nadere informatie

Fiets Filevrij. 3e bijeenkomst. 15 juli 2013 Locatie 78 in Bunnik

Fiets Filevrij. 3e bijeenkomst. 15 juli 2013 Locatie 78 in Bunnik Fiets Filevrij 3e bijeenkomst 15 juli 2013 Locatie 78 in Bunnik Agenda vanavond Welkom Proces tot nu toe (Oranjewoud) Onafhankelijk advies (Oranjewoud) ---------------------------------------------------

Nadere informatie

Welkom op de bewonersavond Spankeren!

Welkom op de bewonersavond Spankeren! Welkom op de bewonersavond Spankeren! Structuurvisie Spankeren, mijn dorp van morgen Buurtplan Spankeren, Ik buurt mee! Structuurvisie en Ik buurt mee! Structuurvisie: Toekomstvisie met maatregelen tot

Nadere informatie

Naar een bereikbaar en leefbaar Stompwijk. Weergave inloopbijeenkomst 18 mei 2015

Naar een bereikbaar en leefbaar Stompwijk. Weergave inloopbijeenkomst 18 mei 2015 Naar een bereikbaar en leefbaar Stompwijk Weergave inloopbijeenkomst 18 mei 2015 STOMPWIJKSE- WEG Naar een bereikbaar en leefbaar Stompwijk Weergave inloopbijeenkomst 18 mei 2015 Inleiding In deze weergave

Nadere informatie

Onderwerp: Lokale Ontwikkelingsstrategie voor de regio Holland Rijnland Besluitvormend

Onderwerp: Lokale Ontwikkelingsstrategie voor de regio Holland Rijnland Besluitvormend VOORSTEL OPSCHRIFT Vergadering van 9 juni 2015 Besluit nummer: 2015_BW_00466 Onderwerp: Lokale Ontwikkelingsstrategie voor de regio Holland Rijnland 2015-2020 - Besluitvormend Beknopte samenvatting: LEADER

Nadere informatie

1 Inleiding. Verslag. HaskoningDHV Nederland B.V. Transport & Planning

1 Inleiding. Verslag. HaskoningDHV Nederland B.V. Transport & Planning Verslag In kader van: Ruimtelijke Visie Grootschalige Duurzame Energie Gemeente Heumen Datum: 30 november 2018 HaskoningDHV Nederland B.V. Transport & Planning Ons kenmerk: BG2639TPNT1811301255 Onderwerp:

Nadere informatie

achtergrond hoofdstuk 1 Structuurvisie 2020 keuzes van visie naar uitvoering inbreng samenleving achtergrond ruimtelijk en sociaal kader bijlagen

achtergrond hoofdstuk 1 Structuurvisie 2020 keuzes van visie naar uitvoering inbreng samenleving achtergrond ruimtelijk en sociaal kader bijlagen 28 hoofdstuk 1 achtergrond Structuurvisie 2020 keuzes samenvatting achtergrond ruimtelijk en sociaal kader inbreng samenleving thematisch van visie naar uitvoering bijlagen zones 1 2 3 4 5 6 7 29 1.1 Inleiding

Nadere informatie

Veelgestelde vragen Groot onderhoud N473 in Delft

Veelgestelde vragen Groot onderhoud N473 in Delft Veelgestelde vragen Groot onderhoud N473 in Delft 1. Werkzaamheden Wat gaat er gebeuren? De provincie Zuid-Holland voert vanaf het voorjaar van 2015 groot onderhoud uit aan de N473. De N473 loopt van de

Nadere informatie