Reactienota zienswijzen. Ontwerp Bestemmingsplan Ammerzoden Noord mei 2017

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Reactienota zienswijzen. Ontwerp Bestemmingsplan Ammerzoden Noord mei 2017"

Transcriptie

1 Reactienota zienswijzen Ontwerp Bestemmingsplan Ammerzoden Noord mei 2017

2 1. INLEIDING Voor het gebied Ammerzoden Noord, 2 e fase is een woningbouwplan in voorbereiding. In het woningbouwplan worden maximaal 32 grondgebonden woningen mogelijk gemaakt. Het plangebied ligt ten noorden van de kern Ammerzoden tussen de Uilecotenweg en de Hoge Heiligenweg en sluit aan op de eerste fase van de woningbouwontwikkeling Ammerzoden Noord. Om de beoogde woningbouwontwikkeling mogelijk te kunnen maken heeft een ontwerpbestemmingsplan Ammerzoden Noord 2016 met de daarbij behorende stukken van 2 maart 2017 tot en met 12 april 2017 ter inzage gelegen. Gedurende deze termijn was er gelegenheid om zienswijzen in te dienen. Gedurende de termijn van ter inzage legging is er één zienswijze ingekomen. De zienswijze is tijdig ingediend en derhalve ontvankelijk. Het betreft de volgende zienswijze: bewoner/ eigenaar Uilecotenweg 7 en 8 te Ammerzoden Naar aanleiding van de ingediende zienswijze is door initiatiefnemer contact gezocht, zodat één en ander kan worden toegelicht. Tot op heden is het niet gelukt om een afspraak te maken.

3 2. ZIENSWIJZE De zienswijze wordt hierna samengevat weergegeven. Dit betekent niet dat onderdelen van de reactie die niet expliciet worden benoemd niet bij de beoordeling zijn betrokken. De reactie is in totaliteit beoordeeld en voorzien van een gemeentelijke reactie. 2.1 Zienswijze Uilecotenweg 7 en 8 te Ammerzoden Samenvatting zienswijze 1. Reclamant is van mening dat de ontsluiting aan de Uilecotenweg bij uitbreiding van het woonplan op deze plek zal leiden tot onveilige situaties. De voorgestelde maatregelen om één en ander veiliger te maken zijn niet planologisch verankerd. 2. Reclamant is van mening dat er een nieuw actueel verkeersonderzoek had moeten plaatsvinden en dat niet verwezen kan worden naar het parkeeronderzoek dat is gedaan in de eerste fase van het woningbouwplan. 3. Reclamant stelt dat de twee geplande ontsluitingen van het bouwplan onveilig en niet afdoende zijn voor deze extra woningen. De Uilecotenweg is naar mening van reclamant veel te smal voor het aangeboden (vracht)verkeer. Volgens reclamant wordt dit ook onderkend in de toelichting van het bestemmingsplan. 4. Reclamant stelt dat het weggedeelte tussen huisnummers 19 en 29 destijds versmald is met grasroosters en dat het nu onmogelijk is geworden voor (vracht)verkeer om elkaar te passeren. Auto s gaan rijden terwijl ze zouden moeten wachten, er is sprake van een onduidelijke verkeerssituatie. Als er ook fietsers rijden, zorgt dit naar mening van reclamant zeker voor onveilige situaties. 5. Reclamant stelt dat uit de toelichting blijkt dat de gemeente op de hoogte is van het bepaalde onder 4 en dat dit wordt aangevoerd als een positief argument is. Reclamant is het hier niet mee eens en stelt dat zij schade zullen lijden als er files ontstaan op de Uilecotenweg.

4 6. In het verkeersonderzoek, welke deel uit maakt van het bestemmingsplan, is een aanbeveling gedaan ten aanzien van de Uilecotenweg. Met deze aanbeveling is echter niets gedaan. 7. Reclamant stelt dat door de komst van snelheid beperkende maatregelen (versmalling) juist meer verkeersgevaarlijke situaties zijn ontstaan. Reclamant merkt op dat de komst van extra bebouwing langs de Uilecotenweg (Fase I) bijdraagt aan de uitstraling van de Uilecotenweg als een 30km zone. Het verzoek is om de versmallende maatregelen te laten vervallen en de weg in de oude staat te herstellen. 8. Reclamant stelt dat het wenselijk is om extra uitwegen voor de wijk te maken, op bijvoorbeeld de Hoge Heiligenweg. Reactie gemeente 1. Voor de verkeersdruk is op 3 juni 2014 een Verkeersonderzoek uitgevoerd. In het onderzoek is de verkeersgeneratie van de wijk Ammerzoden onderzocht. Voor de 2e fase maar er is ook een doorkijk gemaakt naar een eventuele 3 e fase in het onderzoek. In het onderzoek is op basis van autonome groei berekend dat in 2024, zonder de woonwijk Ammerzoden, sprake is van motorvoertuigen per etmaal die over de Uilecotenweg rijden. Met de realisatie van fase 1 neemt de verkeersintensiteit op de Uilecotenweg met 484 motorvoertuigen per etmaal toe waardoor de totale intensiteit van deze weg in motorvoertuigen per etmaal zal bedragen. Een erftoegangsweg als de Uilecotenweg kan in de regel binnen de bebouwde kom tot circa motorvoertuigen per etmaal verwerken. In het onderzoek is tevens een doorkijk gemaakt naar de ontwikkeling van Fase II en de mogelijke verkeerskundige gevolgen hiervan. Voor de haalbaarheid en inzicht in de verkeersdruk van de Uilecotenweg is zelfs gekeken naar de ontwikkeling van Fase III. Hieruit blijkt dat de intensiteit op de Uilecotenweg, bij volledige realisatie (Fase I, II en III) maximaal motorvoertuigen per etmaal bedraagt. In het onderzoek wordt geconcludeerd dat ook in die eindsituatie (na 2024) de Uilecotenweg het gemotoriseerde verkeer nog vlot en veilig kan verwerken. De intensiteit ligt namelijk nog ruim onder de kritieke grens van motorvoertuigen per etmaal. Voor wat betreft voorgestelde maatregelen en aanbevelingen wordt opgemerkt dat de genoemde maatregelen en aanbevelingen niet noodzakelijk zijn om het verkeer om een goede wijze te kunnen ontsluiten via de Uilecotenweg. Wel wordt bijvoorbeeld aangegeven dat door de aanleg van gelijkwaardige kruisingen, in combinatie met een betere uitstraling van de bebouwde kom en de 30 km/u zone, de aanleg van bebouwing aan de noordzijde van de Uilecotenweg zelfs een

5 positieve invloed op de snelheid van het gemotoriseerde verkeer. Aanvullend hierop verwijzen wij u ook naar de uitspraak van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State (ABRvS) van 13 januari 2016 met betrekking tot de realisatie van fase 1 van de woonwijk. In de betreffende uitspraak merkt de ABRvS op dat de verkeersveiligheid inderdaad kan worden verbeterd door aanpassingen aan de weg en het treffen van verkeersmaatregelen, maar dat deze aanpassingen niet in een bestemmingsplan kunnen worden geregeld. Dit onderdeel van de zienswijze leidt niet tot wijzigingen in het bestemmingsplan. 2. Zoals onder punt 1 verwoord is een doorkijk gemaakt in de eindsituatie voor na Alvorens deze doorkijk gemaakt te hebben is de autonome groei doorberekend. Meer recente verkeerscijfers van de Uilecotenweg zijn niet bekend, maar indien wordt uitgegaan van een autonome groei van de eindsituatie tot aan 2027 (10 jaar) dan bedraagt de verkeersintensiteit op de Uilecotenweg op dat moment motorvoertuigen per etmaal. Ook met deze voertuigaantallen wordt de kritieke grens van motorvoertuigen per etmaal bij lange na niet overschreden. Gelet hierop en het gegeven dat zich sinds het voorgaande onderzoek geen andere ontwikkelingen hebben voorgedaan dan welke reeds zijn betrokken in dit verkeersondezoek, wordt gesteld dat het gehanteerde onderzoek voldoende actueel is om te gebruiken in het kader van dit bestemmingsplan. 3. Allereerst wordt opgemerkt dat de ontsluitingen in het kader van de voorliggende procedure niet relevant zijn. In het bestemmingsplan is immers in voldoende mate aangetoond dat de verkeersaantallen die de woningbouwontwikkeling genereerd, in voldoende mate kunnen worden ontsloten via de Uilecotenweg. Volledigheidshalve zullen wij hierna nader ingaan op de beoogde ontsluitingswijze waarbij nogmaals wordt opgemerkt dat de wijze van ontsluiten in het kader van de bestemmingsplanprocedure niet relevant is. In het verkeersgeneratie onderzoek van 2012 wordt aangegeven dat de rijbaanbreedte van de Uilecotenweg over het grootste gedeelte tussen de 5.5 meter en 6 meter bedraagt. In 2013 is de weg tussen huisnummers 19 en 29 over circa 150 meter versmald naar 4.5 meter breed. Dit betrof een wegprofiel van circa 4 meter asfalt en daarnaast grasplaten als uitwijkstrook. Voor twee personenauto s is dit voldoende breed om elkaar te passeren, echter wordt aangegeven dat bij vrachtverkeer dit profiel vrij krap is. De verkeersmaatregelen passen wel binnen een 30km/u zone.

6 Als gevolg van de aanbevelingen in het verkeersonderzoek, de genoemde aanbevelingen zijn in het kader van de ontwikkeling van de woonwijk niet noodzakelijk, is wel degelijk gekeken naar de herinrichting van de Uilecotenweg. Hierbij zijn de aanbevelingen vanuit het verkeersonderzoek meegenomen in het inrichtingsplan voor de wijk en de Uilecotenweg. Dit heeft geresulteerd in een inrichtingsplan, waar verschillende partijen, zoals gemeente, waterschap, provincie e.d. naar gekeken hebben en welke uiteindelijk door alle partijen is goedgekeurd. In onderstaande afbeeldingen is een uitsnede te zien van de voorgestelde herinrichting van de Uilecotenweg. Zoals te zien is de uitwijkstrook van grasplaten vervangen door een uitwijkstrook met betonstraatstenen. Hierdoor ontstaat een wegprofiel van 4.80 meter breed. Dit profiel past binnen de nationaal gehanteerde aanbevelingen voor verkeersvoorzieningen binnen de bebouwde kom (ASVV2012) en is passend binnen een 30km/u zone. Ook kan het (vracht)verkeer elkaar in deze situatie prima en veilig passeren. Langs de Uilecotenweg komt tevens nog een circa 2 meter brede groenstrook met gedeeltelijke grasplaten (semiverharding). De twee ontsluitingen van de nieuwe woonwijk op de Uilecotenweg worden zorgvuldig ingericht, zodat er een heldere en verkeersveilige situatie ontstaat. Zoals te zien in de afbeeldingen wordt deze aansluiting opnieuw ingericht met afwijkende rood/bruine betonstraatstenen en een attentiecirkel. Dit zijn gelijkwaardige kruispunten met een heldere structuur passend binnen de richtlijnen van de ASVV ende 30 km/u zone.

7 Momenteel is fase I in ontwikkeling en ligt er tijdelijk een bouwweg. Zodra de woningen gereed zijn kan gestart worden met het woonrijp maken, waaronder de herinrichting van de Uilecotenweg. Dit zal in overleg met ontwikkelaar / bouwer en de gemeente bepaald worden. De stelling van reclamant dat er niets is gedaan met de aanbeveling van het verkeersgeneratie onderzoek en dat er een verkeersonveilige situatie ontstaat op de Uilecotenweg is daarom niet juist. Het is juist dat dit niet in het bestemmingsplan planologisch verankerd is, dit is immers niet noodzakelijk in het kader van de ruimtelijke aanvaardbaarheid en de ontsluiting en doorstroming op de Uilecotenweg. Er is echter, zoals ook wel blijkt uit het vorenstaande, wel degelijk zorgvuldig gekeken naar de herinrichting van de Uilecotenweg. Dit heeft uiteindelijk geleidt tot een vastgesteld inrichtingsplan welke passend en verkeersveilig is voor een 30 km/u zone (ASVV). 4. Graag verwijzen wij u voor een reactie op dit onderdeel van uw zienswijze naar onze reactie onder 3. Daarnaast merken wij op dat de ABRvS in haar uitspraak van 13 januari 2016 heeft opgemerkt dat de genoemde versmalling en het volgens reclamant als gevolg hiervan ontstaan van verkeersonveilige situaties, niet betekent dat de raad het plan in het kader van een goede ruimtelijke ordening niet mag vaststellen. 5. In de toelichting zijn voor wat betreft de verkeerskundige onderdelen gegevens uit het verkeersonderzoek betrokken. Daarbij wordt het bepaalde zoals genoemd onder punt 4 niet aangevoerd als positief argument. Wel wordt in het verkeersonderzoek aangegeven dat de aanleg

8 van de woonwijk een positieve invloed heeft op de snelheid van het gemotoriseerd verkeer, dit is echter iets anders dan wat reclamant stelt. Voor het overige verwijzen wij u voor een reactie op dit onderdeel van de zienswijze graag naar punt Graag verwijzen wij u voor een reactie op dit onderdeel van uw zienswijze naar onze reactie onder Dit onderdeel van de zienswijze heeft geen betrekking op voorliggende bestemmingsplanprocedure. In het kader van deze procedure gaan wij hier dan ook niet nader op in. Wel verwijzen wij u voor de beoogde gewijzigde inrichting van de Uilecotenweg graag naar onze reactie onder Het verkeersonderzoek heeft aangetoond dat de twee ontsluitingen op de Uilecotenweg voldoende zijn om de nieuwe woonwijk te ontsluiten. Extra uitwegen op de Hoge Heiligenweg zijn dan ook niet nodig. Voor de gewijzigde inrichting van de Uilecotenweg verwijzen wij u graag naar onze reactie onder 3.

9 3. CONCLUSIE De ingekomen zienswijze leidt niet tot een wijziging van het bestemmingsplan.

In deze verkeerskundige onderbouwing is de verkeersaantrekkende werking bepaald van de woonwijk Ammersoyen in Ammerzoden Noord, gemeente Maasdriel.

In deze verkeerskundige onderbouwing is de verkeersaantrekkende werking bepaald van de woonwijk Ammersoyen in Ammerzoden Noord, gemeente Maasdriel. Memo : Datum : 3 juni 2014 Opdrachtgever : Inveniam Ter attentie van : De heer R. Van Es Projectnummer : 2013.0211 Opgesteld door : Arjan ter Haar i.a.a. : Inleiding In deze verkeerskundige onderbouwing

Nadere informatie

Nota van zienswijzen. Ontwerpbestemmingsplan Hoenderbos III, fase 2. Gemeente Uden

Nota van zienswijzen. Ontwerpbestemmingsplan Hoenderbos III, fase 2. Gemeente Uden Nota van zienswijzen Ontwerpbestemmingsplan Hoenderbos III, fase 2 Gemeente Uden Datum: Mei 2017 1 Inleiding Het ontwerpbestemmingsplan Hoenderbos III, fase 2 heeft ingevolge artikel 3.6 van de Wet ruimtelijke

Nadere informatie

Reactienota zienswijzen Ontwerpbestemmingsplan Klaver 6a

Reactienota zienswijzen Ontwerpbestemmingsplan Klaver 6a Reactienota zienswijzen Ontwerpbestemmingsplan Klaver 6a Gemeente Horst aan de Maas Datum: 26 januari 2015 ACHTERGROND Beoogde ontwikkeling Op het bedrijventerrein TradePortWest zijn verschillende bedrijven

Nadere informatie

Hengelo mei NOTA BEHANDELING ZIENSWIJZEN BESTEMMINGSPLAN t ROT

Hengelo mei NOTA BEHANDELING ZIENSWIJZEN BESTEMMINGSPLAN t ROT Hengelo mei 2013 NOTA BEHANDELING ZIENSWIJZEN BESTEMMINGSPLAN t ROT INLEIDING Tijdens de terinzagelegging van het ontwerpbestemmingsplan t Rot, van 21 december 2011 tot en met 31 januari 2012, zijn er

Nadere informatie

Opdrachtgever: BPD Ontwikkeling Onderwerp: Verkeersontsluiting bouwplan Vierde Kwadrant, Kockengen Projectnummer: BPD1602 Datum: 30 november 2016

Opdrachtgever: BPD Ontwikkeling Onderwerp: Verkeersontsluiting bouwplan Vierde Kwadrant, Kockengen Projectnummer: BPD1602 Datum: 30 november 2016 Jadelaan 18, 3523 CV Utrecht Notitie Opdrachtgever: BPD Ontwikkeling Onderwerp: Verkeersontsluiting bouwplan Vierde Kwadrant, Kockengen Projectnummer: BPD1602 Datum: 30 november 2016 Aanleiding BPD ontwikkeling

Nadere informatie

Verkeersonderzoek Ter Aar

Verkeersonderzoek Ter Aar organisatienaam PREFIX naam Verkeersonderzoek Ter Aar aan Lex Niekel van René Formenoij datum 4-11-2013 betreft Verkeerseffect nieuwe wijk op wegennet Ter Aar 1. Aanleiding In de structuurvisie is besloten

Nadere informatie

Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg XE Steenwijk Steenwijk, Nummer voorstel: 2013/65

Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg XE Steenwijk Steenwijk, Nummer voorstel: 2013/65 Voorstel aan de raad Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg 1 8331 XE Steenwijk Steenwijk, 3-9-2013 Nummer voorstel: 2013/65 Voor raadsvergadering d.d.: 17-09-2013 Agendapunt: 09 Onderwerp:

Nadere informatie

1. Beslispunten Vaststellen bestemmingsplan Rotonde Churchillstraat-Rijksweg te Naarden met inachtneming van de ingediende zienswijze.

1. Beslispunten Vaststellen bestemmingsplan Rotonde Churchillstraat-Rijksweg te Naarden met inachtneming van de ingediende zienswijze. Raadsvoorstel Zaaknummer Portefeuillehouder Voorstel 663704 De heer drs. C.H. Boland, wethouder Vaststellen bestemmingsplan Rotonde Churchillstraat-Rijksweg te Naarden Aan de raad, 1. Beslispunten Vaststellen

Nadere informatie

1 Inleiding. 2 Interne wegenstructuur. Kerkdriel Noord. Gemeente Maasdriel. Verkeerseffecten woningen fase 1. 18 september 2015 MDL013/Fdf/0074.

1 Inleiding. 2 Interne wegenstructuur. Kerkdriel Noord. Gemeente Maasdriel. Verkeerseffecten woningen fase 1. 18 september 2015 MDL013/Fdf/0074. Deventer Den Haag Eindhoven Snipperlingsdijk 4 Casuariestraat 9a Flight Forum 92-94 7417 BJ Deventer 2511 VB Den Haag 5657 DC Eindhoven T +31 (0)570 666 222 F +31 (0)570 666 888 Leeuwarden Amsterdam Postbus

Nadere informatie

VASTSTELLINGSBESLUIT BESTEMMINGSPLAN KERKSTRAAT 39 TE NEDERWEERT GEMEENTERAAD VAN NEDERWEERT D.D. 27 SEPTEMBER 2016

VASTSTELLINGSBESLUIT BESTEMMINGSPLAN KERKSTRAAT 39 TE NEDERWEERT GEMEENTERAAD VAN NEDERWEERT D.D. 27 SEPTEMBER 2016 VASTSTELLINGSBESLUIT BESTEMMINGSPLAN KERKSTRAAT 39 TE NEDERWEERT GEMEENTERAAD VAN NEDERWEERT D.D. 27 SEPTEMBER 2016 INHOUDSOPGAVE Paginanummer 1. Procedure 1.1. Zienswijzen ontwerp bestemmingsplan 3 1.2.

Nadere informatie

Zienswijzenrapport. 1 e Herziening Zeelandsedijk 28-30a te Volkel. NL.IMRO.0856.BPZlndsedyk2830a01-ON01

Zienswijzenrapport. 1 e Herziening Zeelandsedijk 28-30a te Volkel. NL.IMRO.0856.BPZlndsedyk2830a01-ON01 Zienswijzenrapport 1 e Herziening Zeelandsedijk 28-30a te Volkel NL.IMRO.0856.BPZlndsedyk2830a01-ON01 Inhoudsopgave Zienswijzen 3 1. Inleiding 3 2. De ontvankelijkheid van zienswijzen 3 3. Overwegingen

Nadere informatie

1 Inleiding. Bestemmingsplan Wimbledon te Overveen. 1.1 Aanleiding. Figuur 1.1: Bestemmingsplankaart gemeente Bloemendaal (1982) Hallvard

1 Inleiding. Bestemmingsplan Wimbledon te Overveen. 1.1 Aanleiding. Figuur 1.1: Bestemmingsplankaart gemeente Bloemendaal (1982) Hallvard Deventer Den Haag Eindhoven Snipperlingsdijk 4 Verheeskade 197 Flight Forum 92-94 7417 BJ Deventer 2521 DD Den Haag 5657 DC Eindhoven T +31 (0)570 666 222 F +31 (0)570 666 888 Leeuwarden Amsterdam Postbus

Nadere informatie

Buurt Comité Nova

Buurt Comité Nova Aan: Van: Referentie: 201709 Betreft: Gemeente Heemstede p/a Slotlaan 6 2103 XL Heemstede Datum: 17-05-2017 Zienswijze op uitgangspunten van nieuwbouwproject de Slottuin Geachte heer of mevrouw, Op 13-4-2017

Nadere informatie

Onderwerp Zaaknummer Uw kenmerk Datum Verkeerskundige analyse Torenlaan

Onderwerp Zaaknummer Uw kenmerk Datum Verkeerskundige analyse Torenlaan *1024661* Gemeenteraad Gemeente Hengelo Postbus 18 7550 AA Hengelo Onderwerp Zaaknummer Uw kenmerk Datum Verkeerskundige analyse Torenlaan 1010707 Geachte gemeenteraad, In de commissie Fysiek zijn vragen

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL NR april Onderwerp: Vaststellen bestemmingsplan Parallelweg 3 Bunnik. Aan de raad,

RAADSVOORSTEL NR april Onderwerp: Vaststellen bestemmingsplan Parallelweg 3 Bunnik. Aan de raad, RAADSVOORSTEL NR. 19-45 Raadsvergadering Zaaknummer 18 april 2019 653643 Onderwerp: Vaststellen bestemmingsplan Parallelweg 3 Bunnik Aan de raad, Onderwerp Vaststellen bestemmingsplan Parallelweg 3, Bunnik.

Nadere informatie

Nota van beantwoording zienswijzen

Nota van beantwoording zienswijzen Nota van beantwoording zienswijzen naar aanleiding van de tervisielegging van het ontwerp van de omgevingsvergunning Willem de Zwijgerstraat 20 gemeente Bodegraven-Reeuwijk Gemeente Bodegraven-Reeuwijk

Nadere informatie

18 december 2014, Versie 1.1 Quick scan Rotonde Molenbroekseloop

18 december 2014, Versie 1.1 Quick scan Rotonde Molenbroekseloop 18 december 2014, Versie 1.1 Quick scan Rotonde Molenbroekseloop Michiel van Rooij Verkeersadvies In opdracht van Gemeente Gemert- Bakel 1. Aanleiding Plangebied In de afgelopen jaren heeft de gemeente

Nadere informatie

Gemeente Lisse Nota beantwoording zienswijzen Bij besluiten bestemmingsplan / omgevingsvergunning Kruishoorn, fase 1, 25 woningen

Gemeente Lisse Nota beantwoording zienswijzen Bij besluiten bestemmingsplan / omgevingsvergunning Kruishoorn, fase 1, 25 woningen Gemeente Lisse Nota beantwoording zienswijzen Bij besluiten bestemmingsplan / omgevingsvergunning Kruishoorn, fase 1, 25 woningen Februari 2019 1 Inhoudsopgave 1. Inleiding 3 1.1 Terinzagelegging en ontvankelijkheid

Nadere informatie

Omgevingsvergunning in afwijking van het bestemmingsplan Green Park Aalsmeer, Middenweg en deelgebieden 3, 5 en 7, doorgaande wegverbinding Middenweg

Omgevingsvergunning in afwijking van het bestemmingsplan Green Park Aalsmeer, Middenweg en deelgebieden 3, 5 en 7, doorgaande wegverbinding Middenweg Nota van Beantwoording Ontvangen zienswijzen en beantwoording van zienswijzen Omgevingsvergunning in afwijking van het bestemmingsplan Green Park Aalsmeer, Middenweg en deelgebieden 3, 5 en 7, doorgaande

Nadere informatie

: Verkeersberekeningen centrumplan Susteren : Resultaten modelberekeningen

: Verkeersberekeningen centrumplan Susteren : Resultaten modelberekeningen HaskoningDHV Nederland B.V. Logo MEMO Aan : M. Beunen, S. Janssen Van : A. Erhardt, L. De Baere Kopie : - Dossier : BC1463-102-100 Project : Verkeersberekeningen centrumplan Susteren Betreft : Resultaten

Nadere informatie

behorende bij het voorstel van burgemeester en wethouders tot vaststelling van bestemmingsplan Anklaarseweg 35 en 37

behorende bij het voorstel van burgemeester en wethouders tot vaststelling van bestemmingsplan Anklaarseweg 35 en 37 Nota zienswijzen behorende bij het voorstel van burgemeester en wethouders tot vaststelling van bestemmingsplan Anklaarseweg 35 en 37 1 Inleiding a. Het ontwerp van bovengenoemd bestemmingsplan heeft met

Nadere informatie

Portefeuillehouder : G. Bruijniks Datum collegebesluit : 9 september 2014 Corr. nr.:

Portefeuillehouder : G. Bruijniks Datum collegebesluit : 9 september 2014 Corr. nr.: Preadvies Portefeuillehouder : G. Bruijniks Datum collegebesluit : 9 september 2014 Corr. nr.: 2014.11886 Onderwerp : Programma : 11. Bouwen en wonen Agenda nr. : 13, 2014/53 Voorstel tot het (gewijzigd)

Nadere informatie

Reactienota bestemmingsplan Waterdijk West Epse

Reactienota bestemmingsplan Waterdijk West Epse Reactienota bestemmingsplan Waterdijk West Epse Terinzagelegging en ontvankelijkheid Het ontwerp van het bestemmingsplan Waterdijk West Epse heeft vanaf 15 november 2012 tot en met 27 december 2012 ter

Nadere informatie

Verkeerskundige analyse plan Hoekbree Assen

Verkeerskundige analyse plan Hoekbree Assen Verkeerskundige analyse plan Hoekbree Assen Notitie Documentnummer: N01-C01-11069163-bwl Status en datum: Concept/01 7 december 2016 Auteur: Ing. B. Winkel Opdrachtgever: Aprisco Vastgoed BIJLAGEN I. Ontwerpvoorstel

Nadere informatie

Nota van Inspraak en Overleg bestemmingsplan Westergeest-Bumawei 21

Nota van Inspraak en Overleg bestemmingsplan Westergeest-Bumawei 21 Nota van Inspraak en Overleg bestemmingsplan Westergeest-Bumawei 21 Het voorontwerp bestemmingsplan Westergeest-Bumawei 21 heeft met de bijbehorende stukken met ingang van donderdag 3 oktober 2013 gedurende

Nadere informatie

N346 Schakel Achterhoek A1 Rondweg Lochem

N346 Schakel Achterhoek A1 Rondweg Lochem N346 Schakel Achterhoek A1 Rondweg Lochem Vraag en antwoord Algemeen 1. Waarom wordt deze Schakel Achterhoek - A1 aangelegd? De gemeente Lochem en de provincie hebben besloten een rondweg aan te leggen

Nadere informatie

Sluis. Camping Welgelegen. Zienswijzenrapport

Sluis. Camping Welgelegen. Zienswijzenrapport Sluis Camping Welgelegen Zienswijzenrapport 1 Inhoud 1 Inleiding 3 1.1 Inleiding 3 1.2 Leeswijzer 3 2 Ontvankelijkheid 3 3 Zienswijze 3 4 Ambtshalve aanpassingen 5 5 Tot slot 5 2 1 Inleiding 1.1 Inleiding

Nadere informatie

Verkeersonderzoek Ter Aar

Verkeersonderzoek Ter Aar organisatienaam PREFIX naam Verkeersonderzoek Ter Aar aan Lex Niekel van René Formenoij datum 4-11-2013 betreft Verkeerseffect nieuwe wijk op wegennet Ter Aar 1. Aanleiding In de structuurvisie is besloten

Nadere informatie

Nota zienswijzen ontwerp-wijzigingsplan Vinkenpolderweg 24 Alblasserdam.

Nota zienswijzen ontwerp-wijzigingsplan Vinkenpolderweg 24 Alblasserdam. Nota zienswijzen ontwerp-wijzigingsplan Vinkenpolderweg 24 Alblasserdam. Inleiding Het ontwerp wijzigingsplan Vinkenpolderweg 24 Alblasserdam en het ontwerpbesluit tot vaststelling van hogere waarden geluid

Nadere informatie

Nota zienswijzen vaststelling hogere waarden, Wet Geluidhinder, Oud Gastel Noord

Nota zienswijzen vaststelling hogere waarden, Wet Geluidhinder, Oud Gastel Noord Nota zienswijzen vaststelling hogere waarden, Wet Geluidhinder, Oud Gastel Noord Overzicht Reclamanten Nr. Naam / Adres 1. XXX (Rijpersweg 108, Oud Gastel) 2. XXX (Rijpersweg 73a, Oud Gastel) 3. XXX (Rijpersweg

Nadere informatie

Verkeersonderzoek. Kenmerken advies: www.meldpunt veiligverkeer.nl

Verkeersonderzoek. Kenmerken advies: www.meldpunt veiligverkeer.nl Verkeersonderzoek www.meldpunt veiligverkeer.nl Kenmerken advies: Naam dossier: >Hier komt de naam van dossier zoals in Meldpunt en wordt ingevoegd door meldpuntmedewerker< Locatie: Eenderparkweg in Ermelo

Nadere informatie

Bestemmingsplan Woningbouw de Steeg Leunen, wijziging Eindrapport zienswijzen

Bestemmingsplan Woningbouw de Steeg Leunen, wijziging Eindrapport zienswijzen 4 mei 2017 Bestemmingsplan Woningbouw de Steeg Leunen, wijziging Gemeente Venray Postbus 500 5800 AM Venray Samengesteld door team Ruimtelijke Ontwikkeling 1 Inhoud 1 Inleiding 3 2 Zienswijzen 4 3 Ambtshalve

Nadere informatie

Zienswijzennota behorende bij het voorstel van burgemeester en wethouders tot vaststelling van bestemmingsplan Spoorstraat 29 Onderwijslocatie en Stationsomgeving oost 1 Inleiding a. Het ontwerp van bovengenoemd

Nadere informatie

De gemeenteraad van Wijchen

De gemeenteraad van Wijchen De gemeenteraad van Wijchen 17 2 1652 Wonen en Leefbaarheid Beslisnota Bestemmingsplan Huurlingsedam fase 2 Wijchen, 23 mei 2017 Geachte leden van de raad, Beslispunten 1. Het bestemmingsplan Huurlingsedam

Nadere informatie

Verkeerskundige onderbouwing bestemmingsplan Markthof

Verkeerskundige onderbouwing bestemmingsplan Markthof Deventer Den Haag Eindhoven Snipperlingsdijk 4 Casuariestraat 9a Emmasingel 15 7417 BJ Deventer 2511 VB Den Haag 5611 AZ Eindhoven T +31 (0)570 666 222 F +31 (0)570 666 888 Leeuwarden Amsterdam Postbus

Nadere informatie

BEANTWOORDING ZIENSWIJZEN ONTWERPBESTEMMINGSPLAN DE VOLGERLANDEN - WEST

BEANTWOORDING ZIENSWIJZEN ONTWERPBESTEMMINGSPLAN DE VOLGERLANDEN - WEST BIJLAGE I bijlage behorende bij het raadsvoorstel tot vaststelling van het bestemmingsplan De Volgerlanden-West BEANTWOORDING ZIENSWIJZEN ONTWERPBESTEMMINGSPLAN DE VOLGERLANDEN - WEST 1 Inleiding Deze

Nadere informatie

Beantwoording zienswijzen ontwerpbestemmingsplan '1 e herziening Smitsweg, locaties Noord en Midden'

Beantwoording zienswijzen ontwerpbestemmingsplan '1 e herziening Smitsweg, locaties Noord en Midden' Bijlage Behorende bij het raadsvoorstel tot vaststelling van het bestemmingsplan '1 e herziening Smitsweg, locaties Noord en Midden' Beantwoording zienswijzen ontwerpbestemmingsplan '1 e herziening Smitsweg,

Nadere informatie

mêçàéåíåìããéê= W 2009089 mêçàéåí= léçê~åüíöéîéê= låçéêïéêé=ãéãç= W Verkeerskundig advies rev. 2

mêçàéåíåìããéê= W 2009089 mêçàéåí= léçê~åüíöéîéê= låçéêïéêé=ãéãç= W Verkeerskundig advies rev. 2 1. Inleiding De gemeente Lingewaard is voornemens om de begraafplaats De Hoeve in Huissen uit te breiden. Tevens zijn er plannen om een crematorium te bouwen op deze locatie. Voor beide plannen zijn reeds

Nadere informatie

VERKEERSONDERZOEK. Op gen Hek, Voerendaal. Datum : 2 december 2014

VERKEERSONDERZOEK. Op gen Hek, Voerendaal. Datum : 2 december 2014 VERKEERSONDERZOEK Op gen Hek, Voerendaal Datum : 2 december 2014 Rapportnummer : 214-VOH-verkeer-v2 Koolweg 64 5759 PZ Helenaveen Tel. 0493-539803 E-mail. mena@m-en-a.nl ING: NL37 INGB 0007622002 K.v.K.

Nadere informatie

Nota van beantwoording zienswijzen

Nota van beantwoording zienswijzen Nota van beantwoording zienswijzen naar aanleiding van de tervisielegging van het ontwerp van de omgevingsvergunning Vlietkade 1a t/m c Bodegraven, gemeente Bodegraven-Reeuwijk Gemeente Bodegraven-Reeuwijk

Nadere informatie

Verkeerskundig onderzoek Ruimtelijke ontwikkeling De Del

Verkeerskundig onderzoek Ruimtelijke ontwikkeling De Del Verkeerskundig onderzoek Ruimtelijke ontwikkeling De Del Rapportage maart-2014 / DO okt 2014 28 oktober 2014 versie 4 1 Verkeerskundig onderzoek Ruimtelijke ontwikkeling De Del opdrachtgever Gemeente Rozendaal

Nadere informatie

V A L K E N S WA A R. D

V A L K E N S WA A R. D G E M E E N T E V A L K E N S WA A R. D Agendapunt commissie: steller telefoonnummer email C. Evers 678 cev(o)valkenswaard.nl agendapunt kenmerk datum raadsvergadering 10raad00743 onderwerp Vaststellen

Nadere informatie

Onderwerp: Vaststelling bestemmingsplan Delden-Zuid, Oude Benteloseweg 20, Delden en beeldkwaliteitsplan Oude Benteloseweg Delden

Onderwerp: Vaststelling bestemmingsplan Delden-Zuid, Oude Benteloseweg 20, Delden en beeldkwaliteitsplan Oude Benteloseweg Delden Aan de raad, Onderwerp: Vaststelling bestemmingsplan Delden-Zuid, Oude Benteloseweg 20, Delden en beeldkwaliteitsplan Oude Benteloseweg Delden Voorstel: 1. De ingediende zienswijze gedeeltelijk overnemen

Nadere informatie

Nota Beantwoording van Zienswijzen.

Nota Beantwoording van Zienswijzen. Nota Beantwoording van Zienswijzen. Het ontwerpbestemmingsplan Herenstraat heeft vanaf 7 oktober 2010 gedurende zes weken ter inzage gelegen Hierop zijn drie zienswijzen ontvangen, te weten: 1. een zienswijze

Nadere informatie

2 Verkeersgeneratie en routekeuze

2 Verkeersgeneratie en routekeuze Deventer Den Haag Eindhoven Snipperlingsdijk 4 Verheeskade 197 Flight Forum 92-94 7417 BJ Deventer 2521 DD Den Haag 5657 DC Eindhoven T +31 (0)570 666 222 F +31 (0)570 666 888 Leeuwarden Amsterdam Postbus

Nadere informatie

Montfoort. Voorvliet-Zuid. nota zienswijzen auteur(s): drs. W. Kraaijeveld

Montfoort. Voorvliet-Zuid. nota zienswijzen auteur(s): drs. W. Kraaijeveld Montfoort Voorvliet-Zuid nota zienswijzen identificatie projectnummer: planstatus datum: 033500.17985.00 22-10-2014 projectleider: ir. R.J.M.M. Schram opdrachtgever: gemeente Montfoort auteur(s): drs.

Nadere informatie

Gemeente Langedijk. Voorstel aan de raad

Gemeente Langedijk. Voorstel aan de raad Gemeente Langedijk Raadsvergadering van : Agendanummer : Portefeuillehouder Afdeling Opsteller : P.J. Beers : Beleid en Projecten : M. Klazema Voorstel aan de raad Onderwerp Programma : Vaststelling bestemmingsplan

Nadere informatie

Zienswijzennota Ontwerp wijzigingsplan Gouwedreef N207

Zienswijzennota Ontwerp wijzigingsplan Gouwedreef N207 Zienswijzennota Ontwerp wijzigingsplan Gouwedreef N207 Gemeente Bodegraven - Reeuwijk Datum: januari 2013 1. Inleiding Het ontwerp van het wijzigingsplan Gouwedreef N207 heeft van 21 juni 2012 tot en met

Nadere informatie

Nota van zienswijzen. behorende bij het bestemmingsplan "Kavels het Laar" Gemeente Zundert

Nota van zienswijzen. behorende bij het bestemmingsplan Kavels het Laar Gemeente Zundert Nota van zienswijzen behorende bij het bestemmingsplan "Kavels het Laar" Gemeente Zundert 1. Inleiding Het plangebied van bestemmingsplan "Kavels het Laar" aan de noordoostkant van de kern Zundert wordt

Nadere informatie

Nota zienswijzen ontwerpbestemmingsplan "Recreatieve Poort 2015" Behoort bij het besluit van de raad van de gemeente Goirle van 9 juni 2015 Mij bekend, De griffier Gemeente Goirle Afdeling Ontwikkeling

Nadere informatie

Nota beantwoording zienswijzen en Nota van wijzigingen. Ontwerpbestemmingsplan Van den Woudestraat 1a, Warmond

Nota beantwoording zienswijzen en Nota van wijzigingen. Ontwerpbestemmingsplan Van den Woudestraat 1a, Warmond Nota beantwoording zienswijzen en Nota van wijzigingen Ontwerpbestemmingsplan Van den Woudestraat 1a, Warmond Versie: 1.3. Opstellers: Domein ruimte Team planvorming 8 februari 2017 Inhoudsopgave 1. Inleiding

Nadere informatie

Raadsvoorstel agendapunt

Raadsvoorstel agendapunt Raadsvoorstel agendapunt Aan de raad van de gemeente IJsselstein Zaaknummer : 61875 Datum : 10 juni 2014 Programma : Woon en leefomgeving Blad : 1 van 6 Cluster : Ruimte Portefeuillehouder: dhr. H.C.V.

Nadere informatie

Verkeersonderzoek Rossum Noord - t.b.v. realisatie 24 woningen in Rossum Noord - Gemeente Dinkelland

Verkeersonderzoek Rossum Noord - t.b.v. realisatie 24 woningen in Rossum Noord - Gemeente Dinkelland Verkeersonderzoek Rossum Noord - t.b.v. realisatie 24 woningen in Rossum Noord - ISO 9001 gecertificeerd Projectomschrijving Opdrachtgever Projectnummer 16.0089 Datum 20 april 2016 Status Definitief Auteur(s)

Nadere informatie

EINDVERSLAG INSPRAAKPROCEDURE EN VOOROVERLEG VOORONTWERP BESTEMMINGSPLAN HARDENBERG, MARSLANDEN II, MARSHOOGTE EN DE CIRKEL

EINDVERSLAG INSPRAAKPROCEDURE EN VOOROVERLEG VOORONTWERP BESTEMMINGSPLAN HARDENBERG, MARSLANDEN II, MARSHOOGTE EN DE CIRKEL EINDVERSLAG INSPRAAKPROCEDURE EN VOOROVERLEG VOORONTWERP BESTEMMINGSPLAN HARDENBERG, MARSLANDEN II, MARSHOOGTE EN DE CIRKEL INHOUD 1. OVERZICHT GEVOLGDE PROCEDURE 2. INSPRAAKREACTIES 3. OVERLEGREACTIES

Nadere informatie

: Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan "Katwijk aan den Rijn 2012

: Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan Katwijk aan den Rijn 2012 Aan de gemeenteraad Zaaknummer : 2012-23744 Programma : Wonen en ruimte Onderwerp : Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan "Katwijk aan den Rijn 2012 Katwijk, 18 december 2012 Inleiding Bestemmingsplan

Nadere informatie

Nota van beantwoording zienswijzen ontwerp bestemmingsplan Snelfietsroute F15

Nota van beantwoording zienswijzen ontwerp bestemmingsplan Snelfietsroute F15 Nota van beantwoording zienswijzen ontwerp bestemmingsplan Snelfietsroute F15 Z/18/034730 201368521 Reg.nr.: 201368521 Inhoud 1. Aanleiding nota... 3 2. Doelstelling en opbouw nota... 3 3. Zienswijzen...

Nadere informatie

Verkeersonderzoek. Kenmerken advies: veiligverkeer.nl. Naam dossier: verkeersveiligheid nieuwbouw dorpsschool Rozendaal

Verkeersonderzoek. Kenmerken advies:  veiligverkeer.nl. Naam dossier: verkeersveiligheid nieuwbouw dorpsschool Rozendaal Verkeersonderzoek www.meldpunt veiligverkeer.nl Kenmerken advies: Naam dossier: verkeersveiligheid nieuwbouw dorpsschool Rozendaal Locatie: De dorpsschool wordt gesitueerd op de hoek van de Bremlaan en

Nadere informatie

Onderwerp: Vaststelling bestemmingsplan en beeldkwaliteitsplan 'Borger Dorp - Borgerhof'

Onderwerp: Vaststelling bestemmingsplan en beeldkwaliteitsplan 'Borger Dorp - Borgerhof' *16.13561* VOORSTEL AAN DE GEMEENTERAAD Behandelend ambtenaar: R. Krikke Afdeling/cluster: / Telefoonnr.: 0591-535234 Portefeuillehouder: F.A.J. Buijtelaar Registratienummer: 16.13561 Onderwerp: Vaststelling

Nadere informatie

Herinrichting komtraverse Midwolda - Oostwold Principe-uitwerkingen. 23 januari 2008 Eindrapport 9R8910.A0

Herinrichting komtraverse Midwolda - Oostwold Principe-uitwerkingen. 23 januari 2008 Eindrapport 9R8910.A0 Herinrichting komtraverse Midwolda - Oostwold Principe-uitwerkingen 23 januari 2008 Eindrapport 9R8910.A0 Documenttitel Herinrichting komtraverse Midwolda - Oostwold Principe-uitwerkingen Verkorte documenttitel

Nadere informatie

Zienswijzennota Mgr. van de Weteringstraat 68-75 #4703567

Zienswijzennota Mgr. van de Weteringstraat 68-75 #4703567 Zienswijzennota Mgr. van de Weteringstraat 68-75 #4703567 Zienswijzennota Mgr. van de Weteringstraat 68-75 Behorend bij het raadsvoorstel en besluit tot vaststelling van het wijzigingsplan Mgr. van de

Nadere informatie

Verkeersontwikkeling plan Nieuwe Oostdijk in Goedereede

Verkeersontwikkeling plan Nieuwe Oostdijk in Goedereede Deventer Den Haag Eindhoven Snipperlingsdijk 4 Verheeskade 197 Flight Forum 92-94 7417 BJ Deventer 2521 DD Den Haag 5657 DC Eindhoven T +31 (0)570 666 222 F +31 (0)570 666 888 Leeuwarden Amsterdam Postbus

Nadere informatie

Notitie: zienswijzenbehandeling ontwerp-exploitatieplan Lage Heide, wonen

Notitie: zienswijzenbehandeling ontwerp-exploitatieplan Lage Heide, wonen Notitie: zienswijzenbehandeling ontwerp-exploitatieplan Lage Heide, wonen Het ontwerp-exploitatieplan Lage Heide, wonen heeft in overeenstemming met de voorgeschreven wettelijke procedure volgens de Wet

Nadere informatie

Nota van zienswijzen ambtshalve wijzigingen Bestemmingsplan MFA Zuid

Nota van zienswijzen ambtshalve wijzigingen Bestemmingsplan MFA Zuid Nota van zienswijzen ambtshalve wijzigingen Bestemmingsplan MFA Zuid Januari 2012 1. Inleiding Conform het gestelde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) dient het bestemmingsplan gedurende

Nadere informatie

Notitie zienswijzen Woningbouw Voorzieningencluster Heerjansdam

Notitie zienswijzen Woningbouw Voorzieningencluster Heerjansdam Notitie zienswijzen Notitie zienswijzen Woningbouw Voorzieningencluster Heerjansdam Klankbordgroep Het stedenbouwkundig plan voor de woningbouwlocatie is de uitkomst van een nauw overleg met de klankbordgroep,

Nadere informatie

1. Aanleiding NOTITIE VARIANTEN FIETSPAD BERKELSEDIJKJE

1. Aanleiding NOTITIE VARIANTEN FIETSPAD BERKELSEDIJKJE NOTITIE VARIANTEN FIETSPAD BERKELSEDIJKJE 1. Aanleiding Op 31 maart 2016 heeft de gemeenteraad op basis van de herziening van het Mobiliteitsplan besloten om een nadere studie te doen naar de positie van

Nadere informatie

Bestemmingsplan Herenstraat Budel

Bestemmingsplan Herenstraat Budel Bestemmingsplan Herenstraat Budel NL.IMRO.1708.BPBDL0008-ONT2 Nota Beantwoording van Zienswijzen Nota Beantwoording van Zienswijzen. Het ontwerpbestemmingsplan Herenstraat heeft vanaf 7 oktober 2010 gedurende

Nadere informatie

Reactienota Zienswijzen (en ambtshalve wijzigingen) Ontwerp Wijzigingsplan Reststroken Kernen Lingewaard

Reactienota Zienswijzen (en ambtshalve wijzigingen) Ontwerp Wijzigingsplan Reststroken Kernen Lingewaard Behoort bij besluit van het college van Burgemeester en wethouders d.d. 5 juni 2018, Mij bekend de secretaris,.. J. Wijnia Reactienota Zienswijzen (en ambtshalve wijzigingen) Ontwerp Wijzigingsplan Reststroken

Nadere informatie

Ruimtelijke motivering Verbouw Olympic Plaza locatie Zuidas

Ruimtelijke motivering Verbouw Olympic Plaza locatie Zuidas Ruimtelijke motivering Verbouw Olympic Plaza locatie Zuidas 1. Inhoud 1. Aanvraag... 3 2. Voorgenomen ontwikkeling... 3 3. Juridisch planologisch kader... 5 4. Motivering... 6 1. Aanvraag Ontwikkelaar

Nadere informatie

Nota van zienswijzen Aanvragen omgevingsvergunning 1 e fase voor de activiteit gebruik Nuenen-West bouwveld A (artikel 2.12, lid 1, onderdeel a, onder

Nota van zienswijzen Aanvragen omgevingsvergunning 1 e fase voor de activiteit gebruik Nuenen-West bouwveld A (artikel 2.12, lid 1, onderdeel a, onder Nota van zienswijzen Aanvragen omgevingsvergunning 1 e fase voor de activiteit gebruik Nuenen-West bouwveld A (artikel 2.12, lid 1, onderdeel a, onder 3 Wabo) Nuenen, 23 april 2014 corsanummer: 2014.07858

Nadere informatie

Verkeerskundige quickscan Manpadslaangebied. Verkeerskundige quickscan ontsluiting woningbouw Manpadslaangebied. V-eld, ontwerp landschap en stedebouw

Verkeerskundige quickscan Manpadslaangebied. Verkeerskundige quickscan ontsluiting woningbouw Manpadslaangebied. V-eld, ontwerp landschap en stedebouw NOTITIE Onderwerp Verkeerskundige quickscan Manpadslaangebied Project Verkeerskundige quickscan ontsluiting woningbouw Manpadslaangebied Opdrachtgever V-eld, ontwerp landschap en stedebouw Projectcode

Nadere informatie

Nota van zienswijzen Bestemmingsplan V Prinsejagt-Driehoeksbos 2004 (De Korenaar) gemeente Eindhoven RE - Ruimtelijke Expertise, RO - Ruimtelijke ordening oktober 2016 1873804 Colofon Uitgave Gemeente

Nadere informatie

onderwerp: Vaststellen ontwerpbestemmingsplan Wonen Rijssen, Enterstraat 124

onderwerp: Vaststellen ontwerpbestemmingsplan Wonen Rijssen, Enterstraat 124 g e m e e n t e Rijssen-Holtei\i Rijssen, 17 november 2016 Voorstel van het college aan de raad raadsvergadering: 22 december 2016 agendanummer: 14 opgemaakt door: Wonen en Ondernemen - Economie en Veiligheid

Nadere informatie

Middelveen IV Zuidwolde

Middelveen IV Zuidwolde 28 december 2010 Moving Verkeer Broekhuizen 23 7965 AA Broekhuizen Aanleiding De nieuwe woonwijk Middelveen aan de zuidkant van Zuidwolde is in ontwikkeling. Gemeente De Wolden heeft Moving Verkeer gevraagd

Nadere informatie

ZIENSWIJZENNOTA. Ontwerpbestemmingsplan Crematorium Zuiderhof

ZIENSWIJZENNOTA. Ontwerpbestemmingsplan Crematorium Zuiderhof ZIENSWIJZENNOTA Ontwerpbestemmingsplan Crematorium Zuiderhof Gemeente Hilversum, Afdeling Beleidsontwikkeling, Team Advies 21 oktober 2014 INHOUDSOPGAVE Zienswijzennota ontwerpbestemmingsplan Crematorium

Nadere informatie

KiK Damwâld. Proces. Toelichting ontwerp.

KiK Damwâld. Proces. Toelichting ontwerp. KiK Damwâld Het project omvat de herstructurering van bijna 2 kilometer weg en het winkelplein. Bijzonder punten in de weg worden ook bijzonder vormgegeven. Denk hierbij aan de kruisingen, de entrees en

Nadere informatie

GEVOLGEN VOOR JA/NEE ROUTING DATUM Communicatie College 23 augustus 2016 Financieel Juridisch. Gemeenteraad

GEVOLGEN VOOR JA/NEE ROUTING DATUM Communicatie College 23 augustus 2016 Financieel Juridisch. Gemeenteraad *Z00FD4135EA* Voorstel voor de gemeenteraad Voorstelnummer Voorstellen Raad Directeur : mevr. S. van Heeren Zaakgericht\374 Behandelend ambtenaar A.W.M. van den Dungen Zaaknummer Z.16-16659 Datum: 15 augustus

Nadere informatie

Rapport zienswijzen en ambtshalve. ontwerpbestemmingsplan

Rapport zienswijzen en ambtshalve. ontwerpbestemmingsplan gemeente Overbetuwe O Rapport zienswijzen en ambtshalve wijzigingen ontwerpbestemmingsplan Veegplan 2017 (10 initiatieven) - locatie Herveld, Gekvoortsestraat 7 Vastgesteld door de raad op 16 mei 2017

Nadere informatie

Gemeente Bunnik NOTA VAN ZIENSWIJZEN. behorend bij het. Bestemmingsplan Rhijnauwenselaan 5 Bunnik en Koningslaan 11 Bunnik

Gemeente Bunnik NOTA VAN ZIENSWIJZEN. behorend bij het. Bestemmingsplan Rhijnauwenselaan 5 Bunnik en Koningslaan 11 Bunnik Gemeente Bunnik NOTA VAN ZIENSWIJZEN behorend bij het Bestemmingsplan Rhijnauwenselaan 5 Bunnik en Koningslaan 11 Bunnik Oktober 2017 1. INLEIDING Het ontwerpbestemmingsplan Rhijnauwenselaan 5 Bunnik en

Nadere informatie

Zienswijzen- en wijzigingsoverzicht bestemmingsplan De Entree Oost

Zienswijzen- en wijzigingsoverzicht bestemmingsplan De Entree Oost 1 Zienswijzen- en wijzigingsoverzicht bestemmingsplan De Entree Oost (behorend bij raadsbesluit: vaststelling bestemmingsplan de Entree Oost) Inhoud Hoofdstuk 1 1.1 Inleiding 1.2. Leeswijzer Hoofdstuk

Nadere informatie

Raadsvoorstel. jaar stuknr. Raad. categorie/agendanr. stuknr. B. en W RA A 10 12/858

Raadsvoorstel. jaar stuknr. Raad. categorie/agendanr. stuknr. B. en W RA A 10 12/858 Raadsvoorstel jaar stuknr. Raad categorie/agendanr. stuknr. B. en W. 2012 RA12.0093 A 10 12/858 Onderwerp: Vaststelling bestemmingsplan Emmen, Emmerhout Portefeuillehouder: A.J. Sleeking Ruimtelijke Ontwikkeling

Nadere informatie

Bestemmingsplan Lith-oost

Bestemmingsplan Lith-oost Bestemmingsplan Lith-oost - 2011 bijlage 18 - Nota van zienswijzen behorende bij het bestemmingsplan Lith-Oost 2011 Vastgesteld Nota van Zienswijzen Behorende bij het bestemmingsplan Lith Oost 2011 1.

Nadere informatie

Toelichting

Toelichting gemeente eijsden-margraten Aan de gemeenteraad Raadsvoorstel Onderwerp Het vaststellen van het bestemmingsplan Poelveld, kavels oostzijde. Beslispunt(en) 1. Conform de Nota zienswijze bestemmingsplan Poelveld,

Nadere informatie

Inleiding In het kader van het vroegtijdig betrekken van de gemeenteraad bij bestemmingsplanprocedures wordt uw aandacht gevraagd voor het volgende.

Inleiding In het kader van het vroegtijdig betrekken van de gemeenteraad bij bestemmingsplanprocedures wordt uw aandacht gevraagd voor het volgende. gemeente Bunnik Discussienota 16-026 Aan: Van: De leden van de raad Het college van burgemeester en wethouders Datum: 25 april 2016 Onderwerp: verplaatsen loonwerkersbedrijf A.N. Van Impelen & Zn Werkhoven

Nadere informatie

Nota zienswijzen, ontheffing hogere grenswaarden Wet geluidhinder Briellaerd Noord Onderwerp Voornemen Procedure Zienswijzen

Nota zienswijzen, ontheffing hogere grenswaarden Wet geluidhinder Briellaerd Noord Onderwerp Voornemen Procedure Zienswijzen [De persoonsgegevens zijn weggelaten in verband met de Wet bescherming persoonsgegevens] Nota zienswijzen, ontheffing hogere grenswaarden Wet geluidhinder Briellaerd Noord In deze nota worden de ingediende

Nadere informatie

Inspraak- en overlegnota. Voorontwerp bestemmingsplan Paulusschool Castricum

Inspraak- en overlegnota. Voorontwerp bestemmingsplan Paulusschool Castricum Inspraak- en overlegnota Voorontwerp bestemmingsplan Paulusschool Castricum Inleiding Het voorontwerpbestemmingsplan Paulusschool Castricum heeft van 14 oktober tot en met 24 november 2010 zes weken ter

Nadere informatie

gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders van de gemeente Lingewaard d.d. 8 mei 2018;

gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders van de gemeente Lingewaard d.d. 8 mei 2018; g e m e e lingewaard Besluit raad Besluitnummer 54 / 2018 onderwerp Bestemmingsplan "Bergerdensestraat tussen 25 en 25a Bemmel - vaststelling De raad van de gemeente Lingewaard; gelezen het voorstel van

Nadere informatie

Nota van beantwoording zienswijzen

Nota van beantwoording zienswijzen Nota van beantwoording zienswijzen Bestemmingsplan Johan de Ridderlaan ten zuiden van nr. 1 met IMRO-nr. NL.IMRO.0335.BPJohanRidderlaan1-ON01 Versie 15 mei 2019 1 Inleiding Bestemmingsplan en plangebied

Nadere informatie

Verkeersveiligheidsanalyse Bommenweg Dreef (Wadenoijen, Gemeente Tiel) 28 juli 2017

Verkeersveiligheidsanalyse Bommenweg Dreef (Wadenoijen, Gemeente Tiel) 28 juli 2017 Verkeersveiligheidsanalyse Bommenweg Dreef (Wadenoijen, Gemeente Tiel) 28 juli 2017 Aanleiding In de afgelopen jaren hebben een aantal verkeersincidenten op het kruispunt Bommelweg Dreef plaatsgevonden.

Nadere informatie

bal : Verkeerskundige aspecten herontwikkeling Datum : 8 december 2015 Opdrachtgever : BRO Projectnummer : 211x07628 Opgesteld door : Arjan ter Haar

bal : Verkeerskundige aspecten herontwikkeling Datum : 8 december 2015 Opdrachtgever : BRO Projectnummer : 211x07628 Opgesteld door : Arjan ter Haar bal Memo : Verkeerskundige aspecten herontwikkeling Spoorlaan Groesbeek Datum : 8 december 2015 Opdrachtgever : BRO Projectnummer : 211x07628 Opgesteld door : Arjan ter Haar Het voornemen bestaat om de

Nadere informatie

1 Aanleiding en vraagstelling

1 Aanleiding en vraagstelling Deventer Den Haag Eindhoven Snipperlingsdijk 4 Verheeskade 197 Flight Forum 92-94 7417 BJ Deventer 2521 DD Den Haag 5657 DC Eindhoven T +31 (0)570 666 222 F +31 (0)570 666 888 Leeuwarden Amsterdam Postbus

Nadere informatie

Nota van Beantwoording zienswijzen en wijziging Bestemmingsplan eerste herziening Eenhoorn II

Nota van Beantwoording zienswijzen en wijziging Bestemmingsplan eerste herziening Eenhoorn II Nota van Beantwoording zienswijzen en wijziging Bestemmingsplan eerste herziening Eenhoorn II September 2013 2 Algemeen In een Nota van Beantwoording worden zienswijzen (die tijdig zijn ingediend) beantwoord,

Nadere informatie

C. Evers raad00594

C. Evers raad00594 Agendapunt commissie: steller telefoonnummer email C. Evers 3678 cev@valkenswaard.nl agendapunt kenmerk datum raadsvergadering onderwerp 13raad00594 Vaststellen bestemmingsplan Gertrudisdal-Norbertusdreef

Nadere informatie

Afdeling bestuursrechtspraak. In de bovenvermelde zaak is uitspraak gedaan. Een afschrift van deze uitspraak treft u hierbij aan.

Afdeling bestuursrechtspraak. In de bovenvermelde zaak is uitspraak gedaan. Een afschrift van deze uitspraak treft u hierbij aan. Ingekomen Afdeling KoDie Raad vanstate ~h m 2013 Afdeling bestuursrechtspraak 2013.02051 04/04/2013 Raad van de gemeente Leiderdorp Postbus 35 2350 AA LEIDERDORP Datum Ons nummer Uw kenmerk 3 april 201

Nadere informatie

Nota beantwoording zienswijzen omgevingsvergunning speelparadijs Groenhovenpark 1.

Nota beantwoording zienswijzen omgevingsvergunning speelparadijs Groenhovenpark 1. Nota beantwoording zienswijzen omgevingsvergunning speelparadijs Groenhovenpark 1. 1. Inleiding In deze nota van beantwoording zienswijzen worden de ingekomen zienswijzen in het kader van de omgevingsvergunning

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL Agendanummer 9.1. Onderwerp: keuze tussen twee locaties voor een brandstofverkooppunt te Fijnaart.

RAADSVOORSTEL Agendanummer 9.1. Onderwerp: keuze tussen twee locaties voor een brandstofverkooppunt te Fijnaart. RAADSVOORSTEL Agendanummer 9.1 Raadsvergadering van 17 april 2008 Onderwerp: keuze tussen twee locaties voor een brandstofverkooppunt te Fijnaart. Verantwoordelijke portefeuillehouder: L.M. Koevoets SAMENVATTING

Nadere informatie

Nota inspraak en overleg voorontwerp bestemmingsplan Coöperatieweg 2 Emst

Nota inspraak en overleg voorontwerp bestemmingsplan Coöperatieweg 2 Emst Nota inspraak en overleg voorontwerp bestemmingsplan Coöperatieweg 2 Emst Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 1. Inleiding... 3 2. Inspraakreactie... 4 Nota inspraak en overleg bestemmingsplan Coöperatieweg

Nadere informatie

Bestemmingsplan Regenboogschool - Sportvoorziening

Bestemmingsplan Regenboogschool - Sportvoorziening Zienswijzennota Bestemmingsplan Regenboogschool - Sportvoorziening Gemeente Hardinxveld-Giessendam Datum: 21 januari 2015 GemHG\Intern\17599 Zaaknr: HG 12838 Inhoud 1. Inleiding 1.1 Status zienswijzennota

Nadere informatie

BESTEMMINGSPLAN JAN SMULDERSSTRAAT 5 A, B, C EN D, VESSEM GEMEENTE EERSEL

BESTEMMINGSPLAN JAN SMULDERSSTRAAT 5 A, B, C EN D, VESSEM GEMEENTE EERSEL BESTEMMINGSPLAN JAN SMULDERSSTRAAT 5 A, B, C EN D, VESSEM GEMEENTE EERSEL Gemeente Eersel Bestemmingsplan Jan Smuldersstraat 5 a, b, c en d, Vessem Toelichting Regels Verbeelding 1:500 projectgegevens:

Nadere informatie

Nota zienswijzen. Bestemmingsplan Snippergroen. Gemeente Deventer Januari 2016

Nota zienswijzen. Bestemmingsplan Snippergroen. Gemeente Deventer Januari 2016 Nota zienswijzen Bestemmingsplan Snippergroen Gemeente Deventer Januari 2016 1 INHOUDSOPGAVE 1. INLEIDING... 3 2. ZIENSWIJZEN BESTEMMINGSPLAN... 4 INGEDIENDE ZIENSWIJZEN... 4 BIJLAGE 1 LUCHTFOTO S... 6

Nadere informatie

1 Inleiding. 2 Ligging van de route. Verkeersstudie Olst. Gemeente Olst-Wijhe. Analyse route Olsterveer - N juni 2017 OLW032/Fdf/concept

1 Inleiding. 2 Ligging van de route. Verkeersstudie Olst. Gemeente Olst-Wijhe. Analyse route Olsterveer - N juni 2017 OLW032/Fdf/concept Deventer Den Haag Eindhoven Snipperlingsdijk 4 Casuariestraat 9a Emmasingel 15 7417 BJ Deventer 2511 VB Den Haag 5611 AZ Eindhoven T +31 (0)570 666 222 F +31 (0)570 666 888 Leeuwarden Amsterdam Postbus

Nadere informatie