De vergadering wordt geopend om 20u.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "De vergadering wordt geopend om 20u."

Transcriptie

1 RAAD VAN 3 OKTOBER 2017 Aanwezig: Dhr. R. Artois, Voorzitter en dhr. A. Piessens, dhr. G. Van Achter, dhr. W. Miseur, dhr. G. Van Damme, Mevr. M. Lukic, Mevr. M. Heirman, dhr. E. Vangindertael, dhr. P. Van Cauwenberghe, dhr. J.M. Hubert, mevr. I. De Maegd, leden en E. Martens, Secretaris. De vergadering wordt geopend om 20u. A. Openbare zitting De Raad gaat gelet op de hoogdringendheid, met éénparigheid van stemmen, akkoord om volgend bijkomende punten aan de openbare zitting van de agenda toe te voegen: * punt 8: Engagement eerstelijnszone 1. Notulen Raad van 5 september 2017, deel A: openbare zitting. De Secretaris meldt vooreerst dat wat punt 4 betreft - reorganisatie van het eerstelijnslandschap - volgende aanpassing in de notulen (na "besluit") dient te gebeuren: wat artikel 1 betreft: met éénparigheid van stemmen wat artikels 2 en 3 betreft: hebben voor gestemd: R. Artois, G. Van Damme, A. Piessens, W. Miseur, M. Heirman, M. Lukic, G. Van Achter, E. Vangindertael en J.M. Hubert. Heeft tegen gestemd: P. Van Cauwenberghe gelet op zijn bovenstaande opmerking Raadslid P. Van Cauwenberghe bevestigt inderdaad dergelijke aan te brengen aanvulling. De notulen van de Raad van 5 september 2017, deel A: openbare zitting, worden éénparig door de Raad goedgekeurd. 2. Betaling inkomende facturen. De Raad gaat akkoord met de betaling: 1) aan het IWVB van de factuur met nummer 7816 voor een totaal bedrag van 3.867,47 als tussentijdse factuur voor het waterverbruik in het WZC; 2) aan Medirest, te 1130 Brussel, Haachtsesteenweg 1179, van de factuur met nummer 7912 voor een bedrag van ,12 voor het beheer van de keuken gedurende de maand augustus Uitbreiding Woon- en Zorgcentrum en bouw administratieve vleugel. a) Perceel 2 (HVAC-installaties) - wijziging 11 (fase 2)

2 Gelet op het besluit van de Raad van 6 mei 2008 met betrekking tot de overeenkomst "financiering met projectbeheer"; Overwegende dat op de voorbije werfvergaderingen beslist werd tot wijziging nummer 11 betreffende het perceel 2 (HVACinstallaties) voor een totale minprijs van (excl. BTW) inhoudende het niet-plaatsen van de verluchtingsroosters en kanalen voor de initieel in de kelder voorziene HS-cabine; Overwegende de verdere bespreking hiervan; Artikel 1: De verrekening nummer 11 op het bedrag van aanbesteding betreffende het perceel 2 (HVAC-installaties) voor een totale minprijs van (excl. BTW) wordt goedgekeurd. Artikel 2: Dit besluit wordt, overeenkomstig artikel 254 van het decreet b) Studieopdracht architectuur en studieopdracht technieken: uitbreiding met de beperkte renovatie van de bestaande vleugel blok B en de volledige vernieuwing van de grootkeuken van het rusthuis - aanpassing ereloon voor architectuur Gelet op de raadsbeslissing van 2 mei 2017 waarbij de beslissing omtrent een akkoord inzake de voorgelegde overeenkomsten (door Belfius op datum van 25 april 2017) inhoudende architectuur en technieken werd uitgesteld vermits er geen korting op het ereloon werd toegekend door zowel het architectenbureau Devloed als het ingenieursbureau Istema als vergoeding voor het voorbereidend werk, de opmetingen en de opgemaakte plannen door Emile Liétar, werfopvolger van het OCMW; Overwegende dat Belfius op verzoek van het ocmw op 18 mei 2017, aan De Vloed Architects bvba en aan het ingenieursbureau Istema nv een schrijven heeft gericht met de vraag de prestaties van Emile Liétar in rekening te brengen; Overwegende dat het ingenieursbureau Istema nv op 30 juni 2017 heeft geantwoord niet in te kunnen gaan op het verzoek tot vermindering van hun ereloon omwille van het voorbereidend werk van de heer Emile Liétar en dit gezien het dossier meer plaatsbezoeken, toezicht tijdens uitvoering en het oplossen van onverwachte zaken met zich mee heeft gebracht; Overwegende dat het architectenbureau De Vloed Architects bvba op 6 september 2017 heeft medegedeeld akkoord te gaan met een korting van 10% op het ereloon ten gevolge van het voorbereidend werk, de opmetingen, de opgemaakte plannen en de geleverde prestaties door de heer Emile Liétar; Gelet op het addendum nummer 3 zoals aan het OCMW overgemaakt op 25 april 2017 met betrekking tot de studieopdracht "Technieken"; Gelet op het aangepaste addendum nummer 3 met betrekking tot de studieopdracht "Architectuur" waarbij een korting van 10% in mindering wordt gebracht op het in addendum vermelde ereloon; Overwegende de verdere bespreking hiervan;

3 Artikel 1: Goedkeuring te verlenen aan het addendum nummer 3 met betrekking tot de studieopdracht "Technieken" betreffende de beperkte renovatie van de bestaande vleugel blok B en de volledige vernieuwing van de grootkeuken van het rusthuis. Artikel 2: Goedkeuring te verlenen aan het aangepaste addendum nummer 3 met betrekking tot de studieopdracht "Architectuur" betreffende de beperkte renovatie van de bestaande vleugel blok B en de volledige vernieuwing van de grootkeuken van het rusthuis. Artikel 3: Dit besluit wordt, overeenkomstig artikel 254 van het decreet c) Huidige stand van zaken nieuwbouw De Raadsleden worden in kennis gesteld van het schrijven van Frans Windey van Belfius Bank van 6 september 2017 (met 2 bijlagen) inhoudende de ingebrekestelling van de firma Corbeels voor de opgelijste tekortkomingen (niet limitatief). Tevens ontvangen de raadsleden kopie van het mailbericht de dato 15 september 2017 van Frans Windey aan alle betrokken aannemers, architecten, ingenieursbureaus en ontwerpers met het oog op de bespreking van de stand van zaken in een opvolgvergadering vastgelegd op 9 oktober 2017, alsmede het antwoord van het ingenieursbureau Istema op datum van 18 september Gelet op de aanhoudende problematiek van niet opgevolgde en niet herstelde gebreken in zowel blok A als blok B van de nieuwbouw, beslist de OCMW-Raad, indien de firma Corbeels zich niet in orde heeft gesteld tegen 9 oktober as., aan Belfius Bank voor te stellen de opdracht "perceel 4 elektrische installaties" stop te zetten en éénzijdig te verbreken. Een staat van bevinding van de werken dient te worden opgemaakt en de werken dienen te worden afgesloten. Belfius Bank dient hierover te worden bevraagd. Raadslid P. Van Cauwenberghe adviseert om na te gaan of de firma Corbeels nog solvabel is. 4. Ter kennisgeving: omzendbrief betreffende de uitvoering van de wet van 17 mei 2017 tot wijziging van het Wetboek van Strafvordering om de strijd tegen terrorisme te bevorderen. De Raad neemt kennis van de omzendbrief van Minister Willy Borsus, betreffende de uitvoering van de wet van 17 mei 2017 tot wijziging van het Wetboek van Strafvordering om de strijd tegen terrorisme te bevorderen. De wet is in werking getreden op 1 september 2017 en voert, door artikel 46bis/1 toe te voegen in het Wetboek van Strafvordering, een opheffing van het beroepsgeheim in en dit binnen een zeer beperkt materieel toepassingsgebied: de strijd tegen terroristische misdrijven. Raadslid Jean-Michel Hubert maakt de bedenking hoe de nieuwe reglementering inzake de actieve meldingsplicht zal worden toegepast in de praktijk. Raadslid J.M. Hubert wenst dat de sociale dienst hierover ten gepaste tijde verslag zal uitbrengen.

4 5. Toetreding tot het raamcontract "Collectieve hospitalisatieverzekering" FPD - AG Insurance vanaf voor een duur van 4 jaar. Gelet op de wet van 18 maart 2016 tot overname van in het bijzonder de Gemeenschappelijke Sociale Dienst (GSD) van de dienst voor de bijzondere sociale zekerheidsstelsels, door de federale pensioendienst (FPD); Gelet op de omzendbrief BA 2000/14 van 22 december 2000 van de Vlaamse minister van Binnenlandse Aangelegenheden betreffende de verplichte toekenning van een hospitalisatieverzekering aan het personeel van de lokale besturen; Gelet op het sectoraal akkoord voor het personeel van de lokale overheden van de Vlaamse Gemeenschap, meegedeeld bij omzendbrief nummer BA van 27 april 2001; Gelet op de beslissing van de OCMW-Raad de dato 4 december 2007 waarbij het OCMW van Zaventem zich aangesloten heeft bij de collectieve verzekering "hospitalisatie en ernstige ziekte" die de RSZPPO destijds had afgesloten met Ethias en waarbij gekozen werd voor de basisformule voor alle statutaire en contractuele personeelsleden, beslissing die meermaals werd verlengd; Gelet op het feit dat de FPD, in naam van de provinciale en plaatselijke overheidsdiensten, een offerteaanvraag conform de wet op de overheidsopdrachten heeft georganiseerd; Gelet op het voorstel van het Vast Bureau van 19 september 2017 om toe te treden tot de collectieve verzekering van de FPD; Artikel 1: Het OCMW van Zaventem zal toetreden tot de collectieve verzekering "verzorgingskosten bij hospitalisatie of ernstige ziekte" die de FPD heeft afgesloten met AG Insurance. De toetreding zal ingaan op 1 januari Artikel 2: Het bestuur neemt zoals voorheen de premie voor de basisformule van deze verzekering volledig ten laste voor zijn statutaire en contractuele personeelsleden; de premie voor gepensioneerde personeelsleden alsook voor de aangesloten gezinsleden wordt niet ten laste genomen. Artikel 3: De vrijwillige toetreding tot de voornoemde verzekering houdt voor het aangesloten bestuur de verbintenis in, de bijzondere en algemene bepalingen, van het lastenboek - FPD/S300/2017/03, in acht te nemen. Artikel 4: Een uittreksel van dit raadsbesluit wordt aan de FPD overgemaakt. Artikel 5: Dit besluit wordt, overeenkomstig artikel 254 van het decreet 6. Financiële dienst.

5 a) Toevoeging van het beleidsveld "Overige algemene financiering" Gelet op het decreet van 19 december 2008 betreffende de organisatie van de openbare centra voor maatschappelijk welzijn; Gelet op de besluiten van de Vlaamse Regering betreffende de beleids- en beheerscyclus van de gemeenten, de provincies en de openbare centra voor maatschappelijk welzijn van 25 juni 2010 en van 23 november 2012; Gelet op de beslissing van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn de dato 3 december 2013 waarbij de gekozen beleidsdomeinen, beleidsvelden en beleidsitems voor het starten met de BBC op 1 januari 2014 werden vastgelegd; Overwegende het huidige voorstel om onder het beleidsdomein met code 00 "Algemene financiering" het beleidsveld "Overige algemene financiering" met code 0090 toe te voegen teneinde MAR102 "bijdragen schenkingen en legaten zonder last of specifiek doel" te linken met een passend beleidsveld; Artikel 1: Het beleidsveld "Overige algemene financiering" met code onder het beleidsdomein "Algemene financiering" toe te voegen. Artikel 2: Dit besluit wordt, overeenkomstig artikel 254 van het decreet b) Budgethouderschap en beperking van de visumplicht door de financieel beheerder Gelet op artikel 37,1 van het OCMW-decreet (bloedverwantschap) verlaat Raadslid W. Miseur voor de bespreking en stemming van betreffend punt de Raadszaal. Gelet op de organieke Wet van 8 juli 1976 betreffende de OCMW's; Gelet op de bepalingen van het decreet van 19 december 2008 betreffende de organisatie van de openbare centra voor maatschappelijk welzijn, in het bijzonder hoofdstuk IV, afdeling I, budgethouderschap en visum van de financieel beheerder; Gelet op de besluiten van de Vlaamse Regering betreffende de beleids- en beheerscyclus van de gemeenten, de provincies en de openbare centra voor maatschappelijk welzijn van 25 juni 2010 en van 23 november 2012; Gelet op het Ministerieel Besluit van 1 oktober 2010 tot vaststelling van de modellen en de nadere voorschriften van de beleidsrapporten en de toelichting ervan; Gelet op de beslissing van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn de dato 1 september 1998 betreffende de invoering van het budgethouderschap;

6 Gelet op het voorliggend voorstel met betrekking tot de actualisering van het budgethouderschap en inzake de vrijstelling van de visumplicht door de financieel beheerder; Overwegende dat de Raad voor maatschappelijk welzijn delegeert aan het Bijzonder Comité voor de Sociale Dienst voor beslissingen inzake individuele steunverlening (zonder beperking bedrag) en voor daden van dagelijks bestuur tot euro exclusief BTW delegeert aan het Vast Bureau (voor alle activiteitencentra of beleidsvelden met uitzondering van de bevoegdheden van het BCWZC) of het Bijzonder Comité voor het WZC (voor WZC, assistentiewoningen en serviceflats); Overwegende dat het Vast Bureau delegeert aan de Secretaris tot euro exclusief BTW; Overwegende dat de Secretaris voor daden van dagelijks bestuur tot euro (exclusief BTW) delegeert aan het diensthoofd van de sociale dienst wat het beleidsdomein sociaal beleid betreft; aan het diensthoofd van de logistieke (technische) dienst wat de beleidsitems technische dienst en bejaardenwoningen betreft en aan de directeur voor het WZC wat het beleidsdomein residentiële ouderenzorg betreft; Gelet evenwel op de huidige tijdelijke en uitzonderlijke situatie waarbij sedert 1 oktober 2016 de functie van voltijds directeur voor het WZC nog steeds niet ingevuld is; Overwegende dat de financieel beheerder de wettigheid en regelmatigheid van de financiële verbintenissen onderzoekt in het kader van zijn opdracht bedoeld in artikel 92, eerste lid, 1 van het ocmw-decreet en dat hij zijn visum verleent, indien uit dit onderzoek de wettigheid en regelmatigheid van de voorgenomen verbintenis blijkt; Overwegende dat in het artikel van het ocmw-decreet gesteld wordt dat de ocmw-raad de nadere voorwaarden bepaalt waaronder de financieel beheerder de controle van voorgenomen verbintenissen uitoefent en dat de ocmw-raad binnen de perken die vastgelegd zijn door de Vlaamse Regering, bepaalde categorieën van verrichtingen van dagelijks bestuur kan uitsluiten van de visumverplichting; Gelet op het uitgewerkte advies van de financieel beheerder inzake voornoemde uitsluiting of vrijstelling van visumplicht, behalve voor de budgethouder van de logistieke dienst waarvoor de financieel beheerder voorstelt hem voorlopig nog geen vrijstelling van visumplicht te verlenen; Overwegende dat de situatie inzake visum voor de budgethouder van de logistieke dienst na 1 jaar zal worden geëvalueerd; Artikel 1: Huidig systeem van getrapt budgethouderschap wordt bekrachtigd en geactualiseerd: - de Raad voor maatschappelijk welzijn delegeert aan het Bijzonder Comité voor de Sociale Dienst voor beslissingen inzake individuele steunverlening (zonder beperking bedrag) en voor daden van dagelijks bestuur tot euro exclusief BTW aan het Vast Bureau (voor alle activiteitencentra of beleidsvelden met uitzondering van de bevoegdheden van het BCWZC) of aan het Bijzonder Comité voor het WZC (voor het

7 WZC, de assistentiewoningen en serviceflats); - het Vast Bureau delegeert aan de Secretaris tot euro exclusief BTW; - de Secretaris delegeert voor daden van dagelijks bestuur tot euro (exclusief BTW) aan het diensthoofd van de sociale dienst wat het beleidsdomein sociaal beleid betreft; aan het diensthoofd van de logistieke (technische) dienst wat de beleidsitems technische dienst en bejaardenwoningen betreft en aan de directeur voor het WZC wat het beleidsdomein residentiële ouderenzorg betreft; - tot de functie van directeur voor het WZC definitief is ingevuld, duidt de Raad met terugwerkende kracht sinds 1 oktober 2016 mevrouw Elke Martens, secretaris, als budgethouder voor het beleidsdomein residentiële ouderenzorg aan. Artikel 2: Volgende verrichtingen zijn met ingang van heden uitgesloten van de voorafgaandelijke visumverplichting door de financieel beheerder: - alle uitgaven onder de grens van euro, BTW niet inbegrepen; - alle aanstellingen van personeel waarvan de duur niet meer dan 1 jaar bedraagt (bij opeenvolgende contracten voor eenzelfde functie moet de totale duur worden aangenomen); - tewerkstelling met toepassing van artikel 60 7 van de organieke wet op de OCMW's alsook tewerkstelling in uitvoering van alle werkgelegenheidsmaatregelen van de hogere overheid voor maximum 4 jaar. Artikel 3: Voor de budgethouder van de logistieke dienst wordt tijdelijk nog geen vrijstelling van visumplicht door de financieel beheerder verleend; evaluatie is voorzien binnen een termijn van één jaar te rekenen vanaf heden. Artikel 4: Dit besluit wordt, overeenkomstig artikel 254 van het decreet De heer Walter Miseur, raadslid, sluit terug aan bij de vergadering. 7. Delegatie van handtekeningsbevoegdheid door OCMW- Secretaris: aanpassingen. Gelet op de beslissing van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn de dato 2 juli 2013 inzake de delegatie van de handtekeningsbevoegdheid door de OCMW-secretaris; Gelet op de uitdiensttreding van Emily D'hont op 7 april 2016 en de wijziging van verantwoordelijken in de dienst gezinshulp en aanvullende thuiszorg (DGAT);

8 Gelet tevens op de pensionering van de directeur van het WZC Trappeniers, de heer Luc Deryk, op datum van 1 oktober 2016; Overwegende dat genoemde wijzigingen bijgevolg met terugwerkende kracht aanleiding geven tot aanpassing van de delegatie van handtekeningsbevoegdheid die destijds door de OCMW-Secretaris werd vastgelegd en goedgekeurd blijkens raadsbeslissing van 2 juli 2013; Overwegende dat door de secretaris aan Leen Verrijssen (hoofd thuisdiensten sedert 1 januari 2015) en Tess Van der Spiegel (maatschappelijk werker in dienst sedert 4 april 2016) wordt gedelegeerd: alle briefwisseling inzake de gewone of voorlopige bijdrageberekening met betrekking tot de dienst DGAT, alle briefwisseling inzake de jaarlijkse herziening met betrekking tot de bijdrageberekening, de aankondiging van een huisbezoek, de facturen van de DGAT en mindermobielenvervoer en de briefwisseling met betrekking tot de vakantieregeling van de thuishulp; Overwegende dat door de secretaris aan de heer Luc De Blieck (adinterim directeur) wordt gedelegeerd: het bijwonen van de vergaderingen van het Comité Woon- en Zorgcentrum en het opmaken van de notulen ervan, sedert 19 juni 2017; Overwegende dat door de secretaris aan mevrouw Christa Switten (maatschappelijk werker WZC) wordt gedelegeerd: de facturen voor de bewoners van het WZC, de bejaardenwoningen, de serviceflats en de assistentiewoningen, de bestelbons en de briefwisseling in het kader van de beslissingen van het Comité WZC en van het budgethouderschap inzake het WZC, sedert 1 oktober 2016; Artikel 1: De Raad neemt kennis van het document uitgewerkt door de secretaris aangaande de aanpassing van de toegekende handtekeningsbevoegdheden in toepassing van artikel 185 van het OCMW-decreet. Artikel 2: Dit besluit wordt, overeenkomstig artikel 254 van het decreet 8. Engagement eerstelijnszone. De voorzitter meldt dat de zorgpromotor LMN Druivenstreek op heden 3 oktober 2017 heeft laten weten dat het Agentschap Zorg & Gezondheid eenzelfde standpunt verwacht van de gemeente en OCMW inzake de reorganisatie van het eerstelijnslandschap, meer bepaald met de voorgestelde indeling van de eerstelijnszones (zie beslissing OCMW-Raad van 5 september 2017). De beslissing inhoudende akkoord / niet akkoord met de voorgestelde zone dient te worden doorgestuurd uiterlijk 13 oktober as. aan de zorgpromotor LMN Druivenstreek. Afhankelijk van het standpunt van de gemeente (beslissing College Burgemeester en Schepenen), zal dan de raadsbeslissing van het OCMW eventueel dienen te worden aangepast. Dit punt zal eventueel op het volgend Vast Bureau en de volgende Raad worden behandeld. Raadslid A. Piessens is van oordeel dat de gemeente hieromtrent zeer laattijdig een standpunt inneemt.

9 B. Gesloten zitting Punten 9 t.e.m. 12. De vergadering wordt gesloten om 21u25.

De notulen van de Raad van 4 juni 2013, deel A: openbare zitting worden éénparig goedgekeurd.

De notulen van de Raad van 4 juni 2013, deel A: openbare zitting worden éénparig goedgekeurd. RAAD VAN 2 JULI 2013 Aanwezig: Mevr. S. Jacobs, Voorzitter; dhr. E.Vangindertael, dhr. J.-M. Hubert (vanaf punt 3), dhr. G. Van Damme, dhr. G. Van Achter, dhr. A. Piessens, Mevr. M. Robberechts, en Mevr.

Nadere informatie

De vergadering wordt geopend om 20u. 1. Notulen Raad van 4 april 2017, deel A: openbare zitting. 2. Betaling inkomende facturen.

De vergadering wordt geopend om 20u. 1. Notulen Raad van 4 april 2017, deel A: openbare zitting. 2. Betaling inkomende facturen. RAAD VAN 2 MEI 2017 Aanwezig: dhr. R. Artois, Voorzitter en dhr. G. Van Achter, dhr. G. Van Damme, dhr. A. Piessens, dhr. W. Miseur, dhr. J.M. Hubert, Mevr. I. De Maegd, Mevr. M. Heirman, dhr. P. Van Cauwenberghe,

Nadere informatie

Dhr. P. Van Cauwenberghe. De vergadering wordt geopend om 20u. 1. Aanpassing van het meerjarenplan en vaststelling budget 2016.

Dhr. P. Van Cauwenberghe. De vergadering wordt geopend om 20u. 1. Aanpassing van het meerjarenplan en vaststelling budget 2016. RAAD VAN 3 MEI 2016 Aanwezig: Dhr. R. Artois, Voorzitter; dhr. G. Van Achter, dhr. G. Van Damme, dhr. A. Piessens, dhr. J.M. Hubert, dhr. E. Vangindertael, Mevr. M. Robberechts, Mevr. N. Miseur en Mevr.

Nadere informatie

Mevr. M. Robberechts, dhr. E. Vangindertael en P. Van Cauwenberghe.

Mevr. M. Robberechts, dhr. E. Vangindertael en P. Van Cauwenberghe. RAAD VAN 26 FEBRUARI 2014 Aanwezig: Dhr. G. Van Damme, Waarnemend Voorzitter; dhr. G. Van Achter, dhr. A. Piessens, dhr. R. Artois, dhr. J.M. Hubert, Mevr. N. Miseur, Mevr. M. Heirman en Mevr. I. De Maegd,

Nadere informatie

Afwezig: Dhr. P. Van Cauwenberghe. De vergadering wordt geopend om 20u. 1. Vaststelling jaarrekening 2015.

Afwezig: Dhr. P. Van Cauwenberghe. De vergadering wordt geopend om 20u. 1. Vaststelling jaarrekening 2015. RAAD VAN 4 APRIL 2017 Aanwezig: dhr. R. Artois, Voorzitter en dhr. G. Van Achter, dhr. G. Van Damme, dhr. A. Piessens, dhr. W. Miseur, dhr. J.M. Hubert, dhr. E. Vangindertael, Mevr. I. De Maegd, Mevr.

Nadere informatie

RAAD VAN 7 APRIL 2015

RAAD VAN 7 APRIL 2015 RAAD VAN 7 APRIL 2015 Aanwezig: Dhr. R. Artois, Voorzitter; dhr. G. Van Achter, dhr. G. Van Damme, dhr. A. Piessens, dhr. J.M. Hubert, E. Vangindertael, Mevr. M. Robberechts, Mevr. N. Miseur, leden en

Nadere informatie

RAAD VAN 3 DECEMBER 2013

RAAD VAN 3 DECEMBER 2013 RAAD VAN 3 DECEMBER 2013 Aanwezig: Mevr. M. Robberechts, Voorzitter; dhr. G. Van Damme, dhr. G. Van Achter, dhr. A. Piessens, dhr. P. Van Cauwenberghe, dhr. J.M. Hubert, dhr. E. Vangindertael, Mevr. N.

Nadere informatie

De vergadering wordt geopend om 20u. 1. Notulen Raad van 6 juni 2017, deel A: openbare zitting. 2. Betaling inkomende facturen.

De vergadering wordt geopend om 20u. 1. Notulen Raad van 6 juni 2017, deel A: openbare zitting. 2. Betaling inkomende facturen. RAAD VAN 4 JULI 2017 Aanwezig: dhr. A. Piessens, Waarnemend Voorzitter en dhr. G. Van Achter, dhr. G. Van Damme, Mevr. M. Lukic, Mevr. I. De Maegd, Mevr. M. Heirman, dhr. E. Vangindertael, dhr. P. Van

Nadere informatie

De vergadering wordt geopend om 20u. 1. Notulen Raad van 5 januari 2016, deel A: openbare zitting.

De vergadering wordt geopend om 20u. 1. Notulen Raad van 5 januari 2016, deel A: openbare zitting. RAAD VAN 2 FEBRUARI 2016 Aanwezig: Afwezig: Dhr. R. Artois, Voorzitter; dhr. G. Van Achter, dhr. G. Van Damme, dhr. A. Piessens, dhr. E. Vangindertael, dhr. P. Van Cauwenberghe, Mevr. M. Heirman, Mevr.

Nadere informatie

Verontschuldigd: Dhr. E. Vangindertael. De vergadering wordt geopend om 20u. 1. Notulen Raad van 6 januari 2015.

Verontschuldigd: Dhr. E. Vangindertael. De vergadering wordt geopend om 20u. 1. Notulen Raad van 6 januari 2015. RAAD VAN 3 FEBRUARI 2015 Aanwezig: Dhr. R. Artois, Voorzitter; dhr. G. Van Achter, dhr. G. Van Damme, dhr. A. Piessens, dhr. P. Van Cauwenberghe, dhr. J.M. Hubert, Mevr. M. Robberechts, Mevr. N. Miseur,

Nadere informatie

OPENBARE ZITTING. De notulen van de vorige vergadering worden meegestuurd en ter goedkeuring voorgelegd.

OPENBARE ZITTING. De notulen van de vorige vergadering worden meegestuurd en ter goedkeuring voorgelegd. Wichelen, 17/10/2017 DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN Aanwezig: Afwezig: Verontschuldigd: Wim Annaert, Conny De Corte, Eddy Leunis, Eric Scheire, Liesbeth Van de Voorde, Anne-Marie Van der Helst, Inge

Nadere informatie

De vergadering wordt geopend om 20u. 1. Notulen Raad van 3 mei 2016, deel A: openbare zitting.

De vergadering wordt geopend om 20u. 1. Notulen Raad van 3 mei 2016, deel A: openbare zitting. RAAD VAN 7 JUNI 2016 Aanwezig: Dhr. R. Artois, Voorzitter; dhr. G. Van Achter, dhr. A. Piessens, dhr. P. Van Cauwenberghe, dhr. J.M. Hubert, dhr. E. Vangindertael, Mevr. M. Heirman, Mevr. M. Robberechts,

Nadere informatie

RAAD VAN 7 JANUARI 2014

RAAD VAN 7 JANUARI 2014 RAAD VAN 7 JANUARI 2014 Aanwezig: Afwezig: Mevr. M. Robberechts, Voorzitter; dhr. G. Van Damme, dhr. G. Van Achter, dhr. A. Piessens, dhr. R. Artois, dhr. P. Van Cauwenberghe, dhr. E. Vangindertael, Mevr.

Nadere informatie

3. a) Intrekking van de raadsbeslissing van 26 februari 2014 inhoudende goedkeuring van het Meerjarenplan 2014-2019

3. a) Intrekking van de raadsbeslissing van 26 februari 2014 inhoudende goedkeuring van het Meerjarenplan 2014-2019 RAAD VAN 1 JULI 2014 Aanwezig: Mevr. M. Robberechts, Voorzitter; dhr. G. Van Achter, dhr. G. Van Damme, dhr. A. Piessens, dhr. R. Artois, dhr. P. Van Cauwenberghe, Mevr. N. Miseur, Mevr. M. Heirman en

Nadere informatie

RAAD VAN 5 SEPTEMBER De vergadering wordt geopend om 20u.

RAAD VAN 5 SEPTEMBER De vergadering wordt geopend om 20u. RAAD VAN 5 SEPTEMBER 2017 Aanwezig: Dhr. R. Artois, Voorzitter en dhr. A. Piessens, dhr. G. Van Achter, dhr. W. Miseur, dhr. G. Van Damme, Mevr. M. Lukic, Mevr. M. Heirman, dhr. E. Vangindertael, dhr.

Nadere informatie

De vergadering wordt geopend om 20u.

De vergadering wordt geopend om 20u. RAAD VAN 3 MAART 2015 Aanwezig: Dhr. R. Artois, Voorzitter; dhr. G. Van Achter, dhr. G. Van Damme, dhr. A. Piessens, dhr. P. Van Cauwenberghe, dhr. J.M. Hubert, E. Vangindertael, Mevr. M. Robberechts,

Nadere informatie

RAAD VAN 7 NOVEMBER De vergadering wordt geopend om 20u. 1. Vaststelling jaarrekening 2015.

RAAD VAN 7 NOVEMBER De vergadering wordt geopend om 20u. 1. Vaststelling jaarrekening 2015. RAAD VAN 7 NOVEMBER 2016 Aanwezig:A. Piessens, Waarnemend Voorzitter en dhr. G. Van Damme, dhr. E. Vangindertael, dhr. J.M. Hubert, dhr. W. Miseur, dhr. P. Van Cauwenberghe, Mevr. M. Heirman, Mevr. I.

Nadere informatie

NOTULEN VAN DE RAAD VAN 08/11/2017

NOTULEN VAN DE RAAD VAN 08/11/2017 NOTULEN VAN DE RAAD VAN 08/11/2017 Aanwezig: Thienpont Alexandra, voorzitter Maes Luc, Noppen Hilde, Poels Marleen, Roevens Svenja, Schillebeeckx Elke, Sommereyns Peter, Trappeniers Hendrik, Vandeven Adelia,

Nadere informatie

Mevr. I. De Maegd en Mevr. M. Lukic. De vergadering wordt geopend om 20u.

Mevr. I. De Maegd en Mevr. M. Lukic. De vergadering wordt geopend om 20u. RAAD VAN 5 JULI 2016 Aanwezig: Dhr. R. Artois, Voorzitter; dhr. G. Van Achter, dhr. G. Van Damme, dhr. A. Piessens, dhr. E. Vangindertael, dhr. J.M. Hubert, dhr. W. Miseur, dhr. P. Van Cauwenberghe en

Nadere informatie

OCMW LENDELEDE VERSLAG RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN IN ZITTING VAN 9 OKTOBER 2017

OCMW LENDELEDE VERSLAG RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN IN ZITTING VAN 9 OKTOBER 2017 Provincie West-Vlaanderen Arrondissement Kortrijk OCMW LENDELEDE VERSLAG RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN IN ZITTING VAN 9 OKTOBER 2017 Aanwezig: MM. Lammertyn R., voorzitter OCMW; Rogiers C., Corneillie

Nadere informatie

De vergadering wordt geopend om 20u.

De vergadering wordt geopend om 20u. RAAD VAN 5 JANUARI 2016 Aanwezig: Dhr. R. Artois, Voorzitter; dhr. G. Van Achter, dhr. G. Van Damme, dhr. A. Piessens, dhr. E. Vangindertael, dhr. P. Van Cauwenberghe, Mevr. M. Heirman, Mevr. M. Robberechts,

Nadere informatie

De vergadering wordt geopend om 20u. 2. Betaling inkomende facturen.

De vergadering wordt geopend om 20u. 2. Betaling inkomende facturen. RAAD VAN 4 OKTOBER 2016 Aanwezig: Dhr. R. Artois, Voorzitter en dhr. G. Van Achter, dhr. G. Van Damme, dhr. A. Piessens, dhr. P. Van Cauwenberghe, Mevr. M. Lukic, Mevr. I. De Maegd en Mevr. M. Heirman,

Nadere informatie

De vergadering wordt geopend om 20u. 2. Betaling inkomende facturen.

De vergadering wordt geopend om 20u. 2. Betaling inkomende facturen. RAAD VAN 5 DECEMBER 2017 Aanwezig: dhr. R. Artois, voorzitter, en dhr. A. Piessens, dhr. G. Van Achter, dhr. W. Miseur, dhr. G. Van Damme, Mevr. M. Lukic, Mevr. M. Heirman, dhr. E. Vangindertael, dhr.

Nadere informatie

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 26 SEPTEMBER 2017 NOTULEN

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 26 SEPTEMBER 2017 NOTULEN RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 26 SEPTEMBER 2017 NOTULEN Aanwezig: BUYS Rosette, OCMW-voorzitter, DE MUL Bettie, DE WOLF Rita, STASSIJNS Annita, LAUWERS Karen, VERSCHUEREN Joris, VEREST

Nadere informatie

De notulen van de Raad van 5 februari 2013, deel A: openbare zitting worden éénparig goedgekeurd.

De notulen van de Raad van 5 februari 2013, deel A: openbare zitting worden éénparig goedgekeurd. RAAD VAN 5 MAART 2013 Aanwezig: Mevr. S. Jacobs, Voorzitter; de H.H. E. Vangindertael, P. Van Cauwenberghe, G. Van Damme, G. Van Achter, A. Piessens, J.-M. Hubert, Mevr. M. Robberechts, Mevr. N. Miseur,

Nadere informatie

MEDEDELING 2017/01 directie

MEDEDELING 2017/01 directie Aan mevrouw Aan de heer Gouverneur Burgemeester Voorzitter van het OCMW Voorzitter van de Intercommunale Voorzitter van het College van de hulpverleningszone MEDEDELING 2017/01 directie datum 05.09.2017

Nadere informatie

1 Goedkeuring notulen van de openbare zitting van 26 mei Kennisgeving notulen van het vast bureau van 4 mei 2016, 18 mei 2016 en 1 juni 2016

1 Goedkeuring notulen van de openbare zitting van 26 mei Kennisgeving notulen van het vast bureau van 4 mei 2016, 18 mei 2016 en 1 juni 2016 ZITTING VAN DE RAAD VAN 30 JUNI 2016 Aanwezig: Verontschuldigd: Willy Cornelis, Voorzitter André Marguillier, Marc Michiels, Johan Neefs, Remy Peelaerts, Ann Sleyp, Roger Swinnen, Ann Wils, OCMW-raadsleden

Nadere informatie

VERSLAG VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 21 JANUARI 2019

VERSLAG VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 21 JANUARI 2019 VERSLAG VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 21 JANUARI 2019 Aanwezig Afwezig Verontschuldigd Thijs D'Alleine: Voorzitter raad voor maatschappelijk welzijn; Dirk Sioen, Ingrid Vandepitte, Jan Vandoolaeghe,

Nadere informatie

Raad voor maatschappelijk welzijn dd. 20 oktober Beknopt verslag

Raad voor maatschappelijk welzijn dd. 20 oktober Beknopt verslag Raad voor maatschappelijk welzijn dd. 20 oktober 2009 Beknopt verslag dagorde pnt 1: Mededeling notulen vorige vergaderingen van de raad voor maatschappelijk welzijn De agenda van deze vergadering van

Nadere informatie

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 19 DECEMBER 2017 NOTULEN

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 19 DECEMBER 2017 NOTULEN RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 19 DECEMBER 2017 NOTULEN Aanwezig: BUYS Rosette, OCMW-voorzitter, DE MUL Bettie, DE WOLF Rita, STASSIJNS Annita, LAUWERS Karen, VEREST Paul, VAN DEN BROECK

Nadere informatie

De vergadering wordt geopend om 20u door de Waarnemend Voorzitter, Martine Robberechts.

De vergadering wordt geopend om 20u door de Waarnemend Voorzitter, Martine Robberechts. RAAD VAN 27 NOVEMBER 2013 Aanwezig: Mevr. M. Robberechts, (Wnd.) Voorzitter; Mevr. N. Miseur, Mevr. M. Heirman, dhr. A. Piessens, dhr. E.Vangindertael, dhr. G. Van Damme, dhr. G. Van Achter, dhr. J. M.

Nadere informatie

De vergadering wordt geopend om 20u.

De vergadering wordt geopend om 20u. RAAD VAN 1 MAART 2016 Aanwezig: Dhr. R. Artois, Voorzitter; dhr. G. Van Achter, dhr. G. Van Damme, dhr. A. Piessens, dhr. E. Vangindertael, dhr. P. Van Cauwenberghe, dhr. J.M. Hubert, Mevr. M. Heirman,

Nadere informatie

Verontschuldigd: Mevr. M. Robberechts Afwezig: Dhr. P. Van Cauwenberghe en dhr. J.M. Hubert. De vergadering wordt geopend om 20u.

Verontschuldigd: Mevr. M. Robberechts Afwezig: Dhr. P. Van Cauwenberghe en dhr. J.M. Hubert. De vergadering wordt geopend om 20u. RAAD VAN 5 APRIL 2016 Aanwezig: Dhr. R. Artois, Voorzitter; dhr. G. Van Achter, dhr. G. Van Damme, dhr. A. Piessens, dhr. E. Vangindertael, Mevr. M. Heirman, Mevr. N. Miseur en Mevr. I. De Maegd, leden

Nadere informatie

OCMW-raad Wachtebeke. Agenda 28 november 2017 (19 uur oud rusthuis).

OCMW-raad Wachtebeke. Agenda 28 november 2017 (19 uur oud rusthuis). Dagorde in openbare zitting: BESLISSINGEN: OCMW-raad Wachtebeke Agenda 28 november 2017 (19 uur oud rusthuis). 1. Goedkeuring verslag openbare zitting 24.10.2017. 2. Financiën: Goedkeuring aanpassing nr.

Nadere informatie

OCMW-raadszifting op 21/02/2019. Glabbeek, 12/02/2019

OCMW-raadszifting op 21/02/2019. Glabbeek, 12/02/2019 OCMW Glabbeek OCMW-raadszifting op 21/02/2019 Glabbeek, 12/02/2019 De Voorzitter van de OCMW-Raad heeft de eer u uit te nodigen tot het bijwonen van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn, op donderdag 21

Nadere informatie

Verslag van de vergadering van donderdag 13 december 2018

Verslag van de vergadering van donderdag 13 december 2018 Verslag van de vergadering van donderdag 13 december 2018 Aanwezig: Paul Defranc - voorzitter Luc Deconinck - burgemeester Ann De Ridder, Eddy De Cock, Lydie De Smet, Betty Willems, Sarah Van Hassel, Jean

Nadere informatie

OPENBARE ZITTING. Raad voor maatschappelijk welzijn Zitting van 18 december 2017 Notule

OPENBARE ZITTING. Raad voor maatschappelijk welzijn Zitting van 18 december 2017 Notule Raad voor maatschappelijk welzijn Zitting van 18 december 2017 Notule Aanwezig: Verontschuldigd: Afwezig: Dries Couckuyt: voorzitter; Katrien Vandecasteele, Ann De Frene, Kathy Verschoot, Jozef Verbauwhede,

Nadere informatie

De vergadering wordt geopend om 20u.

De vergadering wordt geopend om 20u. RAAD VAN 1 DECEMBER 2015 Aanwezig: Dhr. R. Artois, Voorzitter; dhr. G. Van Achter, dhr. G. Van Damme, dhr. A. Piessens, dhr. E. Vangindertael, dhr. P. Van Cauwenberghe, Mevr. M. Heirman, Mevr. M. Robberechts,

Nadere informatie

ZITTING VAN 15 DECEMBER 2015.

ZITTING VAN 15 DECEMBER 2015. ZITTING VAN 15 DECEMBER 2015. Aanwezig: BUYS Rosette, voorzitter DE MUL Bettie, DE WOLF Rita, STASSIJNS Annita, LAUWERS Karen, VERSCHUEREN Joris, VEREST Paul, VAN MULDERS Dirk, raadsleden VEREST Marie-Louise,

Nadere informatie

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN - ZITTING VAN WOENSDAG 25 OKTOBER 2017

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN - ZITTING VAN WOENSDAG 25 OKTOBER 2017 RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN - ZITTING VAN WOENSDAG 25 OKTOBER 2017 Aanwezig de heren en mevrouwen: Filiep DE VOS: voorzitter; Geert SNOECK, Marianne VANCOILLIE, Jean DAENEN, Mia DELODDERE, Gabriël

Nadere informatie

Memorie van toelichting van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van dinsdag 29 januari 2019

Memorie van toelichting van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van dinsdag 29 januari 2019 Memorie van toelichting van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van dinsdag 29 januari 2019 VOORSTEL VAN BESLISSINGEN GOEDKEUREN NOTULEN EN ZITTINGSVERSLAG VORIGE OCMW-RAAD 1. Goedkeuren notulen en zittingsverslag

Nadere informatie

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 20 JANUARI 2016

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 20 JANUARI 2016 1 OCMW BEVEREN ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 20 JANUARI 2016 AGENDA Goedkeuring - Aktename - Bekrachtiging 0.1. Aanvullend punt bij hoogdringendheid 1. Verslag vorige zitting - openbaar

Nadere informatie

NOTULEN VAN DE RAAD VAN 07/12/2016

NOTULEN VAN DE RAAD VAN 07/12/2016 NOTULEN VAN DE RAAD VAN 07/12/2016 Aanwezig: Thienpont Alexandra, voorzitter; Adriaensen Maria, Maes Luc, Noppen Hilde, Poels Marleen, Schillebeeckx Elke, Sommereyns Peter, Trappeniers Hendrik, Vandeven

Nadere informatie

Het proces-verbaal van de openbare zitting van de Raad dd. 12 september 2017 wordt goedgekeurd.

Het proces-verbaal van de openbare zitting van de Raad dd. 12 september 2017 wordt goedgekeurd. OCMW DEINZE NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN Zitting van 3 oktober 2017 Zijn aanwezig: C. De Spiegelaere, OCMW-voorzitter; W. De Ketelaere, R. Van Neste, R. Ranschaert, P. De Maertelaere,

Nadere informatie

Raad van 31 januari 2017

Raad van 31 januari 2017 Raad van 31 januari 2017 Aanwezig: Brugada Terradellas P., waarnemend voorzitter; D Haese J., De Clercq A., Henderickx S. (vanaf 20.00 uur), Lemmens J., Matthys R., Meuleman G., Droessaert S., Wyndaele

Nadere informatie

Arrondissement Tielt Zitting: 5 december 2017

Arrondissement Tielt Zitting: 5 december 2017 O.C.M.W. ARDOOIE Raad voor Maatschappelijk Welzijn Arrondissement Tielt Zitting: 5 december 2017 Aanwezig: Marleen Lepla, voorzitter Pieter Callens, Marie-Claire Chiers, Rudi Debusschere, Hilde Stevens,

Nadere informatie

Raad van 21 december 2011

Raad van 21 december 2011 Raad van 21 december 2011 Aanwezig: Uyttendaele R. voorzitter, Matthijs R., De Waele M., Schollaert G., Matthijs F., Vander Straeten C., Sonck K., Derder I., Cromphout N., Vanderlinden L. en De Grauwe

Nadere informatie

Zitting: 7 november 2017

Zitting: 7 november 2017 Zitting: 7 november 2017 Aanwezig: Marleen Lepla, voorzitter Pieter Callens, Marie-Claire Chiers, Rudi Debusschere, Carmen Vandemaele, Dieter Vanovertveldt, Glenn Degeyter, Terry Callens, Hilde Stevens

Nadere informatie

Verontschuldigd:

Verontschuldigd: Vergadering van 20 september 2017 - openbaar gedeelte Aanwezig: Van Aert Josée, voorzitter Adriaensen Bertha, Bluekens Carine, Cornelis Hugo, Gijsbrechts Mies, Hermans Hilde, Kerremans Leen, Thoné Godelieve,

Nadere informatie

Zitting van 24 april 2018

Zitting van 24 april 2018 Zitting van 24 april 2018 Aanwezig: Christine Logghe, OCMW-Voorzitter Mieke Callebert, Godelieve Ampe, Jolien Waeyaert, Lode Rossey, Carine Volckaert, Ronny Vandewalle, Iris Plaisier, OCMW raadsleden Toon

Nadere informatie

Het proces-verbaal van de openbare zitting van de Raad dd. 7 februari 2017 wordt goedgekeurd.

Het proces-verbaal van de openbare zitting van de Raad dd. 7 februari 2017 wordt goedgekeurd. OCMW DEINZE NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN Zitting van 07 maart 2017 Zijn aanwezig: C. De Spiegelaere, OCMW-voorzitter; W. De Ketelaere, R. Van Neste, R. Ranschaert, P. De Maertelaere,

Nadere informatie

TOELICHTENDE NOTA. Vergadering van de gemeenteraad van 23 maart Goedkeuring notulen van de vorige vergadering

TOELICHTENDE NOTA. Vergadering van de gemeenteraad van 23 maart Goedkeuring notulen van de vorige vergadering TOELICHTENDE NOTA Vergadering van de gemeenteraad van 23 maart 2016 Goedkeuring notulen van de vorige vergadering Gaat de gemeenteraad akkoord met de notulen van de vorige vergadering? Agendapunt 1 Onderwerp

Nadere informatie

Notulen van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van

Notulen van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van Notulen van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van 2017-09-25 De voorzitter heeft de raad voor maatschappelijk welzijn van Liedekerke bijeengeroepen. De raadsleden hebben de oproeping

Nadere informatie

besluitenlijst van de OCMW-raad van 17 februari 2016

besluitenlijst van de OCMW-raad van 17 februari 2016 Provincie Oost-Vlaanderen OCMW Waasmunster besluitenlijst van de OCMW-raad van 17 februari 2016 Aanwezig: Tom Baert: voorzitter; Renaat Decorte, Joseph Maes, Christiane Plas, Ivan Rousseau, Cecile Van

Nadere informatie

Raad 24.11.2014. 1. Goedkeuring van het openbaar gedeelte van het verslag van 27.10.14.

Raad 24.11.2014. 1. Goedkeuring van het openbaar gedeelte van het verslag van 27.10.14. PROCES-VERBAAL VAN DE OPENBARE ZITTING VAN DE RAAD VAN HET OPENBAAR CENTRUM VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN EN TE MELLE 24 november 2014 Aanwezig: Verontschuldigd: Lutgarde Van Den Broecke,voorzitter,

Nadere informatie

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 28 JUNI 2016 NOTULEN

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 28 JUNI 2016 NOTULEN RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 28 JUNI 2016 NOTULEN Aanwezig: BUYS Rosette, OCMW-voorzitter, DE WOLF Rita, STASSIJNS Annita, VERSCHUEREN Joris, VAN DEN BROECK Beatrix, VAN MULDERS Dirk,

Nadere informatie

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 29 NOVEMBER 2016 NOTULEN

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 29 NOVEMBER 2016 NOTULEN RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 29 NOVEMBER 2016 NOTULEN Aanwezig: BUYS Rosette, OCMW-voorzitter, DE MUL Bettie, DE WOLF Rita, STASSIJNS Annita, LAUWERS Karen, VEREST Paul, VAN DEN BROECK

Nadere informatie

Verslag van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van 12 augustus 2015

Verslag van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van 12 augustus 2015 Verslag van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van 12 augustus 2015 Aanwezig: MM. Jacobs Lydie, voorzitter, Goormans Beatrijs, Kerkhofs Hilda, Neyens Carine, Schrooten Kristel, Thans

Nadere informatie

OPENBAAR CENTRUM VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN OUDENBURG PROCES-VERBAAL VAN DE VERGADERING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN

OPENBAAR CENTRUM VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN OUDENBURG PROCES-VERBAAL VAN DE VERGADERING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN OPENBAAR CENTRUM VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN OUDENBURG PROCES-VERBAAL VAN DE VERGADERING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN Zitting van dinsdag 12 april 2016 Tegenwoordig: mevr. Rita Meyns - voorzitter,

Nadere informatie

1 Goedkeuring notulen van de openbare zitting van 27 oktober 2016

1 Goedkeuring notulen van de openbare zitting van 27 oktober 2016 ZITTING VAN DE RAAD VAN 24 NOVEMBER 2016 Aanwezig: Willy Cornelis, Voorzitter André Marguillier, Marc Michiels, Johan Neefs, Remy Peelaerts, Ann Sleyp, Roger Swinnen, Rita Van Cleynebreugel, Ann Wils,

Nadere informatie

NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 26 JANUARI 2015 OPENBARE ZITTING

NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 26 JANUARI 2015 OPENBARE ZITTING NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 26 JANUARI 2015 OPENBARE ZITTING Aanwezig: Verontschuldigd: Afwezig: : raadsleden; Guido Goossens: OCMW-secretaris De voorzitter opent de vergadering.

Nadere informatie

ZITTING OCMW-RAAD 17 JUNI 2013

ZITTING OCMW-RAAD 17 JUNI 2013 ZITTING OCMW-RAAD 17 JUNI 2013 Mededeling ter kennisgeving van OCMW-raadsbesluiten, in uitvoering van artikel 254 van het decreet van 19 december 2008 betreffende de organisatie van de openbare centra

Nadere informatie

VERGADERING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN DINSDAG 18 AUGUSTUS

VERGADERING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN DINSDAG 18 AUGUSTUS Aanwezig: Verontschuldigd: VERGADERING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN DINSDAG 18 AUGUSTUS 2015 Patrick Meulebroek, voorzitter; Luc Beurms, Joos Dauwe, Ann Joos, Jurgen Jacobs, Veronique Van Den

Nadere informatie

DAGORDE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN 26 oktober 2016 om uur Graethempoort 3A ( cafetaria oude WZC)

DAGORDE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN 26 oktober 2016 om uur Graethempoort 3A ( cafetaria oude WZC) DAGORDE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN 26 oktober 2016 om 20.00 uur Graethempoort 3A ( cafetaria oude WZC) (conform artikel 29 tot en met 33 van het decreet van 19 december 2008) Aanwezig Voorzitter:

Nadere informatie

NOTULEN VAN DE RAAD VAN 02/11/2016

NOTULEN VAN DE RAAD VAN 02/11/2016 NOTULEN VAN DE RAAD VAN 02/11/2016 Aanwezig: Thienpont Alexandra, voorzitter; Adriaensen Maria, Bullen Michel, Maes Luc, Noppen Hilde, Poels Marleen, Schillebeeckx Elke, Sommereyns Peter, Trappeniers Hendrik,

Nadere informatie

OCMW Londerzeel. Betreft: Zitting van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van Londerzeel dd. 28 september 2017

OCMW Londerzeel. Betreft: Zitting van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van Londerzeel dd. 28 september 2017 OCMW Londerzeel Londerzeel, 11 oktober 2017 Geachte heer Gouverneur, Aan de heer Gouverneur van Vlaams-Brabant Agentschap voor Binnenlands Bestuur Afdeling Vlaams-Brabant Provincieplein 1 3001 Leuven Betreft:

Nadere informatie

DE VLAAMSE REGERING, Gelet op het decreet van 23 januari 2009 tot wijziging van het Gemeentedecreet van 15 juli 2005, artikel 151;

DE VLAAMSE REGERING, Gelet op het decreet van 23 januari 2009 tot wijziging van het Gemeentedecreet van 15 juli 2005, artikel 151; 1 Besluit van de Vlaamse Regering betreffende de inwerkingtreding van diverse bepalingen van het decreet van 23 januari 2009 tot wijziging van het Gemeentedecreet, de uitvoering en inwerkingtreding van

Nadere informatie

Besluitenlijst van de Gemeenteraad van dinsdag 29 januari 2019

Besluitenlijst van de Gemeenteraad van dinsdag 29 januari 2019 enlijst van de Gemeenteraad van dinsdag 29 januari 2019 GOEDKEUREN NOTULEN EN ZITTINGSVERSLAG VORIGE GEMEENTERAAD 1. Goedkeuren notulen en zittingsverslag vorige gemeenteraad De notulen en het zittingsverslag

Nadere informatie

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN KRUISHOUTEM VAN 12 NOVEMBER 2014.

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN KRUISHOUTEM VAN 12 NOVEMBER 2014. ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN KRUISHOUTEM VAN 12 NOVEMBER 2014. Aanwezig: della FAILLE D HUYSSE Baron Bernard, voorzitter. DE BRUYNE Patrick, VANDERSTRAETEN Anja, RAES Marleen, DECLERCK

Nadere informatie

Het proces-verbaal van de openbare zitting van de Raad dd. 13 december 2016 wordt goedgekeurd.

Het proces-verbaal van de openbare zitting van de Raad dd. 13 december 2016 wordt goedgekeurd. OCMW DEINZE NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN Zitting van 03 januari 2017 Zijn aanwezig: C. De Spiegelaere, OCMW-voorzitter; W. De Ketelaere, R. Van Neste, R. Ranschaert, P. De Maertelaere,

Nadere informatie

OPENBARE ZITTING. 5 Open verklaren betrekking maatschappelijk werker halftime

OPENBARE ZITTING. 5 Open verklaren betrekking maatschappelijk werker halftime Kaprijke, 9 maart 2011 Geachte mevrouw, Geachte heer, Wij nodigen u uit tot het bijwonen van de vergadering van de raad voor maatschappelijk welzijn van het OCMW van Kaprijke die doorgaat op donderdag

Nadere informatie

Ontwerpnotulen en toelichting zitting van de OCMW-Raad van 8 september 2010 The Club (ontmoetingsruimte serviceflats) 19u

Ontwerpnotulen en toelichting zitting van de OCMW-Raad van 8 september 2010 The Club (ontmoetingsruimte serviceflats) 19u OCMW Waasmunster RD 2010/8 Ontwerpnotulen en toelichting zitting van de OCMW-Raad van 8 september 2010 The Club (ontmoetingsruimte serviceflats) 19u 1 OPENBARE ZITTING 10.0 Vergrijzing: impact en uitdaging

Nadere informatie

NOTULEN VAN DE VERGADERING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN BERLARE VAN DONDERDAG 18 JANUARI Openbare zitting

NOTULEN VAN DE VERGADERING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN BERLARE VAN DONDERDAG 18 JANUARI Openbare zitting NOTULEN VAN DE VERGADERING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN BERLARE VAN DONDERDAG 18 JANUARI 2018 Aanwezig: Verontschuldigd: Afwezig: Cooreman Gunther, Voorzitter Lateir Marleen, Vande Meirssche

Nadere informatie

VERSLAG VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN BORGLOON 27 juni 2013 om uur

VERSLAG VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN BORGLOON 27 juni 2013 om uur Aanwezig: Voorzitter: Patrick Carnotensis, Raadsleden: Joël Schoofs, mevrouw Maria Vrancken, mevrouw Greet Baldewijns, Omer Vanderbeeken, Antoine Goffings, mevrouw Ingrid Moens, mevrouw Chantal L Hoyes,

Nadere informatie

OPENBAAR GEDEELTE. Het verslag van de vorige zitting wordt goedgekeurd. DE RAAD

OPENBAAR GEDEELTE. Het verslag van de vorige zitting wordt goedgekeurd. DE RAAD VERSLAG OCMW-RAAD 23 JUNI 2015 Aanwezig: Frank Vroonen, voorzitter; Hannah Billen, Sven Luyck, Sis Luyckx, Carine Meyers, Jo Vandercappellen, Peter Vanhoutteghem, Piet Wijgaerts en Pierrette Putzeys, OCMW-raadsleden;

Nadere informatie

NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 03 MEI 2018 OPENBARE ZITTING

NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 03 MEI 2018 OPENBARE ZITTING NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 03 MEI 2018 OPENBARE ZITTING Aanwezig: Omer Mievis, Ursula Bervoets, Xavier Lesenne, Johan Everaerts, Jerry Janssens, Patrick Vansweevelt: raadsleden;

Nadere informatie

BIJLAGE 3. VERDELING VAN DE BEVOEGDHEDEN OP HET GEBIED VAN DE OVERHEIDS- OPDRACHTEN

BIJLAGE 3. VERDELING VAN DE BEVOEGDHEDEN OP HET GEBIED VAN DE OVERHEIDS- OPDRACHTEN BIJLAGE 3. VERDELING VAN DE BEVOEGDHEDEN OP HET GEBIED VAN DE OVERHEIDS- OPDRACHTEN Het OCMW-decreet heeft de bevoegdheden betreffende de opdrachten van werken, leveringen en diensten verdeeld over de

Nadere informatie

OPENBARE ZITTING. 1. Grondsondering site Molenkouter - gunning en goedkeuring lastvoorwaarden

OPENBARE ZITTING. 1. Grondsondering site Molenkouter - gunning en goedkeuring lastvoorwaarden Wichelen, 8/12/2017 DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN Aanwezig: Afwezig: Verontschuldigd: Wim Annaert, Conny De Corte, Eddy Leunis, Eric Scheire, Liesbeth Van de Voorde, Anne-Marie Van der Helst, Inge

Nadere informatie

Raad van 19 oktober 2011

Raad van 19 oktober 2011 Raad van 19 oktober 2011 Aanwezig: Uyttendaele R. voorzitter, Matthijs R., De Waele M., Schollaert G., Matthijs F., Vander Straeten C., Sonck K., Derder I., Cromphout N., Vanderlinden L. en De Grauwe J.,

Nadere informatie

OCMW Londerzeel. Betreft: Zitting van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van Londerzeel dd. 26 januari 2017

OCMW Londerzeel. Betreft: Zitting van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van Londerzeel dd. 26 januari 2017 OCMW Londerzeel Londerzeel, 2 februari 2017 Aan de heer Gouverneur van Vlaams-Brabant Agentschap voor Binnenlands Bestuur Afdeling Vlaams-Brabant Provincieplein 1 3001 Leuven Geachte heer Gouverneur, Betreft:

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Vergadering van 23 mei 20 Verslag van de deputatie Bevoegd deputatielid: Luk Lemmens Telefoon: 03 240 52 65 Agenda nr. 0/3 Vaststellen beleidsdomeinen en beleidsvelden vanaf

Nadere informatie

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN Raad 12 september 2012 60 RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN 12 september 2012 Aanwezig: Jan Keirsebelik, voorzitter, Roger Van Driessche, Guy Verbrugghe, Peter Van Broeckhoven, Jan Mattheeussen, Lodewijk

Nadere informatie

uw kenmerk ons kenmerk aantal pagina s datum secretariaat 7 25 september 2015

uw kenmerk ons kenmerk aantal pagina s datum secretariaat 7 25 september 2015 Contactpersoon Piet Vanwambeke Secretaris (050)72 72 52 piet.vanwambeke@ocmwmaldegem.be Aan de burgers Aan de pers uw kenmerk ons kenmerk aantal pagina s datum secretariaat 7 25 september 2015 Art. 254

Nadere informatie

Verslag van de raad van 20 december 2016 OPENBARE ZITTING

Verslag van de raad van 20 december 2016 OPENBARE ZITTING Verslag van de raad van 20 december 2016 OPENBARE ZITTING Aanwezig: Van de Wiele Christoph, OCMW-voorzitter Annaert Wim, De Corte Conny, Leunis Eddy, Scheire Eric, Van der Helst Anne-Marie, Vandevoorde

Nadere informatie

NOTULEN VAN DE RAAD VAN 14/10/2015 Aanwezig: Thienpont Alexandra, voorzitter; Adriaensen Maria, Beets Jozef, Bullen Michel, Nys Hendrik, Schillebeeckx Elke, Trappeniers Hendrik, Vandeven Adelia, Wynants

Nadere informatie

Schuermans Lutgarde, wnd. algemeen directeur

Schuermans Lutgarde, wnd. algemeen directeur Vergadering van 17 december 2018 - openbaar gedeelte Aanwezig: Kerremans Leen, wnd. voorzitter Adriaensen Bertha, Bluekens Carine, Cornelis Hugo, Gijsbrechts Mies, Hermans Hilde, Thoné Godelieve, Van Accom

Nadere informatie

Het proces-verbaal van de openbare zitting van de Raad dd. 5 april 2016 wordt goedgekeurd.

Het proces-verbaal van de openbare zitting van de Raad dd. 5 april 2016 wordt goedgekeurd. OCMW DEINZE NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN Zitting van 03 mei 2016 Zijn aanwezig: C. De Spiegelaere, OCMW-voorzitter; W. De Ketelaere, R. Van Neste, R. Ranschaert, P. De Maertelaere,

Nadere informatie

DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN

DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN PROVINCIE VLAAMS BRABANT ---- OCMW LUBBEEK ---- DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 21 februari 2011, 19.30 u AANWEZIG: Voorzitter : Maria Elisabeth DEPRET Leden : Maria SCHREVENS, Ingrid

Nadere informatie

OCMW raadzitting van 21 februari Toelichting. Openbare zitting

OCMW raadzitting van 21 februari Toelichting. Openbare zitting OCMW Glabbeek OCMW raadzitting van 21 februari 2019 Toelichting Openbare zitting 1. Goedkeuring notulen vorige zitting (17/01/2019) Goedkeuring notulen zitting OCMW-raad op 17/01/2019 2. Aanduiding vertegenwoordigers

Nadere informatie

Raad voor Maatschappelijk Welzijn

Raad voor Maatschappelijk Welzijn Raad voor Maatschappelijk Welzijn Notulen Zitting van 12 december 2018 Samenstelling: Aanwezig: de heer Leo Verelst, voorzitter; mevrouw Annemie De Winter, raadslid; mevrouw Wendy Van Dyck, raadslid; de

Nadere informatie

NOTULEN OPENBARE ZITTING VAN DE OCMW-RAAD. Zitting van maandag 10 december 2018

NOTULEN OPENBARE ZITTING VAN DE OCMW-RAAD. Zitting van maandag 10 december 2018 NOTULEN OPENBARE ZITTING VAN DE OCMW-RAAD Zitting van maandag 10 december 2018 Aanwezig: Verontschuldigd: Katelijne Scheirlinckx, voorzitter; Godelieve Van Der Straeten, Tamara De Geeter, Dirk Verniers,

Nadere informatie

OPENBARE VERGADERING. 1 Goedkeuring notulen openbare vergadering van 23 mei 2018

OPENBARE VERGADERING. 1 Goedkeuring notulen openbare vergadering van 23 mei 2018 Raad voor maatschappelijk welzijn 27 juni 2018 1/9 Raad voor maatschappelijk welzijn Notulen Zitting van 27 juni 2018 Aanwezig: mevrouw Birgitt Carlier, OCMW-voorzitter; de heer Willy Bijnens, Raadslid;

Nadere informatie

RAAD voor MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING van 20 november 2013

RAAD voor MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING van 20 november 2013 Aanwezig: RAAD voor MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING van 20 november 2013 Jos Cauwberghs - de voorzitter Godelieve Meulemans, Lochie Julie, Kris Hendrickx, Conny Gevens, Joachim Lelièvre- Damit, Johny Stiers

Nadere informatie

OPENBAAR CENTRUM VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN

OPENBAAR CENTRUM VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN 619 Provincie Oost-Vlaanderen Arrondissement Sint-Niklaas Gemeente Sint-Gillis-Waas OPENBAAR CENTRUM VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN Vergadering van 22 december 2016 Aanwezig : De heer P. Buytaert, voorzitter

Nadere informatie

1. Goedkeuren van de notulen van de openbare zitting van de OCMW-raad van 15 mei 2018 De OCMW-raad

1. Goedkeuren van de notulen van de openbare zitting van de OCMW-raad van 15 mei 2018 De OCMW-raad OCMW-raad dinsdag 19 juni 2018 Aanwezig: Sebastian Vande Ginste, OCMW-voorzitter Alexis Beernaert, Stefanie Costenoble, Robin Declerck, Lode Degrieck, Anneloor Laevens, Hilde Naessens, Els Sarazyn, Marie-Paule

Nadere informatie

18. MEDEDELINGEN EN VRAGEN RAADSLEDEN 18.1. Varia. MDT/KVDB Stukken ter inzage

18. MEDEDELINGEN EN VRAGEN RAADSLEDEN 18.1. Varia. MDT/KVDB Stukken ter inzage OCMW Waasmunster RD 2010/9 1 OPENBARE ZITTING Ontwerpnotulen en toelichting zitting van de OCMW-Raad van 13 oktober 2010 Raadzaal Sociaal Huis 19u 11. SOCIALE DIENST (AC 832) Zonder voorwerp 12. OPVANG

Nadere informatie

OCMW-raad van 19 april 2012

OCMW-raad van 19 april 2012 Dienst: communicatie Contactpersoon: Lieve Van De Pontseele, communicatieambtenaar Tel. 03 778 60 10 Fax: 03 778 60 15 Email: lieve.vandepontseele@ocmwsintniklaas.be bij de punten van de openbare zitting

Nadere informatie

Notulen uit de OCMW-raad van 27 januari 2016

Notulen uit de OCMW-raad van 27 januari 2016 Notulen uit de OCMW-raad van 27 januari 2016 OPENBARE ZITTING 1. Kennisname einde mandaat OCMW-raadsleden. 2 2. Installatie nieuwe OCMW-raadsleden 2 3. verslag vorige openbare zitting. 3 4. Goedkeuring

Nadere informatie

RAADSVERGADERING 22 augustus 2013

RAADSVERGADERING 22 augustus 2013 Aanwezig: RAADSVERGADERING 22 augustus 2013 Liliane Lebon, Voorzitter, Jacques Van Alboom, Ivan Stevens, Pierre Velghe, Didier Baert, Carine Plovie, Hildegarde Van Rompu, Lieve Coppens, Hervé Stevens,

Nadere informatie

ZITTING RAAD D.D. 06.07.2010 OVERZICHTSLIJST

ZITTING RAAD D.D. 06.07.2010 OVERZICHTSLIJST OPENBAAR CENTRUM VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN AALST ZITTING RAAD D.D. 06.07.2010 OVERZICHTSLIJST OPENBARE VERGADERING 0. P R O C E S S E N - V E R B A A L 0.1. Zitting van de raad van 15.06.2010 Verdaagd

Nadere informatie