Zwart-Wit 63. Technisch Beleidsplan SAMEN STERKER

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Zwart-Wit 63. Technisch Beleidsplan SAMEN STERKER"

Transcriptie

1 Zwart-Wit 63 Technisch Beleidsplan SAMEN STERKER februari 2016 bijgewerkt mei 2018

2 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1 Inleiding Hoofdstuk 2 Missie en Visie Hoofdstuk 3 Beschrijving Zwart-Wit 63 Hoofdstuk 4 Doelstellingen Technisch Beleid Hoofdstuk 5 Middelen en handvatten Hoofdstuk 6 Selectiebeleid en doorstroming Bijlage 1: Spelsystemen Bijlage 1a: Zestallen Bijlage 1b: Achttallen Bijlage 1c: Elftallen Bijlage 2: Met dank aan Versiebeheer Versie Datum Wijzigingen 1 Februari 2016 n.v.t. 2 Mei 2018 Wijzigingen n.a.v. evaluatie Aanpassen tabel doelstellingen teams Aanpassen organogram Tekstuele wijzigingen Organogram bestuur verwijderd

3 1. Inleiding Om het technische beleid van Zwart-Wit 63 vorm te geven en tot uitvoering te kunnen brengen is een Technisch Beleidsplan geschreven. Het Technisch Beleidsplan is geschreven voor een periode van vijf seizoenen (vanaf seizoen tot en met ). Het Technisch Beleidsplan is, onder leiding van de Technische Commissie, opgesteld door de Technische Commissie, Hoofd Jeugdopleidingen, de coördinatoren jeugd en de jeugdcommissie. Het plan is goedgekeurd door het Bestuur. Dit Technisch Beleidsplan beoogt in algemene zin duidelijk te maken: - Wat de doelstellingen op voetbaltechnisch gebied zijn, en; - Hoe we deze doelen denken te kunnen bereiken. Samenwerking en communicatie Dit Technisch Beleidsplan is een plan op hoofdlijnen en geeft de richting aan van het technisch beleid voor de komende jaren. Behalve een aantal doelstellingen en uitgangspunten is dit plan vooral gebaseerd op samenwerking. Dit plan is dan ook geen statisch verhaal, maar een verhaal dat in onderling overleg tussen betrokkenen kan worden bijgesteld. Onderlinge communicatie tussen alle betrokkenen wordt dan ook als zeer belangrijk ervaren. De Technische Commissie is verantwoordelijk voor het maken, ondersteunen en bewaken van het technische beleid. Hoofd Jeugdopleidingen, coördinatoren jeugd, trainers, coaches en leiders dienen het beleid uit te voeren en suggesties te doen voor verbeteringen. Zwart-Wit 63 is gebaat bij een duidelijk Technisch Beleidsplan. Als iedereen achter dit plan staat én de afspraken die hierin verwoord staan respecteert en naleeft, ontstaat er rust en duidelijkheid binnen de vereniging. Zo ontstaat de benodigde sfeer om zowel prestatief als recreatief optimaal te kunnen functioneren. Dit Technisch Beleidsplan vormt een leidraad voor het bestuurlijke en begeleidende kader. In het plan staat beschreven welke doelen de vereniging stelt ten aanzien van de ontwikkeling van de spelers en de teams. Hiermee geeft deze visie houvast aan leiders en trainers.

4 Missie 2. Missie en Visie Attractief en herkenbaar voetbal spelen met PASSIE en PLEZIER en met zo veel mogelijk spelers uit eigen opleiding Zwart-Wit 63 heeft als doel de jeugd en senioren de mogelijkheid te bieden de voetbalsport op een actieve wijze te bedrijven en zich daarin te verbeteren. Zij doet dit door het organiseren van vriendschappelijke wedstrijden, door deelname aan door de KNVB georganiseerde competities en door trainingen op diverse niveaus aan de leden aan te bieden. Tevens ziet Zwart-Wit 63 het tot haar taak, naast het voetbal, activiteiten voor haar (jeugd)leden te organiseren welke niet direct met voetbal te maken hebben, maar wel bijdragen aan een plezierige tijdsbesteding. Hoewel onderscheid wordt gemaakt tussen prestatief en recreatief voetbal, is het de intentie van de vereniging een gezellige familieclub te zijn en de aandacht gelijk te verdelen over alle leden. Waarden, normen en het behoud van de clubcultuur zijn hierbij van essentieel belang. Visie Het positieve imago in onze regio, een goede jeugdopleiding met zelf opgeleide spelers in Zwart-Wit 63 1 en 2 en Zwart-Wit 63 Vrouwen 1, maakt Zwart-Wit 63 aantrekkelijk. Dit imago moet behouden blijven en worden doorontwikkeld. Zwart-Wit 63 zal niet actief scouten/werven bij andere regioverenigingen, maar hoopt juist door deze aantrekkingskracht talentvolle spelers aan zich te binden. Plezier, ontwikkeling en resultaat zijn de drie pijlers van het technisch beleid. Voetballen doe je voor je plezier, maar het wordt natuurlijk nog leuker als je merkt dat je beter wordt en dat dit ook leidt tot resultaat: winnen. De ontwikkeling van een individu zal vanzelf leiden tot een beter teamresultaat. De succesbeleving van beter worden en winnen zorgen voor optimaal voetbalplezier.

5 3. Beschrijving Zwart-Wit 63 Zwart-Wit 63 is één van de voetbalverenigingen in de gemeente Harderwijk, met een ledenaantal van ruim 700 leden. Het aantal elftallen/teams dat uitkomt in de KNVB competitie in het seizoen 2017/2018 is: 7 seniorenelftallen, 1 vrouwenelftal, 2 meisjesteams en daarnaast nog 29 jeugdteams. Ook beschikt men over 1 recreantenteam. Het eerste elftal senioren komt uit in de 3e klasse KNVB zaterdagcompetitie. Het tweede elftal in de reserve 2 e klasse KNVB. De overige seniorenteams spelen in de reserve 4 e klasse KNVB of lager. Er kan zowel prestatiegericht als op recreatief niveau gevoetbald worden. Trainingen van (selectie)teams vinden plaats volgens een vast rooster, welke aan het begin van het seizoen wordt vastgesteld en worden geleid door een (deels volgens de KNVB opgeleide) trainersstaf. De medische verzorging is in handen van een deskundige staf. Onze accommodatie bestaat uit twee kunstgras velden (hoofdveld en veld 2) met verlichting en een overdekte tribune met daarnaast 2 speelvelden (waarvan 1 met verlichting). Naast de prachtige kantine zijn er twaalf kleedlokalen, twee scheidsrechterslokalen en een uitgebreide verzorgingsruimte. De organisatiestructuur van Zwart-Wit 63 bestaat uit: Dagelijks bestuur, Voetbalzaken, Jeugdzaken, Accommodatiezaken en Kantinezaken. Hieronder gaan wij dieper in op de invulling van de Technische Commissie en technisch kader van senioren en jeugd. Technische commissie De Technische Commissie staat onder leiding van het bestuurslid Voetbalzaken en bestaat daarnaast uit nog 2 leden. De taken binnen de Technische Commissie zijn als volgt verdeeld: - Bestuurslid Voetbalzaken is voorzitter van de Technische Commissie; - Commissielid 1 behartigt zaken van senioren en vrouwen; - Commissielid 2 behartigt zaken van de jeugd. Technisch kader senioren Het technisch kader van de seniorenafdeling bestaat uit de technische staf rondom het 1 e, 2 e en 3 e elftal (A-, B- en C-selectie). De A-selectie beschikt over een gediplomeerde hoofdtrainer (minimaal TC 2) en een assistent-trainer (bij voorkeur met TC 3). De B- en C-selectie beschikken over een gediplomeerde trainer (bij voorkeur met TC 3). De keepers van de A-, B- en C-selectie worden getraind door een keeperstrainer (bij voorkeur door een KNVB gediplomeerd keeperstrainer). Voor de lagere senioren (4 e t/m 7 e ) worden geen trainers aangesteld. Deze teams regelen zelf een trainer of verzorgen de trainingen in goed onderling overleg.

6 Technisch kader Jeugd Het technisch kader van de jeugdafdeling bestaat uit: Jeugdcommissie; Hoofd Jeugdopleidingen; Coördinatoren jeugd; Trainersstaf. Jeugdcommissie: De jeugdcommissie bestaat uit de voorzitter (bestuurslid Jeugdzaken), wedstrijdsecretarissen en jeugdbestuurslid Technische Zaken. De jeugdcommissie regelt het reilen en zeilen van de jeugd. Hiervoor zijn desbetreffende vergaderingen ingepland waarbij tenminste een jeugdcoördinator per vergadering aanwezig is, naast de wedstrijdsecretarissen van alle secties en Hoofd Jeugdopleidingen. Hierbij regelen de wedstrijdsecretarissen alles rondom competitie-, beker- en oefenwedstrijden. Het bestuurslid technische zaken in de jeugdcommissie regelt, in samenwerking met het Hoofd Jeugdopleidingen, alle technische aspecten in de jeugd. Hoofd Jeugdopleidingen: Het Hoofd Jeugdopleidingen is de eindverantwoordelijke voor de opleiding van jeugdspelers. Hij begeleidt en stuurt de coördinatoren jeugd aan. Hij is tevens mede verantwoordelijk voor het werven en aanstellen van leiders en trainers voor de teams in de gehele jeugd en voor het indelen van de jeugdspelers in overleg met de trainers, coördinatoren jeugd en de Technische Commissie. Coördinatoren jeugd: Het belangrijkste doel voor de coördinatoren jeugd is het jeugdkader en jeugdspelers enthousiast te maken en houden voor het voetbal en Zwart-Wit 63 in het bijzonder. Daarnaast coacht en begeleidt de coördinator de trainers en leiders van de teams in zijn sectie. De coördinator is (mede)verantwoordelijk voor het werven en aanstellen van leiders en trainers voor de teams in zijn sectie en voor het indelen van spelers binnen zijn sectie in overleg met onder andere de trainers, Hoofd Jeugdopleidingen en de Technische Commissie. Trainersstaf: Voor alle jeugdteams zal door Zwart-Wit 63 een trainer worden geregeld. Voor de recreatieve teams zal hierbij mogelijk een beroep worden gedaan op ouders. Uiteraard worden deze door de coördinatoren jeugd en Hoofd Jeugdopleidingen ondersteund om de trainingen te kunnen geven. Voor de prestatieve selectieteams worden trainers aangesteld. Bij voorkeur zijn dit voor de junioren gediplomeerde trainers met minimaal TC 3 en voor de pupillen gediplomeerde trainers met TC 3 of pupillentrainersdiploma.

7 4. Doelstellingen Technisch beleid De algemene doelstelling van Zwart-Wit 63 is om het voor iedereen mogelijk te maken het voetbalspel als wedstrijdsport op zowel prestatief als recreatief niveau te beoefenen. Daarnaast wil Zwart-Wit 63 een optimale omgeving creëren voor de ontwikkeling c.q. het gebruiken van de individuele voetbalkwaliteiten van alle actieve leden, ieder op zijn/haar eigen niveau. De hoofddoelstellingen in het kader van het Technisch beleid zijn: - Elk individu zijn/haar top laten bereiken en de grenzen van zijn/haar kunnen op voetbalgebied laten ontdekken; - Jeugdselectieteams op zo hoog mogelijk niveau laten spelen (1 e teams minimaal hoofdklasse KNVB); - Het 1 e team ontwikkelen tot een stabiele 2 e klasser; - Het 2 e team ontwikkelen tot een stabiele reserve 1 e klasser; het 2 e team staat in dienst van het 1 e team; - Het Vrouwenteam ontwikkelen tot een stabiel team; - Niet selectieteams op een aangename wijze laten functioneren op prestatief/recreatief niveau; Zwart-Wit 63 zal grotendeels haar eigen 1 e elftal spelers opleiden. Zwart-Wit 63 kiest er namelijk voor om de jeugd van de vereniging op te leiden en ze op een dusdanig niveau te laten spelen dat inpassen in de seniorenafdeling zonder al te veel aanpassingen kan plaatsvinden. Om dit te kunnen bewerkstelligen zullen de jeugdselectieteams op een zo hoog mogelijk niveau moeten spelen. In 2016 zijn in de 1e versie van het Technisch Beleidsplan de onderstaande doelstellingen geformuleerd. Teams Niveau voorjaar 2015 Gewenst niveau seizoen JO e klasse Hoofdklasse JO e klasse 2 e klasse JO e klasse 1 e klasse JO e klasse 2 e klasse JO15-1 Hoofdklasse Hoofdklasse JO e klasse 2 e klasse JO e klasse 1 e klasse JO e klasse 2 e klasse JO11-1 Hoofdklasse Hoofdklasse JO e klasse 1 e klasse JO e klasse 2 e klasse JO9-1 Hoofdklasse Hoofdklasse JO9-2 3 e klasse 2 e klasse Op 1 januari 2018 is vastgesteld dat 85% van de bovenstaande elftallen op het gewenste niveau speelt.. De KNVB heeft echter, met ingang van het seizoen , het jeugdvoetbal in Nederland aangepast. Hierbij is de 6x6 vorm voor de O8 t/m O10 geïntroduceerd. Met ingang van seizoen zal ook de 8x8 vorm zijn intrede doen voor de O11 en O12. Tenslotte bestaat er in de O11 sectie geen hoofdklasse meer voor het 7x7 voetbal. Door al deze wijzigingen zijn bovenstaande doelstellingen niet meer te handhaven. Voor het restant van de periode van dit Technisch Beleidsplan zijn de bovenstaande doelstellingen dan ook aangepast. De nieuwe doelstellingen zijn:

8 Teams Niveau voorjaar 2018 Gewenst niveau seizoen JO19-1 Hoofdklasse Hoofdklasse JO e klasse Hoofdklasse JO e klasse Hoofdklasse JO Hoofdklasse JO e klasse Hoofdklasse JO Hoofdklasse JO e klasse Hoofdklasse JO Hoofdklasse JO9-1 Hoofdklasse Hoofdklasse JO8-1 Hoofdklasse Hoofdklasse Voor de senioren geldt dat vooralsnog het 1 e, 2 e en 3 e team als selectieteams worden beschouwd. Zwart-Wit 63 is een club waarbij de selectieteams prestatiegericht zijn. Om prestatiegericht te kunnen zijn, worden deze teams extra ondersteund. De selectieteams die in de A categorie van de KNVB spelen (momenteel 1 e, 2 e, JO19-1, JO17-1 en JO15-1) krijgen ondersteuning in de vorm van bijvoorbeeld extra trainingsmomenten, extra trainingsmogelijkheden en oefenwedstrijden.

9 5. Middelen en randvoorwaarden Om de in hoofdstuk 4 genoemde doelstellingen te behalen zijn uiteraard diverse middelen en randvoorwaarden nodig. In dit hoofdstuk 5 worden deze middelen aangegeven. 5.1 Speelwijze De speelwijze van de recreatieve teams wordt aangepast aan de beschikbare spelers en dient ter bevordering van het speelplezier. Plezier is het sleutelwoord en bij de recreatieve teams moet er dan ook naar worden gestreefd dat alle veldspelers van het team, over het gehele seizoen gezien, tijdens de wedstrijden (competitie en vriendschappelijk) een gelijk aantal minuten voetballen (behoudens disciplinaire maatregelen, blessures, ziekte of vakantie). De trainer/leider ziet hierop toe. Hetzelfde geldt voor alle O11, O10, O9 en O8 teams. In deze secties is de ontwikkeling van de spelertjes het belangrijkst en spelertjes kunnen zich het beste ontwikkelen als ze voldoende speelminuten krijgen. Voor alle selectieteams zal worden gestreefd naar een vaste speelwijze door de gehele club heen. Waarom kiezen we voor een vaste speelwijze? Herkenbaar voor spelers. Ze spelen niet elk jaar in een ander systeem met andere speelwijze en gedachtes; Herkenbaar voor trainers en leiders. Het geeft hen structuur en houvast; Gerichter spelers opleiden naar het niveau dat wij nastreven; Spelers worden uiteindelijk opgeleid zoals in het 1 e elftal wordt gespeeld; Speelwijze kan worden verwerkt in de trainingen van alle teams. Een veldbezetting/speelwijze is geen wet van meden en perzen. Het is dus niet zo dat elke wedstrijd op dezelfde wijze gevoetbald moet worden. Het geeft echter wel richtlijnen aan zoals Zwart-Wit 63 het graag wil zien. Wanneer dit enkele seizoenen wordt volgehouden, zullen zowel spelers, trainers als leiders steeds beter bekend worden met de speelwijze. Voor de zestallen (O8 t/m O10) betekent dit een formatie met als uitwijk mogelijkheid een formatie. Meer uitleg hierover is opgenomen in bijlage 1a. Voor de achttallen (O11 en O12) betekent dit een formatie met als uitwijk mogelijkheid een formatie. Meer uitleg hierover is opgenomen in bijlage 1b. Voor de elftallen (O13 t/m senioren) betekent dit een formatie met als uitwijk mogelijkheid een formatie. Meer uitleg hierover is opgenomen in bijlage 1c. 5.2 Mentaliteit De spelers van de selectieteams moeten worden begeleid en opgeleid in de geest van het willen winnen. De teamleiding ziet toe op de juiste wedstrijdvoorbereiding en wedstrijdinstelling. Sportiviteit is ook een onderdeel van deze juiste wedstrijdmentaliteit. Voorop staat wel dat alle spelers met plezier moeten voetballen. Voor de spelers van de recreatieve teams staat plezier helemaal voorop. Willen winnen is echter bij deze groep ook belangrijk.

10 Bij Zwart-Wit 63 staat een goede persoonlijke instelling van spelers (gedrag en discipline) bovenaan. Bij het selecteren van spelers wordt dan ook gekeken naar houding en inzet zowel binnen als buiten het veld. Zwart-Wit 63 verkiest hierbij teamgeest boven eigen belang van spelers en clubbelang boven teambelang. Daarnaast promoot Zwart-Wit 63 het Positief Coachen. Positief Coachen leert trainers en coaches, en ook ouders van jeugdspelers, om spelers effectief te begeleiden. In een positieve cultuur ontwikkelen spelers zich beter en blijven ze betrokken bij hun sportvereniging. 5.3 Vrouwen/Meisjesvoetbal Meisjes- en vrouwenvoetbal is de snelst groeiende sport in Nederland. Meisjes en vrouwen brengen een nieuwe dynamiek op de velden. Het beleid van Zwart-Wit 63 is om meisjes in principe samen met de jongens te laten voetballen. Iedere jonge voetballer moet kunnen spelen en trainen op zijn of haar eigen niveau. Om dit mogelijk te maken stimuleert de KNVB ook het gemengd voetbal, waarbij meisjes tot 19 jaar met en tegen jongens kunnen spelen. Bij gemengd voetbal wordt geen onderscheid gemaakt op basis van geslacht, maar op basis van voetbalkwaliteiten. En dat blijkt een uitstekende stimulans voor de voetbalontwikkeling van jonge speelsters. Het volledig scheiden van de meisjes van de jongens is bij Zwart-Wit 63 geen optie. De KNVB heeft ook berekend dat een vereniging minstens 200 meisjes/vrouwen moet hebben om een volwaardige afzonderlijke meisjes/vrouwenafdeling te hebben. Alleen dan kan je meisjes indelen naar leeftijd en op het juiste niveau. Hoewel het beleid gericht is op gemengd voetbal bij Zwart-Wit 63, wordt de optie voor een meisjesteam (bij voldoende meisjes) zeker opengehouden. Het huidige meisjes MO17-1 en MO11-1 elftal is hier een goed voorbeeld van. Vanaf de leeftijd van 15 jaar kunnen meisjes een keuze maken tussen het blijven voetballen bij de jongens/meisjes of de overgang te maken naar het Vrouwenelftal. Hierbij is het van groot belang voor een nog betere doorstroming, dat de interactie tussen Vrouwen 1 en de meisjes binnen de vereniging structureel verbetert. Hiermee is afgelopen jaren al een aanvang gemaakt middels initiatieven zoals de door het Vrouwenelftal georganiseerde Vriendinnendag. Daarnaast is de functie van coördinator Vrouwen/Meisjesvoetbal gecreëerd om de afstand tussen het Vrouwenteam en de in de jeugd voetballende meisjes te verkleinen om zo een betere doorstroming te verkrijgen. 5.4 Verbeteren jeugdopleiding Om de jeugdopleiding structureel te verbeteren en daardoor de doorstroming van onze jeugdspelers naar de A-, B- en C-selectie te bevorderen, voorzien we de volgende middelen te moeten toepassen: De Voetbaltrainer De Voetbaltrainer is een online tool waarmee de trainers van Zwart-Wit 63 zelf een training kunnen samenstellen uit de meer dan 700 oefenvormen die het programma biedt. Hiermee kunnen trainers op eenvoudige wijze hun trainingen voorbereiden en

11 kunnen ook trainers met minder voetbalervaring een kwalitatief goede training verzorgen. Zwart-Wit 63 wil hiermee het algehele niveau van de trainingen verhogen met name bij de jongste jeugd. Bij de jongste jeugd zijn het vaak ouders met weinig tot geen voetbalervaring die de trainingen verzorgen. Zij krijgen hiermee een handvat om een goede training te verzorgen. Vanaf het seizoen werken de O8 t/m O12 secties hier al mee. Het gebruik van de Voetbaltrainer is vanaf het seizoen aan alle trainers aangeboden. Het is wenselijk dat zoveel mogelijk trainers hiermee gaan werken. Interne scouting Het belangrijkste doel van de interne scouting is om geen enkel talent verloren te laten gaan voor de vereniging. Hiertoe houdt de interne scouting zich voornamelijk bezig met gedurende het seizoen speuren naar spelers die de technische, tactische en sociale vaardigheden bezitten om als selectiespeler te fungeren. Daartoe worden vooral wedstrijden bezocht van de niet selectie-elftallen. De interne scouts zijn niet verantwoordelijk voor het indelen van de (selectie)teams. Zij geven enkel en alleen adviezen en dragen spelers aan waarvan zij vinden dat zij als selectiespeler zouden kunnen fungeren. Hierdoor wordt het selectiebeleid geïntensiveerd en zal het niveau van de teams stijgen. Zwart-Wit 63 is gedurende het seizoen gestart met het opzetten van de interne scouting. De interne scoutingsgroep bestaat uit een aantal onpartijdige personen en zal worden geleid door de Hoofd Jeugdopleidingen. Deze bewaakt de voortgang van de spelers (middels een Spelervolgsysteem), beheert het Spelervolgsysteem en zorgt dat trainers, leiders en interne scouts het Spelervolgsysteem invullen. Uiteindelijk leidt dit tot een advies inzake de indelingen van de teams. Door middel van interne scouting dient het prestatieve voetbal naar een hoger plan te worden gebracht. Talento (Spelervolgsysteem) Talento is een Spelervolgsysteem dat de club en trainers van een voetbalvereniging de mogelijkheid geeft om binnen één integraal systeem de prestatie van team en de individuele speler inzichtelijk te maken. Alle informatie is voor iedere betrokkene (onder andere trainer, leider, coördinator) beschikbaar en kan op een eenvoudige wijze worden gedeeld. De gehele ontwikkeling van een speler wordt, over de seizoenen, vastgelegd en is beschikbaar in het Spelersportfolio. Talento helpt ook bij de volledige administratie met betrekking tot de wedstrijden van een team (bijvoorbeeld opstelling maken en teamstatistieken vastleggen). Bij Zwart-Wit 63 kunnen alle teams vanaf het seizoen van Talento gebruikmaken. Voor de jeugdteams is dit vanaf het seizoen verplicht gesteld. Op deze wijze kan de ontwikkeling van de jeugdspelers bij Zwart-Wit 63 gedurende hun gehele jeugd gevolgd worden en kan gericht aandacht worden besteed aan de goed en minder ontwikkelde kanten van een speler. De interne scoutingsgroep zal vooral met Talento gaan werken en dit Spelervolgsysteem beheren.

12 O21/O23 competitie Zwart-Wit '63 beschikt over veel jeugdige, talentvolle spelers die op korte en middellange termijn door kunnen stromen naar het eerste elftal (A-selectie). Deze talenten zijn momenteel verdeeld over een aantal elftallen (1e, 2e, 3 e, JO19-1 en JO17-1). Om deze doorstroming te stimuleren en deze spelers nog beter te maken spelen de talenten onder 21 of 23 jaar in een aparte competitie waarin zij het tegen regionale verenigingen opnemen binnen dezelfde leeftijdscategorie. Het doel is om de beste jeugdspelers extra op te leiden zodat zij een positieve bijdrage kunnen en willen leveren aan de doelstelling van Zwart-Wit 63, namelijk om de jeugd en senioren de mogelijkheid te bieden de voetbalsport op een actieve wijze te bedrijven en zich daarin te verbeteren. Niveau trainers verhogen Veel jeugdtrainers hebben wel de praktische inzichten maar missen de theoretische bagage. Voor die trainers is het volgen van een (KNVB)-trainerscursus een uitkomst. Hierbij wordt ook aandacht besteed aan didactische en pedagogische vaardigheden. Daarom wil Zwart-Wit 63 de huidige en toekomstige trainers de gelegenheid bieden om cursussen te volgen. De Technische Commissie zal dit promoten onder de trainers, maar trainers kunnen hier ook zelf om vragen. Per trainer kan dan maatwerk worden geleverd. 5.5 Prestatief 3 e elftal Vanwege spelerstekorten is in het seizoen het prestatieve 3 e elftal opgeheven. Echter is in seizoen het 3 e elftal opnieuw geformeerd tot prestatieve C-selectie elftal. Het 3 e elftal fungeert als opleidingsteam voor jonge spelers. Idealiter zal het team voor ongeveer de helft bestaan uit oudere spelers die vanuit het 1 e en /of 2 e komen en lager willen voetballen en voor de helft uit jonge spelers die vanuit de O19-jeugd instromen. Hierbij hebben de oudere spelers de taak om de jonge spelers op te leiden en wegwijs te maken in het seniorenvoetbal.

13 6. Selectiebeleid en doorstroming Selectiebeleid Jeugd Zwart-Wit 63 wil naar een duidelijke en transparante selectieprocedure bij de jeugd. Onderstaande uitgangspunten zullen geleidelijk worden ingevoerd. De uitgangspunten zijn: - Zo min mogelijk selectiewedstrijden: door middel van een uitgebreide selectieprocedure gedurende het seizoen willen wij voorkomen dat de selectiewedstrijden aan het eind van het seizoen bepalend worden voor de indelingen. Selectiewedstrijden aan het eind van een seizoen leveren voor de spelers veel spanning en onduidelijkheden op. Daarnaast is het onwenselijk om op basis van één moment de selectie te baseren. Uiteraard zullen aan het eind van het seizoen oefenwedstrijden worden gespeeld, maar deze zullen niet bepalend zijn voor de indelingen; - Het streven is om medio juni de teamindelingen definitief bekend te maken voor het seizoen erop. Middelen hiervoor zijn: - Interne scouting: dit betekent dat op meerdere momenten door verschillende mensen wordt gekeken naar spelers. Deze interne scouts zullen het gehele seizoen op zaterdagen spelers beoordelen. Uiteraard wordt van selectietrainers, coördinatoren en de Hoofd Jeugdopleiding ook verwacht dat zij een goed beeld hebben van de spelers; - Spelervolgsysteem: trainers vullen minimaal 2x per jaar het formulier in. Ook interne scouts vullen het formulier in. Hiermee kan de ontwikkeling van spelers beter in kaart worden gebracht. Het is een hulpmiddel bij het selectiebeleid. Selectieprocedure De coördinator jeugd coördineert de selectieprocedure voor zijn sectie. De coördinator jeugd maakt ook een eerste conceptindeling van de teams. Hij betrekt hier vervolgens de Hoofd Jeugdopleidingen, trainers, Technische Commissie en interne scouts actief bij. In gezamenlijk overleg zullen deze personen tot een nadere, zorgvuldige indeling van de teams komen. In gevallen waar discussie ontstaat, kan de Hoofd Jeugdopleidingen of een lid van de Technische Commissie als onafhankelijke partij de knoop doorhakken. Doorschuiven van spelers in de jeugd Soms blijkt dat spelers, ondanks de zorgvuldigheid, toch niet in het juiste team zijn ingedeeld. Als dit wordt geconstateerd zal de coördinator jeugd van de betreffende sectie dit bespreken met de betreffende trainers/leiders en de ouders van de speler. Uiteindelijk is de coördinator jeugd degene die bepaalt in welk team een speler wordt ingedeeld, trainers/leiders hebben hierin slechts een adviserende rol. Lenen van spelers Het lenen van spelers gebeurt binnen de leeftijdsgroep en in overleg tussen de (selectie)trainers. Het hogere team bepaalt de positie(s) welke nodig is/zijn en het lagere team levert de benodigde speler(s). Indien de (selectie)trainers niet tot overeenstemming komen over de te lenen speler(s), neemt de coördinator jeugd een bindende beslissing. Doorstroming van O19-sectie naar senioren Elk seizoen zal een aantal O19-junioren doorstromen naar de senioren. De Technische Commissie zal samen met de trainer(s) van de JO19, de hoofdtrainer en de trainer van het 2 e bepalen voor welk selectieteam een speler in aanmerking komt.

14 Ook voor spelers vanuit de O19-junioren die niet in aanmerking komen voor een selectieteam zal door de Technische Commissie een passend recreantenteam worden gezocht. Dit is mede afhankelijk van de bezetting in de diverse recreantenteams en de wensen van de betreffende O19-speler. Uiteindelijk zal de Technische Commissie altijd de beslissende stem hebben in welk team een O19-speler wordt ingedeeld. Reden hiervoor is dat er een gelijke bezetting van alle teams moet zijn en dat hiermee ook wordt voorkomen dat spelers zelf gaan bepalen in welk team ze willen spelen. Ook het formeren van vriendenteams is alleen toegestaan als daarvoor vooraf goedkeuring is van de Technische Commissie. Selectiebeleid A-selectie De hoofdtrainer bespreekt met de Technische Commissie de gewenste samenstelling van de A-selectie voor het volgend seizoen. Hierbij wordt getracht een evenwichtige verdeling te krijgen voor zowel A- als B-selectie. De A-selectie zal in principe bestaan uit maximaal 18 spelers en maximaal 3 keepers. De Technische Commissie kan hier om moverende redenen van afwijken. Bij de samenstelling van de A-selectie wordt getracht om zo veel mogelijk eigen spelers in de A-selectie op te nemen. Bij het toevoegen van spelers aan de A- selectie wordt een afweging gemaakt waarbij de volgende volgorde wordt aangehouden: 1. Eerst spelers uit O19 jeugd; 2. Dan spelers van buitenaf met Zwart-Wit 63 verleden; 3. Dan ervaren spelers van buitenaf met een coachende rol; 4. Dan talentvolle, ambitieuze jonge spelers van buitenaf die hogerop willen. De selectie wordt bepaald door de hoofdtrainer en Technische Commissie waarbij de Technische Commissie uiteindelijk eindverantwoordelijk is.

15 Bijlage 1: Spelsystemen Bijlage 1a: zestallen De spelers maken bij de 08 t/m O10-pupillen voor het eerst kennis met een voetbalsysteem. We kiezen bij Zwart-Wit 63 in principe voor het systeem Dat wil zeggen 1 doelman, 1 verdediger, 2 buitenste/centrale middenvelder, 1 aanvallende middenvelder en een spits. Dit systeem geeft de beste veldbezetting en zorgt voor de meeste driehoekjes op het veld. Om iets verdedigender te spelen kan men ervoor kiezen om een extra verdediger op te stellen en 2 centrale middenvelders daarvoor neer te zetten zodat achterin een extra slot op de deur aanwezig is. Het systeem wordt dan Bijlage 1b: achttallen De O11- en O12-pupillen spelen vanaf seizoen tegen 8. Deze formatie is een vervolg op de 6 tegen 6 en sluit aan op de 11 tegen 11 dat vanaf de O13- pupillen wordt gespeeld. Bij 8 tegen 8 hanteren we de speelwijze Ook in dit systeem kan worden gekozen voor de meer verdedigende variant waarin een flankaanvaller een linie naar achteren wordt gezet naast de andere centrale middenvelder en er sprake is van 2 centrale spitsen. Het systeem wordt dan

16 Bijlage 1c: Elftallen Vanaf de O13-sectie wordt een mix van en gespeeld. Dit is de beste en meest logische bezetting van de ruimtes op het veld (de meeste driehoekjes ). Het verschil in deze twee systemen is dat de vrije verdediger inschuift naar het middenveld om daar een overtal te creëren. Het en heeft het maximaal aantal mogelijkheden tot driehoeken, zie hieronder. Ook bij 11 tegen 11 kan gekozen worden voor de iets meer verdedigende variant van Hiermee creëer je een mannetje extra op het middenveld. Meestal speelt één van de centrale middenvelders aanvallend om de spitsen te ondersteunen en de andere centrale middenvelder speelt dan verdedigend. De buitenste middenvelders moeten zowel aanvallen als verdedigen. Vaak wordt gekozen voor een ruit op het middenveld.

17 Bijlage 2: Met dank aan Dit Technisch Beleidsplan is mede tot stand gekomen door: Technische Commissie Hoofd Jeugdopleidingen Coördinatoren jeugd Bestuur Jeugdcommissie Redactie: Angenieta Garcia y Draijer Harold van den Os Nuij Visser Foto s: Wim Balke Grafische vormgeving: Publicita

cvv FIT Boys Voetbaltechnisch Beleidsplan

cvv FIT Boys Voetbaltechnisch Beleidsplan Voetbaltechnisch Beleidsplan 2017-2018 blad 2 uit 16 Voetbaltechnisch Beleidsplan 2017-2018 2017-2022. 2 blad 3 uit 16 Voorwoord Voor u ligt het voetbaltechnisch beleidsplan van c.v.v. Fit Boys. Dit plan

Nadere informatie

VOETBALTECHNISCH BELEIDSPLAN V.V. DIEREN

VOETBALTECHNISCH BELEIDSPLAN V.V. DIEREN VOETBALTECHNISCH BELEIDSPLAN V.V. DIEREN 2015-2020 VTBP 2014-2019 Dit voetbaltechnisch beleidsplan is samengesteld door de commissie Voetbal Technische Zaken (VTZ) van v.v. Dieren. Jaarlijks wordt deze

Nadere informatie

Technisch Voetbal Beleidsplan. Sportvereniging Duiveland

Technisch Voetbal Beleidsplan. Sportvereniging Duiveland Technisch Voetbal Beleidsplan Sportvereniging Duiveland Technische commissie S.V. Duiveland. Doel commissie De technische commissie is verantwoordelijk voor het technisch beleid van de vereniging voor

Nadere informatie

TECHNISCH BELEID s.v. LONGA 30. augustus 2013 - augustus 2016

TECHNISCH BELEID s.v. LONGA 30. augustus 2013 - augustus 2016 TECHNISCH BELEID s.v. LONGA 30 augustus 2013 - augustus 2016 23-7-2013 INHOUDSOPGAVE 1. Doelstellingen van s.v. LONGA 30. 3 2. Organisatiestructuur. 4 2.1 Organogram 4 2.2 Bestuur 5 2.3 Hoofd voetbalzaken

Nadere informatie

Beleid Technische Commissie VV Gilze Het selecteren en Indelen:

Beleid Technische Commissie VV Gilze Het selecteren en Indelen: Beleid Technische Commissie VV Gilze Het beleid van de Technische Commissie is een middel zijn om de doelstellingen van VV Gilze, te behalen. Door middel van dit document willen wij ons beleid transparant

Nadere informatie

Bij indeling van recreatieve teams: Teams op basis van gelijkwaardige kwaliteiten en leeftijdscategorie. Gelijkwaardige teams.

Bij indeling van recreatieve teams: Teams op basis van gelijkwaardige kwaliteiten en leeftijdscategorie. Gelijkwaardige teams. Selectiebeleid VV Gilze 2015 2020. Het selectiebeleid moet een middel zijn om de doelstellingen, die zijn bepaald in het technisch beleidsplan VV Gilze, te bereiken. Door middel van dit schrijven willen

Nadere informatie

Technisch jeugdbeleidsplan

Technisch jeugdbeleidsplan Technisch jeugdbeleidsplan Visie op jeugdvoetbal SC Varsseveld 2 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 5 2. Algemene visie en doelstellingen... 6 3. Organogram... 7 4. Samenstellen selectieteams... 8 5. De procedure

Nadere informatie

TECHNISCHE COMMISSIE STIPHOUT VOORUIT (pupillen en junioren)

TECHNISCHE COMMISSIE STIPHOUT VOORUIT (pupillen en junioren) TECHNISCHE COMMISSIE STIPHOUT VOORUIT (pupillen en junioren) DOELSTELLING Kwaliteitsverbetering in de (jeugd)opleiding en doorstroming naar de senioren Balans vinden en bewaken tussen recreatief en prestatief

Nadere informatie

JEUGD Selectiebeleid 2014-2017

JEUGD Selectiebeleid 2014-2017 JEUGD Selectiebeleid 2014-2017 Inhoudsopgave 1.0 Inleiding 3 1.1 Wat is selectie? 4 1.2 Waarom selecteren? 4 1.3 Selectie algemeen 4 1.4 Wat houdt selectie spelen in? 5 2.0 Doelstellingen 6 2.1 Uitgangspunten

Nadere informatie

Technisch beleidsplan senioren VV Serooskerke

Technisch beleidsplan senioren VV Serooskerke Technisch beleidsplan senioren VV Serooskerke 1. Algemeen 1.1 Inleiding Dit voetbaltechnisch beleidsplan maakt onderdeel uit van het algemene beleidsplan van de VV Serooskerke en is het raamwerk voor de

Nadere informatie

ALGEMEEN TECHNISCH BELEIDSPLAN

ALGEMEEN TECHNISCH BELEIDSPLAN ALGEMEEN TECHNISCH BELEIDSPLAN 2016 2020 INHOUDSOPGAVE pagina 1. Inleiding 3 2. Onze club 3 3. Onze missie 4 4. Visie De Blesse (voetbaltechnisch) 4 5. Technisch Hart 5 6. Doelstelling technisch beleidsplan

Nadere informatie

LONGA 30 op weg naar 2020 Voetbal technische aspecten 2015-2016

LONGA 30 op weg naar 2020 Voetbal technische aspecten 2015-2016 LONGA 30 op weg naar 2020 Voetbal technische aspecten 2015-2016 Pagina 1 van 10 Doelstelling van het proces Longa 30 op weg naar 2020 Longa 30 wil zich blijven ontwikkelen als een voetbalvereniging, die

Nadere informatie

Technisch beleidsplan voetbalvereniging Zuidland

Technisch beleidsplan voetbalvereniging Zuidland Voetbalvereniging Zuidland Door Eendracht Sterk Technisch beleidsplan voetbalvereniging Zuidland Door Eendracht Sterk opgericht 17 juni 1947 Presteren met Plezier 1 INDEX 1 Voorwoord 2 Visie 2.1. Organisatiestructuur

Nadere informatie

SV Heythuysen Selectiebeleid Jeugd.

SV Heythuysen Selectiebeleid Jeugd. SV Heythuysen Selectiebeleid Jeugd. (onderdeel van het verenigingsbeleidsplan) Inhoud Inleiding... 1 Uitgangspunten bij selectie... 1 Selectiecriteria... 2 Organisatie van het selectiebeleid.... 2 Verticale

Nadere informatie

SC Badhoevedorp Technisch Jeugdplan 2014-2017

SC Badhoevedorp Technisch Jeugdplan 2014-2017 SC Badhoevedorp Technisch Jeugdplan 2014-2017 Doel selectiebeleid Door het vastleggen van een aantal regels ten aanzien van het selecteren van jeugdspelers, wil de jeugdcommissie duidelijkheid en continuïteit

Nadere informatie

VOETBALTECHNISCH BELEIDSPLAN RKSV VOLKEL. Door het algemeen bestuur geaccordeerd op 06-05-2013.

VOETBALTECHNISCH BELEIDSPLAN RKSV VOLKEL. Door het algemeen bestuur geaccordeerd op 06-05-2013. VOETBALTECHNISCH BELEIDSPLAN RKSV VOLKEL Door het algemeen bestuur geaccordeerd op 06-05-2013. Dit voetbaltechnisch beleidsplan is samengesteld door de technische commissie (TC) van de rksv Volkel. Jaarlijks

Nadere informatie

2. TALENTONTWIKKELING BIJ DTS EDE

2. TALENTONTWIKKELING BIJ DTS EDE 2. TALENTONTWIKKELING BIJ DTS EDE 2.1 ONZE VISIE OP VOETBALLEN Speelwijze In het opleiden van onze jeugdspelers houden we rekening met de speelwijze van DTS Ede 1 (ons DTS- DNA ). Over het algemeen kenmerkt

Nadere informatie

HOOFDSTUK 5 COMMISSIE OPLEIDING EN VORMING (COV)

HOOFDSTUK 5 COMMISSIE OPLEIDING EN VORMING (COV) HOOFDSTUK 5 COMMISSIE OPLEIDING EN VORMING (COV) STRUCTUUR Hieronder wordt de structuur van de Commissie Opleiding en Vorming weergegeven. 5.1 HOOFDTAAK De hoofdtaak van de Commissie Opleiding en Vorming

Nadere informatie

Voetbaltechnische organisatie jeugdafdeling HVCH

Voetbaltechnische organisatie jeugdafdeling HVCH Voetbaltechnische jeugdafdeling wil de voetbaltechnische ontwikkeling zo goed als mogelijk ontwikkelen door een goede en structuur hiervoor in te richten. Deze structuur kenmerkt zich door de volgende

Nadere informatie

Voetbalbeleidsplan. Senioren Enter Vooruit

Voetbalbeleidsplan. Senioren Enter Vooruit Voetbalbeleidsplan Senioren Enter Vooruit 12 september 2013 Inhoud 1 Inleiding 2 Doel en missie Enter Vooruit 2.1 Missie 2.2 Algemene doelstellingen vanaf 2013 2.3 Seniorenvoetbal Omvang 3 Prestatieteams

Nadere informatie

Technisch beleidsplan senioren

Technisch beleidsplan senioren Technisch beleidsplan senioren Versie 1.1 Inhoud 1. Uitgangspunten VC Trynwâlden 2. Doelstellingen 3. Organisatie TC 3.1 Samenstelling TC 4. Wedstrijden & Selecties 5. Overgang junioren naar senioren 1.

Nadere informatie

HOOFDSTUK 5 TECHNISCHE COMMISSIE (TC)

HOOFDSTUK 5 TECHNISCHE COMMISSIE (TC) HOOFDSTUK 5 TECHNISCHE COMMISSIE (TC) 5.1 STRUCTUUR Hieronder wordt de structuur van de Technische Commissie weergegeven. Zie bijlage 5.1 Zie bijlage 5.2 voor Taakomschrijving Hoofdbestuurslid Technische

Nadere informatie

Technisch Verenigings Plan

Technisch Verenigings Plan Technisch Verenigings Plan V.V. Foreholte november 2013 0 WOORD VOORAF Het hoofdbestuur dankt allen die hun bijdrage hebben gegeven aan de totstandkoming van dit document. MISSIE V.V. Foreholte is een

Nadere informatie

Jeugd Opleidingsplan SV Lycurgus

Jeugd Opleidingsplan SV Lycurgus Jeugd Opleidingsplan SV Lycurgus Deel 1 Introductie Mark Boterman Versie 1.0 (oktober 2014) Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 1 1 Voorwoord... 2 2 Inleiding... 2 3 Uitgangspunten en doelstellingen... 3 3.1

Nadere informatie

Voetbalvisie D.O.S. Kampen

Voetbalvisie D.O.S. Kampen Voetbalvisie D.O.S. Kampen Algemeen: D.O.S. Kampen is een ambitieuze voetbalvereniging waar leden met veel plezier actief of passief bezig zijn met het voetbalspelletje. Deze voetbalvisie gaat over de

Nadere informatie

Meisjes- en vrouwenvoetbal SDV Barneveld. Beleidsplan

Meisjes- en vrouwenvoetbal SDV Barneveld. Beleidsplan Meisjes- en vrouwenvoetbal SDV Barneveld Beleidsplan 2016 2019 Versie 2.0 17 november 2015 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 1. Voorwoord... 3 2. Beleid meisjes- en vrouwenvoetbal... 4 2.1 Doelstellingen...

Nadere informatie

Hieronder volgt het meerjarenbeleid van de sportvereniging DFS te Opheusden.

Hieronder volgt het meerjarenbeleid van de sportvereniging DFS te Opheusden. MEERJARENBELEID s.v.d.f.s. Hieronder volgt het meerjarenbeleid van de sportvereniging DFS te Opheusden. Het gaat om een periode van 5 jaren. Dit beleidsplan bevat de jaren 2010-2015. In het eerste seizoen

Nadere informatie

Ambitieplan vv Winsum Commissie Voetbalzaken (CVZ)

Ambitieplan vv Winsum Commissie Voetbalzaken (CVZ) Ambitieplan vv Winsum 2017-2020 Commissie Voetbalzaken (CVZ) Ambitieplan Commissie Voetbalzaken vv Winsum 2017-2020 v.v. Winsum bestaat bijna 1 jaar en een goed moment om de voetbalambities van de club

Nadere informatie

Hoofdpunten Jeugdbeleid

Hoofdpunten Jeugdbeleid Hoofdpunten Jeugdbeleid 10-11-2015 Bestuur/Ben Schilder Context 1 Waarom? Onze jeugd = onze toekomst Voetbalteams (top én breedte) Kader (werving en behoud) (Toekomstige) sfeer, cultuur en identiteit van

Nadere informatie

SENIOREN. Inleiding. Doelstellingen

SENIOREN. Inleiding. Doelstellingen SENIOREN Inleiding In dit plan wordt de organisatie rondom het seniorenvoetbal van onze vereniging uitgewerkt, en is mede bedoeld om als leidraad voor zowel: bestuur, technische commissie, trainers, leiders,

Nadere informatie

Voetbaltechnisch beleidsplan. West Frisia

Voetbaltechnisch beleidsplan. West Frisia Voetbaltechnisch beleidsplan West Frisia 2013-2017 Samengesteld door: Werkgroep Voetbaltechnisch Beleid WF INHOUDSOPGAVE - Algemene beschrijving West Frisia - Missie, kernwaarden, doelen en voetbaltechnische

Nadere informatie

Beleidsplan Senioren. v.v. Sportclub Eefde

Beleidsplan Senioren. v.v. Sportclub Eefde Beleidsplan Senioren 2017 2020 Eefde, mei 2017 v.v. Sportclub Eefde Algemeen Het voetbaltechnisch beleidsplan van v.v. Sportclub Eefde bestaat uit onderdelen en elementen welke op het technisch gebied

Nadere informatie

Hoofdtrainer selectie (per selectiegroep) Selectietrainer + trainer overig team (per team)

Hoofdtrainer selectie (per selectiegroep) Selectietrainer + trainer overig team (per team) 2. De structuur 2.1 Organisatie De organisatie van de jeugdopleiding als volgt opgebouwd. De organisatorische aspecten zijn de verantwoordelijkheid van de jeugdcommissie. De jeugdcommissie valt onder het

Nadere informatie

Bruheze jeugdbeleidsplan 2011-2014 (organisatorische gedeelte)

Bruheze jeugdbeleidsplan 2011-2014 (organisatorische gedeelte) Bruheze jeugdbeleidsplan 2011-2014 (organisatorische gedeelte) Afdeling: jeugd bruheze April 2011 Versie 1.1 ORGANISATORISCHE DEEL 1. Inleiding 2. Verantwoordelijkheden 3. Hoofddoelstelling 4. Subdoelen

Nadere informatie

Beleidsplan Senioren LRC Leerdam 2014-2018

Beleidsplan Senioren LRC Leerdam 2014-2018 Beleidsplan Senioren LRC Leerdam 2014-2018 LRC Leerdam december 2014 1 Inhoudsopgave Voorwoord en visie 1. Algemene doelstelling van het technisch beleid 1.1. Doelstelling selectie elftallen 1.2. Doelstelling

Nadere informatie

VOETBALTECHNISCH BELEIDSPLAN RKSV VOLKEL. Door het algemeen bestuur geaccordeerd op , bijlage 4 geaccordeerd en toegevoegd op

VOETBALTECHNISCH BELEIDSPLAN RKSV VOLKEL. Door het algemeen bestuur geaccordeerd op , bijlage 4 geaccordeerd en toegevoegd op VOETBALTECHNISCH BELEIDSPLAN RKSV VOLKEL Door het algemeen bestuur geaccordeerd op 06-05-2013, bijlage 4 geaccordeerd en toegevoegd op 02-02-2015. Dit voetbaltechnisch beleidsplan is samengesteld door

Nadere informatie

Voetbal technisch beleid Jeugd

Voetbal technisch beleid Jeugd Voetbal technisch beleid Jeugd Inleiding Voor u ligt het technisch beleidsplan van de jeugdafdeling 't Vliegdorp uit Soesterberg. In dit plan staat beknopt en algemeen beschreven wat de doelstellingen

Nadere informatie

Jeugdplan S.V. Capelle. Wie de jeugd een kans geeft, heeft de toekomst!

Jeugdplan S.V. Capelle. Wie de jeugd een kans geeft, heeft de toekomst! Jeugdplan S.V. Capelle 2013-2018 Je Wie de jeugd een kans geeft, heeft de toekomst! 1 Inleiding en aanleiding Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst! 1.1 Doelstelling van dit jeugdplan Dit is het jeugdplan

Nadere informatie

Visie en beleidsplan Jeugdopleiding sv Juliana 31

Visie en beleidsplan Jeugdopleiding sv Juliana 31 Visie en beleidsplan 2017-2020 Jeugdopleiding sv Juliana 31 De jeugdopleiding neemt een belangrijke positie in binnen de vereniging. Er wordt veel waarde gehecht aan kwalitatief goede jeugdspelers die

Nadere informatie

5.1 TAAKOMSCHRIJVING HOOFDBESTUURSLID TECHNISCHE ZAKEN

5.1 TAAKOMSCHRIJVING HOOFDBESTUURSLID TECHNISCHE ZAKEN BIJLAGE 5 TAKEN PER FUNCTIE TECHNISCHE COMMISSIE 5.1 TAAKOMSCHRIJVING HOOFDBESTUURSLID TECHNISCHE ZAKEN Is lid van het hoofdbestuur; Is verantwoordelijk voor het totale voetbaltechnische beleid binnen

Nadere informatie

Voetbalbeleidsplan 2011-2015. Oog op de toekomst, actie voor morgen

Voetbalbeleidsplan 2011-2015. Oog op de toekomst, actie voor morgen Oog op de toekomst, actie voor morgen Agenda 1. Opening/inleiding 2. Terugblik opbrengst beleidsavond februari 2010 3. Doelstellingen voetbal beleidsplan 2011 2015 4. Vragenronde 5. Afsluiting Overige

Nadere informatie

Technische seniorenbeleid MVC' (versie 2.0) 1

Technische seniorenbeleid MVC' (versie 2.0) 1 Technische seniorenbeleid MVC'19 2017-2022 (versie 2.0) 1 Inhoud Algemene uitgangspunten Visie in relatie tot ambitie Afspraken binnen alle categorieën Selectie MVC 19 Doelmannen selectie MVC 19 Derde

Nadere informatie

Jeugd Opleidingsplan SV Lycurgus

Jeugd Opleidingsplan SV Lycurgus Jeugd Opleidingsplan SV Lycurgus Deel 7 Selectiebeleid Mark Boterman Versie 1.0 (oktober 2014) Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 1 1 Inleiding... 2 2 Uitgangspunten van het selectiebeleid... 2 3 Selectiecriteria...

Nadere informatie

De volgende teams worden benoemd als selectieteam: A1 B1 - C1 D1 D2. Hierbij zullen de 2 e teams in elke leeftijdscategorie de schaduwteams vormen.

De volgende teams worden benoemd als selectieteam: A1 B1 - C1 D1 D2. Hierbij zullen de 2 e teams in elke leeftijdscategorie de schaduwteams vormen. Selectiebeleid Bij RKSV Mierlo-Hout wordt onderscheid gemaakt tussen prestatieteams en recreatieteams. Voor de prestatieteams worden spelers geselecteerd. Achter de prestatieteams worden recreatieteams

Nadere informatie

Kernwaarden Wij vinden het belangrijk dat leden, sponsoren en supporters ons ervaren en herkennen als

Kernwaarden Wij vinden het belangrijk dat leden, sponsoren en supporters ons ervaren en herkennen als STRATEGIE 2012-2015 Missie (Wie zijn wij) Voor de vereniging en haar leden de positie van S.V.M.E. in de Eijsdense gemeenschap verankeren, waardoor de toekomst wordt gegarandeerd. S.V.M.E. is een vereniging

Nadere informatie

Technisch Beleidsplan Concept VV Gorredijk

Technisch Beleidsplan Concept VV Gorredijk Technisch Beleidsplan 2017 2020 Concept VV Gorredijk v.v. Gorredijk 2017-2020 pag. 1 Inhoud Inhoudsopgave Inhoud...2 1. Inleiding...3 2. Prestatiegericht voetbal (eerste en tweede elftal)...4 2.1 Doelstelling...4

Nadere informatie

Beleidsplan senioren. r.k.v.v. H.S.C. 28

Beleidsplan senioren. r.k.v.v. H.S.C. 28 Beleidsplan senioren r.k.v.v. H.S.C. 28 September 2009 Technisch beleidsplan r.k.v.v. H.S.C. 28 Pagina 1 Technisch beleid senioren INLEIDING De afgelopen jaren is verschillende keren een discussie gevoerd

Nadere informatie

JEUGDOPLEIDINGSPLAN 2018 TECHNISCH JEUGDCOORDINATOR

JEUGDOPLEIDINGSPLAN 2018 TECHNISCH JEUGDCOORDINATOR JEUGDOPLEIDINGSPLAN 2018 TECHNISCH JEUGDCOORDINATOR SVN BTB/Consultancy 2018 Prestatie-indicatoren en hoofdtaken Prestatie-indicatoren Hoofdtaken Bezetting technisch kader Groei jeugdafdeling Gestreefd

Nadere informatie

Presentatie Jeugd Opleidingsplan R.K.H.B.S.

Presentatie Jeugd Opleidingsplan R.K.H.B.S. Presentatie Jeugd Opleidingsplan R.K.H.B.S. Bedoeling van de avond (donderdag 26 februari 2015) Het bespreken van de uitgangspunten van het nieuwe jeugdopleidingsplan van R.K.H.B.S. De rode lijn voor de

Nadere informatie

INDELINGEN / ACHTERGROND F-JEUGD & E-JEUGD SSS 18 SEIZOEN 2015-2016 WO 16 DEC 2016

INDELINGEN / ACHTERGROND F-JEUGD & E-JEUGD SSS 18 SEIZOEN 2015-2016 WO 16 DEC 2016 WO 16 DEC 2016 INDELINGEN / ACHTERGROND F-JEUGD & E-JEUGD SSS 18 SEIZOEN 2015-2016 AGENDA Voorstellen Inleiding Doel Uitleg selecteren / indeling Selectiebeleid/-criteria Indelingscriteria (selectie /

Nadere informatie

Standpunten inzake intern beleid: indeling ploegen, doorstroming jeugdspelers

Standpunten inzake intern beleid: indeling ploegen, doorstroming jeugdspelers 1. Indeling Gebeurt op basis van: kalenderleeftijd. biologische leeftijd (gestalte, vaardigheden, enz.). evaluatie van de speler, progressiemarge, beleving voetbalingesteldheid Indeling van ploegen Aantal

Nadere informatie

Technisch Beleidsplan RKsv Wittenhorst

Technisch Beleidsplan RKsv Wittenhorst Technisch Beleidsplan 2017-2020 RKsv Wittenhorst Inhoudsopgave Pagina Voorwoord 3 1 Inleiding 4 2 Strategisch kader jeugdopleiding 5 3 Strategisch kader senioren 7 4 Strategisch kader vrouwen 8 5 Speerpunten

Nadere informatie

(Jeugd-) Beleidsplan Voetbalvereniging Neerlandia 31

(Jeugd-) Beleidsplan Voetbalvereniging Neerlandia 31 (Jeugd-) Beleidsplan Voetbalvereniging Neerlandia 31 Auteur : Jolanda Brokx, Oscar Schouten Versie : 1.1 Datum : april 2015 Contents 2. Inleiding... 3 3. Visie... 3 4. Verenigingsstructuur... 3 5. Aantal

Nadere informatie

Handleiding voor jeugdtrainers KSV 2014-2017

Handleiding voor jeugdtrainers KSV 2014-2017 Handleiding voor jeugdtrainers KSV 2014-2017 Inhoudsopgave 1.0 Inleiding 3 1.1 Trainers 4 1.2 Hoofd trainer 4 1.3 Assistent trainer 4 1.4 Keeper trainer 4 1.5 Verenigingstrainer 5 2 1.0 Inleiding In het

Nadere informatie

Toekomst SVMM Voetbal Jeugd en Senioren (Vanaf seizoen 2009/2010 t/m 2010/2011) Definitief. 20 april 2009 (versie 1.0)

Toekomst SVMM Voetbal Jeugd en Senioren (Vanaf seizoen 2009/2010 t/m 2010/2011) Definitief. 20 april 2009 (versie 1.0) Contourennota Toekomst SVMM Voetbal Jeugd en Senioren (Vanaf seizoen 2009/2010 t/m 2010/2011) Definitief 20 april 2009 (versie 1.0) INHOUDSOPGAVE Blz. 1. INLEIDING 3. 2. TOEKOMST SENIOREN SVMM VOETBAL

Nadere informatie

Kolping Boys Technisch Beleid wij presteren omdat ik beter wil worden

Kolping Boys Technisch Beleid wij presteren omdat ik beter wil worden Kolping Boys Technisch Beleid 2017-2021 wij presteren omdat ik beter wil worden Definitieve versie 1.0 augustus 2017 Inhoud 1. Voorwoord... 4 2. Missie, Kernwaarden en Visie... 4 2.1. Missie... 4 2.2.

Nadere informatie

Functie-omschrijvingen technische zaken

Functie-omschrijvingen technische zaken Functie-omschrijvingen technische zaken AFDELING SENIOREN Functie 1.5.1 Bestuurslid Technische zaken senioren - Is lid van het hoofdbestuur. - Geeft sturing aan de afdeling senioren mannen/vrouwen. - Fungeert

Nadere informatie

Voetbalvereniging de Blokkers. Beleidsplan Meisjes- en Damesvoetbal

Voetbalvereniging de Blokkers. Beleidsplan Meisjes- en Damesvoetbal Voetbalvereniging de Blokkers Beleidsplan Meisjes- en Damesvoetbal Inhoudsopgave Inleiding pag. 2 Missie pag. 3 Organisatie pag. 4 Beleidsdoelstellingen pag. 5 1. Inleiding Het meisjes- en damesvoetbal

Nadere informatie

Technisch Beleidsplan ST Beilen/Fit Boys

Technisch Beleidsplan ST Beilen/Fit Boys Technisch Beleidsplan ST Beilen/Fit Boys 2019-2020 1 Inhoud Voorwoord 1. ST Beilen/FitBoys 3 2. Technische Commissie 4 3. Visie 5 4. Het indelingsbeleid 6 4.1 ST. Dames 4.2 ST Meisjes 4.3 Selectiecriteria

Nadere informatie

Jeugdbeleidsplan Hockeyclub Amstelveen

Jeugdbeleidsplan Hockeyclub Amstelveen Jeugdbeleidsplan Hockeyclub Amstelveen 2015-2018 14 maart 2015 1 Inleiding Voor u ligt het Jeugdbeleidsplan van MHC Amstelveen. Dit plan is gemaakt door de Technische Commissie (TC) in samenspraak met

Nadere informatie

Selectiebeleid en indelingscriteria Viod (pupillen E- F- Rabo)

Selectiebeleid en indelingscriteria Viod (pupillen E- F- Rabo) Selectiebeleid en indelingscriteria Viod (pupillen E- F- Rabo) 1 Doelstelling selectiebeleid Het selectiebeleid maakt duidelijk hoe de jeugdteams bij Viod worden samengesteld. De doelen die we bij Viod

Nadere informatie

Technisch Beleidsplan ST Beilen/Fit Boys 2018

Technisch Beleidsplan ST Beilen/Fit Boys 2018 Technisch Beleidsplan ST Beilen/Fit Boys 2018 1 Inhoud Voorwoord 1. ST Beilen/FitBoys 3 2. Technische Commissie 4 3. Visie 5 4. Het indelingsbeleid 7 4.1 ST. Dames 4.2 ST Meisjes 4.3 Selectiecriteria en

Nadere informatie

VOORBEREIDING op een seizoen

VOORBEREIDING op een seizoen PROCEDURE VOORBEREIDING op een seizoen Procedure van elftal evaluatie binnen een seizoen en de voorbereiding naar een nieuw seizoen. 1 Jeugdplan SV Hoofddorp/jan10 Inhoudsopgave: De voorbereiding op het

Nadere informatie

Voetbaltechnisch Beleidsplan. FC Castricum

Voetbaltechnisch Beleidsplan. FC Castricum Voetbaltechnisch Beleidsplan FC Castricum 1 INHOUDSOPGAVE Clubdoelstelling 3-4 Voetbaltechnisch beleid 5 Spelintenties FC Castricum 6-7 Seniorenselectie 8-9 Seniorenrecreatie 10 Jeugdopleiding 11 Jeugdselectie

Nadere informatie

SC Lemele Voetbalbeleidsplan

SC Lemele Voetbalbeleidsplan SC Lemele Voetbalbeleidsplan 2010-2015 Versie 2010/2011 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 1. Inleiding... 3 2. Doelstellingen SC Lemele... 3 2.1 Beschrijving vereniging... 3 2.2 Doelstellingen technisch

Nadere informatie

Technisch Beleidsplan HDS

Technisch Beleidsplan HDS Technisch Beleidsplan HDS 2016-2019 Technisch Beleidsplan : versie 1.0 Datum opmaak : 22 september 2016 Opstellers : TC jeugd, TC senioren, trainer HDS 1 en sectiecoördinatoren 1 1. Inhoudsopgave 1. Inhoudsopgave

Nadere informatie

SDOB Jeugdopleiding. SDOB is een vooruitstrevende en toonaangevende voetbalopleiding voor de regio Waterland en omstreken.

SDOB Jeugdopleiding. SDOB is een vooruitstrevende en toonaangevende voetbalopleiding voor de regio Waterland en omstreken. Missie, Visie & Doelstellingen Missie SDOB is een vooruitstrevende en toonaangevende voetbalopleiding voor de regio Waterland en omstreken. SDOB is vooruitstrevend op het gebied van: Trainingsmethodes

Nadere informatie

STRATEGISCH BELEIDSPLAN. UDI 19 Beter Bed Seizoenen 2009 / 2014

STRATEGISCH BELEIDSPLAN. UDI 19 Beter Bed Seizoenen 2009 / 2014 Opgesteld: Versie nr. 12 STRATEGISCH BELEIDSPLAN UDI 19 Beter Bed Seizoenen 2009 / 2014 STRATEGISCH PLAN UDI 19 Beter Bed INHOUDSOPGAVE: - INLEIDING - MISSIE - VISIE - DOELSTELLINGEN - TIJDSPAD / ACTIES

Nadere informatie

Technisch Beleidsplan 2017 vv Friese Boys. Voorwoord

Technisch Beleidsplan 2017 vv Friese Boys. Voorwoord Voorwoord Dit seniorenbeleidsplan is gericht op de gehele seniorenafdeling van Friese Boys en vormt met het jeugdbeleidsplan de rode draad van de vereniging voor voetbaltechnische- en organisatorische

Nadere informatie

JEUGDBELEIDSPLAN 2014-2017

JEUGDBELEIDSPLAN 2014-2017 JEUGDBELEIDSPLAN 2014-2017 Inhoudsopgave 1.0 Inleiding 3 2.0 Missie, visie en doelstellingen 4 2.1 Missie 5 2.2 Visie 5 2.3 Doelstellingen 6 3.0 De jeugdteams algemeen 6 3.1 Selectieteams, schaduwteams

Nadere informatie

Technisch Jeugdvoetbal Beleidsplan

Technisch Jeugdvoetbal Beleidsplan Technisch Jeugdvoetbal Beleidsplan INHOUDSOPGAVE INLEIDING 3 HOOFDSTUK 1 DOELSTELLINGEN 1.1 Doelstelling Technisch Jeugdvoetbal Beleidsplan 4 1.2 Doelstelling per leeftijdscategorie 4 HOOFDSTUK 2 KWALIFICATIES,

Nadere informatie

Technisch beleidsplan senioren MVV

Technisch beleidsplan senioren MVV Technisch beleidsplan senioren MVV 58 2015-2018 Inhoudsopgave 1. Inleiding De leden van MVV 58 mogen van het bestuur verwachten dat men visie heeft voor de langere termijn. Derhalve heeft het bestuur reeds

Nadere informatie

Technisch Beleidsplan

Technisch Beleidsplan Technisch Beleidsplan 2012-2015 1 Inhoud 1. Inleiding 3 2. Prestatiegericht voetbal 4 2.1 Doelstelling 4 2.2 Selectiecriteria 4 2.3 Trainingsopkomst 4 2.4 Ontwikkeling en doorstroming 4 2.5 Elftal onder

Nadere informatie

Technisch beleidsplan senioren GVV 63

Technisch beleidsplan senioren GVV 63 Scoren met GVV 63 in seizoen 2018/2019 Namens: Technische Commissie senioren Versie: 1.0 Datum: 01-04-2018 Inhoudsopgave Voorwoord 3 1.0 Inleiding 4 1.1 Waarom een technisch beleidsplan 4 2.0 Missie en

Nadere informatie

Selectiebeleid UVV Jeugdvoetbal

Selectiebeleid UVV Jeugdvoetbal Selectiebeleid UVV Jeugdvoetbal 1 Inleiding Het bevorderen van het spelplezier van onze spelers, van jong tot oud, staat binnen UVV Voetbal voorop. Binnen de mogelijkheden van onze vereniging streven wij

Nadere informatie

Beleid meisjes- en vrouwenvoetbal csv Be Quick Dokkum

Beleid meisjes- en vrouwenvoetbal csv Be Quick Dokkum Beleid meisjes- en vrouwenvoetbal csv Be Quick Dokkum Wij gaan voor goud, zilver en brons, meisjes- en vrouwenvoetbal hoort bij ons - 1 - Voorwoord Voor u ligt de beschrijving van het beleid voor het meisjes-

Nadere informatie

INTERNE SCOUTING

INTERNE SCOUTING INTERNE SCOUTING 2017-2018 RKVV WILHELMINA (Versie 1, 09 april 2017) Beleidsplan TC Wilhelmina Page 1 Interne scouting Interne scouting richt zich met name op het bevorderen van de doorstroom van niet

Nadere informatie

Visiedocument Jeugdvoetbal V.V.Rhoon 2013-2018

Visiedocument Jeugdvoetbal V.V.Rhoon 2013-2018 Visiedocument Jeugdvoetbal V.V.Rhoon 2013-2018 1 Inhoudsopgave Inhoud Voorwoord... 3 Missie... 4 Visie... 4 Doelstellingen jeugdplan... 6 Doel 1: Betere spelers/speelsters... 6 Resultaten... 6 Inspanningen...

Nadere informatie

Selectieprocedure binnen handbalvereniging SV Zeeburg en indeling overige teams

Selectieprocedure binnen handbalvereniging SV Zeeburg en indeling overige teams Selectieprocedure binnen handbalvereniging SV Zeeburg en indeling overige teams Inleiding Wie voor SV Zeeburg kiest voor plezier én ambitie; plezier omdat wij kiezen voor attractief handbal, snel, dynamisch,

Nadere informatie

ROOD GELE KLEUREN. Voetbaltechnisch Beleidsplan

ROOD GELE KLEUREN. Voetbaltechnisch Beleidsplan Inhoudsopgave. Voorwoord 1. Visie VV Rozenburg..2 2. Missie.2/3 3. Doelstelling in Algemene Zin.3 4. Visie voetbaltechnische zaken VV Rozenburg 3 5. Doelstellingen m.b.t. selectie voetbal VV Rozenburg..4

Nadere informatie

BIJLAGE 5 TAKEN PER FUNCTIE COV 5.1 HOOFD COV

BIJLAGE 5 TAKEN PER FUNCTIE COV 5.1 HOOFD COV BIJLAGE 5 TAKEN PER FUNCTIE COV 5.1 HOOFD COV Kartrekker bij het ontwikkelen / innoveren van het technisch beleid Aanspreekpunt binnen de vereniging m.b.t. opleiding en vorming op voetbaltechnisch gebied

Nadere informatie

TECHNISCH BELEID VV HONTENISSE

TECHNISCH BELEID VV HONTENISSE TECHNISCH BELEID VV HONTENISSE Inhoudsopgave 1. Inleiding... 3 2. Doelstelling... 4 3. Afspraken... 5 a. Indeling elftallen.... 5 b. Bepalen wedstrijdselectie.... 5 c. Overige zaken... 5 4. Randvoorwaarden...

Nadere informatie

VOETBALBELEIDSPLAN V.V. WIELDRECHT INHOUDSOPGAVE:

VOETBALBELEIDSPLAN V.V. WIELDRECHT INHOUDSOPGAVE: VOETBALBELEIDSPLAN V.V. WIELDRECHT 2013 2018 INHOUDSOPGAVE: 1. Inleiding 2. Visie en doelstellingen 3. Organisatie, taken en verantwoordelijkheden 4. Speelwijze 5. Respect. Normen en waarden. 1 1. INLEIDING

Nadere informatie

Meiden- en vrouwenvoetbal SEH. Beleidsplan

Meiden- en vrouwenvoetbal SEH. Beleidsplan Meiden- en vrouwenvoetbal SEH Beleidsplan 2018 2025 Versie 2.0 21 februari 2018 1 INHOUDSOPGAVE Inhoudsopgave... 2 1. Voorwoord... 3 2. Beleid meiden- en vrouwenvoetbal... 4 2.1 Visie... 4 2.2 Missie...

Nadere informatie

Selectiebeleid en -procedure mbt Jeugdopleiding UDI 19 BB 2012 / 2013;

Selectiebeleid en -procedure mbt Jeugdopleiding UDI 19 BB 2012 / 2013; Selectiebeleid en -procedure mbt Jeugdopleiding UDI 19 BB 2012 / 2013; SELECTIEBELEID EN PROCEDURES T.B.V. DE JEUGDOPLEIDING UDI 19 BB; Om eenduidigheid te verkrijgen voor alle betrokkenen bij de Jeugdopleiding

Nadere informatie

Bijlage 4 Inventarisatie van door jeugdbestuur uit te werken punten (hoofdstuk 5)

Bijlage 4 Inventarisatie van door jeugdbestuur uit te werken punten (hoofdstuk 5) De Commissie heeft vanuit de moederverenigingen op het gebied van de organisatie rondom voetbal de nodige informatie verzameld. Daarnaast heeft de Commissie intern op basis van discussie een aantal inzichten

Nadere informatie

Sport Vereniging Langbroek

Sport Vereniging Langbroek Sport Vereniging Langbroek Beleidsplan 2011/2012 INHOUDSOPGAVE 1. Inleiding... 2. Doelstelling... 3. Voorwaarden voor continuïteit... 4. Afspraken voetbaltechnisch beleid... 5. Fair Play beleid KNVB...

Nadere informatie

Jeugdtechnisch - beleidsplan

Jeugdtechnisch - beleidsplan Jeugdtechnisch - beleidsplan BELEIDSPLAN VOETBALTECHNISCHE ZAKEN SAMENVATTING 1 Inleiding Dit beleidsplan geeft aan hoe de komende jaren vorm wordt gegeven aan de voetbalopleiding van v.v. t Vliegdorp

Nadere informatie

Plan van Aanpak. Jeugdbeleidsplan SV Steenwijkerwold

Plan van Aanpak. Jeugdbeleidsplan SV Steenwijkerwold Jeugdbeleidsplan SV Steenwijkerwold Opdrachtgever : Bestuur SV Steenwijkerwold Versie : 1.0 Status : Definitief Datum : Oldemarktseweg 92 8341 SH Steenwijkerwold 0521 588 596 Telefoon info@svsteenwijkerwold.nl

Nadere informatie

Voorzitter JC. De voorzitter TCJ (Technische Commissie Jeugd) heeft structureel een eigen commissie en neemt zitting in de Jeugdcommissie.

Voorzitter JC. De voorzitter TCJ (Technische Commissie Jeugd) heeft structureel een eigen commissie en neemt zitting in de Jeugdcommissie. Samenstelling, werkwijze en taken Jeugdcommissie 1) Algemeen De Jeugdcommissie is eindverantwoordelijk voor het reilen en zeilen van het gehele jeugdvoetbal van de vereniging. De Jeugdcommissie moet vooral

Nadere informatie

Seniorenbeleid voetbalvereniging Ropta Boys (Heren)

Seniorenbeleid voetbalvereniging Ropta Boys (Heren) Seniorenbeleid voetbalvereniging Ropta Boys (Heren) Versie 2.0 (23-09-2016) Beleidsplan Senioren (Heren) v.v. Ropta Boys 1/13 Versie Datum Laatste wijziging Auteur 2.0 23-09-2016 Aanvulling n.a.v. input

Nadere informatie

TECHNISCH BELEIDSPLAN

TECHNISCH BELEIDSPLAN TECHNISCH BELEIDSPLAN S.V. MZC'11 te Zierikzee Sportpark Den Hogen Blok Lange Blokweg 29 4301 NW ZIERIKZEE Tel.: 0111-450235 (wedstrijdsecretariaat) Tel.: 0111-450236 (kantine) Website: www.mzc.11.nl Email:

Nadere informatie

Zwaluw VFC. Voetbaltechnisch beleidsplan

Zwaluw VFC. Voetbaltechnisch beleidsplan Zwaluw VFC Voetbaltechnisch beleidsplan 2017 2021 Voetbaltechnisch beleidsplan 2017 2021 Inhoudsopgave Inleiding 1 Missie & Visie... 4 1.1 Missie... 1.2 Visie... 1.3 Algemene doelstelling prestatiegerichte

Nadere informatie

Een belangrijk motto binnen de hockeyclub, om het Jeugdplan goed uit te voeren, is dan ook; Vrijwillig, maar niet vrijblijvend!

Een belangrijk motto binnen de hockeyclub, om het Jeugdplan goed uit te voeren, is dan ook; Vrijwillig, maar niet vrijblijvend! JEUGDPLAN MHCH Algemeen: De belangrijkste redenen waarom MHC Heesch enige tijd geleden heeft besloten om het beleid van het Jeugdplan toe te passen binnen de hockeyclub zijn; Er is een sterke groei bij

Nadere informatie

Selectiebeleid 2012-2015

Selectiebeleid 2012-2015 v.v. Flevo Boys Selectiebeleid 2012-2015 Naar een transparant en rechtvaardig selectiebeleid Matthias Frankema, Hoofd jeugdopleiding 1-9-2012 Flevo Boys, een club met ambitie v.v. Flevo Boys in Emmeloord

Nadere informatie

BELEIDSPLAN EN REGLEMENT TECHNISCHE COMMISSIE S.V. N.O.A.D. 32

BELEIDSPLAN EN REGLEMENT TECHNISCHE COMMISSIE S.V. N.O.A.D. 32 BELEIDSPLAN EN REGLEMENT TECHNISCHE COMMISSIE S.V. N.O.A.D. 32 WIJK EN AALBURG, OKTOBER 2017 Tel. 0416-691601 www.noad32.nl 1 INHOUDSOPGAVE Voorwoord 3 1. Beschrijving s.v. N.O.A.D. 32 4 2. Samenstelling

Nadere informatie

SHH Herten ALGEMENE ZAKEN JEUGDBELEIDSPLAN. S H H J e u g d b e l e i d s p l a n

SHH Herten ALGEMENE ZAKEN JEUGDBELEIDSPLAN. S H H J e u g d b e l e i d s p l a n SHH Herten ALGEMENE ZAKEN JEUGDBELEIDSPLAN ALGEMENE ZAKEN JEUGDBELEIDSPLAN Inleiding SHH wil graag de jeugdopleiding op een hoger niveau brengen. Uit inventarisaties bleek dat er vooral behoefte is aan

Nadere informatie

Jeugdplan. V.V. Spaubeek

Jeugdplan. V.V. Spaubeek Jeugdplan V.V. Spaubeek 2017-2020 Voorwoord Dit Jeugdplan is een hulpmiddel om de jeugd van V.V. Spaubeek op een verantwoorde manier met veel plezier (beleving), een gestructureerde voetbalopleiding aan

Nadere informatie

Voetbal en Atletiekvereniging Pax - afdeling Jeugd

Voetbal en Atletiekvereniging Pax - afdeling Jeugd JEUGDBELEIDSPLAN 2012-2016 OKTOBER 2012 Het jeugdbestuur van V.en.A.V. Pax heeft in nauwe samenwerking met de Technische Commissie Jeugd (TCJ) van V.en.A.V. Pax een nieuw (technisch) jeugdbeleidsplan opgesteld

Nadere informatie