TECHNISCH BELEIDSPLAN

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "TECHNISCH BELEIDSPLAN"

Transcriptie

1 TECHNISCH BELEIDSPLAN S.V. MZC'11 te Zierikzee Sportpark Den Hogen Blok Lange Blokweg NW ZIERIKZEE Tel.: (wedstrijdsecretariaat) Tel.: (kantine) Website:

2 1. INLEIDING Voor u ligt het Technisch Beleidsplan van MZC'11. Dit plan beoogt inzicht te geven in de organisatie van de afdeling en inhoud aan de wijze waarop de gestelde doelstellingen gerealiseerd kunnen worden. De eerste versie van dit voetbaltechnisch beleidsplan is samengesteld door de technische commissie van MZC'11 in november Na goedkeuring van het bestuur van MZC 11 is dit beleidsplan geïmplementeerd in de seniorenafdeling en de jeugdafdeling van de vereniging per Jaarlijks wordt de definitieve versie door de Technische Commissie geüpdate en in de eerste TC vergadering voor het nieuwe seizoen bekrachtigd.dit voetbaltechnisch beleidsplan is een plan waarin alle onderdelen en elementen, welke op het technisch beleid van MZC'11 van toepassing zijn, omschreven staan. Dit voetbaltechnische beleidsplan is het raamwerk voor de gehele vereniging en zal als zodanig worden bewaakt op inhoud en uitvoering door de Technische Commissie.

3 2. INHOUDSOPGAVE 1. Inleiding 2. Inhoudsopgave 3. Beschrijving s.v..mzc'11 4. Technische Commissie 5. Visie technisch beleidsplan 6. Doelstelling technisch beleidsplan 7. Het opleiden van jeugdvoetballers / -sters 8. Het indelingsbeleid 9. Het begeleiden van senioren, junioren en pupillen 10. Werving en opleiding 11. Keepertraining 12. Scouting 13. Trainingen en wedstrijden 14. Aanbod activiteiten binnen de vereniging 15. Medische begeleiding 16. Randvoorwaarden technisch beleidsplan 17. Tot slot Bijlage I en II 1. Organigram 2. Kaderboekje s.v. MZC 11.

4 3. Beschrijving s.v. MZC'11 MZC'11 is met een ledenaantal van ongeveer 650 leden de grootste voetbalvereniging van Schouwen- Duiveland. Het aantal teams dat uitkomt in de KNVB competitie bedraagt in het jaar 2012 liefst 38 teams verdeeld over: 9 seniorenteams (7 herenteams en 2 vrouwenteams) 10 juniorenteam (8 jongensteams en 2 meisjesteams) 18 pupillenteams (17 jongensteams en 1 meisjesteam) 1 G-voetbalteam. Het eerste elftal senioren (heren) komt uit in de 3e klasse KNVB zaterdagcompetitie. Het tweede elftal (heren) in de reserve 3e klasse en het derde elftal (heren) in de reserve 4e klasse. De overige herenteams in de reserve 5 e klasse. De A1, B1, C1 en E1 jeugd (jongens) komen uit in de 1 e klasse en de D1 in de 2 e klasse. Meisjes A1 en meisjes C1 komen uit in de 2 e klasse, meisjes D1 in de 1 e klasse. Er kan binnen MZC 11 zowel op prestatief, als wel op recreatief niveau gevoetbald worden. MZC'11 is bovendien een club met een jeugdafdeling, waar het opleiden van individuele spelers prioriteit heeft. Bij de senioren is het eerste elftal (heren en vrouwen!) een prestatieteam. Het tweede elftal is een opleidingsteam, de overige teams spelen recreatief. Trainingen van selectieteams vinden plaats volgens een vast rooster, welke aan het begin van het seizoen wordt vastgesteld. Ze worden geleid door een volgens de KNVB opgeleide trainersstaf. De accommodatie bestaat uit een verlicht hoofdveld met daarnaast 4 speelvelden (waarvan 2 met verlichting) en een goed verlicht trainingsveld. De 2 verlichte speelvelden worden ook voor trainingen gebruikt. Naast de kantine zijn er 12 kleedlokalen, 4 scheidsrechterslokalen, een tribune, een EHBO-ruimte en een vergaderruimte /wedstrijdsecretariaat.

5 4. Technische Commissie De Technische Commissie bewaakt de inhoud en uitvoering van het Technisch Beleidsplan. De Technische Commissie van de afdeling voetbal bestaat uit de volgende personen: - Voorzitter (bestuurslid technische zaken) - Technisch management team bestaande uit minimaal 3 coördinatoren voor de seniorenteams (heren en vrouwen) - Technisch jeugd managementteam bestaande uit minimaal 4 jeugdcoördinatoren. - Scouting commissie bestaande uit minimaal 4 personen. Van de hierboven genoemde managementteams, alsmede van de scoutingscommissie is tenminste 1 deelnemer lid van de Technische Commissie. De Technische Commissie komt minimaal 8 maal per jaar samen, doch in ieder geval: 1. Tussen voorbereiding en aanvang competitie 2. 4 tot 6 weken na aanvang van de competitie 3. Aan het einde van de 1e competitiehelft (midden december) 4. Begin maart 5. Aan het einde van de competitie (evaluatiemoment) Functie Hoofd technische zaken Technisch management team Taak Normen opstellen en proces bewaken. Communicatie naar buiten toe Kwaliteit bewaken senioren, Contact met trainer eerste selectie en assistent. Contact TMJT. Technisch jeugd management team Kwaliteit bewaken junioren, contact met TMT en hoofdtrainer, Contact met trainers. Scouting commissie Back office Beoordelen externe en interne spelers. Rapporten i.o.m. jeugdtrainers samenstellen. Spelers benaderen Leveren van voorbereidende, plannende, ondersteunende en administratieve taken.

6 5. Visie technisch beleidsplan MZC'11 wil een herkenbaar beleid voeren, waarin de "overall" visie breed gedragen wordt. Deze visie bestaat uit: Duidelijk opleidingstraject voor de jeugd met daaraan gekoppelde gespecificeerde trainingen per leeftijdsgroep, gericht op leren in een lerende productieve organisatie. Sportief spel en een respectvolle houding naar de tegenstander, scheidsrechter, medespeler, toeschouwers zijn erg belangrijk binnen de vereniging. Flexibiliteit en creativiteit blijven mogelijk, doch het bovenstaande principe en het samenwerken blijft prioriteit houden. Individueel belang gaat voor teambelang in de opleidingsfase (resultaat ondergeschikt!). De organisatiestructuur, de manier van coachen en de trainingsmethoden van MZC'11 zijn gericht op het individuele opleidingsproces. 6. Doelstelling technisch beleidsplan De algemene doelstelling is om voorwaarden te scheppen om voor iedere individuele speler zijn/haar sportieve prestaties te optimaliseren en samen te laten gaan met zoveel mogelijk plezier. De primaire doelstelling in het kader van het technisch beleid is: Het optimaal opleiden en ontwikkelen van kwalitatief goede voetballers voor selectie-elftallen (senioren en jeugd) om op een voor een speler zo hoog mogelijk niveau te kunnen spelen. Een speler die daadwerkelijk wordt afgeleverd bij een profclub, wordt desgewenst begeleid in zijn traject. Binnen s.v. MZC 11 streven we door goede trainingen na om voor de verschillende selectieteams de volgende niveaus te bereiken: MZC'11 1 minimaal 2 e klasse KNVB MZC'11 2 minimaal reserve 2 e klasse KNVB MZC'11 3 minimaal reserve 3 e klasse KNVB MZC 11 VR1 minimaal 2 e klasse KNVB MZC 11 VR2 minimaal 4 e klasse KNVB Bij de junioren selecties wordt gestreefd naar minimaal hoofdklasse niveau (jongens) en 1 e klasse (meisjes). De secundair hiervan afgeleide doelstelling is: Elk individu op een zo aangenaam mogelijke manier laten functioneren op zijn/haar niveau.

7 7. Het opleiden van jeugdvoetballers / -sters (zie kaderboekje) 1 Individuele ontwikkeling spelers centraal Individu gaat voor teamresultaat en opleiden gaat voor winnen Techniek, inzicht (tactiek), persoonlijkheid (mentaliteit, communicatie) en fysiek. Scouten op snelheid is goed. Intern is het nauwelijks te trainen. Snelheid van zien heeft met inzicht en tactiek te maken. 2 Trainingen gericht op leren Er is geen vast MZC'11 systeem: We sturen op technische normen, we doceren tactiek als hulpmiddel. Individuele training van de vaardigheden. Keeperstraining, Techniektraining, Training per positie (verdedigers, spitsen, middenveld.) Verder een duidelijke lijst met taken per positie. 3 Trainers werken samen Structuur, regels en procedures zijn niet leidend maar ondersteunend aan opleidingsproces Trainen door samenwerking specialisten. Trainers, individuele trainers, TMJT, medische begeleiding. 4 Lerende productieve organisatie Creatie van een leeromgeving zowel voor spelers als staf op basis van samenwerking (lezingen, gasttrainingen, diploma's, voorlichting, kansen voor ontwikkeling, netwerk, etc.) 8. Het indelingsbeleid Algemeen De eigen waarneming en visie van de trainers, technisch coördinatoren en de scoutinggroep spelen een grote rol bij het indelingsbeleid. Zij geven advies en bekijken intern de lagere teams. Een eerste selectie vindt door hen plaats in overleg met de betrokken leider(s). Selectieteams De volgende teams worden als selectieteams aangemerkt: 1-2-A1-B1-C1- D1 en Vrouwen1 Aantal spelers De senioren selectiegroep 1, 2 bestaat uit minimaal 36 spelers. De niet selectie-elftallen senioren bestaan uit minimaal 18 spelers. De A t/m D jeugdselecties bestaan uit maximaal 16 spelers. De overgebleven spelers worden ingedeeld in de niet selectieteams op basis van leeftijd, moment van aanmelding. Niet selectie-elftallen bij de jeugd bestaan uit minimaal 14 en maximaal 16 spelers, respectievelijk 8-11 spelers bij de E & F. Is het maximum overschreden, dan gaat een wachtlijst voor de jeugd in werking. Voorafgaande aan de competitiestart wordt de definitieve grootte van de diverse groepen bekend gemaakt aan de spelers in aanwezigheid van de Technische Commissie en betreffende trainers en begeleiders.

8 Indelingen Voor de senioren en junioren A/B geldt de voorbereidingsfase (trainingen en oefenwedstrijden) als selectieperiode. De teams zijn voor de eerste competitiewedstrijd bekend. In principe moeten dan alle posities in het eerste selectieteam bezet zijn en vindt aanvulling/vervanging plaats uit het tweede selectieteam. De groepen C/D/E/F worden aan het eind van het seizoen middels de interne scouting voorlopig ingedeeld in samenspraak met betreffende trainers van de jeugdteams op dat moment. Het verantwoordelijke managementteam (Jeugd) screent vooraf de lijst van de betreffende leeftijdsgroep. Spelers uit niet-selectieteams kunnen hiervoor worden aangedragen door de begeleiding. De indeling van de niet-selectieteams gebeurt op basis van leeftijd en op moment van aanmelding. Bij de E, F en de lagere C en D teams is er tevens tijdens de wisseling van de najaars- en voorjaarscompetitie mogelijkheid tot wijzigingen van samenstellingen en indelingen van de teams. Terugplaatsen speler Het uit de selectie plaatsen of terugzetten van een speler naar een lager elftal geschiedt (voor alle leeftijdsgroepen) alleen na goedkeuring van de Technische Commissie en slechts na goede onderbouwing en communicatie met alle betrokkenen, als speler, ouders, verzorgers, trainers, leiders, etc. Vervroegde overgang tijdens competitie naar een andere leeftijdscategorie Jeugdspelers slaan geen leeftijdscategorie over, tenzij zij over uitzonderlijke talenten beschikken. Deze gevallen worden altijd eerst besproken in de Technische Commissie en vervolgens met speler, ouder of verzorger, trainer, leider, etc. Bij arbitraire zaken zal de voorzitter van de technische commissie de uiteindelijke beslissing nemen. Indeling nieuwe leden Nieuwe leden die aangeven dat ze in een selectie willen / kunnen spelen, worden na een aantal proeftrainingen geselecteerd voor een bepaald elftal door het TMT in samenspraak met betreffende jeugdtrainer en/of hoofdtrainer. Nieuwe leden die in eerste instantie niet geselecteerd zijn voor een selectie elftal, kunnen na interne scouting alsnog doorstromen naar een selectie elftal. Wedstrijdgroepen De selectiegroep is in principe verplicht om minimaal 2x per week te trainen. Na de laatste training in die week worden de spelers geselecteerd die de wedstrijd afwerken. De overgebleven spelers worden ingezet in het opleidingsteam. Overgang A Junioren naar Senioren selectieteams Tijdens de hele competitie is incidenteel doorstroming mogelijk van 1 e en 2 e jaars uit de gehele selectiegroep naar de bovenliggende leeftijdsgroep. Hiertoe worden afspraken gemaakt tussen de seniorencoördinator, de technisch jeugdcoördinatoren en hoofdtrainers. Overgang A Junioren naar overige Seniorenteams Voor jeugdspelers die niet in aanmerking komen voor de senioren selectieteams wordt uiterlijk in april een voorstel gemaakt voor welke seniorenteams men in aanmerking kan komen. (Opleidingsteam = het standaard 2 e elftal).

9 9. Het begeleiden van senioren, junioren en pupillen De taken, bevoegdheden en verantwoordelijkheden voor het begeleiden van jeugd en senioren in de voetbalvereniging dienen door het kader te worden uitgevoerd conform de richtlijnen, zoals deze vermeld staan in het "MZC'11 Kaderboekje" (bijlage 2). In het uitvoeren van het technisch beleidsplan is het selectiekader het directe aanspreekpunt voor de technisch coördinatoren. Trainers en leiders zijn als zodanig dus ook de medebewaker van het technisch proces binnen de selectie-elftallen van onze vereniging. Zij zullen op de hoogte moeten zijn van de overall visie en deze moeten uitdragen. Bij problemen op dit vlak informeren zij de technisch coördinatoren van de hem toegewezen groep. 10. Werving en opleiding De senioren- en jeugd selectietrainers (1, 2, A1, B1, C1, D1 en VR1) hebben in principe hun diploma conform de KNVB reglementen. De overige selectietrainers behoren minimaal te beschikken over de module van de betreffende leeftijdscategorie welke zij trainen en het kaderboekje. Potentiële nieuwe selectietrainers worden in de Technische Commissie besproken en voor een uiteindelijke akkoord voorgedragen bij het voetbalbestuur. Het kader voor de overige teams bestaat uit goed functionerende vrijwilligers die onder leiding van de Technisch Coördinatoren de trainingen uitvoeren. Keeperstrainers zijn ervaren oud-verenigingskeepers en/of oud selectiekeepers met bij voorkeur een voetbaltechnische opleiding. MZC'11 biedt, op verzoek, kandidaat jeugdtrainers aan een cursus te volgen met daarbij de afspraak om na behalen van het diploma minimaal 3 jaar binnen MZC'11 het trainersvak uit te oefenen. Jaarlijks wordt het trainingskader twee keer getraind en bijgeschoold door de Technisch Coördinatoren eventueel in samenwerking met de KNVB of andere externe instanties. (Junioren)spelers worden zo mogelijk (vrijwillig) ingezet als jeugdtrainers en/of scheidsrechters bij D, E en F pupillen; dit om de betrokkenheid bij de vereniging te vergroten. Voor de begeleiding van jeugdscheidsrechters wordt gebruik gemaakt van ervaren KNVB- en clubscheidsrechters. Clubscheidsrechters krijgen opleiding op eigen verzoek. 11. Keeperstraining Binnen de vereniging wordt gewerkt met minimaal twee keeperstrainers. (1x senioren en 1x jeugd). Alle keepers van de seniorenselecties en de A, B, C en D jeugdgroepen krijgen minimaal 1x per week een specifieke keeperstraining. Om toch tegemoet te komen aan die E en F spelers die echt al voor het keepen gekozen hebben, worden er mogelijkheden geboden tot gerichte keeperstraining tijdens de reguliere training van het team waarin ze voetballen. De seniorenkeepers worden door de keeperstrainer senioren begeleid op onderdelen waarop verbetering noodzakelijk is. Hij heeft hierover dan ook regelmatig contact met de senioren selectie trainers. 12. Scouting Een goed scoutingsysteem draagt zorg voor optimaal samengestelde selecties. De scouting moet gericht zijn op scouten voor posities die in onze eigen gelederen matig bezet zijn. Binnen MZC'11 werkt een Scoutingcommissie bestaand uit 4 personen, waarvan 1 deelnemer lid is van de technische commissie. De leden van de scoutingcommissie hebben een goed voetbaltechnisch inzicht, opgedaan door opleiding of door ervaring als (oud) voetballer op selectieniveau. Methodiek Alle spelers worden opgeleid volgens de TIPF-methodiek. (Techniek, Inzicht, Persoonlijkheid, Fysiek) Alle spelers worden gescout volgens de TIPS-methodiek. (Techniek, Inzicht, Persoonlijkheid, Snelheid) De scoutingcommissie verzorgt: - De interne Scouting: het beoordelen van de eigen spelers. - Het beoordelen van de eigen spelers in de selecties geschiedt door scoutingcommissie. Zij houden hierbij ruggenspraak met de onder hun verantwoordelijkheid vallende andere trainers.

10 Twee keer (winter/einde seizoen) brengt de selectietrainer samen met de scoutingscommissie zijn selectie in kaart met behulp van het TIPF-observatieformulier. De jeugdtrainers zullen van iedere selectiespeler een rapport opstellen met goede punten en verbeterpunten. Hierdoor worden de goede punten onderhouden en kan er gerichter worden getraind op de verbeterpunten. Zo ontstaat een totaalplaatje van ieder selectieteam en kan er gericht gescout worden in de jeugdteams en op jeugdspelers van buitenaf. - Het beoordelen van de lagere teams geschiedt door de technisch coördinatoren jeugd en senioren in samenspraak met de begeleiders. De resultaten en aanbevelingen worden besproken in het overleg van de Technische Commissie. 13. Trainingen en wedstrijden Trainingen In principe wordt er altijd getraind, alleen bij extreme (weers)omstandigheden zal de trainer besluiten niet te trainen. Bij algehele afgelasting op de wedstrijddag traint men volgens een vooraf vastgesteld schema. Verzoeken tot trainen bij andere clubs i.v.m. studie worden door de technische commissie behandeld, waarna de trainers de contacten overnemen en onderhouden. Wedstrijden Voor de competitie vinden, na minimaal 1x trainen, oefenwedstrijden plaats. E.e.a. is ter bepaling door de trainer(s)/leiding. Het behalen van het kampioenschap door C, B, A en senioren betekent automatisch promotie naar een hogere klasse. In verband met de herverdeling na de winterstop wordt er bij de pupillen niet over een kampioenschap gesproken en is van promotie slechts sprake op eigen verzoek. Bij de jeugdteams wordt gestreefd naar minimaal twee toernooien (1x thuis en 1x uit) voor, tijdens of na het seizoen. 14. Aanbod activiteiten binnen de vereniging Opleidings- en evaluatie activiteiten De Technisch Jeugdcoördinatoren zijn verantwoordelijk voor het opleiden van het vrijwilligerskader, begeleiders en trainers. Jaarlijks wordt het begeleidingskader scholing op technisch gebied aangeboden door de TC, eventueel met de medewerking van deskundigen. Het Voetbaltechnisch beleidsplan wordt hen dan gepresenteerd. Er wordt dan tevens geëvalueerd wat er in organisatorische zin goed gaat en wat verbeterd kan worden. Nevenactiviteiten Naast het voetbal worden er nog tal van nevenactiviteiten georganiseerd zoals: - 7 tegen 7 Toernooien tijdens het seizoen (40+). - Voetbalkampen voor jeugdelftallen/teams aan het eind van het seizoen. - Winterstopactiviteiten, waaronder Kerstzaalvoetbal en Sinterklaasviering. - Nieuwjaarswedstrijden tussen jeugdkader en jeugdselecties. - Zaalvoetbal - Toernooien

11 15. Medische begeleiding Is in ontwikkeling ; volgt binnen afzienbare tijd.

12 16. Randvoorwaarden uitvoering Technisch Beleidsplan Het bestuur zal bij uitvoering van dit voetbaltechnisch beleidsplan, daar waar mogelijk, financiële ruimte/faciliteiten, conform gemaakte afspraken, creëren voor: - seniorenselectie trainers ( 1,2, VR1 en de overige seniorenelftallen ) - jeugd (selectie) trainers (A t/m D) - keepertrainers (Senioren/Jeugd) - medische begeleiding - scoutingwerkzaamheden - opleidingstaken - goede trainingsmaterialen m.n. ballen. - nevenactiviteiten - (periode)kampioenschappen - een goede accommodatie en velden - optimale trainingsmogelijkheden 17. Tot slot De reden van het samenstellen/updaten van dit voetbaltechnisch beleidsplan is dat er duidelijk behoefte bestaat aan een goede, duidelijke en herkenbare technische organisatie. Een herkenbaar en aansprekend plan dat door de gehele vereniging wordt gedragen en uitgedragen. Het is dan ook noodzakelijk dit voetbaltechnisch beleidsplan jaarlijks te toetsen en aan het eind van ieder seizoen te evalueren met behulp van een sterkte/zwakte analyse. De technische commissie zal hiervoor zorgdragen. Een ambitieuze vereniging zoals MZC'11, waarin wordt gestreefd naar vooruitgang van het niveau van de individuele jeugdspeler, de senioren en de organisatie, kan eigenlijk niet zonder een voetbaltechnisch beleidsplan. Met de medewerking van onze huidige en toekomstige trainers, onze kaderleden en overige leden hopen wij dat dit voetbaltechnisch beleidsplan in de toekomst zijn vruchten zal blijven afwerpen. BIJLAGE I, Organogram BIJLAGE II, MZC'11 Kaderboekje

13 BIJLAGE I, Organogram

Technisch Beleidsplan HDS 2013-2018

Technisch Beleidsplan HDS 2013-2018 Technisch Beleidsplan HDS 2013-2018 Technisch Beleidsplan : versie 2 Datum opmaak : 27-04-2013 Opsteller : John van Spanje 1 27-04-2013 versie 2 1. Inhoudsopgave 1. Inhoudsopgave bladzijde 2 2. Algemeen

Nadere informatie

TECHNISCH BELEIDSPLAN

TECHNISCH BELEIDSPLAN TECHNISCH ELEIDSPLAN s.v. MZC 11 te Zierikzee Sportpark Den Hogen lok, Lange lokweg 29, 4301 NW Zierikzee T 0111-450235 (wedstrijdsecretariaat) T 0111-450236 (kantine) I www.mzc11.nl E info@mzc11.nl TECHNISCH

Nadere informatie

cvv FIT Boys Voetbaltechnisch Beleidsplan

cvv FIT Boys Voetbaltechnisch Beleidsplan Voetbaltechnisch Beleidsplan 2017-2018 blad 2 uit 16 Voetbaltechnisch Beleidsplan 2017-2018 2017-2022. 2 blad 3 uit 16 Voorwoord Voor u ligt het voetbaltechnisch beleidsplan van c.v.v. Fit Boys. Dit plan

Nadere informatie

Technisch Beleidsplan HDS

Technisch Beleidsplan HDS Technisch Beleidsplan HDS 2016-2019 Technisch Beleidsplan : versie 1.0 Datum opmaak : 22 september 2016 Opstellers : TC jeugd, TC senioren, trainer HDS 1 en sectiecoördinatoren 1 1. Inhoudsopgave 1. Inhoudsopgave

Nadere informatie

VOETBALTECHNISCH BELEIDSPLAN RKSV VOLKEL. Door het algemeen bestuur geaccordeerd op 06-05-2013.

VOETBALTECHNISCH BELEIDSPLAN RKSV VOLKEL. Door het algemeen bestuur geaccordeerd op 06-05-2013. VOETBALTECHNISCH BELEIDSPLAN RKSV VOLKEL Door het algemeen bestuur geaccordeerd op 06-05-2013. Dit voetbaltechnisch beleidsplan is samengesteld door de technische commissie (TC) van de rksv Volkel. Jaarlijks

Nadere informatie

UITGANGSPUNTEN VOOR AANPASSING EN/OF WIJZIGINGEN:

UITGANGSPUNTEN VOOR AANPASSING EN/OF WIJZIGINGEN: UITGANGSPUNTEN VOOR AANPASSING EN/OF WIJZIGINGEN: De basis is grotendeels nog goed, daar aanpassen en/of wijzigingen wat inmiddels is achterhaald of niet kan worden uitgevoerd. Wat we willen is dat ook

Nadere informatie

ALGEMEEN TECHNISCH BELEIDSPLAN

ALGEMEEN TECHNISCH BELEIDSPLAN ALGEMEEN TECHNISCH BELEIDSPLAN 2016 2020 INHOUDSOPGAVE pagina 1. Inleiding 3 2. Onze club 3 3. Onze missie 4 4. Visie De Blesse (voetbaltechnisch) 4 5. Technisch Hart 5 6. Doelstelling technisch beleidsplan

Nadere informatie

VOETBALTECHNISCH BELEIDSPLAN RKSV VOLKEL. Door het algemeen bestuur geaccordeerd op , bijlage 4 geaccordeerd en toegevoegd op

VOETBALTECHNISCH BELEIDSPLAN RKSV VOLKEL. Door het algemeen bestuur geaccordeerd op , bijlage 4 geaccordeerd en toegevoegd op VOETBALTECHNISCH BELEIDSPLAN RKSV VOLKEL Door het algemeen bestuur geaccordeerd op 06-05-2013, bijlage 4 geaccordeerd en toegevoegd op 02-02-2015. Dit voetbaltechnisch beleidsplan is samengesteld door

Nadere informatie

VOETBALTECHNISCH BELEIDSPLAN

VOETBALTECHNISCH BELEIDSPLAN Update September 2015 CONCEPT VOETBALTECHNISCH BELEIDSPLAN S.V. AWC WIJCHEN Versie: Concept September 2015 Dit voetbaltechnisch beleidsplan is samengesteld door de Technische Commissie van s.v. AWC te

Nadere informatie

Technisch Beleidsplan ST Beilen/Fit Boys

Technisch Beleidsplan ST Beilen/Fit Boys Technisch Beleidsplan ST Beilen/Fit Boys 2019-2020 1 Inhoud Voorwoord 1. ST Beilen/FitBoys 3 2. Technische Commissie 4 3. Visie 5 4. Het indelingsbeleid 6 4.1 ST. Dames 4.2 ST Meisjes 4.3 Selectiecriteria

Nadere informatie

Functie-omschrijvingen technische zaken

Functie-omschrijvingen technische zaken Functie-omschrijvingen technische zaken AFDELING SENIOREN Functie 1.5.1 Bestuurslid Technische zaken senioren - Is lid van het hoofdbestuur. - Geeft sturing aan de afdeling senioren mannen/vrouwen. - Fungeert

Nadere informatie

Technisch Beleidsplan ST Beilen/Fit Boys 2018

Technisch Beleidsplan ST Beilen/Fit Boys 2018 Technisch Beleidsplan ST Beilen/Fit Boys 2018 1 Inhoud Voorwoord 1. ST Beilen/FitBoys 3 2. Technische Commissie 4 3. Visie 5 4. Het indelingsbeleid 7 4.1 ST. Dames 4.2 ST Meisjes 4.3 Selectiecriteria en

Nadere informatie

Beleidsplan Senioren LRC Leerdam 2014-2018

Beleidsplan Senioren LRC Leerdam 2014-2018 Beleidsplan Senioren LRC Leerdam 2014-2018 LRC Leerdam december 2014 1 Inhoudsopgave Voorwoord en visie 1. Algemene doelstelling van het technisch beleid 1.1. Doelstelling selectie elftallen 1.2. Doelstelling

Nadere informatie

Beleidsplan Senioren. v.v. Sportclub Eefde

Beleidsplan Senioren. v.v. Sportclub Eefde Beleidsplan Senioren 2017 2020 Eefde, mei 2017 v.v. Sportclub Eefde Algemeen Het voetbaltechnisch beleidsplan van v.v. Sportclub Eefde bestaat uit onderdelen en elementen welke op het technisch gebied

Nadere informatie

BIJLAGE 5 TAKEN PER FUNCTIE COV 5.1 HOOFD COV

BIJLAGE 5 TAKEN PER FUNCTIE COV 5.1 HOOFD COV BIJLAGE 5 TAKEN PER FUNCTIE COV 5.1 HOOFD COV Kartrekker bij het ontwikkelen / innoveren van het technisch beleid Aanspreekpunt binnen de vereniging m.b.t. opleiding en vorming op voetbaltechnisch gebied

Nadere informatie

5.1 TAAKOMSCHRIJVING HOOFDBESTUURSLID TECHNISCHE ZAKEN

5.1 TAAKOMSCHRIJVING HOOFDBESTUURSLID TECHNISCHE ZAKEN BIJLAGE 5 TAKEN PER FUNCTIE TECHNISCHE COMMISSIE 5.1 TAAKOMSCHRIJVING HOOFDBESTUURSLID TECHNISCHE ZAKEN Is lid van het hoofdbestuur; Is verantwoordelijk voor het totale voetbaltechnische beleid binnen

Nadere informatie

Bruheze jeugdbeleidsplan 2011-2014 (organisatorische gedeelte)

Bruheze jeugdbeleidsplan 2011-2014 (organisatorische gedeelte) Bruheze jeugdbeleidsplan 2011-2014 (organisatorische gedeelte) Afdeling: jeugd bruheze April 2011 Versie 1.1 ORGANISATORISCHE DEEL 1. Inleiding 2. Verantwoordelijkheden 3. Hoofddoelstelling 4. Subdoelen

Nadere informatie

Hoofdtrainer selectie (per selectiegroep) Selectietrainer + trainer overig team (per team)

Hoofdtrainer selectie (per selectiegroep) Selectietrainer + trainer overig team (per team) 2. De structuur 2.1 Organisatie De organisatie van de jeugdopleiding als volgt opgebouwd. De organisatorische aspecten zijn de verantwoordelijkheid van de jeugdcommissie. De jeugdcommissie valt onder het

Nadere informatie

Sport Vereniging Langbroek

Sport Vereniging Langbroek Sport Vereniging Langbroek Beleidsplan 2011/2012 INHOUDSOPGAVE 1. Inleiding... 2. Doelstelling... 3. Voorwaarden voor continuïteit... 4. Afspraken voetbaltechnisch beleid... 5. Fair Play beleid KNVB...

Nadere informatie

Technisch Voetbal Beleidsplan. Sportvereniging Duiveland

Technisch Voetbal Beleidsplan. Sportvereniging Duiveland Technisch Voetbal Beleidsplan Sportvereniging Duiveland Technische commissie S.V. Duiveland. Doel commissie De technische commissie is verantwoordelijk voor het technisch beleid van de vereniging voor

Nadere informatie

HOOFDSTUK 5 COMMISSIE OPLEIDING EN VORMING (COV)

HOOFDSTUK 5 COMMISSIE OPLEIDING EN VORMING (COV) HOOFDSTUK 5 COMMISSIE OPLEIDING EN VORMING (COV) STRUCTUUR Hieronder wordt de structuur van de Commissie Opleiding en Vorming weergegeven. 5.1 HOOFDTAAK De hoofdtaak van de Commissie Opleiding en Vorming

Nadere informatie

SC Lemele Voetbalbeleidsplan

SC Lemele Voetbalbeleidsplan SC Lemele Voetbalbeleidsplan 2010-2015 Versie 2010/2011 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 1. Inleiding... 3 2. Doelstellingen SC Lemele... 3 2.1 Beschrijving vereniging... 3 2.2 Doelstellingen technisch

Nadere informatie

Technisch beleidsplan senioren VV Serooskerke

Technisch beleidsplan senioren VV Serooskerke Technisch beleidsplan senioren VV Serooskerke 1. Algemeen 1.1 Inleiding Dit voetbaltechnisch beleidsplan maakt onderdeel uit van het algemene beleidsplan van de VV Serooskerke en is het raamwerk voor de

Nadere informatie

HOOFDSTUK 5 TECHNISCHE COMMISSIE (TC)

HOOFDSTUK 5 TECHNISCHE COMMISSIE (TC) HOOFDSTUK 5 TECHNISCHE COMMISSIE (TC) 5.1 STRUCTUUR Hieronder wordt de structuur van de Technische Commissie weergegeven. Zie bijlage 5.1 Zie bijlage 5.2 voor Taakomschrijving Hoofdbestuurslid Technische

Nadere informatie

Voetbaltechnisch beleidsplan vv Hulzense Boys Seizoen 2010 2011

Voetbaltechnisch beleidsplan vv Hulzense Boys Seizoen 2010 2011 Voetbaltechnisch beleidsplan vv Hulzense Boys Seizoen 2010 2011 Inleiding Dit voetbaltechnisch beleidsplan (VTBP) is samengesteld door de technische commissie van vv Hulzense Boys te Hulsen in najaar 2010

Nadere informatie

Hieronder volgt het meerjarenbeleid van de sportvereniging DFS te Opheusden.

Hieronder volgt het meerjarenbeleid van de sportvereniging DFS te Opheusden. MEERJARENBELEID s.v.d.f.s. Hieronder volgt het meerjarenbeleid van de sportvereniging DFS te Opheusden. Het gaat om een periode van 5 jaren. Dit beleidsplan bevat de jaren 2010-2015. In het eerste seizoen

Nadere informatie

SC Badhoevedorp Technisch Jeugdplan 2014-2017

SC Badhoevedorp Technisch Jeugdplan 2014-2017 SC Badhoevedorp Technisch Jeugdplan 2014-2017 Doel selectiebeleid Door het vastleggen van een aantal regels ten aanzien van het selecteren van jeugdspelers, wil de jeugdcommissie duidelijkheid en continuïteit

Nadere informatie

Technisch beleidsplan senioren

Technisch beleidsplan senioren Technisch beleidsplan senioren Versie 1.1 Inhoud 1. Uitgangspunten VC Trynwâlden 2. Doelstellingen 3. Organisatie TC 3.1 Samenstelling TC 4. Wedstrijden & Selecties 5. Overgang junioren naar senioren 1.

Nadere informatie

Handleiding voor jeugdtrainers KSV 2014-2017

Handleiding voor jeugdtrainers KSV 2014-2017 Handleiding voor jeugdtrainers KSV 2014-2017 Inhoudsopgave 1.0 Inleiding 3 1.1 Trainers 4 1.2 Hoofd trainer 4 1.3 Assistent trainer 4 1.4 Keeper trainer 4 1.5 Verenigingstrainer 5 2 1.0 Inleiding In het

Nadere informatie

SV Heythuysen Selectiebeleid Jeugd.

SV Heythuysen Selectiebeleid Jeugd. SV Heythuysen Selectiebeleid Jeugd. (onderdeel van het verenigingsbeleidsplan) Inhoud Inleiding... 1 Uitgangspunten bij selectie... 1 Selectiecriteria... 2 Organisatie van het selectiebeleid.... 2 Verticale

Nadere informatie

Bij indeling van recreatieve teams: Teams op basis van gelijkwaardige kwaliteiten en leeftijdscategorie. Gelijkwaardige teams.

Bij indeling van recreatieve teams: Teams op basis van gelijkwaardige kwaliteiten en leeftijdscategorie. Gelijkwaardige teams. Selectiebeleid VV Gilze 2015 2020. Het selectiebeleid moet een middel zijn om de doelstellingen, die zijn bepaald in het technisch beleidsplan VV Gilze, te bereiken. Door middel van dit schrijven willen

Nadere informatie

JEUGD Selectiebeleid 2014-2017

JEUGD Selectiebeleid 2014-2017 JEUGD Selectiebeleid 2014-2017 Inhoudsopgave 1.0 Inleiding 3 1.1 Wat is selectie? 4 1.2 Waarom selecteren? 4 1.3 Selectie algemeen 4 1.4 Wat houdt selectie spelen in? 5 2.0 Doelstellingen 6 2.1 Uitgangspunten

Nadere informatie

Selectiebeleid en -procedure mbt Jeugdopleiding UDI 19 BB 2012 / 2013;

Selectiebeleid en -procedure mbt Jeugdopleiding UDI 19 BB 2012 / 2013; Selectiebeleid en -procedure mbt Jeugdopleiding UDI 19 BB 2012 / 2013; SELECTIEBELEID EN PROCEDURES T.B.V. DE JEUGDOPLEIDING UDI 19 BB; Om eenduidigheid te verkrijgen voor alle betrokkenen bij de Jeugdopleiding

Nadere informatie

Technisch Beleidsplan 2017 vv Friese Boys. Voorwoord

Technisch Beleidsplan 2017 vv Friese Boys. Voorwoord Voorwoord Dit seniorenbeleidsplan is gericht op de gehele seniorenafdeling van Friese Boys en vormt met het jeugdbeleidsplan de rode draad van de vereniging voor voetbaltechnische- en organisatorische

Nadere informatie

Voetbalbeleidsplan. Senioren Enter Vooruit

Voetbalbeleidsplan. Senioren Enter Vooruit Voetbalbeleidsplan Senioren Enter Vooruit 12 september 2013 Inhoud 1 Inleiding 2 Doel en missie Enter Vooruit 2.1 Missie 2.2 Algemene doelstellingen vanaf 2013 2.3 Seniorenvoetbal Omvang 3 Prestatieteams

Nadere informatie

Hoofdpunten Jeugdbeleid

Hoofdpunten Jeugdbeleid Hoofdpunten Jeugdbeleid 10-11-2015 Bestuur/Ben Schilder Context 1 Waarom? Onze jeugd = onze toekomst Voetbalteams (top én breedte) Kader (werving en behoud) (Toekomstige) sfeer, cultuur en identiteit van

Nadere informatie

Technische seniorenbeleid MVC' (versie 2.0) 1

Technische seniorenbeleid MVC' (versie 2.0) 1 Technische seniorenbeleid MVC'19 2017-2022 (versie 2.0) 1 Inhoud Algemene uitgangspunten Visie in relatie tot ambitie Afspraken binnen alle categorieën Selectie MVC 19 Doelmannen selectie MVC 19 Derde

Nadere informatie

De volgende teams worden benoemd als selectieteam: A1 B1 - C1 D1 D2. Hierbij zullen de 2 e teams in elke leeftijdscategorie de schaduwteams vormen.

De volgende teams worden benoemd als selectieteam: A1 B1 - C1 D1 D2. Hierbij zullen de 2 e teams in elke leeftijdscategorie de schaduwteams vormen. Selectiebeleid Bij RKSV Mierlo-Hout wordt onderscheid gemaakt tussen prestatieteams en recreatieteams. Voor de prestatieteams worden spelers geselecteerd. Achter de prestatieteams worden recreatieteams

Nadere informatie

TECHNISCH BELEID VV HONTENISSE

TECHNISCH BELEID VV HONTENISSE TECHNISCH BELEID VV HONTENISSE Inhoudsopgave 1. Inleiding... 3 2. Doelstelling... 4 3. Afspraken... 5 a. Indeling elftallen.... 5 b. Bepalen wedstrijdselectie.... 5 c. Overige zaken... 5 4. Randvoorwaarden...

Nadere informatie

Technisch beleidsplan voetbalvereniging Zuidland

Technisch beleidsplan voetbalvereniging Zuidland Voetbalvereniging Zuidland Door Eendracht Sterk Technisch beleidsplan voetbalvereniging Zuidland Door Eendracht Sterk opgericht 17 juni 1947 Presteren met Plezier 1 INDEX 1 Voorwoord 2 Visie 2.1. Organisatiestructuur

Nadere informatie

INTERNE SCOUTING

INTERNE SCOUTING INTERNE SCOUTING 2017-2018 RKVV WILHELMINA (Versie 1, 09 april 2017) Beleidsplan TC Wilhelmina Page 1 Interne scouting Interne scouting richt zich met name op het bevorderen van de doorstroom van niet

Nadere informatie

Technisch Verenigings Plan

Technisch Verenigings Plan Technisch Verenigings Plan V.V. Foreholte november 2013 0 WOORD VOORAF Het hoofdbestuur dankt allen die hun bijdrage hebben gegeven aan de totstandkoming van dit document. MISSIE V.V. Foreholte is een

Nadere informatie

Voetbal Technisch Beleidsplan 2011-2014

Voetbal Technisch Beleidsplan 2011-2014 Voetbal Technisch Beleidsplan 2011-2014 Definitief d.d. 10-10-2011 S.V. Den hoorn Zuidhoornseweg 4 2635 DJ Den Hoorn (ZH) Pagina 1 van 19 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 3 2. Beschrijving SV Den Hoorn...

Nadere informatie

Beleidsplan senioren. r.k.v.v. H.S.C. 28

Beleidsplan senioren. r.k.v.v. H.S.C. 28 Beleidsplan senioren r.k.v.v. H.S.C. 28 September 2009 Technisch beleidsplan r.k.v.v. H.S.C. 28 Pagina 1 Technisch beleid senioren INLEIDING De afgelopen jaren is verschillende keren een discussie gevoerd

Nadere informatie

Zwart-Wit 63. Technisch Beleidsplan SAMEN STERKER

Zwart-Wit 63. Technisch Beleidsplan SAMEN STERKER Zwart-Wit 63 Technisch Beleidsplan 2015-2020 SAMEN STERKER februari 2016 bijgewerkt mei 2018 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1 Inleiding Hoofdstuk 2 Missie en Visie Hoofdstuk 3 Beschrijving Zwart-Wit 63 Hoofdstuk

Nadere informatie

Standpunten inzake intern beleid: indeling ploegen, doorstroming jeugdspelers

Standpunten inzake intern beleid: indeling ploegen, doorstroming jeugdspelers 1. Indeling Gebeurt op basis van: kalenderleeftijd. biologische leeftijd (gestalte, vaardigheden, enz.). evaluatie van de speler, progressiemarge, beleving voetbalingesteldheid Indeling van ploegen Aantal

Nadere informatie

Beleid Technische Commissie VV Gilze Het selecteren en Indelen:

Beleid Technische Commissie VV Gilze Het selecteren en Indelen: Beleid Technische Commissie VV Gilze Het beleid van de Technische Commissie is een middel zijn om de doelstellingen van VV Gilze, te behalen. Door middel van dit document willen wij ons beleid transparant

Nadere informatie

Selectiebeleid en indelingscriteria Viod (pupillen E- F- Rabo)

Selectiebeleid en indelingscriteria Viod (pupillen E- F- Rabo) Selectiebeleid en indelingscriteria Viod (pupillen E- F- Rabo) 1 Doelstelling selectiebeleid Het selectiebeleid maakt duidelijk hoe de jeugdteams bij Viod worden samengesteld. De doelen die we bij Viod

Nadere informatie

Bijlage 4 Inventarisatie van door jeugdbestuur uit te werken punten (hoofdstuk 5)

Bijlage 4 Inventarisatie van door jeugdbestuur uit te werken punten (hoofdstuk 5) De Commissie heeft vanuit de moederverenigingen op het gebied van de organisatie rondom voetbal de nodige informatie verzameld. Daarnaast heeft de Commissie intern op basis van discussie een aantal inzichten

Nadere informatie

2. TALENTONTWIKKELING BIJ DTS EDE

2. TALENTONTWIKKELING BIJ DTS EDE 2. TALENTONTWIKKELING BIJ DTS EDE 2.1 ONZE VISIE OP VOETBALLEN Speelwijze In het opleiden van onze jeugdspelers houden we rekening met de speelwijze van DTS Ede 1 (ons DTS- DNA ). Over het algemeen kenmerkt

Nadere informatie

VOETBALTECHNISCH BELEIDSPLAN V.V. DIEREN

VOETBALTECHNISCH BELEIDSPLAN V.V. DIEREN VOETBALTECHNISCH BELEIDSPLAN V.V. DIEREN 2015-2020 VTBP 2014-2019 Dit voetbaltechnisch beleidsplan is samengesteld door de commissie Voetbal Technische Zaken (VTZ) van v.v. Dieren. Jaarlijks wordt deze

Nadere informatie

Plan van Aanpak. Jeugdbeleidsplan SV Steenwijkerwold

Plan van Aanpak. Jeugdbeleidsplan SV Steenwijkerwold Jeugdbeleidsplan SV Steenwijkerwold Opdrachtgever : Bestuur SV Steenwijkerwold Versie : 1.0 Status : Definitief Datum : Oldemarktseweg 92 8341 SH Steenwijkerwold 0521 588 596 Telefoon info@svsteenwijkerwold.nl

Nadere informatie

Jeugdplan S.V. Capelle. Wie de jeugd een kans geeft, heeft de toekomst!

Jeugdplan S.V. Capelle. Wie de jeugd een kans geeft, heeft de toekomst! Jeugdplan S.V. Capelle 2013-2018 Je Wie de jeugd een kans geeft, heeft de toekomst! 1 Inleiding en aanleiding Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst! 1.1 Doelstelling van dit jeugdplan Dit is het jeugdplan

Nadere informatie

Ouderavond Middenbouw Sportclub Excelsior. 2 oktober 2018

Ouderavond Middenbouw Sportclub Excelsior. 2 oktober 2018 Ouderavond Middenbouw Sportclub Excelsior 2 oktober 2018 Welkom Presentatie Technisch beleidsplan 2018-2025 Kort vragenrondje Korte pauze Presentatie Excelsior 4All Vragenrondje Afronding Stichting Woudestein

Nadere informatie

Visie en beleidsplan Jeugdopleiding sv Juliana 31

Visie en beleidsplan Jeugdopleiding sv Juliana 31 Visie en beleidsplan 2017-2020 Jeugdopleiding sv Juliana 31 De jeugdopleiding neemt een belangrijke positie in binnen de vereniging. Er wordt veel waarde gehecht aan kwalitatief goede jeugdspelers die

Nadere informatie

Jeugd Opleidingsplan SV Lycurgus

Jeugd Opleidingsplan SV Lycurgus Jeugd Opleidingsplan SV Lycurgus Deel 7 Selectiebeleid Mark Boterman Versie 1.0 (oktober 2014) Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 1 1 Inleiding... 2 2 Uitgangspunten van het selectiebeleid... 2 3 Selectiecriteria...

Nadere informatie

INDELINGEN / ACHTERGROND F-JEUGD & E-JEUGD SSS 18 SEIZOEN 2015-2016 WO 16 DEC 2016

INDELINGEN / ACHTERGROND F-JEUGD & E-JEUGD SSS 18 SEIZOEN 2015-2016 WO 16 DEC 2016 WO 16 DEC 2016 INDELINGEN / ACHTERGROND F-JEUGD & E-JEUGD SSS 18 SEIZOEN 2015-2016 AGENDA Voorstellen Inleiding Doel Uitleg selecteren / indeling Selectiebeleid/-criteria Indelingscriteria (selectie /

Nadere informatie

TECHNISCH BELEIDSPLAN

TECHNISCH BELEIDSPLAN TECHNISCH BELEIDSPLAN. Technisch beleidsplan Fc. Eindhoven av seizoen 2013-2014 tm seizoen 2018-2019 1 Woord vooraf Waarom een Technisch beleidsplan Het voetballandschap zal de komende jaren drastisch

Nadere informatie

Jeugd Opleidingsplan SV Lycurgus

Jeugd Opleidingsplan SV Lycurgus Jeugd Opleidingsplan SV Lycurgus Deel 1 Introductie Mark Boterman Versie 1.0 (oktober 2014) Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 1 1 Voorwoord... 2 2 Inleiding... 2 3 Uitgangspunten en doelstellingen... 3 3.1

Nadere informatie

Kolping Boys Technisch Beleid wij presteren omdat ik beter wil worden

Kolping Boys Technisch Beleid wij presteren omdat ik beter wil worden Kolping Boys Technisch Beleid 2017-2021 wij presteren omdat ik beter wil worden Definitieve versie 1.0 augustus 2017 Inhoud 1. Voorwoord... 4 2. Missie, Kernwaarden en Visie... 4 2.1. Missie... 4 2.2.

Nadere informatie

BELEIDSPLAN EN REGLEMENT TECHNISCHE COMMISSIE S.V. N.O.A.D. 32

BELEIDSPLAN EN REGLEMENT TECHNISCHE COMMISSIE S.V. N.O.A.D. 32 BELEIDSPLAN EN REGLEMENT TECHNISCHE COMMISSIE S.V. N.O.A.D. 32 WIJK EN AALBURG, OKTOBER 2017 Tel. 0416-691601 www.noad32.nl 1 INHOUDSOPGAVE Voorwoord 3 1. Beschrijving s.v. N.O.A.D. 32 4 2. Samenstelling

Nadere informatie

TECHNISCHE COMMISSIE STIPHOUT VOORUIT (pupillen en junioren)

TECHNISCHE COMMISSIE STIPHOUT VOORUIT (pupillen en junioren) TECHNISCHE COMMISSIE STIPHOUT VOORUIT (pupillen en junioren) DOELSTELLING Kwaliteitsverbetering in de (jeugd)opleiding en doorstroming naar de senioren Balans vinden en bewaken tussen recreatief en prestatief

Nadere informatie

Technisch beleidsplan senioren MVV

Technisch beleidsplan senioren MVV Technisch beleidsplan senioren MVV 58 2015-2018 Inhoudsopgave 1. Inleiding De leden van MVV 58 mogen van het bestuur verwachten dat men visie heeft voor de langere termijn. Derhalve heeft het bestuur reeds

Nadere informatie

STRATEGISCH BELEIDSPLAN. UDI 19 Beter Bed Seizoenen 2009 / 2014

STRATEGISCH BELEIDSPLAN. UDI 19 Beter Bed Seizoenen 2009 / 2014 Opgesteld: Versie nr. 12 STRATEGISCH BELEIDSPLAN UDI 19 Beter Bed Seizoenen 2009 / 2014 STRATEGISCH PLAN UDI 19 Beter Bed INHOUDSOPGAVE: - INLEIDING - MISSIE - VISIE - DOELSTELLINGEN - TIJDSPAD / ACTIES

Nadere informatie

Meisjes- en vrouwenvoetbal SDV Barneveld. Beleidsplan

Meisjes- en vrouwenvoetbal SDV Barneveld. Beleidsplan Meisjes- en vrouwenvoetbal SDV Barneveld Beleidsplan 2016 2019 Versie 2.0 17 november 2015 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 1. Voorwoord... 3 2. Beleid meisjes- en vrouwenvoetbal... 4 2.1 Doelstellingen...

Nadere informatie

Handboek Technische zaken

Handboek Technische zaken Handboek Technische zaken Handboek Technische Zaken 18 juli 2017 1 Handboek Technische zaken Hoofdstukken: 1- Inleiding 2- Organogram 3- TBV`s Voorzitter Technische Commissie 4- TBV`s Technisch Jeugd Coördinator

Nadere informatie

VOETBALTECHNISCH BELEIDSPLAN S.V. A.W.C. WIJCHEN

VOETBALTECHNISCH BELEIDSPLAN S.V. A.W.C. WIJCHEN VOETBALTECHNISCH BELEIDSPLAN S.V. A.W.C. WIJCHEN Versie: Concept 2008-2013 Dit voetbaltechnisch beleidsplan is samengesteld door de technische commissie van s.v. A.W.C. te Wijchen Jaarlijks wordt deze

Nadere informatie

Toekomst SVMM Voetbal Jeugd en Senioren (Vanaf seizoen 2009/2010 t/m 2010/2011) Definitief. 20 april 2009 (versie 1.0)

Toekomst SVMM Voetbal Jeugd en Senioren (Vanaf seizoen 2009/2010 t/m 2010/2011) Definitief. 20 april 2009 (versie 1.0) Contourennota Toekomst SVMM Voetbal Jeugd en Senioren (Vanaf seizoen 2009/2010 t/m 2010/2011) Definitief 20 april 2009 (versie 1.0) INHOUDSOPGAVE Blz. 1. INLEIDING 3. 2. TOEKOMST SENIOREN SVMM VOETBAL

Nadere informatie

Technisch Beleidsplan

Technisch Beleidsplan Technisch Beleidsplan 2012-2015 1 Inhoud 1. Inleiding 3 2. Prestatiegericht voetbal 4 2.1 Doelstelling 4 2.2 Selectiecriteria 4 2.3 Trainingsopkomst 4 2.4 Ontwikkeling en doorstroming 4 2.5 Elftal onder

Nadere informatie

SC Buitenboys. Technisch Beleidsplan 2015-2018. Voetbalvereniging. Waar Plezier en Prestaties hand in hand gaan. Sc Buitenboys 2015 1

SC Buitenboys. Technisch Beleidsplan 2015-2018. Voetbalvereniging. Waar Plezier en Prestaties hand in hand gaan. Sc Buitenboys 2015 1 Voetbalvereniging SC Buitenboys Technisch Beleidsplan 2015-2018 Waar Plezier en Prestaties hand in hand gaan. Sc Buitenboys 2015 1 Inhoud Inleiding 3 Communicatie 4 Visie 5 Selectie beleid 6 Teamsamenstelling

Nadere informatie

Technisch Beleidsplan RKsv Wittenhorst

Technisch Beleidsplan RKsv Wittenhorst Technisch Beleidsplan 2017-2020 RKsv Wittenhorst Inhoudsopgave Pagina Voorwoord 3 1 Inleiding 4 2 Strategisch kader jeugdopleiding 5 3 Strategisch kader senioren 7 4 Strategisch kader vrouwen 8 5 Speerpunten

Nadere informatie

Selectiebeleid UVV Jeugdvoetbal

Selectiebeleid UVV Jeugdvoetbal Selectiebeleid UVV Jeugdvoetbal 1 Inleiding Het bevorderen van het spelplezier van onze spelers, van jong tot oud, staat binnen UVV Voetbal voorop. Binnen de mogelijkheden van onze vereniging streven wij

Nadere informatie

BELEIDSPLAN V.V. Kloetinge. Beleidsplan

BELEIDSPLAN V.V. Kloetinge. Beleidsplan BELEIDSPLAN 2016-2020 V.V. Kloetinge Beleidsplan 2016-2020 1 VOORWOORD V.V. KLOETINGE OP WEG NAAR DE TOEKOMST Voor U ligt het beleidsplan van v.v. Kloetinge voor de jaren 2016 tot en met 2020. Dit beleidsplan

Nadere informatie

SENIOREN. Inleiding. Doelstellingen

SENIOREN. Inleiding. Doelstellingen SENIOREN Inleiding In dit plan wordt de organisatie rondom het seniorenvoetbal van onze vereniging uitgewerkt, en is mede bedoeld om als leidraad voor zowel: bestuur, technische commissie, trainers, leiders,

Nadere informatie

Bijeenkomst Jeugdleiders en jeugdtrainers. Woensdag 13 december 2017

Bijeenkomst Jeugdleiders en jeugdtrainers. Woensdag 13 december 2017 Bijeenkomst Jeugdleiders en jeugdtrainers Woensdag 13 december AGENDA Opening welkom Visie Medisch beleid Missie RESPECT Rol leider / trainer; wanneer succesvol? Visie nieuwe Jeugdbestuur Visie Technische

Nadere informatie

Voetbaltechnisch beleidsplan senioren 2012 2015 VOETBALTECHNISCH BELEIDSPLAN SENIOREN 2012 2015

Voetbaltechnisch beleidsplan senioren 2012 2015 VOETBALTECHNISCH BELEIDSPLAN SENIOREN 2012 2015 VOETBALTECHNISCH BELEIDSPLAN SENIOREN 2012 2015 Inleiding Door het aanstellen van een Bestuurslid Voetbaltechnische Zaken (BVZ) tijdens de Algemene Leden Vergadering van september 2009 is door de vereniging

Nadere informatie

De vacaturebank van SV Zwolle.

De vacaturebank van SV Zwolle. De vacaturebank van SV Zwolle. Geef de code op van de werkzaamheden die u wilt verrichten als vrijwilliger! Code Omschrijving. 14.10 Administratiecommissie. Kennis van Exel en cijfermatig een pre. 14.20

Nadere informatie

VOORBEREIDING op een seizoen

VOORBEREIDING op een seizoen PROCEDURE VOORBEREIDING op een seizoen Procedure van elftal evaluatie binnen een seizoen en de voorbereiding naar een nieuw seizoen. 1 Jeugdplan SV Hoofddorp/jan10 Inhoudsopgave: De voorbereiding op het

Nadere informatie

Kernwaarden Wij vinden het belangrijk dat leden, sponsoren en supporters ons ervaren en herkennen als

Kernwaarden Wij vinden het belangrijk dat leden, sponsoren en supporters ons ervaren en herkennen als STRATEGIE 2012-2015 Missie (Wie zijn wij) Voor de vereniging en haar leden de positie van S.V.M.E. in de Eijsdense gemeenschap verankeren, waardoor de toekomst wordt gegarandeerd. S.V.M.E. is een vereniging

Nadere informatie

Technisch beleidsplan. Van kwantiteit naar structurele kwaliteit voor alle leeftijdsgroepen en alle niveau s

Technisch beleidsplan. Van kwantiteit naar structurele kwaliteit voor alle leeftijdsgroepen en alle niveau s Technisch beleidsplan Van kwantiteit naar structurele kwaliteit voor alle leeftijdsgroepen en alle niveau s Versie: 19 januari 2014 1 Inhoud Versiebeheer Context Doelstellingen Technisch beleidsplan Relatie

Nadere informatie

Handboek Technische zaken

Handboek Technische zaken Handboek Technische zaken Handboek Technische Zaken 22 januari 2018 1 Handboek Technische zaken Hoofdstukken: 1- Inleiding 2- TBV`s Voorzitter Technische Commissie 3- TBV`s Technisch Jeugd Coördinator

Nadere informatie

Technisch voetbalbeleidsplan VSCO 61 Het opleiden van elke individuele speler staat centraal

Technisch voetbalbeleidsplan VSCO 61 Het opleiden van elke individuele speler staat centraal Technisch voetbalbeleidsplan VSCO 61 Het opleiden van elke individuele speler staat centraal Technisch voetbalbeleidsplan Inleiding De kern waar het binnen onze vereniging omdraait is het aanbieden van

Nadere informatie

KVV Quick 20 Oldenzaal 12 oktober 1920 Technische Commissie

KVV Quick 20 Oldenzaal 12 oktober 1920 Technische Commissie Aanwijzingen voor technische staf en begeleiding Seizoen 2014-2015 KVV Quick '20 april 2014 versie 1.0 Aanwijzingen voor technische staf en begeleiding. Deze beleidsafspraken worden waar nodig als actiepunten

Nadere informatie

Voetbaltechnische organisatie jeugdafdeling HVCH

Voetbaltechnische organisatie jeugdafdeling HVCH Voetbaltechnische jeugdafdeling wil de voetbaltechnische ontwikkeling zo goed als mogelijk ontwikkelen door een goede en structuur hiervoor in te richten. Deze structuur kenmerkt zich door de volgende

Nadere informatie

VoetbalTechnisch BeleidsPlan vv Hulzense Boys Seizoenen &

VoetbalTechnisch BeleidsPlan vv Hulzense Boys Seizoenen & VoetbalTechnisch BeleidsPlan vv Hulzense Boys Seizoenen 2015 2016 & 2016 2017 INLEIDING... 3 1. VV HULZENSE BOYS... 3 1.1 STRUCTUUR... 3 1.2 VISIE... 4 1.3 DOELSTELLING... 5 1.4 WERVING EN BEHOUD LEDEN...

Nadere informatie

Jeugdvoetbalbeleidsplan RKDSV. Algemeen Organisatieschema Jeugdkader Taken Technische commissie... 3

Jeugdvoetbalbeleidsplan RKDSV. Algemeen Organisatieschema Jeugdkader Taken Technische commissie... 3 Inhoudsopgave Algemeen... 2 Organisatieschema... 2 Jeugdkader... 3 Taken Technische commissie... 3 Taken (technisch) jeugdcoördinator.... 3 Opleiding... 4 Protocol indeling elftallen... 4 Indeling competitie...

Nadere informatie

Jeugdbeleidsplan R.K.S.V. HBC 2011-2016 Afdeling Voetbal. Toekomstgericht

Jeugdbeleidsplan R.K.S.V. HBC 2011-2016 Afdeling Voetbal. Toekomstgericht Jeugdbeleidsplan R.K.S.V. HBC 2011-2016 Afdeling Voetbal Toekomstgericht 1 Inhoud 1. Inleiding...3 2. Missie en visie...3 2.1 Missie...3 2.2 Visie...4 3. Doelstelling...4 3.1 Algemeen...4 3.2 Concretisering

Nadere informatie

Hockeyclub Nuenen selectiebeleid junioren D t/m A-jeugd

Hockeyclub Nuenen selectiebeleid junioren D t/m A-jeugd Hockeyclub Nuenen selectiebeleid junioren D t/m A-jeugd 1. Inleiding Het bestuur van de Hockeyclub Nuenen heeft haar beleid samengevat in Het Nuenen Concept. Een beschrijving van Het Nuenen Concept is

Nadere informatie

Beleid meisjes- en vrouwenvoetbal csv Be Quick Dokkum

Beleid meisjes- en vrouwenvoetbal csv Be Quick Dokkum Beleid meisjes- en vrouwenvoetbal csv Be Quick Dokkum Wij gaan voor goud, zilver en brons, meisjes- en vrouwenvoetbal hoort bij ons - 1 - Voorwoord Voor u ligt de beschrijving van het beleid voor het meisjes-

Nadere informatie

Voetbal technisch beleid Jeugd

Voetbal technisch beleid Jeugd Voetbal technisch beleid Jeugd Inleiding Voor u ligt het technisch beleidsplan van de jeugdafdeling 't Vliegdorp uit Soesterberg. In dit plan staat beknopt en algemeen beschreven wat de doelstellingen

Nadere informatie

Opleiden van spelers en trainers bij Wijhe 92 succesvol

Opleiden van spelers en trainers bij Wijhe 92 succesvol Opleiden van spelers en trainers bij Wijhe 92 succesvol Inleiding Het opleiden van eigen spelers en trainers staat bij Wijhe 92 hoog in het vaandel en is erg belangrijk voor een succesvolle toekomst. De

Nadere informatie

Informatie avond Ouders 2 e jaars E. RHV Leonidas jeugd en jongste jeugd 23 mei 2018

Informatie avond Ouders 2 e jaars E. RHV Leonidas jeugd en jongste jeugd 23 mei 2018 Informatie avond Ouders 2 e jaars E RHV Leonidas jeugd en jongste jeugd 23 mei 2018 Doel van vanavond Uitleggen wat er verandert voor jullie kinderen Uitleggen hoe de teamindeling tot stand komt Selectie

Nadere informatie

LONGA 30 op weg naar 2020 Voetbal technische aspecten 2015-2016

LONGA 30 op weg naar 2020 Voetbal technische aspecten 2015-2016 LONGA 30 op weg naar 2020 Voetbal technische aspecten 2015-2016 Pagina 1 van 10 Doelstelling van het proces Longa 30 op weg naar 2020 Longa 30 wil zich blijven ontwikkelen als een voetbalvereniging, die

Nadere informatie

Visiedocument Jeugdvoetbal V.V.Rhoon 2013-2018

Visiedocument Jeugdvoetbal V.V.Rhoon 2013-2018 Visiedocument Jeugdvoetbal V.V.Rhoon 2013-2018 1 Inhoudsopgave Inhoud Voorwoord... 3 Missie... 4 Visie... 4 Doelstellingen jeugdplan... 6 Doel 1: Betere spelers/speelsters... 6 Resultaten... 6 Inspanningen...

Nadere informatie

KVV Quick 20 Oldenzaal 12 oktober 1920 Technische Commissie

KVV Quick 20 Oldenzaal 12 oktober 1920 Technische Commissie Aanwijzingen voor technische staf, begeleiding en selectiebeleid. Seizoen 2017-2018 KVV Quick '20 Juli 2017 versie 2.0 Aanwijzingen voor technische staf en begeleiding. Deze beleidsafspraken, tot stand

Nadere informatie

Technisch jeugdbeleidsplan

Technisch jeugdbeleidsplan Technisch jeugdbeleidsplan Visie op jeugdvoetbal SC Varsseveld 2 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 5 2. Algemene visie en doelstellingen... 6 3. Organogram... 7 4. Samenstellen selectieteams... 8 5. De procedure

Nadere informatie

Voetbalbeleidsplan 2011-2015. Oog op de toekomst, actie voor morgen

Voetbalbeleidsplan 2011-2015. Oog op de toekomst, actie voor morgen Oog op de toekomst, actie voor morgen Agenda 1. Opening/inleiding 2. Terugblik opbrengst beleidsavond februari 2010 3. Doelstellingen voetbal beleidsplan 2011 2015 4. Vragenronde 5. Afsluiting Overige

Nadere informatie

Jeugdbeleidsplan Neptunus-Schiebroek Rotterdam

Jeugdbeleidsplan Neptunus-Schiebroek Rotterdam JEUGDBELEIDSPLAN NEPTUNUS-SCHIEBROEK ROTTERDAM 2016-2021 1 Page 23 oktober 2015 INHOUD 1. INLEIDING... PAGE 3 2. MISSIE EN VISIE. PAGE 4 2.1 MISSIE PAGE 4 2.2 VISIE PAGE 4 3. ALGEMEEN. PAGE 5 4. CONCRETISERING

Nadere informatie

Technisch Beleidsplan Concept VV Gorredijk

Technisch Beleidsplan Concept VV Gorredijk Technisch Beleidsplan 2017 2020 Concept VV Gorredijk v.v. Gorredijk 2017-2020 pag. 1 Inhoud Inhoudsopgave Inhoud...2 1. Inleiding...3 2. Prestatiegericht voetbal (eerste en tweede elftal)...4 2.1 Doelstelling...4

Nadere informatie