Voetbalvereniging de Blokkers. Beleidsplan Meisjes- en Damesvoetbal

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Voetbalvereniging de Blokkers. Beleidsplan Meisjes- en Damesvoetbal"

Transcriptie

1 Voetbalvereniging de Blokkers Beleidsplan Meisjes- en Damesvoetbal

2 Inhoudsopgave Inleiding pag. 2 Missie pag. 3 Organisatie pag. 4 Beleidsdoelstellingen pag. 5

3 1. Inleiding Het meisjes- en damesvoetbal heeft de laatste jaren een enorme vlucht genomen. Meisjesvoetbal is inmiddels qua aantal beoefenaren groter geworden dan meisjeshockey, toch een traditionele meisjessport. Een geweldige zaak én als de voortekenen niet bedriegen gaat het meisjes- en damesvoetbal in Nederland sterk groeien. De Blokkers is al veel langer een club waar veel meisjes spelen en zich thuis voelen. Op dit moment heeft de club twee damesteams, waarvan het eerste elftal in de tweede klasse speelt. Daarnaast heeft de club veel jeugdspeelsters, die zowel in gemengde teams als in meisjesteams uitkomen. De afgelopen jaren is een aantal succesvolle meisjesteams op de been gebracht, die binnen district West I goed meedraaien. Waar dit in het verleden vaak nog een resultaat was van inspanning van individuen of een toevallige samenloop van omstandigheden, willen we zorgen dat de komende jaren het meisjes- en damesvoetbal structureel op een hoger plan komt. Dit beleidsplan geeft aan hoe we dat willen bereiken. Het beleidsplan voor meisjesen damesvoetbal (BPMD) is gebaseerd op het voetbaljeugdbeleidsplan van De Blokkers.

4 2. Missie De missie van de Meisjes- en Dames Commissie (MDC) is om het meisjes- en damesvoetbal binnen de Blokkers op een hoger niveau te brengen. De MDC stelt in onderling overleg met het Hoofdbestuur (HB) en de Jeugdcommissie (JC) verschillende beleidsdoelstellingen op en willen deze doelstellingen binnen nu en vijf jaar bereiken (2017). Op zijn 149 meisjes en dames actief lid van De Blokkers. Dit is 17,5% van het totaal aantal leden. De MDC is van mening dat de belangen van deze grote, alsmaar groeiende groep niet langer behartigd kunnen worden door één hoofdbegeleider. Daarom willen we met de MDC meer gehoor geven aan de meisjes en dames binnen de Blokkers en gaan staan voor hun mening en ideeën. Op deze manier wil de MDC het voetbalniveau en het plezier van de meisjes en dames binnen de Blokkers bevorderen. Het is daarom van belang dat er mensen zijn die specifiek de belangen, van in dit geval, het meisjes- en damesvoetbal behartigen. Bij De Blokkers is meisjes- en damesvoetbal meer dan alleen voetbal. De nevenactiviteiten zijn zeker zo belangrijk en hebben hierdoor weer invloed op de teamspirit en dit beleidsplan geeft aan hoe we dit willen bereiken. Versie juni2012

5 3. Organisatie De MDC zet zich in voor het realiseren van de beleidsdoelstellingen in dit BPMD. In de komende vijf jaren wil de MDC de verschillen tussen meisjes- en damesvoetbal en jongens- en herenvoetbal binnen De Blokkers aanzienlijk verkleinen. Dit rechtvaardigt de MDC. De taken van de MDC zijn: het volgen en actueel houden van dit beleidsplan stimuleren, coördineren en controleren of de betrokkenen volgens de uitgangspunten van dit plan werken eindverantwoordelijkheid dragen voor de teamindelingen bij het meisjes- en damesvoetbal onderhouden van contacten met betrokkenen zorgen voor de ontwikkeling van gekwalificeerde trainers organiseren van nevenactiviteiten voor de meisjes- en damesleden De dagelijkse leiding van het meisjes- en damesvoetbal wordt ingevuld door de leden van de MDC. De MDC zorgt voor een goed onderling contact met het HB en de JC. De MDC legt verantwoording af voor alle zaken betreffende het meisjes- en damesvoetbal aan het HB. De MDC bestaat uit de volgende personen: Vertegenwoordiger Dames Vertegenwoordiger MA-junioren Vertegenwoordiger MB-junioren Vertegenwoordiger MC-junioren Vertegenwoordiger MD-pupillen Vertegenwoordiger ME-pupillen De vertegenwoordiger is contactpersoon voor de elftallen binnen die categorie en zorgt voor een goede uitvoering van de doelstellingen van de MDC. Besluiten worden genomen door de meerderheid van de MDC en worden in relevante gevallen door het HB bekrachtigd. De MDC vergadert eens per maand. Eén à twee keer per jaar wordt een vergadering belegd voor het gehele team aan trainers, begeleiders en commissieleden. Daarnaast wordt naar behoefte bijeenkomsten georganiseerd voor het uitwisselen van ervaringen tussen trainers.

6 4. Beleidsdoelstellingen De beleidsdoelstellingen van de MDC zijn: 1. De Blokkers is binnen de gemeente Hoorn e.o. dé voetbalclub voor meisjes en dames die op niveau willen spelen 2. Dames 1 binnen 5 jaar een stabiele eersteklasser 3. Het uitbreiden van het aantal meisjes- en damesleden, met als doel om te komen tot: 3 Damesteams, minimaal 2 MA, 2 MB en 3 MC juniorenteams, 3 MD en 6 ME pupillenteams 4. De jeugdselectie- elftallen (MA1, MB1, MC1) spelen op het hoogste niveau. De mogelijkheid moet worden opengehouden om in een jongenscompetitie te spelen 5. De overige elftallen spelen op hun eigen niveau 6. Speelsters in de CHL en F spelen gemengd. Vanaf de E-categorie krijgen de meisjes de keuze om in een meisjesteam of in een gemengd team te spelen 7. Het creëren van teamspirit en het organiseren van nevenactiviteiten 1. De Blokkers is in de gemeente Hoorn e.o. dé voetbalclub voor meisjes en dames die op niveau willen spelen Steeds meer clubs in de omgeving van De Blokkers hebben/beginnen met een meisjes en damesafdeling. Speelsters op voldoende niveau zijn schaars en de bezetting van de teams is kritiek. Enkele teams zijn nogal geïsoleerd binnen de jongenscultuur en hangen er maar bij. Het zal nog een aantal jaren duren voordat er voldoende meisjes zijn om verschillende teams te kunnen vullen in Hoorn. Tot die tijd, maar ook erna, moet v.v. de Blokkers de voorsprong die zij heeft vasthouden en uitbouwen. Dat betekent dat talentvolle meisjes die bij v.v. de Blokkers terecht willen en een versterking vormen met voorrang geplaatst kunnen worden. Gezien het niveau van onze meisjesteams en de heersende cultuur gaat er een wervende werking van v.v.de Blokkers uit. Deze moeten we zien uit te bouwen. 2. Dames 1 binnen 5 jaar een stabiele eersteklasser Seizoen 2011/2012 speelt Dames 1 in de tweede klasse. Gezien de aanwezige kwaliteiten is het mogelijk om binnen vijf jaar naar de eerste klasse te promoveren. De trainer van de dames moet er naar streven om een zo sterk mogelijk Dames 1 op te stellen. De trainingsopkomst en inzet van Dames 1 moet optimaal zijn. Het belang van Dames 1 is in alle opzichten bovengeschikt t.o.v. andere teams, maar gaat nooit boven het belang van het individu. Indien het bevorderlijk is voor het individu en in het belang van Dames 1 kunnen desgewenst jongere talentvolle meisjes worden ingezet. Bij het inzetten van jongere speelsters zal hier vooraf tijdig en duidelijk over dienen te worden gecommuniceerd door de trainers. Bij verschil van mening zal de MDC een beslissing nemen. De trainer van Dames 1 dient te voldoen aan de eisen die de KNVB stelt aan een trainer.

7 3. Het uitbreiden van het aantal meisjes- en damesleden, met als doel om te komen tot: 3 Damesteams, minimaal 2 MA, 2 MB en 3 MC juniorenteams, 3 MD en 4 ME pupillenteams Om uiteindelijk een stabiele eerste klasse te worden, dient De Blokkers zelf te zorgen voor aanwas vanuit de jeugd. Om dat te verwezenlijken dient voldoende capaciteit in de jeugd aanwezig te zijn, om daadwerkelijk ieder jaar meisjes vanuit de A-jeugd door te laten stromen naar de senioren. Zo geldt dat uiteraard ook voor de doorstroming van de B naar de A-jeugd etc. Om uiteindelijk op termijn aan deze aantallen te komen zal De Blokkers in haar aannamebeleid moeten streven om aan de onderkant (E en F) voldoende instroom te verwezenlijken. Dat is een goede ontwikkeling want tot voorheen stroomden meisjes vaak laat (vanaf 14 jaar) in en misten daardoor essentiële basisvaardigheden. Door meisjes eerder te laten beginnen kunnen deze eerder op een acceptabel niveau worden gebracht. Binnen De Blokkers bestaat de bereidheid om mee te werken aan creatieve oplossingen om hieraan tegemoet te komen. 4. De jeugdselectie- elftallen (MA1, MB1, MC1) spelen op het hoogste niveau. De mogelijkheid moet worden opengehouden om in een jongenscompetitie te spelen Om te spreken over selectie-elftallen, dient er in iedere leeftijdscategorie minimaal twee elftallen aanwezig te zijn, hierdoor kan selectie binnen die leeftijdscategorie ook echt plaats vinden. We streven mede hierdoor zelfs naar 3 teams in de ME, MD en MC. De komende jaren zal de instroom nog onvoldoende zijn om de 10 meisjesteams volgens de gewenste indeling te kunnen realiseren. Indien er zich talenten van buiten de vereniging aandienen, die een versterking voor de vereniging zijn, kunnen deze middels de talentenregeling, zoals die bij de jongens al van kracht is, instromen. De selectie-elftallen trainen minimaal 2 x per week en dienen zoveel mogelijk door trainers getraind te worden die in het bezit zijn van Uefa C of het jeugdtrainersdiploma van de KNVB. De wens van de MDC is dat deze trainers dezelfde faciliteiten krijgen als bij de selectieteams van de jongens. Geïnteresseerde trainers worden in staat gesteld om dit op kosten van de vereniging te behalen conform het bestaande beleid van de jongens. Aanmelding hiervoor dient op initiatief van de MDC, met instemming van de technisch coördinator te verlopen. Gelet op de opbouw is het dan mogelijk om deze elftallen uit te laten komen op het hoogst mogelijke niveau in hun leeftijdscategorie. Indien de tegenstand gering is kunnen meisjes teams er voor kiezen bij de jongenscompetities of eventueel in een hogere leeftijdscategorie ingedeeld te worden. Ieder jaar zal in de maanden maart/april door de MDC, in overleg met de trainers/begeleiders, bepaald worden wie in welk elftal gaat spelen. Het kan wenselijk zijn om oefenwedstrijden of speciale selectietrainingen te organiseren, dit om te bepalen in welk team de speelster gaat spelen en in welke klasse het elftal wordt ingedeeld. Om de talentenontwikkeling verder te stimuleren kan er met een aantal clubs in de regio, gekeken worden of hier onderling een toernooi of wedstrijd voor georganiseerd moet worden.

8 Beleidsplan Meisjes- en Damesvoetbal (BPMD) 5. De overige elftallen spelen op hun eigen niveau Presteren en op het hoogst mogelijke niveau spelen is een belangrijk doel en het doorvoeren van een selectie is een middel daartoe. Alle meisjes en dames moeten zich thuis kunnen voelen bij De Blokkers. Daarvoor zijn de overige elftallen bedoeld. Plezier staat voorop. Deze worden wel in staat gesteld om minimaal eenmaal per week te kunnen trainen onder begeleiding van trainers. 6. Speelsters in de CHL en F spelen gemengd. Vanaf de E-categorie krijgen de meisjes de keuze om in een meisjeselftal of in een gemengd elftal te spelen Uitgangspunt is dat de jongste meisjes gemengd spelen. In veel sporten is dat niet het geval, maar binnen het voetbal is dat de meest wenselijke lijn. Er wordt wederzijds respect gekweekt en de verschillen zijn ook nog niet zo groot. Vanaf de E- leeftijd willen meisjes vaak in een meisjeselftal spelen. Die mogelijkheid moet worden geboden, maar meisjes moeten ook gestimuleerd worden om bij hun team te blijven en/of voor een E-selectieteam in aanmerking te komen. De MDC coördineert, al dan niet in overleg met de JC, het aantal meisjeselftallen en de competitie waarin ze uitkomen. Het is immers afhankelijk van het spelniveau en de samenstelling van de groep wat het meest wenselijk is. 7. Het creëren van teamspirit en het organiseren van nevenactiviteiten Naast de voetbalactiviteiten die door De Blokkers georganiseerd worden, is er ruimte om speciale activiteiten met het eigen team, categorie of alle meisjes/dames te organiseren. De door de KNVB gestelde normen en waarden staan hoog in het vaandel.

Beleidsdoorontwikkelplan Meisjes- en Damesvoetbal

Beleidsdoorontwikkelplan Meisjes- en Damesvoetbal Beleidsdoorontwikkelplan Meisjes- en Damesvoetbal 2012-2017 vv SHO versie 1.7 5 mei 2012 Jan Meijsen Pagina 1 Inhoudsopgave Vooraf... 3 1. Inleiding... 4 2. De missie... 5 3. Beleidsdoelstellingen van

Nadere informatie

cvv FIT Boys Voetbaltechnisch Beleidsplan

cvv FIT Boys Voetbaltechnisch Beleidsplan Voetbaltechnisch Beleidsplan 2017-2018 blad 2 uit 16 Voetbaltechnisch Beleidsplan 2017-2018 2017-2022. 2 blad 3 uit 16 Voorwoord Voor u ligt het voetbaltechnisch beleidsplan van c.v.v. Fit Boys. Dit plan

Nadere informatie

Beleid meisjes- en vrouwenvoetbal csv Be Quick Dokkum

Beleid meisjes- en vrouwenvoetbal csv Be Quick Dokkum Beleid meisjes- en vrouwenvoetbal csv Be Quick Dokkum Wij gaan voor goud, zilver en brons, meisjes- en vrouwenvoetbal hoort bij ons - 1 - Voorwoord Voor u ligt de beschrijving van het beleid voor het meisjes-

Nadere informatie

Meisjes- en vrouwenvoetbal SDV Barneveld. Beleidsplan

Meisjes- en vrouwenvoetbal SDV Barneveld. Beleidsplan Meisjes- en vrouwenvoetbal SDV Barneveld Beleidsplan 2016 2019 Versie 2.0 17 november 2015 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 1. Voorwoord... 3 2. Beleid meisjes- en vrouwenvoetbal... 4 2.1 Doelstellingen...

Nadere informatie

(Jeugd-) Beleidsplan Voetbalvereniging Neerlandia 31

(Jeugd-) Beleidsplan Voetbalvereniging Neerlandia 31 (Jeugd-) Beleidsplan Voetbalvereniging Neerlandia 31 Auteur : Jolanda Brokx, Oscar Schouten Versie : 1.1 Datum : april 2015 Contents 2. Inleiding... 3 3. Visie... 3 4. Verenigingsstructuur... 3 5. Aantal

Nadere informatie

Bij indeling van recreatieve teams: Teams op basis van gelijkwaardige kwaliteiten en leeftijdscategorie. Gelijkwaardige teams.

Bij indeling van recreatieve teams: Teams op basis van gelijkwaardige kwaliteiten en leeftijdscategorie. Gelijkwaardige teams. Selectiebeleid VV Gilze 2015 2020. Het selectiebeleid moet een middel zijn om de doelstellingen, die zijn bepaald in het technisch beleidsplan VV Gilze, te bereiken. Door middel van dit schrijven willen

Nadere informatie

De volgende teams worden benoemd als selectieteam: A1 B1 - C1 D1 D2. Hierbij zullen de 2 e teams in elke leeftijdscategorie de schaduwteams vormen.

De volgende teams worden benoemd als selectieteam: A1 B1 - C1 D1 D2. Hierbij zullen de 2 e teams in elke leeftijdscategorie de schaduwteams vormen. Selectiebeleid Bij RKSV Mierlo-Hout wordt onderscheid gemaakt tussen prestatieteams en recreatieteams. Voor de prestatieteams worden spelers geselecteerd. Achter de prestatieteams worden recreatieteams

Nadere informatie

Beleid Technische Commissie VV Gilze Het selecteren en Indelen:

Beleid Technische Commissie VV Gilze Het selecteren en Indelen: Beleid Technische Commissie VV Gilze Het beleid van de Technische Commissie is een middel zijn om de doelstellingen van VV Gilze, te behalen. Door middel van dit document willen wij ons beleid transparant

Nadere informatie

Technisch Beleidsplan ST Beilen/Fit Boys 2018

Technisch Beleidsplan ST Beilen/Fit Boys 2018 Technisch Beleidsplan ST Beilen/Fit Boys 2018 1 Inhoud Voorwoord 1. ST Beilen/FitBoys 3 2. Technische Commissie 4 3. Visie 5 4. Het indelingsbeleid 7 4.1 ST. Dames 4.2 ST Meisjes 4.3 Selectiecriteria en

Nadere informatie

Visie en Beleids document. Jeugdcommissie Mixed Hockey Club Purmerend

Visie en Beleids document. Jeugdcommissie Mixed Hockey Club Purmerend Visie en Beleids document Jeugdcommissie Mixed Hockey Club Purmerend Versie 1.0 Geschreven door Alexander Vos, Nicole Schreuder, Mila Prins & Julia Marijnen Inhoud 1 Inleiding 2.1 Doelstelling 2.2 Doelgroepen

Nadere informatie

Ontwikkelen van lerende omgeving en uitdagend prestatieklimaat

Ontwikkelen van lerende omgeving en uitdagend prestatieklimaat Ontwikkelen van lerende omgeving en uitdagend prestatieklimaat Het talentvolle meisje centraal Dit is waar elke ambitieuze speelster van droomt: ooit uitkomen voor Nederland, liefst natuurlijk op een groot

Nadere informatie

Technisch beleidsplan voetbalvereniging Zuidland

Technisch beleidsplan voetbalvereniging Zuidland Voetbalvereniging Zuidland Door Eendracht Sterk Technisch beleidsplan voetbalvereniging Zuidland Door Eendracht Sterk opgericht 17 juni 1947 Presteren met Plezier 1 INDEX 1 Voorwoord 2 Visie 2.1. Organisatiestructuur

Nadere informatie

Jeugd Opleidingsplan SV Lycurgus

Jeugd Opleidingsplan SV Lycurgus Jeugd Opleidingsplan SV Lycurgus Deel 1 Introductie Mark Boterman Versie 1.0 (oktober 2014) Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 1 1 Voorwoord... 2 2 Inleiding... 2 3 Uitgangspunten en doelstellingen... 3 3.1

Nadere informatie

JEUGD Selectiebeleid 2014-2017

JEUGD Selectiebeleid 2014-2017 JEUGD Selectiebeleid 2014-2017 Inhoudsopgave 1.0 Inleiding 3 1.1 Wat is selectie? 4 1.2 Waarom selecteren? 4 1.3 Selectie algemeen 4 1.4 Wat houdt selectie spelen in? 5 2.0 Doelstellingen 6 2.1 Uitgangspunten

Nadere informatie

Selectieprocedure binnen handbalvereniging SV Zeeburg en indeling overige teams

Selectieprocedure binnen handbalvereniging SV Zeeburg en indeling overige teams Selectieprocedure binnen handbalvereniging SV Zeeburg en indeling overige teams Inleiding Wie voor SV Zeeburg kiest voor plezier én ambitie; plezier omdat wij kiezen voor attractief handbal, snel, dynamisch,

Nadere informatie

Hockeyclub Nuenen selectiebeleid junioren D t/m A-jeugd

Hockeyclub Nuenen selectiebeleid junioren D t/m A-jeugd Hockeyclub Nuenen selectiebeleid junioren D t/m A-jeugd 1. Inleiding Het bestuur van de Hockeyclub Nuenen heeft haar beleid samengevat in Het Nuenen Concept. Een beschrijving van Het Nuenen Concept is

Nadere informatie

Rob van Grootel Selectieprocedure Jeugd Goedgekeurd door: Laatste revisie door: Revisie datum Revisie

Rob van Grootel Selectieprocedure Jeugd Goedgekeurd door: Laatste revisie door: Revisie datum Revisie Revisie geschiedenis Rev nr Datum Door Aanpassing in tekst B 05-09-2013 RN - Wouts Thema trainingen bij selectie JJ voor de D-elftallen. - Jaarlijks eigen bijdrage voor sponsorkleding. (pagina 4) - Team

Nadere informatie

Leeftijdskenmerken 100%

Leeftijdskenmerken 100% AthenA Beleid Teamsamenstelling Jeugd 2016 Het Beleid Teamsamenstelling Jeugd 2016 is onderdeel van het AthenA Jeugdplan. Dit AthenA Jeugdplan plan wordt ieder jaar besproken en waar nodig aangepast door

Nadere informatie

Technisch Verenigings Plan

Technisch Verenigings Plan Technisch Verenigings Plan V.V. Foreholte november 2013 0 WOORD VOORAF Het hoofdbestuur dankt allen die hun bijdrage hebben gegeven aan de totstandkoming van dit document. MISSIE V.V. Foreholte is een

Nadere informatie

1. Inleiding. 2. Teamindeling algemeen

1. Inleiding. 2. Teamindeling algemeen 1. Inleiding Dit document is bedoeld om het jeugdbeleid van HV Myra beter uit te kunnen leggen aan Myra leden en ouders van Myra leden. Het document is onderdeel van een serie nog te verschijnen beleidsdocumenten

Nadere informatie

Technisch beleidsplan senioren

Technisch beleidsplan senioren Technisch beleidsplan senioren Versie 1.1 Inhoud 1. Uitgangspunten VC Trynwâlden 2. Doelstellingen 3. Organisatie TC 3.1 Samenstelling TC 4. Wedstrijden & Selecties 5. Overgang junioren naar senioren 1.

Nadere informatie

ALGEMEEN TECHNISCH BELEIDSPLAN

ALGEMEEN TECHNISCH BELEIDSPLAN ALGEMEEN TECHNISCH BELEIDSPLAN 2016 2020 INHOUDSOPGAVE pagina 1. Inleiding 3 2. Onze club 3 3. Onze missie 4 4. Visie De Blesse (voetbaltechnisch) 4 5. Technisch Hart 5 6. Doelstelling technisch beleidsplan

Nadere informatie

Informatie avond Ouders 2 e jaars E. RHV Leonidas jeugd en jongste jeugd 23 mei 2018

Informatie avond Ouders 2 e jaars E. RHV Leonidas jeugd en jongste jeugd 23 mei 2018 Informatie avond Ouders 2 e jaars E RHV Leonidas jeugd en jongste jeugd 23 mei 2018 Doel van vanavond Uitleggen wat er verandert voor jullie kinderen Uitleggen hoe de teamindeling tot stand komt Selectie

Nadere informatie

HOOFDSTUK 5 TECHNISCHE COMMISSIE (TC)

HOOFDSTUK 5 TECHNISCHE COMMISSIE (TC) HOOFDSTUK 5 TECHNISCHE COMMISSIE (TC) 5.1 STRUCTUUR Hieronder wordt de structuur van de Technische Commissie weergegeven. Zie bijlage 5.1 Zie bijlage 5.2 voor Taakomschrijving Hoofdbestuurslid Technische

Nadere informatie

Meiden- en vrouwenvoetbal SEH. Beleidsplan

Meiden- en vrouwenvoetbal SEH. Beleidsplan Meiden- en vrouwenvoetbal SEH Beleidsplan 2018 2025 Versie 2.0 21 februari 2018 1 INHOUDSOPGAVE Inhoudsopgave... 2 1. Voorwoord... 3 2. Beleid meiden- en vrouwenvoetbal... 4 2.1 Visie... 4 2.2 Missie...

Nadere informatie

4. Selecties. Zo hoog mogelijk spelen met eigen kweek betekent ook dat we kritisch moeten kijken naar het huidige selectie proces.

4. Selecties. Zo hoog mogelijk spelen met eigen kweek betekent ook dat we kritisch moeten kijken naar het huidige selectie proces. HDS Strategie voor de komende vier jaar. 1. Algemeen. Uitgangspunt voor een vereniging met zo n 900 leden moet zijn dat we ambitie hebben. We willen met Dames, Heren en junioren zo hoog mogelijk spelen.

Nadere informatie

beleidsplan vv Musketiers (juli 2015)

beleidsplan vv Musketiers (juli 2015) Elst, juli 2015 Voorwoord De voetbal vereniging Musketiers is opgericht in januari 1952. Wij mogen ons gelukkig prijzen met een goede ledenaanwas en zijn een financieel gezonde vereniging. Zoals bij veel

Nadere informatie

Technisch beleidsplan senioren GVV 63

Technisch beleidsplan senioren GVV 63 Scoren met GVV 63 in seizoen 2018/2019 Namens: Technische Commissie senioren Versie: 1.0 Datum: 01-04-2018 Inhoudsopgave Voorwoord 3 1.0 Inleiding 4 1.1 Waarom een technisch beleidsplan 4 2.0 Missie en

Nadere informatie

TECHNISCHE COMMISSIE STIPHOUT VOORUIT (pupillen en junioren)

TECHNISCHE COMMISSIE STIPHOUT VOORUIT (pupillen en junioren) TECHNISCHE COMMISSIE STIPHOUT VOORUIT (pupillen en junioren) DOELSTELLING Kwaliteitsverbetering in de (jeugd)opleiding en doorstroming naar de senioren Balans vinden en bewaken tussen recreatief en prestatief

Nadere informatie

Technisch Voetbal Beleidsplan. Sportvereniging Duiveland

Technisch Voetbal Beleidsplan. Sportvereniging Duiveland Technisch Voetbal Beleidsplan Sportvereniging Duiveland Technische commissie S.V. Duiveland. Doel commissie De technische commissie is verantwoordelijk voor het technisch beleid van de vereniging voor

Nadere informatie

TECHNISCH BELEID VV HONTENISSE

TECHNISCH BELEID VV HONTENISSE TECHNISCH BELEID VV HONTENISSE Inhoudsopgave 1. Inleiding... 3 2. Doelstelling... 4 3. Afspraken... 5 a. Indeling elftallen.... 5 b. Bepalen wedstrijdselectie.... 5 c. Overige zaken... 5 4. Randvoorwaarden...

Nadere informatie

Kernwaarden Wij vinden het belangrijk dat leden, sponsoren en supporters ons ervaren en herkennen als

Kernwaarden Wij vinden het belangrijk dat leden, sponsoren en supporters ons ervaren en herkennen als STRATEGIE 2012-2015 Missie (Wie zijn wij) Voor de vereniging en haar leden de positie van S.V.M.E. in de Eijsdense gemeenschap verankeren, waardoor de toekomst wordt gegarandeerd. S.V.M.E. is een vereniging

Nadere informatie

Visie en beleidsplan Jeugdopleiding sv Juliana 31

Visie en beleidsplan Jeugdopleiding sv Juliana 31 Visie en beleidsplan 2017-2020 Jeugdopleiding sv Juliana 31 De jeugdopleiding neemt een belangrijke positie in binnen de vereniging. Er wordt veel waarde gehecht aan kwalitatief goede jeugdspelers die

Nadere informatie

Jeugdbeleidsplan Hockeyclub Amstelveen

Jeugdbeleidsplan Hockeyclub Amstelveen Jeugdbeleidsplan Hockeyclub Amstelveen 2015-2018 14 maart 2015 1 Inleiding Voor u ligt het Jeugdbeleidsplan van MHC Amstelveen. Dit plan is gemaakt door de Technische Commissie (TC) in samenspraak met

Nadere informatie

Beleidsplan senioren. r.k.v.v. H.S.C. 28

Beleidsplan senioren. r.k.v.v. H.S.C. 28 Beleidsplan senioren r.k.v.v. H.S.C. 28 September 2009 Technisch beleidsplan r.k.v.v. H.S.C. 28 Pagina 1 Technisch beleid senioren INLEIDING De afgelopen jaren is verschillende keren een discussie gevoerd

Nadere informatie

Technische Commissie honkbal

Technische Commissie honkbal Technische Commissie honkbal Honk- en softbalvereniging Houten Dragons Versie 21-02-2002 Pagina 1 van 6 Inhoudsopgave Pagina 1 Voorwoord...2 2 Inleiding...2 3 Doelstelling...2 4 Taken voor de Technische

Nadere informatie

Hockey Heeze selectierichtlijn Jongste Jeugd en Junioren D t/m A-jeugd

Hockey Heeze selectierichtlijn Jongste Jeugd en Junioren D t/m A-jeugd selectierichtlijn Jongste Jeugd en Junioren D t/m A-jeugd Versie 4 6 juni 2011 Inhoudsopgave 1. INLEIDING... 3 2. DOELSTELLINGEN JEUGDBELEID... 3 3. TOELICHTING TEAMINDELINGEN... 3 3.1 Team indeling Jongste

Nadere informatie

Beleidsplan Senioren. v.v. Sportclub Eefde

Beleidsplan Senioren. v.v. Sportclub Eefde Beleidsplan Senioren 2017 2020 Eefde, mei 2017 v.v. Sportclub Eefde Algemeen Het voetbaltechnisch beleidsplan van v.v. Sportclub Eefde bestaat uit onderdelen en elementen welke op het technisch gebied

Nadere informatie

Beleid en Procedure teamindeling hockeyteams

Beleid en Procedure teamindeling hockeyteams Beleid en Procedure teamindeling hockeyteams Selectiebeleid. Mensen (en dus ook spelers) zijn verschillend gemotiveerd. Sociaal gemotiveerde spelers maak je er niet altijd blijer mee als je constant druk

Nadere informatie

Technisch Beleidsplan LTC Zee en Duin 2013-2018 Uitgangspunten van beleid

Technisch Beleidsplan LTC Zee en Duin 2013-2018 Uitgangspunten van beleid Technisch Beleidsplan LTC Zee en Duin 2013-2018 Uitgangspunten van beleid Technisch Beleidsplan LTC Zee en Duin Page 1 Inhoudsopgave: Technisch beleid: 1.1 Jeugdbeleid: 1.2 Plan van aanpak Jeugd selectieplan

Nadere informatie

SC Lemele Voetbalbeleidsplan

SC Lemele Voetbalbeleidsplan SC Lemele Voetbalbeleidsplan 2010-2015 Versie 2010/2011 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 1. Inleiding... 3 2. Doelstellingen SC Lemele... 3 2.1 Beschrijving vereniging... 3 2.2 Doelstellingen technisch

Nadere informatie

Beleidsplan scheidsrechters SV Gouda

Beleidsplan scheidsrechters SV Gouda Beleidsplan scheidsrechters SV Gouda November 2012. Inhoudsopgave Achtergrond en actuele situatie 3 Toekomstbeeld 3 Structuur en organisatie 4 Beloning 5 Opleiding en Begeleiding 5 Budget 6 Beleidsplan

Nadere informatie

Sportclub Purmerland Beleidsplan voor de seizoenen

Sportclub Purmerland Beleidsplan voor de seizoenen Sportclub Purmerland Beleidsplan voor de seizoenen 2013 2018 Voetballen met plezier en ambitie Versie Datum Akkoord 3.0 voor publicatie 01 oktober 2013 30 juli 2013 1 1. Inhoud 2. Beleidsplan SC Purmerland

Nadere informatie

Beleid Meetrainen Hogere Teams

Beleid Meetrainen Hogere Teams 1. Inleiding Dit document is bedoeld om het jeugdbeleid van HV Myra beter uit te kunnen leggen aan Myra leden en ouders van Myra leden. Het document is onderdeel van een serie beleidsdocumenten die bedoeld

Nadere informatie

Beleidsplan vv Schoonebeek sv Weiteveense Boys. (Samenwerkingsverband voor A, B en C junioren)

Beleidsplan vv Schoonebeek sv Weiteveense Boys. (Samenwerkingsverband voor A, B en C junioren) Beleidsplan vv Schoonebeek sv Weiteveense Boys (Samenwerkingsverband voor A, B en C junioren) Nieuw Schoonebeek, 14 mei 2014 INHOUDSOPGAVE 1. Inleiding 3 2. Doelstelling 3 3. Ledenaantallen/elftalindeling

Nadere informatie

MHCV Selectiebeleid junioren D t/m A jeugd, Dames 1 en Heren 1

MHCV Selectiebeleid junioren D t/m A jeugd, Dames 1 en Heren 1 MHCV Selectiebeleid junioren D t/m A jeugd, Dames 1 en Heren 1 1. Inleiding Vanuit de toekomstvisie van MHCV en de leeftijdsopbouw van de club willen we in dit stuk, met name, focussen op de jeugd. MHCV

Nadere informatie

Selectiebeleid en -procedure mbt Jeugdopleiding UDI 19 BB 2012 / 2013;

Selectiebeleid en -procedure mbt Jeugdopleiding UDI 19 BB 2012 / 2013; Selectiebeleid en -procedure mbt Jeugdopleiding UDI 19 BB 2012 / 2013; SELECTIEBELEID EN PROCEDURES T.B.V. DE JEUGDOPLEIDING UDI 19 BB; Om eenduidigheid te verkrijgen voor alle betrokkenen bij de Jeugdopleiding

Nadere informatie

Technisch Beleid Team Indeling

Technisch Beleid Team Indeling Technisch Beleid Team Indeling Seizoen 2012-2013 tot en met 2017-2018 Inleiding Afgelopen seizoenen is er discussie geweest binnen de vereniging over hoe teams moeten worden ingedeeld, op sterkte of juist

Nadere informatie

SC Badhoevedorp Technisch Jeugdplan 2014-2017

SC Badhoevedorp Technisch Jeugdplan 2014-2017 SC Badhoevedorp Technisch Jeugdplan 2014-2017 Doel selectiebeleid Door het vastleggen van een aantal regels ten aanzien van het selecteren van jeugdspelers, wil de jeugdcommissie duidelijkheid en continuïteit

Nadere informatie

Selecties (junioren) en matching (jongste jeugd) teams Hisalis

Selecties (junioren) en matching (jongste jeugd) teams Hisalis Selecties (junioren) en matching (jongste jeugd) teams Hisalis Inleiding Hisalis streeft ernaar om de teamindelingen in de jeugd transparant, eerlijk en objectief te laten verlopen. De doelstelling hierbij

Nadere informatie

HOOFDSTUK 5 COMMISSIE OPLEIDING EN VORMING (COV)

HOOFDSTUK 5 COMMISSIE OPLEIDING EN VORMING (COV) HOOFDSTUK 5 COMMISSIE OPLEIDING EN VORMING (COV) STRUCTUUR Hieronder wordt de structuur van de Commissie Opleiding en Vorming weergegeven. 5.1 HOOFDTAAK De hoofdtaak van de Commissie Opleiding en Vorming

Nadere informatie

Zwaluw VFC. Voetbaltechnisch beleidsplan

Zwaluw VFC. Voetbaltechnisch beleidsplan Zwaluw VFC Voetbaltechnisch beleidsplan 2017 2021 Voetbaltechnisch beleidsplan 2017 2021 Inhoudsopgave Inleiding 1 Missie & Visie... 4 1.1 Missie... 1.2 Visie... 1.3 Algemene doelstelling prestatiegerichte

Nadere informatie

Functie-omschrijvingen technische zaken

Functie-omschrijvingen technische zaken Functie-omschrijvingen technische zaken AFDELING SENIOREN Functie 1.5.1 Bestuurslid Technische zaken senioren - Is lid van het hoofdbestuur. - Geeft sturing aan de afdeling senioren mannen/vrouwen. - Fungeert

Nadere informatie

Jeugd Opleidingsplan SV Lycurgus

Jeugd Opleidingsplan SV Lycurgus Jeugd Opleidingsplan SV Lycurgus Deel 7 Selectiebeleid Mark Boterman Versie 1.0 (oktober 2014) Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 1 1 Inleiding... 2 2 Uitgangspunten van het selectiebeleid... 2 3 Selectiecriteria...

Nadere informatie

Beleid Dames- en Meisjesvoetbal

Beleid Dames- en Meisjesvoetbal Beleid Dames- en Meisjesvoetbal september 2011 Beleid dames- en meisjesvoetbal bij DSVP Inleiding Door het hoofd- en jeugdbestuur van DSVP zijn de afgelopen jaren onder meer een algemeen Jeugdbeleid en

Nadere informatie

Hieronder volgt het meerjarenbeleid van de sportvereniging DFS te Opheusden.

Hieronder volgt het meerjarenbeleid van de sportvereniging DFS te Opheusden. MEERJARENBELEID s.v.d.f.s. Hieronder volgt het meerjarenbeleid van de sportvereniging DFS te Opheusden. Het gaat om een periode van 5 jaren. Dit beleidsplan bevat de jaren 2010-2015. In het eerste seizoen

Nadere informatie

Seizoen Samenstelling ABCD breedte- en selectieteams

Seizoen Samenstelling ABCD breedte- en selectieteams Seizoen 2019-2020 Samenstelling ABCD breedte- en selectieteams Hoe gaan we dat doen? De technische staf en de ABCD-commissie informeren alle ouders van de ABCD jeugd graag over de manier waarop we de teams

Nadere informatie

Selectiebeleid HV Myra Jeugd

Selectiebeleid HV Myra Jeugd Selectiebeleid HV Myra Jeugd 1. Inleiding Dit document is bedoeld om het selectiebeleid van Myra uit te leggen aan Myra leden en ouders van Myra leden. 2. Uitgangspunten teamindelingen Voor het opstellen

Nadere informatie

Jeugdvoetbal beleidsplan Sport Combinatie Badhoevedorp 2014 2017

Jeugdvoetbal beleidsplan Sport Combinatie Badhoevedorp 2014 2017 Augustus 2014 Jeugdvoetbal beleidsplan Sport Combinatie Badhoevedorp 2014 2017 Sport Combinatie Badhoevedorp (SCB) heeft in de afgelopen jaren bij het voetbal bij de jeugd een enorme groei en ontwikkeling

Nadere informatie

v.v. Zuidland Meidenvoetbalbolwerk op Voorne Putten Visie op het vrouwen- en meidenvoetbal

v.v. Zuidland Meidenvoetbalbolwerk op Voorne Putten Visie op het vrouwen- en meidenvoetbal v.v. Zuidland Meidenvoetbalbolwerk op Voorne Putten Visie op het vrouwen- en meidenvoetbal 2017-2020 Definitief Versie 1.2 d.d. 1-7-2017 Pagina 1 Inleiding Meidenvoetbalbolwerk op Voorne Putten lijkt een

Nadere informatie

Damesvoetbal Inhoudsopgave

Damesvoetbal Inhoudsopgave Inhoudsopgave Voorwoord... 3 Visie... 4 Organisatie... 5 Spelregels... 6 2 Voorwoord Sinds het seizoen 2015-2016 is er bij NSVV gestart met damesvoetbal. Bij een middelgrote voetbalvereniging met nog steeds

Nadere informatie

Beste spelers/speelsters en ouders van spelers/speelsters die mee gaan doen aan de selectietrainingen voor de 1e en 2e teams,

Beste spelers/speelsters en ouders van spelers/speelsters die mee gaan doen aan de selectietrainingen voor de 1e en 2e teams, Beste spelers/speelsters en ouders van spelers/speelsters die mee gaan doen aan de selectietrainingen voor de 1e en 2e teams, De data vanuit de KNHB zijn inmiddels bekend gemaakt, kleine wijzigen zijn

Nadere informatie

INDELINGSCOMMISSIE JEUGDTEAMS

INDELINGSCOMMISSIE JEUGDTEAMS INDELINGSCOMMISSIE voor alle JEUGDTEAMS Met plezier voetballen op de juiste plek binnen de vereniging Dit beleidsstuk is opgesteld in opdracht van de jeugdcommissie v.v.tov. Opgeleverd en vastgelegd op

Nadere informatie

Technisch beleidsplan senioren VV Serooskerke

Technisch beleidsplan senioren VV Serooskerke Technisch beleidsplan senioren VV Serooskerke 1. Algemeen 1.1 Inleiding Dit voetbaltechnisch beleidsplan maakt onderdeel uit van het algemene beleidsplan van de VV Serooskerke en is het raamwerk voor de

Nadere informatie

Hockey Heeze selectierichtlijn Jongste Jeugd en Junioren

Hockey Heeze selectierichtlijn Jongste Jeugd en Junioren selectierichtlijn Jongste Jeugd en Junioren Versie 7 21 maart 2016 Inhoudsopgave 1. INLEIDING... 3 2. DOELSTELLINGEN JEUGDBELEID... 3 3. TOELICHTING TEAMINDELINGEN... 3 3.1 Teamindeling Jongste Jeugd...

Nadere informatie

VOETBALBELEIDSPLAN V.V. WIELDRECHT INHOUDSOPGAVE:

VOETBALBELEIDSPLAN V.V. WIELDRECHT INHOUDSOPGAVE: VOETBALBELEIDSPLAN V.V. WIELDRECHT 2013 2018 INHOUDSOPGAVE: 1. Inleiding 2. Visie en doelstellingen 3. Organisatie, taken en verantwoordelijkheden 4. Speelwijze 5. Respect. Normen en waarden. 1 1. INLEIDING

Nadere informatie

Selectiebeleid Upward Topteams

Selectiebeleid Upward Topteams Selectiebeleid Upward Topteams 1. Inleiding Dit beleidsstuk zet in paragraaf 2 de doelstellingen van het jeugdbeleid uiteen. Paragraaf 3 geeft een toelichting op de teamindelingen. Tot slot behandelt paragraaf

Nadere informatie

JEUGDBELEIDSPLAN 2014-2017

JEUGDBELEIDSPLAN 2014-2017 JEUGDBELEIDSPLAN 2014-2017 Inhoudsopgave 1.0 Inleiding 3 2.0 Missie, visie en doelstellingen 4 2.1 Missie 5 2.2 Visie 5 2.3 Doelstellingen 6 3.0 De jeugdteams algemeen 6 3.1 Selectieteams, schaduwteams

Nadere informatie

DAMES BELEIDSPLAN VOLLEYBALVERENIGING SSS 2009/2010

DAMES BELEIDSPLAN VOLLEYBALVERENIGING SSS 2009/2010 DAMES BELEIDSPLAN VOLLEYBALVERENIGING SSS 2009/2010 Het Dames beleidsplan maakt onderdeel uit van het totale beleidsplan van volleybalvereniging SSS. Waarom een (Dames-) beleidsplan? Binnen de volleybalvereniging

Nadere informatie

Selectiebeleid HHC Quick Stick 2015-2016

Selectiebeleid HHC Quick Stick 2015-2016 Selectiebeleid HHC Quick Stick 2015-2016 Dit document bestaat uit 3 onderdelen: 1) Jeugd (A t/m D) 2) Jongste jeugd (E t/m F en Benjamins) 3) Senioren Jeugd Doelstelling van Quick Stick is dat elk lid

Nadere informatie

LONGA 30 op weg naar 2020 Voetbal technische aspecten 2015-2016

LONGA 30 op weg naar 2020 Voetbal technische aspecten 2015-2016 LONGA 30 op weg naar 2020 Voetbal technische aspecten 2015-2016 Pagina 1 van 10 Doelstelling van het proces Longa 30 op weg naar 2020 Longa 30 wil zich blijven ontwikkelen als een voetbalvereniging, die

Nadere informatie

Voetbalbeleidsplan. Senioren Enter Vooruit

Voetbalbeleidsplan. Senioren Enter Vooruit Voetbalbeleidsplan Senioren Enter Vooruit 12 september 2013 Inhoud 1 Inleiding 2 Doel en missie Enter Vooruit 2.1 Missie 2.2 Algemene doelstellingen vanaf 2013 2.3 Seniorenvoetbal Omvang 3 Prestatieteams

Nadere informatie

Toekomst SVMM Voetbal Jeugd en Senioren (Vanaf seizoen 2009/2010 t/m 2010/2011) Definitief. 20 april 2009 (versie 1.0)

Toekomst SVMM Voetbal Jeugd en Senioren (Vanaf seizoen 2009/2010 t/m 2010/2011) Definitief. 20 april 2009 (versie 1.0) Contourennota Toekomst SVMM Voetbal Jeugd en Senioren (Vanaf seizoen 2009/2010 t/m 2010/2011) Definitief 20 april 2009 (versie 1.0) INHOUDSOPGAVE Blz. 1. INLEIDING 3. 2. TOEKOMST SENIOREN SVMM VOETBAL

Nadere informatie

Technische coördinator Senioren. Commercieel. Klankbord. Sponsor Commissie. Spelersraad Commissie. Leider & grensrechter.

Technische coördinator Senioren. Commercieel. Klankbord. Sponsor Commissie. Spelersraad Commissie. Leider & grensrechter. Bestuur VV SWEEL Voorzitter Wedstrijd Secretariaat Secretaris Financiën Faciliteiten Beheerder Commercieel Technische coördinator Senioren Voetbalzaken Jeugd Technisch coördinator Jeugd Missie Visie Wedstrijd

Nadere informatie

Agenda Ouderavond Woensdag 26 oktober 19.30 uur

Agenda Ouderavond Woensdag 26 oktober 19.30 uur Agenda Ouderavond Woensdag 26 oktober 19.30 uur 1. Opening 2. Mededelingen 3. Wie doet wat in het Jeugdbestuur? 4. Jeugdbeleidsplan 5. Competitie-indeling 6. Verantwoordelijkheden ouders 7. Rondvraag 8.

Nadere informatie

PROCEDURE BEOORDELING EN INDELING VAN JEUGDTEAMS

PROCEDURE BEOORDELING EN INDELING VAN JEUGDTEAMS PROCEDURE BEOORDELING EN INDELING VAN JEUGDTEAMS Algemeen De organisatie van de junioren is onderverdeeld in Jeugd (A t/m D) en Jongste Jeugd (E en jonger). De Technische Zaken Jeugdcommissie ("de Jeugdcommissie

Nadere informatie

Technisch beleidsplan v.v. G.D.C. versie Seizoen Technisch Beleidsplan GDC

Technisch beleidsplan v.v. G.D.C. versie Seizoen Technisch Beleidsplan GDC Technisch Beleidsplan GDC 1 Inhoudsopgave. Technisch beleidsplan v.v. G.D.C. versie 2014-2017 1. Voorwoord Pag. 2 2. Technische commissie Pag. 3 2.1 Uitgangspunten TC Pag. 4 2.2 Organisatiestructuur TC

Nadere informatie

Trainings-bepalingen. Algemeen:

Trainings-bepalingen. Algemeen: Trainings-bepalingen Algemeen: De trainingen voor seizoen 2016-2017 kunnen gestart worden volgens onderstaand schema Selectie elftallen: Senioren, J019, J017 en J015 : start maandag 8 augustus Senioren

Nadere informatie

Jeugdzaalvoetbal. Meer voetbal per m2

Jeugdzaalvoetbal. Meer voetbal per m2 KONILIJKE NEDERLANDSE VOETBALBOND AMATEURVOETBAL Jeugd Meer voetbal per m2 Vaker voetballen, sneller denken en sneller handelen Vaker voetballen in de zaal, op de straat en op het veld, leidt tot betere

Nadere informatie

ALGEMEEN BELEIDSPLAN v.v. Gorredijk

ALGEMEEN BELEIDSPLAN v.v. Gorredijk ALGEMEEN BELEIDSPLAN v.v. Gorredijk 2014-2017 v.v. Gorredijk 20-6-2014 Pagina 1 1. Inhoudsopgave Inhoud 1. Inhoudsopgave... 2 2. Inleiding... 3 3. Identiteit / Missie en Visie / Kernwaarden... 4 4. V.v.

Nadere informatie

meisjes- en vrouwenvoetbal

meisjes- en vrouwenvoetbal Achilles 12 Technisch beleidsplan meisjes- en vrouwenvoetbal 2014-2015 Auteur: Gerrit Hobbelink Oktober 2014 pag. 1 van 11 versie 1.2 2014 1 Inhoudsopgave INLEIDING... 3 1. VISIE, MISSIE EN DOELSTELLINGEN

Nadere informatie

Technische beleidsplan z.v.v. Blauw Wit 66

Technische beleidsplan z.v.v. Blauw Wit 66 Technische beleidsplan z.v.v. Blauw Wit 66 1 Inhoud 1 Algemene doelstelling 2 Doelstellingen senioren 2.1 Doelstelling selectie 2.2 Doelstellingen overige teams 3 Senioren beleidsplan 3.1 Senioren-selectie

Nadere informatie

Voorstel aanpassing competitiestructuur meiden veldvoetbal

Voorstel aanpassing competitiestructuur meiden veldvoetbal Voorstel aanpassing competitiestructuur meiden veldvoetbal Optimalisatie structurele ontwikkeling competitiestructuur MA Martin Tebbens & Salman Khawaja Inleiding Op vrijdag 1 februari 2013 hebben wij,

Nadere informatie

STRATEGISCH BELEIDSPLAN. UDI 19 Beter Bed Seizoenen 2009 / 2014

STRATEGISCH BELEIDSPLAN. UDI 19 Beter Bed Seizoenen 2009 / 2014 Opgesteld: Versie nr. 12 STRATEGISCH BELEIDSPLAN UDI 19 Beter Bed Seizoenen 2009 / 2014 STRATEGISCH PLAN UDI 19 Beter Bed INHOUDSOPGAVE: - INLEIDING - MISSIE - VISIE - DOELSTELLINGEN - TIJDSPAD / ACTIES

Nadere informatie

Visiedocument Jeugdvoetbal V.V.Rhoon 2013-2018

Visiedocument Jeugdvoetbal V.V.Rhoon 2013-2018 Visiedocument Jeugdvoetbal V.V.Rhoon 2013-2018 1 Inhoudsopgave Inhoud Voorwoord... 3 Missie... 4 Visie... 4 Doelstellingen jeugdplan... 6 Doel 1: Betere spelers/speelsters... 6 Resultaten... 6 Inspanningen...

Nadere informatie

TEAMINDELINGSBELEID. Hockeyclub Montfoort

TEAMINDELINGSBELEID. Hockeyclub Montfoort TEAMINDELINGSBELEID Hockeyclub Montfoort Mei 2016 Pagina 1 INHOUDSOPGAVE ACHTERGROND VAN DIT DOCUMENT 3 WAT ZIJN ONZE INTENTIES? 3 ROL VAN DE TECHNISCHE COMMISSIE 4 TEAMINDELINGSCRITERIA 4 LEEFTIJD 4 HET

Nadere informatie

Informatie / ouderavond R.K.S.V. Groesbeekse Boys 22-06-2015

Informatie / ouderavond R.K.S.V. Groesbeekse Boys 22-06-2015 Informatie / ouderavond R.K.S.V. Groesbeekse Boys 22-06-2015 Agenda: Voetbal in Groesbeek Gelderse sportfederatie Vrijwilligersbeleid Aanpassingen K.N.V.B. Gedrag langs de lijn Technisch jeugdplan Voetbal

Nadere informatie

Beleidsplan Jongste Jeugd en Junioren HCH. Hockey met plezier én uitdaging 2012-2017

Beleidsplan Jongste Jeugd en Junioren HCH. Hockey met plezier én uitdaging 2012-2017 Beleidsplan Jongste Jeugd en Junioren HCH Hockey met plezier én uitdaging 2012-2017 Werkgroep Jeugdbeleid HCH april 2012 Pagina 1 Inhoudsopgave 1. Voorwoord 3 2. Missie, visie en doelstellingen 4 2.1 Missie

Nadere informatie

Selectiebeleid HHC Quick Stick

Selectiebeleid HHC Quick Stick Selectiebeleid HHC Quick Stick 2017-2018 Dit document bestaat uit 3 onderdelen: 1) Jeugd (A t/m D) 2) Jongste jeugd (E t/m F en Benjamins) 3) Senioren 1) Jeugdelftallen Doelstelling van Quick Stick is

Nadere informatie

Handleiding voor jeugdtrainers KSV 2014-2017

Handleiding voor jeugdtrainers KSV 2014-2017 Handleiding voor jeugdtrainers KSV 2014-2017 Inhoudsopgave 1.0 Inleiding 3 1.1 Trainers 4 1.2 Hoofd trainer 4 1.3 Assistent trainer 4 1.4 Keeper trainer 4 1.5 Verenigingstrainer 5 2 1.0 Inleiding In het

Nadere informatie

Organisatie Jeugdbestuur en Jeugdcommissies B.N.M.H.C. Zwart-Wit

Organisatie Jeugdbestuur en Jeugdcommissies B.N.M.H.C. Zwart-Wit Overzicht Jeugdbestuur en Commissies Het Jeugdbestuur bestaat uit 3 personen; voorzitter, de vertegenwoordiger namens de Jeugdcommissie en de vertegenwoordiger namens de Commissie Jongste Jeugd (= voorzitter

Nadere informatie

JEUGDBELEIDSPLAN

JEUGDBELEIDSPLAN JEUGDBELEIDSPLAN 2016-2019 Inhoudsopgave 1.0 Inleiding 2.0 Missie, visie en doelstellingen 2.1 Missie 2.2 Visie 2.3 Doelstellingen 3.0 De jeugdteams algemeen 3.1 Selectieteams, schaduwteams en recreatieve

Nadere informatie

Selectiebeleid/teamindeling Jeugd

Selectiebeleid/teamindeling Jeugd Selectiebeleid/teamindeling Jeugd 2017-2018 02 jun 2017 Inleiding HGC streeft ernaar om de teamindelingen in de jeugd transparant, eerlijk en objectief te laten verlopen. De doelstelling hierbij is dat

Nadere informatie

ONDER ANDERE IN DEZE UITGAVE:

ONDER ANDERE IN DEZE UITGAVE: VV DESK informatiefolder sessies beleid voetbalzaken DE OPDRACHT: Stel een beleidsplan voetbalzaken op dat betrekking heeft op de gehele vereniging DESK zowel senioren, jeugd als dames/meisjes voetbal,

Nadere informatie

VAN KINDERWAGEN TOT SCOOTER WERVING EN BEHOUD VAN JEUGD

VAN KINDERWAGEN TOT SCOOTER WERVING EN BEHOUD VAN JEUGD VAN KINDERWAGEN TOT SCOOTER WERVING EN BEHOUD VAN JEUGD OPZET EN DOEL VAN DEZE BIJEENKOMST Doel van deze bijeenkomst: Aan de hand van de nieuwste inzichten en succesvolle praktijkvoorbeelden gaan we in

Nadere informatie

Inhoudsopgave. 1.1 Geschiedenis. 1.2 Inleiding. 3.1 Behouden en werven. 3.2 Gekwalificeerd kader. 3.3 Communicatie. 3.4 Voetbaltechnisch beleid

Inhoudsopgave. 1.1 Geschiedenis. 1.2 Inleiding. 3.1 Behouden en werven. 3.2 Gekwalificeerd kader. 3.3 Communicatie. 3.4 Voetbaltechnisch beleid 0 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1: Voorwoord Blz.2 1.1 Geschiedenis 1.2 Inleiding Hoofdstuk 2: Doelstellingen Blz.3 Hoofdstuk 3: Middelen Blz.4 3.1 Behouden en werven 3.2 Gekwalificeerd kader 3.3 Communicatie

Nadere informatie

Beleidsplan Jeugdcommissie Hockey Club Uden.

Beleidsplan Jeugdcommissie Hockey Club Uden. Beleidsplan Jeugdcommissie Hockey Club Uden. Inleiding De doelstelling van dit beleidsplan van de Jeugdcommissie is aan te geven hoe wij als Jeugdcommissie willen werken in de vereniging Hockey Club Uden.

Nadere informatie

Selectie- en indelingsproces veld

Selectie- en indelingsproces veld Selectie- en indelingsproces veld In dit document wordt de procedure volledig beschreven zoals die van toepassing is op de jeugd. Voor senioren gelden enkele specifieke bepalingen. Ook wordt separaat ingegaan

Nadere informatie

LEIDEN LIONS IJSHOCKEYSCHOOL

LEIDEN LIONS IJSHOCKEYSCHOOL IJshockeyschool Leiden Lions Welkom op onze ijshockeyschool! Voor veel kinderen is dit de eerste kennismaking met ijshockey... Voor sommigen zelfs de eerste kennismaking met ijs! IJshockey is een geweldige

Nadere informatie

Technische seniorenbeleid MVC' (versie 2.0) 1

Technische seniorenbeleid MVC' (versie 2.0) 1 Technische seniorenbeleid MVC'19 2017-2022 (versie 2.0) 1 Inhoud Algemene uitgangspunten Visie in relatie tot ambitie Afspraken binnen alle categorieën Selectie MVC 19 Doelmannen selectie MVC 19 Derde

Nadere informatie