Week 39. Beste Krat Chef, Weekendkrat Extra

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Week 39. Beste Krat Chef, Weekendkrat Extra"

Transcriptie

1 Week 9 Weekendkrat Extra Beste Krat Chef, Bij onze zoektocht naar leuke recepten stuitten we een tijd geleden al op de website van de New York Times, waar de parmantige Amerikaanse Melissa Clarke in licht tuttige kookfilmpjes toch wel echt lekkere recepten laat zien. Het recept van de pompoensalade van deze week hebben we schaamteloos van haar gejat, omdat het ons zo lekker leek. Het is een recept dat een beetje tussen zomer en herfst in zit; herfstig door de geroosterde pompoen, maar zomers omdat het toch een frisse maaltijdsalade is, met mooie roodlof van onze teler Rob de Boer en peperige rucola van Kwekerij Groenesteeg. De karnemelk in de dressing is natuurlijk heel hip en New Yorks. In ieder geval vonden wij het heel lekker! Smakelijk eten! Eefje

2 Vegetarisch Hoofdgerecht Geroosterde pompoen salade met rucola, roodlof en een karnemelk dressing. Pompoen (kilo) Ciabatta (bruin) () Roodlof (stronk(en)) Rucola (zakje(s)) Karnemelk (ml) Dragon (fijngesneden) (tl) p p,5 5,5 Walnoten (g) Citroensap (tl) Citroenrasp (tl) Chilipoeder (tl) Zout (tl) Olijfolie (tl) p 5 0, p 70,5 0,,5 90 0, 6 0 min Let op: je hebt twee keer dragon en karnemelk nodig deze week. Verwarm de oven voor op 00 graden C. Schil de pompoen. Snij doormidden en verwijder de zaden. Snij de pompoen in kwarten en dan in achtsten en snij mooie wedges van circa cm. Doe de wedges in een kom, voeg een derde van de olijfolie, de chilipoeder en de helft van het zout toe en schud goed om. Bekleed een bakplaat met bakpapier en spreid daar de pompoen over uit. Schuif in de oven en zet een wekker voor 5 min. Haal de blaadjes van de dragontakjes af en snijd ze fijn. Meng de karnemelk, de andere helft van het zout, de citroensap, de citroenrasp en derde. van de olijfolie samen met de fijngesneden dragon. Snij de roodlof doormidden, verwijder het hart en snij in de lengte in mooie dunne reepjes. Hussel de pompoen even om en schuif nog 5-0 min. terug. Leg nu ook de ciabatta erbij. Was de rucola met behulp van een slacentrifuge. Bak in een droge koekenpan de walnoten even aan tot dat de geur vrijkomt en ze wat knapperig worden. Blijf erbij, het kan snel verbranden! Haal de pompoen uit de oven en laat een beetje afkoelen. Meng de roodlof en rucola met de dressing in een grote slabak of schaal. Leg daar de iets afgekoelde pompoen op en bestrooi met de walnoten. Zet wat olijfolie op tafel om het brood in de te dopen. Snij de ciabatta in plakjes. Serveer de salade met de plakjes brood.

3 Vegetarisch Nagerecht Chocolade-karnemelk taart met chocolade creme en frambozen Eieren (stuk(s)) Karnemelk (ml) Frambozen (g) p p 80 Water (ml) Boter (g) Cacaopoeder (g) Bloem (g) Bakpoeder (tl) Kristalsuiker (g) Vanille extract (tl) VOOR DE CREME () Boter (g) Roomkaas (g) Poedersuiker (g) Cacaopoeder (g) p p min LET OP: dit wordt een taart voor 0 personen. Verwarm de oven voor op 60 C. Bekleed springvormen van 0 cm doorsnede met bakpapier. Doe water en boter in een pannetje en verwarm. Meng met de suiker. Zeef er de cacao, de bloem en bakpoeder boven en meng met de mixer tot een beslag. Voeg de eieren, karnemelk en vanille toe en mix weer. Verdeel over de springvormen en bak ca. 70 min. in de oven. Laat 0 min afkoelen in de vorm. Haal uit de vorm en laat helemaal afkoelen op een bakrekje. Maak de crème door boter en roomkaas goed te mengen met de mixer. Meng er dan de poedersuiker en gezeefd cacaopoeder door. Neem g van de frambozen en schep door de crème. Kneus de frambozen al doende een beetje. Snijd de taarten horizontaal doormidden en smeer iedere laag in met de crème. Stapel ze op en verdeel de rest van de frambozen op de toplaag.

4 Hoofdgerecht Sticky knoflook-soja kip, citroen-sperziebonen en rijst Sperziebonen (g) Kippendijfilet (g) p p 00 p p Sap van een citroen (stuk(s)) Zwarte peper (vers gemalen) (naar smaak) Zeezout (naar smaak) Plantaardige olie (el),5 Kippenbouillon (ml) Sesamzaad (el),5 Sojasaus (ml) Honing (ml) 5 5 Knoflook (teen),5 Maizena (tl) Gekookte rijst (om te serveren) min Snijd de sperziebonen in grote stukken en kook beetgaar in water met wat zout. Giet af en schenk er naar smaak wat citroensap over. Wrijf de kip in met zout en peper. Verhit de olie in een koekenpan en bak de kip aan zodat hij bruin wordt. Laat zachtjes 0 min. bakken met het deksel op de pan. Bestrooi de kip met de helft van het sesamzaad. Schenk er de bouillon bij. Meng sojasaus, honing en citroensap. Knijp er de knoflook bovenuit. Doe bij de kip en laat nog 5 min. sudderen tot de kip helemaal gaar is. Haal de kip eruit en doe op een schaal. Houdt warm. Meng de maïzena met wat water en doe bij de saus. Kook de saus in tot hij dik en kleverig wordt. Schep de kip erdoor. Bestrooi met de rest van het sesamzaad. Serveer met desperziebonenen wat rijst.

5 Vegetarisch Hoofdgerecht Oeufs Benedictine met Hollandaisesaus 0 min Eieren (stuk(s)) Ei geel (stuk(s)) Creme fraiche (ml) Citroensap (tl) Dragon (takje(s)) p,5 p,5,5 00 Boter (g) Azijn (scheutje(s)) Muffins of beschuitbollen (stuk(s)) Jong belegen kaas (plakje(s)) Peper uit de molen (naar smaak) p p 00 Maak eerst de saus. Laat de boter zachtjes smelten in een pannetje. Niet bruin laten worden! Neem als de boter gesmolten is de pan van het vuur. Wacht twee minuten. De boter mag niet meer te heet zijn. Voeg nu de eigelen toe onder voortdurend en snel roeren met een garde. Voeg onmiddellijk daarna de crème fraîche en citroensap toe en klop verder tot je een romige dikke saus hebt. Snipper wat dragon door de saus. Denk je dat er iets schift. Gewoon heel hard door kloppen. Het komt goed. Je kunt deze saus dus en heel voorzichtig al roerend weer een beetje opwarmen. Pocheer de eieren. Breng een pannetje water met de azijn tegen de kook aan. Pocheer de eieren (evt. met behulp van een eierpocheerder) - minuten in het water. Halveer in de tussentijd de muffins en rooster ze mooi bruin. Beboter de muffins en beleg de onderste helften met een plakje kaas. Leg op iedere muffin vervolgens een gepocheerd ei. Bestrooi met peper en zout en knip er dragon over. Schenk er een scheut Hollandaise saus over en bestrooi met dragon. Bedek met de bovenkant van de muffins. Tip: ook lekker met gerookte zalm, gebakken bacon of vers fruit.

6 Vegetarisch Hoofdgerecht Rigatoni met aubergine, tomatensaus en burrata 0 min Aubergine (stuk(s)) p p Rigatoni (g) 00 Olijfolie (extra vierge) (el) Zeezout (naar smaak) Peper uit de molen (naar smaak) Knoflook (teen),5 Gepelde tomaten (g) 00 Burrata (g) Verse basilicum (naar smaak) p,5 p 00 00, Kook de pasta volgens gebruiksaanwijzing al dente. Snijd de aubergines in blokjes van ca. cm. Verhit de olie in een grote koekenpan en bak de blokjes minuten aan. Breng op smaak met peper en zout. Knijp de knoflook erboven uit en bak samen minuten. Voeg de tomaten toe en breng aan de kook. Draai het vuur naar half en laat de saus nog ca. 5 min. zachtjes koken. Scheur 00 g burrata in stukjes en doe in de saus. Laat smelten. Check op peper en zout. Meng de saus met de pasta. Verdeel over borden en serveer met de rest van de burrata in stukken en wat vers basilicumblad erover.

7 Hoofdgerecht Salade met gepocheerde zalm 0 min Sjalot (stuk(s)) Rucola (g) Zalmfilet (stuk(s)) Sperziebonen (g) Roodlof (struik(en)) Karnemelk (el) Dragon (takje(s)) p 0, 0 00 p 0, 55,5,5 00 Cherrytomaatjes (g) Visbouillon (ml) Mayonaise (el) Peper en zout (naar smaak) p 00,5 p 560, Snijd desperziebonenaan stukken en kook ze beetgaar in water met wat zout. Snijd het roodlof fijn en meng met de rucola. Halveer de tomaatjes en meng door de sla. Laat desperziebonenafkoelen en leg ze erbij. Breng de bouillon aan de kook en leg de zalmfilets erin. Draai het vuur laag zodat het vocht tegen de kook aan blijft. Laat 8 minuten pocheren. Meng de mayonaise en karnemelk. Snipper het sjalotje zeer fijn en meng door de mayonaise. Knip wat blaadjes dragon erboven en roer door. Breng op smaak met peper en zout. Leg de zalm op de salade en schenk er wat van de dressing overheen. Tip: ook lekker met gebakken aardappelen ernaast.

8 Hoofdgerecht Kippendij gemarineerd in karnemelk met pittige aardappelpuree en coleslaw. Kippendijfilet (g) Karnemelk (ml) Aardappelen kruimig (kilo) Peen (g) Spitskool (g) Gesnipperde sjalot (el) Rode peper (stuk(s)) p p Specerijen (bakje(s)) Mayonaise (el) Witte wijnazijn (el) Suiker (tl) Bloem (el) Knoflook (teen) Zout (naar smaak) p,5,5 p,5,5,5 min In het bakje specerijen zit 0.5 tl komijn, 0.5 tl koriander, 0.5 tl gember, 0.5 tl kurkuma, 0.5 tl kaneel, 0.5 tl chili. Let op: je hebt later deze week ook karnemelk nodig. Verwarm de oven voor op 0 graden C. Snij de kip in kip-nugget formaat. Marineer de met de een derde van de hiernaast genoemde hoeveelheid karnemelk. Halveer de ongeschilde aardappels en kook met zout in weinig water ca. 0-5 min. gaar. Rasp de peen. Snij de spitskool in kwarten en verwijder het hart. Snij dan overdwars in dunne reepjes. Doe de spitskool in een mengkom, voeg zout en twee derde van de karnemelk toe. Ga nu de spitskool min. kneden. Ja echt; zo wordt deze lekker zacht. Voeg de sjalot, peen, mayonaise, azijn en suiker toe aan de spitskool. Roer goed door en zet koel weg. Giet de aardappels af en laat even uitstomen. Laat de kip uitlekken op een velletje keukenpapier. Dep droog en doe in een kom samen met de helft van het specerijenmengsel en wat zout. Schud een paar keer goed om zodat de kip goed bedekt is. Doe de bloem op een bord en meng daar ook wat zout en de andere helft van het specerijenmengsel doorheen. Wentel nu alle stukjes kip door de bloem. Bak de kip even kort rondom aan. Doe de kip in de oven en bak in ca. 5 min. gaar. Snij de rode peper in stukjes. Verwijder de zaadjes al dan niet afhankelijk van hoe pittig je het wil. Fruit de rode peper even aan in het braadvet van de kip. Doe dan de geprakte aardappels erbij en laat die een tijdje op hoog vuur een beetje aankoeken. Voeg de knoflook toe en hussel het geheel nog een keer om. Laat nog even goed bruin worden, maar let op dat de knoflook niet verbrandt. Serveer de knapperige aardappels met de kip en coleslaw.

9 Hoofdgerecht Zalm met dragon in bladerdeeg met gesmoorde prei. Zalm (filet(s)) Prei (stronk(en)) p p Bladerdeeg (Vel(len)) Boter (klontje(s)) Knoflook (teen) Citroen (stuk(s)) Dragon (bosje(s)) Peper en zout (naar smaak) p p 6 8 0, 0,,5 0, 0, 0 min Let op: je hebt twee keer dragon nodig deze week. Haal de bakplaat uit de oven en verwarm voor op 80 graden C. Bekleed de bakplaat met bakpapier. Leg een velletje bladerdeeg per persoon op de bakplaat. Dep de zalm droog en leg op elk velletje bladerdeeg een stuk zalm. Bestrooi de zalm met peper en zout. Pluk genoeg blaadjes dragon van de takjes om ca. 0 blaadjes (bij ) op elk stukje zalm te kunnen leggen. Dek de zalm af met nog een velletje bladerdeeg en druk de zijkanten met een vork goed op elkaar. Schuif de pakketjes in de oven en zet een wekker voor 5 min. om te beginnen. Ze moeten ongeveer 0-5 min. Haal alleen het donkergroene deel van de prei. Snij de prei in de lengte doormidden zodat je eventueel modder er tussenuit kan spoelen. Snij dan in ringen (als het heel modderig is dan was je de ringen met behulp van een slacentrifuge). Verwarm een klontje boter in een afsluitbare wok of braadpan en roerbak de prei daar even in aan. Smoor met deksel op de pan de prei zachtjes ca. 0 min. Het mag niet bruin worden! Op deze manier wordt de prei lekker zoet. Hou de pakketjes in de oven in de gaten. Als ze mooi bruin zijn, dan is het klaar. Hak ondertussen de knoflook fijn. Als de prei zacht en gaar voeg je de knoflook toe. Hussel even een paar keer om en doe er dan nog een klont boter bij. Breng vervolgens op smaak met peper, zout en een kneepje citroensap. Serveer de prei bij de zalmpakketjes.

10 In de krat van week 9 PRODUCT PERS PERS PERS PERS BEWAREN Zalmfilet (filet(s)) Koelkast, zie THT; invriezen kan Eieren (doosje(s)) Koelkast of koele plaats Karnemelk (pak(ken)) Koelkast, zie THT Sjalot (stuk(s)) Koele donkere plaats Prei (stuk(s)) Koelkast, week Sperziebonen (kilo) 0, 0, 0, 0, Koelkast, ca dagen Kippendijfilet (g) Koelkast, zie THT; invriezen kan Aardappelen kruimig (kilo) Koele donkere plaats Spitskool (stuk(s)) Koelkast, week Peen (stuk(s)) koelkast, week Pompoen (stuk(s)) Koelkast, week Rucola (zakje(s)) Koelkast, paar dagen Roodlof (stuk(s)) Koelkast, week Ciabatta (bruin) (stuk(s)) In zakje, paar dagen; invriezen kan * Frambozen (bakje(s)) Koelkast, paar dagen Pindasaus (zakje(s)) Voorraadkast, zie THT Aubergine (stuk(s)) Koele donkere plaats

11 Herkomst producten de Krat Kwekerij de Westerbouwing Bartje Boemboe Kwekerij de Westerbouwing is al sinds 96 gevestigd als familiebedrijf in de Bommelerwaard. Bij de oprichting lag de focus op het innoveren van de kleinfruit teelt. Deze missie heeft ervoor gezorgd dat zij, meer dan een halve eeuw later, zijn uitgegroeid tot een internationaal gerenommeerd bedrijf. Bartje Boemboe maakt verse boemboes voor authentieke Indonesische gerechten. Ze geven elk gerecht een bijzonder, eigen karakter. Bartje en Jojo: "Wij maken boemboes volgens de recepten van onze oma's: geurig en puur, zonder kunstmatige toevoegingen. Vanaf nu kan je zelf met onze boemboes voor rundvlees, groenten, eieren, vis, kip, rijst en soep, gemakkelijk authentieke Indonesische gerechten op tafel zetten". Bartje Boemboe is ook online te bestellen via de site van Bartje Boemboe. Alle boemboes zijn zonder toevoeging van kunstmatige geur-, kleuren smaakstoffen. Dit is Brood Schmidt Zeevis Dit is Brood is een unieke winkel in Heemstede waar alleen het lekkerste desembrood van de beste bakkers bij elkaar komt. Brood dat is gemaakt van natuurzuivere ingredi?nten en gebakken op de steenovenvloer. De enige toevoegingen zijn een flinke dosis geduld, passie en ambacht. Dit is brood zoals de natuur het bedoeld heeft. "Schmidt Zeevischhandel" is omstreeks 908 opgericht door Oma Schmidt. Heel bijzonder is dat het bedrijf al meer dan 00 jaar op precies dezelfde locatie gevestigd is. Elke vis die binnenkomt wordt gescand en van een barcode voorzien. Zo blijft hij de hele route traceerbaar, van kotter tot keuken. Schmidt Zeevis heeft het traject van de traceerbaarheidscertificering van de Marine Steward Council (MSC) goed doorlopen. Producten uit MSC gecertificeerde visserijen mag Schmidt Zeevis verkopen onder het MSC keurmerk.

Week 39. Beste Krat Chef, Gemakskrat

Week 39. Beste Krat Chef, Gemakskrat Week 9 Gemakskrat Beste Krat Chef, Bij onze zoektocht naar leuke recepten stuitten we een tijd geleden al op de website van de New York Times, waar de parmantige Amerikaanse Melissa Clarke in licht tuttige

Nadere informatie

Week 43. Beste Krat Chef, Gemakskrat Vega

Week 43. Beste Krat Chef, Gemakskrat Vega Week Gemakskrat Vega Beste Krat Chef, Bij onze zoektocht naar leuke recepten stuitten we een aantal jaar geleden al op de website van de New York Times, waar de parmantige Amerikaanse Melissa Clarke in

Nadere informatie

Beste Krat Chef, Week 23. Kratje Slank

Beste Krat Chef, Week 23. Kratje Slank Beste Krat Chef, Week 23 Kratje Slank Hollandse asperges met beenham, eieren, en gekookte aardappels - S - 441 kcal Hoofdgerecht 40 min In de Krat 2p 3p 4p Witte asperges (g) 700 1.050 1.400 Beenham (g)

Nadere informatie

Week 38. Beste Krat Chef, Gemakskrat

Week 38. Beste Krat Chef, Gemakskrat Week 38 Gemakskrat Beste Krat Chef, Het is weer pompoenentijd! Na de bijzondere spaghettipompoen van vorige week hebben we nu de bekende oranje pompoen in de krat. Persoonlijk vind ik pompoenen geweldig;

Nadere informatie

Pasta salade. Ingrediënten: (4 personen) Dressing 1 theelepel dijonmosterd 1 eetlepel witte wijnazijn 1 eetlepel honing olijfolie of zonnebloemolie

Pasta salade. Ingrediënten: (4 personen) Dressing 1 theelepel dijonmosterd 1 eetlepel witte wijnazijn 1 eetlepel honing olijfolie of zonnebloemolie Pasta salade Ingrediënten: (4 personen) Dressing 1 theelepel dijonmosterd 1 eetlepel witte wijnazijn 1 eetlepel honing olijfolie of zonnebloemolie 175 gram pasta, bv. schelpjes macaroni 150 gram sperziebonen

Nadere informatie

Piemonte. Antipasti Paprika s met bagna caoda Pollo Tonnato. Primo: Risotto met pompoen en kaassaus. Secondo: Gestoofde kip met paddestoelen

Piemonte. Antipasti Paprika s met bagna caoda Pollo Tonnato. Primo: Risotto met pompoen en kaassaus. Secondo: Gestoofde kip met paddestoelen Piemonte Antipasti Paprika s met bagna caoda Pollo Tonnato Primo: Risotto met pompoen en kaassaus Secondo: Gestoofde kip met paddestoelen Dolci: Panna cotta met vruchtensaus Baci di dama www.martijnpostma.nl

Nadere informatie

Week 3. Beste Krat Chef, Gemakskrat Vega

Week 3. Beste Krat Chef, Gemakskrat Vega Week Gemakskrat Vega Beste Krat Chef, Deze week zit er weer eens een fijne boemboe in de krat, namelijk die voor Soto Ayam, de lekkere Indische kippensoep (die ook vegetarisch heel lekker is, met tempeh

Nadere informatie

Week 1. Beste Krat Chef, Gemakskrat

Week 1. Beste Krat Chef, Gemakskrat Week Gemakskrat Beste Krat Chef, Verse pepers en bijvoorbeeld citroengras worden inmiddels in onze polder gekweekt, maar specerijen komen soms van ver. Af en toe leveren we ze wel in de Krat: eten moet

Nadere informatie

Week 6. Beste Krat Chef, Gemakskrat Vega

Week 6. Beste Krat Chef, Gemakskrat Vega Week 6 Gemakskrat Vega Beste Krat Chef, We hebben deze week weer een lekker weekmenu, vinden we zelf, maar bij de wortelsoep met gember hadden we keuzestress! Dat wil zeggen, hij hoort eigenlijk bij de

Nadere informatie

Week 24. Beste Krat Chef, Gemakskrat

Week 24. Beste Krat Chef, Gemakskrat Week Gemakskrat Beste Krat Chef, Een fijn gerecht op zomerse dagen is gado gado, wat zoveel betekent als mengsel, of mix. In de basis is gado gado een Indonesisch gerecht van geblancheerde groenten geserveerd

Nadere informatie

Week 51. Beste Krat Chef, Gemakskrat

Week 51. Beste Krat Chef, Gemakskrat Week 5 Gemakskrat Beste Krat Chef, Een tijdje geleden vroegen wij jullie naar jullie favoriete recepten uit de Krat. De pindasoep van Bartje Boemboe gooide tot onze verrassing hoge ogen, daar waren Bartje

Nadere informatie

WEEK 1 1200 KCAL DAG 1

WEEK 1 1200 KCAL DAG 1 DAG 1 Gebakken groente met ei. Magere kwark Bak 1 opscheplepel gesneden rode paprika en 1 opscheplepel champignons met een eetlepel olijfolie. Voeg daar vervolgens 2 eieren bij en bak alles al roerend

Nadere informatie

Week 5. Beste Krat Chef, Gemakskrat

Week 5. Beste Krat Chef, Gemakskrat Week 5 Gemakskrat Beste Krat Chef, Tomaat uit blik, tomatenpassata en tomatenpuree komt eigenlijk altijd uit Italië. In de zomer en een deel van het najaar gebruiken we natuurlijk altijd verse tomaten,

Nadere informatie

Week 16. Beste Krat Chef, Gemakskrat

Week 16. Beste Krat Chef, Gemakskrat Week 6 Gemakskrat Beste Krat Chef, Bij het, naar onze bescheiden mening, beste kookprogramma van Nederland 'Koken met van Boven' zagen we laatst een leuke kooktruc: het masseren van rauwe boerenkool om

Nadere informatie

3. Snij ondertussen de wortel, prei, en selderij klein en spoel deze schoon. 4. Prak het gehakt plat met een vork en kruid het gehakt met wat maggi.

3. Snij ondertussen de wortel, prei, en selderij klein en spoel deze schoon. 4. Prak het gehakt plat met een vork en kruid het gehakt met wat maggi. GROENTESOEP Bouillon Wortelen Selderij Prei Gehakt Soepvlees Maggi Vermicelli GROENTESOEP 1. Breng de bouillon aan de kook. 2. Snij het soepvlees klein. 3. Snij ondertussen de wortel, prei, en selderij

Nadere informatie

Week 21. Beste Krat Chef, Gemakskrat

Week 21. Beste Krat Chef, Gemakskrat Week Gemakskrat Beste Krat Chef, We gaan Flammkuchen maken deze week, of Flammekueche, of tarte flambé of hoe je het ook wilt noemen. Deze variant op pizza komt van oorsprong uit de Elzas, op de grens

Nadere informatie

LOGUS Mini Proef-menu Juli 2011

LOGUS Mini Proef-menu Juli 2011 LOGUS Mini Proefmenu Juli 2011 Tomatensoep met perzik en mascarpone Visfilet met tomaat en kappertjes Witte chocolade muffins Yoghurtijs met aardbei en een koeklepeltje Tomatensoep met perzik en mascarpone

Nadere informatie

Week 28. Beste Krat Chef, Gemakskrat

Week 28. Beste Krat Chef, Gemakskrat Week 8 Gemakskrat Beste Krat Chef, In mijn herinnering at ik vroeger, als kind, best vaak gekookte aardappels. Echt lekker vond ik dat vooral als ik er bij mijn oma een plens jus overheen mocht gieten.

Nadere informatie

SUGARCHALLENGE! LARGE programma. Voor een suikervrije, gezonde JIJ! Basismenu s. Dag 27+28

SUGARCHALLENGE! LARGE programma. Voor een suikervrije, gezonde JIJ! Basismenu s. Dag 27+28 SUGARCHALLENGE! LARGE programma Voor een suikervrije, gezonde JIJ! Basismenu s Dag 27+28 Dag 27 Ontbijt: broodje geitenkaas 1 portie roggebrood, crackers of zuurdesembrood (of glutenvrij; kastanjecrackers

Nadere informatie

PIEPSHOW DE GROTE. receptuur YOLANDA VAN DER JAGT styling EDDY FRINGS AARDAPPEL AARDAPPELSALADE MET VINAIGRETTE EN BLEEKSELDERIJ PAG 1 1 4

PIEPSHOW DE GROTE. receptuur YOLANDA VAN DER JAGT styling EDDY FRINGS AARDAPPEL AARDAPPELSALADE MET VINAIGRETTE EN BLEEKSELDERIJ PAG 1 1 4 DE GROTE PIEPSHOW Aardappels niet sexy? Kijk even mee. Naar een beauty van een soep. Naar een verleidelijke taart. En wat te denken van deze licht ordinaire, maar héél erg lekkere piepersalade? receptuur

Nadere informatie

Week 33. Beste Krat Chef, Gemakskrat Vega

Week 33. Beste Krat Chef, Gemakskrat Vega Week Gemakskrat Vega Beste Krat Chef, Wat een fijne producten en recepten zitten er weer in de krat deze week, al zeggen we het zelf! Een week met lekker veel comfortfood op het menu. Een heerlijk zomerse

Nadere informatie

Kerstmenu RECEPTEN. borrel & brunch

Kerstmenu RECEPTEN. borrel & brunch Kerstmenu borrel & brunch Ingrediënten (10 personen): Wortelsoepje Italiaans in een glaasje borrelhapje 1 ui 1 teentje knoflook 1 stengel bleekselderij 400 g winterwortels 1 el olijfolie 500 ml bouillon

Nadere informatie

Week 1. Beste Krat Chef, Gemakskrat

Week 1. Beste Krat Chef, Gemakskrat Week 1 Gemakskrat Beste Krat Chef, Als kind was ik al dol op pesto, maar dacht altijd dat dat alleen van basilicum gemaakt kon worden. Sinds ik met de Krat bezig ben heb ik geleerd dat je van allerlei

Nadere informatie

Week 23. Beste Krat Chef, Gemakskrat

Week 23. Beste Krat Chef, Gemakskrat Week Gemakskrat Beste Krat Chef, Sinds er ook in Nederland quinoa wordt gekweekt laten we dit gezonde, van oorsprong Zuid-Amerikaanse, zaad vaker terugkomen in de Krat. Het is niet alleen heel gezond en

Nadere informatie

KOOK mee. Voorgerecht, 4 personen / 15 min

KOOK mee. Voorgerecht, 4 personen / 15 min Pompoensoep met geroosterde pompoenpitten en pompoenpitolie Voorgerecht, 4 personen / 15 min - 1 ui - ½ cm gember - 1 dl olijfolie - 2 laurier blaadjes - 1 teen knoflook - 1 kilo pompoen - 2 l groentebouillon

Nadere informatie

8 personen. Het menu. Op de huid gebakken zeebaars met gemarineerde rodekool, knapperige walnoten en notenmayonaise ***

8 personen. Het menu. Op de huid gebakken zeebaars met gemarineerde rodekool, knapperige walnoten en notenmayonaise *** 8 personen Het menu Op de huid gebakken zeebaars met gemarineerde rodekool, knapperige walnoten en notenmayonaise *** Gebakken hertenbiefstuk gemarineerd in kaneel en mosterd met peer in honing, gebakken

Nadere informatie

Week 49. Beste Krat Chef, Gemakskrat

Week 49. Beste Krat Chef, Gemakskrat Week 49 Gemakskrat Beste Krat Chef, Een paar weken geleden testte het consumentenprogramma Radar verschillende maaltijdboxen. Nou kunnen we best tegen een stootje (als er zorgvuldig en uitgebreid getest

Nadere informatie

Week 11. Beste Krat Chef, Gemakskrat

Week 11. Beste Krat Chef, Gemakskrat Week Gemakskrat Beste Krat Chef, Veel van de kaas in de Krat krijgen wij van Adri den Dekker, een pracht van een kerel. Adri heeft een neus voor goede kaas van mooie boerenbedrijven. We maken graag reclame;

Nadere informatie

Week 37. Beste Krat Chef, Gemakskrat

Week 37. Beste Krat Chef, Gemakskrat Week 37 Gemakskrat Beste Krat Chef, Toen wij als kind verhuisden van driehoog naar een huis met een tuin was een van de eerste dingen die onze moeder daar deed pompoen en courgette inzaaien. "Let maar

Nadere informatie

Hartige tussendoortjes TOMATENBROOD TORTILLA CHIPS

Hartige tussendoortjes TOMATENBROOD TORTILLA CHIPS Hartige tussendoortjes TOMATENBROOD Neem 4 sneden bruin brood, het liefst een rustiek soort brood en zelf dik gesneden. Rooster de sneden brood in broodrooster of oven. Snij 2 teentjes knoflook doormidden

Nadere informatie

Week 20. Beste Krat Chef, Gemakskrat

Week 20. Beste Krat Chef, Gemakskrat Week 0 Gemakskrat Beste Krat Chef, Deze week zit er heerlijke snijbiet in de krat. Deze bladgroente lijkt een beetje op spinazie maar heeft die typische aardse smaak die bietjes ook hebben. Ik dacht altijd

Nadere informatie

Citroentaart. Ingrediënten: 250 g zanddeeg sap van 3 citroenen 3 eieren 25 g maïzena 180 g suiker 220 g boter fijn geraspte schil van 1 citroen

Citroentaart. Ingrediënten: 250 g zanddeeg sap van 3 citroenen 3 eieren 25 g maïzena 180 g suiker 220 g boter fijn geraspte schil van 1 citroen 250 g zanddeeg sap van 3 citroenen 3 eieren 25 g maïzena 180 g suiker 220 g boter fijn geraspte schil van 1 citroen Citroentaart Verwarm de oven voor op 200 C. Rol het deeg uit en leg in de beboterde of

Nadere informatie

Week 3. Beste Krat Chef, Gemakskrat Vega

Week 3. Beste Krat Chef, Gemakskrat Vega Week Gemakskrat Vega Beste Krat Chef, Het wordt weer tijd voor de verschillende soorten kolen, waaronder één van onze favorieten, de veelzijdige groene of Savooie kool. Niet alleen ziet hij er prachtig

Nadere informatie

Week 51. Beste Krat Chef, Gemakskrat Vega

Week 51. Beste Krat Chef, Gemakskrat Vega Week 5 Gemakskrat Vega Beste Krat Chef, Een tijdje geleden vroegen wij jullie naar jullie favoriete recepten uit de Krat. De pindasoep van Bartje Boemboe gooide tot onze verrassing hoge ogen, daar waren

Nadere informatie

bospaddenstoelensoep

bospaddenstoelensoep bospaddenstoelensoep * VOORBEREIDEN (dag voor het kerstdiner): * Week de gedroogde paddenstoelen 15 minuten in water. * Snipper de ui en pers of snijd de knoflook fijn. Snijd de bleekselderij in kleine

Nadere informatie

Hapjes menu november 2011

Hapjes menu november 2011 Hapjes menu november 2011 Pompoensoep met korianderhazelnootpesto Winter ceasarsalade met gegrilde kip en ansjovis croutons Appelcake met kaneelsuiker Chocolade truffels Pompoensoep met korianderhazelnootpesto

Nadere informatie

LOGUS Proefmenu mei 2012

LOGUS Proefmenu mei 2012 LOGUS Proefmenu mei 2012 Tuinbonensoepje met ansjovis croutons Klassieke asperges met ei, gerookte zalm en krieltjes Victoriacake met aardbeien Vanille koekjes Tuinbonensoepje met ansjovis croutons Voorgerecht:

Nadere informatie

Logus Proefmenu December 2014

Logus Proefmenu December 2014 Logus Proefmenu December 2014 Blini s met gerookte zalm, rucola en bieslookroom - Vispakketjes met peterselie-citroenvulling & Aardappelsterren met broccoli - Appelplaatkoek met cranberry s en vanillesaus

Nadere informatie

Week 50. Beste Krat Chef, Gemakskrat

Week 50. Beste Krat Chef, Gemakskrat Week 50 Gemakskrat Beste Krat Chef, We testten de recepten voor deze Krat op een van de donkerste dagen van deze maand, maar in de Krat-keuken was daar weinig van te merken. De bakplaat met wintergroenten

Nadere informatie

Week 40. Beste Krat Chef, Gemakskrat

Week 40. Beste Krat Chef, Gemakskrat Week 0 Gemakskrat Beste Krat Chef, Misschien heb je het al voorbij zien komen op onze website of facebook pagina: net als vorig jaar doen we met de Vega krat weer mee met de Vegan Challenge. Voor de gewone

Nadere informatie

Week 28. Beste Krat Chef, Gemakskrat Vega. Beste Krat-chef,

Week 28. Beste Krat Chef, Gemakskrat Vega. Beste Krat-chef, Week 8 Gemakskrat Vega Beste Krat Chef, Beste Krat-chef, De poke bowl stond al maanden, als het geen jaren is, op ons verlanglijstje. Eerlijk gezegd waren we bang dat het gerecht te veel snijwerk zou bevatten

Nadere informatie

Gratin de moules (gegratineerde mosselen).

Gratin de moules (gegratineerde mosselen). Gratin de moules (gegratineerde mosselen). 150g spinazie 1 kg kleine mosselen 125 ml droge witte wijn 1 sjalotje, gesnipperd 250 ml slagroom 1 el olijfolie 2 eierdooiers kruidenboter stokbrood Was de spinazie

Nadere informatie

Week 50. Beste Krat Chef, Gemakskrat Vega

Week 50. Beste Krat Chef, Gemakskrat Vega Week 50 Gemakskrat Vega Beste Krat Chef, Deze week laten we ook de niet-vegetariërs eens kennismaken met het mooie spul tempeh. Tempeh (of tempe) is een 00% plantaardig product, gemaakt van gefermenteerde

Nadere informatie

Week 31. Beste Krat Chef, Gemakskrat Vega

Week 31. Beste Krat Chef, Gemakskrat Vega Week Gemakskrat Vega Beste Krat Chef, We schotelen jullie wel vaker Hollandse quinoa voor natuurlijk, maar deze week hebben we wel een heel lekker recept (vinden we zelf). De quinoa wordt eerst gepoft

Nadere informatie

Beenhamsalade met warme appeltjes en abrikozen.

Beenhamsalade met warme appeltjes en abrikozen. Beenhamsalade met warme appeltjes en abrikozen. 2 stevige friszure appels (rode) 25 gr. boter of olie 1 zakje gemengde sla. 300 gram beenham in reepjes 2 el abrikozen in stukjes 3 el olie 1 el citroensap

Nadere informatie

DANNY JANSEN Rendang vlees voor broodje Danny

DANNY JANSEN Rendang vlees voor broodje Danny DANNY JANSEN Rendang vlees voor broodje Danny - 1,5 kilogram runderstoofvlees - 1 rode peper - 1 rawit (is een kleine peper) - 2 uien - 4 knoflooktenen - 6 kemirinoten - 1 eetlepel verse koriander - 3

Nadere informatie

Week 6. Beste Krat Chef, Kratje Slank

Week 6. Beste Krat Chef, Kratje Slank Week 6 Kratje Slank Beste Krat Chef, We hebben deze week weer een lekker weekmenu, vinden we zelf, maar bij de wortelsoep met gember hadden we keuzestress! Dat wil zeggen, hij hoort eigenlijk bij de flammenkuche.

Nadere informatie

12 personen. Menu: Gegratineerde geitenkaas met pijnboompitten, croutons, sherrytomaten, bieslook en aangemaakte sla ***

12 personen. Menu: Gegratineerde geitenkaas met pijnboompitten, croutons, sherrytomaten, bieslook en aangemaakte sla *** 12 personen Menu: Gegratineerde geitenkaas met pijnboompitten, croutons, sherrytomaten, bieslook en aangemaakte sla *** Gebakken wijting op een puree van aardappel en bieslook en een bearnaisesaus ***

Nadere informatie

1. Je schilt een kg kruimige aardappels en deze snijd je in kleine stukken.

1. Je schilt een kg kruimige aardappels en deze snijd je in kleine stukken. Aardappelpuree : Ingrediënten 1 kg kruimige aardappels 150 ml melk 25 g boter nootmuskaat Aardappelpuree : Bereidingswijze 1. Je schilt een kg kruimige aardappels en deze snijd je in kleine stukken. 2.

Nadere informatie

HEERLIJKE SPICY ZOETE AARDAPPEL SALADE

HEERLIJKE SPICY ZOETE AARDAPPEL SALADE www.livingthegreenlife.nl HEERLIJKE SPICY ZOETE AARDAPPEL SALADE Bereidingstijd 20 minuten Baktijd 30 minuten Portie voor 4 personen Benodigdheden oven, keukenmachine Ingrediënten Ingrediënten groene rijst

Nadere informatie

Week 26. Beste Krat Chef, Gemakskrat Vega

Week 26. Beste Krat Chef, Gemakskrat Vega Week 6 Gemakskrat Vega Beste Krat Chef, In de klassieke Franse keuken neemt men de omelet zeer serieus. De Franse keukenencyclopedie Larousse gastronomique wijdt er zes paginas aan, en de leerling-kok

Nadere informatie

Amuse Tartaartje van Schotse zalm op bordje met kruidensausje. Voorgerecht Pasta met pittige tomatensaus

Amuse Tartaartje van Schotse zalm op bordje met kruidensausje. Voorgerecht Pasta met pittige tomatensaus Amuse Tartaartje van Schotse zalm op bordje met kruidensausje Voorgerecht Pasta met pittige tomatensaus Hoofdgerecht Kipfilet met kerriesaus Stampotje van andijvie Dessert Mangoparfait Frambozencoulis

Nadere informatie

4 personen 500 g droge groene erwten, 1 nacht geweekt in 2 l water / 4 runderbouillonblokjes / 2 uien, in stukken /

4 personen 500 g droge groene erwten, 1 nacht geweekt in 2 l water / 4 runderbouillonblokjes / 2 uien, in stukken / 1 JANUARI 4 personen 500 g droge groene erwten, 1 nacht geweekt in 2 l water / 4 runderbouillonblokjes / 2 uien, in stukken / 3 wortels, in stukken / ca. 250 g zuurkoolspek, in grove stukken Kook in een

Nadere informatie

Pittige paprika-tomatensoep. voor- of lunchgerecht 4 personen bereidingstijd: 30 minuten. Ingrediënten

Pittige paprika-tomatensoep. voor- of lunchgerecht 4 personen bereidingstijd: 30 minuten. Ingrediënten Pittige paprika-tomatensoep voor- of bereidingstijd: 30 minuten 2 teentjes knoflook 750 gram zoete kerstomaatjes (of andere rijpe tomaten in stukjes) 6 eetlepels olijfolie 2 kleine rode uien 1 grote rode

Nadere informatie

Koekjes met zongedroogde tomaten en rozemarijn. 6 plakken bladerdeeg 140 gr zongedroogde tomaatjes verse rozemarijn 1 ei

Koekjes met zongedroogde tomaten en rozemarijn. 6 plakken bladerdeeg 140 gr zongedroogde tomaatjes verse rozemarijn 1 ei Koekjes met zongedroogde tomaten en rozemarijn. 6 plakken bladerdeeg 140 gr zongedroogde tomaatjes Bloem verse rozemarijn 1 ei Voorbereiding 1. Haalde blaadjes van de rozemarijn en hak deze heel fijn.

Nadere informatie

NierNieuws Kerstmenu 2016

NierNieuws Kerstmenu 2016 NierNieuws Kerstmenu 2016 Voorgerecht: Bruschetta met doperwtjespuree 1 ciabatta 4 el olijfolie 1 teentje knoflook 1 handje geroosterde amandelen (ongezouten) 150 g doperwtjes uit de diepvries 1 handje

Nadere informatie

Linzensoep. Veldkos # 32 Pagina 1

Linzensoep. Veldkos # 32 Pagina 1 Linzensoep 1 l water 200 g gele linzen 1 tl paprikapoeder ½ tl chilipoeder ½ tl gemalen kurkuma 2 el olijfolie 1 verse groene peper, zaadjes verwijderd en fijn gesneden 1 tl komijnzaad 3 curryblaadjes,

Nadere informatie

Week 3. Beste Krat Chef, Gemakskrat

Week 3. Beste Krat Chef, Gemakskrat Week 3 Gemakskrat Beste Krat Chef, Régis Unkel is de chef van De Pastafabriek Al Dente. Dit klinkt met een beetje fantasie als een foodie-meets-mafiafilm, maar is in werkelijkheid een spik en span pastafabriekje

Nadere informatie

Week 16. Beste Krat Chef, Gemakskrat

Week 16. Beste Krat Chef, Gemakskrat Week 6 Gemakskrat Beste Krat Chef, Al worden er nog zo veel grappen gemaakt over flauwe papjes, bloemkool staat al decennia onwrikbaar in de top tien van Nederlands meest gegeten groente. De Nederlandse

Nadere informatie

BBQ Menu Auberginerolletjes met geitenkaas en tomaten-antiboise *** Champignon piri piri *** Spiesjes met verschillende vissoorten ***

BBQ Menu Auberginerolletjes met geitenkaas en tomaten-antiboise *** Champignon piri piri *** Spiesjes met verschillende vissoorten *** BBQ Menu 2013 Auberginerolletjes met geitenkaas en tomaten-antiboise Champignon piri piri Spiesjes met verschillende vissoorten Rode mul van de gril Diverse vleessoorten Romaine-sla met doperwten Zweedse

Nadere informatie

Week 4. Beste Krat Chef, Gemakskrat Vega

Week 4. Beste Krat Chef, Gemakskrat Vega Week 4 Gemakskrat Vega Beste Krat Chef, Weinig gerechten zijn zo multiculti en democratisch als nasi en bami. Als je je gaat verdiepen in hun herkomst maak je in een paar minuten een reis van China, naar

Nadere informatie

Week 31. Beste Krat Chef, Gemakskrat

Week 31. Beste Krat Chef, Gemakskrat Week Gemakskrat Beste Krat Chef, Onlangs waren we met het hele team van de Krat op bezoek bij onze leverancier Schmidt Zeevis. Wat is dat toch een mooi bedrijf! We kregen er een uitgebreide rondleiding

Nadere informatie

Italiaans torentje: Veldkost # 24 Pagina 1

Italiaans torentje: Veldkost # 24 Pagina 1 Italiaans torentje: ½ komkommer 2 tomaten 8 plakjes mozzarella 4 plakjes geroosterde paprika 4 sneetjes brood ½ eetlepel basilicumpesto 2 eetlepels olijfolie 4-8 blaadjes verse basilicum 4 cherrytomaatjes

Nadere informatie

In kruiden en komijn gemarineerde sardines

In kruiden en komijn gemarineerde sardines In kruiden en komijn gemarineerde sardines 8 filets van sardines, viswinkel 1 handje rozijnen 1 limoen, uitgeperst 4 el olijfolie 1 tl komijnpoeder 1 tl koriander, fijngehakt 1 tl peterselie, fijngehakt

Nadere informatie

Week 47. Beste Krat Chef, Gemakskrat

Week 47. Beste Krat Chef, Gemakskrat Week 47 Gemakskrat Beste Krat Chef, Linzen eten we al sinds mensenheugenis. Kijk naar het Bijbelverhaal over de broers Jakob en Ezau. Jakob heeft rode linzensoep gemaakt en Ezau heeft zo een trek dat hij

Nadere informatie

Week 24. Beste Krat Chef, Gemakskrat Vega

Week 24. Beste Krat Chef, Gemakskrat Vega Week 24 Gemakskrat Vega Beste Krat Chef, Een fijn gerecht op zomerse dagen is gado gado, wat zoveel betekent als mengsel, of mix. In de basis is gado gado een Indonesisch gerecht van geblancheerde groenten

Nadere informatie

10 verse eieren 250 gram oesterzwammen 1 el citroensap 1 ui 200 gram risottorijst 1 l groentebouillon (warm) 1 dl witte wijn

10 verse eieren 250 gram oesterzwammen 1 el citroensap 1 ui 200 gram risottorijst 1 l groentebouillon (warm) 1 dl witte wijn Risotto Voeg de saffraan toe aan de witte wijn en laat deze even marineren. Maak de paddenstoelen schoon (niet wassen, zo nodig schoonborstelen), scheur ze in grove stukken en bedruppel ze met citroensap.

Nadere informatie

Italiaans torentje. ½ komkommer 2 tomaten 2 bollen mozzarella in 8 plakjes 4 plakjes geroosterde paprika 4 sneetjes brood ½ eetlepel basilicumpesto

Italiaans torentje. ½ komkommer 2 tomaten 2 bollen mozzarella in 8 plakjes 4 plakjes geroosterde paprika 4 sneetjes brood ½ eetlepel basilicumpesto Italiaans torentje. ½ komkommer 2 tomaten 2 bollen mozzarella in 8 plakjes 4 plakjes geroosterde paprika 4 sneetjes brood ½ eetlepel basilicumpesto 2 eetlepels olijfolie 4-8 blaadjes verse basilicum 4

Nadere informatie

Logus Proefmenu Maart 2015

Logus Proefmenu Maart 2015 Logus Proefmenu Maart 2015 Groene Smoothie (kiwi, appel spinazie en avocado) Bosbes Yogi (yoghurt, sinaasappelsap, banaan en bosbes) Courgettesoep met gember en bieslook - Spicy zalm met clementine salsa

Nadere informatie

Week 9. Beste Krat Chef, Gemakskrat

Week 9. Beste Krat Chef, Gemakskrat Week 9 Gemakskrat Beste Krat Chef, Na een paar uitstapjes naar de keuken van Perzië en het Midden Oosten, spelen we deze week leentjebuur bij Marokko. Een van de bekendere kruidenmengsels uit die keuken

Nadere informatie

Puur Gezond, Receptenboek. Receptenboek Puur Gezond! Nathalie Appel Terschuur

Puur Gezond, Receptenboek. Receptenboek Puur Gezond! Nathalie Appel Terschuur Puur Gezond, Receptenboek 1 Inhoudsopgave Inhoudsopgave 2 Welkom 3 Muesli 5 Waterkerssalade met aardbeien, avocado en rosbief 6 Zalmomelet met bosui en tomaat 7 Spinaziestamppot met gerookte kip 8 Viscurry

Nadere informatie

personal training small group training voedingsadvies lifestyle coaching Marco Meuwese:

personal training small group training voedingsadvies lifestyle coaching Marco Meuwese: kerst MENU VERANTWOORD GENIETEN fvoorgerecht SALADE GEROOSTERDE WORTEL EN KIKKERERWTEN Gezonde start van het Kerstdiner: Geroosterde kikkererwten met paprikakruiden en curried bospenen uit de oven f 16

Nadere informatie

Week 47. Beste Krat Chef, Gemakskrat

Week 47. Beste Krat Chef, Gemakskrat Week 7 Gemakskrat Beste Krat Chef, Ooit volgden wij een workshop Balinees koken in de openluchtkeuken van ons Balinese hotel. We hadden al dagen onze vingers opgegeten bij alle frisse, aromatische en krakendverse

Nadere informatie

Diner: Sla Wraps. Ingrediënten:

Diner: Sla Wraps. Ingrediënten: Diner: Sla Wraps 1 wortel (geraspt) 1 pastinaak (geraspt) ½ knolraap (geraspt) 1 rode biet (geraspt) 1 kop ijsberg sla (geraspt) 3 theelepels olijfolie ½ theelepel komijn 1/8 theelepel mosterdzaadjes slablad

Nadere informatie

Week 5. Beste Krat Chef, Gemakskrat

Week 5. Beste Krat Chef, Gemakskrat Week 5 Gemakskrat Beste Krat Chef, Kennen jullie het prachtige kookboek Veggistan? Dit boek behandelt de vegetarische keuken van het gehele Midden Oosten, met veel gerechten uit Iran/Irak, wat vroeger

Nadere informatie

Ingrediënten 10 plakjes bladerdeeg, 2 friszoete stevige appels (bijv. Jazz, ) 1 ei, 2 el rietsuiker

Ingrediënten 10 plakjes bladerdeeg, 2 friszoete stevige appels (bijv. Jazz, ) 1 ei, 2 el rietsuiker Ingrediënten 10 plakjes bladerdeeg, 2 friszoete stevige appels (bijv. Jazz, ) 1 ei, 2 el rietsuiker Materialen appelboor, bakpapier, bakkwastje. STAP 1 Laat 10 plakjes bladerdeeg op het aanrecht ontdooien.

Nadere informatie

zonder salade (groenten) tot 1400 kcal, met salade (groenten) 1400-200

zonder salade (groenten) tot 1400 kcal, met salade (groenten) 1400-200 4 kipfilets 4 theel crema van zongedroogde tomaat (potje 140gr) 4 takjes basilicum (bakje 15 gr) 3 el olijfolie 4 semi-zongedroogde tomaten, zeer fijn gesneden Vershoudfolie Cocktailprikkers 1. Voorbereiden

Nadere informatie

MAREILLE S KERSTRECEPT

MAREILLE S KERSTRECEPT MAREILLE S KERSTRECEPT MENU Voorgerecht Salade met geitenkaas en vijgen Bijgerecht Groene asperges met spek Hoofdgerecht Kip uit de oven met rozemarijn Bijgerecht Gegrilde pompoen, zoete aardappel en roseval

Nadere informatie

Kippenbouten met limoen en gebakken krieltjes

Kippenbouten met limoen en gebakken krieltjes 1 Kippenbouten met limoen en gebakken krieltjes Aantal personen: 4 Voorbereidingstijd (min): 15 Bereidingstijd (min): 55 4 kippenbouten 4.5 eetlepels Vloeibare boter 750 g voorgekookte krielaardappeltjes

Nadere informatie

Mousse van beenham. Ingrediënten WERKWIJZE. 200 gram beenham 6 Gram gelatine 80 ml bouillon 200 gram slagroom

Mousse van beenham. Ingrediënten WERKWIJZE. 200 gram beenham 6 Gram gelatine 80 ml bouillon 200 gram slagroom EENDENBORST Mousse van GEROOKT beenham EN SOUS Mousse van beenham VIDE Amuse GEGAARD 200 gram beenham 6 Gram gelatine 80 ml bouillon 200 gram slagroom Sla de slagroom yoghurt dik Week de gelatine Kook

Nadere informatie

Week 35. Beste Krat Chef, Gemakskrat Vega

Week 35. Beste Krat Chef, Gemakskrat Vega Week 35 Gemakskrat Vega Beste Krat Chef, Koolrabi, zo'n groente die je waarschijnlijk wel eens ziet liggen bij je groenteboer. Mooi lichtgroen, of paars kan ook, soms met lange stelen en loof er nog aan.

Nadere informatie

High tea recepten voor Pasen

High tea recepten voor Pasen High tea recepten voor Pasen Vegan Pasen Voor veel mensen draait Pasen om ei. Helaas komt er een hoop leed en onrecht kijken bij de ei-inustrie. Daarom is Pasen bij ons altijd ei-vrij. Omdat we van lekker

Nadere informatie

Het menu Villa Vredewoud

Het menu Villa Vredewoud 12 personen Het menu Villa Vredewoud Hammousse met een twist *** Op de huid gebakken zeebaars met gemarineerde rodekool, knapperige walnoten en notenmayonaise *** Hertenrug met zoete aardappel, gesmoorde

Nadere informatie

KOOK-OOK wenst jullie een hele fijne kerst & een gezond en gelukkig 2016!

KOOK-OOK wenst jullie een hele fijne kerst & een gezond en gelukkig 2016! KOOK-OOK wenst jullie een hele fijne kerst & een gezond en gelukkig 2016! ZwARte BoNeNSoEP Met PuLLeD PoRK Zoete aardappel is lekker en gezond. Een zoete aardappel is een knol en behoort, in tegenstelling

Nadere informatie

Beste Krat Chef, Week 27. Kratje Slank

Beste Krat Chef, Week 27. Kratje Slank Beste Krat Chef, Week 27 Kratje Slank Gevulde courgette met gehakt en een bloemkoolcouscous - S - 445 kcal Hoofdgerecht 45 min In de Krat 2p 3p 4p Courgette (stuk(s)) 2 3 4 Ui (stuk(s)) 0,5 0,75 1 Puntpaprika

Nadere informatie

Week 5. Beste Krat Chef, Gemakskrat

Week 5. Beste Krat Chef, Gemakskrat Week 5 Gemakskrat Beste Krat Chef, Lange tijd dachten boeren in Europa dat het niet mogelijk was om bataat te telen. De groente uit Zuid-Amerika zou het hier te koud en te nat vinden. Sinds enkele jaren

Nadere informatie

Week 22. Beste Krat Chef, Gemakskrat

Week 22. Beste Krat Chef, Gemakskrat Week 22 Gemakskrat Beste Krat Chef, Deze week zit er Nederlandse quinoa in de krat. Een paar leuke weetjes over quinoa: het is een zaad, geen graan, en bevat daarom geen gluten. Dit zaad werd 6000 jaar

Nadere informatie

PiTabrOOD met FaLaFeL & GrieKse YogHurt

PiTabrOOD met FaLaFeL & GrieKse YogHurt PiTabrOOD met FaLaFeL & GrieKse YogHurt Falafel is balletjes gemaakt van kikkererwten en verschillende kruiden en is een traditioneel gerecht in het Midden Oosten en Noord-Afrika. Kikkererwten bevatten

Nadere informatie

Kerstrecept 600 kcal, vlees Oosterse Kalkoendijfilet 4 personen, 314 kcal per persoon. Ingrediënten: Bereiding:

Kerstrecept 600 kcal, vlees Oosterse Kalkoendijfilet 4 personen, 314 kcal per persoon. Ingrediënten: Bereiding: Kerstrecept 600 kcal, vlees Oosterse Kalkoendijfilet 4 personen, 314 kcal per persoon 500 g (biologische) kalkoendijfilet 4 eetlepel Japanse sojasaus, minder zout 1 eetlepel rijstazijn 1 eetlepel Chinees

Nadere informatie

INHOUD. Ham & tomaat Pesto van champignons Cheddar & chorizo...30 Prei & rauwe ham Champignons & spinazie kazen...

INHOUD. Ham & tomaat Pesto van champignons Cheddar & chorizo...30 Prei & rauwe ham Champignons & spinazie kazen... INHOUD LASAGNE MET VLEES Bolognese...6 Gebraden kip...8 Kip & ontbijtspek...10 Pompoen & saucijs... 12 Kalkoen & kerstomaatjes... 14 Saucijs & ricotta... 16 Varkensvlees & eekhoorntjesbrood... 18 Lamsvlees

Nadere informatie

Week 29. Beste Krat Chef, Kratje Slank

Week 29. Beste Krat Chef, Kratje Slank Week 29 Kratje Slank Beste Krat Chef, Al bijna 7 jaar stoppen we met enige regelmaat de allerlekkerste yoghurt in de Krat, namelijk de volle yoghurt die door Henno Hak op zijn boerderij Anna's Hoeve wordt

Nadere informatie

Week 5. Beste Krat Chef, Gemakskrat Vega

Week 5. Beste Krat Chef, Gemakskrat Vega Week 5 Gemakskrat Vega Beste Krat Chef, Lange tijd dachten boeren in Europa dat het niet mogelijk was om bataat te telen. De groente uit Zuid-Amerika zou het hier te koud en te nat vinden. Sinds enkele

Nadere informatie

Pikante kip gemarineerd in yoghurt. Kikkererwtensoepje met kurkuma en yoghurt. Coq au vin Gesauteerde aardappelen. Moelleux van chocolade

Pikante kip gemarineerd in yoghurt. Kikkererwtensoepje met kurkuma en yoghurt. Coq au vin Gesauteerde aardappelen. Moelleux van chocolade Pikante kip gemarineerd in yoghurt Kikkererwtensoepje met kurkuma en yoghurt Coq au vin Gesauteerde aardappelen Moelleux van chocolade Smakelijk Voorgerecht Pikante kip gemarineerd in yoghurt: Benodigdheden:

Nadere informatie

Week 24. Beste Krat Chef, Gemakskrat

Week 24. Beste Krat Chef, Gemakskrat Week Gemakskrat Beste Krat Chef, Nu we steeds vaker vegetarisch koken bij de Krat, hebben we een belangrijke ontdekking gedaan: een goed vegetarisch gerecht dat ook vleeseters graag eten moet genoeg umami

Nadere informatie

Vergeten recepten. Ideeën en inspiratie. www.weekvandesmaak.be

Vergeten recepten. Ideeën en inspiratie. www.weekvandesmaak.be Vergeten recepten Ideeën en inspiratie www.weekvandesmaak.be SOEP VAN PASTINAAK EN WORTEL MET GEKRUIDE YOGHURT Benodigdheden (voor 6 personen) 1 ui 625 g pastinaak 500 g wortelen kippenbouillon 90 g gewone

Nadere informatie

Kerstrecept 500 kcal, vlees Biefstuk met pittige mierikswortelsaus 4 personen, 232 kcal per persoon

Kerstrecept 500 kcal, vlees Biefstuk met pittige mierikswortelsaus 4 personen, 232 kcal per persoon Kerstrecept 500 kcal, vlees Biefstuk met pittige mierikswortelsaus 4 personen, 232 kcal per persoon 500 gram biefstuk in 4 porties 4 eetlepel Griekse yoghurt volvet 4 eetlepel geraspte mierikswortel (potje)

Nadere informatie

Week 42. Lieve klanten van de Krat, Kratje Slank

Week 42. Lieve klanten van de Krat, Kratje Slank Week 4 Kratje Slank Lieve klanten van de Krat, Deze week hebben we een heel verdrietig bericht. Onze lieve, mooie, creatieve en ondernemende Eefje Brugman, die als oprichter en eigenaresse van de Krat

Nadere informatie

Week 40. Beste Krat Chef, Gemakskrat Vega

Week 40. Beste Krat Chef, Gemakskrat Vega Week 40 Gemakskrat Vega Beste Krat Chef, Misschien heb je het gemist, maar de Krat doet vanaf nu 4 weken mee aan de Vegan challenge! Waarom? Niet omdat we vinden dat iedereen veganist moet worden, integendeel!

Nadere informatie

Week 28. Beste Krat Chef, Gemakskrat

Week 28. Beste Krat Chef, Gemakskrat Week 8 Gemakskrat Beste Krat Chef, De poke bowl stond al maanden, als het geen jaren is, op ons verlanglijstje. Eerlijk gezegd waren we bang dat het gerecht te veel snijwerk zou bevatten voor een doordeweekse

Nadere informatie

Week 42. Lieve klanten van de Krat, Gemakskrat

Week 42. Lieve klanten van de Krat, Gemakskrat Week 4 Gemakskrat Lieve klanten van de Krat, Deze week hebben we een heel verdrietig bericht. Onze lieve, mooie, creatieve en ondernemende Eefje Brugman, die als oprichter en eigenaresse van de Krat elke

Nadere informatie