Gemaakt door het 6 de leerjaar. Stedelijke Basisschool E. Van Glabbekeschool. van links naar rechts:

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Gemaakt door het 6 de leerjaar. Stedelijke Basisschool E. Van Glabbekeschool. van links naar rechts:"

Transcriptie

1 Gemaakt door het 6 de leerjaar Stedelijke Basisschool E. Van Glabbekeschool van links naar rechts: Silla, Thomas,Kelsey V. Jens, Kelsey P., Nikita, Xena, Chayenne, Shania, Kaily, Milan, Matthias, Keanu, Lisa Zittend: Tessa, Guillaume, Brian Schooljaar

2

3 DESSERTENKOOKBOEK 6de leerjaar E. Van Glabbekeschool (schooljaar ) Recept 1: mini-cupcakes met hazelnootjes (Tessa) Recept 2: Petit Beurre-taart Milan (Milan) Recept 3: Appels op een stok in chocoladedip (Silla) Recept 4: Yoghurt met mangosiroop (Keanu) Recept 5: Chocolademousse met witte spikkels (Shania) Recept 6: Gelatinepudding met cranberry en granaatappel (Guillaume) Recept 7: Wafeltjes (Brian) Recept 8: rijstpudding met appelen & aardbeienconfituur (Nikita) Recept 9: Speculaasmousse (Xena) Recept 10: Bananenstam (Kelsey V.) Recept 11: Panna Cotta (Chayenne) Recept 12: tiramisu met speculaas (Thomas) Recept 13: Ananaskwarkroomtaart (Jens) Recept 14: Coupe Carrefour (Matthias) Recept 15: Roze Zebra (Lisa) Recept 16: Poffertjes (Kaily) Recept 17: Chocoladetaart (Kelsey P.)

4 mini-cupcakes met hazelnootjes (Tessa) ingrediënten: slagroom: materiaal: 2 eieren room pottenlekker 100 g bloem bloemsuiker klopper 145 g suiker mixer ½ zakje vanillesuiker spuitzak 65 g gesmolten boter cupcake-maker Mespuntje zout 10 g hazelnootjes (druppeltje backaroma rum) werkwijze: Klop de eieren los met de suiker en de vanillesuiker. Voeg de bloem er schep voor schep door en als laatste het zout, de rum en de hazelnootjes Roer de boter door het beslag.

5 plaats de kleine cupcake vormpjes in de cupcake maker. 10 min. in de en klaar Cupcake maker zijn ze Doe de vormpjes halfvol opgelet het is warm! Versier naar harte lust. De slagroom: doe de room in een kom en klop met de mixer, doe er telkens bloemsuiker bij tot het stijf is tot je het boven je hoofd kunt houden. SMULLEN MAAR!!!!!!!!!!!!!!!!

6 Petit Beurre taart Milan ingrediënten * 250 g" beste" boter * 3 eetlepels bloemsuiker * een pakje petit beurre koeken * een pakje speculaaskoeken * een doosje hagelslag * speculaaspasta tube * een glas koude koffie hulpmiddelen * een kom * een vork * een kom ( voor de koffie) * een zeef bereiding Stap 1: Zeef de bloemsuiker en doe het bij de geplette boter. Stap 2:Ondertussen doe je de speculaaspasta erbij, meng het dan goed door elkaar.

7 Stap3: Neem het bord: je dopt het petit beurre koekje 2 a 3 sec in de koffie en leg het dan op het bord, doe dit 2x : ook met de speculaaskoeken. Stap 4: als je een eerste laag koekjes hebt smeer je de boter op de koekjes, dit doe je iedere keer: een laag koekjes, een laag boter. Zo maak je de taart en kies je hoe hoog het moet zijn. Stap5: Als je taart klaar is moet je ook nog de zijkanten doen. Stap 6: Je taart is nu bijna klaar. Nog de hagelslag erop, daar kies je zelf hoe veel je ervan op doet Zo: klaar is kees! Smakelijk

8 Recept: Appels in chocoladedip Silla Ingrediënten 4 personen 4 appels (bv granny smith) 16 houten stokken 25 g gemalen nootjes (naar keuze) 25 g veelkleurige suikerparels 300 g chocolade (naar keuze) Bereidingswijze Breek de chocolade in stukjes en smelt in de microgolf op lage Je appels wassen, in 4 stukken snijden en het klokhuis verwijderen. stand. Controleer af en toe. Opgelet: chocolade verbrandt snel!

9 De appels op een stok steken. Je appels in de chocolade dippen. Doe de gemalen nootjes op de appels. Dan de veelkleurige suikerparels. Doe de appels in een glas en plaats in de koelkast om de chocolade terug hard te maken. Smakelijk!!!!!!

10 Yoghurt met mangosiroop (Keanu) De ingrediënten 2 mooie rijpe mango s ½ l rosé wijn 10cl rozensiroop 2 vanillestokjes 120g suiker 2 dl volle of halfvolle yoghurt Eetbare viooltjes als afwerking De bereiding van de mangosiroop: 1.doe ½ liter rosé wijn en een soeplepel rozensiroop in de kookpot 2. doe er de gesneden mango s, de vanillestokjes en de suiker erbij: laat koken op een rustig vuurtje: de siroop mixen

11 De glaasjes vullen: afwisselend met yoghurt en met de mangosiroop. Je werkt af met een eetbaar viooltje De afwerking van het presenteerbord: Het resultaat: SMULLEN MAAR!!!!!!!!!!!!!

12 chocolademousse met witte spikkeltjes. Van Shania. De ingrediënten: ml eiwit (ongeveer 6 eieren) 2.witte suiker g chocolade (gelijk welke) De hulpmiddelen!! 1. een maatbeker 2. een weegschaal 3. een lepel 4. twee kommen 5. glazen potjes: om de chocolademousse in te doen

13 . Bereiding:! 1. handen wassen natuurlijk! 2. pak de eieren en doe het eiwit in een kom en doe er 6 eetlepels witte suiker bij. 3. klop dan op tot schuim. 4. pak de chocolade en weeg af, ik heb melkchocolade gebruikt en ook witte chocolade:elk 60g. 5.laat de chocolade smelten. 6.doe het schuim bij de gesmolten chocolade,roer tot het klaar is. 7.werk af, je kan kiezen waarmee: ik deed het met witte chocolade. Mmmm.. en je chocolademousse is klaar: Het ziet er lekker uit!

14 Gelatinepudding met cranberry en granaatappel (Guillaume) Ingrediënten: 7 blaadjes gelatine 600 ml cranberrysap 50 gr tafelsuiker 1 granaatappel, de zaden 170 gr gecondenseerde melk (gesuikerd) eventueel cranberrysiroop Hulpmiddelen: maatbeker weegschaal klopper mes snijplank kleine kookpot mengkom koffielepel 8 glazen 1.Weeg de suiker en doe het in de kookpot met 6 dl cranberrysap. 2. Haal de zaden uit de granaatappel. 3. Verwarm het sap, suiker & ev. een 4. Verdeel over de glazen en doe scheut cranberrysiroop. Vlak voor 1 koffielepel zaden bij. het koken van het vuur halen. Laat het 2 min. rusten en doe de uitgeknepen gelatineblaadjes erbij.

15 5. Zet het minstens 2 uren in de 6. Na het stijven doe je de koelkast. gecondenseerde melk erover. Je kan de glazen schuin zetten. SERVEER!!!

16 Ingrediënten: BRIAN : RECEPT HARDE WAFELTJES 500g bloem 200g gesmolten boter 200g suiker 2 eieren anderhalf pakje vanillesuiker 1eetlepel cognac Hulpmiddelen: houten plank en houten lepel een diep bord een wafelijzer en microgolf een grote mengkom en glazen kom met deksel een eetlepel 1. meng de bloem, suiker en vanillesuiker onder elkaar 2. maak een kuiltje in het mengsel en doe daarin de eieren, gesmolten boter en cognac 3. meng alles onder elkaar met een houten lepel en kneed daarna goed tot een grote bol

17 4. rol bolletjes van ongeveer 2 cm diameter en bak in een wafelijzer 6. Laat de wafeltjes afkoelen en bewaar nadien in een goed afgesloten doos. Hoe verser je de wafeltjes opeet hoe zachter SMAKELIJK!!!!

18 Rijstpudding met appel en aardbeienconfituur(nikita) Ingrediënten 100g dessertrijst, 300ml volle melk, Hulpmiddelen weegschaal, steelpan,braadpan 1,5 appelen, 2 zakjes vanille suiker, kookpot, houten menglepel, 1 grote soeplepel boter, soeplepel 200g aardbeienconfituur 1.Meng de melk en de rijst en zet het op het vuur, om de 5 min. roeren en de 2 zakjes vanillesuiker erbij doen. 2. Terwijl je aan het wachten bent snijd je ondertussen de appels en doe de boter in de pan. 3. Roer meerdere keren in de rijstpudding tot de rijstpudding klaar is.

19 4. Je zet de pan met de boter op het vuur en wacht tot de boter gesmolten is. 5.Je zet de pan met appelen op het vuur, je draait de appelen af en toe om. 6. Als de appels klaar zijn mag je ze in de kom doen, dan doe je de aardbeienconfituur erbij en nadien de rijstpudding. SMAKELIJK!!!!!!!!

20 Speculaas mousse Xena Ingrediënten: 200 gram mascarpone, 4 eieren, 2 eetlepels suiker, 30 koekjes speculaas. Stap 1: scheid de eierdooier en het eiwit. Stap 2: klop de eiwitten op. Stap 3: rasp de koekjes fijn

21 Stap 4: doe de eiwitten, de suiker en de mascarpone in een kom en meng het. Stap 5: spatel de mascarpone onder het mengsel. Stap 6: doe het in pottjes en werk af met speculaas kruimels.

22 Recept : bananenstam(kelseyv.) Ingrediënten : hulpmiddelen: - 2 bananen - mes - 1 halve appel - Iets om chocolade te smelten - Slagroom - kom - chocolade om te smelten - bordje - Ananas - vork - hagelslag - Snoepjes (versiering) Neem 2 schijfjes ananas en steek de bananen in het midden. Je smelt de chocolade.

23 dan steek je de restjes banaan in chocolade. tenslotte snijd je een stuk uit de halve appel en steek je hem erop. Je werkt af met wat chocolade en slagroom en als je het wilt nog wat snoepjes!! Probeer het ook En klaar is kees!!

24 Panna cotta (Chayenne) ingrediënten: benodigdheden: 5 dl room kookpot 60 gram Kristal suiker kommetje een half flesje vanille essence mengbeker 3 gelatine blaadjes mixer vormpjes koelkast kookplaat garde 1. leg 3 gelatine blaadjes in koud water 2. doe 4 dl room (2 brikjes), 60 gram kristalsuiker en een half flesje vanille essence In een kookpot 3. kook tot er 2/3 deel van over is (15 20 min) maar blijf wel roeren

25 4. knijp de gelatine goed uit 5. doe de gelatine bij het mengsel en roer goed 6. doe 1 dl (half brikje) room in een pot en klop het stijf met de mixer 7. doe de stijf opgeklopte room bij het mengsel en roer goed 8. giet het mengsel in de vormpjes en zet ze 2 4 uur in de koelkast. SMAKELIJK!!!!!!!!

26 Recept tiramisu met speculaas (Thomas) Ingrediënten tiramisu: ½ kg mascarpone kaas 250 g speculaas koekjes 1 kopje zeer sterke koffie of espresso koffie 3 verse, biologisch geteelde eieren 6 soeplepels Italiaanse amandellikeur (Amaretto) 6 soeplepels witte suiker 3 eetlepels puur poeder van cacao (geen Nesquick) Hoe tiramisu maken 1. Scheid het eigeel van het eiwit: let erop dat er geen dooier of stukjes schaal in het eiwit terecht komen. 2. Klop het eigeel even los met een elektrische klopper, voeg er 3 soeplepels suiker aan toe en klop op volle kracht totdat alle suiker gesmolten is en je een schuimig geheel bekomt. 3. Reinig de kloppers en droog volledig af. Neem een andere kom en klop het eiwit met de rest van de suiker volledig stijf: beweeg met de kloppers voortdurend over de ganse kom zodat al het eiwit stijf geklopt wordt en later dus niet gaat schiften noch verwateren. 4. Lepel 4 soeplepels Amarettolikeur bij de mascarpone en meng met een lepel goed door elkaar. Roer er dan de opgeklopte eigelen aan toe en spatel er tenslotte het stijfgeklopte eiwit onder.

27 5. Voeg de andere 2 soeplepels Amaretto-likeur bij de espresso of sterke koffie in een bord of kom en roer even om. Dompel de speculaaskoekjes even in het koffie-likeurmengsel en bedek er dan de bodem van een ronde kom mee. 6. Schep er een laagje van de mascarpone over, voeg weer een laagje in koffie gedompelde speculaaskoekjes toe en werk af met een extra laag mascarponekaas. 7. Laat de tiramisu minstens 2 uur rusten in de ijskast alvorens te serveren met flink wat cacaopoeder erover gestrooid. Zo jullie hebben tiramisu gemaakt Proficiat!

28 Ananas-kwark- roomtaart (Jens) Benodigdheden (voor 8 personen): 2 kg kwark 400 gr suiker 2 zakjes vanillesuiker Geraspte citroen en sinaasappelschil (van elk 1 lepel) 16 blaadjes gelatine ¼ l ananassap 4 dl slagroom 1 groot blik ananasschijven Hulpmiddelen: 1 klopper 1 kookpot 1 kom (voor water met gelatine) 1 pot voor op het vuur (ananassap) 1 weegschaal 1 koelkast 1 houten lepel (om te vermengen) 1 springvorm van 28 cm (waar je de taart inlegt) 1 scheplepel Werkwijze: Klop de kwark glad met de suiker in een kom De vanillesuiker, de geraspte citroen en sinaasappelschil erbij voegen. Week de gelatine in ruim koud water, knijp ze goed uit, en los ze op in verwarmd ananassap. Roer dit door de kwark.

29 Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en verdeel de uitgelekte ananasschijven erop. Schep de kwarkcrème erop en strijk deze glad en laat de massa vast worden Laat de taart 8-12 uren in de koelkast opstijven. SMAKELIJK!

30 Coupe Carrefour (Matthias) Ingrediënten voor 8 personen: 250g aardbeien(of andere rode vruchten) 250g mango 250g banaan (of kiwi) 3 eetlepels suiker 1 zakje vanillesuiker 250g rachelkoekjes of zandkoekjes(of andere breekbare koekjes) Kleurstoffen (groen,oranje en rood) Bereidingswijze: *Snij de banaan in stukjes en mix samen met 1 eetlepel suiker en groene kleurstof (hoeveelheid naar keuze). *Snij en mix de mango samen met 1 eetlepel suiker en oranje kleurstof (hoeveelheid naar keuze). *Snij de aardbeien in stukjes en mix ze samen met 1 eetlepel suiker (eventueel rode kleurstof naar keuze). *Klop de room op met 1 zakje vanillesuiker.

31 *Verdeel de opgeklopte room over de 3 porties gemixt fruit (eventueel nog een beetje kleurstof toevoegen). *Koekjes verkruimelen: eventueel met een mixer. *Verdeel de bananenmousse over 8 champagneglazen. *Overdek de mousse met een laagje koekjeskruim. *Verdeel de mangomousse over de 8 glaasjes. *Overdek opnieuw met een laagje koekjeskruim. *Verdeel als laatste de aardbeienmousse over de 8 glazen. *Werk af met een aardbei en een eetbaar papieren blaadje munt. Eet smakelijk!

32 Wat heb ik nodig? (Lisa) Ingrediënten (5 personen): Mascarponevulling: - 500g mascarpone - 80g suiker - 4 eierdooiers - 3 eiwitten - Frambozencoulis: - 450g diepgevroren frambozen - 88g suiker - 20ml sinaasappelsap Garnituur: - 250g lange vingers (= boudoirs) Werkwijze: Hulpmiddelen: - 5 mooie glaasjes - 1 mixer of klopper - 1 spuitzak of lepel - Een kookpot Mascarponemengsel bereiden: - Klop de eierdooiers en de suiker op tot een wit lint. - Spatel de mascarpone er traag door. - Klop de eiwitten tot een wit schuim - Meng het eiwit voorzichtig door het mengsel. Frambozencoulis bereiden: - Kook de frambozen met de suiker en het sinaasappelsap, eventjes opkoken, (niet zeven) tot er bijna geen sinaasappelsap meer is.

33 Afwerking:. Doe de mascarponemengeling in een spuitzak en begin de glaasjes op te vullen met het mengsel. Of gebruik de lepel en vul daarmee de glaasjes op. Daarna doe je er een laagje langevingers op. Daarna doe je er boven op de frambozencoulis Zo doe je dat verder tot je glaasje volledig vol is. En dan maar versieren!

34 Poffertjes kaily Ingredienten en hulpmiddelen 300 gr bloem 1 theelepel zout 4gr gedroogde gist 10 gr suiker 4 dl volle melk 1 ei Arachideolie Boter Poedersuiker Een kom Twee kleine lepels poffertjespan 2. verwarm de melk tot ze lauwwarm is. 1.- meng de bloem met het zout, de suiker en de gist in een kom 3.maak een kuiltje in het midden van de bloem en breek hierin het ei

35 4.geleidelijk de melk toevoegen tot een glad mengsel 5. dek de kom af met een schone doek en laat op een warme plaats 1 uur rijzen 6.de poffertjespan opwarmen: bestrijk de kuiltjes dun met olie 7.vul de pan voor 3/4 met beslag en bak op een matig vuur aan 1 kant laten bruinen en dan omkeren 8.En dit is het resultaat Geniet van de poffertjes & smakelijk!

36 Chocoladetaart (Kelsey. P.) Ingrediënten 250 gr boter 250 gr pure chocolade 5 eieren 5 dooiers 125 gr suiker 50 gr bloem De hulpmiddelen 1. Mixer en klopper 2. Lepel 3. Plasticfolie 4. Bakvorm 5. Spatel

37 Bereiding 1.bakvorm bekleden met plasticfolie. 2.koekjes kraken. 3.chocolade smelten 4.doe de koekjes in de bakvorm. 5. doe dan de chocolade er bij en zet dit dan 1u in de koelkast. 6.haal dan de bakvorm uit de koelkast. 7.haal voorzichtig de taart uit de bakvorm. 8.dan versieren en klaar is de taart! SMAKELIJK!

38 Alle leerlingen van het 6 de leerjaar & Juf Christiane Wellecomme, die samen dit kookboekje hebben samengesteld, willen nog eens speciaal alle ouders & grootouders bedanken die geholpen hebben om de kookproef voor de OVSG-toets 2012 TECHNIEK en SCHRIJVEN tot een goed einde te brengen.

39 Veel succes met je verdere studies! De directie en het personeel van de E.Van Glabbekeschool De Directie Mv.Ipskamps Karine Juf Karen Juf Conny Juf Shirley Juf Valerie Juf Manon Juf Kristel Juf Pascale Meester Michaël Juf Wendy Juf Charlotte Juf An Juf Marianne Juf Lies Juf Christiane Juf Sarah Juf Vanessa Juf Francia Meester Guy Juf Marie-Christine Juf Dominique Christine Linda Yannick Juf Michèle Patricia Annick

Citroentaart. Ingrediënten: 250 g zanddeeg sap van 3 citroenen 3 eieren 25 g maïzena 180 g suiker 220 g boter fijn geraspte schil van 1 citroen

Citroentaart. Ingrediënten: 250 g zanddeeg sap van 3 citroenen 3 eieren 25 g maïzena 180 g suiker 220 g boter fijn geraspte schil van 1 citroen 250 g zanddeeg sap van 3 citroenen 3 eieren 25 g maïzena 180 g suiker 220 g boter fijn geraspte schil van 1 citroen Citroentaart Verwarm de oven voor op 200 C. Rol het deeg uit en leg in de beboterde of

Nadere informatie

Pannenkoeken Sekerpare Tiramisu

Pannenkoeken Sekerpare Tiramisu DESSERTEN VAN HET ZESDE LEERJAAR schooljaar 2011-2012 Cupcakes chocolade Hippe cupcakes met vanille Oliebollen Pannenkoeken Sekerpare Tiramisu CUPCAKES CHOCOLADE Ingrediënten: 50g pure chocolade 125g zachte

Nadere informatie

TRIO VAN LEKKERNIJEN!

TRIO VAN LEKKERNIJEN! TRIO VAN LEKKERNIJEN! Gezoet met! Chocolademousse 100 g chocolade fondant tagatose 100 g chocolade melk tagatose 2 eieren 15cl sojaroom (Provamel) 15 g Passievruchtencrème 4 passievruchten 2 eieren 150g

Nadere informatie

Australian Chocolate Mask. Enjoy! Ingredients: 2 eetlepels Australian cacaopoeder 2 eetlepels yoghurt 2 eetlepels honing Suiker, optioneel

Australian Chocolate Mask. Enjoy! Ingredients: 2 eetlepels Australian cacaopoeder 2 eetlepels yoghurt 2 eetlepels honing Suiker, optioneel Australian Chocolate Mask 2 eetlepels Australian cacaopoeder 2 eetlepels yoghurt 2 eetlepels honing Suiker, optioneel 1. meng de cacaopoeder met de yoghurt en de honing door elkaar 2. Voeg eventueel wat

Nadere informatie

Stationsstraat 25 8900 Ieper T. 057 22 42 85 www.cvoww.be. Deceuninck Johan

Stationsstraat 25 8900 Ieper T. 057 22 42 85 www.cvoww.be. Deceuninck Johan 1 Dessert à gogo Vrijdag 16 november 2012 Inhoud Smoutbollen... 3 Brownie met kersen en noten... 3 Chocolademousse... 4 Witte chocolademousse... 4 Frangipane met peren... 5 Panna cotta van witte chocolade...

Nadere informatie

Kookclub 20 oktober 2011;Patisserie avond olv Miche en Tine De Wilde-Verbist.

Kookclub 20 oktober 2011;Patisserie avond olv Miche en Tine De Wilde-Verbist. Kookclub 20 oktober 2011;Patisserie avond olv Miche en Tine De Wilde-Verbist. Financiers voor 35 financiertjes: 180 g boter 200 g niet-geraffineerde rietsuiker 150 g amandelpoeder van eerste kwaliteit

Nadere informatie

Zachte Chocoladetaart

Zachte Chocoladetaart 200 g pure chocolade, bij voorkeur speciale patisserie chocolade 200 g boter op kamertemperatuur 200 g suiker 4 eieren Zachte Chocoladetaart Verwarm de oven voor op 175 C. Breek de chocola in stukken en

Nadere informatie

Gemarineerde makreel met tomaten mousse. Ingrediënten;(tomaten mousse)

Gemarineerde makreel met tomaten mousse. Ingrediënten;(tomaten mousse) Gemarineerde makreel met tomaten mousse. Ingrediënten;(tomaten mousse) 5 dl tomaten sap geconsenteerd. 3 dl half geslagen slagroom. Peper en zout Fijn gesneden bieslook Tabasco Wodka 6 blaadjes gelatine.

Nadere informatie

Share your Moments. Cocoa powder recipes

Share your Moments. Cocoa powder recipes Share your Moments. Cocoa powder recipes receptenboek Met lekkere en onderscheidende recepten gemaakt met Organic Cocoa Powder van Australian. inhoud Chocolate Mask pag 3 Brownies pag 4 Chocolate Pie with

Nadere informatie

DE IJSMACHINE. Onze recepten!

DE IJSMACHINE. Onze recepten! DE IJSMACHINE Onze recepten! De basis Voor 1,5L Roomijs 250 ml melk 250 ml room 50 tot 80 gr suiker IJs 500 ml melk 3 eigelen 50 tot 80 gr suiker Sorbet 500 ml water 250 gr poedersuiker 500 ml vruchtenpulp

Nadere informatie

Recepten met Oranjebloesemwater

Recepten met Oranjebloesemwater Recepten met Oranjebloesemwater Aardbeien- Sinaasappelschuimtaart 50 gram pistachenoten 4 eieren 150 gram zachte boter + boter om in te vetten 250 gram witte basterdsuiker 2 theelepels oranjebloesemwater

Nadere informatie

gewone biscuitbodem : idem chocolade biscuitbodem maar zonder gebruik van cacaopoeder

gewone biscuitbodem : idem chocolade biscuitbodem maar zonder gebruik van cacaopoeder Chocoladebiscuitbodem (Monique Bossu) -------------------------------------------------------- - 8 eieren - 150 gram suiker - 210 gram bloem - 20 gram cacaopoeder - theelepel bakpoeder - 80 gram vloeibare

Nadere informatie

Galactosemie - recepten

Galactosemie - recepten Galactosemie - recepten Ideeën en tips voor tussendoortjes en desserts 1 INHOUDSTAFEL 1. Zandkoekjes... 3 2. Pannenkoeken... 4 3. Griesmeelpudding... 5 4. Kruidenkoekjes... 6 5. Cake... 7 6. Droge wafeltjes...

Nadere informatie

De basis. 250 ml melk 250 ml room 50 tot 80 gr suiker* Roomijs. 500 ml melk 3 eigelen 50 tot 80 gr suiker* Ijs

De basis. 250 ml melk 250 ml room 50 tot 80 gr suiker* Roomijs. 500 ml melk 3 eigelen 50 tot 80 gr suiker* Ijs Recepten IJSMACHINE INLEIDING Ijs bereiden met behulp van de ijsmachine van FriFri De basis Plaats de kom gedurende 10 tot 12 uur in de koelkast voordat u met de bereiding begint. F9004/F9006 F9005 Plaats

Nadere informatie

CHOCO-TOF. Fruitspiesjes Karamellen choco chocoladekoekjes chocolademousse

CHOCO-TOF. Fruitspiesjes Karamellen choco chocoladekoekjes chocolademousse CHOCO-TOF Fruitspiesjes Karamellen choco chocoladekoekjes chocolademousse Greet lybaert Polenstraat 169a 9940 Evergem tel: 09 357 6086 fax: 09 357 78 35 www.greetlybaert.be - greet.lybaert@greetlybaert.be

Nadere informatie

RECEPT MMMAGAZINE 02 CRÈME PATISSIÈRE

RECEPT MMMAGAZINE 02 CRÈME PATISSIÈRE CRÈME PATISSIÈRE Voor 6 personen: 1 liter melk 1 vanillestokje 250 gr suiker 12 eidooiers 50 gr maïzena Breng de melk samen met de vanille aan de kook. Voeg de suiker en de eidooiers samen en klop tot

Nadere informatie

Kokerellen op het verjaardagsfeest van Lynn Lybaert

Kokerellen op het verjaardagsfeest van Lynn Lybaert Kokerellen op het verjaardagsfeest van Lynn Lybaert Vitamine C cocktail Zeelse kermiskaramellen Plattekaaspannenkoekjes Greet lybaert Polenstraat 169a 9940 Evergem tel: 09 357 6086 fax: 09 357 78 35 www.mamagreet.be

Nadere informatie

Kokerellen rond roodkapje

Kokerellen rond roodkapje Kokerellen rond roodkapje Briochebrood Hartjes van koekebrood Zeelse kermiskaramellen Vloan Macarons Greet lybaert Diëtiste-Kinderkooklessen Polenstraat 169a 9940 Sleidinge Tel 09/357.60.86 Fax 09/357.78.35

Nadere informatie

Dit is het Receptenboek van Luc van Kessel.

Dit is het Receptenboek van Luc van Kessel. Dit is het Receptenboek van Luc van Kessel. Er staan recepten in die ik lekker vind, kijk maar eens! Deze recepten kunnen jullie zelf bakken/maken. Als je deze recepten wil maken duurt het minimaal 10

Nadere informatie

KHEER (INDIASE RIJSTPUDDING)

KHEER (INDIASE RIJSTPUDDING) KHEER (INDIASE RIJSTPUDDING) 1 liter melk 50 gram rijst 150 gram suiker Snuifje kaneel Snuifje kardemom 1 theelepel honing Amandelen of rozijnen (optioneel) Laat 1 liter melk koken. Doe er 50 gram rijst

Nadere informatie

1. Je schilt een kg kruimige aardappels en deze snijd je in kleine stukken.

1. Je schilt een kg kruimige aardappels en deze snijd je in kleine stukken. Aardappelpuree : Ingrediënten 1 kg kruimige aardappels 150 ml melk 25 g boter nootmuskaat Aardappelpuree : Bereidingswijze 1. Je schilt een kg kruimige aardappels en deze snijd je in kleine stukken. 2.

Nadere informatie

TRIO VAN LEKKERNIJEN!

TRIO VAN LEKKERNIJEN! TRIO VAN LEKKERNIJEN! Gezoet met! Chocolademousse 100 g chocolade fondant tagatose 100 g chocolade melk tagatose 15cl sojaroom (Provamel) 15 g Passievruchtencrème 4 passievruchten 150g halfvette platte

Nadere informatie

TRIO VAN LEKKERNIJEN!

TRIO VAN LEKKERNIJEN! TRIO VAN LEKKERNIJEN! Gezoet met! Chocolademousse 100 g chocolade fondant tagatose 100 g chocolade melk tagatose 2 eieren 15cl sojaroom (Provamel) 15 g Passievruchtencrème 4 passievruchten 2 eieren 150g

Nadere informatie

Doe mosterd, frambozenazijn, olijfolie en walnotenolie bij de kaas en meng met een garde. Breng op smaak met peper, zout en een eetlepel zure room.

Doe mosterd, frambozenazijn, olijfolie en walnotenolie bij de kaas en meng met een garde. Breng op smaak met peper, zout en een eetlepel zure room. Witloofsalade met blauwe kaas. Ingrediënten 4 pers. De dressing 200 g blauwe kaas 1 dl kokend water 2 koffielepels mosterd 2 eetlepels frambozenazijn 5 eetlepels olijfolie 2 eetlepels walnotenolie 1 eetlepel

Nadere informatie

Tomatensoep. Eet smakelijk. Muffins. Nodig:

Tomatensoep. Eet smakelijk. Muffins. Nodig: Tomatensoep Nodig: 1 liter water. 1 kilo rijpe tomaten. 2 groentebouillonblokjes. 1 prei of klein zakje soepgroente. Vermicelli. 1. Doe het water in de pan en breng het aan de kook. 2. Was en snij de tomaten

Nadere informatie

Bolo de laranja com casca (cake van hele sinaasappel)

Bolo de laranja com casca (cake van hele sinaasappel) Bolo de laranja com casca (cake van hele sinaasappel) In deze cake gaat dus ook de schil. De geur van een verse bolo de laranja is weergaloos. Het recept is ook nog eens erg eenvoudig, en alles bij elkaar

Nadere informatie

CHOCOLA DE ESSENTIE. van. École du Grand Chocolat Valrhona. Onder redactie van Frédéric Bau. Met medewerking van Julie Haubourdin

CHOCOLA DE ESSENTIE. van. École du Grand Chocolat Valrhona. Onder redactie van Frédéric Bau. Met medewerking van Julie Haubourdin Onder redactie van Frédéric Bau École du Grand Chocolat Valrhona Met medewerking van Julie Haubourdin DE ESSENTIE van CHOCOLA Fotografie Clay McLachlan INHOUD BASISTECHNIEKEN Chocola smelten 10 Tempereren

Nadere informatie

Tips voor diabetici in

Tips voor diabetici in Tips voor diabetici in Fruitsalade Milkshake Poffertjes Vloan Greet lybaert Polenstraat 169a 9940 Evergem tel: 09 357 6086 fax: 09 357 78 35 www.mamagreet.be - greet.lybaert@greetlybaert.be Fruitsalade

Nadere informatie

Recepten uit het DOEBOEK. Fruitspiesjes Pomona-Lotus vloan Rice krispieshartjes Vanilleparfait. -

Recepten uit het DOEBOEK. Fruitspiesjes Pomona-Lotus vloan Rice krispieshartjes Vanilleparfait.  - DOEBOEK Greet lybaert Polenstraat 169a 9940 Evergem tel: 09 357 60 86 fax: 09 357 78 35 Fruitspiesjes Pomona-Lotus vloan Rice krispieshartjes Vanilleparfait www.mamagreet.be - greet.lybaert@greetlybaert.be

Nadere informatie

Bosbessen Pruimentaart

Bosbessen Pruimentaart Bosbessen Pruimentaart Deeg: 150 gr bloem 1 ½ tl bakpoeder 1 tl zout 50 gr boter 50 gr bruine suiker 75 gr boter Vulling: 200 gr suiker 1 ei 1 tl vanille-extract of 1 zakje vanillesuiker 175 ml melk 4

Nadere informatie

Creatieve Workshop rond feestdagen

Creatieve Workshop rond feestdagen Creatieve Workshop rond feestdagen Creatieve Workshop rond feestdagen... 1 Eiwitarme marsepein verwerken tot leuke figuurtjes... 2 Recept marsepein... 2 Kleuren van marsepein... 3 Recept suikerlijm...

Nadere informatie

Fruit-room ijsjes. Dit heb je nodig: 150 ml rijstmelk of sojamelk 10 frambozen of 2 eetlepels jam paar blaadjes munt. Extra: Zoku ijsmachine

Fruit-room ijsjes. Dit heb je nodig: 150 ml rijstmelk of sojamelk 10 frambozen of 2 eetlepels jam paar blaadjes munt. Extra: Zoku ijsmachine Fruit-room ijsjes 150 ml rijstmelk of sojamelk 10 frambozen of 2 eetlepels jam paar blaadjes munt Extra: Zoku ijsmachine Prak de frambozen fijn en meng het door de melk vervanger. Snij de blaadjes munt

Nadere informatie

Boursin-hapje met zalm

Boursin-hapje met zalm Boursin-hapje met zalm Ingrediënten (10 stuks): 2 plakjes gerookte zalm Verse Dille ¼ doosjes Boursin (kruidenkaas) plasticfolie : 1. Beleg de plakjes gerookte zalm heel dik met Boursin en verse dille.

Nadere informatie

Witloofsla. Ingrediënten 6 stronkjes witloof 2 eetlepels mayonaise scheutje natuurazijn peper zout

Witloofsla. Ingrediënten 6 stronkjes witloof 2 eetlepels mayonaise scheutje natuurazijn peper zout Stoofvlees 1 kg rundsvlees 1 liter bruin bier 2 uien 2 laurierblaadjes enkele takjes tijm scheutje natuurazijn enkele klontjes boter peper zout Pel de uien en snipper ze in niet al te fijne stukjes. Verhit

Nadere informatie

WAT NODIG? Recept POMPOENSOEP. 1 pompoen. 3 uien. 2 soeplepels currypoeder. 3 liter water. 2 preien. 2 eetlepels olijfolie.

WAT NODIG? Recept POMPOENSOEP. 1 pompoen. 3 uien. 2 soeplepels currypoeder. 3 liter water. 2 preien. 2 eetlepels olijfolie. Recept POMPOENSOEP WAT NODIG? pompoen 3 uien 3 liter water 2 soeplepels currypoeder 2 preien 2 eetlepels olijfolie 3 bouillonblokjes zout en peper HOE BEREIDEN? was je handen, spoel de groenten 5 voeg

Nadere informatie

Pannenkoeken (4 personen) Ingrediënten: 500 gram Leemansmolen tarwebloem 1 liter melk 4 à 5 eieren een beetje zout boter om te bakken

Pannenkoeken (4 personen) Ingrediënten: 500 gram Leemansmolen tarwebloem 1 liter melk 4 à 5 eieren een beetje zout boter om te bakken Recepten Pannenkoeken (4 personen) 500 gram Leemansmolen tarwebloem 1 liter melk 4 à 5 eieren Mix de bloem, het zout, de eieren en de helft van de melk in een kom tot een glad beslag. Meng de resterende

Nadere informatie

KOPIEERBLAD 3 LES 6, 7 EN 8 - RECEPT SAPJE

KOPIEERBLAD 3 LES 6, 7 EN 8 - RECEPT SAPJE KOPIEERBLAD 3 LES 6, 7 EN 8 - RECEPT SAPJE - 3 l sinaasappelsap - 1 l druivensap - 1 appel, 1 sinaasappel, druiven - kristalsuiker - Giet de beide vruchtensappen in een grote kom. - Schil de appel en de

Nadere informatie

3. Snij ondertussen de wortel, prei, en selderij klein en spoel deze schoon. 4. Prak het gehakt plat met een vork en kruid het gehakt met wat maggi.

3. Snij ondertussen de wortel, prei, en selderij klein en spoel deze schoon. 4. Prak het gehakt plat met een vork en kruid het gehakt met wat maggi. GROENTESOEP Bouillon Wortelen Selderij Prei Gehakt Soepvlees Maggi Vermicelli GROENTESOEP 1. Breng de bouillon aan de kook. 2. Snij het soepvlees klein. 3. Snij ondertussen de wortel, prei, en selderij

Nadere informatie

Vlaamse streekgerechten

Vlaamse streekgerechten Vlaamse streekgerechten Preisoep Vitamine C cocktail Hartjes van koekebrood Suikerwafels Greet Lybaert (Diëtiste) Polenstraat 169a 9940 Sleidinge tel: 09/357 60 86 fax: 09/357 78 35 Gemeentelijke Jeugddienst

Nadere informatie

Kokosrotsjes met chocolade dip

Kokosrotsjes met chocolade dip voor ongeveer 15 rotsjes 4 eiwitten 250 g fijne kristalsuiker 350 g vruchtvlees van een kokosnoot of kant en klare kokosnoot rasp 200 g pure, melk of witte chocolade naar keus Kokosrotsjes met chocolade

Nadere informatie

Witloofsla. Ingrediënten 6 stronkjes witloof 2 eetlepels mayonaise scheutje natuurazijn peper zout

Witloofsla. Ingrediënten 6 stronkjes witloof 2 eetlepels mayonaise scheutje natuurazijn peper zout Stoofvlees 1 kg rundsvlees 1 liter bruin bier 2 uien 2 laurierblaadjes enkele takjes tijm scheutje natuurazijn enkele klontjes boter peper Pel de uien en snipper ze in niet al te fijne stukjes. Verhit

Nadere informatie

Cursus Koken 1 Basisvaardigheden. met. Marceline Paelman

Cursus Koken 1 Basisvaardigheden. met. Marceline Paelman Cursus Koken 1 Basisvaardigheden met Marceline Paelman Les 8 20-04-2016 Menu Hammousse Vissoep met mosselen en rouille Flensjes Mikado Hammousse 2 Hammousse Benodigdheden: 250 g gekookte ham 250 g gerookte

Nadere informatie

Witte chocolade met frambozencake

Witte chocolade met frambozencake Koulourakia Aanstaande zondag is het Pasen en dan moet er natuurlijk iets lekkers gebakken worden. Ik maak elk jaar Paaskoekjes. Die maak ik altijd van hetzelfde deeg als de kerstkransjes alleen maak ik

Nadere informatie

Qlivino. Koken met Roy Franken Van het prachtige

Qlivino. Koken met Roy Franken Van het prachtige Qlivino Koken met Roy Franken Van het prachtige Trio van tonijn tournedos, tartaar en sashimi Ingrediënten: - Tonijnfilet 3kg vers niet diepvries - 1 fles Ketjap toko - 500 gr Suiker - ½ liter Water -

Nadere informatie

Gustatio: eieren gevuld met ansjovis en tonijn olijven brood mulsum

Gustatio: eieren gevuld met ansjovis en tonijn olijven brood mulsum Gustatio: eieren gevuld met ansjovis en tonijn olijven brood mulsum Mensa prima: gehaktballetjes met pijnboompitten in een saus van rode wijn en druivensap krokant gebakken wortelschijfjes patina van ei

Nadere informatie

Glaasje met papaja en ham

Glaasje met papaja en ham Ingrediënten voor 6 glaasjes: 3 schijven parmaham 12 papajaballetjes graantjesmosterd Glaasje met papaja en ham 1. leg in elk glaasje onderaan een papajabolletje. 2. De parmaham fijn versnijden en verdelen

Nadere informatie

Rabarber/citroen cheesecake

Rabarber/citroen cheesecake Carla Wijnnobel heeft vier soorten zoete zonde gemaakt voor bij de koffie of thee tijdens het welkom heten voor de Aspergeactiviteit, 17 april 2016. Aspergehof Noordam, Woubrugge. Rabarber/citroen cheesecake

Nadere informatie

8 uur. Een schitterend ontbijt. Muffins met koffieglazuur

8 uur. Een schitterend ontbijt. Muffins met koffieglazuur 8 uur Een schitterend ontbijt Muffins met koffieglazuur Ingrediënten voor 4 personen: Voor de muffins: 150 g bloem 120 g boter 80 g suiker 2 eieren 4 theelepels bakpoeder 1dl koffie gekonfijte rozen Voor

Nadere informatie

Paleo Brood. met 10 heerlijke Glutenvrije & Graanvrije BrooDrecepten

Paleo Brood. met 10 heerlijke Glutenvrije & Graanvrije BrooDrecepten Paleo Brood met 10 heerlijke Glutenvrije & Graanvrije BrooDrecepten 1 Inhoudsopgave Paleo Brood Appel Vinegar Brood 4 Rozemarijn Brood 7 Zoete Aardappel Brood 8 Paleo Knoflook Brood 11 Kaneel Banaan Brood

Nadere informatie

Basisrecepten. Vanille-ijs. Chocolade-ijs. Mokka ijs. Praliné-ijs

Basisrecepten. Vanille-ijs. Chocolade-ijs. Mokka ijs. Praliné-ijs Vanille-ijs Basisrecepten 1 liter melk 800 gr room 11 eidooiers 500 gr suiker 7,5 gr stabilisator 1 vanillestok 1 snuifje zout Klop de eidooiers met 1/3 van de suiker tot ruban. Meng intussen de stabilisator

Nadere informatie

Menu 53. Torentje van rode biet met gele verse kaas. Crèmesoep Florida. Gebakken roodbaars of lamskroon met tijm, knoflook en asperges

Menu 53. Torentje van rode biet met gele verse kaas. Crèmesoep Florida. Gebakken roodbaars of lamskroon met tijm, knoflook en asperges Menu 53. Torentje van rode biet met gele verse kaas Crèmesoep Florida Gebakken roodbaars of lamskroon met tijm, knoflook en asperges Parfait van witte chocolade en advocaat Torentje van rode biet met gele

Nadere informatie

Salade met gerookte rib-eye geserveerd met Caponata. Ingrediënten;

Salade met gerookte rib-eye geserveerd met Caponata. Ingrediënten; Salade met gerookte rib-eye geserveerd met Caponata. Aubergine Ui Bleekselderij Tomaten Olijven Kappertjes Pijnboompitjes Aceto balsamico. (blanke) Bospeen P&Z Bereiden; - maak de groenten schoon en snijd

Nadere informatie

Hartige tussendoortjes TOMATENBROOD TORTILLA CHIPS

Hartige tussendoortjes TOMATENBROOD TORTILLA CHIPS Hartige tussendoortjes TOMATENBROOD Neem 4 sneden bruin brood, het liefst een rustiek soort brood en zelf dik gesneden. Rooster de sneden brood in broodrooster of oven. Snij 2 teentjes knoflook doormidden

Nadere informatie

1. Appel-nectarinemilkshake Bereidingstijd: 0-10 minuten

1. Appel-nectarinemilkshake Bereidingstijd: 0-10 minuten 1. Appel-nectarinemilkshake Bereidingstijd: 0-10 minuten Soort gerecht: Dessert /Ontbijt Ingrediënten voor 1 personen 1 kleine zoete dessert appel 1 kleine nectarine 240 ml gekoelde melk honing of rietsuiker

Nadere informatie

Greet lybaert Polenstraat 169a 9940 Evergem tel: fax:

Greet lybaert Polenstraat 169a 9940 Evergem tel: fax: Bim bam Beieren Paashaasjes van brooddeeg Paaskuiken van chocolade - of rozijnenbrooddeeg Paascake Dobolino s Lentefruit-salade Greet lybaert Polenstraat 169a 9940 Evergem tel: 09 357 6086 fax: 09 357

Nadere informatie

A'MUZE. ingrediënten: bodem: 1 grote plak bladerdeeg; Soezendeeg: 100 gr boter zout 150 gr bloem 4 eieren; 125 ml melk 125 ml water

A'MUZE. ingrediënten: bodem: 1 grote plak bladerdeeg; Soezendeeg: 100 gr boter zout 150 gr bloem 4 eieren; 125 ml melk 125 ml water St Honoré a la creme chiboust Deze taart zou een eerbetoon zijn aan Saint Honoré (Honoratus), bisschop van Amiens (ca. 600) en beschermheilige van de bakkers. ingrediënten: bodem: 1 grote plak bladerdeeg;

Nadere informatie

EEN UITGAVE VAN HEALTHFOODS NL. Verrassende Kokosolie Recepten Geef Jezelf Een Boost Met De Natuurlijke Power Van Kokosolie!

EEN UITGAVE VAN HEALTHFOODS NL. Verrassende Kokosolie Recepten Geef Jezelf Een Boost Met De Natuurlijke Power Van Kokosolie! EEN UITGAVE VAN HEALTHFOODS NL Verrassende Kokosolie Recepten Geef Jezelf Een Boost Met De Natuurlijke Power Van Kokosolie! 2010-2011 1 BELANGRIJK! Je bent vrij dit document door te sturen naar wie je

Nadere informatie

MENU SEPTEMBER 1999. Cocktail van nieuwe haring. -x-x-x-x-x- Spinaziesoep met roomkaas. -x-x-x-x-x- Abrikozenspoom. -x-x-x-x-x-

MENU SEPTEMBER 1999. Cocktail van nieuwe haring. -x-x-x-x-x- Spinaziesoep met roomkaas. -x-x-x-x-x- Abrikozenspoom. -x-x-x-x-x- MENU SEPTEMBER 1999 Cocktail van nieuwe haring Spinaziesoep met roomkaas Abrikozenspoom Maïskipfilet met gerookte zalm broccoli ei gratin aardappelen uit de oven met kaas Chocolade en vanilleparfait met

Nadere informatie

LESFICHE 2 HEERLIJK EERLIJK

LESFICHE 2 HEERLIJK EERLIJK Achtergrond voor leerkrachten LESFICHE 2 HEERLIJK EERLIJK Beste leerkracht, Dit is de tweede lesfiche over Fairtrade. In het filmpje Compleet Fairtrade zien we dat er heel erg veel producten van eerlijke

Nadere informatie

Spaghetti. Ingredienten (voor 15 personen) 900 gram bloem 9 eieren 90 ml olijfolie Een snufje zout

Spaghetti. Ingredienten (voor 15 personen) 900 gram bloem 9 eieren 90 ml olijfolie Een snufje zout Mexicaanse wraps Ingredienten (Voor 15 personen): 15 kleine wraps 1 grote ui 500 gram gehakt 3 paprika s (van verschillende kleuren) 2 potten wrap sauce (mild) 1 * Blikje mais van 300 gram 2 potjes soure

Nadere informatie

Doe een flinke scheut olie in de pan en fruit de ui en wortel op laag vuur aan. Voeg ruim een halve liter water toe en zet het vuur hoger

Doe een flinke scheut olie in de pan en fruit de ui en wortel op laag vuur aan. Voeg ruim een halve liter water toe en zet het vuur hoger Italiaanse tomtatensoep Per 4 personen 1 liter 1 ui 2 teentjes knoflook 1 wortel 2 blikken gepelde tomaten Olijfolie Suiker Chilipoeder 50 ml slagroom Potje pesto Snij de uit en wortel heel klein Doe een

Nadere informatie

Tegen kanker. Broccoli- of spruitjestaartje. Tarte Tatin met kiwi. -

Tegen kanker. Broccoli- of spruitjestaartje. Tarte Tatin met kiwi.  - Tegen kanker Broccoli- of spruitjestaartje Tarte Tatin met kiwi Greet Lybaert Diëtiste - Kinderkooklessen Polenstraat 169a 9940 Sleidinge tel. 09 357 60 86 fax 09 357 78 35 www.mamagreet.be - greet.lybaert@lgreetlybaert.be

Nadere informatie

www.mamagreet.be - greet.lybaert@greetlybaert.be

www.mamagreet.be - greet.lybaert@greetlybaert.be Kabouter Plop en zijn vrienden maken tijdens de krokusvakantie heel wat kinderen gelukkig met hun nieuwste musical De muziekkampioen. Greet Lybaert Polenstraat 169a 9940 Evergem tel: 09 357 60 86 pikt

Nadere informatie

Fiesta Latina en la cocina

Fiesta Latina en la cocina Fiesta Latina en la cocina Latijns-Amerikaans feest in de keuken. Lemonjuice (limoenlimonade) Milkshake zonder roomijs in zakjes Charamuska (vruchtenijslolly s) Gemeentelijke jeugddienst Wippelgemdorp

Nadere informatie

Aperitief voor 16 personen. Kaaskroketje Old Amsterdam (voor 10 personen)

Aperitief voor 16 personen. Kaaskroketje Old Amsterdam (voor 10 personen) Aperitief voor 16 personen Kaaskroketje Old Amsterdam (voor 10 personen) Voor 16 personen maken we 8 balletjes, die we voor de presentatie doormidden snijden. Om het menu niet te zwaar te maken werken

Nadere informatie

www.aandekook.be De leukste Sleinse kinderworkshop van... Op het menu: kokkerellen voor kinderen van 10-13 uur van 14-17uur

www.aandekook.be De leukste Sleinse kinderworkshop van... Op het menu: kokkerellen voor kinderen van 10-13 uur van 14-17uur De leukste Sleinse kinderworkshop www.aandekook.be Zie Koken ginds in komt de wok de ten kaasboot... huize van... Op het menu: Amerikaanse cocktail Toastjes met eiersalade & pesto Lekkere gezichtjes Boterkoekjes

Nadere informatie

Menu 162. Asperges met morieljes

Menu 162. Asperges met morieljes Menu 162. Asperges met morieljes Velouté van asperges met salsa van grijze garnalen Witte asperges met gamba s, serehsaus, gepocheerd kwartelei, sesamkletskop en bieslookolie Citroen-schuimcrème Naar een

Nadere informatie

desserts De lekkerste 100 zoete verwennerijen met fruit, room en chocolade

desserts De lekkerste 100 zoete verwennerijen met fruit, room en chocolade desserts De lekkerste 100 zoete verwennerijen met fruit, room en chocolade Inhoud Fruitige desserts...15 Sorbet met rode besjes... 16 Gratin van pompelmoes... 16 Mandarijnsoepje met granaatappel... 18

Nadere informatie

Chocoladeproeverij. RECEPTEN boekje. Chocolat is the answer. Who cares what the question is

Chocoladeproeverij. RECEPTEN boekje. Chocolat is the answer. Who cares what the question is Chocoladeproeverij RECEPTEN boekje Chocolat is the answer Who cares what the question is Inhoud Chocomousse met rozepeper p. 3 Chocomousse met gember p. 4 Mexicaanse chocolademelk p. 5 Chocoladerotsjes

Nadere informatie

Fruitsalade Karamellen Kokoksrotsjes Worstebroodjes

Fruitsalade Karamellen Kokoksrotsjes Worstebroodjes Fruitsalade Karamellen Kokoksrotsjes Worstebroodjes Greet lybaert Polenstraat 169a 9940 Evergem tel: 09 357 6086 fax: 09 357 78 35 www.greetlybaert.be - greet.lybaert@greetlybaert. 1 Zeelse kermiskaramellen

Nadere informatie

Gratis. Gratis. recepten. recepten. lekkere gezonde. nummer 1 in gezondheid

Gratis. Gratis. recepten. recepten. lekkere gezonde. nummer 1 in gezondheid IJS gezond 5 0 Gratis Gratis lekkere gezonde recepten recepten nummer Voorwoord Natuurlijk liggen de supermarkten vol met ijsjes in alle soorten en maten. Maar wat is er nu leuker dan zelf (water) ijsjes

Nadere informatie

Menu 89. Italiaanse gegratineerde mosselen. Bouillabaise. Reekotelet met spruitjespuree. Platte Kaas-wijncrème

Menu 89. Italiaanse gegratineerde mosselen. Bouillabaise. Reekotelet met spruitjespuree. Platte Kaas-wijncrème Menu 89. Italiaanse gegratineerde mosselen Bouillabaise Reekotelet met spruitjespuree Platte Kaas-wijncrème Ingrediënten (4 pers) 1 kg mosselen 150 gr brood zonder korst 50 gr parmezaan 1 dl witte wijn

Nadere informatie

The Taste of Cooking: Citroen en limoen

The Taste of Cooking: Citroen en limoen The Taste of Cooking: Citroen en limoen Ingrediënten 4 personen ca 2 uur Fruit Pastadeeg (citroenravioli) 200 g pastabloem (tipo 00) 2 eieren 1 mespuntje zout 1 el olijfolie Citroenvulling (citroenravioli)

Nadere informatie

Mary Berry s. bakbijbel

Mary Berry s. bakbijbel Mary Berry s bakbijbel Mary Berry s bakbijbel met meer dan 250 klassieke recepten Inhoudsopgave CONVERSIETABELLEN 6 INLEIDING EN TECHNIEKEN 8 Klassiek gebak 36 Vruchten- en notencakes 60 Kruidig gebak

Nadere informatie

Recept 1: Smoothie met verse aardbeien en frambozen

Recept 1: Smoothie met verse aardbeien en frambozen Recept 1: Smoothie met verse aardbeien en frambozen Dit recept is genoeg voor 2 personen. - 10 grote aardbeien, schoongemaakt - 20 frambozen - 1 banaan - 6 eetlepels (Griekse) yoghurt - 2 handen vol kleingemaakte

Nadere informatie

Kerst zonder Herrie: recepten Lapland

Kerst zonder Herrie: recepten Lapland Kerst zonder Herrie: recepten Lapland De hoeveelheden zijn gebaseerd op een menu voor 6 personen Quenellen 400 gram witvis 2 eieren 400 gram room zout peper 2 uien 1 fles witte wijn 2 courgettes 500 gr

Nadere informatie

Menu 20 November 2014. Voorgerecht. Soep. Hoofdschotel. Dessert

Menu 20 November 2014. Voorgerecht. Soep. Hoofdschotel. Dessert Voorgerecht Torentje van ananas en gerookte eendenborst Soep Uienvelouté met spekjes en geitenkaas Hoofdschotel Paddenstoelenrisotto, pastinaakcrème en hazelnoten Dessert Crêpes Suzette Smakelijk Voorgerecht

Nadere informatie

Warm notenontbijt Met Griekse yoghurt en honing

Warm notenontbijt Met Griekse yoghurt en honing Warm notenontbijt Met Griekse yoghurt en honing Spoel de Quinoa voor dat je hem gebruikt eerst goed af, dit ivm met het waslaagje.doe het water en de Quinoa in een middel grote pan en breng aan de kook.

Nadere informatie

Greet Lybaert (Diëtiste) Polenstraat 169a 9940 Sleidinge tel: 09/357 60 86 fax: 09/357 78 35. Ovenschotel, gehakt, prei & kaas

Greet Lybaert (Diëtiste) Polenstraat 169a 9940 Sleidinge tel: 09/357 60 86 fax: 09/357 78 35. Ovenschotel, gehakt, prei & kaas Onderlinge hulp aan het kookeiland van Greet Lybaert (Diëtiste) Polenstraat 169a 9940 Sleidinge tel: 09/357 60 86 fax: 09/357 78 35 Ovenschotel, gehakt, prei & kaas Aardbeien-sinaasappelbavarois met Catalaanse

Nadere informatie

Workshop Suikervrij bakken

Workshop Suikervrij bakken Workshop Suikervrij bakken Receptenboekje van:. www.kalasa.nl Suikervrij bakken. Te veel suiker eten is niet gezond, daarom willen steeds meer mensen suikervrij eten. Maar iedereen houdt wel van snoepen

Nadere informatie

Variatietips en recepten met Pure Whey Eiwit

Variatietips en recepten met Pure Whey Eiwit Variatietips en recepten met Pure Whey Eiwit Pure Whey Eiwit poeder is zeer goed oplosbaar en er zijn vele variaties mogelijk. Met onderstaande variatietips hebt u steeds een andere whey eiwitshake. Test

Nadere informatie

Ingrediënten voor 25 pers. Bereiding :

Ingrediënten voor 25 pers. Bereiding : MOUSSE OP TIRAMISU WIJZE Ingrediënten voor 25 pers. Bereiding : C281107 Meng met een klopper (keukenrobot) 520 g Haco NOGAMOUSSE in 150 ml volle Room 40% en 600 ml koude volle Melk Klop aan hoge snelheid

Nadere informatie

INHOUD HARTIG ZOET PANNENKOEK VAN BOEKWEITMEEL PANNENKOEKEN VAN BOEKWEITMEEL PANNENKOEKEN & CRÊPES VAN TARWEBLOEM BLINI S CRÊPES SOUFFLÉES

INHOUD HARTIG ZOET PANNENKOEK VAN BOEKWEITMEEL PANNENKOEKEN VAN BOEKWEITMEEL PANNENKOEKEN & CRÊPES VAN TARWEBLOEM BLINI S CRÊPES SOUFFLÉES INHOUD HARTIG PANNENKOEKEN VAN BOEKWEITMEEL Gebakken ei & ham...8 Geitenkaas, walnoten & honing...10 Spek & cheddar... 12 Uienstoof... 14 BLINI S Klassiek... 16 Van kastanjemeel... 18 Spekjes & pinda s...20

Nadere informatie

Love- & letterpasta. Macaroni (3 p) Penne met ham en broccoli (3 p) Spaghetti alla carbonara (6 p)

Love- & letterpasta. Macaroni (3 p) Penne met ham en broccoli (3 p) Spaghetti alla carbonara (6 p) Love- & letterpasta Macaroni (3 p) Penne met ham en broccoli (3 p) Spaghetti alla carbonara (6 p) Greet Lybaert Polenstraat 169a 9940 Evergem Tel.: 09 357 60 86 fax: 09 357 78 35 www.mamlybaert.be - greet.lybaert@greetlybaert.be

Nadere informatie

Workshop Petit four TTF

Workshop Petit four TTF Workshop Petit four TTF Duur: Kosten: Verkoopprijs Een dagdeel p.p. 10,00 euro p.p. Nodig vrienden uit voor een gezellig dagdeel. Start met verwelkoming van een ieder en vertel iets over het projekt waarvoor

Nadere informatie

Menu 158. Bloemkoolblini s. Pastinaaksoep. Biefstuk van hert met een saus van rode wijn. Krokante yoghurt-kaastaart met bessen

Menu 158. Bloemkoolblini s. Pastinaaksoep. Biefstuk van hert met een saus van rode wijn. Krokante yoghurt-kaastaart met bessen Menu 158. Bloemkoolblini s Pastinaaksoep Biefstuk van hert met een saus van rode wijn Krokante yoghurt-kaastaart met bessen Bloemkoolblini s Ingrediënten (6 pers) 150 gr bloemig kokende aardappelen 50

Nadere informatie

Drakenbrood. Ingrediënten. 500 g bloem of tarwemeel 1 zakje gist 3 dl lauw water 20 g boter 10 g zout rozijnen. Werkwijze

Drakenbrood. Ingrediënten. 500 g bloem of tarwemeel 1 zakje gist 3 dl lauw water 20 g boter 10 g zout rozijnen. Werkwijze Drakenbrood 500 g bloem of tarwemeel 1 zakje gist 3 dl lauw water 20 g boter 10 g zout rozijnen Doe de bloem in een kom. Maak een kuiltje en voeg de gist met het water en boter toe. Strooi het zout langs

Nadere informatie

Recepten Foodpairing over smaken. Watermeloen - groene thee cocktail. www.foodpairing.com. Kooktijd: 3 min. Seizoen: Lente Voorbereidingstijd: 45 min.

Recepten Foodpairing over smaken. Watermeloen - groene thee cocktail. www.foodpairing.com. Kooktijd: 3 min. Seizoen: Lente Voorbereidingstijd: 45 min. www.foodpairing.com Recepten Foodpairing over smaken Watermeloen - groene thee cocktail Kooktijd: 3 min. Voorbereidingstijd: 45 min. Voor 2 personen: 350 g vruchtvlees watermeloen 35 g frambozen 450 g

Nadere informatie

Entrees Nagerechten 127

Entrees Nagerechten 127 Notities notes 126 Entrees Nagerechten 127 Vruchtensalade VOEDINGSWAARDE PER PORTIE 116 kcal Proteïnen: 1 g (2% ADH) Vetstoffen: 0,5 g (1% ADH) Koolhydraten: 27 g (9% ADH) Bereidingstijd: 20 minuten Kooktijd

Nadere informatie

NierNieuws Kerstmenu 2012

NierNieuws Kerstmenu 2012 NierNieuws Kerstmenu 2012 Winterprei in wittewijnsaus met een knapperig kaaslaagje ====== Tomatenrisotto met buffelmozzarella op een bedje van rucola ====== Exotische sinaasappeljelly met kardemom Alle

Nadere informatie

Recepten van de Lutheravond: * Linzensoep * Selderijsalade * Kip met amandelen * Appelcrumble met kwark Recept van de soep

Recepten van de Lutheravond: * Linzensoep * Selderijsalade * Kip met amandelen * Appelcrumble met kwark Recept van de soep Recepten van de Lutheravond: * Linzensoep * Selderijsalade * Kip met amandelen * Appelcrumble met kwark Recept van de soep Materiaal: Grote soeppan Mesjes en snijplanken Soeplepel Litermaat Ingrediënten

Nadere informatie

makkelijk afvallen koolhydraatarm 10 overheerlijke lekkernijen

makkelijk afvallen koolhydraatarm 10 overheerlijke lekkernijen makkelijk afvallen koolhydraatarm 10 overheerlijke lekkernijen Alsjeblieft, hierbij ontvang je mijn favoriete koolhydraatarme lekkernijen. Onder elk recept vind je de voedingswaarden zodat je precies kunt

Nadere informatie

Uiensoep met gratin. Bereidingstijd: minuten. Bereidingswijze. Soort gerecht: Soep

Uiensoep met gratin. Bereidingstijd: minuten. Bereidingswijze. Soort gerecht: Soep Uiensoep met gratin Bereidingstijd: 30-60 minuten Soort gerecht: Soep Ingrediënten 3 grote uien, 30 gr boter, 1 el olie, 1 tl bruine basterdsuiker, 1 el bloem, 1 l (rundvlees)bouillon of 1 l water en 1-2

Nadere informatie

Siroop tegen verkoudheid

Siroop tegen verkoudheid Fiche 41 Siroop tegen verkoudheid 1 emmer (10l) gesneden groene selder 1 grote bos tijm 1 kg. zwarte kandijsuker (klontjes) 1 reep (reglisse) een halve liter rum 40% Was de selder en snij hem in stukken.

Nadere informatie

SUPERFOODS RECEPTENBOEKJE

SUPERFOODS RECEPTENBOEKJE SUPERFOODS RECEPTENBOEKJE Dit boekje is een uitgave van: www.puurenfit.nl SUPERFOODS RECEPTENBOEKJE Copyright Puur&Fit 2014 INHOUDSOPGAVE RAUWE CHOCOLADEMOUSSE SUPERFOOD IJSTAART GROENE SUPERFOOD SMOOTHIE

Nadere informatie

Ananas met krab en garnaal Medaillon van tongfilet met krokante groentenbotersaus Plattekaastaartjes

Ananas met krab en garnaal Medaillon van tongfilet met krokante groentenbotersaus Plattekaastaartjes Vis : lekker & light Ananas met krab en garnaal Medaillon van tongfilet met krokante groentenbotersaus Plattekaastaartjes Greet Lybaert Polenstraat 169a 9940 Evergem tel.: 09 357 60 86 fax: 09 357 78 35

Nadere informatie

LOGUS Mini Proef-menu Juli 2011

LOGUS Mini Proef-menu Juli 2011 LOGUS Mini Proefmenu Juli 2011 Tomatensoep met perzik en mascarpone Visfilet met tomaat en kappertjes Witte chocolade muffins Yoghurtijs met aardbei en een koeklepeltje Tomatensoep met perzik en mascarpone

Nadere informatie

Menu 49. Salade van gemarineerde paddestoelen. Kerrie-appelsoep. Appel met pittige kip. Kaas-bananenkoek

Menu 49. Salade van gemarineerde paddestoelen. Kerrie-appelsoep. Appel met pittige kip. Kaas-bananenkoek Menu 49 Salade van gemarineerde paddestoelen Kerrie-appelsoep Appel met pittige kip Kaas-bananenkoek 500 gr gemengde bospaddestoelen ijsbergsla 1 eetlepel balsamicoazijn 2 eetlepels notenolie verse peterselie,

Nadere informatie

bospaddenstoelensoep

bospaddenstoelensoep bospaddenstoelensoep * VOORBEREIDEN (dag voor het kerstdiner): * Week de gedroogde paddenstoelen 15 minuten in water. * Snipper de ui en pers of snijd de knoflook fijn. Snijd de bleekselderij in kleine

Nadere informatie

Tartaar van surf & turf met appelgelei en appelsorbet

Tartaar van surf & turf met appelgelei en appelsorbet Voorgerecht Tartaar van surf & turf met appelgelei en appelsorbet Ingrediënten (voor 18 personen): 500 gram ossenhaas 20 scampi s 2 tl tomatenketchup 3 el huisgemaakte mayonaise cress balsamico azijn Voor

Nadere informatie