Verslaglegging De Rietvink Bewonersavonden ronde maart

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Verslaglegging De Rietvink Bewonersavonden ronde maart"

Transcriptie

1 Verslaglegging De Rietvink Bewonersavonden ronde maart Woensdag 25 maart sessie 1 Lichtrood De Blauwe Tram, 11 bewoners Opmerkingen Verkeer en parkeren De parkeerdruk is hoog. Bewoners hebben vaak zelf plek gecreëerd op eigen terrein om te parkeren. Dit moet ook meegenomen in de berekeningen. Parkeerterrein aan overzijde levert overlast op i.v.m. hangjongeren. Vrachtauto s lopen vast in de buurt. De bewegwijzering (bij omleidingen) is ontoereikend. Voorkeur voor chique, rustig, duidelijk. Niet te felle led verlichting. Liever zacht en veilig.

2 Woensdag 25 maart sessie 2 Donkerblauw De Blauwe Tram, 14 bewoners Algemeen Neem ook het perspectief van kinderen mee in het herontwerp. Voor jonge kinderen is er weinig in deze zone. Ze spelen veel op straat. Voor oudere kinderen zijn de doodlopende stukken aan de overzijde van de Kerkweide en ook het voetbalveld zeer geliefd. De illegale ligplaatsen van boten aan de kades zijn een doorn in het oog. Verkeersveiligheid en parkeren Er ontstaan gevaarlijke situaties door parkeren op de stoep. De verkeersdrukte is groot. Bewegwijzering voor o.a. vrachtverkeer kan helpen. De Kerkweide brug is momenteel ontoegankelijk, te steil. Ook is het onoverzichtelijk door parkeren. Graag aanpakken. Er zijn te veel drempels. Bekijk welke drempels weg kunnen. De wijk graag meer fietsvriendelijk maken. Vooral de Kerkweide is onveilig. Beperk de toegang van vrachtverkeer (m.n. Kerkweide) door beperking in tonnage of lengte. Groen en bomen De bewoners willen graag een groene wijk houden. Wellicht kunnen ook bomen worden ingezet om snelheid te beperken. Duidelijk onderscheid tussen rijbaan en stoep. Nb: zoals het bij het nieuwe Damplein is gelegd levert het teveel onveilige situaties op. Men wil graag mooiere lichtmasten.

3 Donderdag 26 maart sessie 1 Lichtblauw De Blauwe Tram, 9 bewoners Algemeen Ruimte onder de woningen is ook verzakt. De containers aan de Landlustlaan staat nu in de weg / in het oog. Wellicht kan die ondergronds? De bewoners hebben zorgen over de kosten die rioolbreuken op eigen terrein kunnen opleveren. Verkeersveiligheid en parkeren De borden voor de vuilnisophaal aanpassen; nu worden auto s geparkeerd op de plek waar containers moeten komen. Door de venstertijden aan te passen (vroeger op de avond van te voren) kan dit worden opgelost. Parkeren op eigen terrein zou meer moeten gebeuren. De gaten in de oever van de Voordesingel zijn gevaarlijk en moeten worden aangepakt. Bovendien zijn de beschoeiingen verzakt (asbest!) Er is sprake van sluipverkeer in de wijk. Waarschijnlijk door verschil in aantal drempels. Duidelijke parkeervakken toevoegen. Parkeerplaatsen creëren langs het voetbalveld. Let wel op veiligheid van spelende kinderen. De bruggen Langs de Wedden zijn te steil. Woonerf Men heeft een voorkeur voor de vernieuwing van het woonerfprincipe: licht verhoogde trottoirs en duidelijke kruisingen (gelijkwaardig of juist duidelijke uitrit). De brandgangen zijn donker en verzakt.

4 Donderdag 26 maart sessie 2 Donkerrood De Blauwe Tram, 23 bewoners Graag aandacht voor een formele inspraakprocedure ten aanzien van de besluitvorming over het Voorlopig Ontwerp (bezwaar en beroep) naast de participatiemomenten. Verkeersveiligheid De brug in combinatie met de drempels veroorzaakt te veel hinder. Na ophoging mogen de drempels worden weggelaten. Er wordt te hard gereden (o.a. op t Breede Weer). De hoek t Brede Weer en De Vang is onoverzichtelijk. Langs de Singel (waar is dit?) wordt te hard gereden; dit levert onveilige situaties op. Op de hoek De Vang / Windlustsingel staan betonnen palen. Die mogen verdwijnen. Vrachtverkeer terugdringen door bewegwijzering / aanduiding max. tonnage en lengte. Parkeren Parkeren moet worden aangepakt: o aan het einde van De Vang. De opritten moeten toegankelijk zijn en de brandweer moet er door kunnen indien nodig. o In de bocht De Vang en t Breede Weer. Deze auto s kunnen na ophoging waarschijnlijk weer terecht op eigen terrein. o op de kruising van t Breede Weer en Kerkweide. Mogelijk parkeren in Schoorwijk. Hier moet dan wel de verlichting en sociale veiligheid worden aangepakt. Woonerfprincipe Men heeft voorkeur voor woonerf principe met niet te hoge stoepranden. De paaltjes mogen weg, mits ze geen functie hebben rondom bijvoorbeeld lichtmasten. De 30km aanduiding moet duidelijker. Bomen/groen Groene karakter wijk behouden. Bomen evt. inzetten voor verkeersveiligheid. o Kwaliteitsbomen hoogwaardig waar het kan. o Uit de boom tegenover Kerkweide 54/56 is de top gebroken. o Bomen (hoge populieren) ontnemen het zicht op de molen. o Bomen aan de Windlustsingel (hoek) graag behouden, of zelfde soort er voor terug. Materiaal Voorkeur voor chique uitstraling van stenen (grijs/zwart voor parkeervakken) Contrast tussen rijbaan en kruising, duidelijke parkeervakken. Overig De hondenuitlaatplaats: loslopende honden vormen een gevaar voor voorbijgangers. Langs de Wedden is officieel geen fietspad, dus ook niet fietsen! Meer bankjes langs de singels plaatsen (voor ouderen).

5 Maandag 30 maart sessie 1 Lichtroze De Binnenhof, 17 bewoners Sociale veiligheid Inbraken zijn een zorg van de bewoners (langs de Vliet/De Wickelaan). De vraag is of er gekeken kan worden naar cameratoezicht. Dit is echter iets dat alleen particulier kan worden geregeld i.v.m. wetgeving (wet bescherming persoonsgegevens). Dit kan niet tegelijk met de integrale aanpak van de wijk te gebeuren. Wél kan de aandacht in het ontwerp van de openbare ruimte uitgaan naar sociale veiligheid (Keurmerk Veilig Wonen). De bewoners zien graag meer verlichting aan de Vliet. De bewoners van de De Wickelaan zijn over het algemeen tevreden over de inrichting van de straat (structuur, drempels, bomen). Alleen de lichtmasten zouden bekeken moeten worden. Verkeersveiligheid Vlak na de bocht Rietvinklaan De Wickelaan wordt te hard gereden. Hier een snelheidsremmer of drempel overwegen. De drempels aan de Kerkweide zijn te hoog. Na de ophoging van de weg moet dit opgelost zijn. De hoek Rietvinklaan / Oude Trambaan is gevaarlijk (net buiten het plangebied). De bruggen in het plangebied zijn te steil en in de winter vaak onbegaanbaar. Zoeken naar mogelijkheden zoals stroeve bestrating of leuningen voor voetgangers. De hoek Rietvinklaan / Langs de Wedden is onveilig/onoverzichtelijk. Het voetpad (met vaak fietsers) conflicteert met de uitrit van de woningen. Het is slecht verlicht en dicht begroeid. De lichtmasten en het elektriciteitskastje maken de weg smal (tussen Kerkweide en Langs de Wedden). Duidelijker aangeven dat het gaat om een 30km zone. Graag aandacht voor de toegankelijkheid van de woningen langs de Vliet. Bomen en groen De populieren langs de brug zorgen voor worteldruk en ontoegankelijkheid voor wagens/rollators. Men zou hier liever meer knotwilgen zien. Langs de Vliet (Langs de Wedden) staan voldoende bomen. Deze graag sparen. De bewoners hebben graag nog vrij uitzicht over de Vliet. Op plekken waar veel bomen op elkaar staan, zorgt dit voor veel schaduw. Voor de bomen op eigen terrein zijn bij ophoging verschillende mogelijkheden om de bomen te sparen. Woonerfprincipe De bewoners zien graag een overzichtelijk rijbaan met duidelijk plaats voor voetgangers. Men is enthousiast over het voorstel van een lage, overrijdbare stoeprand. Voorkeur voor chique uitstraling van stenen (kleurvast met zwartnuance).

6 Overig Suggestie: lening tegen lage rente voor het ophogen van de voortuinen. Suggestie: de kwaliteit van de openbare ruimte niet te hoog maken, zodat meer geld over blijft voor de ophoging van privéterreinen.

7 Maandag 30 maart sessie 2 Donkerroze De Binnenhof, 8 bewoners Verkeersveiligheid Er wordt te hard gereden in de wijk. De bewoners willen meer duidelijkheid over 30km zone en een inrichting die daarbij past. Hoek Landlustlaan / Rietvinklaan is onoverzichtelijk, vooral als daar ook geparkeerd wordt. De bewoners willen wel graag het groen/de boom behouden. Langs het speelterrein wordt illegaal geparkeerd. Dit levert onveilige situaties op. Parkeren Parkeerplekken kunnen langs het speelterrein worden gerealiseerd als tegelijkertijd het groen/de bomen wat worden verplaatst en een hek wordt geplaatst. De bewoners waarschuwen dat dit geen herrie-hek moet zijn. Woonerf De bewoners staan achter het voorstel om de woonerfsituatie van de Landlustlaan aan te passen in een duidelijke rijbaan en een trottoir met schuine band. Bomen / groen Men is tevreden over het groene karakter van de wijk en wil dit graag zo houden. De bomen aan de Rietvinklaan zo veel mogelijk sparen. Suggestie: bloeiende planten / bloemen in de boomspiegels plaatsen. Bewoners willen hier zelf aan meewerken. Wellicht bloembollen verstrekken door gemeente. Men is enthousiast over het voorstel (kleurvast met donkere nuance tinten) Aandacht voor verlichting van de achterpaden (particulier terrein). Lichtmasten kunnen zo geplaatst worden dat de achterpaden beter worden verlicht. Behouden lichtmast op hoek Rietvinklaan / Langs de Wedden. Dit zorgt voor veiligheid en voorkomt inbraken.

8 Dinsdag 31 maart sessie 1 Lichtgroen/Donkergroen De Binnenhof, 17 bewoners Algemeen De plaatsing van ondergrondse vuilcontainers verontrust enkele bewoners. Zij zouden graag het zicht op de containers willen verminderen door het terugbrengen van het groen. De hekken rond het speelterrein zijn te laag, waardoor de ballen op de weg of in de sloot belanden. De bewoners zien hiervoor graag een oplossing. Wel de begroeiing behouden. Het speelterrein met de grind ondergrond wordt meer gebruikt door honden en katten dan door kinderen. De bewoners willen graag een betere inrichting van het speelterrein (vergelijk blauwe ondergrond elders in de wijk). Men ziet graag betere gladheidbestrijding, specifiek bij de (steile) bruggen. Verkeersveiligheid Beperken van de toegang van vrachtverkeer in de wijk door bewegwijzering of borden (maximaal tonnage, lengte). t Breede Weer vanaf de Landlustlaan is zo smal dat auto s elkaar niet kunnen passeren. Voordeel is dat niet hard wordt gereden, nadeel is dat auto s soms achteruit terug moeten. Graag hiervoor een oplossing vinden. Wellicht is een spiegel een oplossing? Duidelijkere aanduiding 30 km zone. Drempels Landlustlaan ter hoogte van de singels zijn te hoog. De bruggen zijn te steil. Als dat na ophoging niet verholpen is, wellicht stootplaten plaatsen? Hoek Rietvinklaan / Westboschlaan is onoverzichtelijk, mede door de vuilcontainers. Hoek Westboschlaan / De Schakel is ook onveilig. Er komt ook nog eens een fietspad op uit. Kruising Kerkweide / t Smalle Weer is onveilig. De voetpaden worden vaak door fietsers gebruikt. Wellicht helpen gescheiden stroken? Woonerf De bewoners zien graag dat de paaltjes verdwijnen en dat er een andere oplossing wordt gezocht voor het beperken van illegaal parkeren en een veilige plaats voor voetgangers. Groen en bomen Groen graag inzetten voor het uit het zicht halen van vuilcontainers. De bewoners zien graag rust en structuur in de straten van de wijk. Ook mag het wat meer chique. Het voorstel voor de stenen lijkt goed, maar de bewoners zien graag een voorbeeld (Is de Rodelaan vergelijkbaar?) Over de verlichting is men in het algemeen tevreden

9 Dinsdag 31 maart sessie 2 Overige bewoners Donkergroen De Binnenhof, 4 bewoners Algemeen De bewoners hebben minder last van verzakking dan de andere bewoners. Toch zijn er wel effecten van verzakking te bemerken, zoals vorming van grote plassen. Overlast van hondenpoep in de wijk. Speelterrein: de ballen geven overlast in de sloot en straat. De omheining zou moeten worden aangepast. Verkeer en parkeren De paaltjes mogen zoveel mogelijk worden weggehaald. Wel ziet men graag een alternatief om het illegaal parkeren tegen te gaan. De steile bruggen moeten worden aangepakt. De voetpaden worden als fietspad gebruikt. Graag veiligere situatie creëren. Enkele parkeervakken zijn te klein, anderen te groot. Graag gelijkmatige parkeervakken. Groen en bomen Het groen willen de bewoners zo veel mogelijk handhaven. De bewoners zien graag goed te onderhouden materialen en een duidelijke structuur in de weg. Ook wordt gevraagd of het profiel van de weg kan worden bezien i.v.m. plassenvorming. De armatuur van de lichtmasten moet leuker. Als voorbeeld noemen de bewoners het fietspad achter de flat, waar kleine lampjes zijn gebruikt.

Meedhuizen Verwerking vragenlijst op de Droomavond 19 juni

Meedhuizen Verwerking vragenlijst op de Droomavond 19 juni Meedhuizen Verwerking vragenlijst op de Droomavond 19 juni 29-06-2018 Vragenlijsten Veiligheid - voetganger pag. 6 - fietser - automobilist Parkeren pag. 12 Groen pag. 16 Routes en Toegankelijkheid pag.

Nadere informatie

Enquête verkeersveil Enquête igheid school - thuis route

Enquête verkeersveil Enquête igheid school - thuis route Enquête verkeersveiligheid school - thuis route Inleiding Bij het maken van ons nieuwe schoolplan 2011-2015 is er onder de ouders van onze kinderen een tevredenheidsonderzoek uitgevoerd. Bij dit onderzoek

Nadere informatie

Nieuwsbrief Schoener 17 & Schoener 26 t/m 36

Nieuwsbrief Schoener 17 & Schoener 26 t/m 36 Nieuwsbrief Schoener 17 & Schoener 26 t/m 36 Uitnodiging inloopbijeenkomst voor het voorlopig ontwerp Gemeente Lelystad heeft het voorlopig ontwerp voor de onderhoudswerkzaamheden in uw wijk gereed. Het

Nadere informatie

Bewonersavond Nieuwstraat 29 maart T-splitsing maken tussen de Damhouderstraat/Nieuwstraat.

Bewonersavond Nieuwstraat 29 maart T-splitsing maken tussen de Damhouderstraat/Nieuwstraat. Bewonersavond Nieuwstraat 29 maart 2017 Nr. Suggesties/voorstellen 1. T-splitsing maken tussen de Damhouderstraat/Nieuwstraat. Follow-up gemeente Geen bomen tussen de parkeerplaatsen, mede voor veiligheid

Nadere informatie

PRESENTATIE, VRAGEN EN OPMERKINGEN INLOOPAVOND 1 MAART 2016 PROJECT ROODENBURG VERMAATSTRAAT PRESENTATIE

PRESENTATIE, VRAGEN EN OPMERKINGEN INLOOPAVOND 1 MAART 2016 PROJECT ROODENBURG VERMAATSTRAAT PRESENTATIE PRESENTATIE, VRAGEN EN OPMERKINGEN INLOOPAVOND 1 MAART 2016 PROJECT ROODENBURG VERMAATSTRAAT PRESENTATIE 1 2 3 4 5 6 7 VRAGEN EN ANTWOORDEN Naar aanleiding van de presentatie is er een mogelijkheid voor

Nadere informatie

Masterplan en Stedenbouwkundig Programma van Eisen Bloemenweide Noord

Masterplan en Stedenbouwkundig Programma van Eisen Bloemenweide Noord #1 Gestart: zondag 12 juli 2015 13:28:37 Laatst gewijzigd: zondag 12 juli 2015 13:44:01 Bestede tijd: 00:15:24 Helaas is bij alle varianten tot nu steeds een onhaalbare ingang getekend vanaf het pleintje

Nadere informatie

Inventarisatie van verkeersknelpunten en oplossingen in de omgeving van Buytewech-Noord Verslag 25 april p 1

Inventarisatie van verkeersknelpunten en oplossingen in de omgeving van Buytewech-Noord Verslag 25 april p 1 Inventarisatie van verkeersknelpunten en oplossingen in de omgeving van Buytewech-Noord Verslag 25 april 2018 p 1 Tijdens participatiebijeenkomsten is een aantal keren aangegeven dat niet alleen gekeken

Nadere informatie

Verslag van de ter visie legging van het schetsontwerp Lange Tiendweg te Papendrecht.

Verslag van de ter visie legging van het schetsontwerp Lange Tiendweg te Papendrecht. GEMEENTE PAPENDRECHT Verslag van de ter visie legging van het schetsontwerp Lange Tiendweg te Papendrecht. Bijlage 3: Ingekomen zienswijze en gemeentelijke reactie Ingekomen zienswijzen: Gemeentelijke

Nadere informatie

INVENTARISATIE KNELPUNTEN EN OPLOSSINGSRICHTINGEN HOOGSTRAAT BERLICUM

INVENTARISATIE KNELPUNTEN EN OPLOSSINGSRICHTINGEN HOOGSTRAAT BERLICUM Uitgevoerd door ruim 75 betrokken buurtbewoners in samenwerking met CDA en VVD December 2017 INVENTARISATIE KNELPUNTEN EN OPLOSSINGSRICHTINGEN HOOGSTRAAT BERLICUM INPUT ALGEMEEN Knelpunten die van plein

Nadere informatie

Toelichting op concept Voorlopig Ontwerp Rozenprieelstraat e.o.

Toelichting op concept Voorlopig Ontwerp Rozenprieelstraat e.o. Toelichting op concept Voorlopig Ontwerp Rozenprieelstraat e.o. Betreffende straten: Linschotenstraat tot Rozenprieelstraat, Rozenprieelstraat tussen Linschotenstraat en Van Marumstraat, het toegangspad

Nadere informatie

Bomen. Uitwerking enquête Meervalweg/Schuttebreek/Marsenbreek. Januari De enquête is ingevuld door 55 personen. Conclusie:

Bomen. Uitwerking enquête Meervalweg/Schuttebreek/Marsenbreek. Januari De enquête is ingevuld door 55 personen. Conclusie: Uitwerking enquête Meervalweg/Schuttebreek/Marsenbreek Januari 2019 De enquête is ingevuld door 55 personen. Bomen Alle bomen graag houden en liefst meer bomen in de wijk. Beplanting Meer groen in de straat.

Nadere informatie

Areaal beheer 2012 Meldingen dorpsplatform Oudkarspel De Spoorstraat hebben wij niet beoordeeld omdat we deze straat als een apart project zien

Areaal beheer 2012 Meldingen dorpsplatform Oudkarspel De Spoorstraat hebben wij niet beoordeeld omdat we deze straat als een apart project zien Areaal beheer 2012 Meldingen dorpsplatform Oudkarspel De Spoorstraat hebben wij niet beoordeeld omdat we deze straat als een apart project zien Kruispunt Liefdelaan/Voorburggracht Nr. 1 Kruispunt Liefdelaan/Voorburggracht.

Nadere informatie

Uitwerking van oplossingen m.b.t. herinrichting

Uitwerking van oplossingen m.b.t. herinrichting Bijlage 2 straten Uitwerking van oplossingen m.b.t. herinrichting In deze bijlage zijn principe-oplossingen uitgewerkt, waarin door herinrichting van straten ruimte wordt gecreëerd voor extra parkeerplaatsen.

Nadere informatie

Buurtschouw Herdersveld, 22 mei 2015

Buurtschouw Herdersveld, 22 mei 2015 Buurtschouw Herdersveld, 22 mei 2015 Inleiding Op 22 mei 2015 is de derde buurtschouw uitgevoerd. De twee eerdere zijn gehouden in januari 2014 en april 2013. In november 2014 is een enquête gehouden over

Nadere informatie

Enquêteresultaten Esdoornlaan Soest-Zuid

Enquêteresultaten Esdoornlaan Soest-Zuid Enquêteresultaten Esdoornlaan Soest-Zuid Inhoud Vertegenwoordiging respondenten. Enquêteresultaten: Autovoorzieningen. Voetgangersvoorzieningen. Fietsvoorzieningen. Opmerkingen. Algemeen. Resumé bevindingen.

Nadere informatie

Vragen en antwoorden naar aanleiding van de bewonersbijeenkomst d.d. 25 april 2018 over de nieuwe MFA in Zwammerdam.

Vragen en antwoorden naar aanleiding van de bewonersbijeenkomst d.d. 25 april 2018 over de nieuwe MFA in Zwammerdam. Vragen en antwoorden naar aanleiding van de bewonersbijeenkomst d.d. 25 april 2018 over de nieuwe MFA in Zwammerdam. 1 Ik zou graag zien dat de huidige inrit richting MFA een stukje opschuift en de sloot,

Nadere informatie

Inventarisatielijst verkeer

Inventarisatielijst verkeer Veiligheidsmanagement Systeem Inventarisatielijst verkeer Met deze inventarisatielijst op basis van scenario's inventariseert u alle risico s die het verkeer met zich meebrengt als het gaat om de speelplek.

Nadere informatie

Kansen voor inrichting van Julianastraat e.o. Bijeenkomst 25 mei 2016

Kansen voor inrichting van Julianastraat e.o. Bijeenkomst 25 mei 2016 Kansen voor inrichting van Julianastraat e.o. Bijeenkomst 25 mei 2016 Ontwerpsessie Eerste Emmastraat en Tempeliersstraat Indrukken van de buurt - Fijne leefomgeving - Karakteristieke/monumentale panden

Nadere informatie

Project: Aanpak openbare ruimte Taagdreef en omgeving. Hier komt tekst. Utrecht.nl

Project: Aanpak openbare ruimte Taagdreef en omgeving. Hier komt tekst. Utrecht.nl Project: Aanpak openbare ruimte Taagdreef en omgeving Hier komt tekst Hier 29 oktober komt ook 2018 tekst Programma avond Korte inleiding Terugblik Resultaten van de enquête Uit elkaar in groepen - Hildebranddreef

Nadere informatie

Goede straten en fijne plekken in Engboogerd

Goede straten en fijne plekken in Engboogerd Goede straten en fijne plekken in Engboogerd 28 en 30 augustus 2018 10 september 2018 Aanscherping en aanvulling ontwerpprincipes Basisprofiel wijk Engboogerd Wijkprogramma 7 ONTWERPPRINCIPES Verbeterpunten

Nadere informatie

INSPRAAKRAPPORTAGE. Herinrichting Pleiadenplantsoen

INSPRAAKRAPPORTAGE. Herinrichting Pleiadenplantsoen INSPRAAKRAPPORTAGE Herinrichting Pleiadenplantsoen Gemeente Velsen Oktober 2018 INHOUDSOPGAVE 1. INLEIDING 2 1.1 Inspraakprocedure 2 1.2 Leeswijzer 2 2. INSPRAAKREACTIES EN ANTWOORDEN 3 2.1 Inspreekthema

Nadere informatie

Antwoorden op de gestelde vragen aan de straattafels (per categorie) op bewonersavond

Antwoorden op de gestelde vragen aan de straattafels (per categorie) op bewonersavond Antwoorden op de gestelde vragen aan de straattafels (per categorie) op bewonersavond 11-10-2016. Algemeen 1. De straat gaat nu open, is het mogelijk dat er dan gelijk glasvezel wordt aangelegd? Er staat

Nadere informatie

Nieuwsbrief Karveel 37, 43 en 44

Nieuwsbrief Karveel 37, 43 en 44 Nieuwsbrief Karveel 37, 43 en 44 Informatie over het definitief ontwerp Met deze nieuwsbrief informeren wij u over het definitief ontwerp voor Karveel 37, 43 en 44. Op de informatiebijeenkomst van 29 november

Nadere informatie

Reactieformulieren vervanging riolering Vijverstraat-Lage Zwaluwe

Reactieformulieren vervanging riolering Vijverstraat-Lage Zwaluwe Reactieformulieren vervanging riolering Vijverstraat-Lage Zwaluwe GROEN Bomen behouden. Bomen aan Groningenlaan (rechts van oprit naar Vijverstraat) zijn deels dood. Heb ik op 16 augustus jl. melding van

Nadere informatie

Inrichtingsplan Kastelenbuurt. Bewonersavond 28 mei 2015

Inrichtingsplan Kastelenbuurt. Bewonersavond 28 mei 2015 Inrichtingsplan Kastelenbuurt Bewonersavond 28 mei 2015 Project ophogen Kastelenbuurt Werkgroepen: van ideeën tot ontwerp Werkgroepen Werkgroepen Openbare ruimte, groen en verkeer: belangrijkste onderwerpen

Nadere informatie

NR. VRAGEN/WENSEN ANTWOORD

NR. VRAGEN/WENSEN ANTWOORD NR. VRAGEN/WENSEN ANTWOORD 1 2 Uitrit nabij Kersenboomstraat 36 iets breder; Boom op Palmboomstraat, vlakbij Kersenboomstr.36 mag gesnoeid worden i.v.m. zonlicht in de vooravond. Lantaarnpaal op hoek Kersenboomstr/Palmboomstr

Nadere informatie

Verkeersmemorandum. Voorwoord. Algemene opmerkingen: VAN BLADELSTRAAT. Kruispunt OLV-straat met Blokweg

Verkeersmemorandum. Voorwoord. Algemene opmerkingen: VAN BLADELSTRAAT. Kruispunt OLV-straat met Blokweg Verkeersmemorandum Voorwoord Dit verkeersmemorandum werd opgesteld door vertegenwoordigers van de Ouderraden van de Scholengemeenschap De Kraal, met vestigingen in de Van Bladelstraat, Elststraat, Schaffelkantstraat

Nadere informatie

Verkeersmaatregelen Rucphen en Schijf

Verkeersmaatregelen Rucphen en Schijf Grote Bickersstraat 74 1013 KS Amsterdam Postbus 247 1000 AE Amsterdam t 020 522 54 44 f 020 522 53 33 e info@tns-nipo.com www.tns-nipo.com Political & Social Rapport Verkeersmaatregelen Rucphen en Schijf

Nadere informatie

Datum Plaats Onderwerp Actie Actie door Termijn Stand van zaken. Organiseren, uitnodigingen, etc.

Datum Plaats Onderwerp Actie Actie door Termijn Stand van zaken. Organiseren, uitnodigingen, etc. ACTIEPUNTENLIJST BRUNSSUM NOORD November 2011 Toelichting op afkortingen = korte termijn uiterlijk na 1 maand klacht opgelost / aan verzoek voldaan = middellange termijn uiterlijk na 6 maanden klacht opgelost

Nadere informatie

Nieuwsbrief Karveel 37, 43 en 44

Nieuwsbrief Karveel 37, 43 en 44 Nieuwsbrief Karveel 37, 43 en 44 Uitnodiging inloopbijeenkomst voor het voorlopig ontwerp Voor u ligt de nieuwsbrief over het voorlopig ontwerp voor de onderhoudswerkzaamheden die we in uw wijk gaan uitvoeren.

Nadere informatie

BESCHRIJVING ONTWERP HERINRICHTING KAMERLINGH ONNESSTRAAT E.O.

BESCHRIJVING ONTWERP HERINRICHTING KAMERLINGH ONNESSTRAAT E.O. BESCHRIJVING ONTWERP HERINRICHTING KAMERLINGH ONNESSTRAAT E.O. EINSTEINSTRAAT De straat bestaat uit twee segmenten Wegprofiel huidige situatie tot rare bocht van noord naar zuid: 1,8 5,4 2,8 Parkeren op

Nadere informatie

Maak van de Noordzijde Zoom eenrichtingsverkeer. Het is akelig smal als auto, bus en fietser elkaar moeten passeren.

Maak van de Noordzijde Zoom eenrichtingsverkeer. Het is akelig smal als auto, bus en fietser elkaar moeten passeren. Formulier nummer Vraag/ Opmerking Onderwerp 1 1 Bomen Reactie Antwoord Gemeente De bestaande bomen te sparen en waar mogelijk nieuwe bomen bij te Het uitgangspunt voor het ontwerp is geweest om zoveel

Nadere informatie

Verslag en resultaten Burgerschouw wijk 5 Middengebied (woensdag-ploeg)

Verslag en resultaten Burgerschouw wijk 5 Middengebied (woensdag-ploeg) Verslag en resultaten Burgerschouw wijk 5 Middengebied (woensdag-ploeg) 27-9-2017 Inleiding Op 27 september 2017 heeft de 2e burgerschouw in de wijk Middengebied (Oostelijk gedeelte) plaatsgevonden. Er

Nadere informatie

Plek die als meest onveilig wordt ervaren:

Plek die als meest onveilig wordt ervaren: Plek die als meest onveilig wordt ervaren: 1. Oversteek Wandelmeent 2. Parkeerplaats Vuurvlindermeent 3. Zuidermeent, afslag Waterjuffermeent 4. Oversteekplaats Noordermeent 5. Oversteek Rioolhuisje 6.

Nadere informatie

VERKEER OP DE RINGDIJK ENQUÊTE ONDER BEWONERS, BEDRIJVEN EN DORPSRADEN

VERKEER OP DE RINGDIJK ENQUÊTE ONDER BEWONERS, BEDRIJVEN EN DORPSRADEN VERKEER OP DE RINGDIJK ENQUÊTE ONDER BEWONERS, BEDRIJVEN EN DORPSRADEN Beste Lezer, Met deze enquête willen we uw mening over de verkeersveiligheid op de Ringdijk in beeld brengen. Het verkeersadviesbureau

Nadere informatie

Burgerschouw wijk 4 Oost-Souburg en Ritthem

Burgerschouw wijk 4 Oost-Souburg en Ritthem Burgerschouw wijk 4 Oost-Souburg en Ritthem 29-3-2017 Inleiding Op 29 maart 2017 heeft de 1e burgerschouw 2017 in de wijk Oost-Souburg en Ritthem plaatsgevonden. In overleg met de deelnemers is besloten

Nadere informatie

Waardekijksessie Vogelenbuurt, Driel

Waardekijksessie Vogelenbuurt, Driel Waardekijksessie Vogelenbuurt, Driel Op vrijdag 12 december heeft de gemeente in samenwerking met Tauw een waardekijksessie georganiseerd voor de bewoners van de Vogelenbuurt in Driel. De deelnemende bewoners

Nadere informatie

ALSMEDE DE STANDPUNTEN VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS HIEROP

ALSMEDE DE STANDPUNTEN VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS HIEROP EINDVERSLAG VAN DE INSPRAAKPERIODE MET DAARIN OPGENOMEN DE INSPRAAK- REACTIES M.B.T. DE ONDERHOUDSWERKZAAMHEDEN IN DE MOESKES, NAMENSTRAAT, VLAANDERENSTRAAT en LUXEMBURGSTRAAT ALSMEDE DE STANDPUNTEN VAN

Nadere informatie

Snelfietsroute Arnhem - Wageningen. Oosterbeek

Snelfietsroute Arnhem - Wageningen. Oosterbeek Snelfietsroute Arnhem - Wageningen Oosterbeek Programma van de avond Opening door wethouder J. Verstand Voorstelronde Presentatie doel en tracé snelfietsroute door mw. A. Stienstra projectleider Provincie

Nadere informatie

Vragen aan en reacties van bewoners door René van den Berg

Vragen aan en reacties van bewoners door René van den Berg Vragen aan en reacties van bewoners door René van den Berg Vragen Vraag 1a Welke plek in Theresia en Spoorzone vindt u voor de fietser qua verkeer het gevaarlijkst. Kunt u ook aangeven waarom? Vraag 1b

Nadere informatie

Reactienota Herinrichting Alkmaarseweg. Documentnummer: INT Informatiebijeenkomst: 21 februari 2018 Raadzaal, gemeentehuis

Reactienota Herinrichting Alkmaarseweg. Documentnummer: INT Informatiebijeenkomst: 21 februari 2018 Raadzaal, gemeentehuis Reactienota Herinrichting Alkmaarseweg Documentnummer: INT-18-42280 Informatiebijeenkomst: 21 februari 2018 Locatie: Raadzaal, gemeentehuis Reactietermijn: 12 februari 2018 tot en met 23 maart 2018 In

Nadere informatie

Reacties inloopavond Middelburgsestraat

Reacties inloopavond Middelburgsestraat Reacties inloopavond Middelburgsestraat Adres Vraag/opmerking reactie Middelburgsestraat 22 Door de trottoirs gelijkvloers met de rijbaan te maken ontstaat er onduidelijkheid waar je moet rijden. Omdat

Nadere informatie

De meest genoemde probleem locaties of kruisingen zijn:

De meest genoemde probleem locaties of kruisingen zijn: Beschrijving van meest genoemde kruisingen. Doel van deze beschrijving is de actuele situatie weer te geven en een aantal oplossingen voor de geconstateerde problemen aan te dragen. Voorafgaand aan deze

Nadere informatie

Dorpsschouw Driebruggen Dorpsteam Driebruggen

Dorpsschouw Driebruggen Dorpsteam Driebruggen Dorpsschouw Driebruggen 29-07-20013 Dorpsteam Driebruggen Nr. Onderwerp Actie Afhandelen voor Bij Custwijc 1a Knotwilg bij Koningslinde verwijderen Verwijderen Half september 1b Locatie/weghalen glas-

Nadere informatie

Communicatieverslag Kievitstraat e.o. te Boskoop

Communicatieverslag Kievitstraat e.o. te Boskoop Communicatieverslag Kievitstraat e.o. te Boskoop communicatieavond 16 juli 2014 - De Plataan te Boskoop Aanwezig namens de gemeente: A. Wijma (projectleider) K. van Kampen (ontwerper) F. Slakhorst (riooldeskundige)

Nadere informatie

Enquêteresultaten Van Beuningenlaan Soest-Zuid

Enquêteresultaten Van Beuningenlaan Soest-Zuid Enquêteresultaten Van Beuningenlaan Soest-Zuid 1 Inhoud Vertegenwoordiging respondenten. Enquêteresultaten: Autovoorzieningen Voetgangersvoorzieningen Fietsvoorzieningen Bomen Algemeen Opmerkingen Resumé

Nadere informatie

Verkeersarrangement Elsloo

Verkeersarrangement Elsloo Verkeersarrangement Elsloo Verkeer en terugkoppeling 9 november 2016 Doel van deze avond! Verkeer in Elsloo, hoe zit dat?! Toelichting op de inventarisatie! Hoe gaan we om met uw opmerkingen! Beschrijving

Nadere informatie

Kamerlingh Onnesstraat e.o. 6 februari 2019 Amersfoort

Kamerlingh Onnesstraat e.o. 6 februari 2019 Amersfoort Kamerlingh Onnesstraat e.o. 6 februari 2019 Amersfoort Adviesbureau Haver Droeze BNT Muurhuizen 165, 3811 EG Amersfoort T (033) 461 35 35 info@haverdroeze.nl haverdroeze.nl PROGRAMMA Welkom Deel 1: Presentatie

Nadere informatie

Datum Projectnummer 1710 Zaaknr

Datum Projectnummer 1710 Zaaknr VERSLAG 2 e Informatieavond 30-km zone invoering en parkeerverbod zone Molenbrug. Opmerkingen bewoners tijdens 2 e informatieavond van 26 oktober 2017, bijbehorende antwoorden en aanvullingen. Datum 12-02-2018

Nadere informatie

Dorpsstraat vragen en antwoorden Wat is het doel van de reconstructie?

Dorpsstraat vragen en antwoorden Wat is het doel van de reconstructie? Wat is het doel van de reconstructie? - verbeteren leefomgeving bewoners - kwaliteit van het wegdek verbeteren - optimaliseren inrichting van de weg Zijn er nog andere zaken die nu tegelijkertijd aangepakt

Nadere informatie

Aan het College van B & W Valkenswaard. Onderwerp: Vragen art. 41 inzake Karel Mollenstraat Noord. Datum: 14 april 2019.

Aan het College van B & W Valkenswaard. Onderwerp: Vragen art. 41 inzake Karel Mollenstraat Noord. Datum: 14 april 2019. Aan het College van B & W Valkenswaard Onderwerp: Vragen art. 41 inzake Karel Mollenstraat Noord Datum: 14 april 2019 Geachte college, In het verleden heb ik diverse keren contact gehad met de bewoners

Nadere informatie

Tweede bewonersavond Traverse Heeswijk-Dinther Samen van provinciale weg naar dorpsstraat

Tweede bewonersavond Traverse Heeswijk-Dinther Samen van provinciale weg naar dorpsstraat Tweede bewonersavond Traverse Heeswijk-Dinther Samen van provinciale weg naar dorpsstraat Agenda 19.45 uur opening Wethouder Informatie halen Onderzoeken Visie - Ontwerpen Voorkeursontwerp 20.45 uur pauze

Nadere informatie

Vragen en antwoorden bewonersavond Fietsroute Romeinse Route (SW Churchilllaan) 20 juni 2017

Vragen en antwoorden bewonersavond Fietsroute Romeinse Route (SW Churchilllaan) 20 juni 2017 Vragen en antwoorden bewonersavond Fietsroute Romeinse Route (SW Churchilllaan) 20 juni 2017 Deel 2a Ik zou graag zien dat er weinig wordt aangepast, alleen het weggedeelte asfalteren en enkele verkeersdrempels

Nadere informatie

Heesterbuurt. presentatie DN Urbland

Heesterbuurt. presentatie DN Urbland Heesterbuurt presentatie DN Urbland 19 februari 2013 Voorlopig Ontwerp Heesterbuurt doel van de avond/ programma presentatie voorlopig ontwerp in hoofdlijnen DN Urbland vragen over onduidelijkheden/ hoofdlijnen

Nadere informatie

Ideeën en acties lunchbijeenkomst

Ideeën en acties lunchbijeenkomst Ideeën en acties lunchbijeenkomst PANEEL ANALYSE Reactie Actie Opnemen in DO Bleek uithoek gaat daar ook iets gebeuren? Geen aantrekkelijke inrichting ap Bijzerwetering -> noordzijde: Veel beton, wandelen

Nadere informatie

VERKEERSARRANGEMENT GENHOUT

VERKEERSARRANGEMENT GENHOUT VERKEERSARRANGEMENT GENHOUT INVENTARISATIE 27.10.20101 Grootgenhouterstraat hoge snelheid (landbouwverkeer) hinderlijk parkeren Onoverzichtelijke kruisingen met Hubertusstraat en Printhagen Hubertusstraat

Nadere informatie

Reconstructie Hazerswoude-Dorp (West)

Reconstructie Hazerswoude-Dorp (West) Reconstructie Hazerswoude-Dorp (West) Plan Zuid 1extra bewonersavond 15 mei 2017 Welkom 19:30 Opening 19:35 Terugblik 19:45 Presentatie ontwerp & uitleg gemaakte keuzes 20:15 Uw vragen over het ontwerp

Nadere informatie

Tweede Klankbordgroep Wagenaarkade, Utrecht 13 oktober 2016

Tweede Klankbordgroep Wagenaarkade, Utrecht 13 oktober 2016 Tweede Klankbordgroep Wagenaarkade, Utrecht 13 oktober 2016 1e Werkgroep: Terugblik en vervolg 2e Werkgroep: Thema s 1. Spelen en sport 2. Verkeer en parkeren 3. Groen 4. Verblijf 5. Honden 6. Bruggetje

Nadere informatie

Resultaten Fietsen met Inwoners dinsdag avond 18 april, Zenderpark

Resultaten Fietsen met Inwoners dinsdag avond 18 april, Zenderpark Resultaten Fietsen met Inwoners dinsdag avond 18 april, Zenderpark Op dinsdagavond 18 april zijn we door het Zenderpark gefietst met een klein groepje inwoners. Hoewel het groepje klein was, zijn er veel

Nadere informatie

Resultaten gebruikersenquête Zwerfkei Licht door de bomen

Resultaten gebruikersenquête Zwerfkei Licht door de bomen Resultaten gebruikersenquête Zwerfkei Licht door de bomen De enquête is opgesteld door: Marijke van Winsum-Westra, Secretaris wijkplatform Hoogenhof Met medewerking van: Tom van Zuijlen, wonend in de Zwerfkei

Nadere informatie

Verslag en resultaten. Burgerschouw wijk 4 Souburg en Ritthem

Verslag en resultaten. Burgerschouw wijk 4 Souburg en Ritthem Verslag en resultaten Burgerschouw wijk 4 Souburg en Ritthem 21-3-2018 Inleiding Op 21 maart 2018 heeft de eerste burgerschouw van 2018 in de wijk Souburg en Ritthem plaatsgevonden. In overleg met de deelnemers

Nadere informatie

Beantwoording vragen die op de inloopavond en online zijn gesteld over inrichting en riolering Overschie Oost, deelgebied 1A

Beantwoording vragen die op de inloopavond en online zijn gesteld over inrichting en riolering Overschie Oost, deelgebied 1A Beantwoording vragen die op de inloopavond en online zijn gesteld over inrichting en riolering Overschie Oost, deelgebied 1A Op dinsdag 12 februari 2019 is in de Daltonschool aan de Abtsweg in Overschie

Nadere informatie

Belevingsscan Ganzenwei

Belevingsscan Ganzenwei Belevingsscan Ganzenwei Opmerkingen en wensen Verwerking Type activiteit Wijze van verwerking in SO Privé parkeerplaatsen en bezoekersparkeerplaatsen maximalisatie parkeren Ontwerpwerkzaamheden Oranjewoud

Nadere informatie

Advies toegankelijkheid van openbaar vervoersknooppunt Leyenburg

Advies toegankelijkheid van openbaar vervoersknooppunt Leyenburg Advies toegankelijkheid van openbaar vervoersknooppunt Leyenburg Den Haag, augustus 2009 Voorall Van Diemenstraat 196 2518 VH Den Haag 070 365 52 88 www.voorall.nl info@voorall.nl Inleiding 1 Het Mobiele

Nadere informatie

VERKEERSBEGRIPPEN. bij Verkeersexamen 2011. Overzicht van verkeersbegrippen, die belangrijk zijn voor kinderen. verkeersbegrip uitleg

VERKEERSBEGRIPPEN. bij Verkeersexamen 2011. Overzicht van verkeersbegrippen, die belangrijk zijn voor kinderen. verkeersbegrip uitleg VERKEERSBEGRIPPEN bij Verkeersexamen 2011 Overzicht van verkeersbegrippen, die belangrijk zijn voor kinderen. bestuurder Je bent bestuurder: - als je fietst - als je paardrijdt of loopt met je paard aan

Nadere informatie

Verslag inloopavond herinrichting openbaar gebied rond Park Bolnes

Verslag inloopavond herinrichting openbaar gebied rond Park Bolnes Verslag inloopavond herinrichting openbaar gebied rond Park Bolnes Op woensdag 23 september 2015 heeft de gemeente een inloopavond georganiseerd over de herinrichting van het openbaar gebied van de Van

Nadere informatie

Handout inloopbijeenkomst Stationsgebied 7 maart

Handout inloopbijeenkomst Stationsgebied 7 maart Handout inloopbijeenkomst Stationsgebied 7 maart Schetsen inrichting Koninginneweg De gemeente wil in het project Stationsgebied de doorstroming van de centrumring en de bereikbaarheid verbeteren. Daartoe

Nadere informatie

Presentatie bewonersbijeenkomst Midden (Vogelbuurt)

Presentatie bewonersbijeenkomst Midden (Vogelbuurt) Herinrichting J.J. Allanstraat Zuideinde Vogelbuurt Presentatie bewonersbijeenkomst Midden (Vogelbuurt) Inhoud 1. Korte terugblik 2. Resultaten participatiewebsite 3. Algemene thema s 4. Gebiedsspecifieke

Nadere informatie

Vragen en opmerkingen n.a.v. buurtschouw omgeving Rembrandtlaan

Vragen en opmerkingen n.a.v. buurtschouw omgeving Rembrandtlaan Vragen en opmerkingen n.a.v. buurtschouw omgeving Rembrandtlaan Datum: 17 oktober 2016 Tijdens deze buurtschouw hebben wij de omgeving van de Rembrandtlaan (tussen Van Ostadelaan Jan Steenstraat Burg Aalberslaan

Nadere informatie

1) Verkeersborden plaatsen (Woonwijk, 30 Km, Pas op spelende kinderen!, fietspad)

1) Verkeersborden plaatsen (Woonwijk, 30 Km, Pas op spelende kinderen!, fietspad) Besprekingsverslag van de bespreking met Klaassen Vastgoedontwikkeling / Site Woondiensten en de gemeente Doetinchem naar aanleiding van onze brief van 14 december 2009 inzake de huidige status van het

Nadere informatie

Impressie entree Koperwiek - RET. Kerklaan-Noord, deel Fluiterlaan & Duikerlaan Ondernemersbijeenkomst 25 juni 2018

Impressie entree Koperwiek - RET. Kerklaan-Noord, deel Fluiterlaan & Duikerlaan Ondernemersbijeenkomst 25 juni 2018 Impressie entree Koperwiek - RET Kerklaan-Noord, deel Fluiterlaan & Duikerlaan Ondernemersbijeenkomst 25 juni 2018 1 Algemeen Inleiding Yücel Özmen, projectleider van het project Centrumring, heet alle

Nadere informatie

Verslag werksessie verkeersmaatregelen Bisschopstraat (7 december 2017)

Verslag werksessie verkeersmaatregelen Bisschopstraat (7 december 2017) Verslag werksessie verkeersmaatregelen Bisschopstraat (7 december 2017) Op donderdag 7 december heeft de gemeente Dinkelland een werksessie georganiseerd met omwonenden en ondernemers rond de Bisschopsstraat,

Nadere informatie

Bijlage 1. Definitief ontwerp Gondel 21, 25, 27, 29, 30 en 31

Bijlage 1. Definitief ontwerp Gondel 21, 25, 27, 29, 30 en 31 Bijlage 1. Definitief ontwerp Gondel 21, 25, 27, 29, 30 en 31 1. Parkeren In totaal zijn er 31 extra parkeerplaatsen bijgekomen. In de woonstraten Gondel 27-01 t/m 27-15 en Gondel 27-37 accepteren we dat

Nadere informatie

Aansluiting Dorpsstraat: Voetgangersoversteekplaats: Voetgangers op parkeerterrein: Parkeerplaatsen: Oversteekplaats fietsers: Verkeerskundig

Aansluiting Dorpsstraat: Voetgangersoversteekplaats: Voetgangers op parkeerterrein: Parkeerplaatsen: Oversteekplaats fietsers: Verkeerskundig De herinrichting heeft betrekking op de openbare inrichting van de locatie ter plaatse van de toekomstige supermarkt. De herinrichting houdt voornamelijk het realiseren van een toegang van de supermarkt

Nadere informatie

Vragen en antwoorden inloopavond Project Architectenbuurt Fasen E1, E2 en F2 5 februari 2019

Vragen en antwoorden inloopavond Project Architectenbuurt Fasen E1, E2 en F2 5 februari 2019 Op vond een eerste inloopavond over de geplande werkzaamheden in fase E1, E2 en F2 plaats. Bewoners konden aangeven of zij onderdelen in de buitenruimte anders zouden willen. Deze input wordt gebruikt

Nadere informatie

VERKEERSBEGRIPPEN. bij het Verkeersexamen 2014. Overzicht van verkeersbegrippen, die belangrijk zijn voor kinderen. verkeersbegrip uitleg

VERKEERSBEGRIPPEN. bij het Verkeersexamen 2014. Overzicht van verkeersbegrippen, die belangrijk zijn voor kinderen. verkeersbegrip uitleg VERKEERSBEGRIPPEN bij het Verkeersexamen 2014 Overzicht van verkeersbegrippen, die belangrijk zijn voor kinderen. bestuurder Je bent bestuurder: - als je fietst - als je paardrijdt of loopt met je paard

Nadere informatie

Resultaat enquête en uitwerking Voorlopig Onderhoudsplan Mariahoeve

Resultaat enquête en uitwerking Voorlopig Onderhoudsplan Mariahoeve Resultaat enquête en uitwerking Voorlopig Onderhoudsplan Mariahoeve Vraag 2: Naar welke beplanting gaat uw voorkeur uit (meerdere antwoorden mogelijk)? Behoud van de in blokvorm geknipte hagen 79 Gazon

Nadere informatie

Wensen en Aandachtspunten Bewonersavond 27 februari 2017

Wensen en Aandachtspunten Bewonersavond 27 februari 2017 Wensen en Aandachtspunten Bewonersavond 27 februari 2017 Verkenning herinrichting Plantage Parklaan Afdeling Verkeer en Openbare Ruimte gemeente Amsterdam Maart, 2017 1 Wat is dit document? Dit document

Nadere informatie

Hoe van fietspad spoorbrug naar N344

Hoe van fietspad spoorbrug naar N344 Hoe van fietspad spoorbrug naar N344 (en vice versa) Huidige situatie: Fietsers moeten afstappen en met de trap (½ minuut tijdverlies, risico van vallen, zwaar met de trap met e-bike). Of fietsers moeten

Nadere informatie

Informatieavond Groot Onderhoud. 15 juni 2009

Informatieavond Groot Onderhoud. 15 juni 2009 Informatieavond Groot Onderhoud 15 juni 2009 PROGRAMMA 19.15 19.30 uur 19.30 19.45 uur 19.45 20.15 uur 20.15 20.45 uur 20.45 20.45 21.45 uur : Ontvangst : Inleiding (Arnout Nefkens) : Presentatie (Jan

Nadere informatie

Bijlage informatiebrief nr. 2 project wegreconstructie Zouwendijk, toelichting op concept ontwerp

Bijlage informatiebrief nr. 2 project wegreconstructie Zouwendijk, toelichting op concept ontwerp Bijlage informatiebrief nr. 2 project wegreconstructie Zouwendijk, toelichting op concept ontwerp 1. Inleiding Shared Space: Op plattelandswegen gebeuren in verhouding veel ongevallen. De wegen zijn relatief

Nadere informatie

Maatregelen- en doelenmatrix OV Roosevelt & Trekvliet Rood = gewijzigd Doorgestreept = vervallen

Maatregelen- en doelenmatrix OV Roosevelt & Trekvliet Rood = gewijzigd Doorgestreept = vervallen Maatregelen- en doelenmatrix OV Roosevelt & Trekvliet Rood = gewijzigd Doorgestreept = vervallen Onderwerp (afkomstig Bewegwijzering Bij de straatnaamcommissie nagaan of er wijzigen aangebracht kunnen

Nadere informatie

Wijkverkeersplan fase 2. Inventarisatie van knelpunten en ergernissen in de wijk Wilhelminapark.

Wijkverkeersplan fase 2. Inventarisatie van knelpunten en ergernissen in de wijk Wilhelminapark. Wijkverkeersplan fase 2 Inventarisatie van knelpunten en ergernissen in de wijk Wilhelminapark. versie DEFINITIEF d.d. 3 FEBRUARI 2017 1 Project: Wijkverkeersplan fase 2 Inventarisatie van knelpunten en

Nadere informatie

Resultaten Fietsen met Inwoners woensdagavond 5 april, IJsselstein West

Resultaten Fietsen met Inwoners woensdagavond 5 april, IJsselstein West Resultaten Fietsen met Inwoners woensdagavond 5 april, IJsselstein West Op woensdagavond 5 april zijn we door de wijk Ijsselstein West: Achterveld en Groenvliet gefietst met een aantal inwoners. Opvallend

Nadere informatie

Herinrichting De Horsten Welkom bewoners

Herinrichting De Horsten Welkom bewoners Herinrichting De Horsten Welkom bewoners 29 maart 2016 Even voorstellen Cees van Walsem projectleider gemeente Wesley Ploeg regisseur openbare ruimte gemeente Marika Kerstens regisseur groen gemeente Patrick

Nadere informatie

Toelichting op concept Voorlopig Ontwerp Julianastraat e.o.

Toelichting op concept Voorlopig Ontwerp Julianastraat e.o. Toelichting op concept Voorlopig Ontwerp Julianastraat e.o. Betreffende straten: Julianastraat, Stolbergstraat, Koninginneweg, Tweede Emmastraat, Eerste Emmastraat en Tempeliersstraat tot Van Eedenstraat.

Nadere informatie

Gevaarlijke bocht. Dubbele bocht of opeenvolging van meer dan twee bochten, de eerste naar links

Gevaarlijke bocht. Dubbele bocht of opeenvolging van meer dan twee bochten, de eerste naar links 1 VERKEERSBORDEN Gevaarlijke bocht. Bocht naar links Gevaarlijke bocht. Bocht naar rechts Gevaarlijke bocht. Dubbele bocht of opeenvolging van meer dan twee bochten, de eerste naar links Gevaarlijke bocht.

Nadere informatie

Informatieavond Groot Onderhoud. 10 juni 2009

Informatieavond Groot Onderhoud. 10 juni 2009 Informatieavond Groot Onderhoud 10 juni 2009 PROGRAMMA 19.15 19.30 uur 19.30 19.45 uur 19.45 20.15 uur 20.15 20.45 uur 20.45 20.45 21.45 uur : Ontvangst : Inleiding (Karin Blekkingh) : Presentatie (Jan

Nadere informatie

RESULTATEN ENQUETE NIEUW WALDECK. Italiaanse buurt

RESULTATEN ENQUETE NIEUW WALDECK. Italiaanse buurt RESULTATEN ENQUETE NIEUW WALDECK Italiaanse buurt Doel van het onderzoek was een peiling hoe de buurt door de bewoners wordt beleefd, welke contacten men heeft, en wat men graag verbeterd wil zien. In

Nadere informatie

Beste leden van de werkgroep herinrichting Nieuwstadt,

Beste leden van de werkgroep herinrichting Nieuwstadt, Beste leden van de werkgroep herinrichting Nieuwstadt, Betreffende de herinrichting van een aantal straten te Nieuwstadt hebben wij op 08.05.2018 met de werkgroep samengezeten en volgt hier het verslag

Nadere informatie

VERSLAG Betreft : Datum : Locatie : Aanwezig :

VERSLAG Betreft : Datum : Locatie : Aanwezig : VERSLAG Betreft : Bewonersavond Reconstructie Benedenkerkseweg, Benedenheulseweg en Schenkel Datum : 24 oktober 2012 Locatie Aanwezig : De Zwaan, Kerkweg 2, Berkenwoude : Annefieke Pagnillo (Avondvoorzitter/HHSK)

Nadere informatie

Aanwezig: Gemeente Leidschendam-Voorburg. Ca. 40 bewoners aanwezig.

Aanwezig: Gemeente Leidschendam-Voorburg. Ca. 40 bewoners aanwezig. Aanwezig: Sabine Terwindt Eric van t Hart Ron van der Meer Ben van Vliet Michelle Petit Frank Officier Mario Neirynck Meeuwisse Nederland BV Meeuwisse Nederland BV Ca. 40 bewoners aanwezig. Inleiding Sabine

Nadere informatie

Gespreksverslag Bewonersavond Godfried van Seijstlaan. Utrecht, november 2017

Gespreksverslag Bewonersavond Godfried van Seijstlaan. Utrecht, november 2017 Gespreksverslag Bewonersavond Godfried van Seijstlaan Utrecht, november 2017 1. Aanleiding De gemeente Zeist heeft klachten ontvangen over het te hard rijden in de Godfried van Seijstlaan. Naar aanleiding

Nadere informatie

Aanleiding. Presentatie doortrekken Haarsweg. Communicatietraject. Onderdelen van het onderzoek. Ondernemersvereniging Ommen

Aanleiding. Presentatie doortrekken Haarsweg. Communicatietraject. Onderdelen van het onderzoek. Ondernemersvereniging Ommen Presentatie doortrekken Haarsweg Donderdag 10 april 2014 Aanleiding Raadscommissie van 6 juni 2013 behandeling verkeersonderzoek De Strangen en de rotonde Schurinkstraat- Chevalleraustraat Over de Haarsweg

Nadere informatie

OVERZICHT REACTIES ONTWERP VOORBURGSEWEG

OVERZICHT REACTIES ONTWERP VOORBURGSEWEG OVERZICHT REACTIES ONTWERP VOORBURGSEWEG Nr. Binnengekomen reactie Reactie gemeente Aanpassing plan 1 Klinkers eerder laten eindigen t.h.v. Wordt meegenomen. nummer 3. 2 Het fietspad zo breed mogelijk

Nadere informatie

Fietsstraat: Auto te gast in combinatie met dynamische afsluiting

Fietsstraat: Auto te gast in combinatie met dynamische afsluiting BESTUDEERDE VARIANTEN INRICHTING ACHILLESSTRAAT De inrichting van de Achillesstraat in het deel Cascadepark West betrof een tijdelijke inrichting. Naar aanleiding van de hoge verkeersintensiteit tijdens

Nadere informatie

BIJEENKOMST ONTWERP KERKLAAN - 19 JUNI 2017

BIJEENKOMST ONTWERP KERKLAAN - 19 JUNI 2017 BIJEENKOMST ONTWERP KERKLAAN - 19 JUNI 2017 Focus voor 2016 VIJVERHOF, CAPELLE AAN DEN IJSSEL GREX PRESENTATIE 2 1. Inleiding Yücel Özmen, programmamanager bij de gemeente Capelle aan den IJssel, heet

Nadere informatie

Verslag. Participatieavond Herinrichting Weidestraat en Akkerstraat. Opening (Tim Boogaard, projectleider)

Verslag. Participatieavond Herinrichting Weidestraat en Akkerstraat. Opening (Tim Boogaard, projectleider) Verslag Van Marina Meinster, Ingenieursbureau, ingenieursbureau@oost.amsterdam.nl, M 06-1929 4320 Kenmerk Z-15-19980/UIT-15-16066 Pagina s 7 Vergadering donderdag 25 juni 2015 Aanwezigen projectteam Tim

Nadere informatie

Inloopavond herinrichting Henriëtte Roland Holst-erf Datum: 7 juli 2016 van tot uur. Locatie: Polderwiel, Dudok-erf 58

Inloopavond herinrichting Henriëtte Roland Holst-erf Datum: 7 juli 2016 van tot uur. Locatie: Polderwiel, Dudok-erf 58 Inloopavond herinrichting Henriëtte Roland Holst-erf Datum: 7 juli 2016 van 19.30 tot 21.00 uur. Locatie: Polderwiel, Dudok-erf 58 De gestelde vragen/opmerkingen (in willekeurige volgorde en vergelijkbare

Nadere informatie

Nieuwsbrief Lelystad Haven

Nieuwsbrief Lelystad Haven Nieuwsbrief Lelystad Haven Informatie over het definitief ontwerp Met deze nieuwsbrief informeren wij u over het definitief ontwerp voor het groot onderhoud van Lelystad Haven. Op de informatiebijeenkomsten

Nadere informatie